انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
سیاست
  
صفحه  صفحه 16 از 51:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  50  51  پسین »

حقایق تلخ ( بررسی دروغ ، افشاگری )


زن

 
سردرگمی مراجع در مواجهه با بلیه ای که دولت امام زمان نامیده شد

جرس: در حالی که اکبر هاشمی رفسنجانی از "خام شدن بعضی از شخصیت‌ها، اعم از روحانی و غیرروحانی" در مقابل جریان و تفکری که مشکوک، افراطی و متخصص تخریب دستاوردهای سه دهه گذشته نظام نامیده شده اند، گلایه کرده است، دو تن از روحانیان پلند پایه حوزه علمیه در اظهار نظرهای جداگانه ای از اظهارات و عملکردهای دولت محمود احمدی نژاد به عنوان به سخره گرفتن احکام اسلام یاد کرده اند.
دولتی که از ابتدای تشکیل در سال 1384 تا یک سال مانده به پایانش در سال 1392 دولت امام زمان لقب گرفته بود.
اما این روزها نه از آن حمایت ها خبری است و نه از اعتراف به خطاها یا اشتباهات، آنگونه که آقای هاشمی رفسنجانی در سخنان روز چهارشنبه خود در خصوص حامیان جریان ذکر شده به آن اشاره می کند: "اکنون به‌رغم فهم اشتباهات گذشته، روی بازگشت و اعتراف به خطا و اشتباه را ندارند و خلاف میل قلبی و عقلی خود دست از حمایت از این بلیه برنمی‌دارند."
اشاره اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان منتقد وضع موجود به کسانی است که روزگاری برای حذف بخشی از نیروهای سیاسی جامعه از هیچ کوششی فروگزار نکرده و با مجموعه اقدامات خود، زمینه روی کار آمدن محمود احمدی نژاد را با هر روشی فراهم کردند.
سخنان آقای هاشمی رفسنجانی در حالی بیان می شود که این روزها مجموعه اقدامات محمود احمدی نژاد و اطرافیانش با انتقاد بخشی از جریان حاکم بر ایران و روحانیون محافظه کار مواجه شده است؛ مجموعه اقداماتی که به گفته برخی، حتی منجر به زیر سؤال بردن احکام اسلامی شده است.
اما این در حالی است که در دوران دولت های پیش از دولت آقای احمدی نژاد، خیابان ها و مراکز عمومی شاهد اعتراض سازمان یافته نیروهای بظاهرخود جوش برای دفاع از ارزش های اسلامی بر اساس آنچه که بیان می کردند، بود. اتفاقی که در سال های ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد دیده نشد. هرچند که مقام های بلند پایه حوزه علمیه قم خواسته باشند تا همه‌ دوستداران اهل بیت (ع) به وظایف خود، برای ابراز انزجار و تنفر از اَعمال خلاف شرع عمل کنند.
البته ناظران سیاسی معتقد هستند که حامیان قدیم محمود احمدی نژاد این روزها سردرگم هستند. به گونه ای که آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی در جلسه درس خارج فقه می گوید: "این روزها مسائل دردناکی واقع می‌شود که انسان نمی‌داند در برابر آن چه باید بکند، اگر سکوت کند درست نیست و اگر سخن بگوید مشخص نیست که چگونه تفسیر می‌شود."
این مرجع تقلید همچنین خواستار آن شد تا علمای قم، تهران و شهرهای دیگر نگذارند تا منکر، معروف و عادی شود.
آیت الله مکارم شیرازی آنگاه در تبیین نظر خود گفت: "حوادث اسفناک و دردناکی که در جریان تشییع جنازه رئیس جمهور ونزوئلا واقع شد در مجموع شرم‌آور بود؛ اگر سخن نگوییم کم کم منکر معروف شده و این مسئله تبدیل به سنت می‌شود."
اشاره آقای مکارم شیرازی به چگونگی مواجهه محمود احمدی نژاد با مادر رییس جمهور درگذشته ونزوئلا بود. این روحانی حوزوی همچنین در خصوص رفتارهای نوروزی دولت احمدی نژاد گفت: "اخیرا جشنی در تهران به نام جشن استقبال از نوروز تشکیل داده‌اند و این جشن ساعت‌ها طول کشید و از تمام اقوام آمدند و بساط موسیقی‌های مختلف محلی و غیرمحلی را به راه انداختند و رقصیدند و کوبیدند و حتی دختران را وادار به رقص کردند، اگر در برابر اینها چیزی نگوییم منکر معروف می‌شود."
همچنین آیت الله صافی گلپایگانی، دیگر مرجع تقلید بلندپایه، در دیدار تعدادی از فضلا و طلاب حوزه‌ علمیه قم گفت: "چرا باید در مقابل این همه خلاف شرع سکوت کرد؟ آیا هنوز هم جای توجیه باقی مانده است؟"
این مرجع تقلید در ادامه گفت: "مگر می‌شود جشن استقبال از نوروز را اسلامی خواند؟ آیا موسیقی‌ها، رقص‌ها و بی‌بند و باری‌هایی که در این جشن اتفاق افتاده خلاف شرع مقدّس اسلام نیست؟"
آیت الله صافی گلپایگانی با بیان تأثر خود از مسائل بوجود آمده در کشور با وجود گرانی و تورم، گفت: "نباید وضعیت طوری شود که معروف، منکر و منکر، معروف جلوه داده شود."
از همین رو او از مجلس و قوه‌ قضائیه خواست تا به وظیفه‌ شرعی خود عمل کرده و جلوی این فسادها را بگیرند.
به این ترتیب دولتی که از سوی مقام های بلند پایه نهادهای انتصابی که توسط رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می شوند، به دولت امام زمان ملقب شده بود، در روزهای پایانی کارش از سوی دو مرجع تقلید که همواره از جریان محافظه کار حمایت کرده اند به عنوان دولتی شناخته می شود که عملکردش به گونه ای است که معروف را منکر و منکر را معروف جلوه می دهد.
اما این خیابان های ایران است که همچنان از حضور کفن پوشانی که در دوران دولت های قبل از دولت آقای احمدی نژاد در راستای دفاع از ارزش های اسلامی کفن می پوشیدند و به خیابان ها می آمدند، خالی است. دورانی که هیچ وقت با موضع گیری صریح روحانیون بلند پایه حوزه مبنی بر به سخره گرفتن احکام اسلام توسط دولتمردان مواجه نشد.
از همین رو آقای هاشمی در دیدار جمعی از نمایندگان ادوار مجلس گفت: "برخی در توجیه خطا و اشتباه خود به جایی رسیده‌اند که نعوذبالله جریان «معاذ» صدر اسلام را درباره خطاپذیری و اشتباه رسول گرامی اسلام مثال می‌آورند."

     
  
زن

 
ایران با نزول ۳۵ پله‌ای، توسعه یافته‌تر از ۱۱۸ کشور جهان

جرس: سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود از نزول ۳۵ پله ای ایران در رده بندی شاخص توسعه انسانی جهان طی ۲ سال اخیر خبر داد و اعلام کرد ایران بالاتر از ۱۱۸ کشور جهان در رتبه ۷۶ قرار گرفته است.

جدیدترین گزارش از سلسله گزارش های توسعه انسانی سازمان ملل قرار است فردا به طور رسمی در مکزیک و با حضور رئیس جمهور این کشور و برخی مقامات محلی و بین المللی منتشر شود.

نسخه ای از این گزارش که با نام «گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۳: خیزش جنوب: ترقی انسانی در جهانی متنوع» انتشار یافته است. در این گزارش آمار و اطلاعات مربوط به شاخص های توسعه انسانی ۱۹۴ کشور جهان از جمله ایران ارائه شده است.

این گزارش که بر پایه سال ۲۰۱۲ تهیه شده است نشان می دهد نمره ایران از نظر شاخص توسعه انسانی در این سال نسبت به ۲ سال قبل از آن کاهش داشته و به ۰.۷۴۲ واحد رسیده است. شاخص توسعه انسانی ارقامی از صفر تا ۱ را دربر می گیرد که هر چه این رقم برای یک کشور بیشتر باشد دلالت بر توسعه یافتگی بیشتر آن کشور در حوزه انسانی دارد.

بر اساس این گزارش ایران در رتبه بندی جهانی رتبه ۷۶ را بدست آورده است که نسبت به گزارش ۲ سال قبل که بر پایه اطلاعات سال ۲۰۱۰ قرار داشته با نزول 35 پله ای مواجه شده است. ایران در گزارش توسعه انسانی ۲ سال قبل رتبه چهل و یک جهان از نظر توسعه انسانی را بدست آورده بود.

سازمان ملل ایران را در میان کشورهای دارای توسعه انسانی بالا به حساب آورده است. در گزارش این سازمان کشورهای جهان از نظر میزان توسعه انسانی به چهار گروه تقسیم بندی شده اندکه عبارتند از کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا، کشورهای دارای توسعه انسانی بالا،‌کشورهای دارای توسعه انسانی متوسط و کشورهای دارای توسعه انسانی پایین.

بر اساس این گزارش توسعه انسانی ایران از ۱۱۸ کشور جهان بیشتر است. برخی از این کشورها عبارتند از: اوکراین با رتبه ۷۸، جمهوری آذربایجان با رتبه ۸۲، برزیل با رتبه ۸۵، عمان با رتبه ۸۴، ترکیه با رتبه ۹۰، الجزایر با رتبه ۹۳، اردن با رتبه ۱۰۰، چین با رتبه ۱۰۱، مصر با رتبه ۱۱۲، اندونزی با رتبه ۱۲۱، هند با رتبه ۱۳۶ و پاکستان با رتبه ۱۴۶.

برخی کشورها که رتبه بیشتری از ایران دارند نیز عبارتند از: لبنان با رتبه ۷۲، لیبی با رتبه ۶۴، عربستان با رتبه ۵۷، روسیه با رتبه ۵۵، کویت با رتبه ۵۴، امارات با رتبه ۴۱، قطر با رتبه ۳۶، ایتالیا با رتبه ۲۵، و اسپانیا با رتبه ۲۳.

گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، نروژ را به عنوان توسعه یافته ترین کشور جهان در حوزه انسانی معرفی کرده است. نمره این کشور در شاخص توسعه انسانی ۰.۹۵۵ اعلام شده است. استرالیا با نمره ۰.۹۳۸ و آمریکا با نمره ۰.۹۳۷ به ترتیب در رتبه های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته اند.

کشورهای هلند، آلمان،‌نیوزیلند، ایرلند، سوئد،‌ سوئیس، ژاپن، کانادا، کره جنوبی، هنگ کنگ، ایسلند، و دانمارک نیز به ترتیب رتبه های ۴ تا ۱۵ را از این نظر به خود اختصاص داده اند.
     
  
زن

 
هاشمی: نظام پارلمانی، تضعیف‌ جمهوریت است

جرس: هاشمی رفسنجانی ولایت فقیه را ستون خیمه نظام جمهوری اسلامی خواند و حفظ اعتبار و عظمت آن را ضرورت کشور دانست و گفت: کسانی که خام جریان افراطی تخریب‌گر دستاوردهای نظام شدند و از آن حمایت کردند، روی بازگشت و اعتراف به خطا را ندارند و دست از حمایت از این بلیه برنمی‌دارند.

به گزارش فارس، اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از نمایندگان ادوار مجلس، دغدغه‌ها و نگرانی‌های دلسوزان و نخبگان کشور را به حق خواند و به تشریح زمینه‌های ایجاد نگرانی‌ها پرداخت.

وی تصریح کرد: انقلاب با آرزو و آرمان الگوشدن و پیاده‌سازی معارف پیشرو و بشردوستانه اسلام و مکتب اهل بیت ایجاد و به پیروزی رسید و مردم با اطمینان از آبادانی کشور و نداشتن دغدغه مادی و اقتصادی، آخرت و اعتقادات دینی خود را به دست علما و روحانیت مبارز و انقلابی سپردند تا دین و دنیایشان سرآمد، نمونه و موجب غبطه بشر امروزی گردد.

عضو مجلس خبرگان رهبری برخی جریان های مشکوک و افراطی را متخصص تخریب دستاوردهای سه دهه گذشته نظام خواند و افزود: عجیب این است که بعضی از شخصیت‌ها، اعم از روحانی و غیر روحانی، خام این جریان و تفکر شدند و آنچنان مورد حمایت قرار دادند که اکنون به‌رغم فهم اشتباهات گذشته، روی بازگشت و اعتراف به خطا و اشتباه را ندارند و خلاف میل قلبی و عقلی خود دست از حمایت از این بلیه برنمی‌دارند.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه شجاعت و شهامت اعتراف به اشتباه نعمت بزرگ خداوند است، تصریح کرد: برخی در توجیه خطا و اشتباه خود به جایی رسیده‌اند که نعوذبالله جریان «معاذ» صدر اسلام را درباره خطاپذیری و اشتباه رسول گرامی اسلام مثال می‌آورند.

هاشمی ولایت فقیه را ستون خیمه نظام جمهوری اسلامی خواند و حفظ اعتبار و عظمت آن را ضرورت کشور دانست و افزود: خطر اصلی این است که جریانی انحرافی تلاش دارد معضلات و ناکارآمدی‌هایی را که خود باعث و علت آن بوده است، موذیانه از پذیرش مسئولیت تخریب‌ها و ضایع‌شدن اعتماد مردم شانه خالی کند و جاخالی بدهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به مباحث مربوط به شکل‌گیری قانون اساسی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: از ابتدای انقلاب هم غیر از «نظام جمهوری اسلامی» به شیوه دیگری نمی‌شد کشور را اداره کرد. هاشمی رفسنجانی افزود: اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران مسلمان و محبّ اهل بیت (ع) هستند و همین مردمی که برای کوچک‌ترین امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود از روحانیت و علما استمزاج می‌کردند و می‌کنند، چگونه پذیرای سیستم حکومتی غیر از جمهوری اسلامی و ولایت فقیه می‌شوند؟

وی در ادامه و در پاسخ به پرسش یکی از حاضران پیرامون مطرح شدن مجدد بحث «انتخاب ریاست جمهور به روش پارلمانی» به مخالفت صریح رهبری در موارد گوناگون اشاره کرد.

هاشمی رفسنجانی گفت: ایشان چه در کرمانشاه و چه در دیدار اخیر با خبرگان رهبری، مثال «سیستم پارلمانی» را به عنوان نمونه‌ای از بن‌بست‌ناپذیری نظام و قانون اساسی جمهوری اسلامی عنوان کردند و خود ایشان هم موافق تضعیف بعد جمهوریت نظام نیستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری به مباحث بازنگری قانون اساسی در این زمینه اشاره کرد و افزود: در همان زمان هم بسیاری از خبرگان ملت، پارلمانی شدن نظام را مخالف با بعد جمهوریت می‌دانستند، چرا که از الزامات پذیرش نظام پارلمانی، تغییر بُعد جمهوریت نظام است که این امر در هیچ دوره‌ای مورد موافقت قرار نگرفته است.

هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش و در پی درخواست‌های مکرر حاضران مبنی بر حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری، این امر را مستلزم وجود توان و نیرو دانست. وی خاطرنشان کرد: اگر شرایط حضور همه سلایق، شخصیت‌ها و دوستداران و وفادارن به نظام اسلامی فراهم شود، شخصیت‌های خوشفکر، باتجربه و دارای پایگاه اجتماعی خوب برای حضور در صحنه وجود دارند و من هم تا حد توان به تحقق این امر کمک خواهم کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر اینکه باید زمینه مساعد برای گفتگو میان گروه‌ها و جریانات مختلف نظام را برای رسیدن به همدلی و هماهنگی بیشتر فراهم کرد، گفت: شخصیت‌های باتجربه و دلسوز کشور می‌توانند در نزدیک کردن سلایق گوناگون به هم و ایجاد شرایط حضور همدلانه و رفع اختلافات و سوءتفاهم‌ها نقش مؤثری ایفا کنند.

در ابتدای این دیدار، علی عسگری، سیدرضا اکرمی، ساداتیان، علی عباسپور، نوروززاده، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، سادات‌موسوی، نریمان، محمدحسن غفوری فرد و برخی دیگر از حاضران در جلسه، طی سخنانی محورهای زیر را بیان کردند:

- نگرانی از عمومی و تبلیغاتی شدن بحث «نظام پارلمانی» و نادیده گرفتن بعد جمهوریت نظام
- نگرانی از انتقال تقابل و اختلاف میان گروه‌ها به قوای کشور
- سوءاستفاده دشمنان خارجی از اختلاف میان قوای سه‌گانه، مردم و گروه‌ها
- درخواست و استقبال مردم، گروه‌ها و شخصیت‌های کشور از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای حضور در عرصه انتخابات
- آسیب‌دیدن سرمایه اجتماعی کشور و وارد شدن صدمه به اعتقادات و اخلاقیات جامعه
- گره‌گشایی از مشکلات و معضلات، نیاز به شخصیتی قوی، باتجربه و فراجناحی دارد
- نگاه آیت‌الله هاشمی به انتخابات و شرایط کشور، نگاه «برخاستن به موقع سیاستمدار از سر میز نیست»، بلکه او، انقلاب و نظام را همچون فرزند خود می‌داند و احساس مسئولیت می‌کند
- نقش بزرگان نظام، فراهم‌سازی شرایط مناسب و رقابتی قبل از انتخابات که ازخود انتخابات مهم است، می‌باشد
- تمرکز دشمنان کشور بر مثلث ناامیدی نخبگان، ضعف کارآمدی اقتصادی و نارضایتی مردم قرار گرفته است
- راهکار عبور از مشکلات به میدان آوردن نخبگان و دلسوزان، مردم و کارآمدی اقتصادی است
- لزوم در پیش گرفتن سیاست خارجی مدبرانه براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت و پرهیز از جنجال‌آفرینی
- وجود سردرگمی در مردم و مسئولان در مسائل اقتصادی و عدم امنیت و چشم‌انداز روشن در این زمینه
- نگرانی مراجع معظم تقلید در داخل و خارج از کشور از تشدید اختلافات و افزایش تورم و گرانی
- لزوم ایجاد نشاط و امید در میان ملت و به خصوص جوانان و دانشجویان
- خطر به سخره گرفته شدن اعتقادات و مهدویت و رجعت...
- حمله جریان خاص به ولایت فقیه به عنوان تیرک خیمه انقلاب با جاخالی دادن مسئولان ذیربط.
     
  
زن

 
احمد شهید:بازداشت منتقدان به مشروعیت انتخابات ایران ضربه می‌زند

جرس: احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، می‌گوید که موج جدید سرکوب روزنامه‌نگاران و مخالفان توسط جمهوری اسلامی، می‌تواند به مشروعیت انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ ایران ضربه بزند.

به گزارش رادیوفردا به نقل از رویترز، احمد شهید روز گذشته در یک نشست کوتاه خبری گفت که «در ایران ده‌ها روزنامه‌نگار محبوس هستند، از جمله ۱۷ نفری که طی یک هفته در ماه ژانویه بازداشت شده‌اند و به آنها اتهام ارتباط با رسانه‌های خارجی و گروه‌های حقوق بشری زده شده‌ است.»

وی افزود: «با نزدیک شدن به انتخابات ماه ژوئن، باید گفت که این‌ گونه اتهام‌زنی‌ها علیه روزنامه‌نگاران، چشم‌انداز خوبی را برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در این کشور رقم نمی‌زند.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین گفت که «می‌خواهم این نکته را بیفزایم که با نزدیک شدن به انتخابات، ادامه بازداشت آقایان کروبی و موسوی نیز جای نگرانی است»؛ وی در این باره خاطرنشان کرد که سال گذشته یک کارگروه سازمان ملل بازداشت این دو رهبر مخالفان دولت را «غیرقانونی و خودسرانه» دانسته است.

وی با اشاره به شرایط ایران اظهار داشت: «آزادی بیان و آزادی تجمعات شرایط اساسی برای استفاده درست شهروندان از حق رأی است، اما [در ایران] صدها زندانی سیاسی هم‌چنان در حبس به‌سر می‌برند.»

احمد شهید اخیراً طی جلسه‌ای دوروزه در مورد ایران به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که «دست‌کم ۱۰ وکیل از جمله نسرین ستوده، ابوالفتاح سلطانی، و محمدعلی دادخواه به "جرم" تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه‌های خارجی در حبس به‌سر می‌برند».

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، روز دوشنبه، ۲۱ اسفند، نیز با اشاره به نقض گسترده حقوق بشر در ایران گفت که در سال ۲۰۱۲ موارد تعدی به آزادی بیان، اعمال شکنجه و اعدام‌های مخفیانه در ایران افزایش یافته است.
به گزارش رادیوفردا، احمد شهید دو هفته پیش نیز در گزارشی گفت که «ایران موارد اعدام زندانیان از جمله نوجوانان را افزایش داده و بازداشت مخالفان نیز در ایران افزایش یافته که بیشتر آنها در زندان شکنجه می‌شوند و برخی نیز زیر شکنجه جان باخته‌اند.»

در واکنش به این اظهارات، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، جمعه گذشته احمد شهید را متهم کرد که «از آمریکا رشوه می‌گیرد».

احمد شهید روز سه‌شنبه در واکنش به این اتهام گفت که «این اتهامات مضحک‌ند و شایسته نیست که رئیس یک سازمان حقوق بشری چنین حرف‌هایی بزند».

وی تأکید کرد که «من از سوی هیچ دولتی تأمین مالی نمی‌شوم و تأمین‌کننده مالی مأموریت حقیقت‌یابی من سازمان ملل است».
     
  
زن

 
رکوردشکنی وام‌های بی‌بازگشت در ایران

جرس: تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد تسهیلات بی‌بازگشت بانک‌ها، روند افزایشی خود را حفظ کرده است. طبق داده‌های تازه، حجم مطالبات معوق سیستم بانکی کشور به تازگی از مرز ۸۰ هزار میلیارد تومان نیز گذشته است.

به گزارش دنیای اقتصاد،آخرین برآوردهای بانک مرکزی نشان می‌دهد حجم مطالبات معوق و سررسید گذشته بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور، در روزهای پایانی سال، به رقم حدودا ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. بررسی تغییرات مطالبات معوق بانک‌ها در کشور طی چند سال اخیر گویای این موضوع است که مقدار وام‌های بی‌بازگشت بانک‌ها در این بازه، با رشد بی‌سابقه‌ای مواجه بوده است.

حجم مطالبات معوق در نیمه اول سال ۸۴ به میزان ۵ هزار میلیارد تومان اعلام شده بود؛ بنابراین و با استفاده از آمار جدید، مشاهده می‌شود که حجم مطالبات معوق از نیمه نخست سال ۸۴ تاکنون، بالغ بر ۱۶ برابر شده است که رشدی بیش از ۱۵۰۰ درصد را نشان می‌دهد.احتمال افزایش مطالبات معوق تا پایان سال دبیر کل بانک مرکزی نیز در پانل همایش ماهانه بانک مرکزی با موضوع اصلاح نظام پرداخت تایید کرد هر چند وی به رقم خاصی اشاره نکرد، اما اطلاعات موثق حاکی از آن است که بخشی از افزایش اخیر به‌دلیل تغییر نرخ محاسباتی ارز از ۱۲۲۶ تومان به نرخ مبادله ای باز می‌گردد.

افزایش ۲۱ هزار میلیاردی
بررسی آمارهایی که در چند سال اخیر در خصوص تغییرات میزان مطالبات معوق منتشر شده حاکی از این است که از سال ۸۵ تاکنون، هر ساله حجم مطالبات معوق نظام بانکی با نرخ رشد‌هایی بیش از ۳۰ درصد در حال افزایش بوده است. در سال ۸۴ میزان مطالبات ۵ هزار میلیارد تومان بود. این رقم پس از دو سال در سال ۸۶ با ۲۰۰ درصد رشد به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. از سال ۸۶ تا ۹۰ نیز، رقم مطالبات تقریبا با ۳۰۰ درصد رشد، ۴ برابر شد.
بررسی روند یک سال گذشته نیز حاکی از این است که حجم مطالبات معوق که در پایان سال ۹۰ به میزان تقریبا ۵۹ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود، پس از گذشت ۶ ماه و در پایان تابستان سال‌جاری به رقم ۷۰ هزار میلیارد تومان رسید. به عبارت دیگر در ۶ ماه ابتدایی سال ۹۱، میزان تسهیلات بی‌بازگشت بانک‌های کشور با رشدی ۶/۱۸ مواجه شد و افزایشی ۱۱ هزار میلیارد تومانی را به خود دید.

افزایش در وام‌ها و تسهیلات بی‌بازگشت در پاییز نیز به روند صعودی خود ادامه داد، طوری که رقم این مطالبات در آذرماه در حدود ۷۳ هزار میلیارد تومان اعلام شد. این روال ادامه داشت تا اینکه مطابق تازه‌ترین آماری که در دست است، حجم مطالبات معوق در روزهای پایانی سال، به حوالی ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. یعنی در سال ۹۱، به میزان ۲۱ هزار میلیارد تومان بر حجم مطالبات معوق در کشور افزوده شده که رشدی ۳۶ درصدی را نشان می‌دهد.
البته در خصوص آمار ارائه شده، برخی کارشناسان اظهار می‌کنند که مقایسه بهتر زمانی قابل انجام است که آمار هر سال با توجه به شاخص قیمت مصرف‌کننده مربوط به آن سال تعدیل شود تا مقایسه بین مقادیر مطالبات انجام شود و تغییرات اسمی و غیرحقیقی که به دلیل تورم پدید می‌آید، وارد محاسبه نشود. به این منظور می‌توان با استفاده از شاخص قیمت مصرف‌کننده در نیمه سال ۸۰ و شاخص قیمت مصرف‌کننده پایان سال ۹۱، مشاهده کرد که رقم مطالبات بر حسب قیمت‌های سال ۸۴، معادل تقریبا ۲۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان می‌شود که به این ترتیب نیز مشخص می‌شود حجم مطالبات معوق، پس از خارج کردن اثر تورم از ارقام آن، بیش از ۴ برابر شده است.

18 درصد تسهیلات بی‌بازگشت
در سال ۹۱، نسبت مطالبات معوق به کل تسهیلاتی که از طریق سیستم بانکی پرداخت شده نیز به روند افزایشی سال‌های پیشین خود ادامه داد. نسبت مطالبات معوق به تسهیلات، یکی از شاخص‌های مهم بانکی است و درصد مطالبات معوق از کل تسهیلات اعطا شده توسط شبکه بانکی را نشان می‌دهد، یعنی از کل تسهیلاتی که بانک‌ها پرداخت کرده‌اند، چه نسبتی از آنها به شبکه بانکی قابل بازگشت نیست. این نسبت از حدود ۲/۵ درصد در سال ۸۳ به حدود ۱۸ درصد در میانه‌های سال رسیده است. به عبارت دیگر، ۱۸ درصد از اعتباراتی که از سیستم بانکی خارج شده، امکان بازگشت به این سیستم را ندارد.

زمینه‌های ایجاد مطالبات
مطالبات معوق به بخشی از تسهیلات پرداخت شده از سوی شبکه بانکی گفته می‌شود که از سوی فرد وام گیرنده مختلف باز پس داده نمی شود. به باور کارشناسان، اگر سیاست‌های کلان موجب غیرسودآور شدن سرمایه‌گذاری شود، می‌توان انتظار داشت این مساله به عاملی برای عدم پرداخت به موقع اقساط توسط مشتریان بانک‌ها و گیرندگان تسهیلات به امیدکسب سرمایه‌گذاری از سود و در نتیجه تبدیل آنها به مطالبات معوق تبدیل می‌شود.

به باور صاحبنظران، معمولا رفتارهای فردی کل یک سیستم حالت باثباتی دارد و نمی‌توان تغییراتی در ابعاد چندبرابر شدن عدم بازپرداخت وام‌‌های بانکی را ناشی از تغییر افراد دانست و ریشه آن را در کل ساختار کلان اقتصاد باید یافت و تغییرات ناگهانی در میزان مطالبات معوق را باید تحت‌تاثیر عوامل غیرارادی و اقتصادی کلان بررسی کرد. این کارشناسان می‌گویند: پدیده‌هایی مانند جهش در مطالبات معوق را باید تحت تاثیر سیاست‌های اقتصادی دولت و شرایط اقتصادی کشور بررسی کرد، یعنی مجموعه عواملی که درآمدزایی سرمایه‌گذاری و تولید را با خطر مواجه کرده و به ناتوانی در بازپرداخت تسهیلات دریافت شده از سوی وام‌گیرندگان، دامن زده است.

دیگر عوامل سال‌های اخیر
به عنوان مثال در چند سال گذشته یکی از تصمیماتی که توسط مسوولین اجرایی گرفته شد و هشدارهای کارشناسان اقتصادی کشور را در مورد پیامدهای خود به دنبال داشت، تصمیم به کاهش و تثبیت نرخ سود بانکی به صورت دستوری بود.

برخی کارشناسان معتقدند: یکی از علل افزایش مطالبات معوق بانک‌ها در چند سال گذشته، «کاهش سود تسهیلات بانکی» با وجود اختلاف نسبتا بالای بین نرخ بهره در بازار غیررسمی و نرخ بهره رسمی بوده است. این تفاوت نرخ بهره باعث شده بود بسیاری از وام‌گیرندگان، انگیزه بیشتری را برای نگه داشتن تسهیلات در دست خود حتی پس از اتمام مهلت سررسید آنها داشته باشند، به طوری که نرخ سود این تسهیلات در بازار غیررسمی، از نرخ سود رسمی و نرخ جریمه آنها به شبکه بانکی، بیشتر می‌شد.

یکی دیگر از عوامل مهم جهش مطالبات معوق در سال‌های گذشته، افزایش «تسهیلات تکلیفی» نظام بانکی است. این تسهیلات نیز در سال‌های اخیر به دنبال طرح‌هایی چون بنگاه‌های زودبازده و مسکن مهر شدت گرفت و بانک‌ها ملزم به ارائه تسهیلات به پروژه‌هایی خاص شدند که بعضا بدون مطالعات لازم بوده و به خروج منابع از سیستم بانکی منجر شد.
تسهیلات تکلیفی به تسهیلاتی گفته می‌شود که دقیقا با ضوابط پرداخت تسهیلات بانک‌ تطبیق ندارد، ولی بانک به‌دلیل مصوباتی خارج از سیستم بانکی مثل مصوبات هیات دولت یا بانک مرکزی به اجبار این تسهیلات را پرداخت می‌کند.

به گفته کارشناسان، یکی از ضوابط بانکی برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان، داشتن توجیه اقتصادی طرحی است که به منظور آن تسهیلات از بانک گرفته می‌شود. این ضابطه یکی از مهم‌ترین اصولی است که برای بانک فوق‌العاده اهمیت دارد. دلیل اهمیت آن این است که اگر طرحی توجیه اقتصادی نداشته باشد، معلوم نیست متقاضی قادر باشد اقساط تسهیلات را در آینده بازپرداخت کند؛ بنابراین طرح خوب طرحی است که بازگشت سرمایه داشته باشد و بانک را دچار معوقات بانکی نکند. تجربه نیز نشان داده بود که تسهیلات بانکی تکلیفی معمولا به‌خوبی باز پرداخت نمی‌شود.
عامل دیگری نیز که برخی کارشناسان به عنوان ضعف نظام بانکی ایران و آسیب‌پذیر شدن آن مورد تاکید قرار می‌دهند، نبود نظام کارآمد اعتبارسنجی در کشور است که باعث شده تفکیکی بین مشتریان صورت نگیرد و بدون بررسی سوابق فرد، به وی تسهیلات ارائه شود.
     
  
زن

 
فرمانده ناجا: دشمن قصد داشت با مشکلات معیشتی، لشکر ناراضیان راه اندازی کند، اما شکست خورد
جرس: در سال ارعاب و زورگیری های خیابانی، فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با ادعای اینکه در سال 91 بهترین رکوردهای امنیتی در کشور رقم خورد، گفت: اکنون هیچ نقطه‌ ناامن در کشور نداریم. این مقام ارشد انتظامی، بدون اشاره به فضای سرکوب و خفقان موجود، اظهار عقیده کرد: "دشمن با حربه تحریم به دنبال رودرو قرار دادن مردم و نظام برای ایجاد مشکلات معیشتی بود و قصد داشت لشگر ناراضیان را راه‌اندازی کنند، اما مردم نشان دادند برای رسیدن به قله کمال حاضر به عقب‌نشینی نیستند."

به گزارش فارس، پاسدار اسماعیل احمدی‌مقدم صبح امروز در صبحگاه نیروهای انتظامی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: دشمن در سال 91 تلاش کرد با به کار بردن برگه‌های دیگری از تزویر با فشار خود ملت ایران را تسلیم کند.

فرمانده نیروی انتظامی گفت: دشمن به دنبال این بود که ما را از ادامه طریق و با فشارهای روانی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به صورت توأم ملت و مسئولان را به زانو درآورد.

وی افزود: آنها با این حربه به دنبال رودرو قرار دادن مردم و نظام برای ایجاد مشکلات معیشتی بودند و قصد داشتند لشگر ناراضیان را راه‌اندازی کنند. اما مردم به خوبی منشأ فشارها را درک می‌کنند چرا که ملتی جریان‌شناس هستند و به همین دلیل کشور از این گردنه‌ها عبور کرد.

وی ترفندهای دشمنان را "منشأ خیر" دانست و گفت: اکنون به دلیل همین دشمنی در عرصه اقتصادی فرصت‌هایی برای نظام ایجاد شد که از جمله آنها کاهش واردات، افزایش صادرات، کاهش قاچاق کالا و احتکار، اتکاء بیشتر به تولیدات داخلی و کاهش مصرف محصولات خارجی است.

فرمانده نیروی انتظامی عنوان کرد: اگرچه اشکالاتی در مسیر معیشتی مردم پدیدار شد ولی برای رسیدن به مسیر واقعی باید برخی سختی‌ها را هم تحمل کرد که مردم نشان دادند برای رسیدن به قله کمال حاضر به عقب‌نشینی نیستند.

احمدی‌مقدم از استقلال کنونی کشور خبر داد و آنرا "بی‌نظیر" دانست و گفت: هیچ گاه چنین درجه‌ای از استقلال نداشته‌ایم و امروز می‌بینیم کشورهایی که در حال انقلاب هستند به دلیل نبود استقلال خود را دست بسته می‌بینند و لذا ناچار به تعدیل مواضع هستند.

فرمانده نیروی انتظامی کشور ادامه داد: دشمن فکر می‌کرد با ایجاد فشار، ناآرامی و اغتشاش حاصل می‌شود ولی امروز به جرأت می‌گویم که در سال 91 بهترین رکوردهای امنیتی در کشور رقم خورد.

وی بدون اشاره به زورگیری های گسترده خیابانی ادعا کرد: جرایم جنایی همچون گروگانگیری و تجاوز به عنف و سایر جرایم کلان کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد و سال دیگر نیز این دستاوردها بهتر و بیشتر خواهد شد.

احمدی‌مقدم ادامه داد: اکنون هیچ نقطه‌ ناامن در کشور نداریم و نمی‌توان گفت امنیت کرمان از سیستان پایین‌تر است و یا اینکه امنیت اصفهان بیشتر از امنیت تهران است.
     
  
زن

 
رتبه ایران در جدول گردشگری جهان؛ همچنان در قعر جدول جهانی و منطقه ای

جرس: صنعت گردشگری و سفر ایران در میان ۱۱ مقصد گردشگری منطقه خاورمیانه در فهرست اقتصاد رقابتی سفرو گردشگری در سال ۲۰۱۳ ، رتبه ۱۰ را بدست آورد. طبق این جدول ایران درمیان تمام کشورهای منطقه از مصر نیز که در رتبه ۸۵ جهانی است، پایین‎تر است و تنها بر کویت پیشی دارد.

این گزارش دوسالانه شامل تجزیه و تحلیل طبقه بندی ایندکس رقابت در صنعت سفر وگردشگری است که براساس محاسبه فاکتورها و سیاست گزاری‌ها در اموری چون مقررات و قوانین سیاسی، محیط زیست و طبیعت پایدار ، توسعه زیرساخت‎های گردشگری، برخورداری از ذخایر طبیعی و فرهنگی ودیگر معیارهاست .

به گزارش میراث فرهنگی، طبق این جدول ایران از نظر شاخص‎های رقابتی در زمینه مقررات وقوانین و سیاستگزاری‎ها در ردیف ۱۲۴ از نظر پایداری محیط زیست رتبه ۱۰۱ از نظر امنیت و سلامت گردشگری رتبه ۱۰۶ از نظر بهداشت و سلامت در رتبه ۷۹ از نظر اولویت بخش سفرو گردشگری رتبه ۱۳۰ از نظر حمل ونقل هوایی رتبه ۱۰۲، از نظر حمل و نقل زمینی رتبه ۷۶ از نظر زیرساخت‌های توریستی، رتبه ۱۳۳، از نظر زیرساخت و فناوری‎های نوین ارتباطی رتبه ۹۳ از نظر قیمت رقابتی در صنعت سفر و گردشگری رتبه ۱ و از نظر شاخص ذخایر نیروی انسانی رتبه ۸۷ و در زمینه اولویت و علاقمندی به سفرو گردشگری رتبه ۱۲۸ و در زمینه شاخص‌های مرتبط با ذخایر طبیعی رتبه ۷۴ و در شاخص‎های مرتبط با ذخایر فرهنگی، رتبه ۴۵ جهانی را داراست.

طبق همین گزارش در منطقه خاورمیانه کشورهای امارات متحد عربی، قطرو بحرین بالاترین رتبه را بدست آورده‎اند. کشورهای عمان، اردن، سعودی، لبنان، مراکش، مصر در ردیف‎های بعدی جدول خاورمیانه جای دارند. ایران پس از مصر و قبل از کویت در پایین‎ترین رتبه جدول جای گرفته‌اند.

کشور امارات متحده عربی در سطح جهانی درردیف ۵۰ کشور برتر است که رتبه ۲۸ را آورده و ازا ین نظر بر ترکیه نیز برتری دارد. کشور قطر نیز که رتبه دوم را در منطقه خلیج فارس بدست آورده، در ردیف ۴۱ جدول جهان قرار دارد. عربستان سعودی در ردیف ۶۲ جهان است.

کشور بحرین نسبت به دو سال قبل ۱۵ رتبه تنزل داشته است. کشور مصر نیز با رتبه ۸۵ به رغم ده درجه تنزل نسبت به دو سال پیش، همچنان در رتبه بندی رقابتی گردشگری و سفر بر ایران برتری دارد. به جز کویت سایر کشورهای عمدتا عرب منطقه از نظر معیارهای مورد نظر در تعیین این جدول، برایران برتری دارند.

کشور کویت در رتبه ۱۰۱ از ۱۴۹ کشور جهان است که در منطقه تنها کشوری است که جایگاه آن از ایران پایین‌تراست. کشور کویت در سال ۲۰۱۱ در رتبه ۹۵ بود اما به دلیل بروز ناآرامی‎های سیاسی جاری دراین کشور، شش درجه تنزل کرده است.

این گزارش که هر دوسال یک بار منتشر می‎شود ، ضمن معرفی کشورهای مختلف و رتبه بندی آن‌ها، به بررسی توان بالقوه صنعت سفر و گردشگری در رشد و انعطاف اقتصادی و نقشض آن در ایجاد اشتغال می‌پردازد. و ازد یگر سو فاکتورهایی که می‌تواند سبب ادامه یا توقف یا کندی روند رشد شود درهر کشور مشخص ورتبه بندی می‌کند.

سوییس که درسال ۲۰۱۱ نیز رتبه نخست جهانی را بدست اورده بود، درمیان جدول ۵۰ کشور برتر اقتصادهای رقابتی درصنعت گردشگری و سفر با کسب رتبه نخست همچنان در صدر جدول جهان است .

صنعت گردشگری و سفر در کشورهای آلمان، استرالیا و اسپانیا درردیف‎های بعدی و سپس بریتانیا ،امریکا، فرانسه ، کانادا، سوئد، سنگاپور، نیوزیلند، هلند، ژاپن و هنگ کنگ نیز به ترتیب در ردیف های بعدی جدول رقابتی سفر و گردشگری جهان جای دارند.

گردشگری ترکیه نیز با ۴ رتبه رشد در جدول ۱۴۰ کشور برتر جهان، به رتبه ۴۶ رسید.
     
  
زن

 
نامه جدید زانیار و لقمان از زندان


آیا اگر آزاد شدم٬ قادر خواهم بود این همه محبت و خوبی را جبران کنم!
این بار از طرف هر دوی ما محکومین به اعدام از زندان رجایی شهر در ایران مینویسم. من و لقمان اخبار روزانه فعالیتهای شما عزیزان٬ شما عزیز ترین انسانها در زندگیمان را شنیده و روحیه هایمان افت و خیز و نوسانات بسیار عجیبی را سپری میکند.
خبر اینکه در ۱۴ شهر اروپا در دفاع از ما تظاهرات شده٬ در زندان رجایی شهر٬ عصر روز شنبه از یک رادیو پخش شد و ما این خبر را شنیدیم و همه زندانیان سیاسی که اینجا هستند٬ بی اختیار برای شما دست زدند. برای همه شما پدران و مادران و جوانان و هم سن و سالهای من که لحظاتی بفکر ما بودید٬ برای ما گریه کردید و برای نجات جان ما وقت گذاشته و کاری کردید.
اخبار همه حکایت از این دارد که اوضاع به نفع ما دارد عوض میشود. ما امیدوار شده ایم و همین باز بسیار اوضاع را برای من و لقمان سخت تر کرده است. اگر با این امیدواری و روشنایی که به قلبمان و روحمان تابیده٬ کوتاه نیایند و در زندان باز شود و ما را صدا کنند٬ چه میکنیم؟ ولی الان خود من طوری هستم که دیگر از این به بعد را فکر نمیکنم. بسادگی امیدوار هستم و همین خوب است.
ما خبر اعتصاب مردم مریوان و خبر اینکه دوستان و همکلاسی ها و اقوام و فامیل من و لقمان ٬ برای نجات ما تقلا میکنند و اینکه شهر دو روز تعطیل بود را با هیجان زیادی تعقیب کردیم. شنیدم که نماز جمعه خالی بود و مردم با نگاهها و رفتارشان کاری کرده اند که حساب دست خیلیها آمده ٬ از همه بیشتر از اینکه جوانان و هم سن و سالهای ما٬ برخی خیابانها را بسته و برای نجات ما شعار داده اند٬ خوشحالمان کرد . شب که میرفتم بخوابم تصویر این خیابانها را در ذهنم می آوردم . شهر مریوان٬ شهر من شهری که در آنجا بدنیا آمده و مدرسه رفته و اولین بار در آنجا عاشق شده ام٬ آیا این شهر تحمل میکند که ببیند ما را به هیچ میگیرند و میخواهند نابودمان کنند٬ نه من فکر میکنم که شهر من از من و ما دفاع میکند ٬ اینرا به عینه این روزها دیدم. و جالب تر اینکه دیدم دنیا از ما دفاع میکند. از ایرانیان و دوستان و آشنایان که بگذرم٬ این احساس بسیار خوبی است وقتی شنیدم یک خانم آلمانی یک آقای سوئدی و یا یک زن امریکایی برای نجات ما حرف زده و دوندگی کرده اند آیا اینها را خواب می بینم؟
میخواهم سلام گرم خودم را به مادرم برسانم که حرفهایش در ایران و در دنیا بسیار سر و صدا کرده. شنیدم که در مریوان و در کردستان نوار حرفهای از ته دل مادر عزیزم دست به دست میگردد٬ این برایم جای خوشحالی زیادی دارد٬ این روزها البته مادر دیگری را شناختم و برایش احترام قائلم که بهتر است سلام گرم مرا به او برسانید٬ خانم علاسوندی که دو فرزندش اعدام شده اند و برای نجات ما شجاعانه فعالیت میکند. امیدوارم روزی این دو مادر عزیزم را در آغوش بگیرم.
زنده باشید همه شما و امیدوارم روزی جبران این همه خوبی را بکنم. سلام گرم ما به همه آنهایی که برای نجات ما میکوشند. این اعتراضات را اگر میتوانید ادامه دهید تا رسما اعلام کنند که ما را اعدام نمیکنند. تا ما را آزاد کنند!
لقمان و زانیار مرادی با امید و احترام – زندان رجایی شهر
     
  
مرد

 
نامه فخرالسادات محتشمی پور به همسر رهبری

چکیده : در هنگام تحویل حال به احسن حال! و یاد سخن مادر شهیدی افتادم که این روزها و همه روزهای این سال های نحس ستم انگشت تحیر به دندان می گزد از آن چه می خواستیم و از آن چه شد و گاهی یاد شما می کند و هزار سؤال دارد که می گوید اگر می شد از حلقه های چندگانه امنیتی بیت شریف بگذرم بی فوت وقت می پرسیدم تا سایه شوم تردید از دلم برداشته شود! یکی از آن سؤال ها این است خواهرجان: چگونه آن چه بر خود نمی پسندید بر دیگران می پسندید آن هم در مسند رهبری جامعه ای که مردمانی نجیب و شریف در آن به سخت ترین وجه ممکن عمر و روزگار می گذرانند؟! ...

فخرالسادات محتشمی پور در آستانه سال نو با انتشار نامه ای خطاب به خانم خجسته، همسر رهبری به مقایسه برخی شرایط خانواده های زندانیان سیاسی پیش و پس از انقلاب اسلامی پرداخته است.

به گزارش نوروز، همسر مصطفی تاجزاده که نزدیک به سه سال است در شرایط انفرادی نگهداری میشود دراین نامه وجه تشابه خود با همسر رهبر جمهوری اسلامی را در "خانواده زندانی سیاسی بودن" خوانده و به بیان برخی تفاوتها بین برخوردهای صورت گرفته با زندانیان و خانواده های آنها در رژیم گذشته و جمهوری اسلامی پرداخته است.

همسر زندانی خاص جمهوری اسلامی در توضیح برخی از این تفاوتها آورده است:" البته تفاوت ها میان شوی من و شوی شما زیاد است. از آن رو که همسرجان من که او را زندانی خاص جمهوری اسلامی و گاهی زندانی خاص بیت شریف می نامند، در شرایط ویژه و انحصاری قرنطینه و انفرادی و ممنوع الملاقاتی قرار دارد در حالی که همسرجان شما که در جریان مبارزات ضد رژیم بازداشت شده بود، مانند دیگر زندانیان سیاسی آن ایام روزگار میگذراند."

وی در بخش دیگری از نامه خود با اشاره به این نکته که همسر رهبر جمهوری اسلامی با وجود همراهی با شوهر زندانی خود و کمک به وی از طریق اقداماتی مانند پخش اعلامیه‌ها یا اختفای اسناد هیچ گاه بازداشت و محاکمه و حتی مؤاخذه نشده است می نویسد: "نظیر این اقدامات در حال حاضر برای همسران زندانیان سیاسی اتهامی بس بزرگ و اقدامی مجرمانه محسوب شده مکافات های سنگین به دنبال خواهد داشت. و حتی یاری همسران دربند معاونت در جرم تلقی شده مستوجب عذاب است و از این بالاتر وفاداری به همسر خود جرم بزرگی است که کفاره دارد."

متن کامل این نامه در پی می آید:

بسم الله الرحمن الرحیم

یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبرالیل والنهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال

سلام سرکار خانم خجسته

سال نو بر شما مبارک و نوروزتان خجسته و میمون باد

نمی دانم چرا چند روزی است که دائم به فکر شما هستم. و از آن جا که با قلم انس و الفتی دیرین دارم، در این آغاز بهار و هم زمان با غزل خوانی بلبل و ترانه سرایی قمریان مست و مخمور هوای بهاری، هوای نوشتن به سرم زده است. دست بر قضا امروز که احوال جناب عالی را در این دائرة المعارف مجازی گویا جست و جو می کردم با مصاحبه ای از شما برخورد کردم که یادم آمد چرا این روزها دائم به فکر شما هستم!

وجه شبهی بین خود و شما یافته ام و آن هم همسر یک زندانی سیاسی بودن است. البته تفاوت ها میان شوی من و شوی شما زیاد است. از آن رو که همسرجان من که او را زندانی خاص جمهوری اسلامی و گاهی زندانی خاص بیت شریف می نامند، در شرایط ویژه و انحصاری قرنطینه و انفرادی و ممنوع الملاقاتی قرار دارد در حالی که همسرجان شما که در جریان مبارزات ضد رژیم بازداشت شده بود، مانند دیگر زندانیان سیاسی آن ایام روزگار میگذراند.

وجه شبهی که میان ماست عبارت است از نحوه زندگی مان به عنوان همسر یک زندانی سیاسی. شما در تعریف خاطرات آن زمان خود در مصاحبه با «مجله محجوبه»گفته اید: «آن زمان دوران مشقت‌باری بود و امتحان الهی بود و من خودم را برای تمام مشکلات ممکن آماده کرده بودم و هرگز درباره هیچ چیز لب به شکوه نگشودم. یادم می‌آید که طی اولین ماه‌های بعد از ازدواجمان، یک روز همسرم از من پرسید: اگر من دستگیر شوم تو چه احساسی خواهی داشت؟ این سوال غیرمنتظره‌ای بود و من ابتدا خیلی ناراحت و آزرده‌خاطر شدم، اما ایشان آنقدر درباره درگیری، خطرات و مشکلاتش و وظیفه همه افراد در این رابطه صحبت فرمودند که کاملا مرا قانع کردند. »

البته باید تأکید کنم که همسرجان من هرگز یک مبارز ضد نظام نبود که بخواهد مرا با حوادث و اتفاقاتی که برایش پیش خواهد آمد، آماده کند. اما همیشه به من یادآور می شد که قدرت در ذات خود فسادآور است و هماره برای قدرتمندان تنزّه و وارستگی آرزو می کرد و نگران آن بود که بازگشت استبداد ناشی از قدرت طلبی محض، انحراف از اهداف و آرمان های انقلاب را به دنبال داشته باشد و مرا هشدار می داد که اگر نقد منصفانه قانون گرایان نباشد چه بسا این انحراف موجب استحاله نظام گردد. من آن موقع ها خیلی متوجه منظور ایشان نمی شدم تا این که سال ۸۸ فرارسید و خیلی ابهامات در گفتار حکیمانه ایشان برای من برطرف شد و حکمت گفتارشان برایم روشن و مبرهن گشت.

شما در ادامه این مصاحبه گفته اید: «از‌‌ همان روز من خودم را از لحاظ فکری آماده رویارویی با خطراتی که در راه مبارزات همسرم پیش خواهد آمد، نمودم. بنابراین، هر وقت ایشان زندانی یا تبعید می‌شدند یا هنگامی که مجبور بودند پنهانی و مخفی فعالیت نمایند، تمامی مشکلات را با راحتی تحمل می‌کردم.» از این جهت هم بین ما شباهت زیادی وجود دارد. من با اعتقاد کامل به هدف و راه و آرمان های همسرجان خودم را برای همه مشکلات پس از بازداشت ایشان آماده کردم و زمانی که مهاجمان ظالم در شب ولادت مادرمان زهرا (س) او را از خانه کوچک خوشبختی مان ربودند به او و خودم قول دادم که مشکلات را تحمل کنم و خم به ابرو نیاورم و البته در جهت رفع ستم از او و خانواده ام دادخواهی کنم. شما در همین مصاحبه در پاسخ به این سوال که چگونه همسرتان را در مبارزاتشان یاری داده اید، گفته اید که از طریق ایجاد جو آرامش در خانه تا ایشان بتوانند بی دغدغه به کارشان ادامه دهند و امید دادن به ایشان در زمان حبس و کتمان اخبار بد و مشکلات و ارائه گزارشات امید بخش به ایشان و حتی کمک کردن به راه و آرمانشان از طریق اقداماتی مانند پخش اعلامیه‌ها، حمل پیام‌ها، اختفای اسناد و نظیر آن و یا حتی حمایت معنوی، همدردی و رازداری و تحمل مشقات که البته هیچ گاه به دلیل این اقدامات بازداشت و محاکمه و حتی مؤاخذه نشده اید. در حالی که نظیر این اقدامات در حال حاضر برای همسران زندانیان سیاسی اتهامی بس بزرگ و اقدامی مجرمانه محسوب شده مکافات های سنگین به دنبال خواهد داشت. و حتی یاری همسران دربند معاونت در جرم تلقی شده مستوجب عذاب است و از این بالاتر وفاداری به همسر خود جرم بزرگی است که کفاره دارد. کفاره ای که من خود با کمال منت و افتخار آن را پرداخته ام با تحمل ۵۴ روز انفرادی در بازداشت گاه غیرقانونی سپاه که به گفته همسرجان شما مصداق شکنجه است و هر روز آن معادل یک روز زندان عادی باید محاسبه شود

سرکار خانم خجسته

ایام بر شما مبارک باد و احوالتان در این آغازین روزهای بهار خجسته باد!

داشتم فکر می کردم چرا باید این نامه را خطاب به شما بنویسم؟ ناگهان یادم آمد که شما خود رنج دوران برده اید از همان زمان خردسالی فرزندانتان که دوری پدر را تاب نمی آوردند و لابد بسیار بهانه بابا می گرفتند و اتفاقا آن ها هم باید این روزها جنس این رنج را خوب بشناسند و با رنجیدگان از غم هجران و ستم هم دردی کنند! یادم آمد که یک مادر خیلی خوب می تواند حال مادرهایی را که درد فراق عزیزانشان مانند بختک بر تن و جانشان افتاده درک کند. خاصه که خود با این قسم جور و ستم ها بیگانه نباشد. و یک زن خیلی خوب می تواند طعم جدایی از یار غم خوار را بشناسد و آن چه بر خود نمی پسندد بر دیگران نیز نپسندد!

ایام باید مبارک شود خواهرعزیز که توفیق دیدارتان را نداشته ام، بر همه کسانی که روز رستخیز را از بهار طبیعت بازآموزی می کنند. شاخ مرده درخت که جوانه می زند یعنی مرگ و حیات به دست خداست و آنان که حزن و نشاط و بند و رهایی و مرگ و حیات بندگان خدا را به دست خویش می دانند دچار کبر و نخوتی گشته اند که تنها خدا می تواند از آن بند شیطانی رهایی شان بخشد. من امروز هنگام تحویل سال در پشت درب آهنین اوین خوشبخت که یار بی مثال مرا چون گوهری ارجمند تنگ در آغوش گرفته، آن گاه که اشک های جاری فرزند به ستم جدا شده از پدر و شوی به ستم جدا شده از همسر را دیدم، ناخودآگاه به یاد شما افتادم و برخود لرزیدم از آه هایی که درست در هنگام استجابت دعا به آسمان می رود. در هنگام تحویل حال به احسن حال! و یاد سخن مادر شهیدی افتادم که این روزها و همه روزهای این سال های نحس ستم انگشت تحیر به دندان می گزد از آن چه می خواستیم و از آن چه شد و گاهی یاد شما می کند و هزار سؤال دارد که می گوید اگر می شد از حلقه های چندگانه امنیتی بیت شریف بگذرم بی فوت وقت می پرسیدم تا سایه شوم تردید از دلم برداشته شود! یکی از آن سؤال ها این است خواهرجان: چگونه آن چه بر خود نمی پسندید بر دیگران می پسندید آن هم در مسند رهبری جامعه ای که مردمانی نجیب و شریف در آن به سخت ترین وجه ممکن عمر و روزگار می گذرانند؟!

والعاقبة للمتقین

همسر سید مصطفی تاجزاده زندانی خاص بیت شریف

ساعاتی پس از پایان سال نود و یک و پس از بازگشت مغمومانه و متحیرانه از پشت دیوار اوین به خانه ای خالی از یار و دلدار
همه از آدمای عوضی بیزارن غافل ازاینکه خودشون آدم عوضی قصه زندگی یکی دیگه ن.
     
  
مرد

 
خر داغ می کنند؛ بوی کباب نیست. . . رمز گشایی از مصاحبۀ داوطلبانه بابک زنجانی با بی بی سی!


1- بابک زنجانی که شناختش را مدیون فواد صادقی نازنین در سایت بازتاب امروز هستیم؛ مصاحبۀ نسبتاً مشروحی با بی بی سی فارسی کرده و ضمن تآیید کامل هر آنچه از حرف و سابقه و عکس و فیلم - برای اولین بار از سوی سایت بازتاب - از وی منتشر شده است، اذعان نموده که دلال رسمی رژیم بوده و برای دور زدن بسیار گران و فاسد تحریم ها بوده و بطور ضمنی مقر آمده که تشخیص مقامات غربی دقیق بوده در تحریم نام او.

او گفته است که مجبور شده بخش در خطر سرمایه اش را که رقم ناقابل 4 میلیارد یورو (درست متوجه شده اید، ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار معادل 16500000000000 تومان بنرخ هر دلار 3000 تومان) را بداخل کشور بیاورد و بیش از ۱۱۷ شرکت سازمان تأمین اجتماعی (بیمه گزار فقیر ترین و محروم تری طبقات اجتماعی) را بدون هیچ گونه مجوز و تشریفات قانونی خریداری نماید. اصل ماجرا را خودتان می دانید و من هم قبلاً به آن پرداخته ام.

2- اینک اما مصاحبۀ او با بی بی سی را داریم که قطعاً کمتر از خونریزی وعده داده شده ام برای بازگشت اضطراری نیست و مجبورم چند مورد مهم را بنویسم.

الف- این مصاحبه قطعاً هماهنگ شده بوده است و اگر بی بی سی فارسی را هم از این هماهنگی قبلی مبرّای نسبی فرض کنیم ماجرا چنین می تواند بوده باشد که بابک زنجانی خودش را عمداً در تور مصاحبۀ بی بی سی قرار داده در تاجیکستان.
مهمترین دلیل اینکه بی بی سی فارسی همۀ دلمشغولی رژیم در آستانۀ انتخابات است و زنجانی جز در صورت فرار از کشور نمی توانست چنین مصاحبه ای را انجام دهد. شرح ماجرا بدیهی است و می گذرم.

ب- این مصاحبه بضرر احمدی نژاد انجام شده است زیرا او ضمن تکذیب ارتباط رشوه خواه فاضل لاریجانی با خودش؛ سرکوب جنبش سبز توسط میرکاظمی(حسن رعیت) را وظیفۀ سازمانی دفاع از وطن و انقلاب تأیید کرده است. لذا چنین معلوم است که نیروهای امنیتی خودشان به زنجانی توصیه به مصاحبه با تلویزیون دشمن کرده اند تا:

ب1- با عادی نشان دادن و در جهت نظام کار کردن زنجانی را جهانی کنند تا او را و منافع همپوشان مافیای اقتصادی امنیتی سپاه را از توبرۀ احمدی نژاد قطع و به کاسۀ حمایت از ولایت فقیه (خامنه ای) بریزند تا آسیبی نبیند.

ب2- اگر شرایط طوری پیش رفت که نظام (خامنه ای) هم مجبور شد و از مافیای امنیتی اقتصادی سپاه اعراض کرد . فرصت داشته باشند تا در فاصلۀ سقوط (حذف) احمدی نژاد در اردیبهشت یا خرداد و حوادث متعاقب آن برای سقوط احتمالی خامنه ای بتوانند از چپاول های صدها میلیارد دلاری این شبکۀ گسترده که بابک زنجانی یکی از صدها فاسد آن است حفاظت کرده و این سرمایۀ عظیم را جابجا کنند.

پ- این به این دلیل هم مستند است که امروز معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه معترف شده است که فتنۀ بزرگ 92 قبل از انتخابات اتفاق خواهد افتاد و محتمل است انتخابات برگزار نشود. لذا تقریباً مسجل است که سپاه تصمیم دارد با موافقت یا مخالفت خامنه ای هم و قبل از انتخابات 92 احمدی نژاد را از صحنۀ سیاسی حذف کند: انتخاب راه حذف یا با زبان خوش یا آن خونریزی که وعده اش را داده ام هم بستگی به مقاومت احمدی نژاد دارد. یا...هو


وبلاگ دلقک ایرانی

گفت‌وگوی اختصاصی BBC با بابک زنجانی
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2013/03/130317_l42_vid_zanjani_iv.shtml

سرتیپ محمدعلی آسودی:
فتنه‌ای عمیق‌تر و گسترده‌تر از فتنه ۸۸ در پیش داریم و فتنه‌ها در انتخابات ۹۲ قبل از انتخابات است
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2013/03/130317_l45_ir92_election_doubts.shtml

ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود

حکیم عمر خیام


*******

مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
     
  
صفحه  صفحه 16 از 51:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  50  51  پسین » 
سیاست

حقایق تلخ ( بررسی دروغ ، افشاگری )

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA