ارسالها: 24568
#81
Posted: 8 Jul 2015 11:36
سازمان بینالمللی کار (ILO)
سازمان بینالمللی کار (ILO) در سال 1919 به عنوان بخشی از پیمان ورسای تاسیس شد
سازمان بینالمللی کار از موسسات تخصصی سازمان ملل متحد است. این سازمان در سال 1946 به نخستین آژانس تخصصی سازمان ملل تبدیل شد.
بینش اصلی سازمان بینالمللی کار مبتنی بر تامین کار آبرومند برای مردان و زنان است.
این سازمان تنها آژانس سه جانبه سازمان ملل است که در آن نمایندگان کارفرمایان، دولتها و کارگران ذیمدخل هستند
منشور سازمان بینالمللی کار به بیانیه فیلادلفیا (Declaration of Philadelpia) معروف است در سال ۱۹۴۴ تصویب شد.
مقر این سازمان در شهر ژنو در کشور سوئیس است. این سازمان هر سال در ماه خرداد کنفرانسی برگزار میکند.
آشنایی با فائو (FAO)
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) یک سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل است که در سال 1945 تاسیس شد.
این سازمان بوسیله کنفرانسی متشکل از همه اعضای سازمان ملل (189 کشور به علاوه کشورهای اتحادیه اروپا) است و دست کم هر دو سال یک بار برگزار میشود و شورایی شامل 49 عضو اداره میشود.
هر منطقه دارای شمار ثابتی از کرسیها در این شورا است و 33 کرسی به مناطق "جهان سوم" تعلق دارد.
فائو سالانه به "شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل" گزارش میدهد و مدیرکل فائو را کنفرانس کشورهای عضو انتخاب میکند. فائو حدود یک سوم برنامههای سازمانهای توسعهای دیگر سازمان ملل را اجرا میکند.
هدف فائو این است که با ترغیب توسعه مداوم روستایی با تاکید بر حفاظت از کشاوزان، تشویق تولید غذا و خودکفایی غذایی و بالا بردن سطح تغذیه به گسترش اقتصاد جهانی کمک کند.
فائو دارای قدرت الزامآور نیست، اما با انجام تحقیقات، انتشار گزارشها و سازماندهی کنفرانسها به دنبال دستیابی به اهدافش است؛ این سازمان کمکهای فنی ارائه میدهد، اصلاح بذر انجام میدهد، سرم و واکسن میسازد، و به افزایش محصولات جنگلداری کمک میکند.
برای انجام این برنامههای عملیاتی کمیتههایی دائمی مانند کمیتههای کشاورزی، ماهیگیری، و امنیت جهانی غذا در فائو وجود دارد. این برنامهها با تقاضای کشورهای میزبان اجرا میشود.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#82
Posted: 17 Jul 2015 20:55
آشنایی با گروه بیست (G 20)
گروه 20 متشکل از وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو در سال 1999 به منظور تشکیل جلسات منظم میان مهمترین کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال توسعه تاسیس شد.
جلسات این گروه با هدف بحث و بررسی درباره مباحث جهانی برگزار میشود.
اولین اجلاس گروه 20 در دسامبر 1999 در برلین به میزبانی مشترک وزرای دارایی آلمان و کانادا برگزار شد.
اختیارات
گروه 20 اجلاسی است غیر رسمی که گفت وگوی آزاد و سازنده میان کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال ظهور درباره موضوعات مرتبط با ثبات اقتصاد جهانی را با هدف مشارکت کشورهای عضو در تقویت ساختار بازارهای مالی بینالمللی و فراهم آوردن زمینه گفتوگو درباره سیاست مالی ملی، همکاری بینالمللی و موءسسات مالی بینالمللی، ترویج میکند. بر اساس این تعریف، گروه 20 از رشد و توسعه اقتصادی در سراسر جهان حمایت میکند.
منشا گروه 20
گروه 20 در پاسخ به بحرانهای مالی اوخر دهه 1990 میلادی و پذیرش این مساله که قدرتهای اقتصادی در حال ظهور به نحو مناسبی در مباحثات مربوط به اقتصاد جهانی مشارکت داده نشدهاند، تاسیس شد.
پیش از تشکیل گروه 20 نیز گروههای مشابهی به ابتکار گروه 7 (متشکل از کشورهای صنعتی) تاسیس شده بودند. گروه 22 در واشنگتن ماههای آوریل و اکتبر سال 1998 تشکیل جلسه داده بود. هدف از تشکیل این اجلاس مشارکت دادن کشورهای غیر عضو در گروه 7 در حل بحران اقتصاد جهانی بود. در ماههای مارس و آوریل نیز گروهی متشکل از 33 کشور تشکیل جلسه داد.
پیشنهادات گروههای 22 و 33 مبنی بر کاهش حساسیتهای اقتصادهای جهانی نسبت به بحرانها، منافع تشکیل اجلاس منظم سالانه مشاورهای که اقتصادهای در حال ظهور را نیز در برمیگرفت، بیش از پیش آشکار ساخت. بر همین مبنا جهت انجام مباحثات مالی مستمر و منظم میان تعدادی کشور ثابت، گروه 20 در سال 1990 تشکیل شد.
اعضاء
گروه 20 متشکل از وزرای دارایی و روءسای بانکهای مرکزی 19 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان ، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه ، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است که توسط شورای ریاست دورهای و بانک مرکزی اروپا در این اجلاس نمایندگی میشود.
در این اجلاس همچنین مدیر عامل صندوق بینالمللی پول(IMF) و رئیس بانک جهانی، روءسای کمیتههای پولی و مالی توسعه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی که به اعتبار مقام خود حضور دارند. گروه 20 مهم ترین کشورهای صنعتی و قدرتهای اقتصادی در حال ظهور را در برمیگیرد.
کشورهای عضو این گروه 90 درصد تولید ناخالص ملی(GNP) و 80 درصد تجارت جهانی و دو سوم جمعیت جهان را نمایندگی میکنند.
دستاوردها
گروه 20 از سال 1999 درباره مسائل مهمی به پیشرفتهای مهمی دست پیدا کرده است. توافق درباره سیاستهای توسعهای، کاهش موارد نقض نظام مالی، نحوه برخورد با بحران مالی و مبارزه با تروریسم مالی از جمله موارد مهمی است که گروه 20 در آنها به پیشرفت دست یافته است.
گروه 20 همچنین در نظر دارد تعدادی از معیارها را بر پایه آن تجربیاتی که کشورهای عضو این گروه در زمینههای شفافیت قضایی و مبارزه با پولشویی و تروریسم مالی به دست آوردهاند در عرصه بینالملل رواج دهد.
در سال 2004، اعضای گروه 20 متعهد شدند معیارهای برتری برای شفافیت و تبادل اطلاعات در زمینههای مالیاتی به اجرا در آورند. این توافق با هدف مبارزه با نقض نظام مالی و فعالیتهای غیر قانونی نظیر فرار مالیاتی انجام گرفته است.
گروه 20 همچنین نقش مهمی را در زمینه مسائل مرتبط با اصلاحات در نظام مالی بینالمللی ایفا میکند.
ریاست
بر خلاف موسسات بینالمللی نظیر سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD)، صندوق بینالمللی پول یا بانک جهانی گروه 20 (مانند گروه 7) دارای ستاد دائم مختص به خود نیست.
ریاست اجلاس گروه 20 به طور دورهای میان کشورهای عضو میچرخد. رئیس جلسه هر ساله از میان کشورهایی که در گروه بندیهای متفاوت منطقهای عضویت دارند، انتخاب میشود. در سال 2009 ریاست اجلاس گروه 20 را انگلیس عهده دار خواهد بود و در سال 2010 این مقام به کره جنوبی تفویض میشود.
روسای اجلاسهای گذشته گروه 20
1991- 2001 کانادا
2002 هند
2003 مکزیک
2004 آلمان
2005 چین
2006 استرالیا
2007 کره جنوبی
2008 بزریل
2009 انگلیس
جلسات
وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو گروه 20 سالی یکبار تشکیل جلسه میدهند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#83
Posted: 17 Jul 2015 20:56
شورای حقوق بشر سازمان ملل (HRC)
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان یک سازمان بینالدولی در 15 مارس ۲۰۰۶ پایهریزی شد
وظیفه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (The Human Rights Council) نظارت بر اجرای مفاد منشور حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل متحد است. مقر این شورا در ژنو است.
آغاز به کار شورای حقوق بشر: بایدها و نبایدها
در این مجمع ۴۷ کشور عضویت دارند. هر ساله یک سوم اعضای جدید این شورا به مدت سه سال دیگر انتخاب میشوند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، به عنوان جانشین کمیسیون حقوق بشر اختلاف بر انگیز این سازمان، عمل میکند.
وظیفه این شورا نظارت بر اجرای مفاد منشور حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل متحد است. از جمله در مواردی که تردیدی وجود داشته باشد، این شورا میتواند نمایندگانی را برای بازدید نزدیک وضعیت، به آن کشورها اعزام کند.
وظایف و مسئولیتهای شورای حقوق بشر
شورای حقوق بشر مسئولیت ارتقاء احترام جهانی برای حمایت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی برای همگان صرف نظر از هر نوع تمایز و به شیوهای عادلانه و برابر و همچنین رسیدگی به وضعیتهای ناقض حقوق بشر از جمله نقض فاحش و نظاممند و ارائه توصیه در این خصوص را بر عهده دارد. ضمن اینکه ابعاد نظارتی شورای حقوق بشر نسبت به کمیسیون حقوق بشر افزایش یافته است.
براساس ماده 6 بخش اجرایی قطعنامه تاسیسی شورای حقوق بشر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شورای حقوق بشر را موظف کرد تا ضمن بازنگری در اختیارات، فعالیتها و سازوکارهای کمیسیون حقوق بشر سابق طی مدت یک سال، گزارش خود را ارائه کند.
متعاقباً با تشکیل شورای حقوق بشر و ایجاد گروههای کاری مختلف، فعالیتها و مباحث نهادسازی شورای تازه تاسیس آغاز شد.
یک سال پس از اولین اجلاس شورای حقوق بشر در 18 ژوئن 2007، شورای حقوق بشر اقدام به تصویب مجموعهای مشتمل بر تاسیس رویهها، سازوکارها و ساختارهایی کرد که مبنای فعالیتهای آتی شورا را تشکیل داد.
نتیجه این فعالیتها در نشست پنجم شورای حقوق بشر به صورت یک سند مستقل مورد بحث و تبادل نظر نهایی قرار گرفت و نهایتا در مورخ 28 خرداد 86 با اجماع اعضای شورای حقوق بشر به تصویب رسید.
بر اساس پیشبینی به عمل آمده کلیه آیین کارها و سازوکارهای جدید حقوق بشری ملل متحد به نحوی تنظیم شده است تا شفاف، قابل پیشبینی، بی طرفانه، براساس گفتگوهای واقعی و ارزشیابی بر مبنای «میزان حصول به اهداف» باشد.
بر این اساس مهمترین سازوکارهای پیشبینی شده برای کار شورای حقوق بشر عبارتند از: «مکانیسم جهانشمول بررسی دورهای حقوق بشر»، «سازوکار رویههای ویژه»، «کمیته مشورتی شورای حقوق بشر» و «رویههای شکایت.»
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#84
Posted: 18 Jul 2015 12:19
پارلمان اروپا
پارلمان اروپا حرف آخر را درباره طیف گستردهای از مقررات اتحادیه اروپا میزند
تصمیمات پارلمان اروپا که 785 عضو دارد به شکل مستقیم بر زندگی تقریبا 500 میلیون ساکن 27 عضو این بلوک تاثیر میگذارد.
حقوق
این پارلمان حق اصلاح، تایید یا رد قوانین اتحادیه اروپا را در موضوعاتی همچون گردش آزاد کارگران، آموزش، بازار مشترک اتحادیه اروپا و حفاظت از محیط زیست دارد.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید پیش از تایید قوانین اتحادیه اروپا در خصوص مسایل قضایی همچون مهاجرت و پناهندگی با پارلمان مشورت کنند، اما ملزم به پیروی از نظر پارلمان نیستند. پارلمان قدرت اندکی در زمینه سیاست خارجی اتحادیه اروپا دارد.
بودجه
پارلمان حق اصلاح یا رد پیشنهادهای موسوم به هزینههای "غیرضروری" بودجه اتحادیه اروپا را دارد که حوزههایی همچون توسعه روستایی، زیرساختار و تحقیقات را در برمیگیرد.
این پارلمان همچنین ناظر بر چگونگی مصرف بودجه شاخه اجرایی اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپایی است. بودجه اتحادیه اروپا برای سال 2009 میلادی 116 میلیارد یورو (158 میلیارد دلار) تعیین شد.
نظارت
پارلمان میتواند در صورتی که به این باور برسد که کمیسیون یا شورای کشورهای عضو اتحادیه اروپا قوانین اتحادیه اروپا را نقض کردهاند، آنها را به دادگاه اروپایی بکشاند.
این پارلمان میتواند تقحیقاتی را در خصوص اتهام نقض حقوق اتحادیه اروپا در هر یک از کشورهای عضو انجام دهد.
کمیسیون
پارلمان در جریان تعیین رییس کمیسیون، سمتی که اعضای اتحادیه اروپا او را پیشنهاد میدهند، حق وتو دارد.
این نهاد همچنین در صورتی که احساس کند هیچ یک از اعضای کمیسیون قابل پذیرش نیستند، حق وتو انتصابات در کل کمیسیون را دارد، اما نمیتواند یک عضو را رد کند.
مشهورترین مورد اقدام پارلمان اروپا در این زمینه، استفاده این نهاد از چنین حقی در سال 2004 برای بلوکه کردن انتصاب 25 عضو کمیسیون به منظور جلوگیری از نامزدی روکو بوتیگلیونه، سیاستمدار ایتالیایی برای سمت کمیسر قضایی اتحادیه اروپا بود.
پارلمان همچنین حق انحلال کمیسیون را دارد. آخرین مورد این اقدام سال 1999 رخ داد که پارلمان تهدید کرد کمیسیون ژک سانتر را به خاطر رسوایی فساد مالی کنار میگذارد و به همین خاطر کمیسیون وادار به استعفا شد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#85
Posted: 18 Jul 2015 12:22
اجلاس دوربان 2
اجلاس دوربان(WCAR) نام رسمی اجلاس جهانی سازمان ملل است که علیه نژاد پرستی برگزار شد.
اجلاس دوربان 2 روزهای 20 تا 24 آوریل سال 2009 در مقر سازمان ملل در ژنو سوئیس برگزار شد.
این کنفرانس به درخواست مجمع عمومی سازمان ملل و پس از تصویب پیش نویس 149/61در این مجمع با دستور کار بررسی نحوه اجرای اعلامیه دوربان و برنامه عمل که در کنفرانس جهانی ضد نژاد پرستی در سال 2001 در شهر دوربان آفریقای جنوبی مورد تائید قرار گرفت، برگزار شد.
اهداف اجلاس دوربان 2
کنفرانس بررسی دوربان 2 اهداف ذیل را مد نظر قرار داده بود:
بررسی پیشرفتها در نحوه اجرای اعلامیه دوربان و برنامه عمل توسط کشورهای عضو اجلاس دوربان. اجلاس بررسی دوربان 2 از طریق یک روند فراگیر، شفاف و با همکاری همه اعضا مظاهر معاصر نژاد پرستی، تبعیض نژادی، بیگانه ستیزی و موارد متعصبانه مرتبط با آن را مورد ارزیابی قرار داد. در این اجلاس همچنین تدابیر مشخص و واقع بینانهای جهت برخورد با مظاهر نژاد پرستی شناسایی شد.
در این اجلاس تاثیرات مکانیزمهای مورد تائید در اجلاس قبلی دوربان و سازمان ملل در برخورد با نژاد پرستی، تبعیض نژادی، بیگانه ستیزی و موراد متعصبانه مرتبط با آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
این اجلاس در نظر داشت تا موارد تائید و اجرای مفاد کنوانسیون بینالمللی حذف هرگونه تبعیض نژادی و توجه به توصیههای کمیته این کنوانسیون را در سطح جهان ارتقا دهد.
از دیگر اهداف برگزاری این اجلاس شناسایی شیوههای مطلوب مبارزه علیه نژاد پرستی و مشارکت جهانی در اجرای این شیوهها بود.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#86
Posted: 21 Jul 2015 19:12
آشنایی با اتحادیه بینالمجالس
اتحادیه بینالمجالس یک سازمان بینالمللی متشکل از پارلمانهای 154 کشور است
اتحادیه بینالمجالس (Inter-Parliamentary Union) که به اختصار IPU نامیده میشود در سال 1889 تأسیس شد
و هدف از ایجاد آن کمک به صلح و همکاری میان ملتها با گفتگو میان پارلمانهای جهان است.
مقر این اتحادیه در ژنو سوئیس میباشد و بیش از 110 سال قدمت دارد.
در حال حاضر 154 مجلس از کشورهای مختلف جهان عضو اتحادیه بینالمجالس هستند که جمهوری اسلامی ایران همواره یکی از اعضای فعال آن است.
این اتحادیه در نقش بازوی پارلمانی سازمان ملل متحد سالانه دو اجلاس اصلی برگزار میکند که روسا و سایر نمایندگان پارلمانهای جهان در آن به تبادل نظر و تصویب قطعنامه میپردازند.
بالاترین رکن اتحادیه، مجمع عمومی است که دارای کمیتههای دائم صلح و امنیت بینالمللی، توسعه پایدار، مالیه و تجارت، و دموکراسی و حقوق بشر است .
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#87
Posted: 21 Jul 2015 19:32
آشنایی با دیوان دائمی داوری (PCA) (دیوان لاهه)
دیوان دائمی داوری (Permanent Court of Arbitration) در سال ۱۸۹۹ تاسیس شد. دیوان دائمی داوری (دیوان لاهه) در سال ۱۸۹۹ با تشکیل کنفرانس اول صلح لاهه بر اساس کنوانسیون ۱۸۹۹ حل و فصل اختلافات تاسیس شد.
این دیوان قدیمیترین مرجع بینالمللی حل و فصل اختلافات میان دولتهاست. اگر چه این دیوان ابتدائا با هدف فراهم آوردن آیینهایی برای حل و فصل اختلافات صرفا میان دولتها بوجود آمده بود، لکن از آغاز دهه 1930 رسما به او اجازه داده شد که از تسهیلات این مرجع برای حل و فصل اختلافات میان دولتها و اشخاص خصوصی و سازمانهای بینالمللی نیز استفاده شود.
این دیوان قادر است که به فیصله برخی اختلافات مرتبط با مسایل تجاری و سرمایهگذاری نیز بپردازد.
این مساله موجب شده است که در مقایسه با برخی دیگر از مراجع بینالمللی (همانند دیوان بینالمللی دادگستری) از صلاحیت شخصی گستردهتری برخوردار شود و قادر است که به نیازهای جدید که متفاوت از نیازهای جامعه بینالمللی قرن 19 است، پاسخ دهد.
در سال 1899، 26 کشور در شهر لاهه هلند با هدف بررسی موضوعات مختلف از جمله جنگ، صلح و کنترل تسلیحات در کنفرانس اول صلح لاهه گردهم آمدند.
کنفرانس مذکور بنابه ابتکار تزار روس، نیکلای دوم برگزار شد و هدف اولیه آن حفظ صلح و خلع سلاح بود.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#88
Posted: 23 Jul 2015 20:43
کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی
پس از اعلام هفته وحدت از سوی جمهوری اسلامی ایران، طرح برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی پیریزی شد
سازمان تبلیغات اسلامی تا سال 1369 متولی برگزاری 4 دوره این کنفرانس بود. از سال 1369، همزمان با سال تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، این امر به عهده مجمع گذاشته شد.
هدف از برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی، ایجاد زمینههای اتحاد و همبستگی جهان اسلام و همفکری علما و دانشمندان جهت نزدیکسازی دیدگاههای علمی و فرهنگی آنان در زمینههای فقهی، اصولی، کلامی، تفسیری و ... و نیز بررسی مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راهحلهای مناسب و موضعگیری مشترک در برابر آن است.
میهمانان کنفرانس از میان شخصیتهای فرهیخته، وزرای کشورهای اسلامی، علماء و مفتیان، اساتید دانشگاهها و سایر مجامع علمی و فرهنگی داخل و خارج کشور انتخاب میشوند.
تا سال 1387 صدها متفکر، عالم و مصلح از سراسر جهان و هزاران تن از علما و متفکران شیعه و اهل تسنن از مناطق گوناگون ایران در این کنفرانس شرکت کردند و به ارائه مقاله، سخنرانی و بیان دیدگاههای خود پرداختند.
در بیست و دومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی [برگزاری بیست و دومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی] 100 نفر از اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از کشورهای عمان، فرانسه، عربستان، سوریه، تونس، لبنان، استرالیا، مصر، کویت، ساحل عاج، آمریکا، پاکستان، هندوستان، تایلند، سوئد، آذربایجان، انگلستان، دانمارک، اردن، عراق، اندونزی، الجزایر، چین، تاتارستان، ترکیه، گامبیا، افغانستان، برزیل، امارات متحده عربی و ... شرکت کردند.
مجمع تا سال 1387 حدود 220 عنوان کتاب به چاپ رساند که از میان آن 25 ویژهنامه سالانه و 55 عنوان کتاب به زبانهای فارسی و عربی شامل گزیده مقالات ارائه شده به کنفرانسها بوده است. هیئت علمی کنفرانس از بین شخصیتهای اندیشمند حوزه و دانشگاه انتخاب میشوند.
برخی از اعضای هیئت علمی بیست و دومین کنفرانس به شرح زیر است:
آیت الله محمدعلی تسخیری، احمد مبلغی، سیدجلال میرآقایی، سید حامدعلم الهدی، بیآزارشیرازی، مهدی مصطفوی، مولوی اسحاق مدنی، سید حسن تبرائیان، سید حسن ربانی، حسین اوحدی، مهدی تسخیری، نهاوندیان، آذرشب، سید هادی خسروشاهی، رضوان طلب، موافق، علیزاده، محمدی و لاله افتخاری.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#89
Posted: 23 Jul 2015 20:43
آشنایی با آژانس فضایی اتحادیه اروپا (ESA)
سازمان فضایی اتحادیه اروپا (European Space Agency) در سال ۱۹۷۴ تاسیس شد. این سازمان به اختصار اسا (ESA) نامیده میشود.
17 کشور اروپایی از جمله؛ آلمان، اتریش، اسپانیا، ایتالیا، ایرلند، انگلستان، بلژیک، پرتغال، دانمارک، سوئد، سوئیس، فرانسه، فنلاند، لوکزامبورگ، نروژ، هلند و یونان اعضای این سازمان هستند.
مرکز فضایی گویان، محل پرتاب موشکهای فضایی سازمان فضایی اروپا است و در نزدیکی شهر کوچک کورو در گویان فرانسه در آمریکای جنوبی قراردارد.
راهاندازی رادیوی اینترنتی آژانس فضایی اروپا
در 6 مارس سال 2008 نخستین مدل فضاپیمای ترابری خودکار از پایگاه فضایی گویان به ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب شد و 3 آوریل همان سال این باربر پیشرفته اروپایی موسوم به ژول ورن با موفقیت به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شد.
فضاپیمای ترابری خودکار(Automated Transfer Vehicle) یا اِیتیوی (ATV) فضاپیمای بدون سرنشینی است که توسط سازمان فضایی اروپا برای رساندن خدمات و پشتیبانی به ایستگاه فضایی بینالمللی و اصلاح مدار آن دور زمین ساخته شده است.
اِیتیوی بزرگترین و سنگینترین فضاپیمای ساخت اروپااست.
فضاپیمای ترابری خودکار با استفاده از گونهای تغییریافته از موشک پرقدرت آریان-5 به نام آریان-۵ ایاس اِیتیوی از پایگاه فضایی اروپا، که در شهر کورو در گویان فرانسه واقع شده، به مدار زمین فرستاده میشوند.
ایتیوی سنگینترین محمولهای است که موشک آریان-5 تاکنون به مدار زمین حمل کرده.
پس از دو روز پرواز مداری، ایتیوی بطور خودکار به بخش سرویسدهی روسی ایستگاه که ازوزدا نام دارد متصل میشود.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#90
Posted: 23 Jul 2015 20:45
آشنایی با دیوان بینالمللی کیفری (ICC)
دیوان بینالمللی کیفری (The International Criminal Court) یا ICC ، اولین دادگاه دائمی بینالمللی است که به منظور رسیدگی به جنایات بینالمللی تشکیل شده است.
اساسنامه این دیوان 17 ژوئن سال 1998 به تأیید نمایندگان 120 کشور در شهر رم رسید و پس از تصویب 60 کشور از اول جولای سال 2002 لازمالاجرا شد.
حدود 100 کشور عضو اساسنامه دیوان هستند و 139 کشور اساسنامه را امضاء کردهاند. مقر این دادگاه دائمی بینالمللی در شهر لاهه قرار دارد.
دیوان بینالمللی کیفری را نباید با دیوان بینالمللی دادگستری اشتباه گرفت. دیوان بینالمللی دادگستری در مجموعه سازمان ملل قرار دارد و به دادخواست دولتی علیه دولتی دیگر رسیدگی میکند، در حالی که دیوان بینالمللی کیفری اشخاص حقیقی را محاکمه میکند.
دیوان بینالمللی کیفری دارای چهار رکن است
ریاست، دادستانی، شعب دادرسی و دبیرخانه.
قضات دیوان ۱۸ نفر هستند و در رشته حقوق بینالملل یا حقوق کیفری تخصص دارند. رسیدگی در دو مرحله بدوی و تجدیدنظر صورت میگیرد.
قضات دیوان بینالمللی کیفری در سال 2009 سانگ هیون سونگ قاضی اهل کره جنوبی را به ریاست این دیوان انتخاب کردند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand