ارسالها: 3620
#11
Posted: 12 Jun 2011 13:34
زنان و مردانى با احساسات جنس مخالف
اكثر افراد جامعه به هويت جنسى سالم دست پيدا مى كنند و با قاطعيت مى توانند درباره خود اظهار نظر بكنند و بگويند مرد هستند يا زن. به عبارت ديگر هويت جنسى اكثر افراد جامعه هيچ تعارضى با جنسيت فيزيكى آنها ندارد. اما مبتلايان به اختلال هويت جنسى با حالت سر در گم و سؤال بر انگيزى در مورد هويت جنسى خود بزرگ مى شوند.
اين افراد از دوران كودكى به طور عميق به اين احساس دست پيدا مى كنند كه تعلق به جنس مخالف دارند و حتى شهادت اطرافيان آنها را متقاعد نمى كند كه تعلق به همان جنسيتى دارند كه ظاهر فيزيكى شان نشان مى دهد. در شديدترين نوع اختلال هويت جنسى اگر شخص مرد باشد احساس مى كند زنى است كه در جسم مردانه به دام افتاده و آرزو مى كند اندام تناسلى خودش را تغيير بدهد و تبديل به زن شود و مثل يك زن رفتار كند و اگر شخص زن باشد، به همان گونه احساس در دام افتادن مى كند و آرزوى داشتن ويژگى هاى مردانه خواهد داشت.
دانشجويان دانشگاه فردوسى مشهد مقابل در ورودى سالن همايش، بررسى اختلال هويت جنسى و تغيير جنسيت، جمع شده اند. گويا تعداد صندلى ها محدود است و امكان ورود همه آنها به سالن وجود ندارد. اين همه اشتياق براى شركت در يك همايش علمى و تخصصى آن هم در سطح دانشگاه هاى كشور اين روزها كمى عجيب و باور نكردنى به نظر مى رسد.
زهره عدالتى، دانشجوى روانشناسى و دبير همايش استقبال دانشجوان را به علت سطح علمى مباحث و حضور استادان و محققان برجسته اى مى داند كه هر كدام سالها است به كار و مطالعه درباره اختلال هويت جنسى مشغولند. او مى گويد: « متأسفانه در كشور ما به دليل مسائل فرهنگى خيلى كم به موضوعات مربوط به مسائل جنسى از ديدگاه هاى مختلف به خصوص از ديدگاه روانشناسى و روانپزشكى پرداخته شده و همواره كمبود بحث و تحقيق در اين زمينه احساس شده است. برگزارى همايش اختلال هويت جنسى مى تواند باز شدن فضاى بحث، تحقيق و مطالعه در اين باره را در پى داشته باشد و برچسب نامطلوب اجتماعى از روى اين مبتلايان حداقل در جامعه علمى ما برداشته شود.»
چند نفر از مبتلايان به تى اس كه قرار است در طول اجراى همايش درباره مشكلات، مسائل و احساس خود با شركت كنندگان صحبت كنند، داخل سالن مى روند. چند نفر از دانشجويان براى ديدن آنها سرك مى كشند. شايد هم حضور اين افراد در كنار سخنرانى استادان و محققان اختلال هويت جنسى بتواند همايش را به يك كارگاه آموزشى تمام عيار تبديل كند.
« من مردم ولى مغزم زن است. اجتماعى هستم. مهارت خاصى دارم كه مى توانم پسرها را جذب خود كنم. فكر مى كنم پسرها مرا نمى فهمند ولى دخترها از جنس خودم هستند و حرف مرا مى فهمند. در خانه وقتى تنها هستم آرايش مى كنم، ولى قبل از آن كه كسى بيايد، آن را پاك مى كنم. در دوران تحصيل از مدرسه پسرها بدم مى آمد. دوست داشتم مدرسه دخترانه بروم و همدرس دخترها شوم. در هنرها سفالگرى، خياطى، گلسازى را دوست دارم، شعر هم مى گويم...»
دكتر خديوى زند، متخصص روانشناسى بالينى، نخستين سخنران روز اول همايش بود كه به بررسى وضعيت ذهنى، احساسى و عاطفى دو نفر از مراجعان خود و توضيح در زمينه شرايط و رفتارهايى كه در خانواده اين افراد وجود داشته پرداخت و با تحليل خوابواره ها، نقاشى ها و نوشته هاى آنها از بعد روانكاوى به جنبه هاى پنهان اين اختلال اشاره كرد.
دكتر خديوى زند سپس نوسانات دوگانگى جنسى را بر روى يك طيف قرار داد كه در يك سوى آن حالت ها و رفتارهاى مردانه و در سوى ديگر حالت ها و رفتارهاى زنانه است: در نيمه راه مردان زن وش و زنان مردوش قرار مى گيرند و در وسط يا مرزنوسان دوگانگى است كه در همه ما به نحوى ديده مى شود. همه ما روزى كه به دنيا مى آييم، تمايل به رفتارهاى دوگانه زنانه يا مردانه داريم كه در آغاز نوجوانى ۱۲-۱۳ سالگى اين بحران شديد است. حوادث جريان هاى زندگى است كه مى تواند هر يك از ما را مرد مرد يا زن زن كند. اما مبتلايان به اختلال هويت جنسى بين جنيست خودشان و احساس ذهنى در مورد انتخاب سبك زندگى مردانه يا زنانه با كشمكش عجيبى روبرويند.»
واقعاً چرا برخى مردان دوست دارند زن شوند و چرا برخى از زنان تمايل و اصرار دارند مرد شوند؟!
اينها پرسش هايى بود كه دكتر عليرضا كاهانى متخصص پزشكى قانونى و رئيس روانپزشكان سازمان پزشكى قانونى تهران كه دومين سخنران روز اول همايش بود، مطرح كرد و سپس به تعريف فاكتورهاى تشخيص اين اختلال پرداخت و گفت: «اولين كلماتى كه بعد از تولد نوزاد گفته مى شود اين است كه دختر است يا پسر؟ و پاسخى كه داده مى شود بر اساس اعضاى تناسلى است كه به چشم مى آيد. بعد از آن سرنوشت نوزاد تقريباً روشن مى شود. جالب است كه اجتماع نه فقط آموزش هايى خاص براى پسر يا دختر را دارد بلكه حتى مشخص مى كند هر كدام به هنگام تولد چه رنگى بايد بپوشند. اگر نوزاد پسر باشد رنگ آبى تنش مى كنند و اگر نوزاد دختر باشد رنگ صوتى به او مى پوشانند. اين تفاوت در تمام مراحل رشد دختر و پسر گذاشته مى شود تا اين كه به سن بزرگسالى مى رسد و چنانچه نتواند خود ش را با چنين خصوصياتى كه براى مرد يا زن بودن در فرهنگ تعريف شده، تطبيق بدهد به او مى گويند مبتلا به اختلال هويت جنسى شده است.
احساس هويت جنسى يعنى احساس متعلق بودن به يك جنسيت خاص.» دكتر كاهانى در بخشى از سخنرانى خود تأكيد كرد بايد ميان كسانى كه اختلال هويت جنسى دارند با افرادى كه دوجنسى هستند تمايز قائل شد: «خيلى ها اختلال هويت جنسى را با دوجنسى ها اشتباه مى گيرند. دو جنسى ها اعضاى غيرطبيعى جنسى دارند و در نتيجه تمايز گذاشتن بين دو جنس و تعيين مرد يا زن بودنشان مشكل است. در پزشكى قانونى اينها را به صورت اختلال در روشد غدد مثل بيضه ها و يا تخمدان ها شناسايى مى كنند. در واقع اينها اختلال ناشى از كوروموزم دارند. اما در اختلال هويت جنسى افراد تمايل يا اصرار به تعلق داشتن به جنس مخالف دارند كه به دو صورت خود را نشان مى دهد كلامى يعنى فرد ابراز مى كند كه مى خواهد به جنس مخالف متعلق باشد و غيركلامى به اين معنى كه رفتارى انجام دهد كه شبيه به رفتار جنس مخالف است.
در كشور ما از سال ۱۳۶۶ تا ۸۳ تعداد ۴۷۰ نفر به سازمان پزشكى قانونى مراجعه كرده اند كه البته از اين تعداد يعنى از سال ۶۶ تا ۸۰ دقيقاً در حدود ۲۷۰نفر كه ۲۰۰نفر خواهان تغيير جنسيت اند مرد هستند و ۷۰نفر زن و با عمل جراحى ۲۱۴ نفر آنها موافقت و با ۱۱نفر مخالفت شده است و بقيه هم پى گيرى نكرده اند. در مراكز استانها نيز تعداد كل افرادى كه مراجعه كرده اند ۵۷نفر بوده كه ۳۹ نفر آنها از مذكر به مؤنث و ۲۲نفر خواهان تغيير جنسيت از مؤنث به مذكر بوده اند. به طور كلى شيوع اين اختلال يك در ۳۰هزار نفر در بين مردان و يك در ۱۰۰هزار نفر در بين زنان است.»
عصر روز اول همايش اختصاص به سخنرانى پروفسور بهرام مير جلالى فوق تخصص جراحى تغيير جنسيت از فرانسه داشت. دكتر ميرجلالى در طول ۱۲سال گذشته ۴۲۰ مراجع مبتلا به اختلال هويت جنسى به كلينيك خود داشته كه از اين تعداد ۳۲۰ نفر آنها را مورد عمل جراحى تغيير جنسيت قرارداده است. او در سخنرانى خود گفت: تا مطمئن نشوم دست به عمل نمى زنم. هر كسى به صرف اين كه گفت من از جسمم ناراضى ام و مى خواهم تغيير جنسيت بدهم و اگر تغيير ندهيد خودكشى مى كنم. اين دليل نمى شود كه اختلال هويت جنسى دارد. حتماً بايد يك روانپزشك آنها را معاينه كند. بدون مشاوره پدر و مادر اين كار را نمى كنم.»
همانندسازى مستمر با جنس مخالف و ناراحتى مستمر فرد از جنسيت خودش از نشانه هايى است كه به شناسايى افراد مبتلا به اختلال هويت جنسى كمك مى كند. اين اختلال در پسرها با رفتارهايى مثل اولويت پوشيدن لباس زنانه و دخترانه، رسم تصاوير زنان، عروسك بازى، اجتناب از ورزشهاى خشن خود را نشان مى دهد. درصدى از مبتلايان پسرحتى به هنگام ادرار مانند دخترها مى نشينند. در دخترها اين اختلال با بروز واكنش هاى شديدى نسبت به طرز لباس پوشيدن زنانه، كوتاه كردن مومانند پسرها و انتخاب اسم هاى پسرانه همراه است. آنها علاقه كمى به عروسك دارند.موقع ادرار كردن دوست ندارند بنشينند و مايل به رشد سينه ها و شروع قاعدگى نيستند.»
در يك فرصت ده دقيقه اى، همسر پروفسوربهرام ميرجلالى كه وى را در اين همايش همراهى مى كرد، درباره نقش خدمات اجتماعى مناسب به اين افراد سخن گفت.
پيش از شروع سخنرانى وى، پروفسور ميرجلايى برنقش خدمات اجتماعى در كمك به اين افراد تأكيد كرده و گفته بود: «كار جراحى ۱۰درصد مشكل اين افراد را بر طرف مى كند. بقيه سهم خانواده و اطرافيان در پذيرش اين افراد بعد از عمل جراحى است كه خدمات رسانى اجتماعى مى تواند زمينه قبل و بعد از عمل جراحى را در محيط زندگى اين افراد فراهم كند.» همسر دكتر ميرجلالى نيز گفت: «باتوجه به اين كه اين بيماران با اين ناهماهنگى متولد مى شوند. برنامه ريزى اجتماعى و روان درمانى آنها بايد ازهمان برخوردهاى اوليه يعنى در مهدهاى كودك و دبستان شروع شود. چرا كه اين اختلال و توجه نكردن خانواده به فرد مبتلا او را در معرض انزواى اجتماعى، عدم ارتباط با ديگران، كاهش اعتماد به نفس، افت تحصيلى، اخراج از مدرسه، مشكلات خانوادگى، سوء مصرف مواد، اضطراب، افسردگى و انحرافات اخلاقى و اجتماعى قرار مى دهد.
* يكى از مبتلايان اختلال هويت جنسى در همايش گفت: « ما كار خطايى نكرده ايم. فقط مشكلى داريم كه بايد براى آن كارى شود. آيا هيچكس نبايد دلش براى ما بسوزد و كارى بكند. بعضى از ما ازفرط فشار و گاه جامعه و برخورد مردم به بزهكارى و سوءمصرف موادمخدر وى مى آورند و يا خودكشى مى كنند. آيا ما يك انسان نيستيم؟! چقدر خوب است كه همديگر را درك كنيم. به جاى اين كه طرد كنيم!»
يكى از بخش هاى قابل توجه همايش سخنرانى حجت السلام محمد مهدى كريمى نيا، دكتراى فقه بود كه با موضوع مسائل فقهى و حقوقى بيماران تغيير جنسيت داده، نكات جالبى را مطرح كرد: «قبل و بعد از اين كه تغيير جنسيت انجام شود، پرسشهايى فقهى و حقوقى به ميان مى آيد كه بايد يك مجتهد، حقوقدان و يك روحانى پاسخ بگويد. در مواردى نظير نفقه، مهريه و ارث كه همزمان با تغيير جنسيت براى فرد به وجود مى آيد.» دكتر كريمى نيا كه تز دكتراى خود را به اين موضوع اختصاص داده گفت: جوامع وجود اين افراد را نمى پذيرند. با اين تز سعى مى كنم اين افراد را به جامعه معرفى كنم تئورى من اين است كه حق تغيير جنسيت به عنوان حقى از حقوق بشر كه در اسلام مطرح شده است، جاى دارد و در اسلام در اين زمينه راه حلى ارائه شده است. به طورى كه اسلام و فقهاى شيعه خواستار اين هستند كه بين همجنس بازى و اين بيماران فرق گذاشته شود.»
حجت الاسلام كريمى نيا تاريخچه اولين عمل جراحى تغيير جنسيت در كشور را ۷۵سال قبل ذكر كرده و ادامه داد: «آن زمان كه شخصى به نام دكتر خلعتبرى اين عمل را انجام داد، همه با شگفتى با آن برخورد كردند و حتى مخالفت هايى هم شد. اما تغيير موضع درباره درمان اين بيماران و جايز شمردن عمل تغيير جنسيت براى آنها بعد از فتواى امام خمينى(ره) و بيان آن در تحريرالوسيله صورت گرفت.»
از ديگر نكات طرح شده در اين همايش، خبر تشكيل چندO.G.N براى مبتلايان به اختلال هويت جنسى و تهيه پروتكل درمانى آنها در كشور بود.
تلاش دسته جمعى چهارپنج نفره دانشجويان روانشناسى دانشكده روانشناسى و علوم تربيتى دانشگاه فردوسى مشهد براى اجراى اين همايش در روزهاى پايانى ارديبهشت ۸۴ بقدرى قابل تأمل و جالب توجه بود كه كاستى هاى آن چندان به چشم نيامد. چند دانشجويى كه تأمين بسيارى از هزينه هاى همايش را خود متقبل شدند و با جسارت سعى كردند از برخى امكانات محدود دستگاههاى دولتى براى برگزارى بهتر همايش نهايت استفاده را ببرند. هرچند ليدا اميرپور منشى جلسه و دبيركميته اجرايى همايش در دو روز برگزارى آن از هر فرصتى استفاده مى كرد تا پشت تريبون از شهردارى مشهد، شوراى شهر، استاندارى و فرماندارى و... تشكر كند. البته مطمئناً خود او هم مى دانست همه اين ارگانها و سازمانها كارى را كرده بودند كه وظيفه شان بود. شايد هم اين كار از هوشمندى منشى جلسه خبر مى داد كه با اين كار مى خواست تا تنور داغ است نان را بچسباند و قول كمك براى برگزارى دومين همايش اختلال هويت جنسى را هم بگيرد.
.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 2546
#17
Posted: 18 Apr 2015 23:23
shakaat: یه سوال؟
همجنسگرایی انحراف جنسی نیست؟
ینی یه چیز طبیعی و عادیه یا چمدونم بیماریه
به هر صورت هرچیزی که از حالت عادی خودش خارج بشه انحرافه
وقتی دو تا همجنس به هم علاقه مند میشن و بر خلاف طبیعتشون عمل میکنن عقل سلیم میگه انحراف پیدا کردن..اصن کاری با حق و حقوقی که دارن یا ندارن ندارم ها...فقط میخوام یکی با دلیل بهم بگه همجنسگرایی انحراف جنسی نیست
اگه اجازه بدید می خوام از یه منبع معتبر علمی،که رفرنس و مرجع روانپزشکی و روانشناسی دنیاست (American Psychological Association به اختصار : apa ) کمک بگیریم تا پاسخ پرسش های شما رو بدون در نظر گرفتن ملاحظات و بیطرافه بدم.
منبع مقاله هم به زبان اصلی درون پست سوم موجود هست و می تونید صحت و سقم برگردان به فارسیش رو خودتون چک کنید.
ویرایش شده توسط: bamdad_2014