ارسالها: 12930
#204
Posted: 30 Jan 2015 01:31
ایران با شش امتیاز، در میان بدترین «کشورهای غیر آزاد» جهان است
فریدام هاوس، سازمان دیدبان وضعیت آزادی و دمکراسی در جهان، نزول آزادی در سطح جهان را «نگران کننده» خوانده و نسبت به آن هشدار داده است.
گزارش سالانه «فریدام هاوس» یا خانه آزادی که روز هشتم بهمن ماه انتشار یافت، سوریه را «غیرآزادترین کشور جهان» ارزیابی کرده و اشغال اوکراین توسط روسیه را ضربهای سخت به دموکراسی دانسته است.
گزارش خانه آزادی در مورد ایران گفته که تندروها از تصویب هرگونه اصلاحات بالقوه برای افزایش آزادیهای مدنی یا کاهش دخالت دولت در زندگی ایرانیان، جلوگیری میکنند.
بر اساس این گزارش، نمره وضعیت آزادی برای هر کشور از دو نمره کلی بر مبنای امتیازات ۲۵ شاخص جزیی حاصل میشود.
این دو نمره کلی، یکی برای حقوق سیاسی و دیگری برای آزادیهای مدنی است؛ یک برای آزادترین و هفت برای کمترین آزادی.
ایران در این گزارش مانند سالهای پیش با نمره شش، به عنوان کشوری غیرآزاد ارزیابی و معرفی شده است.
فریدام هاوس، خانه آزادی، در گزارش سالانه خود نوشته است: افزایش ناگهانی در حملات تروریستی و تاکتیکهای تهاجمی فزایندهای که رژیمهای اقتدارگرا به آن متوسل شدهاند، به «تحقیر رو به رشد معیارهای دمکراتیک» در تقریبا تمام مناطق جهان در سال ۲۰۱۴ کمک کرده است.
این گزارش، سطح آزادی در ۱۹۵ کشور را ارزیابی کرده و عنوان آن، «صرفنظر از دموکراسی: بازگشت به مشت آهنین» انتخاب شده است.
این گزارش میگوید به رغم بروز بهبود وضعیت دموکراسی در کشورهایی چون کوبا و تونس، تعداد کشورهایی که در سال ۲۰۱۴ از لحاظ دموکراسی دچار سقوط شدهاند نزدیک به دو برابر کشورهایی بوده که در این خصوص بهبود وضعیت داشتهاند.
این گزارش به «تروریسم» به عنوان عاملی عمده اشاره کرده و نوشته است: «شبهنظامیان اسلامگرا در بسیاری از مناطق جهان نیروهای امنیتی و غیرنظامیان را مثل هم قتلعام کردهاند، خارجیها را گروگان گرفتهاند و اقلیتهای مذهبی از جمله مسلمانانی را که مرتد تلقی میکردند، کشته یا به بردگی گرفتهاند».
به گزارش خانه آزادی، «تروریسم تاثیر ویرانگری بر کشورهایی چون عراق، سوریه، پاکستان و نیجریه داشته است».
تاثیر داعش
این گزارش به کارنامه خشونتبار گروه موسوم به «حکومت اسلامی» یا داعش در عراق اشاره کرده و گفته که این گروه، دست به اقداماتی جهت نابودی مسیحیان، شیعیان، یزیدی یا ایزدیها و جوامع دیگر تحت سلطهاش زده است.
این گزارش، اسرائیل را با نمره یک در ردیف کشورهای آزاد به حساب آورده و چین، ازبکستان، ترکمنستان، عربستان سعودی، کره شمالی، سوریه، سومالی، سودان و اریتره را در جمع بدترینها قرار داده است.
از ۱۹۵ کشور بررسی شده در گزارش سالانه فریدام هاوس، خانه آزادی، ۸۹ کشور آزاد، ۵۵ کشور تا حدودی آزاد و ۵۱ کشور غیرآزاد ارزیابی شدهاند.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#205
Posted: 30 Jan 2015 01:35
وزارت اطلاعات خبر «فرار» مدیرعامل یک بانک خصوصی را تکذیب کرد
وزارت اطلاعات ایران اظهارات منتشر شده در «فضای مجازی و شبکههای اجتماعی» به نقل از محمود علوی، وزیر اطلاعات، درباره «خروج مدیرعامل یکی از بانکهای خصوصی از کشور» را «کذب محض» خواند.
حسن معتمدی، مدیرعامل بانک اقتصاد نوین، نیز خبرهای منتشر شده درباره «فرار» او از ایران را «دروغ محض» توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، وزارت اطلاعات، شامگاه چهارشنبه، ۸ دی، در اطلاعیهای اعلام کرد: «به تازگی برخی افراد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با اهدافی که وزارت اطلاعات اشراف کافی بر آنها دارد، درصدد تشویش اذهان عمومی هستند.»
این وزارتخانه در ادامه این اطلاعیه نقل قولهای منتشر شده از محمود علوی، وزیر اطلاعات، مبنی بر «خروج مدیرعامل یکی از بانکهای خصوصی از کشور» را «کذب محض» خواند.
وزارت اطلاعات تاکید کرده است که وظیفه دارد با منتشرکنندگان این شایعات که به گفته این وزارتخانه «قصد برهم زدن فضای عمومی و امنیت کشور» را دارند، «به شدت» برخورد کند.
این وزارتخانه در اطلاعیه خود اشارهای به نام مدیرعامل یکی از بانکهای خصوصی که خبر خروج او از ایران در فضای مجازی منتشر شده، نکرده است.
این درحالی است که حسن معتمدی، مدیرعامل بانک اقتصاد نوین، روز پنج شنبه، ۹ دی، خبرهای منتشر شده درباره فرارش از ایران را «دروغ محض» خواند.
او درمصاحبهای با واحد مرکزی خبر، وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی، گفت: «به نظر میرسد دشمن سیستم بانکی را هدف قرار داده است و در تحریمها هم یکی از محورهای تحریم سیستم بانکی کشور است.»
وی اضافه کرد: «این شایعه هر چند کوتاه مدت و کم اثر است، اما دشمن برای بدنام کردن ما این اقدامات را انجام میدهد.»
آقای معتمدی همچنین در مصاحبهای با خبرگزاری فارس تصریح کرد: «متاسفانه منشاء انتشار این خبر جعلی مشخص نشده اما در انتهای آن خبر که به مخاطب توصیه میشود سپردههایتان را از بانک اقتصاد نوین بردارید؛ معلوم میشود که هدف منتشرکنندگان این خبر چیست.»
در روزهای گذشته خبرهایی در برخی شبکههای مجازی از جمله فیسبوک درباره «فرار حسن معتمدی مدیر عامل بانک اقتصاد نوین، علیرضا پویان شاد، معاون بانکداری خرد و علی حسینی، مدیر امور شعب این بانک» منتشر شده است.
در این خبرها اشارهای به دلیل «فرار» این سه نفر نشده و از افرادی که در این بانک حساب دارند، خواسته شده که پولهای خود را از این بانک برداشت کنند.
حسن معتمدی در سال ۹۲ به عنوان مدیر عامل بانک اقتصاد نوین انتخاب شد. وی پیش از آن قائم مقام این بانک بود.
بانک اقتصاد نوین در سال ۸۰ بهعنوان نخسین بانک خصوصی ایران، توسط محمد صدر هاشمینژاد پایهگذاری شد.
این بانک سال مالی ۹۱ با درآمدی بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، بهعنوان دهمین بانک بزرگ ایران بر پایه میزان درآمد، شناخته شد.
وزارت کشور هند در تیر ماه ۹۱ با درخواست این بانک و بانکهای پارسیان و پاسارگاد برای شعبه زدن در این کشور به دلیل نگرانی از «تهدید پولشویی و تامین مالی تروریستها» مخالفت کرده بود. در مقابل وزارت اقتصاد هند خواستار بازنگری در این تصمیم شده بود.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#206
Posted: 30 Jan 2015 01:37
باراک اوباما: دیدار با نتانیاهو پیش از انتخابات اسراییل «نامناسب» است
رییس جمهوری آمریکا میگوید که دیدار با بنیامین نتانیاهو در جریان سفرش به واشینگتن در ماه مارس را رد کرده چون انجام این دیدار دو هفته پیش از برگزاری انتخابات اسراییل، «نامناسب» است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سیانان اظهار داشت: سفر نخستوزیر اسرائیل به آمریکا به یک موضوع حساس در مناسبات دیپلماتیک دو طرف بدل شده و سیاستمداران هر دو کشور در مورد آن موضع گیری کردهاند.
جان بینر، رییس مجلس نمایندگان بدون اطلاع کاخ سفید و نمایندگان حزب دمکرات، از بنیامین نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره آمریکا دعوت کرده است.
سفر بنیامین نتانیاهو که در فاصله بسیار نزدیکی با انتخابات سراسری اسراییل انجام میشود، ممکن است به معنای حمایت از او تلقی شود. انتخابات اسرائیل قرار است روز ۱۷ مارس برگزار شود.
باراک اوباما در مصاحبه با سیانان که بخشی از آن روز چهارشنبه هشتم بهمن پخش شد گفت: «من دیدار با بنیامین نتانیاهو را صرفا به این دلیل نپذیرفتم که سیاست کلی ما بر این است که با هیچ رهبر سیاسی دنیا دو هفته پیش از انتخابات آنها دیدار نمیکنیم».
رییس جمهوری آمریکا افزود: «فکر میکنم چنین کاری نامناسب است و این اصل در مورد نزدیکترین متحد ما نیز صدق میکند».
آقای اوباما به عنوان مثال گفت: دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، سفر خود را به آمریکا با فاصله زیادی از انتخابات آن کشور برنامه ریزی کرده است و «در نتیجه این طور به نظر نمیرسد که ما به نحوی در تغییر موازنه و یا در سمتگیری انتخابات آن کشور دخالت داریم».
دیدار نخست وزیر اسراییل از آمریکا در عین حال همزمان با مذاکرات حساس هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی صورت میگیرد. برخی از نمایندگان کنگره آمریکا با تردید اسراییل نسبت به موفقیت گفتوگوها موافقند و خواهان تشدید تحریمهای اقتصادی ایران هستند.
سناتورهای دمکرات مجلس سنا روز سه شنبه گفتند که تا دو ماه دیگر از اعمال فشار برای تصویب تحریمهای تازه علیه ایران خودداری میکنند.
بنیامین نتانیاهو که مناسباتش با باراک اوباما سرد است، از سخنرانی در کنگره آمریکا به عنوان یک وظیفه اخلاقی و ضرورت استراتژیک دفاع کرد.
او روز یکشنبه گفت هدف اصلی او درخواست از آمریکا و سایر قدرتهای جهانی است که با ایران بر سر یک توافق هستهای مذاکره نکنند که ممکن است برای اسراییل خطرناک باشد.
دولت آمریکا گفته است این گفتوگوها برای حفظ فشار بر ایران اهمیت دارد و امیدوار است تا آخر ماه ژوئن به نتیجه برسد.
باراک اوباما در مصاحبه با سیانان افزود: «از نظر ما، تحتالشعاع قرار دادن دیپلماسی در این مرحله حساس آن هم بدون هیچ دلیل موجهی، اشتباه است».
وی اطمینان داد که اگر توافقی بدست بیاید، میتواند لابی کرده و موافقت کنگره را بگیرد.
رییس جمهوری آمریکا گفت: «من پیشتر هم گفتهام که نرسیدن به توافق را بر توافق بد، ترجیح میدهیم. اما اگر بتوانم نشان دهم توافقی که به دست آوردهایم تضمین میکند مکانیسمهایی برای اطمینان از اینکه ایران از ظرفیت اتمی خود خارج نخواهد شد در خود دارد، اگر کارشناسان اتمی به ما اطمینان دادند که ایران در مرز تبدیل شدن به کشوری با سلاح اتمی نیست، دیگر آن وقت این یک بحث عمومی است که همه باید داشته باشیم».
وی افزود: «بعد از آن، من از هر نماینده کنگره خواهم پرسید که چرا باید چنین توافقی را رد کرده و راهحل احتمالا نظامی را در پیش بگیریم که تاثیر آن بر تحمیل فشار بر برنامه اتمی ایران کمتر است و میتواند پیامدهای خیلی زیادی داشته باشد به ویژه در زمانی که ما شاهد شمار زیادی درگیری و تنش در خاورمیانه هستیم».
آقای اوباما گفت: «و من مطمئنم که میتوانم استدلال خود را ثابت کنم».
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#207
Posted: 30 Jan 2015 01:44
کلودیا روت: نگذاشتند با موسوی، کروبی و خاتمی دیدار کنیم
کلودیا روت، عضو حزب سبزها و نایب رییس مجلس آلمان روز اول بهمن در راس هیاتی به ایران سفر کرد. خانم روت در این سفر از جمله با رییس و شماری از نمایندگان مجلس و معاونان رییس جمهوری در امور زنان و محیط زیست دیدار داشت.
تلاش نایب رییس پارلمان آلمان برای دیدار با شماری از سیاستمداران اصلاح طلب و فعالان مدافع حقوق بشر به دلیل مخالفت مقامهای حکومتی عملی نشد. کلودیا روت روز دوشنبه ششم بهمن ایران را ترک کرد.
خانم روت روز پنجم بهمن در دیدار با محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواستار پایان دادن به حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران جنبش سبز شده بود.
اظهارات نایب رییس مجلس آلمان در تهران درباره لزوم رفع حصر از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد خشم محافظه کاران را برانگیخت. از جمله محمدحسن ابوترابی، نایب رییس مجلس ایران خواستار احضار سفیر آلمان در تهران شد.
جواد کوروشی از رادیو فردا در گفتوگوی اختصاصی با خانم روت در آغاز از ایشان از مناسبت سفرش به ایران پرسید.
گفت وگوی جواد کوروشی از رادیو فردا با کلودیا روت درباره سفرش به ایران و موفق نشدن به دیدار با موسوی، کروبی و خاتمی
کلودیا روت: من به عنوان نایب رییس مجلس آلمان همراه با رییس کمیسیون همکاریهای اقتصادی پارلمان آلمان به ایران رفتم. انگیزه این سفر این بود که به جای انزوای ایران و قطع گفتوگوها، با این کشور بر سر مسئولیتها و وظایف ایران به عنوان یک قدرت منطقهای تبادل نظر کنیم.
این یک واقعیت است که ایران یک قدرت منطقهای است و مسئولیت مهمی در منطقه دارد. آن هم منطقهای که عراق، افغانستان، پاکستان و خلیج فارس را در بر میگیرد و در آن خشونت، جنگ، بیخانمانی، فرار، ترس و نفرت حاکم است.
طبیعتا همچنین مهم بود که در مورد مسائل داخلی ایران هم بر مسئولیت مقامهای ایرانی در زمینههای مختلف از جمله حقوق بشر، حقوق شهروندان، حقوق زنان، حقوق اقلیتهای مذهبی و از جمله بهاییها که در ایران به عنوان مجرم تحت پیگرد قرار میگیرند، تاکید کنیم.
همچنین مهم بود که با دانشگاهیان و هنرمندان از جمله نقاشان در خانه هنرمندان دیداری داشته باشیم.
با چه مقامهای رسمی دیدار داشتید؟
ما با هم مقام من در پارلمان ایران، یعنی نایب رییس مجلس، با رییس مجلس، با اعضای کمیسیون اقلیتهای مجلس، با انجمن دوستی ایران و آلمان، با خانمها شهیندخت مولاوردی (معاون امور زنان و خانواده) و معصومه ابتکار (رییس سازمان محیط زیست) دیدار داشتیم و یک روز کامل در مجلس بودیم.
من از دریاچه ارومیه هم دیدن کردم و از نزدیک شاهد این فاجعه محیط زیستی شدم. با آقای (محمدرضا) عارف از چهرههای اصلاح طلب هم در تهران دیدار و گفتوگو کردم. در تبریز هم با استاندار استان آذربایجان شرقی، شهردار و اعضای انجمن شهر تبریز دیدار داشتم. در تهران برای اولین بار با انجمن کلیمیان ایران و نماینده کلیمیان در مجلس در یک کنیسه دیدار داشتم.
گفته شده که از برخی دیدارهای شما با فعالان حقوق بشر و شماری از سیاستمداران جلوگیری شده است. مقامهای ایرانی در مخالفت با دیدارهای مورد نظر شما چه گفتند؟
خوب من به عنوان نایب رییس مجلس آلمان در چارچوب یک سفر رسمی در ایران بودم و مجبور به رعایت پروتکل برنامه ریزی شده بودم و میزبانان من هم بسیار دقت میکردند که در چارچوب برنامه رسمی بمانم. خیلی مایل بودم با آقایان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی دیدار کنم و این خواست خودم را هم مطرح کردم. واکنش میزبانان من طبیعتا چندان مثبت نبود. من ابراز تمایل کردم که با خانم نرگس محمدی ملاقاتی داشته باشم که عملی نشد و خانم محمدی در جلو هتل محل اقامت ما بازداشت شد.
با توجه به گفتههای خودتان، چه خواستهای مشخصی را خطاب به مقامهای ایرانی مطرح کردید؟
درباره همه موضوعاتی که پیشتر هم گفتم. ما طبیعتا بسیار مفصل درباره اوضاع در سوریه و نقش ایران در این کشور صحبت کردیم. در باره نیاز به گفتوگو میان ایران و عربستان به عنوان قدرتهای منطقه و تلاش مشترک برای پیدا کردن چشماندازی مسالمتآمیز و سیاسی در مبارزه علیه ترور اسلامگراهای افراطی صحبت کردیم.
من بسیار روشن مطرح کردم که بشار اسد به نظر من نه مدافع حقوق بشر و نه دموکرات است. همان طور که گفتم ما درباره همه مسائل خارجی و داخلی ایران صحبت کردیم. درباره حقوق زنان و حق ارث آنها به ویژه صحبت کردیم. درباره حقوق اقلیتها و به ویژه بهاییها که مذهبشان جرم تلقی میشود و زیر فشار قرار دارند هم صحبت کردیم.
همچنین ما در افزایش همکاریهای دو کشور – ایران و آلمان -در زمینه فعالیتهای علمی و دانشگاه تبادل نظر کردیم.
خانم روت آیا درباره گفت وگوهای هستهای ایران که در جریان است، صحبتی شد؟
بله، البته. این موضوع همه جا یک نکته مهم بود و من تاکید کردم که بسیار مهم است که گفتوگوهای هستهای به پایان مثبتی برسد اما همزمان تاکید کردم چون غربیها بر مسئله منع گسترش سلاح هستهای و شفافیت و بازرسی برنامه هستهای پافشاری میکنند، ایران هم باید در این راه گام بردارد. من این برداشت را کردم که در ایران نیروهای قوی وجود دارند که از تحریمها نفع میبرند و منافع آنها ایجاب میکند که این وضعیت تغییر نکند. اما در گفتوگوهایم با مردم معمولی و به ویژه جوانان شاهد بودم که آنان مایلند گفتوگوها به نتیجه برسد و تحریمها برداشته شوند.
خانم روت با چه برداشت و تصوری ایران را ترک کردید به زبان دیگر توشه شما از این سفر چه بود؟
من فکر میکنم که این خوب نیست جلوی هر تماسی با ایران گرفته شود. باید در سفرها و دیدارها، برای ایرانیان روشن کنیم که ایران نقش مهمی در منطقه دارد و باید با مسئولیت و با آگاهی به وظیفهاش، نقش خود را بازی کند. انزوا و یا قطع دیدارها تنها به محافظهکاران و نیروهای ارتجاعی کمک میکند.
موضوعاتی که من در ایران مطرح کردم الان واکنشهای زیادی را در بحثهای عمومی به دنبال داشته و رسانههای به ویژه محافظه کار را عصبانی کرده است.
این نشان میدهد که چنین دیدارهایی چه اهمیتی دارد و چه علاقه زیادی به باز شدن جامعه و این دیدارها در ایران هست و اگر بخواهیم به نیروهای اصلاح طلب کمک کنیم، مهم است که این دیدارها و بحثها ادامه پیدا کنند.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#208
Posted: 30 Jan 2015 01:49
روحانی: آیتالله خمینی روزی که ضروری بود راه صلح را انتخاب کرد
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، میگوید آیتالله خمینی در زمانی که «شرایطی امنیتی» وجود داشت، «فرمان هشت مادهای» را صادر کرد و «آنجایی که ضروری بود، راه صلح را برگزید».
رئیسجمهوری ایران، هشتم بهمن ماه، در مراسمی به نام «میثاق هیئت دولت با آرمانهای امام راحل» در تهران، پیشاپیش مراسم انقلاب بهمن ۵۷ از سوی دولت، گفت بنیانگذار جمهوری اسلامی «که در مقاطع مختلف در برابر دشمن و استکبار ایستادگی کرد و استکبارستیزی را به ما آموخت شهامت آن را داشت تا آن روز که ضروری است راه صلح را برگزیند و مسیر توسعه و ثبات کشور را ادامه دهد.»
اشاره آقای روحانی به صلح در شرایط ضروری، در حالیست که دولت یازدهم ایران در حال انجام مذاکرات اتمی با کشورهای موسوم به ۵+۱ برای رسیدن به توافقی جامع و طولانیمدت است. توافقی که تهران امید رفع تحریمهای بینالمللی و طرفهای گفتوگو و کشورهای غربی امید جلوگیری از دسترسی ایران به ساخت سلاح هستهای را از جانب آن دارند.
تهران البته همواره تلاش برای رسیدن به جنگافزار اتمی را در برنامه اتمی خود رد کرده است. با این همه در زمان ریاستجمهوری محمود احمدینژاد، ایران با تحریمهای گستردهای از سوی شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا و متحدان غربی آن کشور روبهرو شد. رئیسجمهوری پیشین ایران، قطعنامهها علیه ایران را «کاغذ پاره» توصیف کرده بود.
پیش از این در پایان دیماه، وزیر خارجه ایران گفته بود: «مذاکرات [اتمی] پیچیده شدهاست و ما وارد جزئیات شدهایم و اگر طرف مقابل آمادگی داشته باشد آمادهایم تا در ماه بهمن و سالگرد پیروزی انقلاب به نتیجه برسیم.»
او هشتم بهمن ماه در سخنانی دیگر تاکید کرده است تصور آنکه زمان مذاکرات (تمدید شده فعلی) مجددا قابل تمدید باشد، «بسیار دشوار» است.
به گزارش پایگاه خبررسانی دولت، رئیسجمهوری ایران در عین حال میگوید رهبر پیشین جمهوری اسلامی «در سختترین شرایط امنیتی کشور، فرمان هشت مادهای را صادر کردند و حقوق شهروندی و احترام به حقوق مردم را برای همه تبیین و روشن نمودند».
اشاره او به نامهایست که آیتالله خمینی در آذر ماه سال ۱۳۶۱ به رئیسان سه قوه در ایران نوشت و در آن به مواردی از رعایت حریم خصوص افراد اشاره شده است.
در این نامه رهبر درگذشته جمهوری اسلامی از جمله گفته است «هیچکس حق ندارد کسى را بدون حکم قاضى که از روى موازین شرعیه باشد توقیف یا احضار کند، هر چند مدت توقیف کم باشد».
در بندی دیگر او افزوده است «هیچ کس حق ندارد به خانه یا مغازه و یا محل کار شخصى کسى بدون اذن صاحب آنها وارد شود یا کسى را جلب کند، یا به نام کشف جرم یا ارتکاب گناه تعقیب و مراقبت نماید».
در مراسم روز هشتم بهمن ماه حسن خمینی، نوه روحالله خمینی، نیز حضور داشت و در سخنانی ابراز امیدواری کرده است که «با تجربیاتی که در دوستان دولت سراغ داریم»، مشکلات جامعه حل شود.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ویرایش شده توسط: pixy_666
ارسالها: 12930
#209
Posted: 30 Jan 2015 01:54
مذاکره معاونان ظریف و نمایندگان سه کشور اروپایی در استانبول
تیم مذاکره کننده هستهای جمهوری اسلامی ایران متشکل از معاونان محمدجواد ظریف صبح امروز پنجشنبه نهم بهمن، در شهر استانبول با نمایندگان سه کشور اروپایی در گروه ۱+۵، به گفتوگو نشستند. این مذاکرات قرار است عصر روز پنجشنبه نیز ادامه یابد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، تیم مذاکرهکننده ایران به سرپرستی عباس عراقچی در استانبول با همتایان خود هانس دیتر لوکاس از آلمان، سایمون گس از بریتانیا و نیکلاس دوریویر از فرانسه پشت میز مذاکره خواهند نشست.
همچنین قرار است «هلگا اشمیت» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این رایزنیها حضور داشته باشد. البته تیم مذاکره کننده ایرانی با برخی از این سه کشور اروپایی نیز نشست دوجانبه خواهد داشت.
در همین رابطه، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز چهارشنبه ۸ بهمن، در نشست خبری با خبرنگاران درباره نزدیک بودن توافق هستهای و نیز مذاکرات معاونان ایران و نمایندگان سه کشور اروپایی در استانبول گفت: «معاونان در استانبول مذاکرات یک روزهای را خواهند داشت که شامل مذاکرات جمعی و دیدارهای جداگانه با معاونان اروپایی در استانبول است.»
خانم افخم با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که هر چه سریعتر به تفاهم برسد، اعلام کرد: «به دنبال تفاهم هستیم اما نه به هر قیمتی؛ ولی از هر فرصتی برای گفتوگو و پیشرفت مذاکرات و کمک به روند جاری استفاده میکنیم و شاهد بودهایم که طی یک ماه گذشته مذاکرات بسیار فشردهای وجود داشته و از هر فرصتی برای یافتن راهحلها برای موضوعات سختتر استفاده شده است.»
از سوی دیگر، روز چهارشنبه ۸ بهمن، علیاکبر ولایتی نماینده ویژه حسن روحانی و مشاور امور بینالملل رهبر ایران، در مسکو با ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار کرد و درباره مسایل مختلف از جمله مذاکرات هستهای به گفتوگو نشست.
در همین رابطه، آقای ولایتی در پاسخ به این سئوال که آیا درباره موضوع مذاکرات هستهای و مقابله با تحریمها نیز در دیدار با رئیس جمهور روسیه صحبت شده است، به خبرگزاری فارس گفت: «درمورد این موضوعات هم گفتوگو شد و آقای پوتین اعلام کرد که در راستای کمکهایی که روسیه میتواند انجام دهد، تلاش خواهد کرد.»
پیشتر، وزیر امور خارجه ایران، روز دوشنبه ۲۹ دی، مذاکرات با جان کری، همتای آمریکاییاش، را «صریح و جدی» توصیف کرده و گفته بود: «مذاکرات پیچیده شده است و ما وارد جزئیات شدهایم و اگر طرف مقابل آمادگی داشته باشد آمادهایم تا در ماه بهمن و سالگرد پیروزی انقلاب به نتیجه برسیم.»
ایران و شش قدرت جهانی که در آذر ماه پارسال به توافق ششماهه هستهای دست یافتند، تاکنون دو بار به خاطر عدم حصول توافق بر سر تفاهم جامع هستهای، توافق موقت ژنو را تمدید کردهاند. قرار شدهاست که طرفین تا ماه مارس به یک «توافق سیاسی» دست یابند و تا ۱۰ تیرماه توافق نهایی هستهای حاصل شود.
در همین حال، کنگره ایالات متحده که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است تلاش میکند تحریمهای جدیدی را علیه تهران به تصویب برساند، اما باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده که این اقدام کنگره به معنای شکست دیپلماسی خواهد بود و بنابراین آن را وتو خواهد کرد.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#210
Posted: 30 Jan 2015 01:57
مطهری: آزادی بیان در دولت روحانی محدودتر شده است
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، میگوید که «فضای آزادی بیان» در دولت حسن روحانی نسبت به دولت سابق محدودتر و «خودسانسوری» رسانهها بیشتر شده است.
وی دلیل بیشتر شدن این «خودسانسوری» را ترس رسانهها از توقیف و لغو امتیاز و همچنین «افزایش فشار» به دولت حسن روحانی نسبت به دولت قبل، دانست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم آقای مطهری، روز پنج شنبه، ۹ دی، در کنگره حزب مردمسالاری گفت: «فضای آزادی بیان در دولت جدید کمتر شده، چون دولتی که گرایش اصلاحطلبی دارد سر کار بیاید از آن طرف فشار بیشتری وارد میکنند.»
وی اضافه کرد: «خودسانسوری در رسانههای ما نسبت به دولت قبل خیلی بیشتر شده و این به خاطر توقیف و لغو امتیازهاست.»
۳۴ درصد از روزنامهنگاران ایرانی که در پاسخ به پژوهشی تازه از سوی دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا شرکت کردهاند، مهمترین چالش خود را «فقدان آزادی در تحریریه، سانسور، و خودسانسوری» و «ترس از انتشار خبر» نامیدهاند.
آقای مطهری در ادامه سخنان خود با اشاره به وظایف هیات نظارت بر مطبوعات افزود: «تکلیف این هیئت باید مشخص شود... نمایندگانی از حوزه علمیه، قوه مقننه، وزیر ارشاد و نماینده مدیران مسئول در آن حضور دارند که تصمیم کارشناسی میگیرند، اما از آن طرف دادستانی خودش اعلام جرم میکند، پس فلسفه این هیئت چیست؟»
وی تصریح کرد: «بنابراین یا باید هیئت نظارت بر مطبوعات را تعطیل کنیم و وظایف آن را به دادستانی واگذار کنیم و یا نباید بدون مجوز این هیئت هیچ روزنامهای تعطیل شود. بنابراین ما دائم در این باره تذکر دادهایم، اما هنوز این مشکل باقی است.»
قوه قضائیه در سالهای گذشته بارها به صورت مستقیم و بدون تصمیمگیری هیات نظارت بر مطبوعات، اقدام به توقیف تعدادی از نشریات کرده است.
در آخرین مورد، روزنامه «مردم امروز» به مدیرمسئولی احمد ستاری و سردبیری محمد قوچانی، روز شنبه ۲۷ دی ماه با دستور بازپرس شعبه ۲ دادسرای فرهنگ و رسانه توقیف شد.
پیش از توقیف این روزنامه، روز سهشنبه، دوم دیماه، روزنامه روزان با دستور دادستانی تهران توقیف شده بود.
در پی توقیف این روزنامه، یغما فخشامی، خبرنگار سیاسی این روزنامه، نیز روز چهارشنبه، سوم دیماه، بازداشت و روانه زندان اوین شد.
تصمیمات بهجامانده از دوران جنگ درباره آزادی بیان
آقای مطهری در ادامه سخنان خود گفت: «مسئلهای که از اول انقلاب شهید مطهری درباره آن اظهارنظر کردند، این بود که حتی احزاب غیراسلامی مشروط به اینکه با تابلوی خود و نه تابلوی اسلام فعالیت کنند حق فعالیت دارند و حتی امام [آیتالله خمینی] فرمودند کمونیستها هم در جمهوری اسلامی ایران حق فعالیت و آزادی بیان دارند، اما شما این را با وضع امروزمان مقایسه کنید.»
وی با بیان اینکه ما نباید تصمیمات دوره جنگ ایران و عراق را در بحث آزادی بیان به امروز هم سرایت دهیم، افزود: «ما به صرف انتقاد افرادی را بازداشت و زندانی میکنیم، در حالی که این امر با سیره پیامبر و ائمه ما سازگار نیست.»
آقای مطهری پیش از این بارها از «سختگیری و خشونت» در برخورد با معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ انتقاد و تاکید کرده است که افراد به صرف انتقاد و اظهار نظر نباید زندانی شوند.
«شاید تصمیم نظام اشتباه باشد؛ نباید حرف زد؟»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، آقای مطهری همچنین گفت: «ما به غربیها انتقاد میکنیم که فضای نقد را درباره هولوکاست بستهاید و میگویید که باید یک تحلیل و نگاه باشد ولی همین کار را درباره حوادث ۸۸ میکنیم و میگوییم فقط باید یک تحلیل باشد و همه یک نظر داشته باشند.»
وی اضافه کرد: «اتفاقی که در مجلس هم افتاد همین طور بود. میگویند شما چیز دیگری میگویید و این تصمیم نظام است. این دیگر چه حرفی است؟ ممکن است تصمیم نظام اشتباه باشد. نباید حرف زد؟»
علی مطهری، پیش از این بارها خواستار رفع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، شده است.
هجوم بردن برخی از نمایندگان مجلس به علی مطهری و درگیری فیزیکی پس از درخواست او برای رفع حصر در نطق میاندستور، در جلسه روز یکشنبه ۲۱ دی، باعث تعطیلی موقت جلسه علنی مجلس شد.
کواکبیان: آنها که اجازه تحقیق از رحیمی را ندادند، حالا او را اصلاحطلب مینامند
مصطفی کوابیان، دبیر کل حزب مردمسالاری نیز در کنگره این حزب گفت: «آنها که مقابل جمله رحیمی که گفت به نام خدا و به نام احمدینژاد، سکوت کردند حالا امروز میگویند که اساسا گویا رحیمی اصلاحطلب بوده است.»
وی اضافه کرد: «همینها در مجلس اجازه مطرح شدن طرح تحقیق و تفحص از معاون اول را ندادند و طرح تحقیق و تفحص حساب ذخیره ارزی و بانک مرکزی را عقیم گذاشتند.»
محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس جمهوری پیشین، سال ۹۱ در ابتدای یک سخنرانی گفته بود: «به نام خدا و به نام مقام معظم رهبری و به نام رییس جمهور»
وی پس از اعتراضها به سخنانش با انتشار بیانیهای عذرخواهی کرد و بیان این سخنان را «اشتباه لفظی و سهوی»، به دلیل فشردگی برنامهها دانست.
تعدادی از نمایندگان مجلس ایران از جمله علیرضا زاکانی و محمد دهقان در روزهای گذشته ضمن تکذیب اصولگرا بودن آقای رحیمی، مدعی شدهاند که محکومیت وی، به دلیل شکایت اصولگرایان بودهاست.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟