انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
Sexology - سکسولوژی
  
صفحه  صفحه 4 از 5:  « پیشین  1  2  3  4  5  پسین »

دستگاه تناسلی زن و مرد و مشکلات باروری مردان و زنان


مرد

 
نارسائی اولیه تخمدان
منظور از نارسائی تخمدان این هست که تخمدان ها نمی توانند تخمک های بالغ و به تعداد کافی تولید کنند.روز 3 پریود این زنان مقدار FSH بالا رفته و به روش درمان معمول تحریک تخمدان های تنبل با کلومیفن هم نمی توانند جواب دهند.این مشکل می تواند در سنین اولیه باروری زنان اتفاق بیفتد.قبل از سن 40 سال مشکلات قائدگی و حتی قطع قائدگی رخ می دهد.1در 1000 زن بین 15-29 سال و 1 در 100زن بین 30 تا 39 سال این مشکل وجود دارد.ژنتیک , مشکلات خود ایمنی ,عفونت و ضربات از علل پیشنهادی هستند.آنها ممکن است دچار گر گرفتگی , عرق شبانه ,و دیگر علائمی که در زنان یایسه وجود دارد بشوند.

یکی از مسائلی که در تشخیص مشکل این بیماران وجود دارد این هست که باید بین یایسگی زودرس و نارسائی زودرس تخمدان افتراق قائل شد چون دو مشکل جدا و با داستان های جداگانه هستند... اما در بعضی زمینه ها اشتراک دارند

خانم های دچار نارسائی تخمدان این علائم را دارند :

  • یا پریود نمی شوند یا اینکه پریود نامنظم دارند
  • گر گرفتگی و عرق شبانه دارند
  • مشکلات خواب وجود دارد
  • تحریک پذیر هستند در روابط با اطرافیان
  • خشکی واژن دارند
  • احساس انرژی کم دارند
  • میل جنسی کمی دارند
  • مقاربت درد ناک دارند
  • مشکلات مثانه دارند
  • مشکلات بارور شدن دارند

جهش های ژنتیکی عامل بروز نارسایی زودرس تخمدان :

میزان هورمونهای زنان دچار یائسگس زودرس با نارسائی تخمدان هم ممکنه تشابهاتی داشته باشد... گرچه معمولا سطح FSH و استروژن در یایسه ها طبیعی اما در نارسائی زودرس تخمدان کم است دانشمندان آمریکایی و چینی یک جهش ژنتیکی را کشف کردند که عامل بروز "نارسایی زودرس تخمدان" در بیشتر زنان متاثر از این آسیب است.

محققان کالج پزشکی بیلر در هاستون آمریکا و دانگاه شاندونگ در چین یک جهش ژنتیکی را در ژن FIGLA کشف کردند که سبب بروز "نارسایی زودرس تخمدان" در بیشتر موارد ابتلا به این آسیب است.

این دانشمندان که نتایج یافته های خود را در مجله American Journal of Human Genetics منتشر کرده اند در این خصوص اظهار داشتند: "ما امیدواریم از این اطلاعات در بررسی و شناسایی ژنهای دیگری که در بروز این مشکل دخالت دارند استفاده کنیم. با شناسایی نشانگرهای زیستی موجود در خون می توان به زنانی که در معرض خطر ناباروری زودهنگام قرار می گیرند کمک کرد."

در نارسایی زودرس تخمدان، تخمدان قبل از رسیدن زنان به 40 سالگی عملکردهای خود را از دست می دهد و علاوه بر ناباروری موجب بروز مشکلات استخوانی و قلبی نیز می شود.

به گفته این دانشمندان، یک درصد از زنان از این بیماری رنج می برند. بسیاری از مردم این بیماری را برابر با ناباروری می دانند اما زنانی که از این آسیب متاثر هستند در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی و پوکی استخوان قرار دارند. در کل تخمدان نقش مهمی در سلامت زنان ایفا می کند.

در این تحقیقات 100 زن چینی مبتلا به این بیماری مورد بررسی قرار گرفتند و سه جهش ژنتیکی ژن FIGLA در آنها شناسایی شد.

ژن FIGLA یکی از چهار فاکتور رونویسی است که تاکنون برای کنترل تمایز سلولهای تخم در توسعه زود هنگام کشف شده است.

ژنهای دیگر این کنترل به ترتیب NOBOX، GDF9 و BMP 15 نام دارند که جهشهای موجود در این ژنها نیز می تواند عامل بروز نارسایی زودرس تخمدان شود.

دکتر فاطمه بقایی - متخصص زنان و زایمان و نازایی
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
سونو گرافی سیکل های غیر طبیعی تخمدان
سونو گرافی سیکل های غیر طبیعی تخمدان سیکل های غیر عادی که منجر به تخمک گذاری نمی شود نسبتا شایع است آمار 7% در این مورد موجود است،بعضی از زنان بطور دائم این مشکل را دارند و ممکنه بیماریهای دیگه ای هم به همراه این مسئله وجود داشته باشه،بعضی از دلائل این مسئله به این قرار است :

1- تحلیل فولیکول ها: اختلال هورمونی و عدم هماهنگی بین آنچه از تخمدان آزاد می شود و آنچه که از مغز باید آزاد باشه مانع بلوغ عادی ( بین 24-18 میلی متر) تخمک ها می شود.

2- سندرم فولیکول خالی: مراحل تکامل فولیکول عادی هست .. اما تخمکی درون آن نیست. این نوع از اختلالات فولیکول ها گاهی توسط سونو گرافیست ها به سختی تشخیص داده می شود.

3- فولیکول هائی که رسیده اما قادر به دفع تخمک درون آن نیست... ضمن اینکه هورمون های لازم هم بخوبی کار خودشون را انجام داده اند. در این موارد گاهی سونو گرافیست به اشتباه تشخیص دفع تخمک را می دهد


زنانی که به طور مزمن دچار مشکلات فولیکول و دفع تخمک ها هستند :

1- گروه اول کسانی هستند که تخمدان به طور مادرزادی دچار مشکلاتی هست.تخمدان کوچک است و ترشح هورمون های زنانه هم کم است .علت: مسائل خود ایمنی , اختلال کرموزومی , و مسائل نارسائی اولیه تخمدان. در سونو گرافی یا تخمدانی وجود نداره و یا خیلی کوچک هست.فولیکول هم که اصلا وجود نداره. غیر ازآنهائی که خود ایمنی علت این مشکل است... بقیه حالتها درمان ندارد.

2- کسانی که مشکل از مغز دارند... در اونجا هورمون های کنترل کننده کار تخمدان آزاد می شود.اگر اختلال مغزی رفع شود...تخمدان کار طبیعی خودش را خواهد داشت.

3- کسانی که تخمدان چند کیستی دارند. در این افراد اندازه تخمدان ممکنه بزرگ و یا حتی عادی باشه. ممکنه تعداد زیادی فولیکول های رسیده داشته باشه ( بیش از 11 میلی متر). اما هیچ فولیکول غالبی وجود نداره.تشخیص این مسئله گاهی سخته،چون بعضی از زنان سالم ممکنه تخمدان بزرگ و یا فولیکول های متعدد داشته باشند. کسانی که در سونو گرافی شواهدی به نفع تخمدان چند کیستی دارند... وقتی بررسی شدند نتایج به این قرار بود: 50% واقعا سندرم تخمدان چند کیستی را داشتند.25% به اصطلاح لب مرزی بودند... و 25% هم هیچ نشانه ای از تخمدان چند کیستی را نداشتند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
تأثير تغذيه بر باروري مردان
بخور نخورهاي مردانه :

رژيم غذايي يک مرد ممکن است اثر قابل‌توجهي بر خطر ابتلا به بسياري از بيماري‌هاي مهم از جمله حمله قلبي، سکته مغزي، ديابت و سرطان‌هاي گوناگون داشته باشد اما آيا ممکن است رژيم غذايي مرد بر باروري‌اش اثر بگذارد؟ آنچنان که برخي تحقيقات نشان مي‌دهند، پاسخ اين سوال مثبت است...

گروهي از دانشمندان اسپانيايي براي ارزيابي اثر رژيم غذايي بر باروري، مرداني را که همراه همسرشان به يک کلينيک‌ ناباروري مراجعه کرده بودند، مورد بررسي قرار دادند. مردان دچار ناهنجاري‌‌هاي ژنتيکي، جسمي و هورموني از اين بررسي کنار گذاشته شدند. هر داوطلب دست کم دو نمونه مني براي آزمايش در اختيار گذاشت و هر کدام اطلاعاتي در مورد مصرف 96 مورد ماده غذايي حين سال قبل ارايه دادند. پژوهشگران همچنين ميزان هورمون‌هاي تناسلي را در اين مردان اندازه‌گيري کردند و اطلاعاتي در مورد ساير عوامل ديگر که بر کيفيت اسپرم اثر مي‌گذارد، مانند سيگار کشيدن، وزن بدن، مصرف الکل و قرارگيري به مواد آلاينده جمع‌آوري کردند. اين دانشمندان معيارهاي سازمان جهاني بهداشت براي تقسيم‌بندي اين افراد را به دو گروه اعمال کردند: يک گروه شامل 30 مرد که کيفيت مني پاييني داشتند و گروه ديگر شامل 31 مرد كه کيفيت مني بهتري داشتند.

اين دو گروه از لحاظ سيگار کشيدن، مصرف الکل، چاقي، ميزان قرار گرفتن در معرض آلاينده‌هاي محيطي يا ميزان هورمون‌ها تفاوتي نداشتند اما از لحاظ رژيم غذايي متفاوت بودند. مردان با کيفيت پايين اسپرم نسبت به مردان با کيفيت بهتر اسپرم، مقدار بيشتري گوشت قرمز، سيب‌زميني و ماست پرچرب مي‌خوردند. برعکس، مردان با کيفيت بهتر اسپرم مصرف بالاي شير کم‌چربي، صدف خوراکي، سبزي‌ها و ميوه‌ها و شيريني‌ها را داشتند. اما اين رابطه ظاهري ميان رژيم غذايي و کيفيت اسپرم به چه عاملي مربوط مي‌شود؟ اين بررسي غذاها و نه مواد مغذي را مورد ارزيابي قرار داده بود اما به نظر مي‌رسد مرداني که ميزان مصرف بالاتر کربوهيدرات (مواد نشاسته‌اي)، فيبرهاي گياهي، ويتامين‌ها (شامل مواد آنتي‌اکسيدان) دارند و مصرف پروتئين و چربي‌ آنها پايين‌تر است، کيفيت اسپرم بهتري دارند. گوشت قرمز و لبنيات پرچرب به خصوص از لحاظ تاثير روي اسپرم مورد توجه هستند.

از آنجايي که مواد شيميايي مانند PCB‌ها (بيفنيل‌هاي پلي‌کرينه)، حشره‌کش‌هاي ارگانيک و هورمون‌هاي جنسي در چربي محلول‌اند، ممکن است اين مواد آلاينده وارد غذاهاي پرچربي مانند گوشت قرمز و لبنيات پرچربي شوند. گرچه اين بررسي در اسپانيا اين مواد شيميايي را به طور مستقيم ارزيابي نکرده بود، پژوهش‌هاي قبلي اين مواد را با کاهش قدرت باروري مردان مربوط کرده‌اند. يکي از اين بررسي‌ها نشان داد مصرف مقدار زياد گوشت گاو به وسيله مادر حين بارداري ممکن است آثار نابجايي بر رشد بيضه پسرش در طول زندگي جنيني بگذارد. اگر نتايج اين پژوهش اسپانيايي تاييد شود، آثار تغذيه فرد ممکن است در نسل آينده‌اش هم ادامه پيدا کند.


اثر چربي‌هاي غذايي بر کيفيت اسپرم :

يک تحقيق ديگر در دانشگاه هاروارد نشان داده است مصرف غذاهاي حاوي مقادير زياد چربي‌هاي اشباع‌شده براي مثال همبرگر و سيب‌زميني سرخ‌کرده و چربي‌هاي تک‌اشباع‌نشده که براي مثال در گوشت قرمز، لبنيات پرچرب و مغزهاي ميوه خوراکي وجود دارد ممکن است به کيفيت اسپرم صدمه بزند. اين بررسي نشان داد هرچه مردان ميزان بيشتري از اين چربي‌هاي اشباع شده بخورند با احتمال بيشتري ممکن است تعداد اسپرم‌هاي آنها و ميزان فعاليت آنها کاهش يابد. بر عکس،‌ مرداني که غذاهاي حاوي چربي‌هاي سالم‌تر چند‌اشباع‌شده مانند اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 6 (که براي مثال در ماهي و غلات سبوس‌دار وجود دارند) مصرف مي‌کردند، تعداد بيشتري اسپرم سالم‌‌تر و فعال‌تر داشتند. در اين بررسي مردان با بيشترين ميزان مصرف چربي‌هاي اشباع‌شده نسبت به مردان با کمترين ميزان مصرف چربي‌ اشباع‌‌شده 41 درصد تعداد اسپرم کمتري داشتند و مرداني که بيشترين ميزان مصرف اسيدهاي چرب‌ تک‌اشباع‌نشده را داشتند نسبت به مردان با کمترين ميزان مصرف اسيدهاي چرب‌ تک اشباع‌نشده 46 درصد تعداد اسپرم کمتري داشتند. به گفته اين پژوهشگران، اين يافته‌ها نشان مي‌دهد که رابطه‌اي ميان عوامل قابل‌تغيير سبک زندگي، در اين مورد تغذيه و توان باروري مردان وجود دارد. هنوز معلوم نيست علت اين رابطه ميان انواع چربي‌ها و کيفيت اسپرم چيست اما انواع مختلف چربي به صورت‌هاي مختلفي در بدن سوخت‌وساز پيدا مي‌کنند. چربي‌هاي چنداشباع‌نشده بخش مهمي از غشاي سلولي اسپرم‌ها را تشکيل مي‌دهند و ممکن است بر توانايي اسپرم بر بارور کردن تخمک اثر بگذارند. اين نوع چربي‌ها همچنين ممکن است توليد هورمون‌هاي تناسلي را نيز تحريک کنند.

دانشمندان مي‌گويند اينکه تغيير نوع تغذيه بتواند به باروري يک مرد معين کمک کند،‌ بستگي به وضعيت آن مرد دارد. گرچه تفاوت 40 درصدي در شمار اسپرم‌ها زياد است، اين تفاوت در برخي از مردان ممکن است مهم باشد و در برخي ديگر نه. اگر مردي شمارش اسپرم حدمرزي داشته باشد، مثلا 25 ميليون اسپرم در هر ميلي‌ ليتر مني، کاهش 40 درصدي تعداد اسپرم‌هاي او را به 15 ميليون در ميلي‌ليتر مي‌رساند، که غيرطبيعي محسوب مي‌شود. اما در مورد مردي که تعداد اسپرم‌هايش 100 ميليون در ميلي‌ليتر است، 40 درصد باعث رساندن تعداد اسپرم‌ها به 60 ميليون در ميلي‌ليتر مي‌شود که هنوز طبيعي محسوب مي‌شود. چربي‌هاي اشباع‌شده که منشا اصلي غذايي کلسترول بالاي خون هستند، عمدتا در غذاهاي حيواني و برخي از غذاهاي گياهي مانند گوشت گاو و گوسفند، شير و پنير يافت مي‌شوند. چربي‌هاي تک‌اشباع‌ نشده در روغن‌هاي گياهي مانند روغن زيتون،‌ روغن کانولا، روغن بادام زميني، روغن آفتابگردان و روغن کنجد يافت مي‌شوند. همچنين کره بادام‌ زميني، آووکادو و بسياري از مغزها و تخمه‌هاي خوراکي نيز حاوي آنها هستند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
↓ Advertisement ↓
مرد

 
چه زماني اسپرم ها قدرت باروري بيشتري دارند؟
بسياري از آقايان قدرت باروري ندارند،اما در تحقيقات جديد محققان مشخص شده است كه زمان نقش بسيار مهمي در باروري اين افراد دارد،آيا مي دانيد زمان مناسب چه ساعتي مي باشد؟ نتيجه يك تحقيق نشان مي دهد مرداني كه به علت آسيب ديدگي اسپرم توانايي بارورسازي پاييني دارند،اگر به مدت يك هفته هر روز از طريق همبستري،انزال داشته باشند، كيفيت اسپرمشان بهبود مي يابد. يك محقق استراليايي در كنفرانس انجمن اروپايي توليد مثل انساني و جنين شناسي با اعلام نتايج پژوهشهاي خود گفت:در حالي كه پيش از اين به زوج ها توصيه مي شد هر دو سه روز يك بار رابطه جنسي داشته باشند ولي تحقيقات او نشان مي دهد همبستري هر روزه به ارتقاي سلامت اسپرم ها كمك مي كند. دكتر ديويد گرينينگ به حاضران در اين كنفرانس گفت او در تحقيقاتش بر 118 مرد آزمايش انجام داده و نتيجه كارش رضايت بخش بوده است.

به گفته دكتر گرينينگ ميزان آسيب ديدگي اسپرم در هشتاد درصد مرداني كه مورد آزمايش قرار گرفتند،بعد از يك هفته انزال روزانه،12 درصد كاهش يافت. در اين حال،به علت انزال روزانه ميزان اسپرم هاي خارج شده در هر رابطه جنسي كه اين مردان برقرار مي كردند از 180 ميليون به حدود 70 ميليون كاهش پيدا مي كرد ولي به گفته آقاي گرينينگ اين رقم همچنان در دامنه مطلوب براي برخورداري از قدرت باروري است.به گفته گرينينگ، برقراري رابطه جنسي هر روزه به افزايش تحرك اسپرم ها نيز كمك مي كند. آسيب ديدگي اسپرم ها باور عمومي ميان محققان اين است كه هر چه اسپرم ها به مدت طولاني تري در بيضه ها باقي بمانند به خاطر شرايط محيطي و دماي بدن دچار آسيب ديدگي بيشتري مي شوند.در اين حال،راديكال هاي آزاد كه به ماده وراثتي سلول ها آسيب مي زنند نيز در اين محيط وجود دارد كه با آسيب رساندن به ساختار دي ان اي اسپرم ها قدرت باروري را كاهش مي دهد. از سوي ديگر، ديويد گرينينگ هشدار مي دهد كه رابطه جنسي مستمر و مداوم با كاهش تعداد اسپرم هاي خارج شده در هر انزال مي تواند خطر كاهش قدرت باروري را به همراه داشته باشد.

او توصيه مي كند بهترين راه براي تقويت قدرت بارداري،برقراري رابطه هر روزه در دوره تخمگذاري زنان است.ديويد گرينينگ همچنين با اشاره به كاهش تمايل افراد به برقراري رابطه هر روزه با افزايش سن،بهترين سن باروري را سنين جواني مي داند.وي گفت:ما براي باروري در جواني خلق شده ايم. پزشكان ديگر با جالب دانستن آزمايش هاي آقاي گرينينگ مي گويند اين نتيجه شايد براي همه مردان مفيد نباشد.به گفته دكتر آلن پيسي از دانشگاه شفيلد انگليس،همبستري هر روزه توانايي بارورسازي مرداني را كه توليد اسپرم پاييني دارند،كاهش مي دهد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
نقش تغذیه صحیح و فعالیت بدنی در باروری زنان
نتایج یک تحقیق انجام شده در پژوهشکده رویان نشان می دهد، رژیم غذایی صحیح همراه با فعالیت بدنی متعادل و منظم همراه با کنترل وزن در ایجاد تخمک گذاری منظم و افزایش قدرت باروری زنان نابارور، موثر است،در تحقیق "ژیلا احمدی" کارشناس تغذیه پژوهشکده رویان،‌ ارتباط بین تغذیه و درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک که یکی از علل عمده ناباروری در زنان است، مورد بررسی قرار گرفت.

وی در خصوص این تحقیق در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: نتایج این تحقیق که در پژوهشکده رویان انجام شده نشان می دهد، ارایه رژیم غذایی صحیح و فعالیت بدنی متعادل و منظم و کنترل وزن از روش های اصلی درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک است،احمدی یادآور شد: این تحقیق با هدف میزان تاثیر رژیم غذایی مناسب و ورزش، در میزان باروری در دو گروه بیماران بدون روش درمانی کمک باروری و گروه بیماران همراه با روش درمانی کمک باروری انجام شده است.

تغذیه صحیح، ورزش متعادل و تغییر شیوه زندگی از مهم ترین راه های درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک است،مجری این تحقیق اضافه کرد: بر پایه نتایج این تحقیق، کاهش وزن در بهبود نشانه های تخمدان پلی کیستیک و ایجاد تخمک گذاری مناسب و افزایش قدرت باروری نقش موثری دارد،وی گفت: از حدود 300 بیمار چاق مبتلا به تخمدان پلی کیستیک که در مدت یک سال به کلینیک تغذیه پژوهشکده رویان مراجعه نموده و تحت رژیم غذایی و ورزش قرار گرفتند، تعداد 106 بیمار به طور تصادفی انتخاب شد و متغیرهای سن، مدت ناباروی و شاخص نمای توده بدنی از طریق پرسشنامه برای بیماران ثبت شد.

ورزش خانم ها :

احمدی اظهار داشت: در این تحقیق رژیم غذایی کم کالری و ورزش به بیماران داده شد و تغییرات وزن در بین دو گروه مورد مطالعه، بررسی شد،کارشناس تغذیه پژوهشکده رویان گفت: در گروه 32 نفری که فقط تحت رژیم غذایی و ورزش بدون روش درمانی کمک باروری بودند، 11 مورد بارداری صورت گرفت،یافته های این مطالعه نشان می دهد زنانی که با رژیم غذایی و ورزش باردار شده اند، در مقایسه با افرادی که در همین گروه 32 نفری باردار نشده اند، کاهش وزن بیشتری داشته اند.

وی گفت: همچنین از 74 مورد بیمار با تخمدان پلی کیستیک که رژیم غذایی و ورزش همراه با روش های درمانی کمک باروری داشته اند 17 مورد بارداری صورت گرفت،وی در خصوص سندرم تخمدان پلی کیستیک گفت: این سندروم، یکی از اختلالات شایع هورمونی در سنین باروری در زنان است که معمولا با یک سری از اختلالات هورمونی همچون چاقی، قاعدگی نامنظم و پرمویی همراه است،مجری این تحقیق با اشاره به این که چاقی در بیش از 50 درصد بیماران مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک دیده می شود گفت: تغذیه صحیح، ورزش متعادل و تغییر شیوه زندگی از مهم ترین راه های درمان این سندروم است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
رحم های اجاره ای: آبرومندی یا انحراف؟
۱) مفهوم رقابت، شاخصه جوامع حیوانی و انسانی ، و همچنین مفهومی به غایت جامعه شناختی است که جامعه شناسان متعددی به بحث در مورد آن پرداخته اند. از اشکال ابتدایی این مفهوم و رقابت در گروه های کوچک انسانی گرفته تا دسته های بزرگ ( و در عصر مدرن، دولت ملت ها) همه و همه درگیر پدیده رقابت هستند و نظریه پردازان زیادی نیز در مورد آن به اظهار نظر پرداخته اند. از مارکس و زیمل گرفته تا وبلن و پاره تو، و دست آخر مکاتب انتقادی همچون مکتب فرانکفورت همه بر ابعادی از این پدیده پیچیده دست گذاشته و سعی درتحلیل آن از نقطه نظرهای مختلف کرده اند.

۲) یکی از متفکرانی که در این مورد بحث مفصلی داشته و صاحب نظریه ای مشهور است، تورشتاین وبلن، جامعه شناس نروژی الاصل آمریکایی است. وی در "نظریه طبقه تن آسان" Leisure Class به بررسی جامعه شناختی پدیده رقابت در جوامع مدرن می پردازد. وی در توصیف ویژگی های این طبقه، از پدیده رقابت اجتماعی بهره می گیرد و توضیح می دهد که چگونه نوع و سطح مصرف طبقات بالا می تواند در تعیین یک الگوی مصرف برای سایر طبقات جامعه تعیین کننده باشد. در واقع، در جامعه ای که همه چیز مبتنی بر رقابت باشد، و در یک فرهنگ رقابتی، انسان ها ارزش خود را در مقایسه با دیگران می سنجند و هویت انسان ها و جایگاه و ارزش اجتماعی شان در مقایسه با دیگران معین می گردد. در این پروسه رقابت بی پایان، مصرف چشمگیر، تن آسانی بیشتر، و نمایش چشمگیر نمادهای بلندپایگی، ابزارها و وسایلی هستند که انسانها می کوشند بوسیله آنان، خود را در چشم دیگران برتر جلوه داده و بر اعتبار اجتماعی خود بیافزایند. در این پروسه که اساسا پروسه ای اشراف سالارانه بوده و بر نخبگان اقتصادی قشر بالا تکیه دارد، سعی در فرافکنی این الگو به تمامی ساختار جامعه می شود. به گونه ای که تمامی طبقات در پروسه رقابتی بی پایان با یکدیگر، در یک ساختار از پایین به بالا، سبک زندگی و مصرف طبقه بالاتر از خود را الگو قرار داده و در رسیدن به طبقات بالاتر با یکدیگر به رقابت بپردازند. لذا سبک زندگی و مصرف طبقات بالا، سرلوحه آبرومندی جامعه محسوب گشته و ویژگی های کلی جامعه و سبک های زندگی خاص آنرا تعیین می کند.

۳) بررسی کارکردهای پنهان پدیده های عینی زندگی بشری که در خدمت انسانها بوده و انسانها با آنها احتیاجات اولیه شان را تامین می کنند، از وظایف انسان شناسی فرهنگی و جامعه شناسی است. کارکردهای پنهان در جامعه شناسی رابرت مرتون، به کارکردهایی گفته می شود که در رابطه با کنش هایی است که بدون قصد قبلی انجام می گیرد. این واژه در برابر کارکردهای آشکار وضع شده است که مراد آن، کارکردهایی است که نتیجه کنش هایی با قصد قبلی است . در واقع، تمامی مباحثی که در جامعه شناسی معاصر و بطور خاص دردیدگاه های کارکردگرایانه که در نتیجه تسلط مکتب هاروارد در سالهای دهه ۴۰ و ۵۰ قرن بیستم در مورد کارکردهای آشکار و پنهان مطرح شده است، تعریف کارکردهای پنهان و آشکار بر حول این تعریف مرتون قرار دارد که به نظر می رسد نیاز به بازبینی جدی دارد. امروزه و با رفتارهای تسلط جویانه طبقه تن آسان بر فرهنگ جوامع، (که بوسیله رسانه ها تشدید می گردد)، نیاز به تعریف جدیدی از کارکردهای پنهان و آشکار احساس می گردد، چرا که به نظر می رسد مفاهیم قبلی با معانی گفته شده پاسخگوی مباحث جدید نیست. به نظر می رسد در جوامع پست مدرن، تعریف کارکردها به نوعی قلب شده باشد و این مفاهیم جای خود را با یکدیگر عوض کرده باشند.

۴) در جوامع اخیر، پدیده های مصرفی و کارکردهای آنان، به گونه ای تعریف شده اند که کارکردهای پنهان به کارکردهای آشکار، و کارکردهای آشکار به حاشیه فرو رفته اند. به عنوان مثال، مصرف اتوموبیل ها و گوشی های موبایل و وسایلی از این دست، قبل از اینکه کارکرد آشکار مصرفی (به معنای دقیق کلمه) را داشته باشند، بر طبقه اجتماعی و ذائقه ها و مفاهیمی از این دست دلالت دارند. به عنوان مثال، سوار شدن بر اتوموبیل گرانقیمت، در درجه اول، برای حفظ فاصله از دیگران و به رخ کشیدن جایگاه اجتماعی است، نه به رسیدن به مقصد و ... . لذا کارکرد آشکار اتوموبیل که همان حمل مسافر است، در درجه ثانویه قرار گرفته و تبدیل به امری حاشیه ای می گردد. و در عوض، کارکرد پنهان که همان نشان دادن طبقه اجتماعی است، تبدیل به کارکردی آشکار می گردد.

۵) نمونه اخیر این پدیده، که البته هم اکنون در غرب بیشتر رایج بوده و به زودی ایران را نیز فرا خواهد گرفت، پدیده رحم های اجاره ای است. رحم اجاره ای یا مادران اجاره ای، به کسانی اطلاق می شود که رحم خود را در طول دوران بارداری در اختیار افرادی دیگر قرار می دهند تا جنین شخص دیگری پس از لقاح، در جای دیگر، در رحم آنان رشد یافته و پس از زایمان، نوزاد به پدر و مادر واقعی خود برگردانده شود. صرف نظر از عواقب سوء این پدیده برای مادر اجاره ای و سلامتی آن، این پدیده دلالت بر امر دیگری نیز دارد و آن، پدیده فقر است. در واقع، مادر اجاره ای، زنی است که بر اثر فقر، و در ازای دریافت مبلغی پول، حاضر به اجاره دادن رحم خود است. لذا گسترش این پدیده، ارتباط تنگاتنگی با پدیده فقر دارد. فقر، سبب بازتولید روزافزون پدیده مادران اجاره ای شده و خواهد شد.

۶) از سوی دیگر، این پدیده، ارتباط مستقیمی با طبقه تن آسان، و طبقات مرفه جامعه دارد. در واقع، کسی که پول دارد و از سوی دیگر می خواهد اندام خود را متوازن نگه دارد، ترجیح می دهد تا زیان های جسمی دوران بارداری و همچنین درد و عوارض زایمان را از خود دور کرده، و در عوض لذت داشتن فرزند را بدون عوارض یاد شده تجربه کند. لذا زنی که متعلق به طبقه تن آسان باشد، ترجیح می دهد تا با خرج مبلغی از ثروت خود، علاوه بر دوری از عوارض یاد شده و لذت داشتن فرزند، به نوعی طبقه اجتماعی خود را نیز به رخ دیگران بکشاند. لذا در نزد دیگران، زنی که فرزندش را برایش به دنیا می آورند، زنی است که علاوه بر تعلق به طبقه ای خاص، دارای فرهنگی خاص و همچنین ذائقه ای خاص است و لذا تفاوت عمده ای با سایر طبقات جامعه دارد. از این رو، زنان دیگر نیز در پروسه مدگرایی و تبلیغ، سعی در فراگیری این امر نموده و در این صورت، این امر به شدت در جامعه رواج خواهد یافت. این رواج؛ همانا تحت تاثیر الگو گیری بوده و تبدیل به سرلوحه آبرومندی زنان جامعه خواهد شد. در این پروسه، کارکرد آشکار رحم اجاره ای (که همانا کمک گرفتن از فردی دیگر در صورت داشتن بیماری های خاص، برای بدنیا آوردن فرزند، نظیر نازایی و... ) به حاشیه رانده شده و کارکرد پنهان (که همانا سبک و الگوی مصرف و تعلق طبقاتی است) به متن می آید.

۷) در این پدیده، سرلوحه آبرومندی یک زن ایرانی، دیگر نه تنها بدنیا آوردن فرزند و تحمل درد ناشی از آن و عوارض مبتلا به آن (که در فرهنگ اسلامی بسیار ستایش شده است و به نوعی پاک شدن بخشی از گناهان را به دنبال دارد) نیست، بلکه فرد یا افرادی که رحم اجاره می کنند، از احترام اجتماعی خاصی برخوردار می گردند. این پدیده اگرچه اکنون به صورت همه گیر در جامعه ایران مطرح نیست، اما در آینده ای نه چندان دور، نشان دهنده تمایز طبقاتی و سرلوحه آبرومندی جامعه، و تبدیل به نوعی مد خواهد شد. مدی که پهنه اجتماعی را درنوردیده و ارزش های سنتی را به چالش خواهد کشید. لذا قبل از آنکه این پدیده همه گیر شود، بایستی در مورد آن چاره اندیشی نمود.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
زن

 
دستگاه تناسلی زن
بطور کلی دستگاه تناسلی زن از دو بخش تشکیل یافته است :

دستگاه تناسلی خارجی :

که بیشتر برای برقراری رابطه جنسی و سکس مورد استفاده قرار می گیرد.

دستگاه تناسلی داخلی :

که مسئول بارداری و پرورش جنین است.

دستگاه تناسلی خارجی زن شامل :

  • کلیتوریس
  • لبهای بزرگ فرج
  • لبهای کوچک فرج
  • پرده بکارت

دستگاه تناسلی داخلی زن شامل :

  • رحم
  • مهبل
  • تخمدانها
  • لوله های تخمک بر

دستگاه تناسلی خارجی زن شامل :

کلیتوریس :

اندام کوچکی است که در تحریک جنسی خانم ها نقش زیادی دارد و هنگام تحریک،مانند آلت مرد دچار حالت نعوظ می شود،گاهی پیدا کردن چوچوله برای خود زن یا فردی که در حال امیزش با اوست مشکل است زیرا گاه کاملا در پشت لب های کوچک پنهان است (البته در هر حال نوک ان تا حدی بیرون است). چوچوله در جریان تحریکات جنسی بزرگ می شود و بافت ان از همان بافت الت تناسلی در مردان است.

ضمنا فقط 4% از کل جسم چوچوله در خارج از بدن زن قرار دارد بنابراین نسبت به الت تناسلی مرد کوچکتر می نماید و دارای لوله مدور(( هماند الت تناسلی در مرد )) هم نیست و فقط به کار امیزش می اید. ضمنا هیچ عضو جنسی در مرد ها به حساسیت چوچوله وجود ندارد.

اندام تناسلی زنانه داخلی زن شامل دو سیستم "تناسلی" و "جنسی" است که به نوبه خود در برگیرنده اعضای زیر میباشند: مهبل و رحم لوله های فالوپ و تخمدان یا زهدان.
"مهبل" مجرایی است که قسمت بیرونی اندام تناسلی زنانه را به گردنه یا قیف-رحم ارتباط میدهد--دهانه این قیف به سمت رحم است و لولهء ان به سمت رحم که خود با تخمدانها از راه لوله های فالوپ در ارتباط است.


در هر ماه یکی از زهدانها یک تخمک رها می کند که بلافاصله توسط حبابهایی که در مجرای لوله های فالوپ هستند احاطه میشوند (این حبابها نقش حفاظت از تخمک را دارند). حال این تخمک چه بارور شده و چه بارور نشود از این مجرا عبور می کند و خود را به داخل رحم می رساند. اگر چه باروری تخمک به تخم در همان مجرای لوله های فالوپ توسط یک اسپرم صورت می گیرد اما این رحم است که محل مناسب را برای پرورش تخم در اختیار ان قرار میدهد.

لب های بزرگ فرج :

ملبان لبهای بزرگ دو لایه کلفت از بافت پوستی هستند که از قسمت فوقانی دستگاه تناسلی اغاز و تا معقد ادامه می یابند. قسمت خارجی این لبها از پوست رنگی غدد چربی و البته پس از بلوغ از مو پوشیده می شود. قسمتهای داخلی نرم و بدون مو با چند غده چربی قرار دارند.

زیر این لایه های پوستی اغلب بافتی از چربی چند رباط رشته های نرم ماهیچه ای عصب ها و رگهای لنفاوی و خونی قرار دارند. ملبان در حین دخول با بیضه های مرد در تماس قرار می گیرد. غددی که در این لبهاست عطری از خود تراوش می کند که موجب تحریک در هر دو جنس می شود،ملبان مهبل را از اسیب مستقیم خارجی حفظ می کند به عبارتی دیگر به نوعی سپر مهبل است. اگر با دقت به کلبان یا لب های کوچک نگاه کنید و ان را با بافت پوستی الت تناسلی مقایسه کنید متوجه می شوید که از یک جنس هستند منتها در زن به صورت دو نیم صفحه و در مرد به صورت کروی شکل است.

لب های کوچک فرج :

کلبان لبهای کوچک در زیر ملبان قرار دارند و دو لایه نازک و نرم پوستی بدون مو هستند که حالت و شکل انها در زنها متفاوت است ان هم بر حسب بافت و رنگ از صورتی گرفته تا قهوه ای. این لبها ممکن است صاف یا تو رفته باشند و با ملبان پوشیده شده باشند یا خیر. دقت کنید که شکل بافت پوستی نرمی و سختی و رنگ اندام تناسلی زنانه در بانوان و دوشیزگان متفاوت است،در داخل و میان لب های کوچک و در دو نیمه ادام تناسلی حبابهای دهلیزی وجود دارند.

کار این حبابها یا اسفنجها این است که حین تحریک جنسی با جذب خون به داخل خود متورم شده و در طول این جریان قطر لبهای کوچک را دو یا حتی سه برابر حجم ان در حالت عادی کند. معمولا زنانی که لبهای کوچک در انها به وضوح پیداست دارای حساسیت جنسی بالاتری هستند .

لبهای کوچک دارای کارکرد های زیر میباشد :

  • محفوظ نگهداشتن هر چه بیشتر اندامهای داخلی اندام تناسلی.
  • افزایش حساسیت جنسی در حین امیزش به علت وجود رگهای نسبتا بزرگ خونی و سررشته های عصبی.

لبهای کوچک به مراتب از تراکم بیشتری از رشته های عصبی نسبت به چوچولک برخوردار است از همین روست که نیز در اثر تحریکات جنسی شدت و حساسیت بیشتر و بالاتری نسبت به چوچولک از خود نشان می دهد.

پرده بکارت :

یک غشاء مخاطی چین دار با ضخامت های مختلف است که می تواند تمام یا قسمتی از ورودی واژن را مسدود کند،پرده بکارت می تواند به شکل های متخلخل،مشبک و ناکامل باشد،در مواردی پرده بکارت کامل و بدون سوراخ بوده و تمام ورودی واژن را می بندد. ممکن است در دختری این پرده بطور طبیعی اصلا" وجود نداشته باشد.
معمولا" پارگی پرده بکارت هنگام اولین نزدیکی با خونریزی و درد مختصری همراه است،گاهی هم ممکن است به دنبال ضربه های شدید و تصادفات یا در اثر عمل جراحی یا معاینه، پرده بکارت پاره شود.

غده های ترشح کننده مواد لیزکننده :

این غدد در اطراف پیشابراه و بین لب های کوچک قرار گرفته اند و ترشحات آن ها توسط مجرا به خارج می ریزد. ماده موکوسی ترشح شده توسط آن ها نقش مهمی در لیز کنندگی به هنگام مقاربت جنسی و ورود آلت مرد به منظور تسهیل سکس دارد.

دستگاه تناسلی داخلی زن شامل :


واژن یا مهبل :

مهبل مجرایی کاملا انعطاف پذیر و عضلانیست که طول ان از هشت تا دوازده سانتیمتر فرق می کند و پهنای ان حدود دو و نیم سانت می باشد،مهبل ظرفیت رشد طولی تا چندین سانتیمتر و پهنا تا دو برابر در هنگام تحریکات جنسی را داراست. ورودی مهبل در طی زایمان تا حد قابل ملاحظه ای گشاد می شود و معمولا به پهنایی تا ده سانتیمتر نیز می رسد. مهبل در دختران باکره تا حدی با پرده-بکارت پوشیده شده است. وقتی یک زن ایستاده است مهبل وی بصورت عمودی در راستای بدنش قرار ندارد بلکه قسمت فوقانی ان به سمت پایین متمایل است.

محل دقیق مهبل بین مثانه و روده راست است،دیواره مهبل با لایه هایی پوشیده شده و دارای غدد مترشحه نیست. غشا داخلی مهبل فوق العاده به هورمونهای تخمدان حساس می باشد و سلولهای سطحی ان خیلی ناپایدار هستند. با مطالعه بر روی این سلولها می توان به سرطان "دهانه-رحم" و همچنین سرطان مهبل پی برد. با توجه به سن و دوره ماهیانه ساختار مخاطی غشاء داخلی تغییر می کند. این مخاط در یک زن بالغ به صورت مایعی سفید و لزج است که شامل باکتریهاست و البته سبب رطوبت و لزاجت مهبل میشود.

این مایع با اسیدی نگه داشتن این محل در حفظ و نگهداری مهبل از میکروبها نقشی عمده دارد و دلیل این امر نیز اسید لاکتیک از خانوادهء همان اسیدی است.در طی امیزش جنسی الت تناسلی مرد وارد مهبل می شود تا اسپرم و منی خود را در ان تزریق کند. در طی زایمان اندازه مهبل برای بیرون امدن جنین و جفت ان از پنج تا شش برابر گشادتر میشود.

رحم :

یک عضو ماهیچه ای به شکل گلابی می باشد که درون لگن در بالای مثانه و جلوی راست روده ( رکتوم) واقع شده است.اندازه طبیعی آن حدود 8 سانتیمتر است. ارتفاع ان شش تا هشت سانتیمتر و پهنای ان سه تا چهار سانتیمتر است اما در طی حاملگی رحم تغییرات زیادی را متحمل می شود مثلا در نه ماهگی ارتفاع ان به سی سانتیمتر میرسد.

رحم در این وضع در انتهای مهبل قرار گرفته و تقریبا به سمت مثانه متمایل و بدان متکی می شود. در طول عادت-ماهیانه نیز رحم محل خود را به راحتی تغییر می دهد. "رباطهای نرم" تا حدی به رحم انعطاف پذیری می دهند و در همان حال ان را معلق نگه می دارند،در هر طرف انتهایی رحم "لوله های فالوپ" وجود دارند.

عضله رحمی با مخاطی به نام "اندومتریم" پوشیده شده است. این مخاطها که حاوی رگهای خونی و غدد مترشحه می باشند همچنین دریافت کننده "تخم" نیز هستند و البته با توجه به سن و دوره-ماهیانه هر شخص تغییرات مهمی در بافت آنها رخ می دهد،وقتی تخمک بارور نشود این مخاط بعلاوه تخمک از رحم خارج می شوند.

رحم با گردنه ان که قسمتی سفت و محکم (حدودا سه سانت) می باشد بسته می شود. شما می توانید این قسمت را با انگشت خود در انتهای مهبل حس کنید. مجرایی ظریف از بین قیف-رحم می گذرد و بدین ترتیب رحم به مهبل مرتبط می شود. از طریق همین مجراست که خون-قاعدگی بیرون می آید یا اسپرمها نیر وارد رحم شده و به سمت لوله های فالوپ به قصد باروری تخمک می روند،گردنه-رحم در وسط خود مجرای کوچکی دارد این مجرا در زنانی که هنوز بچه دار نشده اند کوچکتر از کسانی است که زایمان داشته اند.

رحم اصلا یک عضله است انهم با نقشی بسیار مهم در تمام مراحل تولید مثل از ورود اسپرم به مهبل و سپس خود گرفته تا تکامل جنین و شکل پذیری جفت ان و انقباضات رحمی که منجر به تولد نوزاد می شود.

لوله های رحمی یا لوله های فالوپ :

لوله هایی انعطاف پذیرند با درازای تقریبی ده تا دوازده سانتیمتر که قطر داخلی انها کمی بیشتر از قطر یک تار موست. این لوله ها از انتهای بالایی رحم شروع و تا تخمدانها که به صورت منگوله های متحرکی هستند ادامه میابند،لوله های فالوپ تخمک را با محاطی ان از مقصدش تا رحم در برمی گیرند. همچنین این لوله ها مسیری مناسب برای عبور اسپرم به محل باروری تحصیل اطمینان از صلابت و قدرت باروری اسپرم و بالاخره حمل نطفه به سمت رحم هستند،طول آن ها حدود 10 سانتیمتر است.

تخمدان ها :

"تخمدانها" دو غده به اندازه دو بادام بزرگند که حدود چهار سانتیمتر بلندی و دو و نیم سانتیمتر پهنا دارند. این غدد از دو طرف توسط رباطی نازک به رحم متصل می باشند. و رباطی دیگر این غدد را به لوله های فالوپ متصل میکند.

یک دختر در هنگام تولد حدود 700000 تا 2000000 تخمک دارد که بیشتر انها در طی بچگی از بین میروند و به 300000 تا 400000 تا کاهش می یابد که بالاخره فقط حدود 300 تا 400 تخم به دورهء بلوغ می رسند. این امر نزدیک به سی سال (دوره باروری یک زن به طور متوسط) و حدودا سیزده بار در سا ل یعنی با فاصله های 28 روزه ادامه دارد تا اینکه تمام تخمکها به اتمام می رسند و زن وارد دوره یائسگی میگردد. در نتیجه فعالیت تخمدانها نامحدود نیست همانطور که می بینید شروع این فعالیت بلوغ و پایان ان یائسگی است. تخمکها در یک نوع مجتمع سلولی محصور هستند که پس از طی یک دوره ای در اثر هورمونهایی که از غده هیپوفیز ترشح می شوند به رشد خود می رسند. نام این مجتمع ها "فولیکول" است که یک بار در هر 28 روز بالغ و باز شده یک تخمک رها می کند.

علاوه بر تولید تخمک، وظیفه ترشح هورمون های جنسی را نیز بعهد دارند.
     
  
زن

 
لقاح و باروری ( آبستنی، بارداری ،جنین ،جفت،اسپرم)
تمام موجودات زنده توليد مثل مي كنند. در انسان توليد مثل به وسيله دو نوع سلول انجام مي پذيرد. اسپرم ها كه به وسيله بيضه هاي مرد ساخته مي شوند و تخمك ها كه به وسيله تخمدان هاي زن توليد مي شوند. هر يك از اين سلول ها نيمي از مجموعه DNA (ماده ژنتيك) را در خود دارند. آنها از طريق مقاربت جنسي، كنار هم قرار مي گيرند؛ اگر يك اسپرم وارد يك تخمك شود و آن را بارور كند، DNA مرد و زن تركيب شده، سلول هاي جديدي حاصل مي شوند. بارداري زماني رخ مي دهد كه اين سلول ها خود را در رحم جاي مي دهند. در طول بارداري كه حدود ۴۰ ‌هفته (۹ماه) طول مي كشد، اين سلول ها تكامل يافته، نوزاد را به وجود مي آورند.

لقاح :

در طي مقاربت جنسي اسپرم ها وارد مهبل زن مي شوند و سپس از رحم بالا مي روند و وارد لوله هاي حمل تخمك مي شوند. اگر اسپرم ها با يك تخمك برخورد كنند، سعي مي كنند پوشش آن را سوراخ كنند. اگر يك اسپرم موفق به اين كار شود، دم خود را از دست مي دهد و با هسته تخمك تركيب مي شود و در همين حين تغييرات شيميايي ايجاد شده در تخمك مانع از ورود اسپرم هاي ديگر مي گردد. به اين ترتيب، با تركيب DNA مرد و زن يك سلول جديد حاصل مي شود.



  • تخمك و اسپرم :

سؤال: من نميفهمم از بين اينهمه اسپرم چطور فقط يكي از اونها ميتونه با تخمك لقاح كنه؟؟ آيا اتفاق خاصي رخ ميده؟؟

بطور متوسط 200600 ميليون اسپرم در هر انزال مرد يافت مي شود تا اين طوري شانس دست يابي به تخمك رسيده افزايش پيدا كنه.البته از اين همه سرباز آماده به خدمت! تنها يكي از اونها موفق ميشود كه وارد تخمك بشود و اون رو بارور كنه.مردها قادر هستند كه تعداد زيادي اسپرم توليد كنند و كاملاً مشخصه كه هرچه ميزان اسپرم بيشتر باشه مايع داراي غلظت بيشتري بوده و طبيعتاً قدرت باروري بيشتري رو هم داره .

در بعضي از افراد هم بزرگي بيضه ها به خوبي تاثير خودش رو در مقدار و غلظت مايع نشون مي دهد. زنان در تخمدانشون مقدار محدودي تخم توليد مي كنند .زنها در واقع يه كرديت كارت دارن و از اعتبارشون استفاده مي كنن و ديگه به اعتبارشون هم اضافه نميشه !!!!.

برخلاف مردان در زنها اين پيازچه هايي كه رشد كرده و به تخمك تبديل ميشه ديگه در طول حيات توليد نمي شوند.. اونها در هنگام تولد حدود يك تا دو ميليون پيازچه اعتبار دارن كه مدام در حال از دست دادن اونها هستن..در هنگام بلوغ اين تعداد به حدود 300 هزار تا ميرسه !!!

در اين حين هم همواره يكي از اين پيازچه ها در طول سيكل ماهيانه رشد مي كند و تنها يكي از اونها بصورت تخمك در مياید و خودش رو از تخمدان به لوله رحمي پرتاب مي كند. زمانيكه اين تعداد پيازچه به 100 تا 200 تا دونه برسه زمانيه كه به ان مي گيند زمان يائسگي...بعد از اين مدت هم بدليل تغييرات هرموني استفاده از ساير پيازچه ها عملاً غير ممكن ميشود....حالا ببينيم براي اسپرم چه اتفاقي مي افته...

اسپرم بعد از ورود به بدن زن مي توند بين 1 تا 3 روز زنده بماند.اما اسپرم از دهانه واژن حركت مي كند و خودش رو به دهانه ورودي رحم مي رساند. در اين مرحله ما يه دوراهي داريم كه هركدوم به يكي از دهانه هاي رحم رو تشكيل مي دهند .در نتيجه اسپرمها بايد مشخص كنند كه كدوم راه رو انتخاب مي كنند.

چپ يا راست؟ نكته اينجاست كه تنها يك تخمك در يكي از اين دو مجرا وجود دارد و تصميم گيري انتخاب مسير واقعاً به شانس اسپرم هاي دارد،به هر حال يك گروه مسير رو اشتباه مي روند و بعد از مدتي از بين ميروند.اما نكته اينجاست كه همان طور كه در عكس مي بينيد تخمدانها بنوبت شروع مي كنند هر ماه يكي از اونها يک تخمك مي اندازه ولي يک مواقعي به دلايلي حساب كار از دستشون در مي رود و هر كدوم در يک ماه يک تخمك مي اندازه و در نتيجه شما دليل بوجود آمدن دو قلو هاي غير همگن رو متوجه مي شويد!!.. اما دوقلوهای همگن كه در تقسيم سلولي در تخمك بارور شده یک باره يک تيكه جدا مي شود و مجزا رشد مي كند...

گاهي هم كاملاً جدا نمي شود و دو قلوهاي بهم چسبيده شكل مي گيرند.... ولي در حالت معمولي گروه ديگر شروع به يافتن تخمك مي كند و به محض پيدا كردنش رقابت بر سر تصاحب اون آغاز مي شود... سر اسپرم يک ماده منفجره فرض كنيد كه در واقع يک جريان خيلي ضعيف برق كه بوسيله اون باعث مي شود اسپرم به درون تخمك نفوذ كند...بد نيست بدونيد تو اين ماجراي لقاح مصنوعي و شبيه سازي و اين حرفها هم از اين روش استفاده شده...

به محض بروز اين مسئله و اتصال يك اسپرم به تخمك، ديگر تخمك در واقع بارور شده و آبستن مي شود..و از اينجاست كه ميكانيزمي رو انجام مي دهد كه باعث می شود ديگر هيچ اسپرمي قدرت نفوذ به تخمك رو پيدا نكند..به اين صورت كه با شروع آبستني تخمك بارور شده يک ماده خلطي شكل رو كه بسيار هم محكم است به دور خودش توليد مي كند و اين طوري از ورود ساير اسپرمها به درون تخمك جلوگيري مي شود...اينجاست كه تخمك وارد رحم مي شود و شروع به رشد مي كند..البته يک مواقعي بدليل چسبندگي لوله رحمي تخمك وارد رحم نمي شود و همان جا شروع به رشد مي كند كه وضعيت خيلي خطرناكي رو پيش مي اورد.

آغاز بارداری :

سلولی كه از اتصال تخمك و اسپرم حاصل مي شود، تخم نام دارد. در عرض ۲ ‌روز پس از بارداري، تخم سفر خود را از طريق لوله حمل تخمك به سمت رحم آغاز مي كنند كه اين امر با فعاليت عضلات جدار لوله ميسر مي شود. در همين زمان، تخم خود را مكرراً‌ تقسيم مي كند تا مجموعه اي از سلول ها به نام مورولا حاصل شود. پس از ۵ ‌تا ۷ ‌روز اين مجموعه سلول به رحم مي رسد. اين مجموعه خود را به صورت امني در آندومتر (سطح داخلي رحم) جاي مي دهد و به رشد خود ادامه مي دهد. از اين لحظه به بعد از بارداري به خوبي تثبيت مي شود. يك بخش از مجموعه سلولـي به داخل آندومتر رشد مي كند و تبديل به جــفت مي شود كـه نوزاد در حال تكامل را تغذيه مي كند. بقيه سلول ها كه نوزاد به وسيله آنها رشد خواهد كرد، تبديل به جنين مي شوند.



از تخمک تا جنین :

با تقسيم سلول هاي در حال عبور از لوله حمل تخمك،‌ تعداد آنها هر ۱۲ ‌ساعت دو برابر مي شود. وقتي مجموعه سلولي به رحم مي رسد، شامل صدها سلول است. وقتي سلول ها در سطح داخلي رحم جاي مي گيرند،‌ تكامل خود را براي تشكيل يك جنين آغاز مي كنند.

چگونگی تغذیه جنین :

جنین برای برآوردن نیازهای خود به اکسیژن، مواد غذایی و پادتن های ضد عفونت و همچنین برای دفع مواد زاید خود به مادرش وابسته است. این مواد در داخل جفت که عضوی متصل به سطح داخلی رحم است و از طریق طناب نافـی به نـوزاد مرتبـط مـی شود، بین خـون مادر و خـون جنیـن مبادله مـی شوند. در جفت، خون مادر و جنین نزدیک هم قرار می گیرند ولی واقعاً مخلوط نمی شوند.



عروق خونی در جفت :

عروق خونی طناب نافی در جایی که به جفت می رسند، ساختارهایی به نام پرز را تشکیل می دهند و پرزها به سمت نواحی حاوی خون مادر پیشروری می کنند. کوریون که غشایی است که مواد غذایی و سـایر مـواد از طـریق آن عبــور مـی کنند، آنها را محصور می کند.

تکامل جنین :

جنين در كيسـه اي در داخـل رحم تـكامـل مي يابد. مايع آمنيوتيك مثل يك ضربه گير براي اين كيسه عمل مي كند و تغذيه آن نيز به وسيله خون بندناف انجام مي گيرد. محصول بارداري در ۸ ‌هفته اول، رويان نام دارد. در اين مدت، اندام ها، سر و ظاهر صورت شكل مي گيرد؛ بيشتر اعضا تشكيل مي شوند و قلب شروع به ضربان مي كند. رويـان بعـد از ۸‌‌ ‌هـفـتـه، جنيـن ناميـده مـي شود. تكامل ساختارهاي بدن در سراسر بارداري ادامه مي يابد.



تغییرات بدن مادر در دوران بارداری :

بارداري به سه مرحله (ثلث) تقسيم مي شود كه هر يك حدود ۳ ماه طول مي كشد. در طي بارداري بدن مادر متحمل تغييرات عمده اي مي شود. بارزترين اين تغييرات عبارتند از برآمدگي شكم همراه با رشد جنين و بزرگ شدن پستان ها همزمان با آماده شدن آنها براي توليد شير. به علاوه در هر سه ماهه تغييراتي اختصاصي رخ مي دهد. در سه ماهه اول، تغييرات قابل مشاهده اندكي وجود دارد. البته ضربان قلب مادر، حدود ۸ ضربه دردقيقه افزايش مي يابد تا گردش خون جنين را زياد كند. تغيير در غلظت هورمون ها ممكن است باعث ايجاد علايمي چون تهوع شود. در سه ماهه دوم ممكن است در اثر وزن جنين، احساس كمردرد مادر شروع شود. اشتهاي مادر ممكن است افزايش يابد. تا هفته‌ههاي ۱۸ تا ۲۰ حركات قابل احساس جنين شروع مي شود و در شكم مادر احساس لرزش ايجاد مي شود. در سه ماهه سوم، همزمان با جهش رشدي جنين، مادر به سرعت وزن مي گيرد. سرانجام رحم چنان بزرگ مي شود كه سر آن تقريباً به قفسه سينه مادر مي رسد. در هفته هاي آخر، جنين تغيير وضعيت مي دهد به طوري كه سر آن به سمت پايين قرار مي گيرد و براي تولد آماده مي شود.

مادر در هفته ۱۲ :

پستان هاي مادر، سفت و آرئول (ناحيه دور نوك پستان) تيره مي گردد رحم كه در حال بزرگ شدن است، ممكن است مثانه مادر را تحت فشار قرار دهد.



مادر در هفته ۲۴ :

با رشد جنين و رحم، شكم مادر شروع به برآمدن مي كند. لوبول هاي توليدكننده شير در پستان ها بزرگ مي شوند و ممكن است از نوك پستان ترشحاتي بيرون بيايد.



مادر در هفته ۳۶ :

تحت فشار قرار گرفتن ريه ها، معده، روده ها و مثانه ممكن است علايمي چون تنگي نفس خفيف، سوزش سر دل و تكرر ادرار ايجاد كند.

     
  
زن

 
مشکلات شایع دوران بارداری
تهوع همراه با استفراغ يا بدون آن:

اين حالت بخصوص به هنگام صبح، يكي از اولين نشانه هاي حاملگي و از عوارض شايع اين دوران است كه اغلب در اواخر ماه سوم خود بخود بهبود مي يابد. براي مقابله با اين ناراحتي خوردن يك تكه نان برشته يا بيسكويت قبل از برخاستن از رختخواب، مصرف غذا به مقدار كمتر ولي در دفعات بيشتردر طول روز، خودداري از مصرف غذاهاي نفاخ، چرب و پر ادويه توصيه مي شود. در صورت داشتن استفراغ هاي شديد، مكرر و به دفعات زياد به كاركنان بهداشتي مراجعه شود.

پدر عزيز؛ در اين مواقع اظهار همدردي شما و اطرافيان در كم كردن ناراحتي همسرتان موثر است.


تكرر ادرار :

در ابتداي بارداري معمولا‌ً بعلت بزرگ شدن رحم و فشار آن بر روي مثانه دفعات ادرار كردن بيشتر مي شود. بعدها ممكن است بعلت تغيير وضع رحم يا خارج شدن آن از لگن، فشار آن بر مثانه كمتر شده و اين حالت از بين برود. ولي در اواخر حاملگي با پايين آمدن سرجنين به داخل لگن و فشار ناشي از آن دوباره تكرر ادرار ديده مي شود.


خستگي و خواب آلودگي :

در اوايل حاملگي بيشتر زنان احساس خستگي و خواب آلودگي مي كنند. معمولاً اين حالت بعد از ماه چهارم بارداري برطرف مي شود. استراحت بيشتر و تغذيه صحيح در اين مواقع لازم است.

يبوست :‌

بسياري از خانمها كه در حالت عادي اجابت مزاج طبيعي دارند ممكن است بعلت تغييرات هورموني و كند شدن حركات روده و كاهش فعاليت جسماني در حاملگي دچار يبوست شوند. مصرف زياد مايعات در طول روز (حدود ۶ ليوان در روز)، استفاده از ميوه و سبزيجات تازه، مصرف غذاهاي حاوي فيبر زياد مثل نان سبوس دار و عادت به اجابت مزاج در ساعات معيني از روز در جلوگيري از اين حالت موثر است.

تنگي نفس :

بعلت بزرگ شدن رحم و افزايش فشار آن به قسمت پائين ريه ها و نيز اثرات هومونهاي مربوط به بارداري، ممكن است مختصري احساس تنگي نفس و تند شدن تنفس ايجاد شود. گذاشتن چند بالش زير سر و شانه ها و قرار گرفتن به حالت نيمه نشسته و اجتناب از پرخوري در كاهش تنگي نفس به هنگام خوابيدن كمك مي كند. درصورت پيشرفت اين حالت حتماً بايد با پزشك يا ماما مشورت شود. در ماه آخر بارداري، زماني كه سر جنين در داخل لگن قرار مي گيرد، نفس كشيدن براي مادر راحت تر مي شود.


زياد شدن ترشحات مهبل (واژن) :

در طول حاملگي ترشحات واژن افزايش مي يابد كه اين ترشحات سفيد رنگ يا بي رنگ، غليظ و بدون بو است. در اين موارد لازم است ناحيه تناسلي خشك نگه داشته شده و بهداشت رعايت شود. درصورتي كه رنگ ترشحات زرد يا مايل به سبز شده با خارش، سوزش و يا بوي بد همراه باشد بايد به پزشك يا ماما مراجعه شود.

گرفتگي عضلات پا :

از نيمه دوم بارداري بعلت بزرگي رحم و فشار روي اعصاب، گرفتگي عضلات پاها شايع است. گرم نگهداشتن و ماساژ عضلات، باعث كم شدن گرفتگي عضلات و كاهش درد مي شود. چنانچه با اين اقدامات گرفتگي عضلات رفع نشد، با پزشك مشورت شود. (ممكن است علت آن اختلال كلسيم باشد.در اينصورت بهتر است با پزشك مشورت شود.)


كمردرد و پشت درد :

در برخي خانمها بزرگ شدن رحم باعث انحراف مهره هاي كمر، به سمت جلو شده و درد پشت و كمر ايجاد مي كند. استراحت و پوشيدن كفش پاشنه كوتاه، استفاده از كمربند مخصوص حاملگي، انجام حركات ورزشي مناسب و گرم نگه داشتن اين قسمتها در كاهش درد موثر است. توصيه مي شود اين مادران بر روي تشك هاي سفت بخوابند.

واريس :

در حاملگي گاهي بعلت افزايش وزن بدن، سنگيني رحم و فشار آن به رگهاي بزرگ در لگن و سياهرگ هاي پشت ران و ساق پا جريان خون مختل شده و واريس ايجاد مي شود در اين حالت عروق پا متورم و دردناك است. درد و ناراحتي ناشي از واريس را مي توان با استراحت و نگه داشتن پاها ( ساق و ران) در سطحي بالاتر از سطح بدن، كم كرد. مادر بايد دراز كشيده و پاهاي خود را روي صندلي يا بالش قرار دهد و از ايستادن يا نشستن به مدت طولاني خودداري كند. پوشيدن جورابهاي مخصوص با مشورت پزشك يا ماما نيز در اين موارد توصيه مي شود.

درد كشاله ران :

با بزرگ شدن رحم ممكن است خانم باردار، دردهاي مبهمي را در كشاله ران احساس كند. اغلب اين دردها با استراحت رفع مي شود. اگر اينگونه دردها مداوم شد بايد به پزشك يا ساير كاركنان بهداشتي مراجعه شود.

بي خوابي :‌

با افزايش ماه هاي حاملگي بعلت بزرگ شدن شكم، حركات جنين، درد پشت ،كمردرد و تنگي نفس به تدريج خوابيدن براي مادر مشكل مي شود. نوشيدن يك ليوان شير گرم قبل از رفتن به بستر، گذاشتن كيسه آبگرم بر روي پاها، چند دقيقه قدم زدن در هواي آزاد، حمام كردن با آب گرم و نخوردن غذاهاي سنگين در رفع بيخوابي موثر است. ضمناً بزرگي شكم و فشار رحم به رگهاي خوني كه از پشت آن رد مي شود باعث اختلال در رسيدن خون به جنين و بعضي اندامهاي زن باردار مي شود. لذا زن باردار بايد در ماههاي آخر از خوابيدن به پشت خودداري كند.

سوزش سردل :‌

يكي از شايعترين شكايان زنان حامله سوزش سردل يا ترش كردن است كه معمولاً در اثر برگشت محتويات معده به مري بوجود مي آيد. در اكثر خانمهاي باردار اين حالت خفيف است و با مصرف غذا با حجم كمتر و در وعده هاي بيشتر ، حذف غذاهاي دير هضم، چرب و سرخ كرده از رژيم غذايي و خودداري از تند خوردن غذا بهبود مي يابد. در صورتي كه با رعايت اين موارد باز هم سوزش سردل ادامه داشت به كاركنان بهداشتي مراجعه شود.

خارش :

از نيمه دوم بارداري به بعد به علل مختلف از جمله بزرگ شدن رحم، به تدريج عضلات و پوست شكم كشيده مي شود. در اين حالت برخي از خانمها از خارش پوست شكم و گاهي ساير نواحي بدن شكايت دارند. پوشيدن لباس هاي گشاد و آزاد و حمام كردن با آب ولرم و استفاده كمتر از صابون در محل خارش، همچنين ماليدن محلولهاي نرم كننده براي كاهش خارش مفيد است. خاراندن پوست سبب خارش بيشتر مي شود بنابراين بهتر است از اين كار خودداري و در صورت شديد بودن خارش و يا ايجاد ضايعات پوستي در ناحيه خارش به پزشك يا ماما مراجعه شود.

احساس ضعف و سستي :

بعلت تغييرات هورموني ناشي از حاملگي ممكن است مادر احساس ضعف و بي حالي كند. در اين موارد استفاده از هواي تازه و محيط آرام و دور از ازدحام، تنفس عميق، انجام حركات ورزشي سبك، خودداري از تغيير وضعيت ناگهاني مثلاً از حالت نشسته به حالت ايستاده يا حالت خوابيده به نشسته توصيه مي شود.

ويار :

بعضي از زنان در بارداري به مواد خاصي در اطراف خود احساس مي شوند. مثلاً‌ از برخي بوها يا غذاها شديداً ناراحت مي شوند، يا برعكس به خوردن برخي مواد تمايل پيدا مي كنند. ويار غذايي شديدترين نوع ويار در حاملگي است . گاهي تمايلات ناجوري در خانمهاي باردار ديده مي شود.مانند خاك خوري، خوردن برفك يخچال و يا ساير مواد مضر. لازم است اين افراد ضمن خودداري از اين كار، با پزشك يا ماما مشورت كنند. زيرا ممكن است اين حالت بعلت كمبود ماده خاصي در بدن باشد.

علايم خطر در بارداري :

اگرچه اكثر حاملگي ها به سلامت سپري مي شود ولي گاهي خانم باردار ممكن است بطور ناگهاني يا تدريجي دچار ناراحتي هايي شود كه بي توجهي به آن، موجب وقوع عوارض ناگوار براي او يا جنين و يا هر دو مي شود. براي جلوگيري از بروز اين عوارض آگاهي از علايم خطر ضروري است. در صورت مشاهده اين علايم بايد هرچه زودتر به پزشك متخصص يا ساير كاركنان بهداشتي مراجعه شود:

  • خونريزي يا هرگونه لكه بيني
  • كاهش حركات جنين درنيمه دوم بارداري (بخصوص ماه هاي آخر)
  • آبريزش
  • سردرد مداوم
  • تاري ديد و سرگيجه
  • تب و لرز
  • ورم صورت و دستها
  • استفراغ هاي شديد و مداوم و يا خوني
  • درد زير شكم يا درد مشابه درد قاعدگي و يا درد پهلوها
  • افزايش ناگهاني وزن
  • سوزش ادرار
  • زردي
  • ضايعات پوستي مانند ضايعات بيماري آبله مرغان، سرخجه و ...

خونريزي در نيمه اول حاملگي بخصوص سه ماهه اول اغلب از علايم سقط يا حاملگي خارج از رحم و يا بچه خوره (مول) است. اين حالت در نيمه دوم حاملگي بويژه سه ماهه سوم علامت جدا شدن زودتر از موعد جفت از ديواره رحم و يا پايين قرار گرفتن جفت در رحم است كه همه اين موارد براي مادر و جنين خطر آفرين مي باشد.
     
  
مرد

 
ناباروری در مردان
مصرف آنتي بيوتيك ها:

بعضي از آنتي بيوتيك ها به طور موقت سبب كاهش تعداد و تحرك اسپرم ها در مردان مي شوند. بعضي از اين آنتي بيوتيك ها شامل اريترومايسين, نيتروفورازون يا نيتروفورانتوئين هستند.

تماس با سموم در محيط:

تماس با حشره كش ها, سموم آفت كش, حلال هاي آلي, سرب, تشعشعات يونيزه, فلزات سنگين و مواد شيميايي سمي سبب كاهش قدرت باروري در مردان مي شود. مرداني كه در محيط شغلي خود با اين مواد سرو كار دارند, (چاپخانه ها, سرب, سموم كشاورزي, دستگاههاي راديولوژي و ... ) بايد از پوشش ها و ماسك هاي محافظ استفاده نمايند.

تغذيه:

سوء تغذيه و مصرف ناكافي غذاهاي ضروري سبب اختلال در توليد و كار اسپرم ها مي شود.

خنك نگه داشتن بيضه ها:

بيضه ها نبايد زياد گرم شوند. سعي كنيد شورت ها ي تنگ نپوشيد. مرداني كه مشكل ناباروري دارند, نبايد از دوش آب گرم, سونا استفاده كنند و همچنين كار در محيط گرم براي آنها مفيد نمي باشد.

فعاليت جنسي:

فاصله گذاري در فعاليت جنسي (3 تا 6 روز در هفته), سبب افزايش حجم و قدرت باروري مي شود. ولي اگر وقفه زيادي در فعاليت جنسي ايجاد شود, سبب مي شود كه اسپرم ها تخليه شده و پير و نا توان و كم تحرك شوند.

چه مواردي سبب اختلال در باروري مردان مي شود؟

  • كشيدن سيگار
  • مصرف حشيش و مشتقات آن
  • مصرف زياد و دراز مدت الكل

  • استفاده از داروهاي استروئيدي آنابوليك (اين داروها توسط افرادي كه مي خواهند داراي اندام هاي عضلاني حجيم شوند استفاده مي شود, اين داروها سبب مي شوند كه بدن نتواند هورمون تستوسترون را به طور طبيعي بسازد كه سرانجام سبب كاهش توليد اسپرم خواهد شد. (بسياري از ورزشكاراني كه به عنوان دوپينگ از اين داروها استفاده مكرر مي كنند, دچار اين مشكل خواهند شد).

  • برخي آنتي بيوتيك ها (اريترومايسين, نيتروفورانتوئين و ...)
  • داروي سولفاسالازين (اين دارو براي درمان اختلالات گوارشي به كار مي رود.)
  • داروي کتوكونازول (ضد قارچ)
  • داروي آزولفيدين (Azulfidine) – اين دارو براي درمان بيماري گوارشي کوليت اولسروبه كار مي رود.
  • واريکوسل (كلافي از وريدهاي اضافي دور لوله مني بر را مي گيرند و سبب گرمي بيش از حد آن، مي شوند كه اين حالت سبب آسيب رساني به اسپرم ها و كشتن آنها خواهد شد.
  • عفونت دستگاه تناسلي (مثل التهاب پروستات, التهاب لوله هاي اپيديديم در بيضه, التهاب بيضه (اركيت).
  • بيماري اوريون, (كه سبب آلوده شدن بيضه ها مي شود).
  • ضربات وارده به بيضه
  • مصرف داروي دي اتيل استيل استرول (DES) توسط مادر در دوران بارداري (سبب كاهش اسپرم و ناهنجاري اسپرم مي شود)
  • تب
  • شورت هاي سفت
  • سونا, آب گرم, كار در محيط گرم
  • تماس با آفت كش ها, حشره كش ها, اشعه ها, مواد راديواكتيو, جيوه, بنزن, و فلزات سنگين.
  • داروهاي ضد سرطان (شيمي درماني)
  • نقص انسدادي در لوله مني بر
  • صدمات وارده به كانال هاي اسپرماتيك در بيضه (به علت بيماري هاي سوزاك و عفونت كلاميديا)
  • سوء تغذيه و كم خوني, سل
  • استرس شديد در زندگي

توصيه هاي خوب براي زوج هاي علاقه مند به بارداري:

ترك سيگار, الكل, داروهاي مضر و ... نكته اي كه زوجين بايد بدانند اين است كه بر اساس تحقيقات كنوني, حتي اسپرم هاي آسيب ديده هم قادر به بارداري تخم هستند.بنابراين نا اميدي در باروري معني ندارد.از قول پزشكان متخصص, قبل از هر گونه عمل لقاح مصنوعي بهتر است به مدت 3 ماه توصيه هاي فوق را اجرا كنيد.چون ممكن است بدون نياز به روش هاي مصنوعي توانايي باروري خود را بازيابيد.

انتخاب جنسيت فرزند:

از دير باز تا كنون دانشمندان در انديشه انتخاب جنسيت فرزندان بودند. در حال حاضراز روش موفقي (با موفقيت 80%) كه توسط دکتر دونالد اريكسون ابداع شده است, استفاده مي كنند. در اين روش اسپرم هاي x و y را از هم جدا نموده و اسپرم هاي داراي جنسيت مورد نظر را وارد رحم مي كنند.

طول مدت اين عمل حدود 4 ساعت است و ميزان موفقيت آن (80%) مي باشد.در حال حاضر هزاران نوزاد با اين روش در دنيا متولد شده اند .
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
صفحه  صفحه 4 از 5:  « پیشین  1  2  3  4  5  پسین » 
Sexology - سکسولوژی

دستگاه تناسلی زن و مرد و مشکلات باروری مردان و زنان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA