ارسالها: 3620
#1
Posted: 9 Jun 2011 15:40
دستگاه تناسلی زن
موجودات زنده همگی قابلیت تولید مثل دارند و همین موضوع عامل بقای نسل آنهاست. دستگاه تناسلی به همین منظور در بدن موجودات زنده تعبیه شده است. دستگاه تناسلی تنها دستگاهی از بدن است که برای زندگی خود فرد حیاتی نیست امّا برای بقای نسل لازم است. در فرآیند تولید مثل انسان دو سلول جنسی یا گامت نقش دارند: گامت مردانه که اسپرم نامیده میشود و گامت زنانه که تخمک نام دارد.
اسپرم توسط دستگاه تناسلی مردانه و تخمک توسط دستگاه تناسلی زنانه تولید میشوند. اسپرم در حین فعالیت جنسی در اثر انزال از طریق آلت مردانه وارد دستگاه تناسلی زنانه میشود. اسپرم در داخل واژن شنا کرده و وارد رحم میشود و خود را به لولههای فالوپ یا لولههای رحمی میرساند. تخمک نیز از تخمدان زن آزاد میشود و وارد لوله های رحمی (فالوپ) می شود. اسپرم و تخمک در این محل با یکدیگر برخورد می کنند. اسپرم وارد تخمک می شود و آنرا بارور می کند و لقاح حاصل می شود که نتیجة آن تشکیل سلول تخم است که میتواند به یک نوزاد تبدیل شود. بنابراین همکاری مرد و زن برای تشکیل تخم و در نتیجه حامله شدن زن لازم است. زن با وجود اینکه سلول تخم را تا بزرگ شدن و تبدیل شدن به یک نوزاد کامل در درون رحم نگه میدارد ولی همانطور که گفته شد برای باردار شدن نیازمند اسپرم مردانه است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#2
Posted: 9 Jun 2011 15:41
نقش دستگاه تناسلی زنانه
دستگاه تناسلی زنانه این قابلیت را به یک زن میدهد که بتواند :
- تخمک تولید کند. (لازمه بارداری)
- رابطه جنسی برقرار نماید.
- از تخمک بارور شده محافظت کند و به آن غذا برساند تا رشد کرده و نوزاد را به وجود آورد.
- زایمان کند.
تخمک گذاری :
در زمان تولد یک نوزاد دختر، تخمدانهای او حاوی صدها هزار تخمک است که تا زمان بلوغ غیر فعال میماند. با شروع بلوغ، هورمونهایی از غدة هیپوفیز که در پایین مغز قرار گرفته است آزاد میشود. این هورمونها که نوعی مادة شیمیایی هستند از طریق خون به تخمدانها میرسند و تخمدانها را به تولید هورمونهای جنسی زنانه مانند استروژن وادار میکنند. تولید این هورمونهای جنسی بدن یک دختر بچه را تبدیل به بدن یک دختر و زن بالغ میکند. هورمونهای هیپوفیز علاوه بر این باعث میشوند که مدتی بعد تخمک گذاری – خارج شدن تخمک از تخمدان- آغاز شود. با شروع تخمک گذاری در زمان بلوغ، ماهانه یک تخمک آزاد میشود و دورة قاعدگی دختر آغاز میشود. هر دورة قاعدگی با حدود ۵-۳ روز خونریزی آغاز میشود و حدود ۳۵-۲۱ روز طول میکشد تا خونریزی بعدی اتفاق بیفتد که به این فاصلة زمانی یک دورة قاعدگی میگویند. در ابتدای بلوغ معمولاً دورههای قاعدگی نامنظمند و تعداد روزهای آن از یک دوره به دورة بعد فرق میکند ولی اکثر دختران بعد از حدود ۲ سال از شروع قاعدگی، دورههای منظم پیدا میکنند. تخمک گذاری معمولاً حدود وسط هر دورة قاعدگی اتفاق میافتد. اگر در حوالی این زمان مرد و زن با هم رابطه جنسی داشته باشند و از این طریق اسپرم مرد وارد دستگاه تناسلی زن شود، اسپرم به اصطلاح شنا میکند و خود را تا بالای رحم میرساند و از آنجا به داخل لولههای فالوپ (لولههای رحمی) میرود و خود را به تخمک میرساند و آنرا باردار میکند و در نتیجه حاملگی اتفاق میافتد
حاملگی :
مایع منی در داخل دستگاه تناسلی مرد ساخته میشود و با هر بار رابطه جنسی حدود ۵/۱ تا ۶ میلیلیتر از آن از آلت تناسلی مرد به بیرون رانده میشود که به این عمل انزال میگویند. در داخل این حجم از مایع منی مقدار زیادی اسپرم حدود ۹۰۰-۷۵ میلیون عدد اسپرم وجود دارد. رسیدن یک عدد اسپرم به تخمک آزاد شده برای بارور کردن آن و در نتیجه حاملگی لازم و کافی است. بعد از اینکه تخمک بارور شد و سلول تخم بدست آمد، این سلول شروع به تولید مثل میکند و تعداد سلولهایش اضافی میشود و پس از یک هفته بلاستوسیت که اندازهاش در حد نوک سوزن است تولید میشود. بلاستوسیت خود را به رحم میرساند و در داخل دیوارة آن (در لایه آندومتر) که توسط هورمون استروژن کاملاً ضخیم و غنی از خون و آمادة پذیرایی شده است لانه گزینی میکند.
هورمون جنسی زنانه دیگر یعنی پروژسترون تا انتهای حاملگی آمادگی دیوارة رحم برای پذیرایی از جنین در حال رشد را حفظ میکند. حال بلاستوسیت با دسترسی مناسب به منبع غذایی شروع به رشد و بزرگتر شدن میکند و مراحل دیگر جنینی آغاز میشود. سلولهای خارجی این توده سلولی، بافت واسطه ای به نام جفت را بوجود می آورند که وظیفه اش انجام تبادلات لازم با بدن مادر برای بدست آوردن غذای لازم برای زنده ماندن و رشد و خارج کردن مواد زائد است. از این بافت به تدریج پردهای در دور جنین تشکیل میشود. سلولهای داخلی، جنین و بافتهای مختلف آنرا بوجود میآورند. پس از حدود ۲ ماه جنین به اندازة یک مشت بستة دست است و تقریباً تمام دستگاههای بدن او مانند مغز، اعصاب، قلب، خون، معده، عضلات و پوست ساخته شده است. این رشد ادامه مییابد و در حدود هفتة نهم بارداری جنین در داخل مایعی که دور تا دورش را گرفته است شناور میشود. به این مایع، مایع آمنیوتیک میگویند. جفت نیز که شبیه یک دیسک است کاملاً شکل میگیرد و به دیوارة رحم میچسبد و از طریق بند ناف به بدن جنین میرسد. جفت که حد واسط بدن مادر و جنین است، مواد غذایی را از طریق بند ناف به بدن جنین میرساند و رشد جنین ادامه پیدا میکند.
زایمان :
حاملگی حدود ۹ ماه طول میکشد. زمانیکه جنین آمادة تولد شد، سر آن به دهانة رحم فشار میآورد و آرام آرام آنرا باز میکند. دیوارة دهانة رحم هم به تدریج نازکتر میشود تا مجرای بازی برای عبور جنین و تولد او بوجود آورد. سپس پردة دور جنین پاره میشود و مایع آمنیوتیک به بیرون میریزد. عضلات قوی در دیوارة رحم شروع به انقباض شدید میکنند که دردهای زایمانی را برای مادر بوجود میآورند و نیروی لازم برای خارج کردن و تولد جنین هستند. پس از چند ساعت که دهانة رحم کاملاً باز شد سر جنین از این دهانه رد میشود و با عبور از واژن به بیرون از بدن مادر میآید و به این ترتیب نوزاد متولد میشود. اکثر نوزادان با سر متولد میشوند. بند ناف پس از تولد نوزاد توسط پزشک یا ماما بریده میشود. دقایقی بعد نیز جفت از دیوارة رحم جدا میشود و به همراه باقی ماندة بند ناف متصل به آن با انقباض عضلات رحم به بیرون رانده میشود و زایمان کامل میشود.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#3
Posted: 9 Jun 2011 15:41
نقش زن در تولید مثل
نقش زن در قیاس با مرد بسیار پیچیده است.نقش مرد اینست که اسپرم تولید کند و برای بارورسازی آن را به دستگاه تناسلی زن و اندام جنسی او منتقل کند.در اینجا نقش مرد در تولید مثل تمام می شود.و نقش اصلی زن بعد تخمک سازی شروع می شود. بعد ترکیب اسپرم با تخمک جنین در رحم شروع به تولید مثل می کند.البته این فرآیند بسیار پیچیده است که در این مبحث به ان نمی توان پرداخت.
رحم :
رحم اصلی ترین عضو تناسلی زن می باشد. که شبیه یک گلابی تخت می باشد. که قسمت پهن آن در بالا و قسمت باریک ان در پائین واقع است. طول رحم حدود ۶ تا ۹ سانتیمتر می باشد که البته تقریبی است.این ابعاد در زنان زایمان کرده بیشتر می شود.
در مرکز رحم حفرهای وجود دارد که حاوی سه سوراخ است.که دوسوراخ به لوله هائی به نام فالوپ ارتباط دارند و و سوراخ پایینی به واژن(مهبل)راه دارد.محلی یا مسیری برای ورود اسپرم است.
واژن (مهبل) :
واژن ارتباط دهنده رحم از داخل به خارج آن است.که در هنگام آمیزش جنسی(مقاربت) اسپرم را به رحم می رساند. واژن در سر دارای سوراخی می باشد که به آن دهانه واژن می گویند.این دهانه در دختران باکره بوسیله غشا ویژه ای به نام پرده بکارت پوشانده شده است. که با اولین ارتباط جنسی و دخول آلت کامل توسط مرد پاره می شود.
اعضا تناسلی خارجی زن (مهم در ارتباط جنسی) :
تمامی موارد بالا جز اعضا داخلی می شدند ولی اعضا خارجی زن شامل لبهای خارجی و لبهای داخلی و چوچوله(بظر) می شوند این اعضا کم و بیش نمایان هستند.
لبهای خارجی :
لبهای خارجی و یا بزرگ دو چین بزرگی هستند که اندامهای تناسلی داخلی را احاطه کرده اند.این لبهای واژن پوشیده از مو هستند.این لبها طوری واژن را پوشش داده اند که که تنها با جدا کردن این لبها لبهای داخلی واژن قابل مشاهده هستند.ولی با افزایش دفعات تماس جنسی و زایمان وافزایش سن این لبها از باز می شوند.
لبهای داخلی :
با گشوده شدن لبهای خارجی لبهای داخلی که کوچک و ظریف هستند نمایان میشوند. البته اندازه این لبها هم در زنان مختلف هستند. عرض این لبها حدود ۵.۲ تا ۵.۵ هستند.
این لبها دارای بافهای عصبی هستند که به تحریکات جنسی حساس هستند.که در این هنگام متورم و اماسیده می شوند.
چوچوله (بظر) (کلیتوریس) :
محل انقطای دو لب داخلی واژن در قسمت بالائی فرج را چوچوله (کلیتوریس) می نامند که به لحاظ ساختاری شباهتی به آلت تناسلی مرد دارد و تفاوت اصلی اش در انازه آن است که به حدود۰.۷۵ تا ۱ سانتیمتر می رسد.سر آن گرد و مثل نخود است.و بسیار در مقابل تحرکات جنسی بسیار انعطاف دارد و باعث برانگیختگی فوق العاده زن می شود. و می توان گفت کانون تحرکات جنسی زن است . و باید در تماس جنسی توسط مرد به آن توجه شود.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#4
Posted: 9 Jun 2011 15:42
اجزاء دستگاه تناسلی زنانه و کارکرد هر کدام
بر خلاف دستگاه تناسلی مردانه، تمام اجزاء دستگاه تناسلی زنانه در درون بدن در محوطه لگن قرار گرفته است. دستگاه تناسلی زن از دو بخش عمده خارجی و داخلی تشکیل شده است.
دستگاه تناسلی خارجی شامل فرج (ولو)، مهبل (واژن) و پرده بکارت (هایمن) است.
فرج قسمت کاملا خارجی دستگاه تناسلی زنان است که از بیرون بدن قابل رؤیت است و به صورت یک ناحیه لوزی شکل در بین دو پا و در پایین شرمگاهی (محل رویش موهای زهار) قرار گرفته است. فرج از بیرون توسط لب های بزرگ و کوچک فرج پوشیده شده است. این لب ها هر یک به صورت دو چین نیمه مدور هلالی شکل در دو طرف فرج بوده و در حالت عادی روی هم خوابیده و دهانه فرج را می بندند. لبهای بزرگ فرج از دو لایة پوستی تشکیل شده اند. در زیر لب های بزرگ، لب های کوچک قرار دارند که از دو لایه مخاطی تشکیل شده اند. لب های کوچک در هدایت صحیح ادرار نقش دارند. این دو لبه از بالا و پایین به هم متصل هستند. در محل اتصال این دو لایه در بالا عضو کوچک حساسی به نام کلیتوریس وجود دارد که در اثر تحریک و دستکاری، سفت و کمی بزرگ میشود و در احساس لذت جنسی نقش دارد. در میان لب های فرج فضایی بوجود میآید که خروجی پیشابراه (مسیری که ادرار را از مثانه به خارج بدن میرساند.
- محل ادرار کردن) در قسمت بالایی آن است و در پایین آن خروجی واژن (مهبل) قرار دارد.
- در دخترانی که هنوز رابطة جنسی نداشتهاند اکثر قسمتهای خروجی واژن با لایه ای نازک به نام پردة بکارت پوشیده شده است. پرده بکارت به صورت یک ورقه نازک (به ضخامت ۱ یا ۲ میلی متر) درست در پشت لب های کوچک فرج قرار دارد و دهانه مهبل را می چوشاند. در پرده بکارت منافذی برای خروج خون قاعدگی وجود دارد. منفذ پرده بکارت در افراد مختلف، اندازه و شکل متفاوتی دارد و از خصوصیات و ویژگی های آن برای تشخیص باکره بودن یا نبودن شخص استفاده می گردد. در اکثر موارد با اولین ورود آلت مردانه به داخل واژن این پرده پاره میشود و برای همیشه از خروجی واژن کنار میرود.
- در پوست بالای لبهها در پایین شکم ناحیة برجستگی عانه وجود دارد که در حین بلوغ با تجمع چربی زیرپوستی، حالت برجسته پیدا میکند و در روی آن و نیز در روی لبهای فرج، موهای تناسلی شروع به رویش میکنند.
دستگاه تناسلی داخلی از واژن، رحم، لولههای فالوپ (لولههای رحمی) و تخمدانها تشکیل شده است.
واژن لولهای عضلانی است که از فرج در بیرون بدن تا رحم در داخل بدن امتداد دارد. طول واژن ۱۲-۸ سانتیمتر در زنان بالغ است. از آنجا که این عضو دارای دیوارة عضلانی است میتواند منقبض یا منبسط شود. همین خصوصیت باعث میشود که واژن بتواند یک جسم به باریکی تامپون تا یک نوزاد هنگام تولد را در درون خود جای دهد. واژن چند عملکرد مختلف دارد. واژن محل قرار گرفتن آلت مردانه در حین رابطة جنسی است و با اعصاب موجود در آن لذت جنسی در حین رابطه جنسی را برای زن بوجود می آورد. واژن همچنین راهی از رحم به بیرون برای خارج کردن نوزاد در زمان تولد است. همچنین خونهای قاعدگی از این طریق از رحم به بیرون بدن میآید. لایة نازک بافتی به نام پردة بکارت که در خود یک یا چند سوراخ دارد خروجی واژن را به طور نسبی میپوشاند. شکل پردة بکارت در افراد مختلف با هم فرق دارد. این پرده در اکثر دختران بعد از اولین تجربة جنسی کشیده شده و پاره میشود که ممکن است با کمی خونریزی نیز همراه باشد.
واژن در سمت داخل بدن به رحم متصل میشود. این اتصال از طریق دهانة رحم که دیوارهای قوی و ضخیم دارد و خروجی آن بسیار کوچک است انجام میشود. در طی زایمان خروجی دهانة رحم مقداری گشاد میشود و به نوزاد اجازه میدهد از رحم خارج شود.
رحم مانند یک گلابی وارونه در محوطه لگن قرار دارد که کارکرد اصلی آن نگهداری و تغذیه جنین در حال رشد در طی حاملگی است. همچنین در هنگام فعالیت جنسی، اسپرم درون مایع منی مرد دستگاه تناسلی مردانه پس از ورود به واژن، شنا کرده و از طریق رحم و سپس لوله های رحمی خود را به تخمک می رساند که در صورت حضور تخمک، بارور شدن آن امکانپذیر می گردد.
رحم دیوارههای ضخیم عضلانی دارد. در حقیقت این عضلات، قویترین عضلات بدن یک زن هستند. انقباض همین عضلات است که در هنگام زایمان بسیار شدید میشود و باعث خروج نوزاد و نیز درد زایمان میگردد. وقتیکه زنی حامله نیست رحم تنها حدود ۵/۷ سانتیمتر طول و ۵ سانتیمتر عرض دارد.
سطح داخلی رحم از بافتی فعال به نام آندومتر پوشیده شده است . این بافت حساس به تغییرات هورمونی است و پس از بلوغ تا پیش از یائسگی در هر دوره قاعدگی ، ریزش می کند و خونریزی (عادت) ماهیانه را شکل می دهد. پس از پایان خونریزی، این بافت مجددا تشکیل می شود. تغییرات بافتی آندومتر، فضای رحم را برای پذیرش جنین (در صورت حاملگی) و لانه گزینی آن مهیا می کند.
در دو گوشة بالایی رحم لولههای فالوپ یا لولههای رحمی قرار دارند که رحم را به تخمدانها متصل میکنند. لولههای فالوپ که در دو سمت رحم هستند حدود ۱۰ سانتیمتر طول دارند و عرض آنها از عرض یک رشتة ماکارونی بیشتر نیست. در سمت دیگر، یعنی سمتی که نزدیک تخمدانهاست، لولههای فالوپ قیفی شکل هستند و دور تخمدان را میپوشاند ولی کاملاً به آن متصل نیستند. سمت قیفی شکل با حرکات خود هنگام تخمک گذاری، تخمک خارج شده از تخمدان را به داخل لولة فالوپ هدایت میکند و با حرکات دیوارة عضلانی خود تخمک را به سمت رحم میراند.
تخمدانها دو عدد هستند که یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ قرار میگیرند. تخمدانها تخم مرغی شکل هستند و حاوی هزاران تخمک هستند که بعد از بلوغو شروع قاعدگی، هر ماه یک تخمک آزاد میکنند. این تخمک از طریق لولههای فالوپ به سمت رحم حرکت میکند. در صورتیکه در این مسیر با اسپرم مردانه برخورد کند تخم تشکیل میشود که میتواند باعث حاملگی و تولید جنین شود، در غیر اینصورت تخمک به همراه بافتهای رحمی در هنگام خونریزی قاعدگی از بدن خارج میشود.
تخمدانها در زمان بلوغ معمولاً ۵-۴ سانتیمتر طول دارند. تخمدانها علاوه بر منبع تأمین تخمک، به عنوان غدد درون ریز بدن زن نیز عمل میکنند و استروژن و پروژسترون که هورمونهای زنانه هستند تولید می کنند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#5
Posted: 9 Jun 2011 15:44
اندام جفتگیری و مقاربت زن ( مهبل یا vagina )
اندام جفتگیری و مقاربت زن مهبل یا vagina نام دارد.مهبل کانال خروجی رحم و قسمتی از کانال زایمانی محسوب میشود, لوله ای لیفی عضلانی قابل انبساط که از دهانه مهبل تا رحم امتداد دارد. انتهای فوقانی مهبل به گردن رحم مربوط است و انتهای تحتانی آن توسط پرده بکارت محدود میشود. پوشش داخلی مهبل از سلولهای مخاطی پوشیده شده که کار آن رساندن سلولهای تولید مثل مردانه به رحم میباشد. و دارای طولی بین 10-15 سانتی متر است.
پرده بکارت که دهانه مهبل را میپوشاند , از یک غشا ظزیف گوشتی شکل گرفته است و در وسط این پرده معمولا سوراخی بع اشکال و اندازه های مختلف وجود دارد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#6
Posted: 9 Jun 2011 15:46
غدد جنسی زن- OVARY
غدد جنسی زن(Ovary) :
دستگاه تولیدمثل در زنان شامل دو تخمدان(Ovary)،لوله های رحمی(Falopian tubes) رحم ، دهانه رحم و واژن می باشد.
تخمدان(Ovary):
دو تخمدان در قسمت پشت و زیر لوله های رحمی قرار دارند که وزن آنها در زن بالغ حدود 20 گرم می باشد که در زنان مسن این مقدار کاهش می یابد. کار اصلی تخمدان ها تولید تخمک و ترشح هورمون های جنسی ماده است. تخمک ها از دهمین هفته زندگی جنینی تشکیل می شوند و تعداد آنها در ماه پنجم زندگی جنینی در دو تخمدان مجموعا 6 تا 7 میلیون تخمک میرسد ولی بتدریج تعدادشان کم شده و در زمان تولد تعدادآنها به 2 میلیون و در هفت سالگی به 300هزار کاهش می یابد. و در طول سال های تولید مثل زن تعداد300 تا 450 تخمک آزاد می شوند و الباقی از بین می روند.
رحم :
رحم از دو قسمت جسم و دهانه ( سرویکس ) تشکیل شده است. قبل از بلوغ 10 تا 15 گرم و در زن بالغ 30 تا 60 گرم و در انتهای حاماگی 800 تا 1000 گرم وزن دارد. جسم رحم دارای پوشش داخلی بنام آندومتریوم است که در فاصله بلوغ و یائیسگی دچار تغییرات ماهانه می شود که همراه با تغییرات دوره ای گنادوتروپین ها و ترشحات استروژن و پروژسترون از تخمدان هاست. این تغییرات عبارتند از : پرولیفراسیون ، تغییرات ترشحی و تخریب دیواره آندومتر در قاعدگی.
- مرحله پرولیفراسیون ( مرحله استروژنی ) : تقریبا از روز 5 دوره قاعدگی و پس از خونریزی دیواره رحم تحت تاثیر استروژن تخمدانی شروع به رشد می نماید و ضخامت آن افزایش می یابد و به حدود 3 تا 4 میلیمتر می رسد.
- مرحله ترشحی ( مرحله پروژسترونی ) : از روز چهاردهم به بعد با آزاد شدن تخمک و تشکیل جسم زرد و در نتیجه ترشح پروزسترون ، آندومتر دچار تغییرات ترشحی می شود. در این مرحله علاوه بر ضخیم شدن آندومتر ، غدد ترشحی پر پیچ و خمی در آندومتر تشکیل می شوند که ترشح مواد موکوسی ( لزج ) را بر عهده دارند.
- قاعدگی ( خونریزی) : در صورتیکه تخمک آزاد شده بارور نشود بعلت تحلیل جسم زرد و کاهش ترشح پروژسترون و تا حدودی استروژن ، آندومتر تخریب شده و خونریزی آغاز می شود که تقریبا تا 5 روز ادامه می یابد. خون قاعدگی در رحم بسرعت منعقد می شود ولی توسط آنزیم فیبرینولیز در واژن مایع می شود. بطور متوسط 10 تا 100 میلی لیتر خون در زمان هر قاعدگی از دست می رود.
هورمون های تخمدان :
تخمدان ها هورمون های استروژن ، پروژسترون و مختصری آندروژن تولید می کنند.
اثرات استروژن : در زن طبیعی قسمت عمده استروژن ها توسط تخمدانها ترشح می شوند ولی مقادیر جزئی نیز توسط غدد فوق کلیه ترشح می گردد. در آبستنی مقادیر زیادی از استروژن ها توسط جفت ترشح می شود که چند صد برابر مقدار مترشحه از تخمدان ها در دوره ماهانه طبیعی است.
پاره ای از اثرات استروژن ها به شرح زیر می باشد :
استروژن ها موجب تکثیر سلولی و رشد اندام های تناسلی و سایر بافت های مربوط به تولید مثل و بوز صفات ثانویه جنسی در زن می شوند.
اثر بر اندام های تناسلی : قبل از بلوغ استروژن به مقدار کم ترشح شده و اثرات فیزیولوژیک مختصری دارد. هنگام بلوغ با رشد فولیکول های تخمدانی استروژن بیشتری ترشح شده وسبب رشد رحم، واژن، دستگاه تناسلی خارجی، لگن و پستان ها می شود.
اثر بر پستان ها : استروژن ها رشد پستان ها و غدد مولد شیر را آغاز می کنند ولی به تنهایی نمی توانند موجب تولید و ترشح شیر شوند.اثر آنها بیشتر در تجمع چربی در پستان ها و تغییرات شکل ظاهری آنها است.
اثر بر پوست : استروژن ها سبب نرمی و صافی پوست می شوند و عروق خونی پوست را افزایش می دهند. افزایش عروق خونی همراه با گرمی پوست است و ممکن است موجب خونریزی بیشتری از محل پارگی در مقایسه با مردان شود.
اثرات پروژسترون : پروژسترون به تنهایی اثر هورمونی ندارد، معهذا بر روی سلول های هدفی که قبلا با استروژن تماس حاصل کند دارای اثرات زیر است:
- بر آندومتر پرولیفراتیو که توسط استروژن ایجاد شده اثر کرده سبب تشکیل آندومتر ترشحی برای پذیرش تخمک لقاح یافته می شود. فرکانس انقباضات رحم را کاهش داده از دفع تخمک جلوگیری می کند.
- توسعه و تکامل غدد پستانی را افزایش می دهد ولی با این وجود ترشح شیر بستگی به وجود پرولاکتین دارد و پروژسترون ترشح شیر را سب نمی شود.
- افزایش پروژسترون تخمک گذاری را متوقف می کند. و این امر در حاماگی بسیار اهمیت دارد.
- درجه حرارت بدن را مختصری افزایش می دهد.
کنترل هورمونی دوره ماهانه :
برای اینکه دوره ماهانه همراه با تخمک گذاری بطور مرتب انجام شود وجود تخمدان سالم و ترشحات طبیعی گنادوتروپین ها ضروری است. برداشتن هیپوفیز در انسان و یا عدم ترشح مادرزادی گنادوتروپین ها عادت ماهانه را متوقف می کند و اگر قبل از بلوغ انجام باشد علایم بلوغ و اولین عادت ماهانه بروز نمی کند. مدت هر دوره ماهانه بطور متوسط 28 روز است ولی در افراد طبیعی ممکنست از 20 روز تا 45 روز متغیر باشد.
هیپوتالاموس با تغییر ترشح GnRH سبب بروز تغییرات در ترشح گنادوتروپین ها می شود. تغییر ترشح GnRH بستگی به غلظت استروزن و هیجانات روحی دارد.
غلظت FSH در خون در نیمه اول دوره ماهانه ( قبل از تخمک گذاری ) ابتدا افزایش می یابد و سبب رشد فولیکول های تخمدان و نیز افزایش ترشح استروژن از آنها می گردد. افزایش استروژن سبب تغییرات پرولیفراتیو در آندومتر می شود. غلضت استروژن در روز 12 تا 13 پس از شروع قاعدگی به حداکثر می رسد و سبب ایجاد فیدبک مثبت بر هیپوتالاموس و افزایش ترشح GnRH شده منجر به افزایش سریع LH در روز 14 می شود.غلظت FSH نیز بطور ناگهانی ولی به مقدار کمتر از LH افزایش می یابد. اثر پروژسترون بر آندمتر سبب ایجاد مرحله ترشحی شده و رحم را آماده پذیرش جنین اولیه( بلاستوسیست) می کند در صورتیکه حاملگی رخ ندهد ترشح استروژن و پروژسترون سریعا کاهش می یابد و خونریزی ماهانه رخ می دهد.
بلوغ و تغییرات هورمونی :
بلوغ شروع زندگی جنسی همراه با تغییرات هورمونی و فیزیکی است. در ماههای اول پس از تولد غلظت گنادوتروپین های خون افزایش می یابد و با افزایش موقت استروژن همراه است. این افزایش بعلت نارس بودن مکانیسم فیدبک منفی در نوزاد است. بتدریج حساسیت هیپوتالاموس به اثر فیدبک استروژن افزایش می یابد و در حدود 2 تا 4 سالگی به حداکثر می رسد و پس از آن مقادیر بسیار اندک استروژن که از تخمدان ها ترشح می شود سبب توقف ترشح GnRH و در نتیجه گنادوتروپین های هیپوفیزی می شود بطوریکه غلظت گنادوتروپین های خون در سنین 4 تا 10 سالگی به حداقل می رسد.
در مرحله قبل از بلوغ ، کمی قبل از هرگونه تغییر فیزیکی ثانویه جنسی ، حساسیت هیپوتالاموس به استروئید های تخمدان کاهش می یابد.
اولین تغییر افزایش گنادوتروپین ها پس از خواب است، سپس افزایش ترشح هنگام روز نیز مشاهده می شود. در طول دوران مختلف بلوغ حساسیت هیپوتالاموس به اثر فیدبک استروژن ها کمتر شده و ترشحات گنادوتروپین ها و هورمون های تخمدانی افزایش می یابد. ترشح گنادوتروپین ها در طول روز و شب بصورت نوسانی است که این حالت به ویژه پس از بلوغ آشکار می شود.
در اواسط دوران بلوغ اثر فیدبک مثبت استروژن بر هیپوتالاموس ظاهر شده سبب افزایش سریع گنادوتروپین ها بخصوص LH بصورت دوره ای می شود. این پدیده شروع و ادامه قاعدگی و دوره ماهانه را بر عهده دارد.
سن شروع بلوغ به عوامل داخلی و خارجی متعددی بستگی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- عامل ارثی، خانوادگی و نژادی
- عامل اقتصادی و اجتماعی: سن شروع بلوغ در غرب بین سالهای 1850تا1950 هر ده سال چهار ماه کاسته شده است.
- چاقی: چاقی مختصر سبب تسریع و چاقی مفرط سبب تاخیر بلوغ می شود.
- بیماریهای مزمن و سوء تغذیه سبب تاخیر بلوغ می شود.
- کوری سبب تسریع ظهور بلوغ می شود.
اولین قاعدگی با شروع بلوغ همراه نیست بلکه اولین تغییر فیزیکی مشهود در دختران رشد جوانه پستان است که بین سنین 8 تا 13 سالگی آغاز می شود.بندرت در بعضی از دختران اولین علامت ظهور موهای زهار است. رشد پستان ها از پنج مرحله و رشد موهای زهار نیز از پنج مرحله می گذرد تا به وضعیت کامل زن بالغ برسد. تغییرات کامل صفات ثانویه جنسی در زنان بین یک و نیم تا شش سال طول می کشد. اولین قاعدگی حدود دو سال پس از رشد جوانه پستان ظاهر می شود. که در سال های اول بسیار نامنظم بوده و پس از آن بصورت طبیعی در خواهد آمد.
یائیسگی :
حدود سن 40 تا 55 سالگی تعداد فولیکول های تخمدان بسیار کم و ترشح استروژن کاهش می یابد. دوره ماهانه در ابتدا نامنظم می شود و پس از چند ماه متوقف می گردد. که به این حالت یائیسگی گویند.در اثر کاهش استروژن ترشح گنادوتروپین ها افزایش می یابد. علائم گر گرفتگی و احساس داغ شدن متناوب که با برافروختگی پوست و تعرق همراه است ناشی از ترشح زیادی گنادوتروپین ها است. بعلاوه کاهش ترشح استروژن ها ممکن است با اختلالات روانی نظیر خستگی و افسردگی، اضطراب و هیجان و پسیکوز همراه باشد. ترشحات واژن کم و مقاربت دردناک می شود
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#7
Posted: 9 Jun 2011 15:51
عكس از دستگاه تناسلی زنان
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#8
Posted: 21 Jun 2011 05:48
دستگاه تولید مثل در مردان
دستگاه تولید مثل مردانه دستگاهی در بدن مردان است که وظیفهٔ بنیادیاش تولید مثل است.
وظایف دستگاه تناسلی مرد :
- تولید اسپرم.
- ساخت هورمونهای جنسی لازم برای تولید اسپرم و تکامل جنسی در دوران بلوغ.
بخشهای گوناگون دستگاه تناسلی مرد :
اعضای تناسلی مرد از آلت تناسلی، بیضه و کیسه بیضه که بیضهها در آن آویزان هستند، تشکیل شده است. هر بیضه حاوی لولههای سمینیفر است که اسپرم می سازند. اسپرم در اپیدیدیم (لولهای پیچ در پیچ در پشت هر بیضه)، نگهداری می شود. یک لوله دیگر به نام وازدفران، هر اپیدیدیم را به یک مجرای انزالی وصل میکند که این مجرا خود به پیشابراه وصل می شود. سه غده (یک جفت غده ساخت منی و غده پروستات)، مایعاتی را ترشح می کنند که وظیفه انتقال و تغذیه اسپرم را برعهده دارند؛ این ترشحات همراه اسپرم، مایعی به نام مایع منی را تشکیل می دهند. در طول فعالیت جنسی، بافت نعوظی آلت تناسلی، پر خون شده، آلت تناسلی را دراز و سفت میکند تا بتواند وارد مهبل زن شود. در هنگام ارگاسم، انقباضات عضلانی مایع منی را از طریق هر وازدفران به سوی پیشابراه و خارج از آلت تناسلی حرکت میدهند.
تغییرات حاصل از بلوغ در پسران :
بلوغ دورهای است که طی آن مشخصات جنسی ظاهر و اعضای جنسی بالغ می شوند. در پسران، معمولاً بلوغ بین۱۲ تا ۱۵ سالگی شروع میشود. غده هیپوفیز واقع در قاعده مغز شروع به ترشح هورمون هایی میکند که بیضه را برای تولید هورمون جنسی مردانه یعنی تستوسترون تحریک می کنند. این هورمونها باعث ایجاد تغییراتی مثل بزرگی اعضای تناسلی و رشد موی بدن و سپس تولید اسپرم و افزایش میل جنسی می شوند.
روند تولید اسپرم :
با فرا رسیدن زمان بلوغ، ساخت مداوم اسپرم در بیضه ها با سرعت حدود ۱۲۵ میلیون اسپرم در روز شروع میشود. اسپرمها در اطراف دیوارههای لولههای سمینیفر تکامل پیدا می کنند و دمهای آنها که آنها را قادر به شنا کردن می کنند، به سمت مرکز لولهها قرار می گیرند. اسپرم بالغ در یک لوله پیچ در پیچ به نام اپیدیدیم که پشت هر بیضه قرار دارد، نگهداری می شود. سرانجام اسپرمها یا در طی فعالیت جنسی با انزال بیرون می روند و یا توسط ماکروفاژها خورده میشود ودوباره مونومرهای سازنده اش تبدیل میگردد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#9
Posted: 21 Jun 2011 05:52
دستگاه تناسلی مردانه چیست؟
در اکثر موجودات دو جنس مذکر و مؤنث وجود دارد و هر جنس دستگاه تناسلی مخصوص خود دارد. دستگاه تناسلی در هر جنس شکل و ساختار خاص خود را دارد. امّا وظیفة آنها در هر حال تولید، تغذیه و انتقال تخمک (در زن) و اسپرم (در مرد) است. وجود این دو سلول برای تشکیل سلول اول جنین یعنی تخم لازم است. بر خلاف دستگاه تناسلی زنان که همة اجزاء آن در داخل لگن قرار گرفته است، اجزاء دستگاه تناسلی مردان هم در داخل و هم در خارج لگن قرار دارند. دستگاه تناسلی مردانه شامل قسمتهای زیر است :
بیضهها :
- لولهها خارج کننده به نام اپی دیدیم و وازدفران.
- غدد ضمیمه شامل پروستات و غدد منی ساز .
آلت مردانه :
در مردی که به بلوغ رسیده است، دو بیضه - که در داخل کیسة بیضه در خارج بدن قرار گرفتهاند- وظیفة تولید و نگهداری میلیونها سلول اسپرم را بر عهده دارند. بیضهها تخم مرغی شکل هستند و حدود 5 سانتیمتر طول و 3 سانتی متر قطر دارند. بیضهها علاوه بر تولید و نگهداری اسپرم، بخشی از دستگاه غدد درون ریز بدن هستند که هورمونهای مردانه مانند تستوسترون را تولید میکنند. تستوسترون نقش اساسی در بلوغ پسر دارد و با پیشرفت بلوغ، بیضهها مقدار بیشتری از این هورمون تولید میکنند. تستوسترون هورمونی است که باعث میشود پسران صدای بمتر و کلفتتری پیدا کنند، بدنشان عضلانی شود، موهای بدن و صورتشان رشد کند. این هورمون همچنین تولید اسپرم را تحریک میکند. اپیدیدیم و وازدفران لوله های نازک و درازی هستند که از بیضهها شروع میشوند و مایع حاوی اسپرم که منی نامیده میشود را به بیرون انتقال میدهند. این مجاری به همراه بیضهها در داخل عضو کیسه مانندی به نام کیسه بیضه یا اسکروتوم قرار میگیرند.
این کیسه در خارج بدن قرار دارد و وظیفة آن تنظیم دمای بیضههاست. بیضهها برای داشتن فعالیت مناسب باید در دمای پایینتر از دمای بدن باشند و به همین دلیل خارج بدن قرار دارند. کیسة بیضه با کوچک و بزرگ شدن، بیضهها را به بدن نزدیک و یا از آن دور میکند. زمانیکه بدن سرد است –مثلاً موقع شنا در آب سرد- کیسه بیضه منقبض میشود و بیضهها را به بدن نزدیک میکند تا از گرمای آن استفاده کند. امّا زمانیکه بدن گرم است، کیسة بیضه شل میشود تا بیضهها از بدن دور شوند و بتوانند خنک شوند. مغز و دستگاه عصبی هدایت این تنظیم دمای بیضهها توسط کیسة بیضه را بر عهده دارند.
غدد ضمیمه دستگاه تناسلی شامل غدد منی ساز و پروستات وظیفة تولید مایع لازم برای روان کردن لولههای خارج کننده و تغذیه اسپرم را بر عهده دارند. وازدفران که ادامة اپیدیدیم است به غدد منی ساز که در طرفین مثانه قرار گرفتهاند میرسد. غدد پروستات که مسؤول تولید بخشی از مایع منی است، در پایین مثانه قرار گرفته است. این غدد مجاری انزال (مجاری خارج کننده منی) که ادامة وازدفران است را احاطه میکند. مجاری انزال با عبور از داخل پروستات به داخل پیشابراه باز میشود. پیشابراه از مثانه شروع میشود و تا داخل آلت مردانه امتداد مییابد. پیشابراه مسؤول خارج کردن ادرار و نیز منی است.
آلت مردانه از دو بخش تشکیل شده است: بدنه آلت و سر آلت. در نوک آلت در قسمت سر آن یک سوراخ کوچک وجود دارد که خروجی پیشابراه است و ادرار و منی از آن خارج میشوند. آلت ساختمانی اسفنجی شکل دارد که میتواند پر خون شود که باعث بزرگی و سفت شدن آن میشود که این حالت معمولاً در اثر تحریک جنسی اتفاق میافتد و آلت را آمادة وارد شدن به داخل واژن زن میکند. در حالت عادی آلت نرم است. پسران در بدو تولد در سر آلت خود پوست اضافهای دارند که مطابق قوانین اسلامی میبایستی این پوست اضافه برداشته شود. این عمل که ختنه کردن نامیده میشود معمولاً در طی چند روز اول تولد نوزاد پسر انجام میشود. ختنه کردن به رعایت بهداشت کمک میکند و خطر سرطان در آن ناحیه را کم میکند.
وظیفه دستگاه تناسلی مردانه چیست؟
وظیفة نهایی اجزاء مختلف دستگاه تناسلی مرد، تولید اسپرم است که آنرا به شکل منی تهیه میکند و هنگام برقراری رابطة جنسی با جنس مخالف وارد دستگاه تناسلی زن میکند تا بارداری اتفاق بیفتد. وظیفة دیگر این دستگاه تولید هورمونهای مردانه است که برای بلوغ و ظاهر مردانه لازم است.
زمانیکه نوزاد پسر بدنیا میآید تمام قسمتهای دستگاه تناسلی مردانه را دارد ولی تا رسیدن به زمان بلوغ فعالیت تولید مثلی ندارد. در زمان بلوغ در حدود سنین 14-10 سالگی هورمونهایی از غدد هیپوفیز -که در پایین مغز قرار دارد- ترشح میشود که از طریق خون به بیضهها میرسد و آنها را وادار به تولید تستوسترون و اسپرم میکند. با تولید تستوسترون تغییراتی در بدن اتفاق میافتد. در حین بلوغ کیسة بیضهها بزرگتر میشوند، سپس آلت مردانه بزرگتر میشود و غدد منی ساز و پروستات نیز رشد میکنند. موهای ناحیة تناسلی و نیز موهای صورت و زیر بغل شروع به رشد میکنند و به تدریج صدای مردانه جای صدای بچه گانه را میگیرد. در حین بلوغ پسران رشد قدی و وزنی سریعی پیدا میکنند و بدنشان عضلانی میشود. زمانیکه پسری بالغ میشود روزانه میلیونها اسپرم تولید میکند. هر سلول اسپرم بسیار کوچک است در حد 05/0 میلیمتر است.
اسپرم داخل بیضهها تولید میشود و از شکل یک سلول عادی تبدیل به سلول دارای سر و دم شبیه یک بچه وزغ میشود. مواد ژنتیکی در سر اسپرم قرار دارد. دم اسپرم متحرک است و اسپرم را در داخل اپیدیدیم و بعدها در داخل دستگاه تناسلی زنانه به جلو میراند. هر اسپرم پس از تولید در بیضه، حدود 6-4 هفته در داخل اپیدیدیم میماند و بخشی از تکامل خود را در آن سپری می کند و پس از آن وارد وازدفران میشود. غدد منی ساز و پروستات مایع منی را به اسپرم اضافه میکنند و منی بدینوسیله کامل میشود. با تحریک شدن جنسی مرد، آلت سفت و سخت میشود، عضلات درون اعضاء جنسی منقبض میشوند و بدینوسیله مایع منی به بیرون ریخته میشود که به این عمل انزال میگویند. با هر انزال حدود 500 میلیون اسپرم از بدن خارج میشود. در صورتیکه مایع منی درون دستگاه تناسلی زن ریخته شود، اسپرم از واژن به سمت بالا شروع به حرکت میکند که دم اسپرم قابلیت شنا کردن را به آن می دهد. اسپرم از طریق دهانه رحم وارد رحم میشود و از آنجا به لولههای رحمی (لولههای فالوپ) میرسد. در صورتیکه اسپرم در زمانیکه تخمک از تخمدان زن آزاد شده باشد به آن برسد آنرا باردار میکند. برای باردار کردن تخمک تنها یک اسپرم کافیست.
در واقع با وارد شدن یک اسپرم به تخمک هیچ اسپرم دیگری نمیتواند به آن وارد شود و بارور شدن تخمک با محتویات ژنتیکی درون اسپرم انجام میشود و حاملگی آغاز میشود. سلول تخم حاصل شده شروع به رشد می کند و تبدیل به هزاران سلول میشود و جنین را بوجود میآورد. پس از 9 ماه جنین کامل میشود و نوزاد متولد میشود.
بیماریهای دستگاه تناسلی مردانه :
بعضی از بیماریها ممکن است دستگاه تناسلی مردانه را درگیر کند که بعضی از شایعترین آنها در زیر توضیح داده شده است:
- آسیب به بیضه : کوچکترین ضربه به بیضه باعث درد بسیار و تورم میشود. پیچ خوردگی بیضه زمانی اتفاق میافتد که بیضه به دور خود میپیچد که باعث بسته شدن رگهای خونرسان به بیضه میشود. این حالت شایع نیست ولی اورژانسی است چرا که اگر پیچ خوردگی به سرعت تصحیح نمیشود باعث تخریب بیضه میشود. در صورت درد شدید در ناحیة بیضه باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
- سرطان بیضه : این سرطان یکی از سرطانهای شایع در مردان کمتر از 40 سال است. سرطان تولید بیرویه سلولهاست که در صورتیکه به موقع تشخیص و درمان نشود میتواند کشنده باشد. سرطان بیضه در صورتیکه زود تشخیص داده شود به خوبی به درمان پاسخ میدهد. به همین جهت همة پسران باید به صورت منظم بیضه خود را معاینه کنند تا مطمئن باشند که تودة غیر طبیعی در آن بوجود نیامده است.
- التهاب و عفونت اپیدیدیم : اکثراً در اثر یک میکروب بوجود میآید که ممکن است از طریق جنسی منتقل شود. درد و تورم بیضه از علایم این بیماری است.
- هیدروسل یا آب آوردن بیضه : که در طی آن مایع در درون غشاهای اطراف بیضه جمع میشود. هیدروسل باعث تورم بیضه میشود ولی این تورم دردناک نیست. در بعضی موارد عمل جراحی برای درمان آن لازم است.
- فتق مغبنی : زمانی است که بخشی از روده به صورت غیر طبیعی وارد کشالة ران و کیسة بیضه میشود،محتویات فتق بصورت تورم در ناحیه کشاله ران و کیسه بیضه دیده می شود. این بیماری با جراحی درمان میشود.
- بیماریهای منتقله جنسی از طریق برقراری رابطة جنسی با فرد آلوده به بدن انتقال مییابد. عفونتهایی مانند ایدز، زگیل تناسلی، سیفلیس، سوزاک، کلامیدیا، تبخال تناسلی و هپاتیت B در صورت عدم رعایت اصول محافظتی از فرد آلوده به فرد دیگر در اثر رابطة جنسی قابل انتقال هستند.
در صورتیکه فکر میکنید هر یک از علایم یا بیماریهای ذکر شده فوق را دارید یا در صورتیکه سؤالی در خصوص مراحل رشد و بلوغ خود دارید بایستی با پدر و مادر و یا پزشک خود مشورت نمایید. اکثر بیماریهای دستگاه تناسلی مردانه قابل درمان هستند.
بخش خارجی :
اعضای تشکیل دهنده بخش خارجی شامل آلت تناسلی و کیسه بیضه می باشد آلت تناسلی عضو مقاربت بوده و کیسه بیضه که بیضه ها و اعضای فرعی آنها را در بر می گیرد.
آلت تناسلی ( penis ) :
عضوی است استوانه ای شکل که به سطح جلویی و طرفی قوس استخوان عانه اتصال دارد و در جلوی کیسه بیضه قرار گرفته است مهم ترین اعمال آلت تناسلی دفع ادرار و نعوظ جهت مقاربت اس سر آلت حشفه نام دارد که توسط چین پوستی به نام پرپوس پوشیده شده است معمولاً این چین پوستی را به وسیله عمل ختنه کردن بر میدارند.
کیسه بیضه ( scrotum ) :
کیسه ای است پوستی که در عقب آلت تناسلی قرار دارد این کیسه توسط یک دیواره عمودی به دو قسمت چپ و راست تقسیم می شود که هر یک حاوی و محافظ بیضه و اپیدیدیم مربوطه می باشد کیسه بیضه هنگام بلوغ توسط مو پوشیده می شود و به علت تراکم رنگدانه ها از پوست قسمتهای دیگر بدن تیره تر است.
دستگاه تناسلي مرد، توليد اسپرم ،سلول هايي كه مي توانند به تخمك زن متصل شده، نوزاد را به وجود بياورند، را برعهده دارد. همچنين اين دستگاه هورمون هاي جنسي لازم براي توليد اسپرم و تكامل جنسي در دوران بلوغ را مي سازد. اعضاي تناسلي مرد از آلت تناسلي، بيضه و كيسه بيضه كه بيضه ها در آن آويزان هستند، تشكيل مي شوند. هر بيضه حاوي لوله هاي سمينيفر است كه اسپرم مي سازند. اسپرم در اپيديديم )يك لوله پيچ در پيچ كه پشت هر بيضه قرار دارد، نگهداري مي شود. يك لوله ديگر به نام وازدفران، هر اپيديديم را به يك مجراي انزالي وصل مي كند كه اين مجرا خود به پيشابراه وصل مي شود. سه غده يك جفت غده ساخت مني و غده پروستات(، مايعاتي را ترشح مي كنند كه وظيفه انتقال و تغذيه اسپرم را برعهده دارند؛ اين ترشحات همراه اسپرم، مايعي به نام مايع مني را تشكيل مي دهند. در طول فعاليت جنسي، بافت نعوظي آلت تناسلي، پر خون شده، آلت تناسلي را دراز و سفت مي كند تا بتواند وارد مهبل زن شود. در هنگام ارگاسم، انقباضات عضلاني مايع مني را از طريق هر وازدفران به طرف پيشابراه و خارج از آلت تناسلي مي رانند.
آلت تناسلي :
درحالت عادي آلت تناسلي كوچك و شل مي باشد ولي پس از تحريك شدن بدليل جمع شدن خون در رگهاي آن به حالت نعوظ در مي آيد.حالت نعوظ حالتي است كه آلت بزرگ و سفت مي شود.اندازه آلت مردان د رحالت نعوظ بين 13 تا 18 سانتي متر مي باشد.اين عضو در مردان به صورت استوانه اي شكل مي باشد كه از 3 بافت تو درتو تشكيل شده.اين بافتها اسفنجي شكل هستند و درواقع مانند جك هاي بادي عمل مكنند به اينصورت كه حاوي سلول هايي مي باشند كه در هنگام تحريك جنسي ،با ارسال پيام عصبي و ترشح هورمون هاي خاص در بخش استوانه اي آلت آب را به خود جذب مي كنند و مانند بادكنك هاي پر از آب به هم فشار آورده و سبب خيزش و نعوظ آلت تناسلي مي شوند و بحث درباره اين سلول ها تخصصي مي باشد پوست آ لت هم كاملآً قابل كشش است.
كيسه بيضه ( Scortum ) :
اين عضو از بسياري مخازن خون و اسپرم تشكيل شده و در واقع كار اصليش تنظيم حرارت بيضه ها ميباشد.بطور معمول در آقايون دو بيضه وجود دارد و به طور طبيعي بيضه سمت چپ بالاتر از بيضه سمت راست است .كيسه بيضه از ماهيچه هايي تشكيل شده كه در هنگام گرما شل ميشوند و بين بيضه و بدن فاصله مي اندازند و در هنگام سرما هم جمع شده و بيضه ها رو به بدن ميچسبونن.بدن انرژي زيادي رو صرف ثابت نگه داشتن دماي اين منطقه ميكند .
بيضه ها :
عمل اصلي آنها توليد اسپرم مي باشد.با فرا رسيدن زمان بلوغ، ساخت مداوم اسپرم در بيضه ها با سرعت حدود 125 ميليون اسپرم در روز شروع مي شود. اسپرم ها در اطراف ديـواره هاي لوله هاي سمينيفر تكامـل پيـدا مــي كنند و دم هاي آنها كه آنها را قادر به شنا كــردن مـي كـنند، بـه سمت مركز لوله ها قرار مي گيرند. اسپرم بالغ در يك لوله پيچ در پيچ به نام اپيديديم كه پشت هر بيضه قرار دارد، نگهداري مي شود. سرانجام اسپرم ها يا در طي فعاليت جنسي با انزال بيرون مي روند و يا به داخل بدن بازجذب مي شوند. در اين بخش هورمونهايي مثل تستسترون، هورمون ابتدايي مردانه ، و اسپرمهاي ناآماده توليد مي شود.درون بيضه توده عظيمي از لوله كه Seminiferous Tubules يا لوله مني ساز وجود دارد.
سه غده (دو غده ساخت مني و يك غده پروستات) :
مايعاتي را ترشح مي كنند كه وظيفه انتقال و تغذيه اسپرم را برعهده دارند.
غده Bulbourethral :
كه در ابتداي برانگيختگي آب را فراهم مي كند تا لوله برون ريز از اسيدها و مواد ادراري پاكسازي بشود.اين آب درابتدا حاوي هيچ اسپرمي نيست ولي اگر بعد از يكبار انزال مايع مني همچنان در لوله باقي مانده باشد در دفعاتبعد مي تواند اسپرمها را با خودش حمل كند.
(اپيديديم) Epididymis :
يه لوله قطور ماهيچه اي كه روي بخش پشتي بيضه خوابيده كه اسپرمها رو انبار ميكند و با انقباض و انبساط اسپرم هارا به پروستات مي رساندو در پروستات در مايعي به نام مني كه پروستات سازنده آن است غوطه ور مي شوند اين مايع داراي املاح و ويتامينها و مواد قندي زيادي است كه از خون گرفته شده است.اگر آميزش جنسي و هر كاري كه سبب خروج مني شود انجام نگيرد اين مايع و اسپرم ها به تدريج ازپوست جداره لوله هاي مني بر جذب خون مي شود.
ماهيچه اي كه بين معقد وآلت تناسلي قرار داردو در واقع هم آلت و هم مقعدراكنترل ميكند.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#10
Posted: 21 Jun 2011 06:06
عكس از دستگاه تناسلی مردان
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب