انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
Sexology - سکسولوژی
  
صفحه  صفحه 1 از 4:  1  2  3  4  پسین »

سوالاتی درباره ایدز


مرد

 
دو تا سوال برام پیش اومده در مورد انتقال بیماری ایدز :

1. در صورت پاره شدن کاندوم احتمال انتقال ایدز وجود داره ؟ برای مرد یا زن ؟

2. با توجه به اینکه پاره شدن کاندوم بعضا اتفاق میفته آیا کاندوم وسیله مطمئنی هست ؟

3. لب گرفتن هم باعث انتقال ایدز میشه ؟ البته لب گرفتنی که خیلی شدید باشه! و مثلا با گاز گرفتن همراه باشه ؟

4. از طریق بزاق دهان ایدز انتقال پیدا میکنه ؟
بسیار سفر باید تا پخته شود ... خامی صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی
گر پیر مناجاتست ور رند خراباتی ... هر کس قلمی رفته‌ست بر وی به سرانجامی
     
  
مرد

SexyBoy
 
van_dizel: میشه راههای انتقال ایدز رو توضیح بدید و اگر از كاندوم استفاد نكنیم اما موقع ارضا شدن ابو لای پا بریزیم باز هم ایدز منتقل میشه؟
دوست عزیز ویروس ایدز کلا از دو راه کلی و اصلی منتقل میشود :

1- استفاده از سرنگ مشترک در افراد معتاد
2- نزدیکی جنسی

راه اول که مورد بحث ما نیست اما در مورد راه دوم: کلا ویروس ایدز از طریق ترشحات "درونی" بدن منتقل میشه مثل خون و ترشحات واژن خانمها و ترشحات آلت تناسلی مردان،غیر از این هیچ راه دیگه ای وجود نداره و تابحال انتقال ویروس از طریق آب دهان یا اشک یا آب بینی و ادرار و... دیده نشده و فقط یک مورد انتقال از طریق مردمک پیوندی دیده شده.

اگر هنگام معاشقه و سکس در دهان شما زخمی وجود داشته باشه و بطور کلی اگر هر زخمی از هرجای بدن شما با ترشحات فرد آلوده به ویروس تماس پیدا کنه ممکنه باعث انتقال ویروس به شما بشه. پس موقع لب گرفتن و لب دادن اگر زخمی دردهان دارین (مثل آفت دهان یا تبخال) و احتمال آلودگی طرف مقابل هست ترجیحا سکس رو بیخیال شین و ریسک نکنین.

در موقع آمیزش هم نیازی به اومدن آب نیست و خود دخول آلت جنسی مرد در واژن زن میتونه ویروس رو انتقال بده چون ترشحات دوطرف با مخاط داخلی آلت تناسلی تماس پیدا میکنه،پس اگر به هردلیلی احتمال آلودگی طرف مقابل رو دادین (مثلا طرفتون زن خیابانی و خودفروشه یا دوست دختریه که میدونین غیر از شما با کسان دیگری هم سکس داره) حتما و حتما از کاندوم استفاده کنین چون گرچه همیشه گفته میشه احتمال انتقال ویروس ایدز کمه اما اگه یه نگاهی به آمار افراد مبتلا به ایدز در دنیا بندازین میبینین که خیلی هم احتمال ضعیفی نیست و همه اونایی که الان ایدز دارن هیچکدوم از قصد ایدز نگرفتن و همه فکر میکردن ایدز نمیگیرن!!

بخصوص که اخیرا و طبق آمارهای رسمی الگوی انتقال بیماری ایدز در ایران داره از انتقال با سرنگ مشترک بین معتادین به سمت انتقال از طریق رابطه جنسی میره خصوصا در شهرهای بزرگ که زنان خیابانی به فراوانی وجود دارن و دخترانی که با چند پسر رابطه جنسی دارن کم کم داره تعدادشون افزایش پیدا میکنه،پس باید خیلی مواظب باشین و اصلا جانب احتیاط رو از دست ندین چون ویروس فقط یکبار وارد بدنتون میشه و اگر ویروس ایدز به هر طریقی وارد بدنتون شد دیگه تحت هیچ شرایطی نمیتونین ازش خلاص بشین.

پس مواظب باشید و زندگی خودتونو بخاطر یه لذت چند دقیقه ای خراب نکنین.

djjjjjjavad: آخه كاندوم كه حال نمیده
دوست عزیز، یک نکته رو توی تمام زندگیت به خاطر داشته باش: اصولا و کلا ، خلقت بشر طوریه که هر کار لذتبخشی برای بشر همراه با خطره،شما تمام کارهایی که ازش "لذت" میبری رو در نظر بگیر: سیگار و قلیان و به طور کلی دخانیات، مواد مخدر، نوشابه های الکلی و گازدار (کوکاکولا و ماءالشعیر)، رانندگی با سرعت بالا، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند، حتی نشستن جلوی کامپیوتر، کوهنوردی، وسایل پارکهای بازی و ...

خلاصه هر کاری که توام با لذت برای بشر باشه حتما و بدون تردید همراه با خطره،سکس هم از این قاعده کلی خلقت بشر مستثنا نیست و از قدیم همراه با انواع و اقسام خطرهای فیزیولوژیک (مانند اقسام بیماریهای منتقله از راه جنسی مانند سوزاک و سیفلیس و این اواخر ایدز) و روانی (مانند ترس از افشای رابطه پنهانی و احتمال خطر جانی و مالی و آبرویی بعد از افشا و...) همراه بوده و اکنون هم همین خطرها وجود داره و حتی براساس شرایط جدید جوامع بشری بیشتر هم شده.

بله با شما موافقم و کاندوم حال نمیده،اما شما برای رهایی از خطر مجبوری سطح درک لذت خودت رو بطور ارادی پایین بیاری درست مثل همون زمانی که موسیقی که دوست داری رو همیشه با صدای بلند گوش نمیکنی یا ماشینت که شاید خیلی هم بتونه تند بره باهاش آروم رانندگی میکنی و ... در هنگام سکس هم باید از کاندوم استفاده کنی تا خیالت راحت تر باشه.

چون همونطور که گفتم اتفاق یکبار میفته و اگر ویروس وارد بدنت شد دیگه هرگز ازش خلاص نمیشی...
.What's life? Life is love
.What's love? A kissing
.What's kissing? Come here and I'll show you

Sexy
     
  
مرد

 
پاسخ به پرسش های اساسی در رابطه با ایدز و HIV (بخش اول)
سالها ست که درباره "اچ. آی. وی." و "ایدز" هشدار داده می شود. ایدز تا کنون جان انسان های زیای را گرفته است و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس "اچ. آی. وی." آلوده می شوند.

دلایل مختلفى وجود دارد که مبارزه با HIV را مشکل مى‌کند :

اول اینکه HIV یک ویروس دارای RNA است که از آنزیم نسخه بردار معکوس براى تبدیل RNA خودش به DNA استفاده مى‌کند. این روند باعث مى‌شود که احتمال بیشترى براى موتاسیون (جهش) در HIV نسبت به ویروس هاى دارای DNA وجود داشته باشد. بنابراین امکان ایجاد مقاومت سریع ویروس به درمان وجود دارد.

دوم اینکه این تصور رایج که HIV یک ویروس کشنده است صحت ندارد. اگر HIV یک ویروس کشنده بود، خودش هم به زودى از بین می‌رفت، چرا که فرصت چندانى براى عفونت‌هاى جدید باقى نمى‌ماند. در واقع HIV سال‌ها در بدن باقى مى‌ماند و از طرق مختلف مانند رابطه جنسى، انتقال خون، انتقال از مادر به نوزاد دیگران را هم آلوده مى‌کند.

همان طور که ذکر شد حتى هنگامى که هیچ ذره ویروسى در خون وجود ندارد ویروس در بدن به حالت نهفته باقى مى‌ماند. پس از سال ها ویروس مى‌تواند فعال شود و از ماشین‌هاى سلولى براى تکثیر خودش استفاده کند.

حتى در سال‌هاى اخیر این تصور که عفونت مستقیم HIV باعث کاهش یافتن سلول هاى T CD4+ مى‌شود، مورد تردید قرار گرفته است. علت کاهش سلول‌هاى ایمنى به این امر مربوط مى‌شود که پروتئین سازنده پوشش HIV به آسانى از ذرات ویروس جدا و به خون وارد مى‌شود و آن را پر مى‌کنند. این پروتئین ها مانند چسب، سلول‌هاى T CD4+ را به هم مى‌چسبانند، از طرف دیگر دستگاه ایمنى بدن به آنها واکنش نشان مى هد و باعث مى‌شود سایر سلول هاى ایمنى بدن به سلول‌هاى + T CD4 خود بدن حمله کنند و آنها را از بین ببرند.

گرچه تاکنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است. اما جلوگیری از انتقال و آلوده شدن به این ویروس بسیار آسان است آیا تاکنون فکر کرده اید که اطلاعات شما در رابطه با این بیماری چقدر به واقعیت نزدیک است؟

برای انتقال HIV می بایست با ترشحات یا سلولهای آلوده به این ویروس تماس حاصل شود . HIV تقریبا در تمام ترشحات بدن وجود دارد ولی به طور عمده در خون ، مایع منی ، ترشحات واژینال و شیر مادر پیدا می شود .

HIV از طرق زیر منتقل می شود :

  • تماس جنسی با شخص آلوده ، به طوری که « دهان ، واژن ، آلت مردانه یا مقعد فرد با ترشحات آلوده تماس پیدا کند . »
  • تزریق خون آلوده ، مثل تزریق خون ، استفاده از سوزن مشترک ( معتادان ) ، برخورد اتفاقی سوزن آلوده به بدن ( کارکنان بهداشتی )
  • انتقال از مادر آلوده به فرزند ، قبل ، حین یا پیش از تولد
  • احتمال انتقال در صورت آسیب پوستی ( زخم ) ، یا ابتلا به دیگر بیماریهای منتقله جنسی ( سیفلیس ، سوزاک و ... ) بیشتر خواهد بود . انتقال از طریف تماس غیر جنسی، عطسه، سرفه ، نیش حشرات صورت نخواهد گرفت .

۱) آیا در یک محیط کاری با شخص الوده احتمال سرایت وجود دارد ؟

در یک محیط کاری مانند اداره و یا در بخشهای مختلف اجتماع عوامل روزانه ای همچون دست دادن یا روبوسی کردن و یا در آغوش گرفتن و یا از نزدیک حرف زدن ........ موحب انتقال نمی شود بنابرین رفتار ما با شخص آلوده باید همچون یک فرد سالم باشد

۲) آیا استخر رفتن ، دستشویی های عمومی و یا استفاده از حمام شخص الوده خطری برای سایرین ندارد ؟

دوستان این را باید قبول کنیم ویروس در بدن شخص الوده تنها با همخوابی با شخص دیگر قابل انتقال است بس نگرانی نداشته باشید و راحت با دوستتان به استخر بروید.

۳) آیا همسر شخص الوده با خوابیدن در یک مکان و در یک محیط مشترک در خطر این بیماری نیست ؟

همسران این افراد باید در مسایل جنسی دقت مضاعفی انجام دهند چرا که این خطر بیشتر آنها را تهدید می کند. با استفاده از کاندوم خطر انتقال بسیار کاهش پیدا میکند .استفاده از کاندوم نباید فراموش شود حتی برای یک بار!!!

۴) آیا حشرات مانند پشه این بیماری را منتقل می کند ؟

دارای سیستم دفاعی می باشند که ویروس را از بین می برند و خوشبختانه ساختمان بدن پشه به گونه ایی است که حشره به خاطر مکیدن هیچگاه خون را به بدن طرف وارد نمی کند تنها خون را می مکد بنابرین حشرات قادر نخواهند بود ویروس را منتقل کنند.

۵) چگونه می توان دریافت که ما به ویروس الوده ایم یا نه ؟

امروزه !ما میتوانیم با ازمایش خون به وجود ویروس ایدز در سیستم دفاعی بدنمان بی ببریم بعد از ۱۵ روز از وضعیت قرمز که احتمال الودگی وجود داشته است،اگر ازمایشات خون در همان زمان مثبت باشد ! آن نشانه ایست دال بر الودگی توسط ویروس .

برعکس اگر نتیحه تست منفی باشد تنها ۳ ماه بعد از اخرین وضیت قرمز با یک تست دوباره می توان مطمین شد که الوده به ویروس هستیم یا نه . در این مدت زمان ۳ ماهه باید از وسایل بیشگیری کننده صد در صد استفاده کرد بنابرین اگر تست شما منفی است زیاد خوشحال نشوید چرا که این قدرت ویروس است که خود را تا مدت ۹۰ روز پنهان می کند بدون کوچکترین علایم بیماری تنها بعد از دومین تست شما می توانید نفس راحتی بکشید !!!!!!!
در همه وضعیت ها بسیار مهم است که با بزشک بسیار سریع مشورت کنید چرا که او به شما گوش خواهد کرد .به سوالات شما باسخ خواهد داد و در صورت نیاز تست دوم را به شما بیشنهاد خواهد کرد . در بخش تست خویش می توانید جزئیات روش تست را مطلع شوید.

آیا این بیماری از طریق یک ظرف غذای مشترک و یا یک فنحان مشترک و یا وسایل شخصی قابل انتقال است ؟

ظرف مشترک و فنحان مشترک خیر ولی وسایل مشترک مانند مسواک و برس احتمال انتفال بیماری ۸۰/ ۰وحود دارد حرا که گاهی به علت بیماری در دهان احتمال خونریزی وجود دارد و یا به علت نوک تیز برس و یا شانه موجب جراحت بوست شده و مقدار کمی خون بیاید و همین مقدار اندک برای انتقال کافی خواهد بود،بنابرین بهترین کار استفاده از لوازم شخصی خودمان است.

۷) آیا شخص مبتلا را می توان از ظاهر او یا به طریق دیگری شناسایی کرد ؟

این بیماری علایم مشخصی ندارد، لذا هیچگاه از ظاهر شخص نمی توان به بیماری او پی برد. علاوه بر این که در مراحل بدون علامت این بیماری، شخص کاملا سالم است ولی بیماری را انتقال می دهد. شخص مبتلا تا وارد مرحله ی بیماری نشده علائم ظاهری ندارد .مرحله ی قبل از ایدز را مرحله ی اچ آی وی مثبت می گوییم که شخص فقط ناقل ویروس می باشد و علائم بیماری در وی آشکار نشده.

۸) شخصی که احتمال می دهد به ویروس این بیماری آلوده است ( مثلا به دنبال تماس جنسی مشکوک) چه باید بکند؟

هر فردی که رفتار پر خطر دارد و مشکوک به ابتلا به بیماری است باید به پزشک مراجعه کند و پس از مشاوره در صورت لزوم آزمایش شود. لازم به تذکر است که به علت دوران پنجره در مدت خاصی ممکن است فرد آلوده باشد، ولی آزمایش خون منفی جواب دهد.

۹) آیا استفاده از کاندوم به طور صددرصد از انتقال جلوگیری می کند ؟

خیر. در شرایط مطلوب و صحیح استفاده از کاندوم، باز هم خطر ابتلا وجود دارد(%۲).

۱۰) آیا می توان در شخص آلوده به ویروس از بروز بیماری جلوگیری کرد ؟

ایدز که مرحله انتهایی و علامتدار این بیماری است سالها پس از آلوده شدن به ویروس ایجاد می شود. در صورتی که فرد مبتلا تحت کنترل باشد قبل از رسیدن به این مرحله با درمان می توان مذحله ی ایدز (بروز علائم ) را به تعویق انداخت.

۱۱)چه عواملی بروز بیماری را در شخص آلوده تسریع می کند ؟

عوامل متعددی باعث تسریع بروز مرحله ایدز می شود. از جمله بروز برخی عفونتهای میکروبی و ویروسی، تغذیه بد، استفاده از مواد مخدر و الکل و هم چنین استرس های فراوان سرعت پیشرفت بیماری را زیاد می کند.

۱۲) آیا هر نوع تماس جنسی می تواند بیماری را منتقل کند ؟

بلی، ولی خطر ابتلا علاوه بر میزان تراکم ویروس در فرد مبتلا به توع تماس جنسی نیز بستگی دارد.

۱۳) کسانی که همسرشان آلوده به ویروس است، چه باید بکنند ؟

حتی با وجود درمان موقت، فرد مبتلا به ایدز می تواند باعث انتقال بیماری به همسرش شود . لذا در تماس جنسی استفاده از کاندوم باید در نظر گرفته شود.

۱۴) آیا بیماری از راه چشم و دهان نیز منتقل می شود؟

بزاق به تنهایی آلوده کننده نیست مگر با خون آغشته شود . اگر خون فرد آلوده به چشم پاشیده شود باعث انتقال ویروس می شود.

۱۵) اگر خانمی که آلوده است حامله شود چه باید بکند. اگر حین حاملگی آلوده شود چه ؟

معمولا به خانم های آلوده به HIV توصیه می شود که حامله نشوند و در صورت حاملگی به آن خاتمه دهند، ولی در صورت ادامه حاملگی می توان از داروهای ضد ویروس در مادر استفاده کرد که با درصد بالایی از ابتلاء جنین پیش گیری می کند. ضمنا چون بیشترین زمان ابتلا حین زایمان و در اثر شیردادن اتفاق می افتد، لذا اگر شرایط موجود باشد ترجیحا خانم حامله و HIV مثبت بهتر است سزارین شود از شیردادن به نوزاد خودداری کند.

۱۶) آیا مادر آلوده به ایدز می تواند به کودک خود شیر دهد؟

شیر مادر حاوی مقادیری از ویروس اچ ای وی است که در شیر دادن مادر مبتلا به کودک خطر انتقال وجود دارد .

۱۷) آیا فرزند متولد شده از مادر مبتلا، حتما مبتلا خواهد شد ؟ آیا پدر نیز می تواند بیماری را به فرزند منتقل کند ؟

درصد ابتلای فرزند از مادر به تراکم ویروسی و مرحله بیماری او بستگی دارد، لذا میزان آلودگی ۱۰۰ درصد نیست و رقم بین ۲۵ تا ۴۵ درصد را بیشتر ذکر می کنند. پدر بیماری را به فرزند انتقال نمی دهد مگر اینکه به طور تصادفی به خون او آلوده شود.

۱۸) کسانی که در خانواده خود شخص آلوده به ایدز دارند چه باید بکنند ؟

چون این ویروس از راه های معمول و در تماس روزانه منتقل نمی شود لذا از زندگی کردن یا کار کردن کنار بیمار مبتلا هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. فقط اگر به هر وسیله خون فرد آلوده وارد بدن افراد شود و یا در تماس جنسی می تواند بیماری را منتقل کند، تیغ ، مسواک و وسایلی که امکان آلوده شدن به مایعات بدنی را دارند باید کاملا جدا باشند.

۱۹) آیا استفاده مشترک از اپی لیدی یا ماشین اصلاح، حجامت، طبی سوزنی و سوراخ کردن گوش نیز می تواند بیماری را منتقل کند؟

هر وسیله ایی که به خون آغشته می شود و سپس توسط شخص دیگری مورد استفاده قرار می گیرد و با زخم و یا مایعات بدنی فرد دیگر در تماس باشد می تواند آلوده کننده باشد .

۲۰) شیء آلوده به خون فرد آلوده به ویروس را چگونه می توان استریل کرد ؟

در ابتدا باید آنرا شست و خشک کرد و سپس در محلول ضد عفونی مورد قبول نیم ساعت غوطه ورشود و سپس در فور یا اتوکلاو استریل نمود. این اقدام برای وسایلی است که در پزشکی و دندان پزشکی استفاده می شوند، ضروری است .
ز شیر شتر خوردن و سوسمار عرب را به جایی رسیدست کار
که تخت کیانی کند آرزو تفو بر تو ای چرخ گردون تفو
     
  
↓ Advertisement ↓
TakPorn

 
پاسخ به پرسش های اساسی در رابطه با ایدز و HIV (بخش دوم)

۲۱)در برخی از مراکز درمانی لوازم بخیه و سایر لوازم را در الکل نگه می دارند. آیا این کار ویروس را از بین می برد؟

برخی نیز نخ را با گرما استریل می کنند و مجددا به کار می برند، آیا بی اشکال است ؟

بهترین راه برای ضد عفونی کردن وسایل پزشکی استفاده از اتوکلاو یا فور است . الکل ۷۰% یکی از مواد ضد عفونی برای این ویروس است که وسیله باید به مدت ۱۵ دقیقه به طور کامل در الکل باقی بماند، ولی برای وسایل جراحی این روش ضد عفونی کافی نیست و حتما باید از اتوکلاو استفاده شود.

۲۲) شیئی مثل سوزن یا چاقو که به ویروس ایدز آلوده است، تا چه مدت می تواند آلوده کننده باشد ؟

این ویروس در خارج از بدن و در اثر عوامل گرما یا سرمای محیطی خیلی زود از بین می رود. گزارشات محدود در مورد پایدار بودن در لخته خون به مدت ۶ روز بوده استو البته بسته به قوی یا ضعیف بودن ویروس منغیر است ، ولی به طور کلی وسایل آلوده به خون حتما باید شسته و استریل شود و یا یکبار مصرف باشد.

۲۳) آیا غربالگری در مورد مبتلایان به ایدز صورت می گیرد ؟

غربالگری افراد جامعه به هیچ وجه انجام نمی شود و غربالگری فقط در مورد خونها در بانک خون اجباری است .

۲۴) آیا افراد آلوده به ویروس ایدز را قرنطینه می کنند ؟

به هیچ وجه این بیماران احتیاج به قرنطینه ندارند، حتی زمان بستری در بیمارستان نیز احتیاج به قرنطینه ندارند مگر در شرایط خاص مثل وجود عفونتهای قابل سرایت به بقیه (مثل سل).

۲۵) کدامیک از مایعات بدن شامل HIV است ؟

HIV به مقادیر عفونی در موارد زیر وجود دارد :

  • خون و محصولات خونی
  • منی و احتمالاً در مایع مذی
  • ترشحات واژن و یا گردن رحمی
  • شیر پستان


در طول یک پروسة عمل جراحی امکان دارد کارکنان مرکز بهداشتی در تماس با مایعات بدن که حاوی مقادیر زیادی HIV می باشند، قرار گیرند از جمله:

  • مایع آمنیوتیک
  • مایع مغزی نخاعی
  • مایع سینوویال (مفصلی) در اطراف مفاصل


HIV در مقادیر بسیار ناچیز در موارد زیر وجود دارد :

  • بزاق (فقط در تعداد معدودی از افراد و در مقادیر بسیار ناچیز یافت شده است)
  • اشک
  • مایع تاولی

۲۶) اچ آی وی در چه مواردی وجود ندارد ؟

  • ادرار
  • مدفوع
  • استفراغ
  • عرق

۲۷) اچ آی وی تا کی می تواند در بیرون از بدن زنده بماند ؟

بطور عموم طبیعت شکننده ویروس, مانع از آن می شود که مدت زمان زیادی در هوای آزاد زنده بماند. تنها مطالعاتی بر روی بقای HIV در بیرون از بدن تحت شرایط علمی کنترل شده موجود در آزمایشگاه انجام شده است. این مطالعات کشف کرده اند که HIV تحت تاثیر سرمای شدید قرار نمی گیرد اما در دمای ۶۰ درجه و یا بالاتر از بین می رود،مطالعات علمی کشف کرده اند که HIV می تواند هرازگاهی در خون خشک شده در اتاق به مدت بیش از ۶ روز زنده بماند. ارزیابی اینکه ویروس HIV در خارج از بدن بدون امکانات آزمایشگاهی چه مدت زنده می ماند مشکل است.

۲۸) آیا راهی جهت اینکه HIV خود را بوجود آورد، وجود دارد ؟

HIV خود را تحت هیچ شرایطی بوجود نمی آورد. ویروس باید در بدن یک فرد وجود داشته باشد و بعد به فرد دیگری انتقال یابد. HIV در بدن یک شخص همانند سرطان بطور خودسرانه پیشرفت نمی کند. HIV یک عفونت قابل انتقال است که از شخص دیگر منتقل می شود. تنها راهی که یک شخص می تواند با HIV آلوده شود ورود مایعات بدن یک شخص آلوده به یک فرد غیر آلوده است. روشهای عمده که در آن انتقال HIV اتفاق می افتد، رابطه جنسی محافظت نشده مقعدی یا مهبلی است همانند رابطه جنسی بدون کاندوم. از طریق تماس خونی که در این روش در نتیجه اشتراک گذاشتن سوزنها با یک فرد آلوده انتقال صورت میگیرد. و بالاخره امکان دارد عفونت از طریق یک مادر آلوده به فرزندش در داخل رحم و یا به هنگام شیر دادن اتفاق افتد.همچنین از راه دریافت خون یا فرآورده های خونی آلوده هنگام عمل جراحی.

۲۹) آیا کاندومها در پیشگیری از HIV مؤثرند؟

البته، مطالعات نشان داده اند که در صورتیکه یک کاندوم لاتکس در تمام مدت رابطه جنسی بدرستی استفاده شود در برابر HIV بسیار کارآمد است. واضحترین مدرک در مطالعه زوجهایی است که یکی از زوجها با HIV آلوده است و دیگری فرد سالم همانند زوجهای ناسازگار. در مطالعه این زوجها در اروپا از بین ۱۲۳ زوج گزارش شده که بطور مداوم از کاندوم استفاده می کنند، هیچیک از شرکای جنسی سالم آلوده نشدند. در عوض از بین ۱۲۲ زوجی که از کاندوم بطور متناوب استفاده می کردند ۱۲ نفر از شرکای جنسی سالم آلوده شدند.

کاندومهای لاتکسی در جلوگیری از HIV بسیار کارآمدند. زیرا سوراخهای کاندوم لاتکسی بقدری کوچکند که به ویروس اجازه عبور از آن را نمی دهد،برای مطلب بیشتر درباره چگونگی استفاده ار کاندوم به صفحه ایدز و روابط جنسی، «استفاده از کاندوم» مراجعه کنید.

۳۰) چگونه رابطه جنسی دهانی را امن کنیم ؟

خطر آلودگی به این طریق نسبت به رابطه جنسی محافظت نشده با یک مرد یا زن بسیار کمتر است،هنگام رابطه جنسی دهانی با یک مرد (مکیدن یا لیسیدن آلت مردانه) اگر منی آلوده وارد بریدگی ها یا زخمهای احتمالی لثة در دهان شخص شود فرد می تواند آلوده شود،در یک رابطه جنسی دهانی با یک زن ( لیسیدن کلیتوریس یا واژن) نیز اگر مایع جنسی آلوده وارد بریدگی ها یا زخمهای احتمالی لثه در دهان شخص شود فرد می تواند آلوده شود.
انتقال آلودگی می تواند در خلال ورود مایعات تناسلی آلوده از یک زن به دهان شریک جنسی خود صورت گیرد.
احتمال وقوع عفونت زمانیکه فرد آلوده به خون قاعدگی باشد افزایش می یابد.

۳۱) در صورتیکه مایع جنسی وارد بدن شخص سالم شود شانس ابتلا به ایدز چقدر است ؟

در حالیکه تحقیقات بیان می کنند هرازگاهی غلظتهای بالایی از HIV در مایع جنسی آشکار می شود، قضاوت دربارة اینکه آیا HIV موجود در مایع جنسی به مقدار کافی برای وقوع بیماری در فرد دریافت کننده وجود دارد مشکل است. جهت حفاظت در برابر عفونت HIV یا دیگر بیماری های منتقله از راه جنسی بهترین راه انجام رابطه جنسی امن است, رابطه جنسی با یک کاندوم.

۳۲) آیا بوسیدن عمیق روش انتقال HIV است ؟

بوسیدنهای عمیق به علت انتقال آب دهان که حاوی مقدار کمی ویروس می باشد خطر ابتلاء به ایدز را افزایش می دهد. به این صورت که ویروس از طریق زخم های لثه و دهان منتقل می شود.همچنین ورود آب دهان خون آلود امکان انتقال ویروس را افزایش می دهد و شما باید تا قطع خونریزی از بوسیدن امتناع کنید.

۳۳) آیا از طریق میخ و سوزنهای صندلی مکان های عمومی مانند سینما آلوده می شوم ؟

داستانهایی در ایمیل(Email ) و اینترنت وجود دارند دربارة افرادی که با میخهای صندلی های سینما و یا سکه آلوده شده اند. بهر حال این شایعات بنظر بی پایه و اساسند. آلودگی به HIV با این روش نیاز به خون آلوده با سطح بالای ویروس اچ آی وی دارد. اگر شخصی با یک سوزن آلوده سوراخ شود، اگرچه شانس ابتلا % ۴/. است ولی احتمال آلودگی وجود دارد.(هرچند بسیار اندک).

۳۴) آیا خطر انتقال HIV زمانیکه خالکوبی، سوراخ کردن بدن و یا سلمانی رفتن انجام می دهیم وجود دارد یا نه ؟

اگر وسایل آلوده با خون(وسایل نوک تیز مشترک) بین مشتری ها استریل نشوند، خطر انتقال HIV وجود دارد. بهر حال افرادی که بدن را سوراخ می کنند یا خالکوبی انجام می دهند بایستی پروسه هایی را دنبال کنند که اصطلاحاً «احتیاط جهانی»خوانده می شود که جهت پیشگیری از انتقال عفونتهای خونی نظیر HIV و هپاتیت B طراحی شده است،توجه شود که در آرایشگاه ها به هیچ وجه از تیغ و یا دستگاه مشترک نباید استفاده شود .وسایل شخصی هر فرد فقط برای خودش می باشد و ضد عفونی و استریل درست سایر وسایل مشترک و استفاده از دستکش یکبار مصرف ضروری است.

۳۵) آیا از طریق گزش به ویروس HIV آلوده می شویم ؟

آلودگی با HIV از این طریق نامعمول است. تنها دو مورد مستند از انتقال HIV بوسیله گزیده شدن وجود داشته است.
در این موارد نیز پارگی و آسیب شدید بافت همراه با حضور خون گزارش شده بود. همچنین در بدن پشه ماده ایی وجود دارد که ویروس اچ آی وی را از بین می برد و این موضوع مبنای تحقیقات برای کشف دارو های ضد اچ آی وی است.

۳۶) آیا از طریق پشه مالاریا به HIV آلوده می شوم ؟

خیر، آلودگی با HIV از طریق پشه مالاریا امکان پذیر نیست. زمانیکه پشه مالاریا خون کسی را می مکد، خون افراد قبلی را به فرد دیگر تزریق نمی کند. تنها چیزی که این پشه تزریق می کند، بزاق می باشد که بعنوان یک لغزنده ساز عمل می کند و پشه را قادر می سازد که بطور مؤثر تغذیه کند.

۳۷) اگر خون و یا مایع جنسی به چشم پاشیده شود،خطر آلودگی به اچ آی وی وجود دارد ؟

تحقیقات بیان می کنند که خطر عفونت HIV با این روش بی نهایت اندک است. تعداد بسیار اندکی از افراد که اغلب در سیستم مراقبت بهداشتی هستند، با پاشیده شدن خون به چشم خود با HIV آلوده شده اند.

۳۸) راههای اصلی انتقال HIV چه چیزهایی هستند ؟

راههای اصلی که یک فرد می تواند با HIV آلوده شود عبارتند از :

  • رابطه جنسی محافظت نشده توسط کاندوم با فرد آلوده.
  • استفاده از سرنگ و سوزن مشترک بین معتادان.
  • انتقال خون و یا محصولات خونی آلوده با HIV.
  • اهدای منی ( اسپرم برای لقاح مصنوعی).
  • پیوندهای پوستی و ارگانی از شخص آلوده.
  • از یک مادر آلوده به فرزندش که ممکن است در طول حاملگی باشد، در طی تولد و یا از طریق تغذیه با شیر مادر.
  • اشتراک وسایل تزریق غیر استریلیزه،وسایل تیز و برنده که قبلاً توسط شخص آلوده استفاده شده است و استریل نگردیده باشد مانند وسایل آرایشگاه و یا دندانپزشکی.

۳۹) برای اطلاع از آلودگی به HIV چه آزمایشی را باید انجام دهیم ؟

عفونت با HIV نشانه های خاصی ندارد. تنها راهی که جهت اطمینان از آلودگی با HIV وجود دارد، انجام آزمایش آنتی بادی HIV است. آزمایش HIV آنتی بادیهای ضد ویروس را در خون شخص جستجو می کند. در اغلب افراد این آنتی بادیها در عرض ۳ ماه گسترش می یابند و در موارد نادر تا ۶ ماه طول می کشد و در موارد بسیار ناشایع گسترش آنتی بادیهای قابل شناسایی بیش از ۶ ماه طول می کشد. انجام این تست قبل از ۳ ماه ممکن است سبب ایجاد یک جواب ناواضح شود بنابراین امکان دارد در یک شخص آلوده هنوز آنتی بادیها قابل شناسایی نباشد (دوره پنجره) .بنابراین بهتر است که قبل از انجام آزمایش حداقل ۳ ماه بعد از آخرین باری که شما در معرض خطر آلودگی با HIV بودید، انتظار بکشید. بعضی از مراکز آزمایشگاهی دوبار در ۶ ماه بعد را توصیه می کنند. همچنین اینکه شما در طول این مدت در خطر تماس های بعدی با فرد آلوده به HIV نباشید بسیار حائز اهمیت است و بطور فوق العاده پراهمیت بایستی عادت رابطه جنسی ایمن(استفاده از کاندوم و شریک جنسی مطمئن و پرهیز از شرکای جنسی متعدد) و عدم اشتراک سوزنها را ادامه دهید.

۴۰) نشانه های اولیه عفونت با HIV چیست ؟

تنها راه اطمینان از اینکه آیا شما با HIV آلوده هستید، انجام تست HIV است. نشانه های ابتدایی عفونت با HIV اختصاصی نیستند. فقط ۵/۱ افراد نشانه های چنان جدی را تجربه می کنند که نیاز به توجه پزشک دارند. چندین سال بعد از آلودگی فرد ممکن است علائم بیماری های ویژه و سرطانها را تجربه کنند. این موارد در نتیجه آسیب HIV به سیستم ایمنی شخص آلوده می باشد که بیش از آن قادر به مقابله با عفونت های فرصت طلب نیست. به هر حال تشخیص عفونت HIV بدون انجام تست آنتی بادی HIV مشکل می باشد. اما گاها تب یک هفته ایی ،حالت تهوع برای چند روز ،اسهال و علائم سطحی دیگر با ورود اچ آی وی به بدن همراه است که البته با علائم بیماری سرماخوردگی بسیار نزدیک می باشد.

۴۱) چه طور باید بدانیم پس از آلوده شدن به اچ آی وی در مرحله ی بیماری ایدز قرار گرفته ایم؟

شما توسط چگونگی تظاهرات بالینی شخص نمی توانید بگوئید شخص آلوده به HIV به سمت ایدز پیشرفت کرده است یا نه. یک شخص آلوده با HIV زمانی به بیماری ایدز دچار است که به سمت بیماری تعریف شده ایدز پیشرفت کند. این روند تضعیف سیستم ایمنی توسط HIV ، بحدی است که در برابر عفونت ها به سختی مقابله می کند و از سوی دیگر این عفونت ها توسط سیستم ایمنی سالم کنترل می شوند. از آنجا که این عفونت ها از سیستم ایمنی افراد آلوده برای ایجاد بیماری سوء استفاده می کنند، اصطلاحاً بعنوان عفونت های فرصت طلب شناخته می شوند. در کشورهای بسیاری داروهای ضد ویروس در دسترس افراد آلوده با HIV جهت کمک به کاهش سرعت تضعیف سیستم ایمنی وجود دارد. همچنین داروهایی جهت پیشگیری و درمان بعضی از عفونت های فرصت طلب وجود دارد.

۴۲) در صورت حراحت یک شخص الوده چه باید انحام دهیم ؟

جراحت و خونریزی فرد مبتلاء برای شما مشکلی ایجاد نخواهد کرد مگر با زخم و یا جراحات روی اندام شما تماس پیدا کند.در صورت داشتن زخم و یا جراحتی بر روی دستها از دستکش استفاده کنید و بعد با خیال راحت به پانسمان و برطرف کردن زخم او ببردازید .

۴۳) آیا برای کار در کشور دیگر نیاز به انجام تست HIV داریم ؟

بعضی کشورها، برای مثال USA، جهت ورود به کشور نیاز به ارائه مدرکی برای تست HIV منفی دارند. این آزمایش جهت صدور ویزا یا اجازه کار الزامی است.

۴۴) آیا کارفرما می تواند از من تقاضای تست HIV کند ؟

هنوز شکآیات و تبعیضاتی در ارتباط با HIV وجود دارد که سبب ایجاد اکراه و بی میلی برخی کارفرمآیان جهت استخدام افراد آلوده به HIV شده است. در برخی از کشورها، نیروهای محافظ استخدامی وجود دارند که از تبعیض در برابر افرادی که HIV مثبت هستند و بطور غیر منطقی در برابر استخدام افراد آلوده با HIV تبعیض قائل می شوند جلوگیری می کند،در ایران قانون تاییدیه سلامت شامل تست اچ آی وی نیست و همچنین در آزمایشات مربوط به ازدواج آزمایش اچ آی وی اجباری نیست و استخدام نکردن یک فرد مبتلا غیر قانونی است.

۴۵) چه مدت پس از یک تماس احتمالی جهت انجام تست HIV منتظر بمانم ؟

آزمایشاتی که بطور معمول جهت تشخیص عفونت HIV بکار می روند، در واقع آنتی بادیهای تولیدی توسط بدنتان بر علیه HIV را جستجو می کنند،اغلب افراد در عرض ۳ ماه بعد از آلودگی به سمت تولید آنتی بادیهای قابل شناسایی پیشرفت خواهند داشت. بطور میانگین ۲۵ روز و در موارد نادر بیش از ۶ ماه نیز می تواند باشد.
hi dr!
     
  

 
پاسخ به پرسش های اساسی در رابطه با ایدز و HIV (بخش سوم)
۴۶) چه مدت طول می کشد که HIV سبب ایجاد ایدز شود ؟

از سال ۱۹۹۲، دانشمندان تخمین زده اند که حدود نیمی از افرادی که با HIV آلوده اند در عرض ۱۰ سال بعد از آلودگی , به سمت ایدز پیشرفت کرده اند. اما ممکن است این دوره تا ۲۰ سال نیز ادامه پیدا کند.البته این زمان از شخصی به شخص دیگر بسیار متفاوت است و می تواند عوامل بسیاری داشته باشد که شامل وضعیت سلامت فرد و رفتارهای مرتبط با سلامتی شان می باشد. امروزه درمانهایی وجود دارند که میزان تضعیف سیستم ایمنی توسط HIV را آهسته می کنند. درمانهای دیگری نیز وجود دارند که می تواند از برخی بیماریهای مرتبط با ایدز پیشگیری یا آنها را معالجه کند. اگرچه این درمانها خود بیماری ایدز را معالجه نمی کند. همانند دیگر بیماریها، تشخیص زود هنگام اختیارات بیشتری را از جهت درمان و مراقبت پیشگیرانه سلامتی بدست می آورد.

۴۷) آیا از طریق رابطه جنسی دهانی می توانید آلوده شوید ؟

رابطه جنسی دهانی با یک شریک جنسی آلوده تا حدودی خطر عفونت دارد. برای مثال اگر فردی آلت تناسلی یک مرد آلوده را بمکد مایع آلوده می تواند وارد دهان او شود. در صورتیکه شما از لثه ها دچار خونریزی باشید و یا زخمهای بسیار کوچکی در نقاط مختلف دهان داشته باشید، این ویروس می تواند از طریق همین زخمها وارد جریان خون شما شود،به همین ترتیب چنانچه مایعات تناسلی آلوده از یک زن آلوده به دهان شریک جنسی خود وارد شود، شخص به HIV آلوده می شود.

۴۸) زمانیکه فردی با یک شخص آلوده رابطه جنسی بدون محافظت برقرار می کند وویروس چگونه عمل می کند ؟

ویروس در مایعات تناسلی یک فرد آلوده یافت می شود. برای یک مرد منظور مایعاتی است که از آلت مردانه در قبل و حین رابطه جنسی بیرون می آید و در یک زن بدین معناست که HIV در مایعات تولیدی توسط واژن قبل و در حین رابطه جنسی که به سهولت مقاربت کمک می کند وجود دارد.اگر مردی آلوده با HIV مقاربت مهبل بدون کاندوم دارد مایع آلوده می تواند از طریق برشها و زخمهای بسیار کوچک وارد جریان خون زن شود. این زخمها بقدری کوچکند که حتی شما آنها را درک نمی کنید. اگر زوجی مقاربت مقعدی داشته باشند خطر عفونت از مقاربت مهبلی بیشتر است. به علت اینکه مخاط آنوس نسبت به مخاط واژن نازکتر است بنابراین احتمال آسیب در طول رابطه جنسی از این طریق بیشتر است. اگر زن آلوده به HIV مقاربت جنسی بدون کاندوم دارد، HIV می تواند از طریق یک زخم پلاک مانند روی آلت مردانه وارد جریان خون وی شود یا بوسیله ورود به داخل مجرا در آلت به دام می افتد. اگر در طول رابطه جنسی تماس با خون وجود داشته باشد، خطر آلودگی را افزایش می دهد. برای مثال اگر مقاربت در طول قاعدگی زن اتفاق افتد،‌ امکان دارد که خون در مهبل وجود داشته باشد. ضمناً امکان دارد در طول رابطه جنسی مقعدی خونریزی ایجاد شود.

چگونه HIV از شخصی به شخص دیگر منتقل می شود؟ انتقال HIV زمانیکه خون، منی (ازجمله پیش منوی (مایع مذی)، مایع مهبلی یا شیر پستان از یک شخص آلوده وارد بدن یک شخص غیر آلوده شود، می تواند اتفاق افتد. HIV می تواند از طریق وریدی مثل مصرف مواد تزریقی، مقعد و راست روده (رکتوم)، مهبل، آلت مردانه، دهان یا دیگر سطوح مخاطی مثل چشم و یا داخل بینی و برشها و زخمها وارد بدن شود. در واقع پوست سالم مانع عالی در برابر ویروسها و باکتریهاست.

۴۹) کاندومهای لاتکسی در پیشگیری از HIV چه تاثیری دارند ؟

مطالعات نشان داده اند که کاندومهای لاتکسی در پیشگیری از انتقال زمانیکه بدرستی و بطور مداوم مصرف شوند بسیار مؤثرند،این مطالعات افراد غیر آلوده ای را که بعلت رابطه جنسی با افراد آلوده با HIV در خطر بسیار زیاد آلودگی قرار دارند مورد بررسی قرار دادند. این مطالعات نشان دادند که حتی با تکرار تماسهای جنسی %۱۰۰ – ۹۸ افرادی که کاندومهای لاتکسی را به درستی و بطور مداوم استفاده کردند آلوده نشدند.

۵۰) آیا در سلمانی ها و ارایشگاه ها احتمال آلودگی به اچ آی وی وجود دارد ؟

هر وسیله ی برنده ایی مانند تیغ، قیچی و ... میتواند وسیله ایی برای انتقال ویروس باشد،در نتیجه وسایل آرایشگاه خطر زا هستند و باید به طور شخصی مورد استفاده قرار گیرند.

۵۱ ) آیا هر فرد آلوده به HIV مبتلا به ایدز است ؟

ویروس HIV مسبب ایدز است و ایدز مرحله نهایی آلودگی با HIV است. باید دانست که هرفرد آلوده به HIV الزاما مبتلا به ایدز نیست بلکه باید یکسری معیارهای شاخص ایدز را بروز دهد تا بگوییم به ایدز مبتلا شده است.
تنها نیمی از افراد آلوده به HIV درطی ۱۰ سال به سندرم ایدز مبتلا می شوند. این فاصله زمانی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل زیادی منجمله وضعیت سلامت فرد و عادات بهداشتی وی ارتباط دارد. امروزه به کمک بعضی ازداروها می توان این فاصله را طولانی تر کرد.

۵۲ ) چگونه بفهمم اطرافیانم آلوده به HIV هستند یا نه ؟

هیچ گاه نمی توانید فقط با نگاه به اطرافیانتان به این مورد پی ببرید. هرفرد ظاهرا سالمی را که درمحل کار، مدرسه، استادیوم ورزشی، خیابان و ... ملاقات می کنید ممکن است بدون آنکه حتی خود آگاه باشد ناقل این ویروس باشد و در حالی که واقعا سالم به نظر می رسد ویروس را به فرد دیگری منتقل کند.

۵۳ ) پس از یک تماس جنسی مشکوک و یا استفاده از سوزن مشترک، یا در واقع پس از مواجه چه کارهایی را باید انجام داد ؟

آزمایشاتی که بطور معمول برای تشخیص این عفونت بکار می رود براساس جستجوی آنتی بادی های ایجاد شده توسط بدن دربرابر HIV است. میزان این آنتی بادی ها دراکثر مردم درطی ۳ ماه پس از عفونت قابل شناسایی است (بطور متوسط حدود ۲۵ روز پس از تماس). اما در بعضی موارد ممکن است این زمان به ۶ ماه هم برسد. بنابراین درحال حاضر پیشنهاد می شود که ۳ ماه پس از تماس احتمالی برای انجام آزمایش مراجعه کند. نکته بسیارمهمی که نباید فراموش شود این است که درطی این ۳ ماه نباید خود و دیگران را درمعرض HIV قرار دهید .(برای بدست آوردن اطلاعات کافی به قسمت در صورت مواجه شدن با ویروس ایدز چه باید کرد.)

۵۴ ) منظور از تماس جنسی سالم چیست ؟

منظور این است که شما از آلودگی های منتقله از راه تماس جنسی نظیر HIV درامان هستید اگر و فقط :

  • اگر اصولا تماس جنسی نداشته باشید.
  • اگر تنها بایک فرد تماس جنسی داشته باشید و هیچ کدام ازشما آلوده به HIV نبوده و شریک جنسی دیگری نداشته باشید.
  • اگر بطور صحیح از کاندوم استفاده کنید.


۵۵ ) کاندوم های لاتکس چقدر درپیشگیری از انتقال HIV موثرند ؟

بر طبق پژوهش های انجام شده بر روی افراد سالمی که با افراد ناقل این ویروس تماس جنسی داشته اند، ۹۸ % از آنهایی که بطور منظم و به روش صحیح از کاندوم لاتکس استفاده می کرده اند به ویروس آلوده نشده اند. لذا کاندوم لاتکس درصورت استفاده منظم می تواند تا حد زیادی ازخطر انتقال HIV بکاهد.

۵۶ ) آیا بوسیدن بادهان باز، HIV را منتقل می کند ؟

بوسیدن با دهان باز٬ خطر کمی دارد چون بزاق دهان به میزان بسیار کمی حاوی HIV می باشد. البته درمواردی که بوسه با دهان باز طولانی باشد ممکن است باعث ایجاد خراش در دهان یا لب شده و ویروس را منتقل کند. علاوه بر آن بعضی افراد گاهگاهی خونریزی خفیف از لثه یازخمهای کوچک در دهان دارند که می تواند عامل انتقال HIV باشد.


توصیه مهم :

جلوگیری ازتماس جنسی مشکوک بهترین راه برای جلو گیری از ابتلا به عفونت HIV (وسایر بیماری های مقاربتی) است ولی آنهایی که فعالیت جنسی دارند لااقل توصیه های زیر را بکار بندند :

  • مقاربت فقط بایک شریک جنسی سالم.
  • استفاده از کاندوم های لاتکس درهر نوبت.


۵۷ ) آیا HIV ازطریق تماس های اتفاقی منتقل می شود ؟

خیر. این ویروس درطی فعالیت های روزمره درمحیط کاری منتقل نمی شود.

منجمله :

  • تماس های اجتماعی روزمره شامل دست دادن، روبوسی و در آغوش گرفتن دوستان.
  • ورزش و کار .
  • خوابیدن در یک اتاق و یا نفس کشیدن در هوای مشترک (محیط کار، اتومبیل و ... ) .
  • ظروف غذا یانوشیدنی مشترک، دستگیره در، استفاده از آب مشترک درشستشو، شنا در استخر مشترک.
  • آب دهان انداختن، عطسه و سرفه.
  • عرق بدن و اشک.
  • گزش پشه یا سایر حشرات.


۵۸ ) علائم و نشانه ها و بیماریهای شایع حاصل از آلودگی با HIV چیست ؟

علائم و نشانه های شایع آلودگی با HIV عبارتند از :

  • عفونت (مغز، خون و دستگاه تناسلی)
  • کاهش شدید وزن
  • عرق شبانه
  • تب و لرز
  • ضایعات مخاط دهان
  • سردرد
  • اختلال دید
  • احساس خستگی مزمن
  • اسهال
  • جنون


بیماریهای شایع حاصل از HIV عبارتند از :

  • هرپس (تب خال)
  • سل
  • عفونتهای بی هوازی
  • بدخیمی
  • مننژیت (عفونت لایه های مغز)
  • ایدز


بسیاری از افراد آلوده به عفونتهای آمیزشی و ایدز علائمی از بیماری ندارند در حالیکه می توانند آلودگی را به دیگران سرایت دهند. پس در هر تماس جنسی مشکوک، خطر آلودگی را در نظر داشته باشید.

۵۹ ) چرا نیش حشرات بیماری ، را منتقل نمی کند ؟

خون آلوده مکیده شده بوسیله حشرات به سرعت توسط آنزیمهای حشره پاره شده و ویروس خارج شده از سلول میزبان قادر به ادامه حیات در داخل بدن حشره نمی باشد و حشره با گزش فرد دیگر ، نمی تواند ویروس فعال را منتقل کند.

۶۰ ) آیا تیغ استفاده شده که خونی روی آن دیده نشود هم می تواند بیماری را منتقل کند ؟

بلی ، تیغ به ظاهر سالم می تواند لخته های خون بسیار کوچک که با چشم غیر مسلح دیده نمی شود داشته باشد و ویروس تا یک هفته در چنین لخته های زنده و عفونت زا باقی بماند .

۶۱ ) آیا مصرف مشروبات الکلی می تواند عامل ابتلا به ویروس HIV باشد ؟

مشروبات الکلی باعث اختلال در قدرت تصمیم گیری می شود و هم میل جنسی فرد افزایش پیدا می کند و قادر به تصمیم گیری صحیح جهت حفظ سلامت خودش نمی باشد و اکثر تماس های جنسی همراه با استفاده از مشروبات الکلی بدون استفاده از کاندم است .

۶۲ ) آیا دستشویی های فرنگی راه انتقال ویروسHIV محسوب می شود ؟

سطح پوست سالم و داخل عرق بدن که در تماس با این نوع دستشویی ها میباشند ، وجود ندارد.

۶۳ ) چرا تماس جنسی راه انتقال محسوب می شود ؟

در ترشحات جنسی مرد و زن ویروس وجود دارد و ویروس قادر است به مخاط دستگاه تناسلی چسبیده و به داخل بدن راه یافته و خود را به سلولهای میزبان اصلی یعنی لنفوسیت های کمک کننده برساند.

۶۴ ) چرا احتمال انتقال بیماری ایدز در همجنس بازان بیشتر است ؟

این مربوط به نوع تماس جنسی است :

  • مخاط روده ظریفتر از مخاط دستگاه تناسلی زنان (واژن ) است.
  • مویرگهای زیر مخاط روده بیشتر از مویرگهای زیر مخاط دستگاه تناسلی است.
  • حتمال آسیب و زخم شدن در روده بیشتر است.
  • مدت زمان تماس ترشحات آلوده با مخاط روده بیشتر است.
  • علاوه بر این فاکتور های اندامی افراد همجنس باز دارای شرکاء جنسی و فعالیت آمیزشی بیشتر هستند و این عوامل احتمال ابتلا را افزایش می دهد.

۶۵ ) آیا در اثر تماس جنسی انسان با حیوان احتمال ابتدا به بیماری وجود دارد ؟

یکی از فرضیه های اولیه در پیدایش این بیماری تماس جنسی انسان با میمون بوده است اما با شناخت ویروس و مشخص شدن محدودیت میزبان این ویروس ، احتمال انتقال ویروس از این راه ممکن نمی باشد .

۶۶ ) آیا همجنس بازی زن با زن راه انتقال محسوب می شود ؟

خیر با توجه به این امر که معمولا این زنان از وسایل مصنوعی استفاده می کنند و قادر به انتقال ترشحات جنسی بطور مستقیم نمی باشند ، راه انتقال محسوب نمی شود .

۶۷ ) آیا همجنس بازی در صورت سالم بودن افراد راه انتقال محسوب می شود ؟

خیر بیماری ایدز یک بیماری عفونی است و ایجاد بیماری بدون حضور عامل عفونت امکان پذیر نمی باشد،همانطوری که تا قبل از پیدایش این بیماری افراد هم جنس باز و معتاد تزریقی در همه جوامع بوده است اما بیماری ایدز مشاهده نشده بود .

۶۸ ) چرا آزمایش تشخیص قبل از ازدواج اجباری نمی شود ؟

داشتن یک پاسخ منفی دلیلی بر اینکه فرد آلوده نمی باشد ، نیست . و ممکن است فرد در چند ماه اخیر آلوده شده باشد و هنوز جواب ایشان مثبت نشده باشد . از طرفی فردی که دارای رفتارهای پر خطر مانند اعتیاد تزریقی و داشتن آمیزش با شرکاء جنسی متعدد باشد می تواند در هر زمان آلوده شود و داشتن سلامت قبل از ازدواج ضامن پایداری و سلامت خانواده نخواهد شد .

۶۹ ) فاصله زمانی بین ابتلا و ظهور علائم بالینی چقدر است ؟

از زمانی که ویروس وارد بدن و وارد اولین سلولهای دفاعی می شود ابتلا صورت پذیرفته است . اما بطور معمول حداقل ۱۵-۱۰ سال طول میکشد که شخص وارد مرحله بیماری شود،این مدت با عواملی مانند فقر غذایی و عدم رعایت بهداشت و ابتلا به عفونت های مختلف ، نحوه ابتلاء اولیه و تعداد ویروس وارد شده مدت زمان کوتاه تر می شود و استفاده از غذای مغذی و بهداشتی، مصرف ویتامین های لازم، انجام ورزش و داشتن روحیه بالا و تشخیص و درمان عفونت ها در این مسیر مدت زمان را طولانی تر کرده و منابع پزشکی تا ۲۰ سال را هم گزارش نموده است.

۷۰ ) آیا پاشیده شدن خون آلوده به ایدز در چشم باعث انتقال ایدز می شود ؟

در مورد انتقال از طریق ملتحه چشم تقریبا احتمال انتقال حدود ۱/۰% یا یک به هزار می باشد ( یعنی از هر هزار مورد پاشیده شدن خون آلوده به چشم یک مورد ویروس انتقال می یابد البته مواردی از انتقال بیماری HCV به دنبال پاشیده شدن خون آلوده به چشم در کارکنان بهداشتی و درمانی دیده شده است ولی چون این موارد بیشتر در کارکنان بهداشتی بوده و عموم با آن سروکار ندارند، آموزشهای مربوطه به این طیف خاص محدود شده است.

۷۱ ) آیا فرو رفتن سوزن آلوده به دست باعث انتقال ایدز می شود ؟

گزارشاتی مبنی بر انتقال از این روش به خصوص در بین کارکنان سیستم بهداشتی درمانی دیده شده است. البته با توجه به تعداد کم و احتمال پایین ابتلا در چنین شرایطی، معمولا بر این روشها در مقایسه با سایر روشها که احتمال بالاتری دارند تاکید نمی شود. در کل احتمال اینکه یک فرد که سوزن آلوده به دستش وارد شده به عفونت با HIV مبتلا شود، ۳/۰% یا یک به ۳۰۰ می باشد و به عبارت دیگر ۷/۹۹% موارد به عفونت با HIV منتهی نخواهد شد.

۷۲ ) مدت زمان زنده ماندن ویروس ایدز در بیرون از بدن فرد زنده چقدر است ؟

در اکثر منابع تاکید می گردد که ویروس حدود نیم ساعت در خارج از بدن فرد زنده می ماند ولی در لخته های خونی ممکن است این مدت افزایش یافته و حتی به چند روز هم برسد .

۷۳ ) آیا در یک محیط کاری با شخص الوده احتمال سرایت وجود دارد؟

در یک محیط کاری مانند اداره و یا در بخشهای مختلف اجتماع عوامل روزانه ای همچون دست دادن یا روبوسی کردن و یا در آغوش گرفتن و یا از نزدیک حرف زدن ........ موحب انتقال نمی شود بنابرین رفتار ما با شخص آلوده باید همچون یک فرد سالم باشد.

۷۴ ) آیا استخر رفتن ، دستشویی های عمومی و یا استفاده از حمام شخص الوده خطری برای سایرین ندارد ؟

خیر . تاکنون گزارشی مبنی بر انتقالویروس از این راه گزارش نشده است ویروس HIV در بدن شخص الوده تنها با رابطه مستقیم با شخص دیگر قابل انتقال است بس نگرانی نداشته باشید و راحت با دوستتان به استخر بروید.
hi dr!
     
  

 
همه چیز در باره ایدز: علائم، مراحل؛ راه های پیشگیری و ...
تعریف ایدز :

چون در بعضی از كشورهای جهان به واسطه نبود امكانات ، تشخیص آزمایشگاهی ایدز مقدور نیست ، وجود بعضی از علائم زیر در بزرگسالان و كودكان ممكن است نشانه ای از ایدز باشد


ایدز در افراد بالغ :

ایدز در شخص بالغ با وجود دست كم دو علامت اصلی ، همراه با حداقل یكی از نشانه های فرعی زیر مشخص می شود ، مشروط بر این كه برای نارسایی ایمنی و نقص دستگاه دفاعی بدن علت مشخص از قبیل سرطان ، سوء تغذیه شدید و یا سایر علل شناخته شده وجود نداشته باشد.

علائم اصلی :

  • كاهش وزن بیشتر از 10 درصد
  • اسهال مزمن بیشتر از یك ماه
  • تب های متناوب یا ثابت بیش از یك ماه

علائم فرعی :

  • سرفه پایدار به مدت بیش از یك ماه
  • عفونت پوستی منتشر همراه با خارش
  • تبخال های عود كننده
  • برفك دهانی
  • عفونت تبخالی مزمن پیشرونده و منتشر، بزرگ شدن عمومی غدد لنفی

در واقع بیماری ایدز ، مجموعه ای از علائم است كه در اثر نقص دستگاه دفاعی بدن انسان و علائم مربوط به عفونت های فرصت طلب ، خود را نشان می دهد.

عوامل بیماری :

عامل بیماری زا ویروسی است كه قدرت آلوده كنندگی و سرایت پذیری بالایی دارد و به نام ویروس نقص ایمنی انسان یاH.I.V نامیده می شود، زیرا موجبات ضعف دستگاه دفاعی بدن انسان را فراهم می آورد .

ویروس ایدز در بدن انسان مراحل مختلفی را طی می كند كه یكی از آنها دوره فعالیت پنهانی است ، در این مرحله ویروس در حال رشد و تكثیر است و پس از آنكه شرایط از هر نظر آماده شد، حملات خود را شروع می كند و سبب نابودی سلول های دفاعی و مرگ انسان می شود. آلودگی به ویروس در تمام دوران زندگی انسان ادامه پیدا می كند.

راههای تشخیص بیماری ایدز :

یكی از اولین راه های شناخت یك بیماری ، شناخت علائم و مراحل مختلف سیر بیماری است. با این شناسایی می توان از گسترش و توسعه بیماری در مراحل اولیه جلوگیری نمود .علائم آلودگی بیماری ایدز بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است كه الزاماً همه آنها در افراد آلوده مشاهده نمی شود. این مراحل عبارت اند از:

مرحله اول :

عفونت حاد :

در اغلب موارد در صورتی كه تعداد كافی ویروس ایدز وارد بدن فردی شود ، بعد از چند هفته علائمی نظیر تب ، گلودرد، بزرگی غدد لنفاوی، درد مفاصل و عضلات ، سر درد، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ، كاهش وزن، اسهال و گاهی دانه های جلدی یا تظاهرات عصبی ظاهر می گردد. این علائم اختصاصی نبوده و شباهت كاملی با نشانه های بسیاری از بیماری های دیگر دارد . چون خود به خود ظرف یك تا دو هفته بهبودی حاصل می گردد ، كمتر اتفاق می افتد كه بیماری دراین دوره تشخیص داده شود.

به علاوه از هنگام ورود ویروس ایدز تا مثبت شدن نتیجه آزمایشگاهی كه نشانگر آلودگی فرد است حدود 2 تا 12 هفته و گاهی تا 16 ماه طول می كشد. در این فاصله زمانی ، فرد، آلودهاست و ممكن است سایرین را آلوده كند و متأسفانه به روش های آزمایشگاهی فعلی نمی توان به وجود آن پی برد.


مرحله دوم :

بدون علامت: پس از بهبودی خود به خودی مرحله حاد، بیمار وارد«مرحله بدون علامت» می شود كه برحسب نوع ویروس آلوده كننده از10 تا 17 سال طول می كشد. در این مدت شخص آلوده هیچگونه علامتی از بیماری را بروز نمی دهد و به ظاهر كاملاً سالم است ولی برای دیگران آلوده كننده می باشد. این مرحله نزد كودكان كوتاه تر است و در این مرحله شخص دیگران را مبتلا می كند. در این دوره آزمایش H.I.V مثبت است. كنترل انتشار ویروس در این مرحله مشكل می باشد.

مرحله سوم :

بزرگی منتشر و پایدار غدد لنفاوی: دراین مرحله غدد لنفاوی به صورت بزرگ شده و به شكل قرینه و بدون درد در بیش از دو نقطه بدن به جز ناحیه كشاله ران ظاهر می شودوحداقل 3 ماهبه همینباقی می مانند.

مرحله چهار :

مرحله قبل از ایدز و حالات وابسته به ایدز :

قبل از بروز علائم نهایی ایدز در بیمار ، عوارضی ظاهر می شود كه به آن علائم مربوط به ایدز می گویند و عبارت اند از :

  • كاهش وزن بیشتر از 10 درصد وزن سابق
  • اسهال به مدت بیشتر از یك ماه
  • تب به مدت بیشتر از یك ماه
  • عرق شبانه
  • خستگی، بی حالی و ضعف

این علائم را مقدمه استقرار كامل ایدز كه پایان طیف بیماری می باشد، به حساب می آورند . در برخی موارد، بی قراری، بی اشتهایی، دل دردو سردرد وجود دارد و تغییرات عصبی منجر به از دست دادن حافظه و آسیب اعصاب محیطی می شود. این علائم معمولاً متناوب است ولی كاهش وزن در اكثر بیماران وجود دارد و پیش رونده هم می باشد . بسیاری از بیماران در این مرحله دچار ضایعات پوستی، مخاطی و ضایعات دائم یا عود كننده دهنی و یا ناحیه تناسلی به علت ویروس های مختلف می شوند.

مرحله پنجم :

ایدز: ایدز به مرحله نهایی آلودگی ایدز گفته می شود. در این مرحله به علت كاهش شدید قدرت دفاعی بدن، شخص، مستعد ابتلا به بسیاری عفونت ها و سرطان ها می شود كه علائم بسیار متنوعی دارند و در نهایت بیمار را از پای در می آورند.

حدود 25 درصد افراد پس از 5 سال ،25 درصد پس از 10 سال و حدود 25 درصد پس از 15 سال از ورود ویروس به بدن دچار ایدز می شوند . یعنی در مجموع حدود 75درصد افراد آلوده پس از 15سال به مرحله ایدز می رسند.

در مورد این مسئله كه بالاخره 25 درصد باقیمانده چه سرنوشتی دارند و چه زمانی وارد مرحله ایدز می شوند بحث وجود دارد. ولی آنچه كه مسلم است فرد آلوده ، حتی اگر دیرتر هم وارد مرحله بیماری شود، همواره برای سایرین آلوده كننده باقی می ماند.

ایدز بر روی تمامی دستگاه های و اندام های بدن مانند تنفس، گوارش، عضلانی، عصبی، پوست و مخاط ، گوش و حلق و بینی و ...اثر می گذارد.

پس از رسیدن به مرحله نهایی ایدز، متوسط طول عمر در بالغین حدود 5/2 سال است و بیمار نهایتاً به علت یكی از عفونت های فرصت طلب و یا سرطان ها از پا در می آید .


پیشگیری از HIV بعد از در معرض قرار گرفتن :

تا قبل از این، مردم بعد از دچار شدن به HIV انگیزه كمی برای استفاده از مراقبت های پزشكـی داشـتـنـد. مطالـعات نشان داده اند كه استفاده از AZT بلافاصله بعد از استفاده از سرنگ آلوده، می تـواند تا میزان 80 درصد احتمال ابتلا به HIV را كاهش دهد. پیشگیری پس از پیدایش (PEP) مسـتـلزم استفاده از داروهای ضد HIV بلافاصله بعد از در معرض ویروس قرار گرفتن می بـاشد. اگر این روش برای معتادان تزریقی مفید بوده باشد، منطقی به نظر می رسد كه برای افرادی كه از طریق تماس جنسی در معرض ابتلا قرار دارند نیز مفید واقع گردد.

نظریه اصلی در مورد PEP به عنوان یـك راهبرد پیشگیری كننده از HIV این است كه مصرف داروهای ضد ایدز بعد از این كه فرد در معرض HIV قرار می گیرد، ممكن است بتواند از طریق متوقف نمودن تكثیرعفونت و یا تقــویت سیستم ایمنی بدن برای از بین بردن ویروس، از ابتلا به بیماری جلوگیری نماید.

تا به امـروز مـدرك آشـكاری كه PEP را بعد از رفتارهای پر خطر جنسی مؤثر بداند، وجـود نـداشـتـه و بـرای PEP فعـلاً رهنمودهای ملی یا موافقت نامه ای در این شرایـط تـهـیـه نشده است. با این حال در بسیاری از كشورها پـزشــكان و متخصصان بالینی PEP را بعد از رفتارهای پرخطر جنسی به افراد پیشنهاد می كنند.

اغلب مردم ( و بسیاری متخصصان بالینی ) تا به حـال چـیـزی در مــورد PEP به گوششان نخورده است. برای پیاده سازی راهبردهای فراگیر پیـشگیـری از HIV، بـالابـردن سـطــح آگاهی جامعه ضروری است. ببینید آیا PEP در محل زندگی شما ارائه می شــود. مـردم باید بدانند كه PEP یك خط مشی اولیه برای پیشگیری از HIV نمی بـاشد.اســتفــاده از وسایل پیشگیری، اعمال جنسی ایمن و پرهیز از رفتارهای پـرخــطر دیـگر، «استانداردهای طلایی» راهبردهای پیشگیری از ایدز محسوب می شـوند. با این حال در صورتی كه متدهای اولیه پیشگیری دچار نقصان شد، می توان از PEP برای كاهش احتمال ابتلا به بیماری در فرد استفاده نمود. مـیزان تـأثیر پـذیـری PEP در كـاهـش خـطر ابـتـلا بعد از رفتارهای پر خطر جنسی كماكان ناشناخته مانده است.

اگرچه رهنمودهای پذیرفته شده جهـانـی بـرای PEP وجـود ندارد، این متد برای كسانی كه دارای تماس های جنسی محافظت نشده مقعـدی، مـهـبلی و یـا دهـانی بـا انـزال فرد مبتلا به HIV یا محتمل به آن (مانند معتادان تزریقی) بوده اند، توصیه می گردد. PEP باید حـداكثر سه روز (72 ساعت) بعد از در مـعرض قـرار گـرفتن شروع شود. PEP برای افرادی كـه از طـریق اعـمال جـنسی ایـزوله در مـعرض ویـروس HIV قـرار گرفته، یـا در آیـنده قصد انجام رفتارهای ایمن تر را دارند، بسیار مناسب می بـاشد، امـا رهـنمودهـای سـریـع و قطعی برای زمان به كارگیری PEP تحت این شرایط وجود ندارد.


توصیه های کوچولو اما کارامد برای پیشگیری از بیماری :

  • در وهله اول سعی کنید به نظام خانواده وفادار بمانید.
  • از دوستی و معاشرت جنسی با افراد ناشناس و مشکوک بپرهیزید.
  • چه مرد و چه زن درصورت نیاز از کاندوم(پوشش )استفاده نمایید.
  • تاحد ممکن از رابطی جنسی مقعد پرهیز نمایید.
  • قبل و بعد انجام هم خوابی نظافت را رعایت نمایید.
  • یکی از عوامل ایجاد بیماری در مو های زاید اطراف الت مردان و زنان می باشد پس حتی الزوم انها را کوتاه نمایی.

با امید و ارزوی لحظاتی خوش برای شما دوستان.
hi dr!
     
  
مرد

 
شمار مبتلايان به ايدز در کشور به 12هزار نفر رسيد
تعداد قربانيان ايدز در کشور به 1377نفر رسيد و شمار مبتلايان به اين بيماري به 11هزار و 930نفر افزايش يافت.
از اين تعداد ، 11هزار و 288نفر (94.6 درصد) مرد و 642نفر (5.4 درصد) زن هستند. همچنين ، 539نفر از اين تعداد مبتلايان وارد مرحله آخر ايدز شده اند که 503 نفر مرد (93.3 درصد) و 36نفر زن (6.7 درصد) هستند.

بر اساس تازه ترين آمار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي تعداد موارد ابتلا به HIV برحسب جنس و سن ، رده سني 25 تا 34 سال با 3493 مورد ابتلاء (40 درصد) ، رده سني 35 تا 44 سال با 2616 مبتلا (30 درصد) و رده سني صفر تا 4 سال با 38 مورد ابتلاء (0.4 درصد) ، از لحاظ درجه شيوع به ترتيب بيشترين و کمترين آمار مبتلايان را تشکيل مي دهند. به گزارش ايسنا ، راه انتقال 61.5 درصد از موارد ابتلاء به ايدز اعتياد تزريقي ، 28.4 درصد راه نامشخص ، 7.6 درصد تماس جنسي ، 2 درصد دريافت خون و فرآورده هاي خوني و 0.5 درصد از راه مادر به کودک بوده است.

بيشترين موارد ايدز در کشور با 36.3 درصد فراواني (189 نفر) در رده سني 35 تا 44 سال ، سپس در گروه سني 25 تا 34 سال با 179 نفر مبتلا (34.4 درصد) است که رده سني صفر تا 4 سال با 0.2 درصد فراواني و يک نفر مبتلا کمترين ميزان ابتلا به ايدز را به خود اختصاص داده است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
ادعاي عضو كميته كشوري مبارزه با ايدز ▲ 100هزار نفر آلوده به ايدز در ايران

آخرين آماري كه وزارت بهداشت از تعداد مبتلايان به ايدز در ايران اعلام كرده. 11 هزار و 221 نفر است اما گروهي از محققان معتقدند آمارهاي واقعي ايدز هميشه 10 برابر آمارهاي رسمي هستند.

دكتر محمد‌علي شهاب‌الدين

شوخي نيست، شلوغ‌بازي هم نيست، حتي شايد اين واقع‌بينانه‌ترين آماري باشد كه تا به حال در مورد ايدز مطرح شده است. دكتر مينو محرز عضو كمتر كشوري مبارزه با ايدز مدعي شده كه با وجود اعلام آمار رسمي 11 هزار نفر و 221 نفري مبتلا به ويروس ايدز در كشور، تعداد واقعي ناقلان اين ويروس، 10 برابر اين ميزان يعني بالاي 100 هزار نفر است.

وي در توضيح اين ادعا گفته: <وزارت بهداشت براساس فرمول‌هاي سازمان بهداشت جهاني، آمار واقعي مبتلايان به ويروس ايدز را در ايران حدود 60 هزار نفر مي‌داند اما براساس محاسبات دقيق‌تر كه از سوي مراكز تحقيقاتي دانشگاه هاروارد انجام شده، آمار واقعي مبتلايان به ويروس ايدز در كشورها 10 برابر موارد شناخته شده است. بنابراين در زمان حاضر بيش از 100 هزار نفر در ايران، ناقل ويروس ايدز هستند.

براساس آمار رسمي وزارت بهداشت در ايران 11 هزار نفر مبتلا به ويروس ايدز در كشور داريم اگرچه مسوولا‌ن اعلا‌م كرده‌اند كه احتمالا‌ تعداد واقعي 60 هزار نفر باشد. با اين وجود آماري كه دكتر محرز ارايه كرده بيشترين رقمي است كه تاكنون يك مقام مسوول اعلا‌م كرده است.

احتمالا اولين چيزي كه به ذهن مي‌رسد، ضد و نقيض‌گويي درست و حسابي مسئولان امر است كه البته چيز عجيبي نيست و مسبوق به سابقه هم هست. همين چند وقت پيش در يكي از بخش‌هاي خبري سيما، يك مقام مسئول محترم اعلام كرد ما 4 ميليون نفر معتاد داريم و اين رقم همچنان سير صعودي دارد، ولي در همان برنامه يك مقام مسئول محترم ديگر با قاطعيت گفت : ما 2/5 ميليون نفر معتاد داريم و روند صعودي افزايش تعداد مبتلايان هم متوقف شده.

وقتي در مورد اعتياد در كشور ما، آمارها اين‌طور ارائه مي‌شوند، ايدز كه جاي خودش را دارد. در واقع سازمان بهداشت جهاني همچنان به دولت‌هاي كشورهاي اسلامي و به‌ويژه خاورميانه گوشزد مي‌كند كه آمار ايدز را خيلي كمتر از ميزان واقعي اعلام مي‌كنند و البته آنها هم اصولا ترجيح مي‌دهند حرفي از اين بيماري نزنند.كشور ما در اين زمينه وضع بهتري از كشورهاي دور و بر دارد و مسئولان مبارزه با ايدز با هشدارها و اقدامات خود باعث شده‌اند به ايدز به‌عنوان يك خطر جدي نگاه شود. در مورد تفاوت آمارها هم واقعيت اين است كه اين مسئله تا حد زيادي ناشي از ماهيت خود بيماري ايدز است.

ويروس ايدز پس از ورود به بدن، بدون اينكه هيچ علامتي داشته باشد، شروع به تكثير مي‌كند. البته ممكن است در همان هفته‌هاي اول، فرد مبتلا به ويروس دچار علائمي شبيه سرماخوردگي شود كه درست مثل سرماخوردگي، خودش هم برطرف مي‌شود. در اين مرحله با اينكه ويروس در بدن وجود دارد، اما تشخيص آن با آزمايشات معمول، ممكن نيست.

تقريبا 2 ماه پس از ورود ويروس به بدن، آنتي‌بادي‌هاي ضدويروس در بدن ساخته مي‌شوند و از اين زمان، با انجام آزمايش مي‌توان وجود ويروس در بدن را تشخيص داد. البته آزمايش‌هاي پيشرفته‌تر و گرانقيمتي هم وجود دارند كه زودتر از اين زمان، خود ويروس را در بدن پيدا مي‌كنند ولي به‌دليل هزينه بالا به‌طور معمول از آنها استفاده نمي‌شود.
فردي كه آنتي‌بادي ضدويروس در بدن او پيدا شده، ناقل ويروس ايدز درنظر گرفته مي‌شود و مي‌تواند بيماري را به ديگران منتقل كند ولي خودش هنوز بيمار نيست. ويروس ايدز بدون ايجاد هيچ‌گونه علائم خاصي در بدن اين افراد به تكثير اين افراد ادامه مي‌دهد و به‌تدريج سيستم دفاعي بدن را از بين مي‌برد.

به اين دوره دوره پنجره گفته مي‌شود. در نهايت سلول‌ها بعد از ورود ويروس به‌ بدن، سيستم ايمني به‌طور كلي مختل مي‌شود و هر عفونت ساده‌اي مي‌تواند بيمار را از بين ببرد. اين مرحله كه فرد علائم پيدا كرده بيماري ايدز ناميده مي‌شود.

تاكنون طبق آمار رسمي در كشور ما، 523 نفر به بيماري ايدز رسيده‌اند ولي تعداد ناقلين رسمي، 11 هزار و 221 نفر است. با اين توضيحات حتما متوجه علت تفاوت آمار شده‌ايد.

در واقع كساني كه كمتر از دو ماه است به ويروس ايدز آلوده شده‌اند و آزمايش‌ها نمي‌توانند ويروس را در بدن آنها تشخيص دهند و نيز آدم‌هايي كه ويروس و آنتي‌بادي ضد آن در بدنشان وجود دارد ولي چون هيچ علامتي ندارند، هيچ‌گاه براي انجام آزمايش مراجعه نكرده‌اند، در آمار رسمي ناقلين ويروس ايدز جايي ندارند. فكرش را بكنيد 100 هزار نفر ناقل ويروس ايدز داريم كه 90 هزار تاي آنها احتمالا خودشان هم از بيماريشان خبر ندارند و هر لحظه ممكن است يك نفر ديگر را هم آلوده كنند. به همين دليل بايد منتظر باشيم آمار مبتلايان به ويروس ايدز در طي چند سال آينده، يك جهش ناگهاني داشته باشد.

جابه‌جايي در شايع‌ترين علل ابتلا به ايدز در كشور، مسئله‌ ديگري است كه دكتر محرز به آن اشاره مي‌كند. به گفته وي <در گذشته اعتياد تزريقي و انتقال بيماري ايدز از طريق سرنگ آلوده، عامل اصلي انتقال ايدز بود و بيش از 65 درصد موارد ابتلا را شامل مي‌شد. اما اكنون از طريق رابطه جنسي، به اندازه سرنگ آلوده عامل انتقال است و تقريبا 50 درصد موارد ابتلا به ويروس ايدز را باعث مي‌شود.

وي اضافه مي‌كند: براساس آمار رسمي هنوز بيش از 90 درصد مبتلايان به ويروس ايدز مرد هستند ولي سهم زنان از آلودگي روز به روز بيشتر مي‌شود.

واقعيت را بايد پذيرفت. ايدز در كشور ما رو به گسترش است و رفتار جنسي غلط هم باعث انتقال بيشتر اين بيماري مي‌شود. چشم بستن روي اين مسئله، وضع را از اين كه هست بدتر مي‌كند. به گفته دكتر محرز: مهم‌ترين اقدام براي پيشگيري از شيوع بيشتر انتقال ويروس ايدز، بالابردن سطح آگاهي مردم به‌ويژه قشر جوان است ولي متاسفانه اقدامات رسانه‌هاي كشور به‌خصوص صدا و سيما در اين زمينه بسيار ضعيف است.

حقيقت اين است كه مسئولان يك راه بيشتر ندارند. بايد واقعيات را بيان كنند، مردم را با اين بيماري بيشتر آشنا كنند و بدون درنظر گرفتن مسائل حاشيه‌اي روش‌هاي جلوگيري از ابتلا به ايدز را به مردم بياموزند. اين را ديگر همه مردم مي‌دانند كه ويروس ايدز از طريق سرنگ آلوده و روابط جنسي منتقل مي‌شود ولي متاسفانه بسياري از آنها هنوز نمي‌دانند ويروس ايدز از طريق چه نوع رابطه جنسي و در چه شرايطي منتقل مي‌شود. تشويق مردم به رعايت مسائل اخلاقي، كار خيلي خوبي است ولي همه آن چيزي نيست كه براي مقابله با ايدز به آن نياز داريم.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
كشور ما در معرض وقوع همه‌گيري بيماري ايدز قرار دارد
يك متخصص بيماريهاي عفوني در آستانه روز جهاني ايدز هشدار داد : كشور ما در معرض وقوع همه‌گيري بيماري ايدز قرار دارد.

جوانان به دليل احتمال داشتن رفتارهاي پرخطر بيشتر در معرض بيماري ايدز هستند.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر زهرا احمدي‌نژاد متخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در آستانه فرا رسيدن هفته ايدز و با توجه به اهميت آموزش و اطلاع رساني در پيشگيري و كنترل بيماري ايدز گفت: بر اساس آمار رسمي ارايه شده از سوي مسؤولان و مراجع گزارش دهي مستند، كشور ما، در معرض وقوع همه‌گيري بيماري ايدز قرار دارد. بر همين اساس لازم است در اين زمينه بطور كلي به همه اقشار مردم و به طور خاص به افرادي كه در معرض خطر هستند و بيشتر شامل جوانان كه رفتارهاي پرخطر دارند اطلاع رساني مناسي صورت گيرد.

وي در ادامه افزود: محورهايي كه بايد در زمينه آموزش مردم بويژه گروه‌هاي پرخطر بيشتر مورد توجه قرار گيرد، دو مسئله، يكي راههاي انتقال ويروس hiv (ايدز) ديگري راه‌هاي پيشگيري از اين بيماري است كه عموم مردم و گروه‌هاي پرخطر بايد ملاحظاتي داشته باشند و از يك سري كارها پرهيز كنند كه مبتلا به اين ويروس نشوند،عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در بخش ديگري در خصوص راههاي انتقال ويروس hiv در دنيا، شايع‌ترين راه انتقال اين عفونت را از طريق تماس جنسي، استفاده از سرنگ و سرسوزن مشترك در معتادان تزريقي، خون وفرآورده هاي خوني آلوده و انتقال از طريق مادر به جنين عنوان نمود.

وي در مورد راه اول يعني انتقال از طريق تماس جنسي گفت: در حال حاضر شايع‌ترين راه انتقال از طريق تماس جنسي است كه در اين مرحله با هر تماس جنسي ناسالم امكان انتقال وجود دارد چه تماس بين دو مرد و يا بين دو زن و يا مرد و زن و از طرق مختلف تماس جنسي امكان انتقال عفونت وجود دارد،دكتر احمدي‌نژاد در مورد راه دوم انتقال اين عفونت (مصرف سرنگ و سوزن مشترك در بيماران معتاد تزريقي) خاطرنشان كرد: در حال حاضر در دنيا، ‌دومين راه انتقال است ولي در ايران و شايع ترين راه انتقال بيماري ايدز است.

وي نكاتي را حائز اهميت دانست و افزود: اول اينكه اغلب موارد انتقال عفونت در مراكزي كه معتادان به شكل دسته جمعي مثل زندان تزريق مواد مخدر را انجام مي‌دهند اتفاق مي‌افتد. نكته دوم، در زندانها بسياري موارد ديده شده كه فرد معتاد قبل از زنداني شدن، سابقه اعتياد تزريقي نداشته ولي در زندان به دليل عدم دسترسي به ساير اشكال مواد مخدر و در دسترس و ارزان بودن مواد مخدر تزريقي، شكل اعتياد عوض مي‌شود و اعتياد تزريقي با استفاده از سرنگ و سوزن مشترك انجام مي‌شود و از اين طريق اين افراد مبتلا به عفونت hiv مي‌شوند.

وي در خصوص راههاي سوم و چهارم انتقال اين بيماري گفت: خوشبختانه در اين مورد در ايران موارد زياد نيست، بخصوص به دليل بررسي خونهاي اهدايي از طرف سازمان انتقال خون، اگرچه بايد تاكيد كرد كه با آزمايشاتي كه در حال حاضر روي خونهاي اهدايي انجام مي‌شود درصدي از موارد عفونت hiv قابل شناسايي نيستند،اين متخصص در ادامه در خصوص راههاي پيشگيري عفونت ايدز در مورد انتقال از طريق تماس جنسي به مواردي از قبيل: خويشتن داري جنسي و برقراري تماس جنسي بعد از ازدواج و تنها با همسري كه خطري براي ابتلا به عفونت hiv در گذشته نداشته باشد اشاره كرد.

وي در اين خصوص با بيان اين مطلب گفت:‌ اما واقعيت اين است كه اين اصل در بسياري از موارد تنها جنبه شعاري داشته و متاسفانه بسياري از جوانان كه مهمترين گروه در معرض خطر هستند،‌خويشتن داري جنسي را نمي‌پذيرند كه در اين زمينه بايد آموزش‌هايي در زمينه محدوديت شريك جنسي به يك نفر كه او نيز فردي باشد كه با افراد ديگر تماس نداشته باشد، استفاده از كاندوم در صورت داشتن تماس جنسي با افراد ناشناس، پرهيز از تماس جنسي با افرادي كه خود به بيماريهاي عفوني دستگاه تناسلي دچار هستند، مراجعه به مراكز مشاوره و يا مراكز بهداشت در صورت داشتن تماس جنسي ناسالم از طريق رسانه‌هاي جمعي به اطلاع مردم برسد.

وي همچنين در مورد راههاي پيشگيري از انتقال از طريق اعتياد تزريقي به اصولي از قبيل ترك اعتياد تزريقي، عدم استفاده از سرنگ و سرسوزن مشترك، آموزش به معتادان در جهت چگونگي تزريق به شيوه استريل و بي خطر، توزيع متادون در مراكز عمومي تجمع معتادان از جمله زندانها و بيمارستانها، مجرم تلقي نكردن معتادان اشاره كرد.


افزایش 5/2 برابری آمار ایدز ایران :

شمار مبتلايان به hiv در كشور طي سه سال اخير ‌‌٥/٢ برابر شده است،عضو كميته كشوري مبارزه با ايدز اعلام كرد: تا ابتداي مهر ماه جاري حدود 11 هزار و 930 مورد مبتلا به hiv/ ايدز ثبت شده كه اين رقم در سه سال اخير 5/2 برابر شده است،دكتر مينو محرز در سمينار «هم پيمان در برابر گسترش ايدز» با اشاره به شيوع ايدز در كشور اظهار كرد: تخمين زده مي‌شود تعداد كل موارد مبتلا در كشور به 60 تا 70 هزار مورد برسد.

وي با بيان اين كه 61 درصد مبتلايان به ايدز در كشور را معتادان تزريقي تشكيل مي‌دهند، افزود: 95 درصد مبتلايان را مردان و 5 درصد را زنان تشكيل مي‌دهند،دکتر محرز با اشاره به اين كه هنوز در كنترل ايدز در كشور به پيشرفت قابل توجهي دست پيدا نكرده‌ايم، گفت: آموزش براي پيشگيري از ايدز در رسانه‌ها مهمترين اقدام است كه مي‌توان به خوبي در اين زمينه استفاده كرد كه متاسفانه هنوز نتوانسته‌ايم در اين زمينه به پيشرفت‌هاي قابل توجهي برسيم.
عضو كميته كشوري مبارزه با ايدز با اشاره به داروهاي تازه در خصوص درمان ايدز افزود: خوشبختانه با كشف و توليد اين داروها اميد زيادي وجود دارد كه اين ويروس در بدن كنترل شود. در ضمن مصرف به موقع داروها امكان انتقال را به ساير افراد كم و همچنين هزينه درمان اين افراد را به شدت كاهش مي‌دهد.

وي ادامه داد: تمامي افرادي كه به هر طريق مبتلا به hiv شده اند ،حق دارند از داروهای ضد ایدز استفاده كنند و هيچ كس نمي‌تواند تبعيض براي آنان قايل شود.


مديركل امور بين المللي وزير بهداشت: ▲قادر به كنترل ايدز نيستيم

حسين نيكنام در گفتگوبا فارس افزود:‌<در سند چشم‌انداز اهداف هشتگانه هزاره سوم در مورد كنترل روند رشد بيماري‌هاي سل، مالاريا و ايدز كشورها متعهد شده‌اند تا روند رشد ابتلا به اين بيماري‌ها را تا 50 درصد در سال 2014 كاهش دهند: كه با روند فعلي ابتلا به اين بيماري در كشور اين امكان تا حدودي غيرقابل دسترس بوده و بعيد است به اين هدف برسيم.

وي ادامه داد ما در رسيدن به اهداف هزاره سوم در بعضي از اهداف مانند هدف دوم و سوم ازحد مشخص شده در سند جلوتر بوده و در بعضي از اهداف هم مانند هدف چهارم و پنجم روند خوبي را شاهد هستيم اما در مورد هدف ششم كه همان ابتلا به اچ.آي.وي و مالاريا و سل است. با مشكل مواجه بوده و با سرعت انتقال كنوني به نقطه مطلوب نخواهيم رسيد.نيكنام در خصوص اتباع خارجي پناهندگان، مهاجران و افراد بي‌سوادي كه نمي‌توانند مانند بقيه جامعه از آموزش‌هاي معمول برخوردار شوند، گفت : متاسفانه جايگاه قرار گيري كشور ما از نظر همسايگان جايگاهي چالشي بوده، بدين شكل كه همسايگان ما همسايگان پر دردسري هستند اما نبايد موضوع را ناديده گرفت كه بحث كنترل مرزها و كشورهاي همسايه از عموم وظايف آژانس‌هاي بين‌المللي است، در حالي كه ما خود نيز از انجام كنترل‌هاي لازم در جهت سلامت مرزها فارغ نبوده و اين امر را مخصوصا در سال‌هاي اخير با دقتي بيشتر زيرنظر گرفته‌ايم.

افزايش ميزان بروز ايدز در زنان در عين حال رييس موسسه ايدز ايران از شيوع 5 درصدي اچ.آي.وي در ميان زنان ايراني خبر داد و گفت: بايد منتظر افزايش ميزان بروز ايدز در زنان باشيم.دكتر بيژن صدري‌زاده افزود: وي ادامه داد: <در ايران كه راه غالب انتقال اعتياد تزريقي است بيماري نيز از طريق تماس جنسي به همسران مردان معتاد قابل انتقال است.رييس موسسه ايدز همچنين تصريح كرد: الگوي انتقال ايدز در كشور رو به تغيير است دكتر صدري‌زاده مهم‌ترين راه پيشگيري از بروز و گسترش ايدز در كشور را آموزش دانست و ادامه داد: آموزش‌ها بايد در ارتباط با شرايط رفاهي زنان، حقوق اجتماعي آنان و ازدواج صورت گيرد.به گزارش ايسنا،همچنين در ادامه اين برنامه دكتر سعيد صفاتيان مديركل درمان، بازپروري و حرفه آموزي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح جامع ساماندهي معتادان خياباني تصويب شده است؛ از طرفي توجه مسئولان به درمان با متادون معطوف شده است.

صفاتيان با اشاره به اين‌كه در ماده 15 قانون صراحتا معتاد مجرم است اما در صورت مراجعه به سيستم درماني بيمار تلقي مي‌شود، گفت: اولويت در ستاد مبارزه با مواد مخدر معتاد خياباني است و با توزيع رايگان سرنگ و متادون، ايدز در كشور به مرز كنترل نزديك مي‌شود. وي با اشاره به تفاوت الگوي مصرف در كشورهاي دنيا گفت: در آسياي جنوب شرقي مصرف اكستازي رو به گسترش است و هم اكنون نگاه سنتي به درمان اعتياد به نگاه جديد و توجه به معتادان خياباني و پرخطر تغيير كرده است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
کارهایی که باید برای پیشگیری انجام بدین که به ایدز مبتلا نشید
رفتارهای جنسی ناسالم و پرخطر کدامند؟

یکی از معضلات کنونی جامعه عدم اطلاع کافی نوجوانان و جوانان ما از رفتارهای پر خطر جنسی است و متاسفانه این عدم آگاهی سبب می‌شود تا این امیدان آینده نسلی بیمار و ناسالم از لحاظ روحی و جسمی باشند و متعاقب آن مشکلات اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیری به پیکر خانواده و جامعه وارد آید. لذا پیشگیری از این معضلات با آموزش صحیح و اطلاع رسانی به موقع، می‌تواند به عنوان عاملی نجات بخش، سبب کاهش چشمگیر این مشکلات گردد.

مهمترین موضوع در آموزش رفتارهای پرخطر، آموزش رفتارهای جنسی سالم می‌باشد.

ابتدا باید ببینیم رفتار جنسی ناسالم و پرخطر چیست ؟

رفتار جنسی ناسالم (UnsafeSex) :

هر گونه تماس جنسی را می‌گویند که در آن فرد از سلامت خود یا شریک جنسی خود ‌آگاه نباشد. مشکل از این جا ناشی می‌شود که آگاهی از سلامت خود یا دیگران به راحتی امکانپذیر نیست. بعنوان مثال؛ در حدود ۹۰ درصد افراد HIV مثبت از آلوده بودن خودشان اطلاعی ندارند. از طرف دیگر؛ منفی بودن آزمایشات تشخیصی در ابتدای آلودگی با HIV نمی‌تواند دلیل سالم بودن فرد باشد زیرا نتیجه این آزمایشات در اوایل دوره آلودگی معمولاً منفی می‌باشد. پس چاره چیست؟

برای آگاهی از سلامت افراد باید به رفتارهای آنها توجه کرد. اگر فردی از رفتارهای پرخطر آگاهی داشته باشد بهتر می‌تواند در خصوص سلامت خود یا شریک جنسی خود قضاوت کند. داشتن رفتارهای پرخطر احتمال آلودگی به HIV و سایر عفونت‌های‌آمیزشی را بیشتر می‌کند.

رفتارهای جنسی پرخطر کدامند؟

رفتارهای حنسی پرخطر عبارتند از :

  • داشتن شرکای جنسی متعدد
  • تماس‌های جنسی نامعمول (تماس مقعدی و دهانی)
  • متوسل شدن به خشونت در زمان تماس جنسی
  • مصرف الکل، مواد مخدر و یا روانگردان قبل از برقراری تماس جنسی
  • تماس جنسی محافظت نشده (عدم استفاده از کاندوم)

بنابراین برای پیشگیری از HIV و ایدز در جامعه باید رفتارهای جنسی سالم را به افراد به ویژه نوجوانان و جوانان آموزش داد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
صفحه  صفحه 1 از 4:  1  2  3  4  پسین » 
Sexology - سکسولوژی

سوالاتی درباره ایدز

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA