انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 22 از 59:  « پیشین  1  ...  21  22  23  ...  58  59  پسین »

Housework | ‏نكات خانه داری


زن

 
انتخاب و نگهداری مواد غذایی - آکاایران
نوشته شده توسط akairan

روغن بسیاری از غذاها در روغن سرخ می‏شوند و به بسیاری دیگر روغن را به عنوان چاشنی اضافه می‏ کنند. مانند برنج، سالاد و.... روغن مصرفی ما دو منشا مختلف دارد: حیوانی و نباتی. روغن حیوانی مملو از کلسترول است و مصرف آن توصیه نمی شود. روغن نباتی هم به دو صورت مایع و جامد عرضه می‏شود. فرم مایع دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است که ارزش غذایی بیشتری دارد ؛ ولی در مقابل حرارت و نور آفتاب آسیب پذیرتر است.

روغن نباتی جامد هیدروژنه فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده است ؛ اما در مقابل تغییرات دما مقاومتر است و دیرتر خراب می‏شود.نکات قابل توجه در خصوص تهیه و مصرف روغن:

1 - علایم ظاهری فساد در روغن شامل افزایش بو، غلیظتر شدن روغن مایع، تغییر رنگ و تند شدن آن است.

2 - هنگام خرید روغن به برچسب تولید آن )پروانه بهره برداری و پروانه بهداشتی و تاریخ مصرف دقت کنید.

3 - روغن را در محلی خنک و دور از نور و هوا و در ظروف دربسته نگاهداری کنید. درظرف روغن را پس از مصرف حتما ببندید.

4 - هنگام مصرف روغن، از حرارت کم استفاده کنید. حرارت دادن زیاد و طولانی، روغن مایع را خراب می‏ کند و روغن سوخته می‏تواند سرطان‏زا باشد.

5 - روغن اضافی مصرف شده را به ظرف اصلی روغن برنگردانید.

6 - از مصرف مجدد روغنی که چندبار حرارت دیده، جدا خودداری کنید.

7 - روغن مایع نباید از سویا تهیه شده باشد. روغن حاصل از سویا برای تولید روغن جامد استفاده می‏شود و در حالت مایع بسرعت خراب می‏شود. روغنهای مایع استاندارد موجود در بازار ایران، معمولا از آفتابگردان تهیه شده است.

8 - در مجموع سعی کنید حتی الامکان روغن کمتری برای طبخ غذا استفاده کنید. غذاهای آب پز معمولا ارزش غذایی بیشتری دارند و خطر افزایش چربی خون نیز بااستفاده از آن‏ها کمتر می‏شود.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
تاثیر انجماد بر مواد غذایی - آکاایران
نوشته شده توسط akairan

س: چه نوع پوششی برای بسته بندی مواد غذایی مناسب است؟

ج: پوشش بسته بندی باید ضد رطوبت و تبخیر باشد، با دوام بوده و چكه نكند. در دمای پایین چروك نشده و شكننده نشود. در برابر روغن، چربی غذا و یا آب مقاومت نماید. از جذب طعم و یا بوی سایرغذاها جلوگیری نماید. به سادگی بسته و سفت شود و به راحتی علامتگذاری گردد. وسایل بسته بندی خوب شامل: ظروف محكم از جنس آلومینیوم و شیشه و پلاستیك، مقواهای ضخیم و موم اندود، كیسه های نایلونی و ورق های بسته بندی ضد رطوبت/ تبخیر و كاغذهای سلفون مخصوص منجمد كردن می باشد.

س: آیا از فویل آلومینیومی می توان به عنوان بسته بندی فریزر استفاده كرد؟

ج: از فویل های آلومینیوم ضخیم می توان به عنوان بسته بندی استفاده كرد، زیرا می توان آن را به سادگی پاره یا سوراخ كرد. عاقلانه است كه از یك لایه اضافی هم استفاده نمایید. فویل های آلومینیومی نازك(نوع خانگی) برای انجماد مواد غذایی مناسب نمی باشند، زیرا به راحتی پاره می شوند.

س: آیا كاغذهای مومی برای پوشش، بسته بندی مناسب هستند؟

ج: خیر، كاغذهای مومی ضدتبخیر و رطوبت نیستند.

س: آیا می توان از كیسه های پلاستیكی زیب دار برای پوشش استفاده كرد؟

ج: بله، در صورتی كه برای فریزر طراحی شده و بر روی جعبه آنها عبارت "برای استفاده در فریزر" درج شده باشد.

س: آیا می توان از كارتن های پنیر یا ظروف شیر برای انجماد مواد غذایی استفاده نمود؟

ج: كارتن های مقوایی پنیر، خامه یا شیر به طور كامل ضد رطوبت و تبخیر نبوده و برای انجماد طولانی مدت در فریزر مناسب نیستند. بهترین دما برای نگهداری مواد غذایی در فریزر صفر درجه فارنهایت ( 17- درجه سانتیگراد ) است.

س: در صورتی كه سبزیجات را حرارت نداده باشیم، آیا می توان با خیال راحت از آنها استفاده كرد؟

ج: بله، آنها برای خوردن سالم هستند، اگر چه كیفیت ( رنگ، طعم و بافت) آنها تقلیل یافته است. حرارت دادن باعث كندی یا توقف فعالیت های آنزیم هایی می گردد كه باعث از دست رفتن طعم، رنگ و بافت سبزیجات می شوند.

س: چگونه می توان ذرت درسته را حرارت داد تا طعم چوب آن را نگیرد؟

ج: بلال درسته را طبق زمان توصیه شده حرارت دهید، سپس آن را در آب یخ به سرعت سرد نمایید، به طوری كه دانه های ذرت كاملاً َ سرد شوند. قبل از پخت كمی یخ آن را ذوب نمایید.

س: آیا یخ سبزیجات منجمد قبل از پخت باید كاملاً ذوب شود؟

ج: برای بیشتر سبزیجات خیر، اگر یخ آنها را ذوب نكنید طعم تازه تری خواهند داشت. ولی در مورد ذرت درسته و سبزیجاتی كه دارای برگ هستند، بهتر است كمی قبل از پخت، یخ آنها را ذوب كنید.

س: آیا لازم است نخود و باقلا را قبل از آن كه از غلاف خارج نمود، شست؟

ج: خیر، هیچ سبزی را نباید قبل از درآوردن پوسته، یا جدا كردن مواد زائدشان مانند آشغال، حشرات، برگ ها و... شست.

فرآورده های دامی:

س: آیا باید یخ گوشت و ماهی را پیش از پختن ذوب كرد؟

ج: خیر، در صورتی كه زمان كافی برای طبخ در اختیار دارید، می توان گوشت و ماهی را از مرحله انجماد مستقیماً پخت. زمان پخت بستگی به اندازه گوشت و نحوه برش آن دارد. تكه های بزرگ گوشت منجمد 5/1 برابر زمان پخت گوشت تازه زمان می برد. تكه های كوچك گوشت كه به لایه های نازك بریده شده اند، نظیر استیك ها و قیمه ها، زمان كمتری می برند.حرارت دادن سبزیجات در آبجوش قبل از فریز کردن آنها، باعث كندی یا توقف فعالیت های آنزیم هایی می گردد كه باعث از دست رفتن طعم، رنگ و بافت آنها می شوند.

س: آیا می توان یخ گوشت قرمز یا سفید را در فرهای معمولی ذوب كرد؟

ج: گوشت های سفید و قرمز را هیچ گاه نباید در فرهای معمولی یا دمای اتاق ذوب كرد. سرعت رشد باكتری ها و فاسد شدن گوشت در دمای معمولی اتاق،بسیار بسیار بالاست. یخ گوشت های سفید یا قرمز را در یخچال و با همان بسته بندی اولیه ذوب نمایید. در صورتی كه می خواهید ذوب یخ سریع تر انجام شود، بسته بندی را شل كنید. اگر باز هم سریع تر می خواهید یخ را ذوب كنید، گوشت را دریك كیسه نایلونی گذاشته و در آب ولرم قرار دهید. گوشت را تا زمانی ذوب كنید كه قابل خم شدن باشد. گوشت های سفید و قرمز را می توان با اطمینان خاطر در مایكروویو ذوب كرد.

س: چرا سرد كردن گوشت های سفید و قرمز پیش از انجماد مهم است؟

ج: گوشت های سفید و قرمز تازه ذبح شده باید در درجه ی بُرودت 36-32 درجه فارنهایت(صفر تا 1 درجه ی سانتیگراد) در یخچال قرار داد تا گرمای بدن حیوان از لاشه كاملاً َ خارج شود. سرد كردن لاشه، رشد باكتری ها را كاهش می دهد. گوشت گوساله و بره را 24 ساعت و گوشت گاو را 5 تا 7 روز در سردخانه قرار می دهند.

س: آیا می توان بوقلمون (یا مرغ) شكم پر را منجمد كرد؟

ج: مواد داخل شكم مرغ یا بوقلمون باید جداگانه منجمد شوند. در مورد هر غذایی زمان مورد نیاز برای انجماد، مدت زمانی است كه در طی آن، مركز آن غذا منجمد می گردد.

از سایت دوستان
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
توصیه های لازم در مورد شیر

توصیه های لازم در مورد شیرشیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکیل استخوان و دندانها می باشد .

توصیه های لازم در مورد شیر

شیر و فرآورده های شیر بخاطر مقدار کلسیم کافی ، آسانی هضم و ارزانی از بهترین منابع کلسیم می باشند . شیر بدون چربی و شیری که چربی آن گرفته شده از نظر کلسیم بر شیرکامل ارجحیت دارد . زیرا وقتی که چربی شیر که مقدار جزئی کلسیم دارد گرفته شود ،
بجای آن شیرکلسیم دار جانشین می شود که پرارزشتر است . یک فنجان بستنی از لحاظ مقدار کلسیم تقریباً با نصف فنجان شیر برابر است . شیرپاستوریزه باید حتماً در داخل یخچال بین صفر تا ۴ درجه بمدت حداکثر ۴۵ ساعت نگهداری شود.
از نگهداری شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری شود . بعد از مصرف شیر پاستوریزه ، شیشه خالی را با آب سرد شستشو دهید. از انداختن درب آلومینیومی و یا سایر اشیاء به داخل شیشه های شیر پاستوریزه خودداری نمائید .
چنانچه شیرپاستوریزه بیش از ۴۸ ساعت در یخچال باقی بماند و علائم قساد و بریدگی در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل بمدت ۱ دقیقه بجوشانید .

● توصیه های لازم در مورد فرآورده های شیر
▪ از مصرف خامه غیرپاستوریزه خودداری نمائید .
▪ کره بسته بندی شده پاستوریزه تنها بمدت یک هفته در داخل یخچال قابل نگهداری است . برای مدت بیشتر باید داخل فریزر نگهداری شود .
▪ از مصرف کره غیرپاستوریزه و بصورت مستقیم خودداری کنید .

● توجه : کره غیرپاستوریزه و فله را میتوان بعنوان کره آشپزخانه مصرف نمود .
▪ بستنی های سنتی باید از شیرپاستوریزه تهیه شوند .
▪ از مصرف هر گونه بستنی با رنگ مصنوعی خودداری کنید .
▪ از مصرف پنیر تازه بپرهیزید .
▪ پنیر تازه در صورتی قابل مصرف است که به مدت ۲ ماه از آب نمک و داخل یخچال باقی بماند تا عاری از آلودگیهای میکروبی گردد .
▪ هنگام خرید کشک مایع دقت کنید تا علائم کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد .
▪ کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید .

● ‌توصیه های لازم در مورد شیرخام ( غیرپاستوریزه )
▪ اگر اجباراً از شیرخام استفاده می کنید حتماً آنرا جوشانده و ۱۰ دقیقه در حال جوش بهم بزنید . شیرخام را قبل از جوشاندن در یخچال نگذارید .
▪ چنانچه در هنگام جوشاندن شیرمقداری از آن در محوطه آشپزخانه ریخت ، باید حتماً محل کاملاً شسته شود . از مصرف مجدد کیسه های پلاستیکی که قبلاً شیرخام در آن بسته بندی شده جداً خودداری گردد .
▪ ظروف مورد استفاده شیرخام باید پس از مصرف با آب و مایع ظرفشویی شسته شده و با آب سالم آبکشی شود . نهایتاً سعی کنید از شیرپاستوریزه استفاده شود . گاهی بر شیرفاسد جوش شیرین می زنند که دلمه نبندد بنابراین شیرکیلویی خریداری نشود .

بیرتک
ویرایش و تلخیص:آکاایران
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
فساد در سبزیجات

برخی معتقدند چون سبزیجات دارای پوشش طبیعی است هستند ، بنابراین چنان چه این لایه ( پوشش ) صدمه ندیده باشد برای نگه داری آن نیازی به شست و شو نیست ، زیرا هنگام شست و شو ، این لایه طبیعی از بین رفته و با توجه به این كه بعد از شستن سبزیجات ، رطوبت بر روی آن ها باقی می ماند سرعت فسادپذیری در سبزیجات بیش تر می شود و آن ها را سریع تر فاسد می كند . البته به نظر نگارنده برای نگه داری سبزیجات می توان از ادغام دو روش اعلام شده ی قبل استفاده كرد . یعنی چنان چه برای نگه داری برخی از سبزیجات نیاز به یخچال باشد و در منزل دو یخچال داشته باشید كه در یكی مواد غذایی حساس مانند گوشت ، شیر و ... و در دیگری میوه و سبزیجات را قرار می دهید ، یا این كه دارای یك یخچال بوده باشید كه در قسمت فریزر یا به عبارتی قسمت تشكیل یخ ( یخدان ) آن از بیرون باز شده و ارتباطی با در قسمت یخچال نداشته باشد ، با رعایت اصول قرار دادن محصول در یخچال ، می توان برای نگه داری سبزیجات سالم ، آن ها را شسته و در قسمت یخچال نگه داری كرد . لیكن چنان چه در یخچال و فریزر ( یخدان ) مشترك باشد و مواد غذایی حساس مانند گوشت به صورت خام یا پخته ، شیر و غیره را در آن نگه داری می كنید باید سبزیجات را برای نگه داری ، شست و شو كنید ، زیرا چنان چه پیش تر بیان شد امكان انتشار میكروب ها از سطح سبزیجات به فضای داخل یخچال و در نتیجه قرار گرفتن آن ها بر روی گوشت ، شیر و غیره بسیار زیاد است . یادآوری می شود كه سبزیجات را قبل از مصرف باید به طور حتمی شست و شو كنید .


برخی خوانندگان متذكر می شوند كه چنان چه سبزیجات را برای نگه داری ابتدا با مایع ظرف شویی و سپس با مواد ضد عفونی كننده شست و شو دهیم ، سرعت فساد ( خرابی سبزیجات شدید تر می شود كه در این رابطه به نظر می رسد باید تناسب مقدار مصرفی و زمان قرار گرفتن سبزیجات در مایع ظرف شویی و مواد ضد عفونی كننده برقرار شود و چنان چه با رعایت آن هم چنان خرابی سبزیجات تسریع شود باید در مقدار و زمان قرار گرفتن سبزی در مواد مصرفی و یا در ماهیت فرمول مواد مصرفی ( مایع ظرف شویی و ضد عفونی كننده ) تأمل داشت . اگر چه ممكن است این مواد تهیه شده دارای برچسب های تأیید شده از سوی مراجع ناظر باشند .


سالم سازی سبزیجات
در زیر یك دستورالعمل جهت سالم سازی و نگه داری سبزیجات آورده می شود . باز هم یاد آور می شویم ، سبزیجات یكی از فسادپذیرترین محصولات كشاورزی هستند . این محصول در مزرعه ممكن است با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و غیره آغشته شود ، لذا به سادگی می تواند انگل پذیر باشند . بنابراین جهت جلوگیری از آثار نامطلوب موارد فوق روش زیر را ارائه می كنیم .

الف – پاك سازی :
ابتدا سبزیجات را به خوبی پاك كنید و شست و شو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود .
ب – انگل زدایی :
سبزیجات را در یك ظرف متناسب با میزان سبزی ، ریخته و به ازای هر لیتر 3 تا 5 قطره مایع ظرف شویی معمولی به آن اضافه كرده و ظرف را از آب پر كرده و قدری به هم بزنید تا تمام سبزی در داخل كف آب قرار گیرد . مدت 5 دقیقه سبزی را در كف آب نگه دارید ، سپس سبزی را از روی كف آب جمع آوری كرده و كف آب را تخلیه كنید . ظرف و سبزی را دوباره با آب سالم شست و شو دهید تا تمام انگل ها و باقی مانده ی مایع ظرف شویی از آن ها جدا شوند .

ج – ضد عفونی :
برای ضد عفونی و از بین بردن میكروب ها مقداری پودر پركلرین 70 در صد را متناسب با ظرف مورد استفاده ، در ظرف پر از آب ریخته ( به ازای هر ظرف 5 لیتری ، 1 گرم ‹‹ نصف قاشق چای خوری ›› پركلرین 70 در صد ) ، به طور كامل حل كنید تا محلول ضد عفونی كننده به دست آید ، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت 5 دقیقه در محلول ضد عفونی كننده ی اخیر قرار دهید تا میكروب های آن كشته شوند توضیح آن كه اگر پركلرین در دست رس نباشد می توانید از هر ماده ی ضد عفونی كننده ی مجاز دیگری كه در داروخانه ، سوپر ماركت و یا بقالی ها وجود دارد ، طبق دستورالعمل مصرف آن ، استفاده كنید .

د – شست و شو :
سبزی ضد عفونی شده را به طور مجدد با آب سالم بشویید تا باقی مانده ی كلر از آن جدا شود و سپس مصرف كنید .
تذكر :
مصرف نمك طعام به هیچ وجه در ضد عفونی سبزیجات مؤثر نیست .
با توجه به موارد فوق ، برای نگه داری این گونه سبزیجات باید آب سطح سبزیجات به طور كامل گرفته شود زیرا احتمال رشد میكروب ها كه بعد از شستن به سبزیجات حمله می كنند به دلیل وجود رطوبت ( آب سطح سبزیجات ) بسیار زیاد است .

فساد سبزیجات
تمامی گیاهان خوراكی پس از جدا شدن از گیاه مادر چنان چه در نگه داری آن ها موازین و اصول نگه داری صحیح رعایت نشود ، پوسیده شده و لذا قابلیت مصرف خود را از دست می دهند . از سویی ، اگر چه كاهش كیفیت محصول با اختلالات فیزیولوژیكی شدت می یابد لیكن بدون شك مهم ترین عامل فساد فوری سبزیجات ، فعالیت میكروارگانیسم ها است .

به طور كلی باید گفت فساد سبزیجات در نتیجه ی عوامل فیزیكی ، واكنش های آنزیمی ، واكنش های میكروبی و یا تركیبی از این عوامل است . به گونه ای كه صدمات مكانیكی حاصل از حیوانات ، پرندگان یا حشرات و یا ضربه زدن ، زخمی شدن ، تركیدن ، بریدن ، یخ زدن ، خشك شدن یا حمل نادرست باعث افزایش واكنش آنزیمی و یا رشد میكروب ها می شود . در ضمن شرایط نامناسب محیط در طول جمع آوری محصول ، انتقال ، نگه داری و فروش نیز باعث افزایش فساد می شود . یاد آوری می شود عمده ترین یا غالب ترین نوع فساد نه تنها با نوع سبزیجات متفاوت است بلكه تا حدی بستگی به گونه های آن ها ( سبزیجات ) نیز دارد . باید گفت فساد میكروبی می تواند ناشی از میكروب های گیاه و میكروب های ساپروفیت ( گندزا ) باشد كه شما برخی از فساد سبزیحات را به صورت نرم شدن ریشه می بینید كه در نتیجه آن ریشه ها آبكی ، نرم ، شل و بدبو هستند ، برخی را به صورت لكه دار شدن برگ سبزی ها ، كپك آبی رنگ و كپك كرك دار كه خود را به صورت توده های پشمی سفید رنگ نشان می دهد ، مشاهده می كنید . فساد ریشه ای نرم و آبكی كه بیش تر در سبزیجات یافت می شود ، فساد ناشی از لزج و ترش شدن است كه توسط باكتری های ساپروفیت در سبزیجات به دلیل انباشته شدن رطوبت و حرارت ایجاد می شود و علاوه بر این موارد فساد قارچی سبزیجات است كه باعث آبكی و نرم شدن سبزیجات می شود .

حذف فساد سبزیجات
در اینجا هدف از فساد ، عبارت است از هرگونه آلودگی ای مانند كپك زدگی ، له شدن برگ ها ، یخ زدن برگ ها و ... به همین منظور باید گفت فساد در سبزیجات به صورت فساد سطحی و عمقی مشاهده می شود . چنان چه فساد سبزیجات سطحی باشد قبل از نگه داری باید آن را برطرف كرد . این عمل به وسیله ی جدا كردن قسمت فاسد شده است و در صورت نگه داری ، به صورت روش هایی باید عمل كرد كه پیش تر اعلام شد بنابراین تأكید می شود ، حتما قسمت فاسد شده باید جدا شود لیكن در خصوص شستن و یا نشستن سبزیجات ، برای نگه داری آن ها ، به صورت روش هایی كه اعلام شد و هم چنین بر اساس دستورالعمل سالم سازی سبزیجات می توان اقدام كرد . در خصوص فساد عمقی باید گفت كه چنان چه سبزیجات دارای فساد عمیق باشند ، باید قسمت های فاسد و فساد ایحاد كننده را به طور كامل جدا كرد تا به سبزیجات سالم آسیب و صدمه نرساند .

غذاهای باطل شكم پركن ، بیماری زا
تغذیه ، یك دانش نوپاست وقدمت آن به حدود 2قرن می رسد . بینانگذار تغذیه به صورت یك علم كسی به نام لاوازیه بودوپس از او دانشمند فرانسوی مطالعه روی انرژی غذاها با به صورت علمی شروع كردند .100 سال بعد از تحقیقات این گروه منابع تأمین كننده انرژی بدن شناخته ودرسه گروه ، دسته بندی شد . این سه دسته عبارت بودند ازدسته مواد قندی ، پروتئین وچربی ها . دراواخر قرن نوزدهم نیز اهمیت پروتئین ها به عنوان منابع تأمین كننده ازت مورد نیاز بدن واثر بعضی از مواد معدنی روی رژیم غذایی فرد روشن شد .سپس با بیماری ها برای اولین بار كلمه ویتامین درسال 1912 توسط دانشمندی به نام فانك پیشنهاد شد . پس ازآن چهل سال طول كشید تاهمه ویتامین ها یك به یك شناخته شدند


درحال حاضر متخصصان تغذیه بانظارت برمراحل تهیه مواد غذایی ، آماده سازی وپخت آنها نقش مؤثری درسلامتی افراد جامعه دارند .آنها همواره هشدار می دهند كه رازسلامتی وطول عمر درشیو صحیح تغذیه نهفته است .
نخستین گام پس ازشناخت گروه های مختلف مواد غذایی دقت درانتخابات انواع آنها اقدام برای فراگیری شیوه صحیح استفاده ازآنهاست .

انتخاب مواد غذایی مناسب ومفید برای حفظ سلامتی ، رشد وجلوگیری ازبروز بیماری ها ، نیمی از حركت به سوی انتخاب یك الگوی علمی تغذیه است . شیوه تهیه وپخت به طریقی كه ضمن رعایت بهداشت ، خواص تغذیه ای مواد ازبین نرود ، بخش مهم دیگری است كه مورد توجه كارشناسان علم تغذیه است .

فروغ كاوه ، كارشناس ارشد ، تغذیه برضرورت تعلیم خانم ها برای تحقق این آرزو كه مواد غذایی ارزشمند درمراحل شستشو ، خردكردن وپخت تلف نشود ، می : ‹‹ متأسفانه بخش زیادی ازخواص تغذیه ای گروه های مختلف غذایی درمراحل مختلف تهیه تاپخت از بین می رود . به عنوان مثال خانم های خانه دار ما معمولا با صرف وقت وتلاش قابل توجه سبزی تازه مورد نیاز خود راتهیه می كنند . زحمت شستشوی بهداشتی وخردكردن آن را تحمل می كنند اما نمی دانند كه سبزی خرد شده نباید بیش از یك ساعت درمعرض هوا قراربگیرد یا درحین سرخ كردن نباید بیشتر از تف دادن روی حرارت بماند یا زمان طبخ سبزی برگ سبز نباید بیش از یك ربع باشد چراكه دراین شرایط تقریبا همه خواص مفید این گروه از مواد غذایی از بین می رود وآنها به انبوهی از مواد بی خاصیت وصرفا شكم پركن تبدیل می شوند .››
علیرضا دهلوی ، متخصص تغذیه نیز درباره چگونگی استفاده از گروه گوشت ، حبوبات وفلزها اینچنین توصیه می كند : ‹‹ قبل از طبخ ومصرف گوشت های قرمز تمام چربی قابل رویت آن را باید جدا كرد . همچنین پوست مرغ كه حاوی چربی زیادی است حتما باید قبل ازپخت جدا شود . حتی الامكان باید از سرخ كردن گوشت اجتناب كرد . چراكه علاوه برمصرف روغن زیاد به این وسیله به بافت های آن هم آسیب می زند .درصورتی كه ازگوشت یخ زده استفاده می كنید باید بلافاصله آن را به صورت آب پز ، بپزید واگر بخواهید به صورت كباب شده یا به شیوه های دیگر استفاده كنید برای خارج كردن گوشت ازحالت یخ زده باید آن را 24 ساعت دریخچال قراردهید وبعد طبخ كنید . ترجیحا از گوشت های سفید مثل مرغ وماهی به جای گوشت قرمز استفاده كنید . ودرمصرف زبان ومغز به علت دارا بودن چربی وكلسترول زیاد افراط نكنید .››

وی مصرف حبوبات را به علت دارا بودن فیبرو وپروتئین زیاد توصیه می كند وانواع مغزها ( گردو، فندق ، بادام وغیره ) رامیان وعده های مناسبی برای تامین پروتئین انرژی وبرخی از مواد مغذی می داند .

منبع: http://noorportal.net
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز - آکاایران
نوشته شده توسط akairan

انجماد

اگر چه یخ زدن یا انجماد ، بهترین شیوه نگهداری سبزی ها از جمله سبزی های فصلی نظیر باقلا سبز و نخود فرنگی می باشد، ولی این روش نیز دارای معایبی است؛ از جمله تغییر رنگ سبز سبزی ها به رنگ قهوه ای و یا تغییرات مزه که شاید ناشی از حل شدن مواد قابل حل در آب در مرحله جوش دادن باشد و یا از بین رفتن ساختمان منظم بافت های زنده گیاهی و غیره . با این حال برای انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز باید موارد زیر را رعایت کرد.

الف: کیفیت مواد اولیه
کیفیت مواد اولیه از اصول مهم در نگهداری مواد غذایی می باشد، زیرا کیفیت ماده غذایی در طی نگهداری نه تنها بهبود نیافته بلکه به مرور زمان کاهش می یابد. به همین دلیل شیوه تازه خوری ، مناسب ترین روش استفاده از ماده غذایی با حفظ ارزش تغذیه ای بالا می باشد به جز در موارد استثناء.

1- نخود فرنگی

برای منجمد کردن نخود فرنگی باید از نخود فرنگی جوان استفاده کرد که در این حالت غلاف نخود فرنگی مرغوب ، سبز تیره و دانه آن کاملاً گرد و رنگ سبز چمنی می باشد.

2- باقلا سبز

باقلا سبز یک سبزی استثنایی برای انجماد است به ویژه اگر رنگ دانه آن سبز باشد. باقلای مرغوب، سبز رنگ و محل دانه در داخل غلاف فاقد فضای خالی می باشد. پوست دانه باید سبز باشد نه سفید. اگر دانه باقلا سفت و رنگ آن زرد باشد، کیفیت باقلا پایین است.


ب: جوش دادن
برای حفظ رنگ سبز در سبزی ها و جلوگیری از تغییر رنگ سبز به قهوه ای ، باید سبزی ها را به مدت چند دقیقه در آب جوش و یا بخار آن قرار داد که در این قسمت قرار دادن در آب جوش مد نظر می باشد.

1- نخود فرنگی

پس از انتخاب نخود فرنگی با کیفیت بیان شده پوست آن را جدا کرده و دانه دانه می کنند. سپس در یک قابلمه مقداری آب را جوش آورده و به مدت 1 دقیقه نخود فرنگی دانه دانه شده را در آن قرار می دهند، مقدار آب باید با مقدار نخود فرنگی متناسب باشد تا جوش خوردن آب متوقف نشود.

2- باقلا سبز

باقلا سبز را با کیفیت بیان شده خریداری کنید. سپس پوست آن را جدا کرده و کاملاً شستشو دهید. آن گاه در یک قابلمه مقداری آب را جوش آورده و باقلا را وارد آن کرده سپس به مدت 3 دقیقه بجوشانید. مقدار آب باید با مقدار باقلا سبز متناسب باشد تا پس از ورود باقلا سبز به آب در حال جوش، جوشیدن آن متوقف نشود.

ج: سرد کردن
1- نخود فرنگی : پس از اتمام 1 دقیقه جوش دادن، نخود فرنگی را درون آبکش ریخته ، سپس سریعاً با استفاده از آب سرد و یا جریان هوای سرد، آن را خنک و سپس خشک کنید.

2- باقلا سبز : پس از اتمام 3 دقیقه جوش دادن باقلا سبز، آن را در آبکش ریخته و مانند نخود فرنگی، سرد و سپس خشک کنید.

د: بسته بندی
بعد از مرحله سرد کردن، نخود فرنگی و باقلا سبز را متناسب با مقدار هر وعده مصرفی ، در کیسه های فریزر بسته بندی کنید.

هـ : مدت نگه داری در فریزرهای خانگی
مدت زمان نگهداری مواد تهیه شده به روش فوق 12- 8 ماه در فریزر در دمای 18- درجه سانتی گراد می باشد.

تذکر:
با توجه به تغییرات انجام شده در طی نگهداری ( فریز کردن )، برای آن که باقلا سبز و نخود فرنگی، تازگی و کیفیت خوب خود را حفظ کنند، دمای 10- درجه سانتی گراد ( اگر چه دمای فریزرهای خانگی پایین تر از 10- درجه سانتی گراد ) مناسب می باشد. ولی به علت باز و بسته شدن فریزرها در منازل و سرد و گرم شدن هوای داخل آنها مدت نگهداری در این دما ، 3 ماه اعلام شده است.
موفق باشید
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
راه حل سفید نگه داشتن قارچ - آکاایران
نوشته شده توسط akairan

حتما برایتان پیش آمده و دیده اید كه برای درست كردن غذایی پس از خرد كردن قارچ ها در مدت زمان كمی آنها تیره و قهوه ای رنگ شده اند ، در این حالت غذای شما نیز بدرنگ می شود .

حال برای جلوگیری از این حالت تنها كافی است قارچ را برای 5 دقیقه در یك ظرف آب سرد خیس كنید تا شن های داخل آن بیرون بیاید سپس با یك ابر نرم زیر آب سرد آن را بشویید و حلقه حلقه كنید سپس یك عدد لیمو ترش كوچك را نصف كنید و آب نیمی از آن را روی قارچ ها بریزید در این صورت قارچ های شما سفید و تازه خواهد ماند و با قرار دادن در فریزر تیره نخواهند شد
     
  
زن

 
توصیه هایی برای نگهداری مواد غذایی در یخچال

قرار دادن مواد غذایی گوناگون و متعدد برای مدت طولانی در داخل یخچال،كار بسیار راحتی است. اما معمولاً افراد خانواده از مواد غذایی كه در داخل یخچالشان وجود دارد غافل می‌شوند و آنها را به فراموشی می‌سپارند.

توصیه هایی برای نگهداری مواد غذایی در یخچال



پنیرهای به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری كنید. انواع گوناگون پیتزا، مرغ و سالاد ماهی تن را باید حداقل در عرض مدت كوتاه، حدوداً ‌دو ساعت پس از سرو و مصرف كردن آن، برای كاهش دادن خطر بیماری‌هایی كه از طریق غذای فاسد منتقل می‌شود در داخل یخچال بگذارید.

كارشناسان می‌گویند برای اینكه از سالم بودن مواد غذایی اطمینان حاصل كنیم همیشه نباید به برچسب‌های روی آنها كه توضیحاتی در مورد تاریخ مصرف داده است اطمینان كرد. اگرچه بعضی از مواد غذایی دارای چنین برچسب‌هایی هم نیستند. سایر مواد خوراكی دیگری كه دارای چنین توضیحاتی هستند هم ممكن است گاهی اوقات مصرف كننده را گیج و سرگردان كند.

بیشتر مردم به محض اینكه درب قوطی كنسروها و مواد غذایی را باز می كنند، نمی‌توانند تشخیص بدهند كه آیا آنها تازه و قابل مصرف هستند یا خیر. بنابراین بسیار مهم است كه بدانیم كدام یك از مواد غذایی و خوراكی به محض آنكه در یخچال قرار می‌گیرند، ماندگاری و طول عمر كمتری دارند و سریع‌تر فاسد می‌شوند.

اگر مواد خوراكی كه برای تهیه غذا در یخچال نگهداری می‌شوند، پس از گذشت یك مدت طولانی مورد مصرف قرار بگیرند، می‌توانند موجب فاسد شدن غذایی كه ما مصرف می‌كنیم شوند و در نهایت خطرات و مشكلات بسیار جدی برای سلامت ما ایجاد می‌كنند.

بطری‌های حاوی آب میوه كه مخصوص كودكان است از زمانی كه درب آن باز می‌شود، به مدت یك تا سه روز در یخچال قابل استفاده و نگهداری هستند و تازه می‌مانند. گوشت و سبزیجات تازه‌ای كه برای كودكان تهیه می‌شود هم باید پس از یك تا دو روز نگهداری در داخل یخچال، دور ریخته شوند. این یك اصل است: هرگز غذای كودكان را بیشتر از سه روز در داخل یخچال نگهداری نكنید.

خطری كه گاهی اوقات غذای كودكان را تهدید می‌كند این است كه والدین ممكن است كودكان خود را با شیشه شیر غذا بدهند. با این عمل بزاق دهان كه به شیشه منتقل می‌شود می‌تواند به رشد باكتری، پس از آنكه كه شیشه را مجددا‌ً به داخل یخچال می‌گذارند كمك كند. اگر شما بطری حاوی مواد غذایی كودك خود را بیشتر از یك بار مصرف می‌كنید، برای هر بار استفاده از آن حتماً اطمینان حاصل كنید كه به مقدار كافی از آن برای كودك خود برداشته‌اید. با این عمل مجدداً‌ قاشق كثیف وارد بطری نمی‌گردد.

نگهداری سس گوجه فرنگی در یخچال

سس‌هایی كه اساسا‌ً با گوجه فرنگی تهیه می‌شوند به محض آنكه درب آنها باز می‌شود، تنها به مدت 5 روز در یخچال می‌توانند نگهداری شوند و تازه بمانند. نگهداری این نوع سس‌ها به دقت زیادی احتیاج دارد.

این نوع سس‌ها را نباید به مدت طولانی در یخچال نگهدارید تا كپك بزند. گاهی اوقات ممكن است شما پس از 5 روز، كپكی كه بر روی سس ایجاد می شود را نبینید. اما آن سس آنقدر كهنه شده است كه دیگر قابل استفاده نخواهد بود. بعضی از كپك‌ها و یا قارچ‌ها ایجاد سمومی می‌كنند كه می‌توانند بسیار مضر باشند. كپك‌ها در محیط‌های خیلی مرطوب رشد می‌كنند و عاملی كه باعث گسترش و افزایش آنها می‌گردد، حجم بیش از حد رطوبت است. طبخ و پخت آنها نیز نمی‌تواند سموم آن را نابود كند و از بین ببرد. بنابراین برای امنیت و سلامت بیشتر، بهتر است كه آن را دور بریزید.

نگهداری سس مایونز در یخچال

این نوع سس از زمانی كه درب آن باز می شود می‌تواند به مدت دو ماه در یخچال نگهداری و استفاده شود. سس مایونز به دلیل آنكه حجم چربی آن بالا است، مانع رشد باكتری و كپك می‌شود، اما روغن موجود درآن پس از گذشت مدت زمان كوتاهی از تاریخ مصرف آن شروع به تجزیه شدن می‌كند و طعم و بوی آن را تغییر می‌دهد و دیگر مزه خوبی نمی‌دهد.

گاهی اوقات ممكن است كه شما در تغییر بوی آن دچار اشتباه شوید و قادر نباشید تشخیص دهید كه بوی آن تغییر كرده است، بنابراین كاملاً‌ دقت كنید و در این گونه موارد هرگز ریسك نكنید و حتماً آن را حتی اگر متعلق به یك كارخانه معتبری است، پس از گذشت دوماه نگهداری در یخچال، دور بریزید. برای سایرچاشنی‌های دیگر مثل تركیبات رب گوجه فرنگی و قارچ، سس سالاد حتماً به تاریخ مصرف آن كه معمولاً دقیق و درست هستند مراجعه كنید.

پیگیری كردن و به خاطر سپردن اینكه چه مدت غذای شما در یخچال مانده و نگهداری شده است كارآسانی نیست. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود كه یك قلم و كاغذ بردارید و تاریخی كه شما درب هر نوع كنسرو یا بطری را باز می كنید بنویسید و از تاریخ ها به عنوان علامت مرجع استفاده كنید. به محض اینكه تاریخ مصرف آن از زمانی كه شما یادداشت كردید گذشت، باید آن ماده خوراكی را دور بریزید.

نگهداری پنیر در یخچال

پنیرهای نرم‌تر ماندگاری و عمرحیاتشان كمتر از پنیرهای سفت است. ما می‌توانیم پنیرهای سفت مثل پنیر سفید و پنیرهای سوئیسی را پس از آنكه درب آن را باز می‌كنیم، به مدت 3 تا 4هفته در یخچال نگهداری كنیم.

پنیرهای نرم، مثل پنیرهای پرچرب را تنها به مدت یك هفته می‌توانیم در یخچال نگهداری كنیم. برای اینكه از سالم بودن پنیركاملاً اطمینان حاصل كنید، ‌می‌توانید به تاریخ تولیدآن نگاه كنید. اما بهترین روش این است كه پنیر را امتحان كنید. یعنی دقت كنید و ببینید آیا كپكی بر روی آن وجود دارد یا خیر.

شما می‌توانید دوام و ماندگاری پنیر را قبل از اینكه آن را در یخچال نگهداری كنید افزایش دهید. یعنی حفاظ پلاستیكی روی پنیر را كه محكم بر روی آن كشیده شده است بردارید و پنیر را در كاغذهای موم دار قرار دهید و آن را كاملاً‌ با كاغذ بپوشانید.

شما می‌توانید پنیری را كه بر روی آن كپك وجود دارد مصرف كنید اما باید در این مورد خیلی دقت كنید. با چاقو، به اندازه یك كمی بیشتر از سطحی را كه با كپك پوشیده شده است ببرید و سعی كنید چاقو را تمیز نگه دارید تا از گسترش و افزایش كپك خودداری كنید و سپس آن را مجدداً با مقداری از كاغذی كه به موم آغشته است بپوشانید.

نگهداری تخم مرغ در یخچال

تخم مرغ‌ها را می‌توانید حداقل به مدت 3 تا 5 هفته در یخچال نگهداری كنید. به خاطر داشته باشید كه تخم مرغ‌ها را حتی اگر یك جای مخصوص و مجزا برای آن دارید در قسمت جلوی یخچال قرار ندهید. اگر آنها را در جلوی یخچال قرار دهید خیلی سریع تر فاسد می‌شوند.

تخم مرغ، شیر و مواد غذایی خام مثل ماهی، گوشت و مرغ را در قسمت عقب یخچال قرار دهید. برای اینكه قسمت عقب یخچال سردتر است و باكتری در جایی كه درجه حرارت پایین و فضا خنك تر است كمتر رشد می كند. عقب یخچال معمولاً خنك‌ترین و سردترین قسمت یخچال شماست.

بنابراین بهتر است مواد خوراكی كه مستلزم این هستند كه تازه‌تر بمانند درآن جا نگهداری كنید. شما می‌توانید مواد خوراكی مثل كره را درجلوی یخچال كه گرم‌تر است نگهداری كنید. كره، بطری آب و سایر نوشیدنی‌هایی كه درب آن باز است كمتر مستعد فاسد شدن هستند و با دمای یخچال هیچ گونه مشكلی ندارند.

نگهداری باقی مانده غذاها در یخچال

شما می‌توانید باقی مانده غذاها را به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری كنید. انواع گوناگون پیتزا، مرغ و سالاد ماهی تن را باید حداقل در عرض مدت كوتاه، حدوداً ‌دو ساعت پس از سرو و مصرف كردن آن، برای كاهش دادن خطر بیماری‌هایی كه از طریق غذای فاسد منتقل می‌شود در داخل یخچال بگذارید.

هرگز باقی مانده غذاها را در آشپزخانه نگهداری نكنید و به محض اینكه آن را پخت و تهیه كردید، فوراً در یخچال قرار دهید. به این دلیل كه هوای خنك و سرمای داخل یخچال میزان رشد باكتری را كاهش می‌دهد. برای مواد خوراكی كه حجم بیشتری دارند و فضای زیادی را اشغال می‌كنند، مثل سالاد ماكارونی و غذاهایی نظیر غذاهای چینی با حجم زیاد را به جای اینكه در داخل یك ظرف بزرگ بریزید، آن را در داخل چندین ظرف كوچك قرار دهید و سپس در داخل یخچال بگذارید.

با این روش سرمای یخچال به سرعت و به طور یكنواخت غذا را خنك می‌كند. برای چنین غذاهایی اگر از یك ظرف بزرگ استفاده كنید، به دلیل آنكه سرمای یخچال كاملا ‌و به طور یكنواخت غذا را خنك نمی كند، خطر اینكه باكتری یا هرچیز دیگری در وسط غذا تولید و رشد كند بسیار زیاد است.
برگرفته از سایت علمی دانشجویان ایران
www.daneshju.ir
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
نکاتی برای نگهداری روغنها - آکاایران
نوشته شده توسط akairan

نگهداری روغنها

چربیها و روغنها از اجزای بسیار مهم در غذای انسان به شمار می رود و همه ما هر روز مقادیری از این ماده غذایی را مصرف می كنیم. چربی در تمام سلولها و بافتهای بدن وجود دارد و نقش حیاتی در غشای سلولی ایفا می‌كند. همچنین، چربیها به صورت پوشش و لایه محافظ در اطراف بعضی از اعضا و اندامهای بدن یافت می شوند.

▪ یكی از مسائلی كه در مورد روغنها و چربیها بسیار حائز اهمیت است مسئله فساد آنهاست. هوا (اكسیژن)، رطوبت، نور، درجه حرارت، كاتالیزورها، برخی آنزیمها، از عوامل اصلی در فساد روغنها و چربیهاست.





۱) هوا :

هرگاه روغنها و چربیها در معرض هوا قرار گیرند، اكسیده می‌شوند كه این عمل سبب ایجاد طعم نامطلوب در روغنها و چربیها می شود. هر اندازه درصد اسیدهای چرب غیر اشباع در روغن بیشتر باشد بیشتر در معرض خطر اكسیداسیون قرار می‌گیرد.

۲) رطوبت :

میزان رطوبت در روغنها و چربیها كم است. بنابر این، میكروبها كمتر موجب فساد آنها می شوند. وقتی که مقدار كمی رطوبت وارد روغنها شود سرعت فساد آنها بیشتر می‌شود.

۳) نور :

از جمله عواملی كه بشدت سبب تغییر طعم و رنگ در چربیها و روغنها می‌شود نور است. بنابر این، مناسب است كه این مواد در معرض مستقیم نور قرار نگیرد.

۴) درجه حرارت :

از عوامل مهم دیگری كه در فساد روغنها و چربیها نقش دارد درجه حرارتی است‌ كه در آن قرار دارد. بنابر این، در هنگام پخت مواد غذایی استفاده از درجه حرارت بالا سبب تغییر رنگ و طعم در روغن و خروج دود آبی و سپس دود سیاه می شود كه نشانه فساد روغن است. همچنین، قرار دادن چربیها و روغنها در كنار شعله گاز سبب تسریع در فساد آنها می شود.

● تند شدن چربیها و روغنها:

عموما هر تغییری در روغنها که موجب طعم نامطلوب آن شود را «تند شدن» می گویند. البته این تند شدن با توجه به عامل تغییر در طعم متفاوت است. چنانچه فساد ناشی از اكسیداسیون )شیمیایی یا میكروبی( باشد، به آن تند شدن اكسیداتیو می‌گویند. فلزات، پرتوها، رطوبت، میكروبها، اكسیداسیون چربیها، روغنها، را تسریع می‌كنند.

همچنین، گاهی میكروبها رنگدانه‌هایی تولید می‌كنند كه در چربی محلول است و داخل آن نفوذ می‌كنند كه این عمل سبب تغییر رنگ در چربی می‌شود. در برخی از مواقع چربیها با میكروبها هیدرولیز یا اكسیده می شود.

همچنین، باید گفت که مواد غذایی چرب به‌طور معمول رطوبت تقریبا پایینی دارد كه این شرایط برای رشد كپکها - نسبت به سایر میكروبها - شرایط مناسبتری است. كپكها با تجزیه روغنها و چربیها سبب تند شدن و فساد آنها می‌شود.

● نكاتی درباره مصرف چربی و روغن:

با توجه به تمام موارد یاد شده برای نگهداری صحیح روغنها و چربیها، باید به این نكات توجه کرد :

۱) هنگام خرید:

لازم است که مشخصاتی روی ظروف بسته بندی روغن از هر جنس كه باشد درج شود. این مشخصات شامل نام تجاری كالا، نوع فرآورده، شماره پرونده ساخت كالا، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، نام شركت سازنده و نشانی آن، شرایط نگهداری و مصرف، تاریخ تولید و تاریخ انقضا است.

روی بسته بندی انواع روغن نباتی جامد هیدروژنه، باید میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس را ذكر کرد.

هرچه میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس روغن نباتی جامد كمتر باشد روغن بهتر و سالمتر است.

▪ هیچ گونه آثار زنگ زدگی روی قوطی آن مشاهده نشود.

▪ هیچ گونه آثار نشت روغن در بسته بندی آن مشاهده نشود.

▪ در محل مرطوب نگهداری نشده باشد.

▪ در معرض مستقیم نور قرار نگرفته باشد.▪ در معرض حرارت و دمای بالا قرار نگرفته باشد.

۲) در منزل :

▪ به هنگام طبخ با روغن، از حرارت كم استفاده كنید.

▪ برای سرخ كردن، از حرارت ملایم با مدت زمان كمتر استفاده كنید؛ زیرا حرارت بیش از حد سبب ایجاد بوی تند و زننده در روغن می‌شود.

▪ روغن سوخته بیماری زاست؛ از مصرف آن جدا خودداری فرمایید.

▪ روغنهای مایع را حرارت ندهید، مگر آنكه مخصوص سرخ كردن باشد.

▪ از مصرف مجدد روغنی كه حرارت دیده است پرهیز كنید.

▪ پس از هر بار مصرف ، در ظرف روغن را ببندید تا اكسیژن وارد آن نشود.

▪ اگر مقداری روغن از ظرفی بزرگ مصرف شده باشد، برای جلوگیری از تند شدن آن، بهتر است باقیمانده روغن را در ظرفی كوچكتر بریزید و در آن را كاملا ببندید تا روغن كمترین تماس را با هوا داشته باشد.

▪ روغنهای مایع را به مدت طولانی در منزل نگهداری نکنید.

▪ سس‌های سالاد و مایونز را - به علت داشتن چربی زیاد - بویژه پس از باز شدن باید در یخچال نگهداری کرد.

امروزه، روغنهای گوناگونی در فروشگاهها و مراكز خرید عرضه می شود، ولی باید توجه داشت كه از هر روغنی باید برای مصرفی خاص استفاده کرد . برای مثال، روغنهای مخصوص سرخ كردن - به علت بالا بودن آنتی اكسیدان های صنعتی در مقابل عوامل فساد روغن- مقاومتر است و بر اثر حرارت اعمال شده روی ‌آنها ‌مواد ‌سرطا‌نزا ‌تولید نمی‌كند. بنابر این، می‌توان آنها را ۲ تا 3 بار استفاده کرد.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
چند توصیه مهم برای نگهداری گوشت - آکاایران
نوشته شده توسط akairan

وقتی گوشت قرمز و سفید را خریداری می‌کنید اجازه ندهید که آب گوشت تازه روی دیگر مواد غذایی بچکد.

*بعد از خریداری فوری گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را به خانه برده و در یخچال یا فریزر قراردهید و از نگهداشتن آنها در دمای اتاق به مدت طولانی اجتناب کنید.



*گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را تنها در یخچال یا ماکروفر از حالت منجمد خارج کنید.

*گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را قبل از پختن در زیر آب سرد بشویید و اجازه ندهید که آب حاصل از شستشوی آنها روی مواد غذایی دیگر بپاشد.

*بخش‌های دارای استخوان نسبت به بخش‌های بی‌استخوان نیاز به حرارت بیشتری دارند.

*گوشت بوقلمون نسبت به دیگر طیور نیاز به دمای بیشتری برای پخت دارد.

*هرگز گوشت را نیم پز رها نکنید.

*بقیه گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را بعد از سرو غذا حداکثر تا دو ساعت در یخچال نگهدارید.

*گوشت‌های خورشتی را در یخچال دو تا سه روز و در فیزر شش تا دوازده ماه نگهداری کنید

*گوشت‌های چرخ کرده به دلیل احتمال آلودگی ثانویه و بار آلودگی میکروبی بیشتر عمر ماندگاری کمتری دارند و می‌توان آنها را 2-1 روز در یخچال و 3-2 ماه در فریزر نگهداری کرد.

*فرآورده‌های گوشتی ماننداستیک و سوسیس به ترتیب در یخچال دو تا چهار و هفت تا 10 روز و در فریزر شش تا 9 ماه و 2-1 ماه قابل نگهداری هستند.

*گوشت و فرآورده‌های آن را در سردترین جای یخچال که دمایی در حدود5/3 - 4 درجه سانتی‌گراد دارد قرار داده و بلافاصله در فریزر بگذارید. اگر قصد مصرف گوشت را در یکی دو روز آینده دارید نیازی به قرار دادن آن در فریزر نیست.

*گوشت‌های تازه بسته‌بندی شده در بسته‌های تحت خلاء یا و کیوم را حدود دو هفته می‌توان در یخچال نگهداری کرد.

*میگو را در یخچال می‌توان 2-1 روز نگهداری کرد و در صورت قرار دادن در فریزر می‌توان آن راتا دو ماه نگهداری کرد. حتما قبل از هرچیز سر میگو را جدا کنید و آن را همراه پوست در فریزر قراردهید.

* حتما در بسته بندی‌های محصولات گوشتی از کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنید که نسبت به رطوبت و هوا نفوذ ناپذیر باشند در غیر این صورت این مواد غذایی دچار پدیده سوختگی سطحی می‌شوند که دراین حالت سطح مواد غذایی رطوبت خود را از دست داده سخت و تیره رنگ می‌شود و علاوه بر از دست دادن ویژگی‌های کیفی ارزش غذایی آن نیز کاهش پیدا می‌کند.

*روی بسته‌ها بر چسب مناسب بزنید و در آن شماره و تاریخ را درج کنید. به این ترتیب آن دسته از بسته‌هایی که شماره کمتری دارند یاتاریخ آنها قدیمی‌تر است را سریعتر مصرف کنید البته درنظر داشته باشید که تاریخ مصرف آنها نگذشته باشد.

*مصرف غذاهای دریایی به دلیل ارزش پروتئینی بالا و دیگر ترکیبات مقوی و چربی کم به تمامی‌افراد بخصوص زنان باردار، کودکان و سالمندان توصیه شده است اما بایستی احتیاط‌های لازم به دلیل آلودگی فلزها در محصولات دریایی صورت پذیرد محصولات آلودگی به جیوه و سرب که بهتر است از مصرف ماهیان بزرگ به دلیل میزان جیوه بیشتر جلوگیری شود.

منبع: تهیه شده توسط مجله دانش تغذیه
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
ماشین لباسشویی و صرفه جویی در برق

معرفی ماشین های لباسشویی

ماشین لباسشویی از جمله لوازمی است كه ظرف چندین سال اخیر جزء لاینفك زندگی شده است. به طوریكه امروزه در حدود 75% از خانواده‌های ایرانی ماشین لباسشویی دارند.

به طور كلی دو نوع متفاوت از ماشین لباسشویی وجود دارد:



- مدل درب از جلو: در این مدل، محور چرخش افقی است و مصرف آب و برق كمتری دارند.

- مدل درب از بالا: در این مدل، محور چرخش عمودی است و مصرف آب و برق بالاتری دارند. مزیت این نوع ماشینها كه اغلب سازندگان آن آمریكایی می‌باشند سهولت بارگذاری آن است.

ماشین‌های ظرفشویی با توجه به ظرفیت به دو گروه ماشین­های ظرفشویی فشرده و ماشین­های ظرفشویی معمولی تقسیم می­شوند. گروه اول دارای ظرفیتهای 38 پارچه (4 نفره)، 72 پارچه (6 نفره) و 96 پارچه (8 نفره) می­باشد. گروه دوم ماشین ظرفشویی با ظرفیت 144 پارچه (12 نفره) می­باشد.

مدل‌های با ظرفیت فشرده، انرژی كمتری مصرف می‌كنند ولی گنجایش كمتری نیز دارند. اما اگر از مدل فشرده زیاد استفاده شود، مصرف انرژی آن نسبت به نوع دیگر بیشتر می‌شود.

ماشینهای ظرفشویی نیز امروزه در حال گسترش هستند. سیستم و سازوكار این وسیله مانند ماشین لباسشویی می‌باشد.


اطلاعات نوعی ماشین لباسشویی

عمر یك ماشین لباسشویی ساخت داخل حدود 1000 ساعت برآورد شده است كه با استفاده مناسب از آن (به طور متوسط 2 بار و هر بار 1 ساعت در هفته) می‌توان لااقل 10 سال كار با خرابی كم را از آن انتظار داشت.

میزان زیادی از مصرف برق در ماشینهای لباسشویی (در حدود 80%) صرف گرم كردن آب ورودی به ماشین می‌شود. لذا شستشو با آب سرد و نیز الگوی مصرف تأثیر زیادی بر مقادیر ذكر شده خواهد داشت. استفاده از ماشینهای لباسشویی با ورودی آب گرم به میزان قابل توجهی مصرف برق را پائین می­آورد.

اطلاعات نوعی ماشین ظرفشویی

ماشین‌های ظرفشویی برای یك برنامة شستشوی معمولی كه 1 تا 5/1 ساعت طول می‌كشد، بین 6/1 تا 2 كیلووات ساعت برق و برای یك برنامة كوتاه كه حدود 45 دقیقه طول می‌كشد، بین 8/0 تا 2/1 كیلووات ساعت برق مصرف می‌كنند. گرمایش آب تقریباً عمده‌ترین درصد انرژی مصرفی در ماشین لباسشویی می‌باشد. بنابر محاسباتی كه در كشورهای صنعتی برای انواع ماشین‌های ظرفشویی انجام شده است، میزان برق مصرفی انواع این دستگاه‌ها از 6/1 تا 2 كیلووات ساعت و میزان آب از 26 تا 40 لیتر متغیر است.



نحوه استفاده صحیح برای کاهش مصرف برق ماشین های لباسشویی


- دستگاه را حتی‌الامكان در ساعت‌های اوج مصرف روشن نكنید.

- دفترچة راهنمای استفاده از دستگاه را كه توسط كارخانة سازنده تهیه می‌شود با دقت مطالعه نمایید و نكات پیشنهادی آن را در استفاده از دستگاه، مورد توجه قرار دهید.

- بسیاری از ماشین‌های لباسشویی دارای یك برنامه شستشوی اقتصادی هستند كه لباس‌ها را با كمترین آب، پودر و حرارت ممكن می‌شوید و مصرف برق دستگاه را كاهش می‌دهد. تا حد امكان از این برنامه و یا از برنامة شستشو با آب سرد استفاده كنید. كم كردن درجة حرارت آب برای شستشو، مثلاً از 90 درجه به 60 درجه نیز به میزان بسیار زیادی از مصرف برق می‌كاهد.

- درجة حرارت 90 درجه را معمولاً فقط برای لباس‌ها و پارچه‌های سفید و بسیار كثیف به كار می‌برند.

- لكه‌گیری لباس‌ها، در اغلب موارد به شما این امكان را می‌دهد كه از برنامه‌های با آب سرد یا‌ آب 40 تا 60 درجه استفاده كنید.

- لباس‌های خیلی كثیف و با رنگ‌های روشن را از لباس‌هایی كه رنگ‌های تیره‌ای دارند و كمتر كثیف شده‌اند تفكیك كنید و آنها را به طور جداگانه شستشو دهید.

- فیلتر و دهانة پودر را به طور منظم تمیز كنید. توجه داشته باشید كه تمیز كردن این قسمتها در ماشین‌ لباسشویی به كاهش مصرف برق و افزایش عمر مفید آن كمك می‌كند.

- هر اندازه تعداد دورهای آبكشی در دقیقه بیشتر باشد اگر چه خشك شدن سریع‌تر لباس‌ها را موجب می‌شود، اما این كار منجر به افزایش مصرف انرژی ماشین لباسشویی خواهد شد. بنابراین اگر امكان خشك كردن لباس‌ها را در هوای آزاد و در زمانی طولانی‌تر دارید، بهتر است از دور كم آبكشی استفاده كنید.

- استفاده از لوله‌كشی آب گرم برای استفاده در ماشین لباسشویی بسیار مفید خواهد بود.

- ماشین لباسشویی را تا حد ظرفیت كامل آن پر نمایید.

- ظرفیت ماشین لباسشویی را برحسب كیلوگرم بخوانید و لباس‌ها را متناسب با ظرفیت دستگاه بارگذاری نمایید. در صورت بكارگیری ماشین با ظرفیت غیر كامل علاوه بر استفاده از ماشین در دفعات بیشتر باعث استهلاك ماشین و هدر رفتن انرژی خواهیم شد.

- در استفاده از خشك‌كن هرگز لباس‌ها را بیش از حد خشك ننمایید آنها را وقتی كمی مرطوب هستند خارج كنید، در غیر این صورت چروك می‌شوند.

- سعی كنید لباس‌ها را به طور طبیعی خشك نمایید.
منبع : دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
صفحه  صفحه 22 از 59:  « پیشین  1  ...  21  22  23  ...  58  59  پسین » 
خانه و خانواده

Housework | ‏نكات خانه داری

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA