ارسالها: 3620
#11
Posted: 27 Jun 2011 07:58
اعتیاد به عشق و سکس
کسانیکه به نوعی معتاد عشق می شوند تمام لحظه های زندگی خود را با ناامیدی و ترس سپری می کنند. همواره با ناکامی، هراس از عدم پذیرش ، دردهای احساسی، و تجربیات ناآشنا و غیر ملموس همراه هستند. این افراد به توانایی های فردی خود اعتقاد ندارند و احساس میکنند که هیچ گاه نمی توانند از طرف مقابل عشقی که درخورشان باشد را در حد مطلوب دریافت نمایند. آنها همچنان می نشینند و منتظر عشق می مانند و متاسفانه کمتر اتفاق می افتد که در زندگی خود عشق حقیقی را تجربه کنند.
اعتیاد به سکس نیز مانند سایر عادات وسواسی پی آمد های خاص خود را به همراه دارد: یک ناهنجاری مخرب که آثار منفی آن بر روی کلیه عملکردهای نرمال زندگی سایه می افکند و انگیزه و اراده فرد را به طور کامل نابود می سازد.
معتادان به سکس توانایی کنترل و یا به تعویق انداختن احساسات و رفتارهای جنسی خود را از دست می دهند. در این افراد نیاز به رضایت جنسی جای نیاز به صمیمت را می گیرد و شهوت اولویت اول را به خود اختصاص داده و سایر ارکان مهم زندگی نظیر ارتباطات خانوادگی، فامیلی و دوستانه، مسائل شغلی و به تدریج سلامت فردی و ایمنی شخصی به کلی اهمیت خود را از دست می دهد.
آنها حاضرند هر کاری انجام دهند تا نیاز خود را برآورده سازند، اما پس از انجام عمل دچار شرم و پشیمانی، و ناامیدی و پریشانی می شوند.
معتادان معتقدند که این معضل بزرگ به واسطه اجبار و التزام حاکم بر جو زندگیشان به آنها تحمیل شده است و از نظر روحی به جایی می رسند که برخلاف رویکردهای اجتماعی عمل کرده و رفتارهای جامعه ستیز از خود بروز می دهند. معمولاً (نه همیشه) اعتیاد پس از مدتی با وابستگی جسمی شدید همراه می شود.
در این زمان فرد خواست و اراده ی خویش را از دست می دهد، همه تلاش هایش نتیجه معکوس می دهند و به همین دلیل برای درپوش گذاشتن بر روی آلام فردی دوز رفتارهای مخرب خود را افزایش داده و به مثابه آن تاثیرات مخرب بیشتری را نیز به جان می خرد. اما انجام این کار هم دیگر برایش آن تاثیر ابتدایی را ندارد ولی از آنجایی که در وهله اول از نظر ذهنی و بعد از نظر روانی به آن کار اعتیاد پیدا کرده نمی تواند از آن دست کشیده و ترکش کند.
علائم برای معتاد به عشق :
- وسواس و از پادرآمدن
- جلوگیری از بروز احساسات واقعی
- اجتناب از هر گونه تغییر
- عدم ریسک پذیری
- فقدان صمیمیت واقعی
- وابستگی بیش از حد
- خواستار وقف کامل طرف مقابل
افرادی که دچار اعتیاد جنسی هستند نیز علائم زیر را تجربه می کنند :
- خیال پردازی: توهم های جنسی و تصور موقعیت های جنسی که سبب افزایش انگیزه می شود.
- عادت کردن: مبنا قرار دادن یک عمل خاص و تکرار آن به صورت پی در پی
- اجباری ساختن: برقراری دائمی ارتباط جنسی بدون در نظر گرفتن عواقب منفی و بدون داشتن هیچ گونه میلی برای متوقف ساختن آن.
- ناامیدی: احساس گناه یا خجالت در کنترل احساسات و یا رفتار مخرب
- سایر مشکلات رفتاری به ویژه اعتیاد ذهنی و اختلالات تغذیه ای
دلایل :
اصولاً رشد و پرورش افرادیکه معتاد به عشق می شوند در دوره های قبلی زندگیشان به صورت ناخوشایند متوقف شده است. این افراد خود را سرخورده می پندارند و هیچ امیدی به یافتن عشق حقیقی در زندگی ندارند. به طور مشابه کسانی که به سکس معتاد می شوند جزء آن دسته از افرادی هستند که در دوران کودکی مورد توجه والدین و اطرافیان خود قرار نمی گرفته اند و دائماً آزار و اذیت می شدند. باید گفت که والدین این افراد نیز در گذشته به گونه ای قربانی آسیب های شدید جنسی بوده اند.
استرس نیز نقش بسزایی در تقویت و تهییج رفتارهای وسواسی دارد و در این مورد خاص نیاز فرد معتاد به خیال پردازی را دو چندان می کند.
فنیلتیلامین (PEA) یک نوع ماده شیمیایی است که وجود آن در مغز شور و نشاط و هیجان افراد را افزایش می دهد. افراد معتاد به عشق با عشق ورزیدن نادرست حس شیفتگی و شیدایی خود را افزایش می دهند و خوشحالی و برانگیختگی کاذب در بدن خود ایجاد می نمایند.
معتادان به عشق و سکس نیازمند تحریک های فیزیکی و روانی می شوند که نشئت گرفته از کم و زیاد شدن میزان PEA و استرسی که بر روی انتقال دهنده های عصبی است می باشد.
درمان :
اولین مرحله از درمان این است که تشخیص دهید دچار یک چنین عارضه ای شده اید. باید نگاه دقیقی به رفتار فردی و مشکلاتی که به مثابه آن برای خود ایجاد می کنید – مشکلات احساسی، جسمانی، و یا اقتصادی- داشته باشید.
اگر احساس می کنید که درگیر یک ارتباط عاشقانه ی اعتیادآور شده اید حتماً باید به دنبال کمک گرفتن از کارشناسان حرفه ای باشید. مشاوره های روانشناسی برای کسانیکه به طور مستقیم و یا غیر مستقیم دچار چنین عارضه ای هستند پیشنهاد می شود.
درمان باید حداقل چند مورد از موارد زیر را در بر بگیرد :
- قطع مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
- بازسازی روابط
- مدیریت استرس
- کمک به خویشتن
در اختلال اعتیاد به سکس نیز اغلب افراد دچار یک دور تسلسل می شوند و هر چه تلاش می کنند قادر به متوقف ساختن آداب ضد ارزشی خود نیستند. در طول دوره ترک حتماً این سه مورد باید مورد توجه قرار بگیرد:
دلیل برقراری رابطه جنسی :
- قضاوت فردی
- رفتارهای بازدارنده
- رفتارهای فرد معتاد در حین درمان تاثیر پذیر از موارد زیر هستند:
- محیط درمانی
- همکاری اطرافیان
- فعالیت های گروهی
- کسب آگاهی
- کمک به خویشتن
قرار گرفتن در محیطی که بتوان مراحل درمان را به راحتی طی کرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. افراد باید بتوانند رفتارهای خود را بدون وجود هیچ گونه ترسی به دقت ارزیابی نموده و اطمینان داشته باشند که اطرافیانشان با آنها حس همدردی می کنند و برایشان ارزش و اهمیت قائل هستند.
ضمن گفتگو با کارشناسان و مشاوران مشکل به صورت ریشه تشخیص داده می شود و بعد یک برنامه زمانبندی شده برای درمان ایجاد می گردد.
در طول این بازه فعالیت های فردی شخص زیر ذره بین برده می شود و هر مانعی از سر راه درمان برداشته می شود. مشاور ارتباط نزدیکی را با بیمار برقرار می کند و سپس یک برنامه درمانی مدون تهیه نموده و هر تغییری که لازم باشد بعداً در آن اعمال می کند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#12
Posted: 15 Jul 2011 16:34
دیدن مکرر صحنه های جنسی - تاثیر آن بر روابط زناشوئی
پورن و تاثیر آن در روابط بین افراد (نوشته شده توسط یک پزشک و یک درمانگرمشکلات روحی)
محققان معتقد هستند پورن تاثیر قابل ملاحظه ای در روابط زناشوئی دارد،در طی سالهای گذشته تغییرات قابل ملاحظه ای در انگلستان و سایر کشور های غربی رخ داده است تعداد زیادی از زنان و مردان به دیدن صحنه های آشکار پورن گرایش و حتی عادت پیدا کرده اند.آمار ها نشان می دهد که سکس یکی از آیتم های پر طرفدار در موتور های جستجو است .تا وقتی دولتها صراحتا مانع انتشار این سایتها نشوند این مسئله وجود خواهند داشت و هیچ طرحی برای اینکه مانع شود پسر ها مانع دیدن بدن عریان دختر ها شوند وجود ندارد و موفقیت آمیز نخواهد بود
آیا پورن می تواند جزئی از رابطه عادی زناشوئی باشد؟
جواب ما مثبت است،شکی نیست که خیلی از زوجین از این روش برای بالا بردن میل جنسی خودشان استفاده می کنند.در عین حال برای کسانی که صرفا دنبال اطلاعاتی در این زمینه هستند و احساس خلاء می کنند می توانند با خرید DVD های آموزشی تا حدی اطلاعات کسب کنند.
بعضی از زنها داستان های سکسی و عشقی را دوست دارند.بعضی از آنها دوست دارند که به تنهائی این داستانها را بخوانند. بعضی ها دوست دارند وقتی کنار شریک جنسی شان در رختخواب هستند این داستانها را بخوانند.بنابراین برای بعضی از زنها استفاده از این تصاویر مفید است و مشکلی دیده نمی شود
زنها چطور تصاویر پورن را می بینند؟
پورن دیدن زنها و مردا با هم فرق دارد.مردا دوست دارن به محض دیدن چیزی که دوست دارن تحریک بشوند و همینطور هم می شود ولی زنها بیشتر دوست دارن در رویای خودشون و تخیل خودشون و اونچه که در سر می پرورانند به احساس خوشایندی که دوست دارند برسند. به همین دلیل از روشی که مردا تحریک می شوند خوششان نمی آید.خیلی از زنها به ما می گویند که چیز زیادی در نت پیدا نمی کنند که برای آنها جذابیت جنسی داشته باشد.
از طرف دیگه زنها احساس می کنند در این صحنه ها به نوعی شخصیت زن تخریب می شود و این مسئله باعث می شود که علاقه ای به سکس نداشته باشند.زنها از اینکه مردشان این رفتار را داشته باشد نوعی تهدید برای خودشان قلمداد می کنند چون احساس می کنند ممکن است باعث شود علاقه مردشان به آنها روز بروز کمرنگ تر شود،خارج از اینکه زنها خوششان بیاید یا نیاید مردا به این رفتارشان ادامه می دهند.
مردا چطور پورن تماشامی کنند؟
پورن دیدن مردا مقوله دیگری هست.اونها با دیدن عکس ها سریع تحریک می شوند و از نوجوانی دوست داشتند که با دیدن این صحنه ها استمنا کنند. خیلی از مردا فقط برای این از پورن استفاده می کنند برای اینکه سریع استمنا کنند و این حالت حتی در هنگامی که شریک جنسی هم دارند و از روابط با وی رضایت هم دارند اتفاق بیفتد. بعضی از زنها ازاین رفتار مردا که تنهائی دوست دارند پورن تماشا کنند و تنهائی هم استمنا کنند گله مند هستند .
مردا معتقد هستند استمنا به دنبال دیدن پورن بدون عارضه ,سریع و تخلیه کننده هیجان جنسی و آرامش دهنده است،اونها معتقد هستند که پورن تاثیر منفی در رابطه احساسی و زناشوئی آنها نخواهد داشت.
پورن چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
1- کودکان را دردر معرض این تصاویر قرار می دهد :
در حال حاضر تصاویر نامناسبی در نت هست که کودکان و تازه بالغین نباید آنها را ببینند ولی متاسفانه دسترسی به آنها به سادگی یک کلیک است.اگر شما کامپیوتر و اینترنت در خانه دارید مطمئن باشید که برای کودکان فیلتر نصب شده باشد.
2- تصاویر خشونت آمیز :
در حال حاضر تصاویر خشونت آمیز مخصوصا در مورد زنان در اینترنت وجود دارد.ممکنه این تصاویر مردرا ترغیب کند که همان رفتار را با شریک جنسی شان انجام دهد. منظور خشونت و حتی تجاوز است
4- دیدن صحنه هائی از کودکان و پورنو گرافی کودکان :
غمگینانه این واقعیت وجود دارد که درصد قابل ملاحظه ای از مردان و کمتر در زنان از دیدن صحنه های مقاربت با کودکان لذت می برند. تحقیقاتی هم اکنون در حال انجام است که نشان دهد آیا این رفتار می تواند منجر به سوء استفاده جنسی از کودکان بشود یا نه.
5- تصورات نادرست از مقاربت و بدن انسان :
تصاویر جنسی ممکنه این تصور اشتباه را ایجاد کنند که شریک آنها می تواند همان رفتار نا بهنجاری را که دیده اند انجام دهد،مردان ممکنه فکر کنند اونها هم باید آلت های بزرگ و حجیم داشته باشند و پشت سر هم ارگاسم داشته باشند و هر شب مقاربت کنند،زنان جوان ممکنه دچار عدم رضایت از بدنشان بشوند.و یا حتی دچار عدم رضایت از اندام جنسی خودشان. مثلا اندام تناسلی زنانی را می بینند که بدون عیب و کاملا جوان و پاکیزه است و یا بدن هائی که بسیار خوش تراش است.
مردان جوان ممکنه تصوری که از موی اندام تناسلی دارند به اشتباه برداشت کنند.منظور دیدن زنانی که موی کم در اندام تناسلی شان دارند یا اصلا مو ندارند و ممکنه فکر کنند حالت عادی همه زنها باید همینطور باشد،در خیلی از صحنه ها اینطور متدوال شده که مرد مایع منی خودش را روی شکم و سینه و حتی صورت زن میریزد... ممکنه مردانی که این صحنه ها را مبینند این طور تصور کنند که حالت هم باید همینطور باشد.
6- استثمار کردن از مدل ها و هنر پیشه ها :
ممکنه این صحنه ها و عکس ها , بعضی از زنان و مردان جوان را ترغیب کند که به عنوان مدل از آنها عکس گرفته شود ولی این خطر وجود دارد که آنها را استثمار کنند.
7- وادار کردن اینترنت به انجام سکس در تنهائی :
اگر این مسئله در حد کم و معقول انجام شود مشکلی نیست و عادی هست.وقتی شما تنها زندگی می کنید و یا به هر دلیل مشکلی در روابط جنسی شما با شریکتان ایجاد شده استمنا خوب است.درمانگران جنسی معتقد هستند زنانی که مشکلی در ایجاد حالت هیجانی دارند و یا اصلا نمی توانند ارگاسم داشته باشند استمنا مفید است،ولی وقتی پورن جای مقاربت های حالت عادی را بگیرد... در این صورت مشکل ایجاد شده است.
آیا مشکلاتی که پورن در روابط عاطفی بین شریک جنسی ایجاد می کند مسئله شایعی هست؟
ما معتقدیم مشکلی که از طرف پورن ایجاد میشود بیشتر یک مشکل مردانه هست.در درمانگاه ما ندیدیم زنی که از اعتیاد به دیدن پورن شکایت داشته باشه یا این مشکل برایش ایجاد شده باشد که این مسئله جانشین روابط جنسی عادی اش شده باشد،ما مکررا از زنها گزارشاتی دربافت می کنیم که شوهر های آنها علاقه ای به رابطه عشقی با آنها ندارند و ساعتها پای اینترنت مینشینند صرفا برای دیدن پورن.
این روند نگران کننده ای هست . ما تنها نیستیم از مراکز دیگر هم این گزارشات را دریافت کردیم.به نظر میرسه به تنهائی دیدن صحنه های پورن بزرگترین عامل تخریب کننده روابط عاطفی زوجین هست و به نظر میرسه این رفتار طوری شکل گرفته که از کنترل خارج شده است،در سال 2007 مقاله ای در مجله ای که به مسائل روانشناسی سلامت جنسی می پردازد... منتشر شد مبنی بر اینکه اعتیاد به اینترنت می تواند تظاهر و نشانه ای از اعتیاد به سکس باشد.اعتیاد به اینترنت وقتی تعریف می شود که شخص نمی تواند این رفتار را ترک کند حتی وقتی عواقب منفی آنرا می بیند.
اگر پورن ایجاد مشکل کرده چه باید کرد؟
این فکر خوبیه که زوجین در همان ابتدای زندگیشان قوانینی را بگذارند که چه وقت و تا چه حد از پورن استفاده شود.این مشکل در خیلی از زوجین هست ولی راهش صحبت کردن با هم هست برای اینکه این عادت را کنترل کنند،وقتی هنوز مشکل بزرگ نشده زوجین می توانند در فضائی آرام و بدون دادو فریاد با هم صحبت کنند و به توافق برسند.
بعضی از زنها می دونند که شوهرشان پورن نگاه می کند تا در خفا استمنا کند و چیزی نمی گویند که کار اشتباهی هست. بهتره قبل از اینکه صحبت کردن بی فایده به نظر میرسه راه حلی که صحبت کردیم را عملی کنند،گاهی صحبت کردن ها به این نتیجه ختم میشه که مرد قول میده دیگه سراغ اینترنت برای دیدن پورن نرود ولی معمولا به قولشون وفادار نیستند،او ممکنه این اطمینان را به شریک جنسی اش بدهد که عاشق همسرش است ولی عجیب اینه که دیدن پورن را متوقف نمی کند.
او حتی ممکنه کاملا آشفته خاطر به نظر برسه حتی گریه کند و قول بده و قسم بخوره که دیگه تکرار نمیشه... ولی تا یک کمک حرفه ای در موردش اعمالش نشه احتمال اینکه این رفتار را قطع کند زیاد نیست.
چطور می توان کمک کرد؟
متاسفانه کمک هائی که بطور رایگان انجام می شود زیاد نیستند،هیچ دارو درمانی وجود ندارد که جلوی این رفتار مردان را بگیرد.ممکنه پزشک خانواده مرد را به یکی از مراکزدولتی سلامت جنسی معرفی کند که کم و بیش وجود دارد ولی معمولا اینها لیست انتظار طولانی دارند و به راحتی نمی توانید به مشاورانشان صحبت کنید.
بعضی از مراکز گمنام درمانگران اعتیاد به سکس اقداماتی را برای درمان این افراد انجام می دهند.بعضی از مراکز خصوصی وجود دارند که در زمینه درمان این مشکل تخصص پیدا کردند
گناه قابل قبول؟!
شکی نیست که نسبت به زمانهای گذشته و نسلهای قبلی پورن , بیشتر برای مردم قابل قبول شده. و بسیار هم قابل دسترسی هست طوری که با رشد قارچ گونه سایت های پورن مشکلی از نظر دسترسی به این اطلاعات وجود ندارد،اکثر متخصصان دیدن پورن را در حد گذرا و تفننی بدون اشکال می بینند.چه افرادی که مجرد هستند وچه زوجینی که گاه به گاه از این روش برای تحریک احساس جنسی خودشون استفاده می کنند می تواند مفید باشد.
و همینطور شکی به این مسئله نیست که DVD هائی که به منظور آموزش و آشنائی با بدن مرد و زن خریداری می شوند کاملا مفید هستند و ایرادی به آنها وارد نیست،اما طرف تاریک داستان پورن این هست که اعتیاد آور و منزوی کننده است. و باعث می شود که این افراد ساعت ها نشستن پای کامپیوتر و دیدن فیلم ها و صحنه های مختلف و خرج کردن های دیوانه وار را به معاشرت های معمول با خانواده و دوستان و نزدیکان خود ترجیح دهند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 63
#19
Posted: 20 Jan 2014 17:27
بازتاب نادرست روابط جنسی در پورنوگرافی
پورنوگرافی میتواند بر روی رفتار افراد تاثیر گذارد و موجب آسیبهای اجتماعی شود. آنچه میتواند مفید باشد، نه اتهامات اخلاقی، بلکه آموزش جوانان برای برخورد انتقادی با تصاویر جنسی و توهماتی است که این تصاویر ایجاد میکنند.برقراری رابطه جنسی پاسخگویی به یکی از نیازهای طبیعی هر انسان محسوب میشود. اما بسیاری افراد هیچگاه در مورد اینکه چه شکلی از این رابطه سالم و در چه چارچوبی مثبت است آموزش خاصی نمیبینند.
آموزش جنسی میتواند افراد را با اطلاعاتی آشنا کند که برای رسیدن به شناخت از جسم خود لازم و برای بدست آوردن درکی مثبت از مسئله سکسوالیته مفید است. اما آموزش جنسی در مدارس هم اغلب به چگونگی ایجاد رابطه جنسی سالم نمیپردازد و معمولا به توضیح اعضای جنسی بدن، نقش آن در تولید مثل، جلوگیری از بارداری ناخواسته و مسائلی از این قبیل اکتفا میکند. پدر و مادرها نیز معمولا از گفتگو در مورد مسائل جنسی با فرزندان خود پرهیز میکنند. حتی در کشورهای غربی، این گفتوگو به صحبت در مورد استفاده از کاندوم و قرص ضدبارداری برای پیشگیری از حاملگی محدود میشود.
نوجوانان و جوانان در نبود سیستمی که اطلاعات درباره روابط جنسی سالم و مثبت را به آنان انتقال دهد، از طریق رسانهها به یک سری معلومات درباره روابط جنسی دست پیدا میکنند. بسیاری از پسران نوجوان و مردان با رابطه جنسی از طریق تماشای فیلمهای پورنوگرافی آشنا میشوند، آشناییای که نه تنها آموزنده نیست بلکه وجوه آموزشی آن جنبههای تخریبی دارد و دروغی بیش نیست.
تاثیرات پورنوگرافی بر روی بینندگان موضوعی است که بهتکرار مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و موضوع آزاد بودن تولید و پخش این کالا در امور جنسی نیز همواره مخالفان و موافقان خود را به همراه داشته است.
اشکال مختلف پورنوگرافی
"پورنوگرافی" واژهای است که معمولا دربرگیرنده باری تحقیرآمیز، تنزلدهنده و منفی است. پورنوگرافی در جوامع مختلف، بسته به فرهنگ و قوانین موجود حاکم، از تعاریف و درجات متفاوتی برخوردار است و بنا به نگاه فرهنگی هر جامعه و قوانین برآمده از آن، جنبه قانونی یا غیر قانونی پیدا میکند.
پورنوگرافی به اشکال و انواع گوناگون به بازار عرضه میشود که بهاصطلاح به دو گروه "پورنو نرم" و "پورنو سخت" تقسیم شده و شامل انواع و اقسام درجات و اشکال گوناگون عرضه مسائل جنسی است: از عکس و پوستر زنان و مردان برهنه گرفته تا فیلمهای اهانتآمیز و آزاردهنده با مضمون "فتیشیسم" که در آن فرد فقط از طریق استفاده از شیء یا عضو غیر جنسی بدن میتواند به برانگیختگی و ارضاء جنسی دست پیدا کند، و تا صحنههایی از آمیزش جنسی کودکان (پورنوگرافی کودک).
پورنوگرافی کودک بخش عمیقا نگرانکننده اشکال گوناگون رسانههای جنسی است. سوای استفاده از کودکان در فیلمهای پورنو، یک جزء دیگر از کودکآزاری قرار دادن آنان در معرض پورنوگرافی به عمد یا از روی سهلانگاری بوسیله بزرگسالان است، که این عمل شامل استفاده بزرگسالان از پورنوگرافی در جهت "آمادهسازی" کودکان برای سوء استفاده جنسی از آنان نیز میشود. اما تاکنون برخوردهای تصادفی کودکان و نوجوانان با رسانههای جنسی به عنوان شکلی از سوء استفاده جنسی از کودکان مطرح نشده است.
در اینجا از واژه "پورنوگرافی" به معنی هر گونه برنامه با مضمون جنسی محضی استفاده خواهد شد که در درجه اول برای برانگیختن علاقه جنسی یا ارائه لذت و ایجاد حس شهوانی تولید و پخش میشود.
تأثیر پورنوگرافی بر رفتار و گرایشهای جنسی
برخی تحقیقات نشان دادهاند که درجه بسیار بالای صراحت و بیپروایی جنسی، همراه با تبعیض جنسیتی و خشونت نسبت به زنان در پورنوگرافی، خصایصی هستند که باعث میشوند پورنوگرافی اثراتی را بر روی گرایشها و روابط جنسی افراد بگذارد که صحنههای روابط جنسی در فیلمهای معمول تلویزیونی قادر به انجام آن نیستند.
در نبود آموزش روابط سالم جنسی، قرار گرفتن مصرفکنندگان در معرض پورنوگرافی به اغتشاش فکری و اخلاقی آنها در برخورد به مفاهیمی مانند تبعیض جنسیتی و روابط ناسالم جنسی کمک میکند و در جوامعی که در آن درجه بالایی از نابرابری حقوق زن و مرد در همه عرصههای زندگی حاکم است، مصرف پورنوگرافی میتواند به تحکیم باورهای تبعیض جنسیتی در افراد کمک کند.
نتایج بدست آمده از برخی پژوهشها نشان میدهند که بین مصرف پورنوگرافی و افزایش احتمال پذیرش اسطورههای تجاوز به عنف و رفتار جنسی تهاجمی رابطهای مستقیم وجود دارد. به ویژه در میان پسران و مردان جوانی که مصرفکنندگان دائمی فیلمها و تصاویر خشنتر پورنوگرافی هستند، نگرش نسبت به کاربرد اجبار در روابط جنسی تحکیم یافته و احتمال ارتکاب تجاوز و خشونت جنسی افزایش مییابد.
یکی از بیسر و صداترین اثرات مصرف پورنوگرافی، حساسیتزدایی و پذیرش تدریجی بیشتر پورنوگرافی است. پورنوگرافی میتواند ارتباط دوجانبه لذتآفرینی و لذتبخشی جنسی میان افراد را کاهش دهد و آن را از "صمیمیت متقابل" و رابطهای انسانی به رابطهای مکانیکی و صرف "در خدمت به خود" تقلیل دهد. مردانی که بطور مرتب پورنوگرافی تماشا میکنند، گزارش میدهند که پس از تماشای درازمدت، بدون محرکهایی از قبیل عکس یا فیلم پورنوگرافیک قادر به رسیدن به هیجان جنسی نمیشوند.
دوری از واقعیت روابط جنسی
برخی پژوهشها در مورد اثرات پورنوگرافی نشان دادهاند که پس از مشاهده پورنوگرافی به مدت شش جلسه یکساعته، شرکتکنندگان زن و مرد هر دو کاهش در شادی و رضایت جنسی با شریک خود، و همچنین کاهش در کنجکاوی جنسی و عملکرد جنسی در خود را گزارش دادهاند.
در تحقیقات دیگر، مردانی که بطور مرتب از پورنوگرافی برای رسیدن به اورگاسم استفاده میکنند گزارش دادهاند که وقتی در واقعیت با زنان روبرو میشوند، حتی زنانی که لباسهایی از قبیل بیکینی پوشیدهاند، هیچگونه عکسالعمل جنسی در آنها ایجاد نمیشود. همچنین برخی از مردان مصرفکننده پورنوگرافی گزارش دادهاند که تماشای مرتب و طولانیمدت پورنوگرافی باعث شده که در رابطهگیری جنسی با زنان، تحریک شدن و رسیدن به نقطه اوج ارضا ناموفق باشند.
پورنوگرافی تصویری غیر واقعی از تواناییها و خواستهای زنان و مردان ارائه میدهد. بر اساس این تصویر، زنان همیشه آرایش کرده و با کفشهای پاشنه بلند آماده برای انجام عمل مقاربت جنسی هستند و هیچگاه مریض یا حامله نمیشوند، و مردان بیاحساس، با توانایی بالای جنسی، همیشه و خیلی سریع آماده مقاربت جنسی هستند، هر گاه و هر جا اراده کنند میتوانند با زن یا زنهایی وارد رابطه جنسی مکانیکی شوند بدون هیچگونه اعتراض از سوی فرد مقابل. این تصویری واقعی از زنان و مردان در هیچیک از جوامع انسانی نیست.
چگونگی استفاده از اندامهای جنسی زن و مرد در فیلمهای پورنوگرافیک غیر طبیعی است و این فیلمها تصویری غیر عادی از آنچه در واقعیت به جسم انسان لذت میبخشد ارائه میدهند. هنرپیشگان فیلمهای پورنوگرافی حرکاتی را به نمایش میگذارند که در واقعیت نه تنها لذتبخش نیستند، بلکه اندامهای جنسی انسان را دچار درد و ناراحتی میکنند. انجام بیوقفه عمل مقاربت جنسی از طریق دهان، مقعد و واژن، در حقیقت میتواند به ایجاد عفونت در اندام جنسی فرد بیانجامد. این مسئله اما هیچگاه در فیلم های پورنو نشان داده نمیشود.
تفاوت زیادی بین عمل مقاربت جنسیای که در فیلمهای پورنو به منظور تهیبج و برانگیختگی جنسی محض به نمایش گذاشته میشود و ارتباط جنسی بعنوان رابطهای انسانی بین دو فرد علاقمند به یکدیگر وجود دارد. رابطه جنسی در یک چارچوب انسانی میان دو فرد ضمن لذت بخشیدن به آنان موجب تحکیم و ازدیاد علاقه آنان به یکدیگر میشود. اما متاسفانه بسیاری از تماشاگران فیلمهای پورنو، بخاطر عدم آشنایی با تفاوت ماهوی میان این دو و استفاده از پورنوگرافی بعنوان الگوی رابطه جنسی، نه تنها موجبات عواقبی ناخوشایند را برای روابط اجتماعی خویش فراهم میآورند بلکه خود محکوم به محرومیت از روابط عمیق عاطفی میشوند.
*نویسنده این مقاله، دکتر نورایمان قهاری، روانشناس و پژوهشگر
روحشان به اندازه اندوهت شاد باد
از دردهای کوچک است که آدم مینالد، وقتی ضربه سهمگین باشد، لال میشود آدم.
خدا کند که نه...!!! نفرین نمی کنم که مباد
به او که عاشق او بودم زیان برسد
خدا کند که فقط این عشق از سرم برود
خدا کند که فقط