انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 14 از 59:  « پیشین  1  ...  13  14  15  ...  58  59  پسین »

Housework | ‏نكات خانه داری


زن

 
هنگامی که یک زوج وظیفه تغییر چیدمان و تغییر مدل منزل را بر عهده میگیرند، معمولا نبرد بین دو جنس مخالف به دنبال تصمیم گیری درباره نما و چیدمان داخلی رخ میدهد.یک نوع مصالحه و توافق میتواند این باشد که لا اقل یک اتاق خانه اتاقی "مردانه" باشد! فضایی که مشخصا به شوهر تعلق داشته باشد...


چنین اتاقی معمولا در گوشه ای از خانه! در زیر زمین یا بخشی پارکینگ هم میتواند باشد. جایی که استراحت، سیگار کشیدن و یا مطالعه بدون دردسر او اختصاص داشته باشد. (در آپارتمانهای کم اتاق میتوان بخشی از اتاق نشیمن را به مرد خانه اختصاص داد، هرچند آنقدرها خصوصی نیست اما از هیچ بهتر است). در هر صورت کاربرد و محل این فضا هرچه باشد، آنقدر که شکل و شمایل آن اهمیت دارد، مهم نیست.
چند عنصر مهم تزئینی در فضاهای مردانه در اینجا معرفی شده اند که رنگهای گرم، مبلمان راحت و قابل "لمیدن" هم باید در آنها اتخاذ شود.

● رنگ، تزئینات و چوب
رنگها و نقوش: رنگهای پرمایه، خالص و زمینی. اگر رنگهای قهوه ای، سرمه ای، شرابی، سبز تیره و حتی مقدار معینی سیاه اتاقی را در بر بگیرند، به وضوح اعلام میکنند که اینجا فضایی مناسب برای آسایش و امنیت است. مبلمان چنین اتاقی یا باید فاقد نقش و نگار و یا دارای کمترین نقوش هندسی مانند راه راه یا چهارخانه باشد.
▪ چوب: چوب تیره، محکم و زیبا دارای شخصیتی قدرتمند، استوار و مردانه است. هر اتاقی میتواند با تخته پوش کردن دیوار، الوارهای بیرون زده سقف، تخته های ناهموار کف و یا وجو قطعات چوبی ضخیم و بزرگ در مبلمان (دسته و پایه چوبی) دارای چنین حال و هوایی شود. این تزئینات چوبی باید دارای کمترین تزئینات بوده و یا کاملا ساده باشند.

▪ تزئینات: سطوح ساده و بدون اشیاء اضافه بهترین حالت ممکن است. دیوارها، قفسه ها و میزها را تا حد امکان از اشیاء ریز و خرده ریزهای صرفا تزئینی خالی نگهدارید. بسیاری از مردان به بالشتکهای ظریف تزئینی، مجسمه و از این قبیل اشیا که کاربردی ندارند، توجهی ندارند.
کاربردی فکر کنید: دیوار محل آویختن ساعت و قفسه ها جای قرار گرفتن کتاب هستند. یک میز کوچک برای گذاشتن چند کتاب دم دستی، فنجان قهوه، روزنامه و مجله و حتی "پا" است. روی این اتاق را میتوان با یادگاریهای شخصی و نشانهایی چون جوایز، مدارک، عکسهایی از مسافرتها و جشنها و کلکسیونها شخصی تزئین نمود.

● مبلمان، شومینه و لوازم الکترونیکی
▪ مبلمان: مبلهای بزرگ و راحت مانند یک مبل راحتی چرمی و نیمکتی راحت که بتوان دقایقی روی آن دراز کشید و چرتی زد، میتوانند از لوازمی باشند که کاملا کافی بوده، نه تنها مردانه به نظر میرسند، بلکه از چندین قطعه اسباب و اثاثیه ظریف و شکننده کاربردی تر هستند.
▪ شومینه: حتی اگر این شومینه واقعی نباشد و یا با آجرهای نسوز هیزم شکل کار کند، باز هم وجود آن در اتاق مردانه بسیاز جذاب است. (اگر بخشی از اتاق نشیمن را به شوهرتان اختصاص میدهید، بد نیست که سمت "شومینه دار" باشد.)

▪ لوازم الکترونیکی: لوازم الکترونیکی را پنهان نکنید. این ابزار چه یک تلویزیون و یا یک دستگاه پخش صوت، DVD و یا کامپیوتر باشد، در کل لوازم الکترونیکی باید در دسترس و قابل رویت باشند. بیهوده کوشش نکنید که تلویزیون را در داخل یک کمد سرتاسری پنهان کرده یا کامپیوتر را در یک میز کشویی قرار دهید.
اجازه دهید که یک دیوار به وسایل سرگرمی صوتی/ تصویری اختصاص یابد یا بخشی از فضای اتاق با یک میز تحریر به شکل دفتر کار کوچکی دربیاید. و یک نکته که شاید مهمترین آنها باشد، هر کاری انجام میدهید، کنترل از راه دور این وسایل را در جایی پنهان نکرده و آنها را در دسترس قرار دهید.

     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
گر میـخواهیـد دوستان و آشنایان برای آمدن به منزل شما انگیزه پیدا کنند، باید تلاش کنید و خانه خود را به وسایلی مــجهز کنید که آنها تصور کنند در منزل خودشان هستند و کاملا راحت باشند. الــبـتـه مـنظور ما این نیست که خانه خود را به هتل تبدیل کنـید،بلکه تغییرات کوچکی درآن ایجاد کنید. با این تغییرات کوچک مـهـمان شما چه ۵ دقیـقـه بـمـاند چـه ۵ روز متوجه مهمان نوازی شما خواهد شد...

● در دستشویی
▪ حوله های تمیز
حتی اگر مهمان ها فقط سالی یک بار به خانه شما می آیند، داشتن یک دست حوله تمیز ضروری است. هیچ کس دوست ندارد با دست های خیس از دستشویی بیرون آید. نکته: شلوار جایگزین مناسبی برای حوله به شمار نمی رود.
▪ صابون مایع
شستن دستها نشان دهنده رعایت پاکیزگی است و انجام آن ضروری می باشد. شستن دست ها در پیشگیری از بیماری های نیز موثر است. با مقدار کمی صابون می توانید خود و مهمان هایتان را پاکیزه و سلات نگاه دارید.
▪ مسواک باز نشده جدید
آیا تا به حال اتفاق افتاده که در زمان مسافرت رفتن مسواک خود را در خانه جا گذاشته باشید؟ مطمئنا میهمانها می توانند بروند از مغازه برای خودشان یک مسواک بخرند، اما اگر شما یک مسواک باز نشده داشته باشید نشان می دهد که برای انها ارزش قائل بوده و از قبل به فکرشان بودید.
▪ سطل زباله(همراه با کیسه زباله)
این یکی بیشتر به درد خودتان می خورد تا آنها. میهمان ها زباله تولید می کنند، اگر نمی خواهید که همه چیز بر روی زمین ریخته شود، پس بهتر است از سطل زباله استفاده کنید، اگر نمی خواهید وقت زیادی را صرف تمیز کردن سطل بکنید، داخل آن یک عدد کیسه زباله قرار دهید.
▪ خوشبو کننده هوا
دستشویی مکانی است پر از بوهای متعفن. این حقیقت دارد؛ اما شما نیاید بوها را به مشام میهمانانتان هم برسانید ( یا اینکه آنها این کار را انجام دهند) اسپری های خوشبو کننده هوا می توانند معجزه بیافرینند.
▪ دستمال کاغذی
هیچ چیز شرم آور تر از نداشتن دستمال کاغذی نیست. مقدار زیادی از آن را در دستشویی، جایی که کاملا قابل رویت باشد، قرار دهید.
▪ سشوار
اگر کسی در مسافرت بوده و چند روزی برای استراحت به خانه شما آمده، سشوار یکی از نیازهای اساسی او است. پس اگر کچل هم هستید یکی از آنها را در دست رس قرار دهید.
▪ دارو
در مورد شکم و سر فکر کنید. در جعبه دارو ها حتما قرص های سردرد، دل درد و قرص ضد اسهال قرار داشته باشد.
▪ گوش پاک کن
اگر مهمان ها مسافت زیادی را برای رسیدن به خانه شما طی کرده باشند، قطعا گوش آنها هوا و گرد به خود گرفته. پس وسیله مورد نیاز برای تمیز کردن را در اختیارشان قرار دهید.
▪ کرم مرطوب کننده
این ماده استفاده های متفاوتی دارد. از چرب کردن لب ها گرفته تا مراقبت از پوست و موارد استفاده ای که قابل ذکر نمی باشند. بنابر این به مهمانهایتان لطف کنید و آنرا در معرض دید قرار دهید.
▪ وسیله ای برای ایجاد سر و صدا
کمی عجیب به نظر می رسد، اما اجازه دهید تا توضیح دهیم: شاید در دستشویی صداهایی از ما خارج شود که نخواهیم کسی متوجه آنها شود. وسیله ای مانند رادیو را در اختیار مهمان هایتان قرار دهید تا از این طریق بتوانند آن نوع صداها را بپوشانند.

● در اتاق مخصوص مهمان
▪ یک جعبه دستمال کاغذی
همه مردم عطسه می کنند، آب دهان خود را بیرون می ریزند و حشرات موذی را می کشند. اما در چنین مواقعی که نمی خواهید به دنبال دستمال بگردند. پس لطفا آنها را در دسترس قرار دهید.
▪ ملافه های تمیز
بعد از من تکرار کنید: شما باید قبل از اینکه مهمان ها از راه برسند تمام ملافه ها را تعویض کنید. در غیر اینصورت این کار شما ممکن است به عنوان نوعی بی ادبی تلقی شود.
▪ حوله های تمیز
مثل ملافه در مورد حوله نیز نمی توان بحث کرد. اگر می خواهید با این قضیه برخورد فوق العاده ای داشته باشید می توانید چند دست حوله تمیز بیرون بگذارید تا میهمانان بتوانند هر روز از یک حوله تمیز استفاده کنند.
▪ تلفن
بله، بیشتر افراد این روزها از موبایل استفاده می کنند، اما اشکالی ندارد که یك گوشی تلفن در اتاق آنها قرار دهید. زیرا ممکن است سرویس دهی گوشی آنها در محل زندگی شما چندان رضایت بخش عمل نکند.
▪ ساعت رومیزی
کمتر اتفاق می افتد که افراد در مسافرت با خود ساعت حمل کنند. اما همیشه روزهایی هست که باید سر موقع در جایی حاضر شوند ( به ویژه روز آخر) ساعت رومیزی زحمت بیدار کردن آنها را از دوش شما بر می دارد.

● در اتاق نشیمن
▪ چیزی برای خواندن
باید جالب، قابل فهم و متدوال باشد. می توانید مجله هایی که بی طرف بوده و نسبتا جذاب هستند را بر روی میز قرار دهید. به عنوان مثال یک مجله که بتوانند اخبار روزانه را مطالعه کنند و مجله ای دیگر که بتواند آنها را سر گرم کند.
▪ کتاب رو میزی
بیشتر افراد شاید اصلا به این کتاب توجهی نکنند، اما اگر شما چنین کتابی را بر روی میز قرار ندهید میز خالی به نظر می رسد. موضوع کتاب می تواند هر چیزی باشد و باید پر از عکس باشد. اینطوری مهمانها شما را بهتر می شناسند. اگر کتاب در مورد سرگرمی مورد علاقه شما باشد که چه بهتر. این امر باعث می شود که بتوانید به راحتی با هم در مورد آن به صحبت بنشینید.
▪ پتو
یک پتو بر روی مبل راحتی بگذارید. برای یک شب سرد، یک چرت کوتاه و تماشای فیلم های ترسناک مفید است.
▪ بالشتک (کوسن)
قانون من در مورد مبل اول راحتی و بعد ظاهر آن است. مبل راحتی شما باید هر دوی این موارد را دارا باشد، و بالشتک به انجام این کار کمک می کند. یا این کار به میهمانان خود نشان می دهید که هم سلیقه خوبی دارید و هم به نوعی مبل شما برایشان راحت تر جلوه می کند.
▪ موزیک های متفاوت
این برای مجموعه شخصی شما نیست، تنها برای ایجاد یک حال و هوای دیگر در خانه است. کمی جاز، کلاسیک، موسیقی های محلی و آهنگ های ملایم به شما در انجام این کار کمک می کند.

● در آشپزخانه
▪ آب یخ
بیشتر مردم دوست ندارند از شیر آب بخورند. شما باید آب تصفیه شده به آنها بدهید ( اگر می خواهید کلک بزنید می توانید از شیر آب پر کنید و آنرا در یخچال قرار دهید) یا از آب های معدنی استفاده کنید.
▪ نوشیدنی
زمانی که برای شما مهمان می آید اولین چیزی که به آنها تعارف می کنید، یک لیوان نوشیدنی است. اما اگر یک منوی کامل از نوشیدنی های مختلف را به انها ارائه دهید مسلما احساس بهتری پیدا می کنند. لازم نیست همه نوشیدنی ها در یخچال شما پیدا شود، اما نوشیدنی های اساسی را داشته باشید: آب میوه ، نوشابه های گاز دار (رژیمی و معمولی) شراب.
▪ ظروف تمیز
هیچ کس دوست ندارد زمانی که به منزل شما می اید شروع به شستن ظرف ها نماید و یا منتظر بنشیند تا شما این کار را انجام دهید. بشقاب و قاشق چنگال باید در قفسه های مخصوص به خودشان قرار بگیرند نه در سینک ظرفشویی.

● سایر ملزومات
▪ جوراب و دمپایی روفرشی
این دو مورد مثل شکر و تخم مرغی که برای درست کردن کیک لازم هستند جزء ضروریات به شمار می روند. کمتر کسی آنها را در اختیار میهمانانش قرار می دهد، اما اگر شما این کار را انجام دهید تبدیل به یک میزبان افسانه ای می شوید.
▪ لباس های اضافه
در این مورد هر کاری که از دستتان بر می آید انجام دهید. لازم نیست که بروید بیرون و آنها را از نو خریداری کنید چرا که همه ما لباس هایی داریم که دیگر از آنها استفاده نمی کنیم. پس بهتر است آنها را برای مهمانی که چمدان لباس هایش را گم کرده کنار بگذارید.

● بگذارید آنها احساس کنند که در خانه خودشان هستند
شما هم متوجه شده اید که تنها برخی از این موارد واجب و ضروری هستند. خوب، کاملا درست است.
ز اما گوش کنید: مردم برای جزئیات اهمیت بسیاری قائل هستند، کسی شما را مجبور به انجام چنین کارهایی نمی کند، اما اگر می خواهید از خود خاطره خوشی در ذهن آنها به یا دگار بگذارید، ارزش کمی تلاش اضافه را دارد.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
نرم و پرزدار نگه داشتن پتوهاي پشمي و کتاني پس از شست و شو هميشه براي خانم‌ها دغدغه آفرين است؛ مشکل با اضافه کردن دو فنجان سرکه سفيد به آب مورد استفاده براي شست و شو تا حدّ زيادي بر طرف مي‌شود. البته به ياد داشته باشيد...

1- خوشبو کردن حمام

براي خوشبو شدن حمام کمي عطر يا روغن معطر روي حباب روشنايي داخل حمام بماليد زماني که چراغ را روشن مي‌کنيد، گرماي ناشي از لامپ، عطر را در هوا پراکنده مي کند.

- از بين بردن بوي فاضلاب

يک چهارم تا يک دوم پيمانه جوش شيرين را در فاضلات بريزيد. يک دوم پيمانه سرکه ي سفيد هم به آن بيفزاييد. در فاضلاب را بپوشانيد.

- جلوگيري از کپک زدن پرده حمام

قبل از آويزان کردن پرده ي حمام، آن را در محلول آب و نمک بخيسانيد.


- نرم شدن دست‌ها در حين شستن ظروف

وقتي از مايع ظرفشويي استفاده مي‌کنيد دست‌هاي شما خشک و زبر مي‌شود براي حل اين مشکل، مقداري جوش شيرين به مايع ظرفشويي اضافه کنيد تا پس از شستن پوست، دستان شما آسيب نبينند.

- دور کننده مورچه‌ها

از وجود بي‌شمار مورچه در خانه رنج مي‌بريد؟ به در و ديوار، کابينت و همه جاي خانه، مورچه آويزان است؟ شب‌ها از دست آنها آرامش نداريد؟ نگران نباشيد! کافي است مقدار مساوي سرکه و آب را با هم مخلوط کنيد و کابينت‌ها، کف و هر جايي را که امکان دارد، با اين محلول بشوييد تا مورچه‌ها از منزل شما دور شوند. براي اين منظور، قرار دادن زغال خشک يا تکّه‌اي ليموترش در محل زندگي آنها نيز موثر است.


- نرم نگه دارنده ي پتو

نرم و پرزدار نگه داشتن پتوهاي پشمي و کتاني پس از شست و شو هميشه براي خانم‌ها دغدغه آفرين است؛ مشکل با اضافه کردن دو فنجان سرکه سفيد به آب مورد استفاده براي شست و شو تا حدّ زيادي بر طرف مي‌شود. البته به ياد داشته باشيد هرگز مادّه شوينده بخاردار و سرکه را با هم به آب نيفزاييد؛ زيرا گازي خطرناک از آن متصاعد خواهد شد.

- ساخت برف پاک کن با سيب‌زميني

اگر در يک روز باراني، برف پاک کن ماشين از کار بيفتد، چه کار خواهيد کرد؟ يک سيب‌‌زميني جوانه زده و بي‌مصرف را از وسط نصف کنيد و آن را روي شيشه جلوي اتومبيل بماليد، بدين ترتيب، قطرات باران روي شيشه خواهد لغزيد و مانع ديد شما نخواهد شد. اما توصيه مي‌کنيم که در اسرع وقت، ماشين را به يک تعميرگاه برسانيد.

- جابه‌جايي مبلمان

براي تغيير دکوراسيون اتاق پذيرايي، مبلمان را هل ندهيد و نکشيد، آنها را بلند کرده و حمل کنيد. کشيدن مبلمان روي زمين، حتي به طول چند سانتي‌متر، آسيب فراواني به آنها وارد مي‌کند. همچنين براي بلند کردن صندلي بايد به جاي دسته، ميله زير نشيمن را گرفت؛ زيرا دسته‌ها اغلب تعمير شده‌اند.

- از بين بردن بوي داخل ماشين

چرا با وجود اينکه پنجره‌هاي ماشين را باز مي‌گذاريد، باز هم وقتي سوار ماشين مي‌شويد بوي نامطبوعي به مشام مي‌رسد؟ بو در پارچه و صندلي‌هاي ماشين نفوذ مي‌کند و ماندگار مي‌شود. براي حل اين مشکل مقداري جوش شيرين روي صندلي‌هاي ماشين بپاشيد و بعد از 15دقيقه با جاروبرقي صندلي‌‌ها را تميز کنيد. از خاصيت بوگيري جوش شيرين استفاده کنيد. يا يک ظرف را با سرکه يا آمونياک پر کنيد و يک شب تا صبح، داخل ماشين بگذاريد و پنجره‌ها را باز بگذاريد تا بو جذب سرکه و يا آمونياک شود.


     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
- استفاده ي درست از آب‌ميوه‌گيري

اگر ميوه هسته دارد، ابتدا هسته‌‌ها را از ميوه خارج کنيد؛ در غير اين صورت هسته‌ها مانع چرخش موتور يا تيغه‌هاي دستگاه مي‌شوند.

در محفظه ي بالا بيش از اندازه ميوه نريزيد و مراقب باشيد تا بيش از حد تفاله در آن جمع نشود، چون به موتور فشار مي‌آورد و آن را مي‌سوزاند.

در آب‌ميوه‌گيري‌هايي که صافي فلزي دارند، اگر فشار تفاله‌ها يا مقدار ميوه ي ريخته شده زياد باشد، صافي از حالت تعادل خارج مي‌شود و در نتيجه وقتي دستگاه را روشن مي‌کنيم، آب‌ميوه‌گيري به حرکت در مي‌آيد، براي جلوگيري از حرکت دستگاه بايد تفاله‌ها را تخليه کرد و يا از مقدار ميوه‌ها کاست.

هرگز موتور را درون آب فرو نبريد.

قسمت‌هاي متحرک بالاي آب‌ميوه‌گيري مثل درپوش و تيغه را پيش از روشن کردن دستگاه کاملاً در جاي خود محکم کنيد.

پيش از خاموش کردن و ايستادن کامل موتور، هرگز در پوش آن را باز نکنيد.

- علت داغ شدن آب‌ميوه‌گيري

اگر آب‌ميوه‌گيري شما پس از روشن کردن خيلي سريع داغ شد، اين يک هشدار است که مي‌تواند سه علت داشته باشد، محور موتور در پوش‌ها لقي دارد و يا اينکه موتور نيم سوز شده است. حتماً از يک تعمير کار کمک بخواهيد.

- خرابي صافي آب‌ميوه‌گيري

اگر آب‌ميوه شما همراه با تفاله باشد نشانه ي آن‌ است که صافي آب‌ميوه‌گيري خراب شده و بايد تعويض شود.

- علت حرکت آب‌ميوه‌گيري

اگر در حين استفاده از آب‌ميوه‌گيري، حرکت مي‌کرد، بدين معناست که صافي تعادل ندارد و يا محفظه آن پر شده است.

- صداي زياد آب‌ميوه‌گيري

صداي زياد آب‌ميوه‌گيري يا از متعادل نبودن صافي است که بايد بازديد و يا تعويض شود و يا موتور خراب شده که بايد از تعمير کار کمک بگيريد.

     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
وقتی بیش از نیازمان خرید می كنیم 1


گاه بنا به دلایلی مانند ارزانی فصلی یا دور بودن مراكز خرید، مواد غذایی بیش از نیاز خانواده، خریداری می شود. این كار ممكن است سبب ماندن بخشی از این مواد در یخچال شود كه بعد از چند روز تازگی خود را از دست می دهد به ویژه در مورد میوه ها. در زیر چند راهكار برای این گونه موارد آورده ایم...

گاه بنا به دلایلی مانند ارزانی فصلی یا دور بودن مراكز خرید، مواد غذایی بیش از نیاز خانواده، خریداری می شود. این كار ممكن است سبب ماندن بخشی از این مواد در یخچال شود كه بعد از چند روز تازگی خود را از دست می دهد به ویژه در مورد میوه ها. در زیر چند راهكار برای این گونه موارد آورده ایم:
▪ خیار بسیار حساس است و پس از چند روز تازگی و طعم خود را از دست می دهد. بنابراین خیارهای اضافی را از كیسه پلاستیكی خارج كنید و بشویید و بعد از خشك شدن در یك قابلمه دردار بریزید و در یخچال بگذارید.
▪ انگور را برای نگهداری بیشتر، نشویید و درون كیسه نگهدارید. شستن انگور قبل از گذاشتن در یخچال، موجب ترك خوردن دانه های آن می شود.
▪ سبزی خوردن را بشویید و در یك كیسه پارچه ای نگهدارید.
از آنجا كه برگ های سبزی آب زیادی دارد، كیسه پارچه ای سبب می شود سبزی سیاه و پلاسیده نشود.
▪ موز نرسیده را لای روزنامه بپیچید و نخست دو سه روز خارج از یخچال نگهدارید. این كار سبب شیرین شدن موز می شود. بعد از زرد شدن پوست موز آن را در یخچال بگذارید.
▪ در صورتی كه با وجود همه مراقبت ها باز هم میوه ها، مانده و بدشكل شدند و كسی حاضر به خوردن آن نشد (قبل از پوسیدگی) می توانید با پختن آن ها هم باعث تنوع در تغذیه افراد خانواده شوید و از اسراف پرهیز نمایید. با افزودن كمی شكر و آب به سیب، گلابی، آلو یا هلو و پختن آنها می توانید كمپوت درست كنید. انگورهای مانده را می توان سركه انداخت. برای این كار آن ها را چند هفته در ظرفی دردار بریزید به صورتی كه اصلا هوا نخورد و بعد صاف كنید.
▪ و بهترین راه برای تازه ماندن میوه ها و جلوگیری از خراب شدن شان خرید به اندازه نیاز است.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
با تاكيد مسوولان كشوري بر اصلاح الگوي مصرف در سال جديد اين موضوع با اهميت كه به فراموشي سپرده شده بود، جان تازه‌اي گرفت تا مديران با حساسيت ويژه‌اي در برنامه‌هاي خود به آن توجه كنند...
با تاكيد مسوولان كشوري بر اصلاح الگوي مصرف در سال جديد اين موضوع با اهميت كه به فراموشي سپرده شده بود، جان تازه‌اي گرفت تا مديران با حساسيت ويژه‌اي در برنامه‌هاي خود به آن توجه كنند.

به نظر مي‌رسد يكي از مهم‌ترين راهكارهاي كنترل و كاهش مصرف انرژي در كنار روش‌هاي استفاده از سوخت‌ها و انرژي‌هاي جايگزين، اصلاح الگوي مصرف باشد؛ به نحوي كه اين عنوان ساده شايد با پيچيدگي‌هايي روبه‌رو باشد كه براحتي محقق نشود؛ اما بي‌شك توجه در سطح كلان به اين موضوع مي‌تواند گره‌گشاي بخشي از مشكلات مصرف انرژي در كشور بويژه در سطح شهري و صنعتي باشد. خوشبختانه توان علمي و كارشناسي براي تحقق اين شعار در كشور وجود دارد و بايد ديد براي اجراي اين مبحث در عمل چقدر كارآمد و اثرگذار برنامه‌ريزي خواهد شد.

تعاملات موجود ميان انسان و محيط زيست، سازمان‌ها و نهادهاي اجتماعي را به سوي برنامه‌ريزي‌هاي سازگار با محيط زيست سوق داده است؛ زيرا تاكنون آشكار شده است كه توسعه بدون برنامه‌ريزي ميسر نخواهد بود و هر قدر برنامه‌ريزي بيشتر مبتني بر واقعيت‌هاي عيني و توان‌هاي بالقوه طبيعي باشد، حصول به اهداف از‌پيش‌تعيين‌شده آن ممكن‌تر مي‌شود.

بر همين اساس و در راستاي برنامه‌ريزي هدفمند براي حفاظت از محيط زيست، مديريت صحيح و نظارت بر عملكرد دستگاه‌هاي اجرايي، تدوين الگويي مناسب مصرف ضروري به نظر مي‌رسد.

عميد مرندي، عضو هيات مديره انجمن متخصصان محيط زيست ايران در اين رابطه مي‌گويد: براي تدوين الگوي مناسب مصرف و قابل اجرا بهترين راهكار رجوع به تجربيات، عملكردها و دستورالعمل‌هايي است كه تاكنون مورد استفاده بوده و راه‌حل‌هاي كليدي از آنها سرچشمه مي‌گيرند، به طوري كه مديريت محيط زيستي در اجراي موثر وظايف خود، متكي به برخي اصول علمي و روش‌هاي كاربردي است كه از طريق آنها مي‌تواند به اهداف عالي اصلاح الگوي مصرف نائل آيد.

وي با اشاره به اين‌كه مديريت محيط زيستي موثر در راستاي اصلاح الگوي مصرف، به كسب و كار و تجارت معنا مي‌بخشد، مي‌افزايد: سازمان‌هاي موفق و كارآمد هم‌اكنون مديريت محيط زيستي را جدي گرفته‌اند‌ و همسو با اصلاح الگوي مصرف بويژه در بخش انرژي كه از چالش‌هاي اساسي كشور است، به نحوي عكس‌العمل نشان مي‌دهند كه آينده خود و عوامل وابسته به خود را تضمين مي‌كنند.

وي تاكيد مي‌كند:‌ بايد توجه كرد كه فشارهاي محيط زيستي و واقعيت‌هاي عيني از طريق قانون، پيشرفت‌هاي فني و تغييرات بازار و حتي مصرف‌كنندگان اعمال مي‌شوند، به نحوي كه انتخاب براي بخش صنعت جز حركت در مسير جهاني ميسر نخواهد بود.

به اين ترتيب، كارشناسان براي اصلاح الگوي مصرف تاكيد مي‌كنند كه براي اعمال مديريت محيط زيست بايد فاكتورهاي گوناگوني را در نظر گرفت و با اصلاح روش‌هاي مصرف يا استفاده از آنها به سرمنزل مقصود رسيد.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
مديريت مصرف انرژي

مديريت محيط زيست درساده‌ترين شكل خود بايد 3 وظيفه را شامل تشخيص اهداف، تعيين امكان تحقق آنها و تدوين و اجراي راهكارها براي انجام اموري كه براي اصلاح الگوي مصرف امكان‌پذير باشد، در نظر بگيرد.

به اعتقاد عميد مرندي، براي اجراي راهكارهاي نوين مديريت محيط زيستي بايد توجه كرد كه در محيط كار همه چيز قابل تغيير است؛ از تمايلات دست‌اندركاران محيط زيست گرفته تا نظرات عمومي و قابليت‌هاي بشري، لذا مدير محيط زيستي بايد انعطاف‌پذير، سازشگر و با ذكاوت باشد.

وي مي‌گويد:‌ مديريت محيط زيستي علاوه بر پيش‌بيني‌هايي كه در زمينه اجراي موارد مورد نظر كارشناسي دارد، بايد متكي بر دستاوردهاي پذيرفته شده علمي، استفاده از تكنيك‌هاي مدل‌سازي، شبيه‌سازي و تخمين باشد و به اين وسيله مساله را شناسايي و مكانيسم‌هاي جبراني را محقق كند.

عضو هيات مديره انجمن متخصصان محيط زيست ايران مي‌افزايد: هم‌اكنون مديريت محيط زيستي مي‌تواند با ابزارهاي مديريتي نوين، فرآيندهاي نظارت، جمع‌آوري اطلاعات، ارزيابي ميزان اثرات، پردازش اطلاعات، تصميم‌گيري و ارتباطات وضعيت مصرف انرژي و ديگر منابع را بهبود بخشد. به طوري كه مديران محيط زيستي همواره با مسائل در حال رشدي روبه‌رو هستند و به اين دليل نياز به امكانات كمكي بيشتري دارند.

دنياي امروز كه بدون حفظ منابع زيستي معني ندارد، به سمتي پيش مي‌رود كه مديران محيط‌زيستي بايد هر چه بيشتر از روش‌هاي تصميم‌گيري سنتي دور شده و به روش پيش‌بينانه نزديك شوند. اين در حالي است كه امروزه در جوامع بشري، توسعه با به كارگيري انرژي بيشتر ميسر مي‌شود و در روند توسعه، انسان خصوصيات فيزيكي، شيميايي، بيولوژيكي، اجتماعي و سنتي محيط خود را دگرگون مي‌كند و اين امري اجتناب‌ناپذير است.

توليد، انتقال و مصرف انرژي، اثرات مهمي را در محيط زيست زمين برجاي مي‌گذارد. امروزه سياست‌هاي توليد و به كارگيري انرژي در مسائل محيط زيستي محلي و منطقه‌اي، نقش محوري را به عهده دارند. بنابراين ضرورت تعيين رابطه پيچيده مسائل محيط‌زيستي با انرژي، بيش از پيش ملموس شده است.

مرندي، كارشناس ارشد محيط زيست مي‌گويد:‌ پيشرفت و توسعه جوامع پيشرو با استفاده از انرژي در مقياس وسيع به منظور تقويت سيستم توليد مدرن ميسر شده است به طوري كه انرژي زيربنايي قوي‌اي را براي پيشرفت اقتصادي بنا مي‌نهد و نقش تعيين‌كننده‌اي در بهبود زندگي بشر دارد.

از آغاز تاريخ، بشر در مقياس جهاني بار فراواني را به محيط زيست تحميل كرده و نبايد اجازه داد كه صدمه به محيط زيست جهاني كه بشر بقا و حيات خود را مرهون آن مي‌داند به نقطه‌اي برسد كه راه بازگشت و جبراني وجود نداشته باشد و بهترين راهكار اصلاح الگوي مصرف از طريق مباني علمي و پژوهشي مي‌باشد.

به اين ‌سبب است كه توليدكنندگان و مصرف‌كنندگان انرژي بايد درخصوص نقشي كه انرژي براي دستيابي به توسعه پايدار به عهده دارد، عميقا تفكر كنند. در اين خصوص حفظ محيط زيست كه قابل جايگزيني نيست، بايد دقيقاً مد نظر قرار گيرد و سعي شود چرخه نابهنجاري كه بيشتر به دليل مصرف ناصحيح به شكل چرخه رشد اقتصادي، استفاده از انرژي و مشكلات محيط زيستي رشد يافته، از ميان برود.
امروزه سياست‌هاي توليد و به كارگيري انرژي در مسائل محيط زيستي محلي و منطقه‌اي نقش محوري را به عهده دارند

عضو هيات مديره انجمن متخصصان محيط زيست ايران، مي‌افزايد:‌ انرژي در حيات اقتصاد صنعتي جوامع، نقش زيربنايي را ايفا مي‌كند، به اين معنا كه هرگاه انرژي به مقدار كافي و بموقع در دسترس باشد، توسعه اقتصادي نيز ميسر خواهد بود.

مرندي معتقد است:‌ منابع خدادادي دركشور ايران با قيمت‌هايي به مراتب نازل‌تر از ديگر كشورها و با سهولت بيشتري به مصرف‌كننده عرضه مي‌شود. ميزان مصرف و اتلاف انرژي در ايران به مراتب بالاتر از كشورهاي صنعتي است و وضعيت مصرف انرژي در كشور ايران با اصول مربوط به ارتقاي بهره‌وري و بازدهي انرژي در جهان، مغايرت دارد.

اين كارشناس ادامه مي‌دهد: ‌آيا اين بهره‌برداري به اين شكل ادامه خواهد داشت يا مسوولان دلسوز نظام بايد به دنبال راهكارهايي در راستاي اصلاح الگوي مصرف باشند؟ مسلماً منابع انرژي‌ مانند تمامي پديده‌هاي طبيعي ديگر در حال كاهش هستند و از آنجايي كه ديگر حتي تصور زندگي عادي انسان امروزي بدون استفاده از منابع انرژي ممكن نيست، بحران احتمالي را قبل از وقوع بايد از طريق مديريت محيط زيستي اصلاح الگوي مصرف علاج كرد و همزمان با توسعه فناوري‌هاي نوين به سرمايه‌گذاري در روش‌هاي استفاده بهينه از انرژي و گسترش آنها فكر و سپس عمل كرد.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
بهينه‌سازي مصرف انرژي

هيچ يك از اعمال انسان، بازدهي صد درصد ندارد از اين رو استفاده بهينه و ممانعت از هدر رفتن امكانات امري اساسي است. اين نكته هنگامي اهميت بيشتري پيدا مي‌كند كه موضوع انرژي مطرح شود. منظور از بهينه‌سازي مصرف انرژي، انتخاب الگوها و اتخاذ و به كارگيري روش‌ها و سياست‌هايي در مصرف درست انرژي است كه از نقطه نظر اقتصاد ملي مطلوب باشد و استمرار وجود و دوام انرژي و ادامه حيات و حركت را تضمين كند.

به گفته مرندي، در اين چارچوب تعيين سهم صورت‌هاي مختلف انرژي در سبد انرژي هر جامعه با توجه به امكانات درازمدت آن جامعه صورت مي‌گيرد.

همچنين به كارگيري پربازده‌ترين شيوه استفاده از آنها كه متضمن كاهش تخريب منابع انرژي و نيز كاهش تأثيرات سوء ناشي از استفاده ناصحيح از انرژي است، بر عوامل ديگر حيات و محيط زيست مدنظر است، اين استفاده درست و بجا از انرژي، نه‌تنها متضمن استمرار حيات و توسعه پايدار جامعه است، بلكه به بقاي انرژي براي همگان و نسل‌هاي آتي و مانعي براي توليد و گسترش آلودگي‌هاي زيست‌محيطي ناشي از مصرف نادرست انرژي منجر خواهد بود.

علاوه بر بار اقتصادي عوامل ديگري نيز وجود دارد كه ضرورت اصلاح الگوي مصرف انرژي را تبلور مي‌بخشد كه استفاده بي‌رويه از انرژي‌هاي فسيلي و افزايش آلودگي‌هاي محيط زيستي و بالا بودن رشد جمعيت و نياز به تقاضاي بيشتر انرژي از آن جمله است.

بايد توجه كرد كه منابع انرژي به دليل تجديدناپذير بودن آن محدوديت دارند و امروزه وجود سيستم بازيافت انرژي يكي از ضرورت‌هايي است كه كشورهاي توسعه يافته به آن سو در حال حركت هستند.

متاسفانه علاوه بر بخش خانگي كه نيازمند اصلاح الگوي مصرف هستند، شايد صنايع و كارخانجات فرسوده نيازمند توجه بيشتري براي تغيير فناوري و تكنولوژي‌هاي خود هستند تا از هدررفت انرژي جلوگيري شود و تنها به اقتصاد ملي و درآمدهاي نفتي متكي نباشند.

افزايش گازهاي گلخانه‌اي و باران‌هاي اسيدي تنها بخش كوچكي از اثرات زيست محيطي استفاده نادرست از انرژي است كه به توليد آلاينده‌هاي زيست محيطي منجر مي‌شود و در سطح كلان اثرات زيست محيطي ناشي از مصرف ناصحيح انرژي جبران‌ناپذير خواهد بود.

كارشناسان معتقدند مصرف درست و كارآمد علاوه بر اين‌كه از هدر رفتن ذخاير با ارزش انرژي پيشگيري مي‌كند، آلودگي را نيز كمتر و محيط زيست را سالم‌تر مي‌كند.

در حقيقت اصلاح الگوي مصرف به طور غيرمستقيم نيز مي‌تواند مفيد فايده واقع شود. به طور مثال، كاهش ناراحتي و بيماري‌هاي مجاري تنفسي، سرفه، سردرد افزايش توان كاري بدن، كاهش ناراحتي‌هاي قلبي و گردش خون در انسان سبز شدن برگ‌ها، رشد و نمو گياهان و افزايش محصولات در نباتات از اثرات كاهش و از بين رفتن اكسيدهاي گوگرد و نيتروژن و مونواكسيد كربن كه آلاينده‌هاي حاصل از مصرف نادرست سوخت‌هاي فسيلي هستند، بر انسان‌ها و گياهان تاثير ميگذارد.

از طرف ديگر كاهش و از ميان رفتن گازهاي گلخانه‌اي و نيز باران‌هاي اسيدي كه باعث از بين رفتن مناطق سبز و گونه‌هاي گياهي و جانوري و گرم شدن هواي زمين مي‌شود، نمونه‌اي ديگر از اثرات اصلاح الگوي مصرف و بهينه شدن استحصال و مصرف انرژي است.

به اين ترتيب، ضرورت اصلاح الگوي مصرف در تمام بخش‌ها بويژه انرژي بر كسي پوشيده نيست و بايد در انتظار سياست‌هاي برنامه‌هاي عملي دولت و مسوولان براي تحقق اين شعار ارزشمند بود.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
شش راه حل اجرايي اصلاح مكانيزم قيمت، فرهنگ سازي و اطلاع رساني صحيح، هدفمند كردن يارانه ها، ايجاد انضباط در بازارهاي پولي و سرمايه گذاري، ايجاد موازنه در آمدي و كاهش نرخ تورم از جمله راهكارهاي اجرايي اصلاح الگوي مصرف است...

از آنجا كه حركت هاي فرهنگي جزو حركت هاي لاك پشتي و كند محسوب مي شوند رسيدن به يك هدف كلان فرهنگي نياز به هماهنگي سياست هاي چند دوره 4 ساله دولتي دارد و بايد به اصلاح فرهنگ مصرف به عنوان يك طرح ملي و دراز مدت نگاه كرد.
بي‌شك تغيير الگوي مصرف عمومي مي تواند باعث صرفه جويي در بسياري از هزينه هاي دولت شود، سهميه بندي بنزين مي تواند يكي از تجربه هاي موفق در اين زمينه باشد كه دولت نهم موفق به اجراي اين طرح عظيم ملي شد.
مقام اول در مصرف نوشابه و نان در دنيا، سرانه 10 برابري در مصرف انرژي نسبت به اروپاييها، رتبه سوم مصرف گاز در جهان ، نوزدهمين كشور مصرف كننده برق در دنيا و قرار گرفتن در رتبه بيستم كشورهاي پر مصرف دارو ، همه و همه از جمله آثار الگوي نامناسب مصرف در كشور ماست كه جز به هدر دادن منابع و سرمايه هاي كشور نتيجه ديگري به دنبال ندارد.

* اصلاح مكانيزم قيمت
محمدحسين مهدوي عادلي با بيان اينكه مهمترين عاملي كه در هر اقتصادي نقش تعيين كننده براي توليد و مصرف آن دارد، مكانيزم قيمت است ، گفت: در ايران با توجه به دولتي بودن اقتصاد از اين مكانيزم در عمل استفاده نمي شود.
مهدوي عادلي به تجربيات ساير كشورها در بحث بهره گيري از مكانيزم قيمت اشاره كرد و افزود: در ديگر كشورها براي حمايت از افراد آسيب پذير در روند افزايش قيمت ها، به تقويت تامين اجتماعي در آنها پرداخته شده است تا حدي كه بعضا به افرادي كه از توان پرداخت كافي براي تقبل هزينه هاي آب و برق خود برخوردار نيستند (از محلي كه به همين منظور در نظر گرفته شده) كمك نقدي مي شود.
وي با اشاره به اينكه در ساير كشورها براي صرفه جويي در مصرف، قيمت را افزايش مي دهند گفت: در ايران عكس اين اتفاق صورت گرفته و با ارزان كردن برخي كالا ها موجبات استفاده بيشتر و بي رويه آنها فراهم شده است.

* اصلاح الگوي مصرف به معناي صرفه جويي نيست
عبدالرضا اميرتاش اظهار داشت: بايد دولت از همه ابزارهاي تبليغي و رسانه اي خود بهره گيرد تا عموم مردم را به خصوص از پايين ترين سطوح آموزشي در كشور متوجه اين امر كند كه امكانات موجود محدود است و هميشگي نيست.
اين كارشناس اقتصادي يادآور شد: دعوت مردم با بهره گيري از الگوي صحيح مصرف بايد توام با پاك كردن اين ذهنيت باشد كه الگوي مصرف برابر با صرفه جويي صرف نيست.
وي افزود: اين الگو بايد با كاهش ميزان مصرف، استفاده بهينه از منابع را نيز در پي داشته باشد.
اميرتاش خاطر نشان كرد: اگر مردم همانقدر كه به پول ارزش مي دهند به آب و برق بها مي دادند و آنها را مانند از دست دادن پول تصور مي كردند،‌ به طور قطع الگوي مصرف تغيير مي يافت.
وي بهترين ابزار براي اصلاح اين الگو را آگاهي سازي مردم و نيز فرهنگ سازي از طريق رسانه ها به خصوص صدا و سيما برشمرد.

* هدفمند كردن يارانه ها الگوي مصرف را اصلاح مي كند
مرتضي الله داد در خصوص راهكار هاي اصلاح فرهنگ مصرف گفت: تلاش براي پايين نگه داشتن قيمتها توسط دولت سبب شده تا در چنين شرايطي ميزان مصرف كالا در كشور افزايش يابد و مردم عملا به زياد مصرف كردن عادت نمايند كه اين امر با هدفمند كردن يارانه ها مي تواند مرتفع شود چرا كه بيشترين حجم يارانه به اقشار ثروتمند جامعه تعلق مي گيريد.
وي افزود: در اين ميان كسي كه بايد مابه التفاوت قيمت فعلي و واقعي را در سير مصرف زياد مردم بپردازند دولت و تامين آن از محل بودجه است.

* ايجاد الگوي توليد، سرمايه گذاري و پس انداز
سيد كميل طيبي با بيان اينكه ايجاد انضباط در بازارهاي پول و سرمايه گذاري، الگوي مصرف را در اين راستا بهينه مي كند اظهار داشت : در حال حاضر با عنايت به افزايش قيمت نفت هم به لحاظ ريالي و هم دلاري، تقاضاي موثر در جامعه وجود دارد ، از سويي با وجود محدوديت در ظرفيتهاي توليد تعادل مورد انتظار بهم خورده و لذا در چنين شرايطي بهره گيري از استراتژي مشاركت مي تواند موثر باشد.
اين استاد دانشگاه گفت: براي دستيابي به يك الگوي مصرف مناسب در وهله اول بايد بتوان الگوي توليد، سرمايه گذاري و پس انداز مناسب ايجاد كرد .
اين كارشناس اقتصادي ادامه داد: ايجاد توازن بين مصرف فعلي و آتي از ديگر الزامات در اين مسير است.
وي افزود: بايد تلاش كرد تا شكافهاي پديد آمده در الگوي مصرف رفع شده و از اسراف و تبذير و بي‌عدالتي جلوگيري شود.

* ايجاد موازنه در آمدي و كاهش نرخ تورم
علي ياسري در اين خصوص گفت: از جمله عوامل موثر در تعيين الگوي مصرف هر كشور ، سطح درآمد مردم آن است.
وي افزود: خانوارهاي پردرآمد عمدتا گرايش به پس انداز و سرمايه گذاري دارند و كمتر مصرف مي كنند ولي در كشورهاي با درآمد پايين (مبتني بر معيارهاي جهاني)، مصرف در اينگونه كشورها بيشتر و سرمايه گذاري و پس انداز در آنها كمتر مي شود.
وي مسائل فرهنگي را در گرايش مردم به مصرف كمتر و صرفه جويي موثر دانست و افزود: برخي كشورهاي آسياي جنوبي شرقي مانند ژاپن ، كره جنوبي، مالزي و چين به لحاظ ويژگيهاي فرهنگي، مردم آن بسيار مرفه بوده و با عنايت به بالا بودن نرخ پس انداز در آن كشورها ، اقتصاد آنها نيز بر همين اساس شكل گرفته است.
ياسري از ديگر عوامل تاثير گذار بر الگوي مصرف به تورم اشاره كرد و افزود: نرخ تورم در ايران به نسبت ساير كشورهاي جهان بالا است كه اين مساله سبب مي شود تا مردم به سمت خريد برخي كالاها كه در قبال تورم حالت پوشش دهنده دارند (مانند طلا، دلار و ...) ترغيب شوند كه اين مساله در خصوص درآمدهاي بالاتر به سمت خريد زمين و مسكن ارزان گرايش مي يابد.
ياسري ياد آور شد: در چنين شرايطي با توجه به بالا بودن نرخ تورم، امكان رونق امور دلالي و واسطه گري فراهم مي شود كه بدون هرگونه تلاشي افراد از سود ناشي از مابه التفاوت قيمت خريد و فروش بهره مي برند.

در گفتگو با كارشناسان به 6 راه حل اجرايي اصلاح مكانيزم قيمت، فرهنگ سازي و اطلاع رساني صحيح، هدفمند كردن يارانه ها، ايجاد انضباط در بازارهاي پولي و سرمايه گذاري، ايجاد موازنه در آمدي و كاهش نرخ تورم اشاره شد، بدون شك راهكار هاي ديگري نيز در خصوص تغيير الگوي مصرف عمومي وجود دارد كه نياز به كارشناسي و توجه ويژه مسئولان دارد.
تصور اينكه مردم كشور ما بزرگترين مصرف كننده نان در جهان هستند يا اينكه مصرف گاز ايران به اندازه كل مصرف اتحاديه اروپاست بيش از پيش ذهن را به آن سو مي‌كشد كه يكي از عوامل اسراف و روش نادرست مصرف وضع يارانه بر روي برخي كالاهاي استراتژيك يا حامل هاي انرژي است كه با اجراي صحيح طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانه ها مي توان گام موثري در مسير بلند رسيدن به فرهنگ صحيح مصرف برداشت.
بايد اذعان داشت با افزايش بهره‌وري نيروي كار و سرمايه و نيز برقراري ارتباطي منطقي بين تكنولوژي و نيروي كار مي توان از اتلاف منابع در بين مردم و دولت جلوگيري كرد كه اين مهم ميسر نمي شود مگر با اجراي سياستهاي هماهنگ و همكاري دو جانبه بين مردم و دولت.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
مانطور که تصمیم گیری صحیح مالی و د‌نبال کرد‌ن یک برنامه مرتب د‌ر سرمایه گذاری می‌‌تواند‌ پول شما را به یاری قد‌رتمند‌ تبد‌یل کند‌، تصمیم‌های ناد‌رست موجب می‌‌شوند‌ که راه رسید‌ن به موفقیت پر از د‌ست اند‌از شود‌....




صرفه جویی از جمله اموری است که د‌ر د‌ین و اخلاق به آن اشاره شد‌ه و فواید‌ آن مستقیماً به خود‌ افراد‌ بازمی‌گرد‌د‌، البته صرفه‌جویی که به خساست منتهی نشود‌. د‌ر مطلب حاضر نکاتی د‌رباره صرفه‌جویی آمد‌ه است

) خرج شما باید‌ کمتر از د‌خل باشد‌
این روش بیش از هر روش د‌یگر مورد‌ بی توجهی قرار می‌‌گیرد‌، به این د‌لیل که بسیاری از افراد‌ تصور می‌‌کنند‌ برای انجام این کار باید‌ استاند‌ارد‌های فعلی زند‌گی خود‌ را تقلیل د‌هند‌- که برای بسیاری از افراد‌ غیر ممکن است. مطمئنا شما می‌‌توانید‌ بیلان شخصی خود‌ را با صرفه جویی د‌ر سرگرمی‌هایی نظیر بیرون غذا خورد‌ن، تغییر د‌هید‌. تهیه یک قوری چای یا قهوه د‌ر محل کار به جای نوشید‌ن یک فنجان قهوه ۱۰۰۰ تومانی یا چای ۸۰۰ تومانی (و بیشتر) بر نقد‌ینه شما تاثیر خواهد‌ د‌اشت. اما بزرگترین تفاوت د‌ر زمانی است که شما د‌رآمد‌ خود‌ را افزایش د‌هید‌. بهتر است بود‌جه خود‌ را به عنوان یک کیک د‌ر اند‌ازه مشخص که باید‌ برای تامین مخارج روزمره و صورت حساب‌ها، به اند‌ازه‌‌های مختلف برید‌ه شود‌، د‌ر نظر نگیرید‌. بلکه به این فکر کنید‌ که چگونه باید‌ اند‌ازه این کیک را افزایش د‌هید‌. ابتد‌ا ببینید‌ که اوقات خود‌ و البته پول‌تان را چگونه صرف می‌‌کنید‌. اگر زمان نسبتا زیاد‌ی را برای کاری که آن را «وقت‌گذرانی» می‌‌‌نامیم، سپری می‌‌کنید‌ و د‌ر طی آن مسلماً پول خرج می‌‌کنید‌، باید‌ تغییر روش د‌اد‌ه و از وقت خود‌ برای انجام کارهایی که د‌رآمد‌ی هم نصیب شما می‌‌کنند‌، استفاد‌ه کنید‌. این کارهای نیمه وقت می‌‌توانند‌ شامل استفاد‌ه از هر فن و هنری که د‌ارید‌ بشوند‌، از جمله نگهد‌اری از کود‌کان، سالمند‌ان یا بیماران، فروشند‌گی، ترجمه، تد‌ریس خصوصی و مانند‌ اینها. به یاد‌ د‌اشته باشید‌ که د‌رآمد‌ حاصل از این کار اضافه را به طور صحیح سرمایه گذاری کنید‌ تا بهترین استفاد‌ه را از آن برد‌ه باشید‌.


) کاری کنید‌ که پولتان به نفع شما کار کند‌ نه علیه شما :
همانطور که تصمیم گیری صحیح مالی و د‌نبال کرد‌ن یک برنامه مرتب د‌ر سرمایه گذاری می‌‌تواند‌ پول شما را به یاری قد‌رتمند‌ تبد‌یل کند‌، تصمیم‌های ناد‌رست موجب می‌‌شوند‌ که راه رسید‌ن به موفقیت پر از د‌ست اند‌از شود‌. مثال خوب این مورد‌ استفاد‌ه از کارتهای اعتباری است. (از آنجایی که استفاد‌ه از این کارتها د‌ر ایران هم معمول شد‌ه است، مطالعـه این بخش هم به کار ما می‌‌ آید‌.) د‌ر آمریکا که استفاد‌ه از کارت اعتباری بسیار رایج است، تصمیم‌های ناد‌رست و نا آشنا بود‌ن به حساب و کتاب‌های پنهان د‌ر پشت این ابزار ساد‌ه خرید‌، سالانه موجب ورشکستگی عد‌ه بسیاری می‌‌شود‌. توجه کنید‌ که بسیاری از کالاهایی که با کارت اعتباری خرید‌اری می‌‌شوند‌، مد‌تها قبل از اینکه پرد‌اخت قسط‌شان تمام شود‌، از بین رفته یا مصرف شد‌ه‌اند‌. اگر د‌ر حال حاضر مقروض هستید‌، توجه کنید‌ که با د‌وبرابر کرد‌ن حد‌اقل مقد‌ار قسط ماهانه یا تنها با افزود‌ن مبلغ کوچکی به آن، سریع‌تر از زیر بار بد‌هی خود‌ خارج خواهید‌ شد‌.

) به خاطر د‌اشته باشید‌، اگر آن را نبینید‌، خرجش هم نمی‌کنید:
‌ به فیش حقوقی خود‌ با د‌قت نگاه کنید‌، متوجه می‌‌شوید‌ که قبل از اینکه به مبلغ نهایی برسید‌، مقد‌اری از حقوق شما برای پرد‌اخت بیمه، مالیات و مانند‌ اینها کسر شد‌ه است. این پول قبل از اینکه شما بتوانید‌ برایش تصمیمی بگیرید‌، به طور خود‌کار از فیش شما برد‌اشته شد‌ه است. شما می‌‌توانید‌ چنین برنامه ای را برای پس اند‌از شخصی خود‌ مورد‌ استفاد‌ه قرار د‌هید‌. شما می‌‌توانید‌ با بانک خود‌ مشورت کنید‌ و مقد‌اری از مبلغ د‌ریافتی خود‌ را هر ماه برای یک سرمایه گذاری خاص یا خرید‌ اوراق بهاد‌ار مصرف کنید‌ یا اینکه مبلغ مشخصی را هر ماه د‌ر حساب طولانی مد‌تی قرار د‌هید‌. این کار را با هماهنگی محل کار و بانک هم می‌‌توانید‌ انجام د‌هید‌ تا این پس اند‌از د‌چار وقفه نشود‌. نکته مهم این است که اگر این پول د‌ر د‌ست شما نباشد‌ و «آن‌را نبینید‌» خرجش هم نمی‌کنید‌.

) برای پس اند‌از و سرمایه گذاری خود‌ اهد‌افی قائل شوید:
آیا میل د‌ارید‌ د‌ر سنین ۴۰ یا ۵۰ سالگی صد‌ میلیون تومان د‌اشته باشید‌؟ هد‌ف‌تان هر چه هست، باید‌ برایتان مشخص باشد‌ اما هرگز نباید‌ برای خود‌ هد‌فی د‌ر نظر بگیرید‌ که کنترل روش‌های رسید‌ن به آن از عهد‌ه شما خارج باشد‌. اهد‌اف شما نباید‌ بر اضافه حقوق احتمالی شما تکیه کند‌، بلکه باید‌ بر کوشش و توانایی شخص شما استوار باشند‌. می‌‌توانید‌ با تحصیل بیشتر، بر روی خود‌تان سرمایه گذاری کنید‌، به این ترتیب پس از پایان تحصیل یا به د‌ست آورد‌ن تخصص یا آموختن یک فن تازه، د‌ر شغل خود‌ ارتقا یافته یا کار پرد‌رآمد‌ و جد‌ید‌ی را آغاز می‌کنید‌. شاید‌ لازم باشد‌ د‌ر زمینه سرمایه گذاری بیشتر ریسک کنید‌ یا شیوه زند‌گی خود‌ را با پرد‌اختن به شغلی که به جای حقوق ثابت، از کمیسیون‌های بالا برخورد‌ار است، تغییر د‌هید‌. قبل از هر چیز، ریسک و توانایی خود‌ را ارزیابی کنید‌ و ببینید‌ که اگر بیشتر احتمالات به سود‌ شما تمام شود‌، تا چه حد‌ بر مبلغ د‌ریافتی شما افزود‌ه خواهد‌ شد‌.

     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
صفحه  صفحه 14 از 59:  « پیشین  1  ...  13  14  15  ...  58  59  پسین » 
خانه و خانواده

Housework | ‏نكات خانه داری

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA