انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 15 از 43:  « پیشین  1  ...  14  15  16  ...  42  43  پسین »

مراحل رشد از جنینی تا بزرگسالی


زن

 
نکات مهم سرماخوردگی در کودکان

با شروع فصل سرما، شایع ترین بیماری یعنی سرماخوردگی در افرادی از هر خانواده بروز می کند.سرماخوردگی در کودکان اما نگرانی بیشتری به همراه دارد...

نکات مهم سرماخوردگی در کودکان

برای محدودکردن این عارضه، شایسته است به نکات زیر توجه بیشتری داشته باشیم. هرچند که عامل سرماخوردگی نوعی ویروس است اما عوامل دیگری نیز وجود دارند که باعث می شود افراد جامعه به ویژه کودکان به طور مکرر دچار این بیماری شوند. این عوامل عبارتند از:
۱) داشتن لوزه های بزرگ که باعث می شود بافت گلو در پذیرش انواع ویروس ها و باکتری ها مستعدتر شده و به طور مکرر کودک دچار سرماخوردگی شود.
اگر لوزه ها به حدی بزرگ باشند که برای کودکان مشکلات تنفسی و بلع غذا ایجاد کند یا دچار لوزه سوم یا آبسه ته حلق شده و به مصرف بیش از پنج بار آنتی بیوتیک فقط در یک فصل نیاز پیدا کند، باید جراحی شده وگرنه کودک به سرماخوردگی مکرر دچار می شود.
۲) برخی افراد به علت داشتن پولیپ در داخل بینی و سایر ناهنجاری های بینی وگونه دچار سینوزیت های مکرر می شوند و ترشحاتی که از خلف بینی وارد شده، شخص را به عفونت های سینوزیتی و آنژین چرکی و ریوی یا سرماخوردگی مکرر دچار می کند در این صورت باید انحراف پولیپ بینی را درمان کرد.
۳) پرهیز از مصرف میوه های نشسته و سبزیجات خام و اغذیه غیربهداشتی (لواشک، بستنی و آلوچه)،ادویه جات و بسیار مهم تر از آن دوری از افراد سرماخورده به ویژه در محیط های مدرسه، مهدکودک و دانشگاه که افراد بیشتر در معرض سرماخوردگی های مکرر قرار می گیرند. توصیه شده که در صورت تماس با افراد سرماخورده بینی و گلو را با آب نمک و سرم نرمان سالین شست وشو داده و مصرف بیشتر مایعات و سوپ و اغذیه و ویتامین ها را لحاظ کنند.
۴) رعایت فاصله از فرد سرماخورده به ویژه هنگام عطسه یا سرفه و جداکردن ظرف های غذای فرد بیمار هم می تواند در کاهش احتمال عفونت موثر باشد.
۵) از آنجا که کودکان در سنین قبل از مدرسه به طور متوسط چهار تا شش بار در سال مستعد سرماخوردگی اند باید مراقبت های بیشتری مبذول داشت.
۶) اگر علائم سرماخوردگی مانند تب، آبریزش و گرفتگی بینی، سرفه های خلط دار، گلو درد، تنگی نفس و بی حالی شدید سه روز بیشتر طول بکشد احتمالاً اضافه شدن بیماری عفونی باکتریایی به سرماخوردگی وجود دارد و باید به پزشک مراجعه شود
     
  
زن

 
دانستنی هایی در مورد یبوست کودکان

برخی از والدین فکر می‌کنند که شکم کودک‌شان باید هر روز کار کند، در صورتی که این تفکر چندان صحیح نیست...

دانستنی هایی در مورد یبوست کودکان

تعداد دفعاتدفع، به‌اندازه سهولت تخلیه آن اهمیت ندارد. به عبارت دیگر، در صورتی که فرزند شما به‌راحتی، مدفوعی نسبتا نرم را تخلیه می‌کند، دچار یبوست نیست؛ حتی اگر این دفع، هر چند روز یک‌بار اتفاق افتد.

افزایش یبوست در کودکان

برخی از والدین فکر می‌کنند که شکم کودک‌شان باید هر روز کار کند، در صورتی که این تفکر چندان صحیح نیست! تعداد دفعات دفع، به‌اندازه سهولت تخلیه آن اهمیت ندارد. به عبارت دیگر، در صورتی که فرزند شما به‌راحتی، مدفوعی نسبتا نرم را تخلیه می‌کند، دچار یبوست نیست؛ حتی اگر این دفع، هر چند روز یک‌بار اتفاق افتد.
به گفته متخصصان بیشترین علل ایجاد‌ بیماری یبوست، با شیوه زندگی مرتبط است و از نوع عملکردی است. یبوست عملکردی، یعنی یبوستی که به‌ علت مجموعه‌ای از عوامل رفتاری و رژیم غذایی و حتی روانی به‌وجود می‌آید. در این نوع یبوست که با وجود پیگیری‌ها و اقدامات پزشکی، دلیل خاصی مبنی بر نقص یا مشکلات جسمانی برای یبوست کودک یافت نمی‌شود، اما نگه داشتن مدفوع سبب ایجاد یبوست در کودک می‌شود. احتباس مدفوع، سبب باز‌جذب آب آن از روده و خشک‌تر شدن آن می‌شود و مشکل را شدیدتر می‌کند. اغلب اطفال، در دوره‌ای دچار یبوست می‌شوند ولی معمولا این دوره‌ها کوتاه‌مدت بوده و درمان‌های ساده و معمولی کفایت می‌کنند.

علایم یبوست

تغییر در عادات غذایی، مثلا تبدیل رژیم به سمت غذاهای افراد بالغ، مصرف مقادیر قابل توجه از شیر گاو خصوصا در اطفال زیر 2‌سال، همچنین عدم ‌مصرف مقادیر کافی مایعات، خصوصا آب در طول فعالیت‌های فیزیکی یا در مناطقی که هوا گرم است و نیز بی‌توجهی به نیاز بدن به اجابت مزاج مثلا در اثر بازیگوشی مفرط کودک و تنبلی تدریجی روده‌ها، تغییر محل زندگی یا مسافرت، به‌ هم‌خوردن نظم طبیعی و روزمره زندگی، شروع تحصیل، مصرف بسیاری از داروها و... از علل یبوست در کودکان است‌. یبوست می‌تواند باعث دردهای قولنجی (‌کرامپی‌) ناشی از عبور سخت مدفوع، باد کردن شکم و حتی تهوع شود، همچنین وجود رگه‌هایی از خون روشن در اثر ایجاد شقاق مقعدی‌(‌فیسورآنال‌) نیز از دیگر علایم یبوست به شمار می‌رود که اغلب با درمان مناسب، برطرف خواهد شد.
در برخی موارد، به دلایلی که بسیاری از آنها هنوز ناشناخته‌اند، یبوست کودک برطرف نشده و به گونه‌ای می‌شود که محتاج درمان خواهد بود؛ این حالت را یبوست مزمن می‌نامند. مشخص‌ترین علامت این حالت، دفع مشکل و دردناک مدفوع است. معمولا با عبور مدفوع این درد برطرف می‌شود، تا بار دیگر که مجددا نیاز به دفع باشد که این سیکل تکرار خواهد شد. شدت این دردها می‌تواند به حدی باشد که کودک را از انجام اجابت ‌مزاج تا مدت‌ها منصرف کند! از دیگر علل یبوست مزمن می‌توان به‌وجود شقاقی در اطراف مقعد‌(‌فیسور‌) اشاره کرد که باعث دردناکی حرکات روده‌ای می‌شود و طفل را از انجام اجابت مزاج بر حذر می‌دارد؛ این مسئله نسبتا شایع بوده و به مرور زمان با تشدید یبوست شدیدتر هم می‌شود.
ناخوشی‌های خفیف و گذرا با اختلال تغذیه‌ای، تب و کاهش یا از بین‌ رفتن فعالیت‌های فیزیکی‌(که عادات طبیعی روده را بر هم می‌زنند)، مشکلات روحی و خلقی یا یادگیری که توالت کردن را با اشکال مواجه می‌کنند و دعوا کردن کودک به خاطر اجابت مزاج نیز از جمله علل یبوست مزمن هستند. تغییر محیط، برای مثال رفتن به مدرسه و ترس از توالت آنجا یا ناتوانی در تمیز کردن خود و نداشتن فرصت کافی برای اجابت مزاج نیز از جمله علل این مشکل به شمار می‌روند.
بزرگ‌شدن و اتساع شکم، عدم ‌دفع گاز، ‌وجود خون در مدفوع، تغییر قطر مدفوع، اختلال در وزن‌گیری و تاخیر رشد، علامت‌هایی هستند که در صورت وجود آنها باید کودک را حتما نزد پزشک برد تا علت یبوست بررسی شود. در واقع یبوست اگر در بسیاری موارد علت عضوی ندارد اما می‌تواند نشانه یک بیماری باشد. بیماری‌های نخاع، بیماری‌‌های گوارش، کم‌کاری تیروئید و غیره می‌توانند با علامت یبوست خود را نشان دهـنـد. یـکـی از نکات مهم برای رد برخی از بیماری‌های مهم گوارشی و عصبی در کودکان دانستن زمان دفع نخستین مدفوع دوران نوزادی است.
بنابراین یکی از سئوالات مهمی که پزشک از والدین می‌پرسد، زمان نخستین دفع در دوران نوزادی است. در واقع در موارد اندکی به‌ طور مادرزادی، انتهای روده فاقد عصب است و به ‌همین سبب روده حرکات کافی برای عبور مواد دفعی را ندارد. در چنین بیمارانی همان دفع اولیه در دوران نوزادی، دچار اختلال و تاخیر می‌شود. این بیماری که هیرشپرونگ نام دارد، نیازمند مداخله و درمان زودهنگام است.
اما به‌عنوان یک اصل کلی هرگاه یبوست همراه اتساع شکم و عدم‌ دفع گاز یا نفخ شدید باشد یا با درد حاد شکمی همراه باشد، به‌عنوان یک وضعیت اورژانس پزشکی تلقی می‌شود و حتما به سرعت باید بررسی شود.

عوارض یبوست

یکی از مهم‌ترین عوارض ناشی از یبوست، بزرگ شدن قطر روده‌هاست که سبب ماندن بیشتر مدفوع و کاهش حرکات دفعی روده‌ها می‌شود. حتی گاهی در موارد نادر سبب سوراخ شدن روده می‌شود. یـکـی دیـگـر از عـوارض شـایـع یبوست مزمن، بی‌اختیاری دفع مدفوع است که با آلوده شدن لباس زیر می‌تواند سبب جلب توجه والدین شود. از عوارض دیگر یبوست به‌خصوص در دختر بچه‌ها، عفونت‌های مکرر دستگاه ادراری است که با درمان یبوست بهبود می‌یابد. افزایش فاصله دفع، اغلب منجر به بی‌اشتهایی، استفراغ و نفخ زیاد نیز می‌شود که در کودکان با سنین کمتر، بی‌قراری، تحریک‌پذیری و کم‌شدن اشتها را به‌دنبال دارد. بیشتر موارد یبوست در کودکان با تغذیه صحیح کودک و توجه به مسایل روحی- روانی وی قابل درمان است.
بنابراین مهم‌ترین اصل در پیشگیری از یبوست مزمن، برطرف کردن علت حاد آن است. اضطراب و عجله برای دفع در کودک و سایر مسایل روانی یکی از مهم‌ترین علت‌های ایجاد یبوست است. ایجاد کردن یک الگوی منظم برای دفع در کودک، می‌تواند این مسئله را تا حد زیادی حل کند. چنین برنامه منظمی به‌تدریج الگوی دفعی کودک را تنظیم می‌کند. مصرف داروهای ملین حتما باید با تجویز پزشک باشد. قطع این داروها بدون نظر پزشک و پس از گرفتن پاسخ اولیه نیز یکی از خطاهای شایع والدین است که سبب بازگشت یبوست می‌شود.
     
  
زن

 
عفونت های ویروسی کودکان

یک متخصص اطفال با بیان اینکه ۲۵ درصد افراد دچار عفونت های ویروسی علائمی ندارند، گفت: با توجه به این مسئله، رعایت بهداشت فردی به ویژه در فصل سرما بسیار مورد تاکید است.رعایت بهداشت به خصوص بهداشت فردی، در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های ویروسی حائز اهمیت است...

عفونت های ویروسی کودکان

هرچند عطسه و سرفه از راه های مهم انتقال بیماری های ویروسی به سایر افراد هستند، اما نقش انتقال آلودگی از طریق دست، مهم تر و قابل بحث تر است.
افراد به وسیله دست هم می توانند ناقل بیماری به دیگران باشند و هم می توانند بیماری هایی را برای خود ایجاد کنند چرا که تماس دست افراد با اندام هایی مانند چشم، زمینه ساز گسترش بیماری های ویروسی است.
ابتلا به سرماخوردگی، نتیجه تکثیر ویروس های مختلف در اندام های تنفسی فوقانی است. از طرفی آب ریزش بینی به عنوان اولین مرحله از سرماخوردگی به علت آسیب به سلول های غشای بینی اتفاق می افتد و در مراحل بعدی عطسه، سرفه، تب و بدن درد که هریک واکنش دفاعی بخشی از دستگاه تنفسی فوقانی به ویروس سرماخوردگی است، بروز می کند.
اگرچه استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی برای درمان این نوع بیماری ها مناسب است اما استفاده خودسرانه افراد از دارو به خصوص آنتی بیوتیک ها برای درمان این نوع بیماری ها توصیه نمی شود، بلکه استفاده از داروها باید توسط پزشک صورت گیرد؛ چرا که استفاده نادرست از داروها عواقب ناگواری را برای بیمار به همراه خواهد داشت.
سه اصل استراحت، تغذیه مناسب و استفاده از مایعات کافی در پیشگیری و درمان بیماری های فصل سرما بسیار مهم است. استراحت علاوه بر پیشگیری از انتقال بیماری به دیگر افراد، می تواند به حفظ قوای فعلی بدن کمک کند. همچنین استفاده از میوه های فصل سرما مانند مرکبات که حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هستند نیز در پیشگیری از انواع سرماخوردگی ها توصیه می شود.
درضمن نوع تغذیه در فصل سرما، نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی دارد تاکنون درباره نقش تغذیه در درمان بیماری های فصلی نتایج علمی قطعی به دست نیامده است.
پزشکان استفاده از مایعات و غذاهای گرم به صورت آب پز را در فصل سرما توصیه می کنند. در بیماری های ویروسی، بدن آب بیشتری را از طریق بروز تب و دفع ترشحات از دست می دهد که استفاده از مایعات و غذاهای گرم می تواند در جبران آن مفید و موثر باشد.
     
  
زن

 
درمان شایع ترین اختلال گوارشی کودکان

روده ها، آب ترشح شده از طریق معده، کبد، لوزالمعده و آب موجود در مواد غذایی را جذب می کند.اما هنگامی که روده قادر به جذب آب اضافه نباشد، فرد دچار اسهال می شود.اگرچه این یک ناراحتی جدی نیست اما بی توجهی به آن، مشکلات عمده ای را در بدن به وجود می آورد در این مطلب ، به علت، علایم و درمان این ناراحتی اشاره شده است...

درمان شایع ترین اختلال گوارشی کودکان

▪ علل:

پرخوری
هضم نشدن کامل غذا
بروز ناراحتی در روده
عفونت های ویروسی و باکتریایی
آلرژی غذایی
اختلال روده
ناراحتی عصب
مصرف داروهای آنتی بیوتیک
مصرف بیش از حد داروهای ملین
استرس روحی
اضطراب
مصرف بالای مشروبات الکلی
مصرف آب آلوده
ترکیبات غلیظ مواد غذایی
انگل های روده ای
شیمی درمانی یا پرتو درمانی

▪ علایم:

معده درد
حالت تهوع
تب بالا
از دست دادن اشتها
افزایش در تکرار، حجم و وزن مدفوع
نفخ کردن

▪ درمان خانگی:

یکی از ساده ترین و موثرترین درمان ها، مصرف موز همراه با ماست است.
مخلوطی از نصف قاشق مرباخوری آب لیمو، نصف قاشق مرباخوری آب زنجبیل و یک چهارم پودر فلفل سیاه را روزی ۲ بار مصرف کنید.
چای زنجبیل علاوه بر پیشگیری از اسهال، درد مربوط به آن را نیز از بین می برد.
مصرف نوشابه زنجبیلی و آب هویج را بالا ببرید و از مصرف نوشیدنی های کافئین دار و مشروبات الکلی بپرهیزید.
برنج قهوه ای را به مدت ۴۵ دقیقه بپزید و پس از آب کش کردن، برنج دم کرده و آبی که در آن پخته شده است را بخورید.
با هر وعده غذایی، یک لیوان آب حاوی یک قاشق مرباخوری سرکه سیب بخورید.
روزی ۳ بار، مخلوطی از نصف قاشق دانه گشنیز، نصف قاشق مرباخوری دانه زیره و ۴ قاشق مرباخوری ماست بخورید.
در یک لیوان آب، ۲ قاشق مرباخوری عسل حل کنید و بخورید.
     
  
زن

 
شش نکته درباره سرماخوردگی کوچولوها

«برای درمان سرماخوردگی کودکان زیر 2سال از دارو استفاده نکنید.» این پیشنهاد سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به والدین است...

شش نکته درباره سرماخوردگی کوچولوها

هرچند استفاده از داروهای بدون نسخه سرماخوردگی کمک می‌کند تا کودک سرماخورده احساس بهتری داشته باشد اما به گفته محققان، این داروها می‌توانند خطرهای جدی برای شیرخواران ایجاد کنند و به همین دلیل مصرفشان در شیرخواران و کودکان زیر 2سال توصیه نمی‌شود. حتی درباره استفاده از این داروها در کودکان بالای 2سال هم اختلاف نظر وجود دارد. پس چطور می‌توان سرماخوردگی کودک را درمان کرد؟ برای پی بردن به پاسخ این پرسش و آشنایی با درمان‌های جایگزین، با ما همراه شوید و توصیه‌های عملی متخصصان اطفال را در این‌باره بخوانید.

داروهای سرماخوردگی برای کودکان ضرر دارد؟

داروهای بدون نسخه سرماخوردگی درمان موثری برای سرماخوردگی نیستند، سرماخوردگی را درمان نمی‌کنند و استفاده از آنها کمک نمی‌کند سرماخوردگی زودتر درمان شود. حتی ممکن است عوارض جانبی مانند افزایش ضربان قلب و تشنج نیز در پی داشته باشند. متخصصان سازمان غذا و داروی آمریکا در حال مطالعه و بررسی ایمنی داروهای سرماخوردگی در کودکان بالای 2سال هستند. اگر می‌خواهید به کودک زیر 2 سال داروی سرماخوردگی بدهید، دستورالعمل دارو را به دقت مطالعه کنید. 2 دارو با مواد تشکیل‌دهنده مشابه را همزمان به کودک ندهید. داروهای آنتی‌هیستامین، ضدالتهاب و مسکن ممکن است ترکیب‌های مشابه داشته باشند.

2 آنتی‌بیوتیک‌ها سرماخوردگی را درمان می‌کنند؟

آنتی‌بیوتیک‌ها برای مبارزه با عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شوند اما بر ویروس‌هایی که باعث ابتلا به سرماخوردگی می‌شوند، هیچ تاثیری ندارند، بنابراین اگر کودکتان سرماخورده است، مصرف آنتی‌بیوتیک هیچ کمکی به او نخواهد کرد فقط با استفاده از آنتی‌بیوتیک در دوران کودکی، احتمال مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها در آینده بیشتر می‌شود.

3 چه داروهایی می‌توانند به درمان سرماخوردگی کمک کنند؟

داروهای مسکن مانند استامینوفن یا ایبوپروفن به کاهش تب و کمتر شدن شدت گلودرد یا سردرد کمک می‌کنند. اگر به کودک مسکن می‌دهید، به مقدار مصرف دارو به دقت توجه کنید.
به کودکان کمتر از 6ماه، کودکانی که بدنشان دچار کم‌آبی شده است یا مدام استفراغ می‌کنند، ایبوپروفن ندهید. استفاده از آسپیرین نیز در افراد زیر 18 سال به دلیل ارتباط آن با بیماری نادر اما مهلک نشانگان ری، ممنوع است. اگر می‌خواهید برای درمان سرماخوردگی کودک از داروهای گیاهی استفاده کنید، ابتدا با پزشک کودک مشورت کنید.

چطور کمک کنیم تا حال کودک بهتر شود؟

برای سرماخوردگی، درمانی وجود ندارد اما انجام برخی کارها کمک می‌کند تا کودک احساس بهتری داشته باشد.
• به او مایعات بدهید. مایعاتی مانند آب، آبمیوه و سوپ می‌توانند به نرم کردن خلط‌ها کمک کنند.
• کودک را تشویق کنید سرفه کند. سرفه کردن به خارج شدن خلط از راه‌های هوایی کمک می‌کند. اگر کودک برای سرفه کردن به کمک نیاز دارد، او را روی پایتان بنشانید، بدنش را حدود 30 درجه به سمت جلو خم کنید و به‌آرامی به پشتش ضربه بزنید.
• برای کودکان کوچک‌تر، از فینگیر استفاده کنید. این وسیله خلط‌ها را از بینی بیرون می‌آورد. قسمت حباب را فشار دهید، نوک وسیله را آهسته در یک سوراخ بینی قرار دهید و به آرامی حباب را رها کنید.
• راه‌های تنفسی را مرطوب نگه‌دارید. یک دستگاه بخور سرد در اتاق کودک قرار دهید. برای پیشگیری از رشد قارچ‌ها، آب دستگاه را هر روز عوض و طبق دستورالعمل سازنده، دستگاه را تمیز کنید. بخار حمام گرم هم می‌تواند کمک‌کننده باشد. قطره بینی نیز به بیرون آمدن خلط‌ها و ترشحات بینی و تنفس بهتر کودک کمک می‌کند.
• گلودرد را تسکین دهید. در کودکان بالای 4سال غرغره آب نمک یا مکیدن یک آبنبات سفت یا آبنبات‌های سرماخوردگی گلودرد را تسکین می‌دهد. عسل هم خاصیت ضد سرفه دارد. برای کودکان 2 تا 5 سال، نصف قاشق چا‌ی‌خوری (معادل 5/2 میلی‌لیتر)، برای کودکان 6 تا 11 سال، 1 قاشق چای‌خوری (معادل 5 میلی‌لیتر) و برای کودکان بالای 12 سال، از 2 قاشق چای‌خوری (معادل 10 میلی‌لیتر) عسل استفاده کنید. با توجه به خطر مسمومیت غذایی نادر اما مهلک بوتولیسم در نوزادان، هرگز به کودکان زیر یک سال عسل ندهید.
• کودک را به استراحت تشویق کنید. اگر تب دارد یا به شدت سرفه‌ می‌کند، لازم است در خانه بماند و استراحت کند.

چه وقت با پزشک تماس بگیریم؟

بیشتر سرماخوردگی‌ها به درمان خاصی نیاز ندارند و باید دوره‌شان بگذرد اما لازم است به علایم و نشانه‌های کودک توجه کنید. در شیرخواران زیر3 ماه، با مشاهده اولین علایم بیماری با پزشک تماس بگیرید. در نوزادان سرماخوردگی می‌تواند به سرعت به کروپ، ذات‌الریه و بیماری‌های جدی منجر شود.

بهترین راه پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی با ذرات تنفسی آلوده، سرفه یا عطسه، در هوا منتشر می‌شود. انجام اقدام‌های ساده می‌تواند برای پیشگیری از سرماخوردگی در والدین و بچه‌ها مفید باشد. برای پیشگیری از سرماخوردگی و سالم ماندن کودک، این کارها را انجام دهید:
• کودک را تمیز نگه‌دارید. به او آموزش دهید همیشه دست‌هایش را بشوید. وقتی آب و صابون در دسترس نیست، از ضدعفونی‎کننده‌های حاوی الکل استفاده کنید. اسباب‌بازی‌ها و سطوح خانه را تمیز نگه‌دارید.
• به همه افراد خانه آموزش دهید که هنگام عطسه و سرفه، بینی و دهانشان را با دستمال کاغذی بپوشانند، سپس دستمال را دور بیندازند و در صورت نبودن دستمال کاغذی، با دست جلوی دهانشان را بگیرند.
• از ظرف، لیوان، کیسه حمام، حوله و سایر وسایل فرد مبتلا به سرماخوردگی که محل‌هایی مناسب برای رشد
میکروب‌ها هستند، به‌طور مشترک استفاده نکنید.
• از افراد بیمار دوری کنید. در بیماری‌های ویروسی، در چند روز اول، احتمال سرایت بیماری بیشتر است.
     
  
زن

 
کودکان و دیابت

سن ابتلا به دیابت نوع یک در کودکان بیشتر بین ۸ تا ۱۵ سالگی است. با توجه به اینکه کودک در پی کشف توانایی ها و استقلال است، این مساله که باید وابسته به انسولین باشد مشکل است و به یک تیم هماهنگ همدردی و توجه نیازمند است که کودک را با وضعیت جدید خود تطبیق دهد...

کودکان و دیابت

تزریق انسولین یکی از مشکلات کودکان است. بیشتر کودکان به ۲ تا ۳ بار تزریق روزانه انسولین نیاز دارند که در زمان های معین در هر روز انجام می شود. همچنین اغلب به بیش از یک نوع انسولین نیاز دارند.
برای کاهش مشکلات این کار والدین باید با محبت و ملایمت برای کودک توضیح دهند که اگر چه تزریق انسولین دردناک است، برای سلامت او ضروری است. همچنین باید سعی شود تزریق با حداقل مقاومت کودک انجام شود؛ از این رو بهتر است مقدار انسولین لازم را دور از دید کودک در سرنگ کشیده ای و سپس با حداقل سر و صدا و بدون ترساندن او، آن را تزریق نمود. از وعده و وعید دادن یا ترساندن کودک برای تزریق انسولین باید اجتناب نمود. وقتی کودک بزرگ تر شد باید خود مسوولیت تزریق انسولین را به عهده بگیرد. لازم است والدین در این مورد به کودک آموزش بدهند.
شاید بزرگ ترین دغدغه برای والدین کودکان دیابتی آغاز مدرسه باشد. برای اغلب کودکان و نوجوانان دیابتی، شرکت در زنگ ورزش یا ممنوع یا با مشکلات همراه است! اکثر معلمان و مربیان مسوولیت مراقبت از یک دیابتی را حین گردش های علمی نمی پذیرند و در نتیجه امکان حضور در گردش های علمی برای دیابتی فراهم نمی شود!
اکثر کودکان و نوجوانان دیابتی به دلیل ضرورت کنترل دائمی قند خون، خوردن مواد غذایی یا تزریق انسولین، مورد توجه قرار دارند و همین امر سبب می شود از سوی سایرین مورد ریشخند، تحقیر یا طعنه قرار گیرند! ثبت نام افراد دیابتی در مدارس، بخصوص در مهد کودک ها، با مشکلات متعدد روبه روست و اکثر خانواده ها نمی توانند فرزند دیابتی خود را در مدارسی که می خواهند ثبت نام کنند.
برای فرار از این مسائل اکثر افراد دیابتی و والدین ایشان، دیابتی بودن را از اولیای مدارس پنهان می کنند به خصوص درمهد کودک ها.
در حالی که لازم است وقتی کودک وارد مدرسه می شود، با اولیای مدرسه و معلم او، در مورد بیماری کودک صحبت شود تا آنها بدانند که کودک در ساعات خاصی نیاز به تغذیه و تزریق انسولین دارد و اگر دچار افت قند شد، چگونه به او کمک کنند.
گاهی مسائل پیچیده ای در این بین رخ می دهد، به عنوان مثال کودک دیابتی که در درس حساب قوی بوده، ناگهان در این درس افت شدید پیدا می کند. با بررسی دقیق معلوم می شود که زمان درس حساب قبل از ناهار، یا پس از ساعت ورزش بوده است. در این زمان ها قند کودک در حد پایین است و تمرکز و دقت و درک او هم کاهش می یابد.
از اکثر مشکلاتی که ذکر شد می توان پیشگیری کرد، به شرط آن که بین خانواده های دیابتی، معلمان و پزشک معالج فرد دیابتی، ارتباط و همکاری مناسبی وجود داشته باشد که متاسفانه این همکاری وجود ندارد!
ابتلا به دیابت باعث می شود فرد دیابتی به دلیل شیوه تغذیه، کنترل قند خون، تزریق انسولین یا مسائل دیگر، ملزم به رعایت مواردی باشد که دانش آموزان غیردیابتی ملزم نیستند. همین تفاوت اگر به گونه ای صحیح توجیه شود، سبب روابط دوستانه متقابل بین دانش آموزان می شود.
     
  
زن

 
شش ماهگی تا پنج سالگی؛ سن شیوع مننژیت

کلمه مننژیت معنای گسترده ای دارد. در واقع، هرگونه التهاب پرده های مغزی را با این نام می شناسند و تقریبا همه انواع آن، به جز مننژیت باکتریال، حالت گذرا دارند...

شش ماهگی تا پنج سالگی؛ سن شیوع مننژیت

مننژیت یکی از بیماری های بسیار خطرناک عفونی است که در دوران کودکی رخ می دهد. این بیماری از ۶ ماهگی تا ۵ سالگی بیشترین شیوع را دارد و در کل، بیماری شایعی در کودکان محسوب می شود. نکته مهم درباره این بیماری آن است که شاید بسیاری از علایم ابتدایی مننژیت از سایر بیماری های عفونی قابل افتراق نباشد ولی علایمی که ما را به بروز عفونت مننژیتی مشکوک می کنند، عبارتند از:
تب بالا، استفراغ های مکرر، کاهش سطح هوشیاری، خواب آلودگی، خوب شیر نخوردن شیرخوار و گاهی اوقات (در موارد پیشرفته تر) فلج اندام ها، تشنج و کما. در کودکان بزرگ تر که بهتر می توانند علایم بیماری را ذکر کنند، سردرد و گاهی گردن درد از علایمی هستند که می توانند پزشک را در تشخیص کمک کنند.
پزشک پس از بررسی و معاینه دقیق می تواند تعیین کند که این علایم می توانند مربوط به مننژیت باشند یا نه. در صورت وجود احتمال عفونت مننژیتی، پزشک برای اطمینان، بررسی مایع نخاعی را انجام می دهد که تشخیص نهایی و قطعی بیماری به وسیله آن صورت می گیرد. اگر پزشک مهارت و تبحر لازم را داشته باشد، انجام این آزمایش برخلاف شایعاتی که در مورد آن وجود دارد به هیچ وجه برای بیمار خطرناک نیست.
درمان مننژیت یک درمان طولانی مدت (به صورت تزریق داخل وریدی در بیمارستان) است. اگر خانواده ها درمان با داروهای خوراکی را خودسرانه انجام دهند، به درمان ناقص مننژیت و عوارض آن منجر می شود که می تواند بسیار خطرناک باشد. مننژیت به دلیل اینکه چرک را در فضای مایع مغزی نخاعی قرار می دهد، موجب می شود که عروق مغزی دچار التهاب شوند و همچنین ممکن است به همین دلیل قسمت هایی از مغز دچار کم خونی شود. غیر از این موارد، عفونت ممکن است به سلول های مغزی به صورت مستقیم نیز آسیب بزند.
در مجموع، این عوارض در کنار یکدیگر می توانند اثرات کوتاه مدت و بلندمدت فراوانی را برای فرد بیمار به یادگار بگذارند که فلج اعضا، کاهش بینایی، کری و عقب ماندگی ذهنی از آن جمله اند. در کل، می توان گفت که مننژیت باکتریال یک تشخیص اورژانس در کودکان است و مادرانی که کودک آنها حال عمومی بدی دارد و به علایمی نظیر تب بالا و استفراغ دچار شده، حتما باید برای بررسی علت این مساله از پزشک کمک بگیرند تا در صورت نیاز به درمان، هرچه سریع تر اقدام شود.
     
  
زن

 
آب پنیر جان کودکان را نجات می‌دهد

محققان دانشگاه مسی (Massey) در نیوزلند گزارش کرده‌اند که پروتئین تغلیظ‌شدهٔ آب پنیر می‌تواند اثر ویروس‌های ایجادکنندهٔ اسهال را در موش‌های آزمایشگاهی کاهش دهد.

آب پنیر جان کودکان را نجات می‌دهد

اگر این آزمایش در مدل انسانی نیز به چنین نتیجه‌ای منجر شود می‌تواند جان کودکان سراسر دنیا را از مرگ ناشی از اسهال نجات دهد. این نوع اسهال که در نتیجهٔ عملکرد روتا ویروس‌ها ایجاد می‌شود یک عفونت شایع است. و عمدتاً بچه‌های سنین ۳ ماه تا ۲ سال را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. آمارها از مرگ حدود ۶۰۰ هزار کودک در نتیجه این نوع عفونت در سراسر جهان حکایت می‌کند. با وجود شیوع این بیماری‌ها و خطرات ناشی از آنکه بیشتر در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد هیچ نوع درمان بازدارنده یا واکسنی برای روتایروس در مقیاس وسیع وجود ندارد.
اما تحقیقات دانشمندان نیوزلندی می‌تواند امیدبخش باشد. این تحقیق که نتایج آن در شمارهٔ ژوئن مجلهٔ تغذیه (Nutrition The Journal of) منتشر شده است از حضور بعضی ترکیبات مؤثر در نمونه‌هائی از پروتئین تغلیظ یافتهٔ آب پنیر سخن می‌گوید. ترکیباتی که می‌تواند با فعال کردن سیستم ایمنی بدن از عفونت جلوگیری کند!
     
  
زن

 
آبله‌ مرغان

ـ نشانه‌ها:
۱. دانه‌های آبله روی پوست همراه با تاول
۲. تب
۳. نشانه‌های سرماخوردگی خفیف

آبله‌ مرغان

ـ مراقبت‌ خانگی:
۱. کودک را از بچه‌های دیگر جدا کنید.
۲. ناخن‌های کودک را کوتاه کنید تا جوش‌های روی پوستش را نکند.
۳. کودک را در وان آب ولرم بشوئید (در صورت امکان در وان مقداری نشاسته ذرت بریزید)
۴. برای تب یا درد، از استامینوفن ـ و نه آسپیرین ـ استفاده کنید.
۵. با یک پارچه نرم لوسیون کالامین بدون فنل به پوست بمالید.
ـ موارد احتیاط:
۱. به کودک مبتلا به آبله مرغان آسپیرین ندهید.
۲. اگر کودک دچار تب شدید، غش، سردرد، استفراغ یا تشنج شد، بی‌درنگ به پزشک مراجعه کنید.
۳. اگر شیرخوار شما با آبله مرغان مواجهه پیدا کرد یا به آن مبتلا شد، با پزشک تماس بگیرید.
۴. اگر کودکی که از داروهای استروئیدی (نظیر کورتون) استفاده می‌کند یا در برابر بیماری‌ها مقاومت اندکی دارد، با آبله مرغان مواجهه پیدا کرد (مثلاً با کودک مبتلا به آبله مرغان بازی کرد) به پزشک اطلاع دهید.
۵. اگر دانه‌های روی پوست عفونت کردند (قرمزتر، دردناک‌تر و چرکی شدند) با پزشک تماس بگیرید.
۶. اگر غدد لنفاوی قرمز و حساس به لمس شدند (با لمس کردن کودک احساس، درد می‌کرد) با پزشک تماس بگیرید.
۷. در صورت بروز کبودی بی‌دلیل به پزشک مراجعه کنید.
۸. تاول‌ها را نترکانید.
۹. از لوسیون‌های فنل‌دار کالامین استفاده نکنید.
     
  
زن

 
آبله‌ مرغان و علائم آن‌ Chickenpox

آبله‌ مرغان عبارت‌ است‌ از یک‌ بیماری‌ خفیف‌ و بسیار مسری‌ که‌ توسط‌ ویروس‌ هرپس‌ زوستر ایجاد می‌شود. این‌ بیماری‌ می‌تواند در هر سنی‌ رخ‌ دهد، اما در کودکان‌ شایع‌تر است‌.

آبله‌ مرغان و علائم آن‌ Chickenpox

● علایم‌ شایع‌
علایم‌ زیر معمولاً در کودکان‌ خفیف‌، اما در بزرگسالان‌ شدید هستند:
● تب‌
درد شکمی‌ یا احساس‌ ناخوشی‌ عمومی‌ که‌ ۱ تا ۲ روز طول‌ می‌کشد.
بثورات‌ پوستی‌ که‌ تقریباً در هر جای‌ بدن‌ می‌تواند پدید آید، از جمله‌ روی‌ پوست‌ سر، آلت‌ تناسلی‌، و داخل‌ دهان‌، بینی‌، گلو یا مهبل‌. تاول‌ها ممکن‌ است‌ در نواحی‌ بسیار وسیعی‌ از پوست‌ گسترده‌ شده‌ باشند، اما در دست‌ و پا کمتر ظاهر می‌شوند. تاول‌ها در عرض‌ ۲۴ ساعت‌ می‌ترکند و در محل‌ آنها دلمه‌ تشکیل‌ می‌شود. هر ۳ تا ۴ روز مجموعه‌هایی‌ از تاول‌های‌ جدید به‌ وجود می‌آیند.
در بزرگسالان‌ یک‌ سری‌ علایم‌ شبیه‌ آنفلوآنزا وجود دارد.
● علل‌
عفونت‌ با ویروس‌ هرپس‌ زوستر. این‌ ویروس‌ از راه‌ قطره‌های‌ ریز در هوا یا تماس‌ با ضایعات‌ پوستی‌، از فرد بیمار انتقال‌ می‌یابد. دوره‌ نهفته‌ پیش‌ از آغاز علایم‌ بیماری‌ ۷ تا ۲۱ روز است‌.
اگر مادر یک‌ نوزاد قبلاً یا در حین‌ حاملگی‌ آبله‌ مرغان‌ گرفته‌ باشد، کودک‌ وی‌ تا چندین‌ ماه‌ در برابر آبله‌ مرغان‌ ایمنی‌ دارد. اما این‌ ایمنی‌ در عرض‌ ۴ تا ۱۲ ماه‌ پس‌ از تولد کاهش‌ می‌یابد.
● عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
استفاده‌ از داروهای‌ سرکوب‌کننده‌ دستگاه‌ ایمنی‌ بدن‌
● پیشگیری‌
در حال‌ حاضر نمی‌توان‌ از آن‌ پیشگیری‌ به‌ عمل‌ آورد. سرم‌ حاوی‌ پادتن‌ علیه‌ این‌ ویروس‌، برای‌ افرادی‌ که‌ خطر ایجاد بیماری‌ خطرناک‌ در آنها زیاد است‌ (مثل‌ کسانی‌ که‌ داروهای‌ ضد سرطان‌ یا سرکوب‌کننده‌ ایمنی‌ دریافت‌ می‌کنند) استفاده‌ می‌شود. اخیراً یک‌ واکسن‌ جدید برای‌ این‌ بیماری‌ مورد تأیید قرار گرفته‌ است‌.
● عواقب‌ مورد انتظار
بهبود خود به‌ خودی‌. کودکان‌ معمولاً در عرض‌ ۷ تا ۱۰ روز بهبود می‌یابند. اما در بزرگسالان‌ این‌ مدت‌ بیشتر است‌ و احتمال‌ بروز عوارض‌ در آنها بیشتر است‌.
پس‌ از بهبود، فرد برای‌ تمام‌ عمر در مقابل‌ آبله‌ مرغان‌ ایمنی‌ دارد.
گاهی‌ پس‌ از طی‌ شدن‌ سیر بیماری‌ آبله‌ مرغان‌، ویروس‌ در بدن‌ به‌ حالت‌ خفته‌ باقی‌ می‌ماند (احتمالاً در ریشه‌ اعصاب‌ نزدیک‌ نخاع‌). این‌ ویروس‌ خفته‌ ممکن‌ است‌ سال‌ها بعد دوباره‌ بیدار شود و بیماری‌ زونا را ایجاد کند.
● عوارض‌ احتمالی‌
ـ عفونت‌ باکتریایی‌ ثانویه‌ برروی‌ تاول‌های‌ آبله‌ مرغان‌
ـ عفونت‌ ویروسی‌ چشم‌
ـ به ندرت آنسفالیت‌ (التهاب‌ یا عفونت‌ مغز)
ـ احتمال‌ بروز زونا سال‌ها بعد در دوران‌ بزرگسالی‌
ـ به ندرت باقی‌ماندن‌ جای‌ تاول‌، در صورتی‌ که‌ تاول‌ عفونی‌ شود
ـ میوکاردیت‌ (التهاب‌ عضله‌ قلب‌)
ـ آرتریت‌ (التهاب‌ مفصل‌) به‌ طور گذرا
ـ ذات‌الریه‌
ـ نشانگان‌ رای‌
● درمان‌
ـ تشخیص‌ معمولاً با ظهور تاول‌های‌ پوستی‌ داده‌ می‌شود و بنابراین‌ انجام‌ آزمایش‌ ضرورتی‌ ندارد.
ـ درمان‌ با هدف‌ تخفیف‌ علایم‌ انجام‌ می‌گیرد.
ـ برای‌ کاهش‌ خارش‌ از پارچه‌، حوله‌، یا کمپرس‌ آب‌ سرد استفاده‌ کنید.
ـ بیمار را تا حدامکان‌ آرام‌ و خنک‌ نگهدارید. گرما و تعریق‌ باعث‌ بروز خارش‌ می‌شوند.
ـ ناخن‌ها را کوتاه‌ دارید تا بیمار نتواند خود را بخاراند. خاراندن‌ تاول‌ها می‌تواند باعث‌ عفونت‌ ثانویه‌ شود.
● داروها
- داروهای‌ زیر ممکن‌ است‌ خارش‌ را کم‌ کنند:
بی‌حس‌کننده‌های‌ موضعی‌ و آنتی‌هیستامین‌های‌ موضعی‌. این‌ داروها موجب‌ تخفیف‌ خارش‌ به‌ سرعت‌ و در کوتاه‌ مدت‌ می‌شوند. محصولاتی‌ که‌ حاوی‌ لیدوکایین‌ و پراموکسین‌ هستند، کمترین‌ احتمال‌ بروز واکنش‌های‌ آلرژی‌ را دارند.
لوسیون‌های‌ حاوی‌ فنول‌، منتول‌ و کافور(مثل‌ لوسیون‌ کالامین‌) نیز شاید توصیه‌ شود. دستور دارویی‌ را در مورد محصولات‌ فوق‌ رعایت‌ کنید.
- اگر تب‌ وجود دارد، از استامینوفن‌ استفاه‌ کنید. به‌ هیچ‌ عنوان‌ از آسپیرین‌ استفاده‌ نکنید، زیرا این‌ دارو ممکن‌ است‌ در بروز نشانگان‌ رای‌ (یک‌ نوع‌ آنسفالیت‌) در کودکانی‌ که‌ دچار عفونت‌ ویروسی‌ هستند نقش‌ داشته‌ باشد.
- امکان‌ دارد آسیکلوویر تجویز شود.
● فعالیت‌
استراحت‌ در رختخواب‌ ضروری‌ نیست‌. بیمار می‌تواند فعالیت‌ آرام‌ در یک‌ محیط‌ خنک‌ داشته‌ باشد. اگر هوا خوب‌ باشد، کودک‌ می‌تواند بیرون‌ از خانه‌ و در سایه‌ بازی‌ کند.
تا زمانی‌ که‌ تمام‌ تاول‌ها دلمه‌ نبسته‌ باشند و تاول‌ جدیدی‌ تشکیل‌ نشود، کودک‌ باید از سایرین‌ جدا باشد و مدرسه‌ نیز نباید برود.
● رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود.
▪ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید:
ـ اگر شما یا کودکتان‌ علایم‌ آبله‌ مرغان‌ را دارید.
ـ اگر بی‌حالی‌، سردرد یا حساسیت‌ به‌ نور روشن‌ رخ‌ دهد.
ـ اگر تب‌ بالای‌ ۳/۳۸ درجه‌ سانتیگراد وجود داشته‌ باشد.
ـ اگر سرفه‌ نیز به‌ علایم‌ آبله مرغان اضافه‌ شود.
     
  
صفحه  صفحه 15 از 43:  « پیشین  1  ...  14  15  16  ...  42  43  پسین » 
خانه و خانواده

مراحل رشد از جنینی تا بزرگسالی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA