ارسالها: 24568
#121
Posted: 29 Aug 2015 19:44
گشایش مرکز آموزش نظامی ناتو در گرجستان
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یک مرکز آموزشی جدید در گرجستان افتتاح کرد. تحلیلگران تردید دارند که ناتو به سبب نگرانی از روسیه اجازه پیوستن گرجستان به این طرح را بدهد
گرجستان مدت طولانی است که به دنبال عضویت کامل ناتو بوده و امیدوار است برای پیوستن به طرح عمل عضویت که یک اقدام رسمی به سمت عضویت کامل ناتوست در جریان نشست این ائتلاف در شهر ورشو در سال آینده میلادی دعوت شود.
با این حال تحلیلگران تردید دارند که ناتو به سبب نگرانی از بابت خشمگین کردن روسیه اجازه پیوستن گرجستان به این طرح را در سال 2016 بدهد.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در سخنانی صراحتا در اینباره موضع گیری نکرد. این درحالی است که براساس اعلام ناتو گشایش مرکز ارزیابی و آموزشی مشترک ناتو- گرجستان در نزدیکی شهر تفلیس، پایتخت این کشور با هدف تقویت تدابیر دفاعی گرجستان است که در سال 2008 جنگی پنج روزه با روسیه داشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، استولتنبرگ در یک کنفرانس خبری در کنار ایراکلی گاریباشویلی، نخستوزیر گرجستان پیش از مراسم افتتاح این مرکز گفت: اکنون ما شاهد مشارکت بیشتر گرجستان در ناتو و مشارکت بیشتر ناتو در گرجستان هستیم.
استولتنبرگ گفت: در این مرکز هم سربازان ناتو و هم گرجستان آموزش خواهند دید.
او در مراسم افتتاحیه مرکز آموزش ملی کرتسانیسی در نزدیکی تفلیس گفت: این مرکز به گرجستان کمک خواهدکرد تا نیروهای مسلحش را مدرنتر و برای مقابله با چالشهای قرن 21 آمادهتر کند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#122
Posted: 30 Aug 2015 17:55
آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی
ایران به مفاد توافق ژنو پایبند بوده است
آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش جدید خود را از فعالیتهای هستهای کشورمان منتشر کرد و اعلام کرد که ایران کماکان به مفاد توافق ژنو پایبند مانده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش جدید خود را از فعالیتهای هستهای کشورمان منتشر کرد و اعلام کرد که ایران کماکان به مفاد توافق ژنو پایبند مانده است.
در این گزارش، دیدهبان هستهای سازمان ملل همچنین مدعی شده که «بنظر می رسد ایران از ماه مه (اردیبهشت) یک بخش جدید به تأسیسات نظامی پارچین افزوده باشد.»
در ادامه این گزارش محرمانه آمده است: «از هنگام گزارش قبلی (ما مه)، در بخشی خاص از سایت پارچین که تحت نظارت ماهوارهای آژانس است، تردد ماشین، تجهیزات و مصالحی که احتمالاً برای ساختوساز به کار میروند، مشاهده شده است.»
آژانس پس از ذکر این احتمالات، به دیگر موارد موجود در عکسهای هوایی خود پرداخته و گفته: « ... علاوه بر این، بنظر میرسد یک بخش جدید به یکی از ساختمانهای موجود در پارچین افزوده شده است.»
در بخش دیگری از این گزارش که به دست آسوشیتدپرس رسیده، آمده است که هرگونه فعالیت ساختمانی در پارچین پس از فوریه 2012 (بهمن 1390)، «توانایی آژانس برای راستیآزمایی موثر» را کاهش میدهد.
غربیها سالهاست مدعی فعالیتهای مرتبط با هستهای در تأسیسات نظامی پارچیناند که پس از انتشار اخبار فراوان در رسانههای بینالملل و فشار بینالمللی بر دولت وقت ایران، بازرسان آژانس اجازه یافتند که در دو نوبت در ژانویه و نوامبر 2005، از تأسیسات نظامی پارچین بازدید کنند.
آنگونه که از اطلاعات درز کرده به خبرگزاریهای غربی برمیآید، بازرسی از پارچین یکی از کلیدهای اصلی حل مسئله «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هستهای ایران است.
در ادامه متن کامل گزارش آژانس آمده است
اجرای توافق پادمان انپیتی و مقررات مربوط به
قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل
درباره جمهوری اسلامی ایران
گزارش مدیرکل
تحولات عمده:
در تاریخ 2 جولای 2015، مدیر کل برای پیشبرد کار جهت حل تمام موضوعات باقیمانده، دیدارهایی با آقای حسن روحانی رئیسجمهور ایران و آقای علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران برگزار کرد.
در تاریخ 14 جولای 2015، مدیر کل و آقای علی اکبر صالحی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران یک «نقشه راه برای شفافسازی موضوعات باقیمانده گذشته و حال مربوط به برنامه ایران" امضا کردند، همانطور که در ضمیمه گزارش مدیر کل در نوامبر 2011 تشریح شده است.
در تاریخ 14 جولای 2015، E3/EU+3 و ایران بر سر یک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، به توافق رسیدند.
در تاریخ 20 جولای 2015، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 2231 را تصویب کرد که در آن از جمله، «از مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی میخواهد تا راستیآزمایی و نظارت لازم بر تعهدات مرتبط با هستهای ایران در کل دوره آن تعهدات ذیل برجام را انجام دهد.»
در تاریخ 15 آگوست 2015، همانطور که در نقشه راه توافق شد، ایران توضیحات مکتوب و اسناد مربوطه را درباره موضوعات باقیمانده گذشته و حال، ارائه کرد.
در تاریخ 25 آگوست 2015، شورای حکام، از جمله، به مدیر کل اجازه داد راستیآزمایی و نظارت مورد نیاز بر تعهدات مرتبط با هستهای ایران را، آنطور که در برجام تشریح شده است، مشروط بر ووجود منابع مالی و منطبق با اقدامات استاندارد پادمانهای آژانس، انجام دهد.
آژانس به اجرای نظارت و راستیآزمایی مربوط به اقدامات تشریحشده در برنامه اقدام مشترک، ادامه داده است.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#123
Posted: 30 Aug 2015 17:58
ادامه پست قبلی
پیشگفتار
این گزارش مدیر کل به شورای حکام و همزمان به شورای امنیت در مورد اجرای توافقنامه پادمانهای معاهده منع گسترش و مفاد مربوطه قطعنامه شورای امنیت در جمهوری اسلامی ایران (ایران) است. این (گزارش) از جمله شامل اطلاعاتی در خصوص «بیانیه مشترک در خصوص چارچوب همکاری» (چارچوب همکاری) و «نقشه راه برای شفافسازی موضوعات باقیمانده گذشته و حال در خصوص برنامه هستهای ایران» (نقشه راه)، برنامه اقدام مشترک، آنطور که تمدید شد، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است.
شورای امنیت تاکید کرده است که اقدامات مورد درخواست شورای حکام در قطعنامههایش در خصوص ایران الزام آور است. مفاد مربوطه قطعنامههای یادشده شورای امنیت که بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل تصویب شدهاند مطابق شرایط این قطعنامهها الزامآور هستند.
این گزارش، به تحولاتی که از زمان آخرین گزارش مدیر کل (GOV/2015/34) به بعد رخ داده و نیز به موضوعاتی که سابقه بیشتری دارند، میپردازد.
تحولات اخیر
شفاف سازی مسائل حل نشده
شورای حکام در قطعنامه مورخ نوامبر 2011 خود (GOV/2011/69) تاکید کرد برای ایران و آژانس ضروری است به منظور حل و فصل فوری همه مسائل محتوایی باقیمانده با هدف روشنگری درخصوص آنها شامل دسترسی به تمامی اطلاعات مربوطه، مستندات، سایتها، مواد و اشخاص در ایران، به گفتگوهای خود شدت بخشند. شورای حکام همچنین در قطعنامه سپتامبر 2012 خود (GOV/2012/50) تصمیم گرفت که همکاری ایران با درخواستهای آژانس در جهت حل و فصل همه مسائل باقیمانده به منظور اعاده اعتماد بینالمللی نسبت به ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هستهای ایران، ضرورت و فوریت دارد.
همان طور که قبلا گزارش شده، آژانس و ایران در تاریخ 11 نوامبر 2013 یک «بیانیه مشترک در مورد یک چارچوب برای همکاری» امضاء کردند (GOV/INF/2013/14). ذیل چارچوب برای همکاری، آژانس و ایران جهت همکاری بیشتر در ارتباط با فعالیتهای راستی آزمایی توسط آژانس به منظور حل و فصل همه موضوعات گذشته و حال، و نیز پیشبرد کار در خصوص چنین فعالیتهایی به صورت گام به گام موافقت کردند. اقدامات عملی که بین نوامبر 2013 تا می 2014 در ارتباط با «چارچوب برای همکاری» مورد توافق قرار گرفتهاند در ضمیمه شماره یک فهرست شدهاند. از زمان گزارش قبلی مدیر کل، دیدار دیگری در ارتباط با این اقدامات عملی، برگزار نشده است.
در تاریخ 2 جولای 2015، مدیر کل برای پیشبرد کار در جهت حل تمام موضوعات باقیمانده مربوط به برنامه هستهای ایران، از جمله شفافسازی ابعاد احتمالی نظامی، در تهران دیدارهایی با آقای حسن روحانی رئیسجمهور ایران و آقای علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران برگزار کرد.
در تاریخ 14 جولای 2015، مدیر کل و آقای علی اکبر صالحی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در وین یک «نقشه راه برای شفافسازی موضوعات باقیمانده گذشته و حال مربوط به برنامه ایران" امضا کردند، همانطور که در ضمیمه گزارش مدیر کل در نوامبر 2011 تشریح شده است. نقشه راه، اقدامات لازمی را که باید ذیل چارچوب همکاری برداشته شود تا همکاری و گفتوگو بین آژانس و ایران با هدف حل تمام موضوعات باقیمانده گذشته و حال را که تاکنون بین آژانس و ایران حل نشده، تسریع و تقویت کند، شناسایی میکند. (نقشه راه در ضمیمه دوم آمده است)
همانطور که در تاریخ 15 آگوست 2015، در نقشه راه مورد توافق قرار گرفت، ایران توضیحات مکتوب و اسناد مربوطه در مورد موضوعات گذشته و حال را ارائه کرد. آژانس در حال بررسی این اطلاعات است.
برنامه اقدام مشترک
در تاریخ 24 نوامبر 2013همانگونه که پیش از این نیز گزارش شده بود، چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلستان و ایالات متحده آمریکا (E3+3) با ایران بر سر برنامه اقدام مشترک به توافق رسیدند. این برنامه از 20 ژانویه 2014 برای یک دوره اولیه 6 ماهه، اجرایی شد. بنا به درخواست E3+3 و ایران و با درنظر گرفتن حمایت شورای حکام (در مورد دسترسی به منابع مالی)، آژانس نظارتهای اتمی لازم و مربوط و راستیآزمایی مرتبط با برنامه اقدام مشترک را انجام داد؛ این اقدامات علاوه بر اقدامات پیشینی بود که پیروی توافق پادمانی ایران و قطعنامههای مرتبط شورای حکام و شورای امنیت انجام شده بود. در تاریخ 24 جولای 2014، برنامه اقدام مشترک تا 24 نوامبر 2014 تمدید شد و در آن تاریخ هم مجدداً تا 30 ژوئن 2015 تمدید شد. در تاریخ 30 ژوئن 2015، E3+3 و ایران از آژانس درخواست کردند که از جانب آنها، نظارت اتمی و راستیآزماییهای لازم را در ایران بر اساس برنامه اقدام مشترک، تا اطلاع ثانوی انجام دهد.
از زمان گزارش قبلی مدیرکل، آژانس نظارت اتمی و راستیآزماییهای لازم بر اساس برنامه اقدام مشترک را ادامه داده است. منابع مالی این اقدامات مرتبط با برنامه اقدام مشترک از کمکهای داوطلبانهای که کشورهای عضو پیش از آن اعطا کرده بودند، تأمین شد. برآورد دبیرخانه این است که این منابع مالی تا انتهای سپتامبر تمام میشود و خاطرنشان کرده که کمکهای داوطلبانه بیشتری برای ادامه تأمین مالی اقدامات مرتبط با برنامه اقدام مشترک از سوی آژانس، نیاز است.
برنامه جامع اقدام مشترک
در تاریخ 14 جولای 2015، E3+3 و ایران بر سر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به توافق رسیدند. برجام، از جمله، تصریح میکند که بر اساس اجرای برنامه اقدا مشترک بنا شده و «اجرای کامل این برجام، در خصوص ماهیت صرفاً صلحآمیز برنامه هستهای ایران، ایجاد اطمینان میکند.» مدیرکل از توافق استقبال کرد و گفت که آن «راستیآزماییهایی بیشتر آژانس در ایران را تسهیل خواهد کرد.» وی به کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاع داد که از آژانس خواسته خواهد شد که «اقدامات مرتبط با هستهایِ مندرج در توافقنامه را پایش و راستیآزمایی کند» و وی آنگاه در خصوص این درخواست و چگونگی تأمین منابع مالی لازم برای آژانس، به شورای حکام گزارش داده و با آنها مشورت خواهد کرد.
قطعنامه 2231 شورای امنیت
در تاریخ 20 جولای 2015، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه 2231 (2015) را تصویب کرد، این قطعنامه، از جمله، از مدیرکل خواسته که «تعهدات مرتبط با هستهای ایران را در تمام مدت زمان آن تعهدات بر اساس برجام، مورد پایش و راستیآزمایی لازم قرار دهد؛ تأکید کرد که ایران «باید کاملاً با درخواستهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند تا آژانس بتواند همه مسائل باقیمانده را آنگونه که در گزارشهای آژانس تعیین شده، حل کند»؛ و درخواست کرد که آژانس و کمیسیون مشترک «با هم در موارد مقتضی، آنطور که در برجام معین شده، مشاوره و تبادلنظر کنند.»
نشست مورخ 25 آگوست 2015 شورای حکام
در تاریخ 25 آگوست 2015، گزارشی از مدیرکل در خصوص «راستیآزمایی و پایش جمهوری اسلامی ایران با نظر به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل» دریافت کرد (Corr.1 و GOV/2015/53) و به مدیرکل اجازه داد راستیآزمایی لازم و پایش تعهدات مرتبط با هستهای ایران را بر مبنای مندرج در برجام اجرا، و گزارش مرتبط را برای کل مدت زمان آن تعهدات با توجه به قطعنامه 2231 (2015) شورای امنیت ملل متحد ارائه کند، این گزارش با موضوعیت در دسترس بودن منابع مالی و در راستای اقدامات پادمانی استاندارد آژانس خواهد بود، شورای حکام همچنین به آژانس این مجوز را داد که با کمیسیون مشترک، در موارد مقتضی، آنطور که در برجام معین شده، مشورت و تبادلنظر کنند. مدیرکل در این گزارش اولیه که به شورای حکام ارائه داد،همانطور که در برجام نیز تصریح شده بود، خاطرنشان کرد که همه مفاد توافق، «ترتیباتی خاص و بدون سابقه قبلی» هستند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#124
Posted: 30 Aug 2015 17:59
ادامه پست قبلی :
تأسیسات ذکر شده تحت توافق پادمان ایران
ایران تحت توافق پادمانی خود، 18 تأسیسات اتمی و 9 محلی که خارج از این تأسیسات است و مواد هستهای معمولاً در آنها مورد استفاده قرار میگیرد را به آژانس اعلام کرده است. (ضمیمه شماره 3). علیرغم اینکه اقدامات خاص جاری در برخی از این تأسیسات، همانگونه که در ادامه می خوانیم، بر خلاف قطعنامهای مربوطه شورای حکام و شورای امنیت است؛ آژانس راستیآزمایی عدم انحراف مواد هستهای اعلام شده در این تأسیسات و اماکن خارج از تأسیسات را ادامه میدهد.
ابعاد احتمالی نظامی
گزارشهای پیشین مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مسائل برجستهای را در ارتباط با ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران و اقداماتی که ایران میبایست برای رفع این مسائل صورت دهد، مشخص کرده بود. آژانس همچنان نگران وجود احتمالی فعالیتهای هستهای عنوان نشده بویژه توسط سازمانهای مرتبط نظامی، از جمله فعالیتهای مرتبط با تولید کلاهک هستهای با قابلیت نصب بر روی موشک میباشد. لازم است تا ایران در خصوص تمامی مسائل برجسته همکاری کاملی با آژانس داشته باشد؛ بویژه در رابطه با مسائلی که بر نگرانیها درباره ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای ایران میافزاید. این همکاری های همه جانبه میبایست شامل فراهم کردن دسترسی بدون تأخیر برای بازرسی از تمامی سایتها، تجهیزات، اشخاص و اسناد مورد درخواست آژانس باشد.
ضمیمه گزارش مدیرکل آژانس مورخ نوامبر 2011 به شماره GOV/2011/65، تحلیل دقیقی از اطلاعات در اختیار آژانس در آن زمان ارائه کرد که نشان میداد ایران فعالیتهایی را در ارتباط با توسعه یک وسیله انفجاری هستهای صورت داده است. آژانس این اطلاعات را به طور کامل موثق ارزیابی کرده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی از نوامبر سال 2011 به بعد نیز اطلاعاتی را بدست آورده که بیش از پیش تحلیل ارائه شده در ضمیمه مذکور را مورد تأیید قرار داده است.
ایران در فوریه سال 2012، نگرانیهای آژانس را رد کرده و آنها را عمدتا بر مبنای اتهاماتی بی پایه و اساس خوانده است. ایران در آگوست سال 2014 اعلام کرد که اکثر مسائل مطرح شده در ضمیمه گزارش GOV/2011/65 آژانس، صرفا ادعاهایی است که ارزش بررسی ندارد.
همانطور که در بالا (پاراگراف 7) اشاره شد، در 14 ژوئیه 2015، آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران در سند چارچوب همکاری موافقت کردند که شفافیت بیشتری درباره موضوعات برجسته گذشته و کنونی مرتبط با برنامه هسته ای ایران طبق ضمیمه گزارش نوامبر 2011 مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به شماره (GOV/65/2011) صورت گیرد. همانطور که در نقشه راه در 15 آگوست 2015 مورد موافقت قرار گرفت، ایران توضیحاتی را به صورت مکتوب و در اسناد مرتبط درباره مسائل برجسته گذشته و کنونی در اختیار آژانس قرار داد. آژانس در حال بررسی این اطلاعات است.
از زمان انتشار گزارش پیشین مدیرکل آژانس، در مکان خاصی در پارچین، آژانس از طریق تصاویر ماهواره ای بر وجود خودرو، تجهیزات و مواد ساخت و ساز احتمالی نظارت دارد. بعلاوه، به نظر می رسد که ساختمان های کنونی ساخته شده تا حد اندکی گسترش و افزایش داشته است.همانطور که در گذشته گزارش شد، فعالیت هایی که از فوریه 2012 در این مکان شکل گرفته است احتمالاً تئوانمندی آژانس برای انجام راستی آزمایی های موثر را تضعیف کرده است. اجرای کامل و به موقع بخش های مرتبط با نقشه راه برای شفاف سازی موضوعات مرتبط با این مکان در پارچین ضروری است.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#125
Posted: 30 Aug 2015 18:00
ادامه پست قبلی
اطلاعات طراحی
بر اساس مفاد توافقنامه پادمانها و قطعنامه های مرتبط شورای حکام و شورای امنیت، ایران ملزم شده است تا مفاد کد اصلاحی 3.1 از بخش عمومی ترتیبات فرعی توافقنامه پادمانها را در خصوص ارائه زود هنگام اطلاعات طراحی به اجرا درآورد. طبق برنامه جامع اقدام مشترک، ایران موافقت کرده است به آژانس اطلاع دهد تا زمانیکه توافقات پادمانی جاری است، "به صورت کامل کد اصلاح شده 3.1 را تا زمانی اجرا کند."
پروتکل الحاقی
طبق شرایط توافقات پادمانی و قعطنامه های مرتبط شورای حکام و شورای امنیت، ایران ملزم است که پروتکل الحاقی را به اجرا درآورد. بر اساس برجام، ایران «آژانس را از اجرای موقت پرتکل الحاقی به موافقتنامه پادمانی خود بر اساس ماده 17(b) پرتکل الحاقی تا زمان اجرایی شدن آن، مطلع خواهد کرد و متعاقباً به دنبال تصویب و اجرایی شدن آن، سازگار با نقش رئیس جمهور و مجلس (پارلمان) باشد."
اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران یک پیش نیاز ضروری برای آژانس است تا بتواند به جایگاهی برسد که تضمین معتبری درباره نبود مواد و فعالیت های هسته ای اعلام نشده در ایران ارائه دهد.
موضوعات دیگر
در تاریخ 18 آگوست 2015، آژانس تأیید کرد که 21 مجتمع سوخت که در ایران تولید شده اند و حاوی اورانیومی هستند که در ایران تا حد 20 درصد اورانیوم 235 (U-235) غنی سازی شده اند، در هسته اصلی رأکتور تحقیقاتی تهران است. در همان روز، آژانس مشاهده کرد که مجتمع سوخت پروتوتایپ مینی IR-40 در استخر ذخیره سازی انباشته شده است.
از زمان 19 آگوست 2015، آژانس تأیید می کند که یک صفحه سوختی (همانی که در گزارش پیشین مدیر کل عنوان شد)، حامل ترکیب U3O8 (غنی شده تا سطح 20 درصد اورانیوم 235) و آلومینیوم، باقیمانده در مجموعه تولید مولیبدنوم، یودین و زنون از کارخانه تولید صفحات سوختی منتقل شده و برای فعالیتهای تحقیق و توسعه با هدف بهینهسازی تولید ایزوتوپ های مولیبدنوم، یودین و زنون به کار میرفت.
در روزهای 11 و 12 ژوئیه 2015، آژانس یک مرحله راستی آزمایی و بازرسی اطلاعات طراحی را در کارخانه برق هسته ای بوشهر انجام داد که در آن زمان، رأکتور با 100 درصد قدرت ظاهری خود در حال فعالیت بود.
خلاصه
در حالی که آژانس بین المللی انرژی اتمی به راستی آژمایی عدم انحراف مواد هستهای اعلام شده در تأسیسات هستهای و مکانهای خارج از تأسیسات هستهای اعلام شده توسط ایران تحت توافقنامه پادمانها ادامه میدهد، آژانس در جایگاهی قرار ندارد که بتواند تضمین معتبری درباره عدم وجود فعالیتها و مواد هستهای اعلام نشده در ایران ارائه داده و بنابراین اینطور نتیجه گیری کند که تمام مواد هستهای در ایران در فعالیتهای مسالمت آمیز مورد استفاده قرار میگیرد.
در 14 ژوئیه 2015، مدیرکل و معاون رئیس جمهور ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران جناب آقای علی اکبر صالحی یک نقشه راه را با هدف یافتن یک راه حل تا پایان 2015 و تمامی موضوعات برجسته گذشته و کنونی به امضا درآوردند.
در همان تاریخ، گروه 3+3 و ایران در خصوص برجام به توافق رسیدند و در 20 ژوئیه 2015، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 2231 (2015) را به تصویب درآورد که در میان چیزهای دیگر از مدیرکل آژانس می خواهد که "راستی آزمایی و نظارت ضروری بر تعهدات هسته ای ایران برای یک دوره کامل از این تعهدات طبق برنامه جامع اقدام مشترک را اجرا کند."
در 25 آگوست 2015، شورای حکام، در میان چیزهای دیگر، به مدیرکل اجازه اجرای راستی آز مایی و نظارت ضروری بر تعهدات هسته ای ایران همانطور که در برجام مشخص شده و مشروط به در دست داشتن بودجه و هماهنگ با اقدامات استاندارد پادمانی آژانس می باشد.
ایران توضیحاتی را به صورت مکتوب و اسناد مرتبط درباره موضوعات برجسته کنونی و گذشته به آژانس ارائه داده است. آژانس در حال بررسی این اطلاعات است. مدیرکل ارزیابی نهایی درباره راه حل موضوعات برجسته گذشته و کنونی را تا 15 دسامبر 2015 برای اقدام شورای حکام ارائه خواهد کرد.
آژانس به نظارت و راستی آزمایی در ارتباط با اقدامات مرتبط هستهای مشخص شده در طرح اقدام مشترک، آنچنان که تمدید گردیده، ادامه خواهد دارد.
مدیرکل آژانس به ارائه گزارش در زمان مقتضی ادامه خواهد داد.
پــایــان
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#126
Posted: 3 Sep 2015 14:54
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای لغو تحریمهای ایران تصویب شد
جلسه شورای امنیت برای رایگیری در ارتباط با پیشنویس قطعنامه تایید توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ و لغو تحریمهای ایران در نیویورک برگزار و این قطعنامه با اتفاق آرا تصویب شد.
شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص جمعبندی مذاکرات ایران و گروه 1+5 را به اتفاق آراء تصویب کرد. تمامی ۱۵ عضو این شورا به این قطعنامه رأی مثبت دادند.
5 عضو دائم شورای امنیت توافقنامه هستهای ایران و گروه 1+5 را به صورت قطعنامه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند و روز دوشنبه در این شورا با حضور 15 عضو دائم و غیردائم به آن رای مثبت داد.
این قطعنامه ضمن تایید "برجام"، 6 قطعنامه قبلی شورای امنیت علیه برنامه هستهای ایران را لغو میکند.
در این نشست علاوه اعضای شورای امنیت سازمان ملل، نماینده آلمان به عنوان عضو 1+5 و همچنین غلامعلی خوشرو سفیر ایران در سازمان ملل حضور دارند.
پاور: تحریمها زمانی لغو میشود که ایران اقدامات لازم را انجام دهد
نماینده آمریکا در سازمان ملل بعد از تصویب قطعنامه تایید توافق هستهای ایران و گروه 1+5 در شورای امنیت در سخنانی با اشاره به اهمیت این قطعنامه برخی از ادعاهای آمریکا علیه ایران را تکرار کرد.
سامانتا پاور با اشاره به این که در پی این توافق در ارتباط با فعالیتهای هستهای ایران محدودیتهایی ایجاد میشود گفت: فعالیتهای بالستیکی و موشکی ایران نیز در پی این توافق تحت نظارت سختی قرار خواهند گرفت.
او با بیان این که 90 روز دیگر مصوبه شورای امنیت اجرایی میشود، افزود: تحریمها علیه ایران زمانی لغو میشود که ایران اقدامات لازم را انجام دهد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل به وظایف ذاتی این شورا و اهمیت هوشیاری آن اشاره کرد و گفت: امسال در هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل قرار داریم و یک دیپلمات در ارتباط با وظایف سازمان ملل اعلام کرده قرار نیست این سازمان ما را به بهشت ببرد بلکه تلاش میکند ما را از ورود به جهنم منع کند.
وی با بیان این که شورای امنیت باید قدمهای لازم را برای اجرای مصوبات خود بردارد خاطرنشان کرد: این شورا یکی از سختگیرانهترین تحریمها علیه ایران را در ارتباط با فعالیتهای هستهایاش اعمال کرد.
پاور با بیان این که به قول رییسجمهور جان اف کندی ما هرگز نباید از مذاکره بترسیم و از سوی دیگر هرگز نباید از سر ترس مذاکره کنیم، در بخشی از صحبتهای خود گفت: در سال 2010 سوزان رایس، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل در همین جا با اشاره به تخطی ایران از وظایف خود گفت آمریکا برای تعامل دیپلماتیک و خلاق با ایران آماده است اگر راهی در این زمینه باز شود.
این دیپلمات آمریکایی به فشرده بودن مذاکرات ایران و گروه 1+5 اشاره کرد و افزود: فاصله بین نظرات زیاد بود و هریک از طرفها میتوانستند میز مذاکره را ترک کنند ولی این گفتوگوها ادامه پیدا کرد و ما تلاش داشتیم که به صورت مسالمتآمیز این موضوع حل شود و از کانال دیپلماتیک به اهداف خود برسیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به طرح ادعاهای دروغین آمریکا در مورد ایران پرداخت و گفت: توافق هستهای نگرانی ما را در مورد حقوق بشر در ایران و نقش این کشور در ناامنی در منطقه کم نمیکند و آمریکا برای تحکیم روابط خود با متحدان و شریکان خود سرمایهگذاری میکند.
پاور مدعی شد: توافق هستهای عصبانیت ما را از این که در حال حاضر 4 شهروند آمریکایی در زندانهای ایران هستند حل نمیکند و ما از ایران میخواهیم هرچه زودتر این موضوع را حل کند.
سفیر آمریکا در سازمان ملل خاطرنشان کرد: اجرای این توافق باعث میشود تا راستیآزمایی در همه زمینهها صورت بگیرد و آژانس باید از هر جایی که میخواهد اجازه بازدید داشته باشد و همچنین به صورت 24 ساعته باید تمام تاسیسات اتمی ایران اجازه بازدید داشته باشند و تمام مراحل چرخه تولید انرژی هستهای نیز زیر نظر باشند.
او ادامه داد: اگر ایران به وعدههای خود عمل نکند بلافاصله تحریمها به سرجای خود باز میگردند. همچنین اگر هر یک از اعضای کمیته احساس کنند ایران تخطی در این زمینه انجام داده است میتواند از شورا در خواست کند تا تحریمها را مجددا اعمال کنند.
پاور با بیان این که اعضای سازمان ملل میتواند با وحدت صلح در جهان را گسترش دهند گفت: ما میتوانیم همین وحدتی را که در زمینه بحث هستهای ایران داشتیم در رابطه با حل جنگها و منازعاتی که در سوریه و عراق و سایر کشورها رخ میدهد نیز داشته باشیم.
ساعاتی پیش وزیران خارجه اتحادیه اروپا نیز توافق هستهای را تایید کردند.
قطعنامه شورای امنیت در رابطه با تایید "برجام" و لغو قطعنامههای قبلی علیه ایران دارای 12 بند مقدماتی و 30 بند اجرایی خواهد بود و برنامه اقدام جامع مشترک یا همان توافق نامه ژنو ضمیمه آن خواهد بود. این قطعنامه همراه با نامه کشورهای 1+5 و درخواستهای آنها به شورای امنیت است.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#127
Posted: 3 Sep 2015 14:55
اتحادیه اروپا، توافق جامع اتمی با ایران را تایید کرد
اتحادیه اروپا، توافق جامع اتمی ایران را که هفته پیش پس از ماهها مذاکره در وین به دست آمد،تایید کرده است.
به گزارش بي بي سي، تایید توافق جامع اتمی ایران و گروه ۱+۵ که در جلسه روز دوشنبه (۲۹ تیرماه، ۲۰ ژوئیه) شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا انجام شد، از اولین گامهای عملی اتحادیه اروپا در لغو تحریمهای صورت گرفته علیه برنامه اتمی ایران است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در جریان این جلسه گفت که توافق جامع اتمی با ایران یک توافق متوازن است که به معنی این است که ایران به بمب اتمی دست پیدا نخواهد کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد هم در جلسه ای در نیویورک، با صدور قطعنامه ای توافق جامع اتمی را تصویب کرده است.
دولت ایالات متحده آمریکا پیش از این متن توافق و ضمائم آن را برای بررسی به کنگره این کشور ارائه داده است. کنگره برای بررسی توافق ۶۰ روز فرصت دارد.
تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران تا پیش از پایان سال متوقف خواهد شد
اتحادیه اروپا تحریمهای ایران را پیش از پایان سال متوقف خواهد کرد تا این که درباره لغو کامل آنها توافق شود.
به گزارش واحد مركزي خبر،خبرگزاری ایتارتاس از وین روز سه شنبه به نقل از یک منبع اروپایی گزارش داد:پس از دستیابی به توافق جامع، اقدامات محدودکننده اتحادیه اروپا علیه ایران پیش از پايان سال متوقف خواهد شد و طی این دوران همه مسائل برای لغو کامل تحریمها مورد توافق قرار خواهد گرفت.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#128
Posted: 5 Sep 2015 17:14
سازمان پزشکان بدون مرز | (Médecins Sans Frontières (MSF)
بنیادگذاری : ۱۹۷۱
مقر : ژنو سوئیس
شمار کارکنان : ۲۶۰۰۰
این سازمان در سال 1999 به خاطر خدماتش برنده جایزه صلح نوبل شد. از زمان تاسیس این سازمان در سـا ل
1971 ماموریتهایی به نام اورژانس هاي پزشکی طرح ریزي شده که در سـطح جهـان بـه کشـورهاي نیازمنـد
ارائه می شود و تا کنون نیز ادامه دارد. این سازمان در 19 کشور ازجمله فرانسه, اسپانیا، بلژیک و سوئیس دفتر
نمایندگی دارد و 30/000 عضو در سراسر جهان دارد، فعالیتهاي سازمان پزشکان بدون مرز در حیطـه پزشـکی
و مراقبتهاي بهداشتی است و در 60 کشور جهان فعال می باشند. سازمان پزشکان بدون مرز داراي یـک دفتـر
بین الملل در شهر ژنو سوئیس می باشد. این سازمان داراي یک مجمـع عمـومی اسـت کـه سـالانه یـک بـار
تشکیل جلسه میدهد و ارزیابی یکساله اي از فعالیتهاي خود دارند و در فرانسه یک ماهیت انجمنی با 39 عضـو
دارد، این اعضاء در کل کشورها به 60 عضو می رسد؛ منابع مالی این سازمان از طریـق 19 دفتـر مـورد اشـاره
توسط حدود 5 میلیون نفر در سال تأمین می شود(10 درصد بودجه سازمان پزشکان بدون مرز از طریـق منـابع
دولتی در جاهایی که خدشه اي به استقلال سازمان وارد نکند هزینه می گردد).
پزشکان بدون مرز در ایران
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت خود را در ایران پس از وقوع زلزله رودبار در سال1369، با اعزام نیرو به این
مناطق آغاز نمود. سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت دائمی خود در ایران را از سال 1375 آغاز نمود و تـاکنون
2 پروژه 10 ساله را در شهرهاي مشهد مقدس و سیستان و بلوچستان به اجرا گذاشته است و در حال حاضر در
یک کلنیک با 22 نفر کارمند در جنوب تهران برابر تفاهم نامه اي که با اداره اتباع خارجی وزارت امـور خارجـه
به امضاء رسانیده است به زنان و کودکان زیر 5 سال خدمات پزشکی و بهداشتی ارائه می دهد. نمایندگی ایـن
سازمان در ایران زیر نظر نماینده ي پاریس فعالیت می کند و حتی ازآن طریق حمایت مالی می شود .
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#129
Posted: 6 Sep 2015 17:45
دیدبان حقوق بشر
بنیادگذاری : ۱۹۷۸ (میلادی)
هدف : نظارت بر تبعیت کشورهای بلوک شوروی سابق از مفاد حقوق بشر پیمان مشهور هلسینکی
جایگاه : نیویورک
گسترهٔ کاری : جهانی
وبگاه رسمی : سازمان دیدبان حقوق بشر
نام پیش : حقوق بشر پیمان هلسینکی
دیده بان حقوق بشر نام یک سازمان غیر دولتی بینالمللی واقع در شهر نیویورک در ایالات متحده آمریکا است که بر تحقیقات و پشتیبانی حقوق بشر مدیریت میکند.
دیدهبان حقوق بشر دفترهایی نیز در بروکسل، لندن، مسکو، هنگ کنگ، لس آنجلس، سانفرانسیسکو، تاشکند، تورنتو و واشینگتن دارد.
پیشینه
دیدهبان حقوق بشر در سال ۱۹۷۸ (میلادی) تحت عنوان «دیدهبان هلسینکی» و به منظور نظارت بر تبعیت کشورهای بلوک شوروی سابق از مفاد حقوق بشر پیمان مشهور هلسینکی تأسیس شد. پس از آن دیدهبان قاره آمریکا در دهه ۱۹۸۰ (میلادی) و در واکنش به این دیدگاه که نقض حقوق بشر توسط یکی از طرفهای درگیر در جنگ در آمریکای مرکزی به هر دلیلی بیشتر از نقض حقوق بشر توسط طرف دیگر قابل تحمل است، تأسیس شد. این سازمان به تدریج گسترش پیدا کرد تا جایی که کمیتههای دیده بان در سال ۱۹۸۸ (میلادی) با یکدیگر متحد شده و دیدهبان حقوق بشر را تشکیل دادند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#130
Posted: 7 Sep 2015 17:24
کمیته بینالمللی صلیب سرخ
سازمان خصوصی بشر دوستانه
تاسیس : ۱۸۶۳
مقر : ژنو، سوئیس
رئیس سازمان : پیتر مورر
مدیر کل : یوس داکورد
یوس داکورد, Director-General
اهداف : بشردوستانه
منظور از ایجاد : در اصل کمیتهای از ۵ خانوادهٔ مؤثر در سوئیس موسوم به انجمن فواید عامه شهر ژنو بود؛ که در جلسهای انجمن بینالمللی امداد به سربازان مجروح برای مراقبت بی طرفانه از این سربازان را تأسیس کردند؛ که عبارت بود از استفاده از نیروهای داوطلب برای امداد در میدان نبرد و سازمان.
اعضاء : ۱۲٬۵۰۰ (تعداد متوسط اعضا در سال 2011)
کمیته بینالمللی صلیب سرخ (به انگلیسی: International Committee of the Red Cross (ICRC)) انجمن و سازمان غیردولتی انساندوستانه است که مقر اصلی آن در شهر ژنو سوئیس است .این سازمان در ابتدا فقط برای مراقبت از سربازان زخمی جنگ بود اما بعدها برای تسکین همهٔ دردهای بشری گسترش یافت. تقریباً در همهٔ کشورهای دنیا شعبههایی از صلیب سرخ وجود دارد که در طول جنگ و صلح کار میکنند. این سازمان به مردم بیپناه بدون هیچ تبعیضی از لحاظ طبقه، رنگ، عقیده و ملیت خدمت میکند.
فعالیتهای صلیب سرخ در طول دوران صلح
کمکهای اولیه
پیش گیری از وقوع حوادث
سالم نگه داشتن آب آشامیدنی
تعلیم دادن پرستاران و قابلهها
مراقبت از زایشگاهها و مراکز رفاهی کودکان
بنا نهادن بیمارستانها
برپا کردن بانکهای خون و...
این سازمان پشتیبان کل بشریت است.
تأسیس سازمان صلیب سرخ
ایده تأسیس این سازمان پس از جنگ داخلی ایتالیا توسط یک بانکدار سوئیسی به نام جان هنری دونانت مطرح شد.جین هنری دونانت در ۲۴ ژوئن ۱۸۵۹ در رابطه با شغلش - جهت اخذ مجوز حفر چاه- عازم شهر لومباردی واقع در شمال ایتالیا شد. در آن زمان این شهر نقطهٔ مرکزی برای ادامهٔ جنگ سالفرینو (منطقهای در شمال ایتالیا) بین فرانسه و اتریش بود. هزاران مرد و زن مجروح جنگی که در رنج و عذاب سختی به سر میبردند به خاطر فقدان کمکهای ابتدایی مردند. این منظرهٔ دلخراش بر ذهن و فکر او تأثیر زیادی داشت. او که از خانوادهای متمول و متدین بود کار خودش را فراموش کرد و روستاییان محلی را سازماندهی کرد تا از مجروحان هر دو طرف جنگ مراقبت کنند. تلاشهای دونانت زندگی افراد زیادی را نجات داد.
در سال ۱۸۶۲ او کتابی با نام خاطرهٔ سالفرینو نوشت که در آن از مردم جهان برای تشکیل انجمنهای امدادی تقاضای کمک کرد. سربازان زخمی در جنگ کاری از دستشان بر نمیآمد، پس کمک به آنها وظیفهٔ هر انسانی بود. همچنین کارکنان امدادی باید از آسیب مصون باشند. این تقاضا بر مردم تأثیر زیادی داشت و در کنفرانس بینالمللی ژنو که در سال ۱۸۶۴ برگزار شد. شانزده کشور تأسیس صلیب سرخ را پذیرفتند. هستهٔ مرکزی این کمیته ابتدا توسط رئیس انجمن فواید عامه شهر ژنو (گوستاو موانیه) تشکیل شده بود.
صلیب سرخ دارای سه بخش است.
بخش اول کمیتهٔ بینالمللی صلیب سرخ است که کمیتهای مستقل از ۲۵ شهر سوئیس است و مرکز اصلی آن در ژنو قرار دارد.
بخش دوم انجمنهای صلیب سرخ
سومین بخش انجمنهای ملی صلیب سرخ است.
در طول جنگها کمیتهٔ بینالمللی به عنوان واسطهای میان انجمنهای ملی صلیب سرخ و کشورهای درگیر در جنگ قرار میگیرد و از زندانیان جنگ در اردوگاهها مراقبت کرده و راحتی و آرامش آنها را تأمین میکند، به نامههای آنها رسیدگی میکند و تماس آنها را با خویشاوندانشان برقرار میسازد. این سازمان همچنین به مردمی که دچار طوفان، بیماریهای همه گیر، قحطی و ... میشوند کمک رسانی میکند.
پرچم صلیب سرخ
پرچم سوئیس یک صلیب سفید با زمینهٔ قرمز بود. با تغییر شکل آن، یک صلیب سفید با زمینهٔ قرمز (بر خلاف پرچم سوئیس) به عنوان پرچم این سازمان طراحی شد و آن را صلیب سرخ نامیدند. بدین ترتیب این علامت به عنوان نشان بینالمللی سازمان صلیب سرخ قرار گرفت که وظیفهٔ آن کمک رسانی به قربانیان جنگ و حوادث طبیعی است.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ یکی از اعضای نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر است. این نهضت در کشورهای اسلامی (کشورهای عربی، ایران، افغانستان٬ پاکستان و ترکیه) هلال احمر نامیده میشود.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand