انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
مذهب
  
صفحه  صفحه 46 از 48:  « پیشین  1  ...  45  46  47  48  پسین »

Fatemeh Zahras Martyrdom | شهادت زهرا: بزرگترین دروغ تاریخ


مرد

 
جواب كوبنده در مورد شبهه ازدواج ام كلثوم با عمر رضی الله عنه (2)

شبهه: عزاداری و نوحه خوانی ام كلثوم برای حضرت زهرا سلام الله علیها:
فتال نیشابورى در روضة الواعظین مى‌نویسد:
هنگامى كه فاطمه از دنیا رفت، مردم مدینه یكپارچه صداى ناله سر دادند، زنان بنى هاشم در خانه آن حضرت گردآمدند .....مردم دسته دسته به نزد علی آمده در حالى كه حسن و حسین در جلوى آنحضرت نشسته و گریه مى كردند و مردم نیز از گریه آن دو گریان مى شدند.
امّ‌كلثوم در حالى كه روبند بر چهره داشت و چادر عربى برسرش افكنده بود، از خانه بیرون آمد و فریاد مى‌زد: اى جد بزرگوار! و اى رسول خدا! اكنون به حق تو را از دست دادم كه هیچگاه دیگر تو را نخواهیم دید،‌ مردم مدینه همه جمع شده بودند و...
در این روایت چند نكته قابل توجه است:
1. تنها نام حسن، حسین و امّ‌كلثوم به عنوان فرزندان و داغدیدگان حضرت زهرا سلام الله علیها ذكر شده و نامى از حضرت زینب سلام الله علیها كه به اتفاق همه بزرگتر از امّ‌كلثوم بوده برده نشده است.
2. امّ‌كلثوم در زمان شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها، طبق نظر مدعیان وجود امّ‌كلثوم كه گفته‌اند در واپسین سال‌هاى عمر پیامبر به دنیا آمده، در خوشیبنانه‌ترین حالت، دو سال داشته است. با توجه به این نكته چگونه مى‌توانیم تفاصیل ذكر شده در روایت (از جمله نوحه سرائى و پوشیدن برقع و...) را بر امّ‌كلثوم حمل نماییم. بنابراین تردیدى وجود ندارد كه این امّ‌كلثوم همان حضرت زینب سلام الله علیها است.

جواب:
مدعی میگوید: اتفاق همه بر این است که زینب از ام کلثوم بزرگتر بوده است که یاوه ای بیش نیست.زیرا در مورد تولد ام کلثوم تنها یک قول دقیق نقل شده و آن هم اینکه وی در سال ششم هجری تولد یافت1
ذهبی و ابن کثیر و مولف شیعه موسوعه امام علی با ابیطالب رضی الله عنه به نقل از ذهبی2 و ابن حجر عسقلانی نیز نزدیک به آنها3 مینویسد: ام کلثوم دختر علی ، خواهر تنی حسن و حسین در سال 6 هجری به دنیا آمد.
ولی در مورد تاریخ ولادت حضرت زینب اقوال زیادی مانند پنجم جمادی‌الاولی در سال پنجم یا ششم، شعبان سال ششم، سال چهارم و اواخر رمضان سال نهم پس از جنگ تبوک هم هست،4 که معلوم نیست کدام صحیتر است ولی طبق قرائن او از ام کلثوم کوچکتر بوده. قرائنی مانند همین روایتی که مدعی نقل کرده اند!که در آن نامی از زینب نیست و به احتمال او در آن سالها کوچکتر از این بوده که در این ماجراها داخل شود .
و یا روایتی که قبلاً از ابن بابویه نقل کردیم که میگفت:فاطمه رضی الله عنها حسن را در آغوش راستش و حسین را در آغوش چپش حمل كرد و دست چپ ام‏كلثوم را با دست راستش گرفت، سپس به حجره پدرش رفت!!! 5 (خواستگاری از دخت ابوجهل).. و نامی از زینب به میان نمی آورد!! که احتمالاً در آن سالها نیز او یا به دنیا نیامده بود و یا خیلی کوچک بوده!
و این روایت را که ملا باقر مجلسی از امام صادق علیه السلام روایت میکند که فرمودند:
فاطمه سلام الله علیها در لحظه احتضار به علی علیه السلام فرمود: وقتی از دنیا رفتم، .. سپس فاطمه، امّ‌كلثوم را به خودش چسپاند و فرمود: هنگامى كه این دخترم به سن رشد و بلوغ رسید، وسائل منزل مال او است و او را به خدا مى‌سپارم.6
پس مشخص است که ام کلثوم بزرگتر از زینب بوده اند که سیدة فاطمه، ام کلثوم را بر سیدة زینب مقدم میدارند.
و شواهد دیگری مانند خواستگاری حضرت فاروق رضی الله عنه، از او و همنامی او با نام اولین دختر درگذشته رسول خدا صلی الله علیه وسلم (به این معنی که حضرت فاطمه نام خواهرش را روی فرزند خود گذاشته باشد) به سال دوم هجری، به نظر می‌رسد او به سن از حضرت زینب علیها السلام بزرگ‌تر باشد.
قرینه دیگر این است که حضرت علی علیه السلام در پاسخ به خواستگاری حضرت عمر از ام کلثوم، به کوچک بودن ام‌کلثوم استدلال کرده و حضرت عمر به این استدلال اعتراض نکرده و نگفتهاست که پس دختر دیگرت زینب را به من بده!
اگر زینب بزرگ‌تر می‌بود، حضرت عمر بایستی از او خواستگاری می‌کرد نه از ام‌کلثوم. خواستگاری از خواهر کوچک‌تر با علم به کوچک بودن او، با وجود خواهر بزرگ‌تر، بی‌معناست. ضمن اینکه در زمان این خواستگاری هنوز حضرت زینب همسر عبدالله بن جعفر، نبوده است.
همچنین قرائنی وجود دارد، مانند "سمتنی امی‌حیدرة" که حضرت علی علیه السلام در جنگ خیبر فرمود: من همانم که مادرم اسمم را حیدر(شیر) نهاد، که مردان عرب، قبل از اسلام و در صدر اسلام، امر نامگذاری فرزندان را به زنانشان وا می‌گذاشتند.
نام دو تن از دختران رسول خدا صلی الله علیه وسلم و خواهران به سن بزرگ‌تر از حضرت فاطمه رضی الله عنها ام‌کلثوم و زینب است. گویا آن حضرت برای زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره خواهرش ام‌کلثوم که همسر حضرت عثمان بود و به سال دوم هجری همزمان با جنگ بدر از دنیا رفت، نام نخستین دخترش را ام‌کلثوم گذاشت. نیز ولادت حضرت زینب، دختر دوم آن حضرت، همزمان با فوت خواهر دیگرش زینب بود و از این‌رو نام او را زینب نهاد.7
پس ثابت شد که ام کلثوم از حضرت زینب رضی الله عنها بزرگتر بوده و یا حداقل اینکه در سال 12 هجری تا به آن حد سن داشته اند که چادر و برقع بپوشد. (با توجه به اقوال علما میتوان سن 6 سال را عنوان کرد، که به وقت خواستگاری میشود 11 یا 12 سال)

شبهه: امیر مؤمنان در شب ضربت خوردن، مهمان چه كسی بود؟
روایات متعددى وجود دارد كه امیر مؤمنان علیه السلام در ماه رمضان، هر شب در خانه یكى از فرزندانش افطار مى‌كردند. شبى در خانه امام حسن و شبى در خانه امام حسین و شبى در خانه عبد الله بن جعفر (شوهر حضرت زینب). و در شب شهادت نیز طبق تمام نقل‌ها در خانه امّ‌كلثوم بوده است؛ امّ‌كلثوم همسر کدامیک از افراد نام برده شده است؟
چگونه مى‌توان بین این روایات جمع كرد؟ یا باید بگوییم برنامه امیرمؤمنان علی علیه السلام این بوده است كه یك شب در خانه حسن و یك شب در خانه حسین و یك شب در خانه زینب و یك شب در خانه امّ‌كلثوم سلام الله علیهم باشد، كه منافات با نص روایت دارد؛ و یا باید خانه امّ‌كلثوم را یكى از این سه خانه به حساب آوریم، كه تنها مى‌تواند خانه عبد الله بن جعفر باشد. یعنى همسر عبد الله بن جعفر، زینب سلام الله علیها همان امّ‌كلثوم است.
و نكته دیگر این كه اگر امّ‌كلثومى وجود داشته است، چرا امیر مؤمنان شبى را به ایشان اختصاص نداده‌اند؟
جواب:
در این مورد چند نکته حائض اهمیت است.
1-این روایت به دو شکل و متن نقل شده که در اکثر آنها به جای عبدالله بن جعفر از عبدالله بن عباس یاد شده!!
تعداد کثیری از علما اینچنین مینویسند:لما دخل شهر رمضان كان امیر المؤمنین علیه السٌلام یتعشى لیلة عند الحسن، ولیلة عند الحسین، ولیلة عند عبد الله بن العباس، وكان لا یزید على ثلاث لقم...8
چون ماه رمضان فرارسید، امیر مؤمنان علیه السلام شبى را نزد حسن و شبى را نزد حسین و شبى را نزد عبد الله بن عباس (پسر عمویش) مى‌گذراند و بیش از سه لقمه نمى‌خورد.!
حال من از ایشان میپرسم: اگر ام کلثوم را خط بزنیم! شما بین این روایت و روایتی که خود از آن یاد میکنید چگونه جمع میکنید؟؟ من میگویم: در این روایت فقط از حسن و حسین اسم به میان آمده در حالی که زینب نیز در آن شهر بود، چرا از او نامی نیست؟؟ پس نتیجه میگیریم که حضرت علی علیه السٌلام اصلاً فرزندی به جز حسن و حسین از فاطمه نداشته! اگر چنین بگویم به من نمیخندید؟
2-حضرت علی علیه السٌلام در آن وقت ، 4 همسر در نکاح داشته اند9، آیا حضرت علی(علیه السٌلام) بعد از خوردن افطاری شب را هم پیش دختر یا پسرش میماند و همانجا میخوابید؟؟( انه کان ظلوما جهولا!!) یعنی در 30 روز رمضان با همسر و منزل خود قطع رابطه میکرد؟
3-طبق نص تاریخ حضرت علی علیه السلام در نماز صبح ضربت خورد و بعد از ضربت خوردن او را به سوی خانه خودش حمل کردند... و حمل علی الی منزله 10
او را به سوی خانه خودش حمل کردند نه خانه فرزندانش!
و اینکه در روایت آن خانه را خانه ای گفته اند که ام کلثوم در آن حضور داشته چیزی خلاف حقیقت نیست ،چونکه :در سال 40 هجری که حضرت علی(علیه السٌلام) در آن سال شهید شد محمد بن جعفر همسر دوم ام کلثوم شهید شده بود (در صفین11) . و به علت اینکه سال ازدواج عون بن جعفر با ام کلثوم(علیها السٌلام) مشخص نیست، میتوان گفت در آن سال ام کلثوم(رضی الله عنهما) شوهری نداشته و در خانه پدرشان ساکن بوده اند.
(همانطور که بعد از شهادت حضرت فاروق(رضی الله عنه)، حضرت علی(رضی الله عنه) دخترش را به خانه خودش آورد ، میتوان گفت:بعد از شهادت محمد بن جعفر نیز همین کار را کرده اند.)
4- مدعی ذکر کرده اند: حضرت علی رضی الله عنه روزی در خانه حسن علیه السلام و روزی نزد حسین علیه السلام و روزی نزد عبدالله بن جعفر رضی الله عنه و زینب علیها السلام افطاری میکرده اند.
به جرات میتوان گفت:ام کلثوم در خانه خود حضرت علی علیه السلام زندگی میکرده که ذکری از خانه مستقلی برای او نیست تا حضرت علی رضی الله عنه مهمان خانه او شده باشند!!
5-به فرض که ام کلثوم خانه ای برای خود داشته باشند، آن وقت نیز نمیتوان گفت که او با همسر زندگی میکرده!
شیخ مفید و طوسی در کتب خود و مجلسی در بحارالانوار12 و محدث قمی در منتهی الآمال ص 170 إلی ص 185 از حضرت اُم کلثوم (علیها السلام) روایتی را نقل می کنند که ایشان میفرمایند :
چون شب نوزدهم ماه رمضان شد حضرت علی (علیه السلام) به خانه آمدند و به نماز ایستادند ، یک طبق غذا (افطاری) شامل دو قرص نان جو و یک کاسه شیر و مقداری نمک جهت افطار ایشان آماده کردم چون ایشان از نماز فارغ شدند چشمشان بر طبق افتاد ، گریستـند و گفتـند آیا نمی دانی من از پسر عمم متابعـت می کنم و فرمودند : ای دختر ! هرکس خوراک و پوشاکش در این دنیا نیکوتر ، توقفش در روز قیامت بیشتر است ،............ و فرمودند :ای فرزندم به خدا قسم چیزی نمیخورم تا یکی از دو خورشت را برداری . (یا بنیة والله لا آکل شیئاً حتی ترفعین احد الادامین)
همانطور که ملاحظه کردید، دو قرص نان و دو خورشت سر سفره بوده، ولی چرا فقط دو خورشت و دوقرص نان ؟؟ اگر حضرت ام کلثوم در خانه همسر بودند بدون شک همسرشان نیز بر سر سفره میبود، و به جای دو خورشت سه خورشت و به جای دو قرص نان سه قرص لازم بود، پس این موضوع نیز دلیلی دیگر است که ثابت میکند ، ام کلثوم در آن وقت همسری نداشته اند تا با آنان سر یک سفره بنشیند.
و مجلسی در چند صفحه بعد نیز چنین روایتی را نقل میکند که:حضرت علی(علیه السلام) بعد از ضربت خوردن امام حسن (علیه السلام) را به جای خود گذاشت تا با مردم نماز گذارد .
امام حسن (علیه السلام) وقتی از نماز فارغ شدند بالای سر حضرت آمدند و گریستند ... و آن حضرت را در حجره نزدیک مصلای خود خوابانیدند حضرت زینب (علیها السلام) و حضرت اُم کلثوم (علیها السلام) آمدند و در پیش آن حضرت نشستند و نوحه و زاری برای آن حضرت می کردند حضرت علی فرمود:ای دخترانم.....(ثم ادخل علیه السلام إلى حجرته وجلس فی محرابه. قال الراوی: واقبلت زینب وام كلثوم حتى جلستا معه على فراشه، وأقبلتا تند بانه وتقولان: یا أبتاه)13
خوب خواندید؟؟ حضرت زینب و ام کلثوم، یعنی دو دختر حضرت فاطمه علیها السلام که به وقت ضربت خوردن نزد پدرشان آمدند . شاید شبهه ساز این روایت را ندیده اند و یا دیده و توان خواندن آن را نداشته اند!!
مجلسی در چند صفحه بعد مینویسد:فعند ذلك صرخت زینب بنت علی علیه السلام وام كلثوم وجمیع نسائه 14!!!
و در صفحه بعدش ضمن روایتی مینویسد:ثم نادى الحسن علیه السلام باخته زینب وام كلثوم وقال: یا اختاه.. 15 = سپس سیدنا حسن علیه السلام خواهرش زینب و ام کلثوم را صدا زد و گفت:ای خواهرانم...!!
و ما علینا الالبلاغ، و ما علی الکاذب الاخجل
نتیجه:ام کلثوم در آن تاریخ بیوه و ساکن خانه پدرشان بوده اند،و بعد از شهادت پدر و سرپرستشان، پسر عموی ایشان با وی ازدواج میکند.(والله اعلم)

شبهه: معاویه، از دختر چه كسی خواستگاری كرد؟
طبق نظر اهل سنت، معاویة بن ابوسفیان، از دختر عبد الله بن جعفر براى پسرش یزید خواستگارى كرد؛ اما با دخالت امام حسین علیه السلام نقشه معاویه خنثى شد و امام حسین علیه السلام او را به ازدواج قاسم بن محمد بن جعفر درآورد.
این كه این دختر چه كسى است، به دو صورت نقل شده است: 1. امّ‌كلثوم دختر حضرت زینب دختر حضرت زهرا سلام الله علیها؛ 2. زینب دختر امّ‌كلثوم دختر حضرت زهرا سلام الله علیها.
بلاذرى و حموى اعتقاد دارند كه این دختر، فرزند حضرت زینب سلام الله علیها از عبد الله بن جعفر بوده: معاویه، در نامه‌اى به مروان كه از طرف او والى مدینه بود،‌ نوشت تا از امّ‌كلثوم دختر عبد الله بن جعفر كه مادرش زینب دختر علی و مادرش فاطمه دختر رسول خدا است، براى پسرش یزید خواستگارى نماید.
اما برخى دیگر از عالمان اهل سنت، آن را دختر امّ‌كلثوم از عبد الله بن جعفر دانسته‌اند.
أبو الفرج نهروانى و ابن عساکر از علمای اهل سنت مى‌نویسد:دختر مسور بن مخرمه از پدرش نقل كرده است كه گفت: معاویه به مروان والى مدینه نامه‌اى نوشت تا از دختر عبد الله بن جعفر به نام زینب كه مادرش امّ‌كلثوم دختر علی و فاطمه دخت گرامى رسول خدا بود، خواستگارى نماید.
جواب
1-در سلسه راویان روایت دوم(روایت ابن عساکر ) دو شخص دروغگو دیده میشوند اولی، ابو العز ابن کادش است، که ابن نجار در موردش میگوید:در نقل روایت ضعیف،مخلط،دروغگو است و احتیاجی به او نیست.عبد الوهاب الأنماطی گوید:مخلط است. إبراهیم بن سلیمان میگفت:شنیدم از ابالعز ابن کادش که میگفت:بر حضرت رسول صلی الله علیه وسلم حدیث وضع کرده ام! ابی القاسم، علی بن حسین حافظ گوید: این دلیلی بر جهل ابن کادش است چون او افتخار میکند که حدیث دروغ به پیامبرصلی الله علیه و سلم نسبت میدهد.!16
و دومین شخص، محمد بن عمر واقدی است که بخاری میگوید:او متروک الحدیث است و احمد و ابن مبارک و ابن نمیر و اسماعیل بن زکریا او را ترک کرده اند. و در جایی دیگر امام احمد او را دروغگو و یحیی بن معین او را ضعیف و امام مسلم و نسائی او را متروک و غیر ثقه میدانند. 17 و همینطور روایت اول از(بلاذری و حموی) نیز کذب است چون در آن روایت نیز واقدی وجود دارد که شرح حالش گذشت.
پس در درجه اول چنین روایاتی که سندشان تا به این حد مجروح است غیر قابل استناد هستند، ولی جدای از سند متن آن نیز پر از اشکال است. چون همینطور که مدعی نقل کرده اند این روایت به دو شکل زیر نقل شده : در نقل اول دختری که از او خواستگاری شده: ام کلثوم بنت زینب است و در نقل دوم زینب بنت ام کلثوم!
مشخص است که روایت دوم دروغ محض است (البته اگه هر دو دروغ نباشند!) چونکه:
اولاً: حضرت عبدالله بن جعفر از سیده زینب دختری به اسم زینب نداشته است!! و این بدون بحث و جدل ثابت است.
چنانچه قبلاً گفته شد ، علما در ذکر فرزندان زینب اختلافها کرده اند ولی خوشبینانه ترین موضع آن است که حضرت زینب دو دختر داشته به نامهای ام كلثوم و ام عبدالله18 و حضرت عبدالله بن جعفر نه تنها از زینب کبری بلکه از هیچ کدام از همسرانش فرزندی به نام زینب نداشته اند. 19پس این زینب از کجا آمد که معاویه بخواهد به خواستگاری او بیاید؟
گذشته از آن باز هم میگویم که: اگر شما به همین راحتی با این دو روایت منکر ام کلثوم میشوید ما هم میتوانیم منکر زنیب شویم! آن هم به وسیله روایاتی که ام کلثوم را نیز در ردیف همسران عبدالله بن جعفر قرار داده اند!!!
شبهه: در شام چه كسی دفن شده است:
در رحلة ابن بطوطة (متوفای779هـ) در هنگام سفر به شام به جاى زیارت قبر زینب بنت علی مى‌گوید قبر امّ‌كلثوم دختر علی در نزدیکى دمشق و...
ابن بطوطه:در نزدیكى شهر و یك فرسخ مانده به آن، بارگاه امّ‌كلثوم دختر علی بن أبى طالب از فاطمه علیهم السلام قرار دارد، برخى گفته‌اند كه اسم او زینب بوده و چون شباهت به خاله آن حضرت داشته، رسول خدا كنیه او را امّ‌كلثوم نهاده است.
از سخن ابن بطوطه به این نتیجه مى‌رسیم كه این مدفن متعلق به امّ‌كلثوم است و امّ‌كلثوم همان حضرت زینب سلام الله علیها است كه رسول خدا این كنیه را به خاطر شباهت به دخترش به او داده است. و نمى‌تواند امّ‌كلثوم دختر حضرت زهرا باشد؛ چرا كه طبق نظر افرادى كه امّ‌كلثوم را غیر از حضرت زینب مى‌دانند، امّ‌كلثوم در مدینه دفن شده نه در شام.
حموى در معجم البلدان نیز این بارگاه را متعلق به امّ‌كلثوم مى‌داند:قبر امّ‌كلثوم در راویه دمشق است.
ابن جبیر اندلسى نیز در سفرنامه خود، آن را مدفن امّ‌كلثوم مى‌داند:
از زیارتگاه‌هاى اهل بیت (ع) محل دفن امّ‌كلثوم دختر علی علیه السلام است كه بر او زینب صغرى مى‌گویند و امّ‌كلثوم كنیه‌اى است كه رسول خدا به او داده است؛ چون به دخترش امّ‌كلثوم شباهت داشته است. این زیارتگاه در روستاى یك فرسخى دمشق است كه مسجدى بزرگ و موقوفاتى دارد،‌ من آن جا را زیارت كرده و شبى آن جا ماندم.
و عبد الرزاق بیطار، از عالمان قرن چهاردهم، تصریح مى‌كند كه امّ‌كلثوم همان حضرت زینب و این مدفن مربوط به آن حضرت است.
در تاریخ مدینه دمشق نیز وى را امّ‌كلثوم مى‌خواند؛ اما مى‌گوید نمى‌دانم این دختر کدام امّ‌كلثوم است؛ زیرا امّ‌كلثوم دختر علی همسر عمر در مدینه مرده است:
ابن عساکر:مسجد راویه، مسجدى است تازه تأسیس و تجدید بنا شده بر قبر امّ‌كلثوم،‌ و این امّ‌كلثوم دختر رسول خدا (صلی الله علیه وسلم كه همسر عثمان بوده نیست؛ چون او در زمانى زندگى پیامبر از دنیا رفت و در مدینه دفن شد،‌ و نیز دختر علی از فاطمه كه همسر عمر بود نیز نیست؛ زیرا او با فرزندش زید در یك روز از دنیا رفتند كه در بقیع دفن شده‌اند.
بهترین راه حل این است كه امّ‌كلثوم همان حضرت زینب باشد.
جواب:
همه اقوالی که نقل کردند به جز قول ابن عساکر و عبدالرزاق بیطار(متوفی 1335)صریحاً از ام کلثوم کبری صحبت میکنند نه زینب کبری ولی چگونه مدعی نتیجه گرفته اند که این قبر زینب همسر عبدالله بن جعفر است، نمیدانم!!
اولاً:ابن بطوطه و ابن جبیر میگویند:این قبر ، قبر زینب صغری است که کنیه اش ام کلثوم بود.
و میرزا علی خان امیر الدوله نیز متنی که بر سنگ نوشته‏اى كه از آن مقبره استخراج شده است را اینگونه مینویسد:"هذا قبر زینب الصغرى المكناة بام كلثوم ابنت على بن ابوطالب امها فاطمة البتول سیدة نساء العالمین ابنت‏سید المرسلین محمد خاتم النبیین صلى الله علیه و سلم." 20
[imgs= ][/imgs]
این قبر زینب صغری! است که کنیه او ام کلثوم و دختر علی رضی الله عنه از فاطمه رضی الله عنها ،سرور زنان دو جهان و دختر سرور پیامبران و آخرین پیامبر، محمد صلی الله علیه وسلم است.
و امروزه نیز، قبل از ورود به مرقد ، تابلویی نصب است که روی آن نوشته:
هذا ضریح سیدة زینب الصغری الملقبة بام کلثوم بنت الامام علی ابن ابیطالب علیهما السلام.
همانطور که ملاحظه کردید نام صاحب مرقد را زینب صغری نوشته اند و نه زینب کبری! و تا به حال کسی زینب کبری را زینب صغری نخوانده!(الا اهالی کارخانه شبهه سازی قم!) و همانطور که قبلاً طبق گفته علمای اهل تشیع گذشت ، اسم سیده ام کلثوم، زینب صغری بوده است.که از جمله آنها شیخ مفید و طبرسی هستند، که ایشان زینب صغری(همسر حضرت عمر) را مکنی به ام کلثوم میدانند نه زینب کبری را!21
شیخ مفید نام فرزندان امیرالمؤمنین علیه السلام را این گونه برمى‏شمرد: "الحسن و الحسین و زینب الكبرى و زینب الصغرى المكنّاة ام‏كلثوم أمّهم فاطمة البتول سیدة نساء العالمین . "22
پس به هیچ وجه نمیتوان آن قبر را قبر زینب کبری همسر عبدالله بن جعفر دانست مگر اینکه نام او را از زینب کبری به زینب صغری تغییر دهیم!(که از امثال شبهه ساز بعید نیست!)
دوماً:در هیچ روایتی ذکر نشده که حضرت زینب کبری از مدینه خارج و به شام رفته باشند.
چنانکه سید محسن امین، صاحب "اعیان الشیعه" میگوید: اما قبرى كه در دهستان راویة در نزدیك دمشق وجود دارد،منسوب به زینب صغری مكنى به ام كلثوم است.چنان كه من خود نیز آن را بر سنگى كه بر قبر این زن بود مشاهده كردم و نیز ابن جبیر بدان اشارت كرده است.اگر چنین باشد این زینب خواهر امام حسین علیه السلام است(منظور :زینب کبری است).اما چگونه او به شام رفته و در آنجا وفات یافته و دفن شده،خداوند بر صحت این قول داناتر است!در تاریخ و آثار باقى مانده در نزد ما،هیچ گونه اشاره‏اى بر این واقعه دیده نمى‏شود.23
و در جایی دیگر میگوید: و عادت عده زیادی از مردم این است ،در صورتی که علم ندارند چیزی را اختراع میکنند که این اختراعات چندین صورت است: بعضی آن را به صورت ظاهری و بعضی به صورت خرافه و بعضی بیشتر از خرافات، چنانکه بعضی از مردم می پندارند ، قبری که منسوب به سیده زینب در روستای راویه نزدیک دمشق است،آن زینب را زینب عقیله(دختر فاطمه) میدانند و این را اختراع کرده و چندین شکل از تاویلات باطل در این مورد ذکر کرده اند!!24
خلاصه اینکه مدعی برای بررسی این مورد به کتاب اعیان الشیعه سید محسن امین مراجعه کنند تا با سر و کله زدن با ادله های هم مذهبشان، یک راهی برای خودشان باز کنند! تا مشخص شود که جناب شبهه ساز مخترع هستند و جزء همان عده کثیری از مردم بی علم به حساب می آیند و یا اینکه این صفات به محسن امین(صاحب اعیان الشیعه)برمیگردد!!
سوماً: همانطور که قبلاً نیز اشاره شد در اینکه قبر زینب کبری در چه شهری است بین علمای اهل تشیع درگیری! هایی وجود دارد که عده ای آن را در مدینه و بعضی در مصر و بعضی در شام میدانند!
در مورد مقبره شام شکی نیست که آن قبر ، قبر زینب کبری نیست. ولی قبر ام کلثوم هم نیست ، همانطور که ابن عساکر میگوید:
"مسجد راویه بر قبر ام‏کلثوم است. این ام‏کلثوم دختر رسول خدا صلی الله علیه وسلم نیست که همسر عثمان بود؛ زیرا او در زمان حیات پیامبرصلی الله علیه وسلم از دنیا رفت و در مدینه دفن گردید. همچنین دختر علی رضی الله عنه از فاطمه نیست که عمر بن خطاب رضی الله عنه با او ازدواج کرد؛ زیرا او و پسرش زید بن عمر در مدینه و در یک روز درگذشتند و در بقیع مدفون گردیدند.این شخص زنی از اهل بیت به نام ام‏کلثوم است که نسبش حفظ نشده است".25

ادامه دارد
     
  ویرایش شده توسط: rostam91   
مرد

 
جواب كوبنده در مورد شبهه ازدواج ام كلثوم با عمر رضی الله عنه (2) ادامه

چهارماً:قدیمیترین منبعی که در مورد این قبر سخن گفته ابن عساکر است و ما قبل او کسی به آن قبر اشاره ای نداشته است که به احتمال قوی قبل از آن تاریخ کسی ادعایی نکرده که آن قبر از آن اهل بیت است.و همینطور تا قبل از قرن نه"9" هیچ شخصی ادعا نکرده که این مقبره بر قبر حضرت زینب کبری همسر عبدالله بن جعفر بنا شده است. و ادعاهایی که در این مورد شده همه مربوط به قرن 9 به بعد است که طبق ادله های موجود ادعای ایشان پوچ است.
نتیجه:همانطور که در محل قبر زینب کبری اختلاف هست در مورد قبر ام کلثوم نیز اختلافی مشاهده میشود و این چیز بسیار عادی است چونکه میبینیم در مورد محل دفن سر سیدنا حسین علیه السلام شش قول!! وجود دارد.و برای ما ثابت است که قبر ام کلثوم علیها السلام در بقیع است همانطور که ابن عساکر فرمودند: ام کلثوم دختر علی علیه السلام از فاطمه که عمر بن خطاب رضی الله عنه با او ازدواج کرد؛ او و پسرش زید بن عمر در مدینه و در یک روز درگذشتند و در بقیع مدفون گردیدند.26
خلاصه اینکه آن قبر یا ساختگیست و نیت سازنده هم(احتمالاً )خالی کردن جیب زائرین از همه جا بی خبر بوده است. و یا همانطور که ابن عساکر فرمودند: قبر یکی از اهل بیت است که نسبش ثبت نشده، ولی به احتمال قوی این قبر از آن ام کلثوم صغری دختر حضرت علی علیه السلام می باشد که در کربلا نیز حضور داشته و به همین دلیل نیز کنار قبر سیدة سکینه دختر سیدنا حسین علیه السلام که از حاضرین در واقعه ی کربلا بوده دفن شده اند.
[imgs= ][/imgs]

شبهه: چه كسانی از زنان اهل بیت، در كربلا اسیر شدند:
قاضى نعمان مغربى در شرح الأخبار، نام تمام اسیران كربلا را نقل مى‌كند؛ اما در میان آن‌ها نامى از حضرت زینب سلام الله علیها نمى‌برد:
افرادى كه در روز عاشورا به اسارت گرفته شدند،...از زنان امّ‌كلثوم دختر علی بن أبى طالب است و امّ‌حسن دختر علی بن ابوطالب و فاطمه و سكینه دختران حسین بن علی علیه السالم بوده‌اند.
با توجه به كنیه حضرت زینب كه امّ‌كلثوم بوده، به احتمال زیاد، مقصود از امّ‌كلثوم همان حضرت زینب باشد؛ چرا كه به اتفاق همگان حضرت زینب در كربلا حضور داشته است و وجود امّ‌كلثوم دختر دیگر امیر مؤمنان علیه السلام جاى تردید دارد.
جواب:
در متنی که نقل کرده اند اسم دو تن از فرزندان حضرت علی(علیه السلام) به نامهای ام کلثوم و ام الحسن آمده است.
در مورد ام کلثوم ، قبلاً در جواب شبهه یک خطبه به نام دو نفر توضیح دادیم که او ام کلثوم دختر فاطمه نیست.
و اما اینکه چرا نام زینب در میان اسرا ذکر نشده؟
محض اطلاع مدعی!!! معروفترین و بی شبهه ترین کنیه حضرت زینب(ع) ام الحسن است.
در انساب الطالبیین می‏خوانیم:" زینب کبری دختر امیرمومنان (ع) که کنیه‏اش "ام الحسن" بود، از مادرش زهرا (ع) روایت می‏کرد .
سیدجعفر آل بحر العلوم در تحفة العالم میگوید: زینب الكبرى زوجة عبد الله بن جعفر تكنى "أم الحسن"27
و تقریباً در اکثر کتبی که از اسرای کربلا نام برده اند،نام سه دختر حضرت علی علیه السلام آمده است: زینب همسر عبدالله بن جعفر، ام کلثوم، و فاطمه28 پس منظور قاضی نعمان از ام الحسن بنت علی علیه السلام همان حضرت زینب هستند.
...............ادامه دارد
التماس دعا
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 - موسوعة الامام علی‌بن ابی‌طالب، ج1، ص126؛ اعلام النساء ص238؛ سیر اعلام النبلاء الذهبی ج3 ص500
2 - سیر اعلام النبلاء الذهبی ج3, ص500 ؛ بدایه و النهایة ابن کثیر ج5ص 330 ؛ موسوعة الامام علی‌بن ابی‌طالب، ج1، ص126
3 - الإیثار بمعرفة رواة الآثار ابن حجر عسقلانی ج 1 ص 211، دار الكتب العلمیة ، بیروت
4 - الرحمانی الهمدانی, احمد, فاطمة زهراء شادمانی دل پیامبر، ترجمه سیدحسین افتخارزاده, بی‌تا, بیجا, 1373ش, ص918؛ القزوینی, السیدمحمدکاظم, فاطمة الزهراء من المهد الی اللحد، دارالانصار, بی‌جا, 1422ق, ص169ـ170
5 - علل الشرایع، إبن‏بابویه، ص‏186-185، چاپ نجف - همین روایت را شیخ مجلسى نیز در كتابش جلاءالعیون آورده است.
6 - بحار الأنوار مجلسی، ج 79 ص 27
7 - السیدة زینب فی تاریخ الاسلام الغروی, الشیخ محمدهادی شیعی(معاصر) ، ص18.
8 - مناقب الإمام أمیر المؤمنین ج 2 ص 71؛ شرح الأخبار قاضی نعمان مغربی ج2 ص 291 و ص430؛ و روضة الواعظین فتال نیشابوری ص 135 ؛تاریخ دمشق ابن عساکر ج 42 ص 555 ؛ كشف الغمة ج2 ص 62؛الأنوار البهیة ، عباس قمی ص 75 (موسسه نشر اسلامی)؛الدرجات الرفیعة فی طبقات الشیعة، سید علی خان مدنی ص 118 ؛شرح احقاق الحق مرعشی ج 18 ص 249 ؛نهج السعادة شیخ محمودی ج 7 ص 100 ؛ کنز العمال متقی هندی ج 13 ص195 ح36583 ؛نظم درر السمطین الزرندی الحنفی ص 137 و...
9 -امامه بنت ابی العاص و لیلی بنت مسعود و اسما بنت عمیس و ام البنین .. نگا: الفصول المهمة فی معرفة الأئمة ابن صباغ ج1 ص 648 _ دار الحدیث للطباعة والنشر
10 -بدایه و النهایه ج7 ص 327 و 328 و الوجیز المفید ص 70 و تراجم الشهدا ص 26 و جزء حدیثی ص125
11 - انساب الاشراف ج2، ص299ـ300 و ج3، ص98 ؛ الإصابة ج6 ص 7 رقم 7780؛ اعلام الزرکلی ج6 ص 69.. در مورد شهادت محمد بن جعفر و عون بن جعفر، همسر دوم و سوم ام کلثوم در بحث "ام کلثوم پس از عمر با چه کسی ازدواج کرد"مفصلاً صحبت خواهد شد.
12 -بحار الانوار مجلسی ج 42 ص 276 به اختصار
13 -بحارالانوار مجلسی ج42 ص289
14 -بحارالانوار ج42 ص293
15 -بحارالانوارج42 ص 294
16 -سیر اعلام النبلاء ج 38 ص 20 ؛لسان المیزان ابن حجر ج1 ص 218 ، بیروت ، لبنان،1971م
17 -تهذیب التهذیب ابن حجر عسقلانی ج9 ص 324 رقم 606 ؛ تهذیب الکمال المزی ج 26 ص 180-181
18 - مصعب بن عبدالله الزبیرى, نسب قریش ص 82. دارالمعارف للطباعه و النشر
19 -رجوع شود به : تهذیب الاسماء امام نووی ج1 ص362 /انساب الاشراف ج1 ص 67 و 68 و همچنین جمهرة أنساب العرب ابن حزم ؛ نسب قریش مصعب زبیری در باب ولد جعفر بن ابی طالب
20 - سفرنامه حج، میرزا على‏خان امین الدوله صدراعظم، مقدمه كتاب، ص 3.
21 - الامالی شیخ المفید، ج1، ص354؛ اعلام الوری طبرسی, ص203 ؛العمدة ابن البطریق ص 30 - 31 ؛کشف الغمه،ج2 ص67 ؛بحارالانوارمجلسی، ج42، ص74 و89 ؛عمده الطالب، ص29 ؛المستجاد من الإرشاد ، حلی ص 139 _ قم
22- ـ ؛ الامالی شیخ مفید،حاشیه ص 322
23 -اعیان الشیعه ج1 ص 327
24 - أعیان الشیعة ج 5 ص 17
25 - تاریخ مدینة دمشق، ج2، ص309 ـ 310.
26 - تاریخ مدینة دمشق، ج2، ص309 ـ 310.
27 -به نقل از زینب الكبرى، للنقدی ص22 و29. و از قول شیخ نقدی ص 16-17 و مراجعه شود به فضائل زینب. سید احمد موسوی
28 - تنقیح المقال، ج 2، ص 24 و72 و 79 و ج3 ص 72؛نفس المهموم، ص 456؛ العقدالفریه، ج 4، ص 171 ؛ریاحین الشریعه، ج 3،ص15 و 307و 308 و 317 و ج4ص 225 و 255
     
  
مرد

 
rostam91: صنعت شبهه سازی! در بین علمای اهل تشیع بسیار پرطرفدار است، چنانکه در عصر حاضر بسیار پیشرفت کرده و به صورت کارخانه های بزرگی مشغول به کار هستند.

البته مقام اول این صنعت متعلق به جناب ابی هریره از برترین روایان اهل سنت هست که در کمتر از سه سال همراهی با نبی مکرم اسلام بیش از ۱۳۰۰۰ هزا ر روایت از پیامبر نقل کردو بزرگان اهل سنت این روایات را در کتب خود نقل کرده اند

رکورد ساعتی یک روایت از پیامبر


rostam91: تاریخ بشر ، همیشه در معرض تحریف سردمداران و سیاست‌مداران بوده است...... یكی از افسانه‌هایی كه دودمان بنی امیه به تاریخ افزوده‌اند ، ازدواج ام كلثوم با عمر بن خطاب است .
در اینکه میان علما و نویسندگان همواره انسانهای دچجار افراط و تفریط بوده و هستند شکی نیست


اما نگاه وسیع و بسیط به مسائل مطالب را به گونه ای حقیقی برای همگان روشن میسازد


به جای جبهه گیری و تاکید بر اشخاص خاص و روایات نادر درست تر این است که همه روایات و مصادیق هر موضوعی عنوان شود تا نتیجه گیری به خوانندگان واگذار گردد



در مورد جناب ام کلثوم س چندین گونه حدیث و روایت و تاریخ نقل گردیده که مجموعا و در پستهای قبلی با ذکر سند به محضر دوستان عرض شد البته تحقیق بیشتر بر عهده کسانی که خود مایل به دانستن حقیقت هستند


حقیقت نه به گفتار من است نه شما حقیقت آنست که هر کس باید خودش به آن اعتقاد یابد

راه ثواب اعلام همه نظرات و جمع اوری همه روایات و تفویض نتیجه گیری به خواننده است

نه یکسره اتهام زدن و فقط خود را بر مدار حق دانستن

در مورد جناب ام کلثوم و ازدواج وی با عمر خطاب روایات حول چند محور در کگردش است

۱- برخی وجود ام کلثوم را رد کرده و این نام را کنیه حضرت زینب میدانند

۲- برخی ام کلشوم را دختر خوانده علی ع میدانند و نه دختر زهرا س

۳- برخی این ازدواج را به اجبار و بر اثر تهدیدات خشونت بار عمر میدانند



۴- برخی این ازدواج را عادی جلوه داده و تایید میکنند ....عمدتا اهل سنت و برای اثبات دوستی بین علی و عمر

اسناد این روایات همگی در چند پست قبل تر مشروح گردیده است
Signature
مکن آنگونه که آزرده شوم از خویت .....دست بر دل نهم و پا بکشم از کویت
     
  
مرد

 
جواب كوبنده در مورد شبهه ازدواج ام كلثوم با عمر رضی الله عنه (3)

شبهه: ازدواج عمر با حضرت زينب (سلام عليها)!!!
عبد الحى كتانى مى‌نويسد:مختار كنتى به نقل از دميرى مى‌نويسد: بزرگترين مهريه‌اى كه تاكنون شنيده‌ايم،‌ مهريه‌اى بود كه عمر براى ازدواج با زينب دختر علي قرار داد،‌ مبلغ اين مهريه عبارت بود از چهل هزار دينار .
جواب:
اولاً شيخ عبدالحي متوفي 1382 و نزديک به عصر ماست و بايد گفت ايشان از کجا چنين سخني را آورده اند؟؟ آيا تا به اين حد عاجزيد که دنبال اشتباهات و سهوهاي علما ميگرديد تا به مقصد خود برسيد؟؟ گذشته از آن همانطور که قبلاً نيز گفتيم کنيه ام کلثوم زينب صغري بوده است.و منظور شيخ نيز زينب الصغري المکناه بام کلثوم بوده است. چنانکه در نقل شيخ الدميري که ايشان به آن ارجاع داده اند صريحاً ام کلثوم آمده:
شيخ دميري: وتزوج عمر أم كلثوم بنت علي رضي الله عنه ، وأصدقها أربعين ألف درهم1
پس اصل منبع نيز به ازدواج با سيدة ام کلثوم تصريح کرده است و منظور شيخ عبدالحي هم همان زينب الصغري است که گفتيم کنيه اش ام کلثوم بوده است .
شبهه: ام كلثوم در كربلا حضور داشت:
جمال الدين بغدادى از عالمان قرن ششم اهل سنت در بستان الواعظين مى‌نويسد:.
سر مبارك امام حسين عليه السلام را حدود 9 ساعت در برابر اسيران بالاى نيزه قرار دادند، امّ‌كلثوم به بالا نگاه كرد، سر پدر را در برابر آفتاب بالاى نى مشاهده كرد عرضه داشت: اى جد بزرگوار و اى رسول خدا (ص) اين سر محبوبت حسين است كه بالاى نى قرار دارد.
در اين روايات، امّ‌كلثوم، رسول خدا (ص)‌ را جد خويش معرفى مى‌كند؛ و اگر قبول كنيم كه طبق نظر مشهور اهل سنت،‌ امّ‌كلثوم در زمان حيات امام حسن و امام حسين عليهما السلام، از دنيا رفته است،‌ اين روايات هيچگونه توجيهى جز حمل امّ‌كلثوم، بر حضرت زينب عليها السلام ندارد.
جواب:
1-وقتي از روايات شيعه و سني در منابع حديثي،2فقهي3 و تاريخي 4 و فتواي علما5 خبر داده‌اند که ام‌کلثوم و پسرش زيد در يک روز و قبل از واقعه کربلا از دنيا رفته اند.ديگر همه اين روايات ارزش خود را از دست ميدهند .
شما دقت کنيد به آنجا که مدعي مينويسند: امّ‌كلثوم به بالا نگاه كرد، سر پدر را در برابر آفتاب بالاى نى مشاهده كرد.قاي آقبيبسليلبليبلبيلق يبيبببببببببببببببببببب
اگر نفهميديد دوباره بخوانيد! مدعي ميگويد: ام کلثوم سر پدر خود را بالاي ني مشاهده کرد يعني اين ام کلثوم دختر امام حسين عليه السلام است که سر امام حسين عليه السلام را آنجا مشاهده کردند پس واضح است که حضرت رسول صلي الله عليه وسلم جد دختران سيدنا حسين عليه السلام محسوب ميشوند.
البته در روايت تصريح نشده که اين ام کلثوم کدام ام کلثوم است ولي شبهه ساز خودشان تصريح کردند که اين ام کلثوم دختر سيدنا حسين عليه السلام هستند.
به اين ميگويند چوب خدا که انصافاً صدا ندارد! اما...!
اما ما دختري به نام ام کلثوم براي سيدنا حسين عليه السلام نميشناسيم که در کربلا نيز حضور داشته باشند و نميدانم مدعي چگونه اينگونه ترجمه کرده اند. ولي بين اسراي زنان ازبني هاشم در واقعه کربلا ام کلثوم ديگري نيز وجود دارد که او ام کلثوم دختر عبدالله بن جعفر از زينب کبري مي باشد که همراه همسرش قاسم بن محمد بن جعفر آنجا حضور داشت و شوهرش نيز جزو شهداي کربلا هستند. پس در اينجا دو احتمال وجود دارد.
1-اين ام کلثوم دختر سيدنا حسين عليه السلام است به تصريح مدعي!!
2-اين ام کلثوم دختر زينب کبري عليها السلام هستند که ايشان نيز ميتوانند حضرت رسول صلي الله عليه وسلم را به عنوان جد خود محسوب کنند.که در صورت صحت اين روايت بي سند، گزينه دو بر حقيقت نزديکتر خواهد بود.(والله اعلم)
نتيجه گيري قزويني!:
با توجه به شواهدى كه ذكر شد، دخترى به نام امّ‌كلثوم از حضرت زهرا سلام الله عليها، جاى ترديد دارد؛ بلكه مى‌توان گفت كه امّ‌كلثوم همان حضرت زينب سلام الله عليها است. هنگامى كه امّ‌كلثوم و حضرت زينب يك نفر شدند، اصل ازدواج با عمر منتفى مى‌شود؛ زيرا همه مى‌دانند که عبد الله بن جعفر همسر آن حضرت بوده است و نه كسى ديگر.
جواب:
طبق شواهدي که ما ذکر کرديم حضرت فاطمه رضي الله عنها دو دختر داشته اند و همينطور در کربلا نيز دختري به نام زينب و دختري به نام ام کلثوم حضور داشته اند، پس اگر روايتي خلاف اين حقايق تاريخي باشد آن روايات مردود ميشوند نه اينکه بر حقايق تاريخي خللي وارد شود.
وَقُلْ جَاء الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا .... اسراء 81. و بگو حق آمد و باطل نابود شد آرى باطل همواره نابودشدنى است.
بخش دوم از شبهات : ام كلثوم دختر ابوبكر، يا ام كلثوم دختر امير مؤمنان عليه السلام؟
بر خلاف ادعاى اهل سنت که اين دختر را فرزند امير مؤمنان از فاطمه زهرا معرفى کرده‌اند، در هيچ روايتى از روايات شيعيان به اين مطلب اشاره نشده است که اين دختر فرزند امير مؤمنان از فاطمه زهرا (سلام الله عليهما) بوده است؛ و تنها به اين نکته اشاره دارد که دخترى به نام امّ‌كلثوم که در خانه امير مؤمنان زندگى مى‌کرده، به ازدواج عمر (آنهم به زور) در آمده و امير مؤمنان پس از مرگ عمر، او را به خانه خود برگردانده است.
بنابراين مى‌گوييم: ممکن است که اين دختر فرزند امير مؤمنان عليه السلام باشد؛ اما از ديگر همسران آن حضرت. در نتيجه اين توجيه احساسى که وى فرزند فاطمه زهرا (س) بوده است نيز کارگر نخواهد شد.
يا اين كه به احتمال زياد و طبق اعتراف بزرگان اهل سنت، اين دختر، ربيبه آن حضرت و دختر ابوبكر باشد.
جواب:
1- علت خواستگاري حضرت عمر رضي الله عنه فاميل شدن دوباره با خاندان نبوي بود و از آن مهمتر داشتن فرزندي از آن خاندان و اين منظور محقق نميشد مگر با ازدواج با دختر حضرت فاطمه رضي الله عنها.
2- محمد باقر مجلسي در جواب شيخ مفيد ميگويد: : "انکار شيخ مفيد ... پس از ورود اخباري که (از طريق اماميّه) گذشت انکار اين امر، شگفت است! ..از ابو عبدالله صادق -عليه السلام- گزارش نموده که گفت: چون عمر وفات يافت علي -عليه السلام- نزد امّ کلثوم رفت و او را به خانة خود برد. ".6
توجه کنيد که بحث سر ازدواج ام کلثوم دختر فاطمه با حضرت عمر رضي الله عنه است و مجلسي نيز روايت فوق را دليل بر صحت اين ازدواج ميگيرد!! و حرف مدعي خود را به خواب زدن است!
3- تقريباً همه علماي قديم شيعه به هنگام ذکر اين ازدواج تصريح کرده اند که اين دختر از حضرت فاطمه است.
4-اگر دختر حضرت علي عليه السلام از غير فاطمه بوده، اين نيز خود نشانه رابطه نيکو بين فاروق و حيدر است ، البته متذکر ميشوم که حضرت علي عليه السلام در سال 17 هجري هيچ دختري نداشته اند و اگر هم داشته اند آن دختر نميتواند بيش از 3 سال سن داشته باشد.
5-در روايتي اينچنين آمده است: سيدنا عمر پارچه هايي را بين زنان اهل مدينه تقسيم ميکرد ، پس برخي گفتند:اي اميرالمومنين اين قسمت باقي مانده را به دختر رسول خدا صلي الله عليه وسلم اعطا کن - مراد ام کلثوم دختر علي است7
ملاحظه کرديد که ميگويند: دختر رسول الله که پدرش حضرت علي عليه السلام بوده است و تا به امروز به هيچ کدام از فرزندان حضرت علي عليه السلام فرزند رسول نگفته اند الا فرزندان حضرت فاطمه را.
و همينطور ماجراي دفاع زيدبن عمر از جدش نيز روايت فوق را تاييد ميکند:
بسر بن ارطاة نزد معاويه بود كه به على رضي الله عنه ناسزا ميگفت: زيد بن عمر در آنجا نشسته بود كه مادرش ام كلثوم دختر على بود زيد(که از زيباترين مردم بود) عصا را برداشت و سخت بر سر او زد و سر او را شكست معاويه به زيد گفت: تو بزرگ و سالخورده از قريش را زدى كه او خواجه و سالار اهل شام است. بعد بخود بسر گفت: تو بعلى ناسزا ميگوئى و حال اينكه او جد زيد است و زيد فرزند فاروق است و تو اين دشنام را در ملاء عام مى دهى و گمان ميكنى كه بتواند تحمل كند؟ معاويه هر دو را راضى و آرام كرد. و زيد ميگويد: أنا ابن الخليفتين = من فرزند دو خليفه ام8
البته روايات اينچنيني زياد هستند ولي مدعي قصد بيدار شدن را ندارند و گرنه اشاره اي براي ايشان کافي بود، به قول شيخ سعدي:
از اين به نصحيت نگويد کست ... اگر عاقلي يک اشارت بست
شبهه: اعتراف مهم‌ترين شارح صحيح مسلم: عمر داماد أبو بكر
محى الدين نووى، مهمترين شارح صحيح مسلم در کتاب تهذيب الاسماء مى‌گويد عمر با امّ‌كلثوم
دو خواهر عائشه؛ همان دو نفرى كه مقصود ابوبكر صديق! از سخنانش به عائشه بودند، كه به او گفت "دو برادرت و دو خواهرت (از من ارث مى برند)؛ عائشه گفت: اين دو نفر برادران من هستند؛ اما دو خواهر من چه كسانى هستند (من كه يك خواهر بيشتر ندارم)؛ در پاسخ گفت: آن كسى كه در شكم دختر خارجه است؛ من گمان دارم كه او نيز دختر است؛ اين ماجرا را در باب هبه كتاب مهذب آورده است.
و سخن در باره آن دو در اسماء الرجال در باب چهارم در خواهران گذشت؛ اين دو خواهر، اسماء دختر ابوبكر و امّ‌كلثوم دختر ابوبكر هستند؛ و او است كه در شكم مادرش بود؛ و در آنجا توضيح ماجرا گذشت؛ و همين امّ‌كلثوم است كه عمر با او ازدواج كرده است.
با توجه به اين اعتراف، بسيارى از حقايق روشن و ثابت مى‌شود كه ازدواج دختر امير مؤمنان عليه السلام با عمر، افسانه‌اى بيش نيست.
اين ازدواج با واقعيت‌هاى تاريخى نيز سازگارتر است؛ چرا كه خليفه اول دوم هم پيمان و دوست قديم يكديگر بودند، با مرگ ابوبكر، طبيعى است كه خليفه دوم احساس مسؤوليت كرده و بخواهد خانواده او را تحت تكفل خود دربياورد و ازدواج با دختر ابوبكر بهترين راه بوده است.
جواب:
در مورد کلام امام نووي(رح) چيزي نيست جز يک اشتباه ساده که به هيچ وجه صحت ندارد ايشان متوفي سال 676 هـــ هستند، پس بايد ديد که ايشان اين حرف را از چه جايي گرفته اند.. که ميبينيم هيچ کجاي تاريخ به ازدواج بنت ابي بکر با عمر رضي الله عنهما حتي اشاره اي هم نکرده اند.
و دلايل در اين باره بسيار زيادند:
1-ام کلثوم دختر حضرت صديق طبق نص تاريخ و گفته امام نووي، بعد از وفات صديق رضي الله عنه به دنيا آمد.
يعني اواخر سال 13 هجري!! و مورخين متفقند که ازدواج عمر رضي الله عنه با دخت علي رضي الله عنه سال 17 هجري9 صورت گرفته! يعني زماني که ام کلثوم دختر ابي بکر فقط و فقط 3 يا 4 سال داشته است!!!!!!!!!!
2- در قصه خواستگاري از دختر ابوبکر نقل شده که ام المومنين عايشه با ام کلثوم دختر ابوبکر مشورت کرد و او گفت: عمر اخلاق تندي دارد!!
فکر کنيد!، چطور يک دختر3 يا 4 ساله ميفهمد که اخلاق خليفه چگونه است؟ و يا اينکه دختر 4 ساله فهم و درک آن را دارد که در مورد ازدواجش با او مشورت شود؟؟!!!
3-حضرت عمر رضي الله عنه زماني که به خواستگاري دختر علي عليه السلام ميرود، علت اين قصد را خويشاوند شدن با خاندان پيامبر صلي الله عليه وسلم اعلام کرد و به حديث: كل سبب ونسب منقطع يوم القيامة إلا سببى ونسبى10 استناد کرد.. سوال اينجاست که آيا ،ازدواج حضرت فاروق رضي الله عنه با دختر ابوبکر، حضرت عمر را به خواسته اش ميرساند؟ يعني خويشاونديش با خاندان نبودت محکمتر ميشد؟؟!!
4- ام کلثوم بنت صديق رضي الله عنه با طلحه بن عبيدالله به عنوان يک دختر باکره ازدواج ميکنند و قبل از طلحه نيز با کسي ازدواج نکرده بود.
5- اسناد روايات مربوطه متصل نيستند، چنانچه ابن قدامه11 ميفرمايد: ولم أقف على من رواه بإسناد متصل =اسناد روايات مربوط به اين خواستگاري متصل نيستند.
6-مدعي از کتب اهل سنت(وحتي شيعه)فقط و فقط يک شاهد دارد که آن هم طبق اقوال فوق بي ارزش است ولي بنده از کتب شيعه از قديم تا به امروز 100 ها شاهد ميتوانم بياورم ولي مگر از رو ميروند؟ مگر اين آقا آن همه اعتراف را در کتب خودشان نميبينند که هو هو کنان جلو مي آيد و ميگويد: اعتراف بزرگترين شارح....؟؟
8-اگر باز هم شيعه بچه شود و بگويد: به ما چه عالم خودتان گفته است، ميگويم: مشهور است که خميني در تحرير الوسيله ج2 مساله 12 حتي فتواي جائز بودن ازدواج با دختر شيرخواره! را هم داده اند، حالا بعد از اين ما بگوييم: اين هم يکي از بزرگترين عالم و مراجعه تقليد خودتان و سخنش، چرا شما به فتواي وي عمل نميکنيد؟ چرا همه به شکلي ميخواهيد آن را توجيه و رد کنيد؟؟ مسلٌم است که ميگوييد: او که معصوم و عاري از خطا نبوده و مسلماً ما هم همين جواب را ميدهيم.
بيش از 30 عالم شيعي، معتقد بوده اند که قرآن تحريف شده ولي چرا شما آن همه اعتراف را رد ميکنيد و به خود نميگيريد؟؟ پس کمي به خود بياييد و دست از اين بازيهاي کودکانه بر داريد.
خلاصه اينکه ازدواج که جاي خود دارد حتي خواستگاري حضرت عمر رضي الله عنه از دختر ابوبکر صديق رضي الله عنه ماجراي جعلي بيش نيست، و الباقي ماجرا هم خود به خود باطل ميشود.
در پايان: به فرض محال که ازدواج با دختر حضرت صديق ثابت شود(که غير ممکن است) هيچ خللي در ازدواج حضرت عمر رضي الله عنه با دختر علي وارد نميکند چونکه روايت و احاديث صحيح خبر از اين ازدواج داده اند و در صورتي که قبول کنيم حضرت عمر رضي الله عنه با ام کلثوم بنت صديق ازدواج کرده آن وقت شما آن همه روايات را چگونه توجيه ميکنيد؟ دختر ابوبکر در خانه حضرت علي عليه السلام چه کار ميکرده؟ چه وقتي با سيدنا طلحه رضي الله عنه ازدواج کرده؟ و ميپرسم مگر اشکالي دارد که حضرت عمر هم با دختر ابوبکر و هم با دختر علي ازدواج کرده باشد؟؟ خود امام نووي در همين کتاب "تهذيب الاسماء" از ازدواج عمر با ام کلثوم بنت علي و فاطمه و فرزند آنها سخن ميگويد و در تذکره ام کلثوم بنت علي از سيدة فاطمه مينويسند:
أم كلثوم بنت على بن أبى طالب، رضى الله عنه وعنها: مذكورة فى صلاة الميت من المهذب، هى بضم الكاف، وهى بنت فاطمة، رضى الله عنها، بنت رسول الله - صلى الله عليه وسلم -، ولدت فى حياة رسول الله - صلى الله عليه وسلم -، تزوجها عمر بن الخطاب، رضى الله عنه، فولدت له زيدًا، ورقية، وتوفيت أم كلثوم هى وابنها زيد بن عمر فى يوم واحد12
پس اين هم سخن امام نووي که ازدواج با دختر حضرت علي از فاطمه را عنوان ميکند، آيا اين "اعتراف" را ميپذيريد؟!!
ادامه شبهه:
آية الله مرعشى که تمام شجره نامه‌هاى موجود خاندان اهل بيت در اختيار ايشان بود در حاشيه شرح احقاق الحق همين مطلب را اشاره کرده و آن را نظر محققين مى‌دانند.
همراه با شوهرش به حبشه هجرت كرده و سپس به مدينه آمد؛ پس از جعفر ابوبكر با او ازدواج كرده و چند فرزند براى او آورد كه از جمله آن‌ها امّ‌كلثوم است؛ كه اميرمؤمنان عليه السلام او را بزرگ كرده و خليفه دوم نيز با او ازدواج كرد؛ او دختر خوانده حضرت و مانند يكى از دختران ايشان بود؛ و آن حضرت محمد را پسر خويش و امّ‌كلثوم را دختر خويش خطاب مى كردند؛ و به همين سبب عده اى از محدثين و مورخين به توهم افتاده‌اند؛ و اين اشتباه، مشابهات بسيار دارد كه منشا آن‌ها اشتراك در اسم يا وصف بوده است؛ و پس از مردن ابوبكر، اميرمؤمنان با اسماء ازدواج كردند.
حال اين دختر چطور در خانه اميرمؤمنان بوده است؟ واضح است؛ هنگامى كه ابوبکر از دنيا رفت، بعضى همسران ابوبکر با اميرمؤمنان ازدواج کردند؛ و به همين سبب ايشان و تعدادى فرزندان ابوبکر در خانه حضرت بزرگ شده‌اند، مانند محمد بن ابى بکر؛ امّ‌كلثوم هم يکى از ايشان.
جواب:
ببينيد قسمت قيچي شده متن آقاي مرعشي را :
هي أسماء بنت عميس بن معبد بن الحارث الخثعمية الصحابية الشهيرة الجليلة من المهاجرات الأول وأخت ميمونة لأمها ، يروي عنها ابناها عبد الله عون ابنا جعفر الطيار وجماعة ، هاجرت مع زوجها إلى الحبشة ، ثم إلى المدينة المنورة ، تزوجها بعد جعفر أبو بكر .....13
اگر اين است نظر محققين شيعه پس واي به حال اين محقيقن!! آقاي مرعشي مادر ام کلثوم را اسما بنت عميس ميداند! بعد شما به قول او استناد ميکنيد؟ به کسي که خودش توهم زده ولي محدثين و مورخين را متهم ميکند؟! در کليه کتب تواريخ و انساب و تراجم که بگرديد براي اسما بنت عميس تنها يک فرزند(محمد) از حضرت صديق رضي الله عنه نوشته اند و همه آنها مادر ام کلثوم را حبيبه بنت خارجه نوشته اند ولي گويا اين آقا در موقع نوشتن اين سطور حالت عادي نداشته اند!
******
براي اينکه دل مدعي نشکند اين سخن را از آقاي مرعشي قبول ميکنيم و ميگوييم: آري آن ام کلثوم فرزند خوانده حضرت علي عليه السلام و دختر اسما بنت عميس! بوده که تحت سرپرستي حضرت علي عليه السلام بزرگ شده اند.
حال ما ميگوييم:چطور حضرت علي عليه السلام به خودشان اجازه دادند دختري را که خودشان آن را تربيت کرده و مسلماً آن را مومن بار آورده اند به عقد و نکاح يک فرد کافر(نعوذ بالله) در آورند؟؟ آيا حضرت علي عليه السلام حق داشته اند دختر خوانده خود را وادار به زنا کردن بکنند؟ کما اينکه ازدواج با شخص کافر به مثابه زنا و از گناهان کبيره است.
پس ماجرا همان است که همه ميدانيم و ام کلثوم دختر سيدة فاطمه و همسر حضرت عمر بوده است. و به هر تاويل و ترتيبي نتيجه همان ميشود يعني محبتي که بين آن بزرگان بوده و "رحماء بينهم".
ادامه شبهه:در مقابل اين نظر تنها يك اشكال وجود دارد؛ برخى ادعا كرده‌اند كه اين دختر نمى‌تواند ربيبه امير مؤمنان عليه السلام باشد؛ چرا كه طبق روايات اهل سنت، مادر امّ‌كلثوم حبيبة بن خارجة بوده و او نيز پس از مردن ابوبكر با خبيب بن أساف ازدواج كرده، نه با امير مؤمنان،‌ در پاسخ مى‌گوييم كه ازدواج مادر امّ‌كلثوم با اين شخص نيز از دروغ هاى جاعل اين قصه است، تا تمام راه هاى كشف حقيقت را ببندد؛ زمانى پرده از دروغ بودن اين قصه برداشته مى شود كه مشخص شود منابع قديم تاريخ نزد اهل سنت، خبيب بن أساف در جنگ يمامه و در زمان ابوبكر كشته شده است.محمد بن حبيب بغدادى در المحبّر مى‌نويسد:خبيب بن اساف در روز يمامه (جنگ با مسيلمه كذاب) كشته شد.
جواب:
در بالا گفتيم که آقاي مرعشي دچار توهم شده اند و ميبينيد که مدعي هم ميگويند که مادر ام کلثوم حبيبه بنت خارجه بوده. و خودشان سخن آقاي مرعشي را که حاميشان مي باشد نفي ميکند و البته چه خوب حامياني هستند!!
مدعي ادعا ميکند، حبيبه بعد از ابوبکر با خبيب ازدواج نکرده ما ميگوييم : قبول(البته فعلاً) حبيبه با خبيب ازدواج نکرده ولي در مورد ازدواج حضرت علي عليه السلام با حبيبه کوچکترين نصي وجود ندارد و حتي اشاره اي هم به آن نشده است، پس اين ادعا مستلزم آن است که ايشان عالم به امور گذشته باشند و غيب بدانند که البته اين کرامات از ايشان بعيد نيست!
ولي بر عکس ،در روايات متعدد و از علماي انساب و تراجم ثابت است که خبيب با حبيبه ازدواج کرد 14 تا وقتي که او در زمان خلافت حضرت عثمان وفات يافت و نقل محمد بن حبيب بغدادي نيز در اين مقام بي ارزش است چونکه وفات خبيب در زمان خلافت عثمان با ديگر شواهد تاريخي همخواني دارد که از جمله آنها همين ازدواج با حبيبه بنت خارجه است و دوستي و پيمان برادري خبيب با حضرت ابوبکر رضي الله عنه و همينطور ابن کثير زماني که شهداي جنگ يمامه را ذکر ميکند از خبيب نامي نمي آورد.
اما خبيب بن اساف، و تاريخ وفات ايشان:
خبيب بن يساف ...وشهد بدراً وأحداً والخندق والمشاهد كلها مع رسول الله صلى الله عليه وسلم ومات في خلافة عثمان رضي الله عنه.15
خبيب بن يساف در جنگ بدر و احد و خندق حضور داشت و همه اينها را همراه رسول الله صلي الله عليه وسلم مشاهده کرد و در زمان خلافت عثمان رضي الله عنه وفات يافت.
گذشته از اين ثابت است که بعد از وفات حضرت ابوبکر رضي الله عنه سرپرستي ام کلثوم بر عهده عايشه رضي الله عنها بود و او بود که او را به خانه شوهر(سيدنا طلحه) فرستاد و هم او بود که بعد از شهادت شوهرش او را از آن خانه خارج کرد و با خود برد.
باز هم ميگويم: به فرض محال که از آقايان تونل زمان گذشته! قبول کرديم که حضرت علي عليه السلام با حبيبه بنت خارجه ازدواج کرده! در جواب ميگويم: چنانچه گذشت،ام کلثوم در سال 17 تنها 3 يا 4 سال داشته است! چگونه ازدواج با او و به دنيا آمدن دو فرزند از او را ممکن ميدانيد؟؟
شبهه:محور سوم: تعارض‌هاى موجود در نقل قضيه:
يكى از دلائل افسانه بودن اين ازدواج، اين است كه اختلاف‌هاى و تناقض‌هاى شديدى در نقل ماجراهاي آن ديده مى‌شود. اين تناقض‌ها به حدى است كه مانع اطمينان انسان به صحت آن‌ها و سبب اطمينان به افسانه بودن آن مى‌شود.
جواب:
اولاً: اگر اين تناقضات که اکثراً اختلاف نظر بين علما است را دليل بر عدم وقوع اين ازدواج ميدانيد ،درمورد اسراء و معراج چه ميگوييد؟ در آنمورد که اختلافات هم در مورد تاريخ آن و هم در مورد نحوه آن بسيار بسيار بالاست آيا شما اين حقيقت را انکار ميکنيد؟ و يا آن همه تناقض بين روايات( نه نظر علما) در افسانه شهادت چه ميگوييد؟ آن هم اختلافاتي که فقط در مورد قسمتي از يک روز است(فقط چند ساعت!) در حالي که اختلافاتي که شما نقل ميکنيد بحث پيرامون بيش از 40 سال است! از زمان وقوع ازدواج تا زندگاني نوه هاي حضرت عمر رضي الله عنه! با اين وجود اختلاف نظر هاي علما با اختلاف روايات افسانه شهادت غير قابل قياس هستند که در مقاله جداگانه اي به آن پرداخته شده ، مراجعه کنيد:
islamitxt.rr.nu/content/article/459
فکر کنم بعد از آنکه اختلافات موجود در بزرگترين افسانه شيعيان را خوانديد، ديگر لازم به جواب دادن ايرادات نباشد ولي براي اينکه حجت را بر آنها تمام کرده باشيم مختصراً به بررسي آن اختلافات نيز ميپردازيم. و من الله توفيق
-------------------------------------------------------------------------
1 - حياة الحيوان الكبرى ،دميري ص 482 ،دار الكتب العلمية ، بيروت ، لبنان ، 2003 م
2 - تهذيب الاحکام الطوسي , ج9، ص362؛ وسائل الشيعه الحر العاملي, ج26، ص314؛ سنن الدارمي, ج2، ص379؛ مستدرک الحاکم, ج4، ص346 (هذا حديث اسناده صحيح و فيه فوائد منها)؛ السنن الدارقطني, ج4، ص40 دارالکتب اسلاميه؛ سنن الکبري بيهقي, ج6، ص222 و المصنف ابن ابي شيبه ج4 ص 133
3 - مسالک الافهام الشهيد الثاني , ج13، ص270؛ جواهر الکلام ،جواهري , ج39، ص308؛ , کشف اللثام الفاضل الهندي ج2، ص312, مکتبة المرعشي, قم؛ المدونة الکبري الامام مالک‌ ج3، ص385 ، مطبعة السعادة مصر ؛ المغني ابن‌قدامه, عبدلله‌بن محمد الحنبلي ج7، ص187, دارالکتاب‌ العربي, بيروت ؛الشرح الکبير ابن‌قدامه, عبدالرحمن ج7، ص156 ،دارالکتاب العربي, بيروت
4 - المنمق، البغدادي ص310
5 - منابع فقهي شماره قبل؛ رياض المسائل
6 - بحار الأنوار، ج 42، ص 109.
7 - کنز العمال
     
  ویرایش شده توسط: rostam91   
مرد

 
جواب كوبنده در مورد شبهه ازدواج ام كلثوم با عمر رضی الله عنه (3) قسمت دوم

شبهه: ام كلثوم پس از عمر با چه كسي ازدواج كرد؟
ابن سعد مى‌نويسد:امّ‌كلثوم، دختر علي بن أبى طالب... كه مادرش فاطمه دختر رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم بود... عمر بن خطاب با او ازدواج كرد؛ در حالى هنوز به سن بلوغ نرسيده بود! تا زمانى كه عمر كشته نشده بود در كنار او به سر مى‌برد و زيد بن عمر و رقيه را به دنيا آورد. پس از عمر، با عون بن جعفر بن أبى طالب و پس از آن با محمد بن جعفر ازدواج كرد. هنگامى كه محمد بن جعفر از دنيا رفت با برادرش عبد الله بن جعفر پس از حضرت زينب ازدواج كرد... "
در اين حديث آمده است كه امّ‌كلثوم پس از كشته شدن عمر بن خطاب با پسر عمويش عون بن جعفر پس از عون با برادر او محمد و سپس با عبدالله بن جعفر برادر ديگر آن دو ازدواج كرد؛ در حالى كه راوى فراموش كرده كه عون و محمد هر دو در جنگ شوشتر سال 16 يا 17 هجرى در زمان خليفه دوم كشته شده‌اند؛ يعنى همسر دوم و سوم امّ‌كلثوم پيش از همسر اول فوت كرده‌اند!
ابن حجر در الاصابه مى‌گويد:"عون بن جعفر در جنگ شوشتر در زمان عمر شهيد شد و هيچ فرزندى از او بر جاى نماند‌."
اگر محمد و عون در زمان عمر در جنگ تستر شهيد شده‌اند، چگونه پس از عمر دوباره زنده شده و با امّ‌كلثوم ازدواج كرده‌اند؟!!!
افزون بر اين كه ازدواج امّ‌كلثوم با عبد الله جعفر شوهر حضرت زينب امكان پذير نيست و مضمون روايت جمع بين دو خواهر مى‌باشد؛ زيرا حضرت زينب تا پس از واقعه كربلا زنده و همسر عبد الله بن جعفر بوده است.
و پس از حضرت زينب نيز نمى‌تواند با عبد الله بن جعفر ازدواج كند؛ زيرا طبق اعتقاد اهل سنت، امّ‌كلثوم در زمان حيات امام حسن عليه السلام در مدينه از دنيا رفته است.
برخى ديگر از عالمان اهل سنت كه متوجه دروغ بودن ازدواج امّ‌كلثوم با عون و محمد، و عدم سازگارى آن با واقعيت‌هاى تاريخى بوده‌اند،‌ ادعا كرده‌اند كه امّ‌كلثوم پس از عمر با عبد الله بن جعفر ازدواج كرده است.
زبير بن بکار مينويسد:عمر از دنيا رفته و همسر او امّ‌كلثوم با عبد الله بن جعفر ازدواج كرد اما از او صاحب فرزند نشد."
در حالى كه اين مطلب را هرگز نمى‌توان پذيرفت؛ چرا كه به اتفاق شيعه و سنى، حضرت زينب سلام الله عليها در زمان امير مؤمنان عليه السلام با عبد الله بن جعفر ازدواج كرده و تا آخر عمر همسر او بوده است.
جواب:
طبق همين استدلالهايي که ايشان دارند ما معتقديم که ام کلثوم به ازدواج حضرت عبدالله بن جعفر در نيامده که به شرح آن نيز ميپردازيم.
به نظر بلاذري، خبر شهادت آن دو در جنگ شوشتر را ابواليقظان بصري نقل کرده و اين نقل نادرست است. وي دو خبر ديگر در خصوص تاريخ شهادت اين دو برادر نقل کرده که بنابر يکي از آنها، آن دو در صفين و بنا بر ديگري در کربلا شهيد شده‌اند. 16
اکثر تذکره نويسان مينويسند که ام کلثوم فقط با حضرت عمر و محمد و عون ازدواج کرده و بس.17
به اين شکل که : ام کلثوم بعد از حضرت عمر با محمد بن جعفر ازدواج کرد و او در جنگ صفين شرکت داشت و در همانجا نيز شهيد شد و بعد از وي با عون بن جعفر که او در کربلا شهيد شد.
ابن‌فندق شهادت محمد‌بن جعفر را در صفين و در سن بين سي تا چهل سالگي و شهادت عون‌بن جعفر را در کربلا دانسته است.18 اميني صاحب کتاب الغدير نيز محمد بن جعفر را از شهداي صفين ميداند!19 سيد خويي نيز او را از شهداي صفين ميداند! 20 ابن عقده کوفي نيز ضمن ذکر ماجرايي، شهادت محمد بن جعفر را در صفين نشان ميدهد 21
ابن حلي شهادت او (محمد بن جعفر) را در کربلا دانسته است22 ولي تفرشي و بروجردي و ... نظرش را رد کرده و گفته اند: او محمد بن جعفر را با محمد بن عبدالله بن جعفر اشتباهي گرفته و صحيترين قول اين است که محمد بن جعفر در صفين شهيد شده است23. زرکلي نيز شهادت وي را در صفين نوشته است 24
ابن عنبه مينويسد: ( أما محمد ) الأكبر فقتل مع عمه أمير المؤمنين علي عليه السلام بصفين ، وأما عون ومحمد الأصغر فقتلا مع ابن عمهما الحسين عليه السلام يوم الطف 25
ابن حجر قول واقدي يعني شهادت در شوشتر را رد کرده و ميگويد:
گويند که(محمد بن جعفر) با علي عليه السلام در جنگ صفين شرکت داشته است. دار قطني گفته است که محمد‌بن جعفر در جنگ صفين حضور داشته و با عبيد الله‌بن عمر در ميدان نبرد پيکار کرده و هر يک ديگري را کشته است... 26
شيخ محمد تقي تستري نيز بعد از بررسي نسبتاً دقيق حول شهادت محمد و عون بن جعفر، در مورد عون ميگويد: عون برادر محمد بن جعفر بوده که همراه حسين بوده و نه خود محمد بن جعفر!27 و هر که مايل است در اين مورد بيشتر بداند به کتاب وي مراجعه کند تا روشن شود!!( کارمند کارخانه شبهه سازي با شما هستم)
و عون نيز در کربلا و واقعه الطف شهيد شد..
ابن عنبه ميگويد او شهيد الطف است28 سيد علي خان المدني نيز ميگويد: او در الطف همراه حسين عليه السلام شهيد شد29 حاج حسين شاکري نيز شهادتش را در کربلا و فاجعه الطف ميداند.30
خلاصه اينکه محمد بن جعفر در صفين شهيد شد و برادرش،"عون بن جعفر" همراه حضرت حسين عليه السلام در کربلا شهيد شد.
و همانطور که گفتيم ام کلثوم ابتدا به ازدواج سيدنا فاروق رضي الله عنه در آمده و بعد از شهادتش به ازدواج محمد بن جعفر و بعد از شهادتش به ازدواج عون بن جعفر و در نکاح عون بوده که از دنيا رفته اند.
چنانکه محب طبري مينويسد: وأم كلثوم بنت فاطمة كانت تحت عمر بن الخطاب رضى الله عنه فمات عنها فتزوجها بعده محمد بن جعفر بن أبى طالب فمات عنها وتزوجها بعده عون بن جعفر بن أبى طالب وماتت عنده 31 (اسمي از عبدالله بن جعفر نيست)
و همچنين مقريزي: ولما قتل عمر رضي الله عنه عن أم كلثوم ، تزوجها محمد بن جعفر بن أبي طالب فمات عنها ، فتزوجها عون بن جعفر ابن أبي طالب فماتت عنده رحمها الله .32
شيخ محمد تقي تستري از شيعيان معاصر نيز سخن ابن قتيبه را قبول کرده، به اين شکل: وفي معارف ابن قتيبة : تزوجها بعد عمر " محمد بن جعفر " فمات عنها ، ثم تزوجها " عون بن جعفر " فماتت عنده33
يعني :ام کلثوم با حضرت عمر رضي الله عنه ازدواج کرد و بعد از شهادت حضرت فاروق رضي الله عنه با محمد بن جعفر ازدواج کرد و بعد از شهادت وي نيز با عون ازدواج کرد و در نکاح عون بود که فوت کرده است.
عبدالله بن جعفر نيز فقط با زينب ازدواج کرده و همانطور که گفتيم ادعاي ازدواج او با ام کلثوم پوچ است و به احتمال قوي اينکه در بعضي اقوال نام زينب و در بعضي ام کلثوم ذکر شده به آن دليل است که ام کلثوم، دختر فاطمه رضي الله عنها (همانطور که از طبرسي و شيخ مفيد نقل شد) نام او زينب صغري است .. پس ممکن است که آنها به خيال اينکه عبدالله بن جعفر با زينب صغري ( که همان ام کلثوم باشد) ازدواج کرده ، به جاي نام زينب کنيه او را نوشته اند!... و الله اعلم!
در ضمن آنهايي که شهادت عون و محمد را در تستر دانسته اند خودشان نيز ازدواج ام کلثوم با آن دو را هم ذکر کرده اند و نتيجتاً آنها چون قول ديگري در مورد شهادت آن دو به آنها نرسيده بوده از باب امانتداري آن را نقل کرده اند.
..............ادامه دارد
-----------------------
16 -انساب الاشراف بلاذري ص 323
17 - رجوع شود به ذخائر العقبي ج 1 ص117 و امتاع الاسماع المقريزي ج5 ص 370 و اعلام الزرکلي دمشقي ج6 ص 69 و رياض النضره في مناقب عشره ذکر دختران حضرت علي(ع).. و از معاصر رجوع شود به کتاب الفتنة في عهد الخلفاء الراشدين رضي الله عنهم ص 36 و قاموس الرجال الشيخ محمد تقي التستري - ج 12 - ص 217 ، اين هم از معاصر شيعه بود مدعي هم از معاصر است!
18 -, لباب الانساب ابن‌فندق ج1، ص361 و 396
19 - الغدير اميني ج9 ص 368
20 - معجم رجال حديث خويي ج 16 ص 166
21-فضائل أمير المؤمنين (ع) ابن عقدة الكوفي ص 96
22 - رجال ابن داوود حلي ص 167.. البته در حاشيه تصحيح شده.
23 - نقد الرجال تفرشي ج 4ص158؛طرائف المقال البروجردي ج 2 ص107 مكتبة المرعشي،قم ؛ معجم رجال حديث خويي ج16ص166 و محمد علي اردبيلي نيز به اين اشتباه اشاره ميکنددر جامع الرواة ج2ص83 مكتبة المرعشي ، قم ، ايران
24 - الزرکلي ج6 ص 69
25 - عمدة الطالب ابن عنبة ، ص 36
26 - الاصابة ابن‌حجر ، ج6، ص7. و ابوالفرج اصفهاني نيز در کتاب مقاتل الطالبين به نقل از نصر بن مزاحم شهادت محمد بن جعفر را در جنگ صفين به دست عبيدالله بن عمر دانسته.
27 - قاموس الرجال شيخ محمد تقي تستري ج 9 صص 159 و 160
28 -عمدة الطالب ابن عنبه ص 37
29 - الدرجات الرفيعة في طبقات الشيعة ص 184
30 - العقيلة والفواطم حاج حسين الشاكري(معاصر)ص 75 ، چاپخانه ستاره
31 -ذخائر العقبي محب طبري ص 117؛و رياض النضره في مناقب عشره،.. ذکر دختران حضرت علي(ع) ص 298
32 - امتاع الاسماع المقريزي, ج5، ص370
33 - قاموس الرجال ،محمد تقي التستري ، ج 12 ص 217
     
  
مرد

 



وقتی اهل سنت میخواهند به هر قیمتی رسوایی قتل حضرت زهرا و غصب خلافت را از دوش حضرت عمرشان بردارند کار به رسوایی میکشد




منكرين ازدواج در اهل بيت به اقرار علماي اهل سنت:



از عبارت برخى از عالمان اهل سنت استفاده مى‌شود كه در ميان اهل بيت و سادات نيز كسانى بوده‌اند كه اين ازدواج را منكر شده‌اند.
ابن حجر هيثمى پس از نقل روايتى در باره ازدواج با سند ضعيف از اهل بيت عليهم السلام در الصواعق المحرقه مى‌نويسد:
وفي رواية أخرجها البيهقي والدارقطني بسند رجاله من أكابر أهل البيت أن عليا عزل بناته لولد أخيه جعفر فلقيه عمر رضي الله تعالى عنهما فقال له يا أبا الحسن أنكحني ابنتك أم كلثوم بنت فاطمة بنت رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال قد حبستها لولد أخي جعفر فقال عمر إنه والله ما على وجه الأرض من يرصد من حسن صحبتها ما أرصد فأنكحني يا أبا الحسن فقال قد أنكحتكها فعاد عمر إلى مجلسه بالروضة مجلس المهاجرين والأنصار فقال رفئوني قالوا بمن يا أمير المؤمنين قال بأم كلثوم بنت علي وأخذ يحدث أنه سمع رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ( كل صهر أو سبب أو نسب ينقطع يوم القيامة إلا صهري وسببي ونسبي ) وأنه كان لي صحبة فأحببت أن يكون لي معها سبب
وبهذا الحديث المروي من طريقة أهل البيت يزداد التعجب من إنكار جماعة من جهلة أهل البيت في أزمنتنا تزويج عمر بأم كلثوم؛ لكن لا عجب لأن أولئك لم يخالطوا العلماء ومع ذلك استولى على عقولهم جهلة الروافض فأدخلوا فيها ذلك فقلدوهم فيه وما دروا أنه عين الكذب ومكابرة للحس إذ من مارس العلم وطالع كتب الأخبار والسنن علم ضرورة أن عليا زوجها له وأن إنكار ذلك جهل وعناد ومكابرة للحس وخبال في العقل وفساد في الدين.
در روايتى كه آن را بيهقى و دارقطنى با سندى كه راويان آن از بزرگان اهل بيت هستند، چنين آمده است كه علي دختران خويش را براى ازدواج با فرزندان جعفر نگاه داشته بود؛ عمر او را در راه ديده و گفت: اى اباالحسن، دخترت امّ‌كلثوم از فاطمه دختر رسول خدا (ص) را به ازدواج من در آور؛ او فرمود: من دختران خود را براى ازدواج با فرزندان برادرم جعفر نگاه داشته ام؛ عمر در پاسخ گفت: قسم به خداوند بر روى زمين كسى نيست كه قصد داشته باشد مانند من با او به بهترين وجه زندگى كند؛ او را به ازدواج من در آور.
علي گفت: او را به ازدواج تو در آوردم؛ عمر به مسجد پيامبر بازگشته و گفت: به من تبريك ازدواج بگوييد؛ گفتند با چه كسى ازدواج كرده اي؟
در پاسخ گفت: با امّ‌كلثوم دختر علي و سپس چنين گفت كه از پيامبر (ص) شنيده است كه فرمود «هر سبب و نسبى در روز قيامت قطع مى گردد، جز سبب و نسب من» و گفته بود كه من از اصحاب پيامبر بودم، دوست داشتم كه ارتباط سببى نيز داشته باشم!!!
و با اين روايت كه از طريق اهل بيت نقل شده است،‌ تعجب ما از انكار ازدواج عمر با امّ‌كلثوم توسط جماعتى از اهل بيت در زمان ما، بيشتر مى شود؛ اما جاى تعجبى ندارد؛ زيرا آن‌ها با علما معاشرت نداشته و نادانى رافضه بر عقل آن‌ها مستولى شده است و در عقل خويش نادانى را وارد كرده‌اند؛ و به همين سبب در اين مورد از روافض تقليد نموده و نمى دانند كه سخن روافض در اين زمينه دروغ محض و انكار حسيات است!!! زيرا كسى كه ممارست با علوم داشته و كتاب‌هاى اخبار و سنن را مطالعه كند، علم ضرورى پيدا مى كند كه علي امّ‌كلثوم را به ازدواج عمر در آورده است و انكار اين مطلب نادانى ، عناد ، انكار بديهيات و نيز بيمارى عقلى و فساد در دين است!!!
الهيثمي، أبو العباس أحمد بن محمد بن علي ابن حجر (متوفاي973هـ، الصواعق المحرقة على أهل الرفض والضلال والزندقة، ج 2، ص 456، تحقيق عبد الرحمن بن عبد الله التركي - كامل محمد الخراط، ناشر: مؤسسة الرسالة - لبنان، الطبعة: الأولى، 1417هـ - 1997م.
جالب اينجاست كه با وجود ادعاى ابن حجر، چنين روايت با چنين مضمونى را نه بيهقى و نه دارقطنى نقل نكرده‌اند!!! تنها روايتى كه پيدا شد، روايتى است كه در سيره ابن اسحاق با يك سند و در سنن دارقطنى با دو سند مرسل آمده (كه يكى از آن‌ها را از سيره ابن اسحاق گرفته است) و آن نيز با اين متن اختلاف‌هاى فراوان دارد!!!
13171 أخبرنا أبو عبد الله الحافظ ثنا الحسن بن يعقوب وإبراهيم بن عصمة قالا ثنا السري بن خزيمة ثنا معلى بن أسد ثنا وهيب بن خالد عن جعفر بن محمد عن أبيه عن علي بن الحسين ح وأخبرنا أبو عبد الله الحافظ ثنا أبو العباس محمد بن يعقوب ثنا أحمد بن عبد الجبار ثنا يونس بن بكير عن بن إسحاق حدثني أبو جعفر عن أبيه علي بن الحسين قال لما تزوج عمر بن الخطاب رضي الله عنه أم كلثوم بنت علي رضي الله عنهم أتى مجلسا في مسجد رسول الله صلى الله عليه وسلم بين القبر والمنبر للمهاجرين لم يكن يجلس فيه غيرهم فدعوا له بالبركة فقال أما والله ما دعاني إلى تزويجها إلا أني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول كل سبب ونسب منقطع يوم القيامة إلا ما كان من سببي ونسبي لفظ حديث بن إسحاق وهو مرسل حسن
هنگامى كه عمر بن خطاب با امّ‌كلثوم دختر علي ازدواج كرد، به جلسه مهاجرين در مسجد رسول خدا (ص) بين قبر و منبر آمده و آن‌ها براى او دعا به بركت كردند.
عمر گفت: قسم به خدا من را به ازدواج او مايل نكرد، مگر اينكه از پيامبر (ص)‌ شنيدم كه مى گفت هر سبب و نسبى در روز قيامت قطع مى شود مگر سبب و نسب من.
اين روايت متن روايت ابن اسحاق است و مرسلى نيكو است!!!
البيهقي، أحمد بن الحسين بن علي بن موسى أبو بكر (متوفاي 458هـ)، سنن البيهقي الكبرى، ج 7، ص 63، ناشر: مكتبة دار الباز - مكة المكرمة، تحقيق: محمد عبد القادر عطا، 1414 - 1994.
شگفت‌آور است كه ابن حجر، مرسل بودن روايت را نديده و تنها و تنها به اين علت كه در سند روايت، نام ائمه شيعه آمده است، مى گويد چرا اهل بيتى كه منكر اين ازدواج هستند، نظر اهل سنت را قبول نمى كنند!!! و ايشان را متهم به نادانى مى كند، با اينكه قبول چنين روايتى عين نادانى است.
ما نيز از اين همه توهين ابن حجر نسبت به منكرين ازدواج، تعجب نمى‌كنيم؛ چرا كه او در مكتبى رشد يافته است كه از اهل بيت عليهم السلام و آموزه‌هاى آن‌ها سودى نبرده‌اند.
خود همين توهين‌ها نشان‌دهنده آن است كه اصل ازدواج دروغ و سخن منكرين حقيقت داشته باشد؛ چرا كه اگر ابن حجر از نظريه خود مطمئن بود، هرگز به توهين و جسارت به طرف مقابل پناه نمى‌آورد و با دليل و مدرك نظر مخالف را رد مى‌كرد.
آن چه از كلام او استفاده مى‌شود، اين است كه در ميان اهل بيت كسانى بوده‌اند كه اين ازدواج را قبول نداشته‌اند و همين براى ما مهم است.
Signature
مکن آنگونه که آزرده شوم از خویت .....دست بر دل نهم و پا بکشم از کویت
     
  
مرد

 
در مورد ام کلثوم و ازدواج خیالی او با قاتل مادرش ۱۲ نوع روایت فقط توسط اهل سنت نقل شده

و جالب اینکه

اهل سنت معتقدند شیعه چون به ایات متشابه قران میپردازد مصداق فزادهم الله مضا است


اما وقتی ۱۲ نظریه معتبر فقط از جانب علمای معتبر اهل سنت صادر گردیده و فقط در یک نظریه ازدواج تایید شده


ایا پرداختن به این مساله اهل سنت را هم در طبقه افرادی که خدا در دل انها مرض قرار داده و ان مرض را میافزاید قرار نمیدهد؟؟؟؟



كلام علماي اهل سنت در تاييد اين نظر:


برخى از دانشمندان سنى نيز فرزندان حضرت زهرا سلام الله عليها را فقط چهار نفر و يا سه نفر ذكر و هيچ نامى از امّ‌كلثوم نبرده‌اند. صالحى شامى در سبل الهدى و الرشاد مى‌نويسد:
الثاني: في ولده - رضي الله تعالى عنهم - له من الولد الحسن والحسين ومحسن وزينب الكبرى من فاطمة - رضي الله تعالى عنهم - وله أولاد من غيرها كثيرون.
فرزندان علي رضى الله عنه از فاطمه زهرا؛ حسن، حسين، محسن و زينب كبرى بود و از ديگر زنانش فرزندان زيادى داشت.
الصالحي الشامي، محمد بن يوسف (متوفاي942هـ)، سبل الهدى والرشاد في سيرة خير العباد، ج 11، ص 288، تحقيق: عادل أحمد عبد الموجود وعلي محمد معوض، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت، الطبعة: الأولى، 1414هـ.
و شهاب الدين قليوبى (متوفاي1069هـ) در حاشيه‌اى كه بر شرح جلال الدين محلى بر منهاج الطالبين دارد، فرزندان امير مؤمنان عليه السلام را سه نفر ذكر كرده و از جلال الدين سيوطى نيز همين مطلب را نقل مى‌كند:
قوله: ( والاعتبار بالأب ) أي إلا في حقه (ص) فإن أولاد بنته فاطمة وهم الحسن والحسين وأولادهما من الذكور ينتسبون إليه، وهم الأشراف في عرف مصر وإن كان الشرف أصالة لقبا لكل من أهل البيت، وأما أولاد زينب بنت فاطمة، وكذا أولاد بنات الحسن والحسين وأولادهما من غيرهم، فإنهم ينتسبون إلى آبائهم وإن كان يقال للجميع أولاده (ص) وذريته.
فائدة: قال الجلال السيوطي رحمه الله لم يعقب من أولاده (ص) إلا فاطمة الزهراء فإنها ولدت من علي رضي الله عنه الحسن والحسين وزينب، وتزوجت زينب هذه بابن عمها عبد الله فولد له منها علي وعون الأكبر وعباس ومحمد وأم كلثوم، وكل ذرية فاطمة يقال لهم أولاده (ص) وذريته لكن لا ينسب إليه منهم إلا الذكور من أولاد الحسن والحسين خاصة لنصه على ذلك ا ه.
اين سخن كه فرزند به پدر نسبت داده مى شود، صحيح است؛ مگر در حق رسول خدا (ص)؛ چون فرزندان فاطمه؛ يعنى حسن و حسين و فرزندان پسر اين دو به آن حضرت ن سبت داده مى شود كه در عرف مردم مصر به آنان اشراف مى‌گويند؛ اگر چه اشراف لقبى است براى هر يك از اهل بيت.
و اما فرزندان زينب دختر فاطمه و همچنين فرزندان دختران حسن و حسين و اولاد اين دو كه از غير اهل بيت هستد به پدرانشان نسبت داده مى شوند؛ اگر چه به همه آنان زريه و فرزندان رسول خدا (ص) نيز گفته مى‌شود.
جلال الدين سيوطى گفته است: رسول خدا (ص) فرزندى غير از فاطمه نداشت،‌ وفاطمه پس از ادواج با علي فرزندانى به نام حسن، حسين و زينب به دنيا آورد،‌ و زينب با پسر عمويش عبد الله ازدواج كرد كه از وى فرزندى به نام علي، عون اكبر، عباس، محمد و امّ‌كلثوم داشت. به تمام فرزندان فاطمه، فرزندان رسول خدا (ص) نيز مى گويند؛ ولى فقط فرزندان پسر از اولاد حسن و حسين مى‌گويند به آن حضرت نسبت داده مى شود؛ چون خود پيامبر بر اين موضوع تصريح فرموده است.
القليوبي، شهاب الدين أحمد بن أحمد بن سلامة (متوفاي1069هـ)، حاشية قليوبي على شرح جلال الدين المحلي على منهاج الطالبين، ج 3، ص 236، تحقيق: مكتب البحوث والدراسات، ناشر: دار الفكر، بيروت، الطبعة: الأولى، 1419هـ - 1998م.
و شيخ محمد خضرى از دانشمندان اهل سنت مصر نيز فرزندان فاطمه زهرا سلام الله عليها را فقط سه نفر مى‌داند:
زواج علي بفاطمة عليهما السلام. وفي هذه السنة تزوج علي بن أبي طالب وعمره إحدى وعشرون سنة بفاطمة بنت رسول الله، وسنها خمس عشرة سنة، وكان منها عقب رسول الله صلى الله عليه وسلم بنوه: الحسن والحسين وزينب.
در سال دوم پس از هجرت، علي كه بيست و يك سال داشت با فاطمه كه پانزده سال داشت ازدواج كرد و فرزندان رسول خدا؛ يعنى حسن، حسين و زينب نتيجه اين ازدواج بودند.
الخضري، الشيخ محمد (متوفاي1298هـ)، نور اليقين في سيرة سيد المرسلين، ج 1، ص 111، تحقيق: أحمد محمود خطاب، ناشر: مكتبة الإيمان - المنصورة / مصر، الطبعة: الأولى، 1419هـ - 1999م.
شواهد اين ديدگاه:

شواهد بسيارى مى‌توان بر اثبات اين نظريه اقامه كرد كه به چند شاهد بسنده مى‌كنيم:
1. در هيچ روايت صحيح السندي بين نام ام كلثوم و زينب جمع نشده است:
نخستين شاهد اين است كه در هيچ روايت صحيح السندى در منابع شيعه، در باره فرزندان فاطمه زهرا سلام الله عليها و ماجراهايى که به ايشان مربوط مى‌شود، نام زينب و امّ‌كلثوم با هم نيامده؛ بلکه تنها يا نام زينب آمده است و يا نام امّ‌كلثوم.
و نيز در هيچ روايت صحيح السندى از روايات شيعيان به اين مطلب تصريح نشده است كه خليفه دوم با دختر فاطمه زهرا سلام الله عليها ازدواج كرده باشد؛ بلكه تمام روايات امّ‌كلثوم را دخترى در خانه امام علي معرفى كرده‌اند.
و تنها چيزى كه به عنوان مدرك به آن استدلال شده است، اجتهادات و سخنان برخى از علما است كه اين هم نمى‌تواند براى ديگران حجت باشد.
2. عبد الله بن جعفر با چه كسي ازدواج كرده است:
اهل سنت با سند‌هاى صحيح نقل كرده‌اند كه عبد الله بن جعفر همزمان با يكى از همسران امير مؤمنان و دختر آن حضرت ازدواج كرده است. در برخى از روايات، نام اين دختر امّ‌كلثوم و در برخى ديگر نام او زينب نقل شده است.
محمد بن اسماعيل بخارى مى‌نويسد:
وَجَمَعَ عبد اللَّهِ بن جَعْفَرٍ بين ابْنَةِ عَلِيٍّ وَامْرَأَةِ عَلِيٍّ.
عبد الله بن جعفر با همسر علي و دختر علي همزمان ازدواج کرد.
البخاري الجعفي، محمد بن إسماعيل أبو عبدالله (متوفاي256هـ)، صحيح البخاري، ج 5، ص 1963، كِتَاب النِّكَاحِ، بَاب ما يَحِلُّ من النِّسَاءِ وما يَحْرُمُ، تحقيق د. مصطفى ديب البغا، ناشر: دار ابن كثير، اليمامة - بيروت، الطبعة: الثالثة، 1407 - 1987.
در شرح اين روايت، برخى از عالمان اهل سنت اين دختر را زينب معرفى کرده‌اند:
وجمع عبد الله بن جعفر بين بنت علي وامرأته أما امرأة علي فهي ليلى بنت مسعود وأما بنته فهي زينب.
عبد الله بن جعفر با يكى از همسران علي و دختر او ازدواج كرد. اما همسر او ليلى بنت مسعود و دخترش زينب بود.
العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر أبو الفضل (متوفاي852هـ)، هدي الساري مقدمة فتح الباري شرح صحيح البخاري، ج 1، ص 321، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، محب الدين الخطيب، ناشر: دار المعرفة - بيروت – 1379هـ.
عده‌اى نيز او را امّ‌كلثوم معرفى کرده‌اند:
حَدَّثَنَا سعيد حَدَّثَنَا جَرِير بن عَبد الحميد عَن قثم مولى آل العباس قال جمع عَبد الله بن جعفر بين ليلى بنت مَسعود النهشلية وكانت امرأة على وبين أم كلثوم بنت على لفاطمة بنت رسول الله صلى الله عليه وسلم فكانتا امرأتيه.
عبد الله بن جعفر بين ليلى دختر مسعود نهشلى كه در زمانى همسر علي بود و بين دخترش امّ‌كلثوم فرزند فاطمه يادگار رسول خدا (ص) جمع كرد و هر دو در يك زمان همسران عبد الله بودند.
الخراساني، سعيد بن منصور (متوفاي227هـ)، سنن سعيد بن منصور، ج 1، ص 286، ح1011، تحقيق: حبيب الرحمن الأعظمي، ناشر: الدار السلفية - الهند، الطبعة: الأولى، 1403هـ ـ 1982م .
سند اين روايت كاملا صحيح است. ابن حجر پس از نقل اين روايت مى‌گويد:
وقال بن سيرين لا بأس به وصله سعيد بن منصور عنه بسند صحيح
اين حديث ايرادى ندارد؛ چون سعيد بن منصور آن را با سند صحيح نقل كرده است.
العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر أبو الفضل (متوفاي852 هـ)، فتح الباري شرح صحيح البخاري، ج 9، ص 155، تحقيق: محب الدين الخطيب، ناشر: دار المعرفة - بيروت.
و پسر احمد بن حنبل نيز اين دختر را امّ‌كلثوم مى‌داند:
كانت عند عبد الله بن جعفر أم كلثوم بنت علي وليلى بنت مسعود وامرأة علي النهشلية.
امّ‌كلثوم دختر علي و ليلى دختر مسعود نهشلى كه زمانى همسر علي بوده است،‌ همزمان در خانه عبد الله بن جعفر و همسران وى بوده‌اند.
عبد الله بن أحمد بن حنبل (متوفاي290 هـ)، مسائل أحمد بن حنبل رواية ابنه عبد الله ج 1، ص 349، تحقيق: زهير الشاويش، ناشر: المكتب الإسلامي - بيروت، الطبعة: الأولى، 1401هـ ـ 1981م .
و بيهقى نيز در دو كتاب خود نام همسر عبد الله بن جعفر را امّ‌كلثوم آورده است:
جمع عبد الله بن جعفر بين ليلى بنت مسعود والنهشلية وكانت امرأة علي وبين أم كلثوم بنت علي لفاطمة فكانتا امرأتيه.
عبد الله بن جعفر بين ليلى دختر مسعود نهشلى كه پيش از آن همسر علي بود و بين دخترش امّ‌كلثوم فرزند علي از فاطمه جمع كرد و هر دو در يك زمان همسران عبد الله بودند.
البيهقي، أحمد بن الحسين بن علي بن موسى أبو بكر (متوفاي458هـ)، معرفة السنن والآثار عن الامام أبي عبد الله محمد بن أدريس الشافعي، ج 5، ص 294، تحقيق: سيد كسروي حسن، ناشر: دار الكتب العلمية ـ بيروت.
البيهقي، أحمد بن الحسين بن علي بن موسى أبو بكر (متوفاي458هـ)، سنن البيهقي الكبرى، ج 7، ص 167، ناشر: مكتبة دار الباز - مكة المكرمة، تحقيق: محمد عبد القادر عطا، 1414 - 1994.
پاسخ اهل سنت به اين تعارض:
در جمع بين اين دو روايت عالمان اهل سنت ـ چون مى‌دانسته‌اند اگر زينب را همان امّ‌كلثوم معرفى کنند، دچار مشکل مى‌شوند ـ توجيه شگفت‌آور و صد البته غير قابل قبولى كرده‌اند.
با اين دو خواهر يكي پس از ديگري ازدواج كرده است:
ابن حجر عسقلانى مى‌نويسد:
ولا تعارض بين الروايتين في زينب وأم كلثوم لأنه تزوجهما واحدة بعد أخرى مع بقاء ليلى في عصمته.
منافاتى بين دو روايت نيست که در يکى زينب و در ديگرى‌ام کلثوم آمده است؛ زيرا عبد الله بن جعفر با هر يك پس از ديگرى ازدواج کرد (نه اينکه در زمان واحد با دو خواهر ازدواج کرده باشد).
العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر أبو الفضل (متوفاي852 هـ)، فتح الباري شرح صحيح البخاري، ج 9، ص 155، تحقيق: محب الدين الخطيب، ناشر: دار المعرفة - بيروت.
اين سخن دو احتمال بيشتر ندارد، يا در ابتدا با حضرت زينب سلام الله عليها ازدواج كرده است و پس از آن حضرت با امّ‌كلثوم، و يا در ابتدا با امّ‌كلثوم و سپس با حضرت زينب (سلام الله عليها)؛ تفسير اول، همان پاسخ هايى است كه در ادامه از اهل سنت نقل خواهد شد؛‌ اما تفسير دوم، جداى از تعارض با تصريح عالمان اهل سنت به معنى اول، اشكالات ديگرى نيز دارد.
طبق نظر مشهور اهل سنت، حضرت امّ‌كلثوم، در زمان حيات امام حسن عليه السلام از دنيا رفته است و تا آن زمان به عنوان همسر عبد الله بن جعفر به شمار مى آمده است؛ بنابراين ازدواج عبد الله بن جعفر با حضرت زينب، در زمان اميرمؤمنان ممكن نيست؛ زيرا جمع بين اختين مى شود؛ اما طبق روايات اهل سنت، عبد الله بن جعفر در زمان حيات آن حضرت، همسر حضرت زينب سلام الله عليها بوده است.
ابوبكر آجرى ذيل نقل ماجراى كشته شدن ابن ملجم مى گويد:
فعجل عليه عبد الله بن جعفر وكانت زينب بنت علي تحته
عبد الله بن جعفر كه زينب در آن زمان همسر او بود، به قتل ابن ملجم اقدام كرد.
الآجري، أبي بكر محمد بن الحسين (متوفاي360هـ، الشريعة، ج 4، ص 2108، تحقيق الدكتور عبد الله بن عمر بن سليمان الدميجي، ناشر: دار الوطن - الرياض / السعودية، الطبعة: الثانية، 1420 هـ - 1999 م.
اين پاسخ ابن حجر با سخنان ديگر عالمان اهل سنت كه گفته‌اند عبد الله بن جعفر پس از طلاق دادن حضرت زينب يا از دنيا رفتن ايشان با امّ‌كلثوم ازدواج كرد، در تعارض است.


زينب را طلاق داد و با ام كلثوم ازدواج كرد!!!
برخى ادعا كرده‌اند كه عبد الله بن جعفر، حضرت زينب سلام الله عليها را طلاق داد و سپس با امّ‌كلثوم ازدواج كرد.
ابن حزم ظاهرى گفته است :
وتزوج أم كلثوم بنت علي بن أبي طالب، بنت بنت رسول الله - صلى الله عليه وسلم - عمر بن الخطاب، فولدت له زيداً لم يعقب، ورقية؛ ثم خلف عليها بعد عمر - رضي الله عنه - عون بن جعفر بن أبي طالب؛ ثم خلف عليها بعده محمد بن جعفر بن أبي طالب؛ ثم خلف عليها بعده عبد الله بن جعفر ابن أبي طالب، بعد طلاقه لأختها زينب.
عمر با امّ‌كلثوم دختر رسول خدا (ص) ازدواج كرد كه نتيجه آن فرزندى به نام زيد و رقيه بود. سپس پس از عمر عون بن جعفر بن ابوطالب با وى ازدواج كرد و پس از آن محمد بن جعفر بن ابوطالب و سرانجام عبد الله بن جعفر بن ابوطالب پس از طلاق دادن خواهر امّ‌كلثوم؛ يعنى زينب با وى ازدواج كرد.
إبن حزم الظاهري، علي بن أحمد بن سعيد أبو محمد (متوفاي456هـ)، جمهرة أنساب العرب، ج 1، ص 38، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت، الطبعة: الثالثة، 1424 هـ ـ 2003م
در حالى كه طبق روايات شيعه و سنى عبد الله بن جعفر در زمان حيات امير مؤمنان با حضرت زينب ازدواج کرده است (يكى از اين شواهد روايت ابوبكر آجرى است كه در قسمت پيش گذشت) و تا آخر عمر حضرت زينب، يعنى تا پس از شهادت امام حسين عليه السلام (سال 61هـ) همسر عبد الله بوده است.
البته شايد، امّ‌كلثوم دو باره زنده شده باشد و با عبد الله ازدواج كرده باشد!!!.
بيهقى در باره وفات حضرت زينب سلام الله عليها مى نويسد:
فأما زينب فتزوجها عبد الله بن جعفر فماتت عنده
زينب، عبد الله بن جعفر با او ازدواج كرد و تا زنده بود، همسر او بود.
البيهقي، أبي بكر أحمد بن الحسين بن علي (متوفاي458هـ)، دلائل النبوة، ج 7، ص 283، طبق برنامه الجامع الكبير؛
البيهقي، أحمد بن الحسين بن علي بن موسى أبو بكر (متوفاي 458هـ)، سنن البيهقي الكبرى، ج 7، ص 70، الرقم 13201، ناشر: مكتبة دار الباز - مكة المكرمة، تحقيق: محمد عبد القادر عطا، 1414 – 1994؛
ابن عساكر الدمشقي الشافعي، أبي القاسم علي بن الحسن إبن هبة الله بن عبد الله،(متوفاي571هـ)، تاريخ مدينة دمشق وذكر فضلها وتسمية من حلها من الأماثل، ج 69، ص 176، تحقيق: محب الدين أبي سعيد عمر بن غرامة العمري، ناشر: دار الفكر - بيروت - 1995.
بنابراين، اين ادعا كه عبد الله بن جعفر حضرت زينب سلام الله عليها را طلاق داده و سپس با امّ‌كلثوم ازدواج كرده است، صحيح نمى باشد.
پس از وفات زينب با ام كلثوم ازدواج كرد!!!
عينى در عمدة القاري، مشكل را اين گونه حل كرده است:
أن ابن جعفر تزوج زينب بنت علي وتزوج معها امرأته ليلى بنت مسعود، وقال ابن سعد: فلما توفيت زينب تزوج بعدها أم كلثوم بنت علي بنت فاطمة، رضي الله تعالى عنهم.
عبد الله بن جعفر با زينب دختر علي و همسرش ليلى ازدواج كرد. ابن سعد مى گويد: هنگامى كه زينب از دنيا رفت با امّ‌كلثوم دختر علي و فاطمه ازدواج كرد.
العيني، بدر الدين محمود بن أحمد (متوفاي 855هـ)، عمدة القاري شرح صحيح البخاري، ج 20، ص 101، ناشر: دار إحياء التراث العربي – بيروت.
در حالى كه طبق روايات اهل سنت و طبق نظر کسانى که امّ‌كلثوم را غير از زينب مى‌دانند، امّ‌كلثومى كه با عمر ازدواج كرده،‌ پيش از حضرت زينب و در زمان حيات امام حسن عليه السلام در مدينه و به همراه فرزندش زيد از دنيا رفته است و امام حسن و امام حسين عليهما السلام بر جنازه آن دو نماز خوانده‌اند.
محمد بن حبيب بغدادى در المنمق و ابن عساكر دمشقى در تاريخ مدينة دمشق و صفدى در الوافى فى الوفيات مى‌نويسند:
وقد ذكر بعض أهل العلم أنه وأمه أم كلثوم بنت علي بن أبي طالب رحمة الله عليهم وكانت تحت عبد الله بن جعفر بن أبي طالب عليه مرضاً جميعاً وثقلاً ونزل بهما وأن رجالاً مشوا بينهما لينظروا أيهما يموت قبل صاحبه فيرث منه الآخر وأنهما قبضا في ساعة واحدة ولم يدر أيهما قبض قبل صاحبه فلم يتوارثا.
بعضى از اهل علم گفته‌اند كه او و مادرش امّ‌كلثوم دختر علي بن ابى طالب (رحمة الله عليهم) بود كه در آن زمان همسر عبد الله بن جعفر بود هر دو مريض شده و در يك زمان از دنيا رفتند. عده اى بين خانه آن دو در رفت و آمد بودند تا ببينند كه كداميك پيش از ديگرى مى ميرد، تا ديگرى از او ارث ببرد؛ اما آن دو در يك زمان مردند و ندانستند كه كداميك زودتر مرده است و به همين سبب از هم ارث نبردند.
محمد بن سعد در الطبقات الكبرى، سه روايت در اين باره نقل مى‌كند:
عن عامر عن بن عمر أنه صلى على أم كلثوم بنت علي وابنها زيد وجعله مما يليه وكبر عليهما أربعا أخبرنا وكيع بن الجراح عن زيد بن حبيب عن الشعبي بمثله وزاد فيه وخلفه الحسن والحسين ابنا علي ومحمد بن الحنفية وعبد الله بن عباس وعبد الله بن جعفر.
أخبرنا عبيد الله بن موسى أخبرنا إسرائيل عن جابر عن عامر عن عبد الله بن عمر أنه كبر على زيد بن عمر بن الخطاب أربعا وخلفه الحسن والحسين.
عبد الله بن عمر بر امّ‌كلثوم دختر علي و فرزندش زيد نماز خواند و چهار تكبير گفت و نيز روايت ديگرى اضافه بر آن آمده است كه حسن،‌ حسين،‌ محمد حنفيه،‌ ابن عباس و عبد الله بن جعفر به امامت عبد الله بن عمر نماز خواندند.
أخبرنا عبيد الله بن موسى أخبرنا إسرائيل عن السدي عن عبد الله البهي قال شهدت بن عمر صلى على أم كلثوم وزيد بن عمر بن الخطاب فجعل زيدا فيما يلي الإمام وشهد ذلك حسن وحسين.
عبد الله الهبى مى‌گويد: من نماز خواند عبد الله بن عمر را بر امّ‌كلثوم و فرزندش زيد ديدم و نيز حسن و حسين شاهد نماز خواندن وى بر آن دو نفر بودند.
الزهري، محمد بن سعد بن منيع أبو عبدالله البصري (متوفاي230هـ)، الطبقات الكبرى، ج 8، ص 464، ناشر: دار صادر - بيروت.
ذهبى در تاريخ الإسلام مى‌نويسد كه سعيد بن عاص كه در آن زمان امير مدينه بود‌، بر جنازه امّ‌كلثوم نماز خوانده است:
وقال حماد بن سلمة، عن عمار بن أبي عمار، إن أم كلثوم وزيد بن عمر ماتا فكفنا، وصلى عليهما سعيد بن العاص، يعني إذ كان أمير المدينة.
و حماد بن سلمه از عمار بن ابى عمار روايت كرده است كه ام‌كثوم و زيد هر دو مرده و با هم كفن شده و بر آن دو در زمان سعيد بن عاص نماز خوانده شد، يعنى هنگامى كه سعيد بن عاص امير مدينه بود.
الذهبي، شمس الدين محمد بن أحمد بن عثمان، (متوفاي748هـ)، تاريخ الإسلام ووفيات المشاهير والأعلام، ج 4، ص 138، تحقيق د. عمر عبد السلام تدمرى، ناشر: دار الكتاب العربي - لبنان/ بيروت، الطبعة: الأولى، 1407هـ - 1987م.
در حالى كه سعيد بن عاص در زمان معاويه امير مدينه بوده و سال 59هـ از دنيا رفته است.
ذهبى در حوادث اين سال مى‌نويسد:
حوادث سنة تسع وخمسين. فيها توفي: سعيد بن العاص الأموي، على الصحيح.
بنا به نقل صحيح،‌ سعيد بن عاص اموى در سال 59هـ از دنيا رفت.
الذهبي، شمس الدين محمد بن أحمد بن عثمان، (متوفاي748هـ)، تاريخ الإسلام ووفيات المشاهير والأعلام، ج 4، ص 138، تحقيق د. عمر عبد السلام تدمرى، ناشر: دار الكتاب العربي - لبنان/ بيروت، الطبعة: الأولى، 1407هـ - 1987م.
بنابراين، ازدواج با امّ‌كلثوم‌ پس از رحلت حضرت زينب سلام الله عليها كه در كربلا نيز حضور داشته است، به معنى زنده شدن دوباره امّ‌كلثوم، پس از ماجراى كربلا است!!!
Signature
مکن آنگونه که آزرده شوم از خویت .....دست بر دل نهم و پا بکشم از کویت
     
  
مرد

 
جواب كوبنده در مورد شبهه ازدواج ام كلثوم با عمر رضی الله عنه (4)

شبهه: (تناقضات موجود): سن ام كلثوم هنگام ازدواج چقدر بود؟
جواب:
مدعی در این بخش بسیار زیاده گویی کرده ولی چنانکه ما قبلاً ثابت کردیم او از زینب بزرگتر بوده و به وقت ازدواج 11 ویا12 ساله بوده است.
اما برای روشن شدن قضیه برای خواننده، و درك كرىن این مسئله باید بگوییم که این اختلافات بسیار جزئی است زیرا این اختلافات در مورد محبوبترین بانوی اسلام خیلی بیشتر است.
در مورد سال تولد حضرت فاطمه علیها سلام اختلافات بسیار زیاد است و فاصله حداقل و اکثر آن به حدود 17 سال می‏رسد. یعنی حداقل سنّی که برای حضرت رضی الله عنها هنگام رحلت ذکر شده 18 سال!! و حداکثر 35 سال!! می‏باشد. و حدود 10 قول مختلف در این مورد وجود دارد که بعضی او را در وقت وفات 35 ساله و بعضی 30 ساله و بعضی 29 میدانند1 برخی نیز 28 ساله2 و برخی 27 ساله3 و برخی نیز 25 ساله4 و برخی 24 و 23 ساله 5 و برخی 21 ساله6 و در آخر نیز 18 ساله 7

نتیجه اینکه اختلافات در مورد تاریخ تولد سیدة فاطمه رضی الله عنها نزدیک به 10 مورد است.
حال بنده بعد از این تحلیل میگویم: دیدید؟ دیدید این همه اختلاف را ؟؟ این همه اختلاف نشان دهنده این است که محمد صلی الله علیه وسلم با خدیجه ازدواج نکرده که حالا بخواهد فاطمه از آنها به دنیا بیاید!!
اگر خندتون گرفت به من نخندید ،من مجبورم! آنها اراجیف و بیراه گفتند، جواب اراجیف هم همین بود!
جناب شبهه ساز، نظر شما چیست؟ در مورد این همه اختلاف در مورد سن حضرت فاطمه نظر شما چیست؟آیا نتیجه ای که در مورد ام کلثوم و ازدواجش گرفتید ،میتوانید اینجا هم بگیرید؟؟ ضمناً اختلافاتی که قبلاً در مورد تاریخ تولد سیدة زینب نقل شد را نیز فراموش نکنید.

شبهه:مقدار مهریه ام كلثوم:
الف: ده هزار دینار:
یعقوبى در تاریخ خود مى‌نویسد:عمر با او ازدواج كرده و ده هزار دینار براى او مهریه تعیین كرد.

جواب:
یعقوبی شیعی نظر شخصی خود را در این مورد گفته اند و ایشون نیز معصوم نیستند و ادعای عصمت نیز نکرده اند، و در این مورد یعنی به وقت اختلاف بین یک نص تاریخی و نظر مولفین همیشه نص بر نظر مولف میچربد.که در این مورد نیز صدق میکند.
ب: چهل هزار دینار:
الکتانی(نظام الحکومة) متوفی 1382 مینویسد: هنگامى كه عمر با زینب دختر علی ازدواج كرد، به او چهل هزار دینار مهریه داد!!!

جواب:
شیخ عبدالحی الکتانی متوفی 1382 هجری ،متن فوق را از کتاب حافظ الدمیری نقل کرده اند. و ما با مراجعه به کتاب شیخ دمیری این جمله را در آن می یابیم:
وتزوج عمر أم كلثوم بنت علی رضی الله عنه ، وأصدقها أربعین ألف درهم8
پس نوشتن دینار به جای درهم، تنها یک اشتباه سهوی بوده که در کتب سلف نیز هیچ جایی ندارد.
ج: چهل هزار درهم:
بسیارى از بزرگان اهل سنت با چندین سند نقل كرده‌اند كه مهریه امّ‌كلثوم، چهل هزار درهم بوده است:
(ابن ابی شیبه،ابن سعد،ابن عبدالبر و ابن حجر ): عمر با امّ‌كلثوم دختر علی در مقابل چهل هزار درهم مهر ازدواج كرد.
جداى از تناقض‌هاى موجود در مقدار مهریه، مشكل دیگر در زیاد بودن مهریه امّ‌كلثوم است؛ با اینكه طبق روایات صحیح السندى كه در كتاب‌هاى اهل سنت وجود دارد، خود خلیفه از تعیین مهریه كلان جلوگیرى مى‌كرده است.
ابن ماجه قزوینى در سنن خود مى‌نویسد: عمر بن خطاب گفت: مهر زنان را بالا نگیرید؛ زیرا اگر بالا بودن مهر، سبب كرامت دینى شده و یا جزو تقوا به حساب مى آمد، سزاوار‌ترین شخص به این كار، پیامبر صلی الله علیه وسلم بود كه براى هیچ زنى از همسران و یا دخترانش بیش از دوازده اوقیه قرار نداده است.
و به درستى كه مرد هنگامى كه مهریه زن را بالا ببرد، در دل دشمنى او را پیدا كرده و مى‌گوید من به خاطر تو مجبور به كارهاى سخت شدم، با اینكه من مردى عرب بوده و نمى دانستم سختى كار چیست!!!
آلبانى این روایت را در صحیح ابن ماجه شماره 1532 تصحیح كرده است.
بنابراین، مقدار مهریه امّ‌كلثوم در قدم نخست مخالف با سنت رسول خدا است؛ چرا كه طبق روایاتى كه گذشت، رسول خدا مهریه هیچ یك از زنان و دخترانش را زیاد نمى‌گذاشته.
وثانیاً: مخالف سیره و سنت خود عمر است. آیا اهل سنت مى توانند چنین نسبتى را به عمر بدهند با اینكه این مطلب مصداق این آیه كریمه است كه خداوند مى‌فرماید:
یَأَیهُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ. كَبرُ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُواْ مَا لَا تَفْعَلُون‏. الصف / 2 و 3.
اى افرادى كه ایمان آورده‏اید! چرا سخنى مى‏گویید كه عمل نمى‏كنید؟!. نزد خدا بسیار باعث خشم است كه سخنى بگویید كه عمل نمى‏كنید!

جواب:
همانطور که خود ایشان معترفند، اجماع بر 40 هزار درهم است و ایشون اجماع را میداند ولی قصدی ندارد جز اینکه صفحات را سیاه و خواننده را دچار وهم کند!
اصلاً شما فکر کنید حضرت عمر هیچ مهریه ای نداده و یا 10 ها هزار درهم داده این چه ربطی به اصل واقعه دارد؟؟
فکر کنید آقای "x" از خانمی خواستگاری میکند و بعد از قبول طرفین مقدار مهریه 1000 سکه!! مقرر میشود و فردا روزی، بعد از اینکه آقای "x" و همان خانم فوت شدند،شخصی پیدا شود و بگوید:مهریه آنها 100 سکه بوده!! و دیگری بگوید: نه 2000 سکه بوده ! و یکی 5 سکه را عنوان کند ..... آیا شخص عاقل در این مورد اینگونه برداشت میکند که: بابا اینا اصلاً از بیخ بی اساسه!! ازدواجی نبوده! اصلاً اون خانم وجود خارجی نداشته که آقای "x" بخواد با او ازدواج کنه که حالا مهریه هم بخوان براش تعیین کنند!!
میدانم مضحک است ولی همیشه جواب سخن چرت! چرت است!
در مورد سخن حضرت عمر رضی الله عنه که فرموده بود: مهریه زنان را زیاد نکنید و بعد از آن به آیه قرآن استناد کرده اید که میفرماید: اى افرادى كه ایمان آورده‏اید چرا سخنى مى‏گویید كه خود به آن عمل نمى‏كنید؟! نزد خدا بسیار باعث خشم است كه سخنى بگویید كه عمل نمى‏كنید!
اولاً: حضرت عمر، خطاب به والدین میگوید که شما بر داماد سخت نگیرید و مهر را بالا نبرید ولی در مورد ازدواج حضرت عمر رضی الله عنه با بنت فاطمه رضی الله عنها این حضرت عمر بود که 40 هزار درهم مهریه را بر خود فرض کرد و حضرت علی رضی الله عنه دخالتی نداشتند و خطبه سیدنا عمر هیچ منافاتی با این قضیه ندارد.
ایشون در ادامه خطبه میفرمایند:"اگر چنین کنید؛ بعدها مرد به زنش میگوید: من به خاطر تو مجبورم کارهای سخت بکنم".. در صورتی که مهریه ام کلثوم را خود حضرت عمر رضی الله عنه تعیین کرده بودند و ام کلثوم هیچ دخالتی نداشته اند که در آینده چنین مشکلی پیش بیاید. پس مانند دیگر دلایلتان این دلیل نیز بچه گانه است!
دوماً:اگر مدعی منصف! این روایت را به شکل کاملی که علما نقل کرده اند، نقل میکرد، دیگر هیچ جای شبهه ای نبود، ولی ایشون طبق ذات خودشان روایت را به شکلی که به نفعش می باشد نقل کرده است.
امام ابن کثیر (در تفسیرش) در ادامه این روایت را اینگونه می آورد: بعد از صحبت حضرت عمر رضی الله عنه زنی اعتراض کرد و گفت: تو حق نداری چنین کنی. عمر رضی الله عنه گفت: چرا؟ زن گفت: به خاطر این که خداوند فرموده است: { وَآتَیْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنطَارًا فَلَا تَأْخُذُوا مِنْهُ شَیْئًا } نساء: 20
"هر چند مال هنگفتی مهر یکی از آنان داده بودید، از آن چیزی باز نگیرید".
آنگاه عمر رضی الله عنه گفت: زنی درست گفت و مردی خطا نمود. و همینطور هیثمی در مجمع الزوائد این ماجرا را کاملتر نقل میکند و مینویسد که حضرت عمر رضی الله عنه بعد از صحبت آن زن فرمود: بار الها! مرا ببخش و افزود: همه از عمر رضی الله عنه فقیه تر هستند. سپس بر منبر رفت و گفت: ای مردم! من شما را از افزایش مهریه ها منع کرده بودم ولی اکنون اعلان می کنم که هر کس به هر اندازه ای که می تواند و توافق می کند مهریه بدهد و هیچ محدودیتی نیست.9
مطمئناً شخص شبهه ساز از این روایت مشهور با خبر بوده اند ولی نقل نکرده اند چون اگر نقل میکردند کل استناد ایشان باطل میشد و به جای اینکه این روایت به نفعش باشد به ضررش میشد.
گذشته از آن حضرت عمر رضی الله عنه از مال خودش داده است و خلاف شرع نیز نکرده است و آن هم به نیت اکرام و احترام اهل بیت این مهریه را بر خود تحمیل کرده است.. آیا شما با اکرام و احترام اهل بیت مخالفید؟؟

شبهه: آیا عمر از ام كلثوم فرزندی داشته است؟
یكى از چیزهایى که اصل وقوع این ازدواج را زیر سؤال مى‌برد، فرزندانى است كه براى امّ‌كلثوم تراشیده‌اند.
فرزندی نداشت:
مسعودى شافعی در باره اولاد عمر مى‌نویسد:فرزندان عمر: او فرزندانى به نام هاى ذیل داشت: عبد الله و حفصه همسر پیامبر صلی الله علیه و سلم‌ و عاصم و عبید الله و زید از یك مادر؛ و عبد الرحمن و فاطمه و دخترانى دیگر، و عبد الرحمن اصغر وهمو است كه به خاطر شرابخوارى حد خورده و معروف به ابى شحمه است، این ها هم از یك مادر هستند.
طبق این نقل خلیفه دوم فقط یك پسر به نام زید داشته كه او هم برادر عاصم و عبید الله بود كه مادر آن‌ها امّ‌كلثوم بنت جرول است و هیچ نامى از فرزندان عمر از امّ‌كلثوم در این نقل دیده نمى‌شود.

جواب:
میبینید که او نام همه فرزندان حضرت عمر صلی الله علیه را نیاورده و از همسرانش نیز یادی نکرده و در مورد دخترانش نیز بعد از نام بردن چند نفرشان میگوید: ( و بنات آخر) و دخترانی دیگر!!
البته اگر به دیگر کتب مسعودی سری بزنیم میبنیم که ایشان از دو زید نام برده اند.
مسعودی شیعی در تنبیه و الاشراف مینویسد:
وكان لعمر من البنین تسعة ، عبد الله وعبد الرحمن الأكبر وزید الأكبر وعبید الله المقتول بصفین وعاصم وزید الأصغر وعبد الرحمن الأصغر وعیاض وعبد الله الأصغر ، المعقبون منهم أربعة عبد الله الأكبر وعاصم وعبید الله وعبد الرحمن الأصغر ، ... .10
پس مسعودی چنین چیزی نگفته، مگر اینکه به دروغ به آن نسبت دهید. و یا خود را به خواب بزنید.
ادامه شبهه:یك فرزند داشت:
بیهقى در سنن كبراى خود مى‌نویسد:امّ‌كلثوم، عمر با او ازدواج كرده و براى او زید بن عمر را به دنیا آورد كه در شب درگیرى ابن مطیع، ضربه اى به او وارد شده و تا زمان مردن، از این ضربه در رنج بود؛ سپس پس از عمر، عون بن جعفر با امّ‌كلثوم ازدواج كرد اما از او صاحب فرزندى نشد تا از دنیا رفت.
و نویرى در نهایة الأرب و صفدى و ابن کثیر نیز، فقط یك فرزند براى امّ‌كلثوم نقل مى‌كنند.
جواب:
اگر سنن بیهقی برای شما حجت است میبینیم که او به وقت شمردن فرزندان زینب کبری از عبدالله بن جعفر ، فقط عبدالله وعون را نام میبرد!
فاما زینب فتزوجها عبد الله بن جعفر فماتت عنده وقد ولدت له على بن عبد الله بن جعفر واخا له آخر یقال له عون - واما ام كلثوم فتزوجها عمر...11
و شیخ نویری و صفدی که مدعی آنها را گواه گرفته نیز تنها یک فرزند برای زینب و عبدالله بن جعفر ذکر کرده اند!!!
و آخرین گواه مدعی علامه ابن کثیر است که ایشان نیز فقط از زید نام برده و زینب و عبدالله بن جعفر را بدون فرزند ذکر کرده است!!!12
دیدید که در همین آدرسهایی که خودتان داده اید، در مورد فرزندان زینب اختلاف بیشتر از فرزندان ام کلثوم است،و تقریباً هیچ کدام از آنها قول مشهور و اجماع را نقل نکرده اند که همان " 4" فرزند باشد..13
پس آیا شما این اختلافات را در جهت رد کردن ازدواج زینب کبری با عبدالله بن جعفر به کار میبرید؟؟

ادامه دارد.....
1 ـ تاریخ‏الخمیس، ج1، ص278، و ذخائرالعقبی، ص52.
2 -تاریخ‏الخمیس، ج1، ص277، و ذخائرالعقبی، ص52 و مقاتل‏الطالبیین، ص48
3 -مقتل‏الحسین، خوارزمی، ج1، ص83
4 -مشکل الآثار، طحاوی، ج1، ص47
5 -ـ از جمله : تاریخ‏الخمیس، ج1، ص277، و ذخائرالعقبی، ص52، و بحارالانوار، ج43، ص8
6 -مسارّ الشیعه، ص54، نشر کنگره جهانی بزرگداشت هزارمین سال وفات شیخ مفید. منتهی‏الآمال، ج1، ص168، باب دوم
7 - تاریخ‏الائمه، ضمن مجموعه نفیسه، ص 6، نشر بصیرتی؛ تاج‏الموالید، ضمن مجموعه نفیسه، ص97 ؛ توضیح‏المقاصد، ضمن مجموعه نفیسه، ص526
8 - حیاة الحیوان الكبرى دمیری ص 482 ،دار الكتب العلمیة ، بیروت ، لبنان ، 2003 م
9 -مجمع الزوائد و منبع الفوائد ج4 صص 283 و 284 ، دار الكتب العلمیة - بیروت - لبنان
10 - التنبیه والإشراف المسعودی ص 251 - 252 .. ناشر : دار صعب - بیروت - لبنان
11 - سنن الكبرى ،بیهقی ، ج 7، ص 70 ،دار الفکر
12 -البدایه و النهایه ج 5 ص 330
13 -البته همانطور که گفتم اختلافات در مورد فرزندان حضرت زینب بسیار زیاد است و این قول نیز به نظر بنده از همه صحیحتر بود والله اعلم بالصواب.
     
  
مرد

 
جواب كوبنده در مورد شبهه ازدواج ام كلثوم با عمر رضی الله عنه (4)ادامه

ادامه شبهه: دو فرزند داشت:

اكثر عالمان سنى، گفته‌اند كه دو فرزند داشته است؛ آن‌ها در ذكر فرزندان عمر از امّ‌كلثوم چنین گفته‌اند:
مصعب زبیری :و زید اكبر، فرزندى نداشت و رقیه؛ مادر این دو امّ‌كلثوم دختر علی بن ابى طالب بن عبد المطلب بن هاشم است و مادر او نیز فاطمه دختر رسول خدا (ص)‌ است.
و ابن حبان و طبری و ابن اثیر نیز چنین نوشته اند.

سه فرزند داشت:
بلاذرى در انساب الأشراف دختران امّ‌كلثوم از عمر را دو نفر معرفى مى كند كه با زید سه فرزند مى شوند:عبد الرحمن بن زید بن خطاب، همسر او فاطمه دختر عمر بود كه مادرش امّ‌كلثوم دختر علی بن ابى طالب و مادر بزرگش فاطمه دختر رسول خدا (ص) است. برادر پدرى و مادرى او زید بن عمر است و براى عبد الرحمن، فرزندى به نام عبد الله و یك دختر به دنیا آورد.
ابراهیم بن نحام بن عبد الله بن اسید بن عبد بن عوف بن عبید بن عویج بن عدى بن كعب،‌ همسر او رقیه دختر عمر بود، خواهر پدرى حفصه؛ و مادرش امّ‌كلثوم دختر علی بن ابى طالب.

جواب:
باز هم خود مدعی اجماع اهل سنت را میدانند ولی موش و گربه بازی راه انداخته اند. در عجبم از کار جناب استاد!
در مورد سخن بلاذری هم میگویم: ایشون اشتباه کرده اند همانطور که در مسائل زیادی اشتباه کرده اند مانند ذکر فرزندان حضرت علی و عبدالله بن جعفر و ....
ایشان برای زینب کبری 6 فرزند نوشته اند! و تعداد دختران حضرت علی علیه السلام را 20 دختر نوشته اند!!
و در اینجا هم فاطمه را دختر ام کلثوم دانسته است که صحیح نیست بلکه فاطمه دختر أم حكیم بنت حارث بن هشام بن مغیرة است که با عبدالرحمن بن زید بن خطاب ازدواج کرد.
و همانطور که در ابتدای بحث گفته شد ، علما در مورد تعداد فرزندان زینب کبری نیز بسیار جدل داشته اند که بعضی تنها یک پسر و بعضی دو پسر و بعضی یک پسر و یک دختر ،و یک پسر و دو دختر،و سه پسر و یک دختر،و سه پسر و دو دختر، و فقط چهار پسر،و چهار پسر و یک دختر، و پنج پسر و یک دختر را ذکر کرده اند که البته بیش از این نیز اختلاف کرده اند .
و در اینجا جا دارد که اختلاف علما را در ذکر تعداد دختران14 حضرت علی علیه السلام نیز متذکر شویم که این اختلاف از 15 تا 28 دختر!! متفاوت هستند:
(مختصراً) مسعودی پانزده دختر را ذکر کرده ،15 شیخ مفید شانزده،16 علوی نسابه هفده17 یعقوبی هجده18 طبری نوزده،19 و بلاذری بیست دختر 20 و سیدابن طقطقی بیست و هشت!!21
جناب مدعی این اختلافات بسیار جزئی در مورد فرزندان سیدة ام کلثوم را دلیل بر عدم وقوع ازدواج گرفته اند. و ما با استفاده از قدیمی ترین کتب ثابت کردیم که این اختلافات در مورد دختران عبدالله بن جعفر و حضرت علی(ع) نیز چندین برابر وجود دارد.پس طبق برداشت شما میشود گفت:حضرت علی رضی الله عنه اصلاً ازدواج نکرده اند که بچه ای داشته باشد! زینبی در کار نبوده که عبدالله بن جعفر بخواهد با وی ازدواج بکند!!! حالا اگر ما اینگونه بگوییم شما به ما نمیخندید؟؟؟ میخندید؟! پس اولی تر است که اول بخودتان بخندید!
در ضمن قدیمی ترین تاریخی که زید و رقیه را فرزند حضرت عمر از ام کلثوم میداند سیره ابن اسحاق شیعی است پس حتماً او بوده که این فرزندان را تراشیده!؟!
شبهه: زید اصغر بزرگتر از زید اكبر!!!
اهل سنت براى عمر بن الخطاب دو فرزند به نام‌ زید ذكر كرده‌اند، یكى از امّ‌كلثوم بنت جرول و یكى از امّ‌كلثوم دختر امیر مؤمنان. امّ‌كلثوم بنت جرول در جاهلیت زن عمر بود و با اسلام آوردن عمر از او جدا شد و سپس با شخص دیگرى ازدواج كرد.
ابن حجر عسقلانى مى‌نویسد:زید بن عمر بن خطاب قرشى عدوى، برادر عبد الله بن عمر اصغر؛ مادر آن دو امّ‌كلثوم دختر جرول است كه همسر عمر بوده و هنگامى كه آیه "ولا تمسكوا بعصم الكوافر" نازل شد، اسلام بین آن دو جدایى انداخت؛ سپس ابوجهم بن حذیفه با او ازدواج كرد؛ و پیش از او عمر همسر او بود؛ زبیر و غیر او این مطلب را ذكر كرده‌اند و این نشان مى دهد كه زید (اصغر) در حیات پیامبر به دنیا آمده است.
نكته جالب توجه در این نقل این است كه پسر امّ‌كلثوم بنت جرول را كه در زمان رسول خدا به دنیا آمده، "زید اصغر" نامیده‌اند و زید پسر امّ‌كلثوم دختر امیر مؤمنان را "زید اكبر". این مطلب اصل وجود فرزندى به نام زید از امّ‌كلثوم دختر امیر مؤمنان علیه السلام را زیر سؤال مى‌برد. چگونه مى‌شود كه پسر بزرگتر را "زید اصغر" نامید و پسر كوچكتر را "زید اكبر"!!!.
بنابراین با کلام عالمان اهل سنت ثابت شد که امّ‌كلثوم ،دختر ابوبکر است و زید فرزند عمر هم از امّ‌كلثوم بنت جرول بوده، نه از امّ‌كلثوم دختر امیر مؤمنان علیه السلام و اهل سنت با استفاده از همین تشابه اسمى، این افسانه را ساخته‌اند.

جواب:
اثبات وجود زید الاصغر پر از ابهام است.
علمایی که از زید اصغر نام میبرند آن را با کلمه "قیل (= گفته شده)" فرزند ام کلثوم(ملیکه) بنت جرول نوشته اند ، ولی!!
1-در اکثر کتب وقتی نامی از بنت جرول به میان آمده او را فقط به عنوان همسر حضرت عمر رضی الله عنه و مادر عبیدالله معرفی کرده اند. و از زیدنامی نمیبرند.
2-در ذکر نام همسر و فرزندان حضرت عمر رضی الله عنه اینگونه آمده:
ابن کثیر و مانند او را نووی و ابن اسحاق وابن حجر گفته اند : وتزوج ملیكة بنت جرول فولدت له عبید الله فطلقها فی الهدنة، فخلف علیها أبو الجهم بن حذیفه. 22
ابن قتیبه(و امام نووی مانند آن) نیز در ذکر فرزندان حضرت عمر رضی الله عنه اسمی از زید اصغر نیاورده و اینگونه مینویسد:
ولد عمر بن الخطاب لصلبه وأعقابهم: وولد عمر بن الخطاب عبد الله وحفصة أمهما زینب بنت مظعون، وعبید الله وأمه ملیكة بنت جرول الخزاعیة، وعاصما وأمه جمیلة بنت عاصم بن ثابت حمى الدبر، وفاطمة وزیدا وأمهما أم كلثوم بنت علی بن أبی طالب من فاطمة بنت رسول الله صلى الله علیه وسلم، ویقال إن اسم بنت أم كلثوم من عمر رقیة، و....23
و همانطور که دیدید از یک زید نام برده یعنی زید از ام کلثوم دختر فاطمه علیها سلام و در صفحه بعد کتابش نیز در شرح حال فرزندان عمر رضی الله عنه شرح حال وی را بدون قید"اصغر" یا "اکبر" ذکر کرده است.
و اکثر آنهایی که دو زید را برای حضرت عمر نوشته اند از محمد بن عمر واقدی تبعیت میکنند که قبلاً گفتیم او شخصی متروک و غیر ثقه می باشد.
حاج عبدالله احمدیان میگوید:حضرت عمر رضی الله عنه جهت ابراز نهایت محبت نسبت به برادر شهیدش(زید بن خطاب)، او را "زید" نامید.24 و میدانیم که زید بن خطاب در جنگ یمامه شهید شدند و این را هم میدانیم که علمایی که از زید اصغر نام میبرند تولد او را در حیات رسول الله صلی الله علیه وسلم میدانند، یعنی قبل از شهادت زید بن خطاب، پس این موضوع ثابت میکند که زید اصغری در کار نبوده و تنها وجود زید نوه حضرت علی علیه السلام صحت دارد. که سالها بعد از شهادت زید بن خطاب به دنیا آمده است.
*مدعی ایراد گرفته اند که چرا زید کوچکتر را اکبر و زید بزرگتر را(در صورت صحت البته) اصغر مینامیم!
جواب: پسوند های اکبر و اصغر و اوسط را اکثراً بعدها علمای انساب برای تشخیص فرزندان به کار برده اند و چون از بعضی گفته ها بر می آیدکه حضرت عمر رضی الله عنه خود شخصاً فرزند ام کلثوم را زید اکبر نامید،25 علمای انساب نیز پسر بنت جرول راکه زید نام داشت و پسوند اکبر و یا اصغر نیز نداشت، زید اصغر گفتند.(البته آنهایی که به وجود زید اصغر اعتقاد داشته اند.)
قاضی مروزی از علمای اهل تشیع مینویسد: به نظر می‌رسد در زمان حیات حضرت فاطمه رضی الله عنها، حضرات زینب و ام‌کلثوم ملقب به کبری نبوده‌اند و این پسوند بعدها به نام آنها افزوده شده است. همچنین در عرف عرب نامگذاری شماری از فرزندان به یک نام (گاهی پنج تا ده تن به یک نام) رایج و معمول بود. 26
گذشته از آن در بین دختران و فرزندان حضرت علی علیه السلام نیز این اشتباه مشهود است.. مثلاً:
شیخ مفید و ابن البطریق و طبرسی نقل میکنند که نام ام کلثوم، زینب صغری بوده!
ولی ما ثابت کردیم که ام کلثوم از زینب(س) بزرگتر بوده، حال شیعیان این تناقض را چگونه حل میکنند؟؟ هر طور حل کردند ما هم به همان شیوه عمل میکنیم!
و یا اینکه برای حضرت علی علیه السلام دختر دیگری به جز ام کلثوم الکبری که نامش زینب صغری بوده ذکر کرده اند،و دختر دیگری نیز با نام زینب صغری نوشته اند!
ابن البطریق: وأولاده أمیر المؤمنین علیه السلام سبعة وعشرون ذكرا وأنثى :..زینب الصغرى المكناة أم كلثوم . أمهم فاطمة البتول سیدة نساء العالمین ابنة سید المرسلین محمد خاتم النبیین .... نفیسة ، زینب الصغرى ، رقیة الصغرى .. 27
دراین حال چگونه میتوان ام کلثوم را(اگر او را کوچکتر از زینب کبری بگیریم) زینب صغری خواند؟؟ مگر نباید در این صورت او زینب الاوسط نامیده میشد؟؟ مگر دو دختر با یک اسم و یک پسوند میشود؟
اینها همه جدلهای علمای انساب و تراجم است و هیچ ربطی به ازدواج آن دو بزرگوار ندارد.. ما نمیتوانیم با اشتباهات چند "عالم" کل ازدواج را منکر شویم اگر اینگونه بود ازدواج حضرت علی و عبدالله بن جعفر و ام حسن رضی الله عنهما و.. همه و همه را میتوان زیر سوال برد!!
و به همین دلیل است که علمای اهل تشیع در این مورد تعجبها کرده اند و مینویسند :
ام کلثوم زینب الصغری، او الوسطی بنت مولانا امیرالمومنین و فاطمة الزهرا صلوات الله علیهما ..28
ام کلثوم زینب الصغری، یا زینب وسطی دختر امیرالمومنین و فاطمة الزهرا صلوات الله علیهما...
و آقای محمد تقی تستری نیز بعد از ذکر قول شیخ مفید میگوید: این زینب صغری نیست چون کوچکتر از او نیز زینب هست و این زینب وسطی است و نه صغری!!29
در مستدرک سفینة البحار میخوانیم:
فی كتاب السیدة زینب قال: زینب الوسطى بنت أمیر المؤمنین (علیه السلام) امها وام إخوتها الحسن والحسین ومحسن وزینب الكبرى ورقیة فاطمة الزهراء (علیها السلام) كناها الرسول بام كلثوم. وأما زینب الصغرى بنت أمیر المؤمنین وامها ام ولد تزوجت ابن عمها محمد بن عقیل.....
میبینید که ایشان زینب الصغری همسر حضرت عمر را زینب وسطی نوشته اند.
و یا این اشتباه شیخ طبرسی که در ذکر اولاد حضرت علی علیه السلام مینویسد:
وأما زینب الصغرى فكانت عند محمد بن عقیل فولدت له عبد الله وفیه العتب من ولد عقیل . وأما أم هانئ ...وأما نفیسة فكانت عند عبد الله الأكبر بن عقیل فولدت له أم عقیل . وأما زینب الصغرى فكانت عند عبد الرحمن بن عقیل فولدت له سعدا وعقیلا .30
و همینطور در ذکر فرزندان حضرت عمر رضی الله عنه نیز چنین چیزی موجود است چنانکه ابن اثیر در الکامل مینویسد:و حضرت عمر رضی الله عنه با لهیة ازدواج کرد که زنی از یمن بود و عبدالرحمن الاوسط از او به دنیا آمد و گفته اند الاصغر( ونه الاوسط)

*******
البته به طور قطع نمیتوان وجود زید فرزند ام کلثوم بنت جرول را منکر شد ولی این جدلها ، جدلهای ما بین علمای انساب است و مسعوی نقل صحیح را اینگونه مینویسد:
وكان لعمر من البنین تسعة ، عبد الله وعبد الرحمن الأكبر وزید الأكبر وعبید الله المقتول بصفین وعاصم وزید الأصغر وعبد الرحمن الأصغر وعیاض وعبد الله الأصغر ، المعقبون منهم أربعة عبد الله الأكبر وعاصم وعبید الله وعبد الرحمن الأصغر ، ... .31
زید الاکبر را همراه عبیدالله فرزند ام کلثوم بنت جرول می آورد و میبینیم که او بر خلاف خیلی ها پسوند اکبر را برای او به کار میبرد که شاهدی دیگر باشد بر اینکه این اختلافات ربطی به اصل ازدواج ندارد بلکه همه و همه اختلافات علماست.

14 -در بین علمای شیعه (و سنی) در این مورد اختلاف بسیار بالاست!! تا حدی که بعضی (شیخ مفید) فرزندان پسر و دختر حضرت علی را 17 نوشته اند و بعضی(مسعودی) 25 تن و بعضی تا 33 فرزند هم پیش رفته اند!!
15 - مروج الذهب المسعودی، ج3 ص63ـ64
16 - الارشاد شیخ المفید، ج1، ص354
17 - المجدی فی انساب الطالبیین العلوی النسابه، ص11
18 - تاریخ الیعقوبی، ج2، ص213
19 - تاریخ طبری، ج4، ص118
20 - انساب الاشراف البلاذری، ج2، ص411ـ414
21 - الاصیلی فی انساب الطالبیین ابن طقطقی ص59ـ60. ابن طقطقی معتقد است حضرت علی ع سه دختر به نام ام کلثوم داشته است!
22 -بدایه و النهایه ج7 ص 139 البته در ادامه مینویسد: وقال الواقدی: هی أم كلثوم بنت جرول فولدت له عبید الله وزیدا الاصغر. که گفتیم واقدی شخصی غیر ثقه و متروک هستند. المنهاج شرح صحیح مسلم بن الحجاج امام النووی ج5 ص 205؛ الإصابة فی معرفة الصحابة ج4 ص141 رقم 4826
23 - المعارف ابن قتیبه در ذکر فرزندان حضرت عمر رضی الله عنه؛تهذیب الاسماء امام نووی، ج2 ص5
24 -سیمای صادق فاروق اعظم،حاج عبدالله احمدیان؛ با این سند: الاصابه و ابن سعد به نقل اخبار عمر، ص394.
25 -حاج عبدالله احمدیان در سیمای صادق فاروق اعظم میگوید:حضرت عمر(رض)به علت حبی که نسبت به برادرش زید داشت فرزند ام کلثوم بنت علی را زید اکبر نامید. و الله اعلم.
26 - الفخری فی انساب الطالبین المروزی ص245 ـ247
27 - العمدة ابن البطریق ص 30 - 31
28 - مستدركات علم رجال الحدیث ج8 ص559
29 - قاموس الرجال محمد تقی تستری ج 12 ص 216
30 -إعلام الورى بأعلام الهدى الطبرسی ج 1 - ص 397
31 - التنبیه والإشراف المسعودی ، ص 251 - 252 .. دار صعب - بیروت - لبنان
     
  
مرد

 
پاسخ از اهل سنت


در دروغ بودن ازدواج ام کلثوم با عمر .........و البته احتمالات مطرح شده


عمر و ابوبکر مستقیم و چند بار با واسطه خواستگاری فاطمه رفتند و پیامبر هر دو را لایق ازدواج با زهرا ندانست و انها را برگرداند


علی ع در اولین خواستگاری لایق زهرا شناخته شد و ازدواج کرد

حال علی که براد وجانشین و وصی پیامبر و موقعیتش به گفته خوده پیامبر نسبت به مردم دقیقا همان موقعیت پیامبر است دختر زهرا را به کسی میدهد که پیامبر لایق زهرا ندانست اش .......هیجده سال بعد ؟؟؟؟؟


عالمان اهل سنت که معتقد بودند ام کلثوم فرزند زهرا و علی ع نیست


برخى از دانشمندان سنى نيز فرزندان حضرت زهرا سلام الله عليها را فقط چهار نفر و يا سه نفر ذكر و هيچ نامى از امّ‌كلثوم نبرده‌اند. صالحى شامى در سبل الهدى و الرشاد مى‌نويسد:
الثاني: في ولده - رضي الله تعالى عنهم - له من الولد الحسن والحسين ومحسن وزينب الكبرى من فاطمة - رضي الله تعالى عنهم - وله أولاد من غيرها كثيرون.
فرزندان علي رضى الله عنه از فاطمه زهرا؛ حسن، حسين، محسن و زينب كبرى بود و از ديگر زنانش فرزندان زيادى داشت.
الصالحي الشامي، محمد بن يوسف (متوفاي942هـ)، سبل الهدى والرشاد في سيرة خير العباد، ج 11، ص 288، تحقيق: عادل أحمد عبد الموجود وعلي محمد معوض، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت، الطبعة: الأولى، 1414هـ.



و شهاب الدين قليوبى (متوفاي1069هـ) در حاشيه‌اى كه بر شرح جلال الدين محلى بر منهاج الطالبين دارد، فرزندان امير مؤمنان عليه السلام را سه نفر ذكر كرده و از جلال الدين سيوطى نيز همين مطلب را نقل مى‌كند:
قوله: ( والاعتبار بالأب ) أي إلا في حقه (ص) فإن أولاد بنته فاطمة وهم الحسن والحسين وأولادهما من الذكور ينتسبون إليه، وهم الأشراف في عرف مصر وإن كان الشرف أصالة لقبا لكل من أهل البيت، وأما أولاد زينب بنت فاطمة، وكذا أولاد بنات الحسن والحسين وأولادهما من غيرهم، فإنهم ينتسبون إلى آبائهم وإن كان يقال للجميع أولاده (ص) وذريته.
فائدة: قال الجلال السيو


طي رحمه الله لم يعقب من أولاده (ص) إلا فاطمة الزهراء فإنها ولدت من علي رضي الله عنه الحسن والحسين وزينب، وتزوجت زينب هذه بابن عمها عبد الله فولد له منها علي وعون الأكبر وعباس ومحمد وأم كلثوم، وكل ذرية فاطمة يقال لهم أولاده (ص) وذريته لكن لا ينسب إليه منهم إلا الذكور من أولاد الحسن والحسين خاصة لنصه على ذلك ا ه.
اين سخن كه فرزند به پدر نسبت داده مى شود، صحيح است؛ مگر در حق رسول خدا (ص)؛ چون فرزندان فاطمه؛ يعنى حسن و حسين و فرزندان پسر اين دو به آن حضرت ن سبت داده مى شود كه در عرف مردم مصر به آنان اشراف مى‌گويند؛ اگر چه اشراف لقبى است براى هر يك از اهل بيت.


و اما فرزندان زينب دختر فاطمه و همچنين فرزندان دختران حسن و حسين و اولاد اين دو كه از غير اهل بيت هستد به پدرانشان نسبت داده مى شوند؛ اگر چه به همه آنان زريه و فرزندان رسول خدا (ص) نيز گفته مى‌شود.
جلال الدين سيوطى گفته است: رسول خدا (ص) فرزندى غير از فاطمه نداشت،‌ وفاطمه پس از ادواج با علي فرزندانى به نام حسن، حسين و زينب به دنيا آورد،‌ و زينب با پسر عمويش عبد الله ازدواج كرد كه از وى فرزندى به نام علي، عون اكبر، عباس، محمد و امّ‌كلثوم داشت. به تمام فرزندان فاطمه، فرزندان رسول خدا (ص) نيز مى گويند؛ ولى فقط فرزندان پسر از اولاد حسن و حسين مى‌گويند به آن حضرت نسبت داده مى شود؛ چون خود پيامبر بر اين موضوع تصريح فرموده است.
القليوبي، شهاب الدين أحمد بن أحمد بن سلامة (متوفاي1069هـ)، حاشية قليوبي على شرح جلال الدين المحلي على منهاج الطالبين، ج 3، ص 236، تحقيق: مكتب البحوث والدراسات، ناشر: دار الفكر، بيروت، الطبعة: الأولى، 1419هـ - 1998م.
و شيخ محمد خضرى از دانشمندان اهل سنت مصر نيز فرزندان فاطمه زهرا سلام الله عليها را فقط سه نفر مى‌داند:
زواج علي بفاطمة عليهما السلام. وفي هذه السنة تزوج علي بن أبي طالب وعمره إحدى وعشرون سنة بفاطمة بنت رسول الله، وسنها خمس عشرة سنة، وكان منها عقب رسول الله صلى الله عليه وسلم بنوه: الحسن والحسين وزينب.
در سال دوم پس از هجرت، علي كه بيست و يك سال داشت با فاطمه كه پانزده سال داشت ازدواج كرد و فرزندان رسول خدا؛ يعنى حسن، حسين و زينب نتيجه اين ازدواج بودند.
الخضري، الشيخ محمد (متوفاي1298هـ)، نور اليقين في سيرة سيد المرسلين، ج 1، ص 111، تحقيق: أحمد محمود خطاب، ناشر: مكتبة الإيمان - المنصورة / مصر، الطبعة: الأولى، 1419هـ - 1999م.




شواهد اين ديدگاه:

شواهد بسيارى مى‌توان بر اثبات اين نظريه اقامه كرد كه به چند شاهد بسنده مى‌كنيم:
1. در هيچ روايت صحيح السندي بين نام ام كلثوم و زينب جمع نشده است:
نخستين شاهد اين است كه در هيچ روايت صحيح السندى در منابع شيعه، در باره فرزندان فاطمه زهرا سلام الله عليها و ماجراهايى که به ايشان مربوط مى‌شود، نام زينب و امّ‌كلثوم با هم نيامده؛ بلکه تنها يا نام زينب آمده است و يا نام امّ‌كلثوم.
و نيز در هيچ روايت صحيح السندى از روايات شيعيان به اين مطلب تصريح نشده است كه خليفه دوم با دختر فاطمه زهرا سلام الله عليها ازدواج كرده باشد؛ بلكه تمام روايات امّ‌كلثوم را دخترى در خانه امام علي معرفى كرده‌اند.
و تنها چيزى كه به عنوان مدرك به آن استدلال شده است، اجتهادات و سخنان برخى از علما است كه اين هم نمى‌تواند براى ديگران حجت باشد.
2. عبد الله بن جعفر با چه كسي ازدواج كرده است:
اهل سنت با سند‌هاى صحيح نقل كرده‌اند كه عبد الله بن جعفر همزمان با يكى از همسران امير مؤمنان و دختر آن حضرت ازدواج كرده است. در برخى از روايات، نام اين دختر امّ‌كلثوم و در برخى ديگر نام او زينب نقل شده است.
محمد بن اسماعيل بخارى مى‌نويسد:
وَجَمَعَ عبد اللَّهِ بن جَعْفَرٍ بين ابْنَةِ عَلِيٍّ وَامْرَأَةِ عَلِيٍّ.
عبد الله بن جعفر با همسر علي و دختر علي همزمان ازدواج کرد.
البخاري الجعفي، محمد بن إسماعيل أبو عبدالله (متوفاي256هـ)، صحيح البخاري، ج 5، ص 1963، كِتَاب النِّكَاحِ، بَاب ما يَحِلُّ من النِّسَاءِ وما يَحْرُمُ، تحقيق د. مصطفى ديب البغا، ناشر: دار ابن كثير، اليمامة - بيروت، الطبعة: الثالثة، 1407 - 1987.
در شرح اين روايت، برخى از عالمان اهل سنت اين دختر را زينب معرفى کرده‌اند:
وجمع عبد الله بن جعفر بين بنت علي وامرأته أما امرأة علي فهي ليلى بنت مسعود وأما بنته فهي زينب.
عبد الله بن جعفر با يكى از همسران علي و دختر او ازدواج كرد. اما همسر او ليلى بنت مسعود و دخترش زينب بود.
العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر أبو الفضل (متوفاي852هـ)، هدي الساري مقدمة فتح الباري شرح صحيح البخاري، ج 1، ص 321، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، محب الدين الخطيب، ناشر: دار المعرفة - بيروت – 1379هـ.
عده‌اى نيز او را امّ‌كلثوم معرفى کرده‌اند:
حَدَّثَنَا سعيد حَدَّثَنَا جَرِير بن عَبد الحميد عَن قثم مولى آل العباس قال جمع عَبد الله بن جعفر بين ليلى بنت مَسعود النهشلية وكانت امرأة على وبين أم كلثوم بنت على لفاطمة بنت رسول الله صلى الله عليه وسلم فكانتا امرأتيه.
عبد الله بن جعفر بين ليلى دختر مسعود نهشلى كه در زمانى همسر علي بود و بين دخترش امّ‌كلثوم فرزند فاطمه يادگار رسول خدا (ص) جمع كرد و هر دو در يك زمان همسران عبد الله بودند.
الخراساني، سعيد بن منصور (متوفاي227هـ)، سنن سعيد بن منصور، ج 1، ص 286، ح1011، تحقيق: حبيب الرحمن الأعظمي، ناشر: الدار السلفية - الهند، الطبعة: الأولى، 1403هـ ـ 1982م .
سند اين روايت كاملا صحيح است. ابن حجر پس از نقل اين روايت مى‌گويد:
وقال بن سيرين لا بأس به وصله سعيد بن منصور عنه بسند صحيح
اين حديث ايرادى ندارد؛ چون سعيد بن منصور آن را با سند صحيح نقل كرده است.
العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر أبو الفضل (متوفاي852 هـ)، فتح الباري شرح صحيح البخاري، ج 9، ص 155، تحقيق: محب الدين الخطيب، ناشر: دار المعرفة - بيروت.
و پسر احمد بن حنبل نيز اين دختر را امّ‌كلثوم مى‌داند:
كانت عند عبد الله بن جعفر أم كلثوم بنت علي وليلى بنت مسعود وامرأة علي النهشلية.
امّ‌كلثوم دختر علي و ليلى دختر مسعود نهشلى كه زمانى همسر علي بوده است،‌ همزمان در خانه عبد الله بن جعفر و همسران وى بوده‌اند.
عبد الله بن أحمد بن حنبل (متوفاي290 هـ)، مسائل أحمد بن حنبل رواية ابنه عبد الله ج 1، ص 349، تحقيق: زهير الشاويش، ناشر: المكتب الإسلامي - بيروت، الطبعة: الأولى، 1401هـ ـ 1981م .
و بيهقى نيز در دو كتاب خود نام همسر عبد الله بن جعفر را امّ‌كلثوم آورده است:
جمع عبد الله بن جعفر بين ليلى بنت مسعود والنهشلية وكانت امرأة علي وبين أم كلثوم بنت علي لفاطمة فكانتا امرأتيه.
عبد الله بن جعفر بين ليلى دختر مسعود نهشلى كه پيش از آن همسر علي بود و بين دخترش امّ‌كلثوم فرزند علي از فاطمه جمع كرد و هر دو در يك زمان همسران عبد الله بودند.
البيهقي، أحمد بن الحسين بن علي بن موسى أبو بكر (متوفاي458هـ)، معرفة السنن والآثار عن الامام أبي عبد الله محمد بن أدريس الشافعي، ج 5، ص 294، تحقيق: سيد كسروي حسن، ناشر: دار الكتب العلمية ـ بيروت.
البيهقي، أحمد بن الحسين بن علي بن موسى أبو بكر (متوفاي458هـ)، سنن البيهقي الكبرى، ج 7، ص 167، ناشر: مكتبة دار الباز - مكة المكرمة، تحقيق: محمد عبد القادر عطا، 1414 - 1994.




وقتی اهل سنت حرف علمای متعدد خودشان را هم قبول نمیکنند

وقتی به هر بها و قیمتی برای اثبات رفاقت بین علی و عمر دست به هر دسیسه میزنند .......

اما دوستی ورفاقت بین علی و عمر ......مانند رفاقت اب و آتش است و ممکن نیست

Signature
مکن آنگونه که آزرده شوم از خویت .....دست بر دل نهم و پا بکشم از کویت
     
  
صفحه  صفحه 46 از 48:  « پیشین  1  ...  45  46  47  48  پسین » 
مذهب
مذهب

Fatemeh Zahras Martyrdom | شهادت زهرا: بزرگترین دروغ تاریخ

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA