ارسالها: 3620
#14
Posted: 17 Aug 2011 13:45
قائدگی های نامنظم دختران در سنین بلوغ
در طول 2 سال اول بعد از شروع قاعدگي، تخمكگذاري (آزاد شدن تخمك از تخمدان) در كمتر از نيمي از دورههاي ماهانه رخ ميدهد. (منظور از دورههاي ماهانه، از زمان شروع خونريزي تا آغاز خونريزي بعدي است.) به همين دليل اولين دورههاي عادت ماهانه معمولا نامنظم است. در دو سال بعدي تخمكگذاري منظمتر ميشود. دوره ماهانه بهطور طبيعي ممكن است 21 تا 35 روز طول بكشد. اما اغلب دورهها نزديك به ميانگين اين دوره زماني يعني حدود 28 روز طول ميكشد. بنابراين 2 سال اول پس از شروع قاعدگي، نامنظمي دورهها غيرطبيعي نيست. با اين وجود اگر كمتر از 2 هفته بين خونريزيها فاصله باشد يا اگر بيش از 4-6 هفته بين خونريزيها فاصله بيفتد، بايد پزشك بررسي لازم را انجام دهد حتي اگر اين شرايط در آغاز اولين دورههاي ماهانه رخ دهد.
اختلال در نظم قاعدگي :
تحقيقات نشان داده يكي از مسائل مهمي كه در زمان بلوغ براي دختران جوان مشكل ساز مي شود، اختلال در نظم قاعدگي (پريود) دختران است و از آنجا كه هنوز محور مغز تخمدان تكامل پيدا نكرده است ممكن است فرد تا چندين ماه دچار ديركرد پريود شود يا به صورت نامنظم و به صورت لكه بيني دچار خونريزي شود. دكتر معاون با اشاره به اين مطلب، بهترين راهكار را «حفظ آرامش» دانسته و خاطرنشان مي كند: در اين سن تغييرات هيجاني همراه بحران هاي روحي مي تواند مسائل را تشديد كند.وي مي افزايد: گاهي از سوي برخي پزشكان به دختران جوان، قرص هاي ضدبارداري تجويز مي شود كه بايد گفت مصرف اين قرص ها نه تنها كمكي به وضعيت فرد نخواهد كرد بلكه براي وي پريودي مصنوعي و كوتاه مدتي را به همراه خواهد داشت كه طي آن هورمون اضافه اي نيز به بدن تحميل مي شود.
اين پزشك متخصص زنان و زايمان مصرف قرص هاي ضدبارداري را در صورت صلاحديد پزشك، فقط در مواقع خونريزي هاي زياد و ظهور كيست هاي تخمداني توصيه مي كند.همچنين به اعتقاد وي بهتر است يك تا 2 سال پس از شروع پريود فرصت تنظيم سيكل هاي قاعدگي به بدن داده شود و در اين دوران فرد با مصرف رژيم هاي غذايي مناسب، ورزش آهسته و پيوسته (يوگا و مديتيشن) و جلوگيري از افزايش وزن و رژيم هاي غذايي توخالي، كاهش وزن و تناسب اندام را در كارهاي خود بگنجاند.
.س، تهران: دختري دارم كه متولد شهريور 1371 است. اسفند سال 83 براي اولين بار پريود شد ولي در سه ماه بهار 84 ديگر پريود نشد. مجددا سه ماه تابستان را به طور مرتب پريود شد ولي سه ماه پائيز را دوباره پريود نشد. با پزشكي مشورت كردم گفتند بايد 6 تا 12 ماه قرص ld مصرف كند. ميخواستم بدانم آيا اين بي نظميها طبيعي است؟ آيا خوردن اين قرصها لازم است؟ و آيا با مصرف اين قرصها بهصورت مرتب پريود خواهد شد؟
در اوايل شروع پريودها معمولا نظم طبيعي در زمان پريودها وجود ندارد. گاهي ممكن است حتي چندين ماه عقب بيفتند كه موضوعي طبيعي محسوب ميشود و جاي نگراني چنداني ندارد. به طور معمول پس از گذشت چند ماه تا يكي دو سال نظم طبيعي آنها ايجاد ميشود. در حال حاضر به نظر ما نياز به مصرف اين قرصها نيست. البته اگر مصرف شوند عارضه خاصي براي نوجوان شما نخواهند داشت. اين داروها همان هورمونهاي طبيعي بدن هستند و بسياري از پزشكان از آنها براي تنظيم سطح هورمونهاي بدن استفاده ميكنند. به بدن فرزند خود فرصت بدهيد. اميدواريم خود به خود شرايط عادي شود. اصلا نبايد اضطراب داشته باشيد چرا كه وضعيت را بدتر خواهيد كرد
قاعدگي به طور معمول بين سنين 11 و 14 سالگي شروع مي شود. البته در دختراني كه قد يا وزن آنها كمتر ازحد متوسط است، ممكن است قاعدگي تا مدتي بعد هم آغاز نشود. عادتهاي ماهيانه تا چند سال اول پس از شروع، ممكن است نامنظم باشند و ممكن است تا اواخر نوجواني، به صورت دوره هاي منظم ماهيانه درنيايند. پس از نظم پيدا كردن عادتهاي ماهيانه، مدت اين دوره ها در زنان مختلف بين حداقل 26 روز تا حتي حدود 35 روز متغير است
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#15
Posted: 17 Aug 2011 13:46
چگونه دردهای قاعدگی را کم کنیم؟
1- آرام بنشینید یا بخوابید تا عضلات شما از حالت انقباض در آیند.
2- دوش آب گرم بگیرید یا کیسه آب گرم را روی شکم و کمر خود قرار دهید، یا اینکه میتوانید از حولهای گرم برای این کار استفاده کنید.
3- به طور عمیق نفس بکشید و به یک موسیقی آرام گوش دهید.
4- کمی ورزش کنید. شنا و پیاده روی برای این کار مناسب هستند، زیرا ورزشهایی آرام و بدون استرس میباشند.
5- اگر کمر شما درد میکند، از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
6- کمر خود را ماساژ دهید تا گرفتگی و درد آن کم شود.
7- مواد غذایی غنی از کلسیم بخورید، مثل شیر و ماست، سبزیجات سبز برگی شکل (اسفناج ، کاهو ، جعفری، کرفس، کلم و ...)
8- مصرف نمک ، قند (یا شکر) و قهوه را کاهش دهید.
9- تحت نظر پزشک از مکمل کلسیم و منیزیم استفاده کنید تا گرفتگی عضلات و درد شما را کاهش دهد.
10- مصرف ویتامینهای گروه B را افزایش دهید که میتوانید هم از مواد غذایی غنی از آنها استفاده کنید و هم مکملهای آنها را بخورید، مثل شربت ب- کمپلکس. خصوصا ویتامین B6 در کاهش این دردها موثر است، ولی نباید بیشتر از 100میلیگرم در روز از آن را مصرف کنید.
11- میتوانید از گیاهان دارویی استفاده کنید، مثل دم کرده گل گاو زبان.
هشدارها :
- اگر میخواهید از گیاهان دارویی یا درمانهای طبیعی استفاده کنید، با پزشک یا متخصصی که در زمینه طب سنتی یا گیاه درمانی مهارت دارد، مشورت کنید.
- اگر درد شدیدی دارید و هیچ چیز نمیتواند آن را کاهش دهد، یا اگر غیر از درد، علائم دیگری مثل تهوع و حالت ضعف دارید، به پزشک مراجعه کنید.
- اگر در هر بار قاعدگی، این دردها تکرار شد و یا دچار بیماری یا مشکل خاصی هستید، حتما به توصیه های پزشک عمل کنید، زیرا توصیههای بالا نمیتوانند جایگزین درمان پزشکی شوند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#16
Posted: 17 Aug 2011 13:46
مشکلات قاعدگی در دختران
همه میدانند که سالهای نوجوانی هم برای نوجوانان و هم والدین آنها میتواند سالهای سختی باشد. همه آن تغییرات جسمی در طول بلوغ باعث میشود نوجوانان احساس بیدست و پا بودن کرده و به خودشان نامطمئن شوند.
این مسئله مخصوصاً درمورد دخترها با رسیدن قاعدگی بیشتر صادق است. برای یک دختر، اولین عادت ماهیانه یک مرحله مهم جسمی و نشانه زن شدن است. اما میتواند سردرگمکننده و ترسناک هم باشد، مخصوصاً اگر دچار مشکلات خاصی مثل قاعدگیهای نامنظم یا سندرم پیش از قاعدگی هم بشوند.
مشکلات متداول عادت ماهیانه :
بیشتر مسائلی که نوجوانان در آغاز عادت ماهیانه با آن رو به رو میشوند، کاملاً طبیعی است. درواقع، بسیاری از دختران و زنان یک روز با یکی از مشکلات برخورد میکنند.
سندرم پیش قاعدگی :
این سندرم شامل علائم جسمی و روحی است که بسیاری از خانمها درست قبل از عادت ماهیانه با آن روبهرو میشوند، مثل:
- جوش
- نفخ
- خستگی
- کمردرد
- درد سینه ها
- سردرد
- یبوست
- اسهال
- هوسهای غذایی
- افسردگی یا ناراحتی
- زودرنجی
- مشکل در تمرکز
- مشکل در کنار آمدن با استرس
دخترهای مختلف ممکن است برخی یا کلیه این علائم را تجربه کنند. این سندرم در 7 روز قبل از شروع عادت ماهیانه در بدترین وضعیت خود و خیلی زود پس از شروع شدن آن خاتمه مییابد. اما دخترها معمولاً علائم مربوط به سندرم پیش قاعدگی را تا سالها پس از شروع عادت ماهیانه شان تجربه نمیکنند.
بااینکه دلیل اصلی این سندرم شناخته شده نیست، اما به نظر میرسد که دلیل آن تغییرات سطح هورمونها و تاثیر آن بر موادشیمیایی موجود در مغز است. در طول نیمه دوم چرخه قاعدگی، میزان پروژسترون در بدن بالا میرود. بعد 7 روز قبل از عادتماهیانه سطح پروژسترون و استروژن هر دو کاهش مییابد.
به نظر میرسد بدن برخی دخترها نسبت به این تغییرات هورمون حساستر از بقیه است. اگر این علائم در دخترتان شدید بود و در فعالیتهای طبیعی او اخلال ایجاد کرد حتماً با پزشک او مشورت کنید.
مشکلات دیگر :
دل درد :
دخترهای زیادی در چند روز اول عادت ماهیانه دچار دل درد میشوند. این دل درد بخاطر پروتاگلاندین، ماده شیمیایی موجود در بدن است که باعث شل شدن عضلات در انقباض رحم میشود. این انقباضات ناخواسته ممکن است خفیف یا تیز و شدید باشند.
خوشبختانه این دلدردها معمولاً فقط چند روز باقی میماند اما اگر دخترتان دچار دلدردهای بسیار شدید شده که باعث شد نتواند به مدرسه برود، حتماً با پزشک مشورت کنید.
قاعدگی نامنظم :
2 تا 3 سال بعد از اولین عادت ماهیانه طول میکشد که بدن دختران بتواند یک چرخه منظم در خود ایجاد کند. طی این دوران، بدن خود را با ریزش هورمونهایی که در دوران بلوغ ترشح میشود، تنظیم میکند. و "منظم" بودن در افراد مختلف متفاوت است. چرخه معمول یک زن بزرگسال، 28 روز است درحالیکه برای بعضی 21 روز و برای بعضی دیگر تا 45 روز است.
تغییر سطح هورمونها باعث میشود عادت ماهیانه دختری در یک ماه کوتاه بوده (فقط چند روز طول بکشد) و در ماه بعدی طولانیتر شود (تا یک هفته طول بکشد). ممکن است چند ماه عادت نشود و بعد دو چرخه را پشت سر هم داشته باشد یا یک ماه درمیان دچار خونریزی شدید یا کم شود.
اما هر دختری که فعالیت جنسی دارد و یک ماه عادت ماهیانه نشود، باید به پزشک مراجعه کند تا مطمئن شود که باردار نیست. و اگر عادت ماهیانه دختر شما هنوز بعد از 3 سال الگوی مشخص و منظمی پیدا نکرده است، یا 4 یا 5 عادت ماهیانه منظم داشته و بعد یک ماه پریود نشده یا پریود او نامنظم میشود، حتماً او را نزد پزشک ببرید. همچنین اگر چرخه او کمتر از 21 روز یا بیشتر از 45 روز است و یا 3 ماه بعد از شروع اولین عادت ماهیانه قاعدگی نداشته است، حتماً دکتر را مطلع کنید.
قاعدگی تاخیری :
دخترها در زمانهای مختلفی برای اولین بار قاعده می شوند. بعضی در 9 یا 10 سالگی برای اولین بار عادت ماهیانه را تجربه میکنند درحالیکه بعضی دیگر در سنین نوجوانی. پس اگر دخترتان از آن دسته است که دیر قاعده میشود، لزوماً به این معنا نیست که مشکلی دارد.
زمان عادت ماهیانه شدن دختران برای اولین بار تا حد زیادی به ژنتیک آنها بستگی دارد. دخترها معمولاً در همان سنی که مادرها و مادربزرگهایشان برای اولین بار قاعده شدند، آن را تجربه میکنند. همچنین، برخی نژادها به طور متوسط زودتر از بقیه پریود میشوند. بعنوان مثال، به طور متوسط، دختران نژاد افریقایی-امریکایی زودتر از دختران سفیدپوست عادت ماهیانه میشوند.
اگر دخترتان تا سن 15 سالگی یا 3 سال بعد از بلوغ هنوز عادتماهیانه نشده است، او را نزد پزشک ببرید.
مشکلاتی که جای نگرانی دارد :
با اینکه بیشتر مشکلات مربوط به عادت ماهیانه معمولاً جای نگرانی ندارد، اما چند مشکل وجود دارد که جدیتر هستند و نیاز به توجه بیشتر دارند:
آمنوره (قاعده نشدن) :
دخترهایی که پریودشان در سن 16 سالگی یا 3 سال پس از بلوغ آغاز نشده است، دچار آمنوره اولیه هستند که معمولاً بخاطر یک ناهنجاری ژنتیکی، عدم توازن هورمونی و یا مشکل ساختاری اتفاق میافتد. هورمونها هم مسئول آمنوره ثانویه هستند که زمان اتفاق میافتد که قاعدگی دختری که عادت ماهیانه عادی داشته است، یکمرتبه به مدت 6 ماه یا 3 چرخه عادی قاعدگیش، قطع میشود.
ازآنجا که بارداری دلیل اصلی آمنوره ثانویه است، همیشه باید در چنین شرایطی مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر عدم توازن هورمونی، سایر چیزهایی که ممکن است موجب آمنوره اولیه و ثانویه شود عبارتند از:
- استرس
- افزایش یا کاهش وزن غیرعادی
- آنورکسیا آمنوره میتواند نشانه این باشد که دختری وزن زیادی کم کرده و دچار آنورکسیا شده است)
- قطع داروهای ضدبارداری
- مشکلات تیروئید
- کیستهای تخمدان
- سایر مشکلاتی که بر سطح هورمونها اثر میگذارد
یک چیز دیگری که میتواند موجب آمنوره اولیه و ثانویه شود ورزش زیاد (معمولاً دو استقامت، باله، اسکیت و ژیمناستیک) در کنار رژیمغذایی ضعیف است که موجب کاهش وزن نامناسب و ناتوانی در افزایش وزن در زمان رشد میشود. اما این هیچ ارتباطی به ورزشی که در زنگ ورزش یا ورزشهای تیمی مدرسه و در کلاسهای ورزشی باشگاه انجام میدهید ندارد. برای اینکه ورزش جلوی قاعده شدن را بگیرد، فرد باید چندین ساعت در روز ورزشهای سخت انجام دهد و میزان کافی کالری، ویتامین و موادمعدنی هم به بدن او نرسد.
منوراژی (قاعدگیهای سنگین و طولانی) :
طبیعی است که قاعدگی دختری در بعضی روزها شدیدتر از روزهای دیگر باشد اما نشانههای منوراژی شامل کثیف شدن کامل یک عدد نواربهداشتی در یک ساعت و ادامه آن برای ساعات طولانیتر یا عادت ماهیانهای که بیشتر از 7 روز طول بکشد، میباشد. دخترانی که دچار منوراژی هستند، بعضی اوقات مجبور میشوند در خانه مانده و به مدرسه نروند چون نگران هستند که نتوانند در مدرسه خونریزیشان را کنترل کنند.
متداول ترین مورد منوراژی عدم توازن بین سطح استروژن و پروزسترون در بدن است که باعث میشود آندومتر (پوشش رحم) ساخته شود. وقتی آندومتر بالاخره در دوران قاعدگی ایجاد شد، خونریزی سنگین خواهد شد.
ازآنجا که نوجوانان زیادی دچار کمی عدم توازن هورمون در دوران قاعدگی هستند، منوراژی چندان پدیده نادری نیست. اما در برخی موارد، خونریزی شدید قاعدگی میتواند در اثر مشکلاتی نطیر مشکلات زیر ایجاد شود:
- فیبرویدها (رشدهای خوشخیم) یا پلیپ در رحم
- مشکلات تیروئید
- مشکل در لخته سازی خون
- التهاب یا عفونت واژن یا گردنه رحم
اگر دخترتان دچار پریودهای شدید یا پریودهایی که بیشتر از 7 روز طول میکشد، میشود حتماً او را نزد پزشک ببرید.
دیسمنوره (قاعدگی دردناک) :
دیسمنوره دو نوع دارد که قاعدگی به شدت دردناک میباشد که میتواند در توانایی رفتن دختر به مدرسه، درس خواندن و یا حتی خوابیدن او اخلال ایجاد کند:
1. دیسمنوره اولیه یک مشکل بسیار متداول در نوجوانان است و بخاطر یک بیماری یا مشکل دیگری ایجاد میشود. درواقع، مقصر اصلی پروستاگلاندین است، همان ماده شیمیایی که دلدردهای قاعدگی را ایجاد میکند. میزان بالای پروستاگلاندین میتواند موجب حالت تهوع، استفراغ، سردرد، اسهال، کمردرد و دل دردهای شدید شود. خوشبختانه این علائم فقط یک تا دو روز طول میکشند.
2. دیسمنوره ثانویه که دردی است که بخاطر یک مشکل جسمی مثل پلیپ یا فیبروید موجود در رحم، اندومتریوز، بیماری التهاب لگن یا آدنومیوز (بافت رحمی که در بافت عضلانی رحم رشد میکند) ایجاد میشود.
دل درد داشتن به مدت یک تا دو روز در هر ماه عادی است اما اگر دخترتان علائم بسیار شدید نشان داد که در فعالیت های روزمره او ایجاد اخلال کرد، حتماً با پزشک مشورت کنید.
اندومتریوز :
در این وضعیت، بافتی که معمولاً فقط در رحم یافت میشود شروع به رشد خارج از رحم میکند—در تخمدانها، لولههای فالوپ یا سایر قسمتهای حفره لگن. این مسئله موجب خونریزی غیرطبیعی، دیسمنوره و درد عمومی لگن میشود.
درمان مشکلات قاعدگی :
برای تعیین اینکه آیا مشکلی نیاز به درمان دارد یا نه، پزشک سوالات مختلفی میپرسد و یک معاینه فیزیکی کامل انجام میدهد. همچنین ممکن است معاینه لگن، پاپ اسمیر (Pap smear)، آزمایش خون (برای بررسی سطح هورمونها) و یا آزمایش ادرار هم بگیرد. اگر یک مشکل ساختاری یا یک مشکل رشد وجود داشته باشد، سیتی اسکن انجام میگیرد. این آزمایشات درکنار هم به پزشک کمک میکند تعیین کند چطور یک مشکل باید درمان شود.
تومورهایی مثل پلیپ یا فیبروید معمولاً برداشته میشود و اندومتریوز هم با دارو یا جراحی درمان میشود. اگر فرد دچار عدمتوازن هورمونی باشد، پزشک هورموندرمانی با قرص های ضدبارداری یا داروهای هورمونی دیگر را تجویز خواهد کرد.
و برای درد قاعدگی که هیچ مشکل پزشکی خاصی علت آن نباشد، استفاده از داروهای ضدالتهاب موثرترین روش درمان است. مشکلاتی مثل اختلال لخته شدن خون یا مشکلات تیروئید نیاز به درمان با داروهای خاص دارد.
کی به پزشک مراجعه کنید :
با اینکه در بیشتر مشکلات قاعدگی جای نگرانی وجود ندارد اما برخی علائم نیاز به مراجعه به پزشک دارد. این مسئله مخصوصاً زمانیکه چرخه قاعدگی دختر تغییر میکند اهمیت بیشتری دارد. پس درصورت مشاهده موارد زیر دخترتان را نزد پزشک ببرید:
- در سن 15 سالگی هنوز پریود نشده است یا بعد از گذشت 3 سال از اولین قاعدگی هنوز عادت ماهیانه او منظم نشده است. علت اصلی آن میتواند عدمتوازن هورمونی باشد که احتمالاً نیاز به درمان دارد اما میتواند نشانگر مشکل جسمی دیگی هم باشد.
- عادت ماهیانه او قطع شده یا بعد از منظم شدن یکمرتبه نامنظم میشود. اگر چرخه قاعدگی دخترتان کمتر از 21 روز یا بیشتر از 45 روز است و یا 3 ماه پشت سر هم بعد از اولین عادت ماهیانهاش پریود نشد، حتماً به اطلاع پزشک برسانید.
- دچار پریودهای سنگین و طولانی میشود. در برخی موارد، از دست رفتن خون زیاد موجب آنمی ناشی از کمبود آهن میشود. همچنین خونریزی شدید میتواند نشانه وجود تومور در رحم، مشکل تیروئید، یک عفونت و یا مشکل در لختهسازی خون باشد.
- دچار پریودهای خیلی دردناک میشود. دل درد داشتن برای چند روز طبیعی است اما اگر مشکلات او آنقدر زیاد بود که دخترتان نتوانست در فعالیتهای روزمره خود شرکت کند، حتماً به اطلاع پزشک برسانید. ممکن است یک مشکل جسمی مثل اندومتریوز داشته باشد که موجب درد میشود.
به دخترتان کمک کنید :
وقتی دخترتان یک دوره خیلی بد از دلدردهای قاعدگی یا سندرم پیش قاعدگی را تجربه میکند، میتوانید به او کمک کنید که آرامتر شود. به او پیشنهاد کنید که:
- یک رژیمغذایی متعادل داشته باشد که در آن از مقدار زیادی میوه ها و سبزیجات استفاده شود.
- مصرف نمک (چون باعث احتباس آب میشود) و همچنین کافئین (که استرس او را زیاد میکند) خود را کاهش دهد.
- از موادغذایی حاوی کلسیم استفاده کند که شدت دردها و علائم قاعدگی را کاهش میدهد.
- برای دلدرد، سردرد و کمردرد خود از مسکنهایی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کند.
- در وان آب داغ دراز بکشد یا یک شیشه داغ روی شکمش قرار دهد تا آرامتر شود.
اگر متوجه شدید که پریودهای معمولی دخترتان باعث ناراحتی او میشود و در زندگی او اخلال ایجاد میکند، حتماً با پزشک درمور او مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ مشکل خاصی ندارد. گاهیاوقات، هورموندرمانی که معمولاً به شکل قرصهای ضدبارداری تجویز میشود به کاهش علائم مربوط به این عادات ماهیانه کمک میکند.
اما مهمترین راهی که میتوانید با آن به دخترتان کمک کنید این است که با او حرف بزنید و برایش توضیح دهید که بدترین و آزاردهندهترین وضعیتهایی که همراه با عادت ماهیانه میآید هم طبیعی است و به مرور زمان بهتر میشود. و وقتی دچار علائم جسمی و روحی قاعدگی میشود سعی کنید با او آرامتر رفتار کنید.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#17
Posted: 17 Aug 2011 13:47
آیا قائدگی نامنظم عوارضی دارد؟
برای اغلب زنان نامنظم شدن قائدگی نباید نگرانی ایجاد کند.چون اکثرا منظم می شوند.ولی خوب گاهی مشکلاتی پیش میاد.اگر طبق تعریفی که برای قائدگی نامنظم گفتیم این مسئله شامل شما میشه بهتره با پزشک متخصص زنان مشورت کنید تا سلامتی شما را ارزیابی کنند و تا حد امکان علت را پیدا کنند. مخصوصا اگر در طی یک سال حد اقل 2 بار تاخیر پریود بیش از 35 روز داشته باشید. اگر درد کرامپی شدید , خونریزی های شدید , سرگیجه , تهوع , احساس شبکی سر داشته باشید دلیل دیگری برای مراجعه به پزشک هست.
دلایل قاعدگی نامنظم :
- استرس
- مصرف اخیر قرص های جلوگیری از بارداری
- تغییرات درنوع مصرف قرص های جلوگیری از بارداری خانمی که قبلا مصرف میکرده
- بارداری/حاملگی خارح رحمی/سقط... و در شرایطی که نطفه در محیط رحم نباشه و ایجاد درد و خونریزی در اوائل بارداری کنه
- سندرم تخمدان چند کیستی
- وجود کیست های بی آزار در تخمدان
- تغییرات شدید تعذیه ای و وزنی
- بهم خوردن توازن هورمون های زنانه
تغییر در کار غددی مثل تیروئید ,آدرنال ,غده هیپوفیز و غده هیپوتالاموس باعث اختلال کار تخمدان وسیکل قائدگی می شوند.تغییرات روحی و بیماریهای فیزیکی دو عامل عمده قائدگی های نامنظم هستند.داروهای تجویز شده و داروهای گیاهی هم عامل هستند،تغییرات فیزیکی در رحم و تخمدان هم علت است مثل کیست های تخمدانی و تغییرات سطح رحم.
یماریهای خوردن مثل بولیمی - کاهش وزن های شدید - ورزش های سنگین- استرس - بیماریهای شدید
مسافرت- مصرف داروهای هورمونی - مصرف غیر مجاز داروها-تخمدان چند کیستی - لایه بکارت آسیب دیده -
شیر دادن- نارس شدن زودرس تخمدان- بعضی بیماریهای داخلی مثل روده تحریک پذیر - سل - بیماریهای کبدی
دیابت از جمله علل هستند.
منابع انگلیسی جهت علاقه مندان :
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#18
Posted: 18 Aug 2011 07:16
قائدگی های نامنظم
چند نکته :
1- کلیه قائدگیهایی که بین 21 روز تا 35 روز هستند منظم به حساب میان و نامنظم تلقی نمی شوند.علت این مسائل عمدتا تغییرات موقتی هورمونی است. اگر بیش از 2 بار در سال مسئله تاخیر پریود بیش از 35 روز اتفاق بیافتد نامنظم تلقی می شود و باید پیگیری شود.
2- آمنوره (قطع قاعدگي) ثانويه عبارت است از توقف قاعدگي براي حداقل 3 ماه در خانمي كه قبلاً قاعده ميشده است. علايم شايع :از بين رفتن دوره قاعدگي براي حداقل 3 ماه يا بيشتر در خانمي كه حداقل يك بار قاعدگي داشته است
3- علل قائدگیهائی که گاهی مواقع رخ نمیدهد :
حاملگی - عدم تنظیم قرص های جلوگیری- استرس های فیزیکی و احساسی- یک مسئله اینکه اون خانم سکس داشته.. اما ترسیده که نکنه حامله شده باشه.. همین مسئله باعث استرس میشه و قائدگیش رو قطع میکنه- مشکلات شغلی- مرگ یکی از عزیزان- اخراج از دانشگاه- مهاجرت- امتحانات- غذا خوردن زیاد- ورزش زیاد- بیماری تیروئید-
مسائل مهم دیگر :
- ممکنه سالها طول بکشه که زنان جوان پریود های منظم پیدا کنند
- بسیاری از نامنظمی های پریود زنان جوان با قرص های جلوگیری کم میشود
- اگر خانمی که قبلا پرود منظم داشته.. اما مدتی هست نامنظم شده.. یعنی گاهی در بعضی ماه ها پریود نمیشود.. بهتره وقتی به پزشک مراجعه کند که بیش از 2 بار در سال عدم پریود را داشته باشد
- زنان بالای 40 هر ماه ممکنه شروع دوره یایسگی اونها باشه.. بنا براین ممکنه در این سنین این مسئله طبیعی باشه
- اگر خانمی که قبلا پریود منظم داشته.. اما مدتی هست که در بعضی پریود ها خونریزی ندارد.. بهتره معاینه لگنی توسط متخصص زنان انجام بشود.. مخصوصا اینکه سن بالا هم داشته باشد
- دلایل طبی زیادی باعث نامنظم شدن پریود خانمها میشود
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#19
Posted: 18 Aug 2011 07:18
عواملي كه باعث قطع موقتي پريود ميشوند
- بارداري (اگر نزديكي رخ داده است)
- شيردهي به كودك شيرخوار
- قطع مصرف قرصهاي ضدبارداري
- استرس عاطفي يا اختلال رواني
- اختلال غدد درونريز، از جمله هيپوفيز، هيپوتالاموس، تيروييد، پاراتيروييد، غدد فوق كليوي، و تخمدانها
- ديابت شيرين (مرض قند)
- بيماري سل
- چاقي، بياشتهايي عصبي، يا پرخوري عصبي
- فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري جسماني شديد مثل دوهاي استقامت
- استرس
- تغذيه نامناسب
- استفاده از بعضي داروها مثل مخدرها، فنوتيازينها (از داروهاي ضد روانپريشي)، رزرپين، يا هورمونها
- ورزش
یماریهای خوردن مثل بولیمی - کاهش وزن های شدید - ورزش های سنگین- استرس - بیماریهای شدید مسافرت- مصرف داروهای هورمونی - مصرف غیر مجاز داروها-تخمدان چند کیستی - لایه بکارت آسیب دیده -شیر دادن- نارس شدن زودرس تخمدان- بعضی بیماریهای داخلی مثل روده تحریک پذیر - سل - بیماریهای کبدی دیابت از جمله علل هستند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#20
Posted: 6 Nov 2011 16:47
8 راه طلایی برای کاهش درد پریود (دیسمنوره)
دردهای پیش از پریود(قاعد گی) یکی از شایعترین شکایات خانمها درطول این دوره می باشد ، همچنین تغییرات خلق و یا احساس فقدان انرژی گاهی به حدی است که فرد را از انجام زندگی روزمره عاجز مینماید.البته از جمله راههای درمانی توصیه شده توسط پزشکان مصرف قرصهای ضدبارداری و ضدافسردگی است که شاید خیلی از شما مصرف کرده باشید اما در این مقاله ما به چند توصیه غیر دارویی که توسط دکتر مائو پزشک مشهور طب چین نوشته شده است جلب می نماییم.
1- اسیدهای چرب اساسی بیشتری مصرف نمایید :
مطالعات زیادی نشان داده، که مصرف این اسید های چرب که عمدتا در غذاهایی مانند ماهی های آبهای سرد مثل سالمون و همچنین آجیل ها مثل گردو ، بادام و یا دانه هایی مانند کنجد و قلوس وجود دارد،سبب کاهش علائم دیسمنوره (علائم قبل از قاعدگی)می گردد.
2-غذاهایی که باید یک هفته قبل از شروع قاعدگی مصرف نمایید :
یک هفته قبل از شروع پریود بهتر است ازاسفناج(می توانید آنرا بخارپز کرده وبا ماست میل نمایید که بسیار هم خوشمزه است)،تمشک وگردواستفاده کنیدوهمچنین از زعفران ،رازیانه ، ترخون ،تره فرنگی، موسیر،فلفل سیاه ،دارچین و پوست پرتقال بیشتری در موقع طبخ غذاها استفاده نمایید.
3-از چای های زیر استفاده نمایید :
چایی بابونه ، سنبل الطیب و گل گاوزبان، تمشک وسرخ ولیک در کاهش درد وایجاد آرامش در شما بسیار موثرند.هریک از این دم کرده ها را می توانید بطور مجزا تهیه وبه دلخواه خود مصرف نمایید. لازم به ذکر است که این چای های گیاهی در واقع گنجینه های علم پزشکی شرق است که به ما به ارث رسیده وبا مصرف بجا می توانید از آنها بسیار بهره ببرید.
4- مکملهای منیزیوم مصرف نمایید :
در بعضی از خانمها به دلیل کاهش سطح منیزیوم خون ، دچار دردهای پیش ازقاعدگی می گردند ، لذا توصیه می گردد، یک هفته قبل از پریود، شروع به مصرف روزانه 500 میلیگرم به علاوه 50 میلیگرم ویتامین B6 نمایید که بسیار در کاهش دردو گرفتگی های زیر شکم بسیار مفید است.
5- یک لیست تهیه کنید :
حتما تا حالا متوجه شدید که یک هفته قبل از پریود به بعضی غذاها حساسیت و واکنش نشان می دهید و گاهی سبب تشدید ناراحتی شما در طول دوره قاعدگی می گردد، لذا به شما توصیه می کنیم تا لیستی از این غذاها تهیه نموده ودر دوره های بعد از مصرف آنها خودداری نمایید.
6-تمرینات ورزشی وفکری انجام دهید :
برخلاف گذشته که توصیه به استراحت می شد اما در طب چینی توصیه به انجام ورزشهای فیزیکی و فکری آرام و در حد متوسط می گردد(مانند ورزشهای تایی چی ، یوگا ). این سبب می گردد تا شمادر آرامش و تعادل بیشتری به سر ببرید.
7-از خوردن نمک، الکل، کافئین، و........خودداری نمایید :
ممکن است شما نسبت به خوردن این مواد اشتیاق زیادی داشته باشد اما باید بدانید که بسیار در تشدید مشکلات شما موثرند واگر واقعا نمی توانید در برابر آنها مقاومت کنید، حداقل مصرف متوسط و کمی از آنها داشته باشید و یا شکلات بخورید!
8- نفس عمیق :
در مواقعی که بسیار کلافه و مضطربید، پنج باراز راه بینی نفس عمیق بکشید و بیرون دهید ، خواهید دید که در تخفیف درد وعلائم شما بسیار موثراست
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب