ارسالها: 24568
#161
Posted: 8 Jul 2014 22:09
درخواست سازمان ملل برای لغو اعدام راضیه ابراهیمی
ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از ایران خواسته است از اعدام زنی که براساس قوانین بین المللی در زیر سن قانونی مرتکب قتل شده بود خودداری کند.
درخواست لغو اعدام به پرونده راضیه ابراهیمی مربوط می شود که اکنون ۲۱ سال دارد.
به گزارش منابع خبری در ایران خانم ابراهیمی در سن ۱۴ سالگی توسط پدرش وادار به ازدواج و در ۱۵ سالگی بچه دار شد.
او چهار سال قبل در سن ۱۷ سالگی پس از قرار گرفتن در معرض خشونت خانوادگی شوهرش را کشت.
ابراهیمی پس از این حادثه دستگیر و به اعدام محکوم شد.
او قرار بود دو ماه قبل اعدام شود اما اجرای آن به تاخیر افتاد.
حسن آقاخانی وکیل راضیه ابراهیمی به رسانه های ایران گفته است که دلیل توقف اعدام این بود که قاضی اجرای حکم پذیرفت موکل او هنگام ارتکاب جرم ۱۷ سال داشته و بنابراین مشمول ماده ۹۱ قانون جدید مجازات اسلامی می شود.
طبق این ماده بلوغ فکری و ادراکی متهمانی که قبل از ۱۸ سالگی مرتکب قتل شدهاند باید توسط پزشکی قانونی بررسی شود و اگر بلوغ آنها به تایید رسید آن گاه برای آنها مجازات تعیین میشود.
حسن آقاخانی می گوید که هرچند وضعیت موکلش نامعلوم است اما از رئیس قوه قضاییه خواستار بررسی مجدد پرونده شده است.
خانم پیلای در بیانیه ای که روز پنجشنبه منتشر کرد نوشت که اعدام قریب الوقوع راضیه ابراهیمی یک بار دیگر استفاده غیرقابل قبول از مجازات اعدام در ایران برای خاطیانی که هنگام ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال داشته اند را پررنگ می کند.
او نوشت که صرف نظر از شرایط حاکم بر جنایت، صدور اعدام برای جرایمی که زیر ۱۸ سالگی انجام شده آشکارا ناقض قوانین حقوق بشر بین المللی است.
خانم پیلای گفت اعدام افراد زیر ۱۸ سال مغایر تعهدات بین المللی ایران است
خانم پیلای می گوید که بنابرگزارش ها دست کم ۱۶۰ نفر در ایران به خاطر جرایمی که ادعا می شود در زیر سن قانونی مرتکب شده اند در انتظار اعدام هستند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین از ایران خواست مجازات اعدام را با هدف لغو کامل آن معلق کند.
به گفته او مجازات اعدام برای افراد زیر سن قانونی مغایر تعهدات بین المللی ایران در قبال کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک است.
این بیانیه همچنین به اعدام دو ماه قبل یک پسر ۱۷ ساله افغان در اصفهان در ارتباط با جرایم مواد مخدر اشاره و نسبت به عادلانه بودن روند محاکمه او ابراز نگرانی می کند. ظاهرا جنت میر به وکیل یا خدمات کنسولی کشورش دسترسی نداشته است.
براساس این بیانیه پنج شهروند دیگر افغانستان هم همزمان با جنت میر با اتهامات مشابه اعدام شدند.
خانم پیلای همچنین نسبت به سرنوشت چهار شهروند کرد ایرانی به نام های حامد احمدی، کمال مولایی، جهانگیر دهقانی و جمشید دهقانی ابراز نگرانی کرده است.
خانم پیلای نوشت که در روند محاکمه این افراد که چهار سال قبل بازداشت و به محاربه و افساد فی الارض متهم شده بودند معیارهای بین المللی رعایت نشده است.
به گفته او حداقل شش زندانی سیاسی در سال جاری در ایران اعدام شده اند و اضافه کرد که به گفته برخی منابع این رقم می تواند «به طور قابل توجهی بیشتر باشد.»
در سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۲۵۰ نفر در ایران اعدام شده اند.
به گفته سازمان ملل ایران بعد از چین بیشتر آمار اعدام در جهان را دارد.
منبع خبر بی بی سی
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#166
Posted: 15 Aug 2014 13:20
دو عکاس قزوینی با شکایت مشاور استاندار به ۷۵ ضربه شلاق محکوم شدند
شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی قزوین با صدور حکمی، خلیل امامی و عباس علیپور دو تن از عکاسان قزوینی را به اتهام «توهین» به مدیرکل میراث فرهنگی این استان، به ۷۵ ضربه شلاق محکوم کرد.
یکی از این عکاسان روز چهارشنبه، ۲۲ مرداد بدون ذکر نام خود به سایت «صدای قزوین» گفته است: «بر اساس حکم اولیه شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی قزوین، من به اتهام توهین، به ۲۵ ضربه شلاق محکوم شدم و عکاس دیگر نیز به همین اتهام به ۵۰ ضربه شلاق محکوم شد».
سایت صدای قزوین دلیل صدور این حکم را شکایت محمدعلی حضرتیها، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی و مشاور فرهنگی استانداراستان قزوین، ذکر کرده است.
آقای حضرتیها که پیش از این مشاور فرهنگی استاندار قزوین بود، ۱۳ مرداد امسال به سمت مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین منصوب شد.
خلیل امامی و عباس علیپور، دو عکاس قزوینی پیش از این با انتشار مطالبی در رسانههای محلی نسبت به انتشار کتاب عکسهای آقای حضرتیها با سرمایهگذاری شهرداری قزوین، انتقاد کرده بودند.
بر اساس مطالبی که در وبلاگ «قزوین هنر» منتشر شده، خیلی امامی نوزدهم آبان پارسال، عکسهای استفاده شده در کتاب «قزوین، سرزمین روزگاران» را دارای «کیفیت نازل بصری» دانسته بود.
در پاسخ به این نقد، یادداشتی با نام میرکمال مصطفوی در شماره ۴۸۳ هفتهنامه تابان قزوین منتشر شد.
عباس علیپور، دیگر عکاس قزوینی، ۳۰ دی ماه در واکنش به این یادداشت نوشته بود که میرکمال مصطفوی نام مستعار محمدعلی حضرتیها است.
وی در ادامه مطلب خود آقای حضرتیها را به انتشار کتابی بیکیفیت با صرف هزینههای گزاف از بودجههای دولتی متهم کرده و افزوده بود: «آیا کیفیت کتاب مذکور، در شان این همه آثار فرهنگی و تاریخی قزوین بوده و مایه شرمساری نیست؟»
۲۳ فرودین امسال نیز علیرضا خدابخش، مدیر سایت صدای قزوین خبر داده بود که محمد علی حضرتیها، مشاور فرهنگی استاندار قزوین به دلیل انتشار یادداشتهای این دو عکاس از سایت یاد شده شکایت کرده است.
محمد علی حضرتیها نیز با تایید این موضوع، گفته بود: «به دلیل توهین و افترایی که در یکی از یادداشتهای انتشار یافته در سایت قزوین امروز صورت گرفته بود، از مدیریت این سایت شکایت کردم».
در ماههای گذشته نیز اخباری درباره برخورد مسئولین دولتی با خبرنگاران در شهرستانهای ایران منتشر شده بود.
خبرگزاری ایلنا روز دوم مرداد گزارش داده بود که آراض ضیایی، رییس شورای شهر زنجان «در جواب انتقاد یکی از خبرنگاران، او را کتک زده است».
اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ نیز رسانههای ایران گزارش دادند که محمود شکرایه، کاریکاتوریست نشریه «نامه امیر» که در استان مرکزی منتشر میشود، به خاطر ترسیم کایکاتور احمد لطفی آشتیانی، نماینده اراک درمجلس هشتم، به تحمل ۲۵ ضربه شلاق محکوم شده است.
این خبر بازتاب فراوانی پیدا کرد و شماری از سایتهای خبری به همراه جمعی از کاریکاتوریستها، با صدور بیانیه و کشیدن کاریکاتور، به حکم شلاق کاریکاتوریست اراکی اعتراض کردند.
پس از این اعتراضها بیست و پنجم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ اعلام شد که احمد لطفی آشتیانی، نماینده اراک، شکایت خود را از آقای شکرایه پس گرفته است.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 2546
#170
Posted: 17 Aug 2014 02:03
ضرب و شتم یک زندانی تبعه افغانستان در زندان مرکزی زاهدان
خبرگزاری هرانا – اسماعیل حسینی زندانی تبعه افغانستان در زندان مرکزی زاهدان توسط زندانبانان مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسماعیل حسینی زندانی متهم به حمل و نگهداری موادمخدر در زندان مرکزی زاهدان ماه گذشته پس از مقاومت در مقابل بازرسی توهین آمیز زندانبانان به سلول انفرادی در قرنطینه زندان مزبور منتقل شده و پس از ضرب و شتم بیش از ۴ ساعت بصورت برهنه بر روی زمین خوابانده میشود.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: «زندانبان از اسماعیل حسینی میخواهد که جهت بازرسی شلوار خود را از پایش در بیاورد. این زندانی افغانی نیز در مقابل این خواسته مقاومت میکند. مسئولین زندان هم وی را به سلول انفرادی منتقل میکنند و پس از دستبند و پابند زدن به وی بشدت مورد ضرب و شتم قرارش میدهند و وادارش میکنند که برهنه بر روی آسفالت داغ دراز بکشد.»
وی در ادامه گفت: «اسماعیل حسینی ۴ ساعت و نیم را در آن وضعیت زیر آفتاب بسر برد و گاها یکی از زندانبانان بروی پشت وی میرفت؛ جوری که تمام شکم او سوخته است. این زندانی مدت ۱۵ روز را بعد از این واقعه در سلولهای انفرادی قرنطینه زندان مرکزی زاهدان سپری کرد و بعد از آنکه به بند خود بازگشت هم مسئولان از درمان وی خودداری کردند.»
منبع : هرانا
ویرایش شده توسط: bamdad_2014