ارسالها: 9253
#116
Posted: 14 Feb 2014 05:58
اعدام دو نفر در ملاعام در شیراز
صبح پنجشنبه، ۲۴ بهمن، دو نفر به جرم تجاوز و آدمربایی در یکی از میدانهای شیراز در استان فارس ایران اعدام شدند.
یکی از متهمان که مهرماه امسال دستگیر شده بود، به جرم آدمربایی، تجاوز و قتل یک دختر هشتساله در دادگاه کیفری استان فارس به اعدام محکوم شده بود.
متهم دیگر، آذر ۱۳۸۷ به اتهام آدمربایی و تجاوز به تعدادی از زنان شیراز دستگیر شده بود.
به گزارش رسانهها، این فرد با معرفی خود به عنوان مامور نظامی، زنان را میدزدید و اموالشان را سرقت میکرد.
این دو نفر در یکی از میدانهای شیراز به نام میدان کوزهگری و با حضور مردم اعدام شدند.
کلیک سازمان عفو بینالملل بهتازگی از افزایش اعدام و همینطور اعدام در ملاعام انتقاد کرده است.
به گفته این سازمان در سال ۲۰۱۳ بیش از ۴۰۲ نفر در ایران اعدام شدند که ۵۳ مورد این اعدامها در ملاعام صورت گرفت.
take a screenshot
پیشتر صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه در پاسخ به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر ایران گفته بود اعدام در ملاعام، بر اساس قانون، شریعت اسلام و قوانین و آرای قضات انجام میشود.
اگرچه رئیس قوه قضاییه ایران بهشدت از مجازات اعدام در ملاعام دفاع میکند اما همه مقامهای قوه قضاییه با او موافق نیستند.
جمال انصاری، کلیک رئیس دادگستری استان قزوین گفته بود اعدام مجرمان در ملأ عام تجویز نمیشود.
به گفته آقای انصاری "باتوجه به تصویربرداری اینگونه مراسم و پخش آن در رسانههای دنیا دیدگاه قوه قضاییه این است که دیگر اعدام در ملاعام صورت نگیرد."
منبع :بی بی سی
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 2546
#119
Posted: 19 Feb 2014 14:10
در انتظار اعدام، به اتهام سب نبی و توهین به رهبری
شعبه پنجم دادگاه کیفری استان خراسان رضوی، جوانی به نام روح الله توانا را به اعدام محکوم کرده است. اتهام روح الله توانا، که در تاریخ ۲/۶/۱۳۹۰ دستگیر شده، سب نبی (دشنام به پیغمبر) و توهین به رهبری است.
پرونده روح الله توانا برای تأیید حکم در اختیار شعبه چهاردهم دیوان عالی قرار گرفته است. وکیل متهم خواهان تجدید نظر در حکم شده و استدلال کرده است که آنچه به متهم نسبت داده شده نقل قولهایی از اوست که در حالت مستی بیان شده است. بنابر استدلال وکیل حکم بر اساس شبهه داده شده و بایستی طبق قوانین خود حکومت اسلامی نقض شود.
نامه سرگشاده مادر متهم :
مادر متهم، خانم فخری جمالی، نامهای خطاب به "گزارشگران و فعالان حقوق بشر" نوشته که در آن آمده است:
«اینجانبه فخری جمالی مادر متهم زندانی روح الله توانا فرزند محمود می باشم. متاسفانه مشکلات مادی و اخلاقی همسرم باعث گردید که فرزندم روح الله دچار اختلالات روحی و روانی گردیده و از همان نوجوانی از خانواده منزوی و با فرار از منزل در شهر دیگری سکونت نماید.متاسفانه ازدواج نافرجام وی نیز موجب شدت بیماری روحی او شده بطوریکه به مواد مخدر و مشروب الکلی روی می آورد و تنها سرگرمی او مشاهده برنامه های فارسی زبان خارجی بوده،متاسفانه این برنامه ها و بیماری روحی او موجب می گردد که مطالب شبکه های خارجی درنزد او جلوه کرده و مطالب آنان را ضبط و گاهی گفتار آنان را در رایانه خویش نگهداری کند.متاسفانه به علت خصومت دوستش حافظه رایانه اش سرقت و تحویل مقامات امنیتی استان خراسان رضوی می گردد و او تحت تعقیب و بازداشت بصورت ممنوع الملاقات برای چندین ماه قرار می گیرد.وی در اداره اطلاعات علت تهیه و نگهداری برنامه های شبکه های خارجی را عصبانیت و مشکلات روحی و مادی خویش اعلام می دارد، از جمله مطالبی که در حافظه رایانه او بوده است مراسم جشن تولدی است که برای خودش و در تنهایی گرفته و در حالی که با چاقو کیک تولدش را میبرد و مشروب صرف می کند اظهاراتی کرده که مامورین تحقیق از آن به توهین به پیامبر تعبیر نموده اند".
در ادامه نامه آمده است که پزشکی قانونی خراسان نیز تأیید کرده که متهم به دلیل مشکلات زندگی نیاز به درمان دارد و آنچه را که به وی نسبت داده میشود، بایستی با نظر به وضع روحی متهم مورد بررسی قرار گیرد.
خانم فخری جمالی در این نامه سرگشاده نکاتی از دفاعیات وکلای فرزند خود را بیان کرده و در اعتراض به حکم صادر شده نوشته:
"دادگاه محترم در استدلالی عجیب و بدون توجه به مدافعات صورت گرفته اعلام می نماید که مقدار مشروبی که فرزندم خورده او را مسلوب الاراده نکرده تا از اتهام سبّ النبی مبرا شود لذا هم وی را به مجازات شرب خمر و هم حد سبّ النبی یعنی اعدام محکوم نموده است. متاسفانه دادگاه محترم هیچ توجهی به صراحت ماده ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی که می گوید :هرگاه متهم به سبّ ادعا نماید که اظهارات وی از روی اکراه، غفلت، سهو یا درحالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات و یا نقل قول از دیگری بوده سبّ النبی محسوب نمی شود، اما دادگاه محترم هیچ توجهی به قانون نداشته و بر خلاف آن رأی می دهد."
تقاضا از فعالان حقوق بشر :
در پایان این نامه خطاب به "گزارشگران و فعالان حقوق بشر" آمده است:
ازشما فعالان حقوق بشر به عنوان شخصیت های حقوق دان و مدافعین جان افراد بی گناه مانند فرزند من تقاضا دارم به ما کمک کنید هیچ کس در ایران جواب گوی ما نیست جان فرزند من را نجات دهید. باتشکر فراوان. مادر رنج کشیده فخری جمالی
منبع : رادیو زمانه
ویرایش شده توسط: bamdad_2014
ارسالها: 24568
#120
Posted: 19 Feb 2014 19:16
گزارش سالانه آماری – تحلیلی نقض حقوق بشر در ایران ویژه سال ۲۰۱۳
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به همت نهاد آمار، نشر و آثار خود، گزارش سالانه میلادی آماری، تحلیلی وضعیت حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (۲۰۱۲ – ۲۰۱۳) را بدین وسیله منتشر میکند. گزارش پیش روی حاصل کوشش روزانه این تشکل در فرایند دو ساله اخیر به عنوان بخشی از پروژه آمار گیری روزانه آغاز شده از سال ۸۸ این مجموعه است که ارائه تحلیل آمار را در گزارش حاصله میسر می کند.
گزارش سالانه میلادی از نقض حقوق بشر در ایران (۲۰۱۲ – ۲۰۱۳) حاصل جمعآوری، تجزیه، تحلیل و مستند سازی شدت ۱۸۶۹ گزارش از وضعیت حقوق بشر منتشر شده توسط منابع خبری در محدوده یک سال میلادی گذشته است. سهم خبرگزاری هرانا به عنوان ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در استخراج و گزارشگری گزارشات مورد اشاره ۵۱% ، منابع رسمی و نزدیک به حکومت ایران ۲۹% و سایر منابع خبری حقوق بشری ۲۰% بوده است.
در گزارش ۲۰ صفحه پیش روی بخشهای متعددی از جمله زنان، کارگران، کودکان، زندانیان و ... مورد بررسی اجمالی و آماری همراه با ارائه نمودارهای مربوطه برای درک بهتر خوانندگان قرار گرفته است بنابر این گزارش تمرکز گزارشگری وضعیت حقوق بشر در ایران علیرغم افزایش ۳% سایر نقاط کشور نسبت به استان تهران در مقایسه با سال قبل همچنان روایتگر عدم دیده بانی مناسب سایر نقاط کشور به نسبت مرکز از سوی جامعه مدنی است.
هرچند گزارش پیش روی به صورت برجسته حاصل تلاش گسترده مدافعان جسور حقوق بشر در ایران است که از راه تحقق باورهای انسان دوستانه خود متحمل هزینه میشوند، با این حال به دلایل روشنی منجمله عدم اجازه فعالیت سازمانهای حقوق بشری توسط دولت ایران و نیز ممانعت این حکومت از گردش آزاد اطلاعات بدیهی ست گزارش پیش روی علیرغم دقت بالا از سویی عاری از خطا نباشد و از سوی دیگر به تنهایی بازتاب دهنده وضعیت کامل حقوق بشر در ایران محسوب نشود، با این حال گزارش پیش روی به جرات باید یکی از دقیقترین، جامعترین و مستندترین گزارشات نقض حقوق بشر در ایران از نوع خود دانست که امید است دستمایه فعالیت بهتر سازمانها و مدافعان حقوق بشر از طریق درک بهتر وضعیت حقوق بشر در ایران، چالشها و فرصتهای پیش روی آن قرار بگیرد.
شرح کامل گزارش فوق در ذیل میآید، همچنین نسخه بدون گرافیک و نمودار گزارشات در این لینک مشاهده بفرمائید، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران همچنین با تکیه بر توانمندیهای آمار و آرشیوی خود بدین وسیله آمادگی خود را برای همکاری با پژوهشگران، سازمانهای فعال و کلیه مدافعان حقوق بشر در زمینههای مربوطه اعلام میدارد.
منبع دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
دانلود
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand