ارسالها: 2554
#11
Posted: 29 Oct 2012 10:10
تولید ناخالص داخلی
بر اساس گزارش سالیانهٔ اوپک در سال ۲۰۰۷، رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) در ایران در سال ۲۰۰۶، ۴٫۹ و در سال ۲۰۰۷، ۵٫۴ درصد بودهاست که در هردو سال کمتر از میانگین کشورهای عضو این سازمان (به ترتیب ۵٫۸ و ۶ درصد) بودهاست.
بر اساس آمار بانک جهانی در سال ۲۰۰۸، رشد تولید ناخاص داخلی در ایران ۷٫۸ درصد بودهاست. در سال ۲۰۰۸ میلادی، تولید ناخالص داخلی ایران از لحاظ برابری قدرت خرید (Power Purchasing Parity)در حدود ۸۴۱٫۷ میلیارد دلار بوده، که اقتصاد این کشور را در رده شانزدهم جهانی پس از استرالیا و بالاتر از کشورهای هلند، سوئد و بلژیک قرار میدهد.
اما تولید ناخالص داخلی ایران از لحاظ میزان تبادل (Exchange Rate) در سال ۲۰۰۹ در حدود ۳۸۲٫۳ میلیارد دلار بود که این کشور را در ردهٔ ۲۹ جهان قرار میدهد.[۳۸] و از نظر میزان تولید ناخالص ملی سرانه (per capita GDP) با ۱۲٬۸۰۰ دلار در رده ۷۸ جهان است.
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"
ارسالها: 2554
#12
Posted: 29 Oct 2012 10:14
دولت احمدینژاد به خاطر تحریمها بودجه را 'انقباضی' میبندد
آقای ممبینی میگوید که بودجه سال آینده به خاطر تحریمها و شرایطی که ایجاد می کند، انقباضی تنظیم می شود
رحیم ممبینی، معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ایران می گوید که به دلیل شرایط تحریم و ثابت ماندن احتمالی قیمت نفت در جهان، بودجه سال آینده کشور به صورت "انقباضی" تنظیم خواهد شد.
آقای ممبینی به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته که در سال آینده "اقتصاد جهانی کماکان با رکورد نسبی مواجه بوده و لذا قیمت جهانی نفت افزایش قابل توجهی نخواهد داشت" و اقتصاد کشور نیز با "ادامه فشارها و تحریمهای نابرابر و غیرعادلانه، کشور را با شرایطی مواجه خواهد نمود."
مطالب مرتبط
محمود احمدینژاد: بودجه خیلی جاها صفر شده است
احمدی نژاد در لحظات پایانی وقت قانونی چه میکند
بودجه امسال ایران ابلاغ شد
اقتصاد ایران
او در باره این "شرایط" توضیح بیشتری نداده اما گفته که "باید تلاش کرد با تبدیل کردن آن به فرصت و پیادهسازی و عملیاتی نمودن اقتصاد مقاومتی، بسترهای مناسب برای ایفای وظایف دولت برای حمایت از تولید ملی،کار و سرمایه ایرانی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تحقق توامان پیشرفت و عدالت ایجاد گردد."
در سالهای اخیر همواره بودجه دولت محمود احمدی نژاد انبساطی بوده و دولت با افزایش قیمت های نفت، هر ساله بودجه خود را افزایش می داد و توجهی هم به انتقادهای کارشناسان اقتصادی در باره عواقب این رشد سریع بودجه، نشان نمی داد، اما بعد از تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران و کاهش شدید درآمدهای نفتی، دولت آقای احمدی نژاد ناچار شده است، کمربندها را سفت کند.
البته این آخرین بودجه دولت آقای احمدی نژاد است و برخلاف سالهای اخیر اجرای این بودجه به عهده دولت بعدی خواهد بود و مشکلات به گردن رئیس جمهور و دولت بعدی خواهد افتاد.
تحریم های بین المللی و آشکار شدن آثار آن در بازار ارز -که بخشی از آن نیز در عملکرد اقتصادی چند سال اخیر تیم آقای احمدی نژاد ریشه دارد- شرایط به وجود آورده که به گفته آقای ممبینی، باید از ظرفیت های داخلی برای استفاده "دقیق تر و منطقی تر منابع بودجه عمومی" استفاده بیشتری شود، و زمینه مشارکت "بخش غیر دولتی" فراهم شود.
اعتیاد دولت به پول نفت
تامین بخشی از بودجه از محل درآمدهای نفتی، دولت را به پول نفت معتاد کرده است و برای همین هم کاهش شدید درآمدهای نفتی می تواند، دولت بعدی را در شرایط دشواری قرار دهد.
از سوی دیگر دولت به دنبال افزایش درآمدهای مالیاتی است تا شاید از این طریق بتواند مشکلات ناشی از کمبود درآمدهای نفتی را در بودجه عمومی دولت کم کند.
تامین بخشی از بودجه از محل درآمدهای نفتی، دولت را به پول نفت معتاد کرده است و برای همین هم کاهش شدید درآمدهای نفتی می تواند دولت بعدی را در شرایط دشواری قرار دهد.
آقای ممبینی می گوید که "ظرفیت مالیاتی در کشور دو برابر وضع موجود است" و بسیاری از "مشاغل که درآمدهای هنگفت دارند" مالیات نمی پردازند.
سهم درآمدهای ناچیز مالیاتی در ایران یکی از انتقادهایی است که به دولت وارد می شود. بنابر گزارشی که اکبر ترکان، معاون پیشین وزارت نفت اخیرا در مجمع تشخیص مصلحت تهیه کرده، نشان می دهد که برای ۶۰ درصد از فعالیت های اقتصادی در ایران مالیات پرداخت نمی شود. نزدیک به ۴۰ درصد از این فعالیت های اقتصادی از پرداخت مالیات معاف هستند و بیش از ۲۱ درصد از فعالیتهای اقتصادی نیز به صورت اقتصاد زیر زمینی است که اساسا امکان اخذ مالیات از آنها وجود ندارد.
به نظر می رسد با بروز مشکلات اقتصادی، دولت سعی دارد تا درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد، اما شرایط رکود در بخش تولید دست دولت را برای افزایش مالیات خواهد بست و دولت به سادگی نمی تواند سهم مالیات را که در تولید ناخالص داخلی ایران اکنون حدود هفت درصد است، دو برابر کند.
اقتصاد ایران به شدت به درآمدهای حاصله از فروش نفت خام وابسته است به نحوی که نه تنها حیات بخش دولتی، بلکه ادامه فعالیت سایر بخش های اقتصادی، از جمله تولید کالاهای صادراتی، بدون دسترسی به عواید نفتی برای واردات مواد و ابزار مورد نیاز امکانپذیر نیست.
برخی از کارشناسان نگران آن هستند که در صورتی که بحران اقتصادی کنونی ایران به سرعت پایان نیابد، ممکن است اقتصاد این کشور با وضعیت رکود تورمی عمیقتری مواجه شود که خروج از آن بسیار دشوار خواهد بود.
افزایش قیمت ها و تورم به کاهش شدید قدرت خرید خانوارهای کم درآمدتر جامعه منجر شده است چون این خانوارها بخش عمده ای از درآمدهای خود را مصرف می کنند و برخلاف ثروتمندان، امکان پس انداز بخشی از درآمد خود و سرمایه گذاری به منظور سودبردن از تورم قیمت ها را نداشته اند.
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"
ارسالها: 2554
#13
Posted: 29 Oct 2012 10:19
picture hosting
دولت محمود احمدی نژاد در هفت سال گذشته (۱۳۸۴تا ۱۳۹۰) از محل صادرات نفت خام ۵۳۱ میلیارد دلار درآمد داشته که تقریبا نصف درآمدهای نفتی ایران در یکصد سال اخیر است
نابر گزارشی که اکبر ترکان معاون پیشین وزارت نفت ایران در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کرده است، این درآمد حتی با مجموع درآمدهای نفتی دولت های بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست.
این گزارش نشان می دهد که میزان درآمدهای نفتی ایران از از زمان کشف و تولید نفت در دوره مظفرالدین شاه تا پایان سال گذشته به یک هزارو ۱۱۶ میلیارد دلار رسیده است.
مجموع درآمدهای نفتی ایران در دوره پیش از انقلاب تا سال ۱۳۵۷ حدود ۱۱۲ میلیارد دلار درآمد بوده است که بخش عمده آن در سالهای بعد از ۱۳۵۲ خورشیدی به دست آمده که قیمت نفت افزایش شدیدی پیدا کرد. تا پیش از سال ۱۳۵۲ کل درآمد نفتی ایران تا آن زمان نزدیک به ۲۷ میلیارد دلار بوده است.
بنابر گزارش مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران که اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس آن است، درآمد نفتی ایران در سالهای بعد از انقلاب تا سال ۱۳۸۴ یعنی زمان به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد ۴۴۵ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که تنها در هفت سال دوره آقای احمدی نژاد درآمد نفتی ایران به ۵۳۱ میلیارد دلار بالغ شد.
گزارش نشان می دهد که در سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰ که تازه جنگ هشت ساله ایران و عراق شروع شده بود، ایران در کل حدود ۳۵ میلیارد دلار از محل فروش نفت خام درآمد داشته است و بعد از آن دولت میرحسین موسوی (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸) در کل ۱۱۰ میلیارد دلار، دولت اکبر هاشمی رفسنجانی ( سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶) ۱۴۱ میلیار دلار و دولت محمد خاتمی (سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴) ۱۵۷ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته اند.
درآمدهای نفتی ایران
_ میلیارد دلار
از آغاز تولید نفت تا سال ۱۳۵۲ .........................۲۶.۸۱۸
از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ ......................... ۱۱۲.۷۱۹
سالهای اول انقلاب (۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰)......................... ۳۵,۸۰۶
دولت میرحسین موسوی(۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸)......................... ۱۱۰,۶۸۶
دولت هاشمی رفسنجانی(۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶) ......................... ۱۴۱.۷۰۳
دولت محمد خاتمی(۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴)......................... ۱۵۷.۲۷۷
دولت محمود احمدی نژاد(۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰)......................... ۵۳۱.۸۸۲
مجموع درآمدهای نفتی ......................... ۱۱۱۶.۸۹۱
علاوه بر عواید سرشار ارزی، آمار نشان می دهد بخش عمده درآمدهای نفتی هفت سال اخیر صرف واردات کالاهای مصرفی و خدمات شده است. آمارهای رسمی نشان می دهد که ۴۸۴ میلیارد دلار در این هفت سال صرف واردات شده است.
بررسی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نشان می دهد سهم واردات کالاهای سرمایه ای از کل واردات که تا سال ۱۳۸۴ حدود ۲۲ درصد بود، در سال ۱۳۹۰ به حدود ۱۴ درصد کاهش پیدا کرده است و بقیه کالاهای وارداتی شامل اقلام مصرفی و واسطه ای بوده است.
در سالهای اخیر همواره این انتقاد به دولت آقای احمدی نژاد وارد شده است که دولت وی، زمینه افزایش واردات کالاهای مصرفی را فراهم کرده است به حدی که حتی بخشی از میوه مصرفی کشور نیز از خارج وارد شده است.
افزایش واردات کالاهای مصرفی نیاز ارزی ایران را چنان افزایش داده است که در ماههای اخیر به دلیل تحریم های بین المللی و بروز بحران ارزی، دولت این کشور ناچار شده تا محدودیت هایی را برای کنترل بازار ارز اعمال کند.
برخی منتقدان دولت آقای احمدی نژاد می گویند که اگر دولت آقای احمدی نژاد تا این اندازه درآمدهای نفتی را صرف واردات نمی کرد اکنون به سادگی می توانست برای مدتها بازار ارز و اقتصاد کشور را با این حجم عظیم درآمدهای کنترل کند.
گزارش مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، بدون پرداختن به سیاست های اقتصادی هفت سال اخیر نشان می دهد که تقریبا نیمی از درآمدهای نفتی ایران در یکصد سال اخیر به دست آمده است ولی تقریبا تمامی آن مصرف شده است.
پرچم
بعد از خروج شرکت های بین المللی نفتی، صنعت نفت ایران با کمبود منابع مالی و تجهیزات رو به رو شده است
بخش عمده این درآمدها صرف واردات کالا و بودجه جاری کشور شده و انتقاد اصلی گزارش مجمع تشخیص مصلحت نظام به این است که چرا تنها نزدیک به ۱۷ درصد کالاهای وارد شده کالای سرمایه ای بوده است و بقیه کالاهای مصرفی و واسطه ای.
به عقیده آقای ترکان و همکارش حامد فرنام، دولت به جای واردات کالاهای مصرفی و واسطه ای می بایست این درآمدهای را صرف "پروژه های زیر ساخت" می کرد که هم "ماندگار و اشتغال زا هستند و بستر رشد و توسعه کشور را فراهم می کنند."
سهم درآمدهای ناچیز مالیاتی در ایران یکی از انتقادهایی است که به دولت وارد می شود. بنابر این گزارش، ۶۰ درصد از فعالیت های اقتصادی درایران مالیات نمی پردازند. نزدیک به ۴۰ درصد از این فعالیت های اقتصادی از پرداخت مالیات معاف هستند و بیش از ۲۱ درصد از فعالیتهای اقتصادی نیز به صورت اقتصاد زیر زمینی است که اساسا امکان اخذ مالیات از آنها وجود ندارد.
این بررسی نشان می دهد که دولت می تواند با تغییر قوانین، درآمدهای مالیاتی را به دو و نیم برابر افزایش دهد و با آن بخش زیادی از بودجه جاری دولت را تامین کند. سهم مالیات در تولید ناخالص داخلی ایران اکنون حدود هفت درصد است.
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"
ارسالها: 2554
#14
Posted: 29 Oct 2012 10:22
توکلی: تامین کوپنی کالاهای اساسی تنها راه حفظ نظام است
احمد توکلی، نماینده مجلس ایران گفته است: "تنها راه برای حفظ انقلاب و نظام تامین امنیت غذایی مردم این است که اقلام اساسی مورد نیاز مردم به شکل کوپنی تامین شود."
آقای توکلی در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به افزایش قیمتها در ایران تاکید کرده است: "با توجه به دو برابر شدن ارزش ارز و کاهش شدید ارزش پول ملی"، دولت "راهی جز ارائه کالاهای اساسی مثل برنج، گوشت، شیر و روغن به صورت کوپنی ندارد".
دولت ایران تا سالها پس از پایان جنگ بعضی از کالاهای اساسی را بر مبنای سهمیه بندی و به صورت کوپنی در اختیار شهروندان قرار میداد، اما ستاد بسیج اقتصادی، که سازماندهی و مدیریت توزیع کالای کوپنی را بر عهده داشت، سال گذشته تعطیل شد.
آقای توکلی گفته است: "من مخالف هدفمندی نیستم ولی دولت باید تامین کالاهای اساسی مردم را تضمین کند."
دولت آقای احمدی نژاد، در دوره دوم مسئولیت خود برای "هدفمندی" یارانه های پرداختی به شهروندان، برنامه هایی را برای حذف یارانه برخی کالاها و خدمات و در عوض، توزیع نقدی کمک هزینه دولتی در میان مردم به مرحله اجرا گذاشته است.
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"
ارسالها: 2554
#15
Posted: 29 Oct 2012 10:25
photo sharing
شاخص بورس سهام تهران در روزهای اخیر رشد چشمگیری داشته
بازار دچار گیجی شده، عدهای میپرسند که اگر نرخ دلار به اندازه زیاد و کافی افزایش یافته، حالا که قیمت سهام و شاخص بورس بالا رفته بهتر نیست که پول خود را در خرید سهام و دارایی های دیگر سرمایهگذاری کنیم که ضرر نکنیم؟عده ای که اخیرا دلار را بین ۳۵۰۰ تومان تا ۴۰۰۰ تومان خریدهاند نگران هستند مبادا قیمتش پایین بیاید و ضرر کنند. آنها میپرسند قیمتها تا کجا بالا میرود؟ و بهتر است حالا در کجا سرمایه گذاری کنیم؟
برخی بازاریان در برابر کاهش ۶۰۰ تومانی نرخ دلار، در روز سه شنبه ۲ آبان، نگرانند که نکند قیمتش باز هم پایین بیاید.
یک تصور این است که شاید ایران در حال مذاکره باشد و شاید مذاکرات قرار است مسیری متفاوت با گذشته داشته باشد، پس بهتر است که بخشی از دلار خود را بفروشیم.
اما عدهای دیگر میگویند که این کاهش مقطعی است و نرخ دلار دوباره بالا خواهد رفت، زیرا اتفاق جدید و مهمی نیفتاده است.
عدهای از کارشناسان معتقدند که به دلیل انباشته شدن تورم انتظاری در بازار ارز و رشد نقدینگی و تورم در ۱۲ سال اخیر، رشد نرخ دلار و ارز فعلی، تاحدودی طبیعی است. اما تاحدودی هم تحت تاثیر تحریمهای نفتی و بانکی و جو روانی و هجوم نقدینگی سرگردان با هدف کسب سود، حفظ قدرت خرید و ارزش پول قرار دارد.
صاحب نظران معتقدند که با توجه به تورم ۱۲سال اخیر و تثبیت نرخ دلار بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان برای حدود ۱۲ سال، اکنون باید نرخ دلار حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان باشد و بیش از این تحت تاثیر جو روانی، تقاضای کاذب و هجوم نقدینگی سرگردان است.
اما قیمت واقعی دلار را هرچه ارزیابی کنیم، نکتهای که حایز اهمیت است اثر رشد نرخ دلار بر کل اقتصاد، قیمت کالاها و خدمات، داراییها و سرمایهها، نرخ سهام، نرخ مسکن و اجاره است.
عدهای از اقتصاددانان میگویند با احتساب درآمد نفت و صادرات غیرنفتی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد، یعنی حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی، اگر تولید ناخالص را حدود ۵۰۰ میلیارد دلار فرض کنیم اثر نرخ ارز بر اقتصاد حداکثر باید ۳۰ درصد باشد و اگر طبق تئوری برابری قدرت خرید، تولید ناخالص داخلی ایران را حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد دلار فرض کنیم اثر نوسانات نرخ دلار براقتصاد باید بین ۱۵ تا ۲۰ درصد اعلام شود.
براین اساس، اثر نرخ ارز بر تورم و قیمت کالاها، داراییها و سرمایه، نباید بیش از ۲۰ درصد ارزیابی شود و مردم و سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی باید مراقب رشد حبابگونه قیمتها باشند، زیرا بعد از مدتی مانند تغییرات روزهای اخیر نرخ دلار و ارز، ممکن است درخرید سهام و سایر داراییها متضرر شوند.
از آن جا که نرخ دلار برای مدت طولانی ثابت بوده و در یک سال اخیر حدود ۲۰۰۰ تومان افزایش یافته این میزان تغییر، موجب رشد قیمت کالاها، داراییها و سرمایهها شده و هر چه شرکتی کالای خارجی بیشتری داشته باشد ارزش داراییها و قیمت سهام بالاتری خواهد داشت.
به عنوان مثال، در بازار خودرو، قیمت تمام شده خودرو به خاطر رشد قیمت مواد اولیه، فلزات، قطعات، رشد نرخ ارز و قطعاتی که از خارج وارد میشود حدود ۶۰ تا ۱۰۰ درصد بالا رفته است. یعنی بخشی از این رشد هزینهها متاثراز نرخ ارز و بخشی متاثر از رشد هزینه مواد اولیه و تولید است و همه این افزایش متاثر از نرخ ارز نیست و باید اثرتورم انباشته و نقدینگی و تثبیت قیمت ها را بیش از نرخ ارز بدانیم.
اما نرخ ارز و دلار نیز به خاطر تثبیت ۱۲ ساله نرخ آن و افزایش یکباره و ۲۰۰۰ تومانی آن به اندازه خود بر قیمتها اثر دارد.
به عبارت دیگر پس از تثبیت نرخ خودرو در سالهای اخیر حالا خودروسازان اعلام کردهاند که قیمت خودرو باید بالا برود و برخی نیز گفتهاند که قیمت خودرو در بازار آزاد کمتر از قیمت تمام شده آن است و در حال حاضر خودروسازان زیان میدهند و باید قیمت محصولات آنها بیش از این افزایش یابد و یا از تسهیلات ارزان قیمت حدود ۲ هزار میلیارد تومانی برای رفع مشکل خود برخوردار شوند.
"بالارفتن ارزش ماشین آلاتی است که از خارج وارد شده یا مواد اولیه و تکنولوژی وابسته به خارج کشور باعث شده که ارزش داراییها بیش از قبل ارزیابی شود و شرکتها و کارخانهها اکنون متوجه شدهاند که ماشینآلات آنها در برابر ریال از ارزش بیشتری برخوردار است"
گفته میشود خودرویی که الان در بازار ۲۴ میلیون تومان فروش میرود در واقع با ۳۰ میلیون تومان هزینه تولید داشته است.
در بورس نیز شاخص کل به خاطر بالاتر رفتن ارزش داراییهای شرکتها، و ضرورت ارزیابی مجدد داراییهای آنها افزایش یافته و دریکی دوماه اخیر تغییر اساسی در تولید یا صادرات اتفاق نیفتاده و هجوم نقدینگی نیز به اندازهای نبوده که این شاخص و قیمت سهام را در این حد افزایش دهد.
همچنین بالارفتن ارزش ماشین آلاتی است که از خارج وارد شده یا مواد اولیه و تکنولوژی وابسته به خارج کشور باعث شده که ارزش داراییها بیش از قبل ارزیابی شود و شرکتها و کارخانهها اکنون متوجه شدهاند که ماشینآلات آنها در برابر ریال از ارزش بیشتری برخوردار است.
به عبارت دیگر، اگر چه میزان تولید و صادرات آنها افزایش نداشته و یا در مواردی کاهش نیز داشته است اما به خاطر افزایش ارزش ریالی ماشین آلات، تکنولوژی و مواد اولیه موجود ارزش این سرمایه و دارایی بیش از زمانی است که نرخ دلار ۱۲۰۰ تومان بوده است.
از سوی دیگر، نقدینگی موجود کشور که از ۶۸ هزار میلیارد تومان در سال ۸۳به بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده، فشار تقاضا را افزایش داده و به نسبتی که کالاهای خارجی و دلار در اقتصاد اثر دارند، باعث افزایش ارزش کالاها و داراییهایی می شود که خارجی است یا باید از خارج وارد شود.
از این رو هر شرکتی که کالای خارجی، مواد اولیه وارداتی، ماشین آلات و تکنولوژی ومشاوره خارجی بیشتری دارد، به همان میزان با رشد ارزش دارایی ها وسرمایه خود مواجه شده است.
به این ترتیب قیمت سهام برخی کارخانهها و شرکتها، بدون آن که افزایش تولید قابل توجه یا رشد صادراتی زیادی داشته باشند با رشد ارزش دارایی بالا رفته است.
البته سهامداران و سرمایه گذاران باید توجه داشته باشند که این رشد قیمت سهام باید متناسب با واقعیت ها و ارزش ذاتی سهام شرکت ها باشد و به یک رشد حبابی قیمت سهام تبدیل نشود زیرا اگر نرخ دلار کاهش نسبی داشته باشد یا وضعیت تحریمها و درامد نفتی و ارزی ایران تغییر کند، باعث کاهش ارزش این سهام خواهدشد.
برخی کارشناسان با نگرانی از احتمال بروز این پدیده در سایر بخش های اقتصاد، معتقدند که اگرصاحبان نقدینگی و حجم پول سرگردان موجود، احساس کنند که نرخ رشد دلار و سهام، جذاب نیست در آن صورت متوجه بخشهای سنتی مانند مسکن و اجاره و زمین می شود ودر آن صورت، مشکل افراد کم درآمد و متوسط که پول کافی ندارند، بیشتر میشود.
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"
ارسالها: 2554
#16
Posted: 29 Oct 2012 10:27
غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران هشدار داده است
'افرادی که برای ضربه زدن به نظام اقدام به ایجاد اخلال در نظام اقتصادی می کنند، طبق قانون مفسد فی الارض بوده و به اعدام محکوم میشوند.'
آقای محسنی اژه ای امروز دوشنبه ۲۴ مهر (۱۵ اکتبر) در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره تعداد افراد بازداشت شده گفت که امروز بیش از ۳۰ نفر در این زمینه دستگیر شدهاند و "ممکن است تا این لحظه که من در جمع شما هستم تعداد آنها از ۴۰ نفر هم گذشته باشد".
بحران ارزی در ایران
سقوط ١۵ درصدی ارزش ریال ایران در یک روز
مجلس ایران در صدد طرح سئوال ارزی از احمدی نژاد است
مسئول بحران ارزی ایران کیست؛ 'نرخ واقعی' ارز کدام است؟
سخنگوی قوه قضائیه ایران این افراد را از لحاظ موقعیت اجتماعی، میزان تحصیلات و سن و سال در طیفهای مختلف توصیف کرد و گفت که یک نفر از آنها زن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای محسنی اژه ای گفت: "در اعترافات یکی از متهمان آمده که وی ظرف سه ماه، یک میلیارد تومان سود کرده است."
سخنگوی قوه قضائیه که در جمع خبرنگاران در تهران صحبت می کرد، گفته "اخلالگران بازار ارز با خرید و فروش سوری بازار را ملتهب کردند."
غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران یک هفته پیش از دستگیری "۵۰ اخلالگر بازار ارز" خبر داده و گفته بود که تصمیم به دستگیری این افراد در جلسه مشترک ارزی نمایندگان دولت و مجلس در دفتر رئیس کل بانک مرکزی گرفته شد.
در هفته های اخیر ارزش برابری ریال ایران در برابر ارزهای خارجی به شکلی کم سابقه سقوط کرده و افزایش قیمت ارز، فعالیت های تجاری و بازرگانی ایران را تحت تاثیر قرار داده است.
مسئول بحران ارزی ایران کیست؟
در اقتصاد بازار آزاد، نرخ ارز به عنوان بهای ارز خارجی برحسب پول داخلی، حاصل تعامل عرضه و تقاضا در بازار ارز است. خرید و واردات کالای خارجی مستلزم پرداخت بهای آنها به ارز خارجی است که طبیعتا تقاضا برای ارز را افزایش می دهد. صادرات کالا به معنی دریافت ارز خارجی است که باید در بازار به پول داخلی تبدیل شود و به این ترتیب، عرضه ارز را بیشتر می کند.در مورد تاثیر نرخ تورم بر نرخ برابری ارز هم، تورم داخلی به معنی افزایش قیمت اجناس تولید داخل و گرایش مصرف کننده به اقلام وارداتی و همچنین، گران شدن کالاهای صادراتی و کاهش صادرات است.
بحران ارزی ایران باعث شده که در مواردی بازاریان با تردید نسبت به ثبات قیمت ارز و نگرانی از افزایش مجدد آن، از عرضه کالاهای خود و صرافی ها هم از فروش ارز خودداری کنند.
اوایل مهر ماه امسال و دنبال افزایش پی در پی قیمت ارز، گروهی از بازاریان تهران دست به اعتراض خیابانی زدند و شعارهای ضددولتی سر دادند.
آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران این افراد را "غیربازاری" خوانده و گفته بود "در تهران یک عده ای به نام بازاری وارد خیابان شدند که اغتشاش کنند که فورا بازاری ها اطلاعیه دادند."
آقای خامنه ای معترضان را افرادی خوانده بود که "در دو خیابان تهران می آیند و چند سطل زباله را آتش می زنند."
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران اخیرا اعلام کرده بود که دولت ارز کافی برای تزریق به بازار ندارد. به گفته او بودجه برخی از دستگاه ها به صفر رسیده یا کاهش پیدا کرده است. رئیس جمهور ایران پیشتر در کنفرانس مطبوعاتی در تهران اخلالگران بازار ارز را "۲۲ نفر اعلام کرده بود."
سیاستمداران منتقد دولت ایران می گویند که کاهش ارزش ریال به دلیل سوء مدیریت و سیاست های غلط دولت در سال های اخیر است و همزمان تحریم های بین المللی هم آثار سو دیگری بر اقتصاد ایران داشته است
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"
ارسالها: 2554
#17
Posted: 29 Oct 2012 10:28
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران با پذیرش اینکه عملکرد مجلس در نظارت بر اجرای قوانین و جلوگیری از تخلفات اقتصادی ناقص بوده است، از کمیسیونهای مجلس خواست که با نظارت دقیق این اشتباه را جبران کنند.
آقای لاریجانی روز یکشنبه ۲۳ مهر (۱۴ اکتبر) در جلسه علنی مجلس با اشاره به سخنان اخیر آیت الله خامنهای، رهبر ایران گفت: "نمایندگان مجلس باید بپذیرند که در نظارت به موقع عمل نکردهاند و نظارتها باید به نحوی بود که جلوی مشکلات اقتصادی گرفته میشد."
طرح سوال از احمدینژاد در انتظار بررسی در مجلس
مجلس فوریت طرح توقف برنامه حذف یارانهها را تصویب کرد
طرح مجلس ایران برای محدود کردن تخصیص ارز دولتی
او از مرکز پژوهشهای مجلس خواست تا با تشکیل "اتاق بررسی وضعیت" به کمیسیونهای مجلس گزارش مستمر بدهد و همه مسئولان را به پاسخگویی وادارد.
آقای لاریجانی همچنین تاکید کرد که مجلس بنای "مچگیری در نظارت" ندارد، اما لازم است کمیسیونهای مختلف مجلس نظارت قانونی خود را مجدانه انجام دهند.
آقای لاریجانی با اشاره به سخنان اخیر آقای خامنهای مبنی بر اینکه تحریمها مشکلاتی پدید آورده اما برخی بیتدبیریها مشکلات را افزایش داده است، گفت : "امروز باید در حمایت از بخش صنعت و کشاورزی با توجه به آسیبهای وارده اقدامات همه جانبه انجام داد."
رئیس مجلس ایران با اعلام آمادگی مجلس برای همکاری در همه زمینهها، از دولت خواست که با پیشنهاد لوایحی، موضوع کنترل قیمت ارز و نقدینگی، حذف مقررات زائد و حمایت از مواد اولیه برای بخش تولید را مد نظر قرار دهد.
رهبر ایران در جریان دیدار اخیرش از شهرهای استان خراسان شمالی از مسئولین ایران خواست که هر چه میتوانند به مسال اقتصادی، تولید ملی و مساله اشتغال توجه کنند.
او همچنین گفته بود که همه مسئولان باید به وظایف قانونی خود عمل كنند و با یكدیگر همدل، همراه و همزبان باشند.
آقای خامنه ای گفته بود: "ممکن است اشتباهات و خطاهایی هم وجود داشته باشد ولی همه این اشتباهات قابل جبران هستند."
پیش از این نیز آقای لاریجانی با انتقاد از افزایش قیمتها و گرانی در ایران گفته بود: " اگر مدیریت صحیح وجود داشت نباید چنین گرانیهایی را در کشور مشاهده میکردیم".
استیضاح
همزمان با سخنان امروز رئیس مجلس ایران، احتمال استیضاح وزیران کشاورزی و صنعت دولت آقای احمدی نژاد مطرح شده است.
طرح استیضاح صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی ایران امروز با ۳۹ امضا تحویل هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد.
همچنین گزارش هایی مبنی بر امضای طرح استیضاح مهدی غضنفری، وزیر صنعت و تجارت ایران توسط ۶۵ نماینده مجلس منتشر شده است.
یکی از این نمایندگان گفته است که جلسه امروز یکشنبه ۲۳ مهر (۱۴ اکتبر) آقای غضنفری با نمایندگان معترض آنها را قانع نکرده و نمایندگان بر استیضاح او اصرار دارند.
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"
ارسالها: 642
#18
Posted: 4 Feb 2019 20:17
تونل زمان
تصویر اقتصاد ایران در چالش #10سال
یک لحظه سر برگردانیم و به 10 سال پیش نگاه کنیم: بهمن 1387.
هنوز نه طوفانهای سیاسی سالهای 88 و 96 را از سر گذراندهایم، نه تلاطمات اقتصادی سالهای 91 و 97 را.
و تازه، 10 سال جوانتریم!
روزگار بهتری به نظر میرسید، نه؟
این گزارش تلاش میکند با نگاهی گذرا، وضعیت اقتصاد، سیاست و جامعه ایرانی در دو مقطع 10 سال قبل و امروز را با هم مقایسه کند.
تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (بر اساس قیمتهای ثابت سال 90) در سال 87 رقمی معادل 584 هزار و 48 میلیارد تومان بوده است. آخرین آمار بانک مرکزی از این شاخص مربوط به سال 96 است که رقم 694 هزار و 83 میلیاردتومانی را به ثبت رسانده است. امسال به احتمال زیاد این رقم کاهش خواهد یافت.
در شاخص درآمد سرانه (بر اساس محاسبات بانک جهانی به دلار ثابت سال 2010)، درآمد سرانه هر ایرانی در سال 2009 معادل 6248 دلار بوده است. آخرین آماری که از این شاخص موجود است، مربوط به سال 2017 است که درآمد سرانه هر ایرانی را معادل 6947 دلار ارزیابی کرده. اگر ملاک محاسبات را «دلار جاری» در نظر بگیریم، درآمد سرانه هر ایرانی در سال 2009 معادل 5619 دلار و در سال 2017 معادل 5415 دلار محاسبه شده است.
__بیشترین درآمد سرانه به نقل از دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد،در منطقه و در جهان در اختیار قطر با ۱۱۶ هزار و ۸۱۸ دلار است و پس از این کشور، لیختن اشتاین با ۹۷ هزار و ۳۳۶ دلار، سنگاپور با ۸۲ هزار و ۵۰۳ دلار، برونئی با ۷۶ هزار و ۴۲۷ دلار و کویت با ۷۰ هزار و ۵۲۴ دلار در رده های دوم تا پنجم قرار دارند.
در بین سایر کشورهایی که رتبه بالاتری از ایران داشتهاند، درآمد سرانه نروژیها ۶۸ هزار و ۱۲ دلار، اماراتیها ۶۷ هزار و ۸۰۵ دلار، آمریکاییها ۵۴ هزار و ۹۴۱ دلار، عربستانی ها ۴۹ هزار و ۶۸۰ دلار، آلمانیها ۴۶ هزار و ۱۳۶ دلار، فرانسویها ۳۹ هزار و ۲۵۴ دلار، انگلیسیها ۳۹ هزار و ۱۱۶ دلار، ترکها ۲۴ هزار و ۸۰۴ دلار و روسها ۲۴ هزار و ۲۳۳ دلار بوده است.
لازم به ذکر است متوسط درآمد سرانه ناخالص از تقسیم تولید ناخالص داخلی سالانه بر جمعیت کشورها به دست میآید و طبیعی است که کشورهای با جمعیت کمتر در این رتبه بندی میتوانند در ردههای بالاتر قرار گیرند.
__مشاهده فهرست کشورها بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی (اسمی):
ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
نرخ بیکاری در سال 87 در مرز تکرقمی قرار داشت: 4 /10 درصد. نرخ مشارکت اقتصادی هم نسبتاً پایین بود: 38 درصد. در این سال در مجموع حدود 20 میلیون و 500 هزار نفر در ایران شاغل بودند و حدود دو میلیون و 392 هزار نفر بیکار. در مقام مقایسه، بر اساس آخرین گزارش سالانه مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در سال 96 به 1 /12 درصد رسیده و نرخ مشارکت اقتصادی به 3 /40 درصد. در پایان سال گذشته حدود 23 میلیون و 379 هزار نفر در ایران شاغل و بیش از سه میلیون و 210 هزار نفر بیکار بودهاند.
میتوان گفت خالص اشتغالزایی ایران در این یک دهه به دو میلیون و 878 هزار نفر بالغ شده است.
__ اونوقت آقایون در نطق های انتخاباتی وعده از اشتغالزایی یک میلیون نفر در سال میدهند.
برگرفته از
پراید رسید به ماکسیما - هفته نامه تجارت فردا
ویکی پدیا
عصر ایران
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 7231
#19
Posted: 14 Feb 2019 19:42
پَ نَ پَ مال گاوه؟
با پراید 44500000 تومنی جز خر مال چی میتونه باشه؟
جالبه دیروز تو روزنامه ایران میخوندم که نوشته بود شب عید ماشین تا 20000000 تومن گرونتر میشه!
اما راستش ترس اصلیم اینه که 6 ماه دیگه یکی این پست رو با حسرت بالا بیاره و بنویسه خوشبحالتون که پراید 44500000 تومنی داشتید...
💔تو زمستون داره چشمات...❤️🩹
ارسالها: 2135
#20
Posted: 28 May 2023 07:22
Streetwalker:
با پراید 44500000 تومنی جز خر مال چی میتونه باشه؟
و امسال کسی پراید 111 در حد صفر رو زیر 300 میلیون نمیده!
ﺍﮔﺮ ﺧﺪﺍﯾﯽ هم ﺑﺎﺷﺪ، ﻻﯾﻖ ﻣﺤﺎﮐﻤﻪ ﺷﺪﻥ ﺍﺳﺖ، ﻧﻪ ﻣﺤﺎﮐﻤﻪ ﮐﺮﺩﻥ!