انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 7 از 18:  « پیشین  1  ...  6  7  8  ...  17  18  پسین »

Marriage | ازدواج


زن

 
مهم ترین دلیل فرار دختران دهه 60 از ازدواج !



وقتی پای ازدواج به میان می‌آید، در دوره كنونی به‌طور طبیعی افراد متولد دهه 60 در خط مقدم انتخاب‌ها قرار می‌گیرند.آنهایی كه در دهه 60 به دنیا آمدند، احتمالا پدر و مادری دارند كه آن‌ها را از مشكلات دور نگه داشته و تنها توصیه والدین به آن‌ها خوب درس خواندن و موفقیت شغلی و اجتماعی بوده است!

پژوهشگران علم روان‌شناسی در رتبه‌بندی فشارهای روانی كه می‌تواند یك فرد را تحت‌تاثیر قرار بدهد، «ازدواج» را جزو پرفشارترین موقعیت‌های زندگی معرفی می‌كنند. ‌تمایل نداشتن به ازدواج در میان جوانان، چند سال است كه ذهن جامعه را به‌خود مشغول كرده. جدا از پیامدهای اجتماعی این موضوع، شناخت چرایی و چگونگی این ‌تمایل نداشتن، مسئله‌ای مهم به‌نظر می‌رسد. وقتی پای ازدواج به میان می‌آید، در دوره كنونی به‌طور طبیعی افراد متولد دهه 60 در خط مقدم انتخاب‌ها قرار می‌گیرند.

مهم‌ترین بهانه‌های فرار

گفته می‌شود كه در آقایان به‌علت‌های مختلفی مثل دغدغه‌های مالی و مسئولیت‌های متعدد و پیچیده، تمایل به ازدواج كاهش بیشتری یافته است اما شواهد حاكی از آن است كه میل به تشكیل زندگی مشترك در خانم‌ها هم با كاهش جدی روبه‌روست. چیزی كه كمتر شنیده‌ایم دلایل این كاهش تمایل به ازدواج است. نظرسنجی مجله تپش، نتایج جالب و تا حدود زیادی روشنگر را به ما ارائه داده است كه می‌تواند مورد تحلیل دقیق قرار بگیرد. در این نظرسنجی، خانم‌های متولد دهه 60 دلایل مجرد ماندن خود را از میان چند گزینه پیش‌بینی شده انتخاب كرده‌اند. بگذارید به نتایج نظرسنجی نگاهی بیندازیم و پاسخ‌ها را بررسی كنیم.

بیشترین درصدها به این 3 گزینه مربوط می‌شود:

نداشتن خواستگار مناسب
ترس از ازدواج
و گزینه آخر كه با عنوان «دلایل دیگر» مطرح شده

بین این 3 گزینه كه بیشتر از 80 درصد پاسخ‌ها را در بر می‌گیرند، به‌نظر می‌رسد «ترس از ازدواج» پاسخ سر راست‌تری باشد. زیرا همین ترس از ازدواج می‌تواند خود را در پاسخ‌های دیگر (مثل نداشتن خواستگار مناسب یا قصد ادامه تحصیل) پنهان كند. نداشتن خواستگار، مشكلات مالی و موانع مرسوم در مسیر ازدواج، درصد زیادی را به‌خود اختصاص نداده‌اند اما به هرحال مشكلات قابل تاملی هستند.


چرا از ازدواج می‌ترسند؟

پژوهشگران علم روان‌شناسی در رتبه‌بندی فشارهای روانی كه می‌تواند یك فرد را تحت‌تاثیر قرار بدهد، «ازدواج» را جزو پرفشارترین موقعیت‌های زندگی معرفی می‌كنند. ازدواج پس از موقعیت‌هایی مثل «از دست دادن افراد نزدیك خانواده» و «جدایی»، می‌تواند به‌عنوان رخدادی پراسترس كه یك فرد در طول زندگی ممكن است با آن روبه‌رو شود، ارزیابی می‌شود. پس ترس از ازدواج، ترس غیرطبیعی نیست. به‌طور مشخص، ازدواج برای نسل‌های گذشته هم با استرس همراه بوده اما چه شده كه در سال‌های اخیر، روند بالا رفتن سن ازدواج و در نهایت تمایل نداشتن به آن بیشتر شده است؟ شاید این مسئله به‌طور عمده به تحول جامعه و عبور از دوران سنتی به دوران مدرن وابسته باشد كه آن را می‌توان در چند محور از جمله موارد زیر، پیگیری كرد.

1) بلوغ دیررس اجتماعی

امروزه فرزندان باید مسیرهای طولانی و پیچیده‌ای را تا رسیدن به استقلال شخصی طی كنند. تحصیلات، پیدا كردن شغل و توانایی استقلال مالی می‌تواند سال‌های زیادی از عمر هر جوان را برای فراهم كردن یك زندگی مناسب، بگیرد. این موضوع در حالی است كه معمولا آموزش‌های ارائه شده - چه از طرف والدین و چه از طرف نهادهای آموزشی- چندان در بر گیرنده مهارت‌های لازم برای زندگی نیست.

2) به‌هم ریختن تعریف‌ها و نابسامانی نقش‌ها

گذر از یك ساختار و نرسیدن به سازمان جدید، مشكلی است كه سال‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌كنیم. در شكل سنتی ازدواج چیزهایی مثل سن، انتخاب، وظایف و نقش‌ها تعریف مشخص‌تر و دقیق‌تری داشت اما امروزه این مقیاس‌ها به‌هم ریخته و تعریف مشخصی ندارد. به همین دلیل ریسك تشكیل یك زندگی جدید بالا رفته و نگرانی‌ها در مورد آن زیاد شده است. از طرفی تداخل ارزش‌های سنتی و مدرن، این موضوع را پیچیده‌تر می‌كند؛ چیزهایی مثل تفاوت جایگاه زن در اجتماع، خانواده و مسئولیت‌های او، در مقابل فشار باورهای سنتی یا مراسم و مراحل ناكارآمد ازدواج در دوره جدید، موانعی است كه خودبه‌خود این موضوع را دشوارتر می‌كند.

3) كمبود حمایت اجتماعی

زندگی كردن در جامعه امروزی، همه ما را به سمت فردگرایی بیشتر و دوری از روابط عاطفی گسترده سوق می‌دهد. روابط ما محدود شده و مشكلات خود را باید از دیگران پنهان كنیم. این پنهان‌كاری تا جایی است كه تقریبا نمی‌دانیم دیگران با این مشكل چگونه دست و پنجه نرم می‌كنند. شك نكنید اطلاعات عمومی كه توسط رسانه‌ها به دست ما می‌رسد چندان كارگشا نیست. بچه‌هایی كه در دهه 60 به دنیا آمدند، احتمالا پدر و مادری دارند كه آن‌ها را از مشكلات دور نگه داشته و تنها توصیه والدین به آن‌ها خوب درس خواندن و موفقیت شغلی و اجتماعی بوده است! این موضوع باعث شده كه اطلاعات بچه‌ها از والدین بیشتر باشد و در نتیجه اعتماد بچه‌ها به راه‌كارهای آن‌ها كمتر. در نتیجه اضطراب رویارویی با موقعیت‌های زندگی افزایش می‌یابد.
چراغی در دست، چراغی در دلم.
زنگار ِ روحم را صیقل می‌زنم.
آینه‌ای برابر ِ آینه‌ات می‌گذارم
تا با تو
ابدیتی بسازم
     
  
زن

 
"حسادت جنسی " چیست ؟!

شاید به جرات بتوان گفت، اکثر زنان و مردانی که در حال تجربه زندگی مشترک هستند، نسبت به همسر خود حساسیتهای ویژه ای دارند. برای مثال :

آنان بهترینهای دنیا را برای همسرشان می خواهند
دوست دارند ساعات طولانی در کنار هم باشند
صحبتهای خصوصی را با هم در میان بگذارند
عمیق ترین و خالص ترین عواطف را نثار هم کنند
و صد البته تمایل دارند که در این روابط تنها خودشان دو نفر سهیم باشند و نفر سومی وجود نداشته باشد.

این مساله کاملاً طبیعی است و در اصطلاح نوعی حساسیت زناشویی قلمداد می شود که بطور قطع باعث حفظ هر چه بیشتر ارتباطات مثبت زن و شوهر می گردد چرا که باعث می شود هر یک از طرفین، احساس کند که برای همسرش قابل اهمیت و ارزش است و نقش اول را در زندگی او ایفا می کند.

اما گاهی اوقات این حساسیت زناشویی بیش از حد شدید و حتی غیرمنطقی و مخرب به نظر می رسد و در اینجاست که دیگر نمی توان اصطلاح «حساسیت زناشویی» را نام برد چرا که رابطه زن و مرد وارد ابعاد بیمار گونه گشته است و یکی از طرفین (چه زن و چه مرد، که البته این مشکل در مردان بسیار فراگیرتر است) قصد دارد همسرش را منحصر به خود کرده و حتی حقوق طبیعی او را نایده می گیرد.

در اینجا اصطلاحی که متخصصان و روان شناسان برای این مشکل عنوان می کنند «حسادت جنسی» است. البته در ابتدای امر شاید به نظر شما برسد که این رفتارهای خشک و غیرمنطقی همان سوءظن (پارانوید) است؛ اما ما باید عنوان کنیم که سوءظن، مشکلی است که فرد در ارتباط با همگان دارد و فرد مبتلا به آن ممکن است نسبت به تمام کسانی که با او در ارتباط هستند دچار این بد بینی گردد.

اما «حسادت جنسی» مشکلی است که تنها در قبال همسر ظاهر شده و باعث می شود فرد مبتلا، شریک زندگی اش را به خاطر این مشکل بسیار تحت فشار و سختی قرار دهد.

اگر کمی توجه کنید خواهید فهمید که حسادت جنسی تداعی کننده مفهوم شکاک بودن در زندگی زناشویی است که در گذشته و در فرهنگ عامیانه مردم از این اصطلاح استفاده می شد اما اصطلاح”حسادت جنسی” کلمه ای است که در متون روانشناسی به کار می رود و جایگزین اصطلاح “شکاک بودن” شده است ولی در اصل تداعی کننده همان معناست.

در ادامه لازم به ذکر است که تمام افکار و باورهایی که فرد مبتلا در ذهن دارد، واقعیت نداشته و تنها ساخته و پرداخته ذهن بیش از حد، حساس اوست.

حسادت جنسی چیست؟

همه ی ما در زندگی روزمره حسادت را تجربه کرده ایم. با اینکه احساس «حسادت» یک تجربه مشترک میان همه ی انسانهاست؛ اما دلیل و واکنش هر یک از ما، در مقابل این احساس کاملاً متفاوت است.

مطابق با تعاریف روان شناسان بالینی، حسادت جنسی یک واکنش پیچیده است که در برابر احساس تهدید و یا ترس از دست دادن و یا فقدان یک رابطه ارزشمند ایجاد می شود، پیچیدگی این واکنش به این علت است که دارای سه مولفه هیجانی، فکری و رفتاری است.

مولفه هیجانی – احساس رنج، خشم، عصبانیت، غم و اندوه، حسادت بردن، ترس، سوگ.

مولفه فکری (شناختی) – رنجش، سرزنش خود، رقابت و چشم و هم چشمی با همتایان، نگرانی در مورد تصویر بدنی خود، احساس ترحم و دلسوزی نسبت به خود

مولفه رفتاری – ضعف بدن، لرزش و تعریق، پرسش دائمی در مورد خود و تلاش برای کسب اطمینان، واکنشهای پرخاشگرانه و توام با عصبانیت.
چراغی در دست، چراغی در دلم.
زنگار ِ روحم را صیقل می‌زنم.
آینه‌ای برابر ِ آینه‌ات می‌گذارم
تا با تو
ابدیتی بسازم
     
  
زن

 
رابـطـه زنـاشـویـی و اعـتـماد به نـفـس



احساس آرامش و راضی‌بودن از بدن و رابطه زناشویی كار آسانی نیست اما در هر سنی امكا‌ن‌پذیر است. كافی است احساس آزادی درونی داشته باشید و نگاه مثبتی به خود بیندازید. داشتن اعتماد به نفس جنسی، یعنی جرأت دادن به خود برای ملاقات با همسر و وارد شدن به یك رابطه زناشویی بدون هیچ ترسی...
به كسانی كه گمان می‌كنند بدنی ایده‌آل ندارند، نمی‌توان اظهار علاقه و با آنها رابطه‌ای را آغاز كرد زیرا دچار نوعی درگیری درونی می‌شوند و به مرور زمان، این درگیری باعث سستی بدنی و كاهش میل و اشتیاق جنسی خواهد شد.

نداشتن اعتماد به نفس جنسی به خصوص در میان زنان شایع است. اگر زنان مطمئن باشند از نظر جنسی جذاب هستند و همسرشان دوستشان دارد، اعتماد به نفس جنسی پیدا می‌كنند ولی اگر زنی احساس كند بین او و آنچه در اجتماع مد روز است؛ مانند جوانی، لاغری، عضلانی بودن و... شكاف عمیقی پیش آمده، نگاهی كه به خود دارد منتقدانه‌تر می‌شود و همین امر می‌تواند اعتماد به نفس جنسی او را تخریب كند. البته اعتماد به نفس جنسی در مردان هم مهم است. در واقع قدرت نعوظ، اندازه آلت تناسلی و حسی كه به همسر خود منتقل می‌كنند و میزان توانایی در ارضا كردن همسر، اعتماد به نفس جنسی‌شان را بالا می‌برد.

چگونه اعتماد به نفس جنسی را افزایش دهیم؟
برای داشتن اعتماد به نفس جنسی تنها آشتی كردن با بدن خود كافی نیست بلكه از لحاظ روحی و ذهنی نیز باید با خود آشتی كرد. تخیل، احساس و كنجكاوی از اصول اصلی روابط جنسی است. این رابطه را زن و شوهر خلق می‌كنند و بال و پر پیدا می‌كند. زن و شوهر وقتی اعتماد به‌نفس جنسی پیدا می‌كنند كه رابطه جنسی‌شان را در نظر خود هیجان‌انگیز جلوه دهند و اجازه بدهند لذت طرف مقابل آنها را درگیر و با خود همراه كند. بهترین دارو برای كسانی كه اعتماد به نفس جنسی ندارند، این است كه حین برقراری رابطه جنسی، فرد به خود اجازه ‌دهد احساساتش كنترل او را در اختیار بگیرد و این بدنش باشد كه هر طور می‌خواهد عمل كند و مغز به هیچ عنوان دخالت نداشته باشد. در واقع اعتماد به نوازش‌ها، بازی‌های جنسی و عمل طرف مقابل است كه اعتماد به نفس جنسی فرد را بالا می‌برد.

1 به طرف مقابل اعتماد كنید
گاهی ترس از اینكه قضاوت طرف مقابل در مورد ما چه باشد، باعث می‌شود به خصوص در اولین برخوردها، میل جنسی به شدت كاهش یابد. گاهی یك كلمه، یك نگاه یا یك تجربه بد، باعث از دست دادن اعتماد به نفس جنسی فرد می‌شود. همسر خوب، همسری است كه از نظر جنسی همسر خود را سركوب نكند و به همراه او یك رابطه لذت‌بخش به وجود آورد. مسخره یا مقایسه کردن اشتباه بزرگی است. اعتماد به نفس جنسی در یك مرد یا زن با نگاه‌های همسر تقویت می‌شود. چیزی به نام حافظه جسمی واقعا وجود دارد. اندام‌های ما تمام تجربه‌های مثبت و منفی را در خود ذخیره می‌كنند. هر چه تجربه‌های مثبت ما بیشتر باشد اعتماد به نفس جسمی و جنسی‌مان بالاتر می‌رود.

2 خود را ماساژ دهید
سعی كنید هر روز صبح بعد از بیدار شدن یا شب موقع خواب، لباس‌هایتان را درآورید و بدنتان را ماساژ دهید. پاها، شكم، گردن و.... چشمانتان را ببندید، نفس عمیق بكشید و دستانتان را شل كنید. ماساژ باعث كاهش فشارها و فعال‌تر شدن شما می‌شود.

3 حركت داشته باشید
بدوید، راه بروید، دوچرخه‌سواری و شنا كنید. نباید فقط برای لاغر شدن یا ماهیچه‌ای كردن بدنتان ورزش كنید. تحرك برای سلامت جسم و آزاد شدن فكر خوب است.

4 تفریح كنید
اشتیاق، اشتیاق می‌آفریند. برای دیدن یك فیلم خوب به سینما بروید، كتاب خوبی بخوانید و تا می‌توانید تخیل خود را پرورش دهید.

5 به احساسات خود توجه كنید
در یك رابطه زناشویی، روی عملی كه انجام می‌دهید و آنچه حس می‌كنید، تمركز داشته باشید. تمام حواستان باید به چیزی باشد كه روی بدنتان اتفاق می‌افتد. یاد بگیرید هنگام برقراری رابطه جنسی بیش از اینكه با مغزتان فكر كنید، با بدنتان تفكر كنید.

6 جرات خواستن پیدا كنید
یاد بگیرید در یك رابطه جنسی آنچه دوست دارید، از همسر خود تقاضا كنید. با دادن اطلاعات درست و راهنمایی به جا، هم شما اعتماد به نفس پیدا می‌كنید هم همسرتان.

7 گاهی «نه» بگویید
اگر از نوعی رفتار خوشتان نمی‌آید به همسرتان بگویید. ساكت بودن در این لحظات باعث كاهش میل جنسی می‌شود.
چراغی در دست، چراغی در دلم.
زنگار ِ روحم را صیقل می‌زنم.
آینه‌ای برابر ِ آینه‌ات می‌گذارم
تا با تو
ابدیتی بسازم
     
  
زن

 
چه حرف‌هایی را نباید به همسرتان بگویید؟



به گزارش خبرنگار برنا یکی از راه های برقراری ارتباط با همسرتان استفاده از زبان است. بعضی اوقات زبان باعث جدایی و تفرقه و در برخی از مواقع باعث محکم شدن رابطه با همسرمی شود. برای اینکه روابط زناشویی تداوم بیشتر و بهتری داشته باشد چه حرفهایی را باید به همسرتان نگویید؟
در ابتدا باید گفت به دلیل اینکه روحیات و عواطف زن و مرد با هم متفاوت است، حرف‌هایی که نباید گفته شود هم متفاوت است؛ ابتدا زنان را مورد بحث قرار می‌دهیم:


زنان نباید همه خاطرات و یا اسرار گذشته خود را بازگو کنند و یا حتی در مورد تعداد خواستگارهای قبلی که موقعیت های اجتماعی و مالی بیشتری داشتند، صحبت کنند؛ زیرا مردان احساس می کنند که ضعف دارند و به شخصیت آنها توهین شده و باعث می‌شود ذهنشان نسبت به همسرانشان مغشوش شود.

زنان اگر می خواهند صحبت هایی از گذشته را برای همسرانشان بازگو کنند، باید سعی کنند وارد جزئیات نشوند و بحث را نشکافند. مشکلاتی که در گذشته حتی با خانواده خود مانند برادر و یا خواهر داشتند، اگر فکر می کنند مورد خدشه دارد شدن روابط آنها با همسرشان می شود به هیچ وجه بازگو نکنند.

زنان باید در موقعیت های متفاوت لحن صحبتهایشان را نیز متفاوت جلوه دهند.
همچنین زنان نباید ضعف خانواده همسر را مورد ایراد قرار دهند و مثلا نگویند" تو خانواده دوست هستی و به خانواده خودت بیشتر احترام می گذاری". زیرا مردی که خانواده و همچنین پدر و مادر خود را دوست دارد؛ در نتیجه همسر خود را هم دوست خواهد داشت و به این موضوع مانند یک امتیاز نگاه کنید نه یک ضعف.
معمولا در روابط خانوادگی زنان کمی اغراق می کنند و یا دست به مقایسه می زنند، زنان نباید بگویند که «خانواده من فلان امتیاز مثبت دارد و خانواده تو فاقد این امتیازها است» این کلام باعث فاصله گرفتن از همدیگر می‌شود.

تحققات نشان می دهد زنان همزمان دو نیم کره مغزشان فعال است و تمام جزئیات و کلیات را در نظر دارند ولی آقایان فقط یک نیم کره مغزشان فعال است. بنابراین زنان باید این نکته را مدنظر قرار دهند که وقتی مطلبی را به مردان گوشزد می کنند حداقل 3تا15ثانیه زمان می برد تا همسرشان حرفهای آنها را درک کند.

در نتیجه نباید همزمان چند مطلب و یا موضوع مهم را به مردان گفت؛ زیرا مردها قوه تجزیه و تجلیل شان نسبت به زنان کمتر است و این چند مطلب گویی موجب فشار و در نتیجه عصبانیت آنها می شود.


و اما مردان
مردها باید تلاش کنند جایگاه ارزشی خانواده قبلی خود و خانواده فعلی متعادل نگاه دارند به عنوان مثال نباید بگویند: "من خانواده خودم را بیشتر از خانواده تو ( همسرم) دوست دارم".
دوست داشتن یک امر ذاتی است و نباید خانواده های مرد و زن را از لحاظ دوست داشتن مقایسه کرد.نمی توان به کسی گفت "مادر همسرت را به اندازه مادر خودت دوست داشته باش" اما باید احترامی که به این دو نفر می شود متعادل و یکسان باشد.

زنان معمولا از تعریف و تمجید خوششان می آید در صورتی که مردان معمولا به کمیت بیشتر از کیفیت توجه می کنند. مثلا موقع غذا خوردن مردها غذایی را دوست دارند که با ولع بتوان آن را خورد در این هنگام زنان فکر می کنند غذا بسیار لذیذ شده که همسرشان با ولع در حال خوردن است. وقتی از آنها می پرسند: غذا خوشمزه شده است، نباید اگر غذا هم لذید نبود نظر منفی بدهند زیرا باعث تخریب همسرشان می شود.

در مدیریت خانواده مردان نباید دنبال این باشند که فقط نظرات خود را اعمال کنند. در مورد جزئیات داخلی خانواده و معاشرت، تربیت و یا حتی دکوراسیون خانه نظر زنان بیشتر ارجحیت دارد. سلیقه خانم ها معمولا در این مواقع با آقایون متفاوت است، زیرا خانم ها اگر کوچکترین ناهارمونی در رنگها و ابعاد وسایل خانه به وجود بیاید موجب آزارشان می شود اما مردها این ویژگی را ندارند. بنابراین بهتر است مردان در نوع چینش وسایل خانه و دکوراسیون نظر همسرشان را در اولویت قرار دهند.
چراغی در دست، چراغی در دلم.
زنگار ِ روحم را صیقل می‌زنم.
آینه‌ای برابر ِ آینه‌ات می‌گذارم
تا با تو
ابدیتی بسازم
     
  
زن

 
اگر شناسنامه تان را ورق بزنید چھار واقعه زندگي در آن آمده اس ت: تولد، ازدواج، طلاق
و فوت؛ كه فقط در ازدواج و طلاق مختاريد، بنابراين ازدواج را نبايد سرسري گرفت بلكه
بايد با مطالعه و براساس معیارھاي حقیقي ھمسر را انتخاب كر د. قبل ازدواج حتماً با يك
متخصص يا يك مشاور خِبره در امور خانواده و برخوردار از اطلاعات امروزي مشاوره كنید.
در ھمه جا « علاقه بعداً پیدا مي شو د » ،« به ھم عادت مي كنی د » اين كه مي گويند
پیدا مي شود كه پايه و اساس ازدواج بر معیارھاي « بعداً » صحیح نیس ت. زماني علاقه
،«! دعواھاي پدر و مادرم مرا خسته كرده بود » عقلاني استوار شده باش د. با عنوان ھاي
و ... تن به ازدواج تحمیلي و « ھمه دوستانم ازدواج كرده ان د » ،« در تنگناي مالي بود م »
ناخواسته ندھی د. اگر از دعواھاي والدينتان خسته شده ايد دنبال فكر و چاره اساسي
باشید، براي فرار از محیط پر آشوب خانه ازدواج نكنید كه ممكن است شما ھم به ھمین
مص یبت دچار شوي د! براساس نیازھاي اقتصادي ازدواج نكنید اگر مھر و محبت كه پايه و
اساس يك زندگي مشترك است وجود نداشته باشد ھمه چیز براساس تصادف و شانس
پیش مي رود، شايد تصادفاً خوب پیش رود و شايد ھم برعكس؛ و به علت اين كه
دوستانتان ازدواج كرده اند تن به ازدواج نا خواسته ندھی د. نبايد بدون جھت اعتماد به
نفستان را از دست دھید و نگران شويد كه مبادا كسي به سراغتان نیايد.
در ازدواج علاوه بر ھمسر، شناخت بستگان و خويشاوندان
وي نیز ضرورت دارد بنابراين وضعیت دوستان و اقوام بخصوص
بستگان نزديك در ھمسر گزيني نبايد ناديده گرفته شود.
توصیه مشاوران به مراجعان
-1 در انتخاب ھمسر عجله و شتاب نكنید. اين امر را با بررسي و تحقیق انجام دھید.
-2 در ھمسر گزيني وسواس به خرج ندھید؛ سعي كنید با ديده اغماض عوامل مختلف
را بررسي و تصمیم گیري کنید.
-3 چنانچه پدر و مادر و خانواده ھاي وابسته، س ختگیري كنند براي متقاعد كردن آنھا از
مشاور خانواده کمک بگیريد.
-4 از ازدواج تحمیلي خودداري كنید.
-5 در انتخاب ھمسر پس از بررسي معیارھاي طرف مقابل، وضعیت خود را با وي
مقايسه كنید و در صورت ھماھنگي تصمیم گیري نمايی د. بدون توجه به شرايط خود
انتخاب ايده آلي نکنید.
-6 در انتخاب ھمسر از پدر و مادر و خويشاوندان خود نظرخواھي كنید ولي مواظب
باشید چون به علت عدم تخصص ممكن است نظر آنان تح ت تأثیر معیارھاي خاص
مناسب نباشد. حتماً با مشاور واجد شرايط مشورت كنید.
-7 براي شناخت ھمسر از ھر دو روش مستقیم و غیرمستقیم استفاده نمايید و حتماً
قبل از خواستگاري، به طور مستقیم، از طريق م شاھده گفت و شنود، از او شناخت پیدا
كنید.
معیار اصولي و متناسب براي ازدواج
(کدام معیار براي انتخاب ھمسر مناسب تر است )
ضرورت چند نکته :
خانواده ھر دو نفراز نظر فرھنگي و سنت ھاي رايج نزديك به ھم باشند.
تا سر حد امكان، تمكن مالي دو خانواده متناسب با يكديگر باشد.
اگر ھر دو نفر اھل يك شھر نیستند حداقل در ساير زمینه ھا و آداب و رسوم نزديك به
ھم باشند.
ديدگاه ھاي دو خانواده از نظر مذھبي – سیاسي – اجتماعي و معاشرت نزديك به ھم
باشند.
در خانواده دو طرف پدرسالاري يا مادرسالاري به صورت مطلق وجود نداشته باشد.
تناسب جسمي – شكل – قیافه و اندام ھر دو نفر به ھم نزديك باشد تا حدي كه تفاوت
ھاي موجود خیلي چشمگیر نباشد.
.« به ھم بیايند » از نظر سن و سال متناسب باشند و به اصطلاع عامه
از نظر میزان تحصیلات، اختلاف فاحش نداشته باشند.
در انتخاب محل سكونت يا محل كار اختلاف سلیقه نداشته باشند.
از نظر طرز تفكر و انديشه اجتماعي به ھم نزديك باشند.
ديدگاھشان نسبت به زندگي يكسان باشد.
تفاوت ھاي شخصیتي و خصوصیت ھاي رفتاري فاحشي نداشته باشند.
تا آنجا كه مقدور است بھره ھوشي آنھا نزديك به ھم باشد.
داراي ديدگاه ھاي سیاسي گرايش ھاي اعتقادي و افق ھاي فكري نزديك به ھم
باشند.
ھر دو نفر استقلال رأي داشته باشند؛ يعني شخصاً در امو ر زندگي تصمیم بگیرند نه با
دھن بیني و تقلید از ديگران.
از نظر تفكرات مذھبي در دو قطب مخالف ھم نباشند كه اين مورد بسیار مسئله ساز
است.
داشتن اختلافاتي در موارد اشاره شده گرچه زندگي را سخت مي كند و امكان تفاھم را
به حداقل مي رساند ولي به شرطي كه طرفین اھل ت غییر، رشد، تكامل و پیشرفت
باشند، ھمزيستي را غیر ممكن نمي سازد.
كساني كه در زندگاني خويش درجا مي زنند و به فكر
پیشرفت نبوده و اھل تغییر و تحول نیستند بايد سعي كنند
گرد ھمسري كه با او اختلافات طبقاتي و فرھنگي زيادي
دارند نگردن د. آموخته ھاي طول زندگي را مي ت وان تغییر داد
زيرا ھمه آنھا اكتسابي ھستند و كافي است غلط بودنش
به فرد ثابت شود تا میل به تغییر آنھا فزوني يابد ولي عوامل
روان شناختي و ساختاري شخصیت افراد را به سختي مي
توان تغییر داد.
تغییر اين گونه عوامل و مواردي كه در شخصیت آدمھاست در صورتي حاصل مي شود
كه ھر دو طرف قبول كنند وجود تفاوت ھاي فاحش مسئله ساز است، پس شخص بايد
تغییر كند.
اين تغییرات نیاز به طول زمان، آموزش علمي، خواستن و به كاربردن تمرينات لازم دار د.
كافي نیست؛ گذشت آگاھانه در زندگي و پاكسازي ذھن از تعصبات، « خواست ن » تنھا
نقش اساسي در تفاھم و سازندگي دارد.
اين ھمه تلاش زماني ثمربخش است كه عشق و علاقه در میان باش د. عشق و علاقه
زمینه ساز گذشت مي شود و نقش مؤثري در م یل به تغییر آدمي بازي مي كنن د. اگر
اينھا نباشند ھیچ كس براي ھدفي اين چنین سخت تلاش نمي كند و اگر مھر و محبت
باشد و سازندگي ھم در پي آن بیايد، آن وقت زندگي معناي واقعي اش را پیدا مي كند
و اين مھم نیز میسر نیست مگر به لطف فداكاري ھر دو طرف؛ كه تغییر در يك طر ف
ھرگز كافي نبوده و نیست .
روش ھاي مطالعه براي انتخاب ھمسر
روش ھاي مطالعه براي انتخاب ھمسر به دو گروه تقسیم شده است :
الف : روش ھاي غیرمستقیم
در ابتدا براي شناخت فرد مورد نظر بايد از افرادي كه با وي در تماس ھستند اطلاعات
لازم كسب شود .
منابع كسب اطلاع به روش غیرمستقیم عبارت اند از:
-1 ھمسايگان
-2 خويشاوندان و دوستان خانواده
-3 ھمكاران پدر و مادر و ساير اقوام
-4 محل تحصیل و شغل
-5 ھمكلاس ھا و…
معمولاً كسي كه مي خواھد ازدواج كند بايد در اطراف و جوانب به تفحص و جستجو
بپردازد و درباره خانواده و ھمكاران، ھمكلاسي ھا و دوستان فرد تحقیق و بررسي كند و
از بین افراد ذي صلاح براي تكمیل اطلاعات خود اقدام كند.
براي انتخاب بايد در زمینه ھاي اجتماعي – فرھنگي – تحصیلات – وضعیت مالي –
اخلا ق و س ن و شغل اطلاعات لازم كسب شود و فرد از نظر تطبیق وضعیت طرف مقابل
با شرايط خودش بررسي ھاي كافي به عمل آورد.
ب : روش ھاي مستقیم
دين اسلام بررسي ھاي مستقیم زن و مرد را در صورتي كه قصد ازدواج داش ته باشند
وقتي خداوند خواستگاري » : مجاز دانسته اس ت. پیغمبر اكرم (ص): در حديثي فرموده ان د
.« زني را به دل كسي انداخته باشد مانعي نیست كه او را بنگرد
با توجه به مطالب فوق مطالعه حضوري از نظر ديدن و كسب اطلاعات قبل از ازدواج (اگر
ھدف ازدواج باشد، نه كسب لذت) مانعي ندارد.
منابع
- مشاوره ازدواج و خانواده، تألیف سید مھدي حسیني
- جوانان و ازدواج (روان شناسي رفتار زوج ھاي جوان)، تألیف ا. كیھان نیا
- زناشويي راز خوشبختي، تألیف دكتر كاظمي خلخالي
(W)

...! (برداشت آزاد)
     
  
زن

 
اگر شناسنامه تان را ورق بزنید چھار واقعه زندگي در آن آمده اس ت: تولد، ازدواج، طلاق
و فوت؛ كه فقط در ازدواج و طلاق مختاريد، بنابراين ازدواج را نبايد سرسري گرفت بلكه
بايد با مطالعه و براساس معیارھاي حقیقي ھمسر را انتخاب كر د. قبل ازدواج حتماً با يك
متخصص يا يك مشاور خِبره در امور خانواده و برخوردار از اطلاعات امروزي مشاوره كنید.
در ھمه جا « علاقه بعداً پیدا مي شو د » ،« به ھم عادت مي كنی د » اين كه مي گويند
پیدا مي شود كه پايه و اساس ازدواج بر معیارھاي « بعداً » صحیح نیس ت. زماني علاقه
،«! دعواھاي پدر و مادرم مرا خسته كرده بود » عقلاني استوار شده باش د. با عنوان ھاي
و ... تن به ازدواج تحمیلي و « ھمه دوستانم ازدواج كرده ان د » ،« در تنگناي مالي بود م »
ناخواسته ندھی د. اگر از دعواھاي والدينتان خسته شده ايد دنبال فكر و چاره اساسي
باشید، براي فرار از محیط پر آشوب خانه ازدواج نكنید كه ممكن است شما ھم به ھمین
مص یبت دچار شوي د! براساس نیازھاي اقتصادي ازدواج نكنید اگر مھر و محبت كه پايه و
اساس يك زندگي مشترك است وجود نداشته باشد ھمه چیز براساس تصادف و شانس
پیش مي رود، شايد تصادفاً خوب پیش رود و شايد ھم برعكس؛ و به علت اين كه
دوستانتان ازدواج كرده اند تن به ازدواج نا خواسته ندھی د. نبايد بدون جھت اعتماد به
نفستان را از دست دھید و نگران شويد كه مبادا كسي به سراغتان نیايد.
در ازدواج علاوه بر ھمسر، شناخت بستگان و خويشاوندان
وي نیز ضرورت دارد بنابراين وضعیت دوستان و اقوام بخصوص
بستگان نزديك در ھمسر گزيني نبايد ناديده گرفته شود.
توصیه مشاوران به مراجعان
-1 در انتخاب ھمسر عجله و شتاب نكنید. اين امر را با بررسي و تحقیق انجام دھید.
-2 در ھمسر گزيني وسواس به خرج ندھید؛ سعي كنید با ديده اغماض عوامل مختلف
را بررسي و تصمیم گیري کنید.
-3 چنانچه پدر و مادر و خانواده ھاي وابسته، س ختگیري كنند براي متقاعد كردن آنھا از
مشاور خانواده کمک بگیريد.
-4 از ازدواج تحمیلي خودداري كنید.
-5 در انتخاب ھمسر پس از بررسي معیارھاي طرف مقابل، وضعیت خود را با وي
مقايسه كنید و در صورت ھماھنگي تصمیم گیري نمايی د. بدون توجه به شرايط خود
انتخاب ايده آلي نکنید.
-6 در انتخاب ھمسر از پدر و مادر و خويشاوندان خود نظرخواھي كنید ولي مواظب
باشید چون به علت عدم تخصص ممكن است نظر آنان تح ت تأثیر معیارھاي خاص
مناسب نباشد. حتماً با مشاور واجد شرايط مشورت كنید.
-7 براي شناخت ھمسر از ھر دو روش مستقیم و غیرمستقیم استفاده نمايید و حتماً
قبل از خواستگاري، به طور مستقیم، از طريق م شاھده گفت و شنود، از او شناخت پیدا
كنید.
معیار اصولي و متناسب براي ازدواج
(کدام معیار براي انتخاب ھمسر مناسب تر است )
ضرورت چند نکته :
خانواده ھر دو نفراز نظر فرھنگي و سنت ھاي رايج نزديك به ھم باشند.
تا سر حد امكان، تمكن مالي دو خانواده متناسب با يكديگر باشد.
اگر ھر دو نفر اھل يك شھر نیستند حداقل در ساير زمینه ھا و آداب و رسوم نزديك به
ھم باشند.
ديدگاه ھاي دو خانواده از نظر مذھبي – سیاسي – اجتماعي و معاشرت نزديك به ھم
باشند.
در خانواده دو طرف پدرسالاري يا مادرسالاري به صورت مطلق وجود نداشته باشد.
تناسب جسمي – شكل – قیافه و اندام ھر دو نفر به ھم نزديك باشد تا حدي كه تفاوت
ھاي موجود خیلي چشمگیر نباشد.
.« به ھم بیايند » از نظر سن و سال متناسب باشند و به اصطلاع عامه
از نظر میزان تحصیلات، اختلاف فاحش نداشته باشند.
در انتخاب محل سكونت يا محل كار اختلاف سلیقه نداشته باشند.
از نظر طرز تفكر و انديشه اجتماعي به ھم نزديك باشند.
ديدگاھشان نسبت به زندگي يكسان باشد.
تفاوت ھاي شخصیتي و خصوصیت ھاي رفتاري فاحشي نداشته باشند.
تا آنجا كه مقدور است بھره ھوشي آنھا نزديك به ھم باشد.
داراي ديدگاه ھاي سیاسي گرايش ھاي اعتقادي و افق ھاي فكري نزديك به ھم
باشند.
ھر دو نفر استقلال رأي داشته باشند؛ يعني شخصاً در امو ر زندگي تصمیم بگیرند نه با
دھن بیني و تقلید از ديگران.
از نظر تفكرات مذھبي در دو قطب مخالف ھم نباشند كه اين مورد بسیار مسئله ساز
است.
داشتن اختلافاتي در موارد اشاره شده گرچه زندگي را سخت مي كند و امكان تفاھم را
به حداقل مي رساند ولي به شرطي كه طرفین اھل ت غییر، رشد، تكامل و پیشرفت
باشند، ھمزيستي را غیر ممكن نمي سازد.
كساني كه در زندگاني خويش درجا مي زنند و به فكر
پیشرفت نبوده و اھل تغییر و تحول نیستند بايد سعي كنند
گرد ھمسري كه با او اختلافات طبقاتي و فرھنگي زيادي
دارند نگردن د. آموخته ھاي طول زندگي را مي ت وان تغییر داد
زيرا ھمه آنھا اكتسابي ھستند و كافي است غلط بودنش
به فرد ثابت شود تا میل به تغییر آنھا فزوني يابد ولي عوامل
روان شناختي و ساختاري شخصیت افراد را به سختي مي
توان تغییر داد.
تغییر اين گونه عوامل و مواردي كه در شخصیت آدمھاست در صورتي حاصل مي شود
كه ھر دو طرف قبول كنند وجود تفاوت ھاي فاحش مسئله ساز است، پس شخص بايد
تغییر كند.
اين تغییرات نیاز به طول زمان، آموزش علمي، خواستن و به كاربردن تمرينات لازم دار د.
كافي نیست؛ گذشت آگاھانه در زندگي و پاكسازي ذھن از تعصبات، « خواست ن » تنھا
نقش اساسي در تفاھم و سازندگي دارد.
اين ھمه تلاش زماني ثمربخش است كه عشق و علاقه در میان باش د. عشق و علاقه
زمینه ساز گذشت مي شود و نقش مؤثري در م یل به تغییر آدمي بازي مي كنن د. اگر
اينھا نباشند ھیچ كس براي ھدفي اين چنین سخت تلاش نمي كند و اگر مھر و محبت
باشد و سازندگي ھم در پي آن بیايد، آن وقت زندگي معناي واقعي اش را پیدا مي كند
و اين مھم نیز میسر نیست مگر به لطف فداكاري ھر دو طرف؛ كه تغییر در يك طر ف
ھرگز كافي نبوده و نیست .
روش ھاي مطالعه براي انتخاب ھمسر
روش ھاي مطالعه براي انتخاب ھمسر به دو گروه تقسیم شده است :
الف : روش ھاي غیرمستقیم
در ابتدا براي شناخت فرد مورد نظر بايد از افرادي كه با وي در تماس ھستند اطلاعات
لازم كسب شود .
منابع كسب اطلاع به روش غیرمستقیم عبارت اند از:
-1 ھمسايگان
-2 خويشاوندان و دوستان خانواده
-3 ھمكاران پدر و مادر و ساير اقوام
-4 محل تحصیل و شغل
-5 ھمكلاس ھا و…
معمولاً كسي كه مي خواھد ازدواج كند بايد در اطراف و جوانب به تفحص و جستجو
بپردازد و درباره خانواده و ھمكاران، ھمكلاسي ھا و دوستان فرد تحقیق و بررسي كند و
از بین افراد ذي صلاح براي تكمیل اطلاعات خود اقدام كند.
براي انتخاب بايد در زمینه ھاي اجتماعي – فرھنگي – تحصیلات – وضعیت مالي –
اخلا ق و س ن و شغل اطلاعات لازم كسب شود و فرد از نظر تطبیق وضعیت طرف مقابل
با شرايط خودش بررسي ھاي كافي به عمل آورد.
ب : روش ھاي مستقیم
دين اسلام بررسي ھاي مستقیم زن و مرد را در صورتي كه قصد ازدواج داش ته باشند
وقتي خداوند خواستگاري » : مجاز دانسته اس ت. پیغمبر اكرم (ص): در حديثي فرموده ان د
.« زني را به دل كسي انداخته باشد مانعي نیست كه او را بنگرد
با توجه به مطالب فوق مطالعه حضوري از نظر ديدن و كسب اطلاعات قبل از ازدواج (اگر
ھدف ازدواج باشد، نه كسب لذت) مانعي ندارد.
منابع
- مشاوره ازدواج و خانواده، تألیف سید مھدي حسیني
- جوانان و ازدواج (روان شناسي رفتار زوج ھاي جوان)، تألیف ا. كیھان نیا
- زناشويي راز خوشبختي، تألیف دكتر كاظمي خلخالي
(W)

...! (برداشت آزاد)
     
  
زن

 
اینا که گذاشتم نمیدونم به دردتون بخوره یا نه ولی اگه نظر بدید و بخواین کاملش میکنم
(W)

...! (برداشت آزاد)
     
  
زن

 
قبل از ازدواج در مورد ماديات ھم صحبت كنید
يکي از عوامل اصلي سوء تفاھم ھاي زوج ھاس ت. « پول » پژوھش ھا نشان مي دھد
اگر با صداقت و صراحت قبل از ازدواج در مورد مس ائل مالي صحبت كنید، ازدواج با دوامي
خواھید داشت.
پول تعیین كننده ثروت اس ت. اما در ايجاد مساوات، امنیت،
عشق، قدرت و آزادي زوج ھا نقش دار د. احساس شما
نسبت به پول به مراتب مھمتر از میزان دارايي تان است.
پرسش ھاي مشكل ؛ 100 سؤال مھمي كه از نامزدتان مي » سوزان بايردر نويسنده
مي گوي د: ازدواج امیدھا، آرزوھا و ترس ھاي مالي خاص خود را به ھمراه « توانید بپرسی د
دارد. بسیار مھم است كه تصوير روشني از توقعات، انتظارات و خواسته ھاي خود داشته
باشی د. با نامزدتان در مورد مسائل مالي صحبت كنی د. نظر او را نسبت به نحوه اداره
مسا ئل مالي بپرسی د. ھر چه اطلاعات كامل تري از او و انتظارات خود داشته باشید،
بھتر مي توانید تصمیم گیري كنید.
نظر او را نسبت به بیمه درماني، بیمه عمر، صرفه جويي در محدوديت ھاي مالي
موجود، محل اقامت، ھزينه رھن، اجاره و وام، و ھزينه ادامه تحصیل بپرسید.
ادامه تحص یل مستلزم فداكاري ھمسران اس ت. زيرا بايد مخارج اضافي را براي تحصیل
شما اختصاص دا د. از طرفي در صورت ادامه تحصیل، شايد فرصت كافي براي كار كردن
نداشته باشید.
طرح چنین مسائلي بسیار مشكل اس ت. ولي باعث مي شود حالا و پس از ازدواج
خیالتان راحت باشد و تصمیم گیري تان بر اساس واقعیات موجود باشد نه رؤياھا و آرمان
ھ ا. اگر فرھنگ خانواده تان اجازه نمي دھد خودتان اين مسائل را مطرح كنید، از والدين
بخواھید آنھا را بپرسند.
پرسش ھاي زير به شما كمك مي كند تا تصوير روشن تري از وضعیت مالي
آينده داشته باشید:
- 1 درآمد ماھانه خواستگارتان چقدر است؟
- 2 آيا كار كردن ھر دوي شما لازم است؟
- 3 اگر خانم كار نكند، آيا ھمسر، خانه داري را باارزش مي داند؟
- 4 براي گذران زندگي چقدر درآمد كافي است؟
- 5 چگونه بايد خرج كرد؟ چه ھزينه ھايي در اولويت است؟
- 6 آيا با نحوه خرج كردن يكديگر توافق داريد؟ با چه مواردي موافق و با چه مواردي
مخالفید؟
- 7 اگر ھر دو كار مي كنید، پولتان را با ھم خرج مي كنید يا جداگانه؟
- 8 چه مبلغي (ھر دو) در بانك داريد؟
- 9 اگر خواستگارتان شغل آزاد دارد، چه مقدار از درآمدش را پس انداز يا سرمايه گذاري
مي كند و چه مقدار را خرج مي كند؟
- 10 چه كسي مسئولیت برنامه ريزي مالي را در درازمدت برعھده مي گیرد؟
- 11 براي داشتن احساس امنیت، چه مقدار پول كافي است؟
- 12 چند درصد از درآمد را پس انداز مي كنید؟ آيا نامزدتان با پس انداز در بانك موافق
است؟
- 13 چه كسي حساب دخل و خرج را دارد؟ چه كسي قبوض آب، برق، تلفن و گاز را
مي پردازد؟
- 14 در صورت بیمه نبودن نامزدتان، آيا با بیمه اختیاري (خويش فرم ا) ھر دو شما موافق
است؟
- 15 آيا نامزدتان بايد خرج والدينش را بدھد؟ در صورت پاسخ مثبت ماھانه چقدر از
درآمدش را به اين کار اختصاص مي دھد؟
- 16 اگر خداي نخو استه ازدواج تان به طلاق منجر شود آيا مي تواند مھريه را پرداخت
كند؟
- 17 آيا او با خريد وسايل اضافي براي منزل يا كادو براي دوست موافق است؟
- 18 آيا نامزدتان مي پذيرد كه دارايي قبل از ازدواج مثلاً زمین، خانه و ماشین به اسم
خودتان باشد؟
- 19 آيا خواستگارتان ب دھي ندارد و ورشكست نشده است؟ در صورتي كه بدھي دارد تا
چه مدت پس از ازدواج چه مبلغي بايد پرداخت كند؟
- 20 آيا مي توانید حساب جداگانه اي براي ھزينه ھاي منزل داشته باشید؟ يا ھر
كسي بخشي از درآمد خود را براي آن اختصاص دھد؟
- 21 آيا موافقید كه حساب پس انداز جداگانه اي داشته باشید؟
- 22 اگر پس از ازدواج با پول كار ھر دو شما خانه يا ماشین خريداري شود، آيا موافقید
كه سند آن به نام ھر دو باشد؟
- 23 اگر پس از ازدواج با بحران مالي يا ورشكستگي روبه رو شويد چه مي كنید؟
-24 آيا موافقید مبلغي را براي موارد غیره منتظره نظ یر ھزينه عمل جراحي يا بیمارستان
پس انداز كنید؟
(W)

...! (برداشت آزاد)
     
  
زن

 
زن بزرگتر از شوھر عیبي دارد؟
نگاھي به چرايي کوچکتر بودن زنان از شوھران
زماني که علم جامعه شناسي آشکارا اع لام مي کند ازدواج در زمره پیچیده ترين روابط
انساني است، شايد بتوان تأمل زيادي در اين خصوص داشت و از زواياي مختلف آن را
مورد بررسي قرار داد، زيرا بسیار شنیده شده که ازدواج، مظھر برخورد فرھنگ و طبیعت
اس ت. به اين صورت که جامعه مي کوشد طبیعت را مھار کند و آن ر ا به فرھنگ تبديل
نمايد و به دلیل ھمین ويژگي ھاست که بیان مي شود میثاق زناشويي با توجه به زمان
و شرايط دوران خودش، دچار دگرگوني ھا و تغییراتي شده ، ولي نفس آن از قديم الايام
يکي بوده است.
ازدواج ابعاد گوناگوني دارد و انتخاب ھمس ر نیز گزينه ھاي متفاوتي دارد که جداي از
يکي از ويژگي ھايي است که مورد « سن »... نزديکي فرھنگ ھ ا، جغرافیا، تحصیلات و
توجه بوده و تفاوت سني در ھمه اعصار به گونه اي بوده که نشان مي دھد در تفاوت
سني زوجی ن، مرد چند سالي بزرگتر از زن بوده اس ت. به طوري که در ايران پديده
گزينش ھمسر، پراکندگي خاصي داشته است؛ از اين رو تفاوت سن زوجین در ايران
امري طبیعي به نظر مي رسد و میزان اين تفاوت، تا آنجا مورد توجه قرار مي گیرد که در
بیشتر موارد میان 4 تا 12 سال است.
اما بسیاري از جامعه شناسان معتقدند در يک جامعه صنعتي يا رو به صنعتي شدن و
پويا، معیارھا نیز در حال تغییر و دگرگوني اس ت. چه بسا ھنوز وجود داشته باشند افرادي
که به تفاوت سني میان زوجین با تأکید بزرگتر بودن مرد از زن صحه بگذارند، اما در جامعه
اي که زنان دست به فعالیت ھاي اجتماعي، فرھنگي، ھنري و حتي مطالعاتي و
سیاسي مي زنند، از نظر تحصیلات ارتقاء پیدا مي کنند و جايگاه ھا، موقعیت ھايي برتر
و يا ھمسان مردان به دست مي آورند و ھمین باعث مي شود مقوله سن در ازدواج آنان
نیز دچار تغییر شو د. مثلاً در جامعه امروز، بسیار ديده شده زناني که از ھمسران خود
بزرگتر ھستن د. با اين حساب مي توان گفت که نظريه ھمسر گزيني با توجه به شرايط
خاص ھر جامعه مي تواند تغییر يابد و در نھايت موجب طرح اين پرسش مي شود که آيا
بزرگتر بودن زنان از شوھرانشان موجب بروز مشکلاتي مي شود؟
پاسخ ھاي مختلفي شامل اين پرسش مي شود؛ پاسخ ھاي مخالف و موافقي که
بحث بر سر ھر کدام مي تواند نظر عده اي خاص را پاسخگو باشد.
به نظر من » : دکتر امان قرايي مقدم، محقق و استاد دانشگاه در اين خصوص مي گوي د
اين تفاوت سني، منفي است زيرا با تحقیقاتي که روي 2 ھزار و 167 پرونده طلاق انجام
داده ايم، به اين نتیجه رسیده ايم که يکي از مھمترين دلايل طلاق در میان زوجین، بروز
ھمین تفاوت سني اس ت. يعني بزرگتر بودن زن از مرد، زيرا اين پديده چه از نظر فرھنگي
و چه از نظر اجتماعي در جامعه ما پذيرفته شده نیست.
فرھنگ سنتي ايران مي گويد بزرگتر بودن مرد در ازدواج يک ارزش است و حتي در
محافل و مناطق روستايي ھم، شعرھايي در اين خصوص سروده اند، بنابراين اينگونه به
نظر مي رسد که اگر اين ازدواج ھا محکم نباشد، در مدت کوتاھي با شکست مواجه
«. مي شود
جامعه شناسان دلايل گوناگوني را در اين خصوص برمي شمارن د. آنان معتقدند رشد
علمي و فرھنگي زنان و به دست گرفتن بازار کار و کسب و ديگر موفقیت ھاي اجتماعي
در رشد آنان نقش داشته ا ست؛ اما از سوي ديگر، افزايش سن ازدواج و بعد اقتصادي، از
مھمترين عوامل چنین پیوندھاي زناشويي است.
دوستي داشتم که ھمیشه مي گفت من با يک زن » : حمید اکبر ي- کارمند، مي گوي د
پولدار ازدواج مي کن م. چند سالي از او خبر نداشتم تا اين که ھفته پیش او را ديد م.
سوار خود ر وي آخرين مدل شده بود و از ظاھرش مشخص بود که وضع مالي خوبي دار د.
برايم تعريف کرد که با خانمي 9 سال بزرگتر از خودش ازدواج کرده و از زندگي اش ھم
راضي است و به ھر چه مي خواسته، رسیده اس ت. خوشحال شدم ولي نتوانستم باور
«. کنم، چون آن دوست خیلي شاد و سر حال سابق نبود
ازدواج زن با مردي که از خودش کوچکتر است، از ديد جامعه شناسان غیر از بُعد
اقتصادي، به مسائل عاطفي و احساسي منوط اس ت. مثلاً دکتر قرايي مقدم در اين
خام بودن جوانان و تحت تأثیر احساسات قرار گرفتن، يکي ديگر از » : خصوص مي گوي د
دلايلي است که موجب چنین ازدواج ھايي مي شود، زيرا بايد در نظر داشت برخي
جوانان با توجه به بالا بودن درايتي که زن در برخي موارد دارد، ممکن است تحت تأثیر
قرار بگیرن د. بخصوص که در يک سن خاص زن خیلي بھتر مي تواند مرد را رام کن د. اگر آن
زن از موقعیت اجتماعي و اقتصادي خوبي ھم برخوردار باشد که اين کار آسان تر انجام
مي گیرد، زيرا پسراني که حداقل لوازم زندگي را دارند براي فرار از به دست آوردن اين
«. امکانات، ترجیح مي دھند چنین ازدواج ھايي داشته باشند
اين در حالي است که دکتر نويد ايرانپور، پژوھشگر مسائل خانواده در يک طبقه بندي به
چرايي و چگونگي اين ازدواج ھا اشاره مي کن د. وي معتقد است اين ازدواج ھا را
مي توان در 3 طبقه مجزا قرار داد:
ال ف- آن دسته از ازدواج ھايي است که بنابر اجبار صورت گرفته و خانواده با انتخاب
دختري بزرگتر از پسر بنابر از شرايط خاصي، پسر را به ازدواج مجبور مي کنند.
ب- ازدواج ھايي که بر پايه عشق و علاقه دو طرف بنا نھاده شدند.
ج- ازدواج ھايي که بُعد اقتصادي دارند.
با توجه به » : وي در ادامه سخنانش نتايج چنین ازدواج ھايي را اين گونه بیان مي کن د
نوع چگونگي ازدواج، مسلماً رفتارھاي متفاوتي نیز بروز پیدا مي کن د. در ازدواجي که مرد
بر پايه ع شق و يا ثروت خود را راضي کرده است که با زني بزرگتر از خود ازدواج کند دو
حالت پیش مي آي د: يا زن حاکم خانواده مي شود و يا اين مرد است که از قدرت برخوردار
اس ت. زيرا مردي که با توجه به شرايط اقتصادي زن ازدواج کرده است، برنامه ريزي مي
کند که چگونه از آن استفاده کند. در چنین شرايطي معمولاً جوان بودن خود را بھانه اي
«. براي اخاذي قرار مي دھد و زن نیز کوتاه مي آيد
غیر از اين، ازدواجي که بر پايه زور و اجبار است در نوع خود بدترين واکنش را داراست،
زيرا زن و مرد بیشترين تنش ھا را در خود خواھند داش ت. در چنین خانواده ھايي
بیشترين تنش بر سر اين موضوع است که چه کسي قدرت را در دست بگیرد، مرد يا
زن؟ مرد به دلیل نگرش سنتي مي خواھد مردانگي نشان دھد و حاکم خانه باشد و زن
به علت بزرگتر بودن نمي تواند اين نکته را تحمل کند و تنش بر سر قدرت، مي تواند نھاد
خانواده را دچار مشکل کند.
با مدير عامل شرکت کامپیوتري که در آن مشغول به کار بودم، ازدواج » : دوست مي گف ت
کرد م. او 7 سال از من بزرگتر است و ما 5 سالي است که زندگي مشترکي داري م.
راضي ام اما گاھي اوقات احساس مي کنم ھمانند يک مھره ھستم و ھیچ اراده اي از
«. خود ندارم. تنھا اين مورد است که ناراحتم مي کند
در حالي که عده اي از کارشناسان با اين کار مخالف ھستند، گروھي ديگر توافق دارند
که نمي توان يک حکم کلي براي چنین مسئله اي در جامعه ايران صادر کرد، زيرا ھنوز
تعريف مشخص و دقیقي از وظايف زن و مرد نسبت به ھم تبیین نشده و يا اگر شده
کمتر عملي مي شو د و به ھمین دلیل است که اختلاف ھا روز به روز بیشتر مي شود؛
بنابراين در حالي که در زندگي ھاي عادي زناشويي تنش ھايي را شاھد ھستیم،
طبیعي است میان خانواده اي که زن چند سالي ھم از شوھرش بزرگتر است، شاھد
حرف ھا و حديث ھايي ھم باشی م. به طور مثال به مرد مي گويند ھیچ کس را به او
نمي دادند و آمد اين زن را گرفت و يا اين زن سنش بالا رفته بود و مجبور شد با کوچکتر
از خودش ازدواج کند، که تمامي اين حرف ھا در کنار مشکلات ديگر مي تواند آسیب
پذيري خانواده را افزايش دھ د. عده اي از روان شناسان اجتماعي با نگاھي از بعد روان
شناسانه و روان شناختي نیز سعي بر تحلیل اين دسته از ازدواج ھا دارند.
آنان معتقدند از نظر روان شناسي زن ھا زودتر از مردھا نسبت به مسائل زندگي عاقل
تر مي شوند و درکشان از مسائل درون خانواده و زندگي عمیق تر است؛ بنابراين
مسئولیت پذيرند و يا بیشتر در اين زمینه ھا فک ر مي کنن د. حال اگر زني چند سالي
بزرگتر باشد، به طور ناخودآگاه انتظار دارد که مرد ھم ھمانند او فکر کند و مسائل را
بسنجد، براي ھمین زماني که انتظارش برآورده نمي شود، اين تصور تداعي مي شود
که مرد نسبت به خانه و خانواده بي مسئولیت است و در نھايت تنش فضاي خانو اده را
پر مي کن د. از سوي ديگر، مردي که با زن بزرگتر از خودش ازدواج مي کند، ممکن است
پس از چند سال زندگي، با فرسوده شدن جسم زن، احساس ضرر کند و احتمالاً به فکر
جدايي و يا ازدواج دوم بیفتد و...
پس از 15 سال زندگي، شوھرم به من مي گويد تو پیر ھس تي. من » : خانمي مي گف ت
6 سال جوان تر از تو ھست م. مي گويد اگر به خاطر ثروت و موقعیت تو نبود، با تو ازدواج
نمي کرد م. خیلي غصه دار شد م. من با عشق جلو رفتم و او با پو ل. حالا که به آن
چیزھايي که مي خواسته، رسیده، به من مي گويد تو پیر ھست ي. پس از 15 سال
«. زندگي اين حرف ھا دلم را آتش مي زند
دکتر ايرانپور به نوع تفاوت در اختلافات سني نیز اشاره مي کن د. به اين معني که اگر
تفاوت سني میان زن و مرد 3 تا 4 سال باشد، از يک حد معمولي برخوردار است. در اين
شرايط زني که 3 يا 4 سال بزرگتر از شوھرش است، معمولاً در برابر موضع مرد کوتاه
مي آيد و مي کوشد مطیع باش د. در صورتي که ھر چه اين تفاوت سني افزايش يابد،
حس مادري، خواھر گونه و يا سرپرست در زن بیشتر مي شو د. مثلاً زني که 15 سال و
يا بیشتر از ھمسرش بزرگتر است، ھمواره ھمانند مادر يا خواھر بزرگتر با شوھرش
برخورد مي کند.
با ک سي ازدواج کردم که 10 سال از من کوچکتر است. ھمه » : خانم کارمندي مي گف ت
مي گويند جاي پسرت است و به او ھم مي گويند که با مادرت ازدواج کرده ا ي. شايد
حق دارن د. ولي ما با ھم خوشبخت ھستیم و 7 سال است که زندگي مي کنی م. تمام
خرج تحصیلش را خودم دادم و براي دکترا گرفتن فرستادمش خارج از کشو ر. مي گفتند
اين کار را نکن مي رود و ديگر بر نمي گردد؛ ولي ھمسرم رفت دکترايش را گرفت و
برگشت و با ھم زندگي مي کنی م. الان حرف ھاي مردم کمتر شده؛ ولي ھنوز وقتي ما
تمام اين مسائل زماني کنار ھم جمع شده، «. دو تا را با ھم مي بینند تعجب مي کنن د
باعث مي شوند کارشنا سان نظرات مختلفي را ارائه دھند؛ ھر چند اين نظرات در آخر به
نقطه اي مخالف ختم مي شود و گويي ھنوز عُرف جامعه و مردم آن را قبول ندارند.
شايد چنین ازدواج ھايي نکات مثبتي ھم » : دکتر قرايي مقدم در اين خصوص مي گوي د
داشته باشد مثل اداره زندگي از سوي زني آگاه و مدير ه. ولي کنار اين نکات مثبت، اين
نکات منفي است که خود نمايي مي کند زيرا اگر خود فرد پذيراي شرايطش باشد، تا
اندازه اي مي تواند نگاه جامعه و مردم را تحمل کند و تأثیرات منفي اين برخوردھا
در ھر حال، با نگاھي مي توان خا نواده «. ھمیشه در زندگي خانوادگي آنان بروز مي ياب د
ھايي را يافت که با بزرگتر بودن زنان از شوھرانشان، زندگي ھايي شاد و زيبا دارند.
روزي که مثل ھمیشه مشغول چک کردن » : آقاي که کارمند فرودگاه است مي گوي د
يکي بودن شناسنامه ھا با ھويت مسافر بودم، ديدم زن و مرد مو سپیدي شناسنامه
ھايشان را دادن د. مرد 5 سال ک وچکتر از زن بو د. با خنده گفت م: پدر جان خانمت که 5
سال بزرگتر اس ت. پیرمرد لبخندي زد و گف ت: مگر چه عیبي دارد، عوضش خانمم ھنوز
«!؟ شاداب تر و جوان تر از من مانده، مگر
(W)

...! (برداشت آزاد)
     
  
زن

 
شاداب تر و جوان تر از من مانده، مگر نه
از ديد خود آنھا چیست؟ « موانع ازدواج دختران و پسران
از « بیكاري » پس از ،« نداشتن ثبات شغل ي » مطالعات ملي نشان مي دھد در حالي كه
آزاد نبودن در انتخاب » ، مشكلات و موانع اصلي ازدواج پسران از منظر كل جوانان است
پیدا نكردن فردي كه به عنوان ھمسر داراي خصوصیات دلخواه » پس از « ھمسر دلخوا ه
مھمترين مانع ازدواج دختران جوان به شمار مي رود. « باشد
را چھارمین مانع ازدواج براي دختران و « نبود حس مسئولیت پذيري در فر د » كل جوانان
پیدا نكردن فردي » براي پسران مي دانند و پس از آن پسران « نداشتن توان مالي كاف ي »
را داراي اھمیت دانسته اند. « كه به عنوان ھمسر داراي خصوصیات دلخواه باشد
به عنوان يكي از « عدم امكان تھیه مسكن مناس ب » پس از اين عامل در حالي كه
براي دختران از « بي برنامه بودن در زندگ ي » مشكلات پسران براي ازدواج است
مشكلات اصلي ازدواج مطرح مي شود.
براي دختران، بیش از « وجود م لاك ھاي سختگیرانه خانواده در ازدوا ج » ، به گزارش ايسنا
پسران تبديل به مشكل شده است؛ چرا كه اين عامل در رتبه ھفتم سلسله مراتب
موانع ازدواج دختران قرار داشته و براي پسران در اولويت شانزدھم قرار دارد.
شروط دست و پا گیر خانواده » در حالي كه از منظر پسران جوان كشور، براي پسران
براي دختر در « سختگیر بودن در انتخاب ھمس ر » در رتبه نھم موانع ازدواج قرار دارد « دختر
اين مرتبه قرار مي گیرد.
ناتواني » و « عدم بلوغ شخصیتي كافي در فرد » ، « نقص جسماني » گفتني است
در میان دختران در اين سلسله مراتب داراي رتبه « والدين در راھنمايي براي ازدواج
بالاتري است.
براي پسران به عنوان مانع « نداشتن كارت پايان خدمت وظیفه يا معافی ت » در حالي كه
ناتواني مال ي والدين در تدارك ازدواج » ازدواج مطرح است، دختران داراي مشكلي به نام
اولويت دادن به » ھستند؛ اين در شرايطي است كه با وجود مانعي به نام « براي فرز ندان
براي ازدواج دختران، پسران به ادامه تحصی ل به عنوان مانعي براي ازدواج « ادامه تحصی ل
نگاه نمي كنند.
« شروط دست و پاگیر خانواده دخت ر » به گزارش ايسنا اين تحقی ق بیانگر آن است كه
فراھم نبودن » براي پسران در مرتبه نھم مشكلات ازدواجشان قرار دارد، اما در مقابل
براي دختران مطرح مي شود. « جھیزيه
نوزدھمین مشكل پسران « فراھم نبودن وسايل زندگ ي » در حالي كه از سوي جوانان
را مشكل « محدود بودن دايره انتخاب ھمسر » براي ازدواج نام برده شد ه است، دختران
بلوغ » خود مي دانند. اين تحقیق نشان مي دھد كه دختران بیش از پسران به
براي ازدواج اھمیت مي دھند؛ چراكه نبود اين ويژگي در میان « شخصیتي كافي در فر د
موانع ازدواج دختران داراي جايگاه دھم و براي پسران داراي رتبه دوازدھم است.
ازدواج مھارت مي خواھد!
زندگي مشتر ك افقي است روشن و جلوه گاھي زيبا براي تولدي دوباره؛ مشروط بر آن
كه وجوه ضروري اين اشتراك، يعني توانايي ھا و مھارت ھاي خاص و سازنده، در تفكر،
بینش و عملكرد انسان رؤيت و ملاحظه شو د. زيرا اين مھارت ھا و توانايي ھاي انسان
است كه در وقت لزوم، به ياري او مي آيد تا مشكلات، اختلافات و نقاط ضعف و كاستي
ھاي زندگي مشتركش را برطرف نماي د. حال چنانچه زندگي مشتركي كه براساس
پیوندي مقدس از سوي زن و مرد، صورت پذيرفته، با عدم توا نايي ھا و مھارت ھاي ھر دو
نفر و يا حتي يكي از آنھا روبه رو شود، به طور مسلم، ادامه اين زندگي با تلخكامي،
ناراحتي و تنش و رنجش ھمراه خواھد ش د. بنابراين بايد در نظر داشته باشیم بقا و
تداوم و شیريني يك زندگي مشترك، ھمیشه در گرو توانايي ھا و مھارت ھاي خاصي
است كه در حقیقت تضمین كننده اي قابل اطمینان براي خوشبختي زوجین به حساب
مي آيند.
به ھمین لحاظ در نوشتاري كه پیش رو داريد سعي شده است تا به صورت
اجمال به راھكارھاي مھم و اساسي، پیرامون برخي از توا نايي ھا و مھارت
ھاي لازم براي ايجاد و برقراري يك زندگي مشترك ايده آل پرداخته شود.
مھارت در خودآگاھي
آگاھي از خود و خصوصیات مختلف خود، به انسان كمك مي كند با توانايي ھا
و ضعف ھا و ساير خصوصیات خود آشنا شود . ھمچنین در صورت برخورد با
طرف مقابل و تشكیل زندگي مشترك بھتر و عمیق تر با مسائل روبه رو شود .
اين خودآگاھي به شخص نشان مي دھد كه چگونه مي تواند احساسات خود
را بشناسد، از وجود آنھا آگاه شده و به وقت لزوم كنترلشان نمايد تا منجر به
ھیچگونه ناراحتي نگردد.
خودآگاھي، موجب شناخت نیاز افراد و يافتن راه مناسب براي مواجھه با آنھا
مي شود . ھمچنین اھداف زندگي را مشخص تر و واقع بینانه تر نشان مي
دھد و ارزش واقعي افراد و مسائل پیرامونشان را نمايان مي سازد .
خودآگاھي فرآيند سالم ھويت يابي را براي انسان سھل تر م ي نمايد، به
زندگي او آرامش مي دھد و احساس رضايت مندي اش را رونق مي بخشد.
تضمین كننده استحكام وجود فرد « خودآگاھ ي »
در ھنگام بزرگسالي است و باعث پرورش روابط
زن و شوھر در رويارويي با مشكلات و حل
مناسب آنھا مي شود.
خودآگاھي تضمین كننده استحكام وجود فرد در ھنگا م بزرگسالي است و
باعث پرورش روابط زن و شوھر در رويارويي با مشكلات و حل مناسب آنھا
مي شود.
شناخت و تنظیم احساسات، اھداف و برنامه « خودآگاھي » ، به جز موارد فوق
زندگي، تفريحات و سرگرمي ھا، توانايي ھا، ضعف ھا، ارزش ھا، مسئولیت
ھا، شناخت فرھنگ، مذھب، علائق، آرزوھا و استعدادھا را به دنبال دارد.
كشف و درك و شناخت مھارت ھا و توانايي ھاي خود، به اين دلیل مھم است
كه فرد قبل از ازدواجش بداند چه ھدفي دارد تا براي ازدواج خود براساس
ھدف اصلي زندگي اش، برنامه ريزي نمايد . مثلاً فردي كه ھدفش رسیدن به
درجات عالیه كمال و معنويات است، اگر با کسي ازدواج كند كه ھدفش
رسیدن به يك زندگي تجملي و سراسر ماديات است، به طور قطع پس از
ازدواج، دچار مشكلات فراواني در زندگي مشترك خواھد شد . امتیاز ديگري كه
مي توان براي خودآگاھي منظور نمود آن است كه موجبي قدرتمند براي
شناخت و تشخیص تفاوت ھاي بین خود و ديگران است . در اين میان بايد گفت
شناخت تفاوت ھاي میان زن و مرد، يكي از مھم ترين بخش ھاي مربوط به
مھارت خودآگاھي است.
(W)

...! (برداشت آزاد)
     
  
صفحه  صفحه 7 از 18:  « پیشین  1  ...  6  7  8  ...  17  18  پسین » 
خانه و خانواده

Marriage | ازدواج

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA