ارسالها: 376
#1
Posted: 24 Feb 2011 10:40
دو تا سوال برام پیش اومده در مورد انتقال بیماری ایدز :
1. در صورت پاره شدن کاندوم احتمال انتقال ایدز وجود داره ؟ برای مرد یا زن ؟
2. با توجه به اینکه پاره شدن کاندوم بعضا اتفاق میفته آیا کاندوم وسیله مطمئنی هست ؟
3. لب گرفتن هم باعث انتقال ایدز میشه ؟ البته لب گرفتنی که خیلی شدید باشه! و مثلا با گاز گرفتن همراه باشه ؟
4. از طریق بزاق دهان ایدز انتقال پیدا میکنه ؟
بسیار سفر باید تا پخته شود ... خامی صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
گر پیر مناجاتست ور رند خراباتی ... هر کس قلمی رفتهست بر وی به سرانجامی
ارسالها: 125
#3
Posted: 30 Apr 2011 14:33
پاسخ به پرسش های اساسی در رابطه با ایدز و HIV (بخش اول)
سالها ست که درباره "اچ. آی. وی." و "ایدز" هشدار داده می شود. ایدز تا کنون جان انسان های زیای را گرفته است و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس "اچ. آی. وی." آلوده می شوند.
دلایل مختلفى وجود دارد که مبارزه با HIV را مشکل مىکند :
اول اینکه HIV یک ویروس دارای RNA است که از آنزیم نسخه بردار معکوس براى تبدیل RNA خودش به DNA استفاده مىکند. این روند باعث مىشود که احتمال بیشترى براى موتاسیون (جهش) در HIV نسبت به ویروس هاى دارای DNA وجود داشته باشد. بنابراین امکان ایجاد مقاومت سریع ویروس به درمان وجود دارد.
دوم اینکه این تصور رایج که HIV یک ویروس کشنده است صحت ندارد. اگر HIV یک ویروس کشنده بود، خودش هم به زودى از بین میرفت، چرا که فرصت چندانى براى عفونتهاى جدید باقى نمىماند. در واقع HIV سالها در بدن باقى مىماند و از طرق مختلف مانند رابطه جنسى، انتقال خون، انتقال از مادر به نوزاد دیگران را هم آلوده مىکند.
همان طور که ذکر شد حتى هنگامى که هیچ ذره ویروسى در خون وجود ندارد ویروس در بدن به حالت نهفته باقى مىماند. پس از سال ها ویروس مىتواند فعال شود و از ماشینهاى سلولى براى تکثیر خودش استفاده کند.
حتى در سالهاى اخیر این تصور که عفونت مستقیم HIV باعث کاهش یافتن سلول هاى T CD4+ مىشود، مورد تردید قرار گرفته است. علت کاهش سلولهاى ایمنى به این امر مربوط مىشود که پروتئین سازنده پوشش HIV به آسانى از ذرات ویروس جدا و به خون وارد مىشود و آن را پر مىکنند. این پروتئین ها مانند چسب، سلولهاى T CD4+ را به هم مىچسبانند، از طرف دیگر دستگاه ایمنى بدن به آنها واکنش نشان مى هد و باعث مىشود سایر سلول هاى ایمنى بدن به سلولهاى + T CD4 خود بدن حمله کنند و آنها را از بین ببرند.
گرچه تاکنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است. اما جلوگیری از انتقال و آلوده شدن به این ویروس بسیار آسان است آیا تاکنون فکر کرده اید که اطلاعات شما در رابطه با این بیماری چقدر به واقعیت نزدیک است؟
برای انتقال HIV می بایست با ترشحات یا سلولهای آلوده به این ویروس تماس حاصل شود . HIV تقریبا در تمام ترشحات بدن وجود دارد ولی به طور عمده در خون ، مایع منی ، ترشحات واژینال و شیر مادر پیدا می شود .
HIV از طرق زیر منتقل می شود :
- تماس جنسی با شخص آلوده ، به طوری که « دهان ، واژن ، آلت مردانه یا مقعد فرد با ترشحات آلوده تماس پیدا کند . »
- تزریق خون آلوده ، مثل تزریق خون ، استفاده از سوزن مشترک ( معتادان ) ، برخورد اتفاقی سوزن آلوده به بدن ( کارکنان بهداشتی )
- انتقال از مادر آلوده به فرزند ، قبل ، حین یا پیش از تولد
- احتمال انتقال در صورت آسیب پوستی ( زخم ) ، یا ابتلا به دیگر بیماریهای منتقله جنسی ( سیفلیس ، سوزاک و ... ) بیشتر خواهد بود . انتقال از طریف تماس غیر جنسی، عطسه، سرفه ، نیش حشرات صورت نخواهد گرفت .
۱) آیا در یک محیط کاری با شخص الوده احتمال سرایت وجود دارد ؟
در یک محیط کاری مانند اداره و یا در بخشهای مختلف اجتماع عوامل روزانه ای همچون دست دادن یا روبوسی کردن و یا در آغوش گرفتن و یا از نزدیک حرف زدن ........ موحب انتقال نمی شود بنابرین رفتار ما با شخص آلوده باید همچون یک فرد سالم باشد
۲) آیا استخر رفتن ، دستشویی های عمومی و یا استفاده از حمام شخص الوده خطری برای سایرین ندارد ؟
دوستان این را باید قبول کنیم ویروس در بدن شخص الوده تنها با همخوابی با شخص دیگر قابل انتقال است بس نگرانی نداشته باشید و راحت با دوستتان به استخر بروید.
۳) آیا همسر شخص الوده با خوابیدن در یک مکان و در یک محیط مشترک در خطر این بیماری نیست ؟
همسران این افراد باید در مسایل جنسی دقت مضاعفی انجام دهند چرا که این خطر بیشتر آنها را تهدید می کند. با استفاده از کاندوم خطر انتقال بسیار کاهش پیدا میکند .استفاده از کاندوم نباید فراموش شود حتی برای یک بار!!!
۴) آیا حشرات مانند پشه این بیماری را منتقل می کند ؟
دارای سیستم دفاعی می باشند که ویروس را از بین می برند و خوشبختانه ساختمان بدن پشه به گونه ایی است که حشره به خاطر مکیدن هیچگاه خون را به بدن طرف وارد نمی کند تنها خون را می مکد بنابرین حشرات قادر نخواهند بود ویروس را منتقل کنند.
۵) چگونه می توان دریافت که ما به ویروس الوده ایم یا نه ؟
امروزه !ما میتوانیم با ازمایش خون به وجود ویروس ایدز در سیستم دفاعی بدنمان بی ببریم بعد از ۱۵ روز از وضعیت قرمز که احتمال الودگی وجود داشته است،اگر ازمایشات خون در همان زمان مثبت باشد ! آن نشانه ایست دال بر الودگی توسط ویروس .
برعکس اگر نتیحه تست منفی باشد تنها ۳ ماه بعد از اخرین وضیت قرمز با یک تست دوباره می توان مطمین شد که الوده به ویروس هستیم یا نه . در این مدت زمان ۳ ماهه باید از وسایل بیشگیری کننده صد در صد استفاده کرد بنابرین اگر تست شما منفی است زیاد خوشحال نشوید چرا که این قدرت ویروس است که خود را تا مدت ۹۰ روز پنهان می کند بدون کوچکترین علایم بیماری تنها بعد از دومین تست شما می توانید نفس راحتی بکشید !!!!!!!
در همه وضعیت ها بسیار مهم است که با بزشک بسیار سریع مشورت کنید چرا که او به شما گوش خواهد کرد .به سوالات شما باسخ خواهد داد و در صورت نیاز تست دوم را به شما بیشنهاد خواهد کرد . در بخش تست خویش می توانید جزئیات روش تست را مطلع شوید.
آیا این بیماری از طریق یک ظرف غذای مشترک و یا یک فنحان مشترک و یا وسایل شخصی قابل انتقال است ؟
ظرف مشترک و فنحان مشترک خیر ولی وسایل مشترک مانند مسواک و برس احتمال انتفال بیماری ۸۰/ ۰وحود دارد حرا که گاهی به علت بیماری در دهان احتمال خونریزی وجود دارد و یا به علت نوک تیز برس و یا شانه موجب جراحت بوست شده و مقدار کمی خون بیاید و همین مقدار اندک برای انتقال کافی خواهد بود،بنابرین بهترین کار استفاده از لوازم شخصی خودمان است.
۷) آیا شخص مبتلا را می توان از ظاهر او یا به طریق دیگری شناسایی کرد ؟
این بیماری علایم مشخصی ندارد، لذا هیچگاه از ظاهر شخص نمی توان به بیماری او پی برد. علاوه بر این که در مراحل بدون علامت این بیماری، شخص کاملا سالم است ولی بیماری را انتقال می دهد. شخص مبتلا تا وارد مرحله ی بیماری نشده علائم ظاهری ندارد .مرحله ی قبل از ایدز را مرحله ی اچ آی وی مثبت می گوییم که شخص فقط ناقل ویروس می باشد و علائم بیماری در وی آشکار نشده.
۸) شخصی که احتمال می دهد به ویروس این بیماری آلوده است ( مثلا به دنبال تماس جنسی مشکوک) چه باید بکند؟
هر فردی که رفتار پر خطر دارد و مشکوک به ابتلا به بیماری است باید به پزشک مراجعه کند و پس از مشاوره در صورت لزوم آزمایش شود. لازم به تذکر است که به علت دوران پنجره در مدت خاصی ممکن است فرد آلوده باشد، ولی آزمایش خون منفی جواب دهد.
۹) آیا استفاده از کاندوم به طور صددرصد از انتقال جلوگیری می کند ؟
خیر. در شرایط مطلوب و صحیح استفاده از کاندوم، باز هم خطر ابتلا وجود دارد(%۲).
۱۰) آیا می توان در شخص آلوده به ویروس از بروز بیماری جلوگیری کرد ؟
ایدز که مرحله انتهایی و علامتدار این بیماری است سالها پس از آلوده شدن به ویروس ایجاد می شود. در صورتی که فرد مبتلا تحت کنترل باشد قبل از رسیدن به این مرحله با درمان می توان مذحله ی ایدز (بروز علائم ) را به تعویق انداخت.
۱۱)چه عواملی بروز بیماری را در شخص آلوده تسریع می کند ؟
عوامل متعددی باعث تسریع بروز مرحله ایدز می شود. از جمله بروز برخی عفونتهای میکروبی و ویروسی، تغذیه بد، استفاده از مواد مخدر و الکل و هم چنین استرس های فراوان سرعت پیشرفت بیماری را زیاد می کند.
۱۲) آیا هر نوع تماس جنسی می تواند بیماری را منتقل کند ؟
بلی، ولی خطر ابتلا علاوه بر میزان تراکم ویروس در فرد مبتلا به توع تماس جنسی نیز بستگی دارد.
۱۳) کسانی که همسرشان آلوده به ویروس است، چه باید بکنند ؟
حتی با وجود درمان موقت، فرد مبتلا به ایدز می تواند باعث انتقال بیماری به همسرش شود . لذا در تماس جنسی استفاده از کاندوم باید در نظر گرفته شود.
۱۴) آیا بیماری از راه چشم و دهان نیز منتقل می شود؟
بزاق به تنهایی آلوده کننده نیست مگر با خون آغشته شود . اگر خون فرد آلوده به چشم پاشیده شود باعث انتقال ویروس می شود.
۱۵) اگر خانمی که آلوده است حامله شود چه باید بکند. اگر حین حاملگی آلوده شود چه ؟
معمولا به خانم های آلوده به HIV توصیه می شود که حامله نشوند و در صورت حاملگی به آن خاتمه دهند، ولی در صورت ادامه حاملگی می توان از داروهای ضد ویروس در مادر استفاده کرد که با درصد بالایی از ابتلاء جنین پیش گیری می کند. ضمنا چون بیشترین زمان ابتلا حین زایمان و در اثر شیردادن اتفاق می افتد، لذا اگر شرایط موجود باشد ترجیحا خانم حامله و HIV مثبت بهتر است سزارین شود از شیردادن به نوزاد خودداری کند.
۱۶) آیا مادر آلوده به ایدز می تواند به کودک خود شیر دهد؟
شیر مادر حاوی مقادیری از ویروس اچ ای وی است که در شیر دادن مادر مبتلا به کودک خطر انتقال وجود دارد .
۱۷) آیا فرزند متولد شده از مادر مبتلا، حتما مبتلا خواهد شد ؟ آیا پدر نیز می تواند بیماری را به فرزند منتقل کند ؟
درصد ابتلای فرزند از مادر به تراکم ویروسی و مرحله بیماری او بستگی دارد، لذا میزان آلودگی ۱۰۰ درصد نیست و رقم بین ۲۵ تا ۴۵ درصد را بیشتر ذکر می کنند. پدر بیماری را به فرزند انتقال نمی دهد مگر اینکه به طور تصادفی به خون او آلوده شود.
۱۸) کسانی که در خانواده خود شخص آلوده به ایدز دارند چه باید بکنند ؟
چون این ویروس از راه های معمول و در تماس روزانه منتقل نمی شود لذا از زندگی کردن یا کار کردن کنار بیمار مبتلا هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. فقط اگر به هر وسیله خون فرد آلوده وارد بدن افراد شود و یا در تماس جنسی می تواند بیماری را منتقل کند، تیغ ، مسواک و وسایلی که امکان آلوده شدن به مایعات بدنی را دارند باید کاملا جدا باشند.
۱۹) آیا استفاده مشترک از اپی لیدی یا ماشین اصلاح، حجامت، طبی سوزنی و سوراخ کردن گوش نیز می تواند بیماری را منتقل کند؟
هر وسیله ایی که به خون آغشته می شود و سپس توسط شخص دیگری مورد استفاده قرار می گیرد و با زخم و یا مایعات بدنی فرد دیگر در تماس باشد می تواند آلوده کننده باشد .
۲۰) شیء آلوده به خون فرد آلوده به ویروس را چگونه می توان استریل کرد ؟
در ابتدا باید آنرا شست و خشک کرد و سپس در محلول ضد عفونی مورد قبول نیم ساعت غوطه ورشود و سپس در فور یا اتوکلاو استریل نمود. این اقدام برای وسایلی است که در پزشکی و دندان پزشکی استفاده می شوند، ضروری است .
ز شیر شتر خوردن و سوسمار عرب را به جایی رسیدست کار
که تخت کیانی کند آرزو تفو بر تو ای چرخ گردون تفو
ارسالها: 3620
#7
Posted: 6 Jun 2011 08:07
شمار مبتلايان به ايدز در کشور به 12هزار نفر رسيد
تعداد قربانيان ايدز در کشور به 1377نفر رسيد و شمار مبتلايان به اين بيماري به 11هزار و 930نفر افزايش يافت.
از اين تعداد ، 11هزار و 288نفر (94.6 درصد) مرد و 642نفر (5.4 درصد) زن هستند. همچنين ، 539نفر از اين تعداد مبتلايان وارد مرحله آخر ايدز شده اند که 503 نفر مرد (93.3 درصد) و 36نفر زن (6.7 درصد) هستند.
بر اساس تازه ترين آمار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي تعداد موارد ابتلا به HIV برحسب جنس و سن ، رده سني 25 تا 34 سال با 3493 مورد ابتلاء (40 درصد) ، رده سني 35 تا 44 سال با 2616 مبتلا (30 درصد) و رده سني صفر تا 4 سال با 38 مورد ابتلاء (0.4 درصد) ، از لحاظ درجه شيوع به ترتيب بيشترين و کمترين آمار مبتلايان را تشکيل مي دهند. به گزارش ايسنا ، راه انتقال 61.5 درصد از موارد ابتلاء به ايدز اعتياد تزريقي ، 28.4 درصد راه نامشخص ، 7.6 درصد تماس جنسي ، 2 درصد دريافت خون و فرآورده هاي خوني و 0.5 درصد از راه مادر به کودک بوده است.
بيشترين موارد ايدز در کشور با 36.3 درصد فراواني (189 نفر) در رده سني 35 تا 44 سال ، سپس در گروه سني 25 تا 34 سال با 179 نفر مبتلا (34.4 درصد) است که رده سني صفر تا 4 سال با 0.2 درصد فراواني و يک نفر مبتلا کمترين ميزان ابتلا به ايدز را به خود اختصاص داده است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#8
Posted: 6 Jun 2011 08:08
ادعاي عضو كميته كشوري مبارزه با ايدز ▲ 100هزار نفر آلوده به ايدز در ايران
آخرين آماري كه وزارت بهداشت از تعداد مبتلايان به ايدز در ايران اعلام كرده. 11 هزار و 221 نفر است اما گروهي از محققان معتقدند آمارهاي واقعي ايدز هميشه 10 برابر آمارهاي رسمي هستند.
دكتر محمدعلي شهابالدين
شوخي نيست، شلوغبازي هم نيست، حتي شايد اين واقعبينانهترين آماري باشد كه تا به حال در مورد ايدز مطرح شده است. دكتر مينو محرز عضو كمتر كشوري مبارزه با ايدز مدعي شده كه با وجود اعلام آمار رسمي 11 هزار نفر و 221 نفري مبتلا به ويروس ايدز در كشور، تعداد واقعي ناقلان اين ويروس، 10 برابر اين ميزان يعني بالاي 100 هزار نفر است.
وي در توضيح اين ادعا گفته: <وزارت بهداشت براساس فرمولهاي سازمان بهداشت جهاني، آمار واقعي مبتلايان به ويروس ايدز را در ايران حدود 60 هزار نفر ميداند اما براساس محاسبات دقيقتر كه از سوي مراكز تحقيقاتي دانشگاه هاروارد انجام شده، آمار واقعي مبتلايان به ويروس ايدز در كشورها 10 برابر موارد شناخته شده است. بنابراين در زمان حاضر بيش از 100 هزار نفر در ايران، ناقل ويروس ايدز هستند.
براساس آمار رسمي وزارت بهداشت در ايران 11 هزار نفر مبتلا به ويروس ايدز در كشور داريم اگرچه مسوولان اعلام كردهاند كه احتمالا تعداد واقعي 60 هزار نفر باشد. با اين وجود آماري كه دكتر محرز ارايه كرده بيشترين رقمي است كه تاكنون يك مقام مسوول اعلام كرده است.
احتمالا اولين چيزي كه به ذهن ميرسد، ضد و نقيضگويي درست و حسابي مسئولان امر است كه البته چيز عجيبي نيست و مسبوق به سابقه هم هست. همين چند وقت پيش در يكي از بخشهاي خبري سيما، يك مقام مسئول محترم اعلام كرد ما 4 ميليون نفر معتاد داريم و اين رقم همچنان سير صعودي دارد، ولي در همان برنامه يك مقام مسئول محترم ديگر با قاطعيت گفت : ما 2/5 ميليون نفر معتاد داريم و روند صعودي افزايش تعداد مبتلايان هم متوقف شده.
وقتي در مورد اعتياد در كشور ما، آمارها اينطور ارائه ميشوند، ايدز كه جاي خودش را دارد. در واقع سازمان بهداشت جهاني همچنان به دولتهاي كشورهاي اسلامي و بهويژه خاورميانه گوشزد ميكند كه آمار ايدز را خيلي كمتر از ميزان واقعي اعلام ميكنند و البته آنها هم اصولا ترجيح ميدهند حرفي از اين بيماري نزنند.كشور ما در اين زمينه وضع بهتري از كشورهاي دور و بر دارد و مسئولان مبارزه با ايدز با هشدارها و اقدامات خود باعث شدهاند به ايدز بهعنوان يك خطر جدي نگاه شود. در مورد تفاوت آمارها هم واقعيت اين است كه اين مسئله تا حد زيادي ناشي از ماهيت خود بيماري ايدز است.
ويروس ايدز پس از ورود به بدن، بدون اينكه هيچ علامتي داشته باشد، شروع به تكثير ميكند. البته ممكن است در همان هفتههاي اول، فرد مبتلا به ويروس دچار علائمي شبيه سرماخوردگي شود كه درست مثل سرماخوردگي، خودش هم برطرف ميشود. در اين مرحله با اينكه ويروس در بدن وجود دارد، اما تشخيص آن با آزمايشات معمول، ممكن نيست.
تقريبا 2 ماه پس از ورود ويروس به بدن، آنتيباديهاي ضدويروس در بدن ساخته ميشوند و از اين زمان، با انجام آزمايش ميتوان وجود ويروس در بدن را تشخيص داد. البته آزمايشهاي پيشرفتهتر و گرانقيمتي هم وجود دارند كه زودتر از اين زمان، خود ويروس را در بدن پيدا ميكنند ولي بهدليل هزينه بالا بهطور معمول از آنها استفاده نميشود.
فردي كه آنتيبادي ضدويروس در بدن او پيدا شده، ناقل ويروس ايدز درنظر گرفته ميشود و ميتواند بيماري را به ديگران منتقل كند ولي خودش هنوز بيمار نيست. ويروس ايدز بدون ايجاد هيچگونه علائم خاصي در بدن اين افراد به تكثير اين افراد ادامه ميدهد و بهتدريج سيستم دفاعي بدن را از بين ميبرد.
به اين دوره دوره پنجره گفته ميشود. در نهايت سلولها بعد از ورود ويروس به بدن، سيستم ايمني بهطور كلي مختل ميشود و هر عفونت سادهاي ميتواند بيمار را از بين ببرد. اين مرحله كه فرد علائم پيدا كرده بيماري ايدز ناميده ميشود.
تاكنون طبق آمار رسمي در كشور ما، 523 نفر به بيماري ايدز رسيدهاند ولي تعداد ناقلين رسمي، 11 هزار و 221 نفر است. با اين توضيحات حتما متوجه علت تفاوت آمار شدهايد.
در واقع كساني كه كمتر از دو ماه است به ويروس ايدز آلوده شدهاند و آزمايشها نميتوانند ويروس را در بدن آنها تشخيص دهند و نيز آدمهايي كه ويروس و آنتيبادي ضد آن در بدنشان وجود دارد ولي چون هيچ علامتي ندارند، هيچگاه براي انجام آزمايش مراجعه نكردهاند، در آمار رسمي ناقلين ويروس ايدز جايي ندارند. فكرش را بكنيد 100 هزار نفر ناقل ويروس ايدز داريم كه 90 هزار تاي آنها احتمالا خودشان هم از بيماريشان خبر ندارند و هر لحظه ممكن است يك نفر ديگر را هم آلوده كنند. به همين دليل بايد منتظر باشيم آمار مبتلايان به ويروس ايدز در طي چند سال آينده، يك جهش ناگهاني داشته باشد.
جابهجايي در شايعترين علل ابتلا به ايدز در كشور، مسئله ديگري است كه دكتر محرز به آن اشاره ميكند. به گفته وي <در گذشته اعتياد تزريقي و انتقال بيماري ايدز از طريق سرنگ آلوده، عامل اصلي انتقال ايدز بود و بيش از 65 درصد موارد ابتلا را شامل ميشد. اما اكنون از طريق رابطه جنسي، به اندازه سرنگ آلوده عامل انتقال است و تقريبا 50 درصد موارد ابتلا به ويروس ايدز را باعث ميشود.
وي اضافه ميكند: براساس آمار رسمي هنوز بيش از 90 درصد مبتلايان به ويروس ايدز مرد هستند ولي سهم زنان از آلودگي روز به روز بيشتر ميشود.
واقعيت را بايد پذيرفت. ايدز در كشور ما رو به گسترش است و رفتار جنسي غلط هم باعث انتقال بيشتر اين بيماري ميشود. چشم بستن روي اين مسئله، وضع را از اين كه هست بدتر ميكند. به گفته دكتر محرز: مهمترين اقدام براي پيشگيري از شيوع بيشتر انتقال ويروس ايدز، بالابردن سطح آگاهي مردم بهويژه قشر جوان است ولي متاسفانه اقدامات رسانههاي كشور بهخصوص صدا و سيما در اين زمينه بسيار ضعيف است.
حقيقت اين است كه مسئولان يك راه بيشتر ندارند. بايد واقعيات را بيان كنند، مردم را با اين بيماري بيشتر آشنا كنند و بدون درنظر گرفتن مسائل حاشيهاي روشهاي جلوگيري از ابتلا به ايدز را به مردم بياموزند. اين را ديگر همه مردم ميدانند كه ويروس ايدز از طريق سرنگ آلوده و روابط جنسي منتقل ميشود ولي متاسفانه بسياري از آنها هنوز نميدانند ويروس ايدز از طريق چه نوع رابطه جنسي و در چه شرايطي منتقل ميشود. تشويق مردم به رعايت مسائل اخلاقي، كار خيلي خوبي است ولي همه آن چيزي نيست كه براي مقابله با ايدز به آن نياز داريم.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#9
Posted: 6 Jun 2011 08:11
كشور ما در معرض وقوع همهگيري بيماري ايدز قرار دارد
يك متخصص بيماريهاي عفوني در آستانه روز جهاني ايدز هشدار داد : كشور ما در معرض وقوع همهگيري بيماري ايدز قرار دارد.
جوانان به دليل احتمال داشتن رفتارهاي پرخطر بيشتر در معرض بيماري ايدز هستند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر زهرا احمدينژاد متخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در آستانه فرا رسيدن هفته ايدز و با توجه به اهميت آموزش و اطلاع رساني در پيشگيري و كنترل بيماري ايدز گفت: بر اساس آمار رسمي ارايه شده از سوي مسؤولان و مراجع گزارش دهي مستند، كشور ما، در معرض وقوع همهگيري بيماري ايدز قرار دارد. بر همين اساس لازم است در اين زمينه بطور كلي به همه اقشار مردم و به طور خاص به افرادي كه در معرض خطر هستند و بيشتر شامل جوانان كه رفتارهاي پرخطر دارند اطلاع رساني مناسي صورت گيرد.
وي در ادامه افزود: محورهايي كه بايد در زمينه آموزش مردم بويژه گروههاي پرخطر بيشتر مورد توجه قرار گيرد، دو مسئله، يكي راههاي انتقال ويروس hiv (ايدز) ديگري راههاي پيشگيري از اين بيماري است كه عموم مردم و گروههاي پرخطر بايد ملاحظاتي داشته باشند و از يك سري كارها پرهيز كنند كه مبتلا به اين ويروس نشوند،عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در بخش ديگري در خصوص راههاي انتقال ويروس hiv در دنيا، شايعترين راه انتقال اين عفونت را از طريق تماس جنسي، استفاده از سرنگ و سرسوزن مشترك در معتادان تزريقي، خون وفرآورده هاي خوني آلوده و انتقال از طريق مادر به جنين عنوان نمود.
وي در مورد راه اول يعني انتقال از طريق تماس جنسي گفت: در حال حاضر شايعترين راه انتقال از طريق تماس جنسي است كه در اين مرحله با هر تماس جنسي ناسالم امكان انتقال وجود دارد چه تماس بين دو مرد و يا بين دو زن و يا مرد و زن و از طرق مختلف تماس جنسي امكان انتقال عفونت وجود دارد،دكتر احمدينژاد در مورد راه دوم انتقال اين عفونت (مصرف سرنگ و سوزن مشترك در بيماران معتاد تزريقي) خاطرنشان كرد: در حال حاضر در دنيا، دومين راه انتقال است ولي در ايران و شايع ترين راه انتقال بيماري ايدز است.
وي نكاتي را حائز اهميت دانست و افزود: اول اينكه اغلب موارد انتقال عفونت در مراكزي كه معتادان به شكل دسته جمعي مثل زندان تزريق مواد مخدر را انجام ميدهند اتفاق ميافتد. نكته دوم، در زندانها بسياري موارد ديده شده كه فرد معتاد قبل از زنداني شدن، سابقه اعتياد تزريقي نداشته ولي در زندان به دليل عدم دسترسي به ساير اشكال مواد مخدر و در دسترس و ارزان بودن مواد مخدر تزريقي، شكل اعتياد عوض ميشود و اعتياد تزريقي با استفاده از سرنگ و سوزن مشترك انجام ميشود و از اين طريق اين افراد مبتلا به عفونت hiv ميشوند.
وي در خصوص راههاي سوم و چهارم انتقال اين بيماري گفت: خوشبختانه در اين مورد در ايران موارد زياد نيست، بخصوص به دليل بررسي خونهاي اهدايي از طرف سازمان انتقال خون، اگرچه بايد تاكيد كرد كه با آزمايشاتي كه در حال حاضر روي خونهاي اهدايي انجام ميشود درصدي از موارد عفونت hiv قابل شناسايي نيستند،اين متخصص در ادامه در خصوص راههاي پيشگيري عفونت ايدز در مورد انتقال از طريق تماس جنسي به مواردي از قبيل: خويشتن داري جنسي و برقراري تماس جنسي بعد از ازدواج و تنها با همسري كه خطري براي ابتلا به عفونت hiv در گذشته نداشته باشد اشاره كرد.
وي در اين خصوص با بيان اين مطلب گفت: اما واقعيت اين است كه اين اصل در بسياري از موارد تنها جنبه شعاري داشته و متاسفانه بسياري از جوانان كه مهمترين گروه در معرض خطر هستند،خويشتن داري جنسي را نميپذيرند كه در اين زمينه بايد آموزشهايي در زمينه محدوديت شريك جنسي به يك نفر كه او نيز فردي باشد كه با افراد ديگر تماس نداشته باشد، استفاده از كاندوم در صورت داشتن تماس جنسي با افراد ناشناس، پرهيز از تماس جنسي با افرادي كه خود به بيماريهاي عفوني دستگاه تناسلي دچار هستند، مراجعه به مراكز مشاوره و يا مراكز بهداشت در صورت داشتن تماس جنسي ناسالم از طريق رسانههاي جمعي به اطلاع مردم برسد.
وي همچنين در مورد راههاي پيشگيري از انتقال از طريق اعتياد تزريقي به اصولي از قبيل ترك اعتياد تزريقي، عدم استفاده از سرنگ و سرسوزن مشترك، آموزش به معتادان در جهت چگونگي تزريق به شيوه استريل و بي خطر، توزيع متادون در مراكز عمومي تجمع معتادان از جمله زندانها و بيمارستانها، مجرم تلقي نكردن معتادان اشاره كرد.
افزایش 5/2 برابری آمار ایدز ایران :
شمار مبتلايان به hiv در كشور طي سه سال اخير ٥/٢ برابر شده است،عضو كميته كشوري مبارزه با ايدز اعلام كرد: تا ابتداي مهر ماه جاري حدود 11 هزار و 930 مورد مبتلا به hiv/ ايدز ثبت شده كه اين رقم در سه سال اخير 5/2 برابر شده است،دكتر مينو محرز در سمينار «هم پيمان در برابر گسترش ايدز» با اشاره به شيوع ايدز در كشور اظهار كرد: تخمين زده ميشود تعداد كل موارد مبتلا در كشور به 60 تا 70 هزار مورد برسد.
وي با بيان اين كه 61 درصد مبتلايان به ايدز در كشور را معتادان تزريقي تشكيل ميدهند، افزود: 95 درصد مبتلايان را مردان و 5 درصد را زنان تشكيل ميدهند،دکتر محرز با اشاره به اين كه هنوز در كنترل ايدز در كشور به پيشرفت قابل توجهي دست پيدا نكردهايم، گفت: آموزش براي پيشگيري از ايدز در رسانهها مهمترين اقدام است كه ميتوان به خوبي در اين زمينه استفاده كرد كه متاسفانه هنوز نتوانستهايم در اين زمينه به پيشرفتهاي قابل توجهي برسيم.
عضو كميته كشوري مبارزه با ايدز با اشاره به داروهاي تازه در خصوص درمان ايدز افزود: خوشبختانه با كشف و توليد اين داروها اميد زيادي وجود دارد كه اين ويروس در بدن كنترل شود. در ضمن مصرف به موقع داروها امكان انتقال را به ساير افراد كم و همچنين هزينه درمان اين افراد را به شدت كاهش ميدهد.
وي ادامه داد: تمامي افرادي كه به هر طريق مبتلا به hiv شده اند ،حق دارند از داروهای ضد ایدز استفاده كنند و هيچ كس نميتواند تبعيض براي آنان قايل شود.
مديركل امور بين المللي وزير بهداشت: ▲قادر به كنترل ايدز نيستيم
حسين نيكنام در گفتگوبا فارس افزود:<در سند چشمانداز اهداف هشتگانه هزاره سوم در مورد كنترل روند رشد بيماريهاي سل، مالاريا و ايدز كشورها متعهد شدهاند تا روند رشد ابتلا به اين بيماريها را تا 50 درصد در سال 2014 كاهش دهند: كه با روند فعلي ابتلا به اين بيماري در كشور اين امكان تا حدودي غيرقابل دسترس بوده و بعيد است به اين هدف برسيم.
وي ادامه داد ما در رسيدن به اهداف هزاره سوم در بعضي از اهداف مانند هدف دوم و سوم ازحد مشخص شده در سند جلوتر بوده و در بعضي از اهداف هم مانند هدف چهارم و پنجم روند خوبي را شاهد هستيم اما در مورد هدف ششم كه همان ابتلا به اچ.آي.وي و مالاريا و سل است. با مشكل مواجه بوده و با سرعت انتقال كنوني به نقطه مطلوب نخواهيم رسيد.نيكنام در خصوص اتباع خارجي پناهندگان، مهاجران و افراد بيسوادي كه نميتوانند مانند بقيه جامعه از آموزشهاي معمول برخوردار شوند، گفت : متاسفانه جايگاه قرار گيري كشور ما از نظر همسايگان جايگاهي چالشي بوده، بدين شكل كه همسايگان ما همسايگان پر دردسري هستند اما نبايد موضوع را ناديده گرفت كه بحث كنترل مرزها و كشورهاي همسايه از عموم وظايف آژانسهاي بينالمللي است، در حالي كه ما خود نيز از انجام كنترلهاي لازم در جهت سلامت مرزها فارغ نبوده و اين امر را مخصوصا در سالهاي اخير با دقتي بيشتر زيرنظر گرفتهايم.
افزايش ميزان بروز ايدز در زنان در عين حال رييس موسسه ايدز ايران از شيوع 5 درصدي اچ.آي.وي در ميان زنان ايراني خبر داد و گفت: بايد منتظر افزايش ميزان بروز ايدز در زنان باشيم.دكتر بيژن صدريزاده افزود: وي ادامه داد: <در ايران كه راه غالب انتقال اعتياد تزريقي است بيماري نيز از طريق تماس جنسي به همسران مردان معتاد قابل انتقال است.رييس موسسه ايدز همچنين تصريح كرد: الگوي انتقال ايدز در كشور رو به تغيير است دكتر صدريزاده مهمترين راه پيشگيري از بروز و گسترش ايدز در كشور را آموزش دانست و ادامه داد: آموزشها بايد در ارتباط با شرايط رفاهي زنان، حقوق اجتماعي آنان و ازدواج صورت گيرد.به گزارش ايسنا،همچنين در ادامه اين برنامه دكتر سعيد صفاتيان مديركل درمان، بازپروري و حرفه آموزي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح جامع ساماندهي معتادان خياباني تصويب شده است؛ از طرفي توجه مسئولان به درمان با متادون معطوف شده است.
صفاتيان با اشاره به اينكه در ماده 15 قانون صراحتا معتاد مجرم است اما در صورت مراجعه به سيستم درماني بيمار تلقي ميشود، گفت: اولويت در ستاد مبارزه با مواد مخدر معتاد خياباني است و با توزيع رايگان سرنگ و متادون، ايدز در كشور به مرز كنترل نزديك ميشود. وي با اشاره به تفاوت الگوي مصرف در كشورهاي دنيا گفت: در آسياي جنوب شرقي مصرف اكستازي رو به گسترش است و هم اكنون نگاه سنتي به درمان اعتياد به نگاه جديد و توجه به معتادان خياباني و پرخطر تغيير كرده است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#10
Posted: 6 Jun 2011 08:13
کارهایی که باید برای پیشگیری انجام بدین که به ایدز مبتلا نشید
رفتارهای جنسی ناسالم و پرخطر کدامند؟
یکی از معضلات کنونی جامعه عدم اطلاع کافی نوجوانان و جوانان ما از رفتارهای پر خطر جنسی است و متاسفانه این عدم آگاهی سبب میشود تا این امیدان آینده نسلی بیمار و ناسالم از لحاظ روحی و جسمی باشند و متعاقب آن مشکلات اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیری به پیکر خانواده و جامعه وارد آید. لذا پیشگیری از این معضلات با آموزش صحیح و اطلاع رسانی به موقع، میتواند به عنوان عاملی نجات بخش، سبب کاهش چشمگیر این مشکلات گردد.
مهمترین موضوع در آموزش رفتارهای پرخطر، آموزش رفتارهای جنسی سالم میباشد.
ابتدا باید ببینیم رفتار جنسی ناسالم و پرخطر چیست ؟
رفتار جنسی ناسالم (UnsafeSex) :
هر گونه تماس جنسی را میگویند که در آن فرد از سلامت خود یا شریک جنسی خود آگاه نباشد. مشکل از این جا ناشی میشود که آگاهی از سلامت خود یا دیگران به راحتی امکانپذیر نیست. بعنوان مثال؛ در حدود ۹۰ درصد افراد HIV مثبت از آلوده بودن خودشان اطلاعی ندارند. از طرف دیگر؛ منفی بودن آزمایشات تشخیصی در ابتدای آلودگی با HIV نمیتواند دلیل سالم بودن فرد باشد زیرا نتیجه این آزمایشات در اوایل دوره آلودگی معمولاً منفی میباشد. پس چاره چیست؟
برای آگاهی از سلامت افراد باید به رفتارهای آنها توجه کرد. اگر فردی از رفتارهای پرخطر آگاهی داشته باشد بهتر میتواند در خصوص سلامت خود یا شریک جنسی خود قضاوت کند. داشتن رفتارهای پرخطر احتمال آلودگی به HIV و سایر عفونتهایآمیزشی را بیشتر میکند.
رفتارهای جنسی پرخطر کدامند؟
رفتارهای حنسی پرخطر عبارتند از :
- داشتن شرکای جنسی متعدد
- تماسهای جنسی نامعمول (تماس مقعدی و دهانی)
- متوسل شدن به خشونت در زمان تماس جنسی
- مصرف الکل، مواد مخدر و یا روانگردان قبل از برقراری تماس جنسی
- تماس جنسی محافظت نشده (عدم استفاده از کاندوم)
بنابراین برای پیشگیری از HIV و ایدز در جامعه باید رفتارهای جنسی سالم را به افراد به ویژه نوجوانان و جوانان آموزش داد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب