ارسالها: 376
#13
Posted: 3 Jun 2011 04:49
mehransmart: به فعل قرآن نگاه کنید نوشته خلق کرد! حتی نمیدونسته که دنیا در حال تغییر است فعل ماضی ساده خلق کرد استفاده کرده که به معنی تمام شدن یه فعل یا رخدادی هستش و حتی این عدد افسانه ا ی 6 روز هم با هیج و تعبیر و تفسیری نمیشه ماست مالی کرد! و نمیشه این هیجده میلیارد و اندی رو در 6 روز خلاصه کرد!
نظریه جوهری ملا صدرا رو بخون توضیحات خوبی داده
بسیار سفر باید تا پخته شود ... خامی صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
گر پیر مناجاتست ور رند خراباتی ... هر کس قلمی رفتهست بر وی به سرانجامی
ارسالها: 96
#14
Posted: 3 Jun 2011 05:05
اگه اجازه بدن چرا كه نه
ولی فك كن یكی بیاد یه كتاب مثه قران یا حتی بهتر بیاره فی الفور حكم سنگسارش صادر میشه و سرش به باد میره
آخه اینم شد معجزه؟پیامبر با زنش بحثش میشد آیه به نفعش میومد....دلش واسه زن پسرخواندش میتپید یه آیه دیگه بازم به نفعش میومد
كتاب پر از تناقضات بزرگه
یکی بهش زنگ بزنه....بگه هنوز عاشقشم!
ارسالها: 1079
#15
Posted: 3 Jun 2011 10:52
دوستان من بارها در مورد قران گفتم.
این سوره هایی كه اومده همش تاریخ پشتش بوده و محمد طبق سیاست این سوره ها رو نوشته.
ما 507 خطای علمی توی قران داریم كه یكیش به قول این دوستمون 6 روز خلق جهان هستش.
من بارها گفتم كه قران كتابی روشنه ما رو پی نخود سیاه نفرستید من دارم معنا و مفهوم رو نگاه میكنم اینی كه بیچاره ملاصدرا یادمه سالها پیش این چون این کتاب منابع درستی نداشت سروش یه کتاب الان یادم نیست در مورد نظریه ملاصدرا نوشته من پیشنهاد میکنم برید بخونید ببینید ملاصدرا بیچاره چقدر درگیر این اسلام و چجوری خواسته نظریات افلاطون و ارسطو رو پیاده کنه که ناموفق هم بوده چون اگه بود تا امروز پایه گذار مکتبی میشد
ما معنای دقیق ایه رو بررسی میكنیم نه چیز دیگه ای
خب 6 روز خلق جهان چیه كه گفته ؟
هفت اسمان دیگه چیه ؟
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ویرایش شده توسط: bilbilak
ارسالها: 376
#16
Posted: 4 Jun 2011 05:05
وقتی كه میگه ما آسمان و زمین رو در 6 روز آفریدیم خوب اول كه منظور از این روز همون دوره ها هست كه اشاره میكنه به دودوره تشكیل كهكشانها و منظومه شمسی و 4 دوره زمین شناسی
دوم اینكه میگه روز به جای دوره به این خاطر بوده كه نمیتونسته برای اعرابو مردم اون زمان توضیح بده كه دوره های زمین شناسی یا دیرینه شناسی چی هستند ولی این رو بیان میكنه كه روز هایی كه قران داره از اونها نام میبره ممكنه به زمان ما به چندین هزار سال هم برسن
بسیار سفر باید تا پخته شود ... خامی صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
گر پیر مناجاتست ور رند خراباتی ... هر کس قلمی رفتهست بر وی به سرانجامی
ارسالها: 1079
#17
Posted: 4 Jun 2011 08:20
دوستان عزیز این 6 روز آفرینش زمین یکی از بزرگترین خطاهای علمی قران هستش که مشخص میکنه محمد اصلا به پیدایش جهان آفرینش و کائنات هیچ آشنایی نداشته حالا من در آینده براتون خطاهای علمیش رو میزارم تا دقیقتر متوجه بشید سپس از منابع جهانی براتون میارم که کلا حرف های قران خطا داره.
در مورد حرف دوستمون که میگه 6 روز منظورش دوره های زمین شناسی و تشکیل کهکشان هاست عرض کنم تشکیل کهکشان چگونه دو دوره بوده اگر امکان داره توضیح بده با مدرک
و دوره های زمین شناسی 4 تا نیست و 12 تا است.
مدرک و منبع
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1079
#18
Posted: 4 Jun 2011 08:38
nilofar200: منظور قرآن و خدا از اینكه كسی نمی تواند مانند آنرا بیاورد صرفا زمینه ی لفظی و ادبی قرآن نیست بلكه
در واقع مقصود محتوا و ایجاز قرآن به دلیل بیان سرنوشت های انبیا و اولیا و نیز علمی است كه در قرآن بیان شده است.
خب این علمی كه شما داری می فرمایید نمومنش همین 6 روز آفرینش ، این چه توجیحی داره شما بیان كنید
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 270
#19
Posted: 4 Jun 2011 08:56
bilbilak: نمومنش همین 6 روز آفرینش
به عنوان یک مسلمان نباید سکوت کرد من هم پاسخی می دهم.
پرسش : چرا در سوره اعراف ، آیه 54، زمان خلقت آسمان و زمین « 6 روز » ذکر شده ، اما در سوره فصّلت ، آیات9تا 12، « 8 روز» ؟
پاسخ : قبل از پرداختن به پاسخ نگاهی به آیات سوره فصلت می اندازیم .
سوره فصلت (41): آیات 9 تا 12
قُلْ أَ إِنَّکُمْ لَتَکْفُرُونَ بِالَّذِی خَلَقَ الْأَرْضَ فِی یَوْمَیْنِ وَ تَجْعَلُونَ لَهُ أَنْداداً ذلِکَ رَبُّ الْعالَمِینَ (9) وَ جَعَلَ فِیها رَواسِیَ مِنْ فَوْقِها وَ بارَکَ فِیها وَ قَدَّرَ فِیها أَقْواتَها فِی أَرْبَعَةِ أَیَّامٍ سَواءً لِلسَّائِلِینَ (10) ثُمَّ اسْتَوى إِلَى السَّماءِ وَ هِیَ دُخانٌ فَقالَ لَها وَ لِلْأَرْضِ ائْتِیا طَوْعاً أَوْ کَرْهاً قالَتا أَتَیْنا طائِعِینَ (11) فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ فِی یَوْمَیْنِ وَ أَوْحى فِی کُلِّ سَماءٍ أَمْرَها وَ زَیَّنَّا السَّماءَ الدُّنْیا بِمَصابِیحَ وَ حِفْظاً ذلِکَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِ الْعَلِیمِ (12)
ترجمه:
9- بگو: آیا شما به آن کسى که زمین را در دو روز آفرید کافر هستید؟ و براى او همانندهایى قائل مىشوید؟ او پروردگار جهانیان است.
10- او در زمین کوههایى قرار داد، و برکاتى در آن آفرید، و مواد غذایى مختلف آن را مقدر فرمود، اینها همه در چهار روز بود، درست به اندازه نیاز تقاضا کنندگان! 11- سپس اراده آفرینش آسمان فرمود در حالى که به صورت دود بود، به آن و به زمین دستور داد به وجود آئید و شکل گیرید، خواه از روى اطاعت و خواه اکراه! آنها گفتند: ما از روى طاعت مىآئیم! 12- در این هنگام آنها را به صورت هفت آسمان در دو روز آفرید، و آنچه را مىخواست در هر آسمانى مقدر فرمود، و آسمان پائین را با چراغهاى (ستارگان) زینت بخشیدیم و (با شهابها) از استراق سمع شیاطین حفظ کردیم، این است تقدیر خداوند دانا.
تفسیر: دورانهاى آفرینش آسمانها و زمین
در اینجا سؤال مهمى مطرح است و آن اینکه:
چگونه در آیات فوق آفرینش زمین را در دو روز، و کوهها و برکات و غذاها در چهار روز، و در دنباله این آیات، آفرینش آسمانها را نیز در دو روز ذکر کرده که مجموعا هشت روز مىشود؟ در حالى که در آیات فراوانى از قرآن مجید آفرینش آسمانها و زمین مجموعا در شش روز، یا به تعبیر دیگر در شش دوران، بیان شده است مفسران در پاسخ این سؤال دو راه را انتخاب کردند:
راه اول که مشهور و معروف است اینکه: آنجا که مىگوید" اربعة ایام" (چهار روز) منظور تتمه چهار روز است، به این ترتیب در دو روز اول از این چهار روز زمین آفریده شد، و در دو روز بعد سایر خصوصیات زمین، به اضافه خلقت آسمانها در دو روز مجموعا شش روز (شش دوران) مىشود.
نظیر این تعبیر در زبان عرب و تعبیرات فارسى نیز وجود دارد که فى المثل گفته مىشود: از اینجا تا مکه ده روز طول مىکشد، و تا مدینه پانزده روز، یعنى پنج روز فاصله مکه و مدینه است و ده روز فاصله اینجا تا مکه. البته اگر آیات متعدد آفرینش در شش روز نبود چنین تفسیرى پذیرفته نمىشد، ولى از آنجا که آیات قرآن یکدیگر را تفسیر مىکنند، و قرینه یکدیگر مىشوند، تفسیر بالا بخوبى قابل قبول است.
شاید نیاز به تذکر نداشته باشد که" روز" در آیات فوق هرگز به معنى روز معمولى نیست، چرا که قبل از آفرینش زمین و آسمان اصلا روز به این معنى وجود نداشت، بلکه منظور از آن دورانهاى آفرینش است که گاه میلیونها یا میلیاردها سال به طول انجامیده.(1)
پاسخی دیگر :
آفرینش غیر از تقدیرِ روزى است و لذا جمع کردن این دو با یکدیگر که هشت روز مىشود،درست نیست. بلکه این آیات فقط به چهار روز از مجموع شش روزِ آفرینش اشاره کرده و دو روز دیگر مربوط به آفرینش میان آسمانها و زمین است و یا امور دیگر که این آیات از بیان آن ساکت است.(2)
استدلال دوم
زمان آفرینش آسمان و زمین
یكی از اوصاف قرآن كریم عدم اختلاف و عدم تناقض در آیات است كه خود بدان تصریح كرده و فرموده است: اگر غیر خدا برای شما قرآن را تدوین می كرد، اختلاف زیادی در آن یافت می شد.[1]
همهی آیات قرآن با هم مرتبطاند و بعضی از آن بعضی دیگر را تفسیر می كنند. همچنین دارای عام و خاص، مطلق و مقید، حقیقت و مجاز است كه باید از هم جدا شوند و برای فهم آن از احادیث پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ و معصومین ـ علیهم السّلام ـ ( كه مفسر قرآن هستند) استفاده شود؛ و برای درك معانی قرآن یا باید متخصص بود و یا به اهل فن قرآن مراجعه كرد. در این میان برخی با ذكر مطالبی در باب آیات قرآن خواستهاند القا كنند كه بین آیات قرآن تناقض وجود دارد و لذا گزارههای قرآنی مشتمل بر پارادوكس و تناقض است[2] نمونهای از مطالب یاد شده را ذكر و مورد بررسی قرار میدهیم:
«در سورهی هود آیهی 7 آمده است: جهان در 6 روز آفریده شد، ولی در سورهی فصلت آیهی 9 و 10 و 12، آفرینش زمین و آسمان را در 8 روز می داند. و نتیجه گرفته كه قرآن تناقضگویی كرده است.
در پاسخ این ادعا می توان گفت: خداوند در آیهی 7 سورهی هود می فرماید: (هُوَ الَّذِی خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِی سِتَّهِ أَیَّامٍ وَ كانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماءِ لِیَبْلُوَكُمْ أَیُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً)؛ «او كسی است كه آسمان ها و زمین را در شش روز (شش دوران) آفرید و عرش (قدرت) او بر آب قرار داشت، تا شما را بیازماید كه كدامیك عملتان بهتر است».
منظور از روز (یوم) در آیه، روز معمولی و بیست و چهار ساعته نیست؛ زیرا روز معمولی بر اساس گردش خورشید و زمین به دست می آید و در آن زمان جهانی وجود نداشت تا برای آن روز 24 ساعته تصور شود.
واژهی «یوم» در كتب لغت[3] و در بعضی از استعمالات قرآنی[4] و در روایات اسلامی[5] به دوران و مدتی از زمان، هر مقدار كه باشد، اطلاق می شود.
اما آیهی 9 سورهی فصلت می فرماید: (قُلْ أَ إِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِی خَلَقَ الْأَرْضَ فِی یَوْمَیْنِ)؛ «بگو: آیا شما به آن كسی كه زمین را در دو روز آفرید كافرید؟» و در آیهی 10 همین سوره می فرماید:«وَ جَعَلَ فِیها رَواسِیَ مِنْ فَوْقِها وَ بارَكَ فِیها وَ قَدَّرَ فِیها أَقْواتَها فِی أَرْبَعَهِ أَیَّامٍ)؛ او در زمین كوههایی قرار داد و بركاتی در آن آفرید و مواد غذایی مختلف آن را مقدّر فرمود، اینها همه در چهار روز بود.»
و در ادامه در آیهی 12خلقت آسمان را در دو روز می داند: (فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ فِی یَوْمَیْنِ)؛ «در این هنگام آنها را به صورت هفت آسمان در دو روز آفرید».
با دقت در آیات فوق درمییابیم كه ادعای تناقض، ادعای نادرستی است؛ زیرا:
آن جا كه می گوید: «اربعه ایام» (چهار روز) منظور تتمهی چهار روز است؛ به این ترتیب در دو روز اول از این چهار روز زمین آفریده شد و سایر خصوصیات زمین به اضافهی خلقت آسمان ها در دو روز دیگر بود كه مجموعاً شش روز (دوران) می شود.
طبق این تفسیر آیه تقدیری دارد، مانند: «كل ذلك فی اربعه ایام»، یعنی همهی آنها اعم از خلقت زمین و آنچه در آن است در چهار روز بوده است. و تقدیر گرفتن كلمه در ادبیات عرب با قرینه، بدون اشكال است؛ برای مثال در آیهی 82 سورهی یوسف آمده است: (وَ سْئَلِ الْقَرْیَهَ)؛ «از روستا بپرسید». در حالی كه از قرینهی حالیه مشخص است كه پرسش از روستا نیست بلكه از اهل روستاست؛ لذا تقدیر گرفتن «كل ذلك» به واسطهی قرینهی آیهی 7 سورهی هود است.
یكی از منابع تفسیری قرآن، خود قرآن است؛ یعنی بعضی از آیات قرآن بعضی دیگر را تفسیر می كنند. حضرت علی ـ علیه السّلام ـ می فرماید: «ینطق بعضه ببعض و یشهد بعضه علی بعضٍ؛[6] برخی از آیات قرآن برای برخی گویا و برخی از آن برای برخی دیگر گواه است». و روش علامهی طباطبایی در تفسیر المیزان روش تفسیر قرآن به قرآن است.[7] لذا این كه قرآن در آیهی 7 سورهی هود به صراحت اشاره دارد كه خلقت آسمان و زمین در شش دوران است، تفسیر كنندهی آیات 9 و 10 و 12 سورهی فصلت است و لازم است عبارت «كل ذلك» در آیه در تقدیر گرفته شود.
[1] . سوره نساء ، آیه 82.
[2] . سایت سكولاریسم در ایران، تاریخ 12/9/84.
[3] . راغب اصفهانی، مفردات، بیروت، قربی،1416 ق، ذیل واژهی «یوم»،.
[4] . سورهی معراج، آیهی 4.
[5] . «الدهر یومان یوم لك و یوم علیك» (نهج البلاغه).
[6] . نهج البلاغه، خ 133.
[7] . سید محمد حسین طباطبایی، مقدمه تفسیر المیزان، مقدمهی قرآن در اسلام.
نادر شاه افشار: از دشمن بزرگ نباید ترسید اما باید از صوفی منشی جوانان واهمه داشت.
ارسالها: 1079
#20
Posted: 4 Jun 2011 09:52
هزار بار ما گفتیم نرین تفسیر نیارین قران خودش میگه من کتابی روشن هستم .
اگر به تفسیر بود که ما الان باید به تعداد مسلمین تفسیر داشتیم اینچیزیایی هم که شما گفتی ما قبلا دیدیم و شنیدیم همش ماله کشی هستش شما اصل ایه رو نگاه کن چیکار به برداشت طباطبایی یا مکارم شیرازی داری ؟
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس