ارسالها: 9253
#51
Posted: 10 Dec 2013 13:22
انتشار برگردانی تازه از گاتها، سرودههای اشوزرتشت
how to screenshot on windows
تازهترین برگردان از گاتها، سرودههای آسمانی اشوزرتشت، به مناسبت فرارسیدن سه هزاروهفتصد وپنجاهمین سال پیام آوری اشوزرتشت مهر اسپنتمان، برگردانی نفیس ازگاتاها به دنیای نشر کتاب گام نهاده است که در بسیاری ازگزینه ها مورد نیاز پژوهندگان وشیفتگان آیین راستی گستر پیام آورآریایی، زرتشت است.
گاتاها؛ سرودهای زرتشت، برگردان هفده هات همراه با متن اوستایی و گزارش دستوری تمام واژگان اوستایی، نام این نوشته ارزشمند است که با پژوهش دکتر آبتین ساسانفر به نگارش در آمده است. ساسانفر که استاد پیشین دانشگاه ملی بوده است با نگرش به متن درست شده گلدنرهمراه با قلمی شیوا و نثری روان، ضمن نوشتن بازنویسی سرودهای اشوزرتشت با متن دین دبیره و آوانویسی پارسی، برداشتِ خود را از هر سرود نیز آورده تا به زیبایی و ماندگاری این اثر افزوده باشد.
درک درست این پژوهشگر از سرودهای اشوزرتشت و آشنایی با فرهنگ و فلسفهی وی سبب شده تا این کتاب و برگران گاتاها از ارزش و اهمییت ویژهای برخوردار شود.
دربخشی از پیشگفتاراین کتاب نویسنده چنین نگاشته است:« اصول فلسفی و آیین گاتها اگر بدون پیش قضاوت مُغرضانه و منفی بررسی شود، هیچ انسان با انصاف و خردمندی نمی تواند با آن مخالفت کند چون چیزی جز راهنمایی به سوی صلح، سازندگی و خوشبختی در آن دیده نمیشود.»
چاپ نخست این کتاب با ۱۲۷۰ رویه درتیراژ ۲۰۰۰ نسخه، به همت نشر بهجت درپاییز سال ۱۳۹۰ خورشیدی که سرآغاز نوروز سال ۳۷۵۰ یکتاپرستی ایرانیان است، درتهران منتشر شده است. ویرایش وبازخوانی این کتاب ارزشمند را نیز موبد کوروش نیکنام انجام داده است که بیگمان به ارزش وجایگاه برگردان شده این کتاب افزوده است.
درآغازاین کتاب، گزارشی خواندنی ازپیشینه پژوهش های اوستایی توسط پژوهشگران اروپایی به چاپ رسیده است که گویای بسیاری از رویدادهای شنیدنی، نانوشته و ناخوانده است.
افزون براین برگردان گاتاها باجلد گالینگور وچرمی نفیس آن که درقاب جداگانه ای جای گرفته است، با نشان طلاکوب شده از فروهر جلوه زیبا وکم نظیری به خود داده است که برای همه کتابخانهها، استفاده دانشجویان وپژوهشگران، پویندگان راه راستی و به ویژه سفرههای دینی ونوروزی همکیشان و ایرانیان، ارزش وجلوه مینوی خواهد داشت. سروده های زرتشت، گاتاها را دریابیم وآموزه های آن را در زندگانی به کار گیریم.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#52
Posted: 10 Dec 2013 13:52
1سخن ستایش زرتشت اَشَوَن [چنین است]:
screenshot software
«ینگهه هاتَم آ اَت یسن پَیتی.»
«ینگهه» ستایش مزدا را می آموزد؛ آنچنان که در داده اهره است.
«هاتَم» ستایشی را می آموزد که زندگی مردمان جهان را [ بکار آید].
2«یاونگهم» در این جا رهنمونی است به ستایش زنان اشون که در نیایش امشاسپندان،سپندارمذ را در آغاز می ستایند.
سه فرمان ایزدی [-سراسر «ینگهه هاتم...»-]سخن برازنده ستایش است.
5«ینگهه هاتم...» خوب ستوده پاک را می ستاییم.
یسنا پاک ،هات 21،این هات در تفسیر و ستایش نیایش ینگهه هاتام است (نیایش ینگهه هاتام بعد از اهونور و اشم وهو ارزشمند ترین نیایش زرتشتیست ،این نیایش از بند 22 گاتها هات 51 برداشته شده است ،معنی آن بند اینچنین است:
اهورامزدا،
کسانی را که از روی راستی،
بهترین پرستشها را به جا میآورند،
چه در گذشته بوده باشند
و چه اینک باشند، میشناسد.
من این کسان را میستایم،
و به نام یاد میکنم،
و با درود به سوی آنها میروم.
1
ýesnîm vacô ashaonô zarathushtrahe, ýenghê hâtãm âat ýesnê paitî, ýenghe idha mazdå ýasnem cinasti ýatha dâta ahurahe hâtãm ýasnem cinasti
2
ýatha hadhbîsh jîjishãm ýånghãm idha ashaoninãm ârmaiti-paoiryanãm ýasnem para-cinasti ýatha vahmem ameshaêibyô, thrâyô tkaêsha, vîspem vacô ýesnîm, ! .
5
bakhãm ýenghê-hâtãm hufrâyashtãm ashaonîm ýazamaide.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#53
Posted: 10 Dec 2013 13:54
photo hosting
اینک «جان» و «دین» و «بوی» و «روان» و «فروشی» *نخستین آموزگاران و نخستین آموزندگان کیش، مردان و زنان اشونی را که انگیزه ی پیروزی اَشَه بوده اند، میستاییم.
paoiryanãm tkaêshanãm paoiryanãm sâsnô-gûshãm idha ashaonãm ashaoninãmca ahûmca daênãmca baodhasca urvânemca fravashîmca ýazamaide ýôi ashâi vaonare
یسنا پاک هات 26 بند چهارم
اهو یا اخو ،دئنایا دین -بئوذا یا بئودا یا بوی ،اوروان یا روان و فروشی 5 بخش از اجزای وجود ادمی هستند که جنبه ی مینوی دارند
گفتاری از کتاب پیام پاک موبد کامران جمشیدی در توصیف این 5 بخش:
جان، به اوستايي آَهو Ahu و به پهلوي اَخو Akhu ، نيرويي است كه تن را به جنبش و كار وا ميدارد. هوايي كه به درون می دمیم و خوراكي كه مي خوريم با به هم آمیختن و سوخت و سازهاي خود در بدن، سبب برپایی آن نيروي جنبش مي شود كه آن را جان مي نامند. اكنون اگر يكي از اندام هاي كار ساز بدن و سرانجام قلب، از كار بيفتد ديگر اين نيرو وجود نداشته و از ميان خواهد رفت. از اين نيرو در اوستا با نام "آتش زندگي" در چم "نيروي زندگي" نيز ياد شده است.
ـ دَئِنا daenâ ، كه وجدان يا دين انسان و مركز اخلاق است. از آنجا كه هر كس از روي خواست و درك و ديدگاه خود راه زندگاني اش را برمي گزيند، درنتيجه دئنا يا وجدان او در پي اين گزينش و پيامدهاي آن آرامش يافته و يا ناآرام مي گردد. وجداني كه از راه اخلاق دور مي گردد رنج مي بيند و آلوده مي شود.
– بَئودا، به اوستايي بئوذَ baodha ، نيروي روشنايي و بينش و آگاهي دروني است. به گفته ي ديگر، مَنَ نيروي فرنودآوری (منطق) بوده كه با نگرش و درك و سنجش در دنياي بيرون سرو كار دارد و بئودا با دنياي درون.
روان يا آگاهي، به اوستايي اوروان Urvân ، كه مي توان گفت يك نامگذاري كلي است براي آن بخشي از انسان كه از تن و جان جداست و به راستي آن بخش مينوي انسان است كه پاسخگوی تمامي كردارها ( و البته انديشه و گفتار) مي باشد. از ديدگاه واژگاني نيز "اوروان" از ريشه ي " وَر" آمده است كه در چم نيروي تميز نيك از بد و يا نيروي گزينش مي باشد. از اين بخش مي توان با نام " آگاهي" نيز ياد كرد كه خود از دو زير بخش درست شده است :
يكي نهاد يا ضمير خود آگاه و ديگري نهاد ناخودآگاه.
ـ فرَوهَر Fravahar ، نيروي پيش برنده. در اوستا فرَوَشي Fravashi ، براي اين پديده گزارش هاي زيادي داده شده است. گاتها از فروشي تنها در چم " خَستو شدن" يا " اعتراف كردن" و يا بهتر بگوييم "باور داشتن" و " برگزيدن" ياد كرده است كه در اين پيوند مي توان اين واژه را مانند روان (اوروان) از ريشه ي " وَر" دانست در چم گزينش و باور.
فروهر در چم آن نيرويي است كه انسان را در زندگي به پیش رانده و او را به پيشرفت وامي دارد. در اين پيوند اين واژه را بگونه ي "فرَ + وَر" مي دانند در چم " نيروي پيش برنده". به گفته اي « فروهر، ذره اي از ذرات نور خدايي است كه در هر كدام از ما به وديعه گذاشته شده كه قوه پيشرفت و ترقي بوده و راهنماي ما به سوي پيشرفت مي باشد.»
در نگر آورید كه اهورامزدا، گوهر و سرچشمه ي همه ي هستي و همانا نيرو و انرژي و نور است و اوست كه گوهر و سرچشمه ي خرد و آگاهي است . اين نيروي آگاه، اين نورِ آگاهي و اين درستی ناب در همه جا هست، و همچنین در ما انسان ها. اين نيروست كه اگر به وسيله ي ديد دروني، بئودا، دریافت شود سبب روشن شدن راه پيشرفت و تكامل است. اين نيروي پيش برنده را "فروهر" مي نامند.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 3525
#54
Posted: 21 Aug 2014 14:43
امروز روز شهریور ایزد از ماه شهریور ایزد است .امروز جشن شهریورگان میباشد
این جشن را به تمام ایرانیان همکیشان گرامی و نیکان و وهان به خصوص
پدران عزیز که همیشه با نیکو ترین تلاش ها همانند فولاد پشت ما بودند و از ما دفاع کرده اند و خواهد کرد.
میستاییم این افراد را
روز مرد و پدر خجسته باد
امروز روز شهریور ایزد ماه شهریور ایزد سال 3752 دینی زرتشتیان و ۲۷۱۴ ماد
(جشن شهریورگان)
Bilder hochladen
ویرایش شده توسط: nisha2552
ارسالها: 3525
#57
Posted: 22 Aug 2014 19:35
(ادامه مراسم گواه گیران)
اینک چند اندرز دینی گوش فرادهید و از ان پیرویی کنید تا سبب خشنودی اهورامزدا گردد. و شاد کامی و نیک بختی را به شما ارزانی دارد.
نخست :ابتدا ستایش هستی بخش یکتا اورمزد بزگوار را در هر زمان به جای اورید.
دوم:به پیامبری اشو زرتشت و به دین وه مزدیسنی استوار بمانید و هر زمان به اشویی و راستی گرایید و با اندیشه گفتار و کردار نیک در جهان زیوید.
سوم:به روانشادی در گزشتگان و دستگیری نیازمندان و بر پایی گاهنبار کوتاهی نکنید در پنجه و فرودینگان که روز ویجه هماروانان است از درون و میزد و افرینگان انچه در دسترس باشد به جای اورید تا روان وفروهر نیکان خشنود گشته شادی ارزانی گردد.
چهارم:مراسم سنتی برای یاد بود در گذشتگان را انجام داده و نیازمندان را با دهش خیش یاری رسانید.
پنجم:سدره و کشتی را که نماد پیرویی از راستی است پیوسته با خود همراه داشته باشید و به فرزندان خود سفارش کنید هنگامی که به خردمندی رسیدن و هنگام انتخاب دین شد به ایین زرتشت بپیوندند و پیرو راستی باشند و ستایش هرمزد پاک را به جای اورند.
ششم:از مادر و پدر و استاد خویش سپاس گزار باشید و بدانید هرمزد پاک با خشنودی این سه تن از شما خشنود است.
هفتم:از روز های ماه یکی را نام ببرید تا در ان دادو دهش کنید و دستگیر نیازمندان باشید اینک این روز را نام ببرید(.............)
هشتم:در زندگی راهنمای دانایی را برگزینید تا د پیشرفت کارها راه گشایتان باشد زیرا دانش پراکنده است وکار با رهنود دانایان نیک فرجام است. اینک دانایی که انتخاب کرده اید نام ببرید(..............)
نهم:اورمزد دانا که به انسان را نیروی خرد وگویایی از دیگر افریدگان برتر افرید .دادش مردم دوستی پس دیگران را میازاید.نه به منش نه به گوشن ونه به کنشن.بیگانه ای کهفرارسید جای و خراک دهید .وهان را از سرما گرسنگی تشنگی و گرما در امان دارید .وبه داد و پیام امشاسپندان که فروزان اورمزد پاک هستند راه پویید تا دادار اورمزد از شما خوشنود باشد.
ایدون باد .ایدون ترج باد
bilder upload
ویرایش شده توسط: nisha2552
ارسالها: 24568
#58
Posted: 22 Aug 2014 21:00
زن در آیین زرتشت
بی شک وضع اجتماعی زن در هیچ دوره و تاریخی از وضع عمومی آن جامعه مجزا نیست. بدون تردید سرزمین ایران یکی از قدیمی ترین و کهن ترین مراکز زندگی بشر بوده است و اسناد و مدارک در مورد شناسایی وضع زن و همچنین مرد چه در ایران و چه در جاهای دیگر بسیار نارسا و ناچیز است. به طور کلی بررسی نخستین جوامع بشر و ملت ها و اقوام گوناگون فقط به وسیله ی آثار و وسایل مکشوفه و آنچه از زندگی بشر این دوره به جا مانده امکان پذیر و قابل بررسی است.
در دورانی که شاید بیش از ده هزار سال قبل از میلاد باشد، تغییراتی در وضع اقلیمی ایران به وجود آمد و انسان غارنشین اندک اندک برای خود خانه ساخت. در این دوران کانون خانواده مرکز قدرت قبیله بود. چون زن هم در خانه و هم در بیرون از خانه با مرد در کار تولید و رفع حوایج زندگی معاضدت و همکاری داشت و از طرفی تولید و مثل و بچه زاییدن و استمرار نسل به طور فطری و طبیعی بر عهده ی او بود لذا ارزش و اهمیت زن نسبت به مرد فزونی یافت و تعادل قدرت را به سود زن متمایل ساخت.
طبق سالنامه زرتشتی، روز اسفند از ماه اسفند یعنی پنجمین روز از این ماه و بنابر تقویم امروزی، 29 بهمن ماه روز سپاسداری از جایگاه زنان و مادران است که مظهر مهر و پاکی و فروتنی هستند. این جشن مربوط به امشاسپند1 سپندارمذ2 است که حامی زنان درستکار و پارسا است. از این رو ماه اسفند و به خصوص این روز(سپندارمذ) جشن زنان بوده و در این روز مردان به زنان هدیه می دادند. این روز متعلق به سپندارمذ یا سپنته آرمئیتی است و چون نام روز و نام ماه با هم موافق می شوند، جشن می گیرند. این فرشته در عالم مینوی نماد عشق، محبت، تواضع، بردباری، جانبازی و فداکاری است و در جهان مادی پاسبان و حامی زنان نیک و پارسا است و تمام خوشی های روی زمین در دست اوست. این فرشته گذشته از پاسبانی زنان پارسا نگهبان و حامی زمین هم است.
این جشن را به دلیل نزدیکی کشت و کار و فصل بهار به نام «برزگران» نیز می گویند. در آیین زرتشت ، به دلیل برخی ویژگی های مشترک زمین با زن همچون آفرینندگی و زایندگی، این روز به نام «زن و زمین» نام گرفته است. از ویژگی های این جشن، استراحت کامل زنان از کار و تلاش و کوشش و فرمانبرداری کامل مردان از زنان بوده است. در این روز به پاس تلاش یک ساله زنان، مردان وظایف ایشان را بر دوش گرفته و با این کار، فعالیت های یک زن را تجربه می کردند و در عین حال در این روز هدیه دادن به زن خانه از آداب و رسوم اصلی این جشن به شمار رفته است.به این ترتیب از محبت و مهربانی زنان سپاسگزاری می شود. در این روز خاص همچنین انجام کارهای خانه بر عهده مردان است و زنان با پوشیدن لباس های نو، مورد تکریم قرار می گیرند. در مراسم جشن اسفندگان در آیین زرتشت همچنین زنان پاکدامن و پرهیزگار که به تربیت فرزندان نیک پرداخته اند و این فرزندان به عنوان شخصی نیک شناخته شده اند، تشویق می شوند.
در آیین زرتشتی اطاعت زن از شوهر یکی از فرایض زن است و اطاعت نکردن از شوهر گناه بزرگی شمرده شده است .
و تنبیهات و مجازات هایی هم بر این گناه قرار داده شده است .
در باور ایرانی مرد دارای قدرت مردانگی و تفکر و خردورزی بیشتری است، در برابر آن زن نیز دارای مهر ورزی، عشق پاک، پاکدامنی و از خودگذشتگی فراوان تری است که هر یک از این دو به تنهایی راه به جایی نبرده و حتی روند پویایی گیتی را هم به ایستایی می کشانند. اگر مردان بدنه هواپیمای خوشبختی اند، زنان موتور آن اند که پیکره بی موتور و موتور بی بدنه هیچ کدام به تنهایی به اوج سعادت نمی رسند بلکه ذره ای حرکت و جنبش هم برایشان ناممکن است.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand