ارسالها: 12930
#301
Posted: 18 Feb 2015 23:24
خامنهای: اگر مسئله هستهای پیش برود، باز تحریمها برداشته نخواهد شد
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بار دیگر پیشبینی کرد که تحریمهای بینالمللی علیه ایران حتی در صورت توافق هستهای باقی خواهد ماند و ضمن این پیشبینی خواستار ایستادگی کشور در برابر تحریمها شد.
وی همچنین ایالات متحده را متهم ساخت که کمکهای تسلیحاتی در اختیار گروه حکومت اسلامی قرار میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آیتالله خامنهای در روز چهارشنبه، ۲۹ بهمن، وی در جمع گروهی از اهالی آذربایجان ایران با اشاره به تحریمهای بینالمللی علیه تهران اظهار داشت: «باید کار جدی انجام بگیرد. ما میتوانیم علیه تحریم ایستادگی کنیم و هدفهای دشمنان را ناکام بگذاریم. اگر نکنیم دشمن برای برنامه هستهای ما شرط میگذارد و تحریم میکند.»
به گفته او، «دشمن از حربه تحریم دارد حداکثر استفاده را میکند و هدفش این است که حرکت مردم را متوقف کند».
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه افزود: «بنده عقیدهام این است اگر مسئله هستهای همانطور که آنها دیکته میکنند هم پیش برود باز هم تحریمها برداشته نخواهد شد؛ چون با اصل انقلاب مخالفند.»
آیتالله خامنهای اواخر اسفند سال گذشته نیز پیشبینی مشابهی کرده و گفته بود که «اگر مذاکرات به نتیجه هم برسد، تحریمها وجود خواهد داشت چرا که مسئله هستهای و حقوق بشر بهانهای بیش نیست و زورگویان جهانی از استقلالطلبی و الگو شدن ملت ایران در هراسند».
ایران و کشورهای گروه ۱+۵ در میانه مذاکرات دامنهداری قرار دارند که آذر سال گذشته با دستیابی به یک توافق موقت در ژنو به نقطه عطف خود رسید، توافقی که به کاهش تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی و آزاد شدن بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر انجامید.
با این حال آقای خامنهای نسبت به سرانجام رسیدن مذاکراتی که قرار است تا تیر ماه آینده به طول بینجامد، ابراز بدبینی کرده است.
وی در بخشی دیگر از سخنان روز چهارشنبه خود به گروه «حکومت اسلامی» یا داعش و ائتلاف بینالمللی علیه آن اشاره کرد، ائتلافی که به رهبری آمریکا شکل گرفته است.
آیتالله خامنهای گفت: «در ائتلاف مزورانهای که علیه داعش تشکیل دادند، نامه نوشتند به وزارت خارجه ایران که ما از داعش حمایت نمیکنیم. اما عکسهای کمک تسلیحاتی آمریکا به داعش در اختیار مجاهدین انقلابی بود.»
آبان امسال روزنامه وال استریت جورنال گزارش داده بود که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در نامه محرمانهای به آیتالله خامنهای بر منافع مشترک طرفین در جنگ علیه داعش پرداخته است، امری که انتقاد شدید جمهوریخواهان آمریکا را برانگیخت.
با این حال آقای خامنهای چندی بعد از آن، ائتلاف بینالمللی علیه داعش را «دروغ محض» خواند و گفت که داعش با ظاهری اسلامی در خدمت آمریکا، اسرائیل و کشورهای اروپایی است.
وال استریت جورنال اما روز ۲۴ بهمن گزارش داد که این بار آیتالله خامنهای به باراک اوباما نامه نوشته و از احتمال همکاری تهران و واشینگتن در مبارزه علیه داعش در صورت توافق بر سر مساله هستهای ایران سخن گفته است. این گزارش را اما وزارت خارجه ایران تکذیب کرد.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#302
Posted: 18 Feb 2015 23:27
برادر رئیسجمهور ایران از حمید رسایی شکایت کرد
حسین فریدون، دستیار ویژه رییس جمهوری ایران و برادر وی، خبر داد که از حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس، به دلیل «نشر اکاذیب» به دادگاه شکایت کرده است.
آقای رسایی یک روز پس از انتشار این خبر، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، را «پررنگترین مهره دولت در موضوع» اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یا به گفته او «فتنه» خواند.
حسین فریدون، دستیار ویژه رییس جمهوری ایران، روز سهشنبه ۲۸ بهمن گفت: «در مقابل نشر اکاذیب توسط آقای رسایی رسما به دادگاه شکایت کردم و این شکایت در حال پیگیری است.»
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، وی تاکید کرد که «مستقلا و شخصا» از آقای رسایی شکایت کرده و این شکایت در معاونت حقوقی ریاست جمهوری ثبت نشده است.
حمید رسایی در هفتههای گذشته ستاد حسن روحانی را متهم کرده بود که در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم، ۵ میلیارد تومان از بابک زنجانی کمک گرفته و حسین فریدون نیز درهمین باره برای «ادای توضیحات احضار شده است».
در واکنش به این ادعا، اکبر ترکان از مسئولان ستاد انتخاباتی حسن روحانی گفت که این اظهارات از سوی کسانی مطرح میشود که «از معاون اول رییس جمهور دولت سابق پول گرفتهاند و میخواهند با این ترفند نگرش اذهان عمومی را تغییر دهند.»
محمدرضا رحیمی، معاون اول سابق رییس جمهوری ایران، روز پنجم آبان در نامهای خطاب به محمود احمدینژاد نوشته بود که جابر ابدالی، از متهمان اختلاس از بیمه ایران، مجموعاً یک میلیارد و دویست میلیون تومان «به قریب ۱۷۰ نفر از کاندیداهای مجلس هشتم پرداخت کرده است» که اسناد و کپی چکهای صادره «در پرونده ثبت و ضبط است».
در واکنش به این سخنان آقای ترکان، حمید رسایی ۲۱ بهمن، در صفحه ایسنتاگرام خود نوشت: «خبر کمک ۵ میلیارد تومانی بابک زنجانی به ستاد بنفش و احضار (ح - ف) اگر مصداق آن چیزی است که اکبر ترکان تکذیب کرده، خب شکایت کنند.»
پس از این تاکید دوباره آقای رسایی، حسین فریدون، روز جمعه ۲۴ بهمن، در پاسخ به سئوالی گفت: «این فرار به جلو برای دوستانی است که از این پولهای مفت گرفتهاند و امروز میخواهند کثافت کاریهایشان را با این حرفها جبران کنند.»
«محرومیت رسایی از خدمات دولتی»
شکایت حسین فریدون از حمید رسایی در حالی است که در هفتههای گذشته سخنان رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری درباره محرومیت دو نماینده مجلس نهم از خدمات دولتی موضوع بحث مسئولین این نهاد با آقای رسایی بوده است.
محمد اشرفی اصفهانی، رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری، ۷ بهمن، درمصاحبهای با خبرگزاری خبرآنلاین، از صدور حکم ۵ و ۱۰ سال محرومیت از خدمات دولتی برای دو نفر از نمایندگان مجلس نهم به دلیل «تخلفات زیاد» خبر داده بود.
با وجود اینکه در این مصاحبه نامی از حمید رسایی برده نشده بود، وی به این سخنان آقای اشرفی اصفهانی شدیدا اعتراض کرد و گفت: «آقای اشرفی اصفهانی و آقای وطنی که شوهر خواهر روحانی است عضو هیات تخلفات هستند که البته آقای وطنی به دنبال پروندهسازی برای دیگران است و تمام آرایی که این هیات میدهد باطل و تخلف است. یعنی خود اینها باید به هیات تخلفات معرفی شوند.»
پس از این سخنان، آقای اشرفی اصفهانی در ۱۸ بهمن، تهدید کرد که در صورت اصرار آقای رسایی پروندهاش را «آشکار» خواهد کرد.
به گفته آقای اشرفی اصفهانی، پرونده حمید رسایی از سوی سازمان بازرسی استان قم به هیات بدوی یک رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری ارجاع شده است.
حمید رسایی پیش از نمایندگی مجلس، مدیر کل ارشاد استان قم بود. پیشتر محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مهدی هاشمی هم در مصاحبهای با خبرگزاری دولتی ایرنا، از پروندههای فساد مالی آقای رسایی در دادگاه ویژه روحانیت خبر داده بود.
مصاحبه آقای علیزاده طباطبایی اما ساعاتی پس از انتشار از خبرگزاری ایرنا حذف شد.
اتهام رسایی به مقام نهاد ریاست جمهوری درباره پرونده جیسون رضائیان
حمید رسایی در روزهای گذشته در واکنش به سخنان آقای اشرفی اصفهانی ضمن دفاع دوباره از خود اتهاماتی را درباره یکی از مسئولین فعلی نهاد ریاست جمهوری مطرح کرد.
آقای رسایی گفت: «مناسب است هیأت مذکور به تخلفات برخی از مسئولان فعلی نهاد ریاست جمهوری هم رسیدگی کند که رد پایشان در پرونده جاسوسی جیسون رضائیان (خبرنگار واشینگتن پست) و همسر وی که به عنوان خبرنگار تا حساسترین بخشهای نهاد ریاست جمهوری نفوذ کرده بودند، دیده میشود.»
این نماینده تهران در مجلس اضافه کرد: «جیسون رضائیان با مکاتبات چه فردی در تهیه محتوای جاسوسی خود از موانع مهم امنیتی عبور میکرده است؟ چه کسی از احضار و رسیدگی به پرونده این مدیر نهاد (ا – س) که از اقوام نزدیک یک مقام عالی در نهاد ریاست جمهوری است، جلوگیری میکند و او را که رئیس یک مرکز نهاد است، خط قرمز خود خوانده است تا نهادهای امنیتی و قضایی به آن نزدیک نشوند؟ »
آقای رسایی سهشنبه ۲۸ بهمن نیز خواستار پخش «اعترافات» جیسیون رضائیان ار صدا و سیما شد و افزود: «باید دید چه کسی از وی حمایت کرده تا توانسته در قالب خبرنگار واشنگتن پست از مراکز حساس جمهوری اسلامی بازدید کند. هر چند بعد از این بازدیدها گزارشهای نیمه مثبتی را در این روزنامه به چاپ میرسانده است.»
جیسون رضاییان، خبرنگار واشینگتنپست در تهران، آخرین روز تیر ماه گذشته به همراه همسر خود، یگانه صالحی، بازداشت شد، اما خانم صالحی با قرار وثیقه آزاد شد در حالی که آقای رضاییان به دنبال تمدید قرار بازداشت همچنان در زندان است.
«ابتکار با بدنه فتنه ارتباط دارد»
حمید رسایی روز چهارشنبه، ۲۹ بهمن نیز ضمن انتقاد از سفر نکردن معصومه ابتکار به خوزستان در روزهای ابتدایی بحران آلودگی هوا دراین استان گفت: «از چنین رفتارهای خانم ابتکار این برمیآید که وی، ابتکاراتش بیشتر در فعالیتهای سیاسی بوده و ارتباطی که با بدنه فتنه دارد با هیچ یک از افراد دولت ندارد.»
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و نزدیکان وی از اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به عنوان «فتنه» و از میرحسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان «سران فتنه» نام میبرند.
معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست ایران، روز سه شنبه، ۲۸ بهمن، و پس از چند روز بحران آلودگی هوا در استان خوزستان به این استان سفر کرد.
در روزهای گذشته سفر نکردن خانم ابتکار به استان خوزستان باعث انتقاد نمایندگان مجلس از عملکرد وی شدهاست. خبرگزاری فارس نیز روز شنبه ۲۵ بهمن، خبر داده بود که تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه را تهیه کردهاند.
در همان روز خانم ابتکار در مقابل این انتقادهای نمایندگان مجلس گفته بود: «نمایندگانی که امروز نسبت به وضعیت هوا و ریزگردها اعتراض میکنند تاکنون به دنبال انتقال آب، سد سازی و برنامههای کشت، صنعت و توسعه کشاورزی برای استان خود بودهاند بدون اینکه به منابع محدود آبی در کشور توجه کنند.»
وی همچنین روز سه شنبه، ۲۸ بهمن، خبر داد که مجلس ردیف اعتباری مقابله با ریزگردها در ایران، را در بودجه سال ۹۴ حذف کرده است.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#303
Posted: 18 Feb 2015 23:30
محسنی اژهای صدور حکم اعدام برای یک روحانی را تایید کرد
سخنگوی قوه قضائیه ایران اخبار منتشرشده درباره صدور حکم اعدام برای یک روحانی در شهر قم از سوی دادگاه ویژه روحانیت را تایید کرد. وبسایتهای خبری اتهامات او را «ادعای ارتباط با امام زمان»، «مرید و مراد بازی» و «ارتباط با اجنه» عنوان کردهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، غلامحسین محسنی اژهای، روز چهارشنبه، ۲۹ بهمن، تصریح کرد: «حکم صادرشده برای این فرد، بدوی بوده و میتوان به این حکم اعتراض کرد و طبق قانون، قابل تجدیدنظر است.»
در ماههای گذشته برخی از وبسایتهای خبری از جمله وبسایت سحام نیوز، نزدیک به مهدی کروبی، از صدور حکم اعدام برای مجید جعفری تبار، از روحانیون «مشهور» قم خبر داده بودند.
خبرگزاری آنا، وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی، نیز ضمن انتشار سخنان آقای محسنی اژهای نوشت: «در هفتههای اخیر در شبکههای اجتماعی اخبار ضد و نقیضی درباره صدور حکم اعدام برای یک روحانی معروف به استخاره در شهر قم منتشر شده که در برخی از آنها دلیل حکم، ارتباط با اجنه عنوان شده است. »
وبسایت سحام نیوز هم نوشته است که نام آقای جعفریتبار از سال ۱۳۷۲ به سبب «استخارههایی» که میگرفت بر سر زبانها افتاد و دامنه استخارههای وی به جایی رسید که دهها خط تلفن به صورت ۲۴ ساعته به سئوالهای مراجعهکنندگان پاسخ میداد.
این وبسایت، اتهامهای مطرح شده از سوی دادگاه ویژه روحانیت برای آقای جعفری تبار را«مالی»، «مرید و مرادبازی» و «ادعای رابطه با امام زمان» ذکر کرده است.
براساس گزارشها، آقای جعفری تبار از ۶ ماه پیش بازداشت شده و در سلول انفرادی زندان «لنگرود» کاشان نگهداری میشود.
وبسایت سحام نیوز، مجید جعفری تبار و مینا مناقب، همسرش را از نوههای آیت الله محمد صدوقی یکی از ائمه جمعه مشهور سابق ایران معرفی کرده است.
آیت الله محمد صدوقی، امام جمعه اسبق یزد، از جمله ائمه جمعه مشهور ایران بود که درسالهای ابتدایی انقلاب در نماز جمعه ترور شد.
پس از کشته شدن آقای صدوقی، محمد علی صدوقی، پسر وی به سمت امام جمعه یزد منصوب شد. وی همسر مریم خاتمی،خواهر محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران است. محمد علی صدوقی ۱۱ تیر سال ۱۳۹۰ درگذشت.
وبسایت سحام نیوز روز یکشنبه، ۱۲بهمن، خبر داده بود که مینا مناقب، همسر آقای جعفری تبار، نیز به اعدام محکوم شده است.
این درحالی است که این وبسایت روزسه شنبه، ۲۸ بهمن، در خبر دیگری تنها از بازجویی خانم مناقب خبر داد.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#304
Posted: 18 Feb 2015 23:35
آیا امنیتی ـ نظامیها انتخابات را رها میکنند؟
مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی در ادامه بررسی و تدوین سیاستهای کلی انتخابات، «ممنوعیت ورود افراد نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و سازمان بسیج در دستهبندیهای سیاسی و جناحی در انتخابات و جانبداری از داوطلبان خاص» را تصویب کرده است. آیا نیروهای امنیتی ـ نظامی فعال در جمهوری اسلامی، دست از انتخابات میشویند و از دخالت در آن، کناره میگیرند؟
شواهد و دلایل متعددی وجود دارد که نشان میدهد مشکل دخالت نظامیهای امنیتیتبار در انتخابات و روندهای سیاسی کلان در جمهوری اسلامی، چندان منتظر مصوبه و قانون نیست؛ تصریحهای قانونی و الزامات در این حوزه، چندان کم نبوده و درمان را باید علیالحساب در جایی دیگر جستوجو کرد.
قانون چه میگوید؟
مطابق قوانین موجود در جمهوری اسلامی، نیروهای نظامی و انتظامی از دخالت در انتخابات منع شدهاند.
بر مبنای ماده ۲۴ قانون انتخابات ریاست جمهوری و ماده ۱۶ قانون انتخابات مجلس، نیروهای نظامی و انتظامی حق دخالت در امور انتخابات اعم از امور اجرایی و نظارت را ندارند.
نیز چنانکه در ماده ۴۰ قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب ۸۲/۱۰/۹ آمده، مداخله، شرکت یا فعالیت کارکنان نیروهای مسلح در دستهبندیها، مناقشههای سیاسی و تبلیغات انتخاباتی ممنوع و جرم تلقی و مرتکبین به شش ماه تا ۳ سال حبس محکوم میشوند.
همچنین مطابق تاکید تبصره ۴ ماده واحده قانون حضور نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری، نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی نمیتوانند از طرف هیچ نامزدی نمایندگی یا نظارت داشته باشند.
افزون بر اینها، اعضاء و کارکنان ارتش، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی حق عضویت یا وابستگی به گروههای سیاسی را ندارند (ماده ۲۹ قانون ارتش، ماده ۱۶ قانون استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ماده ۱۶ قانون استخدام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران).
در ماده ۴۷ اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز تصریح شده که این نهاد «از کلیه احزاب و گروههای سیاسی مستقل است و خود نیز هرگز نباید در جامعه شخصیت حزبی پیدا کرده و بهصورت یک حزب یا سازمان سیاسی عمل کند.»
با وجود این تاکیدها، واقعیت جاری در صحنهٔ سیاست ایران چیز دیگری است.
فاصلهٔ معنادار واقعیت از قانون
چنانکه آمد، شکاف محسوسی میان واقعیتهای سیاسی و تاکیدات قانون و حتی ادعاهای مقامهای ارشد نظام (ازجمله پارهای تاکیدهای رهبر جمهوری اسلامی) وجود دارد.
بهعنوان یک نمونهٔ مهم، پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴، و پیروزی محمود احمدینژاد، مهدی کروبی در نامهای انتقادی به رهبری نظام، نوشت: «یقین دارم اکثریت نیروهای جانبرکف سپاه نیز از برخی مسائل موجود ناراضی هستند... اینجانب از شما تقاضا میکنم با رهنمود دیگری بخشی از سپاه و بسیج را که در کارهای سیاسی وارد شدهاند از این اقدام ـ که خطر آن به مراتب بیش از اقدامات اقتصادی است ـ برحذر دارید. من معتقدم که اگر قرار است عدهای از دوستان در سپاه و بسیج به مراکز قدرت دسترسی پیدا کنند بهترین کار آن است که این مسئولیتها مستقیما به آنها محول شود نه آنکه اعتبار سپاه را خرج رساندن عدهای به قدرت نمایند و در این راه مرتکب اقدامات غیرقانونی شوند... من معتقدم بحران ناشی از دخالتهای نابجا در انتخابات خطرناکترین بحرانی است که امروز و آینده کشور را تهدید میکند.»
دخالتهای سپاه و بسیج در انتخاباتها (مجلس، شوراها، و ریاستجمهوری) اما نه تنها کم نشد بلکه روندی فزاینده یافت. طیفی از آنان در روندی صوری و با دور زدن قانون، ضمن بازنشسته کردن خود، در عمل وارد روند انتخابات میشدند. دهها کرسی مجلس در انتخابات چند دورهٔ اخیر، اینگونه ـ و با استفاده از امکانات مالی و انسانی نهادهای نظامی ـ تصاحب شده است. و این مستقل از دخالت غیرمستقیم و مستقیم نظامیان امنیتیتبار به نفع نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس و شوراها، و بیاعتنا به قوانین موجود است.
یکی از نقاط اوج این کردار غیرقانونی، انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ بود. آنجا که نه تنها پیش از انتخابات خیز محسوس رأس هرم امنیتی ـ نظامی سپاه و بسیج برای تداوم دولت احمدینژاد مشهور شد، و نه فقط نیروهای وابسته به این مراکز، نقشی موثر در سرکوب خونین اعتراضهای مدنی شهروندان معترض به نتایج رسمی ایفا کردند، بلکه فرماندهان و مقامهای ارشد سپاه بهصراحت دخالت مستقیم این نهاد در انتخابات را مورد تاکید قرار دادند. مستندها در این خصوص کم نیست.
حکایت سردار مشفق
سخنان سردار مشفق، یکی از شواهد مشهور بود. مستندی که در پی انتشار نوار سخنرانی این مقام امنیتی ـ نظامی، شاهدی مهم دال بر مهندسی انتخابات ۱۳۸۸ بود. مشفق در سخنان خود اعتراف کرده بود که همراهان وی، برای جلوگیری از فعالیت قانونی ستاد انتخاباتی موسوی، شبکه پیام کوتاه را با استفاده از امکانات حکومتی در شب انتخابات مختل کردهاند. وی همچنین توضیح داده بود که همهٔ فعالیتهای قانونی، طبیعی و ملاقاتهای موسوی در روند انتخابات کنترل میشده و نیروهای امنیتی در پارهای موارد از دانستههای خود برای عملیات روانی علیه وی استفاده کردهاند.
این مقام نظامی ـ امنیتی همچنین در سخنرانی خود از کنترل و تعقیب منتقدان پرده برداشته و تصریح کرده بود که نیروهای اطلاعاتی و نظامی همهٔ آنها را برانداز میدانستند. سردار مشفق تاکید کرده بود که دخالت گروه نظامی ـ امنیتی در انتخابات در هماهنگی با رهبر جمهوری اسلامی انجام شده است.
سخنان مشفق موجی از انتقاد و اعتراض را در میان نیروهای اصلاحطلب معترض به کودتای انتخاباتی موجب شد. در یکی از واکنشهای مهم، میرحسین موسوی با اشاره به «نوار مشهور»، تاکید کرد که تمامیتخواهان «بیست سال برای یکدست کردن کشور طراحی و تلاش کرده بود و ظاهرا قرار بوده که این انتخابات آخرین پرده این تلاش باشد. مناظره در سایه این نگاه معنی دیگر پیدا میکند و همچنین تصفیههایی که از مجلس چهارم شروع شد و بعد در دورههای انتخابات بعدی گسترش یافت بهتر فهمیده میشود. اقتدارگرایان بهدنبال حذف کردن همه فضای ملی از منتقدین و معترضین بودند؛ فضایی شبیه کره شمالی با کمی بزک مردمسالاری.»
اعتراف جعفری و سعیدی
یکی دیگر از شواهد مهم و جدید دربارهٔ دخالت امنیتیهای حاکم بر سپاه در انتخابات، سخنرانی مهم سردار عزیز جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، در جمع فرماندهان سپاه است. مستندی که فیلم آن ـ توسط محمد نوریزاد ـ منتشر شد، و گواه مهم و دیگری بر تقلب معنادار و مهندسی در انتخابات ۸۸ محسوب میشود.
فرمانده کل سپاه در صحبتهای خود با اشاره به «حساسیت» انتخابات ریاست جمهوری دهم (۱۳۸۸) از «نگرانی و دغدغه» و «خط قرمز»ی میگوید که برای وی و دیگر نیروهای همسو مطرح بوده؛ اینکه مبادا «نیروهای مخالف انقلاب و ارزشهای انقلاب که در دوران دوم خرداد فرصتی پیدا کرده بودند و در حاکمیت نفوذ کرده بودند، مجددا روی کار بیایند.»
وی در سخنان خود مخالفت اصلاحطلبان با دخالت سپاه و بسیج در انتخابات را از همین زاویه، مورد انتقاد قرار میدهد. جعفری در سخنان خود به «شیب» انتخابات اشاره کرد، از نظر وی، روند بهگونهای بود که «انتخابات حتما دومرحلهای میشد و در مرحلهٔ دوم معلوم نبود نتیجه چه میشد.»
او همچنین بهصراحت از دخالت سپاه و بسیج در سرکوب اعتراضهای مدنی و برخورد با فعالان ستادهای انتخاباتی موسوی و کروبی سخن میگوید.
در مستند و فیلم مهم دیگری، علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، به صراحت از دخالت این نهاد در انتخابات پرده برمیدارد. سعیدی با اشاره به نزدیکی مواضع احمدینژاد به رهبر جمهوری اسلامی، از تلاشهای سپاه در انتخابات تشکر میکند و میگوید: «هدف ما تحقق منویات رهبری است ... تکلیف ما این بود که منویات رهبری را در مجموعه سپاه با جان و دل پذیرا باشیم و محقق کنیم. این لطفی بود که خداوند نصیب ملت ما کرد و این تکلیف را همراه با نتیجه نصیب کرد، پیروزی همراهش بود؛ پیروزی بسیار شگفتآور که مورد رضایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.»
او تاکید میکند که «نزدیکترین نهاد در نظام جمهوری اسلامی به مواضع ولی فقیه، سپاه پاسداران است. در این ماجراهای اخیر، فتنههای کور، برخی نهادهایی که در هدایت افکار عمومی سابقه طولانی داشتند، درجا زدند و نتوانستند تشخصی بدهند که راه و مسیر کجاست. اما سپاه سر سوزنی تردید نکرد. کوچکترین زاویهای نداشت.»
وی به صراحت طیفهای گوناگون اصلاحطلبان را مورد انتقاد قرار میدهد و از زاویهٔ آنان با هسته اصلی قدرت در جمهوری اسلامی سخن میگوید، و بر دخالت سپاه در روند انتخابات مهر تأیید میزند.
نظر رهبر؛ از حرف تا عمل
ربع قرن از رهبری آیتالله خامنهای سپری میشود. دیری است که او در رابطهای تنگاتنگ با جریان امنیتی ـ نظامی گرداگرد و همسو، تحقق چشماندازهای مطلوب سیاسی ـ ایدئولوژیک خود را پی گرفته است. در این سالها وی به ندرت در مقام نقد رویکردهای سیاسی سپاه برآمده است. در یکی از معدود اظهارنظرها، وی چند ماه پیش و در اظهارنظری خفیف گفت: «ضرورتی ندارد سپاه در عرصه سیاسی فعالیت کند»؛ و البته افزود: «پاسداری از انقلاب نیازمند شناخت دقیق واقعیتهاست بنابراین نمیشود مجموعهای که بازوی نگهبان انقلاب است درباره جریانهای گوناگون انحرافی، غیرانحرافی وابسته و یا دیگر جریانهای سیاسی، چشمی بسته و نابینا داشته باشد.»
آیتالله خامنهای رابطهای توام با اعتماد با سازمان اطلاعات سپاه دارد، و بخش مهمی از منویات امنیتی وی از این مجرا پیگیری میشود. نهادی که نقشی مهم در سرکوب و تهدید کنشگران سیاسی و مدنی و مطبوعاتی، و نیز در تحدید فضای سیاسی دارد. رهبر جمهوری اسلامی بهگونهای آشکار، مواضع و ارزیابیهای این نهاد را بر دیدگاه و داوری وزارت اطلاعات مرجح میداند. بهعنوان یک نمونه، در ماجرای بازداشت فلهای نیروهای ملی ـ مذهبی در سال ۱۳۸۰، آیتالله خامنهای ارزیابی وزارت اطلاعات دولت اصلاحطلب خاتمی را نپذیرفت و با اطلاعات سپاه (مجری بازداشتها و بازجوییها) همسو شد.
اینگونه، میتوان با اطمینان مدعی شد که هرچند مصوبهٔ جدید مجمع تشخیص نظام به امضا و تایید رهبر جمهوری اسلامی برسد، اما واقعیت جاری در صحنهٔ سیاست ایران، چیز دیگری خواهد بود. نفر اول نظام، از منظری اقتدارگرایانه و مبتنی بر خودکامگی مستقر در حکومت، مطلوبهای خود را با همسویی امنیتی ـ نظامیها در دستور کار قرار میدهد. انتخابات از منویات رهبری و جریان مزبور که گرداگرد وی را فراگرفتهاند، بیتأثیر نخواهد ماند.
اگر آیتالله خامنهای در انتخابات ۱۳۹۲ از «حق الناس» گفت و مخالفان را هم به حضور پای صندوقهای رأی، دعوت کرد، تجربهٔ قهر اکثریت جامعه با انتخابات مجلس ۱۳۹۰ را به یاد داشت، و از شکاف ملت ـ حکومت پس از انتخابات ۱۳۸۸ هرچند عملگرایانه، درس آموخته بود. نیز، اگر هسته اصلی قدرت در نهایت به پیروزی روحانی رضایت داد، بخشی به این دلیل بود که از نتیجهٔ مرحلهٔ دوم انتخابات و نیز واکنش اعتراضی و انفجاری میلیونها شهروند، هراس داشت (و این صرفنظر از دیگر علل و دلایل است).
نیروی اجتماعی، ضمانت اجرایی قانون
این (دخالت امنیتیهای حاکم بر نهادهای نظامی در انتخابات و نیز دستبرد اقتدارگرایان در روند و نتیجهٔ انتخابات) چنانکه تجربه نشان داده، تنها در صورت حضور نیروی اجتماعی یا اعتراض جامعه مدنی و افکار عمومی، به حاشیه خواهد رفت. در غیر این صورت، اقتدارگرایان و نظامیان، پروژههای سیاسی ـ امنیتی خود را با استفاده از امکانهای حکومتی و در اختیار، و هرچند به شکلی غیرقانونی، تعقیب خواهند کرد.
ماجرا وقتی تأسفبارتر میشود که فراموش نکنیم در جمهوری اسلامی دستگاه قضایی مستقل و منصفی نیز در کار نیست؛ و این چنین، تعقیب قضایی اقتدارگرایان و نظامیان متخلف، در عمل منتفی است.
اگرچه آزادی و سلامت انتخابات در ایران از فقدان قوانین شفاف و قاطع در رنج است و در مواردی (چون نظارت استصوابی) نیازمند اصلاح، اما مشکل فعلی انتخابات در ایران، قانون نیست. مشکل، نظامیان اقتدارگرا و تمامیتطلبانی هستند که با استفاده از اهرمهای حکومتی در اختیار، میکوشند ارادهٔ خود را با استفاده از روندهای شبهدموکراتیک، تعقیب و بر اکثریت جامعه تحمیل کنند.
امنیتیهای حاکم بر سپاه و بسیج بر همان راهی میروند که شورای نگهبان با تکیه بر نظارت استصوابی و تفسیر وسیع آن طی میکند، و دستگاه قضایی با صدور احکام قضایی سنگین علیه فعالان سیاسی و تداوم حصر رهبران جنبش سبز و ممنوعالتصویر کردن خاتمی ادامه میدهد.
مرتضی کاظمیان
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#305
Posted: 18 Feb 2015 23:38
جواد لاریجانی: افراد در حصر میتوانند به نقاط مختلف کشور سفر کنند
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه میگوید که میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی که در حصر خانگی هستند، میتوانند به نقاط مختلف کشور سفر کنند و به خدمات پزشکی هم دسترسی دارند.
جواد لاریجانی روز چهارشنبه ۲۸ بهمن، در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره وضعیت رهبران جنبش سبز ایران اظهار داشت: «حصر هر فردی باید مبنای قانونی داشته باشد. یا قاضی حکم میکند یا شورای عالی امنیت ملی میتواند آزادیهای فرد یا گروهی را محدود کند و به قوا ابلاغ کند.»
به گفته او، «مسئولیت سلامت این افراد با دستگاههای امنیتی است» اگرچه تاکنون «مشکلی ایجاد نشده است».
آقای لاریجانی سپس تاکید کرد که این افراد در حصر «حتی میتوانند به نقاط مختلف کشور سفر کرده و دسترسیهای پزشکی هم دارند».
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی بیش از چهار سال است که در حصر خانگی بهسرمیبرند، امری که راه ارتباط آنان با طرفدارانشان و فعالان سیاسی را ناممکن ساخته است.
این میان دیدارهای بستگان نزدیک آقای موسوی و آقای کروبی با آنها کوتاه و نامنظم و گاه با وقفههای طولانی انجام شده که به دفعات اعتراض آنها را به دنبال داشته است.
همچنین در این چهار سال گزارشهای متعددی نیز از وخامت وضعیت سلامت رهبران جنبش سبز ایران منتشر شده که در برخی موارد در بیمارستان بستری شدهاند. از جمله فرزند مهدی کروبی گفته که پدر او در این چهار سال چهار بار عمل جراحی داشته است.
با این حال جواد لاریجانی میگوید که حکومت ایران با میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی مدارا کرده است.
وی اظهار داشت: «ما کینه شخصی با افراد نداریم و افرادی که در کشور خدمات ارایه کردهاند، نظام با آنها تسامح دارد. اما باید بار مسئوليت جرم رخداده را بپذیرند.»
پیش از این محمدحسین صفارهرندی از چهرههای اصولگرا گفته بود که محصورین میتوانند روزها برای خریدن نان تازه از خانه خارج شوند.
انتقاد مجدد به روشهای احمد شهید
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، در بخش دیگری از گفتوگویش با خبرگزاری مهر، درمورد صدور مجوز برای ورود احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به ایران اعلام کرد که «سیاست جمهوری اسلامی در مورد مکانیزم گزارشهای سازمان ملل، سیاست همکاری است اما گزارشگری چارچوبهای خاص خودش را دارد و به روشهای احمد شهید اشکال داریم.»
آقای لاریجانی در ادامه گفت: «اول اینکه انتساب گزارشگر ویژه باید موجه باشد و نباید موضع گیری کند چرا که وقتی هنوز مرکب حکم وی خشک نشده بود، شروع به موضع گیری کرد.»
به گفته رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، «احمد شهید با تروریستها روابط زیادی دارد؛ کارشناسان ما با احمد شهید مذاکرات زیادی داشتهاند و این مسایل را توضیح دادهایم که اشکال ما با شما فنی است.»
پیشتر آقای لاریجانی با متهم کردن احمد شهید به «پروندهسازی» علیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار استعفای او از سمت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران شده بود و او را شبیه بازیگری دانسته بود که در شبکههای مختلف تلویزیونی علیه ایران صحبت میکند.
همچنین آقای لاریجانی، در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه دو تلویزیون ایران پخش شده بود، با اشاره به این که گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل «بر اساس چارچوبها عمل نمیکند»، گفته بود: «او به شدت طرفدار تروریسم است در صورتی که باید با حقوق بشر همراه باشد و با تروریسم مخالفت کند.»
جمهوری اسلامی بارها اتهام نقض شدید حقوق بشر در ایران را که در گزارشهای نماینده ویژه سازمان ملل بازتاب یافته، رد کرده و مدعی شده که همه این انتقادات با هدف «ایرانهراسی» و «اسلامهراسی» مطرح میشود.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#306
Posted: 18 Feb 2015 23:40
خانواده رضویفقیه نسبت به «در خطر بودن جان» وی در زندان هشدار دادند
جمعی از بستگان سعید رضویفقیه، روزنامه نگار و فعال سابق دانشجویی، روز چهارشنبه ۲۹ بهمن با انتشار بیانیهای اعلام کردند که جان وی «در خطر» است.
به گفته بستگان آقای رضوی فقیه، این موضوع از سوی پزشکان بیمارستان به مقامات مربوطه و ماموران زندان «بارها اعلام شده است».
به گزارش وب سایت سحام نیوز، نزدیک به مهدی کروبی، بستگان آقای رضوی فقیه در این بیانیه نسبت به آنچه «انتقال اجباری» این زندانی سیاسی پس از عمل جراحی قلب، به زندان خوانده شده، هشدار دادهاند.
پیش از این وبسایت جرس، نزدیک به اصلاح طلبان، خبر داده بود که سعید رضوی فقیه، از روزهای ابتدایی بهمن ماه برای عمل جراحی قلب از زندان به بیمارستان منتقل شده است.
به گفته این وبسایت، این زندانی سیاسی تمام این مدت را «با دستبند و پابند» در بیمارستان گذرانده و «ممنوع الملاقات» بوده است.
در همین حال پایگاه اینترنتی «انصاف نیوز»، پنجم بهمن، خبر داده بود که یکی از پزشکان معالج با نوشتن «توصیه نامهای» اعلام کرده است که آقای رضوی فقیه «تحت هیچ شرایطی» نباید اضطراب داشته باشد و بازگشت او در این شرایط به زندان مناسب نیست.
این در حالی است که ۹۶ فعال سیاسی و مدنی هفته گذشته در نامهای خبر دادند که این زندانی سیاسی علیرغم نظر پزشکان مبنی بر ضرورت بستری بودن در بخش جراحی قلب، به زندان رجاییشهر بازگردانده شده است.
بستگان سعید رضوی فقیه در ادامه بیانیه خود تاکید کردند: «از لحظهای که سعید وارد زندان شده مسئولیت سلامتش با مقامات قضایی و زندانبانان و دستگاهی است که او را بهصورت غیرقانونی بازداشت و بدون هیچ دلیل حقوقی و جرمی محکوم و زندانی ساختهاند»
آنان هشدار دادهاند که اگر در این شرایطِ به گفته آنان «بحرانی»، اتفاق و «فاجعهای» برای آقای رضوی فقیه رخ دهد، حق شکایت از تمام مقامات مسئول تا بالاترین ردهها را برای خود محفوظ دانسته و به تمام دستگاهها و نهادهای داخلی و خارجی متوسل خواهند شد.
این بیانیه میافزاید: «هر اتفاقی برای سعید رضوی فقیه به منزله حرکتی عامدانه و آگاهانه علیه یک زندانی سیاسی و خدای ناکرده مرگ او مصداق قتل عمد تحت شکنجه خواهد بود و مسئولان آن میباید پاسخگو باشند».
سعید رضوی فقیه روز ۱۵ اسفند ۹۲ و پس از حملات گسترده رسانههای تندرو وابسته به جناح اصولگرای جمهوری اسلامی از جمله خبرگزاری فارس و تسنیم به سخنرانی او در جمع اصلاح طلبان شهر همدان بازداشت شد.
بر اساس گزارش سایتهای خبری، آقای رضوی فقیه در سخنان خود آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را در کنار سایر زمامداران ایران تا پیش از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ قرار داده بود.
وی گفته بود: «ما از انقلاب مشروطیت تا الان هفت زمامدار به خودمان دیدیم. زمامدار هفتم آیتالله خامنهای است. شش زمامدار دیگر از دنیا رفتهاند. از این شش زمامدار، زمامدار اول (مظفرالدین شاه) و زمامدار ششم (آیتالله خمینی) حکومت خودشان را به پایان بردند و احترام خود را حفظ کردند و در ایران دفن شدند. چهار زمامدار دیگر اما حکومت خودشان را هیچ وقت به پایان نبردند. آنها یا تبعید شدند یا در غربت مردند».
اشاره عضو سابق دفتر تحکیم وحدت به محمدعلی شاه، احمد شاه، رضا شاه و محمدرضا شاه است که در خارج از کشور در تبعید مردند.
پس از بازداشت آقای رضوی فقیه، دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که بازداشت وی نه به علت سخنرانی او در همدان، بلکه به علت پروندهای بوده که پیشتر این عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت به خاطر آن به یک سال زندان محکوم شده بود.
سعید رضوی فقیه عضو پیشین مرکزیت اتحادیه انجمنهای اسلامی اروپا و از اعضاء شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در اوایل دهه ۱۳۸۰ بوده است.
وی در روزنامههایی چون بنیان، صبح امروز، نوروز و یاس نو فعالیت کرده و در مقطعی هم به دلیل اعتراض به حکم ارتداد صادر شده برای هاشم آغاجری دستگیر شد و به زندان افتاد.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#307
Posted: 18 Feb 2015 23:42
تاریخ برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان در ایران اعلام شد
سخنگوی شورای نگهبان خبر داد که این شورا روز هفتم اسفند سال ۹۴ را به عنوان روز برگزاری انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تعیین کرده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، نجاتالله ابراهیمیان روز چهارشنبه ۲۹ بهمن گفت: «چند روز قبل نامه وزارت کشور مبنی بر پیشنهاد روز برگزاری انتخابات مجلس دهم به شورای نگهبان رسید که دو تاریخ مجزا در این نامه به عنوان روز برگزاری انتخابات پیشنهاد شده بود».
وی اضافه کرد: «اعضای شورای نگهبان با بررسی همه جوانب، نسبت به بررسی این دو تاریخ، اقدام و روز هفتم اسفند سال آینده را به عنوان روز برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تعیین کردند».
ساعاتی پیش از انتشار این خبر، حسینعلی امیری قائم مقام و سخنگوی وزارت کشور گفته بود که این وزارتخانه روزهای ۷ و ۱۴ اسفند سال ۹۴ را برای انتخابات مجلس پیشنهاد کرده است.
در ماههای اخیر و در حالی که یک سال به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری باقی مانده، اظهار نظرهای متعددی از سوی فعالان سیاسی درباره این دو انتخابات منتشر شده است.
حسین مرعشی، عضو حزب کارگزاران سازندگی، روز ۲۹ بهمن در مصاحبهای با خبرگزاری تسنیم گفت جبهه اصلاحات تصمیم گرفته است که در انتخابات مجلس آینده «مدل» انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ را انجام دهد.
وی اضافه کرد: «بنا نداریم با فرمانی برویم که حتماً کاندیداهایمان رد صلاحیت شوند ...حالا اگر بعداً باز آنها جلو بیایند و همین مقدار هم عرصه را به ما تنگ بگیرند یا نگیرند به آنها مربوط است».
در ماههای گذشته تعدادی از اصلاح طلبان خواستار تغییر رویههای گذشته در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شدهاند، از جمله اصلاحطلبان شرکت کننده در همایش روز ۲۵ دی «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات»، با صدور بیانیهای خواستار تضمین شرایط برای برگزاری انتخابات آزاد، قانونمند و رقابتی در ایران شده بودند.
این درخواستها در حالی است که نجاتالله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان روز ۱۷ آبان اعتراض به نتیجه انتخابات سال ۸۸ را خط «قرمز» برای اعطای مقام به افراد در جمهوری اسلامی دانسته و گفته بود که حتی «توبه» معترضان ۸۸ برای «امانتهای بزرگ» مانند نمایندگی مجلس کافی نیست.
در ماههای اخیر همچنین برخی از روحانیون محافظه کار و نزدیکان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، درباره تلاش اصلاح طلبان و افراد نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی برای حضور در انتخابات آینده مجلس خبرگان هشدار دادهاند.
احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران و عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری، روز ۲۴ بهمن گفته بود، اصلاحطلبان موفق به تشکیل یک اقلیت قدرتمند در دوره بعدی این مجلس نخواهند شد و این مجلس به گفته او «ولایی» خواهد ماند.
اکبر هاشمی رفسنجانی روز ۲۶ بهمن در مصاحبهای با روزنامه جمهوری اسلامی گفته است که «در نبود یک فرد مناسب، رهبری میتواند شورایی باشد».
گفتههای آقای هاشمی در حالی است که احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، ۱۹ دیماه با هشدار درباره «شورایی شدن رهبری» گفته بود، «برخی به فکر قبضه کردن مجلس خبرگان رهبری هستند».
وی اضافه کرده بود که «دشمنان» میخواهند رهبری برای جمهوری اسلامی انتخاب شود که مورد تایید آنها نیز باشد.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#308
Posted: 19 Feb 2015 23:52
آمریکا، اسرائیل را به «درز اطلاعات نادرست» درباره مذاکرات اتمی ایران متهم کرد
کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۹ بهمن مقامات دولت اسرائیل را متهم کردند که «اطلاعات غیردقیق و نادرست» از مذاکرات اتمی با ایران درز داده و فقط «بخشهایی که به کارشان میآید را انتخاب کرده و بدون توجه به محتوای کلی» در مورد آن حرف میزنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت: «مشخص است برخی از چیزهایی که مقامات اسرائیل در مورد مذاکرات با ایران میگویند، غیردقیق است».
وی افزود: «این امر مشخص است و هیچ تردیدی هم در مورد آن نیست».
آقای ارنست گفت دولت آمریکا حواسش به محرمانه بودن مذاکرات است و دولت اسرائیل موضع آمریکا را «تحریف» میکند.
جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هم روز ۲۹ بهمن در نشست خبری خود اسرائیل را متهم کرد که «اطلاعات را دستچین کرده و به اشتراک میگذارد».
خانم ساکی گفت: «میتوان با اطمینان گفت هرآنچه دولت اسرائیل میگوید، بازتاب غیردقیقی از جزییات (مذاکرات اتمی با ایران) است».
مذاکرات اتمی ایران با پنج کشور عضو شورای امنیت همراه با آلمان وارد مرحله حساسی شده و دو طرف قرار گذاشتهاند که تا پایان ماه ژوئن به توافق برسند.
سخنگوی کاخ سفید درباره اینکه آیا آمریکا در مورد مذاکرات اتمی با ایران، با اسرائیل مشورت میکند، پاسخی نداد و گفت: «آمریکا حواسش هست که مذاکرات و جزییات آن را عمومی نکند و اطمینان یابد اطلاعاتی که در میز مذاکره به بحث گذاشته شده، به طور انتخابی و خارج از مفهوم بیرون نمیآید و موضع آمریکا و متحدانمان را تحریف نمیکند».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای ارنست افزود: «گزارشهایی که میگوید آمریکا دیگر با متحدش اسرائیل در مورد مذاکرات با ایران گفتوگو نمیکند، نادرست است».
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه فعلی اسرائیل، مخالف توافق اتمی با ایران هستند و نارضایتی خود را از آمریکا بابت این گفتوگوها نشان دادهاند.
اسرائیل به زودی شاهد انتخابات خواهد بود. حزب لیکود در آخرین حرکت تبلیغاتی خود و تبلیغی که روزنامه «جروزالم پست» منتشر کرده است، مدعی شده که هرکسی غیر از بنیامین نتانیاهو برنده انتخابات باشد، شرایط برای پیشروی گروه داعش یا «حکومت اسلامی» مهیا خواهد شد.
قرار است بنیامین نتانیاهو روز ۱۲ اسفند، دو هفته پیش از برگزاری انتخابات اسرائیل، در کنگره آمریکا سخنرانی کند. آقای نتانیاهو به دعوت جان بینر، رییس مجلس نمایندگان آمریکا برای این سخنرانی دعوت شده است.
این دعوت نه تنها واکنش حزب دمکرات و دولت آمریکا را در پی داشت، بلکه رقبای آقای نتانیاهو نیز به شدت از این اقدام انتقاد کردهاند. انتخابات اسرائیل ۲۶ اسفندماه برگزار می شود.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#309
Posted: 19 Feb 2015 23:55
درخواست عفو بین الملل از رهبر ایران برای توقف اجرای حکم اعدام سامان نسیم
دبيرکل سازمان عفو بين الملل و دو مقام حقوق بشری سازمان ملل متحد از مقام های بلندپايه جمهوری اسلامی خواسته اند تا اجرای حکم اعدام سامان نسيم، زندانی کرد که در هنگام دستگيری کمتر از ۱۸ سال داشت، را متوقف کنند.
سليل شيتی، دبير کل عفو بينالملل، روز چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه در يک پيام ويدئويی خطاب به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با بيان اين که اعدام کسی که در زمان ارتکاب جرم نوجوانی زير ۱۸ ساله بوده خلاف همه پيمانهای بينالمللی است که ايران نيز آنها را امضا کرده است، از وی خواست تا از اعدام سامان نسيم جلوگيری کند.
فعالان حقوق بشر می گويند، قرار است حکم اعدام سامان نسيم، ۲۲ ساله که هنگام بازداشت تنها ۱۷ سال داشت روز پنج شنبه ۳۰ بهمن ماه به اجرا گذاشته شود. اين فعالان می گويند، سامان نسيم همراه با چهار زندانی ديگر برای اجرای حکم به يک نقطه نامعلوم منتقل شده اند.
در پيام سليل شيتی درباره سامان نسيم آمده است: «او يک مرد جوان است که قرار است فردا، پنجشنبه ۳۰ بهمن ماه، در ايران اعدام شود. سازمان عفو بين الملل با مجازات اعدام در هر شرايطی مخالف است.»
وی اضافه کرده است:« شما نبايد و نمی توانيد فردی را اعدام کنيد که به هنگام بازداشت نوجوانی بيش نبوده است. اعدام چنين فردی برخلاف قوانين بين المللی است که ايران نيز آنها را امضا کرده است.»
دبير کل عفو بين الملل در ادامه پيام خود آورده است «از شما میخواهم که دلسوزی کنيد و به جهان نشان دهيد که شما يک حکم غيرعادلانه را اجرا نمیکنيد، زندگی سامان نسيم در دستان شماست.»
در همین حال گزارش ها حاکی است که احمد شهيد ، گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ايران و کرسيتوف هينز ، گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور اعدامهای فراقانونی نیز خواستار توقف اجرای حکم اعدام سامان نسيم شدند.
سازمان عفو بين الملل پیشتر به همراه چند نهاد حقوق بشر ديگر نیز خواهان لغو حکم اعدام سامان نسيم، ايران شده اند.
سازمان عفو بین الملل می گوید که «اعترافات» سامان نسیم زير «يک دوره شکنجه» بوده است.
عفو بين الملل اضافه کرده است که وی در يک دادگاه «ناعادلانه» به اتهام عضويت در يک گروه مسلح عليه دولت به مجازات اعدام محکوم شد و از علی خامنه ای خواسته شده است که اجرای اين حکم را متوقف کند.
اين گزارش در ادامه به گفته های سامان نسيم اشاره کرده است: «زمانی که به سلول زندان وارد شدم، فورا شکنجه ها آغاز شد. طرح خود سلول با طول دو متر و عرض نيم متر با يک توالت نوعی شکنجه روحی بود. يک دوربين نيز بالای سر من نصب شده بود که حتی توالت رفتن من را نيز ضبط می کرد».
سامان نيسم در ادامه می گويد که «اين شنکجه و عذاب ۹۷ روز ادامه يافت. در روزهای اول شدت شکنجه ها به قدری بود که توان راه رفتن را از دست داده بودم. تمام بدن من سياه و کبود شده بود. آنها مرا از دست ها و پاهايم ساعتها آويزان می کردند، تمام مدت چشم بسته نگه داشته می شدم و نمی توانستم شکنجه گران و بازجويان را ببينم. آنها از تمام راه و روشها برای گرفتن اعترافات از من استفاده کردند، بصورت متمادی به من می گفتند که اعضای خانواده، از جمله پدر، مادر و برادر من را هم بازداشت کرده اند».
سامان نيسم در ادامه گفته است که «آنها به من می گفتند که مرا خواهند کشت و همانجا با سيمان وی را مدفون خواهند کرد. می خواستم شبها را بخوابم، اما اجازه نمی دادند، دائما سر و صدا ايجاد می کردند و من ميان ديوانگی و آگاهی قرار داشتم».
وی در ادامه گفته است که تحت اين شرايطی که ۹۷ روز ادامه داشته، مجبور به اعترافات دروغين شده است و بر اساس همين اعترافات به اعدام محکوم شده است.
سامان نسیم در ادامه گفته است: «دادگاه من تنها يک صحنه نمايش بود، هيچ فرصتی برای دفاع از خودم داده نشد، رئيس دادگاه بارها مرا به کتک زدن تهديد کرد و وکلای مدافع من تحت فشار مجبور به عقب نشينی شدند».
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#310
Posted: 19 Feb 2015 23:57
عراقچی: کری و ظريف يکشنبه و دوشنبه در ژنو ديدار میکنند
عباس عراقچی، معاون وزير خارجه و عضو ارشد تيم مذاکره کننده هستهای ايران روز پنجشنبه ۳۰ بهمن ماه گفته است که معاونان وزرای خارجه ايران و آمريکا روز جمعه و شنبه ديدار می کنند و سپس مذاکرات محمد جواد ظريف و جان کری در روز های يکشنبه و دوشنبه در شهر ژنو برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، عباس عراقچی گفت است: روزهای جمعه و شنبه رايزنی معاونان وزرای خارجه ايران و آمريکا با حضور هلگا اشميت معاون فدريکا موگرينی مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا برگزار و روزهای يکشنبه و دوشنبه نيز وزرای خارجه ايران و آمريکا در شهر ژنو ديدار میکنند.
طبق اين گزارش اين پنجمين دور مذاکرات ايران و آمريکا پس از تمديد مذاکرات هسته ای گروه ۱+۵ با ایران تا ژوئن سال ۲۰۱۵ است.
این در حالی است که وزارت امور خارجه آمريکا روز چهارشنبه ۱۸ فوريه اعلام کرده است، وندی شرمن، معاون سياسی وزارت امور خارجه آمريکا، روز پنجشنبه سرپرستی هياتی را در سفر به ژنو برای برگزاری مذاکرات هسته ای با مقام های ایرانی عهده خواهد داشت.
در بيانيه وزارت امور خارجه آمريکا آمده است:«وندی شرمن، معاون وزير امورخارجه در امور سياسی و تيم مذاکره کننده روز ۱۹ فوريه برای ديدار با مقام های ايرانی به ژنو، پایتخت سوييس سفر خواهند کرد.»
به گزارش خبرگزاری رويترز، وزارت امور خارجه آمريکا گفته است: مذاکرات دوجانبه با ايران درچارچوب گروه ۱+۵ خواهد بود و هدايت اين مذاکرات بر عهده کاترين اشتون مشاور ويژه اتحاديه اروپا خواهد بود.
کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين و روسيه به همراه آلمان، گروه ۱+۵، در تلاشند تا به توافقی جامع برای مناقشه هسته ای جمهوری اسلامی دستيابند. در همين راستا و پس از توافق موقت «ژنو» در نوامبر سال ۲۰۱۳ مذاکرات بين ايران و گروه ۱+۵ برای دستيابی به چنين توافقی جريان داشته است اما تاکنون دو مهلت برای نهايی کردن چنين توافقی تعيين شده بود که نتيجه ای در پی نداشته اند.
اکنون مذاکرات برای دستيابی به توافقی کلی (سياسی) تا ۳۱ ماه مارس (اوايل فررودين ماه سال آينده) درجريان است که پس از ان می بايست توافق جامع با جزييات فنی تا ماه ژوئن نهايی شود.
گزارش ها حاکی است که اختلافات بين ايران و گروه ۱+۵ بر ابعاد فعاليت های هسته ای ايران و نحوه لغو تحريم عليه ايران متمرکز شده است.
در حالی که برخی گزارش ها از احتمال توافق بین ایران و گروه ۱+۵ برای حل مناقشه هسته ای جمهوری اسلامی خبر می دهند، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه بار دیگر پیشبینی کرد که تحریمهای بینالمللی علیه ایران حتی در صورت توافق هستهای باقی خواهد ماند.
رهبر جمهوری اسلامی گفته است: «بنده عقیدهام این است اگر مسئله هستهای همانطور که آنها دیکته میکنند هم پیش برود باز هم تحریمها برداشته نخواهد شد؛ چون با اصل انقلاب مخالفند.»
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟