ارسالها: 24568
#162
Posted: 28 May 2016 13:30
آشنایی با قدیمیترین ترجمههای قرآن در جهان
پایگاه مصری الیومالسابع، در گزارشی به معرفی قدیمیترین ترجمههای قرآن به ۸ زبان انگلیسی، فرانسوی، عبری، اسپانیولی، هلندی، روسی، ایتالیایی و سوئدی پرداخت.
خاورشناسان و مستشرقان از ديرباز براي فهم نص قرآن در صدد ترجمه آن به زبانهاي مختلف بودهاند و گاهي براي تحقق مقصود خويش اقدام به ترجمه قرآن به زبان گفتاري و عاميانه كردهاند.
پايگاه مصري اليومالسابع با اين مقدمه قديميترين ترجمههاي قرآن به 8 زبان انگليسي، فرانسوي، عبري، اسپانيولي، هلندي، روسي، ايتاليايي و سوئدي را معرفي كرده كه بدين قرار است:
ترجمه قرآن به زبان انگليسي
نخستين ترجمه قرآن به زبان انگليسي توسط «الكساندر راس» از روي ترجمه فرانسوي «آندره دوريه» ارائه شد و سپس جرج سيل (خاورشناس انگليسى و وكيل دعاوى در 1734 ميلادى ) بعد از مطالعه ترجمه فرانسوي دوريه به اين نتيجه رسيد كه اين برگردان چندان دقيق نيست، بنابراين تصميم به ترجمه مجدد قرآن گرفت. وي در سال 1734 ميلادي قرآن كريم را به صورت مستقيم از زبان عربي ترجمه كرد.
همچنين «رودول»، كشيش انگليسي اقدام به ترجمه قرآن بر اساس ترتيب نزول آيات به زبان انگليسي كرد كه اين ترجمه در سال 1833 ميلادي چاپ و منتشر شد.
ترجمه قرآن به زبان فرانسوي
«آندره دوريه»، سركنسول فرانسه در استانبول، براي نخستين بار، قرآن كريم را به صورت مستقيم و بيواسطه از عربي به فرانسه ترجمه كرد.
اين ترجمه براي نخستين بار در سال 1647 ميلادي در پاريس منتشر شد و تا سال 1775 ميلادي چندينبار تجديد چاپ شد و به دليل دقت بالايي كه در انتقال مفاهيم قرآن در اين ترجمه صورت گرفته بود، به عنوان منبعي براي ترجمه قرآن به ساير زبانهاي اروپايي مورد استفاده قرار گرفت.
ترجمه قرآن به زبان عبري
«هرمان ركندورف»، در سال 1857 ميلادي براي نخستين بار قرآن را به زبان عبري ترجمه كرد، وي در اين ترجمه بر تلاشها و تحقيقات مستشرقان غربي در حوزه قرآن استناد كرد و اين مسئله تأثير منفي بر تعامل وي با الفاظ و واژگان قرآن نداشت.
ترجمه قرآن به زبان اسپانيولي
در قرن سيزدهم ميلادي، «آلفونسو دهم» پادشاه اسپانيا دستور داد تا مفاهيم سوره «الإسراء» به زبان اسپانيولي ترجمه شود كه براي اين كار «ابراهيم الدون» پزشك ويژه خود را انتخاب كرد.
ترجمه قرآن به زبان روسي
قديميترين ترجمه قرآن به زبان روسي متعلق به سال 1776 ميلادي است كه در شهر «پتروگراد» (نام قديم سن پترزبورگ) در شمال روسيه انجام شد.
ترجمه قرآن به زبان ايتاليايي
در سال 1547 ميلادي «آندرهآ آريوابنه» ( Ander Arivaben ) قرآن كريم را به زبان ايتاليايي ترجمه كرد كه قديميترين ترجمه قرآن به اين زبان به شمار ميآيد.
ترجمه قرآن به زبان هلندي
ترجمه هلندي قرآن مجيد، با استناد به ترجمه آلماني «شوايگر» در سال 1641 در هامبورگ عرضه شد و سپس «گلازه ماكر» اقدام به ترجمه قرآن به زبان هلندي كرد كه اين ترجمه در سال 1658 ميلادي در شهر «ليدن» هلند منتشر شد.
ترجمه قرآن به زبان سوئدي
قديميترين ترجمه قرآن به زبان سوئدي در سال 1842 ميلادي توسط «هان فردريك سباستين»، سركنسول سوئد در مراكش انجام شد كه ترجمه وي به علت عدم تسلط كافي مترجم به زبان عربي و قواعد آن با انتقادات زيادي مواجه شد.
منبع خبر : HAMSHAHRIONLINE
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#164
Posted: 8 Jan 2017 22:39
علمالهدی: اختلاط میان زن و مرد در خانوادههای مذهبی هم نفوذ کرده است
احمد علمالهدی٬ نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خراسان رضوی با انتقاد از «اختلاط» میان زنان و مردان که به گفته وی «حتی در خانوادههای مذهبی نیز نفوذ» کرده٬ افزوده که شوهای لباس را «دشمنان خدا» برگزار میکنند و برخی سیاسیون هم «مشتی ولنگار» را دور خود جمع کردهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم٬ احمد علمالهدی در خطبههای نماز جمعه ۱۷ دی ماه مشهد گفته که «اصول اسلامی و دینی در مسئله عفت و حجاب باید رعایت شود.»
وی که در روز ۱۷ دیماه٬ همزمان با سالروز قانون کشف حجاب اجباری در دوران رضا شاه پهلوی سخن میگفت٬ از زنان به عنوان نیروهای «انسانساز» نام برده و هشدار داده که «دشمن میخواهد با توسعه بیحجابی این میدان را تخلیه کند
پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی بحثها دربارهٔ حجاب شدت گرفتهاست.
شهیندخت مولاوردی،معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده پیشتر گفته بود که در اجرای «قانون گسترش عفاف و حجاب موفق نبودهایم.»
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز شنبه ۳ خرداد ۹۳ طی یک سخنرانی با توصیه به این که «اینهمه هر روز در زندگی مردم دخالت نکنیم» این گونه اظهارنظر کرده بود که «نمیشود مردم را با زور و شلاق به بهشت فرستاد.»
این سخنان آقای روحانی واکنش شدید برخی از امامان جمعه از جمله احمد علمالهدی و احمد خاتمی را به دنبال داشت.
اخیرا آیتالله محمد اسحاق فیاض یکی از چهار مرجع مشهور در نجف، در دیدار با رییس قوه قضائیه ایران اعلام کرد که «به کارگیری زور و اجبار در امر ترویج حجاب موثر نیست».
به گفته امام جمعه مشهد٬ «الگوها و نمادهایی که از دروازه غرب به عنوان مدل تازه وارد کشور میشود و شوهای لباسی که دشمنان خدا تشکیل میدهند و موارد فسق و فجوری که به دست وابستگان غربی انجام میشود برای تهی کردن کشور از نیروی انسانی است.»
آقای علمالهدی با انتقاد از آنچه «اختلاط» میان زن و مرد نامیده٬ از این که این پدیده «حتی در خانوادههای مذهبی» هم «نفوذ» کرده٬ ابراز تاسف کرده و خواستار «جدی» گرفته شدن آن شده است.
وی اضافه کرده که «اختلاط زنان و مردان خطرناک است و جلسات خانوادگی و مهمانیهای این چنین خطرناک است و منشا فساد در کانون یک خانواده متدین است. این آفت اختلاط باید از زندگی برداشته شود.»
این برای نخستینبار نیست که انتقادهایی از وضعیت حجاب و عفاف در خانوادهها و شهرهای مذهبی ایران منتشر میشود.
۱۸ آبان سال ۹۴ نیز محمدسعید منتظرالمهدی٬ معاون اجتماعی نیروی انتظامی از دریافت گزارشهایی مبنی بر رعایت نشدن «حجاب و عفاف» در قم خبر داده بود.
وبسایت خبری قمنگار هم ۱۳ آبانماه همان سال با انتشار خبری درباره از بین رفتن تدریجی پوشش چادر به عنوان «نماد و نشانه شهر قم» ٬ از رواج «موهای هفت رنگ و آرایش تند و صدای موزیکال تق تق پاشنه کفشها» در این شهر مذهبی انتقاد کرده است.
نماینده آیت الله علی خامنهای در استان خراسان رضوی در ادامه خطبههای نماز جمعه٬ از متولیان فرهنگی ایران که فکر میکنند «حجاب با فرهنگسازی درست میشود»٬ انتقاد کرده و خطاب به آنها گفته که «تا زمانی که به فکر این باشید که با یک برنامه فرهنگی حجاب را درست کنید ۱۰ برنامه شوی لباس گذاشته میشود که صدها برنامه فرهنگی شما برای حجابسازی بیاثر میشود.»
وی پیشتر نیز مدعی شده بود که «دشمن» برای جمع آوری سفره دین و اسلام در جامعه اسلامی از «ترویج بیحجابی» استفاده میکند و «امروز مسئله حجاب مبدل به یک مسئله دفاعی شده است.»
به گفته امام جمعه مشهد٬ «بیحجابی در خيابان ناهنجاری است و جامعه را به فساد میکشد و ابزار دشمن در جنگ نرم و پيشقراول جنگ فرهنگی است.»
وی در بخش دیگری از اظهاراتش در نماز جمعه امروز مشهد به «برخی از سیاسیون» کشور نیز توصیه کرده از «خدا» بترسند و بدانند که «پیغمبر اینها را {بدلیل رفتارشان بازخواست میکند.»
علمالهدی خطاب به این افراد که نامی از آنها نبرده گفته که «همه هستی این قدرتیابی نیست که رسانهای را در دست بگیرید و مشتی ولنگار را دور خود جمع کنید که به قدرت برسید.»
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#167
Posted: 28 Sep 2017 20:41
استاد حوزه علمیه قم: مجالس عزاداری از دست روحانیت خارج شده است
بهرام دلیر: افرادی که مداحان را به حوزه سیاست کشاندند٬ بزرگترین «جنایت» را در حق دین کردند.
یک استاد حوزه علمیه قم میگوید مجالس عزاداری در ماههای محرم و صفر٬ «از دست روحانیت خارج شده»٬ افرادی که مداحان را به حوزه سیاست کشاندند٬ بزرگترین «جنایت» را در حق دین کردند و در برخی مجالی عزاداری٬ فرد نمیداند باید «برقصد یا سینهزنی کند».
بهرام دلیر٬ مدرس فلسفه عالی و عرفان حوزه علمیه قم، روز پنجشنبه ششم مهر با اعلام این موضوع در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، «آسیبدیدن» هیئتها در ماههای محرم و صفر را ناشی از «نیروهای فرادستی» دانست و بدون اینکه به نام ارگان یا افراد خاصی اشاره کند٬ افزود که «خیلی از آسیبها در هیئتها و محرم و صفر از نیروهای فرادستی به فرودستی سرازیر میشود».
این استاد حوزه علیمه قم گفت: «آنهایی که مداحان را به حوزه سیاست و حزببازی کشاندهاند، بزرگترین جنایت را در حق دین و مداحان کردند» و افزود: «مداح نباید به حوزه سیاسی که جزو تخصص او نیست وارد شود. به عنوان یک شهروند حق دارد اظهار نظر کند، اما وقتی تریبون در دست اوست نباید به شخصیتهای حقیقی و حقوقی جامعه اهانت کند».
این روحانی خواستار خروج مداحان از حوزه «سیاست ژورنالیستی٬ روزمرگی و حرف زدن به نفع احزاب» شد و اضافه کرد که مداحان باید بدانند با روزنامه کیهان، جوان و شرق تفاوت دارند.
بهرام دلیر بسیاری از «آسیبهای جامعه» را هم ناشی از «منبریهای کمسواد و بیسواد» دانست و خواستار نظارت جدی از سوی سازمانها و نهادهای علمی بر روی منبریها و مداحان شد.
وی از اینکه شخصیتهایی که به مراکز مهم و علمی دعوت میشوند، بعضا صلاحیت علمی و حوزوی ندارند٬ انتقاد کرد و به صراحت گفت: «شاید گفتن این نکته تلخ باشد، اما مجالس محرم و صفر از دست روحانیت و حوزهها خارج شده است».
به گفته این روحانی٬ در هیئتهای عزاداری٬ مجموعهای از «خرافات و سخنهای نادرست» جایگزین گزارههای دینی شده است و امروز هیاتهای مذهبی٬ «مداحمحور» شدهاند.
بهرام دلیر با بیان اینکه «روحانیت باید مجلس گردان شود، نه مداح»٬ افزود: «تعارفات را کنار بگذاریم. برخی از منبریهای ما لیاقت رفتن به بالای منبر را ندارند و حتی گاهی برخی از مداحان که فقط یک حنجره دارند و نه سواد مقتلخوانی و روضهخوانی مجالس را در دست گرفتهاند».
وی با بیان اینکه خیلی از منبریهای امروز را «جعبه سیاه» (رادیو و تلویزیون دولتی ایران) بدون آنکه «استحقاق» داشته باشند٬ به شهرت رسانده٬ گفته که «فرد نمیداند که باید در مجلس عزاداری برقصد یا سینهزنی کند.»
پیشتر مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، در سرمقاله روز ۲۴ مهر سال ۹۵ این روزنامه، ضمن انتقاد از «سطحی شدن» مداحیها گفته بود که «نسل جدید مداحان با ورود به عالم وعظ و خطابه، در عین حال که از محتوای دین بیخبرند، تلاش میکنند جای واعظان و خطبا را بگیرند».
به گفته آقای مهاجری، این مداحان «دخالت در سیاست و تعیین تکلیف برای مسئولین نظام و دولت را نیز به وظایف خود اضافه کردهاند و به این ترتیب، نظریه جمهوری مداحان را که قبلاً یک فرضیه بود، به تحقق نزدیک کردهاند».
همچنین علی مطهری، نایب رئیس مجلس، روز ۲۰ مهر گفت که حجم برنامههای مداحی در ایران «بیش از اندازه لازم است»٬ اطلاعات «ناقص» برخی مداحان میتواند آنها را به «ابزار دست افراد و گروههای سیاسی» تبدیل کند و پرداختن این گروه به مسائل سیاسی که «پیوند مستقیم با کسب قدرت» دارد ممکن است از میزان تاثیرگذاری آنها بکاهد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس شورای اسلامی٬ آقای مطهری در عین حال چند بار تکرار کرد که نمیتوان مداحان را از وارد شدن به مسائل سیاسی نهی کرد و مانع استفاده آنها از «نفوذ» خود در برخی اقشار جامعه شد.
پیش از این نیز بارها شماری از روحانیون از آنچه «بدعتگذاری» در هیاتهای مذهبی نامیده شده٬ انتقاد کرده و گفتهاند که به کار بردن موسیقی و ترانهخوانی در عزاداریها میتواند این مجالس را به «انحراف» بکشاند.
با این حال مجالس مداحانی که بر اساس گزارش ها، به شیوه موسیقی پاپ روضهخوانی میکنند٬ هر سال شلوغتر از مجالس روحانیون سنتی است.
ضمن اینکه گزارشهای متعدد٬ حاکی از دریافت رقمهای بسیار بالا از سوی مداحان و روضهخوانان در مجالس عزاداری ماههای محرم و صفر است.
در این ارتباط، ناصر موسوی لارگانی٬ نماینده مجلس با انتقاد از این وضع گفته که «به جلسات عزاداری امام حسین نباید دید مادی داشت و اینکه از ابتدا برای روضه خوانی در این جلسات قیمت تعیین میکنند، کار اشتباهی است.»
آقای موسوی لارگانی در گفتوگو با وبسایت خبرآنلاین٬ از دریافتی کلان برخی مداحان انتقاد کرد و افزود که «این رفتارها در جلسات معنوی فساد برانگیزاست.»
وی نیز خواستار برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر به شیوه «سنتی» شده است.
منبع خبر رادیو فردا
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند