ارسالها: 12930
#311
Posted: 19 Feb 2015 23:59
بازداشت دستکم ۱۴ بهایی در اصفهان و تهران
منابع مختلف از بازداشت ۱۴ نفر از جامعه دینی بهايی در شهرهای اصفهان و تهران طی روزهای گذشته خبر دادهاند.
برخی از افراد نزدیک به دستگیرشدگان در گفتوگو با رادیو فردا این بازداشتها را تایید کردهاند اما درباره تعداد دقیق آنها اظهار نظر نکردند.
در این حال وبسايت هرانا تعداد بازداشت شدگان را ۱۴ نفر ذکر کرده، اما سايت جرس تعداد آنها را ۱۷ نفر اعلام کرده است که در روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن و پس از تفتيش منازلشان بازداشت شدند.
بر اساس گزارشها، اکثر بازداشتشدگان را جوانان تشکيل میدادند که پنج نفر آنها در تهران و بقيه در اصفهان دستگير شدند. کامپيوترها و موبايلهای آنها نيز توسط ماموران امنيتی ضبط شده است. همچنین گزارش شده که در ميان بازداشت شدگان، يک زن باردار هم بوده است.
هنوز دليل بازداشت اين افراد اعلام نشده است.
بهاييان در ايران و تحت قوانين جمهوری اسلامی به عنوان يک اقليت دينی به رسميت شناخته نمیشوند و از بسياری از حقوق شهروندی محروماند.
بهاييانی که توسط ماموران امنيتی دستگير میشوند، معمولا با اتهاماتی مانند جاسوسی برای آمريکا يا اسرائيل محاکمه میشوند.
رفتار جمهوری اسلامی با بهاييان مورد اعتراض سازمان ملل متحد، نهادها و مدافعان حقوق بشر و برخی کشورهای جهان قرار دارد.
از جمله، سنای ايالات متحده آمريکا که در ماه آذر سال گذشته، با صدور قطعنامهای از جمهوری اسلامی ايران خواست که زندانيان بهايی را هر چه سريعتر از زندان آزاد کند و به بدرفتاری با پيروان اين آيين پايان دهد.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#312
Posted: 20 Feb 2015 00:01
گزارش تازه آمانو: ایران همچنان به پرسشهای آژانس پاسخ نداده است
در حالی که مهلت ایران و شش قدرت جهانی برای رسیدن به توافق سیاسی در حال پایان است، آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید که ایران هنوز به پرسشهای این نهاد پیرامون انجام آزمایشهای احتمالی برای ساخت بمب اتمی، پاسخ نداده است.
خبرگزاری رویترز روز پنج شنبه ۳۰ بهمن خبر داد که نسخهای از گزارش محرمانه آژانس را در اختیار دارد که میگوید ایران هنوز هم درباره دو موضوع و دادن اطلاعات به آژانس اجتناب میکند.
این گزارش در حالی منتشر شده که قرار است مقامات ایران و آمریکا از روز جمعه به مدت سه روز مذاکرات هستهای را در ژنو ادامه دهند. دیدار محمدجواد ظریف و جان کری، وزیران خارجه دو کشور، نیز روزهای شنبه و یکشنبه انجام خواهد شد.
دو موردی که در گزارش جدید آژانس به آن اشاره شده است، مسئله «آزمایش چاشنیهای انفجاری» و «شبیه سازی کامپیوتری مرتبط با انفجار هستهای» است که آژانس میگوید تهران هنوز پاسخی درباره آنها نداده است.
این در حالی است که ایران متعهد شده بود تا روز سوم شهریور به این سوالات جواب دهد.
در گزارش محرمانه آمانو گفته میشود که ایران «هیچ توضیحی» درباره این موضوعات به آژانس نداده است.
رویترز مینویسد که دیپلماتهای غربی به اجتناب ایران از دادن توضیحات درباره دو موضوع خاص یاد شده به عنوان عدم تمایل جمهوری اسلامی به همکاری کامل با آژانس نگاه میکنند.
دو دیپلمات غربی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتهاند که گزارش آژانس امروز، پنج شنبه در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار خواهد گرفت.
این خبرگزاری با استناد به گفته دیپلماتها نوشته است که انتظار میرود در گزارش جدید آژانس، به این نکته نیز اشاره شود که ایران بنا بر تعهدات خود برخی فعالیتهای هستهای را محدود کرده است.
ایران و شش قدرت جهانی آذرماه پارسال توافق کردند که در ازای سبکتر شدن برخی تحریمها علیه ایران، این کشور محدودیتهایی بر فعالیتهای هستهای خود اعمال کند.
قرار است در ماه مارس، ایران و شش قدرت جهانی به توافق سیاسی پیرامون برنامه هستهای جمهوری اسلامی به توافق برسند و گزارش آژانس چند هفتهای قبل از این مهلت در اختیار اعضای آژانس قرار گرفته است.
ایران و گروه پنج به علاوه یک همچنین در تلاش هستند تا ۳۰ ژوئن سال جاری به توافق جامع هستهای دست یابند.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#313
Posted: 20 Feb 2015 00:03
واکنشهای تازه به ممنوعیت رسانهای محمد خاتمی در ایران
برخی از گروههای نزدیک به اصلاح طلبان ایران و همچنین کانون مدافعان حقوق بشر به ریاست شیرین عبادی، نسبت به ممنوعیت انتشار تصویر و سخنان محمد خاتمی، رییس جمهوری اسبق ایران، در رسانههای کشور اعتراض کردند.
شورای هماهنگی راه سبز امید، نزدیک به میرحسین موسوی، نیز از مدیران مسوول مطبوعات ایران خواسته که مستند قانونی این حکم را از مقام قضایی مطالبه و از پذیرفتن «سانسور حکومتی و دستورات مغایر قانون اساسی و قانون مطبوعات» پرهیز کنند.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز ۲۷ بهمن در نشست خبری خود گفته بود که رسانهها «حق ندارند» تصویر یا مطلبی از محمد خاتمی، رییس جمهوری اسبق ایران، منعکس کنند و با رسانههای به گفته او «متخلف» برخورد خواهد شد.
آقای اژهای تاکید کرده بود: «در مورد کسانی که شورای عالی امنیت ملی در مورد آنها تصمیم گرفته یا قوه قضاییه آنها را به عنوان سران فتنه محسوب میکند، دستگاه قضا میتواند دستوراتی بدهد».
کانون مدافعان حقوق بشر به ریاست شیرین عبادی، روز پنج شنبه ۳۰ بهمن ضمن ارائه گزارشی از نقض حقوق بشر در ایران در ماه بهمن، این سخنان آقای اژهای را «حافظ منافع اقلیتی» دانست که به گفته این کانون، «مطامع سیاسی و منافع گروهی خود را عین امنیت ملی دانسته و قوه قضاییه را ملزم به رعایت آن میکنند».
به گفته کانون مدافعان حقوق بشر، چنین برداشتی از امنیت ملی نادرست و نشانهای از «ورود سیاست به عرصه قضاوت» است که باعث بیاعتمادی مردم به دستگاه قضایی میشود.
در این بیانیه تاکید شده است: «آیا امنیت کشوری که دولتمردانش آن را مقتدرترین کشور خاورمیانه مینامند، آن قدر صدمهپذیر است که انتشار یک سخنرانی یا بازنشر یک عکس میتواند منجر به آشوبهای کور خیابانی و یا حمله دشمن فرضی شود؟»
۱۰ نماینده عضو جبهه پایداری در جلسه ۱۵ تیرماه مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی خطاب به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، خواستار «اجرای حکم ممنوعالتصویر، ممنوعالخروج و ممنوعالبیان بودن محمد خاتمی» توسط قوه قضائیه شده بودند.
محمد موسوینژاد یکی از امضاکنندگان این تذکر ممنوعیت انتشار تصویر محمد خاتمی را «مصوبه شورای عالی امنیت ملی» خوانده بود.
در مقابل، علی مطهری، نماینده تهران گفته بود که «شورای امنیت ملی مصوبهای در مورد ممنوعیت انتشار تصویر محمد خاتمی ندارد» و تذکرات گروهی از نمایندگان در این مورد «نامعقول» است.
شورای هماهنگی راه سبز امید روز پنج شنبه در بیانیهای نسبت به «رویه خطرناکِ» به گفته این شورا «ارجاع مبهم به صلاحیتهای شورای عالی امنیت ملی» اعتراض کرده است.
این شورا همچنین از وزارت ارشاد دولت حسن روحانی و شخص وی خواسته است که براساس وظیفه قانونی و مسئولیتی که دارند، حامی آزادی بیان و عقیده و مدافع حقوق اساسی شهروندان باشند.
شورای هماهنگی راه سبز امید تحلیل کرده که نقش موثر اجتماعی و سیاسی آقای خاتمی در انتخابات سال ۹۲ موجب «هراس» به گفته این گروه، «دشمنان مراسم سالاری» در «زمانه منتهی» به دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری شده است.
انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری روز هفتم اسفند سال ۹۴ برگزار میشود. از ماههای گذشته برخی از گروههای اصلاح طلب از شرکت در این انتخابات با محوریت آقای خاتمی خبر دادهاند.
از جمله حسین مرعشی، عضو حزب کارگزاران، روز ۲۳ شهریور از برگزاری جلساتی در شورای مشورتی محمد خاتمی برای انتخابات آینده مجلس خبر داد و گفت که حزب کارگزاران در قالب اتحاد با اصلاحطلبان و با محوریت آقای خاتمی در انتخابات حضور پیدا خواهد کرد.
در ادامه واکنش به گفتههای سخنگوی قوه قضائیه، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، نیز ممنوعیت انتشار تصویر و سخنان آقای خاتمی را «اقدامی نامتعارف، غیر قانونی و دارای جهت گیریهای سیاسی» توصیف کرده است.
این گروه متشکل از روحانیون اصلاح طلب، آقای خاتمی را «از نعمتهای الهی و سرمایههای کم نظیر اجتماعی جامعه» ایران دانسته و چنین برخوردی با او را در شان نظام جمهوری اسلامی که به گفته آنان باید حافظ حقوق مردم و شخصیتهای محبوب کشور باشد، ندانستهاند.
از دیدگاه این گروه، این اقدام قوه قضاییه واکنش به «اقبال عمومی جامعه» به آقای خاتمی و برای جلوگیری از نقش او در انتخابات آینده مجلس است.
پیش از این نیز آیتالله بیات زنجانی، ازمراجع تقلید قم در تماس تلفنی با آقای خاتمی از او به عنوان «موهبتی الهی» نام برده بود.
در واکنش به سخنان سخنگوی قوه قضائیه، صفحاتی در فیسبوک با عنوان «رسانه خاتمی میشویم» ایجاد شده است. در روزهای گذشته همچنین تعدادی از کاربران فیس بوک عکسهای پیشین خود با محمد خاتمی و یا عکسهایی از وی را منتشر کردهاند.
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#314
Posted: 20 Feb 2015 00:05
انتقال محمد سیفزاده، وکیل دادگستری به بیمارستان
محمد سیفزاده، وکیل زندانی، به دلیل «مشکلات متعدد جسمی» از زندان به بیمارستان منتقل و آنجا بستری شده است.
این وکیل دادگستری که از چهارسال پیش تاکنون زندانی است، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق مشارکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به هشت سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده است.
علی سیفزاده، فرزند محمد سیفزاده در گفتوگو با رادیو فردا درباره وضعیت جسمی پدرش توضیح داده است:
انتقال محمد سیفزاده وکیل دادگستری به بیمارستان
رادیو فردا
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 24568
#315
Posted: 25 Feb 2015 20:58
عفو بین الملل خواستار لغو حق وتو در برخورد با جنایت علیه بشریت شد
یک سازمان مدافع حقوق بشر خواستار ممنوعیت کاربرد حق وتو در برخورد شورای امنیت سازمان ملل با جنایت علیه بشریت شده است.
عفو بینالملل اعضای دایم شورای امنیت را به پیگیری مقاصد سیاسی در برخورد با کشتار جمعی و نسل کشی متهم کرده است
عفو بینالملل در گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در جهان در سال گذشته میلادی، پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل را متهم کرده است که در مواردی، به جای حمایت از حقوق بشر از جمله حقوق غیرنظامیان در مناطق درگیری نظامی، از حق وتو برای پیشبرد منافع و پیگیری اهداف سیاسی خود بهره برداری کردهاند.
دبیرکل عفو بین الملل در بیانیهای که همزمان با انتشار گزاش سالانه این سازمان منتشر شد، گفته است که شورای امنیت سازمان ملل "به نحوی رقت آور" در حمایت از غیرنظامیان گرفتار در مناطق درگیری مسلحانه شکست خورده است.
به عنوان یک راه حل، این سازمان توصیه کرده است که اعضای دایم شورای امنیت - آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه - در رایگیری پیرامون قطع نامههای راجع به برخورد سازمان ملل متحد با کشتار جمعی و نسل کشی، حق وتو خود را نادیده بگیرند.
به عنوان یک نمونه از بهرهبرداری سیاسی از حق وتو در اینگونه موارد، عفو بینالملل یادآور شده است که روسیه کرارا مانع از اقدام موثر شورای امنیت در جلوگیری از خشونت و کشتار شهروندان غیرنظامی در جریان جنگ داخلی سوریه شده است.
به اعتقاد عفو بینالملل جلوگیری از پیگرد بشار اسد به اتهام کشتار جمعی مانع از حمایت جهانی از شهروندان آن کشور شده است
به گفته این سازمان، در صورت تصویب چنین قطعنامهای، ارجاع پرونده بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، به دادگاه کیفری بینالمللی به اتهام کشتار مردم آن کشور، میتوانست به نهادهای بینالمللی امکان دهد کمکهای بشردوستانه لازم را در اختیار شهروندان جنگ زده سوریه قرار دهند.
حوزه اختیارات دادگاه کیفری بینالمللی رسیدگی به اتهامات کشتار جمعی، نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جرایم جنگی است اما این دادگاه تنها دارای صلاحیت پیگرد متهمان در کشورهای امضاکننده معاهده تاسیس این دادگاه است. در مورد کشورهای دیگر مانند سوریه که عضو این پیمان نیستند، رسیدگی به چنین اتهاماتی مستلزم مصوبه شورای امنیت سازمان ملل است. از زمان آغاز بحران سیاسی در سوریه، روسیه به عنوان یکی از متحدان اصلی حکومت سوریه، با استفاده یا تهدید به استفاده از حق وتو، مانع از صدور محوزد اقدام سازمان ملل در این مورد شده است.
جنگ داخلی سوریه با کشتار و آوارگی گسترده بیجاشدگان و ویرانی شهرها همراه بوده است
عفو بینالملل در بخشهای دیگری از گزارش سالانه خود، گفته است که برای قربانیان درگیری و خشونت سیاسی، سال گذشته میلادی "سالی فاجعه بار" بود و لازم است رهبران سیاسی جهان فورا برای "تغییر ماهیت" درگیریهای مسلحانه اقدام کنند.
در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۱۴، گروه موسوم به دولت اسلامی - داعش - که بخشهایی از خاک عراق و سوریه را در اشغال دارد، مسئول برخی از فجیعترین موارد نقض خشونتآمیز حقوق بشر بود در حالیکه گروه اسلامگرای بوکو حرام در نیجریه نیز مرتکب جنایاتی هولناک علیه غیرنظامیان و شهروندان عادی شد.
دولت اسلامی - داعش - مسئول برخی از بدترین موارد خشونت طی سال گذشته بوده است
عفو بین الملل از آوارگی و کشتار غیرمسلمانان به خصوص ایزدیان به دست نیروهای دولت اسلامی یاد کرده و آن را یکی از دردناکترین موارد تعدی به حقوق اساسی بشر در سال گذشته توصیف کرده است.
به گفته این سازمان، از نظر شمار آوارگان و بیجاشدگان هم سال گذشته یکی از بدترین سالها بود و چهار میلیون تن از شهروندان سوریه در اثر خشونت و ناامنی ناشی از جنگ داخلی آواره شدند و چند هزار تن از پناهجویان نیز در مسیر مهاجرت غیرقانونی به اروپا از طریق دریا، جان خود را از دست دادند. عفو بیالملل کشورهای ثروتمند غربی به خصوص کشورهای اروپایی را به خاطر کم توجهی به شرایط نگران کننده این گروه از پناهجویان هدف انتقاد قرار داده است.
در واکنش به گزارش عفو بینالملل، وزارت خارجه بریتانیا اتهام بیتفاوتی اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل به نقض حقوق بشر را "مبالغه آمیز" توصیف کرده و گفته است که در سال گذشته، بیش از یکصد هزار نیروی پاسدار صلح برای جلوگیری از بروز خشونت در نقاط مختلف جهان مستقر بودند.
در مورد "شکست شورای امنیت" در جلوگیری از کشتار و نسل کشی و محکومیت کاربرد حق وتو در این زمینه هم، وزارتخارجه بریتانیا گفته است که این کشور "صمیمانه از این اصل حمایت میکند که شورای امنیت باید برای جلوگیری از کشتار جمعی و جنایت علیه بشریت وارد عمل شود و دولت بریتانیا نمیتواند وضعیتی را تصور کند که در آن، خود با استفاده از حق وتو، مانع از چنین اقدامی شود."
منبع خبر bbc فارسی
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#316
Posted: 27 Feb 2015 18:38
کنسرت علیرضا قربانی به دلیل «مغایرت با فرهنگ عمومی و اصیل» گلبهار لغو شد .
کنسرت عليرضا قربانی و ارکستر «اشتياق» که بنا بود در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ششم و هفتم اسفند، در دانشگاه آزاد شهر گلبهار در نزديکی شهر مشهد برگزار شود، با حکم دادستان اين شهر لغو شد.
به گزارش خبرگزاری کار ايران، ايلنا، مجيد اشراقی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران در استان خراسان رضوی، در نامهای به ریيس اداره ارشاد اين شهرستان خواستار لغو کنسرت شده است.
بر اساس اين گزارش، آقای اشراقی در نامه خود دليل لغو اين کنسرت را اعتراض به گفته او «امت حزبالله» و همچنين «دغدغهها و مخالفتهای» امام جمعه شهر گلبهار ذکر کرده است.
وی در نامه خود افزوده که اجرای کنسرت موسيقی با «فرهنگ عمومی و اصيل اين خطه از ميهن اسلامی» مغايرت دارد و «منافع معنوی» برای اين شهرستان و شهرهای تابعه ندارد.
پوستر کنسرت علیرضا قربانی در شهر گلبهار
پوستر کنسرت علیرضا قربانی در شهر گلبهار
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران در اين نامه همچنين مخالفت «شديد» خود را با «اجرای کنسرت موسيقی مطلوب و هر نوع کنسرت ديگری اعم از پاپ و سنتی» اعلام کرده است.
به گزارش خبرگزاری ايسنا، مجيد احدزاده تهيه کننده اين کنسرت موسيقی نيز روز پنج شنبه با اشاره به لغو اين کنسرت با دستور دادستان چناران افزود: «مجوز برگزاری اين کنسرت يک ماه پيش از سوی فرمانداری، نيروی انتظامی و اداره فرهنگ و ارشاد استان اخذ شده بود و ۴۸ ساعت گذشته مجوز را به ما تحويل دادند».
به گفته آقای احدزاده، برای برگزاری اين کنسرت مبلغ ۸۰ ميليون تومان هزينه شده و مبلغ ۸۸ ميليون تومان بليت به فروش رسيده است.
وی اضافه کرد: «مردم به ما اعتماد کرده و بليت تهيه کردهاند، از اين رو هيچ خسارت مالی نبايد به آنها وارد شود و تا ۲۵ روز آينده خسارتهای وارد شده از لغو کنسرت پرداخت خواهد شد».
لغو اين کنسرت در حالی است که کمتر از يک هفته پيش، علی جنتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران گفته بود که اين وزارتخانه از کنسرتهای دارای مجوز حمايت میکند و تسليم گروههای به گفته او «خودسر» نخواهد شد.
پيش از آن آيتالله محمد يزدی، رييس دبيرخانه مجلس خبرگان، با حمله به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه موسيقی، از علی جنتی خواسته بود به معاونت هنری اين وزارتخانه تذکر دهد که موسيقی در اسلام حرام است.
خبرگزاری دولتی ايرنا روز ۲۵ دی از لغو ۲۰ کنسرت در يکسال گذشته خبر داده بود.
در هفتههای گذشته نيز حضور زنان در همخوانی برخی کنسرتها حاشيههايی به همراه داشت.
از جمله روز ۲۶ بهمنماه در جريان کنسرت همايون شجريان در اصفهان عدهای در اعتراض به حضور سه نوازنده زن، به سالن کنسرت وارد شدند و وقفهای چند دقيقهای در اجرای کنسرت ايجاد کردند.
يک روز پس از آن نيز در کنسرت مراسم اختتاميه جشنواره توليدات دانشجويی دانشجويان مراکز علمی و کاربردی فرهنگ و هنر، ميکروفونهای زنان همخوان ارکستر آکادمی هنر حين اجرا قطع شد.
در همين حال تعدادی از وب سايتها از جمله خبرگزاری دانشجو و سايت خراسان آنلاين، از بازداشت علی يوسفی ،معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد، به دليل برگزاری يک کنسرت در اين دانشگاه خبر دادهاند.
خبرگزاری نسيم نيز به نقل از يک مقام آگاه نوشته است: «در پی برگزاری غيرقانونی کنسرت موسيقی و هنجارشکنی در يکی از دانشگاههای مشهد، معاون اين دانشگاه به حکم دادستانی بازداشت شد. اين کنسرت چند روز قبل برگزار شده بود».
سايت سحام نيوز، نزديک به مهدی کروبی، روز هفتم اسفند خبر داد که بر اساس آخرين اطلاعات دريافتی، آقای يوسفی با قيد وثيقه آزاد شده است.
اين سايت در عين حال نوشت که دليل بازداشت آقای يوسفی انجام يک مصاحبه درباره «۹ دی» بوده است.
اين وبسايت اشاره ای به جزئيات اين مصاحبه نکرده است.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#317
Posted: 28 Feb 2015 22:10
مطهری: شورای عالی امنيت مصوبهای برای ممنوعالتصويری خاتمی ندارد
علی مطهری در اظهارنظری جدید اعلام کرد که آنچه قوه قضاییه به شورای عالی امنیت ملی نسبت میدهد، درست نیست و این شورا هیچ مصوبهای برای ممنوع کردن اخبار و تصاویر محمد خاتمی ندارد.
به گزارش سایت کلمه، این نماینده مجلس شورای اسلامی ایران، روز شنبه ۹ اسفند در جمع خبرنگاران از آنچه قوه قضاییه به مدیران مطبوعات و سایتهای خبری اعلام کرده، انتقاد کرد و گفت: «رسانه ها به این دستورها توجه نکنند. اینطور پیش برویم، دیگر هیچکس نمیتواند حرفی بزند. این سطح از خفقان در زمان شاه هم نبود.»
این گفتههای علی مطهری پس از آن انجام شد که دادستانی دو وبسایت جماران و بهار را به جرم انتشار عکسهای محمدخاتمی در مراسم ختم خواهرش و نیز در هنگام نماز بر پیکر صادق طباطبایی، توقیف و از دسترس خارج کرد. این دو سایت خبری البته ساعاتی بعد و به دنبال حذف عکسهای آقای خاتمی، به فعالیت بازگشتند.
آقای مطهری امروز در مجلس همچنین درباره ممنوعیت چاپ عکس و خبر از محمد خاتمی در رسانهها، افزود: «برای نظام خوب نیست کسی که هشت سال رئیس جمهور کشور بوده، حالا ممنوع البیان و ممنوع التصویر شود. این کار خلاف قانون و عقل است و اتفاقا به نفع آقای خاتمی هم هست؛ با این کارها مردم اقبال بیشتری به او پیدا میکنند.»
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اینکه اخیرا از یک عضو شورای عالی امنیت ملی درباره ادعای سخنگوی قوه قضاییه پرسیده و او هم آن را تکذیب کرده، گفت: «اصلا در این شورا چنین موضوعی مطرح نشده است و مصوبهای در این باره وجود ندارد.»
آقای مطهری در ادامه با اشاره به اینکه این مساله تصمیم قوه قضاییه است و نه شورای امنیت ملی، اعلام کرد: «صرفا زمان آقای جلیلی یک نامهای از دبیرخانه شورای عالی امنیت به وزارت ارشاد نوشته شده که آن هم به معنای مصوبه نیست.»
این نماینده مجلس در پایان با تاکید بر اینکه آن نامه بدون مصوبه از سوی دبیرخانه هم تنها مربوط به آقایان موسوی و کروبی بوده و نه خاتمی، گفت: «در آن زمان بنده عضو هیات نظارت بر مطبوعات بودم و از آنها پرسیدم که آیا خاتمی هم ممنوع التصویر است و آنها هم گفتند خیر، این فقط شامل آقایان موسوی و کروبی است.»
طی هفتههای گذشته برخی مسئولین عالیرتبه قضایی ایران بر ممنوعیت انتشار مطالب و تصاویر محمد خاتمی در رسانه ها تاکید کرده بودند.
به عنوان نمونه ابراهیم رئیسی روز شنبه دوم اسفند در حاشیه یک همایش در پاسخ به سوالی مبنی بر ممنوعالتصویر شدن آقای خاتمی، گفته بود:«سخنگوی قوه قضائیه موضع دستگاه قضایی را در رابطه با این موضوع اعلام کرده است؛ توضیحی که آقای محسنیاژهای در رابطه با این موضوع ارائه کردند، جای هیچ سوالی را باقی نمیگذارد.»
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، روز ۲۷ بهمن اعلام کرده بود که رسانهها حق ندارند تصویر یا مطلبی از محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران، منعکس کنند و با «رسانههای متخلف» برخورد خواهد شد.
منبع خبر + گزارش رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#318
Posted: 1 Mar 2015 20:43
راهپیمایی هزاران نفر در مسکو به یاد سیاستمدار کشته شده مخالف پوتین
هزاران نفر در مسکو، پايتخت روسيه برای يادبود بوريس نمتسوف تجمع کردهاند؛ نمتسوف معاون اسبق نخستوزیر روسیه و از سیاستمداران مخالف با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور کنونی این کشور، بود.
تصاوير زنده تلويزيون يورونيوز، هزاران نفر را نشان میدهد که در ساعات بعد از ظهر یکشنبه ۱۰ اسفند، با در دست داشتن تصاوير آقای نمتسوف در حال آماده شدن برای راهپيمايی در نزديکی کاخ کرملين هستند.
خبرگزاری روسی اینترفکس شمار افرادی که برای این تظاهرات در مرکز مسکو گرد آمدهاند را «۱۶ هزار نفر» و خبرگزاری فرانسه شمار آنها را «بیش از ۷۰ هزار نفر» ذکر کردهاست. حضور گسترده نيروهای امنيتی نيز در منطقه قابل مشاهده است.
به گزارش راديو اروپای آزاد/راديو آزادی، مقامهای روسيه مجوز برگزاری اين راهپيمايی را صادر کردهاند.
انتظار میرود مراسم خاکسپاری آقای نمتسوف، سهشنبه هفته جاری برگزار شود.
بوريس نمتسوف، از مخالفان شناخته شده دولت روسيه جمعه هشتم اسفند، در مرکز مسکو و در نزديکی کاخ کرملين با شليک چهار گلوله کشته شد.
در ميان محکوميت اين اتفاق توسط تعدادی از رهبران کشورهای جهان، ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه نيز قتل آقای نمتسوف را محکوم کرده و کميته تحقيقی برای يافتن عاملان اين مسئله تشکيل داده است.
آنا دوريستکايا، دوست دختر بوريس نمتسوف که در اوکراين زندگی میکند، در هنگام قتل او در کنارش بود.
خبرگزاری روسی اينترفکس به نفل از وکيل خانم دوريستکايا نوشته که او هرچه را مشاهده کرده با کميته تحقيق در ميان گذاشته و خواهان بازگشت به اوکراين است.
اما او افزوده که آنا دوريتسکايا که هماکنون در منزل يکی از دوستان آقای نمتسوف است، توسط ماموران امنيتی روسيه حفاظت میشود و از هرگونه رفت و آمد منع شده است.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#319
Posted: 1 Mar 2015 20:49
تجمع اعتراضی معلمان ایران در چندین شهر برگزار شد
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گروههایی از معلمان، صبح روز یکشنبه ۱۰ اسفند در برخی از نقاط ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
خبرگزاری ایلنا، دلیل برگزاری این تجمعها را اعتراض به بودجه درنظرگرفته شده برای وزارت آموزش و پرورش در سال آینده و «اعمال تبعیض بین کارکنان دولت» ذکر کردهاست.
خبرنگاران ایلنا همچنین از حضور مشهود ماموران امنیتی در این تجمعات خبر دادهاند اما گزارشی از وقوع درگیری یا بازداشت معترضین در دست نیست.
این خبرگزاری نوشت که این تجمعها بدون شعار دادن برگزار شده اما معلمان پلاکاردهایی را به همراه دارند که روی آنها نوشته شدهاست «ما از فرق مینالیم، نه از فقر»، «معلم فرهنگساز جامعه را دریابید.»
به گفته خبرگزاری ایلنا، این تجمعهای اعتراضی در استانهای خراسان رضوی، لرستان، هرمزگان، کردستان، خوزستان، فارس و قزوین برگزار شدهاست.
این خبرگزاری همچنین تعداد معلمان تجمعکننده در مقابل ساختمان مجلس در تهران را تا ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه صبح روز یکشنبه حدود ۶۰۰ نفر ذکر کردهاست.
پیش از این کانون صنفی معلمان ایران از وزارت کشور درخواست کرده بود که مجوز برگزاری تجمعی در تهران و در مقابل مجلس شورای اسلامی در روز ۱۰ اسفند را صادر کند.
تاکنون گزارشی درباره موافقت وزارت کشور با این تجمع منتشر نشدهاست.
تعدادی از معلمان معترض در تهران و قزوین به خبرگزاری ایلنا گفتهاند که دلیل اعتراض آنان «تبعیضهای صورت گرفته در سیستم آموزش کشور و اجرانشدن بندهایی از قانون خدمات کشوری مرتبط با کارکنان دولت» است.
به گفته خبرگزاری ایلنا، معلمان حاضر در تجمعهای اعتراضی روز یکشنبه خواستار اجرای شرط بند ۵ مادهٔ ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری هستند که به دولت اجازه میدهد برای مشاغل همسطح کاردانی حداکثر ۷۰۰ امتیاز برای کارشناسی ۱۵۰۰ و برای کارشناسی ارشد به بالا ۲۰۰۰ امتیاز برای افزایش فوقالعاده شغل در نظر بگیرد.
در همین حال محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران، روز سوم اسفند گفته بود که معلمان به «بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش و مشکلات معیشتی» اعتراضهایی دارند.
این در حالی است که علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، یکشنبه ۲۳ آذر، از رشد ۲۳ درصدی بودجه این وزارتخانه در لایحه بودجه سال ۹۴ خبر داده بود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در بهمن ماه اعلام کرد که این وزارتخانه، نامه پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان مطالبات فرهنگیان را از دولت دریافت کردهاست.
در هفتههای گذشته نیز معلمان در شهرهای مختلف ایران دست به اعتصاب، تحصن و یا تجمع زدهاند.
همچنین در روزهای ابتدایی دی ماه، حدود شش هزار معلم در سراسر ایران با امضای طوماری خطاب به علی لاریجانی، رئیس مجلس، از به گفته آنان برخوردهای سیاسی با مشکلات معیشتیشان، اعلام نارضایتی کرده بودند.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#320
Posted: 6 Mar 2015 11:35
ماجرای لغو اقامت پناهندگان در کانادا چیست؟
پناهجويان بايد برای پناهنده شدن به دولت ميزبان ثابت کنند که به دلايل سياسی، دينی و مذهبی، عقيدتی و مانند آنها، با خطر زندان، شکنجه و در نهايت مرگ در کشور خود مواجهاند.
اما حالا دولت کانادا میگويد چطور میشود کسی با يک يا چند بهانه اينچنينی از اين کشور پناهندگی و اقامت گرفته باشد، اما پس از مدتی با تهيه پاسپورت زادگاهش، آزادانه به کشور خود رفت و آمد کند.
از نظر دولت محافظهکار کانادا، کسی که میگويد جانش در کشورش در خطر است، قاعدتا نمیتواند با امنيت به کشور خود برود و دوباره آزادانه به کانادا بازگردد؛ اين يعنی کاسهای زير نيم کاسه است.
اکنون رسانههای کانادا گزارش دادهاند که دولت فدرال در اوتاوا مدتی است که برای جبران آن چه تاکنون اتفاق افتاده، اقامت و پناهندگی آن دسته از پناهندگانی را که به کشور خود رفت و آمد دارند، بررسی و احتمالا لغو میکند.
آن گونه که روزنامه «تورنتو استار» نوشته، تغييراتی که از سال ۲۰۱۲ در قوانين مهاجرتی کانادا به وجود آمده به دولت اختيارات تازهای داده است که بر اساس آن دولت فدرال میتواند اقامت آن دسته از پناهندگان را که «دوباره از سرزمين مادریشان نفع میبرند» لغو کند.
خطر برای پناهندگان ایرانی
عليرغم اين که در اين قانون، نامی از پناهندگان کشور خاصی مطرح نيست، اما تعداد نامشخصی پناهنده ايرانی هم میتوانند مشمول اين قانون شوند و با از دست دادن اقامت و لغو پناهندگیشان، چارهای جز بازگشت به ايران نداشته باشند.
کانادا که از مرفهترین و پیشرفتهترین کشورهای دنیا و یکی از بهترینهای آنها برای زندگی است، سالهاست که میزبان صدها هزار ایرانی مهاجر و پناهنده است.
آويده مطمئنفر، روزنامهنگار آزاد در تورنتو، به راديوفردا میگويد که با قانون جديد، فردی که پس از دريافت پناهندگی از کانادا مجددا به کشور خود رفت و آمد داشته باشد، به صورت خودکار هم پناهندگی و هم مجوز اقامت دائم خود را در اين کشور از دست میدهد.
خانم مطمئنفر در عين حال میگويد که هنوز قانونی درباره لغو شهروندی و پاسپورت آن دسته از پناهندگانی که پس از پناهندگی به تابعيت اين کشور درآمدهاند، به تصويب نرسيده است.
به گفته اين روزنامهنگار، قوانين جديد از سال ۲۰۱۲ و با هدف بهبود و اصلاح قوانين سابق تصويب شده و هدف از آن تنها لغو پناهندگی و اقامت افرادی نيست که از کشور زادگاه خود نفع میبرند.
او میگويد که با قوانين جديد، فرایند بررسی درخواست پناهندگی از حداکثر ۱۰۳۸ روز به بين ۴۵ تا نهايتا ۲۱۶ روز – بسته به پرونده – محدود شده که کمک بزرگی به بسياری از پناهجويان است.
گزارش تورنتو استار در عین حال افزوده است تعداد افرادی که توسط دولت کانادا در سال ۲۰۱۴ سلب اقامت شدهاند، تقريبا پنج برابر آمار اين افراد در سال ۲۰۱۲ است.
در همين حال يک سند دولتی که در اختيار شورای کانادايی پناهندگان قرار گرفته نشان میدهد که دولت کانادا برای لغو پناهندگی و اقامت اين افراد سهميه سالانه ۸۷۵ پناهنده را تعيين کرده است.
پيش از اين، خبرگزاری ايرانشهر که در آمريکا فعاليت میکند، نوشته بود که انتشار اين گزارشها در ميان جامعه ايرانيان مقيم کانادا، نگرانیهای زيادی را باعث شده است.
به نوشته اين سايت، رفت و آمد «گروه چشمگيری» از ايرانيان به ايران پس از پناهندگی و استفاده گروه بزرگتری از خدمات دولتی و کنسولی بر اساس هويت ايرانی، «اين شائبه را ايجاد میکند که اين ايرانیتباران مشمول قانون مزبور قرار گرفته و از سوی شورای مهاجرت و پناهندگی کانادا پرونده آنها برای لغو اقامت کانادا فراخوانده شود».
بحث و جدل ایرانیان
اين در حالی است که عده ديگری از ايرانيان، نه تنها نگرانیای از قوانين جديد ندارند بلکه با امضای يک فراخوان اينترنتی، ضمن حمايت از اين اقدام دولت کانادا، از تمام دولتهای جهان خواستهاند تا «تصميم مشابهی» برای «ايرانيان پناهنده دروغين» اتخاذ کنند.
مهدی ميرقادری، از پناهجويان ايرانی ساکن ترکيه که اين فراخوان را تنظيم کرده، نوشته است که «دولتهای جهان بايد آگاه باشند که افرادی که اين چنين به دروغ وارد کشورهای دموکرات دنيا شده و مجددا قادر هستند به ايران سفر کنند، يا از عوامل جمهوری اسلامی هستند که امنيت ملی شما را به خطر میاندازند و اقدام به کارهای جاسوسی و خرابکارانه عليه کشور شما و ايرانيانی که واقعا جانشان در خطر است میکنند و يا افرادی فرصتطلب هستند که از خدمات رايگان برای پناهندگان واقعی سوءاستفاده کرده و موجب ضرر و زيانهای اقتصادی و فرهنگی در کشور شما شده و اصل تقلب و دروغ را به کشورهای شما وارد میکنند.»
اما ايرانيانی هم هستند که با قانون جديد دولت کانادا به شدت مخالفاند.
يکی از کاربران صفحه فيسبوک راديوفردا که در کانادا ساکن است و میگويد که پناهنده هم نيست، نوشته که پناهندگانی را میشناسد که ۲۰ تا ۳۰ سال پيش، جانشان در ايران در خطر بود و به اروپا و آمريکا پناهنده شدند، اما به دليل تغييرات سياسی ايران يا تغيير عقايد خود، ديگر خطری آنها را تهديد نمیکند.
اين ايرانی ساکن کانادا پرسيده که آيا اين افراد حق ندارند با سفر به کشور خود، با اعضای خانوادهشان ملاقات کنند؟
عليرغم استدلالهای اينچنينی، کفه ترازو در صفحه فيسبوک راديوفردا و با اختلافی فاحش، به سوی ايرانيانی سنگينی میکند که هم از اقدام دولت کانادا حمايت کردهاند و هم بعضا خواستار اتخاذ تصميم مشابهی توسط کشورهای اروپايی و آمريکا شدهاند.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند