انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
گفتگوی آزاد
  
صفحه  صفحه 2 از 4:  « پیشین  1  2  3  4  پسین »

مهاجرت نخبگان


مرد

 
ايران رتبه اول در آمار مهاجرت نخبگان از ميان 91 کشور
براساس گزارش جديد صندوق بين المللي پول، ايران رتبه اول را در آمار مهاجرت نخبگان از ميان 91 کشور در حال توسعه يا توسعه نيافته دنيا کسب کرده است.
براساس گزارش جديد صندوق بين المللي پول، ايران رتبه اول را در آمار مهاجرت نخبگان از ميان 91 کشور در حال توسعه يا توسعه نيافته دنيا کسب کرده است.

صندوق بين المللي پول در اين مورد گزارش داده است که سالانه حدود 180 هزار ايراني تحصيلکرده به اميد زندگي و يافتن موقعيت هاي شغلي بهتر از کشور خارج مي شوند. اين صندوق بين المللي در گزارش خود مي افزايد که رقم خروج حدود 180 هزار نخبه تحصيلکرده از ايران، به معني خروج سالانه 50 ميليارد دلار ارز از کشور است.

طبق اين آمار هم اکنون بيش از 250 هزار مهندس و پزشک ايراني و بيش از 170 هزار ايراني با تحصيلات عاليه در آمريکا زندگي مي کنند و طبق آمار رسمي اداره گذرنامه، در سال 87 روزانه 2/3 نفر با مدرک دکترا، 15 نفر با مدرک کارشناسي ارشد، و صدها نفر با مدرک کارشناسي از کشور مهاجرت کرده اند.

در همين زمينه سايت عصر ايران نوشت: اين آمارهاي تکان دهنده - که واقعا فاجعه آميز است - بايد خواب را از چشم مديران دولتي و مسوولان عالي رتبه کشور بربايد و "هم وغم" آنها اين باشد که با برنامه ريزي اصولي و ايجاد فضايي مناسب زندگي در کشور جلوي اين روند بنيان بر افکن مهاجرت نخبگان را بگيرند و يا لااقل شيب صعودي مهاجرت نخبگان و تحصيلکردگان را کند کنند.

بايد توجه داشت که مهاجرت هر نخبه تحصيلکرده از کشور به معناي بر باد دادن فرصت هاي توسعه ملي است و کشور را تبديل به کارگاه مجاني تربيت نيروي انساني متخصص براي کشورهاي توسعه يافته دنيا مي کند.

اگر آمار صندوق بين المللي پول درباره زيان 50 ميليارد دلاري فرار نخبگان از کشور درست باشد بايد گفت که سالانه از روند مهاجرت نخبگان از کشور تقريبا معادل درآمد فروش نفت، زيان مالي و اقتصادي متحمل مي شويم.

اين آمار تکان دهنده ضرورت توجه ويژه مسوولان را به موضوع را مي طلبد و به نظر مي رسد براي جلوگيري از زيان هاي مترتب بر پديده فرار مغزها بايد کميته ويژه يا ستاد بحراني با حضور مسئولان عالي رتبه دولتي و کارشناسان خبره تشکيل شود.

البته اميد است که اين ستاد بحران صرفا محملي براي دريافت حقوق و مزاياي برخي مديران ناکارآمد نشود و اين ستاد واقعا با حس وطن دوستي و احساس دفاع از منافع ملي کشور راهکارهايي را براي مقابله با پديده فرار مغزها انديشيده و به مورد اجرا بگذارد.

مخلص کلام اينکه، امسال از سوي مقام معظم رهبري با نام "اصلاح الگوي مصرف" نامگذاري شده است و گمان نمي رود که زيان هاي وارده از ناحيه فرار مغزها قابل مقايسه با ضررهاي مصرف بالاي آب و برق و سوخت و... باشد. بنابراين اگر از اين زاويه به موضوع نگريسته شود بايد در سال اصلاح الگوي مصرف جلوگيري از زيان هاي ناشي از پديده مهاجرت نخبگان از کشور در صدر برنامه ريزي هاي ملي نظام قرار گيرد.
     
  
مرد

 
مهاجرت نخبگان ،توهم یا واقعیت؟
اجتماعی - با وجودی که نمایندگان مجلس، استادان دانشگاه، صاحب نظران و آمار از پدیده مهاجرت نخبگان از ایران ابراز نگرانی می کنند و برای مقابله با عوارض سوء این پدیده، کمیته جلوگیری از مهاجرت نخبه گان در مجلس تشکیل شده، وزیر علوم معتقد است این سخنان، جنجال رسانه ای است و ارتباطی با واقعیت ندارد.

با وجودی که نمایندگان مجلس، استادان دانشگاه، صاحب نظران و آمار از پدیده مهاجرت نخبگان از ایران ابراز نگرانی می کنند و برای مقابله با عوارض سوء این پدیده، کمیته جلوگیری از مهاجرت نخبه گان در مجلس تشکیل شده، وزیر علوم معتقد است این سخنان، جنجال رسانه ای است و ارتباطی با واقعیت ندارد.

دکتر دانشجو در سفر اخیر هیات دولت به استان اردبیل در جلسه اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی این استان با اظهار اینکه موضوع مهاجرت نخبگان و فرار مغزها جنجال رسانه ای بوده و مطابق با واقعیتهای موجود کشور نیست، مطرح کردن این موضوع را توهین به مجموعه های داخلی دانست.

ایران، باز هم اول است

این در حالی است که کارشناسان و وکلای مردم در مجلس می گویند ایران دارای رتبه اول جهانی در فرار مغزهاست. ولی دلیل این امر چیست؟ مسایلی که دکتر سعداله نصیری قیداری، نماینده مجلس، آنها را "بدسلیقگی" می نامد، عامل اصلی مهاجرت نخبگان از ایران است. به گفته این نماینده: "متاسفانه گاهی در این زمینه بدسلیقگی هایی صورت می گیرد و انگیزه تحصیل را در دانشجویان و دانشگاهها پایین می آورد و شاهد این امر مهاجرت نخبگان از کشور است که آمار آن رو به فزونی است و به ما اخطار می دهد که روال‌مان را در حفظ و حراست از نیروهای نخبه کشور عوض کنیم و با به کار بردن الفاظ تند و با برخورد بتونی با دانشمندان و نخبگان پرهیز شود."


بنا بر اظهارات این استاد دانشگاه در رشته فیزیک، بر اساس آمار، کشور ایران مقام اول را در مهاجرت نخبگان دارد. وی همچنین تاسف خود را از این پدیده، با این کلمات ابراز می کند: "این زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و انتظار این است که نظام جمهوری اسلامی نظامی باشد که نخبگان دنیا به سوی آن سرازیر شوند همانگونه که در سالیان دور اینگونه بوده و بسیاری از کشورهای شرق و غرب در مرکز علم و دانش آن دوران علم می آموختند این انتظار وجود دارد که در این راه گام برداریم نه اینکه شاهد فرار مغزها باشیم."

بی توجهی به قوانین، عامل اصلی

نماینده دیگری در مجلس، اظهارات وزیر علوم درباره جنجالهای رسانه ای، این چنین به چالش می کشد: "زمانی که در کشور، مسئولیت‌ها بدون توجه به تخصص‌ها و توانایی‌ها به افراد سپرده می‌شود، فرصت‌هایی که در خارج از کشور وجود دارد جاذبه‌ای است که به‌طور طبیعی نخبگان را جذب و در سیستم خود حل می‌کند."

به گفته داریوش قنبری، نماینده ایلامیها، بی‌توجهی به اجرای قوانین مرتبط با نخبگان، عامل اصلی مهاجرت نخبگان است. وی در این باره توضیح می دهد: "در مقابل توجه ویژه به نخبگان که در قالب قوانین وضع شده انجام می‌گیرد، عامل تشویق آنها در خدمت به کشور است که متاسفانه این قوانین بعضا از سر تفنن اجرا نمی‌شود."

این مدرس دانشگاه، وجود قوانینی که اجرا نمی شوند را با نبود آنها یکی می داند و می گوید: "قوانینی که اجرا نمی شوند، خاصیتی ندارد. صحبت‌ها و بحث‌های زیادی در زمینه نخبه‌پروری و جذب نخبگان انجام می‌شود که در همین راستا دستورالعمل‌ها، آئین‌نامه‌ها و بخش‌نامه‌های زیادی هم صادر شده که در صورت اجرا، نکات خوبی در پیشبرد اهداف خواهد داشت، ولی متاسفانه سیستم آموزش عالی ما بیشتر شبیه دکوری است که مدارک بی‌محتوا و نامتناسب با عناوین ارائه می‌دهد؛ تا زمانی که این ظاهرگرایی، مدرک‌گرایی و شکل‌گرایی در سیستم آموزشی ما حکم فرماست نباید انتظار نخبه‌پروری از این سیستم داشته باشیم."

اختلاف نظر بین کسانی که نگران پدیده مهاجرت نخبگان هستند و موضعگیری جدید وزیر علوم که این پدیده را جنجال رسانه ای می داند، با آماری ارائه شده از سوی مراجعی مانند "صندوق بین المللی پول" قابل بررسی بیشتر است. زیرا اطلاعات ارائه شده در این مورد، نه توهم رسانه ای است و نه تبلیغات جنجالی.
     
  
مرد

 
مهاجرت نخبگان دلايل و پيامد ها

فرار مغز ها از ايران سابقه اي بيش از 40 سال دارد و به دوران پيش از انقلاب باز مي گردد .
اما اکنون ميزان فرار مغز ها از ايران به جايي رسيده است که ايران را جزو سه کشور داراي بالا ترين ميزان فرار مغز ها در جهان در آور ده است . از هر 125 دانش آموز المپيادي ايران 90 نفر در دانشگاههاي آمريکا تحصيل مي کنند . از هر 96 دانشجوي اعزامي به خارج ، تنها 30 نفر به ايران باز مي گردند .
حدود 2 ميليون و 500 هزار ايراني در خارج از کشور زندگي مي کنند که 60 درصد انها مقيم آمريکا هستند . همچنين 2000 نفر از استادان دانشگاه در امريکا ايراني هستند و 5 هزار ايراني در امريکا مدرک دکترا دارند . بر اساس آمار ها با سواد ترين اقليت ها در جامعه آمريکا ايرانيانند .

دلايل فرار مغز ها
اوضاع عمومي ايران ، بخصوص اوضاع سياسي اجتماعي و فرهنگي ايران که زندگي را دشوار مي کنند براي نخگان و اوضاع و وضعيت کار تحقيقي در ايران و نبودن امکانات و فقر دانشگاه هاي ايران و عدم ارتباط با دنياي علمي در سطح بين المللي و بالاخره برمي گردد به مسائل اقتصادي و در آمد .
پديده فرار مغز ها با مهاجرت نخبگان تفاوت دارد مهاجرت زماني است که رابطه بين مهاجر و کشورمبدا قطع نشود .
يکي از آن موتور هاي اصلي پيشرفت کشور هايي مثل چين ، هند ، کره جنوبي و برخي از کشور هاي مهاجر نشينان در کشور هاي ديگر هستند که توانستند با حفظ ارتباط با کشور مادر مشارکت فعالي بکنند در توسعه صنعتي و علمي اين کشور ها ، آنچه در ايران مي گذرد ، فرار مغز هاست ،نه مهاجرت .
در ايران ماهيت فراري داشتن اين خروج از کشور باعث مي شود که اين ارتباط با کشور مادر وجود نداشته باشد ، در نتيجه مشارکتي که اين نيرو در توسعه مي تواند داشته باشد در آينده ايران ، اينهم بوجود نيايد .

.1 بي توجهي به جايگاه علم و عالم :
به طوري که انقدر که در رسانه ها مثلا خوانندگان ، هنر پيشه ها ، وزشکاران ، تجليل مي شوند ، به چهره هاي ماندگار علمي ، استادان برجسته و مبتکران و مخترعان و يا المپياد ها احترام گذاشته نمي شود .

.2 بي توجهي به پژوهش :
بي توجهي به رشد کيفي و تحقيق و پژوهش در دانشگاه ها يکي ديگر از اين عوامل است . يکي از عواملي که دانشجويان بسياري را به کشور آمريکا مي کشاند عامل امکانات تحصيلي ، تحقيقي ، کامپيوتري و اعطاي کمکهاي تحصيلي رفاهي و بورسيه ها ست .
درسال هاي اخير تعداد دانشگاه ها داخل کشور بدون هيچ گونه برنامه مدوني و يا تناسب رشته ها با مشاغل گسترش يافته اند و توجه بيشتر به ارزشهاي کمي و کيفي بوده به طوري که روش هاي تدريس بسياري از کلاس ها صرفا مبتني بر تئوري ها و حفظيات قديمي و سنتي است . به روز نبودن اطلاعات ، استفاده از روش هاي سنتي و قديمي و ابزار هاي غير استاندارد ، پايين بودن ميزان تحقيق و پژوهش در مراکز علمي و عدم هماهنگي بين تحقيقات و کار برد آنها و تخصيص بودجه نا کافي به امر تحقيق و پژوهش ، ترويج و گسترش مدرک گرايي ، از عوامل ديگري هستند که بيشترين نا رضايتي را در بين دانشجويان به دنبال داشته است .

.3 عوامل اقتصادي :
مسلما يکي از عوامل اساسي است که اکثر فرزانگان راجذب کشور هاي ديگر مي کند . وقتي که ميزان حقوق يک متخصص در خارج ده ها برابر حقوق همان شخص در ايران است ، مسلما فرد به فکر مهاجرت به آن کشور خواهد افتاد .

.4 عوامل سياسي و قانوني :
از عوامل ديگر مهاجرت عدم مصونيت هاي سياسي و علمي جهت اظهار نظر و حاکميت گروه هاي سياسي بر دانشگاه ها و مراکز علمي و همچنين طولاني يا قديمي بودن قوانين در سيستم قضايي مملکت است .

. 5 عوامل اجتماعي :
يکي ديگر از عوامل فرار مغز ها نبودن شناخت قدر و منزلت تحصيل کرده ها و نوع برخورد با آنهاست .
از ان جمله فراهم نشدن فرصت هاي مطلوب براي ارائه طرح و يا پروژه هاي مطالعاتي آنهاست .

. 6 عدم شايسته سالاري :
اکثرمشاغل به افراد بي صلاحيت و يا کم صلاحيت واگذار گرديده است و تنها4 / 1درصد از کار افرينان در بخش هاي صنعتي کشور مشغول به کارند .
واگذاري مشاغل بر اساس رابطه تا ضابطه ، عدم تطابق شغل با تخصص و رشته افراد ، بوروکراسي دولتي و انحصاري مشاغل از ديگر عواملي هستند که به مهاجرت نخبگان از کشور کمک کرده اند .

.7 انحصارات دولتي :
يکي ديگر از عوامل مهاجرت نخبگان ، بر اساس نظرات کار شناسان ، انحصارات دولتي است ، به طوري که از طرفي دولت به بهانه کوچک سازي از جذب نخبگان سر باز مي زند و از طرفي ديگر در واگذاري فعاليت هاي کشور به بخش خصوصي طفره مي رود . لذا جايي ديگر براي نخبگان باقي نمي ماند .

. 8 ميزان اميد به آينده :
هر چه اميد به آينده بيشتر باشد ، ميزان مهاجرت تقليل پيدا مي کند ، اميد به آينده جوانان دررابطه با شغل آينده شان ميزان در امد آنها توانايي تشکيل زندگي ، ازدواج ، خريد مسکن ، ماشين ، و امثالهم و بالاخره ميزان امنيت کشور تماما ارتباط مستقم با ترک و عدم ترک مملکت دارند . افراد معمولا جذب کشور هاي مي شوند که از لحاظ جذابيت و اميد به آينده روشن اطمينان بيشتر داشته باشند .
     
  
مرد

 
پایان‌نامه «روایت‌شناسی مهاجرت نخبگان» دفاع می‌شود


پایان‌نامه‌ای با موضوع «روایت‌شناسی مهاجرت نخبگان (از دهه ۴۰ تا دهه ۸۰)» در رشته مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ دفاع می‌شود.

محمد الیاس قنبری این پایان‌نامه را با راهنمایی دکتر حسن محدثی و مشاوره دکتر غلامرضا ذاکرصالحی به‌نگارش درآورده است. دکتر علی محمد حاضری و دکتر محمدرضا جوادی‌یگانه داوران جلسه دفاع این پایان‌نامه خواهند بود.

جلسه دفاع روز دوشنبه نهم اسفند ۱۳۸۹ ساعت هفده و پانزده دقیقه در خیابان وصال، بالاتر از طالقانی، کوچه فردانش، دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می‌شود.


چکیده پایان‌نامه:
بررسی روایت‌های موجود از مهاجرت نخبگان یا فرار مغزها، موضوع رساله حاضر است. متونی که به مهاجرت نخبگان پرداخته‌اند هرکدام بسته به راوی و زمینه تاریخی خود روایتی از مهاجرت نخبگان عرضه کرده‌اند که می‌توان با رویکردی ساختارگرایانه نسبت به کشف طرح و پیرنگ آنها اقدام نمود. در این راستا تقریبآ تمامی کتاب‌هایی که به این موضوع مربوط می‌شدند جمع‌آوری و مطالعه گردید و از میان آنها آثار چهار نویسنده مربوط به چهار دوره دهه چهل و پنجاه، دهه شصت، دهه هفتاد و دهه هشتاد انتخاب شد. احسان نراقی در دوران قبل از انقلاب اسلامی، علی محمد حاضری در دهه شصت، غلامرضا ذاکرصالحی در دهه هفتاد و رضا امیرخانی در دهه هشتاد نویسندگانی هستند که در زمان خود به عنوان تاثیرگذارترین افرادی که به این مساله پرداخته‌اند شناخته می‌شوند. برای تحلیل روایت از نظریات روایت‌شناس روس، ولادیمیر پراپ استفاده گردیده است. تحلیل متونی که به مهاجرت نخبگان پرداخته‌اند به مثابه روایت می‌تواند انواع کنشگران موجود و شیوه بازنمایی آنان در این متون را به ما عرضه کند. همچنین با مقایسه تطبیقی این روایات می‌توان به عناصر مشترک و متمایز این روایت‌ها پی برد. این روایت‌ها از برهمکنش سه کنش‌گر اصلی یعنی، نخبه، مسئولین حکومتی و کشورهای بیگانه غربی ساخت یافته‌اند و آنچه که عمدتآ این روایت‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند تلقی متفاوت آنها از کشورهای غربی است که مقصد مهاجرت نخبگان تلقی می‌شوند. تحلیل و تطبیق این روایت‌ها نشان می‌دهد که از دهه چهل تا هشتاد نسبت به کشورهای توسعه یافته غربی مدام، چرخشی نظری رخ داده است و متناوبآ، کشورهای غربی بازنمایی متفاوتی در این روایت‌ها داشته‌اند.
     
  
مرد

 
مهاجرت نخبگان و ضریب هوشی

مهاجرت انتخابی نخبگان اثری مخرب بر توسعه ملل می‌گذارد. بدیهی است که بار توسعه و پیشرفت جوامع بر دوش هوشمندان و نخبگان هر جامعه‌ای است. حال وقتی در یک جامعه شرایط به گونه‌ای باشد که نخبگان در گذر زمان آن را ترک می‌کنند، نه تنها خروج آنها مستقیماً جامعه را متاثر می‌کند، بلکه در دراز مدت، ذخیره ژنتیکی کشور را نیز فقیرتر می‌کند و در نسل‌های آتی، روند انتقال ضرایب بالای هوشی به «نسل‌های آینده» با اختلال مواجه می‌شود. این امر در مورد کشور اسکاتلند طی بیش از نیم قرن به دقت مطالعه شده است. از اوایل قرن بیستم، هر ساله تعداد زیادی از افراد تحصیل کرده اسکاتلندی به انگلستان مهاجرت می‌کنند. درصد متوسط مهاجرت سالانه تحصیل کردگان دانشگاهی از اسکاتلند به انگلستان ۱۷٫۲ درصد و ضریب هوشی متوسط این مهاجران ۱۰۸٫۱ می‌باشد.

این موضوع سبب شده است که میانگین ضریب هوشی اسکاتلندی‌ها به طور متوسط در هر نسل یک امتیاز نسبت به نسل قبل کاهش پیدا کند و اسکاتلندی‌ها در اواسط قرن بیستم به کم‌هوش‌ترین ملت اروپایی (با میانگین ضریب هوشی ۹۷) تبدیل شدند. در واقع، یک نخبه علمی یا اقتصادی که از کشور خارج می‌شود، تنها دانش و استعداد فردی یا مقداری ثروت مادی از کشور خارج نمی‌کند، بلکه ژن‌های نخبگی و کارآمدی را نیز با خود می‌برد تا نسل‌های بعدی او در خارج از کشور مادری از آن بهره مند شوند و جوامع میزبان‌شان را از آن بهره‌مند سازند وضعیت کشور ما ایران در میان کشورهای در حال توسعه مشابه وضعیت اسکاتلند در میان کشورهای توسعه یافته است. بر اساس آمار صندوق بین المللی پول، ایران با ضریب مهاجرت ۱۵ درصد، رتبه اول را در میان ۶۱ کشور توسعه نیافته و در حال توسعه دارا می‌باشد و می‌توان تخمین زد که در طی سه دهه اخیر حداقل سه واحد از ضریب هوشی متوسط ایرانی‌ها صرفا به سبب مهاجرت کاهش پیدا کرده است.

مهاجرت نخبگان تنها سبب کاهش میانگین ضریب هوشی ملل نمی‌شود، بلکه این کشورها را از نوابغ تهی می‌سازد. با نگاهی به فهرست اسامی افرادی مانند لئوناردو داوینچی (ضریب هوشی۲۲۰)، گوته (۲۱۰)، پاسکال (۱۹۵)، نیوتن (۱۹۰)، لاپلاس (۱۹۰)، ولتر (۱۹۰)، دکارت (۱۸۵)، گالیله (۱۸۵)، کانت (۱۷۵)، داروین (۱۶۵)، موزارت (۱۶۵)، بیل گیتس (۱۶۰)، کوپرنیک (۱۶۰) و اینشتین (۱۶۰) به‌سادگی درمی‌یابیم که توسعه دانش بشر در طول تاریخ بیش از هر چیز مرهون افراد نابغه می‌باشد. نوابغ همان کسانی هستند که توان حل پیچیده‌ترین مشکلات یک کشور را دارا می‌باشند و مسوولیت راهبری کشور را در وضعیت‌های بحرانی بر عهده دارند. تاثیر نوابغ روی توسعه جوامع به حدی است که می‌توان عبارت معروف «ملتی که قهرمان ندارد هیچ چیز ندارد» را با جمله «ملتی که نوابغ را در راس مدیریت خود ندارد، به هیچ جا نخواهد رسید» جایگزین کرد.
     
  
مرد

 
نبود امكانات كافي و نرسيدگي به وضعشان و تامين نكردن بودجه
مرگ آن نیست که در قبر سیاه دفن شوم مرگ آن است که از خاطر تو با همه ی خاطره ها محو شوم
     
  
مرد

 
در همه مهاجرتها دولت مقصر نيست برخى موارد به علت زيادى خواهى اشخاص و تخيلات فكرى درباره خارج از كشوره
دلم طواف نگاه تو را طلب کرده
تمام روز مرا چشمهات،شب کرده
شعار نيست که بيمارم از تبسم تو
بيا معاينه کن اين وجود تب کرده
♥♥♥♥♥
     
  
مرد

 
حق دارن

وقتی امکانات پیشرفت در ایرام رو ندارن و همه چیز دواتیه و در اخنیار علوم خاص و افراد خاصی قرار میگیره
سعی کن از گناه نفرت داشته باشی نه از گناهکار.
هیچ وقت چیزی رو خوب نمیفهمی مگر اینکه بتونی به مادربزرگت کاملا توضیحش بدی ! "آلبرت انیشتین"

Signature
     
  
مرد

 
مشکل ما فرارمغزهانیست ماندن کس مغزهاست
سال اول رفتم دانشگاه چندتاازباغبون ها هرروزکارمیکردندوملت میدیدنشون
.
.
.
.
.
.
۴سال بعدزمان فارغ تحصیل شدنم همشون توسیستم اداری مسئول بودندوبایدازشون امضامیگرفتم
     
  
مرد

 
اگه الان تو ایران بودن یا بیکار بودن یا آبدارچی بودن یا تو زندونا پس حق دارن که فرار می کنن
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
صفحه  صفحه 2 از 4:  « پیشین  1  2  3  4  پسین » 
گفتگوی آزاد

مهاجرت نخبگان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA