انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
Sexology - سکسولوژی
  
صفحه  صفحه 3 از 4:  « پیشین  1  2  3  4  پسین »

مراحل تغییرات روزانه دیواره مهبلی در زمان پریود شدن(همراه با عکس)


مرد

 
عادت ماهانه
هنگامی که دخترها به سن بلوغ می رسند (معمولاً بین ۹-۱۴سالگی)، جسم و روح آنها دستخوش تحولات زیادی میشود. در این دوران هورمونهایی در بدن ترشح می شوند که باعث تغییرات زیادی می گردند. دخترها قد می کشند و سینه ها شروع به رشد می کنند. معمولاً ۵/۱الی ۲ سال بعد از بزرگ شدن سینه ها، عادت ماهانه شروع می شود.

عادت ماهانه آخرین تغییر فیزیکی است که یک دختر را به زن تبدیل می کند. حدود ۶ ماه بعد از شروع اوّلین قاعدگی، دخترها افزایشی در ترشحات مهبلی خود تجربه می کنند. این ترشحات بوی تند ندارد و دردناک هم نیستند و بنابراین دلیلی برای نگرانی احتمالی وجود ندارد. همه دخترها هنگام تولد، بخش های زنانه خود را به همراه دارند. این بخش شامل تخمدانها، رحم و لوله ها می باشند. تخمدانها در دوطرف بدن هستند. و در آنها حدود ۴۰۰ تخمک وجود دارد. لوله ها هم مسیرهایی هستند که تخمدانها را به هم وصل می کنند. وقتی دختری رشد می کند و به سن بلوغ نزدیک می شود، غده هیپوفیز ماده ای شیمیایی ترشح می کند که تخمک های درون تخمدان را یکی یکی «بالغ» می کند.

در این وضعیت هورمونی به نام استروژن و پروستروژن ترشح می کند که تأثیرات عده ای در بدن دختران بر جای می گذارد. همچنین این هورمون باعث می شوند که دختر برای بارداری آمادگی پیدا کند. هر ماه یکبار یکی از تخمدانها در مرحلۀ «تخمک گزاری» قرار می گیرد و تخمکی را از مسیر لوله ها به رحم هدایت می کند. در روزهای قبل از این اتفاق، رحم که به خاطر عملکرد هورمون استروژن تحریک شده، با خون و نسج اضافه، دیواره های خود را کلفت تر و در عین حال نرمتر میکند تا برای پذیرش تخمک، آمادگی پیدا کند. اگر در این مرحله تخمک به رحم برسد و توسط اسپرم مرد باردار شود، به دیواره های بالشت مانند رحم چسبیده و با ماندن در آنجا آرام آرام به جنین تبدیل می شود. در بیشتر موارد، تخمک توسط اسپرم باردار نشده،از رحم خارج می شوند و از طریق واژن به خارج از بدن می رسند. این چرخه در طول چند دهه از عمر زن هر ماهه تکرار می شود تا سن زن به مرحله ای برسد که بدن دیگر تخمکی آزاد نکند.

خیلی از پرسشها وجود دارند که جواب دقیقی ندارند، از جمله اینکه پریود شدن از۹-۱۴سالگی شروع می شود ولی ممکن است شروع آن در بعضی افراد تا ۱٨ سالگی هم طول بکشد. بعضی ها چرخه های دقیق ۲۸ روزه دارند، در حالیکه زنانی دیگر ممکن است چرخه های ۲۱ روزه یا حتی ۴۵ روزه داشته باشند. قاعدگی نامنظم هم در بسیاری از دختران شایع است.

این موضوع بخصوص در دفعات اوّل قاعدگی بروز می کند. ممکن است بدن دختری برای دو ماه دقیقاً چرخه ۲٨ روزه را رعایت کند ولی در ماه بعدی اصولاً قاعدگی اتفاق نیافتد. قاعدگی نامنظم معمولاً بعداز چند ماه رفع می شود و چرخه عادت ماهانه منظم تر می شود. امّا بسیاری از زنان ممکن است چرخه نامنظم را تا بزرگسالی تجربه کنند. تعداد روزهای قاعدگی هم در افراد مختلف متفاوت است. در بعضی دخترها فقط ۲الی ۳ روز در این وضعیت باقی می مانند. در حالی که دیگران ممکن است بیشتر از یک هفته این وضعیت را داشته باشند. جریان قاعدگی- یعنی مقدار خونی که از مهبل خارج می شود- هم در افراد متفاوت می باشد. برای بعضی ها کل خونی که خارج می شود در حد چند قاشق است و برای بعضی ها نصف لیوان و شاید هم بیشتر، حتی ممکن است مقدار خونریزی یک دختر در ماههای مختلف هم متفاوت باشد.

خستگی و کمبود خون که در بعضی از زنان در دوره بارداری تجربه می کنند، هم ممکن است بعضی افراد (البته محدود) در روزهای قاعدگی آنرا تجربه کنند که با استفاده از قرصها و خوراکی های دارای مواد آهنی برطرف می شود. لازم بذکر است که در اکثر مواقع تغییرات در چرخه زمان قاعدگی یک امر عادی است امّا پزشک میتواند شما در قاعدگی های غیر عادی، شدید و دردناک راهنمائی کند. پایان دوران قاعدگی (ورود به دوران یائسگی) نیز زمانی است که رحم دیگر تخمکی برای آزاد کردن نداشته باشد. این اتفاق معمولاً بین ۳۵ الی ۴۰ سال بعد از شروع قاعدگی حادث می شود. (یعنی حدود سالهای ۵۰ سالگی)

علائم و نشانه های پیش از قاعدگی :

چند روز قبل از شروع عادت ماهانه، بعضی از دخترها اخلاقی یا فیزیکی خاص را احساس می کنند. به این تغییرات سندرم (علائم و نشانه ها) پیش از قاعدگی یا به اختصار PMS می گویند. باید توجه داشت که گاهی در زنان قاعده دردهای شکمی و چنگ شدن عضلات پیش می آید که امری است عادی. طبق تحقیقاتی که به عمل آمده است، تقریباً نیمی از زنان عنوان کرده اند که در روزهای اوّل قاعدگی چنین چیزی را تجربه کرده اند.

برخی از دخترها یا زنان در طول این دورۀ احساس افسردگی دارند و حتی چند روز قبل از قاعدگی، زودرنج و یا سریعاً عصبانی می شوند. بعضی هم بیشتر گریه میکنند! دیگران ممکن است هوس غذاهای خاصی را داشته باشند. سندرم های پیش از قاعدگی از هورمونهای ترشح شده در بدن زن ناشی می شود. در این دوره به علّت نگهداری آب بیشتر در بدن، سینه ها کمی بزرگ شده و کمی هم دردناک می شود. در هر صورت این سندرم با شروع قاعدگی و پس از چند روز از میان می رود. امّا لازم است آقایان توجّه خاصی به آن داشته باشند و در طول آن متوجه تغییرات – و موقتی بودن تغییر و روحیه و ... در همسرانشان باشند. خانم ها نیز لازم است در طول این دوران اگر دچار این سندرم می شوند. با آگاهی از آن از موارد حساسیت برانگیز دوری کنند.

در طول سندرم از قاعدگی، ظاهر شدن جوش بر روی پوست صورت نیز عادی است. خوشبختانه این مشکل با بالا رفتن سن دختران، خود به خود حل می شود. به هر حال، بهترین توصیه به زنان برای مبارزه با آثار منفی قاعدگی این است که آرام باشند و به خود اطمینان دهند که با شروع عادت ماهانه، آثار سندرم پیش از قاعدگی، برطرف خواهد شد.

با توجّه به همه آنچه گفته شد، نکته مهمی که باید بدانید این است که قاعدگی یک پدیده کاملاً طبیعی است. از استثناها که بگذریم، هر زنی پریود می شود و این تجربه به معنای تغییر روش زندگی نیست. زنی که قاعده است می تواند تفریح کند، به ورزش به پردازد و از زندگی لذت به برد.

قاعدگی دردناک :

درد قاعدگی عبارت است از بروز شدید (مانند دل پیچه) به هنگام پریود. این درد ممکن است یکی دو سال بعد از بلوغ آغاز و بطور مرتب رخ دهد (درد قاعدگی اوّلیه) یا اینکه سالها بعد از وقوع اوّلین قاعدگی شروع شده باشد (درد قاعدگی ثانویه). شدت علائم بیماری از یک فرد نسبت به فرد دیگر، بسیار متغییر است و حتی در یک خانم نیز ممکن است از یک قاعدگی به قاعدگی دیگر متفاوت باشد. معمولاً با افزایش سن و زایمان علائم بیماری کمتر میشود.

علائم شایع: درد مانند دلپیچه و گاهی نیز در قسمت های پائین شکم، کمر و رانها. (این درد با شروع قاعدگی آغاز شده و به مدّت چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد) – تعریق زیاد- زیاد شدن دفعات ادرار- تحریک پذیری، عصبی بودن، افسردگی- گاهی تهوع و استفراغ- فقدان انرژی و بندرت اسهال.

علّت بیماری :

انقباضات قوی و طولانی عضلانی رحم، کش آمدن و گشاد شدن گردن رحم برای ورود خون از رحم به واژن و دفع آن- عفونتهای لگنی – فیبروئیدها و سایر تومورهای خوش خیم رحم – استفاده از «آی یو دی ».

عوامل تشدید کننده بیماری :

مصرف کافئین- استرس (مسائل عاطفی و روانی به خودی خود باعث درد نمی شوند امّا می توانند درد را بدتر یا پاسخ به درمان را کمتر کنند) سابقه خانوادگی قاعدگی دردناک – ورزش نکردن و رژیم غذائی نامناسب.

درمان: هدف اوّیه درمان این بیماری کاهش درد است.

اهداف دراز مدّت عبارتند از: کشف علت زمینه بیماری و درمان آن.


۱- گرما به رفع درد کمک می کند. می توانید روی شکم و کمر کمپرس گرم بگذارید یا اینکه حمام آب داغ بگیرید.

۲- برای ناراحتی های بسیار خفیف استفاده از یک مسکن ساده کافی است. گاهی نیز ممکن است بسته به علّت بیماری داروهای دیگر تجویز شود.

۳- انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم، شدت درد و ناراحتی را در قاعدگی بعدی کمتر می کند.

۴- مصرف نوشیدنی ها و غذاهای کافئین دار را متوقف کنید. در بعضی خانم ها مصرف چای می تواند علائم درد را کاهش دهد.

۵- در صورتی که درد قاعدگی با استرس و ناراحتی روحی ارتباط داشته باشد، روان درمانی یا مشاوره روان پزشکی ضروری می باشد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
توصيه غذايي در سندرم پيش از قاعدگي
20 الي30 درصد خانم ها در طي دوران قاعدگي از عوارض سندرم پيش از قاعدگي يا PMS رنج مي برند. اين سندرم، مجموعه اي از مشکلات فيزيکي دروني است که 7-2 روزقبل از قاعدگي شروع شده و با آغا ز پريود، تمام مي شود و البته در اين مدت ناراحتي فرد و اطرافيا نش را به دنبال دارد.توجه کامل به رژيم غذايي و انجام تمرينات ورزشي مناسب مي تواند به طور مشخصي باعث کاهش مشکلات مربوط به PMS شود. در چند روز قبل از قاعدگي، خانم ها دچار ناراحتي هاي جسمي و رواني مي شوند. احساس افسردگي شديد، حساسيت و زود رنج بودن از جمله ي اين مسائل است.

دلايل بروز اين سندرم :

نظرات مختلفي در مورد اين بيماري ارائه شده است که عمده ترين آنها عبارتند از :

  • تغييرات هورموني بدن که از شايع ترين علائم در زنان مي باشد.
  • تغييرات شيميايي در مغز که از آن جمله مي توان به نوسانات سرتونين مغز اشاره کرد، در تغيير احسا سات انسان و مخصوصاً افسردگي تأثير بسيار زيادي دارد.
  • کمبود ويتامين.
  • مصرف نمک و کافئين نيز باعث تشديد علائم بيماري مي گردد.

علائمي که براي اين سندرم مي توان ذکر کرد عبارتند از :

متخصصان بيش از 150 مورد را به عنوان نشانه هاي اين بيماري شناخته اند که از جمله مهم ترين آنها مي توان به موارد زير اشاره نمود:

  • علايم عصبي : اين نشانه ها شامل افسردگي، احساس غم و اندوه، عصبا نيت، تحريک پذيري بيش از حد، کاهش تمرکز و خواب آلودگي مي باشند.
  • علايم گوارشي: از جمله علائم گوارشي که ممکن است بروز کنند مي توان به تهوع ، استفراغ ، اسهال ، نفخ و افزايش وزن ناشي از جذب مايعات اشاره نمود.

البته احساس درد عضلات، سردرد، چربي پوست، خشکي يا چربي بيش از حد موها نيز ممکن است بروز کند.همه ي اين علائم با هم بروز نمي کند و اکثر زنان فقط تعداد معدودي از اينها را تجربه مي کنند.

عوامل مؤثر در کاهش عوارض اين سندرم عبارت اند از:

  • رژيم غذايي مناسب و کنترل شده تا حدود زيادي اين علائم را کاهش مي دهد، رژيمي که شامل مقدا ر بالايي از کربوهيدرات (ماند نان و غلات) و کم چربي باشد، مفيدتر است.
  • ويتامين B6 (پيريدوکسين) در رژيم غذايي يا به صورت مکمل (در قرص يا آمپول) تا حدود زيادي مي تواند افسردگي ناشي از PMS را بهبود بخشد.غذاهاي غني از ويتامن B6 عبارت اند از : ماهي ، حبوبات و سبزيجاتي که رنگ سبز دارند.

  • با کاهش مصرف نمک در طي اين چند روز مي توان از افزايش وزن و ادم دست و پاها جلوگيري کرد.
  • از جمله عواملي که باعث کاهش عوارض سندرم مي شود، ويتامين E است که جوانه ي گندم منبع خوبي از اين ويتامين است. کمبود ويتامين E سبب حساسيت سينه ها مي شود که با مصرف مواد غني از ويتامين E، اين عارضه کاهش مي يابد.

  • مصرف کلسيم و مواد معدني باعث کاهش دردهاي کرامپي، چه در قبل از قاعدگي و چه در دوران قاعدگي مي شود که اين مواد را مي توان از طريق مصرف شير و لبنيات که غني از کلسيم هستند ، تأمين کرد.
  • تمرينات ورزشي مانند پياده روي منظم و ورزش هاي شکم و لگن، اثرات سودمندي در کاهش علائم PMS دارند.
  • مصرف کافئين و قهوه سبب افزايش علائم PMS مي شوند. پس کاهش مصرف اين مواد، در کاهش عوارض اين سندرم مؤثر است. هم چنين بهتر است با کم کردن مصرف قندهاي ساده به کم کردن علائم PMS کمک کنيم.

طي دوران قاعدگي حجم هر وعده ي غذايي را کاهش داده و در مقابل تعداد وعده هاي غذايي را افزايش دهيد.

مراقبت هاي شخصي :

الف : تغذيه ي مناسب :

توجه به رژيم غذايي در طي دوره ي قاعدگي مي تواند در کاهش بروز اين علائم مؤثر باشد. طي دوران قاعدگي حجم هر وعده ي غذايي را کاهش داده و در مقابل تعداد وعده هاي غذايي را افزايش دهيد. اين مسئله در کاهش ناراحتي هاي گوارشي و نفخ ناشي از عادت ماهيانه بسيار مؤثر است. موضوع ديگر توجه به مصرف ميوه و سبزي جات و غذهاي حاوي کلسيم در اين دوره است که متخصصان در اين مورد بسيار توصيه مي کنند.

  • بهتر است ازمنابع غذايي حاوي ويتامين B6 مانند جگر، سيب زميني ، موز ، عدس و اسفناج بيشتر استفاده نماييد، زيرا اين ويتامين از بروز افسردگي جلوگيري مي کند و ميزان سرتونين مغز را افزايش مي دهد.
  • مصرف غذاهاي غني از پتاسيم مانند: موز، انجير، آلو، گوجه فرنگي، قارچ ، کشمش سياه، گل کلم و کلم بروکلي موجب کاهش تورم ناشي از احتباس آب مي گردد.

  • غذاهايي مانند گوجه فرنگي، خرما، موز، آناناس و آواکادو به دليل داشتنن ماده اي که در معده به سطح گيرنده هاي موجود متصل شده و باعث تشديد فعاليت و واکنش سرتونين در مغز مي گردند توصيه مي شود.
  • غذاهاي غني از کلسيم و منيزيوم بيشتر مصرف کنيد، چرا که اين عنا صر براي عمل کرد طبيعي هورمون ها ، کنترل و تقويت عضلات و انقباضات آن مورد نياز است و کمبود آن ها انقباضات عضلاني و درد ناحيه عضلات را افزايش مي دهد. از منابع غذايي غني از عناصر فوق مي توان به سبزي هاي حاوي برگ سبز، نان تهيه شده از آرد کامل جو و گندم، سبوس گندم، سيب زميني و مواد لبني اشاره کرد.

  • در مصرف فرآورده هاي گوشتي، مواد لبني پرچرب و کيک که داراي چربي اشباع هستند اعتدال را رعايت کنيد زيرا دخالت در متابوليسم ا مگا 3 باعث افزايش وزن مي گردد.
  • از مصرف بيش از اندازه ي چاي، قهوه، نوشابه و ... که حاوي کافئين بوده و موجب تحريک سيستم عصبي مي شوند خود داري نماييد.

ب: ورزش :

اضافه کردن ورزش به برنامه ي روزانه تأثير بسزايي در کاهش عوارض ناشي از قاعدگي دارد.

پياده روي يا ساير ورزش هاي آئروبيک به ميزان 20 تا 30 دقيقه در طي روز علاوه بر سلامت جسم در آرامش روحي و رواني نيز مؤثر است.

ج: کاهش استرس :

به ميزان کافي بخوابيد و هم چنين تمرينات مربوط به نحوه ي تنفس عميق را فرا گرفته و انجام دهيد. اين عمل کمک زيادي به کاهش سردرد و علائم عصبي مربوطه خواهد کرد.

د: درمان دارويي :

از درمان هاي مرسوم اين عارضه که توسط پزشکان تجويز مي شود مصرف داروهاي مد ر براي جلوگري از تجمع آب و داروهاي ضد افسردگي براي مشکلات روحي و مصرف هورمون هايي مانند پروژسترون براي رهايي از کليه ي علايم مي باشد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
سندرم قبل از قاعدگی
PMS چیست و چه کسانی به آن مبتلا می شوند ؟

PMS مخفف ( premenstrual Syndrom ) یا سندرم قبل از قاعدگی ( عادت ماهانه ) می باشد . به نحوی که شخص مبتلا به PMS ممکن است انواع وسیعی از علائم را که ظاهراً مرتبط با هم نیستند احساس کند . به همین دلیل تشخیص آن مشکل است . علیرغم وجود علائم بسیار ، هر خانم مبتلا به PMS معمولاً علائمی خاص خود به صورت دوره ای دارد .

محققین اظهار می کنند که ۴۰ درصد زنان در سن باروری به PMS مبتلا می شوند . در مورد بسیاری PMS دلیل مشخصی ندارد اما ممکن است پس از تولد فرزند ، بستن لوله های رحم ، برداشتن رحم ، شروع و یا قطع مصرف قرصهای ضدبارداری یا درپی یک استرس به عنوان شوکی برای سیستم غدد درون ریز ظاهر شود . PMS ارثی است . ممکن است با بالا رفتن سن شدت آن بیشتر شود . از آنجا که در این دوران بانوان به درک و همدلی همسران و اطرافیان نیاز دارند و این نیاز می تواند در روابط بین فردی و شغلی افراد تأثیر گذار باشد ، از این رو پرداختن به این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

علائم PMS کدامند ؟

علائم از خانمی به خانم دیگر متفاوت است و به صورتهای مختلف ظاهر می شود . از خفیف به متوسط و تا حد ناتوانی گسترش می یابند . از مهمترین علائم مرتبط به PMS می توان به موارد زیر اشاره نمود : افسردگی ، کسالت ، خستگی ، زودرنجی ، عصبانیت ناگهانی و احساس خارج از کنترل بودن ، علائم دیگر شامل میگرن یا انواع سردرد ، مشکلات سینوسی ، ورم ، آکنه ، احساس اجبار برای غذاخوردن ، ویار به خوردن شیرینی یا غذاهای پرنمک و شور ، درد مفاصل ، احساس بی عرضگی ، کمردرد ، مشکلات چشمی ، افزایش وزن ، اختلالات روده ای و غش . به علاوه فکر یا اقدام به خودکشی ، ضعف تمرکز ، بدگمانی ، گریه و خشونت را نیز می توان به این علائم اضافه نمود .

با لحاظ نمودن گزارش های خانمها از وضعیت منحصر به فرد خود بیش از ۱۰۰ نشانه PMS مشاهده شده است . کلید تشخیص PMS مشاهده تعدادی از علائم مشخص فوق نمی باشد ، بلکه ظاهر شدن ادواری علائم بطور ماهانه ملاک تشخیص PMS می باشد .بهر حال تحقیقات انجام شده علائم گسترده سندرم قبل از قاعدگی ( PMS ) را شناسایی نموده است .

این نشانه ها در طبقه بندیهای زیر مشاهده شده اند :

  • سیستم عصبی : سردرد ، میگرن ، صرع ، سرگیجه ، غش

  • ارتوپدی : کمردرد ، دردمفاصل ، خشکی مفاصل .

  • عضلانی : کشیدگی عضلات ، ورم ، درد شکمی ، گرفتگی عضلات ( گرفتگی ماهیچه پا )

  • روانشناختی : بی حوصلگی ، گریه ، تنش ، احساس ناامیدی ، وحشت ، خستگی ، پرخاشگری ، عصبانیت ، کسلی و بیحالی ، افسردگی ، اقدام به خودکشی ، سوءرفتار با فرزند ، خودزنی ، اعتیاد و یا سوء مصرف مواد .

  • بینایی : ورم ملتحمه ، آب ریزش چشم ، سیاهی دور چشم ، تاری دید .

  • شنوایی : گرفتگی صدا ، ( بیماریهای گوش و بینی و حلق ) خارش گلو ،‌التهاب لوزه .

  • دستگاه ادرار : التهاب مجاری ادرار ، التهاب مثانه ، تکرر ادرار ، ورم ( جمع شدن آب )

  • معدی روده ای : میل شدید به غذا ، درد شدید ، ورم شکمی ،

  • سینه ها : درد سینه ها ، بزرگی سینه ها ، فیبروکیستیک ( کیست سینه ) .

  • دستگاه تنفس : آب ریزش بینی و سرماخوردگی ، برونشیت ، آسم ، تورم مجاری تنفسی .

  • خون شناسی : بیماریهای پوستی ، دانه های پوستی ، کورک ، کهیر ، تبخال .

شیوه های مقابله با این سندرم :

برای خانمهایی که احساس ابتلا به سندرم قبل از قاعدگی دارند ، یا فکر می کنند که ممکن است روزی این مشکل را پیدا کنند ، اطلاعات و اقدامات زیر پیشنهاد می گردد :

زمان PMS :

گر چه علائم این مشکل از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است ولی بطور کلی چهارالگوی رایج به شرح زیر وجود دارد :

  • علائم ۵ تا ۷ روز قبل از عادت ماهیانه آغاز و با آغاز خونریزی پایان می یابد .
  • علائم ۱۴ روز قبل از عادت ماهیانه ( زمان تخمک گذاری )‌ شروع می شود و تقریبآً دو هفته و یا تا زمان شروع خونریزی به طول می انجامد .
  • علائم ۱۴ روز قبل از عادت ماهیانه آغاز می شود و تا ۳ هفته بعد ادامه می یابد و در واقع تا پایان زمان خونریزی خاتمه پیدا می کند .
  • علائم به مدت چند روز هنگام تخمک گذاری ( دو هفته قبل از عادت ) آغاز می شود ، سپس از شدت آن کاسته می شود و چند روز قبل از شروع خونریزی دوباره ظاهر می شود .

خانم مبتلا به PMS حداقل ۵ روز در ماه از علائم بیماری راحت است و این بیماری همیشگی نیست . اکثر خانمها فقط حدود ۷-۵ روز در ماه از این مشکل رنج می برند .بهترین راه برای تشخیص PMS جدول بندی علائم خاص خود شما بر روی تقویم به مدت ۲ ماه است . جهت کنترل این که آیا علائم ثبت شده با زمان عادت شما ارتباط دارد یا خیر ، لازم است شما علائم و نشانه هایی که در خود تجربه می کنید جدول بندی نمائید .

دانستن اینکه شما مبتلا به PMS هستید یا خیر ، احساس بهتری در شما ایجاد می کند . اگر شما نیز مبتلا به PMS می باشید اینکه شما تنها فردی نیستید که به PMS مبتلا شده است و این که PMS یک اختلال زیست شناختی است و نه جسمی ، می تواند موجب آرامش شما شود .

درمان PMS چیست ؟

با وجود اینکه علت PMS ناشناخته است ، اما قابل درمان میباشد .

توصیه های پیشنهادی برای درمان عبارتند از :

  • استراحت کافی
  • ورزش روزانه
  • حذف مصرف نمک ،‌ شکر ، کافئین ، الکل
  • مصرف ویتامین ها بخصوص ویتامین ب – ۶( B۶ )

بسیاری از مبتلایان به PMS پایین آمدن موقت قند خون خود را گزارش داده اند . خوردن شش وعده غذایی کوچک در روز بسیار مناسب تر و مفیدتر از صرف سه وعده غذایی می باشد . در این دوره مصرف کربوهیدراتهای مرکب مانند میوه جات تازه ، سبزیجات ، غلات و پروتئینها ( بخصوص مرغ و ماهی ) توصیه می شوند .

اقدامات ضروری در سندرم پیش از قاعدگی:

قبل از اقدام درمانی و یا مصرف دارو و یا به موازات این اقدامات به توصیه های زیر عمل نمائید :

در مورد مشکل PMS با همسر خود صحبت کنید ؛ و نیز در صورت ضرورت و امکان با خانواده ، دوستان و همکارانتان در میان بگذارید . شما به همدلی و حمایت این افراد نیاز دارید ، تا اینکه شما را راهنمایی نمایند که « احساساتتان را کنترل کنید » این دقیقاً چیزی است که ممکن است شخص مبتلا به PMS نتواند انجام دهد . فرزندان شما به ویژه دختران نیز بهتر است بدانند که PMS چیست چرا که هم برای خودتان مفید است و هم مراعات شما را خواهند نمود .

صحیح و مرتب غذا بخورید . تغذیه مناسب همراه با کاهش چربیها و افزایش کربوهیدراتهای مرکب ، در طول قاعدگی و حتی پس از تخمک گذاری ( ۱۴ روز قبل از شیوع قاعدگی ) از اهمیت زیادی برخوردار است . این امر برای ایجاد تعادل در قند خون و جلوگیری از سرگیجه در شما بسیار حیاتی است . تغییر در وضع هورمونی ، شما را مستعد واکنشهای مربوط به تأثیرات پایین بودن قند خون ، مانند زودرنجی ، میگرن ، وحشت ، گریه و عصبانیت شدید می کند . بنابراین هرگز بیش از ۴ تا ۵ ساعت گرسنه نمانید . حتی یک غذای سبک هنگام خواب ممکن است لازم باشد .

به طور منظم ورزش کنید . نیم ساعت فعالیت بدنی به طوریکه با افزایش ضربان قلب و عرق کردن همراه باشد راه خوبی است تا احساس طراوت نمائید . به طور مرتب ۳ بار در هفته ( ۱۲ بار در ماه )‌ ورزش کنید .

نمک را از وعده های غذایی خود حذف کنید . از آنجائیکه نمک موجب نگهداشتن آب در بدن می شود با کاهش نمک ، ورم کاهش می یابد ، پس به غذای خود نمک نزنید ، و از مصرف غذاهای پرسدیم نیز پرهیز نمائید .

از ویتامینهای مکمل استفاده کنید . ویتامینهایگروه ب ، به خصوص B۶ ، باعث کاهش ورم می شوند و نیز اثر ضدافسردگی دارند و به نظر می رسد میل شدید به مصرف کربوهیدراتها را کاهش می دهد ،‌ میزان پیشنهادی برای این منظور ، مصرف روزانه یکعدد قرص B کمپلکس ( حاوی ۵۰ میلی گرم B۶ ) می باشند .

سبوس را به رژیم غذایی خود بیافزایید . بعضی خانمها در طول دوره قاعدگی و یا چند روز اول عادت ماهیانه دچار یبوست می شوند . سبوس آب را به خود جذب و به عمل دفع کمک می کند . برای تآمین آن از سبوس گندم یا برنج مثل نانهای سبوس دار می توانید استفاده نمائید .

مصرف کافئین را کاهش دهید . کافئین نه تنها در قهوه بلکه در چای ، کولاها ، سوداهای رژیمی و شکلات نیز موجود است .

گروهی از این مواد در تشکیل کیست سینه مؤثرند . خانمهایی که مصرف این مواد را کاهش می دهند در این دوران درد کمتری در سینه خود حس می کنند .

در صورت امکان استرس ها را کاهش دهید . قبل از دوره عادت کارها را آسان بگیرید . اگر کار می کنید سعی کنید ملاقاتهای مهم خود را برنامه ریزی نموده و آنها را برای زمان دیگری در ماه تنظیم نمائید . در منزل ، میهمانی های بزرگ شام یا برنامه های آخر هفته سنگین ترتیب ندهید . برای دعا و عبادت ، استراحت و چرت زدن ، گوش دادن به موسیقی ، مطالعه کردن یا قدم زدن و یا گفتگو با یک دوست زمانهای لازم را پیش بینی نمائید .

روابط زناشویی :

برخورداری از روابط زناشوئی مطلوب به کاهش میزان تنش کمک می نماید .

چند دستور برای رژیم غذائی :

روزانه شش وعده غذا بخورید این برنامه شامل سه وعده غذای اصلی به علاوه غذای سبک ساعت ۱۰ صبح ، عصرانه و غذای سبک قبل از خواب می شود . اگر تا کنون برنامه غذایی شما به جز این بوده است آن را ترک کنید و فقط وعده های غذائی کوچک بخورید . پیشنهاد ما این است که خانمهایی که نمی خواهند وزن خود را کاهش دهند یا نیاز به کاهش وزن ندارند کالری مصرفی خود را به ۱۵۰۰کالری ( رژیم سبک ) در روز کاهش دهند و خانمهایی که نیاز به کاهش وزن دارند کالری مصرفی خود را به ۱۰۰۰ کالری ( رژیم متوسط ) در روز محدود نمایند .

سایر توصیه های غذائی :

  • از مصرف چربیهای اشباع نشده خودداری نمائید .
  • نمک – هر چه کمتر بهتر – نوشیدنیهای آماده و گازدار درصد نمک بالایی دارند .
  • از مصرف کافئین ، قهوه ، چای ، کولا ، شکلات خودداری نمائید . ( مصرف قهوه بدون کافئین ضرری ندارد )
  • مصرف سبزیجات پهن برگ ( مانند کاهو ) و نیز غلات را افزایش دهید .

  • مصرف گوشت قرمز را به حدود ۱۰۰ گرم در روز و مجموع پروتئین مصرفی را به حدود ۱۲۰ گرم برای رژیم های غذایی ۱۰۰۰ کالری یا ۲۰۰ گرم در رژیم های غذایی ۱۵۰۰ کالری کاهش دهید برای تأمین پروتئین ، ماهی ، گوشت سفید و غلات مناسب هستند . مصرف تخم مرغ ، پنیر ، شیر ، ماست و کره باید محدود شوند .

  • مصرف کربوهیدراتهای مرکب نظیر غلات و سبزیجات را افزایش دهید .
  • تا جائیکه ممکن است مصرف قند را کاهش دهید . از مصرف آب نبات ، شکلات ، شیرینی و بستنی خودداری نمائید و در عوض از میوه های تازه بیشتر استفاده کنید .

همچنین از مصرف غذاهای زیر پرهیز نمائید :

غذاهای آماده و کنسروی ، چیپس ، چوب شور ، سوسیس ، ماهی ساردین ، حبوبات ، چغندر ،‌ ژامبون و کالباس ، شلغم ، ترشی کلم ، گوشت های دودی ، سس خردل ، سس مایونز ، سس گوجه فرنگی ، سس سویا ، ترشیجات و زیتون .

مواد قابل مصرف :

  • لبنیات :‌ فقط شیر بدون چربی
  • تمام میوه جات و سبزیجات مفید هستند .
  • و می توان از آنها به عنوان وعده های سبک غذایی استفاده کرد .
  • گوشت سفید ، بوقلمون ، گوشت گوساله ، گوشت بره .
  • ماهیها : اکثر ماهیهای تازه قابل مصرف و مفید هستند .

اگر با وجود رعایت توصیه های فوق هنوز دچار ناراحتی بودید حتماً با پزشک خود مشورت نمائید . این مشکل درمان دارویی مؤثری نیز دارد .
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
↓ Advertisement ↓
TakPorn
مرد

 
نادانسته های عادت ماهانه ی زنان
٭ چرا « پریود » ، بد تلقی میشود؟! ...

« عادت ماهانه » یا « پریود » یک زن ، نقش مهمی را در زندگی او بازی می کند. اگر شما در نظر بگیرید که پریود یک زن از سن 12 ساله گی آغاز و تا سن 50 ساله گی ادامه می یابد و هر تجربه ی آن 5 روز از یک دوره ی 28 روزه را به خود اختصاص می دهد ، آنگاه خواهیم دید که یک زن به طور متوسط 7 سال از روزهای عمر خود را با این پدیده سپری می کند. بعلاوه این دوره ی چند روزه و نسبتاً کوتاه ماهانه ، قسمتی از زندگی روزانه ی او را در طول 30 سال و یا بیشتر تشکیل می دهد. بنابراین جای شکی باقی نمی ماند که پریود زنان قسمت بزرگی از زندگی آنان و شریک زندگی شان را در بر می گیرد.

در جوامع مدرن بنظر می رسد که همه ی افراد بر سر این عقیده که « پریود بد است » ، به توافق کامل رسیده اند. براستی چرا ما پریود را چیز بدی می دانیم؟! ...

در ایران ، خون پریود ، « نجس » تلقی می شود و جالب است که با وجود چنین عقیده ای ، بسیاری از زنان ، حمام رفتن را در هنگام خونریزی بد می دانند. شاید این رسم از زمانی که از خزینه ها برای شستشوی بدن استفاده می شده است به جا مانده باشد ، ولی هنوز هم بسیاری از ریختن آب از بالا بر روی سر و بدنشان خودداری می کنند ، ولی هنگامیکه پریودشان خاتمه می یابد ، به حمام رفته و اعلام می کنند که « پاک شده اند »!.

در اکثر مواقع ، ما از چیزی که نمی دانیم می هراسیم. فکر اینکه یک زن به طور مرتب و برنامه ریزی شده و همراه با تغییرات ماه و بدون نشانه ای از بیماری ئی می تواند خون از دست بدهد ، بعضی ها را سخت ترسانده است. ما هنوز هم دقیقاً نمی دانیم که چرا بدن یک زن اینگونه کار می کند.

بوی خون پریود می توانسته توجه حیوانات گوشتخوار را به خود جلب کند ، و بدین ترتیب گروهی از مردم را در معرض خطر قرار دهد. شاید به همین دلیل ، زنانی که دوره ی خونریزی ماهانه خود را طی می کرده اند ، از جمعهای گروهی و فعالیتهای آنان به کناری رانده شده اند.

مردمان گذشته بر این باور بوده اند که خون پریود دارای قدرت معجزه آسائی است ، و معمولاً زنانی که دارای قدرتهای خارق العاده بوده اند ، این خون را در معجونهای معجزه آسای خود با دیگر مواد مخلوط می کرده اند. بعضی مردان به زنان حسودی کرده و چون خود قادر به تجربه ی چنین پدیده ای نبودند ، آن را کاملاً نفی و رد کرده اند؛ و شاید تمام این باورها و تجربیات در گذشته های دور و نزدیک ، به رانده شدن زن از جامعه و ضعیف شمردن او ختم شده باشد. در کنار تمام این عقاید کلیشه ای که همواره در مورد پریود شنیده می شود ، باید به آن به چشم یک پدیده ی سالم و طبیعی که جزء تفکیک ناپذیری از زندگی یک مرد و زن را تشکیل میدهد ، نگریست.

٭ حقایقی شگفتی آفرین :

در غیاب نور ساخته شده توسط انسان ( برق ) ، دوره ی ماهانه ی پریود یک زن با صور مختلف ماه تنظیم می شود. در چنین صورتی ، تخمک گذاری او در زمانی که ماه تمام است ، اتفاق افتاده ، و پریود ، زمانی آغاز می شود که ماه جدید در ابتدای راه است.

پریود زنانی که در کنار یکدیگر زندگی می کنند ، در طول مدت چند ماه با هم همزمان شده که علت آن ترکیبات شیمیائی موجود در عرق بدن بنام « Pheromones » است.

مطالعاتی که بر روی این پدیده انجام گرفته ، مشخص کرده است که اگر عرق یک زن به طور مرتب در زیر بینی زن دیگری قرار بگیرد ، پریود این دو زن بعد از 3 ماه همزمان شده و این در صورتی است که این دو شخص همدیگر را ملاقات نکرده و هیچگونه تماس بدنی با یکدیگر نداشته اند.

هنگامیکه یک زن تخمک گذاری می کند ، حس چشائی و بینائی او تقویت یافته و احساس بهتری نسبت به خود و محیط اطراف خود دارد. در طول مدت خونریزی ، زنان نسبت به بیماریهای پوستی مانند جوش و آفت آسیب پذیر تر خواهند بود و امکان عفونت بابهشت ( واژن ، فَـرْج ) نیز در این زمان افزایش می یابد.

در برخی از فرهنگها ، مردان در نمادینه بودن خونریزی ماهانه ی زنان ، خود را شریک دانسته و به بریدن سکس - ابزار خود ( آلت رجولیت ) دست می زنند تا از آن خون جاری شود.

مردان قبایل بومی استرالیا دهانه ی مجرای ادراری خود را در تمام طول سکس - ابزارشان می بُرند تا شکلی شبیه به سکس - ابزار زن به خود گیرد ، که در ضمن این عمل باعث خونریزی سمبولیک نیز می شود. حتی ممکن است این عمل در موقعیتهای گوناگون به دفعات تکرار شود. حقیقتی در اقدام مردان بومی استرالیا نهفته است؛ آنان باید بر این باور باشند که خونریزی ماهانه ی زنان دارای فواید بیشماری است که مردان از آن بی بهره مانده اند و مردان با این عمل حداقل کاری که انجام می دهند ، آشنائی و همدردی بیشتر با زنان و طبیعت آنهاست.

آیا انتظار ما زنان چیزی بیش از این است؟! ...

٭ عادت ماهیانه یا پریود چیست؟ ...

قسمت عمده ی خونروش ماهانه و حدوداً دو سوم حجم آن را ، خون تشکیل می دهد. یک سوم باقیمانده قسمتهایی از مخاط دیواره ی رحم و یا سلولهای دیواره ی بابهشت زن هستنند.

اسیدیتی خون پریود با خونی که در بدنمان در گردش است ، متفاوت است. مقدار قابل ملاحظه ای « اکسید کلسیم » ، این تفاوت را برجسته تر می کند و از لخته شدن سریع خون پریود جلوگیری می کند. می دانید چرا خون پریود باید دیرتر لخته شود ( این نکته بر من که سالها فیزیولوژی خوانده ام ، ناگفته و یا ناخوانده باقی مانده بود ، تا همین چندی پیش ... )؟! ...

جواب بسیار ساده است :

خاصیت دیر لخته شدن خون پریود برای عبور خون از دهانه ی رحم و گذر از مجرای بابهشت ، ضروری است. همچنانکه وجود بیشتر اکسید کلسیم به تجزیه ی سریع آن کمک می کند. موجودات میکروسکپی مانند باکتریها و قارچها در خون پریود یافت می شوند که در صورت باقی ماندن در محیط رحم می توانند تولید بیماری کنند و بسیار هم خطرناک باشند. بعضی از این میکروبها ظاهراً از منی مرد منشاء گرفته اند و بدین ترتیب ، زن ، بدن خود را ماهانه تصفیه می کند.

مهم است بخاطر بسپاریم که خونی که از بدن زن بطور ماهانه دفع می شود ، قبل از ترک بدن ، به منظور تغذیه و آماده گی محیط رحم برای رشد و حمایت جنین احتمالی کاربرد داشته و نمایشگری از آغاز یک زندگی نوین است. پریود یک سمبل امیدوار کننده ، نو شونده ، و مثبتی است که قابلیت زن را برای عرضه ی یک زندگی جدید به دنیا نشان می دهد. تنها جنبه ی نا مناسب پریود ، تأثیر منفی ئی است که اکثراً بر کم و کیف زندگی روزمره ی یک زن می گذارد ( در بخشهای بعدی ، در این مورد خاص بیشتر و با دید تازه تری به نتایج ناخواسته ی پریود و اثر آن بر قابلیتهای زنان در اداره ی امور مهم جامعه ، خواهم پرداخت ).

از آنجائی که خون پریود از اجزائی مغذّی ساخته شده است که بسیار حیاتبخش اند ، بسیاری از موجودات زنده از آن برای ادامه ی حیات و تولید مثل می توانند بهره برند. بعبارت دیگر خون پریود می تواند پذیرای بسیاری از میکروبهای بیماری زا باشد و شرایط رشد و تکثیرشان را فراهم آورد. همه ی میکروبها ، خطرناک و بیماری زا نیستند ، ولی اگر تعدادشان زیاد شود و در یک محیط باقی بمانند ، بوی خاصی تولید می کنند. برای بوجودآوردن این بو ، میکروبها به زمان ، گرما ، رطوبت ، و غذا احتیاج دارند. حالا بسیار ساده است حدس بزنیم که چگونه می شود از رشد میکربها و تولید بوی آزار دهنده ، که اشتباهاً به خون پریود نسبت داده شده است ، جلوگیری کرد : شستشوی مکرر بدن و عوض کردن نوارهای بهداشتی هر 4 ساعت یکبار ، دوره ی پریود را خیلی راحتتر و بهداشتی تر می کند.

اگر به خون پریود اجازه داده شود که آزادانه از بدن خارج شود و چیزی جلوی جاری شدن آن را نگیرد و یا اینکه بر روی بدن خشک شود و مدتی بعد از روی بدن پاک شود ، رشد غیر قابل کنترل میکروبها و تولید بوی ناخوشایند نمی تواند اتفاق بیافتد. اگر این خون در تماس با پوست زن و یا شریک او نیز قرار بگیرد و احیاناً خشک شود ، ریسک چندانی متوجه هیچیک نیست. همچنین اگر خون پریود بر روی ملافه و یا حوله ای بچکد و رطوبت آن تبخیر شود ، خطری را در بر نمی گیرد. ولی باید بگویم که این منطق در مورد جذب خون توسط تامپون ( لوله ی بهداشتی ) ، در محیط مرطوب و گرم و بابهشت صادق نیست و ماندن لوله ی بهداشتی به مدت زیاد در این محیط بسیار خطرناک است و باعث بوجود آمدن عارضه ی خطرناکی است که باعث مرگ می شود و به عارضه ی « شوک سمّی » معروف است. نشانه های این عارضه ، شامل تب بالای 38 درجه همراه با اسهال و استفراغ است. بنابراین اگر چنین نشانه هائی را در طول مدت پریود خود مشاهده کردید ، درصورتیکه از لوله ی بهداشتی هم استفاده می کنید ، بلافاصله آنرا بدر آورده و خود را به دکتر برسانید.

نزدیکی جنسی در طول پریود ، چه تنها و از برای خودارضائی و چه با شریک ، یکی دیگر از تحریم شده ها و یا تابوهای دوران ماست. اگر یک زن به این باور برسد که می شود در زمان پریود هم سکس داشت ، باید قبول کند که این سکس ریخت و پاشش بیشتر است. معمولاً جامعه ی زنان را از در گیر شدن در هر گونه فعالیتی که ظاهراً پاکیزه گی آنان را مخدوش می کند ، باز می دارد و خون پریود یکی از آن چیزهای نجس و کثیف شمرده می شود! ...

با اینکه خواسته های شهوانی زنان ، در طول یک ماه ، افت و خیز فراوان دارد و از نظر بیولوژیکی اکثر زنان در زمان تخمک گذاری ( در نیمه ی سیکل ) این نیاز را بیشتر در خود می یابند ، ولی تحقیقاتی که اخیراً در این مورد صورت گرفته ، به خوبی نشان می دهد که بسیاری از زنان نه فقط در هنگام تخمک گذاری ، بلکه دقیقاً قبل از آغاز پریود و یا بعد از شروع آن نیز ، نیاز جنسی فراوانی را حس می کنند. بنابراین غیر طبیعی و غیر قابل تصور نیست اگر کسی در طول مدت پریود ، سکس داشته باشد و از آن هم لذت ببرد؛ ولی این در صورتی امکان پذیر است که زن ، البته در صورت تمایل ، از خودش جرأت فراوان نشان داده و بر خلاف مسیر رود که او را به سمت قایم کردن خود در زمان پریود و یا بهتر بگویم قایم کردن پریود خود میراند ، شنا کند. در صورت چنین خواستی ، او باید از نوار و لوله ی بهداشتی خود که تاکنون نقش نجات دهنده برای او داشته اند دست بردارد و آماده گی کامل برای خراب کردن یک دست کامل ملافه و حوله را داشته باشد و به مایعات بدنش اجازه دهد که با بدنش و محیط اطرافش و شریکش تماس پیدا کند.

نگران نباشید ... ، زندگی همچنان بعد از این واقعه ادامه پیدا خواهد کرد ...
آنکه عشق ميکارد اشک درو ميکند...
     
  
مرد

 
اکثر خانم‌ها تا به حال چندین بار اختلالات و بی‌نظمی‌های قاعدگی را تجربه کرده‌اند. این اختلالات تا حدودی طبیعی محسوب می‌شوند اما اگر روزی متوجه شوید عادت ماهانه‌تان در هر دوره کمتر می‌شود و دیگر آن شور و شوق همیشگی را ندارید و احساس می‌کنید پوست‌تان خراب شده و مثل یک خانم میان‌سال شده‌اید، شاید باید این بی‌نظمی‌ها را جدی‌تر بگیرید و هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

یائسگی قبل از 40سالگی امر بعیدی نیست و بی‌توجهی به آن می‌تواند عوارضی جدی از جمله پوکی استخوان را در پی داشته باشد. دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و فوق تخصص نازایی و لاپاراسکوپی شما را با انواع نارسایی‌های تخمدان و راه‌های تشخیص و درمان آنها آشنا مي‌كند.


قبل از 40 سالگی یائسه شده‌اید؟

علائم نارسایی اولیه تخمدان به این صورت است که اصلا قاعدگي اتفاق نمی‌افتد و سینه‌ها بزرگ نمی‌شوند و علائم ثانویه جنسی از جمله رشد موی زیر بغل و قسمت تناسلی بروز نمی‌کنند. اما در نارسایی ثانویه معمولا این علائم ظهورکرده و بعد بيمار دچار یائسگی زودرس می‌شود. به عبارت دیگر قاعدگي‌اش قطع می‌شود، سطح استروژن بدنش افت می‌کند، علائم گرگرفتگی و درد مفاصل و درد استخوان‌ها به علت پوکی استخوان پیدا می‌کند، لیبیدو و میل جنسی اش کاسته می‌شود، دچار خشکی واژن شده و کیفیت پوستش خراب می‌شود.

یعنی درست همان علائمی که در یائسگی اتفاق می‌افتد برای یک خانم زیر 40 سال رخ می‌دهد. چه در سنین بالا و چه در خانم‌های جوان این موضوع می‌تواند به علت عوامل فیزیکی محیطی اتفاق بیفتد. برای مثال قرار گرفتن مداوم در معرض دود و آلودگی، مواد شیمیایی، اشعه رادیولوژی و رادیوهیدروتروپ، همچنین استفاده از داروهای شیمی‌درمانی برای درمان سرطان می‌توانند این مشکلات را بیافرینند. متاسفانه در کسانی که بیماری‌های سیستم ایمنی دارند ازجمله رماتیسم و آرتریت روماتوئید، لوپوس یا بیماری‌های دیگری از این قبیل و حتی کولیت اولسروز که باید برای مدتی از داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی و گاهی حتی داروهای ضدسرطان استفاده کنند همگی این داروها اثرات بدی روی کارکرد تخمدان می‌گذارند و منجر به زودتر از کار افتادن تخمدان و ایجاد علائم یائسگی می‌شوند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
خانم‌هایی که اصلا قاعدگی را تجربه نکرده‌اند!

در بیماری نارسایی تخمدان به دلیل کمبود ذخایر بنیادی تخمدان یا عوامل فیزیکی و محیطی و استرس‌های روحی، ترشح استروژن توسط تخمدان کاهش پیدا می‌کند. این نارسایی می‌تواند به صورت اولیه یا ثانویه باشد. در نارسایی اولیه تخمدان از همان ابتدا حدود 12 سالگی تخمدان شروع به تخمک‌گذاری نمی‌کند و به هیچ عنوان فولیکولی نمی‌سازد، درنتیجه قاعدگي صورت نمی‌گیرد. سطح استروژن در بدن این دختران جوان معمولا بسیار پایین است و در عوض سطح هورمون‌های هیپوفیزی FSHو LH شان بسیار بالا است. نارسایی یا کم‌کاری ثانويه تخمدان نیز معمولا به این صورت است که یائسگی قبل از 40 سالگی اتفاق می‌افتد که در این شرایط نیز سطح هورمون استروژن و استرادیول کاهش پیدا می‌کند و سطح هورمون‌های هیپوفیزی FSH و LH معمولا بالای 40 می‌رود.


مشکل از تخمدان است یا هیپوفیز؟!


برای تشخـیص نارسایی تخمدان میزان هورمــون‌های FSH ،LH، استرادیول و به‌تازگی هورمون AMH مورد آزمایش قرار می‌گیرند. این آزمایش‌ها به ما نشان می‌دهند که واقعا بيمار در چه حالی قرار دارد. متاسفانه اشتباهی که رخ می‌دهد این است که گاهی اوقات هیپوفیز یا حتی هیپوتالاموس مشکل دارند و مشکل از خود تخمدان نیست به این صورت که بيمار FSH و LH پایینی دارد و به دليل پایین بودن سطح این هورمون‌هاست که تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود. این دسته از افراد خوشبختانه به درمان طبی جواب می‌دهند و حتی می‌توانند با تخمک خودشان بارور شوند اما آن دسته دیگری که نارسایی اولیه تخمدان یا نارسایی ثانویه واقعی تخمدان دارند و FSH و LH شان بالاست و استرادیول پایینی دارند معمولا برای باروری شان دچار مشکل می‌شویم و باید از تخمک فرد دیگر استفاده کنیم.

نارسایی تخمدان درمان قطعی ندارد


نارسایی تخمدان درمان قطعی ندارد و معمولا نمی‌توان کاری کرد که تخمدان حالت عادی خود را پیدا کند. فقط اگر در مرحله قبل از یائسگی باشد به بيمار توصیه می‌کنیم آرامش روحی داشته باشد و اگر در تماس با مواد محرک است از آنها دور شود و اگر هنوز بچه‌دار نشده است سریع‌تر با داروهای تحریک تخمک‌گذاری حامله شود. هر زمان هم که یائسگی اتفاق افتاد می‌توان از همان درمان‌هایی استفاده كرد که برای خانم‌های یائسه به کار می‌روند. به این ترتیب که اول باید حتما ماموگرافی و بررسی دقیق رحم و سینه انجام شود. اگر سرطانی در کار نباشد تا 50 سالگی می‌توان از درمان‌های جایگزین هورمونی استفاده كرد.

در این صورت این خانم‌ها می‌توانند تا 50سالگی کیفیت واقعی زندگی خود را داشته باشند و عوارض یائسگی را تجربه نکنند. استفاده از این درمان‌ها معمولا بعد از 50 سالگی دیگر توصیه نمی‌شود. در دختران جوانی هم که دچار نارسایی اولیه تخمدان هستند و مشخص شده است که مشکل‌شان از هیپوفیز نیست، توصیه می‌شود درمان‌های جایگزینی هورمون هرچه زودتر شروع شود تا دچار عوارضی چون پوکی استخوان، عدم رشد قدی و... نشوند. مصرف این هورمون‌ها باید با کنترل دقیق باشد. در غیر این صورت می‌توانند برای سینه خطرناک باشند. نکته آخر اینکه ورزش کردن باعث بهبود علایم ناشی از نارسایی تخمدان و استرس باعث تشدید این علائم می‌شود.

با تخمدان پلی‌کیستیک اشتباه نگیرید!


در ایران بسیاری از پزشکان بیماری تخمدان پلی کیستیک را با تنبلی و نارسایی تخمدان یکسان می‌دانند درحالی که این دو متفاوت هستند. فردی که مبتلا به تنبلی تخمدان است سطح استروژن خونش کاهش یافته است و ممکن است دچار یائسگی زودرس شود. درواقع تنبلی تخمدان نوعی نارسایی تخمدان است که معمولا بعد از 40سالگی رخ می‌دهد اما برخی افراد قبل از 40 سالگی دچار تنبلی تخمدان می‌شوند و هورمون‌های‌شان شبیه به یائسه‌ها می‌شود. به این صورت کهFSHشان بالا و AMH شان پایین می‌رود؛ درست برعکس مبتلایان به بیماری تخمدان پلی کیستیک. مبتلایان به تخمدان پلی‌کیستیک دارای AMH بالا و FSH طبیعی یا پایین هستند. اما در مبتلایان به تنبلی تخمدان هیپوفیز به طور مداوم در حال کار کردن است تا تخمدان را مجبور به کار کند اما موفق نمی‌شود و AMH شان پایین می‌آید یعنی کیفیت فولیکول‌های‌شان واقعا خراب شده است. درمورد این افراد خیلی نمی‌توان به باروری‌شان کمک كرد و بیشتر آنها باید از تخمک اهدایی استفاده کنند اما در بیماری پلی کیستیک بیشتر افراد را می‌توان باردار كرد.

سن یائسگی ارثی است


بسیاری از اوقات وقتی از خانم‌هایی که زیر 40 سال دچار نارسایی زودرس تخمدان می‌شوند در مورد سابقه خانوادگی‌شان سوال می‌کنیم متوجه می‌شویم مادر، خواهر، خاله یا عمه‌شان نیز زیر 40سال دچار یائسگی شده‌اند. در واقع سن کارکرد تخمدان در هر خانواده متفاوت است و می‌تواند ارثی باشد. حتما شنیده‌اید که در یک خانواده یائسگی در 55 سالگی اتفاق می‌افتد اما متاسفانه در خانواده‌ای دیگر همه خانم‌ها زیر 40سال یائسه می‌شوند.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
همه چیز در مورد یائسگی
یائسگی یک مرحله طبیعی از زندگی زنان است که با یک سری تغییرات همراه است. برخی از تغییرات دورة یائسگی، مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی عروقی، مشکلات ادراری، کم شدن ترشحات زنانه و تغییرات پستان ها تا دورة سالمندی نیز باقی مانده و یا بیشتر می شود. در بعضی از مردان سالمند نیز با افزایش سن و کاهش هورمون مردانه ، به طور طبیعی تغییراتی ایجاد می شود. بنابراین لازم است که با انجام توصیه های گفته شده در این فصل از زندگی، این مشکلات و عوارض آنها را کاهش داد.
سن یائسگی ۵۱ سالگی است اما از ۴۰ تا ۶۰ سالگی در زنان مختلف می تواند متفاوت باشد. یائسگی زیر ۴۰ سال را یائسگی زودرس می گویند .

خانم ها باید بدانند یائسگی یأس از زندگی نیست خانم ها باید یائسگی را به عنوان یک پیامد خوش از دوران سن باروری خود تلقی کنند، همان طور که در زمان بلوغ (که یک مرحله از زندگی می باشد) نباید فکر کنند که پریود شدن یک پدیده بد می باشد.باید بدانند این مرحله نیز جزو فیزیولوژی و کارکرد بدن یک خانم است و باید آن را با روی خوش بپذیرند و کارهای مناسب این مرحله را انجام دهند. لازم به ذکر است، سن متوسط یک خانم بعد از یائسگی، دقیقا برابر سن متوسط زمان باروری او می باشد(حدود ۳۰ سال).

نشانه های یائسگی یا پیش یائسگی چه چیزهایی هستند:

گر گرفتگی

احساس گرم شدن ناگهانی و شدید که به طور متوسط ۴ الی ۵ دقیقه طول می کشد. گاهی این احساس با تپش قلب، سرگیجه، ضعف، تعریق و در انتها احساس سرما همراه است. علت گرگرفتگی، کاهش و قطع تدریجی هورمون استروژن از تخمدان هاست. گرگرفتگی در طول شب، شایع تر از روز است. این گونه حالات و تغییرات جسمی زنان، گاهی به حدی هستند که مانع خواب شبانه می شوند و زنان را به اختلالات خواب دچار می سازند.

اما نگران نباشید با چند ایده ی زیر می توان این احساس گرما(گر گرفتگی) را می توان کنترل کرد :

از مواردی که این حالت را تشدید می کند می توان به مصرف نوشیدنی های داغ، غذاهای ادویه دار، الکل، آب و هوای گرم و حتی اتاق گرم، کافئین (قهوه، چایی، شکلات، کولا)، خوردن غذای زیاد یا سریع،استرس یا هیجان اشاره کرد.

* مرتب و به مقدار متوسط ورزش کنید.

*از روش‌های تنفس عمیق یا ریلاکسیشن استفاده نمایید.

*عوامل محرک را از زندگی روزمره خود حذف کنید مانند قهوه، الکل، غذاهای اوره‌دار نوشابه‌های داغ با لباس گرم

*مقدار قند خونتان باید در یک حد ثابت باشد، بدین منظور:

*هر ۵ـ۴ ساعت غذا بخورید(کم و سبک). از مصرف زیاد قند و قهوه، چای پررنگ و کاکائو خودداری کنید.

*هرگز پرخوری نکنید

*حداقل یکی از عناصر زیر را به غذای خود اضافه کنید:

ـ ویتامینE م( IUم۱۲۰۰-م۸۰۰ ) منقسم به ۳ـ۱ روز.

ـ ویتامین C به همراه بیوفلاونوئید (mgم ۳۰۰۰ ـ۱۰۰۰)

ـ گیاهان شامل جین‌سنگ، ریشه شیرین‌بیان، برمادران، مریم گلی، فلفل بری (این گیاه در ایران به صورت قطره‌های ۳۰ میلی‌لیتری با نام ویتاگنوس (vitagnus) فرموله شده است.

اختلالات خواب

کمبود خواب طولانی مدت می تواند منجر به تغییر خلق و عواطف شود.در صورتی که مشکل خواب دارید از مصرف نوشابه های کافئین دار و ورزش و فعالیت بدنی قبل از خواب اجتناب نمایید، همچنین بهره گیری از تکنیک ها و تمرینات تمدد اعصاب مانند تنفس عمیق، شل کردن ماهیچه ای پیش رونده، می توانند سودمند باشند. می توانید برخی کتاب ها و یا نوارها یا سی دی هایی در مورد انواع تمرینات مختلف آرام کننده و شل کردن ماهیچه ای تهیه کرده و از آن ها استفاده نمایید.

پوکی استخوان

این وضعیت تحلیل رفتن استخوانها و افزایش خطر شکستگی آنها بخصوص در لگن و ستون مهره ها می باشد. سطح استروژن در دوره یائسگی پایین افتاده و پایین می ماند بنابراین خطر پوکی استخوان را افزایش می دهد.

این خطر برای زنان لاغر اندام، سفید پوستان یا روشن پوستان بیشتر است. اقداماتی برای پیشگیری از پوکی استخوان شامل غذای پر کلسیم و ورزش منظم باید پیش از شروع یائسگی آغاز شوند. علت این امر این است که زنان شروع به از دست دادن توده استخوانی پس از سن ۳۰ سالگی می کنند، اما شکستگی های ناشی از پوکی استخوان تا ۱۰ تا ۱۵ سال پس از یائسگی بروز نمی کند.

هیچ وقت برای شروع عادات سلامتی دیر نیست اما زود شروع کردن تفاوت بسیار زیادی در سنین پیری برای شما دارد. پوکی استخوان یک علت عمده ناتوانی در زنان مسن است. یک پنجم زنانی که دچار شکستگی های ناشی از پوکی استخوان می شوند به دلیل عوارض ناشی از این شکستگی ها از بین می روند.

در زمان یائسگی بعضی پزشکان درخواست آزمایش سنجش تراکم استخوانی می نمایند و زنانی را که در خطر پوکی استخوان هستند یا به آن مبتلایند را درمان می کنند. اما منتقدین عقیده دارند که این نتایج ممکن است، غیر دقیق باشد و همیشه پیشبینی صحیحی از بروز شکستگی نمی دهند.

به دلیل این اختلاف نظر، پیشنهاد می شود که تمام زنانی که در خطر پوکی استخوان هستند، بدون توجه به نتایج سنجش تراکم استخوانی درمان شوند.

افسردگی

به نظر نمی رسد تغییرات فیزیکی یائسگی خطر افسردگی را افزایش دهند. به هر حال تغییرات بزرگی زندگی مانند یائسگی بر خلق و عواطف تأثیر می کند و خطر ایجاد افسردگی را افزایش می دهد.

تحریک پذیری

بعضی زنان تحریک پذیری یا سایر تغییرات عاطفی را گزارش می کنند. تحریک پذیری بطور شایع به وسیله خواب ناکافی ناشی از گر گرفتگی های شبانه ناشی می شود. به هر حال برخی زنان تحریک پذیر نمی شوند.

بیماریهای قلبی عروقی

پیش از یائسگی زنان خطر کمتری نسبت به مردان برای ابتلا به حمله قلبی یا مغزی دارند. پس از یائسگی این خطر در زنان افزایش می یابد و پس از ۶۵ سالگی با مردان برابر می شود.

آزمایش دیگری که درخواست می شود، آزمایش نمونه برداری از رحم است.

تغییراتی که طی یائسگی بروز می کند تا پایان عمر دوام می آورد. یک زن یکسال تمام پس از بروز آخرین قاعدگی اش یائسه تلقی می شود.

رژیم غذایی، ورزش و شیوه زندگی می تواند، نشانه ها و عوارض یائسگی را کم کند. شما می توانید:

ویتامین د مصرف کنید

ویتامین د می تواند به بدن کمک کند که کلسیم کافی از غذا دریافت نماید. می توانید ویتامین د کافی تنها با چند دقیقه در روز قرار گرفتن در معرض آفتاب دریافت کنید.

کلسیم مصرف کنید

زنان باید روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت نمایند. منابع خوب کلسیم موارد زیر هستند:

- سبزیهای برگ سبز (به جز اسفناج که حاوی ترکیبات دیگری است که می تواند میزان کلسیم قابل جذب از غذا را کاهش دهد) یک فنجان شلغم سبز ۱۹۷ میلی گرم کلسیم و کلم بروکلی ۹۴ میلی گرم کلسیم را تأمین می نماید.

- لبنیات- یک فنجان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم و یک فنجان ماست ۳۷۲ میلی گرم کلسیم تآمین می نماید پنیر منبع دیگری است. ۳۰ گرم پنیر سویسی ۲۷۲ میلی گرم کلسیم تأمین می کند.

- ساردین و سالمون – ۱۲۰ گرم ساردین ۴۲۹ میلی گرم کلسیم و ۱۲۰ میلی گرم سالمون ۲۳۹ میلی گرم کلسیم تأمین می نماید.

- نشن- یک فنجان لوبیا ۱۲۷ میلی گرم کلسیم تأمین می نماید.

تعدادی از داروها برای در مان علائم یائسگی استفاده می شوند. شایعترین درمان، درمان جایگزین هورمونی است. به آن درمان جایگزینی استروژن هم گفته می شود. این درمان شامل دریافت استروژن با یا بدون پروژسترون است برای جایگزینی فقدان طبیعی هورمونها بعد از یائسگی می باشد.

در این درمان هر روزه ترکیبی از استروژن و پروژسترون به طور منظم استفاده میشود تا مشکلات مربوط به یائسگی کنترل شود یا تسکین یابد. زمانی که زن دیگر رحم ندارد استروژن می تواند به تنهایی تجویز شود. زمانی که رحم هنوز وجود دارد ترکیب استروژن و پروژسترون تجویز می شود. پروژسترون برای تعدیل اثرات استرژن بر روی رحم و کاهش خطر سرطان رحم مفید است.

خوشبختانه بسیاری از علائم و نشانه های همراه با یائسگی موقتی و گذرا هستند.

کاهش ناراحتی های واژن:

برای خشکی واژن و ناراحتی در آن منطقه، از نرم کننده های حلال در آب واژن مانندKY jelly ، مرطوب کننده ها مانند Replens و Vagisil یا استروژن واژنی استفاده کنید.

اگر احساس گرگرفتگی خواب شما را مختل می کند پس ممکن است نیاز باشد تا قبل از این که بتوانید استراحت کافی داشته باشید راه حلی برای مدیریت و تسکین گرگرفتگی ها بیابید.

توانایی بخشیدن به ناحیه کف لگن:

تمرینات تقویت کننده ماهیچه های کف لگن موسوم به تمریناتKegel ، می تواند برخی از انواع بی اختیاری های ادراری را بهبود بخشد.

تغذیه صحیح:

یک رژیم غذایی متعادل باید شامل یک طیف متنوع از: میوه جات، سبزیجات و غلات کامل باشد و از طرف دیگر باید مصرف چربی های اشباع، روغن ها و قند ها محدود گردد و نیز می بایست روزانه ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم و ۴۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین المللی ویتامین D دریافت گردد. در صورت نیاز داشتن، از پزشک معالج خود در مورد مکمل هایی که حاوی مقادیر کافی کلسیم و ویتامین D هستند سئوال کنید.

سیگار کشیدن خطر بیماری های قلبی، سکته، سرطان و تعدادی از مشکلات سلامتی را افزایش می دهد. همچنین موجب افزایش گر گرفتگی و یائسگی زودرس می شود. باید توجه داشته باشید که هیچ وقت برای بهره مندی از فواید ترک سیگار دیر نیست.

* از تمرینات یوگا بهره ببرید:

مطالعات مقدماتی نشان می دهند که یوگا به عنوان نوعی ورزش که شامل تنفس های کنترل شده و ژست های مناسب است، ممکن است در کاهش گرگرفتگی زنان در دوره پیش از یائسگی مفید باشد. کلاس های یوگا اغلب در برخی باشگاه ها و مراکز برگزار می شوند. می توانید در یک کلاس یوگا ثبت نام کنید تا فرا بگیرید که چگونه از ژست ها و حالت های یوگا و تنفس صحیح بهره مند گردید.

* داشتن یک الگوی منظم برای ویزیت شدن و چک شدن:

با پزشک خود در مورد وقت ماموگرافی، آزمایش پاپ اسمیر، آزمایش چربی خون(کلسترول و تری گلیسرید) و دیگر تست های غربالگری مشورت کنید.

به طور کلی می توان گفت یائسگی بخش طبیعی و اجتناب ناپذیر زندگی زنان است و برای هر زنی رخ خواهد داد. تنها با آگاهی از ویژگی های خاص این دوران است که می توان با منطقی ترین شیوه ها با مسائل و مشکلات این دوره به مقابله برخاست. بیشتر خانم ها قادرند این تغییرات را به آسانی و بدون ابتلا به بحران خاصی طی کنند.

به طور کلی یائسگی طی سه مرحله ظاهر می شود:

الف) دوره شروع که توام با نامرتبی و کاهش پریودهای ماهیانه است.

ب) دوره میانی که آغازگر بیماری های خاص زنان و رسیدگی های تغذیه یی- پزشکی (مثل گرگرفتگی، تپش قلب و تغییر خلق و خو) است.

ج) دوره پایانی که همراه با قطع کامل پریود های ماهیانه به مدت یک سال است.آنچه در این مقاله می خوانید راهکارهایی است برای کاهش عوارض یائسگی در زنان .

از دیگر سفارشات برای خانم ها یائسه این است که گوشت نخورند ؛چوت زنانی که در سنین یائسگی بوده و به میزان زیاد از گوشت قرمز و لبنیات استفاده می کنند، بیشتر از همسالان خود در معرض خطر بیماری های قلبی قرار دارند.به گزارش پایگاه بهداشت ایتالیا، نتیجه این تحقیقات بر روی ۲۹۰۰ زنان یائسه انجام شده نشان می دهد، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در زنان یائسه ای که بیش از ۴۰ درصد از رژیم غذایی شان را گوشت قرمز و انواع لبنیات به ویژه پرچرب تشکیل می دهد، تقریباً دو برابر افراد دیگر است.این بررسی ها همچنین حاکی از آن است که زنانی که به مدت ۱۵ سال رژیم غذایی پرچرب و پروتئین دارند، ۴۵ درصد بیشتر از سایرین دچار بیماری های قلبی و عروقی می شوند.

نفس عمیق فراموش نشود : روش‌های ریلاکسیشن که بر آرامش روح و روان تاکید دارد، علائم گرگرفتگی را کاهش می‌دهد. محققان معتقدند که خانم‌هایی که نمی‌توانند هورمون استفاده کنند، می‌توانند از این تکنیک بهره‌مند شوند. :اساس این تکنیک به این شرح است: در وضعیت راحتی بنشینید، چشمانتان را ببندید و تمام عضلات خود را شل کنید. در حالی که به عبور هوا از میان بینی خود توجه کامل دارید، روی آن تمرکز کرده و به‌آرامی هوا را داخل و خارج کنید (دم و بازدم).

ـ رژیم غذایی: عناصر جذب‌شده از غذاها در ساختمان هورمون‌ها نقش دارند و حذف این عناصر حیاتی از غذاها موجب برهم خوردن تعادل هورمونی بدن می‌شود. خوردن غذاهای فاقد ارزش تغذیه‌ای مانند دسرهای شیرین، قهوه و... مناسب حال خانم‌های یائسه نیست. زیاده‌روی در خوردن مواد شیرین در یائسگی باعث بدتر‌شدن اوضاع است.

ـ هورمون‌‌های گیاهی: برخی گیاهان، غذاها و ادویه‌ها حاوی مواد طبیعی هستند که فیتوهورمون نامیده می‌شوند و به بدن در تولید طبیعی استروژن و پروژسترون کمک می‌کنند. چون این هورمون‌های گیاهی به‌طور سیستمیک عمل می‌کنند، طیف وسیعی از ناراحتی‌ها مثل گرگرفتگی، اختلال قاعدگی و تومورهای فیبروئید را درمان می‌کنند. غذاهایی مثل لوبیا، سویا و یام (yam) باعث تشکیل هورمون‌ها شده و بسیاری از مشکلات یائسگی را برطرف می‌کند.

خونریزی بعد از یائسگی Postmenopausal bleeding

خونریزی ازرحم که حداقل شش ماه پس از قطع قاعدگی رخ می دهد را خونریزی بعد از یائسگی گویند.

علل این خونریزی :این خونریزی می تواند نشانه ای از بیماریها متعدد وولو، واژن ، سرویکس و مجرای ادرار باشد. شایع ترین علل خونریزی که کمتر جدی می باشد ، آتروفی واژن است که در این حالت واژن به علت کاهش سطوح استروژن پس از یائسگی خشک و ملتهب و در نتیجه آتروفی می شود . خونریزی پس از یائسگی می تواند به علت بیماری سرویکس نظیر سائیدگی (erosin) آن ونیز سرطان سرویکس باشد . در این بیماریها ، خونریزی از سرویکس ممکن است بیشتر پس از مقاربت رخ دهد . این خونریزی ممکن است به علت ضخیم شدن آندومتر(لایه داخلی رحم) یا رشد بافت سرطانی یا غیر سرطانی در رحم باشد . سرطان ولو و واژن ممکن است منجر به این خونریزی گردد، هر چند این دو بیماری بسیار نادرند.

اقدامات درمانی برای خونریزی بعد یائسگی:پزشک واژن و سرویکس را نظیر ناهنجاری معاینه خواهد نمود . اگر قسمتهای غیر طبیعی در واژن دیده شد ، یک نمونه کوچک از بافت برای آزمایش میکروسکوپی برداشته می شود . همچنیین پزشک ممکن است آزمایش اسمیر سرویکس را انجام دهد و این امر به منظور بررسی سلولهای غیر طبیعی در سرویکس می باشد . در بعضی موارد یک نمونه از بافت آندومتر جهت تجزیه و تحلیل ممکن است برداشته شود .

سونوگرافی ممکن است انجام شود . این کار به منظور نشان دادن رحم و اندازه گیری ضخامت مخاط آن است . داخل رحم نیز ممکن است معاینه شود .

درمان خونریزی: پس از یائسگی متفاوت است و بستگی به عامل زمینه ای دارد . کرمهای استروژن که در واژن استعمال می شوند ممکن است به منظور بهبود آتروفی و خشکی واژن تجویز شوند . ممکن است جراحی جهت برداشتن بافت سرطانی ضرورت داشته باشد . همچنین جراحی به منظور معالجه بیماریهای سرویکس و رحم نظیر پولیپ سرویکس یا آندومتر ضخیم شده انجام می شود. در صورت معالجه بیماری زمینه ای ، این خونریزی میبایست متوقف شود.
بودی تـــــــو تو بغلم

گردنت بود رو لبم
     
  
مرد

 
یک نکته دخترانه برای سلامت جنسی

در سال های اخیر سن قاعدگی در دختران به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.پژوهش های محققان انگلیسی نشان می دهد دخترانی که در دوران کودکی رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز دارند، دچار قاعدگی زودرس می شوند.

برای انجام این مطالعه رژیم غذایی ۳۰۰۰ دختر ۱۲ ساله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مصرف گوشت به میزان بیش از ۸ بار در هفته موجب بلوغ زودرس و قاعدگی زودتر از موعد در این دختران می‌شود.در حقیقت مشخص شد که احتمال قاعدگی زودرس (در سن ۱۲ سالگی و یا قبل از آن) در دخترانی که به مقدار زیاد گوشت قرمز می خورند، ۷۵ درصد بیش از سایر دختران است. این تحقیق همچنین نشان داد که اضافه وزن و چاقی در دختران نیز موجب تسریع سن قاعدگی می شود.

در سال های اخیر سن قاعدگی در دختران به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و دلیل آن تغییر در الگوی تغذیه و افزایش شیوع چاقی است چرا که این عوامل تعادل هورمونی را تحت تاثیر قرار می دهند.


قاعدگی زودرس و سرطان سینه

متخصصان معتقدند که میان قاعدگی زودرس و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه ارتباط وجود دارد. این ارتباط می تواند به این دلیل باشد که در نتیجه قاعدگی زودتر از موعد، سطح استروژنی که بدن یک زن در طول زندگی تولید می کند، افزایش می یابد.متخصصان تغذیه تاکید می کنند که این نتایج به معنی حذف گوشت قرمز از رژیم غذایی دختران نیست، زیرا گوشت قرمز منبع غنی آهن بوده و نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی فقر آهن دارد، بلکه توصیه می شود در مصرف این ماده غذایی افراط نشود.

شرح این مطالعه در مجله تغذیه و بهداشت عمومی آمریکا به چاپ رسیده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
کاهش دردهای زمان پریود یا قاعدگی

با افزایش سن، علائم دردهای پریود شدیدتر می‌شود. اما برای دختران جوان و نوجوان نیز، این عارضه می‌تواند کاملا آزاردهنده و دردسرساز باشد.

این علائم کاملا متنوع و متغیر است اما برخی از شایع‌ترین علایم و نشانه‌هایش عبارتند از :

دل درد، ناپایداری خلقی، تحریک پذیری، تنش عصبی، سردرد، افزایش اشتها، تپش قلب، ضعف، سرگیجه و غش، افزایش وزن، ورم دست و پا، تورم و حساسیت پستان‌ها، میل شدید به شیرینی‌جات، احساس ورم و نفخ شکم، افسردگی، ضعف حافظه و بیخوابی.

افرادی که در رژیم غذایی خود به مقدار کافی از غذاهای حاوی ویتامین D و کلسیم مانند شیر و پنیر و سایر لبنیات و همچنین جوانه‌ها و کلم بروکلی استفاده می‌کنند، دچار کمترین میزان علایم این بیماری می‌شوند. دلیل کاهش علایم و دردهای پیش از قاعدگی توسط مواد مزبور، افزایش سطح هورمون‌های زنانه مثل استروژن و در عین حال کاهش پروژسترون است.

با مصرف روزی ۲ پیمانه ماست به همراه زیره سیاه ( به علت خاصیت باد شکنی) این علایم به شدت کاهش پیدا می کنند. ماست غنی از کلسیم است که به طور طبیعی سیستم عصبی را آرام می کند و مانع از بروز علایم دردناک می شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
شش سوال زنان از متخصص زنان و زایمان درباره قاعدگی

اگرچه بیشتر زنان تصور می‌کنند درباره قاعدگی اطلاعات کافی دارند؛ مواردی هست که خیلی از آنان درباره‌اش بی‌اطلاع‌اند و همیشه ممکن است در این خصوص، اتفاقاتی بیفتد که تاکنون با آن مواجه نشده باشند. این مطلب، شما را با رایج‌ترین پرسش‌هایی که زنان درباره قاعدگی می‌پرسند، آشنا می‌کند و پاسخ متخصصان زنان و زایمان به این پرسش‌ها را نیز با شما در میان می‌گذارد....

۱) چرا قاعدگی، خلق و خوی آدم را تغییر می‌دهد؟

اصولا نشانگان پیش از قاعدگی به این دلیل رخ می‌دهد که بدن به تغییرات هورمونی حساس می‌شود. ۱۰ روز قبل از شروع قاعدگی، سطح هورمون‌هایی مثل پروژسترون و استروژن به سرعت تغییر می‌کند و این تغییر سبب بروز علایمی مثل نفخ، تغییرات خلق و خو، سردرد، حساسیت پستان‌ها و خستگی می‌شود. نزدیک ۹۰ درصد از زنان قبل از قاعدگی‌شان این نشانه‌ها را تجربه می‌کنند. حدود۲۰ درصد از آنها حتی دچار نشانه‌های شدیدتر می‌شوند که بر فعالیت‌های طبیعی‌ زندگی‌شان و حتی بر روابط فردی آنها تاثیر می‌گذارد.

▪ اما چه باید کرد؟

اول اینکه مطمئن شوید که از نظر جسمی مشکلی ندارید. بعدش باید سعی کنید ورزش کنید مخصوصا وقتی احساس می‌کنید خلق شما تنگ شده است. مایعات فراوان بنوشید؛ حتی هر ۲ ساعت یک بار. اگر با این کارها بهتر نشدید از پزشک خود کمک بگیرید. مکمل‌های کلسیم و ویتامین‌ها نیز در کاهش نشانه‌های پیش از قاعدگی موثر هستند. گاهی مصرف قرص‌های ضدبارداری با نظر پزشک و در موارد شدید مصرف ضدافسردگی‌ها سبب بهبود این نشانه‌ها می‌شود.

۲) چرا گاهی اوقات قاعدگی‌ نامنظم می‌شود؟

عادات ماهیانه زنان هر ۲۸ روز یک بار تکرار می‌شود اما گاهی پیش می‌آید که شما دو ماه یک بار رگل شوید و گاهی هر ۲۶ روز ، ۳۵ یا ۴۲ روز یک‌بار. قاعدگی طبیعی باید به فاصله ۲۵ تا ۳۵ روز رخ ‌دهد؛ یعنی از شروع اولین خون‌ریزی تا خون‌ریزی بعدی باید این‌قدر طول بکشد. بسیاری از زنان احساس می‌کنند که قاعدگی‌شان طبیعی نیست؛ یعنی قاعدگی در یک روز در هر ماه اتفاق نمی‌افتد. این افراد نباید نگران شوند؛ چرا که لازم نیست دقیقا در همان روز ایجاد شود. تغییر دو سه روز در ایجاد قاعدگی مشکل خاصی نیست. اما در صورتی که این فاصله به کمتر از ۲۵ یا بیشتر از ۳۵ روز برسد باید با پزشک مشورت کنید. عادات ماهیانه به ویژه در دوران نوجوانی و سال اول بلوغ تقریبا اصلا مرتب نیست چون سیستم هورمونی بدن هنوز کار خود را به خوبی آغاز نکرده است. این امر ممکن است دو سال یا حتی بیشتر هم ادامه یابد. حدود ۴۵ تا ۵۰ سالگی نیز که اکثر زنان به سن یائسگی نزدیک می‌شوند، دستگاه هورمونی تقریبا خسته و عادات نامرتب می‌شوند. این حالت تا زمان یائسگی ادامه خواهد داشت!

حتی اگر موضوع سن را هم کنار بگذاریم باز هم نامرتب بودن عادات ماهیانه امر بسیار بااهمیتی نیست. اما اگر عادات ماهیانه شما مدت‌هاست نامرتب است، توصیه می‌کنیم به متخصص زنان مراجعه کنید. استرس یا شوک روانی می‌تواند سبب قطع روند تخمک‌گذاری و اختلالاتی در ترشح پروژسترون شود. مشکلات تیروییدی، هیپوتالاموس یا هیپرفیز که در تولید هورمون‌های زنانه دخیل‌اند هم می‌تواند سبب نامرتبی عادات شود. حتی ممکن است تخمدان‌ها دچار مشکلی باشند و با وجود فرمانی که از مغز دریافت می‌کنند، هورمون کافی تولید نکنند! جالب است بدانید افزایش ترشح هورمون مردانه هم سبب نامرتبی دوره‌ها می‌شود. عفونت، تومور، فیبروم یا آندومتریوز هم می‌توانند از علل احتمالی باشند.

استرس، اضطراب و اتفاقات نگران‌کننده به دلیل تغییر در زمان تخمک‌گذاری سبب بروز قاعدگی غیر از موعد مشخص می‌شود. یکی از دلایل دیگر بی‌نظمی یا قطع قاعدگی باروری، اضافه وزن، کاهش وزن، اختلالات تغذیه‌ای و ورزش‌های سنگین است.

۳) چرا گاهی اوقات قاعدگی‌ دردناک می‌شود؟

عده‌ای از زنان دچار دردهای شدیدی هنگام قاعدگی می‌شوند و این نشانه‌ها هم در آنها بیشتر است: تغییرات خلقی و عاطفی، کاهش انرژی و حس خستگی. اما این نشانه‌ها با درمان‌های متفاوتی کاهش یافته و از شدت‌شان کم می‌شود. بیش از نیمی از زنان در هنگام قاعدگی دچار درد می‌شوند و برخی از آنها به مدت ۱ تا ۳روز توانایی انجام فعالیت‌های روزمره را ندارند.

درد معمولاً در محل کمر و زیر شکم و پهلوها ظاهر می‌شود و به صورت قولنجی است؛ یعنی شدت آن کم و زیاد می‌شود. درد در روز اول شدید است و به تدریج کاهش می‌یابد. دردگاهی با تهوع، استفراغ، ضعف، خستگی و سردرد همراه است. درد قاعدگی ممکن است در همه دوره‌های خونریزی یا فقط در بعضی از دوره‌ها اتفاق بیافتد. قاعدگی دردناک معمولاً با افزایش سن و پس از ازدواج و زایمان کاهش می‌یابد.

اصولا درد قاعدگی به دلیل ترشح پروستاگلاندین‌ها ایجاد می‌شود. پروستاگلاندین‌‌ها موادی هستند که از بافت‌های نکروزه‌ یا فاسدی که ریزش می‌کنند، ترشح می‌شوند و سبب ایجاد دردقاعدگی می‌شود. هر ماده‌ای که بتواند پروستگلاندین‌‌ها را مهار کند می‌تواند سبب کاهش درد قاعدگی شوند. بر حسب شدت درد می‌توان برای تسکین درد قاعدگی از شیوه‌های مختلفی استفاده کرد:

▪ اگر درد قاعدگی شدید نباشد استفاده از مسکن‌های ضدالتهاب غیراستروییدی نظیر مفنامیک‌اسید یا ایبوپروفن می‌تواند سبب کاهش درد شود. استفاده از این داروها برای کسانی است که معمولا به مدت یک یا دو روز درد دارند و باید روزهایی که فکر می‌کنند درد قاعدگی‌شان شروع می‌شود قبل از اینکه درد تشدید شود هر ۸ ساعت یک بار از این داروها استفاده کنند. مسکن‌هایی مثل استامینوفن و استامینوفن کدئین‌دار برای تسکین درد تاثیر چندانی ندارد.

▪ در کسانی که درد شدیدی دارند و به مسکن‌هایی که نام برده شد جواب نمی‌‌دهند درمان دارویی، استفاده از قرص‌های جلوگیری است. درکسانی که خون‌ریزی زیاد و درد شدیدی دارند، استفاده از این داروها هم خون‌ریزی را کاهش می‌دهد و هم به تدریج درد آنها را کمتر می‌کند؛ مخصوصا کسانی که دچار مشکل آندومتریوز هستند، یعنی بافت رحمی در محل‌هایی به غیر از حفره رحم رشد کرده است که در این صورت این افراد هنگام قاعدگی دچار درد بسیار شدیدی می‌شوند. مصرف قرص‌های ضدبارداری در این خانم‌ها باعث می‌شود هم کم‌کم بافت خارجی نابه‌جای رحمی از بدن دفع شود و هم دردشان کمتر شده و نیاز به مسکن‌ها هم کمتر می‌شود.

▪ افرادی که دردهای شدیدی ندارند، می‌توانند از روش‌هایی نظیرگرم کردن با استفاده از حوله گرم یا کیسه آب‌گرم و پوشاندن لباس گرم درد را تسکین دهند.

▪ روش‌هایی نظیر فیزیوتراپی با استفاده از دستگاه‌هایی که به شکم متصل می‌شود و ایجاد ارتعاش و ماساژ شکم، کمر،‌ پهلوها باعث تسکین درد می‌شود؛ مگر اینکه علت این درد، پاتولوژیک یا بیماری‌زا باشد که در آن صورت، درمان‌‌های خاص خود را دارد.

▪ افسردگی یکی از دلایل ایجاد و تشدید درد قاعدگی است چرا که افراد افسرده تحریک‌پذیرتر بوده و هر دردی در آنها ممکن است تشدید شود. درمان افسردگی در این افراد می‌تواند درد قاعدگی را نیز در آنها کاهش دهد.

۴) چرا گاهی اوقات بین دو قاعدگی، ترشحات سفیدرنگ دیده می‌شود؟

نگران نباشید؛ این ترشحات طبیعی هستند. این ترشحات در برخی روزها کمتر و گاهی بیشترند. غددی که داخل واژن قرار گرفته‌اند این ترشحات را تولید می‌کنند که نقش اصلی آن جلوگیری از ورود میکروب به داخل رحم است. در میان دو دوره و در زمان تخمک‌گذاری میزان ترشحات افزایش می‌یابد و وجود آنها کمک می‌کند تا در این زمان اسپرماتوزوییدها بتوانند راحت‌تر از دهانه رحم بالا رفته و به تخمک برسند. در حالت طبیعی این ترشحات، بی‌رنگ و بی‌بو هستند اما اگر ترشحات زردرنگ یا سوزناک شدند یا بوی بدی داشتند می‌توانند نشانه بروز عفونت یا قارچ باشند. در این صورت لازم است برای جلوگیری از پیشرفت عفونت به یک پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

۵) آیا ممکن است در دوران قاعدگی هم بارداری اتفاق بیفتد؟

بله، احتمال دارد. کلید تعیین اینکه آیا خون‌ریزی واقعا مربوط به پریود است یا نه، این است گاهی بین دو پریود، لکه‌های خون دیده می‌شود. بعضی از زنان هنگام تخمک‌گذاری کمی خون‌ریزی دارند. اما اگر قاعدگی شما به مدت ۲ ماه قطع شود حتما بارداری اتفاق افتاده است. اگر خانمی در انتهای قاعدگی‌اش مقاربت داشته باشند بسته به طول مدت قاعدگی‌اش تخمک‌گذاری چند روز بعد اتفاق می‌افتد و اگر اسپرم هنوز در بدن‌ مانده باشد ممکن است باردار شود. اما این همیشه اتفاق نمی‌افتد.

۶) آیا استفاده طولانی‌مدت از تامپون، شوک توکسیک می‌آورد؟

نشانگان شوک توکسیک به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود و با حملات ناگهانی تب، لرز، اسهال، تهوع، درد عضلانی و بثورات پوستی مشخص می‌شود. اگر تامپون‌ها به مدت طولانی بمانند زمینه را برای عفونت‌های باکتریایی آماده می‌کنند. بهترین وضعیت آن است که تامپون‌ها هر ۸ ساعت یک بار تعویض شوند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 3 از 4:  « پیشین  1  2  3  4  پسین » 
Sexology - سکسولوژی

مراحل تغییرات روزانه دیواره مهبلی در زمان پریود شدن(همراه با عکس)

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA