مصاحبه با پزشک متخصص زنان در باره ترمیم بکارت و پرده بکارت مصنوعی
پرده بکارت بافتی هست که ورودی مهبل را بطور ناقص می پوشاند.این پرده با اولین مقاربت پاره می شود و بدلیل آسیب مویرگهای روی آن خونریزی صورت می گیرد که با درد همراه است. میزان درد بسته به نوع پرده و سن زن متفاوت است.
در سنین پائین که دستگاه تناسلی رشد یافته نیست ممکن است همراه با پارگی پرده بکارت بخش هائی از مهبل نیز پاره شود.
پرده های بکارت شکل های گوناگونی دارند حلقوی مثلثی مشبک بدون منفذ و دندانه دار و حتی در مواردی بطور طبیعی پرده بکارت وجود ندارد.تنیده شدن سنت و مذهب در ایران سبب شده است که پرده بکارت در ایران از اهمیت زیادی برخوردار شود.
آنچنانکه سالهاست که عمل جراحی گرانقیمت ترمیم پرده بکارت در ایران رواج دارد و زنان و دختران جوان با پرداخت مبالغی از 200 هزار تومان تا 800 هزار تومان تن به تیغ جراحانی میسپارند تا برایشان بکارتشان را و عفتشان را دوباره سازی کنند.
با اینکه این عمل جراحی منع قانونی ندارد اما پزشکان متخصص زنان و زایمان و ماماها معمولا بطور پنهانی این عمل را انجام می دهند و با توجه به اینکه این جراحی نیازی به بیهوشی عمومی ندارد در هر مطب و دفتری می توان آنرا انجام داد.
آیا این پرده های بکارت چینی می تواند بازار کار ترمیم کنندگان ایرانی را کساد کند ؟ آیا پرده بکارت مصنوعی به بازار ایران هم نفوذ کرده است ؟ این سوال را با یک متخصص زنان و زایمان در میان می گذاریم
خانم دکتر آیا این پرده های بکارت چینی در ایران هم پیدا می شوند؟
بله مثل خیلی چیز های دیگری که بطور غیر مجاز میاد بله هست. یه چیزی شبیه دیافراگم هست که قبلا برای جلوگیری استفاده می کردند. دیافراگم یک بافت مصنوعی هست و جلوی واژن میزارن . الان دیگه اینقدر روشهای بهتر اومده که دیگه از اون روشها استفاده نمی کنند.از دیافراگم بصورت کلاهک مانند استفاده می کردند طوری که کلاهک می رفت داخل دهانه گردن رحم.
شما یه چیزی مثل سرپستونک رو در نظر بگیرید حالت الاستیسیته اونو بالا بردن و به جای یک شیاف یک چیزی شبیه سوراخ و به اندازه یک انگشت روی اون درست کردن . این شده پرده بکارت مصنوعی . بیشتر برای لذت استفاده میشه نه اینکه برای عروسی کردن و این مسائل استفاده بشه. بیشتر نوعی ابزار جنسی هست.
یعنی اصلا به این شکل نیست که بخواد قابل مقایسه باشه با شرایط و ویژگیهای پرده بکارت واقعی؟
اصلا! فقط می تونن هر دفعه این لذت رو داشته باشن که انگار هر دفعه پرده بکارت پاره شده. پلاستیکی هست و کاملا مصنوعیه و اصلا طبیعی نیست.
بعد اینکه این مسئله در مصر مطرح شده و اسلامگراهای مصری اعتراض کردن به این ماجرا . مورد مصرفی که در مصر داره در واقع تونسته تا حدی هم جلوی ترمیم پرده بکارت رو بگیره. فکر می کنید اگر این پرده بکات مصنوعی هم وارد بازار ایران بشه می تونه یک همچنین تاثیری رو داشته باشه یا نه ؟
اصلا... اگه نظر منو بپرسین... اصلا باور مردم در باره بکارت اشتباه.فرهنگ جامعه ما اشتباهه.فرض کنید چنین چیزی هم بیاد فقط یک چیز فیزیکیه و آناتومیکی هست. اصلا اون حالتی رو نداره که شما بگید مشکل رو حل می کنه... نه از دید من نه. جامعه شناسا باید بررسی کنن در ایران چه اثری میزاره.
آیا در ایران تقاضا برای ترمیم پرده بکارت بالا هست؟
بله کم و بیش وجود دارد.
آیا می تونن این عمل رو برای دفعات مکرر تکرار کنند؟
بستگی به وضع آناتومیکی اونها داره... ولی خوب معولا تا 2 بار هم میشه.
توی عمل جراحی دقیقا بازسازی شرایط بکارت هست؟
بله اصلا بافت خودشونه... چیز مصنوعی اضافه نمیشه. بافت های باقی مانده رو طوری بهم وصل می کنند که ظاهر
عادی پیدا کنه. در پرده بکارت مصنوعی یک جسم مصنوعی اونجا گذاشته میشه و کاملا مشخصه که طبیعی نیست.
آیا پزشکی قانونی می تونه ترمیم بکارت رو تشخیص چون گویا من شنیدم خیلی خانواده ها اصرار دارن که حتما پزشکی قانونی باید تائید کنه؟
قبلا خیلی سخت می گرفتن...جدیدا اینطور نیست و من شنیدم که خود دولت بخشنامه کرده که سخت گیری نکنید. گفتن اگه دختر خانمی حالا به هر دلیل خراش مختصری داره بگید... سالمه... حتی اگر دیدید ترمیم کرده... بگید سالمه... در موارد خیلی خاصی بکارت را تائید نمی کنن. قبلا اگر خراشی دیده میشد یا تشخیص ترمیم شده می گذاشتن امکان نداشت تائید کنن... الان وضع فرق کرده... و درست هم هست کارشون چون اگر غیر از این بود خیلی مشکلات پیش می اومد.
ولی در کل بعد روانی این مسئله هست که خیلی مهمه و متاسفانه هنوز جامعه ما فرهنگ این مسئله رو نپذیرفته.
آیا امکان داره ترمیم بکارت انجام شده ولی متخصصان پزشکی قانونی متوجه نشن که این اتفاق افتاده؟
بستگی به وضع طرف داره. یک موقعی دست شما دچار بریدگی میشه... برای یکی جاش می مونه برای یکی دیگه جای زخم نمی مونه. برای مریض های خودم هم من میگم 50 50 هست... ممکنه جاش بمونه ممکنه نمونه... 50% به ظریف کاری و مهارت جراح بستگی داره 50% به بدن اون فرد. من خودم مریض دارم بعد از 3 ماه که میاد خودم هم حتی متوجه نمیشم.ولی یکی یکسال بعد میاد کاملا مشخصه که ترمیم شده. اینهارو ماها میفهمیم نه آدم های عادی.
خانم دکتر کسانی که به شما مراجعه می کنند از چه قشری از جامعه هستند؟ چه تیپی هستند؟
از همه قشر میان... از 16 ساله تا سی و چند ساله
یکی دوتا از نمونه های جالبتون رو برای ما تعریف می کنید؟
همان طور که گفتم از همه جور قشری میان...چادری.. غیر چادری... تحصیل کرده ... بیسواد.. گاهی ندرتا مواردی که دختر با پدرش مقاربت داشته مراجعه می کنند.
یعنی خود پدر اینکارو کرده ؟
بله درسته و چقدر هم لطمه روحی به دختر وارد میشه. اونهائیکه سنشون بالاتر هست.. دیگه بالغ هستند و می دونن دارن چیکار می کنند ولی دختری که نوجوان هست... متوجه کاری که داره میکنه نیست... نه اینکه بهش با زور تجاوز بشه.. علی الظاهر با رضایت هست ولی مشخصه که فریب خورده.
اونوقت پدر میاد هزینشو تقبل کنه که دخترش ترمیم بشه؟
بله درسته... خیلی کمه اما مورد داشتیم.
من خودم شخصا برای دختر هائی که 14 یا 16 هستند خیلی ناراحت میشم چون از نظر من بچه هستند و مورد سوء استفاده قرار گرفتن ولی یه دختر 26 ساله دیگه بچه نیست. ولی اون دختر 16 ساله نمی دونه بعدا براش در آینده چه مشکلاتی پیش میاد...
خانم دکتر به نظر شما رواج صیغه می تونن بحث بکارت رو منتفی کنه و تابوی بکارت رو از بین ببره؟ یعنی خانواده ها بپذیرند که دختر و پسر جوونی که به صیغه هم در اومدند بعد دیگه مسئله بکارت منتفی میشه...
الان صیغه مرسوم شده و خیلی خانم ها نامزد که می کنن صیغه محرمیت رو هم می خونن. اما متوجه میشید مسئله چیه ؟ زن و شوهر عقد هم هستند اما وقتی جدا میشن خانم میاد برای ترمیم ...صیغه که جای خود داره .ولی من موافق هستم ... قبلا نبودم. من فکر می کنم صیغه یک نظمی به این هرج و مرجی که وجود داره میده.
آیا به نظر شما خواننده عزیز رواج سنت صیغه می تواند تابوی بکارت را از میان ببرد؟
توضیح: این مصاحبه چند سال قبل انجام شده و پزشک متخصص زنانی که با وی مصاحبه شده است هم اکنون در ایران حضور ندارند.