انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
Sexology - سکسولوژی
  
صفحه  صفحه 2 از 7:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  7  پسین »

خودارضایی در دختران و پسران (همه چیز در مورد خود ارضایی)


مرد

 
تا به امروز هر چه شنیده اید و یا دیده اید مربوط به خودارضایی پسران میشد ولی بد ندیدم که چندی هم راجع به خود ارضایی و مضرات آن در دختر ها هم بحث کنیم!!!


خود ارضایی یا استمنا از نظر اسلام حرام و گناه است و در این جهت فرقی بین دختر و پسر نیست. قرآن کریم می‌فرماید: "هر کس از راهی، غیر از همسرش، شهوتش را دفع کند، از تجاوز کاران است". یعنی از حکم الهی و انسانی تجاوز کرده است. پیامبر اکرم(ص) فرمود: "هر کس شهوتش را با دست ( و هر طریق دیگری غیر از مسیر طبیعی و ازدواج)[ دفع کند، مورد لعنت و نفرت خداوند است". امام صادق(ع) فرمود: "خود ارضایی (یا دفع شهوت از غیر مسیر طبیعی) از گناهان بزرگ است". نیز فرمود: "خداوند با نظر رحمت به استمنا کننده نمی نگرد".فعل حرام، عصیان و مخالفت با فرمان حق تعالی است. کم و زیادش در حکم اصلی تفاوت ایجاد نمی کند. هر مقدار به اندازه خود گناه است. اگر کم صورت گیرد، به اندازه خود و اگر زیاد باشد، به همان اندازه، اما در مورد تعداد دفعات زیاد، گناه دیگری هم هست و آن تکرار گناه است که تکرار و اصرار بر گناه، گناه دیگری محسوب می‌شود.
پیامبر اکرم(ص) فرمود: "لا تنظروا الی صِغِرَ الذنب و لکن انظروا اِلی مَنِ اجتَر أتم؛ به کوچکی گناه منگرید، بلکه بر عظمت و بزرگی کسی بنگرید که نسبت به او گستاخی و نافرمانی کرده‌اید". از دیدگاه پزشکان استمنا آثار زیانباری بر جسم و روح و روان وارد می سازد که ذیلا مطالبی به استحضار می رسد.

الف. آسیب‏هاى جسمانى ‏:

۱- ضعف و تحلیلِ قواىِ جسمانى‏ کاهش انرژى جسمانى بدن از مضرات مهم و جبران‏ناپذیر خودارضایى است. احساس خستگى عارضه طبیعى انزال است، اگر خودارضایى در شبانه روز به دفعات تکرار شود.این احساس خستگى در ساعات مختلف همراه انسان است. در نتیجه به مرور زمان ضعف و بى حالى در فرد تثبیت شده و یک طبیعت ثانوى براى او ایجاد مى‏کند. کاهش و تخلیه مکرر قواى جسمانى به ضعف عمومى و دائمى بدن و بالاخره به پیرى زودرس مى‏انجامد. ... وقتى قلم به دست مى‏گیرم زود خسته مى‏شوم و قدرت نوشتن ندارم، ناچار قلم را روى زمین مى‏گذارم تا وقتى که دستم کمى قدرت پیدا کند و دوباره بنویسم. «نامه‏اى از یک جوان» ... آن چه امروز برایم باقى مانده است (از ناحیه این عمل) جسمى نحیف و درهم شکسته است. «نامه‏اى از یک جوان». ... با این که ورزشکارم زانوهایم مرتب سست مى‏شود. «پسرى ۱۸ ساله» من که دخترى پر جنب و جوش و داراى چهره‏اى روشن بودم، کم کم به دخترى بى حال، کم تحرک و رنگ پریده مبدل شدم. «دخترى ۱۵ ساله، کلاس اول تجربى» لاغرى، لرزش بدن، پژمردگى،ضعف مفاصل، تشنج، زردى و تیرگى چهره، از نشانه‏ها و عوارض ضعف جسمانى است. متأسفانه ضعف جسمانى به همین جا ختم نمى‏شود ، بلکه کل بدن را ساقط مى‏کد. شخصى که مبتلا به این عمل شوم شود، رفته رفته ضعف شدید در خود احساس کرده، کمر درد او را آزار می دهد تا این که به فلج عمومى بدن مبتلا می شود.

۲- ضعف بینایى خود ارضاى به تدریج در نور چشم و قدرت بینایى اثر مى‏گذارد و آن را کاهش مى‏دهد. درجات و شدت ضعف چشم بستگى به درجات و شدت خودارضایى دارد و این به حدى است که گاه به نابینایى منجر مى‏شود. با این که اهل ورزش هستم چشمانم خسته مى‏شود و جلو چشمم تیره و تار مى‏شود به حدى که سرگیجه مى‏گیرم آیا این از عوارض خودارضایى است؟ «نامه‏اى از یک پسر ۱۸ ساله» جوانى که هشت سال مبتلا به خودارضایى بود وقتى مى‏خواست کتابى را بخواند چشم هایش سیاهى مى‏رفت، حدقه‏هاى چشم او بیش از حد معمول گشاد و باز شده بود و در قعر چشم‏هاى خود درد شدید احساس مى‏کرد. (به نقل از مشکلات جنسى نسل جوان). روزى در یکى از خیابان‏هاى یزد چشمم به جوانى حدوداً بیست و پنج ساله افتاد که در اثر نابینایى به همراه برادرش حرکت مى‏کرد، چون با برادرش آشنا بودم جلو رفتم و سؤال کردم: چرا چنین شده است؟ گفت: او مبتلا به انحراف جنسى (خودارضایى) بوده است و دست از این کار برنداشته است تا به این روز افتاد. .

۳- آسیب‏پذیرى در برابر بیمارى ها تحلیل رفتن قدرت بدن و قواى جسمانى، بستر پذیرش سایر بیمارى‏ها را فراهم مى‏آورد. جسمى که با خود ارضایى ضعیف شده است نمى‏تواند در مقابل میکروبها و ویروسها از خود دفاع کند. جوانى مبتلا به این عمل شوم بود، در همین حین به یکى از بیمارى‏هاى همراه با تب دچار شد و در همان حال خودارضایى مى‏کرد، در روز ششم بیمارى کاملاً ضعیف شده بود و در نتیجه مرگ او را فراگرفت.

۴- آسیب دستگاه تناسلى و ناتوانى‏هاى جنسى و تولید مثل‏ خودارضایى اثرات مهمى در دستگاه تناسلى از خود برجاى مى‏گذارد. دکتر «هوچنین سون» معتقد است که عموم ناراحتى‏هاى مربوط به دستگاه تناسلى از آثار خودارضایى است. بعضى ازاین اثرات عبارت اند از: تورم غدد وذى‏ تورم کانال نطفه‏ تورم قسمت پایینى و عقب کانال ادرار شل شدن عضلات تناسلى‏ خروج بى اختیار منى با کوچکترین حادثه‏ ایجاد قاعدگى نامنظم و خروج ترشحات چرکى و احساس درد هنگام قاعدگى در دختران‏ از بین رفتن پرده بکارت‏ ارضاى ناکامل جنسى و از دست دادن لذت مقاربت بعد از ازدواج‏ ناتوانى و تأخیر تولید مثل به خاطر ضعف مکرر دستگاه تناسلى و انزال زودهنگام‏ بیماریهاى مقاربتى‏ عقیم شدن‏

۵- آسیب مراکز عصبى و غدد در مغز در اثر خودارضایى و تحریک زیاد، هیپوتالاموس آسیب مى‏بیند. مغز و مراکز حساس دیگر مکرراً دچار کاهش نسبى جریان خود مى‏شوندن و از این طریق آسیب‏هاى جبران‏ناپذیر و بر آنها وارد مى‏شود. تخلیه‏هاى مکرر عصبى، موجب ضعف اعصاب مى‏شود. خودارضایى‏هاى مکرر، مرکز عصبى را دچار حساسیت و ضعف و خستگى و اختلال مى‏سازد. به گفته یکى از دانشمندان، خود ارضایى موجب ضعف قواى شهوانى و بى رمق و بى جان شدن آنها مى‏شود. به طور کلى اختلال قواى بینایى، شنوایى (مثل صداى زنگ در گوش و وز وز کردن) و... از ضعف و اختلال اعصاب است. ... قسمت‏هاى عمده بدن من یعنى قلب و اعصابم به هم ریخته است. «نامه‏اى از یک جوان» و تو اى جوان عزیز به خود آى و این آسیب‏ها را جلوى چشم خویش تابلو کن و با تأملدر این منظره نامطلوب و غیرقابل قبول، خود را از دام این بلا نجات بده. کم خونى؛ کم اشتهایى و مشکلات گوارشى؛ کم خوابى و اختلال در خواب؛ تنگى نفس؛ سر درد و سرگیجه؛ پیدایش تغییرات در نخاع و ستون فقرات. همگى از آسیب‏هاى جسمى خودارضایى هستند.

ب. آسیب‏هاى روحى – روانى‏ :

۱- ضعف حافظه، حواس پرتى و ناتوانى در تمرکز فکرى‏ همان گونه که گذشت، یکى از پى آمدهاى خودارضایى، ضعف و تحلیل قواى جسمانى است و این به نوبه خود ناشى از اختلال در عملکرد سیستم مغز و اعصاب است. اختلال در این سیستم موجب مى‏شود که بخش حافظه کارایى لازم را نداشته باشد. علاوه بر این، شخصِ مبتلا به خودارضایى به خاطر تمرکز در این عمل و توجه نسبتاً مداوم به موضوعات جنسى، حواس پرت و ناتوان در تمرکز فکرى است که این خود عامل دیگرى براى کاهش مستمر حافظه است. از عوامل حفظ و تقویت حافظه آن است که فرد به کارهاى علمى و فکرى مشغول باشد در حالى که شخص خودارضا از کارهاى علمى و فکرى باز مى‏ماند و این خود عامل دیگرى براى ضعف حافظه چنین اشخاصى است. ... استعداد کافى داشتم و تحصیل مى‏کردم اما اکنون استعدادم کم شده و مطالب را درست درک نمى‏کنم و با فشار و سختى به تحصیل ادامه مى‏دهم. «نامه‏اى از یک دانش‏ آموز»

۲- اضطراب دلهره و دلواپسى از ویژگى‏هایى است که دائماً فرد خودارضا را رها نمى‏کند، او مرتب با خود درگیر است و نمى‏تواند با خود کنار آید. افکار آشفته، وسواس فکرى، بى ثباتى، درهم ریختگى فکرى دامن گیر اوست: «نکند کسى بفهمد»، «کى و چگونه این کار را تکرار کنم»، «کى مى‏شود نجات پیدا کنم» و.. لحظه‏اى آرام و قرار ندارد، سرزنش و تحقیر خود به علت ارتکاب گناه، شخصیت او را در هم مى‏کوبد. گاهى تأخیر در ترک و این که بعد از ترک چه مى‏شود، امان او را مى‏گیرد. ... آیا با ترکِ خودارضایى باز هم علائم آن باقى مى‏ماند. «امضا: همدم مرگ» ... آیا پس از ترک مى‏توانم ازدواج کنم و صاحب فرزند شوم؟ آیا بخشوده خواهم شد؟ «نامه‏اى از یک جوان» آن چه امروز از این عمل برایم باقى مانده است، روحى متزلزل و بغض و نفرتى متراکم است. «نوجوان ۱۷ ساله تهرانى»

۳- افسردگى‏ بى احساسى و بى تفاوتى، بى نشاطى و بى ذوقى، سستى و گوشه‏گیرى، غم و اندوه، عدم علاقه به امور هنرى، ورزشى، مسائل معنوى و... همگى از نشانه‏هاى بارز و حتمى افسردگى است.

۴- پرخاش‏گرى و بداخلاقى‏ شخصِ خودارضا نسبت به کوچک‏ترین محرک محیطى حساس است، حوصله گفت و گو با دیگران را ندارد، زود رنج است و سریعاً از کوره در مى‏رود، به نور زیاد، صدا، رفت و آمد و... حساسیت فوق‏العاده دارد.

۵- یأس از زندگى‏ ... در سنین ۱۶ یا ۱۷ سالگى دو مرتبه دست به خودکشى زدم ولى موفق نشدم، اکنون در میان توفان مرگبارى به این سو و آن سو مى‏روم، شاید هم یک سویش نابودى باشد. «نامه‏اى از یک جوان» ... تصمیم گرفته‏ام اگر راهى برایم نباشد خودکشى کنم.... «دختر ۱۸ ساله تهرانى»

۶- از بین رفتن خلاقیت‏ها، توانایى‏ها و سرکوب شدن استعدادها.

۷- عدم میل به تحصیل، مطالعه، تحقیقات علمى و فعالیت‏هاى فکرى. ‏ خودارضایى یک حس گریز از اجتماع پدید مى‏آورد که در اثر افراط و تکرار در او ریشه‏دارتر خواهد شد. فرد در گوشه‏اى خود را منزوى و به افکار دور و دارز مى‏پردازد.

۸٫ هوس باز و بى‏بند و بار شدن و اعتیاد به ارضاى جنسى نامشروع. ۹٫ بى عاطفه، کم رو و خجل. ۱۰ ۱۱٫ از بین رفتن صفاى دل و بى علاقه‏گى نسبت به امور معنوى، مجالس دعا، جماعات و... . ۱۲٫ احساس گناه، عذاب وجدان.


توجه به لذات شخصى، سبب سستى روابط اجتماعى مى‏گردد و حیات جمعى را دچار مخاطره مى‏سازد. فردِ خودارضا به غیر از میل به انزواجویى در عرصه اجتماعى نیز با مردم جوششى ندارد و از زندگى جمع احساس لذت نمى‏کند. اینجاست که نه تنها شخصیت اجتماعى و انسانى چنین افرادى تدریجاً متزلزل شده بلکه جامعه نیز از وجود نیرو جوان و پرانرژى محروم گردیده است و در دراز مدت موجب اختلال در نظام اجتماعى مى‏شود. این دسته از آسیب‏ها عبارت اند از:

ج) آسیب‏هاى اجتماعى :

۱-بى آبرویى؛

۲- عدم اعتماد به نفس و احساس حقارت، ضعف اراده.

۳- انزواى اجتماعى، طرد شدن از جامعه و مشکل دوست یابى

۴-مشکلاتى در ازدواج از قبیل: عدم پذیرش در خواستگارى‏ اکنون خواستگاران فراوانى دارم که هر یک از دیگرى بهتر هستند. به دلیل همین مسأله (خودارضایى و از دست دادن بکارت) است که مجبورم به خواستگارانم جواب رد بدهم بدون اینکه پدر و مادرم علت نپذیرفتن من را بدانند. «دخترى ۱۸ ساله از تهران» بر اثر خودارضایى دامنم لکه دار شده و حالا خواستگاران فراوانى دارم که هرکدام از دیگرى بهتر است. به من بگویید چه کار کنم. «نامه‏اى از یک دختر جوان» بى میلى به ازدواج و تأخیر در آن‏ بى میلى به همسر ناتوانى در مقاربت صحیح و ارضاى جنسى خود و همسر ناسازگارى خانوادگى‏ سرد بودن کانون خانواده‏ ناتوانى در برابر مشکلات و سختى‏ها پس از ازدواج‏ طلاق و متزلزل شدن کانون خانواده‏ .

۵- افت تحصیلى‏ این کار روى تحصیلات من به شدت اثر گذاشت، من که تا سال سوم راهمایى جزء شاگردان خوب کلاس بودم، در سال سوم راهنمایى، ثلث اول یک تجدیدى آوردم. «دختر ۱۵ ساله»

۶- بزهکارى‏

۷- مشکلات خانوادگى.

۸- لذت نبردن از دوستى‏ها و مهر و محبت‏ها در روابط با پدر و مادر، بستگان و دوستان و بالاخره بریدن از آنان.

۹- از بین رفتن عزت، پاکدامنى، شرف و حیا.

۱۰- انحطاط و انحراف فکرى و عملى خود و به انحراف کشیدن دیگران.

۱۱- ایجاد خطرات اجتماعى براى خانواده خود و نوامیس دیگران.

۱۲- سوء استفاده جنسى و تجاوز به کودکان.

۱۳- ترویج و اشاعه فحشا و منکرات.

۱۴- شیوع بیمارى‏هاى مقاربتى در جامعه.

۱۵- حسادت و بدبینى.

۱۶- عدم علاقه نسبت به فداکارى، خدمتگزارى به همنوعان و...
خوشبختی توپی است که وقتی میغلتد به دنبالش میدویم
و وقتی می ایستد به آن ضربه میزنیم!!!
     
  
مرد

 
انحرافات جنسي
انحرافات جنسي :

انحرافات جنسي عبارتند از خيالات، تمايلات يا رفتارهاي ناراحت کننده و تکرار شونده جنسي.

اين مسائل بايد براي مدت طولاني ادامه داشته باشند و يا با روابط جنسي سالم يا عملکرد روزمره فرد تداخل پيدا بکنند که بتوان از آنها به عنوان انحرافات جنسي نام برد. افرادي که دچار انحراف جنسي هستند، ممکن است متوجه باشند که کار درستي انجام نميدهند اما غالبا فکر ميکنند که نميتوانند شرايط را تغيير دهند و يا اين عادت خود را ترک کنند.

موارد اصلي انحرافات جنسي عبارتند از: چشم چراني، عورت نمايي، بچه بازي، يادگارخواهي، دستمالي کردن. خود آزاري جنسي، ديگر آزاري جنسي.

چشم چراني: افرادي که به اين انحراف دچار هستند از تصور يا ديدن افراد برهنه، در حال درآوردن لباسشان و يا مشاهده رابطه جنسي افراد ديگر(حتي در فيلم) با هم لذت ميبرند. اين در اکثر مواقع در صورتي است که شخص و يا اشخاصي که نظاره ميشوند از حضور شخص چشم چران مطلع نيستند.

براي اينکه بتوان تشخيص چشم چران را براي شخصي قائل شد اين تخيلات ، تمايلات و يا رفتارها بايد براي خود فرد بسيار ناگوار باشند و يا در زندگي روزمره اش اختلال ايجاد کنند. اين انحراف ممکن است ريشه در تجربيات فرد در دوران کودکي داشته باشد و روانکاوي ميتواند در شناخت اين ريشه ها به فرد کمک کند.

عورت نمايي: در اين انحراف فرد اندام و يا اندام هاي جنسي اش را به فرد يا افراد غريبه نشان داده و از اين موضوع لذت جنسي مي برد.

همانند مورد بالا تاکيد مي شود که براي تشخيص قطعي اين اختلال فرد بايد از رفتار خود احساس خوبي نداشته باشد يا در زندگي روزمره اش اختلال ايجاد شده باشد. روانکاري براي اين افراد مفيد خواهد بود. اين کار به شناسايي ريشه واقعي مشکل کمک خواهد کرد. گاهي نيز درمانهاي دارويي براي اين اشخاص تجويز ميشود.

يادگارخواهي يا فتيشيزم: در اين انحراف فرد از يک شي غير زنده ( مانند کفش پاشنه بلند خانم ها يا جوراب زنانه و غيره) لذت جنسي ميبرد. بطور معمول فرد براي برانگيخته شدن جنسي به اين شي نياز دارد و بدون آن برانگيخته نميشود.

اين مسئله در صورتي انحراف تلقي مي شود که فرد باطنا از اين مسئله ناراحت باشد و يا اين کار وي در زندگي روزمره اش يا روي شريک جنسي اش اثر منفي داشته باشد. براي اين امر روان درماني با هدف شناسايي علت اوليه اين انحراف صورت مي گيرد و معمولادرصد زيادي از افراد به درمان جواب ميدهند.

دستمالي کردن يا فروتوريسم: اين انحراف عبارت است ازلذت بردن از تماس يا ماليدن دست يا بدن خود به بدن فرد ديگربدون آنکه آن فرد رضايت داشته باشد.

معمولا اين کار در مکان هاي شلوغ مانند اتوبوس يا مترو اتفاق ميافتد. اين افراد غالبا درک درستي از حدود اجتماعي خود و ديگران ندارند بنابراين ممکن است اين عمل خود را به عنوان يک انحراف جنسي تلقي نکنند. درمان معمول براي اين افراد روان درماني مي باشد و پاسخ به درمان در اکثر مواقع موفق است.

بچه بازي: اين اختلال عبارت است از تخيلات، تمايلات يا رفتارهاي جنسي که با يک کودک نابالغ (بطور معمول زير 13 سال) انجام مي شود.

در صورتي که اين تخيلات، تمايلات و رفتارهاي جنسي به کرات و براي مدت زماني معيني تکرار شود، فرد به انحراف بچه بازي دچار است. طبق تعريف اين فرد بايد خود بالغ بوده و حداقل پنج سال ازکودک مورد آزار بزرگ ترباشد.

براي درمان بايد اين افراد را مدتها تحت روان درماني قرار داد تا ريشه هاي عميق اين مسئله را که شامل نگرششان نسبت به جنسيت، احساسشان نسبت به خودشان و اغلب تجربه آزار جنسي و يا جسمي در دوران کودکي ميشود، شناسايي کرده و تحت کنترل درآورد.


درمان دارويي قطعي براي اين مسئله وجود ندارد اما بعضا از داروهاي کاهنده تستوسترون استفاده مي شود. پيش آگهي (سير بيماري و پاسخ به درمان) اين انحراف متغيير است و در کساني که اين انحراف را قبول دارند و باور بهتري نسبت به مشکلات دوران کودکي خود دارند، بهتر است.


کساني که علاوه بر انحراف بچه بازي دچار شخصيت ضد اجتماعي هستند، به درمان معمولا پاسخ مثبتي نميدهند. خودآزاري جنسي (مازوخيسم): خودآزاري جنسي عبارت است از لذت بردن جنسي فرد از تحقير شدن، کتک خوردن، بسته شدن يا هر نوع زجر کشيدن. لذت بردن جنسي از تنها تصور کردن موارد ذکر شده نيز خودآزاري جنسي به حساب ميآيد.

در برخي موارد تجارب اين چنيني ممکن است براي فرد خطر مرگ به همراه داشته باشد. اين انحراف ريشه در دوران کودکي يا نوجواني دارد و درمان آن معمولا از طريق روان درماني است.

ديگر آزاري جنسي (ساديسم جنسي): در اين انحراف فرد از تحقير کردن و يا آزار دادن فرد ديگر لذت جنسي ميبرد. حتي تصور کردن اين مسائل ميتواند براي او لذت جنسي داشته باشد. در اکثر موارد ريشه ساديسم جنسي در تجربيات دردناک دوران کودکي (مانند تجاوز، و يا آزار جنسي) است . روان درماني مي تواند براي اين افراد مفيد باشد.

ممکن است پس از خواندن اين متن به فکر افتاده باشيد که شايد شما هم به يکي از اين انحرافات جنسي دچار هستيد. بايد تاکيد کنم که اگرپس از دانستن تعريف هريک از اين اختلالات نگران افکار و يا اعمالي که انجام مي دهيد هستيد، ممکن است به درجاتي از انحراف جنسي دچار باشيد.

اما اگر اين تخيلات، تمايلات و رفتارها در حدي نيستند که شما را نگران کنند، در زندگي روزمره تان اختلال ايجاد کنند يا براي افراد ديگر خطرناک يا آزار دهنده باشند، تشخيص انحراف جنسي قطعي نيست.

اما در نهايت اين احساس شماست . چنانچه فکر ميکنيد دوست داريد بيشتر در مورد اينکه چرا اينگونه فکر و يا عمل ميکنيد بدانيد. مشاوره با روان درمانگران و روانکاوان خبره مي تواند کمک کننده باشد.

سارا ناصر زاده (پژوهشگر ، روان درمانگر جنسي و مشاور زوجها)
خوشبختی توپی است که وقتی میغلتد به دنبالش میدویم
و وقتی می ایستد به آن ضربه میزنیم!!!
     
  
مرد

 
پاسخ به سوالات در مورد خود ارضايي
در برنامه اين هفته به مورد خودارضايي مي پردازيم.

لطفا راجع به ارضاء جنسي صحبت کنيد. من دختري مجرد هستم و مي خواهم بدانم اين کار ضرري دارد؟

يکي از راه هايي که براي ارضا جنسي پيش از ازدواج توصيه شده خود ارضايي کردن است. چون اين کار بسيار کم خطرتر از داشتن تجربيات جنسي پرخطر و متعدد است.

اگر خود ارضايي به صورت وسواس فکري در نيايد، اصلا ضرري براي بدن و يا روان ندارد. در مورد پرده بکارت هم اگر نگران هستي، بايد بگويم که اصلاً نگران نباش بدليل اينکه خود ارضايي غالباً با تحريک و مالش کليتوريس انجام مي‎شود پس ارتباطي به واژن ندارد که به پرده‎ بکارتت آسيبي برساند. اگر در حين خودارضايي چيزي وارد واژن نشود احتمال از بين رفتن پرده بکارت وجود ندارد.


پدر ها و مادرهاي عزيز در مورد خودارضايي در کودکانشان ابراز نگراني کرده اند از اينکه اين کارعواقبي را براي فرزندشان بدنبال داشته باشد.

در اين مورد قبلا هم صحبت کرده بوديم. در حدود سن 4 يا 5 سالگي در بعضي ها زودتر و در بعضي ها دير تر بچه ها بخصوص پسر ها کشف مي کنند که لمس کردن آلت تناسلي شان احساس خوبي به آنها مي دهد. در اين سن اين احساس به ندرت جنسي است و بچه اصلا درکي از لذت جنسي و روابط جنسي ندارد مگر اينکه مورد آزار و يا سوء استفاده جنسي قرار گرفته باشد. بنابراين معمولا به صورت طبيعي اين دوران مي گذرد و بچه تا سن بلوغ که احساسات جنسي درش بيدار مي شود خو دارضايي به قصد ارضا جنسي را انجام نمي دهد. بعضي بچه ها هر از گاهي از لمس خودشان لذت مي برند اما همانطوري که گفتم احساسات خاص جنسي در آن وجود ندارد فقط خوشايند است برايشان. اما در بعضي موارد اين کار بصورت وسواس فکري براي کودک در ميايد و از کارهاي روزمره مثلا برقراري ارتباطات اجتماعي با هم سن و سالهايش باز ميداردش که در اين حال بايد نگران وسواس فکري بچه بود.

اين را هم بگويم که خودارضايي به صورت طبيعي مي تواند از سنين 9 - 10 سالگي به بعد در دخترها و 12 - 13 سالگي به بعد در پسرها شروع بشود بنابراين ما در مورد بچه هاي زير اين سن صحبت مي کنيم. بدترين کار اين است که فرزندتان را در حين انجام اين کار تنبيه کنيد چون ممکن است در آينده دچار اختلالات جنسي پيچيده اي شوند.

از جمله شايعترين اختلالات به وجود آمده بر اثر تنبيهات اين چنيني واژينيسموس يا سخت شدن بسيار دخول براي دخترها و مشکلات انزال در پسرها است.

از ديد روان درمانگري ما معمولا توصيه مي کنيم اگر فرزندتان با انجام وسواسگونه اين کار از کارهاي ديگرش باز نمي ماند مداخله نکنيد. حتي به او فضاي خصوصي بدهيد تا با ترس و تشويش اين کار را انجام ندهد. اما اگر اين کار به صورت وسواس درآمده و يا مي خواهيد در اين مورد با کسي مشورت کنيد، مشورت با يک روانپزشک يا روانشناس کودک مجرب در زمينه مسائل جنسي را توصيه مي کنم.

آيا خود ارضايي نشانه هايپرسکسواليته بودن است؟

خود ارضايي به خودي خود نشانه هايپرسکسواليته يا زياده خواهي جنسي نيست بلکه اگر خارج از قائده باشد نشانه وسواس فکري است تا زياده خواهي جنسي.

خود ارضايي چرا از نظر ديني حرام اعلام شده؟

من در مقامي نيستم که پاسخ شما را بدهم توصيه مي کنم به رساله هاي علماي اسلام شناس مراجعه کنيد.

آيا خود ارضايي که تا 2 ساعت طول بکشد براي مرد ايرادي ندارد؟

با وجود اينکه اين زمان کمي طولاني تر از حد ميانگين يعني بين 5 دقيقه تا نيم ساعت است، اگر از اين موضوع ناراحت نيستيد و در رابطه جنسي با شريک جنسي تان ايشان هم موردي ندارند، ايرادي ندارد.اما اگر شما و يا شريک جنسي تان نگران اين مسئله هستيد، بهتر است با يک پزشک عمومي و يا اورولوژيست مشورت کنيد که مورد آزمايش قرار بگيريد چون مشکوک به اختلال انزال دير رس هستيد.

آيا خودارضايي باعث افسردگي، گودي زير چشم و لاغري مي شود؟

اين مطالب را در دوران دبيرستان به ما مي گفتند و من هنوز هر کس را با اين مشخصات مي بينم به او شک مي کنم. لطفا دليل هم بياوريد که بتوانم بهتر قبول کنم.

خود ارضايي باعث ايجاد گودي زير چشم، کمر درد، مرض هاي رواني و غيره نمي شود. خودتان فکر کنيد که چه فرقي بين انزال از طريق خود ارضايي و دخول و يا احتلام يا انزال در خواب وجود دارد. همه آنها به يک صورت اتفاق مي افتند و تنها فرقشان محرک رواني است که داريد.

مثلا در خود ارضايي تصورات و خيالبافي هاي جنسي محرک شماست، در دخول شريک جنسي تان و محسنات وي شما را تحريک مي کند و در خواب هم ممکن است خوابي ديده باشد و يا تنها نياز بدن به دفع مايع مني باعث خروج آن از بدن بشود.

به زبان ساده در تمامي اين حالتها تحريکي وجود دارد، مايع مني به خارج از بدن رانده مي شود و انزال صورت مي گيرد اما چون لذت با انجام اين کار آميخته است و بدليل خرافه هايي که در مورد اين قضيه وجود دارد افراد تصور مي کنند که هر نقصي پيدا کرده اند مربوط به خود ارضايي است.

آيا خود ارضايي باعث کوچک شدن بيضه ها مي شود؟ و آيا باعث عقيمي مي شود؟

خير. نگران نباشيد خود ارضايي باعث کوچک شدن بيضه ها نمي شود و باعث عقيمي هم نمي شود.

آيا خودارضايي باعث انزال زودرس مي شود و آيا لذت بيشتري از نزديکي با همسرم در آينده نخواهد داشت؟

خود ارضايي اگر تحت فشار رواني براي زود انزال شدن باشد ممکن است باعث شرطي شدن شما شود و در هر بار تحريک جنسي زود انزال شويد. مثلا براي کساني که نمي خواهند کسي آنها را ببيند و سريع مي خواهند خود ارضايي کنند. اما در غير اينصورت باعث انزال زودرس نمي شود.

در مورد سئوال دومتان، احساس خود ارضايي و دخول دو حس متفاوت است و چون محرک ها در اين دو مورد با هم متفاوت است جاي نگراني وجود ندارد. براي بعضي از افرادي که خودارضايي را با فشار زياد بر روي آلت انجام مي دهند شايد مشکل باشد تا به تحريک هاي واژن پاسخ بدهند اما اين مسئله بعد از مدتي که رابطه مداوم با همسرتان داشته باشيد بر طرف مي شود.

پس از خود ارضايي درد بيضه و زير دل و کمر دارم چه بايد بکنم؟

ببينيد بيضه ها محل توليد اسپرم هستند و پروستات هم محل توليد مايع مني است. اگر خودارضايي به صورت بيش از قائده انجام شود يعني همان حالت وسواسگونه را داشته باشد در واقع شما به اين اندامها فشار مضاعف وارد کرده ايد و اين ممکن است دليل دردتان باشد.

در مورد کمر درد هم چون عضلات و اعصاب ناحيه تناسلي، کمر و پرينه يعني ناحيه بين مقعد و پيشابراه يا مجراي ادرار بهم مرتبط هستند و در هنگام انزال انقباض شديدي را تجربه مي کنند امکان دارد موجب درد کمر شوند.

اما تمامي آنها با چند دقيقه استراحت بايد به حال طبيعي برگردند. خانمها هم ممکن است درد زير دل را تجربه بکنند که به دليل انقباض عضلات زير شکم و رحم در موقع ارگاسم يا اوج لذت جنسي است. بعضي عفونت هاي ناحيه تناسلي هم اين دردها را تشديد ميکنند. اما در مجموع کمر درد يا دردهاي مزمن ديگر ربطي به خودارضايي ندارد.

سارا ناصر زاده (پژوهشگر ، روان درمانگر جنسي و مشاور زوجها)
خوشبختی توپی است که وقتی میغلتد به دنبالش میدویم
و وقتی می ایستد به آن ضربه میزنیم!!!
     
  
↓ Advertisement ↓
مرد

 
پاسخ به سوالات در مورد انزال زودرس


انزال زودرس شايع ترين اختلال جنسي در بين مردان زير 40 سال است. در بين افراد بالاي 40 سال هم اين مشکل وجود دارد ولي اختلال شماره يک نيست. بنابراين اگر اين مشکل را داريد تنها نيستيد و اميدوارم در اين برنامه پاسخ سئوالاتتان را بگيريد.

اگر مي شود در مورد انزال زودرس و دلايل آن بيشتر توضيح بدهيد ؟

زودانزالي يا انزال زودرس به حالتي گفته مي شود که فرد زودتر از زماني که مي خواهد به انزال برسد و يا اينکه به حدي زود به انزال برسد که شريک جنسي اش از ارتباط جنسي لذت کافي نبرد. البته بايد انتظارات واقع گرايانه باشند. اين تعريفي است که مورد تاييد اکثر متخصصين علم مسائل جنسي يا سکسولوژي است.

زمان استاندارد براي به انزال رسيدن چيست؟

در پاسخ به شما بايد بگويم که زمان استانداردي براي رسيدن به انزال در نظر گرفته نشده با وجود اينکه بر طبق اکثريت افرادي که در مطالعات شرکت داشته اند يک سري زمانهايي پيشنهاد شده اما هيچ کدام قطعي نيستند چون اين زمان بسته به نظر و رضايت افراد از رابطه جنسي شان از هر زوج تا زوج ديگر متفاوت است. اما پيشنهاد شده که اگر در 50% يا بيشتر موارد ارتباط جنسي انزال زماني اتفاق افتاد که فرد و يا شريک جنسي اش راضي نبودند يعني فرد مشکوک به اين اختلال هست و مي شود مورد تشخيص و درمان قرارش داد.

در ضمن اين مهم است که اول ببينيد کي بود که متوجه شديد که اين اختلال را داريد و از کجا متوجه شديد. آيا خودتان ناراحتيد ؟ شريک جنسي تان از طريق دخول ارضا نميشود و يا از جايي يا کسي شنيديد که مثلا اگر رابطه جنسي زير 10 دقيقه باشد يعني مشکل داريد؟ معمولا جزو سنجش هاي اوليه اي که براي تشخيص و درمان اين اختلال انجام ميشود گرفتن شرح حال دقيق فرد و شريک جنسي اش (هر دو با هم ) است چون رابطه زوجها در ايجاد و يا دامن زدن به اين مشکل نقش بسزايي دارد.

دلايل اختلال انزال زودرس يا زود انزالي: تنها دلايلي که براي ايجاد اين اختلال پيشنهاد شده دلايل روحي و رواني هستند و دلايل پزشکي بندرت براي اين اختلال گزارش شده.

انزال زودرس را ما در دو دسته مورد شناخت و درمان قرار ميدهيم: يکي اختلال جنسي اوليه يعني از زماني که فرد بالغ شده و تجربه خودارضايي يا دخول داشته هميشه زودانزالي داشته و ديگري اختلال ثانويه يعني فرد از زمان خاصي اين اختلال را تجربه کرده و مثلا در تجربيات قبلي اش اين حالت را نداشته.

بطور کلي از ديد روانشناسي چند مسئله پيشنهاد شده که ميتواند باعث بروز زودانزالي در آقايان بشود:

يکي اينکه اگر فرد در زمان نوجواني و يا بچگي در حين خودارضايي و يا مثلا بازي کردن با آلت تناسلي اش مورد تنبيه واقع شده باشد علاوه بر احساس ترس و گناهي که از اين موضوع ميکند ممکن است شرطي بشود که زود به انزال برسد که کسي سر نرسد و به اصطلاح مچش را بگيرد و تغيير دادن اين عادت کار ساده اي نيست.

مورد بعدي، شيوع اين اختلال در بين کساني که در سنين کودکي و نوجواني مورد آزار جنسي آشنايانشان و يا افراد غريبه قرار گرفته اند هم در پژوهش ها گزارش شده.

گروه بعدي که در معرض انزال زودرس هستند کساني هستند که براي بارهاي اول رابطه جنسي را تجربه مي کنند البته نه همه شان. اين افراد ممکن است کنترل خوبي روي زمان انزالشان نداشته باشند. دليل اين مسئله آن است که محيط واژن خانمها احساس جديدي را در فرد ايجاد مي کند که موجب تحريک شديد فرد ميشود.در اين حالت معمولا افراد به مرور زمان و با شناسايي احساساتي که در حين نزديکي دارند مي توانند کنترل را بدست بياورند.

من به لحاظ اعتقادات ديني نه خودارضايي کرده ام و نه سکس داشتم ميترسم که در اولين ارتباط جنسي بعد از ازدواج با همسرم دچار انزال زودرس بشوم. آيا اين تاثيري دارد اصلا و اگر دارد راه حل چيست؟

ببينيد اولا ربط اين دو مسئله اصلا قطعي نيست و ثانيا در بين افرادي که براي بار اول رابطه جنسي را تجربه ميکنند انزال زودرس بدليل تحريک شديدي که ميشوند ممکن است پيش بيايد و تا مدتي هم طول بکشد که کنترل خودشان را بدست بياورند که کاملا طبيعي است. در اين موارد و کلا پس از ازدواج فقط توصيه من اين است که اگر يک يا چند بار اول اين مسئله پيش آمد نگران نشويد و خودتان و شريک جنسي تان را تحت فشار روحي قرار ندهيد. در مورد اينکه حالا چه مي شود کرد تا انتهاي برنامه تمرينهايي مي دهم که با انجام دادنشان نتيجه بسيار موثري ميتوانيد بگيريد.

از دلايل ديگر زود انزالي يا انزال زودرس استرس و فشار روحي است. بجز فشارهايي که از خارج به فرد وارد ميايد مثل ناراحتي سر کار و غيره. فشاري که فرد به خودش مياورد هم مهم است و رابطه هر چقدر با درک و تفاهم باشد اين مشکل زودتر حل مي شود و بعضا اصلا پيش نمي آيد.

عده اي پرسيده بودند آيا رژيم غذايي خاصي در اين مورد کمک کننده است؟ بايد بگويم که بعضي افراد اعتقاد دارند که غذاهاي بسيار تند و ادويه هايي مثل کاري و فلفل ميتوانند باعث انزال زودرس بشوند که هنوز پژوهش محکمي در اين مورد در دست نيست.

در موارد نه خيلي شايع هم بهم خوردن تعادل هورمونهاي مغزي از جمله پرولاکتين، دوپامين و سروتونين بطور طبيعي و يا بر اثر استفاده از برخي داروها مي تواند باعث انزال زودرس شود. اين قضيه با مراجعه به پزشک و انجام يک سري آزمايشات هورموني ميتواند تاييد بشود و در صورت لزوم درمان شود. تعدادي ايميل رسيده که پرسيدند به چه دکتري مراجعه کنيم.

از پزشک عمومي ميتوانيد شروع کنيد چون آزمايشات هورمون را ايشان هم ميتوانند برايتان توصيه کنند و تعبير کنند. اما در مراحل بعدي اگر مثلا متوجه شديد که تعادل هورمونهايتان بهم خورده ميتوايند با راهنمايي پزشک عمومي به پزشک متخصص غدد مراجعه کنيد و يا بعضا به متخصصين کليه و مجاري ادرار يا اورولوژيست ها. در بعضي موارد هم بايد به روانپزشک مراجعه کنيد که داروهاي لازم را دريافت کنيد اما در مورد اين که کدام مسير بهتر است پزشک عمومي مي تواند شما را راهنمايي کند.

من انزال زودرس دارم و به پزشک که مراجعه کردم گفت که چون ريشم هم در نيامده ممکن است تستوسترونم کم باشد. از شما راهنمايي ميخواستم.

من بقيه نوشته تان را هم خواندم که در مورد روابط قبلي تان توضيح داده بوديد و تصور نميکنم که مشکل الانتان بخاطر روابطي بوده که قبلا داشته ايد. من دو تا مسئله برايم سئوال است: اول اينکه ننوشته بودي که پزشک شما حدس زده که سطح تستوسترونت پايين است يا بر اساس آزمايش اين را گفته و آيا درماني برايش دريافت کردي يا نه. اگر نه بايد اول آزمايش بدهي و بعد طبق نظر پزشک درمان را دنبال کني.

دوم اينکه از روي در نيامدن ريش نميشود تشخيص قطعي اختلالات هورمونها را داد بخصوص که 19 ساله هستي و هنوز سن بلوغت به پايان نرسيده (گرچه به نسبت ديرتر از بقيه پسرها رشد موهاي صورتت را تجربه مي کني) چون زمان رويش موي صورت به مسائلي مثل توارث و غيره هم بستگي دارد.

بنابراين در مجموع من توصيه ميکنم که اگر نگراني با پزشک مشورت کن که آزمايشات کامل بدهي که دقيقا بداني چه راه درماني را لازم است دنبال کني چون در صورتي که مشکل پزشکي نداشته باشي بايد به روان درمانگر جنسي و يا متخصصين روانشناسي ارجاع داده شوي.

براي درمان انزال زودرس معمولا پزشک با همکاري روانپزشک يا روانشناس يا روان در مانگر جنسي فرد را مورد معالجه قرار ميدهد چون فاکتورهاي متعددي در کار است. معمولا براي تشخيص و درمان انزال زودرس با حضور خانم و آقا هر دو زير نظر روان درمانگر جنسي انجام مي شود مگر اينکه نياز به مداخله دارويي باشد. در مجموع هيچ دارويي توسط اف دي اي يا آژانس نظارت بر مواد غذايي و دارويي آمريکا براي درمان انزال زودرس تاييديه نگرفته البته در کشور هاي مختلف اين قضيه متفاوت است.

اما درمان هاي غير دارويي بسيار مفيدي هست: اين دو تمرين بالاي 85% موفقيت داشته :

تمرين براي کنترل انزال و تقويت ماهيچه هاي لگن.


روش اول تحريک و توقف که به شما ياد ميدهد چطور زمان انزالتان را تنظيم کنيد.: فرد به حالتي شبيه خود ارضايي با دست خودش را تحريک ميکند يا از شريک جنسي اش مي خواهد که اين کار را برايش انجام دهد و درست پيش از رسيدن به انزال توقف ميکند ، اين کار را براي سه بار انجام مي دهد و براي بار چهارم مي تواند به انزال برسد. (براي چند هفته اول با دست خالي و بعد با ژلهاي لغزنده کننده اين تمرين را نجام بدهيد که مقاومت را بالا ببريد). از زماني که اين برنامه را مي خوانيد و ميخواهيد تمرينها را شروع کنيد، به مدت 2 تا 3 هفته سعي کنيد رابطه جنسي نداشته باشيد. اگر به اين اصل پايبند باشيد نتيجه بسيار بهتري ميگيريد چون مغزتان گيج نمي شود که تحريکات مختلفي را دريافت مي کند و به هر کدام بايد پاسخ خاصي بدهد.

حتما با شريک جنسي تان از قبل صحبت کنيد که اين مسئله باعث کدورت نشود. در ضمن در اين مدت ارتباط فيزيکي تان را با هم نگهداريد مثل نوازش کردن و بوسيدن و غيره. بعد از 2 يا 3 هفته ميتوانيد رابطه را کم کم شروع کنيد اما باز هم اول يک يا دو بار به مرحله انزال برسيد ولي حرکت را کم کنيد يا متوقف کنيد و بگذاريد حالت تحريک از بين برود و براي بار سوم ميتوانيد به انزال برسيد. در ضمن کشيدن نفس عميق هم در به تعويق انداختن انزال و کنترل روي زمان آن نقش موثري دارد. اين تمرين براي همسرتان ممکن است كمي سخت باشد چون مراحل پيوسته نيست بنابراين حتما قبل از آن با هم صحبت بکنيد. بعد از شش ماه اين تمرين را بطور پيوسته انجام نتيجه آن را خواهيد ديد. تمرين بعدي تمرين ماهيچه هاي کف لگن است: اين تمرين روي ماهيچه هايي کار مي کند که مسئول نعوظ و انزال در مردان هستند. براي پيدا کردن آن ها در حين ادرار کردن، ادرار خود را نگاه داريد و سپس رها کنيد. ممکن است مدتي طول بکشد تا اين عضله ها را پيدا کنيد و بتوانيد آنها را کنترل کنيد. بعد از شناسايي اين ماهيچه ها حتي در حالت عادي هم (در حين ديدن تلويزيون، کار و غيره) مي توانيد مرتبا آنها را منقبض کرده براي چند ثانيه نگاه داريد و سپس رها کنيد. پس

اول مدتي وقت صرف کنيد تا اين عضلات را پيدا کنيد. بعد که ديگر بدون ادرار کردن هم آنها را تحت کنترل داشتيد ميتوانيد از دو سري 10 تايي صبح و شب يعني 20 تا صبح و 20 تا شب شروع کنيد و عضلاتتان را منقبض کنيد، براي چند 1 تا 3 ثانيه نگهداريد و بعد رها کنيد. هر هفته 10 تا به اين تمرينها اضافه کنيد زماني که تعداد آنها رسيد به 50 يا 60 تا صبح و 50 تا 60 تا شب همين عدد آن را نگهداريد. وقتي که به انجام تمرينها عادت ميکنيد ديگر حتي لازم نيست که فقط صبح آنها را انجام دهيد ميتوانيد در طول روز آنها را به مرور انجام دهيد. در ضمن اگر عضلات کف لگن قوي داشته باشيد دچار عوارض بالا رفتن سن هم نخواهيد شد چون اکثرا در افراد کهنسال قدرت نعوظ کم ميشود وزاويه آلت به سمت پايين تغيير ميکند اما با داشتن عضلات کف لگن قوي اين عوارض بسيار کمتر ميشوند.

اين را هم تاکيد کنم که نتيجه اين تمرين ها حداقل پس از شش ماه اگر بطور مرتب انجام شوند بروز مي کنند. توقع تاثير يک شبه نداشته باشيد. انزال زودرس ميتواند روي رابطه جنسي افراد تاثير منفي بگذارد. روي اعتماد به نفسشان، رضايت از خودشان و از همه مهمتر احساس طرف مقابلشان. بعضي از زوج ها حتي کارشان به جدايي مي کشد.در بعضي افراد حتي آنقدر روي روحيه شان اثر منفي دارد که ممکن است به مشکلات نعوظ هم دچار بشوند .

بنابراين افراد درصدد حل اين مشکل برمي آيند و بعضي اوقات کارهايي مي کنند که در دراز مدت متاسفانه باعث پشيماني مي تواند بشود. بنابراين اگر دقيقا کارهايي را که گفتم انجام داديد و اصلا نتيجه نداد آن وقت مي توانيد به پزشک عمومي مراجعه کنيد که تست ها را انجام دهيد و اگر لازم باشد به متخصصين ديگر ارجاع داده شويد.

سارا ناصر زاده (پژوهشگر ، روان درمانگر جنسي و مشاور زوجها)
خوشبختی توپی است که وقتی میغلتد به دنبالش میدویم
و وقتی می ایستد به آن ضربه میزنیم!!!
     
  
مرد

 
والدين و رفتارهاي جنسي فرزندان


برنامه اين هفته مختص والدين است و به سئوالاتي که موجب نگراني بعضي از والدين شده است پاسخ داده مي شود.

1 : آيا ديدن فيلم هاي ماهواره که بعضي هايشان صحنه سکسي هم دارند در آينده بچه چه اثري دارد ؟ و از چه سني بايد به بچه آموزش جنسي داد ؟

فيلم هايي که صحنه جنسي دارند سه دسته هستند. يکي فيلم هاي داستان دار هستند که جزئي از داستان فيلم را رابطه جنسي يا صميمانه افراد تشکيل مي دهد. گروه بعدي فيلم هاي آموزشي هستند و گروه آخر فيلم هاي مستهجني هسنتد که صرفا با مقاصد تجاري ساخته مي شوند که خود اين فيلم ها هم دسته بندي هايي دارند. ديدن فيلم هايي از گروه اول يعني فيلم هايي که داستاني هستند اما صحنه هاي رومانتيک و جنسي دارند اگر در سن خيلي پايين نباشد مثلا در حد سن 15 سالگي حتي مي تواند از نظر عاطفي آموزنده باشد. چون رفتارها و روابط مختلف بين دو نفر را که نسبت به هم احساس عاطفي دارند و رابطه جنسي بين اين دو نفر را که توام با احترام و علاقه است نشان مي دهد.

فيلم هاي گروه دوم يا فيلمهاي آموزشي معمولا بايد پس از ديده شدن توسط فرد نوجوان با فردي که اطلاعات کافي دارد بحث شوند تا اگر نوجوان بعد از ديدن فيلم سئوالي دارد با توضيح يک بزرگتر قضيه برايش روشن شود و حد اين اطلاعات هم بايد بنابر سن بچه کنترل شده باشد.

مثلا براي يک نوجوان 15 ساله ديدن فيلم در مورد خود ارضايي ايرادي ندارد اما مثلا اگر اين نوجوان فيلمي ببيند که در آن روابط جنسي خيلي باز به نمايش گذاشته شده اند ممکن است به دنبال تجربه همچين رابطه اي برود. از طرفي هم او آموزش لازم را براي برقراري صحيح اين ارتباطات نديده و نمي داند چطور از خودش حفاظت کند و با چه کسي بايد اين رابطه را داشته باشد. بنابراين اکثرا رفتارهاي جنسي پرخطري را خواهد داشت.

گروه سوم اين فيلم ها که به فيلم هاي پورنو يا مستهجن هم معروف هستند تنها به قصد تجاري ساخته مي شوند. فيلمهاي اين گروه مي توانند مخرب ترين اثر را روي نوجوان بگذارند براي اينکه در اين فيلمها معمولا آلت تناسلي و عملکرد آن را بطرز مبالغه آميزي نمايش مي دهند وهمچنين رفتارهايي که در اين فيلمها نشان داده مي شود اکثرا با تحقير يکي از طرفين همراه است نه با علاقه و احترام دو جانبه.

در اين سن نوجوان معمولا هنوز در مرحله شناخت تغييرات بدنش و ساختن اعتماد به نفسش است بنابراين رويارويي با چنين اطلاعات مبالغه آميز و نادرستي مي تواند روي اعتماد به نفس او تا حدي اثر بگذارد که حتي از ايجاد رابطه طبيعي جنسي هم بترسند.

مسائلي که بايد مواظبش بود صرفا صحنه هاي جنسي را در بر نمي گيرند و زبان و گفتاري که در فيلم استفاده مي شود مثلا حرفهاي رکيک و يا خشن در آن زده مي شود و يا صحنه هاي خشونتي که در فيلم ممکن است نمايش داده بشود هم مي توانند در روان فرد نوجوان اثر منفي پايايي بجا بگذارند.

اين صحنه ها تنها در فيلم هاي ماهواره اي نيستند و متاسفانه درDVD ها و بازي هاي کامپيوتري و کتابها و مجلات هم راه خودشان را پيدا کرده اند. بنابراين بايد حواستان به اين منابع اطلاعاتي هم باشد.

در جواب سئوال دوم ايشان که پرسيده بودند بهترين سن براي آموزش دادن مسائل جنسي به بچه کي هست، بايد گفت که بهترين کار اين است که از سنين پايين يعني از زماني که فرزندتان شروع به پرسيدن اولين سئوالهايش در مورد اندام هاي تناسلي اش مي کند صادقانه جوابش را بدهيد مثلا موقع شستنش در حمام اگر به آلتش اشاره کرد و پرسيد اين چيه؟ اسم واقعي آن را به او بگوييد.

در سن 3 يا 4 سالگي که معمولا بچه ها براي بار اول شروع به پرسيدن اين سئوال ها مي کنند اصلا برايشان فرقي نمي کند که شما در مورد بيني و گوش صحبت مي کنيد يا آلت تناسلي پس همانجا بدون خجالت مي توانيد آموزش را شروع کنيد. اين کمک مي کند که بچه به شما اطمينان کند و بداند که جواب سئوال هايش را مي تواند از شما بگيرد و در طول زمان هم اگر چيزي را خواست بداند به شما مراجعه مي کند نه به اين منابع بعضا مخرب و يا دوستانش که معمولا در حد خودش معلومات دارند.

اما اگر در چهره تان نشان بدهيد که از اين سئوال شوکه شده ايد مثلا لبتان را گاز بگيريد يا مثلا بگوييد بزرگ مي شوي مي فهمي و يا عيب است، زشت است و غيره و بعدها بچه از جاي ديگر اسم واقعي آن اندام را بشنود و يا ياد بگيرد در موارد ديگر هم به شما اطمينان نمي کند چون مي داند که براي شما راحت نيست در اين موارد با او صحبت کنيد.

بنابراين مطمئن ترين سن براي شروع آموزش سلامتي جنسي به بچه زماني است که سئوال مي کند. براي بعضي بچه ها زودتر و براي بعضي ديگر اين سئوال ها ممکن است دير تر پيش بياد بنابراين نمي شود سن خاصي را به عنوان بهترين سن براي شروع آموزش جنسي اسم برد فقط مهم است که پاسخ را صادقانه به او ارائه کنيد.

2 : پسر 6 ساله من از هر فرصتي استفاده مي کند که کفش هاي پاشنه بلند من را بپوشد و از ايستادن و تماشاي خودش لذت مي برد. من خيلي نگرانم پسر من همجنسگرا است؟ بايد چه کار کنم؟

اينکه بچه لباس پدر و يا مادرش را بپوشد يا تقليد حرکات جنس مخالف را بکند به تنهايي دليل بر همجنس گرا بودن بچه نيست.

اکثر بچه ها بخصوص در سنين پيش از دبستان که بيشتر در محيط خانواده هستند دوست دارند از والدي که با او احساس نزديکي بيشتري مي کنند تقليد کنند که به مرور زمان و بر اثر معاشرت هاي اجتماعي و شناخت بهتر از نقش خود در جامعه تغيير مي کند.

هويت جنسي يک فرد معمولا زمان بلوغ تثبيت مي شود بنابراين اين بازي هاي بچه گانه نشانه هويت جنسيتي بچه نيست. فقط اين را بگويم که نبايد او را تنبيه کنيد و بايد بگذاريد که اين دوران به صورت طبيعي بگذرد. اما اگر تنبيهش کنيد ترس و تحقير ناشي از آن تنبيه با هويت جنسي او قاطي مي شود و بچه سردرگم مي شود که چرا يک بازي بچه گانه بايد به اين شدت مورد سرزنش قرار بگيرد. و اين مي تواند در آينده باعث مسکلات بغرنج جنسي بشود و درمان اين پيچيدگي ها بعضا زمان زيادي مي برد و گاهي اوقات هم درمان پذير نيست.

بنابراين پوشيدن اين لباس ها صرفا تعيين کننده چيزي نيست اما عکس العمل ما است که مي تواند آن را تبديل به مشکل بکند.

3 : کتابهاي معتبر فارسي مربوط به دورن بلوغ و نحوه برخورد با آنها را معرفي کنيد.

در مورد زمان بلوغ و تغييراتي که در اين زمان اتفاق مي افتد انجمن تنظيم خانواده ايران در تهران جزوه ها و کتابچه هاي بسيار مفيدي دارد. مي توانيد با انجمن تماس بگيريد و بپرسيد که چطور مي شود به منابعشان دسترسي پيدا کرد.

در ضمن اگر به کتاب فروشي مراجعه کنيد که جامع باشد مثلا شعبه هاي شهر کتاب که در نزديکي منزلتان هستند و نگاهي به عنوان کتابها بياندازيد با ورق زدن آنها و خواندن مقداري از مقدمه و توضيح پشت جلد ببينيد کدام مناسب شرايط خانوادگي شما هستند و با عقايد شما همخواني بيشتري دارند.

کتابفروشي ها معمولا از نگارشهاي متخصصين روانشناسي در داخل کشور گرفته تا کتابهاي احکام مذهبي در دوران بلوغ و همينطور ترجمه کتابهاي مختلف دارند که بنابر ترجيح خودتان مي توانيد از آنها بهره ببريد.

اما در نهايت هر منبعي را هم که مطالعه فرموديد فراموش نکنيد که فرزند شما منحصر به فرد است و بايد بر طبق شرايط متناسب خانوادگي خودتان اين معلومات را در مورد برخوردتان با او به کار ببريد.

4 : به عنوان يک پدر و مادر چه کار بايد کرد تا از آينده نوجوانانمان مطمئن باشيم؟

بايد بگويم که جواب صد در صد قطعي براي اين مسئله وجود ندارد چون بطور کلي هرکسي مي تواند يک راه را براي خودش داشته باشد.

اما اگر از ديد پژوهشي بخواهيم مطرح کنيم که ميانگين افراد موفق در اين دوران چه باورها و رفتارهايي داشته اند بايد بگويم که افرادي که با پدر و مادر و يا يک فرد مشابه مثل پدر و يا مادربزرگ و غيره نزديک بوده اند يعني مي توانستند مشکلات خودشان را با آنها در ميان بگذارند.


حالا ممکن است لزوما آن مشکل حل نشده باشد اما همين که با يک بزرگتر مسئله را مطرح کرده اند به آنها احساس امنيت داده. در حقيقت بچه ها وقتي با کسي حرف مي زنند هم دنبال جواب نيستند فقط اينکه با يکي حرف زده باشند بدون اينکه مورد تحقير و يا سرزنش واقع شده باشند مهم است. اين بزرگترين نقش پدر و مادرها است.

در مورد عوامل ديگر اينها موثر گزارش شده اند: افرادي که بطور مرتب به مدرسه رفته اند و با دوستان و معلم هاي خود رابطه مثبتي داشته اند. براي آينده شان هدف داشته اند يعني اگر ازآنها بپرسيد 5 سال و يا 10 سال از الان خودتان را کجا مي بينيد بتوانند پاسخ واقع گرايانه اي بدهند. بعد، فعاليت ورزشي و يا هنري را در کنار درس خود داشته اند که از آن طريق هم اوقات فراغتشان را پر کنند و هم بتوانند احساسات خود را ابزار کنند.

نکته بعدي اين است که اينجور افراد اعتقادات معنوي و اخلاقي دارند. اين اعتقادات از اعتقادات مذهبي گرفته تا اعتقادات معنوي و اصول اخلاقي محکم مي توانند به هدفمند بودن فرد کمک بکنند و در ضمن بخاطر اينکه به يک اصولي پايبند هستند نه گفتن در برابر خواسته هاي پرخطر دوران نوجواني در بين اين افراد کم تر است و نوجوان با اطمينان بيشتري به سمت آينده درخشان تري هدايت مي شود.

5 : خانم دکتر شما سن آگاه کردن دختران رابراي شروع عادت ماهانه 9 - 10 بيان کرده بوديد اما من در مورد دخترم مطمئن نيستم که آمادگي اين صحبت ها را داشته باشد. در صورتي که او وارد سن 10 سالگي شده و علائم مختصري از تغيير حالات جسماني هم دارد.

من کاملا احساس شما را درک مي کنم. اما اگر اجازه مي دهيد من در جواب سئوال شما مي خواهم ازتان يک سئوال بکنم و آن هم اين است که شما از کجا مي دانيد که فرزندتان آمادگي دارد يا نه؟

اين معمولا تصور ما است که فرزندمان هنوز کوچک است و آمادگي دريافت اين اطلاعات را ندارد. اما مي توانيد در موقعيتي بحث را باز کنيد و اشاره کنيد به تغييراتي که تا به حال داشته، لازم نيست حتما تغيير سينه ها را پيش بکشيد يا چيزي که شايد باعث شرمندگيش بشويد. مثلا بگوييد دخترم ديگر کم کم داري خانم مي شوي . ديگر قد کشيدي و کم کم تغييرات ديگر هم مي کني که يک خانم کامل بشوي و بتدريج برايش توضيح بدهيد که سينه هايش رشد مي کند، موهاي زير بغل و ناحيه عانه اش رشد مي کند و بعد عادت ماهانه را خيلي سبک برايش توضيح بدهيد.

فقط در حدي که بداند همچين چيزي پيش مي آيد و شوکه نشود. مثلا اينکه يکي از نشانه هاي خانم شدن اين است که ماهي يکبار کمي خون از بدنت خارج مي شود. مي توانيد نوار بهداشتي را به او نشان بدهيد که بداند خون تمام وجودش را فرا نميگيرد و براي اين مسئله تمهيداتي شده است.

اگر پرسيد چرا، فقط بگوييد براي اينکه خانم ها بايد با بچه ها يک فرقي داشته باشند و اين يکي از فرق هاي مهمشان است.

توضيحات کامل تر باشد براي وقتي که اولين عادت ماهانه اش را تجربه کرد. مهم اين است که اين جنبه در ذهن بچه جا بيفتد که اين چيزي است که هر خانم طبيعي بايد تجربه کند و به آن افتخار کند چون نشان مي دهد که بزرگ شده است و لازم نيست تمام جزئيات را يکباره برايش باز کنيد.


سارا ناصر زاده (پژوهشگر ، روان درمانگر جنسي و مشاور زوجها)
خوشبختی توپی است که وقتی میغلتد به دنبالش میدویم
و وقتی می ایستد به آن ضربه میزنیم!!!
     
  
مرد

 
اعتياد جنسي و راه هاي تشخيص آن


بطور کلي تعريف هاي متفاوتي از اعتياد شده است. مثلا سازمان بهداشت جهاني اعتياد را اينگونه تعريف کرده: "اعتياد عبارت است از رابطه اي بيمارگونه با يک ماده يا فرآيند روان گردان (mood altering) که منجر به تاثيرات مخرب بشود يا زندگي فرد را در معرض تهديد قرار دهد".

اين تعريف کلي اعتياد بود که در مورد اعتياد جنسي بطور خاص مي شود اينطور تعريفش کرد، رفتار جنسي تکرار شونده يا وسواس گونه اي که لزوما در حالت عادي، غير طبيعي نيست (مثلا داشتن رابطه جنسي با همسر) اما فرد کنترلي بر روي تعداد دفعات آن ندارد و همين مسئله باعث نتايج ناخوشايند رابطه اي و بعضا اجتماعي براي فرد مي شود.

پيش از سال 1994 تنها اصطلاحي که به کار مي رفت اعتياد جنسي بود . اما بعدا به اين نتيجه رسيدند که براي اينکه بعضي از اين رفتارها به خودي خود مشکل ساز نيستند و تنها وسواس فکري نبست به انجام دادن آن عمل است که آن را ناخوشايند مي کند ، بايد کلمه وسواس را هم در شرح حال فردي که رفتار غيرقابل کنترل جنسي دارد به کار برد.

حال بايد ديد که اصلا چرا افراد به اين رفتارها رو مي آورند:

  • براي برطرف کردن احساس تنهايي و اينکه به گروه خاصي تعلق ندارند.
  • براي تخليه هيجان.
  • براي فراموش کردن درد و رنج روحي در کوتاه مدت. در زماني که ناراحتي عميقي به فرد رو مي آورد که چون تحمل افراد در برابر سختي ها متفاوت است.
  • پناه بردن به فضايي که از دست واقعيت هاي زندگي در امان باشد، مثلا در خانواده اي که پدر و مادر نسبت به هم خشونت ابراز مي کنند و بچه کاري از دستش بر نمي آيد، ممکن است براي اينکه از اين واقعيت تلخ به دور باشد به خود ارضايي افراطي پناه ببرد.


تشخيص اعتياد جنسي و درمان آن از اين نظر اهميت دارد که معمولا نه تنها زندگي اجتماعي فرد مختل مي شود مانند اکثر اعتياد ها، بلکه ممکن است افراد ديگر هم در اين جريان آسيب روحي يا جسمي ببينند. مثلا کسي که اعتياد به مواد مخدر دارد در نهايت ممکن است به خودش آسيب بزند اما کسي که اعتياد جنسي دارد، براي فرونشاندن نيازش ممکن است کسي را مورد آزار و يا حتي تجاوز جنسي قرار بدهد و غيره.

اعتياد هاي شايع جنسي که ما مي بينيم بيشتر اينها هستند:

  • خودارضايي (استمنا) يا Masturbation
  • رابطه جنسي کوتاه مدت با افراد متعدد به خصوص زنان خياباني.
  • اعتياد به سايت هاي سرگرمي بزرگسالان در اينترنت که غالبا با وسواس فکري و رفتاري به خودارضايي مرتبط است (معمولا 1 تا 2 ساعت در روز).
  • اعتياد به سايت هايي که تصاوير جنسي افراد زير سن قانوني را ارائه مي کنند که پيگرد قانوني هم براي استفاده کنندگان آن دارد.

براي شناخت و درمان اعتياد بايد تمام زمينه هاي زندگي فرد را در نظر گرفت. اما ما از اين سئوال هاي اوليه براي تشخيص کمک مي گيريم:

1 - آيا هرگز پيش آمده که نخواهيد رفتار جنسي را بکنيد اما نتوانستيد خودتان را کنترل کنيد؟ (اين مسئله بايد در طول حداقل 6 ماه ادامه داشته باشد. اگر يکي دو بار اين حالت را داشته ايد دليل بر اعتياد جنسي نيست)

2 - آيا رفتار جنسي شما باعث مشکلات فردي (مثلا احساس بي قراري، گناه و شرم) يا مشکلات جدي مثل به هم خوردن رابطه تان با اشخاص ديگر شده؟ يا مشکل قانوني به خاطرش برايتان پيش آمده؟ از نظر شغلي برايتان مسئله اي ايجاد کرده، مثلا همکارتان متوجه رفتاري شده که بخواهد بخاطرش به شما تذکر بدهد و يا حتي اخراج شده باشيد؟ يا مسئله پزشکي برايتان پيش آمده مثل آسيب زدن به آلت تناسلي تان و يا مبتلا شدن به بيماري هاي مقاربتي و يا حاملگي هاي ناخواسته براي خانم ها؟

3 - آيا هرگز رفتار جنسي را به طور مکرر انجام داده ايد که احساس کرديد بايد از همه مخفي باشد و يا به شدت از انجام آن احساس حقارت و شرمندگي کرده ايد؟

4 - آيا هيچ وقت بخاطر اينکه مدت زيادي را صرف خيالبافي جنسي، خودارضايي و يا رفتارهاي جنسي ديگر مي کنيد احساس ناراحتي کرده ايد و يا مشکلي برايتان پيش آمده، مثلا سرزنش دوستان و يا افراد خانواده.

5 - هيچ وقت با خودتان فکر کرديد که ميل جنسي تان پيش از حد است؟ مثلا اگر خودارضايي و رابطه با همسرتان همه را با هم در نظربگيريم، آيا در طول زندگي تان زماني بوده که بيش از ? بار در هفته بخواهيد نياز جنسي تان را برآورده کنيد؟ آيا زماني بوده که اين حالت يعني ارضا شدن جنسي 7 بار يا بيشتر در هفته به مدت ? ماه ادامه پيدا کرده باشد؟

اگر پاسخ به دو سئوال از اين پرسش ها مثبت باشد مي توان تشخيص اعتياد جنسي را براي فرد داد. در بعضي اوقات هم افراد براي مسائل ديگر به ما مراجعه مي کنند و مثلا اينکه چرا ديگر برانگيختگي جنسي پيدا نمي کنند و از بودن با همسرشان لذت نمي برند. و يا آقا با مشکل نعوظ مراجعه مي کند و غيره که با گرفتن شرح حال متوجه مي شويم که اعتياد درمان نشده جنسي ريشه مسئله بوده. اين را هم اشاره کنم که که مسائل و مشکلات جنسي بسيار پيچيده هستند و مسائل فرهنگي و خانوادگي و اجتماعي و غيره در ايجاد و شکل دهي به آنها بسيار موثرند، بنابراين با شنيدن اين برنامه تصور نکنيد که اعتياد جنسي داريد.

اگر خيلي نگران هستيد مي تواند براي يک مشاوره اوليه پيش متخصص برويد اما اگر علائم ذکر شده را به مدت 6 ماه يا بيشترو بصورت پيوسته نداشتيد مي توانيد با کمي اراده سبک زندگي تان را به سمتي که مي خواهيد تغيير بدهيد. ما معمولا فرد را براي گرفتن شرح حال اوليه براي يک مدت تنها مي بينيم، که فرد راحت بتواند حرفش را بزند و با توجه به شرايط از همسرش هم دعوت مي کنيم که در جلسات شرکت کند.
درماني که ما ارائه مي کنيم با تمرين هاي فکري و شناختي و رفتاري است. اعتقاد اين تئوري بر اين است که از زماني که فرد مي خواهد دست به يک رفتار بزند تا زماني که آن را واقعا انجام بدهد مراحل مختلفي را طي مي کند که از يک مرحله اي به بعد ديگر راه بازگشتي نيست. ما روان درمانگران جنسي که از ديد شناختي و رفتاري مشکلات را مورد تشخيص و درمان قرار مي دهيم: اول به فرد کمک مي کنيم تا متوجه بشود چرا اين رفتار را انجام مي دهد و بعد در شناسايي مراحلي که فرد تا انجام اين محل دارد کمکش مي کنيم و وقتي فرد اين مراحل را شناخت، پيش از اينکه به مرحله غيرقابل برگشت برسد ميتواند رفتار را کنترل کند.

مرحله بعدي اين است که اين موقعيت را حفظ کند يعني مرحله ترک را دائمي کند و ديگر به آن رفتار برنگردد. در تمامي مراحل، شرکت در گروه هاي حمايتي خيلي موثر است و به شدت توصيه مي شود. اينکه افرادي که مسائل مشابه دارند با هم مي نشينند و صحبت مي کنند و به هم کمک مي کنند که شناخت بهتري نسبت به قضيه اعتياد پيدا کنند و اين دوران را با قدرت بيشتري سپري کنند.

اين گروه ها اولين بار براي افرادي که مي خواستند مصرف الکل را ترک کنند در آمريکا شکل گرفت به اسم گروه هاي AA (چيزي معادل معتادان گمنام Alcohol Anonymous) و بعدها براي اعتيادهاي ديگر هم به کار گرفته شد و مثلا در مورد اعتياد جنسي گروه هاي (Sexual Anonymous(SA چون بسيار مفيد بود ادامه پيدا کرد.

عواملي که درمان را دشوار مي کند معمولا اينها هستند:

  • هرچه سن شروع اعتياد جنسي کم تر باشد درمان آن در سنين بالاتر دشوارتر خواهد بود.
  • هرچه تعداد دفعات انجام رفتار اعتياد گونه بيشتر باشد درمان سخت تر است مثلا کسي که هفته اي 7 بار خودارضايي مرضي دارد راحت تر درمان مي شود تا کسي که روزي 6 بار اين تجربه را دارد.
  • استفاده همزمان از الکل و مواد مخدر و يا محرک و روان گردان.
  • و در نهايت اگر فردي عمل را انجام مي دهد اما احساس پشيماني يا گناه نمي کند معمولا درمانش طولاني تر است چون اول بايد به مرحله اي برگردد که کارش را به عنوان عملي ناپسند قبول کند که معمولا با شوک همراه است و بعد مراحل بعدي درمان انجام شود.


عواملي که به ترک فرد کمک مي کند:

  • داشتن کار و محل درآمد ثابت.
  • بودن در يک رابطه عاطفي و جنسي ثابت مثلا براي کسي که متاهل است ترک اعتياد جنسي آسان تر از فردي است که مجرد است.
  • داشتن حلقه اجتماعي و عاطفي براي حمايت کردن از او.
  • اگر فرد امکان اين را داشته باشد که هيجانات جنسي اش را از راه هاي سالم تر تخليه کند زودتر به درمان پاسخ مي دهد چون روش هاي جايگزين براي تخليه احساسات جنسي اش دارد.

سارا ناصر زاده (پژوهشگر ، روان درمانگر جنسي و مشاور زوجها)
خوشبختی توپی است که وقتی میغلتد به دنبالش میدویم
و وقتی می ایستد به آن ضربه میزنیم!!!
     
  
مرد

 
اثر اعتياد جنسي بر روي روابط زوج ها و راه هاي درمان آن


در اين برنامه بيشتر روي صحبتمان با افرادي است که در رابطه زناشويي و يا رابطه جنسي متعهد با فردي هستند اما به اعتياد جنسي هم دچار هستند.

مي خواهيم ببينيم که اعتياد جنسي اين افراد چه اثري روي رابطه شان مي گذارد و اينکه بايد چه نکاتي را در مورد رابطه شان در نظر بگيرند و در نهايت درمانهايي را هم براي حل اين مشکل پيشنهاد کنيم.

اول اشاره اي مي کنيم به اينکه در شرايطي که يکي از طرفين دچار اعتياد جنسي هست بر سر طرف مقابلش چه ميايد چون همانطوري که مي دانيم در خيلي از موارد اعتياد جنسي، فرد معتاد اصلا نمي داند و يا نمي تواند درکي از حال شريک جنسي اش داشته باشد.

عکس العمل هاي طرف مقابل:

  • بي تفاوتي؛ اينکه طرف مقابل فرد معتاد خودش را پس مي کشد و ديگر برايش مهم نيست چه در رابطه شان مي گذرد.
  • شريک جنسي ممکن است رابطه جنسي بيشتري برقرار کند که بتواند شريک جنسي اش را از اعتيادش منحرف کرده و دوباره به سمت خودش جذب کند.
  • رابطه جنسي شان سرد مي شود و ممکن است خودش را مقصر بداند و فکر کند که به خاطر مشکلات ازدواجشان بوده که همسرش به سمت آن اعتياد کشيده شده است. يا مي ترسد رابطه جنسي داشته باشد که مبادا شريک جنسي اش به خاطر اعتيادش رابطه جنسي پرخطري را تجربه کرده باشد و از او بيماري هاي مقاربتي بگيرد.
  • انکار؛ قبول اينکه همسرش دچار اين مشکل شده آسان نيست.
  • شوک؛ اگر به يکباره متوجه اين عادت شريک جنسي اش بشود ممکن است دچار شوک بشود (مثلا در مورد اعتيادهاي اينترنتي).
  • در مواردي که فرد به بيش خواهي جنسي دچار است. مثلا هر روز طلب رابطه جنسي مي کند. همسرش ممکن است احساس کند که مورد سوء استفاده جنسي قرار گرفته که اثرات روحي نامطلوب آن را در برنامه هاي پيش شرح دادم، ممکن است احساس عصبانيت شديد کند و در نهايت ديگر نتواند زندگي با همسرش را تحمل کند.
  • همسر فرد به نقش والد در مي آيد و مي خواهد مشکل همسرش را حل کند که اين تعادل رابطه شان را بر هم مي زند. چون فردي که به اعتياد جنسي مبتلا است در قالب بچه خطاکار و همسرش در قالب والد سرزنش کننده مي شود و مدام به سئوال کردن از او مي پردازد که مثلا کجا بودي؟ چکار کردي؟ فلان ساعت خانه باش و غيره. اما زماني مي رسد که فردي که در قالب کارآگاه رفته، متوجه مي شود که رودست خورده و همسرش هنوز هم به رفتار جنسي خارج از قائده خود ادامه مي دهد و اين مي تواند يک بحران شديد در رابطه به وجود بياورد.
  • در اين حالت نه تنها رابطه زناشويي زوج به کل از بين مي رود بلکه همسر فرد معتاد هم ممکن است به چک کردن و کنترل وي معتاد شود، يعني به جاي اينکه فرد اول اعتياد جنسي اش مداوا شود فرد دوم هم دچار اعتياد فکري و رفتاري مي شود و مشکل دو چندان مي شود.


مهارتهايي که در رفتار درماني شناختي به افراد آموخته مي شود:

  • فرد مدتي روي خودش کار مي کند که اصلا ريشه مسئله اش را متوجه بشود و بعد تشويق مي شود که هر وقت آماده بود با شريک زندگي اش و يا کسي که با او زندگي مي کند موضوع را در ميان بگذارد و معمولا اين مرحله اگر زير نظر مشاور روانشناس باشد بهتر است چون بايد همزمان با ناراحتي هاي روحي که براي شريک جنسي فرد هم پيش مياد مواجه شد و آنها را تحت مشاوره قرار داد وگرنه ممکن است رابطه زوج از هم بپاشد.
  • به فرد آموزش داده مي شود که در زمان هاي معيني از روز با خودش خلوت کند و اگر جاي ساکتي دراز بکشد و يا در موقعيت راحتي بنشيند و تمرين هاي تمرکز و آرامش بخش انجام دهد مثلا فقط بر روي نفس هايش تمرکز کند.
  • عوض کردن سبک زندگي فرد به نوعي که فرد کم تر در معرض مواد تحريک کننده باشد و در فعاليت هاي فيزيکي (ورزشي) و معنوي شرکت کند. مصرف الکل و مواد مخدر يا محرک را کم يا قطع کند.
  • روش هاي کنترل عصبانيت (در مواقعي که فرد مي خواهد به عادتش برگردد اما مي خواهد خودش را کنترل کند).
  • فراگيري اينکه چه موقع در مقابل خواسته هاي دروني بايستيد و به طور خلاصه در نه گفتن مهارت پيدا کنيد.


نکته هايي که در طول دوره درمان بايد در نظر داشت:

  • در طول دوره درمان هرچه زودتر شريک زندگي در جريان قرار بگيرد و او را همراهي کند بهتر است، چون نه تنها درمان موثر است بلکه مي شود روي رابطه زوج ها هم کار کرد چون مراحل متعددي را از زمان تشخيص تا ترک کامل بايد طي کنند که روي رابطه شان اثر مي گذارد و همسر فرد هم به حمايت احتياج دارد.
  • زماني که فرد در دوران ترک است ممکن است از رابطه جنسي مشمئز بشود و يا در بر قراري رابطه جنسي حالت عصبانيت داشته باشد که با رابطه جنسي شان تداخل کند.
  • مهم اين است که همسر فرد بداند که نمي تواند او را تحت کنترل دربياورد.


در سال 1992 پژوهشي انجام شد که نشان مي دهد که در بين خانمها و آقايان تفاوتهايي از اين نظرها وجود دارد. مردها بيشتر ناراحت مي شوند که زن ها در رابطه جنسي باشند تا عاطفي، ولي زن ها بيشتر از اينکه همسرشان در رابطه عاطفي با زن ديگري باشد ناراحت مي شوند تا اينکه صرفا رابطه جنسي داشته باشد.

مراحلي که زوج ها در دوران ترک تجربه مي کنند:

1 - الگوهاي قبلي دعواها و کدورتها بر مي گردد و اختلافات زوج ها بالا مي گيرد. بايد روي رابطه شان هم کار کنند نه اينکه فقط بر روي فرد معتاد تمرکز کنند.

2 - هنگامي که مشکل اعتياد فرد حل مي شود، مشکلات ديگر جنسي زوج ها رو مي شود.

3 - برگشت رابطه زوج ها به صورت عادي مدتي زمان مي برد، چون مدت ها بوده که روي موضوع سومي که اعتياد فرد مقابل بوده تمرکز کرده بودند و حالا دوباره بايد بر روي رابطه شان تمرکز کنند مثل کسي که مدتي است راه نرفته و دوباره راه رفتن تا مدتي برايش سخت است.

4 - طرفين در زمان هاي متفاوت به نقطه اي مي رسند که بتوانند به رابطه شان متعهد باشند.

5 - حلقه دوستانشان متفاوت مي شود و ممکن است در طول اين زمان تعدادي از دوستانشان را از دست بدهند.

6 - در برخي موارد وقتي که مشکل اعتياد جنسي حل مي شود اعتيادها و وسواسهاي فکري و رفتاري ديگر از جمله خوردن و خريد کردن و غيره ممکن است در هر کدام از طرفين ظهور پيدا کند که در واقع وجود داشته اما به واسطه مهم تر بودن اعتياد جنسي به چشم نمي آمده است.

7 - بعضي اوقات افراد در دوران ترک دورابه به عادت خود بر مي گردند و دعواها و حالت شک همسر هم بر مي گردد و باز قضيه از اول تکرار مي شود تا فرد دوباره به مرحله ترک برسد که اين فرايند مي تواند خيلي خسته کننده و مايوس کننده باشد براي هر دو طرف. در اين هنگام بودن يک نفر سوم و يا يک حلقه حمايتي مي تواند به زوج در پشت سر گذاشتن اين دوران کمک کند.

8 - در بين بعضي زوج ها آنقدر فرد ترک مي کند و دوباره آن عمل را تکرار مي کند که نه تنها شريک جنسي فرد اطمينانش را از دست مي دهد بلکه خود فرد هم از خودش نا اميد مي شود که آيا اصلا مي تواند اين اعتياد را ترک کند يا خير.

اما با کمي اعتقاد و خودباوري زوجها نه تنها مي توانند اطمينان و اعتمادشان را نسبت به هم و رابطه شان بدست بياورند و حتي رابطه شان به سطحي عميق تر وارد مي شود و زوج زندگي صميمانه تري را تجربه خواهند کرد چون مرحله به اين سختي را به کمک هم پشت سر گذاشته اند و موفق شده اند.

يک موردي را هم در آخر اشاره کنم که بعضي از اعتيادهاي جنسي مثل داشتن رابطه مکرر و پرخطر با افراد خياباني را مي شود براي هميشه کنار گذاشت اما در بعضي موارد ديگر مثل اعتياد به خودارضايي کردن، فرد بايد ياد بگيرد که اين عمل را چطور در حد اعتدال نگهدارد وگرنه ترک کردن خودارضايي بطور دائم خيلي عملي نيست و براي افرادي که در رابطه جنسي هم نيستند خيلي توصيه نمي شود، به خصوص براي مردها به دليل اينکه نياز به خارج کردن مايع مني ساخته شده در بدن وجود دارد.

ما معمولا توصيه ميکنيم حداقل تا 6 ماه از داشتن رابطه جنسي خود داري کنيد که کنترل فکر و رفتارتان را بدست بياوريد و بعد کم کم در حد 1 يا 2 بار در هفته لمس آلت را به آهستگي شروع کنيد که به حساسيت اعصاب اين منطقه عادت کنيد و بدون فشار زياد و دفعات غيرقابل کنترل هم بتوانيد به لذت جنسي برسيد.

اگر شما در رابطه جنسي باشيد مي توانيد دوران 1 تا 3 ماه را بدون رابطه جنسي طي کنيد (البته با موافقت شريک جنسي تان) و بعد از اين دوران رابطه جنسي را به صورت دخول با شريک جنسي تان داشته باشيد اما از هرگونه تحريک جنسي ديگر مثل خودارضايي متقابل و غيره خود داري کنيد تا به الگوي جديد رفتاري عادت کنيد.

سارا ناصر زاده (پژوهشگر ، روان درمانگر جنسي و مشاور زوجها)
خوشبختی توپی است که وقتی میغلتد به دنبالش میدویم
و وقتی می ایستد به آن ضربه میزنیم!!!
     
  
زن

 
سلام
اصلا چیز خوبی نیست چون انجام این عمل در دراز مدت باعث سرد مزاجی در هر دوجنس می شود و دیگر از ارتباط با یكدیگر لذت نمیبرند و شروع مشكلات زناشویی بهتر است كمتر فیلم بینند یا نبینند و اگر هم می بینند با هم ببینند اما باز توصیه شدید شده كه بعد از ازدواج از دیدن فیلم های سوپر خودداری كنید برای سلامت خود و خانواده خود

خودارضایی بعد از ازدواج

مساله خودارضایی بعد ازدواج شاید چیز خنده داری باشه ولی اونطور که من فهمیدم واز دوستان نزدیکم پرسیدم این اتفاق براشون میفته..

  • همشون قبل ازدواج این کارو میکردن
  • همه در هنگام نگاه کردن فیلم سوپر و البته مخفیانه و بدور از چشم خانم

من فک میکنم یک نوع حس تنوع طلبی هم باشه با کسی که تو فیلمه به طور خیالی ...
البته میتونه ناشی از عدم ارضا کامل و اجرای نادرست روابط جنسی هم باشه.
به هر حال چیز خوبی نیست و باید عزیزان این مساله رو جدی بگیرن چون باعث به وجود آمدن نارضایتی بین زن و شوهر میشه
اگه اشکالی نداره صحبتایی که در این مورد شده اینجا جمع کنیم

میخـواهم گــره بخـورم در تــــــــو

آنقــدر سخـت

که بـا دنــدان بـازم کنی....!


boy_seven
     
  
زن

 
خود ارضایی هیچ ضرری به فرد نمی زند،تو رو به خدا كمی تحقیق كنید مثلا ما تو قرن 21 هستیم نه قرون وسطا !
به علت هرز گویی عده وقتی كسی جق می زند فكر می كند كه به خود ارضایی اعتیاد پیدا كرده و اگر این كار رو نكند فكرش مشغول می شود و در آخر دیوانه می شود این فكر كم كم در ضمیر نا خود آگاه فرد شكل می گیرد و این فكر غلط تبدیل به باور می شود.

عدهای xxxxx نیز می گویند می توان بگویند كی خود ارضایی می كند و كی نمی كند،من در جواب به این xxxxx می گویم اگر كسی را پیدا كردید كه در ایران خود ارضایی نمی كند بدانید ناتوانی جنسی دارد در واقع مرد یا زن كامل نیست زیرا اگر كسی به طور معمول 2 ماه در میان تخلیه نشود كه این عمل در ایران برای جوانان به 10 - 15 روز یك بار می رسد به طور طبیعی وی در خواب به نقطه ارگاسم می رسد.

تنها ضرر خود ارضایی به جامه وارد می شود،زیرا اكثر وقتی كسی زیاد خود ارضایی كند مثلا در هفته 6 بار این كار را كند دیگر رقبتی به جنس مخالف پیدا نمی كند چون شهوت وی زود تخلیه می شود و این عمل همراه با كمبود كار در ایران باعث می شود فرد ازدواج نكند و باعث افت جمعیت خانواده می شود،توصیه من به كسانی كه زیاد خود ارضایی می كنند ( چه خانم و چه آقا ): سعی كنید این باور های غلط را از ذهن خود باك كنید البته باور های دینی هركس برای خود و من قابل احترام است،بعد از خود ارضایی خود را تقویت كنید،به ویزه سعی كنید موز ویا سمنو و یا خرما مصرف كنید،الكی هم معجون و یا ویتامینه مصرف نكنید زیرا دلیل جوش خوردن قند مصنوعی می باشد و در مجون و نوشیدنی های كافی شاپ ها پر از شكر است.

خودارضایی از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد :

خودارضایی یا جَلْق زدن (همچنین اِستِمناء برای مردان و اِستِرجاز یا استِشهاء برای زنان) از روش‌های ارضای میل جنسی است، این عمل با انگیزش و تحریک اندام جنسی شخص از سوی خودش و یا آلات مصنوعی و ابزارهای ماشینی نیز که آمیزش جنسی را همانندسازی می‌کنند، انجام می‌گیرد و معمولاً انجام آن تا رسیدن به اوج لذت جنسی ادامه پیدا می‌کند که در مردان همراه با بیرون پاشیدن منی و در زنان بصورت اسپاسم (سفتی عضلانی) همراه با لذت شدید در ناحیهٔ مهبل می‌باشد. جلق‌زدن را عموماً انجام این عمل توسط خود شخص در نظر میگیرند اما تحریک آلت توسط فردی دیگر البته بدون آمیزش جنسی (معمولاً با دست) را نیز جلق‌زدن گویند. تقریباً ۶۰ تا ۹۰ درصد پسران نوجوان و ۴۰ درصد دختران خودارضایی میکنند. خودارضایی به عنوان روشی سالم، طبیعی و ایمن‌ در نظر گرفته می‌شود که بسیاری از خطرات روابط جنسی دوطرفه و بیماری‌های مقاربتی را دربر ندارد.

دلایل خودارضایی :

یکی از خدایان یونان باستان در حال خودارضایی، اثری مربوط به قرن ششم پیش از میلاد،علاوه بر احساس لذت جنسی، خودارضایی برای رهایی از تنش‌های جنسی به‌خصوص در زمانی که شریک جنسی در دسترس نیست انجام می‌شود. خودارضایی گاهی به منظور رفع اضطراب و رسیدن به آرامش صورت می‌گیرد. در نوجوانان گاهی خودارضایی با هدف کنجکاوی در خصوص دستگاه‌های تناسلی اجرا می‌شود. خودارضایی همچنین گاهی با هدف پیشگیری از انتقال بیماری‌های مقاربتی و همچنین پیشگیری از بارداری صورت می‌گیرد. گاهی در برخی،نارسایی‌های جنسی توسط پزشک نیز استمناء تجویز می‌شود.

تأثیر بر سلامتی :

در گذشته خودارضایی گونه‌ای از انحراف جنسی و ذهنی تلقی می‌شد. اما اکنون از لحاظ پزشکی هیچ مدرکی وجود ندارد که خودارضایی چه از لحاظ جسمی یا روحی روانی مضر باشد؛ با این وجود، این باور ریشه‌دار که خودارضایی باعث عوارضی همچون مشکلات عصبی، سیاهی دور چشمها، قوس کمر، کوری، سکتهٔ قلبی، مشکلات جنسی، یا لرزش دست می‌شود هنوز در میان بسیاری از عوام شایع است. امروزه متخصصان، خودارضایی را گونه‌ای از فعالیت جنسی می‌دانند که طبیعی، سالم، مطلوب و امن است. تنها هنگامی خودارضایی می‌تواند مشکل‌ساز شود که فرد را از برقراری رابطهٔ با شریک جنسی‌اش باز دارد.

بنا بر نظر اکثریت پزشکان و بر خلاف باور عموم، از لحاظ پزشکی خودارضایی چه در مردان چه در زنان، در صورت میانه‌روی هیچ عارضهٔ خاصی در بدن ایجاد نمی‌کند و می‌تواند نوعی از رفتار جنسی فرد محسوب شود و به حفظ سلامت جنسی انسان کمک کند. خودارضایی در ریزش مو، به وجود آمدن آکنه و ضعف منی و نطفه شخص بی‌تاثیر است. همچنین استمناء در ظاهر فرد تاثیرگذار نیست. خودارضایی همچنین به خودی خود هیچ مشکل روانی و ذهنی ایجاد نمی‌کند. خودارضایی باعث برطرف شدن افسردگی می‌شود و به بالابردن اعتماد به نفس شخص کمک میکند. خودارضایی در ضعف بینایی و بطور کلی تحلیل قوای جسمانی هیچ نقشی ندارد. تنها چندین بار خودارضایی متوالی میتواند باعث ایجاد خستگی به مدت حدودا یک روز شود. همچنین در جوامعی که خودارضایی گناه محسوب می‌شود و دیدگاه بدی در مورد آن در بین عوام وجود دارد، خودارضایی میتواند بطور تلقینی باعث احساس ندامت، پشیمانی و گناه شود.

خودارضایی در اکثر زنان باعث کاهش فشارهای عصبی قبل از قاعدگی می‌شود. علاوه بر آن خودارضایی در زنان می‌تواند در اینکه چطور به ارگاسم برسند کمک کند. در مردان این عمل با افزایش زمان انزال و کنترل بیشتر آن، در رابطهٔ جنسی مفید خواهد بود. خودارضایی خصوصا در روابطی که یکی از شرکای جنسی خواهان سکس بیشتری است میتواند مفید واقع شود. البته زیاده‌روی بیش از حد در استمناء (بیشتر از ۲۰ بار در ماه) می‌تواند در مردان از عوامل سرطان پروستات در آینده محسوب شود. اما از طرفی استمناء مرتب خصوصاً در سنین بالای ۵۰ سال بخاطر دفع عوامل بیماری‌زا از داخل پروستات از بروز این بیماری پیشگیری می‌کند.

در سال ۲۰۰۳ یک گروه تحقیقاتی ِ استرالیایی با سرپرستی ِ گراهام گیلز از انجمن سرطان استرالیا به این نتیجه رسیدند که خودارضایی به طور مکرر، احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان را کاهش می‌دهد. مردانی که در دههٔ سوم زندگی خود (۲۰ تا ۳۰)، به طور متوسط ۵ بار یا بیشتر در هفته انزال داشتند، به طور قابل توجهی با خطر کمتر ابتلا به سرطان پروستات روبرو بودند. با این وجود این آزمایش‌ها نتوانستند ارتباط عِلّی مستقیم بین این دو را نشان دهند. این پژوهش همچنین نشان داد که افزایش تعداد دفعات انزال از طریق خودارضایی در مقایسه با افزایش انزال‌های ناشی از آمیزش جنسی برای افراد مذکر سودمندتر است. زیرا آمیزش جنسی با خطر ابتلا به بیماری‌های آمیزشی همراه است که این خود می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. البته این مزیت به سن افراد نیز بستگی دارد. تحقیقی دیگری در سال ۲۰۰۸ نشاان داده که انزال‌های مکرر بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی می‌تواند با خطر بیشتر ابتلا به سرطان پروستات همبستگی (و نه رابطهٔ علی) داشته باشد. اما در همین تحقیق معلوم شد که انزال‌های مکرر در دههٔ ششم (۵۰ تا ۶۰) زندگی فرد، می‌تواند با خطر کمتر ابتلا به سرطان پروستات همبستگی داشته باشد.

استمنا یک یا دو بار در هفته همچنین می‌تواند باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید خون در مردان شود و از این طریق سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد.

در زنان، این باور عامی که خودارضایی رسیدن به ارگاسم را کند میکند یا باعث مختل‌شدن یا کم‌شدن لذت جنسی در آنها میشود صحت ندارد. حتی مشاهدات نشان می‌دهد زنانی که خودارضایی میکنند از آنجا که مناطق حساس جنسی خود را بهتر درک کرده‌اند با هدایت‌کردن شریک جنسی خود زودتر و بهتر به اوج لذت جنسی می‌رسند.
در افراد مذهبی و جوامعی که خودارضایی در آن مذموم است در فرد ممکن است در طی خودارضایی یا پس از آن احساس ندامت یا انجام گناه دست دهد. اما از طرفی خودارضایی باعث بهبود خواب فرد و کاهش استرس میشود. این عمل همچنین سبب بهبود حس احترام به نفس در شخص میگردد و با افزایش ترشح اندروفین در مغز، فرد سلامتی روحی و جسمی را احساس میکند.

روش‌ها :

در مردان:

گرچه روش انجام خودارضایی فرد به فرد متفاوت است اما عموماً با در دست نگه داشتن آلت بصورت تقریباً محکم در دست و حرکت دست به سمت جلو و عقب و گاهاً همراه با خیال‌پردازی انجام می‌شود. روش دیگری که عمومیت کمتری دارد مالیدن آلت به سطوح صاف و نرم مثل بالش یا تشک است. استفاده از ابزارآلات ساختگی یا وسایل سکس نیز متداول است. تمامی این رفتارها تا رسیدن به ارگاسم ادامه پیدا میکند.تمرکز بیشتر روی کلاهک آلت تناسلی و سرعت انجام عمل، سرعت رسیدن به ارگاسم را افزایش می‌دهد. برای افزایش لذت و همچنین برای کاهش اصطکاک معمولاً از مایعات یا آب دهان استفاده می‌شود.

در زنان :

در زنان خودارضایی اغلب از طریق مالش یا ضربه بر روی آلت زنانه خصوصاً چوچوله و لب‌های فرج انجام می‌شود. همچنین فرو کردن انگشت یا جسم خارجی در مهبل، تحریک سینه‌ها و نقطهٔ جی از طریق مالش، فشار، کشش عضلانی و خیال‌پردازی نیز می‌تواند در کنار هم بکار گرفته شود. استفاده از جریان فشار آب بر روی چوچوله نیز یکی از روش‌های مرسوم خودارضایی در زنان است. برخی از زنان حتی با فشار شدید هر دو پا به هم میتوانند تحریک شوند. برای برخی زنان خودارضایی تنها راه رسیدن به ارگاسم است.

خودارضایی از نظر ادیان :

اسلام :

دیدگاه اهل سنت: اهل سنت نظرات متفاوتی را در مورد خودارضایی دارند. برخی آن را در تمام اشکال و موارد حرام می‌دانند، برخی در مواردی آن را مجاز می‌شمارند و برخی آن را مکروه می‌دانند.

دیدگاه شیعیان: از نظر شیعیان خودارضایی به طور کامل و در تمام اشکال آن حرام می‌باشد. حتی به اعتقاد برخی مراجع دینی، خودارضایی از «گناهان کبیره‌» است. با این حال بنا بر فتوای اکثر مراجع اگر استمنا به دست همسر شخص انجام شود گناه به حساب نمی‌آید.

تائویسم :

در آیین تائویسم، مردان از خودارضایی منع شده‌ند. زیرا با اعتقاد به منابع انرژی در شکم تحتانی، استمنا بدن را از انرژی تخلیه و مانع از ادامهٔ حیات هارمونیک می‌شود. همچنین بر پایه دستورات این آئین، خودارضایی زنان باعث کاهش عمر و امراض لاعلاج در آنان می‌شود.

مسیحیت :

دیدگاه کاتولیک‌ها: از نظر کلیسای کاتولیک، در پاره‌ای موارد، برای شناخت بدن و احساسات جنسی، آن را مجاز می‌شمارند.

دیدگاه پروتستان‌ها: به عقیدهٔ پروتستان‌ها، خودارضایی یک سیر طبیعی از سیکل جنسی افراد است و این امر مانع از روابط جنسی‌ای مانند همجنس‌گرایی می‌شود که از نظر کلیسای پروتستان «غیرمجاز» است.

یهودیت :

خودارضایی در شریعت یهود، به طور کامل منع نمی‌شود و عملی توأم با سلامتی و نشاط‌ آوری تلقی می‌گردد؛ اما در برخی شاخه‌های مذهبی، آن خودارضایی جنس مذکر ممنوع است.

خودارضایی در متون ادبی :

در ادبیات فارسی، استمنا دستمایهٔ هزل‌گویی شده‌است، چنان که عبید زاکانی ترجیع‌بندی در هفت‌بند با بیت ترجیع «جلق می‌زن که جلق خوش باشد/جلق در زیر دلق خوش باشد» سروده‌است. خود او در رسالهٔ تعریفات، جلق را «دستگیر مفلسان» خوانده‌است و در پند سی‌وسوم رسالهٔ صدپند گفته‌است: «جلق‌زنی را به از غرزنی دانید.»گاه در هزل‌های شاعران استمنا به عنوان گزینهٔ سوم —دوگزینهٔ دیگر جماع از پس و جماع از پیش است — مطرح است. زمانی بهترین گزینه دانسته می‌شود: «جوانا برو جلق زن گوش دار / سخن‌های پیران مشکین نفَس//کُس و کون مگا کآن و این هر زمان/بگندد ز پیش و ببوید ز پس» و گاه از روی ناچاری‌است: «کس و کون چون به دست مِی‌ناید/جلق بر هر دو اختیار کنیم». گاه نیز در مطلوبی گزینهٔ دوم است. چنان که ایرج میرزا در عارف‌نامه در مذمّت لواط می‌گوید: «بوَد کون‌کردن اندر رأی کُس‌کُن / چو جلقی لیک جلقِ با تَعَفّن» سعدی نیز ضمن حکایتی در هزلیات از قول مردکی که آب پشت (منی) به دشت می‌ریخت گفته‌است: «باری چو گناهکار می‌باید بود/هم در کف پاک، به که در کون پلشت»

از مفاهیم تکرارشونده در ادبیات هزلی، جلق‌زدن به یاد یار است. عبید در رسالهٔ تعریفات در تعریف نعم‌الجنه چنین گفته‌است «آنکه چشم به هم گذارد و به یاد پسر یا دختری جلق زند». سوزنی سمرقندی در نقیضه‌ای با مطلع «منم که سر حمدان عقیق در یمنم / به سرخ‌کیری کس نیست همچنان که منم» به جلق زدن با یاد یار از شب تا صبح اشاره می‌کند و می‌گوید «جمال و مفتخر بلخ بامی آنکه ز شام / به یاد او همه شب تا به صبح جلق زنم». در رسالهٔ دلگشا نیز حکایتی طیبت‌آلود دربارهٔ عرب کوری که به یاد دختری سکینه نام استمنا می‌کرد آمده‌است.

در ادبیات هزلی فارسی به استفاده از آب دهان برای تسهیل استمنا اشاره شده‌است. سوزنی در مطلع شعری چنین می‌گوید: «امروز منم کیر و خدو کرده به کف بر / چونان زده‌ام جلق چو چخماق نجف بر». [خدو به معنی آب دهان است]. ذبیح بهروز در فصلی به نام «گندستان» از رسالهٔ طنزآلود معراج‌نامه، که با نام مستعار نویسنده (ابن دیلاق) در زمان رضاشاه به طور زیرزمینی انتشار یافت، نقیضه‌ای بر گلستان نوشته‌است. گندستان در جماع و استمناست. از جمله در دیباچه به استفاده از آب دهان برای استمنا اشاره کرده‌است «بنده همان به که به آب دهان/کار کند روز و شب و سال و ماه».

از اصطلاحاتی که در هزل‌های فارسی در معنای استمنا به کار می‌رود «مشت‌زدن» است. در معراج‌نامهٔ ابن دیلاق که ذکر آن رفت، آمده‌است: «ای کریمی که در بسیط زمین / همه‌جا عبد مشت‌زن داری / یا تو هم مشت می‌زنی چون ما / یا که چون دیگران تو زن داری»

در فرهنگ دهخدا برای واژه جلق از قول فرهنگ نظام نقل شده‌است که این لفظ در عربی بمعنی سر تراشیدن و سنگ پراندن با منجنیق است و در فارسی بطور مجاز و تشبیه به سر تراشیدن و استمناء استعمال شده چه در سر تراشیدن هم سر را باید تر کرد و مالید تا مو بخیسد.

خودارضایی در دیگر جانداران :

‫خودارضایی در بسیاری از گونه‌های دیگر از حیوانات ِ وحشی گرفته تا حیواناتی که در اسارت بسر می‌برند نیز‬ ‫مشاهده شده‌است. هرچند که خودارضایی در همهٔ پستانداران دیده می‌شود اما در هیچ جانوری تعداد دفعاتِ خودارضایی در زنان بیشتر از مردان نیست.

نگه‌دارندگان اسب‌های نر خودارضایی برای آن‌ها را لازم می‌دانند و جلوگیری از خودارضایی اسب‌های نر بوسیلهٔ ابزارها را نادرست می‌دانند.
مرد=زن

جداسازی‌های جنسیتی توهین به انسانیت است
     
  
مرد

 
mhsn: سلام به همه
مساله خودارضایی بعد ازدواج شاید چیز خنده داری باشه ولی اونطور که من فهمیدم واز دوستان نزدیکم پرسیدم این اتفاق براشون میفته..
-همشون قبل ازدواج این کارو میکردن
-همه در هنگام نگاه کردن فیلم سوپر و البته مخفیانه و بدور از چشم خانم
من فک میکنم یک نوع حس تنوع طلبی هم باشه با کسی که تو فیلمه به طور خیالی ...
البته میتونه ناشی از عدم ارضا کامل و اجرای نادرست روابط جنسی هم باشه.
به هر حال چیز خوبی نیست و باید عزیزان این مساله رو جدی بگیرن چون باعث به وجود آمدن نارضایتی بین زن و شوهر میشه
اگه اشکالی نداره صحبتایی که در این مورد شده اینجا جمع کنیم
افرادي كه با وجود داشتن همسر، مبادرت به خودارضايي مي‌كنند در اغلب موارد، ميل خود به بازگشت به دوران نوجواني را به نمايش مي‌گذارند. دوراني كه آشنايي با پاسخ‌هاي بدني در قسمت دستگاه تناسلي از يكسو و تجربه كردن مخفيانه‌ هيجان‌هاي دوران بلوغ از سوي ديگر منجر به لذتي تركيبي اما ممنوع مي‌شود كه اگر در همان دوران محدود و هدايت نگردد در زمينه ذهن فرد چنان ريشه مي‌زند كه در دوره‌هاي بعدي رشد فرد (جواني، ميانسالي و...) سبب رجعت فرد به گذشته و انجام آن رفتار و لذت منع شده خواهد شد.

نكته دوم و قابل ذكر آن است كه بر اساس مصاحبه‌هاي انجام شده با افراد مبتلا به اين وضعيت، اطلاعات گوناگوني به دست آمده از جمله اينكه چنين افرادي در موقعيت‌ها و شرايط خاص وسوسه مي‌شوند تا به آن رفتار اقدام كنند. يكي از اين شرايط خاص، هنگامي است كه همسر آنها به وظايف زناشويي خود- به هر دليل- عمل نمي‌كند. در اين صورت فرد براي رهايي از تنش‌هاي بدني و رواني به چنان عملي مبادرت مي‌ورزد و يا به طرف عکس‌ها و فيلم‌هاي مخرب ولي به ظاهر محرک سوق پيدا مي‌کند.

توصيه مقدماتي به شما اين است كه هرگز به همسرتان، چنانكه در فرهنگ غرب رايج است، به عنوان «شريك جنسي» نگاه نكنيد. او دوست، يار و همبسته‌ شماست. او هم سرنوشت شماست. بدون آنكه ابراز كنيد در اعماق ذهن و قلب خود اين نكته را باور كنيد كه او به دلايل متعددي دچار يك مسأله و مشكل شده است. پس از اين باور، اينك از شما انتظار مي‌رود كه به او كمك كنيد نه اينكه با او سرد شويد يا از او آشكار و پنهان دوري كنيد. گرايش افراد متأهل به خودارضايي موضوعي است كه حتماً بايد مورد بررسي‌هاي تخصصي توسط روان‌شناسان باليني قرار بگيرد. در چنين مواردي ضروري است كه چنين افرادي به نحو احسن به كلينيك‌هاي تخصصي خانواده يا مشاوران مجرب در زمينه‌ اختلالات جنسي دعوت بشوند تا از خدمات همه‌جانبه‌ روان‌درماني بهره‌مند گردند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
صفحه  صفحه 2 از 7:  « پیشین  1  2  3  4  5  6  7  پسین » 
Sexology - سکسولوژی

خودارضایی در دختران و پسران (همه چیز در مورد خود ارضایی)

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA