ارسالها: 24568
#151
Posted: 30 May 2014 12:35
اخبار سازمان حقوق بشر در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳
زنی در مقابل چشمان دخترانش به دار آویخته شد
روز شنبه ۲۰ اردیبهشت چهار مرد و یک زن قرار بود در زندان رجایی شهر کرج به دار آویخته شوند. همگی آنها به اتهام ارتکاب قتل به قصاص محکوم شده بودند. هر چهار مرد توسط خانواده های قربانیان عفو شدند. اما زندانی زن در مقابل چشمان دو دخترش به دار آویخته شد.
انجمن دفاع از حقوق بشر در ایران، ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ : به گزارش منابع موثقی که سازمان حقوق بشر ایران (IHR) با آنها در تماس بوده است، یک زن به اتهام قتل همسرش در زندان رجایی شهر کرج صبح شنبه ۲۰ اردیبهشت به دار آویخته شد.
اعدام چهار زندانی دیگر متهم به قتل از آنجایی که آنها توسط خانواده های قربانیان بخشوده شدند متوقف شد.
در تاریخ ۱۸ اردیبهشت سازمان حقوق بشر ایران (IHR) در مورد اعدام برنامه ریزی شده چهار مرد گزارش داده بود.
به گزارش منابع سازمان حقوق بشر ایران ، این زن به نام بهجت (حدوداً ۴۰ ساله) شناسایی شده و به اتهام قتل شوهر خود ، حدود ۱۰ سال پیش، به قصاص محکوم شده بود. اعدام بهجت قبلاً سه بار به تعویق افتاده بود. پدر شوهر بهجت (پدر شخصی که به قتل رسیده بود) و دو دخترش در حین اجرای اعدام حضور داشتند. یکی از دختران گریه میکرد و مادرش را صدا می زد، در حالی که دختر دیگر خواستار اعدام او بود. این اعدام سرانجام توسط پدر قربانی، پدر شوهربهجت، انجام شد.
دوست بهجت، محمد جعفری، نیز به اتهام مشارکت در قتل شوهر بهجت در تیر ماه ۱۳۹۲ به دار آویخته شد.
در یک سال گذشته تعداد اعدام ها به اتهام قتل (قصاص) به طور چشمگیری در ایران افزایش یاقته است.
حداقل ۱۴۸ مورد از ۶۸۷ اعدام گزارش شده توسط سازمان حقوق بشر ایران در سال ۲۰۱۳ ، موارد قصاص بودند. این تعداد هشت برابر بیشتر از تعداد اعدامهای مربوط به قصاص در سال ۲۰۱۲ بوده است.
از آغاز سال میلادی ۲۰۱۴ تا کنون (چهار ماه و دو هفته) ، دست کم ۱۰۰ مورد از ۲۴۸ حکم اعدام اجرا شده در ایران مبتنی بر اتهامات قتل (قصاص) بوده است. در همین حال ، حداقل ۵۰ مورد اعدام ، بعلت بخشش محکومین توسط خانواده های قربانیان درست قبل از اجرای حکم ، متوقف شده اند.
منبع خبر انجمن دفاع از حقوق بشر
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#152
Posted: 3 Jun 2014 21:39
کانون مدافعان حقوق بشر اعدام غلامرضا خسروی را محکوم کرد
کانون مدافعان حقوق بشر با انتشار بيانيه ای، اعدام غلامرضا خسروی سوادجانی، زندانی سياسی، در روز يکشنبه را محکوم کرد.
اين تشکل حقوق بشری به رياست شيرين عبادی با انتقاد از آنچه برخوردهای فراقانونی و سيستماتيک مسئولان قوه قضائيه و رؤسای زندان ها با زندانيان سياسی و عقيدتی ناميد، نوشت: پرونده غلامرضا خسروی با طی روندی کاملا غير قانونی و با نفوذ مأموران امنيتی منجر به صدور حکم اعدامی ناعادلانه عليه او شد.
اتهام غلامرضا خسروی سوادجانی کمک مالی به تلويزيون سيمای آزادی (متعلق به سازمان مجاهدين خلق ايران) اعلام شده است. او که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ به اتهام هواداری از اين سازمان زندانی بود، در سال ۱۳۸۶ بازداشت و در سال ۱۳۸۸ به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد.
به گفته کانون مدافعان حقوق بشر، در قانون جديد مجازات اسلامی، هواداری از گروه های سياسی و گروه های مسلح مخالف نظام، جرم تلقی نشده و مجازاتی برای آن تعيين نشده است.
منبع خبر رادیو فردا
آمریکا نسبت به آمار بالای اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرد
دولت آمریکا روز دوشنبه، ۱۲ خرداد، یک روز پس از اعدام یک زندانی سیاسی در ایران، در مورد آمار «بالای» اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرد.
جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده علیرغم آنکه دنبال یافتن راههای دیپلماتیک در مناقشه هستهای ایران است، اما همچنان نگران نقض حقوق بشر در این کشور است و از تمامی تلاشها در جهت ایجاد آزادیهای اولیه برای تمام ایرانیها حمایت میکند.
خانم ساکی گفته است: رعایت حقوق بشر از جانب دولت ایران، آزمونی کلیدی برای پیوستن این کشور به جامعه جهانی است.
غلامرضا خسروی، زندانی سیاسی که از سال ۱۳۸۶ در زندان به سر میبرد، روز یازدهم خردادماه، به اتهام محاربه از طریق تلاش موثر برای پیشبرد اهداف سازمان مجاهدین خلق در زندان رجاییشهر اعدام شد.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#154
Posted: 17 Jun 2014 23:44
عفو بینالملل : خطر از دست رفتن بینایی زندانی کردزبان در زندان
سازمان عفو بینالملل میگوید که زینب جلالیان٬ زندانی کردزبان در ایران که به اتهام عضویت در گروه پژاک به حبس ابد محکوم است، در خطر از دست دادن کامل بینایی خود به سر میبرد و به درمان فوری نیاز دارد.
این سازمان بینالمللی که مقرش در بریتانیا است در اطلاعیهای آورده است که خانم جلالیان که در زندان کرمانشاه به سر میبرد سالها از مشکلات بینایی که به گفته عفو بینالملل احتمالا نتیجه ضرب و شتم او در بازداشتگاه است رنج میبرد.
خانواده خانم جلالیان نیز تاکید دارند که مشکل بینایی زینب جلالیان پس از شکنجه آغاز شده است.
عفو بینالمل روز ۲۶ خردادماه اعلام کرد که وضعیت سلامت او اخیرا بدتر شده است و امکان دارد خانم جلالیان به طور کامل بینایی خود را از دست بدهد.
این سازمان حقوق بشری با تاکید بر این که مقامهای زندان در سالهای گذشته از درمان تخصصی چشمان زینب جلالیان خودداری کردهاند٬ خواستار دسترسی او به پزشک متخصص شده است.
زینب جلالیان٬ متولد ٬۱۳۶۱ سال ۱۳۸۸ توسط دادگاه انقلاب کرمانشاه به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروه پژاک٬ به اعدام محکوم شد. این حکم سال ۱۳۹۰ به حبس ابد تغییر کرد.
به گفته عفو بینالملل، خانم جلالیان پیش از صدور حکم دادگاه در سال ۱۳۸۸ در بازداشتگاه وزارت اطلاعات به سر میبرده و به گفته خودش در این بازداشتگاه مورد شکنجه قرار گرفته است.
دنیز جلالیان٬ خواهر زینب جلالیان٬ اخیرا به رادیوفردا گفته بود که خواهرش بینایی یک چشمش را از دست داده است و توضیح داد: «خیلی وقت است میخواهد ببرندش دکتر٬ اجازه نمیدهند. یک چشم خود را از دست داده. دکتر گفته بوده دو چشمش به هم وابسته است و اگر عمل نکنید٬ آن چشم دیگرش خراب میشود.»
به گفته دنیز جلالیان، خانواده زینب جلالیان بیش از یک سال است که او را ندیدهاند.
دنیز جلالیان میگوید: «تقریبا یک سال و چند ماه است که خانواه نمیتواند برود پیشش. اجازه نمیدهند. نمیگویند اجازه نمیدهیم٬ میگویند او خودش نمیخواهد٬ اما این طور نیست. آنها اجازه نمیدهند٬ میگویند زینب نمیخواهد شما بیایید.»
به گفته عفو بینالملل، محمد شریف٬ وکیل زینب جلالیان٬ سال ۲۰۱۲ گفته بود که وضعیت جسمانی و روحی خانم جلالیان وخیم است و باید تحت درمان قرار بگیرد.
این سازمان از مقامهای ایران خواسته است تا از بدرفتاری با زینب جلالیان خودداری کرده و ضمن فراهم شرایط مراجعه او به پزشک٬ اجازه دهند تا او با خانوادهاش دیدار کند.
منبع رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#155
Posted: 20 Jun 2014 17:51
کارزار لگام: قاضی پرونده غلامرضا خسروی در اعدام او تعجیل کرده
کنشگران کارزار لگام با انتشار بیانیهای به اعدام غلامرضا خسروی، زندانی سیاسیای که یازدهم خردادماه اعدام شد، اعتراض کردند. امضا کنندگان این بیانیه خواستار رسیدگی به آنچه تخلفات و جرایم مقامهای قضایی مسئول در پرونده غلامرضا خسروی نامیدند، شدند.
لگام مخفف لغو گام به گام اعدام است و توسط تعدادی از شخصیتهای سیاسی و فرهنگیِ مخالف اعدام تشکیل شده است.
کنشگران کارزار لگام یا لغو گام به گام اعدام در بیانیه خود نوشتهاند که اعدام غلامرضا خسروی، زندانی سیاسی در زندان رجاییشهر موجب اعتراض و نگرانی بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی در ایران و جهان شده است.
اتهام غلامرضا خسروی محاربه از طریق تلاش موثر برای پیشبرد اهداف سازمان مجاهدین خلق عنوان شده است.
عفو بینالملل پیش از اعدام آقای خسروی از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته بود اجرای حکم اعدام او را متوقف کنند.
عفو بینالملل تصریح کرده بود که غلامرضا خسروی برخلاف قوانین بینالمللی و همچنین قوانین جمهوری اسلامی از دادگاهی عادلانه برخوردار نبوده است.
کارزار لگام هم میگوید مواردی در پرونده غلامرضا خسروی وجود دارد که نشان میدهد دادرسی عادلانهای برای او صورت نگرفته است.
نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر و از اعضای کارزار لگام در تهران در توضیح این موارد به رادیو فردا میگوید: «آقای خسروی سال ۸۶ بازداشت میشود و در کرمان به اتهام جاسوسی به سه سال حبس تعزیری و سه سال حبس تعلیقی محکوم میشود. با اعتراض دادستان کرمان پرونده او به دادگاه تجدیدنظر فرستاده میشود٬ چون سه سال حبس تعلیقی را در اتهام جاسوسی قبول نداشتند. مجموعا به شش سال حبس تعزیری محکوم میشود. اسفندماه ۹۲ هم شش سال حبس تعزیری او تمام شده بود٬ اما وقتی پرونده در مرحله تجدیدنظر قرار داشته، دادیار تهران احاله پرونده را میخواهد و این پرونده به تهران فرستاده میشود. در این مرحله ایرادش نوشته شده و در مراحل پایانی رسیدگی قرار داشته و امکان احاله در مراحل اولیه پرونده ممکن است و نه در مراحل آخر.»
کارزار لگام در بیانیه خود همچنین میگوید با استناد به قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ اعدام غلامرضا خسروی دارای ابهام و ایرادات قانونی است.
نرگس محمدی فعال حقوق بشر و از اعضای کارزار لگام درباره این ابهام میگوید: «زمانیکه خسروی با اتهام محاربه مواجه میشود و حکم اعدام را میگیرد به موجب قانون قبلی بوده اما در قانون جدید سال ۱۳۹۲ میبینیم که هواداران گروههای مسلح شامل مجازات اعدام نمیشوند و محارب به شمار نمیآیند به نظر میرسد قاضی اجرای احکام به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و این پرونده را برای رسیدگی دوباره باید میفرستاده است. به هرحال اقدام قاضی اجرای احکام هم زیر سوال است و روند غیرقانونی است و این درحالیست که خانم قوشه، وکیل پرونده٬ اعاده دادرسی هم داده بود که رد شده است.»
غلامرضا خسروی سال ۸۶ به اتهام همکاری با شبکه تلویزیونی سازمان مجاهدین خلق در کرمان بازداشت و به سه سال حبس تعزیری و سه سال حبس تعلیقی محکوم شد.
کارزار لگام در بیانیه خود اجرای حکم غلامرضا خسروی را غیرقانونی دانسته و ضمن اعتراض به تداوم اجرای احکام اعدام در ایران، خواستار رسیدگی به آنچه تخلفات و جرایم مقامهای قضایی مسئول در این پرونده نامیده، شده است.
کارزار لگام متشکل از شخصیتهای سیاسی، دانشگاهی و فرهنگی است که با هدف لغو مجازات اعدام تشکیل شده و اعضای آن با هرگونه اعدامی مخالف هستند و از طریق صدور بیانیه و آگاهی دادن در جامعه فعالیت میکنند.
بابک احمدی، نویسنده و مترجم، سیمین بهبهانی، شاعر، جعفر پناهی و اصغر فرهادی، کارگردان سینما، علیرضا جباری، نویسنده و روزنامهنگار، فریبرز رییسدانا، اقتصاددان، نسرین ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشر، نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر، محمد ملکی، فعال حقوق بشر و نخستین رییس دانشگاه تهران پس از انقلاب ۵۷، محمد نوریزاد، روزنامه نگار، مستندساز و فعال حقوق بشر، فریده مرادخانی، فعال حقوق بشر و اسماعیل مفتیزاده، اسلامشناس و مجتهد اهل سنت٬ از اعضای کارزار لگام هستند.
غلامرضا خسروی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ به اتهام هواداری از گروه مجاهدین زندانی بوده است. در روزهای منتهی به اعدام او در خرداد ماه سال جاری، ۱۷ نفر از زندانیان سیاسی در زندانهای رجایی شهر و اوین در نامهای خواستار تلاش برای توقف اجرای حکم اعدام او شدند.
سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر از جمله عفو بینالملل میگویند ایران پس از چین بیشترین آمار اعدام را دارد. در سال گذشته میلادی، سال ۲۰۱۳ بیش از ۳۶۰ نفر در ایران به دار آویخته شدند.
رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#156
Posted: 24 Jun 2014 21:37
لوا خانجانی آزاد شد
لوا خانجانی شهروند بهایی محروم از تحصیل پس از دو سال حبس از زندان اوین آزاد شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وی روز ۱۳ دی ماه سال ۱۳۸۸ بازداشت و سپس با قرار وثیقه در دهم اسفند تا زمان تشکیل داد آزاد شده بود که پس از تائید حکم از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران در شهریور ماه سال ۱۳۹۰ جهت اجرای حکم خود را به زندان معرفی کرد.
لوا خانجانی نوه جمالدین خانجانی یکی از رهبران جامعه جهانی بهایی در ایران است، وی در طول دوران بازداشت تنها یکبار موفق به استفاده از مرخصی شده بود، برادر وی هم اکنون در زندان رجایی شهر تحمل حبس میکند.
منبع خبر هرانا
سیوان حسینپور عکاس و کاریکاتوریست بازداشت شد
سیوان حسینپور عکاس و کاریکاتوریست مهابادی در منزل خود در شهر مهاباد بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز دوشنبه ۲ تیر ماه سیوان حسینپور توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردید.
یکی منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: "ماموران پس از یورش به منزل سیوان حسینپور و تفتیش منزل، لوازم شخصی، دست نوشتهها، کامپیوتر و مجموعهای از آثار هنری این هنرمند را ضبط کرده و با خود بردهاند."
گفتنی است، سیوان حسینپور یکی از هنرمندان برجسته کرد میباشد که تا به حال دهها نمایشگاه عکاسی و کاریکاتور در سطح ایران داشته و در سطح بینالمللی نیز به صورت گروهی در چندین نمایشگاه گروهی عکاسی و کاریکاتور شرکت کرده است.
تا لحظه تنظیم این خبر از اتهامات، دلیل بازداشت و مکان نگهداری وی اطلاعی بدست نیامده است.
منبع خبر هرانا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#157
Posted: 24 Jun 2014 21:46
لطیف حسنی وارد سی و هفتمین روز اعتصاب غذای خود شد
لطیف حسنی زندانی سیاسی زندان مرکزی تبریز وارد ۳۷ومین روز اعتصاب غذای خود شد و در شرایط جسمی نگران کنندهای بسر میبرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لطیف حسنی زندانی سیاسی زندان مرکزی تبریز روز یک شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در اعتراض به نقض حقوق زندانیان سیاسی عدم رعایت اصل تفکیک جرایم در زندانها و احقاق حقوق قانونی زندانیان سیاسی از جمله حق انتقال به شهر محل سکونت و استفاده از مرخصی و همچنین اعتراض به آزار و اذیت خانوادههای زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زد.
همسر این زندانی سیاسی به گزارشگر هرانا گفت: "حال همسرم دیروز بهشدت خراب شده و به بهداری زندان منتقل شده. مسئولین از ایشان خواسته اند که یک تقاضا برای انتقال خود به زندان کرج بنویسند که ایشان در پاسخ گفته اند من ۶ بار قبل از اعتصاب درخواست داده ام که هر ۶بار با جواب منفی روبه رو شده است."
خانم اعظم پیری در ادامه بیان داشت: گاز همان روزهای اول اعتصاب همسرم با مشکلات تپش قلب و افت فشار مواجه بود که یکی دوبار نیز به خاطر تپش قلب شدید به بهداری منتقل شده بود، طی خبرها هم این مساله بیان شد. ولی طی ۱۷-۱۸ روز اخیر علی رغم اوضاع وخیم جسمانی اش از بردن وی به بهداری امتناع می کردند و طی این مدت فقط سه بار به بهداری منتقل شده که مورد آخر نیز دیروز بود که همسرم از حال رفته و مجبور به انتقال ایشان به بهداری شده اند."
لطیف حسنی که هم اکنون در زندان مرکزی تبریز بند ۸ (معروف به کاردرمانی) نگهداری میشود از مشکلات حاد قلبی رنج میبرد وی در ماههای پایانی سال ۱۳۹۱ همراه با محمود فضلی، شهرام رادمهر، آیت مهرعلی بیگلو و بهبود قلیزاده، چهار فعال دیگر آذربایجانی بازداشت شد.
همسر این زندانی سیاسی همچنین طی نامهای که یک نسخه از آن در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته مینویسند:
مسئولین زندان تبریز از آزار و اذیت زندانی اعتصابی نیز دست بر نمی دارند.
با سلام و احترام: امروز در سی و هفتمین روز اعتصاب غذای همسرم لطیف (آراز) حسنی، در حالی که روزهای گذشته وضعیت جسمانی ایشان وخیمتر شده و دیروز در اثر ضعف ناشی از این اعتصاب از حال رفته و به بهداری زندان منتقل شده بود، شاهد ادامه آزار و اذیت های مسئولین زندان بودیم.
امروز همسرم طی تماس تلفنی ای که داشت گفت، دیروز رئیس اندرزگاه از او خواسته است که وسایل شخصی اش را جمع کرده جهت انتقال به زندان رجایی شهر آماده باشد، ایشان تا پاسی از شب منتظر مانده و هیچ خبری نشده است.
امروز صبح نیز بعد از ۳۷ روز اعتصاب غذا به او مراجعه کرده و از ایشان خواسته اند که برای انتقال به زندان رجایی شهر تقاضایی به شورای زندان بنویسد.
همسرم گفت: من به این تقاضای مضحک آنان جواب ندادم چرا که قبلا به اندازه کافی (دقیقا ۶ بار) تقاضای انتقال داده است که هیچ کدام نتیجه ای نداشته است.
اکنون سوال من این است آیا این چنین برخوردهایی با کسی که ۳۷ روز را در اعتصاب غذا به سر برده نشان دهنده آن نیست که مسئولین امر زندان به بیماری مزمن سادیسم دچار شده اند؟
من مجددا تاکید می کنم همسرم (آراز) از مشکل قلبی رنج می برد و این بر دامنه نگرانی های من می افزاید و این ۳۷ روز سخت و جهنمی را تنها با اتکاء به روحیه بالا و عالی آراز و و دلگرمی های شما دوستان و همراهان عزیز گذارنده ام.
اکنون نیز از شما عزیزان خواهشمندم همچنان که تا به امروز با همدلی و همراهی صدای مقاومت و ایستادگی همسرم را انعکاس داده اید همچنان به این همراهی خود ادامه دهید و نگذارید این صدا خاموش شود.
در پایان لازم می دانم از همین مجال بهره جویم و عنوان کنم که چنانچه اتفاق ناگواری برای همسر من بیفتد مسئولیت آن را متوجه قوه قضاییه بالاخص مسئولین زندان تبریز می دانم.
منبع خبر هرانا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#160
Posted: 3 Jul 2014 19:36
گزارشگران بدون مرز: قوه قضاییه ایران آلت دست سپاه و وزارت اطلاعات است
گزارشگران بدون مرز با انتقاد از تدوام روند بازداشت روزنامهنگاران در ایران، قوه قضاییه جمهوری اسلامی را نهادی غیر مستقل و آلت دست سپاه پاسداران و ماموران وزارت اطلاعات نامید.
بیانیه این سازمان روز چهارشنبه، ۱۱ تیر در یازدهمین سالروز کشته شدن زهرا کاظمی، عکاس و خبرنگار ایرانی - کانادایی، در زندان اوین منتشر شده است و تاکید میکند که قوه قضاییه ایران هنوز آمران و عاملان این واقعه و قتل روزنامهنگاران و فعالان رسانهای دیگری نظیر ابراهیمزالزاده، مجید شریف، محمد مختاری، محمد جعفر پوینده، پیروز دوانی و ستار بهشتی را محاکمه نکرده است و آنها از مجازات مصون ماندهاند.
در این بیانیه آمده است که «نه تنها رییس قوه قضاییه ایران به احیای حقوق عامه و گسترش عدل اعتنایی ندارد، بلکه قضات دادگاهها گوش به فرمان بازجویان سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات هستند و با عدم مجازات متجاوزان به حقوق مردم و مسئولان و مباشران شکنجه و جنایت، باعث تجری آنان در اعمال خشونت در جامعه و بهویژه در زندانها شده است».
گزارشگران بدون مرز از سعید مرتضوی به عنوان یکی از این مقامات قضایی نام میبرد، قاضی سابق دادگاه مطبوعات و دادستان سابق تهران که روزنامهنگاران و منتقدان بسیاری با احکام او روانه زندانها شدهاند.
آقای مرتضوی در پرونده جنایات بازداشتگاه کهریزک که به مرگ دستکم سه نفر از معترضان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ انجامیده است، مقصر شناخته شده، اما هنوز مجازات نشده است.
گزارشگران بدون مرز نیز میگوید که سعید مرتضوی، یکی از نمادهای دستگاه قضایی ایران و «دستکم متهم به شراکت در مرگ زهر کاظمی در زندان اوین در تیرماه ۱۳۸۲ و اهمال در مرگ امیدرضا میرصیافی وبلاگنویس، در همان زندان، در اسفند ۱۳۸۷ است».
بیانیه سازمان گزارشگران بدون مرز در ادامه به نمونههایی از بازداشتهای اخیر روزنامهنگاران و فعالان رسانهای در ایران اشاره میکند از جمله صبا آذرپیک، خبرنگار روزنامه اعتماد و هفتهنامه تجارت فردا، ریحانه طباطبایی، خبرنگار سابق روزنامه شرق، مهدی خزعلی، نویسنده وبلاگ باران و اعضای وبسایت نارنجی که اخبار حوزه فنآوری اطلاعات را پوشش میدادند.
این نهاد بینالمللی سپس تاکید میکند که «آزار مقامات قضایی و امنیتی علیه روزنامهنگاران و وبنگاران» حتی در زندان هم ادامه مییابد بهطوری که «مسئولان زندان و دستگاه قضایی در همراهی ماموران امنیتی به ندرت با حق قانونی مرخصی استعلاجی زندانیان بیمار و انتقال آنها به بیمارستان موافقت میکنند».
از جمله این زندانیان که گزارشگران بدون مرز میگوید نیاز به درمان فوری در خارج از زندان دارند، حسین رونقی ملکی، محمدرضا پورشجری، مصطفی دانشجو، آرش هنرور شجاعی، حمیدرضا مرادی، محمد داوری، محمد صدیق کبودوند، سعید متینپور، افشین کرمپور و کیوان صمیمی بهبهانی هستند.
گزارشگران بدون مرز پیش از این در یکی از آخرین اطلاعیههای خود تاکید کرده بود که ایران یک سال پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری همچنان یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند