ارسالها: 12930
#271
Posted: 8 Feb 2015 00:09
وزیر اطلاعات اسرائیل: کشورها در زمان دستيابی به توافق اوليه ژنو، اشتباه کردند
در حاشيه برگزاری کنفرانس امنيتی مونيخ، هانا کاويانی خبرنگار اعزامی راديو فردا با يوال اشتاينيتز، وزير اطلاعات اسرائيل گفتوگويی انجام داده است.
گفتگوی هانا کاویانی با وزیر اطلاعات اسرائیل
آقای اشتاينيتز، در اين گفتوگو در پاسخ به اين مطلب که «شما در حالی خواستار برچيده شدن برنامه هسته ای ايران هستيد که متحدانتان قبول کردهاند ايران يک برنامه محدود غنی سازی داشته باشد»، اعلام کرد: «ما بسيار متاسفيم. فکر میکنيم که کشورها در زمان دستيابی به توافق اوليه ژنو، اشتباه را انجام دادند. ما ابتدا میشنيديم که دنيا درباره يک برنامه غنی سازی نمادين برای ايران صحبت میکرد آنهم با چند صد سانتريفوژ محدود که ما اين را هم نمیپسنديدم؛ اما حال میبينيم که صحبت از هزاران سانتريفوژ است. اين میتواند به معنای ايران باشد که ايران به عنوان يک کشور در مرز دستيابی به سلاح اتمی باقی بماند و به نظر ما اين خطرناک است.»
به گفته آقای اشتاينيتز، «دنيا بايد بيشتر مواظب باشد و توافقی با ايران بايد صورت گيرد که اين کشور، تنها چند ماه با دستيابی به بمب فاصله نداشته باشد، بلکه اين فاصله بايد چند سال باشد.»
در ادامه، وزير اطلاعات اسرائيل درباره اينکه اگر ايران و شش کشور به توافق دست يابند و خواستههای اسرائيل در اين توافق نباشد، اين کشور چه خواهد کرد، گفت: «به نظر نمی آيند فعلا توافقی در کار باشد و اگر آنها بر سر يکی از موضوعات توافق کنند، به معنای توافق کامل نيست. اما اگر توافقی به دست بيايد که مطلوب ما نباشد، دراينباره صحبت خواهيم کرد.»
وزير اطلاعات اسرائيل در ادامه اعلام کرد: «همانطورکه نخست وزير نتانياهو گفته است اسرائيل قبول نخواهد کرد که ايران سلاح هستهای توليد کند. چرا که رهبر ايران آيتالله خامنهای از نابودی اسرائيل و حتی يک هولوکاست ديگر صحبت میکند و اينکه چنين تندروهايی چون خامنه ای و روحانی به سلاح اتمی دست يابند، برای ما قابل قبول نيست و موجوديت ما را تهديد می کند.»
آقای اشتاينيتز در پايان گفتوگو با راديو فردا افزود: «هنوز میگوييم که دستيابی به توافق با ايران بر سر برنامه اتمی کافی نيست و تهران بايد رفتار خود در خاورميانه را تغيير دهد. ايران نبايد اين همه پول و اسلحه به کشورهای مختلف بدهد. اسلحه و پولی که متعلق به مردم ايران است.»
اين گفتههای وزير اطلاعات اسرائيل درحالی مطرح شده که جمهوری اسلامی ايران، همواره بر استفاده صلحآميز از انرژی هستهای تاکيد داشته و مقامات ايرانی اعلام کردهاند که به دنبال دستيابی به سلاح هستهايی نيستند.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#272
Posted: 8 Feb 2015 00:13
ظریف: در مذاکرات هستهای وارد جزئیات فنی شدهایم
وزیر امور خارجه ایران میگوید که مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی با گروه ۱+۵ وارد «جزئیات بحثهای فنی» شدهاست.
محمد جواد ظریف تاکید کرد که اگر غربیها میخواهند «موضوع» هستهای ایران حل شود، زمینه برای حل موضوع «کاملاً» فراهم است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای ظریف، روز شنبه، ۱۸ بهمن گفت: «در حال حاضر مذاکرات هستهای وارد جزئیات بحثهای فنی شده... در باره بحث غنیسازی صحبت میکنیم که با چه چیدمانی سانتریفیوژها میتوانند بهترین بازده را داشته باشند و برای غنیسازی به چه غنایی ما نیاز داریم.»
دستگاههای سانتریفیوژ برای غنیسازی اورانیوم به کار میروند و اورانیوم با غنای بالا میتواند در ساخت سلاح هستهای کاربرد داشته باشد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه شنبه ۱۴ بهمن ماه به نقل از دیپلماتها خبر داده بود که ایران و آمریکا همچنان بر سر تعداد سانتریفیوژهای فعال ایران در حال مذاکره هستند.
آمریکا سال گذشته از ایران خواسته بود که شمار سانتریفیوژهای فعال خود را از رقم کنونی ۱۰ هزار به حدود دو هزار دستگاه کاهش دهد. آذرماه سال گذشته که مذاکرات هستهای برای دومین بار تمدید شد، آمریکا و دیگر قدرتهای جهانی رضایت دادند که ایران ۴۵۰۰ سانتریفیوژ خود را فعال نگه دارد.
محمدجواد ظریف و جان کری، وزرای امور خارجه ایران و آمریکا، جمعه ۱۷ بهمنماه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به دیدار و گفتوگو با یکدیگر پرداختند.
به گزارش خبرنگار اعزامی رادیو فردا به مونیخ، این دیدار با تمرکز بر روی مسایل هستهای ایران انجام شد و در آن تصریح شد که تا پایان ماه مارس سال ۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) برای دستیابی به یک چارچوب سیاسی تلاش شود.
«تفاوت ماهوی» مخالفان
محمدجواد ظریف روز شنبه با تاکید بر «تفاوت ماهوی» بین مخالفتهای به گفته او «دوستان و حتی دلواپسان» در داخل و «مخالفین تندرو غربی» با مذاکرات اتمی ایران و کشورهای ۱+۵ افزود که این مخالفتها به هر دلیلی باشد «مانع در راه توافق» است.
وی اضافه کرد «اگر مجلس آمریکا در باره تحریمها تصمیمی بگیرد یقیناً مجلس ما هم اقدام مشابهی انجام میدهد. من معتقدم اقدام مجلس آمریکا میتواند یک حرکت بسیار خطرناک برای آینده مذاکرات باشد.»
مجلس ایران روز سهشنبه ۱۴ بهمن، با تصویب طرحی دولت را موظف کردهاست تا در صورتی که کنگره آمریکا تحریمهای ایران را افزایش دهد، توافقنامه موقت ژنو را ملغی کند.
کمیته بانکی سنای آمریکا نیز روز نهم بهمن، با اکثریت آراء طرحی را به تصویب رساند که بر اساس آن، اگر مذاکرات ایران با شش قدرت جهانی بر سر برنامه هستهایاش تا پایان ماه ژوئن به نتیجه نرسد تحریمهای تهران تشدید خواهد شد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا تاکید کردهاست که تحریمهای جدید کنگره علیه ایران را «وتو» خواهد کرد. آقای اوباما تصریح کردهاست، در شرایط حساس کنونی تضعیف اقدامات دیپلماتیک برای حل مناقشه هستهای ایران اشتباه است.
«از دید اسرائیل، هر توافقی بد است»
وزیر امور خارجه ایران روز شنبه در ادامه سخنان خود اسرائیل را متهم کرد که به دنبال حل نشدن موضوع هستهای ایران است
وی اضافه کرد: «از دید آنها؛ هر توافقی بد است تنها توافق خوب از دید نتانیاهو توافق نکردن است و از دید او حتی بهتر از آن، ورود به یک درگیری با ایران است چون رژیم صهیونیستی حیات خودش را در تشنج و تنش در این منطقه میبیند.»
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز ششم بهمن گفته بود که امکان دارد «در همین چند هفته آینده میان ایران و قدرتها یک توافق نهایی هستهای بدست آید»، اما این توافق (از دید اسرائیل) «بد» و «غیرقابل قبول» خواهد بود.
وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «ایران هیچگاه با طرحی که بر اساس فشار باشد حتی وارد مذاکره نمیشود چه برسد به این که وارد توافق شود.»
وی اضافه کرد: «تحریمها تنها باعث میشود تا مردم ایران بیشتر نسبت به نیات غرب شک کنند و بیشتر دنبال برنامه خودشان بروند.»
همزمان با سخنان آقای ظریف، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ایران، نیز گفت: «اگر تحریمها را سختتر کنند راههای دیگری پیدا میکنیم و نمیگذاریم تولید داخلی با مشکل مواجه شود.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، وی درعین حال ابراز امیدواری کرد که مذاکرات ایران با گروه ۱+۵، نتیجه دهد و با رفع تحریمها «هزینههای اضافی که به صنعت ایران تحمیل میشود»، کاهش یابد.
ایران و شش قدرت جهانی که در آذر پارسال به توافق ششماهه هستهای دست یافتند، تاکنون دو بار به خاطر عدم حصول توافق بر سر تفاهم جامع هستهای، توافق موقت ژنو را تمدید کردهاند.
قرار شدهاست که طرفین تا ماه مارس به یک «توافق سیاسی» دست یابند و تا ۱۰ تیرماه توافق نهایی هستهای حاصل شود.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#273
Posted: 8 Feb 2015 00:16
«نگرانی» امیرنشینها نسبت به تحولات یمن و «گسترش نفوذ ایران»
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامهای ارشد وزارت خارجه آمریکا روز جمعه ۱۷ بهمن پس از دیدار با جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده از نگرانی کشورهای عرب خلیج فارس در خصوص وضعیت یمن و نگرانی آنها از «گسترش نفوذ ایران» خبر دادهاست.
به گفته این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نامش ذکر نشده، امیرنشینهای خلیج فارس در ارتباط با تحولات یمن «نسبت به نفوذ ایران نگران هستند اما هیچکس در مورد گرفتن تماس با ایرانیها حرفی نزد.»
به گفته این مقام آمریکایی هماینک بحثهای «بسیاری» درباره اقدامات دیپلماتیک و امنیتی به منظور تثبیت اوضاع در یمن در جریان است.
این مقام آمریکا افزودهاست که نگرانی امیرنشینهای خلیج فارس از رخدادهای یمن، روز جمعه در دیداری میان آنها با جان کری، وزیر خارجه آمریکا بیان شد.
وزیران خارجه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عمان و بحرین در دیدار روز جمعه با آقای کری در مونیخ حضور داشتهاند.
در همین حال به نوشته رویترز، امیرنشینهای خلیج فارس جامعه جهانی را به در پیش گرفتن موضع قاطعتری در خصوص رخدادهای یمن فراخواندهاند.
بنابر این گزارش، امیرنشینهای خلیج فارس معتقدند که جامعه جهانی از طریق سازمان ملل متحد یا نهادهای دیگر بینالمللی باید تحولات یمن را با دقت بیشتری رصد کند و شورای امنیت نیز نشستهای بیشتری را به یمن اختصاص دهد.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری فرانسه شورای امنیت احتمال برقراری تحریم علیه شبه نظامیان حوثی را در پی تحولات سیاسی روز جمعه این کشور در دست بررسی دارد.
شورشیهای شیعه یمنی در روند قدرتگیری ماههای اخیر خود، روز جمعه هفدهم بهمن با انحلال پارلمان یمن، از تشکیل یک شورای رهبری برای اداره امور یمن خبر دادند.
نیروهای حوثی گفتهاند تشکیل شورای ریاست جمهوری برای «پرکردن خلاء سیاسی» ایجاد شده، ضرورت دارد.
ایران به طور رسمی از تداوم مذاکرات میان جناحهای یمن حمایت میکند اما فرماندهانی از سپاه پاسداران و رسانههای وابسته به آنها در تهران، از قدرتیابی شیعیان حوثی ابراز خرسندی کردهاند.
رسانههای عربی نیز شنبه هجدهم بهمن خبر دادند که در تازهترین تحول منطقهای، شش امیرنشین خلیج فارس برای فراخواندن سفیران خود از یمن، به مفهوم قطع رابطه با حاکمان جدید یمن، به اجماع رسیدهاند.
آمادگی شورای امنیت برای تحریم حوثیها
خبرگزاری فرانسه گزارش دادهاست که شورای امنیت احتمال برقراری تحریم علیه شبه نظامیان حوثی را در پی تحولات سیاسی روز جمعه این کشور در دست بررسی دارد.
رئیس نوبتی شورای امنیت گفت اگر مذاکرات میان جناحهای یمن برای خاتمه دادن به ناآرامیها از سرگرفته نشود این شورا آماده برقراری «فوری» تحریم است.
شورای امنیت خواهان آزادی بی قید و شرط عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری و دیگر مقامات بلندپایه یمنی شد که در روزهای گذشته از سوی نیروهای حوثی در حصر قرار گرفتهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، مارک لیال گرانت، سفیر بریتانیا در سازمان ملل، ابراز «امیدواری» کرد که در یمن «برای شنیدن پیام شورای امنیت گوش شنوا وجود داشته باشد».
ملک سلمان، پادشاه جدید عربستان سعودی، در دیدار دو هفته پیش با باراک اوباما در ریاض، در باره یمن با او رایزنی کرد اما از آن روز، اوضاع یمن به سود شیعیان و ایران که حامی آنها محسوب میشود، و به زیان سعودی و امیرنشینها، تغییر کردهاست.
در همین حال، کاخ سفید هفته گذشته گفته بود، سند قاطعی در مورد حمایت ایران از حوثیها در دست نیست.
حامیان منصور هادی عبد ربه، اقدام شیعیان طایفه حوثی را «کودتا» نامیده و آن را محکوم کردهاند.
در روزهای پیش صدها هزار نفر از حامیان عبد ربه و دولت مرکزی در خیابانهای صنعا و شهرهای دیگر تظاهرات کرده و گفتند با مبدل کردن کشورشان به یک سومالی دیگر که در هرج و مرجی بزرگ دست و پا میزند، مخالف هستند.
نبود قدرت مرکزی قاطع در صنعا میتواند مرزهای یمن با عربستان سعودی را نیز بیثبات کند.
یمن از زمان ریاست جمهوری علی عبدالله صالح در کنار آمریکا، با نیروهای القاعده که عمدتا در جنوب یمن مستقر هستند، در مبارزه بودهاست.
علی عبدالله صالح در سال ۲۰۱۲ زخمی و از قدرت برکنار شد و جانشین او، عبد ربه منصور هادی نیز از ماه گذشته که نیروهای حوثی بر اقامتگاه ریاست جمهوری و ساختمانهای مهم دولتی در صنعا مسلط شدند، به خانه خود رفت و در آنجا در حصر است.
پهپادهای آمریکا در روزهای گذشته حارث النظاری، یکی از رهبران مهم القاعده یمن را که دستوردهنده حمله برادران «کواشی» به دفتر نشریه هجوپرداز شارلی ابدو در پاریس بود، در حملهای در جنوب یمن کشتند.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#274
Posted: 8 Feb 2015 00:22
فرمانده سابق سپاه تهران: در اعتراضات ۸۸ بیش از ۸۳۰ نفر قطع نخاع شدند
خبرگزاری فارس روز شنبه، ۱۸ بهمن، به نقل از حسین همدانی، فرمانده سابق سپاه استان تهران، خبر داد که بیش از ۸۳۰ نفر در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ «قطع نخاع» شدهاند.
این بخش از سخنان آقای همدانی ساعاتی پس از انتشار این خبر از خبرگزاری فارس حذف شد و امر مشابهی نیز در خبرگزاری تسنیم رخ داد. این خبر اما، در «مشرقنیوز» و سحامنیوز نیز بازتاب داشته است.
آقای همدانی با اشاره به تلاش برخی افراد برای به گفته او «بخشش سران فتنه»، با بیان اینکه «آنان قابل بخشش نیستند»، گفته است که «بیش از ۸۳۰ نفر در جریان آتش فتنه قطع نخاع شدند.»
آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و نزدیکان او از اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با عنوان «فتنه» و از میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو کاندیدای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این سال به عنوان «سران فتنه» نام میبرند.
آقای همدانی توضیح بیشتری درباره جزئیات به گفته او «قطع نخاع» شدن این افراد و هویت آنان ندادهاست.
گفتههای این فرمانده سپاه در حالی است که وبسایتهای نزدیک به معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از کشته شدن حداقل ۷۲ نفر و مجروح شدن شدید حداقل ۱۶۰ نفر در جریان راهیپماییهای اعتراضی در این سال خبر دادهاند.
وبسایت ندای سبز آزادی، پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که «کمیته پیگیری امور آسیبدیدگان حوادث پس از انتخابات» که توسط میرحسین موسوی و مهدی کروبی، تشکیل شده بود، بیش از ۳۰۰ گزارش درباره کشتهشدگان در جریان راهپیماییهای اعتراضی دریافت و در مدت فعالیت خود ۷۲ گزارش را «مستند» کردهاست.
به گفته این وب سایت، «کمیته پیگیری امور آسیبدیدگان حوادث پس از انتخابات» در زمان فعالیت خود همچنین «اطلاعات مستند» بیش از ۱۶۰ نفر از زخمی شدگان حوادث پس از انتخابات را گردآوری کرده بود.
در مقابل این اظهارات، برخی از نمایندگان مجلس و افراد نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی نیز گفتهاند که در جریان اعتراضات سال ۸۸ تعدادی از نیروهای بسیجی و همچنین مردم عادی نیز کشته و مجروح شدهاند.
غلامعلی حداد عادل، نماینده تهران در مجلس آذر ماه سال ۸۸ گفته بود که ۳۷ نفر در حوادث پس از انتخابات کشته شدهاند، که ۲۰ نفر از آنها بسیجی بودهاند.
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی نیز اسفند ۹۱ گفته که یکی از ماموران این نیرو در جریان اعتراضهای سال ۸۸ قطع نخاع شدهاست.
آقای همدانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «به اعتقاد بسیاری، سناریوی غرب در موضوع قتل ندا آقاسلطان و تلاش برای انداختن آن به گردن نظام، به تنهایی برای سقوط ایران کافی بود که البته رهبر معظم انقلاب تمام ابعاد این فتنه بزرگ را با همراهی مردم خنثی کردند.»
ندا آقاسلطان یکی از دهها نفری بود که در جریان اعتراضها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ روز شنبه ۳۰ خرداد در محلهٔ امیرآباد تهران به ضرب گلوله کشته شد. انتشار فیلم کوتاهی از لحظات جان سپردن وی که با تلفن همراه گرفته شد، بازتاب فراوانی در رسانههای جهان بهدنبال داشت.
در روزهای بعد از کشته شدن ندا آقا سلطان، اخباری منتشر شد که قاتل او یک عضو بسیج بودهاست.
مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله محمود احمدینژاد، رئیس جمهور پیشین و محمد جواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه پیش از این امای۶ (سرویس اطلاعاتی بریتانیا) را متهم کردهاند که در قتل ندا آقا سلطان دست داشتهاست.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#275
Posted: 8 Feb 2015 00:26
واکنش ها به خبر «هشدار ظريف درباره پيامد شکست مذاکرات اتمی»
گزارش خبرگزاری رويترز درباره هشدار وزير امور خارجه ايران به غرب در خصوص پيامدهای شکست مذاکرات هسته ای برای آينده سياسی حسن روحانی واکنش هايی درپی داشته است.
خبرگزاری رويترز روز شنبه ۱۸ بهمن به نقل از مقام های ايران نوشته است که محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، به آمريکا و دیگر کشورهای غربی حاضر در مذاکرات هشدار داده است که شکست مذاکرات هسته ای احتمالا آينده سياسی حسن روحانی، رييس جمهور ايران را به مخاطره می اندازد.
اين در حالی است که محمد جود ظريف اين خبر را تکذيب کرده و گفته است:«در هيچيک از ملاقاتهای انجام شده به هيچوجه مباحث داخلی مطرح نشده و مطلب منتشره در اين زمينه کذب محض است. »
به گزارش خبرگزاری رويترز، سه تن از مقام های ايرانی به اين خبرگزاری گفته اند که محمد جواد ظريف چندبار چنين نگرانی را طی هفته های اخير با جان کری، وزير امور خارجه آمریکا در ميان گذاشته است.
اين مقام های ايرانی که نامشان فاش نشده است همچنين گفته اند که آقای ظريف چنين نگرانی را با ديگر مقام های غربی حاضر در مذاکرات هسته ای نیز در ميان گذاشته است.
اين در حالی است که خبرگزاری فارس به اين گزارش رويترز واکنش نشان داده و نوشته است : «در صورت صحت ادعای مشکوک رويترز، متاسفانه بايد گفت تيم هستهای ايران دست خود را به طور کامل برای طرف مقابل رو کرده و راه را برای حداکثر امتيازگيری آنها باز کرده است. با چنين ابراز ضعفی ـ که بر اساس آن بقا يا عدم بقای يک دولت به نتيجه مذاکرات گره زده شده ـ طرف مقابل چرا نبايد امتياز بيشتری طلب کند؟ »
محمد جواد ظريف هم اکنون درمونيخ به سر می برد و طی روز های اخير با شماری از مقام های کشورهای عضو گروه ۱+۵ مذاکرده است.
گزارش هانا کاویانی، خبرنگار اعزامی رادیو فردا، از سومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ
محمد جواد ظريف جمعه وارد آلمان شد و تاکنون با وزرای خارجه آمريکا، بريتانيا، آلمان و روسيه ديدار کرده است . وی همچنين با يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، و فدريکو موگرينی، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، ديدار کرده است.
وزير امور خارجه ايران روز شنبه ۱۸ بهمن ماه با فيليپ هاموند، وزير امور خارجه بريتانيا و ايران در حاشيه کنفرانس امنيتی مونيخ ديدار کرد.
محمدجواد ظريف و جان کری جمعه ۱۷ بهمنماه در حاشيه کنفرانس امنيتی مونيخ به ديدار و گفتوگو با يکديگر پرداختند.
به گزارش خبرنگار اعزامی راديو فردا به مونيخ، اين ديدار با تمرکز بر روی مسايل هستهای ايران انجام شد و در آن تصريح شد که تا پايان ماه مارس سال ۲۰۱۵ (فروردين ۹۴) برای دستيابی به يک چارچوب سياسی تلاش شود.
این در حالی است که پیشتر پیاده روی محمد جواد ظریف و جان کری در مذاکرات ژنو انتقاد شماری از نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و چهره های اصولگرا را درپی داشت.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟