ارسالها: 642
#51
Posted: 25 Jul 2013 19:08
حرمت بازی در نقش همسر برای زنی که همسر دارد
بازى نمودن مرد و زن اجنبى در نقش زن و شوهر در فیلم ها و تئاترها چه حکمی دارد؟
اگر زن شوهر دارد، بازی وی در نقش همسر مرد اجنبی جایز نیست؛ اما اگرزن شوهر ندارد، مرد می تواند او را به عقد خود در آورد و با هم در نقش زن و شوهر بازی کنند، ولی نباید این فیلم ها برای مردان و زنان نامحرم نمایش داده شود.
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ویرایش شده توسط: LorenzoLotto
ارسالها: 642
#53
Posted: 2 Aug 2013 13:55
آیا بالاخره قتلهای ناموسی هم قتل عمد محسوب می شود؟
ایسنا _ «مریم، دختر هفتسالهای که به دلیل سوءظن پدرش مبنی بر تجاوز داییاش به او به دست پدرش به قتل رسید.» «نعیمه، زن جوانی از عشایر عرب و ساکن یکی از بخشهای جنوبی استان خوزستان به دلیل طلاق از شوهر خود به دست برادرشوهرهایش کشته شد.» «شوهری زنش را به دلیل سوءظن به قتل رساند.» اینها فقط نمونههایی از خبرهایی است که در صفحههای حوادث روزنامهها درباره همسرکشی مردان به دلایل آنچه «ناموس» نامیده میشود، منتشر میشود؛ خبرهایی که نحوه کشته شدن زنانی در آنها میآید که بیشتر در مناطق جنوبی ایران زندگی میکنند و به دست پدر، برادر یا شوهرانشان کشته میشوند.
مسئولان قضایی اما خیلی کم پیش آمده که دراینباره حرفی بزنند؛ درباره پدیدهای که در بعضی استانهای جنوبی تهران وجود دارد و پروندههای مربوط به آن در دادگاههای کشور وجود دارد. اما مسئولان قضایی این استانها کم و بیش پیش آمده که درباره وجود قتلهای ناموسی در استانهای تحت مسئولیتشان هشدار میدهند. بعد از آنکه چندوقتی بود دراینباره حرفی پیش نیامده بود، این رییس کل دادگستری استان کرمان است که دیروز درباره قتلهای ناموسی در مناطق جنوبی هشدار داده است. او گفته است که درست نیست به دلیل یک عمل احساسی غلط، دختر یا پسر را به گلوله بست.
علی توکلی گفته است که این قتلها قطعا قتل عمد محسوب شده و هیچ توجیهی ندارد: «ریشه بسیاری از قتلها که در منطقه جنوب استان کرمان اتفاق میافتد، ناموسی است، یعنی به صرف ارتباط یک دختر و پسر، خانواده دختر مرتکب قتل دختر یا خواهر خود میشوند که این رفتار غیرشرعی و غیرانسانی است.» او از سران طوایف، متنفذان منطقه، ائمه جمعه و جماعات و دستاندرکاران امور فرهنگی خواسته است که این دیدگاه و باور را تغییر دهند.
قبل از این مقام قضایی استان کرمان، آبان ماه سه سال پیش بود که دادستان عمومی و انقلاب تهران خواستار تشدید مجازات قتلهایی مبنی بر جنسیت بهویژه قتلهای ناموسی و حذف یا اصلاح ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی شد. دادستان تهران که سه سال رییس کل دادگستری استان خوزستان بوده، معتقد است که «قتلهای ناموسی در چند استان مطرح است و این قتلها ناشی از سوءظنهای اثبات نشدهای است و در این جوامع همین که مردان به خواهر، همسر، دختر یا سایر نزدیکان خود سوءظن داشته باشند همین سوءظن برای ارتکاب آنها به قتل کافی است و نیاز به اثبات و شهود ندارد.»
جنایتهای ناموسی یا قتل ناموسی به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته میشود. این زنان به علت «ننگین کردن شرافت خانواده خود» مجازات میشوند. این ننگ موارد گوناگونی را شامل میشود؛ از خودداری از ازدواج اجباری، قربانی یک تجاوز جنسی بودن، طلاق گرفتن تا رابطه با جنس مخالف یا ارتکاب زنا. برای اینکه فردی قربانی جنایتهای ناموسی شود، فقط این گمان که او آبروی خانواده را بر باد داده است کافی است.
به اعتقاد فعالان حقوق زنان، قتلهای ناموسی صورتی از خشونت علیه زنان محسوب میشود. براساس آمار صندوق جمعیت سازمان ملل، سالانه حدود پنجهزار زن در جهان به دلیل قتلهای ناموسی کشته میشوند. بیشتر این زنان ساکن غرب آسیا، شمال افریقا و بخشهایی از جنوب آسیا هستند و حداقل هزار زن در عرض یک سال (۱۹۹۹) به این شکل در پاکستان به قتل رسیدهاند. پژوهشها نشان میدهد با بالا رفتن تعداد قتلهای ناموسی، بسیاری از زنان توسط خویشاوندان خود وادار به «خودکشی» شدهاند. براساس گزارش پلیس، در سال ۱۳۸۸ در شهر اهواز ۱۵ زن قربانی قتل ناموسی شدند که برابر 5/24درصد از کل قتلهای سال ۸۸ شهر اهواز میشود. البته این آمار نسبت به سال ۸۴ که میزان قتلهای ناموسی در اهواز ۳۵درصد بوده، کمتر بوده است.
مصطفی اقلیما، رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در اینباره معتقد است: «در خانوادههایی با بضاعت مالی کم یا مسائل خانوادگی مانند اعتیاد مردان خانواده یا زندانی بودن آنان بسیاری از دختران این خانوادهها باید تن به ازدواجهای اجباری بدهند یا به عنوان پرداخت قرض از سوی پدر یا برادران فروخته شوند. این دختران در چنین مواقعی یا ترجیح میدهند از خانه بگریزند یا دست به خودکشی بزنند. از سوی دیگر پدر معتاد خانواده که نتوانسته به مقصود خود برسد وقتی ممانعت دختر را میبیند به اصطلاح به دلیل حفظ آبرو دختر را به قتل میرساند.»
براساس ماده ۶۳۰ قانون قبلی مجازات اسلامی اگر مردی زن خود را هنگام زنا با مرد دیگری ببیند، اجازه قتل او را دارد؛ بیآنکه دستگاه قضایی او را مجازات کند که البته اثبات این موضوع، کمی مشکل است. همچنین براساس قوانین قضایی، پدر یا جد پدری میتواند فرزند خود را به قتل برساند بی آن که مستحق قصاص باشد و طبق قوانین قضایی ایران قصاص قاتل منوط به شکایت اولیایدم است؛ به همین دلیل درباره قتلهای ناموسی از آنجا که آمر قتل نیز جزو اولیایدم بوده، با شکایت نکردن او امکان قصاص قاتل منتفی شده و حداکثر درصورت لزوم، تعزیر خواهد شد.
اولین متن قانونی که درباره موضوع و حکم ماده 630 وضع شده است ماده 179 قانون مجازات عمومی مصوب دی ماه 1304 است. در این ماده آمده است: «هرگاه شوهری زن خود را با مرد اجنبی در یک فراش یا درحالی که به منزله وجود در یک فراش مشاهده میکند و مرتکب قتل یا جرح یا ضرب یکی از آنها یا هر دو شود از مجازات معاف است و هرگاه به طریق مزبور دختر یا خواهر خود را با مرد اجنبی ببیند در حقیقت هم علقه زوجیت بین آنها نباشد و مرتکب قتل شود به یک ماه تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد و اگر درباره قسمت اخیر این ماده مرتکب جرح یا ضرب شود به حبس جنحهای از 11روز تا دوماه محکوم میشود.»
بهمن کشاورز وکیل پایه یک دادگستری درباره این مواد قانونی میگوید: «در حال حاضر در کشور ما قوانین اجرایی خانواده راه ارتکاب این قتلها را باز گذاشته است؛ به طوری که اگر پدری دختر خود را به هر دلیلی به قتل برساند مجازات نمیشود. بنابراین افزایش ارتکاب این نوع قتلها در کشور دیده میشود که به دلیل خلأهای قانونی است.»
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .
ارسالها: 642
#54
Posted: 2 Aug 2013 14:38
انتشار فتواهای جدید آیت الله خامنهای
گزارش ظلم مسوولان به مردم حرام است !!!
پایگاه خبری آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مجموعهای از فتواهای او را منتشر کرده است که در یک مورد آن میگوید گوش دادن به کسانی که از «کمبودها و ضعفهای» جمهوری اسلامی سخن میگویند، «جایز نیست»
این مجموعه، آن چنان که خبرگزاری تسنیم عنوان کرده، شامل «تازهترین» فتواهای علی خامنهای است که موضوعات گستردهای از پناهندگی سیاسی، ارتباط با پیروان ادیان و آیینهای دیگر، مانند بهاییت، رقص، موسیقی و... را در بر میگیرد.
خبرگزاری تسنیم مینویسد که این فتواها «اخیرا به صورت پراکنده» در پایگاه اطلاعرسانی آیتالله خامنهای منتشر شده، اما این خبرگزاری اقدام به انتشار «یک جا»ی آنها کرده است.
در یکی از فتواهای رهبر جمهوری اسلامی ایران در رابطه با «بیان ظلم یا خیانت بعضی از مسئولین ادارات» آمده است که «گزارش دادن ظلم به مراکز و مراجع مسئول... اشکال ندارد... اما بیان آن در برابر مردم وجهی ندارد، بلکه اگر موجب فتنه و فساد و تضعیف دولت اسلامی شود، حرام است.»
آقای خامنهای در سالهای اخیر بارها به منتقدان دولت و جمهوری اسلامی هشدار داده است که از آنچه «سیاهنمایی امور کشور» مینامد، اجتناب کنند.
او همچنین از طرح علنی اختلافات میان مسئولان کشور انتقاد میکند و آن را ضربه به نظام ایران و «خوراک تبلیغات رسانههای بیگانه» میداند.
پرسش دیگری که از رهبر جمهوری اسلامی شده در رابطه با پناهندگی سیاسی به کشورهای خارجی است که آقای خامنهای در پاسخ مینویسد: «پناهندگی سیاسی به دولت غیرمسلمان تا زمانی که مفسدهای بر آن مترتب نشود، فینفسه اشکال ندارد».
او اما بستن کروات و دیگر لباسهایی را که «پوشش و لباس غیرمسلمانان» مینامد، جایز نمیداند اگر که «پوشیدن آنها منجر به ترویج فرهنگ منحط غربی شود».
پلیس ایران که فرماندهی آن را رهبر جمهوری اسلامی تعیین میکند، در قالب طرحهای مختلفی مانند «امنیت اجتماعی» پوشش شهروندان ایرانی را کنترل میکند که هیچگونه «مغایرتی با شرع» نداشته باشد.
سال گذشته حتی جانشین فرمانده پلیس ایران به روسای بیمارستانها هشدار داد که اجازه ندهند پرسنل بیمارستان، اعم از پزشکان، پرستاران و... کروات ببندند یا «آرایش غلیظ» داشته باشند.
فتواهایی علیه بهاییان
اما یکی از شدیدترین فتاوی آیتالله خامنهای، در رابطه با آیین بهاییت و پیروان آن است که پایگاه اطلاعرسانی آقای خامنهای آن را در شمار فتاوی مربوط به «کفار» آورده است.
آقای خامنهای در پاسخ به یک استفتا درباره «طهارت یا نجاست» بهاییان مینویسد: «آنها [بهاییان] نجس و دشمن دین و ایمانِ شما هستند. پس فرزندان عزیزم جدا از آنها بپرهیزید.»
رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به استفتایی دیگر در رابطه با تماس دانشآموزان مسلمان با دانشآموزان بهایی در مدارس مینویسد: «همه پیروان فرقه گمراه بهائیت محکوم به نجاست هستند و در صورت تماس آنها با چیزى، مراعات مسائل طهارت در رابطه با آنها، نسبت به امورى که مشروط به طهارت است، واجب است.»
او اما در عین حال فتوا میدهد که معلمان مدارس باید با دانشآموزان بهایی «بر اساس مقررات قانونی و اخلاق اسلامی» رفتار کنند.
سازمان ملل متحد نیز بهتازگی درباره «تبعیض فراگیر» علیه بهاییان در ایران ابراز نگرانی کرده و از جمهوری اسلامی خواسته است که حقوق پیروان این آیین را محترم بشمارد.
آیت الله خامنهای در یکی دیگر از فتواهای خود میگوید: «همه مؤمنین باید با حیلهها و مفاسد فرقه گمراه بهائیت مقابله کرده و از انحراف و پیوستن دیگران به آن جلوگیرى کنند.»
آیت الله علی خامنهای، دارای عالیترین مقام در جمهوری اسلامی ایران است. تعیین فرماندهان پلیس، سپاه، ارتش و نیروهای شبهنظامی بسیج، عزل و نصب رییس قوه قضاییه، فقهای شورای نگهبان و رییس رادیو و تلویزیون تنها بخشی از اختیارات این رهبر دینی و سیاسی در کشور ایران است. وی همچنین سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران را به مسوولان قوای سهگانه ابلاغ میکند.
ای بس که نباشیم و جهان خواهد بود
نی نام ز ما و نه نشان خواهد بود
زین پیش نبودیم و نبد هیچ خلل
زین پس چو نباشیم همان خواهد بود
حکیم عمر خیام
*******
مردم فقط "یک بار" بايد بمونن تا موفق بشن،
ولى جمهوری اسلامی "هر بار" باید موفق بشه تا بمونه . . .