انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
سیاست
  
صفحه  صفحه 16 از 17:  « پیشین  1  ...  14  15  16  17  پسین »

عهدنامه ها ، اتحادیه ها و قراردادها و مجامع بین المللی مهم ایران و جهان


زن

andishmand
 
برگزاری نشست گروه 20 در هامبورگ در فضایی از اعتراضات گسترده



دوازدهمین نشست گروه 20 امروز در میان ناآرامی های شدید در هامبورگ آلمان آغاز به کار کرد. این نشست تا بعد از ظهر روز شنبه 8 جولای ادامه دارد. به گزارش رسانه های آلمانی احتمال زیاد وجود دارد که رهبران 19 کشور حاضر در نشست، بدون در نظر گرفتن مخالفت آمریکا پیمان پاریس را در مورد حفاظت بهتر از محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای از تصویب بگذرانند.

مبارزه با تروریسم بین المللی، کنترل گازهای سمی و مقابله با گرمایش زمین، کاهش محدودیت ها در مبادلات بازرگانی، نظارت متمرکز بر نهادهای مالی در جهان، مبارزه با پولشوئی، فرار مالیاتی، فساد و رشوه خواری از جمله اهداف نشست گروه 20 اعلام شده است، اما منتقدان تصمیم های گروه 20 را عامل افزایش نابرابری میان کشورهای صنعتی و فقیر می دانند و به همین دلیل علیه آن دست به تظاهراتی گسترده زده اند.




در روزهای آستانه برگزاری نشست، مرزهای آلمان با فرانسه و سویس به شدت کنترل شد و 19 هزار پلیس با 300 خودروی نفربر و ضد شورش در هامبورگ مستقر شدند. این شهر از طریق هوا نیز با 19 هلیکوپتر کنترل می شود. با این همه، تاکنون دست کم 110 نفر از تظاهرکنندگان و ماموران پلیس زخمی و 29 نفر بازداشت شده اند.

هنگام گشایش نشست گروه 20 در پیش از ظهر امروز، هامبورگ وضعیتی شبیه یک شهر جنگ زده را گرفت و پلیس محلی از همه ایالت های آلمان درخواست کمک کرد. اشپیگل آنلاین گزارش داد که حتی ملانیا ترامپ همسر دونالد ترامپ به دلیل بحرانی بودن شرایط امنیتی اجازه نیافته است محل اقامت خود در هتل را برای پیوستن به همسران رهبران حاضر در نشست ترک کند.





تظاهرکنندگان کوشیدند از موانع امنیتی بگذرند و خود را به محل برگزاری نشست برسانند در محله های مختلف هامبورگ ده ها خودرو به آتش کشیده شدند.

حدود 3 هزار عضو گروه "بلوک سیاه" که لباس سیاه به تن دارند و همه یا بخشی از صورت خود را می پوشانند، ظاهرا بیشترین درگیری ها را با پلیس داشته اند.

دیدارهای سیاستمداران در حاشیه نشست

روز پنجشنبه 6 جولای یک روز پیش از گشایش نشست آنگلا مرکل صدراعظم آلمان با دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری آمریکا و ترکیه دیدارهائی جداگانه داشت.

قرار است ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روسای جمهوری روسیه و آمریکا نیز دیداری با یکدیگر داشته باشند که زیگمار گابریل وزیرخارجه آلمان امید بسیاری به آن بسته است. وی گفته است: "بحران سوریه و اوکراین تنها در صورتی قابل حل خواهند بود که این دو مقام به یکدیگر نزدیک شوند. سردی مناسبات آمریکا و روسیه برای تمام جهان زیانبار است".

به گفته سخنگوی دولت آلمان در دیدار مرکل و اردوغان نیز بحران سوریه، مهار مهاجرت های پناهجویان سوری به اروپا و مناسبات دو کشور مورد بررسی قرار گرفته است. مناسبات برلین و ترکیه از زمان کودتای ژوئیه 2016 به بعد به شدت تیره شده است. آلمان حتی حاضر نشد به اردوغان اجازه بدهد در حاشیه نشست گروه 20 برای ترک های مقیم این کشور سخنرانی کند.

اردوغان در آستانه سفر به هامبورگ در مصاحبه ای با روزنامه آلمانی سایت این اقدام را "زشت" نامید و گفت که آلمان دست به خودکشی زده است.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
نشست سران ناتو در بروکسل آغاز شد



نشست سران کشورهای عضو ناتو با حضور ۲۸ کشور عضو روز پنجشنبه ۴ خرداد در مقر جدید این سازمان در بروکسل پایتخت بلژیک آغاز به کار کرد.
به گزارش ایرنا، در این نشست که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای نخستین بار در آن حضور یافته است، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، ترزا می نخست وزیر انگلستان و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز حضور دارند.



نقش محتمل ناتو در مبارزه با تروریسم بین المللی و تقسیم مسئولیت با افزایش هزینه های دفاعی، موضوع های اساسی این نشست تعیین شده و ناتو درباره ملحق شدن یا نشدن به ائتلاف بین المللی ضد داعش تصمیم خواهد گرفت.

بررسی روابط روسیه - ناتو، گسترش سیستم های دفاعی افغانستان و لیبی و افزایش روابط با کشورهای بالکان از دیگر موضوع هایی است که سران ناتو درباره آن تصمیم گیری می‌کنند.





ناتو دربرابر روسیه





کلاوس یوهانیس، رئیس‌ جمهور رومانی در بازدید از محل رزمایش‌های ناتو و متحدان کشورش گفت، نیروهای ناتو قادرند مقابل روسیه بایستند و اکنون هم با برگزاری رزمایش در شرق اروپا مشغول همین کار هستند
کلاوس یوهانیس، رئیس‌جمهور رومانی به خبرنگاران گفت، این رزمایش‌ها مدرکی آشکار از توانمندی سربازان برای مبارزه است.

او از محل مانورهای نظامی در شمال غرب رومانی که محل تمرین‌های ناتو و سایر شرکای رومانی است، بازدید به عمل آورد.

رئیس‌جمهور رومانی در پاسخ به این سوال که آیا نیروهای ناتو می‌توانند جلوی روسیه را بگیرند، گفت: البته که می‌توانند. گمان می‌کنم همینطور باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از راشا تودی، او به خبرنگاران گفت: سفیر آمریکا در رومانی هم عملکرد نیروهای ناتو خصوصا سربازان رومانیایی را ستود. با کمک‌های ارتش آمریکا آنچه امروز شاهدش هستیم نمایشی فوق‌العاده از توانمندی ارتش و نیروی دریایی رومانی است.

حدود 5 هزار سرباز ناتو و شرکایش از جمله اوکراین و ارمنستان در رزمایش‌های رومانی شرکت دارند. این مانورهای نظامی تمام عیار همچنین شامل استفاده از تانک، بیش از ۶۵۰ خودروی نظامی و نیز هواپیمای نظامی و نیز بالگردهای نظامی آمریکا و رومانی می‌شود
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
شورای امنیت برای کمک به تحقیقات مرتبط با اقدامات داعش در عراق تصمیم‌گیری می‌کند

شورای امنیت در آستانه تصمیم‌گیری در مورد قطعنامه‌ای است که به بازرسان سازمان ملل امکان کمک به دولت عراق در زمینه تحقیقات در مورد افراط‌گرایان گروه حکومت اسلامی به ظن ارتکاب به جرایم جنگی را خواهد داد.



خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه ۲۵ شهریور در گزارشی به نقل از یک دیپلمات شورای امنیت سازمان ملل نوشت که مذاکرات در مورد این قطعنامه فعلاً علنی نیست و امید می‌رود شورای امنیت پنجشنبه آینده، ۳۰ شهریور بر سر آن رأی‌گیری کند.

این دیپلمات شورای امنیت به دلیل غیرعلنی بودن این مذاکرات، حاضر به افشای نام خود نشده است.

پیش‌نویس این قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل می‌خواهد که گروهی از بازرسان را برای کمک به دولت عراق برای گردآوری شواهدی مأمور کند که نشانگر ارتکاب به «جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی» توسط گروه حکومت اسلامی یا داعش است.

آسوشیتدپرس می‌نویسد که در این زمینه ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق، ماه گذشته در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل خبر داده بود که کشورش به همراه بریتانیا در حال کار بر روی پیش‌نویس این قطعنامه است.

به گزارش این خبرگزاری امل کلونی، حقوقدان فعال در زمینه حقوق بشر در اسفند ماه سال گذشته از نخست‌وزیر عراق خواسته بود که در این زمینه از سازمان ملل تقاضای کمک کند.

خانم کلونی که وکالت برخی از قربانیان ایزدی گروه داعش را به عهده دارد، از عراق خواسته بود زمینه تحقیق سازمان ملل در مورد جرایم این گروه را فراهم کند.

در آن زمان رویترز گزارش داده بود که بریتانیا در حال تهیه پیش‌نویسی برای ایجاد یک گروه تحقیق سازمان ملل است، اما همین خبرگزاری به نقل از امل کلونی نوشته بود که عراق بهتر است پیش از رأی‌گیری شورای امنیت در این باره، رسماً در نامه‌ای از سازمان ملل درخواست کمک کند.

رویترز به گزارش کارشناسان سازمان ملل در اواخر خردادماه سال گذشته استناد کرده بود که در آن گروه داعش به نسل‌کشی علیه اقلیت ایزدی در عراق و سوریه و ارتکاب به اقداماتی چون کشتار، بردگی جنسی، و دیگر جرایم با هدف نابود کردن این اقلیت دینی متهم شده است.

ایزدیان فرقه‌ای مذهبی و کردتبار در عراق، سوریه، جنوب شرقی ترکیه و منطقه قفقاز هستند که عقایدشان ترکیبی از عناصر چندین آیین باستانی منطقه خاورمیانه، اسلام، مسیحیت و آیین زرتشتی است، و گروه داعش این فرقه مذهبی را شیطان‌پرست می‌داند.

شمار پیروان این آیین در مجموع ۵۰۰ هزار تن برآورد می‌شود که نزدیک به ۲۰۰ هزار تن از آنان در عراق سکونت دارند، اما رهبران این فرقه تعداد پیروان آن در عراق را بین ۶۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار نفر برآورد می‌کنند و معتقدند در سراسر جهان بیش از یک و نیم میلیون نفر پیرو دارند
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد

هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد اگرچه با محوریت «مردم، تلاش برای صلح و زندگی عزتمند» آغاز به‌کار کرده اما فضای جلسات امسال این مهم‌ترین سازوکار بین‌المللی، با چالش بزرگی گره خورده است؛ حضور چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ.



مردم جهان كه اين روزها سران‌ كشورهايشان در مقر سازمان ملل متحد در نيويورك گرد هم آمده‌اند، روزگار تلخي را مي‌گذرانند. از هر 9نفر در جهان يكي هر شب گرسنه به خواب مي‌رود. طبق اعلام آژانس‌هاي سازمان ملل، طي سال گذشته ميلادي جمعيت گرسنگان جهان از 815ميليون نفر گذشته است؛ انسان‌هايي كه در اثر فقر، جنگ و تغييرات آب‌وهوايي گرسنه مانده‌اند. اين تعداد 38ميليون بيشتر از سال 2015بوده است.

اين آمار زماني غم‌انگيزتر مي‌شود كه بدانيم 489ميليون نفر از گرسنگان جهان يا 60درصد از آنها در مناطقي زندگي مي‌كنند كه دچار جنگ و درگيري شده‌اند. اين درگيري‌ها ثمره دست بشر است. هم‌اكنون 40درگيري فعال در جهان جريان دارد كه سالانه نزديك به 160هزار قرباني به جا مي‌گذارند. طبق اعلام كميسارياي عالي پناهجويان سازمان ملل، جهان امروز ما علاوه بر اين گرسنگان، بيش از 65ميليون آواره هم دارد. اين آوارگان هم نتيجه ادامه جنگ و درگيري در جهان است.

جنگ‌هاي خاورميانه سالانه 82هزار كشته به جا مي‌گذارند. به‌عبارت ديگر، سالانه نيمي از كشته‌هاي جنگ‌هاي امروز جهان مربوط به خاورميانه است. در اين ميان كشورهاي سوريه، عراق و افغانستان بيشترين تلفات را در جنگ‌هاي جهان مي‌دهند. برخي مناقشات امروز عمري 70ساله دارند و باقي‌مانده خط‌كشي‌هاي بعد از جنگ جهاني دوم در ميان ملت‌ها هستند؛

بحران شبه‌جزيره كره از اين جمله است. بحران كره امسال هم محور مذاكرات و بحث‌هاي مطرح‌شده در سازمان ملل خواهد بود. اما غيراز مناقشه در شبه‌جزيره كره، جهان اكنون شاهد تصاوير دردناكي در ميانمار، يمن، سودان و بسياري ديگر از كشورهاي آفريقايي است. در جهان امروز ما، بحران مهمان زندگي بسياري از مردم شده است.

ترامپ به دنبال تضعيف سازمان ملل

براي بسياري از رهبران جهان، نشست سالانه مجمع عمومي سازمان‌ملل و سخنراني‌هايشان در اين جلسه فرصتي براي پرداختن به مهم‌ترين مسائل بين‌المللي است. براي دونالد ترامپ برخلاف روساي جمهور پيشين آمريكا اما اين سازمان «كلوپي است براي دور‌هم‌بودن و خوش گذراندن». او طي 8ماهي كه قدرت را در دست داشته و حتي پيش از آن‌، بارها از عملكرد سازمان ملل و «ناتواني» اين سازمان در حل مسائل بين‌المللي انتقاد كرده و با طعنه و كنايه راجع به آن صحبت كرده است.

ترامپ همچنين اعلام كرده به‌زودي سهم آمريكا از بودجه سالانه سازمان ملل را كاهش خواهد داد. آمريكا بزرگ‌ترين حامي مالي سازمان ملل است و طبق گفته مقام‌هاي اين سازمان، كاهش بودجه از سوي آمريكا فعاليت‌هاي آن را با مشكلات جدي روبه‌رو خواهد كرد. حدود يك پنجم بودجه 5.5ميليارد دلاري سازمان ملل را آمريكا تأمين مي‌كند.

او امشب دومين سخنران مجمع عمومي سازمان ملل خواهد بود. بسياري نگران سخنراني او هستند چرا كه ممكن است با سخنانش بار ديگر نه‌تنها نقش و جايگاه اين نهاد بين‌المللي كه از خاكستر آتش جنگ جهاني دوم در سال 1945سر برآورد را زير سؤال ببرد بلكه آغازگر بحران ديگري در سطح جهان باشد. پست‌هاي توييتري او چه در فضاي سياست داخلي آمريكا و چه در فضاي سياست بين‌المللي هميشه بحران‌ساز بوده است. اكنون با توجه به بالا گرفتن تنش ميان آمريكا و كره‌شمالي، بسياري نگران اظهارنظرهاي او در جريان سخنراني‌اش در مجمع عمومي هستند.

ترامپ كه با شعار «اول آمريكا» وارد انتخابات رياست‌جمهوري شد، در زمينه مراودات بين‌المللي هم اين شعار را سرلوحه كار خود قرار داده است. ترامپ در اقدامي معني‌دار تعداد هيأت اعزامي آمريكا به نشست هفتاد و دوم مجمع را كاهش داده است. پيش از اين، معمولا هيأتي هزار نفره از آمريكا در نشست‌‌هاي مجمع و تمامي جلسات جانبي آن شركت داشتند اما امسال ترامپ تصميم گرفته آمريكا غايب اكثر نشست‌ها در بزرگ‌ترين رويداد سازمان ملل باشد. بسياري اين اقدام ترامپ را با هدف تضعيف جايگاه سازمان ملل و نهادهاي وابسته به آن‌ تحليل كرده‌اند.

فارغ از اين مسائل كه براي نخستين بار حضور رئيس‌جمهور آمريكا در جمع رهبران جهان در سازمان ملل را به يك بحران تبديل كرده، چگونگي حضور او در اين نشست هم براي برگزار‌كنندگان مشكل‌ساز شده است. نشست سالانه مجمع عمومي فرصتي براي ديدارها و مذاكرات رو در روي رهبران جهان هم هست، ديدارهايي كه در بسياري موارد رفع مشكلات ميان كشورها و تقويت همكاري آنها را به‌دنبال داشته است.

ترامپ اما اعلام كرده كه قصد ندارد مثل ديگر رهبران كشورهاي جهان در هتل‌هاي نزديك به سازمان ملل در منطقه منهتن اقامت داشته باشد و در عوض به كلوپ گلفش خواهد رفت كه حدود 2ساعت با محل برگزاري مجمع عمومي فاصله دارد. او احتمالا در همين كلوپ ميزبان سران كشورهايي خواهد بود كه قصد ملاقات با او را دارند؛ موضوعي كه طي روزهاي اخير به چالش بزرگ تيم‌هاي امنيتي تبديل شده است.

آن‌طور كه به‌نظر مي‌رسد دومين حضور جدي دونالد ترامپ در صحنه ديپلماسي جهاني هم همراه با حواشي بسيار خواهد بود. نخستين حضور او در نشست سران كشورهاي عضو ناتو در بروكسل كه 4‌ماه پيش برگزار شد هم پر از حاشيه بود. هيچ‌كسي رفتار او در پس زدن نخست‌وزير مونته‌نگرو براي آنكه خود در صف اول رهبران ناتو قرار گيرد را فراموش نخواهد كرد.

جايگاه مجمع عمومي سازمان ملل
مجمع عمومي يكي از 6ركن اصلي سازمان ملل متحد بوده و براساس فصل چهارم منشور ملل متحدد ايجاد شده است. مجمع عمومي تنها ركن اين سازمان است كه تمام 193كشور عضو در آن داراي رأي برابر هستند. نشست‌هاي سالانه مجمع عمومي كه با حضور سران كشورهاي جهان برگزار مي‌شود، در‌ماه سپتامبر (شهريور) آغاز مي‌شود و معمولا يك‌ماه ادامه پيدا مي‌كند. راي‌گيري در مجمع غيراز مسائل مربوط به صلح و امنيت بين‌الملل با اكثريت ساده انجام مي‌شود.

مسائل امنيتي نياز به دوسوم آراي اعضا دارد. هر كشور بيش از 5نماينده در نشست مجمع نخواهد داشت. در نشست امسال آموزش، محيط‌زيست، توسعه اجتماعي، تجارت، توسعه انساني، آب، تكنولوژي و جهاني‌شدن به‌عنوان محورهاي اصلي مباحث اعلام شده‌اند. وظايف مجمع عمومي شامل پذيرش عضو جديد در سازمان ملل، انتخاب قضات ديوان بين‌المللي دادگستري، انتخاب دبيركل سازمان ملل به توصيه شوراي امنيت، تجديدنظر در منشور ملل متحد و اداره سرزمين‌هاي تحت قيموميت سازمان ملل است.

غايبان بزرگ نشست هفتاد و دوم

نشست امسال مجمع عمومي سازمان ملل غايبان بزرگي خواهد داشت. آنگ‌ سان سوچي از رهبران ميانمار، ولاديمير پوتين رئيس‌جمهور روسيه، شي جين پينگ رئيس‌جمهور چين و آنگلامركل صدراعظم آلمان، ازجمله غايبان اين رويداد مهم بين‌المللي هستند.

آنگ‌ سان سوچي هفته گذشته اعلام كرد قصد ندارد در نشست امسال مجمع عمومي حضور پيدا كند. اين تصميم پس از آن اعلام شد كه انتقادهاي كشورهاي جهان و گروه‌هاي حقوق بشري از او به‌خاطر سكوتش در قبال كشتار مسلمانان ميانمار شدت گرفت. بسياري حتي خواستار پس گرفتن جايزه نوبل صلح از خانم سوچي هستند. عدم‌حضور سوچي در سازمان ملل، فرار او از افكار عمومي جهان تلقي شده است.

در سايه افزايش اختلافات ميان روسيه و غرب، بسياري منتظر حضور پوتين در نشست امسال مجمع عمومي بودند اما او ترجيح داده براي بازديد از مانور نيروهاي نظامي روسيه به مرزهاي غربي اين كشور در امتداد مرزهاي اروپا برود. درصورت حضور پوتين در سازمان ملل، اين نخستين سفر او به آمريكا در دوره رياست‌جمهوري ترامپ به‌حساب مي‌آمد. روسيه و آمريكا طي 8‌ماه حضور ترامپ در قدرت، روابط بسيار متلاطمي داشته‌اند.

رهبر دومين اقتصاد بزرگ جهان، امسال در بزرگ‌ترين نشست سران جهان شركت نمي‌كند. در نشست امسال موضوع كره‌شمالي و ميانمار، 2موضوع محوري خواهد بود. برخي معتقدند كه احتمال بالاگرفتن انتقادها از چين به‌خاطر نزديكي به اين 2كشور باعث شده تا روساي جمهور چين و روسيه ترجيح دهند امسال در كشورشان بمانند. ترامپ بارها از چين خواسته است براي مهار كره‌شمالي به آمريكا كمك كند.

قدرتمندترين رهبر اروپا و قدرتمندترين زن جهان، اين روزها بار ديگر درگير انتخابات است. 5روز ديگر در آلمان انتخابات سراسري برگزار مي‌شود و آنگلا مركل براي پوشيدن رداي صدراعظمي در يك دوره 4ساله ديگر مصمم است. او درنظرسنجي‌ها با اختلاف زياد از رقيب اصلي‌اش مارتين شولتز، پيش افتاده و احتمالا برنده انتخابات خواهد بود. 12سال حضور مركل در قدرت، اقتصاد آلمان را متحول كرده تا اين كشور به بزرگ‌ترين قدرت اقتصادي اروپا تبديل شود.

آغاز سخنراني‌هاي سران از امروز

نشست سالانه مجمع عمومي از يك هفته پيش آغاز شده اما سخنراني‌هاي سران كشورها از امروز آغاز مي‌شود. معمولا 9روز زمان مي‌برد تا سران همه كشورها در مجمع عمومي در دو نوبت صبح و عصر سخنراني كنند. هر كدام از سخنرانان 15دقيقه زمان خواهند داشت. برخي سران كشورها اين محدوديت زماني را رعايت نمي‌كنند. سخنراني‌ها در نوبت صبح از 9آغاز مي‌شود و تا ساعت 13ادامه خواهد داشت.

سخنراني‌هاي نوبت عصر از ساعت 15تا 21انجام مي‌شود. برزيل به‌طور سنتي نخستين سخنران نشست مجمع عمومي است؛ چرا كه رئيس‌جمهور اين كشور در سال‌هاي اول تاسيس سازمان ملل، زماني كه كشورها تمايل چنداني به ابراز عقايدشان نداشتند، هميشه نخستين فردي بود كه داوطلب مي‌شد. پس از رئيس‌جمهور برزيل نوبت به رئيس‌جمهور آمريكا به‌عنوان ميزبان مقر اصلي سازمان ملل در نيويورك مي‌رسد. بعد از اين دو كشور، ديگر كشورها براساس سهميه منطقه‌اي و ميزان همكاري‌شان در نهادهاي سازمان ملل قرار مي‌‌گيرند. دونالد ترامپ امشب و حسن روحاني فردا شب به وقت تهران سخنراني خواهند كرد.

بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
پیام دبیرکل سازمان ملل در روز جهانی ماندلا


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی نلسون ماندلا، ۱۸ ژوئیه ۲۰۱۷ برابر با ۲۷ تیر ۱۳۹۶ گفت: امروز که خدمات ابدی نلسون ماندلا را گرامی می‌داریم، بهترین تکریم این بزرگ مرد، ادای کلمه و مراسم نیست، بلکه اقدام برای بهبود وضعیت جهان است.



مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران متن کامل پیام آنتونیو گوترش را ، به گزارش ايسنا، بدين شرح اعلام كرده‌است:

نلسون ماندلا کماکان با شجاعت و شفقت همچنین تعهد به عدالت اجتماعی و فرهنگ آزادی و صلح سرمشق و الهام بخش جهان است.

اینجانب چندین بار افتخار ملاقات نلسون ماندلا را در دوره انتقالی آفریقای جنوبی داشته‌ام. هر بار تحت تاثیر خرد، شفقت و از همه مهم‌تر انسان‌دوستی او قرار می‌گرفتم.

یکی از مهم‌ترین درس‌هایی که از نلسون ماندلا آموختیم این است که پیشرفت کنیم، به آینده بنگریم هرچند شاید دشوار باشد.

نلسون ماندلا به مدت 18 سال با عنوان زندانی شماره 46664 شناخته شده بود. اما ایشان هرگز زندانی گذشته نشد. در جزیره روبن محکوم به انجام کار طاقت‌فرسا و زندان انفرادی شد. او با غلبه بر سختی‌ها و توهین‌ها، کشور خود و جهان را به سوی روزهای روشن هدایت کرد.

ایشان تسلیم تلخی یا دشمنی شخصی نشد، اما انرژی شگرف خود را به سوی تحقق تصور خود در مورد آفریقای جنوبی دموکراتیک، چند قومی و صلح آمیز معطوف کرد. نلسون ماندلا یک بار اظهار داشت پرهیزکار را می‌توان گناهکاری تعبیر کرد که همواره به سعی در جبران گناهانش مشغول است. این پیام محکم امید است در جهانی که دستخوش وحشت و بدبینی است. هرگز برای رویارویی با آینده و سعی مجدد دیر نیست.

امروز که خدمات ابدی نلسون ماندلا را گرامی می‌داریم، بهترین تکریم این بزرگ مرد، ادای کلمه و مراسم نیست، بلکه اقدام برای بهبود وضعیت جهان است.

هر یک از ما می‌توانیم تغییری در ارتقای صلح، حقوق بشر، توسعه پایدار و زندگی با کرامت برای همه ایجاد کنیم. هر یک از ما می‌توانیم از سرمشق و جملات مشهور نلسون ماندلا الهام بگیریم: همواره هرکار تا هنگام اجرا به نظر غیر ممکن می‌آید.

اجازه دهید تلاش خود را بر پایه میراث نلسون ماندلا بنا نهیم.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
شورای امنیت سازمان ملل امروز قطعنامه جدید علیه کره‌شمالی را به رای می‌گذارد

شورای امنیت سازمان ملل امروز، جمعه، پیش‌نویس قطعنامه تشدید تحریم‌ها علیه کره‌شمالی را به رای خواهد گذاشت.

خبرگزاری رویترز اعلام کرده روز پنج‌شنبه به نسخه‌ای از این سند دسترسی یافته است.

واشینگتن این تحریم‌ها را در پاسخ به آزمایش‌های موشکی جدید پیونگ‌یانگ پیشنهاد کرده است.

در صورت تصویب این قطعنامه پیشنهادی آمریکا، صدور حدود ۹۰ درصد از فراورده‌های نفتی به کره‌شمالی ممنوع خواهد شد. همچنین، شهروندان کره‌شمالی که در بیرون از مرزهای این کشور مشغول به کار هستند، باید ظرف ۱۲ ماه به کشورشان بازگردند.

به نوشته رویترز، نمایندگان آمریکا و چین برای تنظیم پیش‌نویس قطعنامه یادشده همکاری کرده‌اند. چین متحد اصلی کره‌شمالی و یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل است.




در صورت تصویب، این سند دهمین قطعنامه شورای امنیت علیه برنامه موشکی کره‌شمالی خواهد بود.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 

نشست اضطراری و کم‌سابقه سازمان ملل در مورد وضعیت اورشلیم


۱۹۳ عضو ملل متحد قرار است در یک نشست اضطراری و کم‌سابقه، به‌درخواست کشورهای عرب و مسلمان، در مورد وضعیت اورشلیم شرکت کنند. این نشست پس از اعلام پذیرش اورشلیم به‌عنوان پایتخت اسرائیل از سوی دونالد ترامپ برپا می‌شود.


نمایی از دیوار قدیمی و مسجد الاقصی در اورشلیم/بیت‌المقدس

بنا بر قطعنامه‌ای که در سال ۱۹۵۰ تصویب شد، اعضای سازمان ملل برای «بیان یک رویکرد مقتضی برای دست‌زدن به اقدام جمعی» در صورتی که شورای امنیت موفق به انجام آن نشود، می‌توانند در نشست ویژه‌ای شرکت کنند. تا کنون تنها ۱۰ مورد نشست اضطراری و ویژه در سازمان ملل برگزار شده‌است و واپسین بار نیز در سال ۲۰۰۹ در پیوند با وضعیت بیت‌المقدس شرقی و مناطق فلسطینی بود.

پس از آن‌که رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد کشورش اورشلیم/بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به‌رسمیت می‌شناسد و سفارت خود را به این شهر منتقل می‌کند، شورای امنیت سازمان ملل جلسه‌ای تشیکل داد. آن جلسه به درخواست مصر برپا شد و در قطعنامه ارائه‌شده به اعضا گفته شده بود تصمیمات اتخاذشده درباره موقعیت شهر اورشلیم/بیت‌المقدس «مبنای قانونی ندارد، بلکه باطل و بی‌اعتبار است و باید لغو شود».

از ۱۵ عضو شورای امنیت، ۱۴ عضو به این قطعنامه رای «آری» دادند و ایالات متحده آن را وتو کرد.

نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، با تاکید بر حمایت آمریکا از اسرائیل، گفته دولت او اجازه نمی‌‌دهد دیگران بگویند سفارت‌خانه‌اش باید در کدام شهر قرار گیرد.

وتوی آمریکا با استقبال اسرائیل و واکنش‌ها و انتقادهای شماری از متحدان ایالات متحده روبه‌رو شده‌است و به‌نظر می‌رسد واکنش‌های دو طرف با برگزاری نشست ویژه ملل متحد ادامه یابد.

ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل، گفته نشست همگانی این سازمان ممکن است به رای‌گیری در مورد پیش‌نویس قطعنامه‌ای بیانجامد که از ترامپ خواهد خواست از تصمیم اعلام‌شده، صرف‌نظر کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در جریان اعلام تصمیم خود در پیوند با اورشلیم گفته بود تصمیم او با هدف دورشدن از روند دستیابی به صلح میان اسرائیل و فلسطینیان نیست؛ بلکه «شروعی برای یک رویکرد تازه نسبت» به این کشمکش‌ها و «رسیدن به صلح عادلانه» است.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در توئیتر خود نوشته‌است ایالات متحده آن کشورهایی که در انتقاد از ایالات متحده رای دهند را از خاطر نخواهد برد: «در سازمان ملل همواره از ما خواسته می‌شود که بیشتر اقدام کنیم و بیشتر اعطا کنیم. بنا بر این، وقتی ما به نیابت از مردن آمریکا، در مورد مکان سفارت‌خانه خودمان، تصمیمی می‌گیریم، انتظار نداریم آن کسانی که به آن‌ها کمک کرده‌ایم، ما را هدف قرار دهند. روز پنج‌شنبه رای‌گیری برای انتقاد از تصمیم ما انجام می‌شود. ایالات متحده نام‌ها را به‌خاطر خواهد داشت».

از سوی دیگر ریاض منصور، نماینده فلسطینی‌ها در سازمان ملل ابراز امیدواری کرده «حمایت گسترده‌ای» از قطعنامه ارائه‌شده، صورت گیرد.

رای به قطعنامه در نشست همگانی ملل متحد الزام‌آور نیست، ولی می‌تواند پیامدها و جنبه‌های سیاسی داشته باشد.

بیشتر کشورهای جهان حاکمیت ارضی دولت اسرائیل بر سراسر شهر اورشلیم/بیت‌المقدس را به‌رسمیت نمی‌شناسند. اسرائیل از زمان تأسیس در سال ۱۹۴۸ بخش غربی اورشلیم را در اختیار داشته و بخش شرقی بیت‌المقدس، در جنگ سال ۱۹۶۷ از کنترل اردن خارج شده، به اشغال اسرائیل درآمد.

بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم آمریکا درباره اورشلیم رای داد


مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه ۳۰ آذر در نشست اضطراری خود با رای اکثریت، تصمیم اخیر رئیس جمهوری آمریکا را در زمینه به رسمیت شناختن اورشلیم (بیت‌المقدس) به عنوان «پایتخت اسرائیل»، باطل دانست.




سخنگوی نهاد ریاست جمهوری فلسطین بلافاصله این قطعنامه را «یک پیروزی برای فلسطین» نامید.

قطعنامه که با رای موافق ۱۲۸ کشور از میان ۱۹۳ عضو سازمان ملل تصویب شد، با هر نوع تغییر در وضعیت بیت‌المقدس مخالفت دارد.

۹ کشور به قطعنامه مخالف دادند و رای ۳۵ کشور نیز ممتنع بود؛ سایر اعضا در رای‌گیری شرکت نکردند.

اما در کنار آمریکا و اسرائیل، این اعضا با قطعنامه مخالفت کردند؛ هندوراس، گواتمالا در آمریکای لاتین و جزایر مارشال، پلائو، میکرونزی، توگو و نائورو در اقیانوسیه.

آرژانتین، مکزیک، استرالیا، فیلیپین، کانادا، چک و مجارستان هم در میان کشورهایی بودند که رای ممتنع دادند.

آمریکا و اسرائیل در آخرین ساعات مانده به رای‌گیری در مجع عمومی سازمان ملل بیشترین تلاش خود را به کار بردند تا کشورهای بیشتری را به دادن رای مخالف یا دستکم رای ممتنع متقاعد کنند.

رسانه‌های اسرائیل پیشتر خبر داده بودند که آمریکا از اسرائیل خواسته بود نظر به مناسبات نزدیکی که با کشورهای آفریقایی دارد، تلاش کند تا شاید شماری از کشورهای این قاره را به دادن رای مخالف یا ممتنع تشویق کند اما این تلاش چندان موفق نبود.

قطعنامه مجمع عمومی در حالی از رای اکثریت برخوردار شد که دونالد ترامپ پانزدهم آذر با تغییر سیاست راهبردی آمریکا در مورد بیت‌المقدس و شناسایی آن به عنوان «پایتخت اسرائیل»، دستور آغاز فرایند انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل از شهر تل آویو به اورشلیم را نیز امضاء کرده بود.

تصمیم دونالد ترامپ تنها اسرائیل را خشنود کرد در حالی که با واکنش مخالف قریب به اتفاق کشورهای جهان روبه‌رو شد و نزدیک‌ترین همپیمانان آمریکا نیز از آن فاصله گرفتند.

آمریکا دوشنبه این هفته در نشست فوق‌العاده شورای امنیت، پیش نویس قطعنامه‌ای را که مصر برای جلوگیری از اجرایی شدن تصمیم آمریکا ارائه کرده بود، وتو کرد در حالی که هر ۱۴ عضو دیگر دایم و غیردایم شورای امنیت از آن پشتیبانی کردند.

در پی اقدام آمریکا در وتوی پیش نویس قطعنامه یاد شده، ترکیه در مقام رئیس سازمان همکاری اسلامی، یمن در جایگاه رئیس دوره ای کشورهای عرب و مصر نیز به نمایندگی اتحادیه عرب با ارسال نامه به مجمع عمومی، برگزاری نشست چهارشنبه این نهاد را درخواست کردند که با رای‌گیری بر سر پیش نویس قطعنامه مصر، تصمیم آمریکا عملاً باطل شود.

اما نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل در سخنرانیِ پیش از رای‌گیری، با دفاع از سیاست کشورش گفت، فارغ از هر تصمیمی که مجمع عمومی بگیرد، آمریکا سفارت خود را به اورشلیم منتقل خواهد کرد.

به گفته خانم هیلی، «شرم آور است که سازمان ملل در طول سال‌ها محلی برای ستیز با اسرائیل بوده‌است؛ رویه ای که به کاهش اعتبار این نهاد منجر شده‌است».

خانم هیلی این را نیز گفت که «آمریکا این روز را به عنوان روزی که اعضای سازمان ملل او را تنها گذاشتند به خاطر خواهد سپرد... این رای، نظر آمریکا را نسبت به سازمان ملل عوض خواهد کرد».

سفیر آمریکا با یادآوری این که کشورش «بزرگ‌ترین اعطا کننده کمک مالی به سازمان ملل است»، نسبت به کاهش این کمک هشدار تلویحی داد و گفت «وقتی اعضای این سازمان در برابر آمریکا می‌ایستند، این بی‌احترامی به ما است و ما باید تصمیم بگیریم که منابع مالی‌مان را در راه‌های مفیدتری هزینه کنیم».

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز چهارشنبه گفته بود، کشورهایی که علیه تصمیم آمریکا رای بدهند، از کمک مالی آمریکا محروم خواهند شد.

نتانیاهو: سازمان ملل، خانه دروغ است

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل بامداد چهارشنبه و پیشاپیش رای‌گیری در مجمع عمومی سازمان ملل، با حمله به این نهاد بین‌المللی، آن را «خانه دروغ» نامید و گفت کشورش «قاطعانه این رای‌گیری را حتی پیش از تأیید قطعنامه، رد می‌کند».

نتانیاهو در یک سخنرانی در جنوب اسرائیل گفت، «سازمان ملل خانه دروغ است؛ و چه بخواهد چه نخواهد؛ اورشلیم پایتخت اسرائیل است».

به گفته نتانیاهو، «خارج از دیوارهای سازمان ملل متحد، نظر کشورهای جهان در ارتباط با اسرائیل تغییر کرده و این امر سرانجام نیز به سازمان ملل رخنه خواهد کرد».

نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر سیاست و اظهارات دونالد ترامپ و نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل را «شجاعانه» نامید و از آنها سپاسگزاری کرد.

دانی دنون سفیر اسرائیل در سازمان ملل در سخنرانی چهارشنبه در مجمع عمومی، با نشان دادن سکه‌ای باستانی از زمان داوود، گفت یهودیان هزاران سال در این سرزمین زندگی کرده و در آن حضور داشته‌اند و تصمیمات ناعادلانه یونسکو یا قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل، «هرگز یهودیان را از اورشلیم جدا نخواهند کرد».

اما ریاض المالکی وزیر امور خارجه تشکیلات فلسطینی در سخنرانیِ پیش از رای‌گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آمریکا را به لغو تصمیم «خطرناک» در شناسایی بیت‌المقدس به عنوان «پایتخت اسرائیل» فرا خواند.

به گفته وزیر امور خارجه فلسطین، آمریکا «منزوی شده» و فلسطینیان «اطمینان دارند که کشورهای جهان با تکیه به تاریخ فلسطین و با توسل به منطق و حقوق اساسی یک ملت، رای می‌دهند».

وزیر امور خارجه فلسطین تکرار کرد که آمریکا دیگر «نمی‌تواند میانجی‌گر صلح باشد» اما فلسطینیان «با وجود ادامه اشغالگری و عدم عدالت اسرائیل، از اراده خود برای رسیدن به صلح به هر بهایی دست برنداشته‌اند».

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز پیش از رای‌گیری ضمن رد تهدید دونالد ترامپ گفت که آمریکا نمی‌تواند «با دلارهایش خواست و اراده مردم را نیز بخرد».

همچنین، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در آستانه رای‌گیری در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود که اقدام اخیر آمریکا در استفاده از وتو در نشست شورای امنیت «نشان داد که آمریکا بار دیگر راه متزلزل کردن چارچوب حقوق بین‌المللی در روند صلح خاورمیانه را در پیش گرفته‌است».

سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود که «بهترین راه برای خروج از وضعیت کنونی و از سرگیری مذاکرات میان دو طرف (اسرائیل و فلسطینیان) است».

غلامعلی خوشرو نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز طی یک سخنرانی در مجمع عمومی گفت، «اشغالگری رژیم صهیونیستی مرکز کلیه بحران‌ها و منازعات در خاورمیانه و فراتر از آن» بوده و «فلسطین در قلوب ملت‌های مسلمان دنیا بوده و خواهد ماند».

در پی تصمیم اخیر آمریکا در شناسایی اورشلیم به عنوان «پایتخت اسرائیل»، تنش میان اسرائیل و فلسطینیان در دو هفته اخیر شدت گرفته و دست‌کم هشت فلسطینی در برخوردهای مستقیم با نیروهای اسرائیل کشته و صدها تن دیگر از آنها زخمی شده‌اند.

همچنین در این مدت، در پی شلیک‌های راکتی از غزه به جنوب اسرائیل، این کشور چند بار مناطقی را در باریکه غزه بمباران هوایی کرده‌است.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
زن

andishmand
 
پنجمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر در شهر آکتائو

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر عصر یکشنبه و در پنجمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر در شهر آکتائو قزاقستان؛ توسط سران جمهوری اسلامی ایران، روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان امضا شد.




به گزارش روز یکشنبه ایرنا، متن کامل کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر


اعضای این کنوانسیون، کشورهای ساحلی دریای خزر-جمهوری آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری قزاقستان، فدراسیون روسیه و ترکمنستان- که از این پس طرف‌ها نامیده می‌شوند، با استناد به اصول و موازین منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل، با در نظر گرفتن فضای همکاری، حسن همجواری و تفاهم متقابل بین طرف‌ها، با پیروی از تمایل به تعمیق و گسترش روابط مبتنی بر حسن همجواری بین طرف‌ها، با در نظر گرفتن این واقعیت که دریای خزر برای طرف‌ها دارای اهمیت حیاتی می‌باشد و اینکه فقط آنها از حقوق حاکمه نسبت به دریای خزر و منابع آن برخوردار هستند،
با تاکید بر اینکه حل مسائل مربوط به دریای خزر در صلاحیت انحصاری طرف‌هاست، با شناسایی اهمیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دریای خزر، با آگاهی از مسئولیت خود در قبال نسل حاضر و نسل‌‌های آینده برای حفظ دریای خزر و توسعه پایدار منطقه، متقاعد از اینکه این کنوانسیون توسعه و تقویت همکاری بین طرف‌ها را تسهیل خواهد کرد و استفاده از دریای خزر برای اهداف صلح جویانه و مدیریت بخردانه منابع آن و نیز اکتشاف، حمایت و حفاظت از محیط‌زیست آن را ارتقاء می‌دهد، با تلاش در جهت ایجاد شرایط مساعد به منظور توسعه همکاری‌ اقتصادی سودمند متقابل در دریای خزر، با در نظر گرفتن تغییرات و فرآیندهای به وقوع پیوسته در منطقه دریای خزر در سطوح ژئوپلتیک و ملی، ترتیبات موجود بین طرف‌ها و در این رابطه نیاز به تقویت رژیم حقوقی دریای خزر، به شرح زیر توافق کرده‌اند:

ماده 1
برای اهداف این کنوانسیون، اصطلاحات زیر به این معنی می‌باشند:
«دریای خزر»- توده آبی محصور شده به وسیله قلمرو خشکی طرف‌ها و ترسیم شده بر روی نقشه‌های ناوبری دریایی منتشره توسط اداره کل ناوبری و اقیانوس‌شناسی وزارت دفاع فدراسیون روسیه، سن‌پترزبورگ، با مقیاس 1.750000به شماره 31003، نشر آرشیوی مورخ 1997.4.17، منتشر شده در سال 1998؛ شماره 31004، نشر آرشیوی مورخ 1998.7.4، منتشر شده در سال 1999؛ شماره 31005، نشر آرشیوی مورخ 1996.11.16، منتشر شده در سال 1998 که رونوشت مصدق آنها پیوست این کنوانسیون و جزء لاینفک آن می‌باشد.
«خط مبدأ»- خطی است که از خطوط مبدأ عادی و مستقیم تشکیل شده است.
«خط مبدأ عادی»- خط سطح میانگین چندین ساله دریای خزر در نقطه منهای 28.0 متر داده سطح دریای بالتیک 1977 از نقطه صفر فووت اشتووک کرون اشتات می‌باشد که از بخش قاره‌ای یا جزیره‌ای قلمرو یک کشور ساحلی خزر عبور می‌کند و بر روی نقشه‌های بزرگ مقیاس که رسما توسط آن کشور ساحلی مورد شناسایی قرار گرفته، مشخص شده است.
«خطوط مبدأ مستقیم»- خطوط مستقیمی است که نقاط مربوط / مناسب را بر روی خط ساحلی به یکدیگر وصل می‌کند و خط مبدأ را در مکان‌هایی که خط ساحلی مضرس می‌باشد یا در مکانی که در آن حاشیه‌ای از جزایر در امتداد ساحل و در مجاورت نزدیک آن قرار دارد، تشکیل می‌دهد.
روش تعیین خطوط مبدأ مستقیم باید در موافقتنامه جداگانه‌ای بین همه طرف‌ها تعیین شود.
چنانچه شکل ساحل، یک کشور ساحلی را در تعیین آب‌های داخلی‌اش آشکارا در وضعیت نامساعدی قرار دهد، این وضعیت هنگام ایجاد روش فوق به منظور دستیابی به تفاهم میان تمامی طرف‌ها مدنظر قرار خواهد گرفت.
«آب‌های داخلی»- آب‌هایی است که از خطوط مبدأ به طرف ساحل واقع شده‌اند.
«آب‌های سرزمینی»-باریکه‌ای از دریا است که حاکمیت کشور ساحلی بر آن تسری می‌یابد.
«منطقه ماهیگیری»- باریکه‌ای از دریا است که در آن کشور ساحلی از حق انحصاری برداشت منابع زنده آبی برخوردار است.
«پهنه مشترک دریایی»- منطقه‌ای آبی است که در بیرون از حدود خارجی مناطق‌ ماهیگیری واقع شده و استفاده از آن به روی همه طرف‌ها باز است.
«بخش»- قسمت‌هایی از بستر و زیربستر است که به منظور بهره‌برداری از منابع زیربستر و سایر فعالیت‌های اقتصادی مشروع مرتبط با توسعه منابع بستر و زیر بستر بین طرف‌ها تعیین حدود شده است.
«منابع زنده آبی»- ماهی‌ها، نرم‌تنان، سخت‌پوستان، پستانداران و سایر انواع جانوران و گیاهان آبزی.
«منابع زنده آبی مشترک»- منابع زنده آبی که مشترکا توسط طرف‌ها مدیریت می‌شوند.
«برداشت»- هر نوع فعالیتی که هدف از آن برداشت منابع زنده آبی از زیستگاه طبیعی آنها باشد.
«کشتی جنگی»- کشتی متعلق به نیروهای مسلح یکی از طرف‌ها که دارای علائم خارجی متمایز کننده تابعیت آن بوده، تحت فرماندهی افسری است که به طور رسمی توسط دولت آن طرف منصوب شده است و نام وی در فهرست خدمات ذیربط یا معادل آن درج گردیده و دارای خدمه‌ای می‌باشد که تابع نظام نیروهای مسلح منظم هستند.
«سامانه بوم‌زیستی دریای خزر»- عناصر هوا، آب و موجودات زنده از جمله انسان می‌باشد که در ارتباط و تاثیر متقابل با یکدیگر در داخل دریای خزر و نیز بخش‌هایی از خشکی که تحت تاثیر مجاورت دریا قرار دارد، می باشد.
«آلودگی»- به معنای وارد کردن مستقیم یا غیرمستقیم مواد، موجودات زنده یا انرژی در سامانه بوم‌ زیستی دریای خزر به وسیله انسان و از جمله از منابع مستقر در خشکی می‌باشد که به اثرات زیانباری از قبیل آسیب به منابع زنده و حیات دریایی، خطرات برای سلامت انسان، ایجاد مانع در فعالیت‌های دریایی شامل برداشت منابع زنده آبی و سایر استفاده‌های مشروع از دریا، لطمه به کیفیت برای استفاده از آب دریا از لحاظ استفاده از آن و کاهش مطبوعیت آن منجر شود یا احتمال دارد که بشود.
ماده 2
1. طرف‌ها طبق این کنوانسیون حاکمیت، حقوق حاکمه و انحصاری و همچنین صلاحیت خود را در دریای خزر اعمال خواهند کرد.
2. این کنوانسیون حقوق و تعهدات طرف‌ها در مورد استفاده از دریای خزر شامل آب‌ها، بستر، زیربستر، منابع طبیعی آن و فضای هوایی بر فراز دریا را تعیین و تنظیم می‌کند.
ماده 3
طرف‌ها فعالیت‌های خود را در دریای خزر طبق اصول زیر انجام خواهند داد:
1. احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی، استقلال و برابری حاکمیت دولت‌ها، عدم توسل به زور یا تهدید به زور، احترام متقابل، همکاری و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر؛
2. استفاده از دریای خزر برای مقاصد صلح‌آمیز، تبدیل آن به منطقه صلح، حسن همجواری، دوستی و همکاری و حل کلیه مسائل مرتبط با دریای خزر از طرق مسالمت‌آمیز؛
3. تضمین امنیت و ثبات در منطقه دریای خزر؛
4. تضمین موازنه پایدار تسلیحات طرف‌ها در دریای خزر، توسعه توانایی‌های نظامی در حدود کفاف معقول با توجه به منافع همه طرف‌ها، بدون لطمه به امنیت یکدیگر؛
5. رعایت تدابیر اعتمادساز توافق شده در زمینه نظامی بر اساس روح پیش‌بینی‌پذیری و شفافیت در راستای مساعی مشترک جهت تحکیم امنیت و ثبات منطقه‌ای، از جمله طبق معاهدات بین‌المللی منعقده بین کلیه طرف‌ها؛
6. عدم حضور نیروهای مسلحی که به طرف‌ها تعلق ندارند در دریای خزر؛
7. در اختیار قرار ندادن قلمرو خود توسط هریک از طرف‌ها به سایر دولت‌ها برای ارتکاب تجاوز و انجام سایر اقدامات نظامی علیه هرطرف‌؛
8. آزادی دریانوردی در خارج از آب‌های سرزمینی هر طرف منوط به رعایت حقوق حاکمه و انحصاری کشورهای ساحلی و رعایت مقررات مربوطه وضع شده توسط آنها در مورد فعالیت‌های مشخص شده توسط طرف‌ها؛
9. تضمین ایمنی دریانوردی؛
10. حق دسترسی آزاد از دریای خزر به سایر دریاها و اقیانوس جهانی‌ و بالعکس، بر اساس اصول و موازین عموما شناخته شده حقوق بین‌الملل و توافقات بین طرف‌های ذیربط با در نظرگرفتن منافع مشروع طرف ترانزیت به منظور ارتقاء تجارت بین‌المللی و توسعه اقتصادی؛
11. دریانوردی در، ورود به و خروج از دریای خزر به طور انحصاری توسط کشتی‌های تحت پرچم یکی از طرف‌ها؛
12. اعمال موازین و قواعد مورد توافق مربوط به تکثیر و تنظیم استفاده از منابع زنده آبی مشترک؛
13. مسئولیت طرف آلوده کننده در قبال خسارت وارده به سامانه بوم‌ زیستی دریای خزر؛
14. حمایت از محیط ‌زیست دریای خزر، حفاظت، احیاء و استفاده معقول از منابع زنده آن؛
15. تسهیل تحقیقات علمی در زمینه بوم‌ شناسی، حفاظت و استفاده از منابع زنده دریای خزر؛
16. آزادی پروازهای عبوری توسط هواپیماهای غیرنظامی طبق مقررات سازمان بین‌المللی هواپیمایی کشوری؛
17. انجام تحقیقات علمی دریایی در خارج از آب‌های سرزمینی هر طرف طبق موازین حقوقی مورد توافق طرف‌ها، منوط به رعایت حقوق حاکمه و انحصاری کشورهای ساحلی و رعایت قواعد مربوطه وضع شده توسط آنها در مورد انواع معینی از پژوهش‌ها‌.
ماده 4
طرف‌ها فعالیت‌های خود در دریای خزر به منظور دریانوردی، برداشت، استفاده و حمایت از منابع زنده آبی، اکتشاف و بهره‌برداری از منابع بستر و زیربستر و همچنین سایر فعالیت‌ها را طبق این کنوانسیون، سایر موافقتنامه‌های بین طرف‌ها که منطبق با این کنوانسیون باشد و قوانین ملی خود انجام خواهند داد.
ماده 5
منطقه آبی دریای خزر به آب‌های داخلی، آب‌های سرزمینی، مناطق ماهیگیری و پهنه دریایی مشترک تقسیم می‌شود.
ماده 6
حاکمیت هر طرف در خارج از قلمرو خشکی و آب‌های داخلی آن بر باریکه‌ای از دریای مجاور که آب‌های سرزمینی نامیده می‌شود، و همچنین بر بستر و زیر بستر آن و نیز بر فضای هوایی آن تسری می‌یابد.
ماده 7
1. هر طرف باید عرض آب‌های سرزمینی خود را تا محدوده‌ای تعیین کند که از 15 مایل دریایی از خطوط مبدأ تعیین شده که طبق این کنوانسیون معین می‌شود، تجاوز نکند.
2. حد خارجی آب‌های سرزمینی خطی خواهد بود که فاصله هر نقطه ازآن، از نزدیک‌ترین نقطه خط مبدأ برابر با عرض آب‌های سرزمینی باشد.
به منظور تعیین حد خارجی آب‌های سرزمینی، دورترین تاسیسات دائمی بندری که جزء لاینفک سامانه بندر را تشکیل می‌دهد، به عنوان بخش تشکیل دهنده ساحل محسوب خواهد شد. تاسیسات دور از ساحل و جزایر مصنوعی نباید به عنوان تاسیسات دائمی بندری محسوب شود.
حد خارجی آب‌های سرزمینی مرز دولتی خواهد بود.
3. تعیین حدود آب‌های داخلی و سرزمینی بین کشورهای دارای سواحل مجاور با توافق بین آن دولت‌ها با در نظر گرفتن اصول و موازین حقوق بین‌الملل انجام خواهد شد.
ماده 8
1. تعیین حدود بستر و زیربستر دریای خزر به بخش‌ها باید از طریق توافق بین کشورهای با سواحل مجاور و مقابل، با در نظر گرفتن اصول و موازین عموما شناخته شده حقوق بین‌الملل به منظور قادر ساختن آن دولت‌ها به اعمال حقوق حاکمه خود در بهره‌برداری از منابع زیربستر و سایر فعالیت‌های اقتصادی مشروع مرتبط با توسعه منابع بستر و زیربستر انجام شود.
2. کشور ساحلی برای احداث، و نیز تجویز و تنظیم مقررات برای احداث، عملیات و استفاده از جزایر مصنوعی، تاسیسات و سازه‌ها در داخل بخش خود، از حق انحصاری برخوردار خواهد بود. کشور ساحلی می‌تواند در صورت لزوم حریم‌های ایمنی در اطراف جزایر مصنوعی، تاسیسات و سازه‌ها به منظور تضمین ایمنی دریانوردی و جزایر مصنوعی، تاسیسات و سازه‌ها ایجاد نماید. عرض حریم‌های ایمنی نباید از 500 متر در اطراف آنها که از هر نقطه از لبه خارجی این جزایر مصنوعی، سازه‌ها و تاسیسات اندازه‌گیری می‌شود بیشتر شود.
مختصات جغرافیایی چنین سازه‌هایی و گستره حریم‌های ایمنی باید به همه طرف‌ها اعلام شود.
3. کلیه کشتی‌ها باید این حریم‌های ایمنی را رعایت کنند.
4. اعمال حقوق حاکمه دولت ساحلی به موجب بند 1 این ماده نباید به نقض حقوق و آزادی‌های سایر طرف‌ها مصرح در این کنوانسیون یا ایجاد اختلال‌ ناروا برای تحقق آنها منجر شود.
ماده 9
1. هر طرف در مجاورت آب‌های سرزمینی، یک منطقه ماهیگیری به عرض 10 مایل دریایی را تعیین خواهد کرد.
تعیین حدود مناطق ماهیگیری بین کشور‌های دارای سواحل مجاور باید به موجب توافق بین آن دولت‌ها و با درنظر گرفتن اصول و موازین حقوق بین‌الملل انجام شود.
2. هر طرف در منطقه ماهیگیری خود از حق انحصاری برداشت منابع زنده آبی طبق این کنوانسیون، موافقتنامه‌های جداگانه منعقده توسط طرف‌ها براساس کنوانسیون و قوانین ملی خود برخوردار خواهد بود.
3. طرف‌ها بر اساس این کنوانسیون و سازکارهای بین‌المللی کل صید مجاز منابع زنده آبی مشترک در دریای خزر را مشترکا تعیین و آن ‌را به سهمیه‌های ملی تقسیم خواهند کرد.
4. چنانچه یکی از طرف‌ها امکان برداشت تمامی سهمیه خود از کل صید مجاز را نداشته باشد، می‌تواند از طریق انعقاد موافقتنامه‌های دوجانبه یا از طریق ترتیبات دیگر طبق قوانین ملی خود، دسترسی به باقیمانده سهم خود از کل صید مجاز را به طرف‌های دیگر اعطاء کند.
5. شرایط و شیوه‌های برداشت منابع زنده آبی مشترک در دریای خزر باید طبق موافقتنامه جداگانه منعقده توسط همه طرف‌ها تعیین شود.
ماده 10
1. کشتی‌های تحت پرچم طرف‌ها از آزادی دریانوردی در فراسوی محدوده‌های خارجی آب‌های سرزمینی طرف‌ها برخوردار خواهند بود. آزادی دریانوردی طبق مفاد این کنوانسیون و سایر موافقتنامه‌های سازگار بین طرف‌ها، بدون لطمه به حقوق حاکمه و انحصاری طرف‌ها به گونه‌ای که در این کنوانسیون مشخص شده است، اعمال خواهد شد.
2. هر طرف نسبت به کشتی‌های تحت پرچم طرف‌های دیگر که به حمل کالا یا مسافر و بار اشتغال دارند یا یدک‌کشی یا عملیات نجات را انجام می‌دهند، همان رفتاری را که با کشتی‌های تحت تابعیت خود در مورد دسترسی آزاد به بنادر خود در دریای خزر، استفاده از آنها برای بارگیری و تخلیه کالا، سوار و پیاده کردن مسافران، پرداخت تناژ و سایر حقوق و عوارض بندری، استفاده از خدمات دریانوردی و اجرای فعالیت‌های منظم بازرگانی دارد، اعطاء خواهد کرد.
3. نظام تعیین شده در بند 2 این ماده بر بنادری در دریای خزر که بر روی کشتی‌های تحت پرچم طرف‌ها باز می‌باشند، اعمال خواهد شد.
4. طرف‌ها از دریای خزر به سایر دریاها و اقیانوس جهانی حق دسترسی آزاد و بازگشت خواهند داشت. به این منظور طرف‌ها از آزادی ترانزیت برای تمام وسایل حمل و نقل خود از طریق قلمروهای طرف‌های ترانزیت برخوردار خواهند بود.
شرایط و شیوه‌های مربوط به چنین دسترسی‌ای به موجب موافقتنامه‌های دوجانبه میان طرف‌های مربوط و طرف‌های ترانزیت، یا در صورت نبود چنین موافقتنامه‌هایی، بر اساس قوانین داخلی طرف ترانزیت تعیین خواهد شد.
طرف‌های ترانزیت در اعمال حاکمیت کامل بر قلمرو خود، حق خواهند داشت که کلیه تدابیر ضروری را اتخاذ نمایند تا تضمین کنند که حقوق و تسهیلاتی که در این بند برای طرف‌ها پیش‌بینی شده به هیچ وجه به منافع مشروع طرف ترانزیت لطمه‌ای وارد نمی‌کند.
ماده 11
1.کشتی‌های تحت پرچم‌ طرف‌ها می‌توانند برای منظورهای زیر در آب‌های سرزمینی دریانوردی کنند:
الف) عبور از این آب‌ها بدون وارد شدن به آب‌های داخلی یا توقف درلنگرگاه یا تاسیسات بندری خارج از آب‌های داخلی؛ یا ب) عزیمت به سوی آب‌های داخلی یا خروج از آن یا توقف در لنگرگاه‌ یا تاسیسات بندری.
2. شرایط و شیوه‌های عبور کشتی‌های جنگی، زیردریایی‌ها و سایر وسایل نقلیه زیرآبی از آب‌های سرزمینی بر اساس موافقتنامه‌هایی بین دولت صاحب پرچم و دولت ساحلی یا در صورت نبود چنین موافقتنامه‌هایی، بر اساس قوانین دولت ساحلی تعیین خواهد شد.
در صورتی که ورود کشتی جنگی به آب‌های سرزمینی به دلیل حوادث قوه قاهره یا حالت اضطرار یا برای کمک‌‌رسانی به اشخاص، کشتی‌ها یا هواپیماهای در وضعیت اضطرار، ضرورت یابد، فرمانده کشتی جنگی هنگام نزدیک شدن به آب‌های سرزمینی موضوع را به اطلاع دولت ساحلی رسانده، ورود در مسیری انجام خواهد شد که توسط فرمانده کشتی جنگی تعیین می شود و مورد موافقت دولت ساحلی قرار می‌گیرد. بلافاصله پس از رفع چنین وضعیتی،کشتی جنگی باید فورا آب‌های سرزمینی را ترک کند.
شرایط و شیوه‌های ورود کشتی‌های جنگی به آب‌های داخلی به دلیل حوادث قوه قاهره یا حالت اضطرار یا برای کمک‌رسانی به اشخاص، کشتی‌ها یا هواپیماهای در وضعیت اضطرار بر اساس موافقتنامه‌های ‌بین دولت صاحب پرچم و دولت ساحلی یا در صورت نبود چنین موافقتنامه‌هایی، بر اساس قوانین دولت ساحلی تعیین خواهد شد.
3. عبور از آب‌های سرزمینی نباید مخل صلح، نظم حسنه یا امنیت دولت ساحلی باشد. عبور از آب‌های سرزمینی باید به طور پیوسته و سریع باشد. چنین عبوری باید مطابق با این کنوانسیون انجام شود.
4. کشتی‌های جنگی، زیر دریایی‌ها و سایر وسایل نقلیه زیرآبی یک طرف که بر اساس شرایط و شیوه‌های مذکور در بند 2 این ماده از آب‌های سرزمینی عبور می‌کنند، حق توقف در بنادر و لنگرانداختن در داخل آب‌های سرزمینی طرف دیگر را ندارند، مگر در صورتی که آنها مجوز مناسب داشته باشند یا به علت حادثه قوه قاهره یا حالت اضطرار یا برای کمک‌رسانی به اشخاص، کشتی‌ها و هواپیماهای در حالت اضطرار نیاز داشته باشد که چنین کنند.
5. زیردریایی‌ها و سایر وسایل نقلیه زیرآبی یک طرف هنگام عبور از آب‌های سرزمینی طرف دیگر ملزم خواهند بود برروی سطح حرکت نمایند و پرچم خود را به اهتزاز درآورند.
6. عبور از آب‌های سرزمینی در صورت ارتکاب هر یک از فعالیت‌های زیر، مخل صلح، نظم حسنه یا امنیت دولت ساحلی تلقی خواهد شد:
الف) تهدید یا توسل به زور علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دولت ساحلی یا به هر نحو دیگری ناقض اصول حقوق بین‌الملل مندرج در منشور ملل متحد؛
ب) هر گونه رزمایش یا تمرین با هر نوع تسلیحات؛
پ) هر گونه اقدام با هدف جمع‌آوری اطلاعات به زیان توان دفاعی یا امنیت دولت ساحلی؛
ت) هر گونه عمل تبلیغاتی با هدف اثرگذاری بر توان دفاعی یا امنیت دولت ساحلی؛
ث) پرتاب، فرودآوردن یا بر روی عرشه سوارکردن هر نوع هواپیما یا ادوات نظامی و کنترل نمودن آن؛
ج) شناورسازی، به زیر آب بردن یا بر روی عرشه سوار کردن هر گونه ادوات نظامی و کنترل نمودن آن؛
چ) بارگیری یا تخلیه هر گونه کالا یا ارز، سوارکردن یا پیاده کردن هر شخص برخلاف قوانین و مقررات گمرکی، مالی، مهاجرتی یا بهداشتی دولت ساحلی؛
ح) هرگونه اقدام آلودگی عمدی و جدی مغایر با این کنوانسیون؛
خ) هرگونه فعالیت ماهیگیری؛
د) انجام فعالیت‌های تحقیقاتی یا آبنگاری؛
ذ) هر اقدامی با هدف ایجاد اختلال در هر سامانه ارتباطی یا هرگونه تسهیلات یا تاسیسات دیگر دولت ساحلی؛
ر) هر گونه فعالیت دیگری که ارتباط مستقیمی با عبور از آب‌های سرزمینی نداشته باشد.
7. هر طرف می‌تواند در آب‌های سرزمینی خود، اقدامات لازم را برای جلوگیری از عبور از آب‌های سرزمینی که ناقض شرایط مذکور در این ماده باشد به عمل آورد.
8. هر طرف می‌تواند طبق مفاد این کنوانسیون و سایر موازین حقوق بین‌الملل، قوانین و مقرراتی را درباره عبور از آب‌های سرزمینی از جمله در خصوص کلیه یا هر یک از موارد زیر وضع کند:
الف) ایمنی دریانوردی و تنظیم ترافیک دریایی؛
ب) حفاظت از سیستم های کمک دریانوردی و تجهیزات و نیز سایر تجهیزات یا تاسیسات؛
پ) حفاظت از بافه‌ها و خطوط لوله؛
ت) حفظ منابع زنده دریا؛
ث) جلوگیری از نقض قوانین و مقررات ماهیگیری دولت ساحلی؛
ج) حفاظت محیط‌زیست دولت ساحلی و جلوگیری، کاهش و کنترل آلودگی آن؛
چ) تحقیقات علمی دریایی و نقشه‌برداری‌های آبنگاری؛
ح) جلوگیری از نقض قوانین و مقررات گمرکی، مالی، مهاجرتی یا بهداشتی دولت ساحلی؛
خ) تضمین امنیت ملی.
9. هر طرف تمام قوانین و مقررات مربوط به عبور از آب‌های سرزمینی خود را به نحو مقتضی منتشر خواهد کرد.
10. کشتی‌های‌ تحت پرچم‌ طرف‌ها باید هنگام عبور از آب‌های سرزمینی، کلیه قوانین و مقررات دولت ساحلی مربوط به چنین عبوری را رعایت کنند.
11. هر طرف می‌تواند در صورت ضرورت و با توجه به ایمنی دریانوردی از کشتی‌های تحت پرچم سایر طرف‌ها که از آب‌های سرزمینی آن دولت عبور می‌کنند بخواهد که از خطوط دریایی و طرح‌های تفکیک تردد که ممکن است برای تنظیم عبور کشتی‌ها از آب‌های سرزمینی خود تعیین کرده یا مقرر داشته است، استفاده کنند.
12. دولت ساحلی همچنین حق دارد در مورد کشتی‌هایی که عازم آب‌های داخلی هستند یا قصد توقف در تجهیزات بندری خارج از آب‌های داخلی را دارند، برای جلوگیری از هرگونه نقض شرایطی که پذیرش کشتی‌های مذکور درآب‌های داخلی یا چنین توقفی منوط به آن گردیده است، اقدامات ضروری را به عمل آورد.
13. هر طرف می‌تواند بدون تبعیض در شکل یا در واقع علیه کشتی‌های تحت پرچم سایر طرف‌ها، در مناطق مشخص شده‌ای از آب‌های سرزمینی خود، عبور آن کشتی‌ها را موقتا به حالت تعلیق درآورد، منوط به آن که چنین تعلیقی برای حفظ امنیتش حیاتی باشد.
چنین تعلیقی تنها پس از انتشار مقتضی قابل اعمال خواهد بود.
14. چنانچه کشتی جنگی یا کشتی دولتی که برای مقاصد غیرتجاری مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، قوانین و مقررات دولت ساحلی درباره عبور ازآب‌های سرزمینی را رعایت نکند و هرگونه درخواست رعایت آن قوانین و مقررات را نادیده گیرد، طرف مربوط می‌تواند از کشتی مزبور بخواهد که فورا آب‌های سرزمینی آن را ترک کند.
15. طرف صاحب پرچم بابت هر گونه ضرر یا خسارت وارده به طرف دیگر ناشی ازعدم رعایت قوانین و مقررات دولت ساحلی توسط کشتی جنگی یا سایر کشتی‌های دولتی که به امور غیرتجاری می‌پردازند در خصوص عبور از آب‌های سرزمینی خود، ورود به این آب‌ها و لنگرانداختن در آنجا یا عدم رعایت مفاد این کنوانسیون یا سایر موازین حقوق بین‌الملل، مسئولیت بین‌المللی دارد.
16. هیچ یک از طرف‌ها نباید مانع عبور کشتی‌های تحت پرچم سایر طرف‌ها ازآب‌های سرزمینی خود گردد، مگر در مواقعی که مطابق با این کنوانسیون، یا قوانین و مقررات منطبق با آن وضع شده است، عمل می کند. به ویژه یک طرف نباید:
الف) الزاماتی بر کشتی‌های تحت پرچم سایر طرف‌ها که اثر عملی آن نفی یا ایراد لطمه توجیه‌ناپذیر بر حق عبور از آب‌های سرزمینی آن باشد، تحمیل نماید؛ یا ب) در شکل یا در واقع علیه کشتی‌های تحت پرچم دیگر طرف‌ها یا علیه کشتی‌هایی که به حمل بار به، از، یا از طرف هر دولتی می‌پردازد، تبعیض قائل شود.
چنانچه هر طرف از هرگونه خطری برای دریانوردی در آب‌های سرزمینی خود آگاه شود، آن را به نحو مناسب اطلاع‌رسانی خواهد کرد.
ماده 12
1. هر طرف بر کشتی‌های تحت پرچم خود در دریای خزر اعمال صلاحیت خواهد کرد.
2. هر طرف در بخش خود بر جزایر مصنوعی، تاسیسات، سازه‌ها، بافه‌ها و خطوط لوله زیردریایی خود، اعمال صلاحیت خواهد کرد.
3. هر طرف به منظور اعمال حاکمیت و حقوق حاکمه خود در بهره‌برداری از زیربستر و سایر فعالیت‌های اقتصادی مشروع مرتبط با توسعه منابع بستر و زیر بستر و حقوق انحصاری در برداشت منابع زنده آبی و همچنین به منظور حفظ و مدیریت چنین منابعی در منطقه ماهیگیری خود، می‌تواند تدابیری در خصوص کشتی‌های سایر طرف‌ها شامل سوار شدن بر آنها، بازرسی، تعقیب فوری، بازداشت، توقیف، و رسیدگی قضایی که ممکن است برای تضمین رعایت قوانین و مقررات آن ضروری باشد، اتخاذ نماید.
لازم است به کارگیری تدابیر مصرح در این بند مستدل باشد. در صورتی که تدابیر اعمال شده فاقد توجیه باشد، هر گونه زیان و خسارت‌‌ وارده به کشتی باید جبران شود.
اقداماتی از قبیل سوار شدن، بازرسی، تعقیب فوری و بازداشت، منحصرا توسط نمایندگان صلاحیتدار مراجع دولتی طرف‌ها حاضر بر روی عرشه کشتی‌های جنگی یا هواپیمای نظامی یا سایر کشتی‌ها یا هواپیماهای دارای علایم خارجی که به وضوح مشخص‌کننده این است که آنها در خدمت دولت می‌باشند و مجاز به این منظور هستند، می‌تواند انجام گیرد.
4. به استثنای موارد مشخص شده در ماده 11، هیچ چیز در این کنوانسیون به مصونیت کشتی‌های جنگی و کشتی‌های دولتی که برای مقاصد غیرتجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند، خدشه‌ای وارد نمی‌سازد.
ماده13
1. هر طرف در اعمال حاکمیت خود از حق انحصاری وضع قواعد، تجویز و انجام تحقیقات علمی دریایی در آب‌های سرزمینی خود برخوردار خواهد بود. کشتی‌های تحت پرچم ‌طرف‌ها می‌توانند تحقیقات علمی دریایی را در محدوده آب‌های سرزمینی یک طرف صرفا با مجوز کتبی و طبق شرایطی که آن دولت می‌تواند تعیین کند، انجام دهند.
2. هر طرف در اعمال صلاحیت خود از حق انحصاری برای وضع قواعد، تجویز و انجام تحقیقات علمی دریایی مربوط به منابع زنده آبی در منطقه ماهیگیری خود و نیز تحقیقات علمی دریایی مربوط به اکتشاف و استخراج منابع بستر و زیربستر در بخش خود برخوردار خواهد بود. کشتی‌های تحت پرچم طرف‌ها می‌توانند چنین تحقیقاتی را در منطقه ماهیگیری و بخشِ طرفی دیگر صرفا با مجوز کتبی آن طرف و طبق شرایطی که آن طرف می‌تواند تعیین کند، انجام دهند.
3. شرایط و شیوه‌های صدور مجوزها توسط هر طرف طبق قوانین ملی وی تعیین خواهد شد و به نحو مقتضی به اطلاع سایر طرف‌ها خواهد رسید.
4. در اتخاذ تصمیم‌ در مورد صدور مجوزهای انجام تحقیقات علمی دریایی مطابق با بندهای 1 و 2 این ماده، نباید تأخیر یا انکار غیرموجهی وجود داشته باشد.
5. فعالیت‎های پژوهشی علمی دریایی موضوع این ماده نباید برای فعالیت‌های طرف‌ها در اعمال حقوق حاکمه و انحصاری آنان که در این کنوانسیون پیش‌بینی شده است، موانع توجیه‌ناپذیر ایجاد کند.
6. طرفی که تحقیقات علمی دریایی را انجام می‌دهد باید حق شرکت یا داشتن نماینده را برای طرفی که مجوز انجام تحقیقات علمی دریایی مطابق بندهای 1 و 2 این ماده را صادر کرده است، به ویژه اگر این تحقیقات از روی عرشه کشتی امکان‌پذیر باشد، بدون پرداخت هیچ دستمزدی به دانشمندان طرف اجازه دهنده و بدون تعهد آن طرف در مشارکت در هزینه‌های تحقیق تضمین کند.
7. طرفی‌که تحقیقات علمی دریایی را طبق بندهای 1 و 2 این ماده انجام می‌دهد، پس از تکمیل آن نتایج و یافته‌های بدست آمده را به طرف مجوز دهنده این تحقیقات، ارائه خواهد کرد و همچنین کلیه داده‌ها و نمونه‌‌های بدست آمده در چارچوب این تحقیق را در اختیار آن طرف قرار خواهد داد.
8. هر طرف حق دارد تعلیق یا توقف هر فعالیت‌ تحقیقاتی علمی دریایی در حال انجام در آب‌های سرزمینی خود را الزام نماید.
9. طرفی که اجازه تحقیقات علمی دریایی را که طبق بند 2 این ماده انجام می‌شود صادر کرده است، حق دارد دریکی از موارد زیر خواستار تعلیق یا توقف آن گردد:
الف) فعالیت‌های تحقیقاتی طبق اطلاعات ارائه شده که مبنای صدور مجوز بوده است، انجام نشود؛
ب) فعالیت‌های تحقیقاتی به گونه‌ای انجام شود که شرایط مقرر شده را نقض کند؛
پ) قصور در رعایت یکی از مفاد این ماده در اجرای پروژه تحقیقاتی؛
ت) تعلیق یا توقف مزبور برای تضمین امنیت آن طرف حیاتی باشد.
10. کشتی‌های تحت پرچم‌ طرف‌ها حق دارند تحقیقات علمی دریایی را در ماورای حدود خارجی آب‌های سرزمینی با رعایت بندهای 2 و 3 این ماده انجام دهند.
11. تحقیقات علمی دریایی دوجانبه و چندجانبه باید به موجب موافقتنامه میان طرف‌های ذیربط انجام شود.
ماده 14
1. طرف‌ها می‌توانند نسبت به تعبیه بافه‌ها و خطوط لوله زیردریایی در بستر دریای خزر اقدام کنند.
2. طرف‌ها می‌توانند نسبت به تعبیه خطوط لوله سراسری زیردریایی بر روی بستر دریای خزر اقدام کنند، مشروط برآنکه پروژه‌های آنها با استانداردهای زیست‌محیطی و الزامات مندرج در موافقتنامه‌های بین‌المللی که طرف‌ها عضو آن هستند از جمله کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط‌زیست دریایی دریای خزر و پروتکل‌های مربوطه آن مطابقت داشته باشد.
3. مسیرهای بافه‌ها و خطوط لوله زیردریایی بر اساس توافق با طرفی که بافه یا خط لوله از بخش بستر آن عبور می‌کند، تعیین خواهد شد.
4. مختصات جغرافیایی نواحی در امتداد مسیرهای عبور بافه‌ها و خطوط لوله‌های زیر دریایی، در جاهایی که لنگراندازی، صید ماهی با ادوات صید نزدیک بستر، عملیات‌های زیر آب و لایروبی و دریانوردی با لنگر لایروبی مجاز نمی‌باشد، باید توسط دولت ساحلی که این بافه‌ها و خطوط از بخش آن کشور عبور کرده‌اند به اطلاع تمام طرف‌ها برسد.
ماده 15
1. طرف‌ها متعهد به حمایت و حفاظت از سامانه بوم‌زیستی دریای خزر و تمام عناصر آن می‌باشند.
2. طرف‌ها باید مشترکا یا منفردا به منظور حفاظت از تنوع زیستی، حمایت، احیاء و مدیریت پایدار و بخردانه منابع زنده دریای خزر و جلوگیری، کاهش و کنترل آلودگی دریای خزر از هر منبع، تمام تدابیر لازم را اتخاذ و با یکدیگر همکاری کنند.
3. هرفعالیتی که موجب لطمه به تنوع زیستی دریای خزر ‌گردد، ممنوع خواهد بود.
4. طرف‌ها در قبال هر گونه آسیب به سامانه بوم زیستی دریای خزر به موجب موازین حقوق بین‌الملل مسئول خواهند بود.
ماده 16
همکاری طرف‌ها در دریای خزر با اشخاص حقیقی و حقوقی دولت‌های غیرعضو این کنوانسیون و همچنین با سازمان‌های بین‌المللی، طبق مفاد این کنوانسیون انجام خواهد شد.
ماده 17
طرف‌ها باید به منظور مبارزه با تروریسم بین‌الملل و تامین مالی آن، قاچاق اسلحه، مواد مخدر، مواد روانگردان و پیش‌سازه‌های آنها، همچنین صید غیر مجاز و پیشگیری و مقابله با قاچاق مهاجران از طریق دریا و سایر جرایم در دریای خزر با یکدیگر همکاری کنند.
ماده 18
1. مفاد این کنوانسیون می‌تواند با توافق همه طرف‌ها اصلاح یا تکمیل شود.
2. اصلاحیه‌ها و الحاقیه‌های این کنوانسیون جزء لاینفک کنوانسیون خواهد بود و باید در قالب پروتکل‌های جداگانه‌ای تنظیم شود که از تاریخ دریافت پنجمین اطلاعیه مبنی بر تکمیل تشریفات داخلی مورد نیاز طرف‌ها برای لازم الاجرا شدن آنها توسط امین، لازم الاجرا خواهد شد.
ماده 19
طرف‌ها به منظور تضمین اجرای موثر کنوانسیون و بررسی همکاری‌ها در دریای خزر، سازکار رایزنی‌های پنج جانبه منظم در سطح عالی، تحت سرپرستی وزارتخانه‌های امورخارجه تاسیس خواهند کرد که حداقل یک بار در سال به طور چرخشی در یکی از کشورهای ساحلی طبق آیین‌-کار توافق شده، برگزار خواهد شد.
ماده 20
این کنوانسیون بر حقوق و تعهدات طرف‌ها ناشی از سایر معاهدات بین‌المللی که در آن عضو هستند، تاثیر نخواهد داشت.
ماده 21
1. اختلافات و مناقشات راجع به تفسیر و اجرای این کنوانسیون باید توسط طرف‌ها از طریق رایزنی‌ها و مذاکرات حل و فصل شود.
2. هر گونه اختلاف بین طرف‌ها در رابطه با تفسیر یا اجرای این کنوانسیون که طبق بند 1 این ماده حل‌وفصل نشود، می‌تواند با صلاحدید طرف‌ها برای حل‌وفصل به سایر روش‌های مسالمت‌آمیز که در حقوق بین‌الملل پیش‌بینی شده، ارجاع شود.
ماده 22
این کنوانسیون منوط به تصویب می‌باشد. اسناد تصویب نزد جمهوری قزاقستان که به عنوان امین کنوانسیون عمل می‌کند، تودیع خواهد شد. این کنوانسیون درتاریخ دریافت پنجمین سند تصویب توسط امین، لازم‌الاجرا خواهد شد.
ماده 23
1. امین باید تاریخ تودیع هر سند تصویب، تاریخ لازم‌الاجرا شدن کنوانسیون و تاریخ لازم‌الاجرا شدن اصلاحیه‌ها و الحاقیه‌های آن را به اطلاع طرف‌ها برساند.
2. این کنوانسیون باید طبق ماده 102 منشور سازمان ملل متحد توسط امین به ثبت برسد.
ماده 24
این کنوانسیون با توجه به ماهیت خود، محدودیت زمانی نخواهد داشت.
این کنوانسیون در تاریخ 21 مرداد 1397 هجری شمسی برابر با 12 آگوست 2018 میلادی در شهر آکتائو در یک نسخه اصلی به زبان‌های آذربایجانی، فارسی، قزاقی، روسی، ترکمنی و انگلیسی منعقد شده که کلیه متون دارای اعتبار یکسان می‌باشند.

طرف‌ها در صورت بروز هر گونه اختلاف، به متن انگلیسی مراجعه خواهند نمود.
نسخه اصلی نزد امین تودیع خواهد شد. امین رونوشت مصدق کنوانسیون را برای کلیه طرف‌ها ارسال خواهد کرد.»

بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
     
  
مرد

 
andishmand: پنجمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر در شهر آکتائو

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر عصر یکشنبه و در پنجمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر در شهر آکتائو قزاقستان؛ توسط سران جمهوری اسلامی ایران، روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان امضا شد.



نقشه ایران بعد از نشست اجلاس سران بیست و یکم مرداد ماه!!
     
  
صفحه  صفحه 16 از 17:  « پیشین  1  ...  14  15  16  17  پسین » 
سیاست

عهدنامه ها ، اتحادیه ها و قراردادها و مجامع بین المللی مهم ایران و جهان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA