ارسالها: 8724
#21
Posted: 3 Jul 2011 02:46
مرگ روزانه چهار معتاد در ایران
یک آسیب شناس اجتماعی گفت: گسترش روز افزون اعتیاد در کشور و تنوع مواد مخدر و تغییر الگوی مصرف از مواد مخدر سنتی به مواد روان گردان صنعتی باعث شده سالانه 5 درصد به جمعیت معتادان کشور اضافه شود.
دکتر مجید ابهری در گفتگو با مهر با بیان این مطلب افزود: آمار اضافه شدن جمعیت معتادان در سال نشان دهنده عدم تمرکز سیاستگذاریها ، موازی کاریها و عدم انسجام برنامه ها در پیشگیری از اعتیاد است.
این محقق و استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه روزانه 4 معتاد جان خود را از دست می دهند، تاکید کرد: این آمار یعنی اگر 50 درصد معتادانی که فوت می کنند متاهل باشند ماهیانه 60 زن بیوه شده و اگر برای هر خانواده 2 فرزند در نظر بگیریم 120 کودک بی سرپرست می شوند این آمار درسال نشان دهنده عمق فاجعه اعتیاد وجدی بودن خطر این سونامی خانمان برانداز است.
این اظهارات در حالی از سوی ابهری مطرح می شود که آمارهای متفاوت و گاهاً متناقضی درخصوص جمعیت معتادان کشور از سوی منابع مختلف مطرح می شود.
با این همه اغلب آمارهای ارائه شده از سوی سازمانها و نهادهای مرتبط حاکی از آن است که در ایران جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 200 هزار معتاد وجود دارد.
دکتر ابهری در ادامه افزود: ما در کشور کمبود بودجه نداریم دولت با اختصاص بودجه ای بیش از 6 تریلیون در سال بودجه لازم را در اختیار سازمانها قرار می دهد. کمرنگ بودن آموزش، عدم توجه به آموزش مهارتهای زندگی در دوران نوجوانی و جوانی و خلاء قانونی در برخورد با تولید و توزیع کنندگان مواد مخدر باعث شده که فروشندگان با وقاحت به کار خود ادامه داده و براساس گزارش دبیر شورای پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی روزانه 500 جوان به باتلاق شوم اعتیاد کشیده می شوند.
این متخصص علوم رفتاری برخورد با اعتیاد را نیازمند جهاد ملی دانست و گفت: برنامه های پیشگیری، آموزش، مقابله و کنترل و مبارزه با توزیع کنندگان باید به کارادامه داده و اجازه داده نشود تا دشمنان با استفاده ازعوامل داخلی ذخایر ملی ما یعنی جوانان را با خطر اعتیاد مواجه سازند.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: نگاهی به آمار قتلها ، سرقتها ، خودکشی های ناشی از اعتیاد به مواد روان گردان در جراید باید برای خانواده ها ، نخبگان و مدیران رسانه های جمعی زنگ خطر را به صدا در آورد.
راز دلم را فقط تو میدانی و دلت
گوشه ای از قلبت پنهان دار دوستت دارم هایم را
*ای عشق*
***M***
ارسالها: 8724
#23
Posted: 3 Jul 2011 02:46
ورود ماده مخدر محرك جدید به ایران «مفدرون»
جام جم آنلاین: رییس مركز تحقیقات پزشكی قانونی نسبت به ورود یك ماده روانگردان صنعتی به كشور كه به طور غیرقانونی در چین تولید می شود،هشدار داد.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از اداره كل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشكی قانونی كشور، دكتر جابر قره داغی با بیان این مطلب افزود: «مفدرون» یك ماده محرك و روانگردان جدید است كه به طور غیرقانونی در كشور چین ساخته می شود و به صورت كیسه های نمك یا غذای گیاهی در اینترنت به فروش می رسد.
وی خاطرنشان كرد: مفدرون از خانواده آمفتامین ها است كه به نام های عامیانه ای همچون «مف» (Meph)، نمك، میو میو، حمام نمك و موج عاج در بین افراد شناخته می شود.
رییس مركز تحقیقات پزشكی قانونی با اشاره به عرضه این ماده روانگردان به شكل قرص ، كپسول و پودر سفید رنگ یادآور شد: مفدرون به صورت خوراكی، تدخینی و تزریقی مورد استفاده قرار می گیرد و اثراتی شبیه اكستازی ، آمفتامین ها و كوكائین دارد.
دكتر قره داغی تصریح كرد: مصرف این ماده موجب یوفوریا، برانگیختگی، بالا رفتن خلق و اثرات مشابه سایر روانگردان ها می شود؛ همچنین می تواند هذیان، توهم، تهوع و استفراغ، مشكلات گردش خون، بثورات پوستی، بی نظمی ضربان قلب، اضطراب، افسردگی، گشادشدن مردمكها و سایش دندان ها را به دنبال داشته باشد.
وی گفت: هرچند مفدرون در كلیه كشورهای اتحادیه اروپا غیرقانونی اعلام شده است اما در حال حاضر معضل اصلی این كشورها محسوب می شود. به نحوی كه در یك بررسی در انگلیس مشخص شد 20 درصد قرص های اكستازی حاوی ماده مفدرون هستند و سهم این ماده در بازار روانگردان ها به سرعت در حال افزایش است.
رییس مركز تحقیقات پزشكی قانونی با هشدار مجدد در مورد چنین موادی افزود: مواردی از خودكشی، مرگ بر اثر حملات قلبی و تشنج ناشی از مصرف ماده روانگردان مفدرون در برخی از كشورها گزارش شده است.
راز دلم را فقط تو میدانی و دلت
گوشه ای از قلبت پنهان دار دوستت دارم هایم را
*ای عشق*
***M***
ارسالها: 8724
#25
Posted: 3 Jul 2011 02:47
افزایش مصرف شیشه در زنان برای لاغری !!
برخی از آرایشگاههای زنانه در ایران، ماده اعتیادآور شیشه را به عنوان داروی لاغری پیشنهاد و توزیع میکنند و اعتیاد زنان به این ماده محرک گسترش پیدا کرده است.به گزارش سلامت نیوز به نقل خبرآنلاین زنان ایرانی اگر این سالها نقشهایشان را در زندگی کمی تا قسمتی عوض کرده و سعی کردهاند تا پایشان را بیشتر به جامعهای که نیمی از جمعیت آن را تشکیل میدهند، باز کنند، همراه با آن پایشان به موضوعات دیگری هم باز شده است.
یکی از این موضوعات که برعکس پیشرفتهای دیگری که زنان در سالهای اخیر در زندگیشان داشتهاند، مثبت نیست، واردشدنشان به تولید و توزیع موادمخدر جدید است که دیگر دارد به یک مسئله جدی اجتماعی وحتی امنیتی تبدیل میشود.
اگر تا همین چندسال پیش در ایران فقط مردها بودند که برای توزیع مواد مخدر سر گذرها میایستادند و یا در اندازههای بزرگتری برای حمل مواد مخدر به کشورهای دیگر سفر میکردند اما حالا بخش بزرگی از این چرخه را زنانی به عهده گرفتهاند که درصد زیادیشان توسط همین مردان که یا پدرانشان هستند یا شوهر و یا حتی پسرشان، وارد چرخه بی سر و ته تولید و توزیع و مصرف مواد مخدر شدهاند.
هرچند در چندسال گذشته با بالاتر رفتن هر روزه تعداد زنانی که در حوزه موادمخدر فعالیت میکنند، مسئولان انتظامی سعی کردهاند تا چندان سخنی در این مورد به زبان نیاورند، اما اینطور که معلوم است با زیاد شدن تعداد زنانی که در داخل و خارج کشور به خاطر حمل مواد مخدر که بیشتر هم مواد مخدر جدید مانند شیشه هستند، دستگیر شدهاند، مسئولان مربوطه ترجیح دادهاند تا قبح این قضیه و البته قفل دهانهایشان را بشکنند و نگرانیهایشان را در این مورد به زبان بیاورند.
همین دو روز پیش بود که رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا با انتقاد از ابلاغ نشدن قانون جدید مبارزه با مواد مخدر گفت که «در حالی که هر روز شاهد دستگیری افراد مختلف به خصوص خانمها به عنوان حاملان موادمخدر شیشه هستیم و به رغم آنکه قانون جدید مبارزه با مواد مخدر تصویب شده اما تاکنون این قانون از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ نشده است که علت این موضوع برای ما هم مشخص نیست.»
سردار حسینآبادی با بیان اینکه در قانون جدید مبارزه با موادمخدر مجازات درقبال حاملان موادمخدر تشدید میشود، خبر داد: « اخیرا مشاهده شده است که قاچاقچیان خانمهای ایرانی را به عنوان حاملان مواد مخدر شیشه انتخاب میکنند و آنها به وسیله خودرو به سوریه رفته و از آنجا موادمخدر شیشه را به مالزی ترانزیت میکنند.»
حسین آبادی موضوع ترانزیت موادمخدر شیشه و به کارگیری زنان در این رابطه را یکی از مشکلات جدی دانسته و خبر داده پلیس در چندین مرحله در مرز بازرگان چند تن از زنانی را که اقدام به حمل مواد مخدر شیشه کرده بودند را دستگیر کرده و این درحالی است که چندی پیش نیز 6 تن از زنانی که حامل 6 کیلو مواد مخدر شیشه بودند و قصد داشتند پس از رفتن به سوریه این مواد را به مالزی برسانند از سوی پلیس شناسایی و دستگیر شدند.
قانون فعلی مبارزه با موادمخدر با عنوان «قانون تشدید مجازات قاچاقچیان موادمخدر» در دهه 70 به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید. در این قانون برخی مصادیق رایج موادمخدر در آن سالها مانند تریاک، حشیش و هروئین مورد اشاره قرار گرفتهاند و به همین دلیل برخی حقوقدانان معتقدند که مجازاتهای مقرر در این قانون، نمیتواند برای تاجران و فروشندگان موادمخدر جدید به کار گرفته شود..
یکی از برنامههایی که در تقویمکاری مجمع تشخیص مصلحت نظام ثبت شده تصویب کلیات قانون جدید مبارزه با مواد مخدر است. در این کلیات که بازنگری در «قانون تشدید مجازات قاچاقچیان موادمخدر» بررسی شده به موارد جدید مواد مخدر نیز مانند شیشه، کراک، بنگ، چرس، گراس، شیره سوخته و یا تفاله تریاک اشاره شده است و البته با وجود اتمام بررسی این قانون در مجمع، هنوز به دولت برای اجرا ابلاغ نشده است.
بر اساس آمارهایی که رئیس پلیس فرودگاهها در اوایل آبان ماه وقتی اعلام کرد در طول هفت ماه اول امسال دو هزار و 744 نفر حامل و فروشنده مواد مخدر در فرودگاههای کشور دستگیر شده اند که 336 نفر از این دستگیر شدگان زن بودهاند.
اما فعالیت زنان در حوزه مواد مخدر به همینجا ختم نمیشود و شیوههای جدید را هم شامل میشود. همین چندوقت پیش بود که یک مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران خبر داد که برخی از آرایشگاههای زنانه در ایران، ماده اعتیادآور شیشه را به عنوان داروی لاغری پیشنهاد و توزیع میکنند و اعتیاد زنان به این ماده محرک گسترش پیدا کرده است.
گرچه انجام درمان های لاغری و چاقی در آرایشگاه غیرقانونی است اما خبرها حاکی از این است که شیشه هم به روش های لاغری برخی از آرایشگاه ها افزوده شده است؛ این در حالیست که پزشکان و روانشناسان معتقدند که مصرف شیشه شاید در نگاه اول باعث لاغری شود چون اشتهای فرد را کور میکند اما عوارض مصرف آن فوق العاده خطرناک است و درصد قابل توجهی از مصرف کنندگان این ماده دچار جنون، خودکشی و حالتهای روانی شدید غیرقابل بازگشت میشوند.
ماده اعتیادآور شیشه از دسته مواد محرک موسوم به متاآمفتامین است که با نام های «اسپید» و «کریستال متث» هم شناخته میشود.
بی اشتهایی یکی از نشانههای بالینی مصرف ماده محرک شیشه است که همزمان با آزادسازی مواد انرژی زای بدن میتواند منجر به آن شود که مصرف کننده ساعتهای طولانی بدون نیاز به غذا فعالیت کند و احساس گرسنگی نکند.
قیمت ارزان و در دسترس بودن از عوامل گسترده شدن مصرف شیشه در سطح کشور است و مقابله با تولید و توزبع آن با توجه به خانگی شدن تولید این مواد در کشور و ارزان بودن دستگاههای درست کردن آن، دیگر به عنوان یک مشکل بزرگ در میان مسئولان ناجا و ستاد مبارزه با مواد مخدر تبدیل شده است؛ مشکلی که مسئولانی مانند رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، آن را یک معضل ملی میداند.
بنابر اعلام مقامات بهداشتی کشور، سوء مصرف و وابستگی به مواد اعتیادآور در میان زنان ایرانی در سالهای اخیر افزایش داشته است اما هنوز کمتر از ۱۰ درصد جمعیت معتادان ایرانی را تشکیل میدهد.
مطابق آخرین آمارهای رسمی اعلام شده بیش از ۹۰ درصد معتادان مرد و تنها کمی بیش از ۶ درصد جمعیت دو میلیونی معتادان ایران را زنان تشکیل میدهند.
راز دلم را فقط تو میدانی و دلت
گوشه ای از قلبت پنهان دار دوستت دارم هایم را
*ای عشق*
***M***
ارسالها: 8724
#30
Posted: 3 Jul 2011 02:50
مخدر هایی با طعم نعنا !
ماده پان پراگ که از حدود یک سال پیش توزیع آن به عنوان ماده خوشبو کننده دهان با اسامی مختلف مانند راجا، تایتانیک، پان پراک، ناس خارجی، پان پاکستان، پان عربی، ویتامین، ملوان زبل، پان اسنفاج و گوتکاو به اشکال مختلف مانند پودر، آدامس و پاستیل در استان های جنوب شرقی کشور به ویژه سیستان و بلوچستان آغاز شده است، مخدری است که علاوه بر زمینه سازی بروز سرطان های دهان، حنجره و لثه، در دستگاه تنفسی و قلب و عروق مصرف کنندگان ایجاد عارضه کرده و تعادل رفتاری و حرکتی آنها را به شدت مختل می کند .
که با توجه به این عوارض خطرناک جسمی و روانی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و کارشناسان انجمن سم شناسی و مسمومیت ملی ایران نسبت به مصرف آن به شدت هشدار می دهند. این در حالی است که در بعضی استان های کشور به خصوص استان های شرقی مصرف ماده صناعی پان پراگ در بین نوجوانان و جوانان با تبلیغات کاذب و با نام های عجیب وقریب شیوع یافته است. جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به شیوع مصرف ماده مخدر جدیدی به نام "پان پراگ" در میان جوانان و نوجوانان کشور هشدار داد. "محمد رضا جهانی" در یک نشست خبری گفت:پان پراگ یک نوع ماده مخدر صناعی است که عوامل سودجو آن را با عنوان خوشبوکننده دهان به جوانان و نوجوانان می فروشند. وی افزود: در بعضی استان های کشور به خصوص استان های شرقی مصرف ماده صناعی پان پراگ در بین نوجوانان و جوانان با تبلیغات کاذب و با نام های "راجا"، "تایتانیک"،"پان عربی"، "ویتامین"، "ملوان زبل"،"پان اسفناج" "گوتکا"،"ناس خارجی" و "پان پاکستان" شیوع یافته است. او گفت:این مواد با نام های، پان PAAN چالیا CHAALIA گوتکا GUTKHA نیسوار NISWAR در پاکستان، اندونزی، مالزی، فیلیپین، چین، تایوان، کامبوج، ویتنام، لائوس و هند تولید می شود. جهانی افزود:محتویات پان پراگ ترکیبی از تنباکو، آهک،خاکستر، ادویه های معطر، ساخارین و اسانس ها و افزودنی های غیر مجاز است. وی با اشاره به اینکه در این مواد از طعم هایی مانند نعناع استفاده می شود، گفت: ترکیباتی همچون آرسنیک، کربنات، منیزیم و سرب نیز در این مواد مشاهده شده است. جهانی اظهار داشت:پان پراک ها در اشکالی مانند پودر، آدامس و پاستیل توزیع شده و به صورت مکیدنی و یا جویدنی استفاده می شود. جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، مرکز تهیه این مواد را پاکستان اعلام کرد و افزود: استفاده از این مواد در پاکستان یک عادت رایج طبیعی و فرهنگی است و میزان استفاده از آن به میزان زیادی روبه افزایش است. وی به نام درخت "آرکا کیتچیو" CATECHU ARECA و مصرف دانه آن که سبب قرمزی رنگ دهان می شود، اشاره کرد و گفت: این دانه در برگ درختی به نام " بتل " BETEL پیچیده شده و با افزودن مقداری هیدروکسید کلسیم، تنباکو و مواد افزودنی به آن ماده مخدر پان ساخته می شود. جهانی توضیح داد: چون برگ این درخت گرانبها است، سود جویان و توزیع کنندگان از خاکستر و مواد تقلبی به جای برگ درخت استفاده می کنند.وی همچنین به تولید گوتکا نیز اشاره کرد و گفت: با جوشاندن موادی که در تولید پان به کار برده می شود و پیچاندن عصاره آن در برگ درختی به نام "وین" VIN گوتکا ساخته می شود. جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر به عوارض جسمی روانی ناشی از مصرف این نوع از انواع مواد مخدر اشاره کرد و گفت: نیکوتین موجود در تنباکو این مواد سبب زردی رنگ دندان ها و ایجاد آسیب جدی به سلول های مغز می شود. جهانی، سرطان دهان، حنجره، لثه و ایجاد عارضه در دستگاه تنفسی و قلب و عروق را نیز از دیگر عوارض مصرف این مواد دانست. وی گفت:با مصرف این مواد، بزاق دهان افزایش یافته و خروج مکرر آب دهان مصرف کننده، سبب ایجاد بیماری های عفونی مانند سل و هپاتیت می شود. جهانی از دست دادن تعادل رفتاری و حرکتی، سبکی سر، گیجی و شادی کاذب و تشنگی را از دیگر عوارض مصرف این مواد ذکر کرد. وی، ایجاد دلبستگی و اعتیاد را مهم ترین عارضه مصرف این مواد مخدر صناعی دانست و تاکید کرد:بر اساس بررسی های به عمل آمده از 11 نوع پان های موجود در سطح استان سیستان و بلوچستان، شش نوع آن حامل مواد مخدر افیونی بوده است. جهانی گفت:مبادی ورود این مواد به کشور از طریق کشورهای افغانستان و پاکستان بوده و قیمت آن بین 500تا3000 ریال در نوسان است. جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در این نشست خبری به آمپول های نورجیزک NORGEZIC که به عنوان آمپول های ترک مواد مخدر و شل کننده عضلات وارد کشور شده اند،اشاره کرد و گفت: این آمپول ها در اشکال ویال VIAL وارد شده و حاوی نورجیزک، کورتن و مورفین هستند. وی افزود:افراد سودجو برای نفع بیشتر، اغلب در ترکیبات این آمپول ها از فاضلاب استفاده کرده و در اختیار معتادان قرار می دهند. جهانی گفت: معمولا محل تزریق این آمپول ها دچار عفونت شده و بیماری هایی مانند ایدز و هپاتیت را ایجاد می کند. وی افزود:همچنین استفاده از این آمپول ها باعث ایجاد شوک های حساسیت زا شده که در بسیاری از موارد منجر به مرگ بیمار می شود.جهانی،ایجاد سندرم کوشینگ CUSHING را که سبب قطع ترشحات غدد فوق کلیوی می شود،از دیگر عوارض مصرف این آمپول ها ذکر کرد و گفت: با مصرف این آمپول ها فرد دچار اختلالات هورمونی می شود. وی همچنین کوهانی شدن شکل ستون فقرات و تجمع مایع در شکم و صورت و در نتیجه ایجاد خطوط کمرنگ در ناحیه های مذکور و گرد شدن شکل صورت را نیز از دیگر عوارض استفاده از این آمپول ها دانست.
شیشه هروئین را نمی شوید
دکتر جهانی با اشاره به این که خوشبختانه به دلیل هشدارهای وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی درصد شیوع مصرف این آمپول ها در کشور بسیار کم است، در پایان در مورد گسترش این تفکر در بین معتادان که "مصرف شیشه، هروئین را از بدن خارج می کند"، تاکید کرد: این جمله کذب محض است، زیرا هروئین یک ماده نیمه صنعتی مخدر، اما شیشه یک آمفتامین صنعتی و شیمیایی محرک است و لذا این دو ماده از هیچ ارتباط ترکیبی برخوردار نیستند که مصرف یکی اثرات آن دیگری را از بین ببرد. جهانی همچنین به دانه مخدر "آرکا" اشاره کرد و از آن به عنوان چهارمین ماده پرمصرف جهان بعد از تنباکو، الکل و کافئین یاد کرد. او گفت: حداقل 10 درصد جمعیت جهان در کشورهای آسیای جنوب شرقی از این دانه استفاده می کنند.
تدبیر جدید مافیای مواد مخدر برای جذب جوانان
از سوی دیگر رییس انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران هشدار داد که تغییر الگوی مصرفی مواد مخدر از سنتی به صنعتی و بکار گیری نام های جدید و متنوع از ترفند های جهانی مافیای فروش مواد مخدر در کشور ها است.به دنبال اطلاع رسانی و هشدارهای کارشناسان اجتماعی و رسانه ها درباره افزایش مصرف مواد مخدر در میان جوانان و به خصوص دانشجویان و دانش آموزان و آگاهی نسبی خانواده ها، بازار مصرفی مواد مخدر سنتی از جمله تریاک، هرو یین و یا حشیش اندکی کاهش یافت.اما قاچاقچیان مواد مخدر تدبیری تازه اندیشیدند و با تغییر رنگ، ظاهر و نام این موادمخدر سعی در ایجاد بازار فروش جدید کرده اند. دکتر شاهین شادنیا -دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران- در گفتگو با شهر، درباره مواد مخدر صنعتی جدید می گوید: الگوی مصرف مواد مخدر به سرعت در حال تغییر بوده و همین امر بر حجم نگرانی از آینده جوانان می افزاید.وی با بیان این در هر جامعه ای پس از شیوع مواد اعتیادآور مانند تریاک، هرو یین و یا حشیش و مشاهده عوارض سو» آن، میل به مصرف آن در افراد کم می شود، می افزاید: در شرایط کنونی هروئین به عنوان ماده مخدر خطرناک در جامعه جا افتاده است، بنابراین قاچاقچیان با تغییر رنگ، ظاهر و نام این ماده مخدر سعی در ایجاد بازار فروش کرده اند. دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران معتقد است: تدبیر جدید مافیای مواد مخدر پس از آن که بازار فروش خود را در بین معتادان از دست داد تغییر در محتویات مواد مخدر قبلی و انتخاب عناوین جدید و اغوا کننده برای این مخدرهای صنعتی بود.شادنیا با بیان این که تامین مواد مخدر طبیعی و گیاهی به زمان زیادی نیاز دارد، به نکته مهمی اشاره می کند: معتادان جذب مواد مخدری می شوند که میزان اثر گذاری و قدرت و پتانسیل مخدر آن بیشتر باشد، بنابراین مواد مخدر صنعتی به دلیل اثر گذاری زیادی که دارند در بین مصرف کنندگان مواد مخدر طرفداران زیادی پیداد کرده و بازار فروش آن رونق پیدا کرده است. شادنیا توضیح می دهد: بر اساس نمونه هایی که نیروی انتظامی در اختیار مراکز تحقیقاتی قرار داده، کراک موجود در بازار همان هرویین با درجه خلوص 50 درصد است و فروشندگان سودجو، این ماده را با نام محرک کراک عرضه می کنند. این ماده یکی از شایع ترین مواد مخدر مصرفی در بین جوانان بوده که این ماده به شدت اعتیاد آور است.به گفته وی قرص های اکستازی جزو داروهای محرک از گروه "آمفتامین"هاست و روانپزشکان این داروها را در برخی از بیماری تجویز می کنند اما متاسفانه سود جویان با تغییراتی آن را به عنوان یک مخدر مصرف به فروش می رسانند. وی با بیان این که بر خلاف مخدرهای افیونی مانند تریاک که عموما آرام بخش بوده و استعمال کننده را به سمت سکون و کندی حرکت می برد، می افزاید: مخدرهای صنعتی با تحریک های مغزی که دارند، به فرد انرژی مضاعف می دهند. این تحرک زایی و افزایش انرژی پس از استعمال، باعث می شود تا جوانان نسبت به چنین موادی گرایش بیشتری پیدا کنند. در کنار انواع مخدرهای صنعتی مثل کراک، شیشه، کریستال می توان از مصرف "پان" نام برد که قرص نشاط آور بوده و در بین دانشجویان و دانش آموزان رواج یافته است.شادنیا تاکید می کند: از دیگر تاثیرات مخدرهای صنعتی، ایجاد اختلال در سیستم مغزی انسان است. این حالت به گونه ای است که مصرف کننده به دلیل توهمی که در آن به سر می برد از حالت عادی کاملا خارج می شود.گفتنی است; چندی پیش ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد رواج ماده مخدر جدید به نام پان پراگ و گسترش مصرف اکستازی هشدار داده است.
راز دلم را فقط تو میدانی و دلت
گوشه ای از قلبت پنهان دار دوستت دارم هایم را
*ای عشق*
***M***