ارسالها: 572
#1
Posted: 16 Apr 2011 12:39
بی خدایی عیب نیست در سر عقل باید بود...
چارچوب فلسفی بیخدایی
انواع خداناباوری
معرفت شناسی
بیخدایان به لحاظ شناختشناسی اکثرا حسگرا (imperisist) و یا اثباتگرا (positivist) هستند. البته بیخدایان معتقد به آیین تائو مبنای دیگری دارند.
هستیشناسی
بیخدایان به لحاظ هستیشناسی اکثرا مادیگرا (ماتریالیست) و دهری هستند.
انسانشناسی
بیخدایان به لحاظ انسانشناسی اکثرا انسان گرای (اومانیست) هستند.
دلایل بیخدایی
اکثریت کسانی که خود را خداناباور میدانند, معتقدند که دلایل و استدلالهای وجود خدا کافی و قابل اثبات نمیباشد. همچنین بسیاری از بیخدایان بر این عقیدهاند که بر منطق اصل تقدم عدم جاری است و یا به زبان ساده تر زمانی که نمیدانیم که چیزی هست یا خیر, هم فرض وجود آنرا میتوان کرد و امکان وجود ان چیز هست و هم امکان عدم و نبود آن چیز, امّا در عمل, تقدم با فرض عدم است و در نتیجه این وظیفه خداباوران است که وجود خدا را اثبات کرده و از فرض در بیاورند.
دلایل فلسفی
برخی بیخدایان، دلیل باور خود را تحلیل منطقی ادّعاهای خداباوران و ردّ آنها بیان میکنند. این دلایل عدم خدا شامل تعدادی مشکل عقیدههای خداباوران است. اصلیترین این مشکلات، عدم شواهد تأییدکنندهٔ ادّعاهای خداباوران است. همچنین، خداباوری به جای تلاش در ارائهٔ توضیحی ساده از کارکرد طبیعت، آن را با افزودن مسائلی تازه مانند ریشههای پیدایش خدایان، تضاد بین آنها، اعمال قدرت آنها، تعارض با قوانین فیزیکی، پیشبینیناپذیری، و غیره پیچیده میسازند.
در چارچوب منطقگرایی علمی، انسان، نه به علّت دانشی خاص، بلکه به علّت طیفی از روشها به نتیجهٔ عدم وجود خدا میرسد.از یک سو میتوان خدایان شخصی آفرینشگرایان را از دیدگاه تجربی رد کرد: علم به تنهایی برای رسیدن به این نتیجه فراتر از شک منطقی کافیست که طوفانی جهانی به وقوع نپیوسته است و یا سیر تکاملی کیهان از هیچ یک از دو نسخهٔ داستان آفرینش تبعیت نکرده است. با این وجود هر چه بیشتر به سوی تعریفی ژولا از خدا حرکت میکنیم، به همان اندازه منطقگرایی علمی از استدلال بر پایه علوم تجربی به سوی فلسفهً منطقی تحت تأثیر علوم حرکت میکند. در نهایت، متقاعدکنندهترین دلایل بر ضدّ وجود خدا، حکم هیوم و تیغ اُکام میباشند. این دو دلایل فلسفی هستند، ولی بر پایهٔ استوار ادلّهٔ علمی استوار شدهاند، بنابراین نمیتوان آنها را غیرعلمی به شمار آورد. دلیل آن که ما تا این حد به این دلایل اطمینان میکنیم آن است که کاربرد آنها در علوم تجربی به دستاوردهای عظیمی در سه قرن اخیر انجامیده است.
بسیاری از بیخدایان بر این باورند که از آنجا که عقیدهٔ آنها، صرفاً فقدان یک باور خاص میباشد، بهترین دفاعی که بیخدایی میتواند داشته باشد، به چالش کشیدن ادّعاهای خداباوران است؛ چرا که در صورتی که آن ادّعاها رد شوند، فقدان وجود خدا نتیجهٔ اجتنابناپذیز خواهد بود. به همین دلیل، بسیاری از بیخدایان در طیّ قرنها براهین اثبات وجود خدا را به نقد کشیدهاند. بر سر رد شدن تمام براهین اثبات وجود خدا اختلاف نظر وجود دارد.
در طول قرنها، فلاسفهٔ خداباور، دلایلی برای اثبات وجود خدا آوردهاند. اکثر این دلایل به چهار ردهٔ اصلی هستانشناسی، کیهانشناسی، غائی و اخلاقی تقسیم میشوند.به طور کلّی، بیخدایان بر این باورند که این دلایل رد شدهاند.
همچنین، بسیاری از بیخدایان، برخی انواع خداپرستی را متناقص با خود میدانند. یکی از مشهورترین این قبیل اشکالات دربارهٔ وجود یک خدا به پارادوکس ابیقوری موسوم است.
دیگر دلایل مثبت مشهور شامل خداباوری ناآگاهانه، برهان عدم تطابق (که به اثبات تناقض در ذات معنی خدا میپردازد)، براهین غائی بیخدایان، و برهان غیرجبری عدم وجود خدا هستند.
دلایل علمی
تقسیم بندی
بیخدایی را میتوان به دو دسته بیخدایی مثبتگرا و بیخدایی منفی گرا تقسیم کرد بیخدایان منفی گرا معتقدند عدم وجود براهین شواهد معتبر برای اثبات وجود خدا، خود اثباتی است بر عدم وجود خدا. بیخدایان مثبتگرا معتقدند وجود شواهد و براهین علیه وجود خدا، اثباتی هستند برای عدم وجود خدا
اثبات
بیخدایان منفی گرا، ادعای خود را با دفاع از طبیعتگرایی و همچنین رد براهین اثبات وجود خدا اثبات میکنند
بیخدایان مثبتگرا، ادعای خود را با رد براهین اثبات وجود خدا و اقامه براهین اثبات عدم وجود خدا اثبات میکنند
درست بخوانید,کتب مقدس کتب نیرومندی همواره برای درک کردن بیخدایست
ارسالها: 572
#2
Posted: 16 Apr 2011 12:42
در این تاپیك كسی حق نداره از خدا دفاع كنه چون تاپیك مربوطش هست و خدا باوران برن اونجا دلیل بیارن.
اینجا هركی تعریفی از بی خدایی داره بیاد پست بده بدون توهین.
می خوام فقط اینجا تعاریف از بی خدایی نوشته شه فقط فقط
درست بخوانید,کتب مقدس کتب نیرومندی همواره برای درک کردن بیخدایست
ارسالها: 1079
#3
Posted: 18 Apr 2011 07:45
من مدعای این نیستم که حقیقت را پیدا کردم اما میتونم مدعی باشم که دنبال حقیقتم
خدا از باور من وجود خودمم و بس
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 2470
#4
Posted: 12 May 2011 09:38
بیخدایی یا خداناباوری(به انگلیسی: Atheism)، در یک معنای گسترده، رد اعتقاد به وجود خدایان است. در معنایی محدودتر، بیخدایی به طور خاص موضعی است که در آن هیچ خدایی نیست. در شامل ترین معنا، بیخدایی به سادگی، بی اعتقادی به وجود هر نوع خداست. بیخدایی نقطه مقابل خداباوری است[۴]، که در کلی ترین شکل اعتقاد به وجود حداقل یک خدا میباشد.
واژه آتئیسم در زبان انگلیسی از واژه یونانی atheos (به یونانی: ἄθεος) مشتق شدهاست که به معنای بدون خدایان است. این واژه در گذشته با دلالت ضمنی منفی، در اطلاق به کسانی به کار میرفته که منکر خدایانی میشدند که توسط اجتماعات بزرگتر مورد پرستش قرار میگرفتهاند. با گسترش آزادی اندیشه و پرسشگری شکاکانه و متعاقبا انتقادات رو به فزونی از دین، کارکرد این اصطلاح محدود و هدفمند شد. نخستین افرادی که رسما خود را بیخدا معرفی کردند در قرن هجدهم ظهور کردند.
امروزه، در حدود ۲٫۳٪ جمعیت جهان خود را بیخدا معرفی میکنند، در حالی که ۱۱٫۹٪ از توصیف بی دین برای خود استفاده میکنند. تا ۶۵٪ ژاپنیها خودشان را بیخدا، ندانم گرا یا بی اعتقاد میدانند.در اروپا درصد تخمینی بیخدایان، ندانم گرایان و بی ایمانان دیگر به خدایی شخصی، از درصدهای تک رقمی کشورهایی چون لهستان، رومانی و قبرس آغاز شده؛ و به ۸۵٪ در سوئد(۱۷٪ بیخدا)، ۸۰٪ در دانمارک، ۷۲٪ در نروژ و ۶۰٪ در فنلاند میرسد.
چون مات توام
دگر چه بازم ...!!؟!
ارسالها: 2470
#5
Posted: 12 May 2011 09:44
آتئیسم در فلسفه یکّه است: یک باور است، اما باوری است منفی. یک اندیشه است، اما اندیشه ای که یکسره درباره غیاب ابژه ی خویش است
این نکته از تبارشناسی این واژه [atheism] آشکار است: این a کوچک منفی درست پیش از بی کرانگی theos (خدا) می آید... اتئیست همان بی خدا است. کسی که یا به وجود خدا باور ندارد، یا اظهار می کند که خدایی وجود ندارد. پس در جهان خداباوری که ما زندگی می کنیم می توانیم میان دو نوع اتئیسم فرق بگذاریم: بی باوری به خدا (اتئیسم منفی) یا باور به اینکه خدایی وجود ندارد (اتئیسم مثبت یا میلیتانت): فقدان باور یا باور به فقدان. نداشتن خدا یا نفی خدا
چون مات توام
دگر چه بازم ...!!؟!
ارسالها: 2470
#6
Posted: 12 May 2011 09:50
http://www.bikhodayan.com/45/Bikhodayan45.pdf
ماهنامه ی الکترونیکی بی خدایان...شماره 45
چون مات توام
دگر چه بازم ...!!؟!
ارسالها: 2470
#7
Posted: 14 May 2011 13:27
هاد (روز به آغوش کشیدن یک کافر) (یا به فارسی روز باکیک) زمان : جمعه 3 جون (13 خرداد) ساعت 12 ظهر و شنبه 4 جون (14 خرداد) ساعت 12 ظهر
مکان : آغوش گرم یک بی خدا
بانی : ویلیام برمودز
جزئیات: 1. یک آتئیست (بی خدا) ، اگنوستیک (ندانم گرا) ، ایگنوستیک (انکار گرا) ، نانتئیست (غیر مذهبی) ، آنتی تئیست (ضد خدا) ، آنتی ریلجینیست (ضد دین) ، آپاتئیست (بی تفاوت نسبت به خدا) ، سکولار ، اسکپتیک (شک گرا) ، میزوتئیست (متنفر از خدا) ، دیستئیست (؟) ، استراکچرالیست (ساختار گرا) ، فریتینکر (متفکر آزاد) ، نتورالیستیک (طبیعت گرا) ، پان تئیست (وحدت گرا) ، ابسوردیست (ممتنع گرا) ، دئیست ، تروادا بودایست ، نهیلیست ، مارکسیست ، پاستافاریان (اسپاگتی پرنده پرستان) ، اسپانگنوستیک (اسپاگتی پرنده پرستان) ، اگزیستانسیالیسم یا هر کس دیگری که به وجود خدا شک دارد همدیگر رو پیدا می کنند.. 2. به سمت او میروند یک آغوش گرم به هم هدیه می کنند.
سال پیش ، 2572 نفر شرکت کردند
توجه : لازم نیست (بی خدا) باشید ، تنها باید یک نفر را به آغوش بکشید. .
چون مات توام
دگر چه بازم ...!!؟!
ارسالها: 572
#8
Posted: 15 May 2011 14:33
bilbilak: یه روزی به جرم ارتداد ب دارت میكشن گفته باشم نگی نگفتی
من كه دیگه مرتد نیستم
درست بخوانید,کتب مقدس کتب نیرومندی همواره برای درک کردن بیخدایست
ارسالها: 1079
#9
Posted: 15 May 2011 16:30
nimachi: من كه دیگه مرتد نیستم
فکر میکنی !
از نظر اخوند کسی با ولایت فقیه مخالفت کنه علیه خدا بلند شده حالا چه برسه مخالفت با دین مبین و روشن اسلام
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1079
#10
Posted: 15 May 2011 22:07
looti1111: من از كسانی كه ادعای بی خدایی می كنند تعجب می كنم آخه بر خلاف فطرت آدم
ای بابا
جایگاه تو توی فلسفه چیه ای فیلسوف ؟!
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس