ارسالها: 10767
#91
Posted: 25 Jan 2015 17:05
برهانالدین ربانی
gratis bilder
نهمین رئیسجمهور افغانستان
(دولت اسلامی)
مشغول به کار
۱ تیر ۱۳۷۱ – ۵ مهر ۱۳۷۵
نخست وزیر گلبدین حکمتیار
پس از صبغتالله مجددی
پیش از حامد کرزی
نماینده مجلس نمایندگان افغانستان
از ولایت بدخشان
رهبر جبهه ملی افغانستان
اطلاعات شخصی
تولد ولایت بدخشان افغانستان
۱۹۴۰
۲۹ سنبله (شهریور) ۱۳۱۹
فیضآباد، بدخشان
مرگ ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۱
۲۹ سنبله (شهریور) ۱۳۹۰
کابل
ملیت افغانستان
حزب سیاسی رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان
محل تحصیل دانشگاه کابل
دانشگاه الازهر
پیشه ، سیاستمدار
دین اسلام سنی
برهانالدین ربانی (۲۹ شهریور/سنبله ۱۳۱۹ در فیضآباد - ۲۹ شهریور ۱۳۹۰ در کابل) رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان، رئیس جمهور سابق این کشور از ولایت بدخشان بود. وی در یک حمله انتحاری در خانهاش در محله وزیر اکبرخان کابل کشته شد. ربانی در زمان مرگ رئیس شورای عالی صلح در افغانستان و مذاکره کننده ارشد دولت با گروه طالبان بود.
تولد
ربانی زادهٔ ۲۹ شهریور ۱۳۱۹ (۲۰ سپتامبر ۱۹۴۰) در شهر فیضآباد مرکز ولایت بدخشان افغانستان است. وی در افغانستان، به استاد ربانی و پروفسور ربانی نیز مشهور است.
تحصیلات
او در سال ۱۳۴۲ از دانشکده شرعیات (الهیات) کابل فارغالتحصیل شد و در سال ۱۳۴۷ به خاطر ادامه تحصیلات عالی به مصر رفت و در دانشگاه الازهر به تحصیل پرداخت. وی در مصر تحت تاثیر اندیشههای اخوانالمسلمین قرار گرفت.
جمعیت اسلامی افغانستان
در سال ۱۳۳۶ در دانشکده شرعیات دانشگاه کابل همراه دیگر استادان آن دانشگاه نظیر استاد غلام محمد نیازی، سید محمد موسی توانا، وفیالله سمیعی (آخرین وزیر عدلیهٔ حکومت ظاهرشاه)، استاد محمد فاضل، عبدالعزیز فروغ، سید احمد ترجمان و هدایت نهضت جوانان مسلمان را تأسیس کردند که با استعفای غلام محمد نیازی از رهبری آن در سال ۱۳۵۱، ربانی رهبری آن را با نام جمعیت اسلامی افغانستان به دوش گرفت.
با کودتای محمد داوودخان در سال ۱۳۵۲، اعضا و هواداران نهضت اسلامی افغانستان (اخوانیها) تحت فشار رژیم وقت، که تحت تاثیر شاخهٔ پرچم حزب دموکراتیک خلق افغانستان بود، قرار گرفتند. افسران و نظامیانی که محمد داوودخان را در کودتا یاری رسانیده بودند به احزاب کمونیستی افغانستان تعلق داشتند و در آن سالها و در دههٔ دموکراسی، مبارزان رقیب هم محسوب میشدند؛ آنها در مکاتب، دانشگاهها و مراکز علمی و ادوار دولتی باهم درگیریهایی داشتند. با قدرت گرفتن آنها، مخصوصاً وزیر داخلهٔ وقت که عضو حزب خلق بود، دستگیری وسیع و گستردهٔ اعضای اسلامگرای رقیب آنها در شهرهای مختلف افغانستان آغاز شد.
در سال ۱۳۵۳ ربانی و عدهای دیگر از فعالان اسلامگرا که تحت تعقیب حکومت داوودخان بودند، از افغانستان خارج شده و به پاکستان فرار کردند. در آنجا احزاب اسلامگرا و حکومت ذوالفقار علی بوتو که روابط سردی با دولت افغانستان به خاطر مسئلهٔ پشتونستان داشت، از آنها پذیرایی کرده و دست به مسلح کردن مهاجران نهضت اسلامی زد تا آنها را برای براندازی حکومت داوود خان آماده کند. اما عدهای از رهبران نهضت اسلامی از جمله ربانی مخالف جنگ مسلحانه علیه حکومت داوودخان بودهاند؛ آنها به خاطر نزدیکی روابط بعضی از حلقههای نهضت اسلامی به دولت وقت پاکستان، عناصر میانهروتر مهاجران که زیر فشار قرار گرفته بودند، پاکستان را ترک کردند؛ ربانی در آن میان به عربستان سعودی سفر کرد.
مشی حزبی
حزب او یکی از قویترین احزاب سیاسی در کنار دیگر احزاب مخالف دولت افغانستان بود. این حزب مشی معتدلی داشته و به باور کارشناسان مسائل سیاسی افغانستان، از آغاز تأسیس تحت تأثیر جنبش اخوان المسلمین مصر بوده است.
ربانی تا پایان حکومتهای تحت حمایت شوروی سابق همواره با آنها درگیر و خواهان خروج نیروهای شوروی سابق از افغانستان و سپردن حکومت به مجاهدین افغان بود.
ریاستجمهوری
ربانی پس از پیروزی مجاهدین و شکست دولت نجیب الله احمد زی در ۱ تیر ۱۳۷۱ (۲۸ ژوئن ۱۹۹۲)، طبق توافقنامه گروههای مجاهد افغانستان در کنفرانس اسلامآباد، به عنوان دومین رئیسجمهور موقت افغانستان بعد از دوره دوماهه صبغتالله مجددی برگزیده شده بود تا در دورهٔ چهارماههٔ ریاست خود زمینهٔ انتخابات را فراهم کند. اما بر اثر جنگهای شدید، و نقض توافقات از طرف جناحهای مختلف، زمینهٔ انتخابات فراهم نشد و ربانی برای تعیین رییسجمهور بعد از خود شورای اهل حل و عقد را در شهر هرات افغانستان و با حضور شخصیتهای مختلف از اقوام و نواحی مختلف افغانستان برگزار کرد.
شورای حل و عقد نیز در ۹ دی ۱۳۷۱ (۳۰ دسامبر سال ۱۹۹۲) برهانالدین ربانی را به عنوان نخستین رئیسجمهور رسمی حکومت مجاهدین در افغانستان برگزید.
عقبنشینی از کابل
حکومت مجاهدین در ۵ مهر ۱۳۷۵ (۲۶ سپتامبر ۱۹۹۶) کابل را که زیر حملات شدید قرار داشت ترک کرد و این شهر به دست طالبان افتاد. اما ربانی که مقر حکومت را به شهر مزار شریف انتقال داده بود هنوز به عنوان رئیسجمهور رسمی افغانستان شناخته میشد؛ هرچند به مرور زمان قلمرواش کوچکتر میشد تا اینکه در اواخر حکومت طالبان، فقط بر سی درصد خاک کشور تسلط داشت و بقیهٔ نقاط به دست طالبان افتاده بود.
پایان ریاستجمهوری
با حمله آمریکا به افغانستان و شکست طالبان، حامد کرزی در اجلاس بن رئیسجمهور دولت موقت افغانستان شد. برهانالدین ربانی در ۱ دی ۱۳۸۰ (۲۲ دسامبر سال ۲۰۰۱) طی مراسمی رسمی حکومت را به ادارهٔ موقت افغانستان تحویل داد.
حمایت از کرزی
ربانی در انتخابات ریاستجموری افغانستان برای کسب مقام ریاست جمهوری افغانستان، از حامد کرزی حمایت کرد و در پایان نیز حامد کرزی در این انتخابات پیروز شد.
ربانی در پارلمان
او در انتخابات پارلمانی افغانستان خود را کاندید کرد و به عنوان اولین نمایندهٔ مردم ولایت بدخشان با بیشترین آراء عضویت پارلمان افغانستان را به دستآورد.
جبههٔ ملی
ربانی در سال ۱۳۸۶ با جمعی از سران جهادی و احزاب کمونیستی سابق جبههای را تشکیل داد که به باور کارشناسان بزرگترین جبههٔ سیاسی در افغانستان است. ربانی در زمان حیاتش عضو پارلمان افغانستان و همچنین موسس جبهه ملی افغانستان نیز بود.
احمد ضیاء مسعود، همسر دختر برهانالدین ربانی معاون اول رئیسجمهور افغانستان و برادر احمدشاه مسعود، قهرمان ملی آن کشور است.
ریاست شورای عالی صلح
وی از سال ۱۳۸۹ ه. ش. تا پایان زندگیاش، ریاست شورای عالی صلح افغانستان که با حکم حامد کرزی تشکیل شده بود را بر عهده داشت .
پس از مرگ استاد ربانی مسئولیت شورای عالی صلح به بزرگترین فرزندش صلاح الدین ربانی سپرده شد و اکنون صلاح الدین ربانی ریاست این شورا را به عهده داد.
این شورا وظیفهٔ مذاکره با گروه طالبان با هدف دستیابی به صلح پایدار و یافتن راهی مسالمتآمیز برای پایان دادن به درگیریها در افغانستان را بر عهده دارد.
مرگ
برهانالدین ربانی در بیست و نهم شهریور ۱۳۹۰ در اثر یک انفجار انتحاری در منزل خود کشته شد.
در زمان انفجار بمب، تعدادی از اعضای شورای عالی صلح افغانستان در منزل وی با دو نفر از اعضای طالبان در حال گفتگو بودند که یکی از نمایندگان طالبان، مواد منفجرهای که در دستارش (عمامهای که بر روی سر میبندند) پنهان کرده بود را منفجر میکند.
این نمایندهٔ طالبان، به واسطهٔ معصوم ستانکزی رییس دارالانشای شورای عالی صلح و رحمتالله واحدیار یک عضو این شورا، برای صبحت در مورد تلاشهای صلح و مذاکره با گروه طالبان به خانه آقای ربانی راه یافته بود.
برهانالدین ربانی از مخالفان طالبان بود و مدتی قبل از مرگش در سخنانی از طالبان به دلیل استفاده از "کودکان" در حملات انتحاری و درگیریها به شدت انتقاد کرده بود.
ربانی، یک هفته قبل از ترور شدنش، برای شرکت در اجلاسی تحت عنوان «بیداری اسلامی» به تهران سفر کرد. وی در سالروز تولد خود (۲۰ سپتامبر) و در آستانه ۷۱ سالگی بر اثر انفجاری در خانهاش در کابل کشته شد.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ویرایش شده توسط: rajkapoor
ارسالها: 10767
#92
Posted: 25 Jan 2015 17:10
ملا عمر
direct upload
دهمین رئیسجمهور افغانستان
(در زمان طالبان)
مشغول به کار
تاریخ انتصاب
۲۷ سپتامبر ۱۹۹۶ - ۱۳ نوامبر ۲۰۰۱
معاون رئیسجمهور محمد ربانی
عبدالکبیر
پس از برهانالدین ربانی
پیش از برهانالدین ربانی
اطلاعات شخصی
تولد ملا محمد عمر
۱۹۵۹
نوده نزدیک قندهار،
ملیت افغانستان
حزب سیاسی حرکت انقلابی اسلامی افغانستان
طالبان
پیشه ، سیاستمدار
دین اسلام سنی حنفی
خدمت نظامی
رزمها/جنگها جنگ بر ضد اتحاد جماهیر شوروی
جنگهای داخلی افغانستان
جنگ افغانستان
جنگ در شمالغرب پاکستان
محمد عمر معروف به مُلّا عمر (۱۹۵۹ در نوده، قندهار) رهبر طالبان افغانستان بود که از سال ۱۹۹۶ تا اواخر سال ۲۰۰۱ حکومت را در افغانستان در اختیار داشتند. وی با عنوان امیرالمؤمنین امارت اسلامی افغانستان شناخته میشد، حکومتی که با وجود کنترل حدود نود درصد خاک این کشور تنها سه کشور پاکستان، عربستان، و امارات آن را به رسمیت شناختند.
حمله ائتلاف بینالمللی به رهبری ناتو در سال ۲۰۰۱ به افغانستان برای نابودی القاعده به دلیل حمله ۱۱ سپتامبر موجب سقوط حکومت تحت رهبری وی شد و ملا عمر پس از آن در اختفا به رهبری طالبان ادامه میدهد. دولت آمریکا ۱۰ میلیون دلار پاداش برای دستگیری او گذاشته است.
زندگی نامه
محمد عمر در سال ۱۹۵۹ در روستای نوده ولایت قندهار زاده شد. در اوایل جهاد افغانستان علیه شوروی، ملاعمر به عنوان یک سرباز پیاده و عادیِ مجاهدین، دو هفته به پاکستان سفر کرد. گفته میشود در جریان یکی از جنگها یک چشم ملاعمر بر اثر برخورد ترکش زخمی شد و به شدت آسیب دید، وی بدون استفاده از مواد بیهوش کننده و ضد عفونی کننده، به وسیله چاقو این چشمش را درآورد و پلکهایش را به هم دوخت. پس از عقب نشینی ارتش شوروی از افغانستان، بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۴ ملاعمر امام مسجدِ یک روستا در ولسوالی در غرب قندهار شد. در اکتبر ۱۹۹۴ ملاعمر، امیر یا رهبر طالبان شد. در ۱۹۹۶ اجلاس بزرگی که شورا خوانده میشد و متشکل از ۱۵۰۰ طالب دینی بود در قندهار برگزار شد و به ملا عمر لقب "امیرالمؤمنین" یا فرمانده وفاداران اعطا کرد. تا این زمان، طالبان تقریباً ۹۰ درصد خاک افغانستان را اشغال کرده بود. در نهایت در پی حملات ارتش آمریکا و همزمان نیروهای ائتلاف شمال (ناتو) در اکتبر ۲۰۰۱، حکومت تحت رهبری ملا عمر پس از مقاومت کوتاهی سقوط کرد.
پیام عید فطر سال ۲۰۱۳
در ششم اوت ۲۰۱۳ در پیامی که منتسب به ملا عمر رهبر گروه طالبان بود و به مناسب عید فطر به رسانهها فرستاده شده بود، ملا محمد عمر تاکید کرد که گروه طالبان در صورت خروج نیروهای خارجی از افغانستان، در صدد انحصار قدرت نیستند. رهبر طالبان در این پیام که به چهار زبان فارسی، پشتو، اردو و انگلیسی از آدرس سخنگوی این گروه به رسانهها فرستاده شد، گفت که گروه طالبان تلاش خواهد کرد برای ایجاد حکومت فراگیر اسلامی بر اساس شریعت اسلامی، با جناحهای مختلف سیاسی در افغانستان به تفاهم برسد. ملا عمر همچنین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال آینده افغانستان را 'ضیاع وقت' دانسته و گفت که جنگ علیه نیروهای خارجی تا نجات افغانستان از اشغال ادامه خواهد یافت. در پیام ملاعمر آمده است که انتخابات سال ۲۰۱۴ بیهوده است زیرا "انتخابات اصلی در واشنگتن انجام میشود". همچنین در این پیام رهبر طالبان به جلوگیری از تلفات غیرنظامیان توجه کرده است و به جنگجویانش دستور داد، متوجه جان غیرنظامیان باشند. در چند جای این پیام به آموزش علوم مدرن، تاکید شده است و نیز برای اولین بار بجای اینکه اصل انتخابات به عنوان یک امر غیر اسلامی مردود قلمداد شود، بر بی نتیجه بودن و غیر شفاف بودن آن تاکید شده است. در حالیکه در سالهای گذشته شرکت در انتخابات "حرام" اعلام میشد و کسانی که با رنگ انتخابات در انگشت خود به دست طالبان افتادند، انگشت و در مواردی هم گوش و بینی خود را از دست دادند.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ارسالها: 10767
#93
Posted: 25 Jan 2015 17:15
حامد کرزی
foto upload
یازدهمین رئیسجمهور افغانستان
مشغول به کار
۲۲ دسامبر ۲۰۰۴ – ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴
معاون رئیسجمهور احمد ضیاء مسعود
کریم خلیلی
پس از برهاندالدین ربانی
پیش از اشرف غنی احمدزی
اطلاعات شخصی
تولد ۲۴ دسامبر ۱۹۵۷ (۵۷ سال)
قندهار،
ملیت افغانستان
حزب سیاسی حزب جمهوری افغانستان
همسر زینت کرزای
فرزندان میرویس کرزای
پیشه سیاستمدار،
دین اسلام سنی
وبگاه وبگاه ریاست جمهوری
حامید کَرزَی سیاستمدار و رییس جمهور سابق کشور افغانستان است. وی از زمان سرنگونی حکومت طالبان بمدت سیزده سال زمام امور این کشور را بر عهده داشت.
پیشینه
حامد کَرزی در ۲۴ دسامبر سال ۱۹۵۷ میلادی، در روستای کرز در نزدیکی قندهار (ولایتی در جنوب افغانستان) متولد شد.
پدرش عبدالاحد کرزی از متنفذان قوم پوپلزی و معاون رییس پارلمان افغانستان در سالهای دهه شصت میلادی بود. عبدالاحد کرزی، در اواخر دهه نود، در شهر کویته پاکستان کشته شد.
حامد کرزی در کابل، در مکتب ابتدایی محمود هوتکی، متوسطه سید جمال الدین افغان و لیسه حبیبیه درس خواند؛ و تحصیلات عالی خود را در رشته علوم سیاسی و ارتباطات بینالمللی در هند به انجام رساند.
سوابق سیاسی
حامد کرزی در دوران جهاد (جنگ افغانها با اشغالگران شوروی) در پاکستان، در مدارس مجاهدین افغان فعالیتهای آموزشی داشت.
با روی کار آمدن دولت مجاهدین در سال ۱۹۹۲، آقای کرزی معاون وزیر خارجه این کشور شد.
در سالهای آخر حکومت طالبان، آقای کرزی به جمع مخالفان این گروه پیوست و مبارزات مسلحانه با طالبان را آغاز کرد.
حامد کرزی در کنار عبدالستار سیرت (از حقوقدانان زمان محمد ظاهرشاه)، از گزینههای گروههای مذاکره کننده افغان در کنفرانس بن در آلمان بود، که سرانجام، در این کنفرانس، به ریاست دولت موقت افغانستان برگزیده شد؛ نخستین دولتی که پس از طالبان روی کار آمد.
او در انتخابات دموکراتیک افغانستان در سال ۱۳۸۳، با به دست آوردن بیش از ۵۵ درصد آرا، به عنوان نخستین رییس جمهور منتخب مردم افغانستان قدرتش را حفظ کرد.
زندگی شخصی
حامد کرزی شش برادر و یک خواهر دارد. یکی از برادران ناتنی وی به نام احمد ولی کرزی در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۱ توسط طالبان ترور شد. در روز ۲۳ ژانویه ۱۹۹۹، کرزی با دکتر زینت قریشی ازدواج کرد. حاصل یگانه ازدواج آقای کرزی، یک پسر به نام میرویس و یک دختر به نام نازو است. میرویس کرزی در پنجشنبه شب ۲۵ ژانویه سال ۲۰۰۷ در بیمارستان رابعه بلخی کابل متولد شد. او نام فرزندش را میرویس که نام یکی از شاهان پیشین افغانستان میرویس هوتکی بود گذاشت. وی هنگام شنیدن خبر زادهشدن پسرش شادمان گشته و گفتهاست∗:
«خداوند متعال فرزندم را خادم مردم افغانستان بسازد و در راه خدمتگزاری به مردم به او توفیق دهد»
فرزند دوم کرزی دختری است به نام نازو که در سال 1393 در یکی از بیمارستان های دهلی به دنیا آمد.
کرزی به زبانهای فارسی، پشتو، انگلیسی و اردو بهطور روان سخن میگوید و به نوشته وبگاه رسمی ریاست جمهوری افغانستان، از اسبسواری و مطالعه فلسفه لذت میبرد.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ویرایش شده توسط: rajkapoor
ارسالها: 10767
#94
Posted: 25 Jan 2015 17:21
اشرف غنی احمدزی
fotos kostenlos
دوازدهمین رئیسجمهور افغانستان
مشغول به کار
۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ – تاکنون
معاون رئیسجمهور عبدالرشید دوستم
پس از حامد کرزای
مشاور ارشد و وزیر مالیه
مشغول به کار
ژوئن ۲۰۰۲ – دسامبر ۲۰۰۴
رئیسجمهور حامد کرزای
پس از هدایت امین ارسلا
پیش از انور الحق احدی
اطلاعات شخصی
تولد ثور۱۳۲۸ خورشیدی
۱۹۴۹
ولایت افغانستان
ملیت افغانستان
حزب سیاسی ندارد
همسر رولا غنی (لبنانی تبار)
فرزندان یک پسر و یک دختر
محل اقامت کابل
محل تحصیل دانشگاه کابل
دانشگاه کلمبیا
پیشه سیاستمدار
دین اسلام، سنی حنفی
محمداشرف غنی احمدزَیْ (۱۳۲۸ در ولایت لوگر) رئیسجمهور کنونی افغانستان است. او در دو انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸ و ۱۳۹۳ کاندیدا بود و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ به عنوان وزیر مالیه افغانستان در دولت حامد کرزی فعالیت میکرد. اشرف غنی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸ افغانستان در رتبه چهارم قرار گرفت و در انتخابات ۱۳۹۳ با ۳۷٫۶ درصد آراء در رتبه دوم قرار دارد و با عبدالله عبدالله در دور دوم این انتخابات به رقابت پرداخت و براساس نتایج اولیه دور دوم توانست ۵۶٫۴۴٪ آراء مردم افغانستان را به خود اختصاص دهد، با این حال اعتراض عبدالله عبدالله به نتیجه انتخابات باعث شد، با موافقت احمدزی کل آراء مأخوذه مورد بازشماری مجدد قرار گیرد که سرانجام با امضای توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی میان دو نامزد، اشرف غنی احمد زی به عنوان ریاست جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله به عنوان ریاست اجرایی تعیین شد. در سال ۲۰۱۰ مجله فارن پالیسی اشرف غنی را در فهرست یکصد متفکر سال جهان قرار داده و ماهنامه پروسپکت نیز در سال ۲۰۱۳ وی را در رتبه دوم فهرست متفکران دنیا قرار داد.
خانواده
اشرف غنی از پشتونهای قبیلهٔ احمدزی است. وی در ماه ثور (اردیبهشت) ۱۳۲۸ در ولایت لوگر در جنوب کابل به دنیا آمد. پدرش شاهپسند نام داشت و بنا بر برخی گزارشها در جوانی کارمند یک شرکت حملونقل در کابل بود و در دهه ۱۹۸۰ کار حملونقل را با تعدادی کامیون در پاکستان ادامه میداد. مادرش کوکبه (ملقب به ضیاگل) نام داشت و دختر احمدعلی لودین (لودین یکی از اقوام پشتون در افغانستان است که اکثر در لوگر و شرق افغانستان اقامت دارند تعدادی نیز در مناطق جنوب غربی و هرات نیز مسکن گزین شدهاند و به زبان فارسی تکلم میکنند) بود.
تحصیلات
وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در کابل گذراند و برای تحصیلات دانشگاهی به لبنان رفته و در دانشگاه امریکایی بیروت ادامه تحصیل داد و در همانجا با رولا همسر آیندهاش آشنا شد و با این دختر لبنانی ازدواج کرد.
وی در سال ۱۹۷۷ برای تدریس در رشته مردمشناسی به افغانستان بازگشت اما پس از قبولی در یک بورسیه تحصیلی برای ادامه تحصیل به دانشگاه کلمبیا در نیویورک رفت اما یک سال بعد در پی به قدرت رسیدن حزب دمکراتیک خلق در افغانستان بسیاری از اعضای خانواده او به زندان افتادند. غنی در آمریکا ماندگار شد و مدرک دکترای خود را در رشته مردمشناسی فرهنگی را از دانشگاه کلمبیا دریافت کرد. رساله دکترای وی «تولید و تسلط: افغانستان، ۱۹۰۱-۱۷۴۷» نام داشت. دو فرزند غنی و رولا با نامهای مریم و طارق در آمریکا به دنیا آمدهاند و در نتیجه تمام آنها شهروند آمریکا نیز محسوب میشوند.
کار در بانک جهانی
اشرف غنی پس از فارغالتحصیلی در سال ۱۹۸۳ برای تدریس در دانشگاه برکلی کالیفرنیا دعوت شد و از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۱ مدرس دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا بود و در این دوره معمولاً به عنوان کارشناس در برنامههای بخش فارسی و پشتوی رادیو بیبیسی حضور پیدا میکرد. وی از سال ۱۹۹۱ به عنوان مردمشناس راهنما به کار در بانک جهانی مشغول شد. کار او مشاوره در مورد ابعاد انسانی برنامههای اقتصادی بود و در برنامههای بانک جهانی در آسیای شرقی، جنوب آسیا، روسیه، چین و هند شرکت داشت.
bild hochladen
اشرف غنی و جان اسنو وزیر خزانه داری ایالات متحده در سال ۲۰۰۴
بازگشت به افغانستان
اشرف غنی پس از حادثه ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ کار در بانک جهانی را رها کرد و به همکاری با شبکههای خبری و روزنامههای مختلف پرداخت. وی در سال ۲۰۰۲ به عنوان مشاور ویژه اخضر ابراهیمی نماینده مخصوص دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان انتخاب شد. مهمترین فعالیت وی در این پست همکاری در طراحی، مذاکرات و اجرای موافقتنامه بن بود که یک نقشه راه برای تعیین دولت جدید افغانستان پس از سقوط طالبان مشخص میکرد.
غنی از دسامبر ۲۰۰۱ به افغانستان بازگشت و در ۱ فوریه ۲۰۰۲ به عنوان مشاور ارشد حامد کرزی رئیسجمهور افغانستان، وزیر مالیه افغانستان و رئیس اداره هماهنگکننده کمکهای بینالمللی به افغانستان انتخاب شد. وی از سال ۲۰۰۴ از حضور دولت اجتناب کرد و به عنوان رئیس دانشگاه کابل انتخاب شد. اشرف غنی در سال ۲۰۱۱ غنی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸ شرکت کرده و با کسب ۳٪ آراء پس از حامد کرزی، عبدالله عبدالله و رمضان بشردوست در رتبه چهارم قرار گرفت. اشرف غنی در دور دوم ریاست جمهوری حامد کرزی مسئول برنامه انتقال مسئولیت امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای داخلی شد.
انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۹۳ افغانستان
اشرف غنی در سال ۱۳۹۳ برای دومین بار در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کرد. وی در این انتخابات عبدالرشید دوستم جنگسالار معروف ازبکتبار را به عنوان معاون اول و سرور دانش وزیر تحصیلات عالیه هزارهتبار را به عنوان معاون دوم در کنار خود داشت. محاذ ملی به رهبری پیر احمد گیلانی، جبهه نجات ملی به رهبری صبغتالله مجددی و حزب حرکت انقلاب اسلامی به رهبری موسی خان هوتک و حزب اسلامی به رهبری عزیزالله دین محمد از مهمترین جریانهای حامی اشرف غنی در این انتخابات به شمار میروند.
بر اساس نتایج شمارش ۱۰ درصد آراء غنی با کسب ۳۷٫۶٪ آراء پس از عبدالله عبدالله در رتبه دوم قرار دارد و با عبدالله در دور دوم این انتخابات به رقابت خواهد پرداخت. اشرف غنی به طور کلی در ولایتهای شرقی و برخی از ولایتهای شمالی و مناطق پشتوننشین و ازبکنشین رای بیشتری کسب کرده و در ولایتهای پکتیا، ننگرهار، فراه، جوزجان، فاریاب، نیمروز، هلمند، زابل، لوگر، خوست، کنر، لغمان، تخار در رتبه اول قرار دارد.
احمدزی در دور دوم انتخابات در رقابت با عبدالله عبدالله توانست ۵۶٫۴۴٪ آراء مردم افغانستان را به خود اختصاص دهد، با این حال اعتراض عبدالله عبدالله به نتیجه انتخابات باعث شد، با موافقت احمدزی کل آراء مأخوذه مورد بازشماری مجدد قرار گیرد. در صورت تأیید نتایج اولیه دور دوم اشرف غنی احمدزی رئیس جمهور افغانستان خواهد بود.
اما نظر به احصایه حامیان دکتر اشرف غنی احمدزی در ولایات پکتیکا و پکتیا به نفع وی بیشتر از نفوس آن ولایات تقلب نمودند و این امر باعث شد دکتر عبدالله کمیسیون مستقل انتخابات را بصورت رسمی نشناسد و دست به اعتراضات مدنی بزند و این اعتراضات مدنی تا زمانی ادامه پیدا نمود که کمیسیون مستقل انتخابات در دور اعلام نتایج ابتدایی آقای اشرف غنی را برندهای انتخابات اعلام نمود و در همین زمان آقای عبدالله رقیب آقای غنی تصمیم گرفت تا حکومت خود را اعلام نمایید و مردم هواخواهان وی نیز به همین انتظار در تالار مجلس بزرگ (لویه جرگه) جمع شدند اما آقای عبدالله از هوادارانش چند روزی وقت خواست که با مخالفت هوادارانش مواجه شد.
کوششهای عبدالله برای خواستن وقت بجایی نرسید تا اینکه وی حرفهای پشت پرده را بازگو نمود و گفت: قرار است روز جمعه آقای جان کری وزیر خارجه امریکا به افغانستان سفر نمایید و این بنبست را بشکند.
و آقای جان کری هم روز جمعه به افغانستان سفر نمود و با هردو نامزد و کمیسیون جداگانه دیدار نمود تا اینکه تصمیم بر آن شد که تمامی آرای انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ مورد بررسی قرار بگیرد. بررسی ها انجام گردید و نهایتاً در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴، اشرف غنی احمدزی به عنوان رییس جمهور افغانستان اعلام شد.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ویرایش شده توسط: rajkapoor
ارسالها: 10767
#95
Posted: 28 Jan 2015 15:50
رئیس جمهورهای اوگاندا
Bilder hochladen
نظام سیاسی اوگاندا جمهوری است و دارای پارلمان قانونگذاری است.
موسوینی فرمانده ارتش مقاومت ملی، که در ۱۹۸۶ قدرت را در دست گرفت، رئیس جمهور است. او نخست وزیر و دیگر وزیران را انتصاب میکند. شورای مقاومت ملی با ۲۷۸ عضو نقش مشورتی دارد و متشکل است از ۲۱۰ عضو که به طور غیر مستقیم انتخاب شدهاند و ۶۸ عضو منتصب از سوی رئیس جمهور است.
رئیس جمهور ها
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ویرایش شده توسط: rajkapoor
ارسالها: 10767
#96
Posted: 28 Jan 2015 15:55
عیدی امین
bilder hochladen kostenlos
سومین رئیس جمهور اوگاندا
مشغول به کار
ژانویه ۱۹۷۱ – آوریل ۱۹۷۹
پس از میلتون اوبوته
پیش از Yusufu Lule
اطلاعات شخصی
تولد عیدی امین دادا
حدود ۱۹۲۵
کوبوکو یا کامپالا، اوگاندا
مرگ ۱۶ اوت ۲۰۰۳
جده، عربستان سعودی
ملیت اوگاندا
همسر مالایامو امین (طلاق)
کای امین (طلاق)
امین (طلاق)
نورا امین
سارا امین
پیشه نظامی، سیاستمدار
دین اسلام سنی
خدمت نظامی
خدمت/شاخه ارتش اوگاندا
درجه افسر
عیدی امین دادا اومه (به انگلیسی: Idi Amin Dada) (حدود ۱۹۲۵ - ۱۶ آگوست ۲۰۰۳) رهبر خودکامه، دیکتاتور نظامی و همچنین سومین رئیس جمهور اوگاندا از ژانویه سال ۱۹۷۱ تا آوریل سال ۱۹۷۹ بود.
زندگینامه
او که فرماندهی ارتش اوگاندا را در اختیار داشت، قدرت را با کودتا علیه میلتون اوبوته به چنگ آورد و در دوران حکومت خود در زمینه نقض حقوق بشر از جمله اعدامهای خودسرانه، سرکوبی مخالفان سیاسی و اقلیتهای قومی و اخراج آسیائیان از کشور کارنامه سیاهی از خود به جای گذاشت. مقتولان دوران فرمانروایی وی بین صد تا پانصد هزار نفر شمارش میشوند.
البته اوگاندا در ۱۹۷۷ تا ۱۹۷۹ به عضویت کمیسیون حقوق بشر ملل متحد انتخاب و عیدی امین در ۱۹۷۵ و ۱۹۷۶ به ریاست اتحادیه آفریقا منصوب شد.
عیدی امین با القاب و عناوین مختلفی نامیده میشد: عالیجناب، رئیسجمهور ابدی، فیلد مارشال حاجی دکتر[۲] و «خداوندگار همه جانداران روی زمین و ماهیان دریاها و فاتح قلمرو امپراتوری بریتانیا در آفریقا و خاصتاً در اوگاندا».
حمله نیروهای دفاعی اسرائیل (تحت رمز عملیات عنتبی) به فرودگاه عنتبه در اوگاندا (نزدیک به شهر کامپالا) در سال ۱۹۷۶ برای آزادسازی گروگان های پرواز ایرفرانس، در زمان عیدی امین اتفاق افتاد.
عیدی امین در جنگی که سال ۱۹۷۸ برای ضمیمه کردن ایالت کاگرا در تانزانیا به کشور خود بر پا کرد، حکومت خود را از دست داد و به لیبی گریخت. او دو سال بعد به عربستان سعودی نقل مکان کرد و تا پایان عمر در شهر جده میزیست.
زندگی شخصی
عیدی امین حداقل ۶ همسر داشت و تعداد فرزندانش نیز بین ۳۴ تا ۵۴ نفر برآورد میشوند. تابان امین پسر بزرگش تا هنگام مرگ پدر جبهه کرانه نیل غربی[۳] گروه شورشی مخالف حکومت یوری موسونی را رهبری میکرد. اما در سال ۲۰۰۵ از سوی موسونی بخشیده شد و هماکنون نایب رئیس سازمان امنیت داخلی اوگانداست.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ارسالها: 10767
#97
Posted: 28 Jan 2015 15:58
یوری موسونی
bilder upload
سیزدهمین رئیس جمهور اوگاندا
مشغول به کار
تاریخ انتصاب
تا کنون
رئیسجمهور ۲۹ ژانویه ۱۹۸۶
پس از تیتو اوکلو
اطلاعات شخصی
تولد یوری کاگوتا موسونی
۱۹۴۴
نتونگامو، اوگاندا
ملیت اوگاندا
حزب سیاسی جنبش پایداری ملی اوگاندا
همسر ژانت موسونی
فرزندان چهار فرزند
پیشه ، سیاستمدار
دین انگلیکان
یوری کاگوتا موسونی (به انگلیسی: Yoweri Kaguta Museveni) (زادهی ۱۹۴۴) یک سیاستمدار اوگاندایی از حزب جنبش پایداری ملی اوگاندا میباشد. وی از ۲۹ ژانویه ۱۹۸۶ میلادی رئیس جمهور اوگاندا میباشد.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ارسالها: 10767
#98
Posted: 28 Jan 2015 16:07
رئیس جمهورهای اوکراین
fotos hochladen
نظام سیاسی اوکراین، جمهوری ترکیب شده نیمه پارلمانی، نیمه ریاست جمهوری است که در آن قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه مستقل میباشند و رئیس جمهور در یک انتخابات عمومی برای ۵ سال به عنوان رئیس دولت انتخاب میشود. در دور دوم انتخابات سال ۲۰۱۰، ویکتور یانکویچ با پیشی گرفتن از رقیب خود، یولیا تیموشنکو ریاست جمهوری اوکراین شده و میکولا آزارف به عنوان نخست وزیر انتخاب شد.
رئیس جمهورها
- لئونید کوچما
- ویکتور یوشچنکو
- ویکتور یانوکویچ
- پترو پروشنکو
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ویرایش شده توسط: rajkapoor
ارسالها: 10767
#99
Posted: 28 Jan 2015 16:12
لئونید کوچما
bilder uploaden
دومین رئیسجمهور اوکراین
مشغول به کار
۱۹ ژوئیه ۱۹۹۴ – ۲۳ ژانویه ۲۰۰۵
نخست وزیر Vitaliy Masol
Yevhen Marchuk
Pavlo Lazarenko
Valeriy Pustovoitenko
ویکتور یوشچنکو
Anatoliy Kinakh
ویکتور یانوکویچ
پس از Leonid Kravchuk
پیش از ویکتور یوشچنکو
دومین نخستوزیر اوکراین
مشغول به کار
۱۳ اکتبر ۱۹۹۲ – ۲۲ سپتامبر ۱۹۹۳
رئیسجمهور Leonid Kravchuk
قائممقام Ihor Yukhnovskyi
Yukhym Zvyahilsky
پس از Vitold Fokin
پیش از Vitaliy Masol
General Director of Yuzhmash
مشغول به کار
نوامبر ۱۹۸۶ – ۱۳ اکتبر ۱۹۹۲
پس از Aleksandr Makarov
پیش از Yuriy Alekseyev
اطلاعات شخصی
تولد ۹ اوت ۱۹۳۸ (۷۶ سال)
نووهورود-سیورسکیی, اوکراین
حزب سیاسی
کنشگر سیاسی مستقل 1991-اکنون
حزب کمونیست اتحاد شوروی 1960-1991
همسر Ludmila Talalayeva
فرزندان Olena Pinchuk
محل تحصیل Dnipropetrovsk National University
دین Ukrainian Orthodoxy
لئونید کوچما (اوکراینی: Леонід Данилович Кучма؛ زاده ۹ اوت ۱۹۳۸) یک سیاستمدار اهل اوکراین است. وی دومین رئیسجمهوری اوکراین بود که این سمت را بین سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۵ در اختیار داشت.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
ارسالها: 10767
#100
Posted: 28 Jan 2015 16:15
ویکتور یوشچنکو
bilder uploaden
سومین رئیس جمهور اوکراین
مشغول به کار
۲۵ ژانویه ۲۰۰۵ – ۲۰۱۰
نخست وزیر یولیا تیموشنکو
ویکتور یانوکویچ
یولیا تیموشنکو
پس از لئونید کوچما
پیش از ویکتور یانوکویچ
نخست وزیر اوکراین
مشغول به کار
دسامبر ۱۹۹۹ – مه ۲۰۰۱
رئیسجمهور لئونید کوچما
اطلاعات شخصی
تولد ویکتور آندریوویچ یوشچنکو
۲۳ فوریهٔ ۱۹۵۴ (۶۰ سال)
Khoruzhivka، استان سومی
ملیت اوکراین
پیشه ، سیاستمدار
دین کلیسای ارتدوکس اوکراین
وبگاه www.razom.org.ua
ویکتور آندریوویچ یوشچنکو (به اوکراینی: Віктор Андрійович Ющенко)، (زادهٔ ۲۳ فوریه ۱۹۵۴)، رییس جمهور کشور اوکراین. نخست وزیر اوکراین از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۱، دارای گرایشهای غرب گرایانه، در تاریخ ۲۵ ژانویه ۲۰۰۵ با ادای سوگند در مجلس نمایندگان اوکراین رسماً کار خود را به عنوان رییس جمهور اکراین آغاز کرد.
انتخابات سال ۲۰۰۴
یوشچنکو در اکتبر سال ۲۰۰۴ برای به دست آوردن مقام ریاست جمهوری، با نخست وزیر وقت ویکتور یانوکویچ به رقابت پرداخت. انتخابات روز۳۱ اکتبر ۲۰۰۴ با پیروزی خفیف نخست وزیر یانوکویچ که مورد حمایت مقامات کشور روسیه بود به پایان رسید. ولی با اعتراض گسترده یوشچنکو و هوادارانش مبنی بر تخلف و تقلب انتخاباتی حزب حاکم و حضور یک هفتهای میلیونها اکراینی به ویژه شهروندان کیف در خیابانهای شهر که به انقلاب نارنجی نامگذاری شد، باعث شد تا نتیجه انتخابات با نظر دیوان عالی اکراین باطل اعلام گردد و دو نامزد در تاریخ ۲۶ دسامبر مرحله سوم انتخابات را با حضور ناظران بینالمللی از سراسر جهان از جمله با حضور سناتور ریچارد لوگار رییس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا برگزار کردند. در این مرحله کاندیدای مستقل ویکتور یوشچنکو با کسب ۵۲ درصد آرا به عنوان سومین رییس جمهور اکراین انتخاب شد.
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...