انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
سیاست
  
صفحه  صفحه 22 از 27:  « پیشین  1  ...  21  22  23  ...  27  پسین »

اخبار نقض حقوق بشر در ایران


زن

andishmand
 
لاریجانی وعده داد: تلاش برای تغییر قانون اعدام‌ ناشی از مواد مخدر



محمدجواد لاريجانی، دبير شورای حقوق بشر قوه قضائيه ايران، روز جمعه، ۱۴ آذر، اعلام کرد که «در تلاش هستيم تا قانون اعدام‌های ناشی از مواد مخدر را تغيير دهيم».

به گزارش خبرگزاری ميزان، وابسته به قوه قضاییه ایران، او با اشاره به اين که «هيچ کس دوست ندارد که شمار اعدام‌ها بالا باشد»‌ افزود: «اگر در تصويب اين قانون در پارلمان موفق شويم آن گاه ۸۰ درصد اعدام‌ها از بين خواهد رفت و اين می‌تواند خبر مهمی باشد.»

محمدجواد لاريجانی اضافه کرد: «اين موضوع غمباری است که ما شاهد شمار زياد اعدام‌های مرتبط با جرايم مواد مخدر بر اساس قانون موجود هستيم.»

سخنان دبير شورای حقوق بشر قوه قضائيه در شرايطی ابراز شده است که به گزارش خبرگزاری دولتی ايرنا، مصطفی پورمحمدی، وزير دادگستری ايران، روز ۲۷ آبان بر لزوم اجرای حکم اعدام برای جرايم مواد مخدری تأکيد کرد و گفت: «نظر نهادهای حقوق بشری سازمان ملل را در اين باره قبول نداريم.»

پيش از اين نيز عبدالرضا رحمانی فضلی، وزير کشور ايران، در مرداد سال جاری اعدام قاچاقچيان مواد مخدر را با ساير اعدام‌ها در ايران متفاوت دانسته بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی در مورد توضيح اين تفاوت گفت: «قاچاقچيانی که اعدام می‌شوند، علاوه بر خريد و فروش و حمل مواد مخدر، در پول‌شويی، اقدامات مسلحانه و عمليات تروريستی نيز دست دارند و صلح جهانی را به خطر می‌اندازند.»

وزير کشور در اسفند سال گذشته اعلام کرده بود که ايران در اجلاس اخير وين با لغو اعدام قاچاقچيان موادمخدر مخالفت کرده است.

نهادهای حقوق بشری و احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ايران، همواره از مجازات اعدام در ايران انتقاد کرده‌اند.

در همین حال به نوشته وب‌سايت خبری بسيج‌نيوز،‌ وابسته به سپاه پاسداران تهران بزرگ، اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران، روز ۲۸ آبان سال جاری اعلام کرده است که ۹۹ درصد اعدام‌ها در ایران مربوط به قاچاقچيان مواد مخدر است.

در اين ميان، سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری با انتقاد از شمار اعدام‌ها در ايران، بارها اعلام کرده‌اند که براساس قوانين بين‌المللی، قاچاق مواد مخدر در رديف جرايم بزرگی که مستحق مجازات اعدام است، قرار نمی‌گيرد.

منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
نگاهی به وضعیت حقوق بشر در ایران در آبانماه ۹۳




آنچه که در پی می آید گزارش اجمالی و ماهانه وضعیت حقوق بشر در ایران در دوره زمانی آبانماه ۹۳ است که به همت نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تهیه شده، این گزارش با توجه به عدم اجازه فعالیت گروههای مستقل مدافع حقوق بشر در ایران نمیتواند بازتاب دهنده کامل وضعیت حقوق بشر در ایران باشد، لازم به اشاره است بخش آمار این تشکل بصورت سالانه گزارشات آماری و تحلیلی خود از وضعیت قوق بشر در ایران را بصورت تفصیلی منتشر می سازد.

نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر در ایران در ماهی که گذشت

در آبان ماه سال ۱۳۹۳ نقض سامانمند حقوق بشر در ایران همچنان مانند گذشته ادامه داشت، اولین روزهای این ماه همچون ماههای پیشین با اعدام آغاز شد، اعدام ۱۲ نفر در شهرهای شیراز ، کرمان ، آمل و کرج نشانه ای از آغاز نامیمون این ماه برای جامعه حقوق بشری ایران بود. از برجسته ترین موارد اعدام در این ماه باید به اعدام ۵نفر در زندان ارومیه و اجرای حکم اعدام در ملاءعام در شهرهای مشهد و بندرعباس اشاره کرد که اغلب این اعدام ها بدون اطلاع رسانی شفاف از سوی نهادهای قضایی و انتظامی انجام شد.

یکی از مورد توجه‌ترین و بحث‌برانگیزترین موارد نقض حقوق بشر در زمینه اعدام، اعدام ریحانه جباری بود، وی که متهم به ارتکاب قتل در ۱۹ سالگی بود علیرغم تلاش تعداد زیادی از فعالان مدنی و سیاسی، هنرمندان جامعه بین الملل برای جلوگیری از اجرای حکم و درخواست بخشش از طرف خانواده مقتول، در زندان رجایی شهر اعدام شد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در این ماه درباره رویکرد و موضع پرنقد دولت ایران نسبت به عملکرد حرفه ای وی گفت، "حملات مقام‌های جمهوری اسلامی به وی، تاثیری روی کارش نخواهد داشت و او را «مشوش» نمی‌کند". احمد شهید روز دوشنبه پنجم آبان در ادامه صحبت هایش افزود: محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی، «عاشق ایجاد ممنوعیت» برای اوست اما حملات وی به خود را در کارش بی‌تأثیر دانست. جالب‌توجه این است که این سخنان درحالی در روزهای مانده به برگزاری نشست جهانی حقوق بشر منتشرشده بود که روز قبل آن نیز، در یک‌شنبه چهار آبان ۹۳ محمدجواد لاریجانی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو تلویزیون دولتی ایران، گفته بود که آقای شهید "به‌شدت طرفدار تروریسم است درصورتی‌که باید با حقوق بشر همراه باشد و با تروریسم مخالفت کند!".

اضافه بر این در آبان ماه، هیئت حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی محمدجواد لاریجانی به‌منظور شرکت در بیستمین نشست بررسی دوره‌ای جهانی حقوق بشر (یو. پی. آر) عازم ژنو شد. مکانیسم بررسی دوره‌ای جهانی، مهم‌ترین مکانیسم حقوق بشری سازمان ملل متحد است که هر چهار سال یک‌بار به بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر همه کشورهای جهان می‌پردازد و پس‌از آن توصیه‌هایی به کشور‌ها برای ارتقاء وضعیت حقوق بشر آن‌ها می شود.

در این نشست چند مورد قابل‌توجه بود، که اشاره خواهد شد، همزمان با نشست ژنو، عفو بین الملل خواستار فشار بر ایران برای رعایت حقوق بشر شد، این سازمان می‌گوید ایران به تعهدات خود عمل‌نکرده و از اعضای این شورا خواست با استفاده از فرصت جلسه، مقام‌های ایران را به دادن وعده‌های ملموس و رعایت حقوق بنیادی شهروندان وادار کند. مورد دیگر حائز اهمیت، سخنان عجیب محمدجواد لاریجانی بود، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران درباره آمار بالای اعدام‌‌ها در ایران در گفت‌وگو با شبکه خبری سی.ان.ان گفت: بیشتر این اعدام‌ها مربوط به جرائم مواد مخدر است و جوامع غربی از این مبارزه ایران با مواد مخدر منتفع شده‌اند و «حتی این کشورها باید از ایران به خاطر این مبارزه بی‌وقفه و یک‌جانبه با جرائم مرتبط با مواد مخدر ممنون باشند».

در ماهی که گذشت کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین از آمار بالای اعدام ها و نقض حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد و کانادا نیز پیش نویس قطعنامه محکومیت ایران به دلیل نقض حقوق بشر را به رای می گذارد.

ایران پس از بیش از یک دهه با سفر گزارشگران حقوق بشری موافقت کرد، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با سفر دو تن از گزارشگران «تخصصی» حقوق بشر به این کشور موافقت کرده است. این در حالی است که ایران تاکنون با سفر احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد موافقت نکرده، چراکه او را به «بی‌انصافی» و «رعایت نکردن بی‌طرفی» متهم می‌کند.

آبان ماه ۹۳ همچنین با تداوم تعرض به حقوق اولیه اقلیت‌های ملی و دینی در ایران همراه بود که بازداشت و انتقال به محل نامعلوم علی حیدری، فعال عرب اهل اهواز توسط نیروهای امنیتی در این شهر و بازداشت نجیب رئیسی فرزند مولوی دوست‌محمد رئیسی امام‌جمعه اهل سنت نصیرآباد توسط نیروهای امنیتی، از این جمله بود.

در روز پنج‌شنبه پانزده آبان ۱۳۹۳ جلسه دادگاهی برای امام جمعه سابق راسک و فرزندش با اتهامی جدید برگزار شد، این دو زندانی به اتهام تخریب خودرو مولوی جنگی‌زهی در حالی محاکمه شدند که پیش‌تر طبق اسنادی که منتشرشده بود، فرزندان مولوی جنگی‌زهی در مراکز رسمی اعلام کرده بودند مولوی نقشبندی و پسرش هیچ نقشی در ترور پدرشان ندارند و از مسئولان خواسته بودند مقصرین اصلی این جنایت را پیدا کنند.

اضافه بر مواردی که ذکر گردید، باید بازداشت ۱۶ تن از فعالان فرهنگی و نوکیشان اهلسنت اهوازی روز دوشنبه ۱۹ آبان ماه در هنگام برگزاری یک کلاس تدریس قرآن در منطقه شکاره شهر اهواز را یادآور شد.

در ادامه این بخش می‌توان به محکومیت سنگین "مریوان عبدالکریم‌رضا" اشاره کرد. وی که شهروند کرد و اهل سنت عراقی است برای کار به تهران مهاجرت کرده بود که به علت مظنون به بزهکاری بازداشت می‌شود و پس‌ازاینکه ماموران اداره آگاهی متوجه می‌شوند وی تبعه کشور عراق است به بازداشتگاه وزارت اطلاعات تحویلش می‌دهند. ایشان در زندان رجایی شهر کرج به ۳۳ سال زندان به اتهام محاربه محکوم و حکم وی در دیوان عالی کشور به تأیید رسیده است.

مولانا عبدالحمید، امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان طی نامه‌ای به رئیس جدید سازمان صداوسیما، خواستار خودداری از توهین به اعتقادات مذهبی و فرهنگ اقوام ایرانی شد. وی پس از انتصاب دکتر «محمد سرافراز» به‌عنوان رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، با ارسال نامه‌ای به وی رسالت صداوسیما و سایر رسانه‌ها را در شرایط کنونی جهان اسلام «بسیار سنگین» توصیف کرد.

در ادامه فشار‌ها و آزار دگراندیشان در ایران، جهانگیر سلیمی و وحید فرودی دو تن از پیروان آیین یارسان (اهل حق) و یک فعال دانشجویی، روز شنبه دهم آبان ماه ۹۳، در مقابل دانشگاه رازی کرمانشاه توسط چند مأمور لباس شخصی ربوده شدند.


ادامه دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  ویرایش شده توسط: andishmand   
زن

andishmand
 
همچنین رضا فردوس مقدم ،از دراویش ساکن دره شهر استان ایلام در محل برگزاری مجالس درویشی،توسط دو مامور لباس شخصی، بدون هیچ توضیحی و با بکارگیری خشونت سوار بر ماشین شخصی شده و به ساختمانی وابسته به سپاه منتقل گشت و برای ساعتی تحت بازجویی قرار گرفت.

جامعه بهایی ایران همچون سالهای گذشته شاهد استمرار نقض حقوق بنیادین اعضای خود بود، از این جمله می‌توان به پلمب مغازه ۵۰ شهروند بهایی در روز چهارم آبان ماه در شهرهای بندرعباس، جیرفت، کرمان و رفسنجان و دفن اجساد دو شهروند بهایی اهل تبریز به نام‌های مهنا سمندری و نرگس خاتون برقی بدون اطلاع خانواده‌های ایشان توسط مأمورین در میاندوآب اشاره کرد.

یکی از بارزترین گزارشات تضییع حقوق بهاییان، گزارش آتش زدن منازل دو شهروند بهایی در توابع همدان است بدین قرار که شامگاه ۱۲ آبان ماه سال جاری، افرادی نا‌شناس در روستای اوچ تپه (از توابع همدان) به منزل یک فرد بهایی به نام همتی هجوم برده، شیشه پنجره‌ها را شکسته و کف حیاط و بالکن منزل را با ریختن روغن‌سوخته، تخریب کردند. این افراد پس از آتش‌افروزی و نوشتن شعارهایی بر دیوارهای منزل علیه آیین بهایی و بهاییان محل را ترک نمودند.

در تاریخ ۱۶ آبان ماه در روستای دیگری از توابع همدان به نام امزاجرد، منزل و تأسیسات کشاورزی یک خانواده بهایی به نام «اقدسی» توسط افرادی نا‌شناس به آتش کشیده شد. در این آتش‌سوزی، تعداد زیادی از اسباب و اثاثیه منزل، مدارک و اسناد زمین کشاورزی و مقادیری پول نقد، سوخته و از بین رفت. طبق بررسی و گزارش آتش‌نشانی و خدمات ایمنی همدان، این آتش‌سوزی عمدی عنوان شد.

در ارتباط با نقض حقوق شهروندان مسیحی و به‌خصوص نوکیشان مسیحی شروع محکومیت مسعود رضایی نوکیش مسیحی و مسئول کلیسای شیراز از برجسته ترین گزارشات این حوزه باید دانست، ایشان در ۲۸ مهرماه ۱۳۹۱ به همراه یک عضو دیگر این کلیسا بنام خانم افسر بهمنی به اداره اطلاعات شیراز احضار و سپس در همان‌جا بازداشت شد وی در روز یک‌شنبه ۱۸ آبان ماه ۹۳ جهت اجرای محکومیت، خود را به زندان عادل‌آباد شیراز معرفی نمود.

درزمینه حقوق کودکان نیز گزارشاتی منتشر گردید که خبر مرگ سه دانش‌آموز در هنگام تعقیب و گریز مأموران پلیس‌راه ایران از جمله تلخ ترین آنان بود، بر پایه این گزارش که روز پنج‌شنبه اول آبان ماه منتشر شد، روز سه‌شنبه ۲۹ مهر هفت دانش‌آموز مقطع راهنمایی در راه بازگشت به خانه سوار خودروی وانت می شوند اما در مسیر مأموران پلیس‌راه قلعه گنج واقع در استان کرمان، این خودرو را به دلیل حمل مسافر مورد تعقیب و گریز قرار می‌دهند که در جریان تعقیب و گریز، وانت حامل دانش‌آموزان واژگون شده و «یونس چلیپا» ١۵ ساله، «علی‌رضا چلیپا» ١۶ ساله و «دانیال غلامی» ١۵ ساله کشته می‌شوند.

در حادثه دیگری که رخ داد، دانش آموزان در جیرفت به جای مدرسه راهی بیمارستان شدند، در این حادثه که براثر برخورد دو دستگاه موتورسیکلت در محور روستایی ترج – گنج‌آباد شهرستان جیرفت در استان کرمان رخ داد، پنج دانش‌آموز مصدوم شدند.

در این زمینه علاوه بر موارد فوق، مسمومیت پنجاه و پنج دانش آموز در زاهدان براثر استنشاق گاز سمی و دو برابر بودن آمار سوء تغذیه مادران و کودکان سیستان و بلوچستان نسبت به آمارکشوری از دیگر گزارش‌های آبان ماه بود.

در حوزه حقوق اولیه زنان، در این ماه نیز هجمه‌های بسیاری به بانوان ایرانی شد که به پراهمیت‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم، پس از انتشار اخبار اسیدپاشی در اصفهان بر روی زنان کم حجاب، نوعی از مزاحمت خیابانی در شهرهای مختلف ایران رواج یافت که طی آن سرنشینان موتورسوار بر روی زنان رهگذر با استفاده از بطری آب‌معدنی آب می‌پاشیدند. مزاحمین خیابانی به‌قصد تفریح اقدام به این کار می نمودند در حالی که این اقدام باعث وحشت زنان می‌شود.

افزوده بر این، نامه نمایندگان مجلس به ریاست جمهوری در اعتراض به خوانندگی زنان و فعالیت‌های بانوان درزمینه موسیقی از دیگر موارد در زمینه حقوق بانوان بود.

همچنین در گزارش سالانه «مجمع جهانی اقتصاد» درباره چگونگی وضعیت برابری زنان و مردان در جهان در بین ۱۴۲ کشور، ایران از این لحاظ در انتهای جدول و در رتبه ۱۳۷ قرار گرفت. طبق این گزارش شکاف جنسیتی در ایران نسبت به سال‌های گذشته بهبودی نداشت.
ویدادها و اخبار کارگری در آبان ماه، بسان ماه‌های گذشته پرشمار بود و حتی می‌توان گفت شاهد افزایش تعداد گزارش‌های کارگری در این ماه بودیم، اعم آن‌ها در رابطه با تجمعات و اعتراضات کارگری و همچنین اخراج کارگران بود که به عده ای از آنان می‌پردازیم.

۹ کارگر رسمی شرکت تولیدی گاز لوله ساوه (از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی) به دلیل مخالفت با تغییر قرارداد کارشان از «دائمی» به «موقت» اخراج شدند. همچنین مدیر مالی، کاشی گیلانا (پنج‌شنبه ۱ آبان) در سی و هفتمین روز از آغاز اعتراض صنفی کارگران حداقل ۲۰ کارگر قراردادی این کارخانه را به دستور سهامداران اصلی اخراج کرد.

افزون بر این، تجمع کارگران تراکتورسازی در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق و همچنین تجمع در اعتراض به تعویق حقوق و اخراج نماینده کارگران آبفای آبادان و اخراج پنج کارگر رسمی کارخانه «ایران زاک» بدون اطلاع از دلایل اخراج و ممنوعیت ورود بیش از صد کارگر پتروشیمی ایلام به کارخانه، تنها تعدادی از این رخدادها بودند.

از دیگر پیشامدهای کارگری آبان ماه باید به اخراج ۱۱۰۰ کارگر طی یک هفته علاوه بر اخراج ۱۱۵ کارگر شرکت زغال‌سنگ معدنجو طی هفته اول آبان ماه و افزایش ۱۰ درصدی مرگ ناشی از حوادث کار در مازندران و نیز تجمع همزمان کارگران ساختمانی و اخراجی‌های پتروشیمی ایلام مقابل مجلس اشاره کرد.

لازم به اشاره است که ۳۵۰ انجمن صنفی کارگران ساختمانی در مجمع عمومی کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور (که روز جمعه ۲ آبان برگزار شد) مصوبه مجلس مبنی بر تغییر قانون بیمه کارگران ساختمانی را محکوم کردند.

در این ماه متأسفانه گزارشاتی از حوادث کاری که موجب مرگ و مصدومیت کارگران شده بود نیز منتشر گردید که در دنباله متن گنجانده می‌شود. از ابن دسته گزارش، مرگ دو کارگر پتروشیمی براثر استنشاق نیتروژن در بوشهر و نیز مرگ یک کارگر معدن و مصدومیت یک کارگر دیگر براثر سقوط دیواره معدن سنگ مرمر در شهرستان نمین و همچنان مصدومیت ۳ کارگر در ریزش داربست پل جمهوری قم در زمره برجسته ترین اخبار بودند.




ادامه دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  ویرایش شده توسط: andishmand   
زن

andishmand
 
در حوزه اصناف و حقوق صنفی هم این ماه خالی از حوادث نبود، چنانکه جمعی از کارمندان سازمان حفاظت محیط زیست استان ایلام در اعتراض به اخراج از این سازمان روز یکشنبه چهار آبان ماه ۹۳ در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند، علاوه بر این گروهی از معلمان معترض به سوء قصدهای مسلحانه اخیر در جنوب استان سیستان و بلوچستان نیز درمقابل استانداری سیستان و بلوچستان تجمع کردند.

مضاف بر این، امید کریمیان، نماینده مریوان در مجلس ایران ازآنچه «برخوردهای سلیقه‌ای» در دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان و صدور حکم اخراج ۳۰۰ نفر از کارکنان این دانشگاه خواند، انتقاد کرد و آن را باوجود آمار بیکاری بالا در استان «مایه تأسف» دانست.

درزمینه قضایای فرهنگی گزارشاتی از قبیل، ادامه تخریب‌ها در بافت تاریخی شیراز برای توسعه حرم شاه‌چراغ و گزارش این موضوع که پس از تخریب حدود ده خانه تاریخی «باارزش جهانی» در شیراز، شورای عالی معماری و شهرسازی ، مصوبه سابق خود متعلق به سال ۸۹ را لغو کرد، بازتاب گسترده ای یافتند.

درزمینه ی بهداشت و محیط‌زیست در این ماه گزارشاتی منتشر شد که غالب آن‌ها با موضوع آلودگی هوا و محیط‌زیست بود. از این زمره، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، آلودگی هوای اهواز را موضوعی پیچیده و جدی توصیف کرد و خواستار اقدام عملی سازمان محیط‌زیست برای رفع این معضل شد؛ و در گزارشی دیگر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، از افزایش بیماری‌های تنفسی در خوزستان به دلیل آلودگی هوا خبر داد. اضافه بر این، محققان زمین‌شناسی در خصوص ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه هشدار دادند. این ها همه در حالی بود که دست کم ۳۰۰ شهروند اهوازی بر اثر باران اسیدی که حاصل از آلودگی محیط زیست است راهی بیمارستان شدند.

توجه خاص به موارد نقض حقوق بشر

در این بخش سعی شده به گزارش‌هایی از نقض حقوق بشر در آبان ماه که با حساسیت و توجه بیش‌تری از سوی افکار عمومی مواجه شدند، اشاره شود. بدیهی ست که این توجه بیش‌تر، الزاماً به معنی شاخص بودن این دسته از گزارش‌های به لحاظ حجم نقض حقوق بشر نیست.

برای انتخاب مورد اول در این دسته باید به اعدام ریحانه جباری اشاره کرد که همان‌طور که در ابتدای متن نیز آمد با واکنش و حساسیت زیادی در افکار عمومی روبرو شد.

از این مانند موارد می‌توان به ادامه تحصن نسرین ستوده همراه با پیمان عارف و محمد نوریزاد در مقابل کانون وکلای دادگستری، برخورد با تجمع معترضین به اسیدپاشی و بازداشت چندین نفر از شرکت‌کنندگان در تجمع ازجمله نسرین ستوده، بازداشت عکاس خبرگزاری ایسنا و همچنین بازداشت سردبیر و دبیر اجتماعی دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اصفهان و دستگیری «فعالان فضای مجازی» در ماجرای اسیدپاشی‌ها نام برد.

صدور شش سال حبس جدید برای محمدعلی طاهری نیز یکی دیگر از مواردی بود که بسیار موردتوجه افکار عمومی قرار گرفت. همینطور بازداشت مریم سادات یحیوی، فعال مدنی و حامی دولت و انتقال وی به نقطه نامعلوم درحالی‌که به‌نوعی سرطان پیشرفته مبتلا و تحت شیمی درمانی بوده است و احضار نرگس محمدی، نایب‌رییس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای شهید مقدس- اوین و بازداشت تعدادی از شهروندان مشهدی در پی تجمع به مناسبت فوت مرتضی پاشایی خواننده پاپ از سایر موارد پر توجه بودند.

در ادامه، تجمع همزمان کارگران ساختمانی و اخراجی‌های پتروشیمی ایلام مقابل مجلس و خودداری دادستانی از دادن ملاقات حضوری به خانواده عبدالفتاح سلطانی برای سومین بار پیاپی از سایر موارد بیشتر توجه شده بودند. ارایه طرحی از سوی ۳۲ نماینده مجلس شورای اسلامی ایران که در صورت تصویب «گرداندن» سگ و میمون در اماکن عمومی و «انظار» و معامله و نگهداری این حیوانات در خانه، مجازاتی چون ۷۴ ضربه شلاق و جریمه خواهد داشت. نیز مورد توجه بسیاری از رسانه‌ها قرار گرفت و با حساسیت افکار عمومی نیز روبرو شد.

گزارش‌های حقوق بشری، در سایه‌ی کم توجهی

در مقابل بخش قبل، بسیاری از گزارش‌های حقوق بشری اساساً باکم توجهی و بعضاً بی‌توجهی رسانه‌ها و افراد فعال در شبکه‌های اجتماعی که به هر ترتیب تشکیل‌دهنده‌ی قسمتی از افکار عمومی هستند؛ روبه‌رو شدند. گفتنی است این نوع کم توجهی‌های بعضاً غیر تعمدی یا بعضاً تبعیضات هدفمند، زمینه بیشتری از تداوم و گسترش نقض حقوق بشر را فراهم می‌آورد.

دستگیری متهم انتشار تصاویر مستهجن در فضای مجازی در ساوه استان اراک و محکومیت مدیرمسئول روزنامه «آسمان» به جزای نقدی بدل از حبس به علت انتشار مطالب خلاف موازین اسلامی و توهین به مقدسات اسلامی وعلاوه بر این محکومیت ده سال حبس تعزیری رویین عطوفت، فعال فرهنگی ملی- مذهبی در دادگاه تجدیدنظر، تعدادی از گزارشاتی بود که در سایه کم توجهی قرار گرفتند.

علیرغم مطالبی که قبلا اشاره شد، اخراج دکتر میکائیل عظیمی، استاد اقتصاد دانشگاه سمنان و از شاگردان هدی صابر و نیز ادامه بازداشت و بلاتکلیفی ناهید گرجی و ممانعت از ورود وکیل به پرونده وی و همینطور بازداشت رهام برکچی‌زاده، دانشجوی سال سه فیزیک دانشگاه شهید بهشتی و از بازداشت‌شدگان عاشورای ۸۸،اعتصاب غذای ۳ زندانی عقیدتی و سیاسی زندان رجایی شهر،تأیید محکومیت ۴۴ سال زندان برای کیانوش رستمی، محسن خدابندلو و نعمت فتحی در دادگاه تجدیدنظر کرمانشاه به اتهام عضویت در احزاب اپوزیسیون و توهین به رهبری، از دیگر مواردی بودند که کمتر موردتوجه قرار گرفتند.


پایان


منبع خبر بولتن رسمی هرانا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
جلوگیری نهاد‌های امنیتی از برگزار شدن نشست «زنان،‌ امنیت و فضای شهری»



نهادهای امنیتی از برگزار شدن نشست «زنان، ‌ امنیت و فضای شهری» ممانعت کردند.

به گزارش هرانا به نقل از رادیو زمانه؛ قرار بود این برنامه عصر روز پنج‌شنبه، ۱۱ دی ماه در سرای محله خواجه نظام‌الملک غربی برگزار شود که به دلایل نامعلومی لغو شد.

ممانعت از برگزاری این برنامه از طریق تماس‌های تلفنی و از سوی اشخاصی صورت گرفته است که ماهیت آنان برای برگزارکنندگان برنامه مشخص نشده است.

برنامه «زنان، امنیت و فضای شهری» را سرای محله خواجه نظام‌الملک غربی، از محله‌های شرق تهران تدارک دیده بود و بر اساس اعلام قبلی، قرار بود در این نشست، فرشاد اسماعیلی، کار‌شناس ارشد حقوق جزا، دکتر قمر فلاح، جامعه‌شناس شهری و فریده غائب، فعال حقوق زنان سخنرانی کنند. موضوعات سخنرانی این افراد به ترتیب، «سقفی شیشه‌ای برای امنیت زنان»، «فضای عمومی و رفتارهای اجتماعی» و «رهاشدگی قربانیان اسیدپاشی و ضرورت تاسیس نهاد حمایتی» بود.

واکنش‌هایی که پس از انتشار گسترده خبر اسید‌پاشی‌های زنجیره‌ای در اصفهان در شبکه‌های اجتماعی و در میان عموم مردم ایجاد شده، این موضوع و امنیت زنان را به مساله‌ای امنیتی تبدیل کرده است و نهاد‌های نظارتی و حراستی حساسیت‌های بیشتری در مورد برنامه‌های مرتبط با زنان به خرج می‌دهند.

به گزارش سایت «بیدارزنی»، «بازگویی تجربیات» چند تن از قربانیان اسید‌پاشی و خانواده‌های آنان، بخش دیگری از این برنامه لغو شده بود که گروه «بیدار‌زنی» برنامه‌ریزی آن را بر عهده داشته است.

مسئولان سرای محله خواجه نظام‌الملک غربی در مورد دلیل یا دلایل لغو شدن این نشست اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند و توضیح بیشتری در این‌باره نداده‌اند.

مطابق برنامه‌ریزی انجام شده، بنا بوده است نشست «زنان، ‌ امنیت و فضای شهری» از ساعت ۱۷ تا ۲۰ روز پنج‌شنبه برگزار شود. اما برگزارکنندگان تنها چند ساعت قبل از برگزاری این برنامه و زمانی که برای فراهم کردن مقدمات نشست در محل اعلام شده حضور پیدا کرده بودند، از لغو آن باخبر شده‌اند.

یکی از کارکنان سرای محله نظام‌الملک غربی به برگزار کنندگان این برنامه گفته است که حراست شهرداری منطقه دستور لغو این نشست را صادر کرده است. سراهای محله زیر نظر شهرداری فعالیت می‌کنند و این سرای محله در منطقه هفت تهران واقع شده است.

خبری در مورد این نشست و علت یا علل برگزار نشدن آن بر روی پرتال این سرای محله منتشر نشده است اما به نظر می‌رسد سیاست‌های محافظه‌کارانه شهرداری تهران پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، می‌تواند از جمله زمینه‌های ممانعت از برگزار شدن این نشست باشد.

منبع خبر هرانا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
دانشگاه زنجان: از سرکوب دانشجویان تا تلاش برای آزادی




با وجود گذشت یک سال و نیم از روی کار آمدن دولت جدید اما هنوز آثار سرکوب و خفقان دوران احمدی نژاد از دانشگاه های کشور محو نشده است.

در بسیاری از دانشگاه های کشور با وجود تغییر در تیم مدیریتی سیاست های پیشین همچنان حکمفرماست.

دانشگاه زنجان نیز یکی از مراکز آموزش عالی کشور است که از گزند فشار نیروهای اصولگرا در امان نمانده است.

به گزارش هرانا، در همین ارتباط به مناسبت فرا رسیدن روز دانشجو، گزارشی از نقض حقوق دانشجویان این دانشگاه توسط دانشجونیوز تهیه شده که در زیر می‌خوانید:

شهر زنجان را به سرمای استخوان سوز زمستان هایش می شناسند، اما چند سالیست که فضای سرما و جمود دانشگاه، همه ی فصول را برای دانشجویان زنجانی زمستانی کرده است.

عمر نشاط و پویایی فضای دانشگاه زنجان مقارن با پایان عمر دولت اصلاحات بود.

هرچند که این دانشگاه پیشینه ی بلندی در فعالیت های فرهنگی سیاسی دانشگاهی داشت، اما ظهور و بروز دولت مهرورز کافی بود تا یکی از تلخ ترین حادثه های دانشجویی یک دهه ی اخیر دانشگاه های ایران در زنجان رغم بخورد و با مدیریت نامناسب مسئولین قضایی استان، دانشگاه و وزارت علوم تبدیل به بحرانی ادامه دار گردد.

تحصن خرداد ماه ۱۳۸۷ دانشجویان دانشگاه زنجان که از آن به عنوان تحصن های بزرگ دانشجویی یک دهه ی اخیر یاد می شود، بستری شد برای سرکوب فعالیت های دانشجویی در این دانشگاه. هرچند که اکنون ۶ سال از آن روزها میگذرد اما هنوز هم می توان سایه ی سنگین وحشت و اختناقی را که با پایان تحصن دامن گیر دانشگاه شد احساس کرد.

هرچند که رخدادهای سال ۸۷ و تبعات آن بیشترین بازتاب های رسانه ای پیرامون دانشگاه زنجان در سالهای اخیر را شکل می دهد، ولی دانشگاه زنجان را به ویژگی های دیگری نیز می توان شناخت.

دانشگاه زنجان در سال ۹۲ به عنوان سبزترین دانشگاه کشور و ۱۲۸امین دانشگاه سبز جهان به انتخاب مؤسسه «گرین متریک» در میان ۳۰۱ دانشگاه برتر قرار گرفت، همچنین این دانشگاه با مساحت بیش از ۴۰۰ هکتار، دومین دانشگاه بزرگ کشور شناخته می شود که نزدیک به ۱۰.۰۰۰ دانشجو در آن مشغول به تحصیل اند.

۱. خانه ی امن دانشجو: دانشگاه یا زندان؟
احضاریه های متعدد به کمیته ی انضباطی، صدور احکام سنگین و ناعادلانه، و محرومیت های تحصیلی از جمله راهکارهایی بود که دانشگاه؛ سال ها از آن برای ارعاب دانشجویان و دلسرد کردن آنان از فعالیت های دانشجویی استفاده می کرد، هرچند که همیشه تنها به احضار اکتفا نمی شد، فعالین دانشجویی دانشگاه زنجان عموماً حتی پس از اتمام دوران تحصیل خود نیز مورد پیگرد و تعقیب و بازداشت بوده اند.

اشاره ای به آنچه در سال های گذشته بر دانشجویان دانشگاه زنجان رفته است، می تواند بیانگر بسیاری از حقایق پیرامون نحوه ی مواجهه ی حاکمیت با دانشگاه و راهگشای آینده ی فعالیت های دانشجویی در دانشگاه زنجان باشد:

۲۰/۰۴/۷۸ : علی اصغر ذوالقدر در سه‌راه جمهوری (تهران) در حالی که بیانیه‌های دفتر تحکیم وحدت را همراه داشت، توسط عناصر لباس شخصی دستگیر می‌شود. وی همراه با سایر بازداشت شدگان به زندان اوین منتقل و بدون گذراندن مراحل قضائی در آنجا نگهداری می‌شود. ذوالقدر در چند مرحله با چشمان بسته توسط افراد ناشناس مورد بازجوئی و ضرب و شتم قرار می‌گیرد. محور بازجوئی‌ها درباره حوادث ۱۸ تیر، فعالیتهای دفتر تحکیم و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان و تغییر اساسنامه انجمن بوده است. وی پس از ۴ روز آزاد می‌گردد.

پائیز ۷۹ : قاضی بهتری رئیس شعبه دوم دادگاه عمومی زنجان احمد مدادی را به اتهام تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب و توهین به مسئولین کشور احضار و مورد محاکمه قرار می‌دهد. مدادی در این دادگاه تبرئه می‌شود.

تابستان۸۰ : احمد مدادی به شعبه پنجم دادگاه عمومی زنجان احضار می‌گردد. قاضی اسماعیلی اتهامات مدادی را توزیع بیانیه و اخلال در نظم عمومی در سالگرد ۱۸ تیر اعلام می‌کند. وی پس از استماع دفاعیات مدادی اقدام به صدور قرار منع تعقیب می‌نماید.

۱۸/۰۴/۸۲ : ساعت ۴ بعدازظهر احمد مدادی و مهران گودرزیار در خیابان صفا در زنجان توسط مأموران اطلاعات نیروی انتظامی بدون ارائه حکم دستگیر و به بازداشتگاه اطلاعات نیروی انتظامی زنجان منتقل می‌گردند. شب همان روز نیز صمد محمدی در مقابل منزل خود بازداشت می‌گردد. ساعتی بعد مأموران اطلاعات نیروی انتظامی اقدام به تفتیش کامل منزل مدادی و محمدی می‌نمایند در این تفتیش کامپیوتر شخصی و برخی از دست نوشته‌ها و عکس‌های خانوادگی محمدی و دست نوشته‌ها و برخی از کتب مدادی توسط مأموران ضبط می‌گردد. گودرزیار و محمدی پس از تحمل ۵ روز زندان انفرادی و بازجوئی با قرار وثیقه آزاد می‌گردند. مدادی نیز پس از ۳ روز زندان انفرادی به زندان عمومی زنجان منتقل گردیده و پس از ۱۲ روز با قرار وثیقه آزاد می‌شود. در این مدت وی در ۲ مرحله توسط اطلاعات نیروی انتظامی و یک هفته توسط اطلاعات سپاه مورد بازجوئی قرار می‌گیرد.

رسیدگی به پرونده‌های این سه نفر در شعبه دوم دادگاه انقلاب زنجان به ریاست قاضی معصوم خانی ادامه می‌یابد و در نهایت احکام ذیل صادر می‌شود:

مهران گودرزیار از تمامی اتهامات وارده تبرئه می‌شود.
صمد محمدی به اتهام توهین به رهبری به ۴ ماه حبس تعزیری (تعلیق به مدت ۳ سال) محکوم می‌گردد.
احمد مدادی به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به ۱۲ ماه حبس تعزیری (تعلیق به مدت ۳ سال) محکوم می‌شود.

سایر اتهامات نامبردگان با قرار عدم صلاحیت دادگاه انقلاب به دادگاه عمومی زنجان ارسال و پس از رسیدگی در آنجا حکم منع تعقیب صادر می‌گردد.

ادامه دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  ویرایش شده توسط: andishmand   
زن

andishmand
 
۱۷/۰۸/۸۲ : احضار ۵ دانشجوی عضو انجمن اسلامی دانشگاه به کمیته انضباطی

آذر۸۲ : اطلاعات سپاه زنجان اقدام به احضار رحیم حسنی‌تبار، امید مدنی، عباس شهبازی، زینب کشاورز و سپیده گرجی می‌نماید. مدنی و شهبازی در سه مرحله و بقیه در یک مرحله مورد بازجوئی کتبی پیرامون فعالیت های انجمن قرار می‌گیرند. مدنی و شهبازی به دادگاه نیز احضار و پس از تفهیم اتهام مورد بازجوئی قرار می‌گیرند.

در نهایت پرونده نامبردگان در کمیته انضباطی دانشگاه زنجان به اتهام اهانت به رهبری مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و احکام ذیل صادر می‌گردد:

امید مدنی به دو ترم تغییر محل تحصیل، عباس شهبازی به یک ترم تغییر محل تحصیل، زینب کشاورز و سپیده گرجی نیز هر یک به توبیخ کتبی همراه با درج در پرونده محکوم شدند.

۰۲/۱۰/۸۲ : ۲دی ماه، رحیم حسنی¬تبار به شعبه یک دادسرای انقلاب اسلامی زنجان احضار شد.

۱۳/۰۱/۸۳ : احضار ۵ دانشجو به کمیته انضباطی

۳/۰۲/۸۳ : مأموران اداره اطلاعات کرج با مراجعه به منزل سعید نعیمی با ارائه حکم قضائی وی را دستگیر و پس از بازرسی کامل منزل اقدام به ضبط کامپیوتر، دست نوشته‌ها و برخی کتب می‌نمایند. نعیمی به مدت ۱۵ روز در زندان رجائی شهر کرج و در سلول انفرادی نگهداری می‌شود و مورد بازجوئی مأموران قرار می‌گرد. محور بازجوئی‌ها پیرامون فعالیتهای کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان «آسمک» (نعیمی دبیر و سخنگوی آسمک می‌باشد) بوده است.

نعیمی پس از آزادی در شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج محاکمه و بدلیل اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به ۵ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم می‌گردد.

۱۵/۰۲/۸۳ : ساعت ۸ صبح مأموران اداره اطلاعات زنجان به محل کار رضا عباسی (دفتر روزنامه مردم نو زنجان) مراجعه و با ارائه حکم دادستان زنجان وی را دستگیر می‌نمایند. مأموران سپس به منزل وی مراجعه و به بازرسی آن می‌پردازند. در حکم بازرسی منزل به وجود ۳۰۰ برگ اعلامیه اشاره شده بود. اما مأموران به تفتیش لوازم شخصی سایر اعضای خانواده می‌پردازند که این امر موجب اعتراض عباسی به آنان می‌گردد. مأموران پس از آنکه، از پیدا کردن اعلامیه‌ها ناامید می‌شوند اقدام به ضبط دست نوشته‌های شخصی و برخی از کتابهای عباسی نموده و وی را با چشمان بسته به مکانی نامعلوم انتقال می‌دهند. عباسی در طول اقامت در سلول انفرادی مورد بازجوئی قرار می‌گیرد. موضوع بازجوئی‌ها درباره عضویت وی در هیأت مؤسس کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان و فعالیت هایش در انجمن اسلامی و جمعیت اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان بوده است. وی ساعت یک بامداد روز دوشنبه ۷ اردیبشهت با چشم بند به دادسرای انقلاب زنجان منتقل و قاضی فتحی به صورت مشروط او را آزاد می‌نماید. شرط آزادی وی این بوده که هر زمان مأموران اطلاعات لازم دانستند برای بازجوئی به آن اداره مراجعه نماید. عباسی پس از آزادی در عرض یک هفته ۳ بار به اداره اطلاعات احضار گشته و در هر بار به مدت دو تا سه ساعت مورد بازجوئی کتبی قرار می‌گیرد. وی پس از آزادی سعید نعیمی علیرغم تهدید مأموران اطلاعات مبنی‌بر محاکمه در دادگاه، راضی به مراجعه مجدد به اداره اطلاعات نمی‌گردد.

۰۲/۰۳/۸۳ : در پی درخواست جمعیت اسلامی دانشگاه زنجان برای برگزاری مراسم بزرگداشت حیدرخان عمواوغلو، دو تن از اعضای شورای مرکزی این تشکل به صورت غیررسمی به حراست دانشگاه فراخوانده شدند و در جلسه ای با حضور خانم عباسی رئیس حراست دانشگاه ونماینده¬ای از وزارت اطلاعات تهدید شدند که در صورت عدم انصراف از درخواست مجوز برنامه فوق الذکر مورد پیگرد قرار خواهند گرفت.

۱۳/۰۳/۸۳ : احظار رحیم حسنی تبار دبیر مستعفی انجمن اسلامی به دادسرای زنجان

۲۰/۰۳/۸۳ : رحیم حسنی¬تبار، به اتهام نشر اکاذیب و توهین به رهبری در شعبه یک دادسرای انقلاب زنجان تفهیم اتهام شد.

پائیز ۸۳ : شعبه دوم دادگاه انقلاب زنجان اقدام به احضار علی اصغر ذوالقدر، سعید نعیمی و حجت منتظری می‌نماید. اتهام این سه تن توهین به رهبری و مراجع تقلید بوده است. از میان این سه نفر تنها حجت منتظری موفق به دریافت احضاریه دادگاه می‌شود. وی پس از چند بار حضور در دادگاه از اتهامات وارده تبرئه می‌گردد.

نعیمی و ذوالقدر به طور غیابی محاکمه و به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم می‌گردند. آنان پس از اطلاع از حکم صادره اقدام به واخواهی می‌نمایند. آنان پس از چند بار حضور در دادگاه هر یک به تحمل ۴ ماه حبس تعزیری (تعلیق به مدت ۲ سال) محکوم می‌شوند. رسیدگی به سایر اتهامات این سه نفر در شعبه ۷ دادگاه عمومی زنجان انجام می‌شود که منجر به صدور رأی منع تعقیب می‌گردد.

۲۷/۰۷/۸۳ : اکبر عطری عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، به علت سخنرانی در دانشگاه زنجان ، به اتهام تبلیغ علیه نظام به صورت غیابی از سوی شعبه دادگاه انقلاب زنجان به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شد. وی همچنین در تاریخ ۲۶/۰۸/۸۳ با شکایت نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران زنجان، در شعبه اول دادگاه انقلاب زنجان محاکمه شد.

۳۱/۰۱/۸۴ : سعید نعیمی و علی اصغر ذوالقدر از اعضای سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی به علت برگزاری برنامه ای در سال۸۰ تحت عنوان «نقد عملکرد نهادهای زیر نظر رهبری» به اتهام توهین به رهبری در دادگاه زنجان به ۳ ماه حبس تعلیقی محکوم شدند.

۲۶/۰۳/۸۴ : سعید حسین‌نیا در نزدیکی چهارراه سبزه میدان زنجان پیرامون عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری مورد بازداشت قرار می‌گیرد.

آبان۸۴ : اطلاعات استان زنجان اقدام به احضار مسعود ساکی می‌نماید. مسعود ساکی در دو مرحله مورد بازجوئی کتبی پیرامون انتشار بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان در مورد عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نهم توسط شواری مرکزی قرار می‌گیرد.

۲۴/۱۰/۸۴ : ریحانه پورغنی، معرفت الله فضلی، یاشار حکاک پور توسط نهادهای امنیتی احضار و تهدید شدند.

۰۱/۱۱/۸۴ : بازداشت یاشار حکاک پور مراغی؛ عضو هیأت مؤسس جمعیت اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان و مدیر مسئول نشریه هیمه و سردبیر نشریات قیزیل اوزن و زنگان سوزلری

۰۹/۱۱/۸۴ : ریحانه پورغنی مدیرمسئول نشریه قیزل اوزن و عضو شورای مرکزی جمعیت اسلامی دانشجویان، پس از چندین بار احضار از سوی دادگاه انقلاب زنجان، شبانه بازداشت شد. صبح روز دهم بهمن ماه ریحانه پورغنی که برای چندمین بار در هفته های اخیر به دادگاه احضار شده بود ساعت ۹:۳۰ در دادگاه حضور یافت و پس از چندین ساعت بازجویی سرانجام در ساعت ۷:۳۰ شب همان برای او قرار بازداشت با وثیقه ۳۰ میلیون تومانی صادر شد.

۰۶/۰۴/۸۵ : رضا عباسی، دانش آموخته ی رشته ریاضی دانشگاه زنجان و عضو سازمان ادوار تحکیم وحدت عصر ششم تیرماه بازداشت شد. عباسی صبح روز بازداشت به اداره اطلاعات احضار شده بود که با توجه به غیر قانونی بودن این احضار شفاهی از حضور در این اداره سرباز زده بود. گمان می¬رود احضار و بازداشت عباسی به علت نا آرامیهای اخیر آذربایجان و تلاشهای وی در جهت روشن شدن وضعیت بازداشت شدگان این حوادث مربوط باشد.

۲۰/۰۶/۸۵ : دادگاه رضا عباسی عضو هیأت مؤسس جمعیت اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان و مسئول واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان در سال۸۱ برگزار شد. در این جلسه که به صورت غیر علنی و با حضور وکیل وی، خلیلی برگزار گردید، قاضی دادگاه انقلاب زنجان سؤالاتی از عباسی حول فعالیتهایش در انجمن اسلامی و جمعیت اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان و فعالیتهایش در قالب کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان (آسمک) و فعالیتهای هویت طلبانه اش درشهر زنجان مطرح کرد که خلیلی وکیل وی به دفاع از وی پرداخت. اتهامات رضا عباسی توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام از طریق قومیت گرایی عنوان گردیده است. رضا عباسی در روز ۵ تیر ماه، قبل از تجمع قلعه بابک دستگیر شده بود. در نهایت دادگاه رضا عباسی را به یکسال حبس تعزیری محکوم کرد.


ادامه دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  ویرایش شده توسط: andishmand   
زن

andishmand
 
۱۵/۱۲/۸۵ : صدور احکام انضباطی برای ۸ نفر از اعضای جمعیت اسلامی دانشجویان زنجان و بازداشت آنها
محرومیت از ادامه تحصیل بهزاد عبدی و نوید نوری‌فر

اردیبشت ۸۶ : احضار ۳۵ نفر از دانشجویان به کمیته انضباطی

اردیبهشت ۸۶ : صدور حکم دو ترم تعلیق با احتساب سنوات برای یکی از دانشجویان

۱۸/۰۴/۸۶ : طی یورش نیروهای امنیتی به دفتر ادوار تحکیم وحدت (سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی)، سعید حسین‌نیا دبیر سابق تشکیلات انجمن اسلامی دانشگاه و اشکان قیسوندی دیگر عضو انجمن به همراه ۱۶ تن از فعالین دانشجویی و سیاسی با ضرب و شتم شدید بازداشت شده و برای مدت یکماه در سلول های انفرادی بند ۲۴۰ حبس شدند.(سعید حسین‌نیا بعدتر به دوسال حبس که به پنج سال تعلیقی تقلیل پیدا کرد،ه محکوم شد). همچنین در این روز مهدی عربشاهی عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه زنجان و دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت بازداشت شد.

۱۹/۰۹/۸۶ : داوود خداکرمی دبیر جمعیت اسلامی و مدیر مسئول نشریه «آچیق سوز» از دانشگاه اخراج شد.

۱۹/۱۱/۸۶ : احضار اشکان قیسوندی عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه زنجان به دادگاه انقلاب و تجدید نظر در اتهامات وی در اسفند ماه

۱۸/۰۴/۸۷ : پیام شکیبا، آرش راییجی و محمد حسن جنیدی سه هفته پس از پایان تحصن بازداشت شده و پس از آن در تاریخ ۰۶/۰۹/۸۷ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه انقلاب زنجان محاکمه شدند.

۲۵/۰۴/۸۷ : نیروهای امنیتی به منزل اشکان قیسوندی، از فعالین دانشجویی و عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه زنجان رفته و قصد بازداشت وی را داشتند.که موفق به بازداشت وی نشدند.

۱۶/۰۵/ ۸۷ : بهرام واحدی دبیر انجمن اسلامی، در شهر تبریز در منزل مسکونی پدرش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زنجان منتقل شد.

۲۲/۰۵/۸۷ : سورنا هاشمی دانشجوی رشته روانشناسی و عضو انجمن اسلامی، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی با شکایت مدعی العموم و دکتر حسن مددی رئیس کمیته انضباطی و معاون دانشجویی دانشگاه زنجان بازداشت شد.

۰۳/۰۷/۸۷ : سورنا هاشمی بدون دریافت حکم انضباطی، ۷ ترم تعلیق و در نهایت محروم از ادامه تحصیل شد؛ همچنین از ثبت نام بهرام واحدی و علیرضا فیروزی نیز جلوگیری شد. در آن ترم فایل آموزشی ۱۵ دانشجو بسته شد و بسیاری دیگر از دانشجویان نیز تنها پس از اخذ تعهد کتبی دانشگاه از آنان اجازه انتخاب واحد یافتند.

۱۷/۰۱/۸۸ : بازداشت علیرضا فیروزی سخنگوی انجمن اسلامی، پیش¬تر صبح روز ۳۱/۵/۱۳۸۷، نیروهای امنیتی با دردست داشتن حکم جلب علیرضا فیروزی و همچنین حکم بازرسی منزل پدری وی، منزل ایشان را بازرسی کردند. ولی به دلیل عدم حضور او در منزل، از خانوده وی خواسته شد، که روز شنبه، ۲ شهریور ۸۷، ساعت ۱۰ صبح، وی خود را به دادسرای زنجان معرفی نماید.

۱۴/۰۲/۸۸ : علیرضا فیروزی، توسط نیروهای امنیتی در پارک لاله تهران در مراسمی که به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار می شد بازداشت، و سپس به زندان اوین منتقل شد.

۲۰/۰۳/۸۸ : بازداشت جعفر ابراهیمی ازندریانی عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه و از فعالان صنفی معلمان

۲۵/۰۳/۸۸ : لیلا اسفاری فعال دانشجویی دانشگاه زنجان پس از مراجعه به ستاد خبری وزارت اطلاعات در زنجان بازداشت شد. همچنین علیرضا بابالو عضو انجمن اسلامی دانشگاه نیز در این روز به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.

خرداد ۸۸ : بازداشت علی قاسمی عضو انجمن اسلامی و آرش گیتی مسئول روابط عمومی انجمن اسلامی

۸۸ : بازداشت چند هفته‌ای سیامک انصاری

۲۵/۰۴/۸۸ : احمد مدادی دبیر سابق انجمن اسلامی و رضا عباسی عضو هیأت مؤسس جمعیت اسلامی دانشگاه زنجان روز پنجشنبه پیش از برگزاری مراسم دعا جهت آزادی سعید متین پور فعال حقوق بشر و روزنامه نگار آذربایجانی، توسط ماموران اداره اطلاعات زنجان بازداشت شدند.

۱۴/۰۵/۸۸ : بازداشت سیامک یاقوتی مدیر مسئول نشریه رستاخیز و عضو انجمن اسلامی دانشگاه، به گفته پدر سیامک یاقوتی ماموران اطلاعات بدون ارائه هیچ توضیحی سیامک را با خود بردند و همینطور پس از تفتیش منزل، وسایل شخصی ایشان را نیز ضبط و با خود بردند، همچنین مأموران اطلاعات در پاسخ سئوال خانواده مبنی بر محل انتقال این فعال دانشجویی عنوان کرده بودند که سرنوشت وی را از زندان اوین پیگیری کنید.

۲۴/۰۵/۸۸ : بازداشت امیر حسین سرحدی دبیر سابق انجمن اسلامی، صبح روز شنبه ۲۴ مرداد، نیروهای امنیتی با حضور در منزل پدری امیرحسین(میلاد) سرحدی، وی را بازداشت و وسایل شخصی وی را مورد بازرسی قرار دادند و او را به اداره اطلاعات شهر زنجان منتقل کردند. براساس حکم ابلاغ شده به خانواده سرحدی در زمان بازداشت، اتهام این فعال دانشجویی تشویش اذهان عمومی و اقدام علیه امنیت ملی عنوان شده است. امیرحسین سرحدی دبیر، مسئول ستاد شهروند آزاد(مطالبه محوران حامی مهدی کروبی) در زنجان نیز بود.

۲۶/۰۵/۸۸ : بازداشت مجدد، یاشار حکاک¬پور فعال حقوق بشر آذربایجانی و عضو سابق جمعیت اسلامی دانشگاه، حکاک¬پور که در بهمن سال۸۴ بازداشت و پس از تحمل یک ماه بازداشت موقت به قید وثیقه و ضمانت از زندان آزاد شده بود از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب زنجان به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. بر اساس حکم صادره در ۲۶ مرداد ۸۸، قاضی صادقی رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب زنجان اتهام این فعال حقوق بشر آذربایجانی را عضویت در دسته و گروه جهت برهم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی عنوان کرده است که دادگاه حکاک پور را در رابطه با دو اتهام عضویت در دسته و گروه جهت برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم نموده و در خصوص اتهام تشویش اذهان عمومی رای به عدم صلاحیت صادر و پرونده را به دادگاه جزائی استان زنجان ارجاع نموده است. این فعال حقوق بشردر یکم بهمن ماه ۸۴ در مقابل مغازه پدرش در مراغه بازداشت و یک ماه در سلولهای انفرادی اداره اطلاعات شهرهای مراغه و تبریز به سر برد. همزمان با این بازداشت دو پرونده در دادگستری شهرهای مراغه و زنجان با اتهامات مشابه برای حکاک پور تشکیل شد. به گفته حکاک پور موضوع بازجویی های وی در زمان بازداشت فعالیت های دانشجویی در تشکل جمعیت اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان و چاپ و توزیع نشریات دانشجویی قیزیل اوزن و زنگان سوزلری در این دانشگاه و راه اندازی دفتر سمن خانه فرزندان آذربایجان در مراغه و دست نوشته های وی بوده است.

ادامه دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  ویرایش شده توسط: andishmand   
زن

andishmand
 
۰۴/۰۶/۸۸ : اولین جلسه دادگاه جعفر ابراهیمی عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه زنجان برگزار شد. دراین جلسه وکیل ابراهیمی آقای اولیائی فر که دقایقی قبل از شروع دادگاه موفق شده بود امضای مدارک وکالت را از آقای ابراهیمی دریافت کند، بدلیل کمبود وقت تقاضای استمهال از دادگاه نمود که از سوی دادگاه نیز پذیرفته شد.

شهریور ۸۸ : ۱۳ نفر از دانشجویان در مجموع ۱۴ ترم از تحصیل تعلیق شدند. (مسعود حیدری فر یک ترم و سیامک یاقوتی به دو ترم تعلیق محکوم شد).

۱۵/۰۶/۸۸ : آرش گیتی مسئول روابط عمومی انجمن اسلامی مجدداً بازداشت شد. آرش گیتی پیش از این به همراه علی قاسمی دیگر عضو انجمن اسلامی در خرداد ۸۸ به مدت یک روز در بازداشت گاه اداره اطلاعات زنجان بازداشت بود که پس از اخذ تعهد آزاد شد. این بار نیز با تماس های مکرر اداره ی اطلاعات زنجان، آرش گیتی با مراجعه با دادسرای انقلاب زنجان بازداشت شد و به بازداشتگاه اطلاعات این شهر منتقل شد.

۱۳/۰۸/۸۸ : بازداشت وحیده مولوی، عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه و فعال حقوق زنان توسط نیروهای امنیتی در روز سیزده آبان، او سپس با اتهام اخلال در نظم عمومی تفهیم شد.

۰۱/۰۹/۸۸ : روز یکم آذر ماه سورنا هاشمی، عضو سازمان دانشجویان و دانش آموختگان لیبرال دانشگاه های ایران و عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه به همراه سایر اعضای این سازمان بازداشت شد و درست یک روز پس از روز دانشجو در۱۷ آذر ماه بدون هیچ تفهیم اتهامی آزاد شد.

۰۹/۰۹/۸۸ : بازداشت سعید جلالی فر دانشجوی فیزیک دانشگاه زنجان و فعال حقوق بشر و کودکان

۰۷/۱۰/۸۸ : بازداشت مهدی عربشاهی دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت و عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی، عربشاهی از سوی قاضی پیرعباسی، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی محکوم به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام شد.

۱۲/۱۰/۸۸ : بازداشت مجدد علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی. دادگاه بدوی انقلاب؛ آرش راییجی، پیام شکیبا، محمدحسن جنیدی، سورنا هاشمی و بهرام واحدی را به یکسال حبس تعزیری؛ و علیرضا فیروزی را به یکسال و ۴ ماه حبس محکوم کرد. بعدتر دادگاه عمومی احکام، سورنا هاشمی و بهرام واحدی را به دو سال و شش ماه و حکم علیرضا فیروزی را به دو سال و ده ماه زندان افزایش داد.

۲۸/۰۱/۸۹ : مأمورین امنیتی ظهر روز شنبه داوود خداکرمی دبیر جمعیت اسلامی دانشگاه را در یکی از خیابان¬های زنجان بازداشت کردند. مأموران سپس با مراجعه به منزل پدری خداکرمی اقدام به تفتیش منزل نموده و کتابها، کیس کامپیوتر و دیگر وسایل شخصی این روزنامه نگار و فعال حقوق بشر را همراه خود برده اند.

۰۷/۰۹/۸۹ : روز یکشنبه رضا عباسی در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان حاضر و به سؤالات قاضی پاسخ گفت. در این جلسه بازپرسی، قاضی احمدی رئیس شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان ضمن تفهیم اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی از طریق شرکت در مراسم دعای کمیل برای آزادی سعید متین پور، اقدام به اخذ آخرین دفاع عباسی نمود و ضمن صدور قرار مجرمیت پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه انقلاب زنجان ارجاع داد.

۱۱/۰۹/۸۹ : احمد مدادی از اعضای شورای سیاستگذاری سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) روز سه شنبه و از طریق تماس تلفنی به شعبه دوم بازپرسی زنجان احضار شد. در این جلسه آخرین دفاع بازپرسی جهت صدور کیفرخواست در خصوص اتهامات این فعال سیاسی اخذ شد. اقدام علیه امنیت داخلی و تشویش اذهان عمومی دو اتهامی است که از سوی شعبه دوم بازپرسی زنجان به احمد مدادی تفهیم شده است. این عضو شعبه ی زنجان سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) از سال گذشته تا کنون با حکم قاضی گل محمدی ممنوع الخروج شده است و نهادهای ذی ربط اجازه خروج از کشور را منوط به نظر اداره اطلاعات استان زنجان و بازجویان پرونده ی وی می دانند که این امر هم با مخالفت نهادهای امنیتی استان زنجان همراه هست.

۲۲/۱۱/۸۹ : مسعود هاشمی دبیر سابق انجمن اسلامی و پویان تحویلداری دیگر عضو شورای مرکزی انجمن بازداشت شدند.

۱۴/۰۱/۹۰ : بازداشت همایون پناهی، فارغ التحصیل فلسفه دانشگاه زنجان و از دانشجویان ستاره دار در مقطع کار‌شناسی ارشد. همایون پناهی از روز ۱۴ فروردین ماه جاری طی حمله ناگهانی مأمورین به منزلشان دستگیر شده و برای تحمل حبس به زندان اراک منتقل شده است. همایون پناهی، پس از تظاهرات عاشورای سال ۸۸، برای اولین بار بازداشت شد و دادگاه انقلاب اراک، طی حکمی وی را به تحمل ۶ ماه و یک روز حبس محکوم کرد. اتهام این فعال دانشجویی اقدام علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی عنوان شده است.

۰۷/۰۳/۹۰ : بازداشت مجدد سورنا هاشمی و علیرضا فیروزی در ارومیه توسط نیروهای امنیتی پیش از خروج از کشور

۰۴/۰۴/۹۰ : به دنبال اعتصاب غذای دانشجویان در زمستان ۹۰ سه نفر از آنان به کمیته انضباطی احضار شدند و برای دو نفر از آنان حکم دو ترم تعلیق و محرومیت از کلیه امکانات دانشگاهی و برای یک نفر دیگر حکم توبیخ انضباطی همراه با درج در پرونده به صورت تعلیقی صادر شد.

۰۸/۰۵/۹۰ : صدور حکم ۳ سال حبس برای سعید جلالی فر، دادگاه وی دوشنبه ۲۴ مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار و وی به سه سال حبس محکوم شد. جلالی فر ظهر روز یکشنبه نهم مرداد ماه،بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد. این عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، طی این مدت چندین مرتبه از سوی مقامات قضایی احضار شده بود. اتهام جلالی فر، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان شده است.

مهر۹۰ : رحمت الله بیات عضو سابق جمعیت اسلامی دانشگاه و روح الله بیات عضو سابق کانون اشراق دانشگاه زنجان به علت فعالیت¬های دانشجویی از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد علی رغم قبولی در کنکور محروم شدند.

۲۷/۰۸/۹۰ : داوود خداکرمی که ساعت ۸:۲۰ صبح برای ارسال ماهنامه بایرام به شهر تبریز به ترمینال زنجان رفته بود از سوی اداره اطلاعات زنجان بازداشت شد.

اسفند ۹۰ : تأیید حکم سه سال حبس سعید جلالی فر در دادگاه تجدید نظر

همچنین در مهرماه ۹۰، به دنبال اعتراضات به تفکیک جنسیتی بوفه دانشکده مهندسی تعدادی از دانشجویان به کمیته انضباطی احضار شدند و از آنان تعهد کتبی گرفته شد.

فروردین ۹۳ : احضار به کمیته انضباطی و صدور حکم توبیخ بدون درج در پرونده برای نماینده¬ی ناظر شورای صنفی بر بوفه ی خوابگاه برادران، در پی بازرسی وی از بوفه

۳۰ مهر ۹۳ : توقیف بیانیه‌های انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) دانشگاه زنجان در دیدار حسن روحانی با نخبگان در پی سفر استانی ریاست جمهور به استان زنجان، توسط اطلاعات


ادامه دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
۲. تشکل ستیزی سازمان یافته

با سابقه ترین تشکل دانشجویی دانشگاه زنجان، انجمن اسلامی دانشگاه است که بارها با کارشکنی های مسئولین در آستانه ی اضمحلال قرار گرفته است. پس از دوم خرداد ۷۶ و بهبود رویکرد دولت در قبال دانشگاه ها، انجمن اسلامی دانشگاه زنجان نیز پس از سالها جان دوباره ای گرفت؛ با تلاش شش ماهه فعالین دانشجویی آن دوران در سال ۷۷ با همکاری دفتر تحکیم وحدت، انتخابات انجمن برگزار و اساسنامه آن اصلاح شد. کوشش شش ماهه ی دانشجویان تحول خواه در آن روزها موجب شد، انجمن اسلامی دانشگاه که برای چندین سال به ظاهر نهادی دانشجویی بود ولی باطناً به نهادی حکومتی مبدل شده بود، ماهیت واقعی خود را بازیابد. پیش از آن برای سال ها شرایط به گونه ای پیش می رفت که اکثریت شورای مرکزی انجمن در انحصار اقتدارگرایان بود، مشارکت فعالانه ی دانشجویان در انتخابات شورای مرکزی انجمن در سال ۷۷ موجب شد تا دانشجویان مستقل که صاحبان اصلی انجمن بودند به آن بازگردند.

برای مدت پنج سال انجمن به قوت خود باقی بود تا وقایع ۱۶ آذر سال ۸۲ روی داد که حکم ۴ ماه ممنوعیت از فعالیت را برای انجمن و احکام انضباطی و احضاریه های متعدد به اطلاعات سپاه و دادگاه زنجان را برای اعضای شورای مرکزی انجمن در پی داشت. به دنبال این رخدادها دفتر انجمن از ۲۰ آذر پلمپ شد. پس از پایان مدت محرومیت از فعالیت انجمن؛ اعضای شورای مرکزی به طور غیر مترقبه، با صدور بیانیه ای در اردیبهشت ۸۳ استعفای دسته جمعی خود را در واکنش به آنچه: «تجربه چند ساله اصلاحات بی نتیجه» و عدم توانایی انجمن های اسلامی در تحقق «آرمانهای ملت (آزادی ، دموکراسی ، حقوق بشر و... )» با توجه به «شرایط سیاسی کشور» می دانستند، اعلام کردند. به دنبال این اقدام، انجمن در اردیبهشت همان سال انحلال یافت.

مجدداً در سال ۸۳ انجمن توسط هیأت مؤسس جدید بازگشایی شد و تا پیش از تغییر دولت و به تبع آن تغییر ریاست دانشگاه که در سال ۸۵ صورت گرفت به فعالیت خود ادامه می داد. در آن سال ها انجمن از اقبال بالایی در میان دانشجویان برخوردار بود و انتخابات شورای مرکزی بین عموم دانشجویان به صورت سراسری برگزار می شد؛ با این وجود انتخابات انجمن طی سالهای ۸۵ و ۸۶، دو سال پیاپی توسط هیأت نظارت دانشگاه تأیید نشد. در نهایت با گروکشی مدرک تحصیلی اعضای انجمن، شورای مرکزی ناگزیر از تحویل دفتر انجمن و انحلال آن در سال ۸۶ شد.

در آذر همان سال هیأت مؤسس جدید انجمن شکل گرفت و درخواست صدور مجوز کرد که با این تقاضا در تاریخ ۲۹/۱۱/۱۳۸۶ موافقت شد. ولی دیری نپایید که معاون دانشجویی و دبیر هیأت نظارت دانشگاه، حسن مددی در تاریخ ۲۰/۰۳/۱۳۸۷، ضمن صدور نامه ای و با استناد به بند۴ ماده۳ «آیین نامه تشکل های اسلامی دانشگاهیان» مجوز فعالیت انجمن را بر خلاف قانون لغو کرد. به دنبال شکل گیری تظاهرات دانشجویی در اعتراض به فساد اخلاقی رئیس کمیته انضباطی و وقایع تلخ پس از آن، انجمن برای ۵ سال به محاق رفت.

با روی کار آمدن دولت جدید در سال ۹۲، هرچند که هنوز تغییرات ملموسی در شیوه مدیریتی دانشگاه رخ نداده است، اما مدیریت دانشگاه؛ در اقدامی مهندسی شده که علاوه بر دانشگاه زنجان در چند دانشگاه دیگر نیز در حال انجام بود؛ در اسفند ۹۲ برای سه انجمن اسلامی مجوز فعالیت صادر کرد، این اقدامات که همزمان با برگزاری مجمع عمومی غیر قانونی دفتر تحکیم وحدت در روزهای ابتدایی مهرماه و در هنگامه ای که اکثر قریب به اتفاق انجمن های اسلامی مستقل سراسر کشور منحل شده بودند، صورت می گرفت. سیاست رؤسای به جای مانده از دولت قبل و البته حامیان آنها مشخص بود. آنها می دانستند که روی کار آمدن دولت جدید اجباراً موجب بازگشایی انجمن های اسلامی و قدرت یافتن مجدد دفتر تحکیم وحدت خواهد شد. بنابراین مجموعه ای از اقدامات به شکل هماهنگ شده در سطح کلیه ی دانشگاه های کشور صورت پذیرفت. بر این اساس دفتر تحکیم وحدت با تخلفات محرز فراوان، نشست سالانه ی خود را با حضور سه تشکل رسمی (طبق قانون حداقل باید ۲۰ تشکل در یک اتحادیه دانشجویی عضویت داشته باشند) برگزار کرد. این تخلفات با اهمال وزارتین علوم و بهداشت نادیده انگاشته شد و تنها به چند مرتبه اخطار به دفتر تحکیم وحدت که حالا به ظاهر غصب شده بود مبنی بر رساندن تعداد تشکل های عضو اتحادیه به میزان قانونی داده شد. بنابراین هرچند که هنوز و تا زمان نگارش این گزارش، اتحادیه در دست یافتن به این هدف ناکام مانده ولی پروژه سراسری در کشور برای تحقق این نقشه ادامه دارد.

اما آنچه علاوه بر فروپاشی دفتر تحکیم وحدت، بیشتر به جامعه دانشجویی ضربه می زند، از بین رفتن هویت انجمن اسلامی به عنوان نهادی مدنیست که بیش از هفتاد سال از پایایی آن می گذرد. این سیاست انجمنهای اسلامی را به شعبه ای از جریان حاکمیت، در کنار نمونه های دیگر همچون: «بسیج دانشجویی»، «جامعه اسلامی»، «انجمن اسلامی مستقل» در دانشگاه تبدیل خواهد کرد.
متأسفانه این ماجرا با آگاهی مسئولان، نسبت به پیشینه ی درخشان فعالیت های دانشجویی در دانشگاه زنجان و استعداد دانشجویان آن برای بازسازی انجمن اسلامی دانشگاه، به بدترین وجه ترتیب داده شد. برای صورت دادن به این هدف و جلوگیری از شکل گرفتن انجمن اسلامی واحد و قدرتمند و همینطور کمک به دفتر تحکیم وحدت، برای به حدنصاب رساندن تشکل های عضو خود، دانشگاه برای سه گروه، با هویت و اهداف کاملاً متضاد مجوز انجمن اسلامی صادر کرد.

ادامه دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
صفحه  صفحه 22 از 27:  « پیشین  1  ...  21  22  23  ...  27  پسین » 
سیاست

اخبار نقض حقوق بشر در ایران

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA