ارسالها: 145
#41
Posted: 22 Nov 2010 09:21
فلفل كبابی:
فلفل برشته طعم دهنده ای عالی برای انواع سالاد، املت، پیتزا، پاستا و ساندویچ است. حتی به تنهایی هم مزه خوشایندی دارد. كمی روغن زیتون، كمی سركه، یك حبه سیر له شده با كمی نمك و فلفل پیش غذایی است كه همه از آن خوش شان می آید. فلفل را می توان هم روی اجاق گاز و هم در فر كباب كرد. البته به یاد داشته باشید كه باید فلفل ها را دائماً برگردانید تا پوست آن باد كند و بعضی قسمت هایش سیاه شود. اما بدانید كه اگر بخشی از پوست فلفل خاكستر سفید به خود گرفت آن را زیاد كباب كرده اید. شعله اجاق گاز را زیاد كنید و فلفل ها را مستقیم روی آتش بگیرید. وقتی پوست آن ها باد كرده و اطرافش سیاه شد، فلفل ها رادر قابلمه ای گذاشته و در آن را بگذارید و ۱۰ دقیقه تا یك ربع صبر كنید تا خنك شود. بخار سبب می شود پوست فلفل ها شل شود. سپس پوست های باد كرده را جدا كنید. فلفل را با چاقو به دو نیم كنید و دانه هایش را درآورید. فلفل كبابی را می توانید در كیسه فریزر بدون هوا در یخچال یا فریزر نگهداری كنید
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا
ارسالها: 145
#42
Posted: 22 Nov 2010 09:22
آشپزی با پنیر:
غذاهای پنیردار طعم بسیار مطبوعی دارند. در به كار گرفتن پنیر در غذاها این نكات را به یاد داشته باشید: برای این كه پنیر هنگام پخت سفت و خشك نشود آن را در دمای پایین طبخ كنید و همیشه آن را در انتهای پخت به غذا بیفزایید پنیر رنده شده یا ریز خرد شده بهتر ذوب و با غذا مخلوط می شود. برای رنده كردن پنیرهای نرم از رنده با سوراخ های درشت استفاده كنید یا آن ها را با چاقوی ریز خرد كنید.
هنگام پخت غذاهایی كه روی آن ها پنیر دارد تمام مدت حواستان را به آشپزی جمع كنید زیرا پنیر خیلی زود آب می شود. البته به یاد داشته باشید پنیرهای كم چربی برای این گونه غذاها مناسب نیستند چون خوب ذوب نمی شوند. پنیر در ماكروفر خوب ذوب می شود اما همیشه آن را روی درجه پایین بگذارید.
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا
ارسالها: 145
#43
Posted: 22 Nov 2010 09:22
توصیه های دکتر کیمیاگر درباره طبخ و مصرف انواع گوشت
یكی از چهار گروه اصلی غذایی، گروه گوشتها هستند كه شامل گوشت انواع ماهیها و آبزیان، مرغ و طیور و چهارپایان اهلی بوده و هر كدام بسته به نوع، مقدار و زمان مصرف دارای فواید و مضرات كاملاً متفاوتی هستند. میزان مصرف كل گوشتها تقریباً 60 تا 150 گرم برای هر فرد نسبت به شرایط و سنشان در 3 تا 4 وعده در هفته توصیه میشود كه میتوان آن را بین گوشت قرمز و سفید تقسیم كرد.. دو نوع آهن برای جذب در بدن مورد استفاده قرار میگیرند، یكی آهن هِم و دیگری آهن غیرهِم. منبع آهن هِم یا نوع حیوانی آن در گوشتها بوده و آهن غیرهِم در غلات، حبوبات و سبزیجات یافت میشود. گوشت سفید نیز آهن هِم دارد مخصوصا در قسمت ران به خاطر تحرك بیشتر حیوان، بنابراین كمخونها بهتر است به جای سینه مرغ، گوشت ران را میل كنند.
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا
ارسالها: 145
#44
Posted: 22 Nov 2010 09:24
توصیه های دکتر کیمیاگر درباره طبخ و مصرف انواع گوشت
اگر بخواهیم درباره این موضوع كه خوردن گوشت قرمز برای چه كسانی ضروری است بپردازیم، باید بگوییم میانسالان باید در مصرف این ماده غذایی مقدار حداقل را برگزینند زیرا چربی آن از نوع كلسترولدار است و دریافت زیاد این نوع چربی عواقبی چون افزایش احتمال بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی را به دنبال دارد اما كودكان، افراد در حال رشد و زنان باردار و شیرده باید سهم مشخصی از برنامه غذایی شان را به این ماده غذایی اختصاص دهند.
در علم تغذیه به روشهای پخت انواع گوشتها توجه خاصی شده است و بنابراین گوشت قرمز را نیز به روشهای مختلف میتوان طبخ كرد. یكی از این روشهای پخت كباب كردن است كه روش مناسب و مفیدی بوده به شرطی كه در شرایط استاندارد تهیه شود به طور مثال، گوشت در حرارت بالا و آتش تند طبخ نشود، فاصله سیخ گوشت با زغال رعایت شده باشد و با سبزیجاتی نظیر انواع فلفل، پیاز و گوجهفرنگی همراه شود كه در این صورت وعدهای مغذی را پیش رو خواهید داشت. در ضمن، كباب باید آبدار و مغزپخت باشد در حقیقت خشك و زغالی شدن گوشت، مواد حلقوی سرطانزایی را به بدن میرسانند كه سلامت مصرف كننده را به مخاطره خواهند انداخت. به علاوه، خوردن ریحان همراه با كباب به هضم بهتر این غذا كمك میكند.
در آخر به شما یادآور میشویم كه مصرف گوشت قرمز برای هیچ كس در شرایط عادی ممنوع نیست بلكه باید محدودیتی در مصرف آن رعایت شود. به علاوه، گوشت سفید به نوع قرمز آن ارجحیت داشته و باید حداقل به نسبت مساوی میل شوند. خیلیها این تصور غلط را دارند كه خوردن هر چه بیشتر منابع غذایی آهن، موجب رفع سریع تر كم خونی آنها میشود در حالی كه 48 ساعت زمان لازم است تا آهن موجود در حد نیاز جذب و بقیه دفع شود. بنابراین، عزیزانی كه به این ماده معدنی بیش از هر كس دیگری نیاز دارند باید به این فاصله زمانی توجه كنند تا به جذب آهن بیشتری دست پیدا كنند.
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا
ارسالها: 145
#45
Posted: 22 Nov 2010 09:24
طبخ غذا در حرارت بالا:
--------------------------
ویتامین C موجود در میوه و سبزیجات بر اثر حرارت پخت(كمپوتها) به شدت آسیب می بیند و افرادی كه بر اثر مشكلات معده و دستگاه گوارش دائما از سبزی های پخته شده استفاده می كنند، اگر سبزی ها را در حرارت بالا طبخ كنند، قسمت اعظمی از كل ویتامین های موجود در آنها از دست می رود و دیگر مصرف آنها نمی تواند نیازهای ضروری شان را تامین كند.
همچنین ویتامین B موجود در نخود و لوبیایی كه برای تهیه ی خورش در آرام پز ریخته شده و ساعتها می جوشد، نیز آسیب دیده و از بین می رود.
ما عادت داریم غذایی كه می پزیم به قول معروف "جا بیفتد"، اما نمی دانیم در حین این فرآیند چه صدماتی به مواد مغذی كه انتظار داریم با خوردن غذا به بدن ما برسد، وارد شده است. برای مثال سبزی كه در تهیه ی بورانی یا آش استفاده می كنیم، سرشار از اسید فولیك و ویتامین B6 است، اما بر اثر طبخ در حرارت بالا و به مدت طولانی، این دو ویتامین تخریب شده و از بین می روند.
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا
ارسالها: 145
#46
Posted: 22 Nov 2010 09:25
سرخ کردن:
----------------
اگر برای تهیه ی خورش قورمه سبزی و كرفس ، سبزی آنها را برای ساعتها سرخ كنید تا تغییر رنگ دهد، دیگر نباید انتظار داشته باشید كه هیچ ویتامینی در این سبزیها باقی بماند. به عبارتی، این سبزی دیگر ماده ی غذایی محسوب نمی شود، بلكه تفاله ای است كه ارزش غذایی ندارد، چون سرخ كردن به مدت طولانی در روغن بسیار داغ (سرخكنها) برای سبزیجات مضر است و ویتامین C، E، B1، B6 و اسید فولیك آنها را از بین می برد.
به عنوان یك قانون كلی در هنگام تهیه ی غذا هر چه آب، زمان و روغن كمتری استفاده شود، مواد مغذی كمتر از بین خواهند رفت.
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا
ارسالها: 145
#47
Posted: 22 Nov 2010 09:26
پختن با آب زیاد :
-------------------
اگر ویتامینهای محلول در آب نظیر ویتامین C، گروه B و اسیدفولیك و نیز مواد معدنی نظیر آهن، مس و... با آبِ زیاد پخته شوند، ویتامینها در آبِ غذا حل شده و در صورتی كه آبِ این غذا را بعد از طبخ دور بریزید، قسمت اعظمی از مواد مغذی موجود در غذا نیز به همراه این آب، دور ریخته شده و از بین می روند.
گفته می شود كه ویتامین B در لوبیا، نخود خشك و سبوس گندم به وفور یافت می شود. اما اگر شما قبل از پخت، آنها را در آب زیاد خیس كرده و آبِ آن را قبل از طبخ دور بریزید، مقدار زیادی از این ماده ی مغذی نیز دور ریخته می شود.
ویتامین B12 نیز از جمله ویتامینهای محلول در آبی است كه در انواع گوشتها و فرآوردههای حیوانی یافت می شود كه باید آنها را پخت. اما برای جلوگیری از به هدر رفتن این ویتامین، بهتر است منابع غذایی را به صورت كباب یا با آبِ بسیار كم (آب پزشده) تهیه كنید.
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا
ارسالها: 145
#48
Posted: 22 Nov 2010 09:27
پوست کندن میوه وسبزی:
-------------------------------
برخی از ویتامینها نسبت به حرارت پخت معمولی مقاوم هستند، نظیر ویتامین K (موجود در بروكلی، شلغم و اسفناج)، ویتامین B2 (موجود در شیر و تخم مرغ) ویتامین B3 (موجود در گوشت قرمز، مرغ و ماهی). ولی اگر سبزی كه می خرید، مدتها در كنار مغازه در معرض نور آفتاب قرار بوده و خشك و پلاسیده شده باشد یا بطری های شیری را كه خریداری می كنید، در حین حمل و نقل یا در هنگام توزیع، نور بسیاری دیده باشند، مقداری از ویتامینهای خود را از دست می دهند، و چون این ویتامینها در برابر نور خورشید قرار گرفته اند، در معرض اكسیژن هوا بسیار حساساند.
پوست كندن میوه و سبزی ها و قرار دادن آنها به مدت طولانی در معرض هوای آزاد اتاق، مثل ظرف پر از میوههای پوست كنده و تكه شده بر روی میز و یا آب میوه، باعث اتلاف برخی از ویتامینها خصوصا ویتامین C، A، E در آنها می شود.
پس آب پرتقال را تازه بنوشید و پرتقال، هویج، جوانه گندم و سایر مواد غذایی را كه منبع غنی این ویتامینها محسوب می شوند، در معرض اكسیژن هوا (هوای آزاد) قرار نداده و بعد از پوست كندن و تكه كردن آنها را فورا میل نمایید تا ویتامین كمتری در آنها از بین برود.
حیات آدمی همچون حبابی است بر سطح دریا