انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 1 از 111:  1  2  3  4  5  ...  108  109  110  111  پسین »

همه چیز درباره بیماری ها



 
اسهال در اطفال


بحث اسهال در شیرخواران و اطفال بسیار پیچیده میباشد که برای بصورت خلاصه به نکات مهم ان اشاره میشود . بنا بر یک اصل در مورد اجابت مزاج شیرخواران از سه بار دفع مدفوع در یک روز تا روزی سه بار طبیعی محسوب میگردد .
بطور کلی در درمان اسهال مهمترین نکته تامین اب و الکترولیتهای بدن میباشد و تا وقتی که مطمئن به وجود عامل عفونی در اسهال نباشیم به هیچ وجه نیاز به استفاده از انتی بیوتیک نمیباشد.
در بررسی کودک مبتلا به اسهال ابتدا باید در مورد کاهش حجم مایعات بدن کودک مطمئن شویم برای این کار باید مناطقی مانند مخاط داخل دهان را بررسی کنیم اگر دهان کودک خیس و پراب بود هنوزحجم مایعات بدن در حد قابل قبول است .
مورد بعدی گود رفتن چشم بیمار است که در صورت وجود این حالت نشاندهنده کم ابی شدید کودک میباشد و همچنین مسئله بعدی قوام پوست کودک است که در صورت کم ابی شدید پوستی که با دست جمع شود به راحتی به حالت اول باز نمیگردد که اینهم نشاندهنده کم ابی بدن کودک است
مهمترین نکته در کودک مبتلا به اسهال وجود و حجم ادرار کودک میباشد اگر کودک ادرار نداشته باشد و یا حجم ادرار شدیدا کم شده باشد نشان دهنده کمبود شدید مایعات است و نیازمند درمان پزشکی و مراجعه صددرصد به پزشک را دارد .
▪ توجه :‌ در شیرخواران مبتلا به اسهال به هیچ وجه نباید شیر مادر قطع شود بلکه باید جهت جبران مایع از دست رفته تا حد ممکن دفعات تغذیه با شیر را افزایش داد.
بسیاری از شیرخواران در هنگام دندان در اوردن دچار اسهال میشوند که بعضی از مادران انرا ناشی از دندان میدانند در حالی که دلیل علمی برای این مطلب وجود ندارد و تنها موردی که میتواند در این مورد دخیل باشد به دهان بردن هر چیز از جانب کودک در این سن میباشد که میتواند به علت الوده بودن باعث اسهال هم بشود .
● درمان
همانطور که گفته شد مهمترین نکته در درمان اسهال تامین مایعات و املاح بدن ( که در اثر اسهال کاهش یافته است) میباشد
اولین و شاید مهمترین دارو که استفاده بسیار راحتی دارد او –آر- اس(ors ) میباشد
در مورد نحوه استفاده از این محلول مسائل زیادی برای مادران محترم وجود دارد . بطور کلی محلول او-ار-اس دستور العمل مشخص و واضحی دارد . یک بسته پودر را باید در یک لیتر اب ‌‌‌‌‌‌‌(معادل سه تا چهار لیوان اب بسته به اندازه لیوان ) بطور کامل حل کرد و در مدت بیست و چهار ساعت ( بسته به حجم اب از دست رفته ) انرا مصرف نمود .
مسئله مهم در ساختن او-ار-اس اینست که محلول تهیه شده را نباید با با چیز دیگری مخلوط کرد .محلول او- ار- اس به علت مخلوط بودن شکر و نمک خوش طعم نمیباشد ولی باید با همین طعم مصرف شود و ماده دیگری با آن مخلوط نشود .
مادران محترم میتوانند در مواقع لزوم محلول فوق را با مخلوط کردن دو قاشق مربا خوری نمک و یک قاشق مربا خوری شکر در یک لیتر اب ( البته فقط در مواقع اورژانس چرا که محلول او-ار-اس در تمامی داروخانه ها موجود است و برای تهیه ان نیازی به نسخه پزشک نمیباشد ) تهیه نمایند .
مصرف داروهای دیگر مانند انتی بیوتیکها با توجه به تنوع علت اسهال و تخصصی بودن ان بهیچ وجه بدون مراجعه به پزشک توصیه نمیگردد.
در خاتمه اگر بخواهیم بطور خلاصه در مورد اسهال جمع بندی داشته باشیم اینست که هنگامی کودکمان مبتلا به اسهال است شدیدا مراقب کاهش حجم مایعات بدن وی باشیم ( خیس بودن دهان . چروکیده نبودن پوست – گود نرفتن چشم) و در صورت عدم شرایط فوق همراه با شروع محلول او-ار-اس به پزشک مراجعه کنیم .
● نکات پرستاری
مدفوع نوزاد و شیرخوار قوام شل داشته که علت آن عبور سریع غذا از سیستم گوارشی می باشد . همزمان با تکامل سیستم گوارش ، مدفوع نیز تدریجا ظاهری مثل فرد بالغ پیدا می کند
نوزادان اکثرا چربیهای موجود درشیر انسان را جذب می کنند ولی در جذب چربی مربوط به شیر گاو دچار اشکال می شوند .
اسهال با آبکی بودن یا افزایش تعداد دفعات مدفوع نسبت به مدفوع طبیعی مشخص می شود . مدفوع در شیرخوارانی که از پستان مادر تعذیه می شوند ممکن است چند بار در روز باشد در حالیکه تعذیه با شیرخشک سبب می شود روزانه و یا دو روز یکبار اجابت مزاج داشته باشند . پس دفعات اجابت مزاج با توجه به نوع تعذیه شیرخوار متفاوت است .
● عوامل ایجاد کننده اسهال
▪غذا :
‌ترکیب نامناسب شیر یا شیوه تغذیه ، تغذیه بیش از حد
▪ عفونتها سیستم گوارشی :
کبوتر خانگی یا مرغ ممکن است منشاء عفونتهای سالمونلائی خانه را فراهم سازد به این دلیل کودکان پس از دست زدن به این پرندگان باید دستهای خود را حتما بشویند .
عفونتهای غیر گوارشی :‌
مثل عفونت سیستم تنفسی یا اداری یا گوش میانی
▪ مصرف آنتی بیوتیکها :
چون باکتریهای طبیعی روده را تغییر می دهند
▪ تنش عاطفی :
▪ خستگی زیاد یا هیجان
▪ حساسیتهای غذائی
▪ یکسری بیماریهای :
مثل سوء جذب (‌سلیاک ) یا عیوب روده
به مسائل زیر حتما توجه کنید .
۱) وجود خون در مدفوع
۲) وجود تب و دل درد
۳) کاهش هوشیاری
hi dr!
     
  

 
اسهال‌ خونی‌ باکتریایی‌ (شیگلوز)



● اطلاعات‌ اولیه‌
اسهال‌ خونی‌ باکتریایی‌ (شیگلوز) عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ باکتریایی‌ در لایه‌های‌ سطحی‌ پوشاننده‌ جدار داخلی‌ روده‌ها. این‌ بیماری‌ در اثر تماس‌ نزدیک‌ فردی‌ است‌ و به‌ صورت‌ همه‌گیری‌ رخ‌ می‌دهد. از زمان‌ ورود باکتری‌ها تا ظهور علایم‌ ۴-۱ روز طول‌ می‌کشد.
● علایم‌ شایع‌
▪ دل‌ پیچه‌
▪ تب‌
▪ اسهال‌ (تا ۲۰ یا حتی‌ ۳۰ بار اجابت‌ مزاج‌ آبکی‌ در روز)
▪ وجود خون‌، مخاط‌، یا چرک‌ در مدفوع‌
▪ تهوع‌ یا استفراغ‌
▪ دردهای‌ عضلانی‌
▪ گاهی‌ در شروع‌ بیماری‌، شمارش‌ گلبول‌های‌ سفید کمتر از حد طبیعی‌ است‌.
● علل‌
یک‌ نوع‌ باکتری‌ به‌ نام‌ شیگلا که‌ به‌ جدار روده‌ بزرگ‌ تهاجم‌ می‌کند. این‌ باکتری‌ معمولاً از طریق‌ دست‌ها، غذا، یا آب‌ آلوده‌، از یک‌ فرد به‌ فرد دیگر انتقال‌ می‌یابد.
● عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
▪ مسافرت‌ به‌ کشورهای‌ خارجی‌
▪ محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیر بهداشتی‌
● پیشگیری‌
▪ دستان‌ خود را پس‌ از اجابت‌ مزاج‌ و قبل‌ از دست‌ زدن‌ به‌ مواد غذایی‌ بشویید.
▪ هر کس‌ که‌ علایم‌ اسهال‌ خونی‌ باکتریایی‌ را دارد جداسازی‌ نمایید.
▪ لباس‌های‌ آلوده‌ و ملحفه‌جات‌ را در سطل‌های‌ پوشیده‌ و پر از آب‌ و صابون‌ قرار دهید تا زمانی‌ که‌ بتوان‌ آنها را جوشاند.
● عواقب‌ مورد انتظار
با درمان‌ معمولاً در عرض‌ ۷ روز قابل‌ معالجه‌ است‌. اغلب‌ عفونت‌های‌ شیگلایی‌ خفیف‌ هستند و درمان‌ جدی‌ احتیاج‌ ندارند. البته‌ در موارد شدید، اگر درمان‌ موفقیت‌آمیز نباشد، از دست‌ رفتن‌ آب‌ زیاد از بدن‌ ممکن‌ است‌ مرگبار باشد (خصوصاً در شیرخواران‌ و کودکان‌ کم‌ سن‌ و سال‌).
● عوارض‌ احتمالی‌
▪ کم‌ آبی‌ بدن‌ به‌ طور خطرناک‌، خصوصاً در کودکان‌
▪ در موارد نادر، باکتری‌ها ممکن‌ است‌ از مجرای‌ گوارش‌ به‌ خون‌ وارد شوند و سایر اعضای‌ بدن‌ را درگیر سازند، مثل‌ کلیه‌ها، کیسه‌ صفرا، کبد، یا قلب‌ و مفاصل‌. این‌ حالت‌ شاید به‌ شوک‌ و مرگ‌ بیانجامد.
● درمان‌
▪ اقدامات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ بررسی‌ آزمایشی‌ و کشت‌ نمونه‌ مدفوع‌ باشد. اطلاع‌ از بروز همه‌گیری‌ بیماری‌ و نیز آشنایی‌ به‌ نواحی‌ بومی‌ می‌تواند در رسیدن‌ به‌ تشخیص‌ کمک‌ کننده‌ باشد.
▪ درمان‌ شامل‌ جایگزینی‌ مایعات‌ از دست‌ رفته‌، غذای‌ کم‌ حجم‌، و نیز گاهی‌ دارو می‌شود.
▪ بیمار را از بقیه‌ جدا نمایید.
▪ برای‌ تخفیف‌ درد، یک‌ صفحه‌ گرم‌ کننده‌ یا شیشه‌ آب‌ داغ‌ را روی‌ شکم‌ قرار دهید.
▪ بیمار باید مرتباً مایعات‌ دریافت‌ کند.
▪ بستری‌ کردن‌ بیمارانی‌ که‌ شدیداً مریض‌ احوالند (خصوصاً کودکان‌ کم‌ سن‌ و سالی‌ که‌ کم‌آبی‌ دارند). بیمار جدا از بقیه‌ بستری‌ می‌شود و مایعات‌ تکمیلی‌ از راه‌ سرم‌ به‌ وی‌ رسانده‌ خواهد شد.
● داروها
▪ امکان‌ دارد آنتی‌بیوتیک‌ تجویز شود.
▪ از مصرف‌ ترکیبات‌ ضد اسهال‌ خودداری‌ کنید مگر اینکه‌ با نظر پزشک‌ تجویز شده‌ باشند. این‌ ترکیبات‌ ممکن‌ است‌ بیماری‌ را طولانی‌ کنند. اگر تا کنون‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گرفته‌اند بلافاصله‌ مصرف‌ آنها را متوقف‌ کنید.
● فعالیت‌
تا حداقل‌ ۳ روز پس‌ از رفع‌ تب‌، اسهال‌، و سایر علایم‌، استراحت‌ در رختخواب‌ ضروری‌ است‌ مگر برای‌ توالت‌. البته‌ پاها را در رختخواب‌ باید مرتباً ورزش‌ داد.
● رژیم‌ غذایی‌
مایعات‌ یا جامدات‌ نرم‌ تا زمانی‌ که‌ اسهال‌ متوقف‌ شود، سپس‌ رژیم‌ عادی‌.
● در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
▪ اگر شما یا کودکتان‌ علایم‌ اسهال‌ خونی‌ باکتریایی‌ را دارید.
▪ اگر یکی‌ از موارد زیر هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهد:
▪ تب‌ ۹/۳۸ درجه‌ سانتیگراد یا بیشتر
▪ گلودرد، سردرد، یا گوش‌ درد
▪ تنگی‌ نفس‌ یا سرفه‌ شدید
▪ رگه‌ خون‌ در خلط‌ سینه‌
▪ درد یا تورم‌ شدید شکم‌
▪ خونریزی‌ گوارشی‌ از مقعد
▪ درد در ساق‌ پا یا تمام‌ پا
▪ تورم‌ مفاصل‌
▪ علایم‌ کم‌ آبی‌ بدن‌ (بی‌حالی‌، فرورفتگی‌ چشم‌ها، کاهش‌ وزن‌ سریع‌، یا خشکی‌ پوست‌) ظاهر شوند
hi dr!
     
  

 
ترشحات تناسلی


- چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- هر نوع ترشح غیرعادی آلت تناسلی باید به پزشک اطلاع داده شود.

- ترشحات تناسلی نشانهٔ چیست؟
خارج شدن ترشحات از آلت تناسلی علل مختلفی دارد. عمده‌ترین آن ابتلا به بیماری‌های مقاریتی است. در این حالت، ترشح غلیظ یا رقیق و به رنگ‌های مختلف، از سفید تا زرد و از سبز تا قرمز است.
شایع‌ترین عوامل این بیماری‌ها باکتری‌های سوزاک و کلامیدیا هستند. هر دو اینها علائم مشابهی ایجاد می‌کنند. کلامید یا ترشحاتی در سر آلت تناسلی و کمی درد در هنگام ادرار کردن دارد. سوزاک هم سوزش به هنگام دفع ادرار ایجاد می‌کند.
ترشح بین ۲ تا ۵ روز بعد از نزدیکی با فرد مبتلا شروع می‌شود و ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد. عفونت کلامیدیائی خود را با ترشح ظرف یک تا چهار هفته بعد از نزدیکی نشان می‌دهد.
از علل شایع دیگر عفونت یا تحریک میزراه است که التهاب غیراختصاصی میزراه نام دارد. عفونت یا التهاب پروستات هم ممکن است ایجاد ترشح آلت تناسلی کند. هر دو نوع عفونت بالا می‌‌تواند به همسر فرد مبتلا هم سرایت کنند.

- درمان ترشحات تناسلی
اگر ترشحی از آلت تناسلی شما خارج شد، حتماً برای تشخیص علت و درمان نزد پزشک بروید. خود نیز کارهائی برای درمان کامل می‌‌توانید انجام دهید.
داروهایتان را بخورید. تنها آنتی‌بیوتیک‌ می‌‌تواند ترشح تناسلی را قطع کند. بنابراین، داروها را تا به آخر و بر اساس دستور پزشک مصرف کنید.
نزدیکی نکنید. برای جلوگیری از انتقال بیماری تا پیش از درمان کامل از نزدیکی خودداری کنید.
خوددرمانی نکنید. به هیچ‌وجه سعی نکنید با آنتی‌بیوتیک‌های مختلف خود را درمان کنید. استفادهٔ آنها پیش از مراجعه به پزشک هم ممکن است علائم بیماری را تغییر داده و پزشک را گمراه کند.
خود را بشوئید. آلت تناسلی را همیشه آب گرم و صابون بشوئید و ترسحات را از روی آن پاک کنید. اما بهتر است پیش از رفتن نزد پزشک ترشحات را پاک نکنید؛ شاید دیدن نوع و رنگ آن برای تشخیص مهم باشد.
hi dr!
     
  

 
اسهال‌ حاد

● اطلاعات‌ اولیه‌
اسهال‌ حاد عبارت‌ است‌ از اجابت‌ مزاج‌ شل‌، آبکی‌، به‌ دفعات‌ زیاد. اسهال‌ یک‌ علامت‌ است‌ نه‌ یک‌ بیماری‌. اسهال‌ ساده‌ در تمام‌ گروه‌های‌ سنی‌ شایع‌ است‌.
● علایم‌ شایع‌
▪ درد شکمی‌ همراه‌ با دل‌ پیچه‌
▪ اجابت‌ مزاج‌ شل‌ و آبکی‌
▪ گاهی‌ ناتوانی‌ در کنترل‌ اجابت‌ مزاج
▪ گاهی‌ تب‌
● علل‌
علل‌ متعددی‌ وجود دارند، از جمله‌ علل‌ عفونی‌ (ویروسی‌، انگلی‌، باکتریایی‌)
● عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
▪ ناراحتی‌ عاطفی‌ یا استرس‌ حاد
▪ مسمومیت‌ غذایی‌
▪ بیماری‌ کرون‌ (آنتریت‌ منطقه‌ای‌)
▪ نشانگان‌های‌ سوءجذب‌
▪ بیماری‌ یا تومور لوزالعمده‌ (بدخیم‌ یا خوش‌خیم‌)
▪ دیورتیکولیت‌
▪ غذاهای‌ مثل‌ آلو یا حبوبات‌
▪ سوء مصرف‌ الکل‌
▪ مصرف‌ داروهایی‌ مثل‌ مسهل‌ها، داروهای‌ ضداسید، آنتی‌بیوتیک‌ها، کینین‌، یا داروهای‌ ضدسرطان‌
▪ آلرژی‌ غذایی‌
▪ اشعه‌ درمانی‌ برای‌ سرطان‌
▪ بروز یک‌ بیماری‌ اخیر
▪ نشانگان‌ روده‌ تحریک‌پذیر (کولیت‌ عصبی‌) یا بیماری‌ التهابی‌ روده‌
▪ محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌
▪ سرکوب‌ ایمنی‌ به‌ علت‌ بیماری‌ یا داروها
▪ مسافرت‌ به‌ کشورها دیگر
▪ نوشیدن‌ آب‌ نهرها، چشمه‌ها، یا چاه‌ها که‌ تصفیه‌ نشده‌اند
● پیشگیری‌
▪ اگر اسهال‌ مرتباً تکرار شود و بتوان‌ علت‌ آن‌ را فهمید، درمان‌ با اجتناب‌ از علت‌ اسهال‌ می‌تواند از تکرار اسهال‌ جلوگیری‌ کند.
▪ حمله‌ اسهال‌ می‌تواند گهگاه‌ در هر کسی‌ به‌ علل‌ بی‌اهمیت‌ بروز کند اما به‌ زودی‌ برطرف‌ می‌شود و اثر پایداری‌ از آن‌ بر جای‌ نمی‌ماند. غالب‌ موارد اسهال‌ حاد مدت‌کوتاهی‌ طول‌ می‌کشند و جستجوی‌ علت‌ آنها ممکن‌ است‌ ضرورتی‌ نداشته‌ باشد.
▪ از خوردن‌ غذاهای‌ خام‌ و نیم‌پزی‌ مثل‌ غذاهای‌ دریایی‌، غذاهای‌ بوفه‌ای‌ یا پیک‌نیکی‌ که‌ چندین‌ ساعت‌ در بیرون‌ رها شده‌اند، و غذاهایی‌ که‌ فروشندگان‌ دوره‌ گرد می‌فروشند خودداری‌ کنید.
● عواقب‌ مورد انتظار
بهبود خود به‌ خودی‌ در عرض‌ ۴۸-۲۴ ساعت‌
● عوارض‌ احتمالی‌
کم‌ آبی‌ بدن‌ در صورتی‌ که‌ اسهال‌ طول‌ بکشد، خصوصاً در شیرخواران‌
● درمان‌
▪ اقدامات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ بررسی‌ آزمایشگاهی‌ نمونه‌ مدفوع‌ باشد. گرفتن‌ یک‌ شرح‌ حال‌ دقیق‌ و کامل‌ در مورد علایم‌، زمان‌ و مدت‌ اسهال‌، شدت‌ اسهال‌، و وضعیت‌ سلامت‌ عمومی‌ بیمار می‌تواند به‌ تعیین‌ علت‌ اسهال‌ کمک‌ کند. اگر شواهدی‌ دال‌ بر وجود بیماری‌ جدی‌ وجود داشته‌ باشد، امکان‌ دارد آزمایشات‌ بیشتری‌ انجام‌ شوند.
▪ اسهال‌ یک‌ علامت‌ است‌. در صورت‌ امکان‌، بیماری‌ زمینه‌ساز اسهال‌ باید درمان‌ شود.
▪ اگر فکر می‌کنید که‌ یک‌ دارو باعث‌ اسهال‌ شده‌ است‌، پیش‌ از توقف‌ مصرف‌ آن‌ با پزشکتان‌ مشورت‌ کنید.
▪ اگر دل‌ پیچه‌ وجود دارد، روی‌ شکم‌ کمپرس‌ داغ‌، شیشه‌ آب‌ داغ‌، یا صفحه‌ گرم‌کننده‌ الکتریکی‌ بگذارید.
▪ مایعات‌ زیاد بنوشید. در موارد اسهال‌ شدید ممکن‌ است‌ نیاز به‌ دادن‌ آب‌ و الکترولیت‌ به‌ صورت‌ اورژانس‌ وجود داشته‌ باشد تا کم‌ آبی‌ جبران‌ شود.
● داروها
▪ در موارد خفیف‌ می‌توان‌ از داروهایی‌ مثل‌ لوپرامید و پپتوبیسمول‌ استفاده‌ کرد.
▪ امکان‌ دارد سایر داروهای‌ ضداسهال‌ تجویز شوند.
▪ در صورت‌ شناسایی‌ یک‌ انگل‌ یا باکتری‌ به‌ خصوص‌ به‌ عنوان‌ علت‌ اسهال‌، امکان‌ دارد آنتی‌بیوتیک‌ تجویز شود.
● فعالیت‌
فعالیت‌ خود را تا توقف‌ اسهال‌ کاهش‌ دهید.
● رژیم‌ غذایی‌
▪ اگر همراه‌ اسهال‌ تهوع‌ وجود داشته‌ باشد، تنها قطعات‌ کوچک‌ یخ‌ بجوید.
▪ اگر تهوع‌ ندارید، تنها مایعات‌ شفاف‌ را به‌ طور تدریجی‌ بنوشید تا زمانی‌ که‌ اسهال‌ برطرف‌ شود، مثل‌ چای‌، سوپ‌، یا ژلاتین‌
▪ از مصرف‌ الکل‌، کافئین‌، شیر و محصولات‌ لبنی‌ خودداری‌ کنید.
▪ پس‌ از رفع‌ علایم‌، غذاهای‌ نرم‌ مثل‌ غلات‌، برنج‌، تخم‌مرغ‌، و سیب‌زمینی‌ پخته‌ شده‌، و نیز ماست‌ به‌ مدت‌ ۲-۱ روز میل‌ کنید.
▪ دو تا سه‌ روز پس‌ از رفع‌ اسهال‌، رژیم‌ غذایی‌ عادی‌ خود را از سر گیرید. البته‌ بهتر است‌ از مصرف‌ میوه‌، الکل‌، و غذاهای‌ پر ادویه‌ تا چند روز دیگر پرهیز کنید.
● در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
▪ اگر اسهال‌ بیش‌ از ۴۸ ساعت‌ طول‌ بکشد.
▪ اگر مخاط‌، خون‌، یا کرم‌ در مدفوع‌ ظاهر شود.
▪ اگر تب‌ به‌ ۳/۳۸ درجه‌ سانتیگراد یا بالاتر برسد.
▪ اگر درد شدیدی‌ در شکم‌ یا راست‌ روده‌ به‌ وجود آید.
▪ اگر علایم‌ کم‌ آبی‌ ظاهر شوند: خشکی‌ دهان‌، پوست‌ چروکیده‌، تشنگی‌ شدید، ادار کم‌ یا به‌ کلی‌ عدم‌ وجود ادرار
hi dr!
     
  

 
آنچه باید درباره ورم کبد یا هپاتیت ویروسی بدانیم

ورم کبد یا هپاتیت ویروسی در سالهای اخیر به حدی شایع شده است که امروزه برای جلوگیری از شیوع و خطرات این عفونت ، اجرای برنامه واکسیناسیون ، در سه نوبت برای تمام افراد اجباری تلقی میگردد. آلودگی به ویروس هپاتیت می تواند به بروز اختلالات برگشت ناپذیر کبدی و در مواردی نیز به سرطان کبد منتهی شود. دراین شرایط با غیر فعال شدن بافت کبد امکان جایگزینی آن فقط از طریق پیوند کبد میسر است .
عوامل ویروسی متعددی در آلودگی کبد نقش دارند که از میان آنها ویروس های هپاتیت موسوم به ا (A )‌ ، بی ( B )‌ و سی ( C ) شایع تر هستند. هپاتیت نوع ( ا ) نسبتا شایع تر ولی کم خطر است ، در حالیکه انواع ویروس های هپاتیت (بی ) و ( سی ) شیوع کمتری دارند ولی خطرات و عوارض آنها بیشتر است . بنابراین آلودگی به این نوع ویروس ها می تواند منجربه تورم کبد و از بین رفتن بافت آن یعنی هپاتیت شود.
● ویروس هپاتیت چگونه به انسان سرایت می کند ؟
ویروس هپاتیت نوع ( ا ) از ویروس های دستگاه گوارش است که از طریق مدفوع شخص بیمار به بیرون راه پیدا کرده و در اثر آلودگی آب ، موادغذایی و سبزیجات به انسان منتقل می گردد.
کودکان و نوجوانان به آلودگی با این ویروس مستعدترند. ویروس هپاتیت ( بی ) از طریق تزریق خون و فرآورده های خونی آلوده یا در اثر تماس جنسی ویا در دوران بارداری از طریق مادر به جنین منتقل می شود . ولی ویروس هپاتیت ( سی ) فقط از طریق خون آلوده قابل انتقال است .
● علائم هپاتیت چیست ؟
ابتلا به هپاتیت نوع ( ا ) در کودکان و جوانان عارضه مهمی ندارد ولی در بعضی افراد می تواند به زردی یا یرقان منجر شده و عوارض سخت تری را به همراه داشته باشد . در این نوع بیماری صدمات برگشت ناپذیری کبدی چندان زیاد نیست . در هپاتیت نوع ( بی ) غالب مبتلایان خود به خود بهبود یافته و حدود ۵ تا ١٠ % آنها به صورت ناقل مزمن ویروس درخواهند آمد.
٩٠% نوزادان که از مادران آلوده به دنیا می آیند ، برای مدت طولانی ویروس را در بدن خود حفظ می کنند درافرادی که ناقل مزمن ویروس هستند احتمال دارد بافت کبد کاملا از بین رفته و غیر فعال شود که این حالت بیماری ( سیروز) کبدی می باشد . در گروهی از این بیماران نیز احتمال سرطانی شدن آن وجود دارد.
● یرقان یا زردی چیست ؟
عامل زردی یا یرقان نوعی ماده به نام بیلی روبین است که از تجزیه هموگلوبین خون حاصل می شود . این ماده معمولا زرد رنگ است ، در کبد تحت تاثیر آنزیم های مختلف به مواد دیگری تبدیل شده و همراه صفرا وارد روده و دفع می گردد.
دربیماران مبتلا به ورم کبد عمل تبدیل بیلی روبین به مواد دفعی به خوبی انجام نشده و در خون باقی می ماند. به همین دلیل پوست وملتحمه چشم این افراد زرد رنگ به نظر می رسد.
● راه تشخیص هپاتیت ویروسی چیست ؟
برای تشخیص هپاتیت ( ا ) و تایید عفونت حاد ، انجام آزمایش IgM , HAV قطعی و تایید کننده است و معمولا نیاز به پیگیری و آزمایشهای دیگر نمی باشد . برای تایید هپاتیت ( بی ) آزمایشهای متعددی انجام می شود که برحسب مرحله بیماری ، سن بیمار و انتظاری که از نتیجه آزمایش وجود دارد ، متفاوت می باشد . برای تایید عفونت فعال یا تشخیص آلودگی مزمن ، معمولا آزمایش موسوم به HBsAg انجام می شود.
در چند سال اخیر روش های تشخیصی مولکولی که قادر است تعداد بسیار کمی از ویروس را در بدن مشخص کند معرفی شده است ، این آزمایشها به روش PCR معروفند و خوشبختانه در ایران هم انجام می گیرد. چنانچه آزمایش HCV که برای تشخیص هپاتیت انجام می گیرد مثبت باشد ممکن است برای تایید از آزمایش PCR استفاده شود.
درافرادی که در دوران حاد بیماری هستند علاوه بر آزمایشهای فوق آنزیم های کبدی و بیلی روبین خون نیز ممکن است افزایش یابد.
● برای درمان این بیماری چه باید کرد؟
در نوع هپاتیت ( ا ) معمولا داروی مهمی تجویز نمی شود. با پرهیز غذایی خود به خود بهبود می یابد . ولی افرادی که به صورت مزمن به هپاتیت نوع ( بی ) یا ( سی ) مبتلا هستند ، با نظر پزشک معالج تحت درمان با نوعی دارو به نام ( انترفرون ) قرار می گیرند . اثر درمانی داروی تجویز شده ، فقط از طریق انجام آزمایش PCR امکان پذیر است . کسانی که آزمایش PCR آنها زودتر از ۶ ماه از درمان منفی شود ، جزو افرادی خواهند بود که به دارو پاسخ مثبت داده و بهبودی نسبی یافته اند.
● چگونه از ابتلا به بیماری جلوگیری می شود؟
برای جلوگیری از آلودگی به هپاتیت ( ا ) رعایت بهداشت و دوری جستن از تماس با بیماران کافی است . آلودگی هپاتیت نوع ( بی ) از طریق تجویز واکسن جلوگیر می شود . تجویز این واکسن برای افرادی که به صورت مکرر با خون آلوده در تماس هستند، ضرورت بیشتری دارد مثلا کارکنان موسسات پزشکی ، افرادی که تصمیم به جراحی و یا کار دندانپزشکی طولانی دارند و یا کسانی که به دلیل کم خونی مجبورند کهبه صورت مکرر خون دریافت دارند باید واکسینه شوند. این برنامه امروزه در مورد تمام افراد جامعه به منظور پیش گیری از بیماری توصیه می شود . در این صورت معمولا قبل از انجام واکسیناسیون آزمایش HBsAB به عمل می آید وتنها افرادی که جواب منفی دارند به انجام واکسیناسیون ترغیب می گردند.
این آزمایش یکبار دیگر نیزبعد از واکسیناسیون انجام می گیرد و زمانی اثر واکسیناسیون مفید بوده است که نتیجه آزمایش HBsAB بالاتر از ده واحد آنتی کررا نشان دهد.
hi dr!
     
  

 
آمیبیاز (اسهال‌ خونی‌ آمیبی)


● اطلاعات‌ اولیه‌
آمیبیاز (اسهال‌ خونی‌ آمیبی) عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ انگلی‌ روده‌ بزرگ‌ و گاهی‌ کبد. اسهال‌ آمیبی‌ در تمام‌ دنیا وجود دارد اما در کشورهای‌ در حال‌ توسعه‌ شایع‌تر است‌. بسیاری‌ از افراد، خصوصاً کسانی‌ که‌ در آب‌ و هوای‌ معتدل‌ زندگی‌ می‌کنند، این‌ انگل‌ را دارند بدون‌ این‌ که‌ علامتی‌ داشته‌ باشند. علایم‌ وقتی‌ ظاهر می‌شوند که‌ انگل‌ بافت‌ روده‌ بزرگ‌ را مورد تهاجم‌ قرار دهد. علایم‌ ممکن‌ است‌ خیلی‌ مبهم‌ باشند.
● علایم‌ شایع‌
▪ گاهی‌ هیچ‌ علامتی‌ وجود ندارد.
▪ اسهال‌ متناوب‌ همراه‌ با اجابت‌ مزاج‌ بد بو. در مراحل‌ اولیه‌، غالباً قبل‌ از اسهال‌ یبوست‌ وجود دارد.
▪ گاز و نفخ‌ شکم‌
▪ دل‌ پیچه‌ و حساسیت‌ شکم‌ به‌ لمس‌
▪ تب‌
▪ گاهی‌ مخاط‌ و خون‌ در اجابت‌ مزاج‌
▪ خستگی‌
▪ دردهای‌ عضلانی‌ اگر کبد گرفتار شده‌ باشد:
▪ درد در ناحیه‌ کبد و سمت‌ راست‌ شکم‌
▪ گاهی‌ زرد شدن‌ چشم‌ها و پوست‌
▪ لرز شدید
▪ کاهش‌ وزن‌
● علل‌
▪ یک‌ انگل‌ میکروسکپی‌ به‌ نام‌ آنتاموبا هیستولیتیکا ، که‌ توسط‌ پشه‌، سوسک‌ حمام‌، و تماس‌ مستقیم‌ با دستمال‌ یا غذای‌ آلوده‌ به‌ مدفوع‌ انتقال‌ می‌یابد. شایع‌ترین‌ منابع‌ عفونت‌ عبارتند از:
▪ آلودگی‌ در افرادی‌ که‌ با غذا سروکار دارند.
▪ معیوب‌ بودن‌ لوله‌کشی‌ هتل‌ یا کارخانه‌
▪ سبزیجات‌ یا میوه‌های‌ خامی‌ که‌ با کود انسانی‌ پرورش‌ یافته‌اند یا در آب‌ آلوده‌ شسته‌ شده‌اند.
● عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
▪ محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌ و غیربهداشتی‌
▪ مسافرت‌ به‌ مناطق‌ با زیرساخت‌های‌ بهداشتی‌ نامطلوب‌
▪ زندگی‌ در مؤسسات‌ نگهداری‌ مختلف‌ مثل‌ خانه‌ سالمندان‌ و غیره‌
● پیشگیری‌
دستان‌ خود را به‌ طور مرتب‌ بشویید، خصوصاً قبل‌ از غذا خوردن‌ اگر در منطقه‌ای‌ هستید که‌ غذا و آب‌ ممکن‌ است‌ در آنجا آلوده‌ باشد، اقدامات‌ زیر ضروری‌ هستند: ـ آب‌ آشامیدنی‌ را ۵ دقیقه‌ بجوشانید. ـ برای‌ مسواک‌ کردن‌ و شستن‌ دندان‌ها از آب‌ شیر استفاده‌ نکنید و مراقب‌ باشید هنگام‌ حمام‌ کردن‌ آب‌ قورت‌ ندهید. ـ از خوردن‌ میوه‌ با پوست‌ یا سبزیجات‌، ماهی‌ یا صدف‌ خام‌، یا هرگونه‌ محصول‌ لبنی‌ مشکوک‌ (بستنی‌، شیر، کره‌ و غیر) خودداری‌ کنید.
● عواقب‌ مورد انتظار
در اکثر موارد بدن‌ عارضه‌، اسهال‌ آمیبی‌ در عرض‌ ۳ هفته‌ با درمان‌ خوب‌ می‌شود. در مواردی‌ که‌ فرد به‌ صورت‌ حامل‌ بیماری‌ در آمده‌ است‌، هیچ‌ علامتی‌ ممکن‌ است‌ وجود نداشته‌ باشد. در موارد شدید، امکان‌ دارد اسهال‌ خونی‌ شدید بروز کند که‌ نیاز به‌ درمان‌ در بیمارستان‌ وجود دارد.
● عوارض‌ احتمالی‌
▪ پریتونیت‌ (التهاب‌ پرده‌ صفاق‌ که‌ سطح‌ حفره‌ شکم‌ را می‌پوشاند).
▪ هپاتیت‌ یا آبسه‌ کبد
▪ آبسه‌ ریه‌
▪ عفونت‌ پرده‌ دور قلب‌
▪ آبسه‌ مغز
● درمان‌
▪ اقدامات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ عبارت‌ باشند از آزمایش‌ مدفوع‌ و خون‌؛ سی‌تی‌ اسکن‌ در موارد شک‌ به‌ گرفتاری‌ کبد و در صورت‌ لزوم‌، نمونه‌برداری‌
▪ در مورد بهداشت‌ شخصی‌ بسیار مراقب‌ باشید. مرتب‌ حمام‌ کنید و پس‌ از اجابت‌ مزاج‌ و قبل‌ از دست‌ زدن‌ به‌ غذا یا مواد غذایی‌ دستان‌ خود را با آب‌ گرم‌ و صابون‌ بشویید.
▪ در مواردی‌ که‌ آبسه‌ کبد وجود دارد، جراحی‌ ممکن‌ است‌ ضروری‌ باشد.
● داروها
امکان‌ دارد مترونیدازول‌ یا یدوکینول‌ (یا هر دو)، پارومومایسین‌، یا دیلوکسانید تجویز شوند.
امکان‌ دارد جایگزینی‌ مایعات‌ از دست‌ رفته‌ برای‌ درمان‌ اختلال‌ آب‌ و الکترولیت‌ به‌ وجود آمده‌ در اثر اسهال‌ ضروری‌ باشد.
● فعالیت‌
به‌ هنگام‌ حمله‌ حاد اسهال‌ در رختخواب‌ استراحت‌ کنید. فعالیت‌های‌ عادی‌ خود را وقتی‌ آغاز کنید که‌ تب‌ رفع‌ شود و اسهال‌ رو به‌ بهبود گذارد.
● رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ غذایی‌ شامل‌ غذاهای‌ نرم‌ و تدریجاً از سر گرفتن‌ رژیم‌ غذایی‌ عادی‌.
● در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
▪ اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ اسهال‌ آمیبی‌ را دارید.
▪ دل‌پیچه‌ بیش‌ از ۲۴ ساعت‌ طول‌ بکشد.
▪ اسهال‌ یا خون‌ در اجابت‌ مزاج‌ بیشتر شود.
▪ استفراغ‌ آغاز شود.
▪ درد در ناحیه‌ کبد آغاز شود یا زردی‌ به‌ وجود آید (زردی‌ پوست‌ یا چشم‌ها)
▪ بثور پوستی‌ ظاهر شود.
▪ تحریک‌پذیری‌ یا سردرد شدید رخ‌ دهد
hi dr!
     
  

 
آبریزش بینی


- چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- آبریزش بینی غلیظ و رنگی است.
ـ آبریزش بینی نشانهٔ چیست؟
آبریزش بینی ممکن است مثل چکه کردن شیر آب به‌نظر بیاید، ولی وسیلهٔ کاملی برای آب‌بندی کردن خود بینی است.
آبریزش بینی فرایندی برای شستن بینی است. چیزی که این شستشو را لازم می‌کند می‌تواند یک ماده آلرژی‌زا یا ویروس سرماخوردگی باشد یا اینکه بدن بخواهد از طریق دفع مایع حاوی پروتئین‌ها، آب نمک، و پادتن‌ها از بینی از شر این مواد خلاص شود.
سرماخوردگی باعث آبریزش شدید بینی می‌شود. ولی اگر بیشتر اوقات آبریزش بینی دارید، به احتمال ۵۰ تا ۸۰ درصد دچار آلرژی هستید. برخی داروها – مثل مسدود کنندهٔ گیرنده‌های بتا که بیماری‌های قلبی و فشار خون را کنترل می‌کنند – نیز باعث آبریزش بینی می‌شوند. عفونت سینوس هم آبریزش بینی می‌آورد.
یک گرفتاری به نام التهاب رگ جنبشی بینی گاهی باعث احتقان دائمی بینی و ترشح پشت بینی همراه با عطسه کردن و آبریزش بینی می‌شود. در این بیماری، بینی ناگهان برای چند دقیقه، اغلب اول صبح، دچار آبریزش شدید می‌شود.
تغییر ناگهانی دما (مثلاً در اسکی بازها)، تغییر مقدار رطوبت، تنش روانی، تغییرات هورمونی، و خستگی هم باعث التهاب رگ‌ جنبشی بینی می‌شوند.
- درمان آبریزش بینی
داروی اضافی نخورید. اگر فقط آبریزش بینی دارید، یک داروی ضدحساسیت بخورید؛ اگر بینی گرفته است، یک داروی ضد احتقان بخورید. داروهای سرماخوردگی معمولاً چند دارو برای برطرف کردن علائم مختلف دارند. بهتر است فقط داروئی را بخورید که ناراحتی موجود را برطرف کند و از خوردن داروهای دیگر خودداری کنید.
داروهایتان را کنترل کنید. چون برخی داروها باعث آبریزش بینی می‌شوند، فهرستی از داروهای مصرفیتان تهیه کرده و به پزشک نشان دهید. شاید عوض کردن یکی از آنها آبریزش را برطرف کند.
افشانهٔ بینی مصرف کنید. اگر قرص ضد حساسیت آبریزش بینی را بند نیاورد، پزشک ممکن است استفاده از افشانهٔ حاوی مواد استروئیدی را توصیه کند. در موارد شدید التهاب رگ جنبشی بینی، پزشک گاهی افشانه‌ای به‌نام ایپراتروپیم تجویز می‌کند.
ورزش را ترک نکنید. اگر احساس سرما‌خوردگی بدون تب یا سرفه می‌کنید، کمی ورزش ملایم مثل پیاده‌روی توانائی بدن را در مقابله با آن بالا می‌برد. همچنین تحقیقات نشان داده است که ورزش خطر گرفتن سرماخوردگی از اطرافیان را کاهش می‌دهد.
سینوس را بشوئید. اگر عفونت سینوس عامل آبریزش است، شستن سینوس به روش زیر برایتان خوب است، یک چهارم قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب جوشیدهٔ سرد شده حل کنید. آب را در مشت بریزید و بینی را در آن بگذارید، بالا بکشید و سپس خالی کنید. هر بار یک طرف بینی را بشوئید. استفاده از سرم فیزیولوژیائی هم برای این کار مناسب است. (برای درمان گرفتاری‌های سینوس به این بخش مراجعه کنید.)
- مقابله با آلرژی
ضدحساسیت بخورید. اگر آلرژی شما خفیف است خوردن یک قرص ضدحساسیت آن را درمان می‌کند.
نزد پزشک بروید. اگر خوردن داروهای ضدحساسیت شما را خواب‌آلوده می‌کند، پزشک می‌تواند داروی دیگری برایتان تجویز کند. یکی از این داروها کرومولین است که باعث توقف آبریزش بینی در هنگام تماس با مادهٔ آلرژی‌زا می‌شود. داروهای استروئیدی انتخاب بعدی برای مقابله با آلرژی است.
از آلرژی‌زا دوری کنید. اگر می‌دانید به گل یا غذای خاصی حساسیت دارید و باعث آبریزش بینی می‌شود، از آنها دوری کنید. با حذف و اضافه‌کردن یک به یک مواد از برنامه، غذائی خود می‌توانید غذائی را که به آن حساسیت دارید پیدا کنید.
آب زیاد بخورید. برای جبران آب از دست رفته از طریق آبریزش بینی مایعات زیاد بنوشید. برای مرطوب نگاه داشتن مخاط بینی هم گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب مناسب است. برای جلوگیری از رشد قارچ و کپک روی دستگاه بخور، آن را هر روز با سرکه بشوئید.
اتاق خواب را پاک نگاه دارید. برای جلوگیری از ایجاد آلرژی، روی ملافه‌ها و وسائل اتاق خواب را نایلن بکشید، پرده‌ها را هر ماه تمیز کنید، و قالی و مبل پارچه‌ای را از اتاق خارج کنید. از رو تختی بدون پرز و بالش الیاف مصنوعی به‌جای پر استفاده کنید. گنجه را مرتب کنید و درها را ببندید تا خاک در اتاق ننشیند.
از جاروی برقی استفاده کنید. جارو کردن اتاق با جاروی برقی به جای جاروی دستی مانع بلند شدن خاک می‌شود. وسائل را هر روز با دستمال مرطوب گردگیری کنید.
لوازم آرایش مناسب مصرف کنید. استفاده از لوازم آرایش بی‌بو و کمتر حساسیت‌زا امکان آبریزش ناشی از آلرژی نسبت به آنها را کاهش می‌‌دهد.
hi dr!
     
  

 
خطرات رابطه جنسی دهانی



مطالعات انجام شده حاکی از آن است که رابطه جنسی دهانی کاملا بی خطر نیست، هم برای فاعل و هم برای مفعول امکان انتقال STD وجود دارد.
STD = Sexually Transmitted Diseases = بیماریهای جنسی سرایتی
Active partner = فاعل
Receptive partner = مفعول

- چه بیماریهای جنسی (STD) از طریق رابطه جنسی دهانی منتقل می شود؟
شایعترین بیماری جنسی منتقله از طریق رابطه جنسی دهانی، هرپس است (Herpes Simplex Virus = HSV)
هرپس دو نوع کلی دارد: HSV-1 که منجر به دانه هایی در اطراف دهان می شود (تاول تبخالی) درحالیکه HSV-2 منجر به زخمهای تناسلی می گردد
- HPV که مخفف Human Papilloma Virus است هم ممکن است از طریق رابطه جنسی دهانی منتقل شود و منجر به زگیلهایی در اطراف و یا داخل دهان گردد.
مشخص شده است که گنوره (Gonorrhea) از فرد آلوده در طی رابطه جنسی دهانی به فرد مقابل منتقل گردد و سپس عفونت از گلوی آن فرد به ناحیه تناسلی افراد بعدی منتقل شود. بدن بطور طبیعی در طی ۳ ماه میتواند باکتریهای گنوره در گلو را از بین ببرد ولی عفونت ناحیه تناسلی نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارد.
امکان انتقال کلامیدیا (Chlamydia) هم از طریق رابطه جنسی دهانی وجود دارد، اگرچه کمتر رخ میدهد. کلامیدیا و گنوره منجر به زخم گلو می شوند (Sore throat). خیلی از افراد ممکن است آلوده به این میکروب باشند ولی بدون علامت بوده و از آن آگاه نباشند.

- سیفلیس (Syphilis) هم در شرایط خاص امکان انتقال در طی رابطه جنسی دهانی را دارد و آن هم در صورتی است که دهان در تماس با زخم باز یا راش پوستی عفونی قرار گیرد
احتمال انتقال عفونتهای دستگاه گوارشی و انگلها هم درصورت تماس دهان با مقعد وجود دارد.
هپاتیت A ویروسی است که در مدفوع فرد آلوده وجود دارد و در طی تماس دهانی-مقعدی امکان انتقال دارد.
هپاتیت B بطور کلی در خون است و تنها درصورتیکه در تماس رابطه جنسی دهانی ، خونی وجود داشته باشد منتقل می شود.

- آیا HIV از طریق رابطه جنسی دهانی منتقل میگردد؟

انتقال HIV در طی رابطه جنسی دهانی برای هر دو فرد فاعل و مفعول با احتمال کم (Small risk) وجود دارد.
احتمال انتقال از فرد مفعول HIV مثبت به فاعل سالم در صورتی امکانپذیر است که فاعل در تماس با ترشحات جنسی (مایع منی یا ترشحات واژن) یا خون (خون عادت ماهانه یا زخمی در ناحیه تناسلی یا مقعدی) مفعول به بریدگی-زخم یا جراحت یا منطقه ملتهبی در دهان یا گلوی فرد فاعل برسد.
پوشش دهان و گلو در برابر عفونتهای ویروسی (همانند HIV) بسیار مقاوم است و اگر فرد سالم باشد امکان انتقال محتمل نیست.
بعلاوه امکان انتقال از مفعول HIV مثبت به فاعل سالم، در طی رابطه جنسی دهانی، خیلی کم است دلیل آن هم این است که میزان HIV موجود در بزاق دهان بسیار بسیار کم است و به اندازه ای نیست که منجر به آلودگی فرد مقابل گردد. تنها خطر در این حالت ممکن است بخاطر وجود زخم خونریزی دهنده یا لثه خونریزی دهنده در فرد HIV مثبت باشد که خون را به مخاط دستگاه تناسلی یا مقعدی و یا زخم و جراحتی که ممکن است فرد سالم مقابل داشته باشد، منتقل کند (هپاتیت C هم از این طریق منتقل میگردد)

ریسک انتقال HIV از فرد آلوده از طریق رابطه جنسی دهانی بسیار کمتر از ریسک آن در طی Anal یا Vaginal است
تعیین دقیق میزان ریسک انتقال HIV در نتیجه رابطه جنسی دهانی بسیار مشکل است چراکه اکثر افرادی که رابطه جنسی دارند تنها منحصر به رابطه جنسی دهانی نمی شود و فرمهای دیگر رابطه جنسی (آنال یا واژینال) را هم شامل می شود بنابراین تعیین اینکه انتقال HIV از طریق رابطه جنسی دهانی بوده یا فرمهای دیگر رابطه جنسی، بسیار مشکل است.
نهایتا اینکه عوامل متعددی ریسک انتقال HIV از طریق رابطه جنسی دهانی را افزایش می دهند منجمله زخمها و جراحات دهانی- خونریزی لثه-زخمهای تناسلی- سوراخ کردن دهان (oral piercing) و حضور همزمان دیگر بیماریهای جنسی
خطر انتقال ویروس در تماس دهانی با پنیس ( آلت تناسلی مردانه)

خطر بالقوه:
در تماس دهانی با آلت مردانه به شکل “نظری” خطر انتقال برای شریکی که تماس دهانی را انجام می دهد (کسی که آلت را با دهان خود تحریک می کند) وجود دارد. بدلیل اینکه آلودگی از طریق ترشحات پیش ازمنی و منی به دهان راه پیدا می کند.
برای شخصی که آلت وی بوسیله دهان شریک جنسی اش تحریک می شود نیز، از نظر “نظری” خطر انتقال آلودگی وجود دارد به دلیل آن که آلودگی مستقیماً از ترشحات دهان بوسیله خراش، بریدگی روی پنیس و همچنین از طریق منی با خون تماس پیدا می کند.

خطر مستند:
البته میزان خطر به مراتب بسیار کمتر از خطر تماس جنسی مقعدی و واژینال است.
“ضمناً ویروس اچ. آی. وی. می تواند به شخص دریافت کننده انتقال پیدا کند حتی در مواقعی که انزال صورت نگرفته و مایع منی خارج نشده باشد.”

خطر انتقال ویروس در تماس دهانی با واژن (عضو جنسی زنانه)

خطر بالقوه:
در تماس دهانی با عضو جنسی زنانه به شکل “نظری” خطر انتقال برای شریکی که تماس دهانی را انجام می دهد (کسی که واژن را با دهان خود تحریک می کند) وجود دارد. بدلیل اینکه مایعات مهبلی آلوده و خون واژن آلوده می تواند به داخل دهان راه پیدا می کند. (این مسئله محدود به خون دوران قاعدگی نمی شود.)
برای خانمی که عضو جنسی وی بوسیله دهان شریک جنسی اش تحریک می شود نیز، از نظر “نظری” خطر انتقال آلودگی وجود دارد، اگر ویروس و یا خون آلوده ازمایعات دهان و به واژن و زخم های مهبلی و یا دیواره واژن تماس پیدا کند.

خطر مستند:
میزان خطر انتقال اچ. آی. وی. در این مورد نیز به مراتب بسیار کمتر از خطر انتقال ویروس از طریق تماس جنسی مقعدی و واژینال است. در هر صورت در چندین مورد گزارش شده از انتقال ویروس ازطریق دهان، بیشتر تماس دهانی با واژینال گزارش شده است.
خطر انتقال ویروس در تماس دهانی با مقعد

خطر بالقوه:
در تحریک دهانی مقعد نیز به شکل “نظری” خطر انتقال برای شریکی که تماس دهانی را انجام می دهد (کسی که مقعد را با دهان خود تحریک می کند) وجود دارد. بدلیل اینکه این عضو در معرض خون آلوده قرار دارد که از ضایعات، ترشحات و خونی که بر اثر برش، زخم و یا خراش در اطراف مقعد پدید می آید به داخل دهان راه پیدا می کند.
برای شریک جنسی که مقعد وی بوسیله دهان دیگری تحریک می شود نیز، از نظر “نظری” خطر انتقال آلودگی وجود دارد، اگر ویروس و یا خون آلوده ازمایعات دهان و با مقعد تماس پیدا کند.

خطر مستند:
مواردی مستدل ومستند از انتقال بوسیله تماس دهانی با مقعد ثبت شده است.
کاستن خطر انتقال HIV در تماس دهانی
پزشکان مواردی را گزارش کرده اند که HIV از طریق تماس دهانی انتقال یافته است.
خطر آلودگی به HIV از طریق تماس دهانی را می توان با استفاده از کاندوم های لاتکس کاهش داد.
hi dr!
     
  

 
آنسفالیت‌ ویروسی‌



آنسفالیت‌ ویروسی‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ حاد مغز در اثر عفونت‌ ویروسی‌. عفونت‌ ویروسی‌ می‌تواند از همان‌ اول‌ باعث‌ آنسفالیت‌ شود یا این‌ که‌ به‌ عنوان‌ عارضه‌ای‌ ثانویه‌ به‌ دنبال‌ عفونت‌های‌ ویروسی‌ مثل‌ سرخک‌، آبله‌مرغان‌، سرخجه‌، آبله‌گاوی‌، و عفونت‌ ناشی‌ از سایر ویروس‌های‌ کمتر شناخته‌ شده‌، یا واکسیناسیون‌ آبله‌ رخ‌ دهد.
علایم‌ شایع‌
موارد خفیف‌:
گاهی‌ بدون‌ علامت‌
تب‌
احساس‌ ناخوشی‌ موارد شدید:
استفراغ‌
تورم‌ یا بیرون‌ زدن‌ ملاج‌ شیرخواران‌
سردرد
سفتی‌ گردن‌
هم‌اندازه‌ نبودن‌ مردمک‌ها
از دست‌ دادن‌ هوشیاری‌
تغییرات‌ شخصیتی‌
تشنج‌
ضعف‌ یا فلج‌ گاهگاهی‌ دست‌ یا پا
دو تا دیدن‌ اشیاء
اختلال‌ در صحبت‌ کردن‌
از دست‌ دادن‌ شنوایی‌
خواب‌آلودگی‌ که‌ به‌ سمت‌ اغما پیشرفت‌ می‌کند.
علل‌
ویروس‌هایی‌ که‌ باعث‌ بیماری‌های‌ دیگر می‌شوند مثل‌ فلج‌ اطفال‌؛ تب‌ خال‌؛ سرخک‌؛ اوریون‌؛ آبله‌مرغان‌؛ منونوکلئوز عفونی‌؛ هپاتیت‌ عفونی‌؛ سرخجه‌؛ آبله‌؛ ویروس‌ کوکساکی‌ و بیماری‌های‌ اکوویروسی‌
ویروس‌هایی‌ که‌ ناقل‌ آنها پشه‌ها یا سایر حشرات‌ هستند.
مسمومیت‌ با سرب‌
واکنش‌ نسبت‌ به‌ واکسن‌
سرطان‌ خون‌
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
نوزادان‌ و شیرخواران‌
سن‌ بالای‌ ۶۰ سال‌
وجود بیماری‌ که‌ مقاومت‌ بدن‌ را کم‌ کرده‌ باشد.
محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیر بهداشتی‌
آلودگی‌ با ویروس‌ ایدز
پیشگیری‌
از تماس‌ با هر بیماری‌ که‌ آنسفالیت‌ دارد خودداری‌ کنید.
در صورت‌ وجود هر گونه‌ عفونتی‌ در بدن‌ به‌ پزشک‌ مراجعه‌ کنید، خصوصاً عفونت‌های‌ ویروسی‌ که‌ در قسمت‌ علل‌ ذکر شدند. باید تلاش‌ شود تا از گسترش‌ عفونت‌ جلوگیری‌ شود.
اگر در نواحی‌ پرخطر به‌ سر می‌برید، از مواد دافع‌ حشرات‌ و توری‌ جهت‌ جلوگیری‌ از گزش‌ حشره‌ استفاده‌ کنید.
عواقب‌ مورد انتظار
آنسفالیت‌ ویروسی‌ خفیف‌ یک‌ بیماری‌ شایع‌ است‌ و امکان‌ دارد اصلاً جلب‌ توجه‌ نکند. در مواردی‌ که‌ آنسفالیت‌ شدید باشد معمولاً بیمار باید بستری‌ شود.
عوارض‌ و موارد فوت‌ ناشی‌ از آنسفالیت‌ بیشتر در شیرخواران‌ و پیرمردان‌ دیده‌ می‌شود. بیمارانی‌ که‌ به‌ سایر گروه‌های‌ سنی‌ تعلق‌ دارند معمولاً به‌ طور کامل‌ بهبود می‌یابند. انتظار می‌رود بهبودی‌ در عرض‌ ۳-۲ هفته‌ حاصل‌ می‌شود، مگر در موارد شدید
عوارض‌ احتمالی‌
درصد بسیار کمی‌ از بیماران‌ دچار آسیب‌ دایمی‌ مغز می‌شوند که‌ عملکرد ذهنی‌ یا عضلانی‌ بیمار را مختل‌ می‌کند.
درمان‌

اصول‌ کلی‌
اقدامات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ موارد زیر باشند: بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ خون‌ و مایع‌ نخاع‌، عکس‌برداری‌ از جمجمه‌ با اشعه‌ ایکس‌ و نواز مغز
درمان‌ مشتمل‌ است‌ بر داروهای‌ متناسب‌ و بر مبنای‌ تشخیص‌، و نیز مراقبت‌های‌ حمایتی‌
امکان‌ دارد نیاز به‌ بستری‌ کردن‌ بیمار در بخش‌ مراقبت‌های‌ ویژه‌ (آی‌سی‌یو) وجود داشته‌ باشد.
بیمار باید از نظر مشکلات‌ تنفسی‌ یا گروه‌ خون‌ نیز تحت‌ درمان‌ قرار گیرد.
داروها
استامینوفن‌ برای‌ سردرد یا تب‌
امکان‌ دارد داروهای‌ ضد ویروسی‌ مثل‌ آسیلکوویر یا آمانتادین‌ تجویز شوند
داروهای‌ ضد تشنج‌
ندرتاً داروهای‌ کورتیزونی‌ برای‌ مهار التهاب‌
در صورت‌ لزوم‌، داروهای‌ کنترل‌ کننده‌ صرع‌
اگر آزمایشات‌ نشان‌دهنده‌ یک‌ علت‌ باکتریایی‌ یا قارچی‌ باشند، داروی‌ اختصاصی‌ آن‌ تجویز خواهد شد.
فعالیت‌
باید در رختخواب‌ استراحت‌ کنید. همانطور که‌ گفته‌ شد، بهبود بیماری‌ ۳-۲ هفته‌ طول‌ می‌کشد. البته‌ تدریجاً هر چقدر که‌ قدرت‌ و احساس‌ سلامتی‌تان‌ اجازه‌ می‌دهد فعالیت‌ داشته‌ باشید.
رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود، البته‌ ممکن‌ است‌ نیاز به‌ سرم‌ وجود داشته‌ باشد. در بیماستان‌، وضعیت‌ آب‌ و الکترولیت‌ بدن‌ مرتباً کنترل‌ می‌شود.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان علایم‌ آنسفالیت‌ را دارید.
اگر دچار علایم‌ جدید و غیرقابل توجیه شده اید‌. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند.
hi dr!
     
  ویرایش شده توسط: leaderlover   

 
آنفلوانزا فصلی چیست ؟

آنفلوانزا عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ تنفسی‌ مسری‌ و شایع‌ که‌ در اثر یک‌ ویروس‌ ایجاد می‌شود. مدت‌ زمان‌ شروع‌ علایم‌ از زمان‌ وارد شدن‌ ویروس‌ به‌ بدن‌ ۴۸-۲۴ ساعت‌ است‌.

سه‌ نوع‌ اصلی‌ ویروس‌ آنفلوانزا وجود دارد (A,B,C) ، اما این‌ ویروس‌ها توانایی‌ جهش‌ به‌ انواع‌ گوناگونی‌ را دارند. شیوع‌ ناگهانی‌ انواع‌ مختلف‌ آنفلوانزا تقریباً هر زمستان‌ رخ‌ می‌دهد و شدت‌ آنها متفاوت‌ است‌. آنفلوانزا هم‌ در مرد و هم‌ در زن‌ در تمام‌ سنین‌ به‌ غیر از دوران‌ شیرخوارگی‌ دیده‌ می‌شود.
علایم‌ شایع‌
لرز و تب‌ متوسط‌ تا بالا
دردهای‌ عضلانی‌، از جمله‌ کمردرد
سرفه‌، که‌ معمولاً یا با خلط‌ بسیار کم‌ همراه‌ است‌ یا اصولاً خلطی‌ همراه‌ آن‌ وجود ندارد.
گلودرد
خشونت‌ صدا
آبریزش‌ از بینی‌
سردرد
خستگی‌
علل‌
عفونت‌ با ویروس‌های‌ دسته‌ میکسوویروس‌ها. این‌ ویروس‌ها در اثر تماس‌ مستقیم‌ یا غیرمستقیم‌ (مثلاً استفاده‌ از لیوان‌ آلوده‌) گسترش‌ می‌یابند.
عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
استرس‌
خستگی‌ شدید
تغذیه‌ نامناسب‌
وجود بیماری‌ اخیر که‌ موجب‌ کاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد.
بیماری‌ مزمن‌، خصوصاً بیماری‌ مزمن‌ قلبی‌ یا ریوی‌
حاملگی‌ (سه‌ ماه‌ سوم‌)
افرادی‌ که‌ در یک‌ محیط‌ نیمه‌ بسته‌ زندگی‌ می‌کنند.
سرکوب‌ ایمنی‌ ناشی‌ از دارو یا بیماری‌
مکان‌های‌ شلوغ‌ به‌ هنگام‌ بروز همه‌گیری‌
پیشگیری‌
حتی‌المقدور از خطرات‌ ذکر شده‌ در بالا پرهیز کنید.
اگر بالای‌ ۶۵ سال‌ سن‌ دارید یا مبتلا به‌ بیماری‌ مزمن‌ قلبی‌ یا ریوی‌ هستید، سالانه‌ واکسن‌ آنفلوانزا دریافت‌ کنید. این‌ واکسن‌ تنها در برابر ۲ یا ۳ زیر نوع‌ به‌ خصوص‌ از آنفلوانزای‌ نوع‌ A حفاظت‌ ایجاد می‌کند.
از تماس‌ غیرضروری‌ با افرادی‌ که‌ دچار عفونت‌های‌ دستگاه‌ تنفسی‌ فوقانی‌ به‌ هنگام‌ فصل‌ آنفلوانزا (زمستان‌) هستند خودداری‌ کنید.
استفاده‌ از داروی‌ آمانتادیس‌ برای‌ افراد پرخطر (که‌ واکسن‌ تزریق‌ نکرده‌ باشند) یا افرادی‌ که‌ نیازمند اقدامات‌ کنترلی‌ اضافه‌تری‌ هستند.
عواقب‌ مورد انتظار
بهبود خود به‌ خودی‌ در عرض‌ ۱۰-۷ روز در صورتی‌ که‌ هیچ‌ عارضه‌ای‌ رخ‌ ندهد. اگر عارضه‌ای‌ رخ‌ دهد، درمان‌ با آنتی‌بیوتیک‌ معمولاً ضروری‌ است‌، و بهبود ممکن‌ است‌ ۶-۳ هفته‌ به‌ درازا انجامد.
عوارض‌ احتمالی‌
عفونت‌های‌ باکتریایی‌ از جمله‌ برونشیت‌ یا ذات‌الریه‌. این‌ عفونت‌ها ممکن‌ است‌ خصوصاً در افرادی‌ که‌ بیماری‌ مزمن‌ دارند یا افراد بالای‌ ۶۵ سال‌ خطرناک‌ باشند.
درمان‌

اصول‌ کلی‌
بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌، مثل‌ آزمایش‌ خون‌ و کشت‌ خلط‌؛ عکس‌برداری‌ اشعه‌ ایکس‌ از قفسه‌ سینه‌ (تنها در صورت‌ بروز عوارض‌).
برای‌ تخفیف‌ گرفتگی‌ بینی‌، غالباً با آب‌ گرم‌ یا سرد، چای‌ غلیظ‌ یا آب‌ نمک‌ قرقره‌ کنید.
برای‌ افزایش‌ رطوبت‌ هوا از یک‌ دستگاه‌ بخور خنک‌ استفاده‌ نمایید. رطوبت‌ کمک‌ می‌کند تا ترشحات‌ ریه‌ رقیق‌ و بنابراین‌ راحت‌تر تخلیه‌ شوند. درون‌ دستگاه‌ بخور خنک‌ دارو نگذارید، زیرا کمکی‌ نمی‌کند. دستگاه‌ را روزانه‌ تمیز کنید.
برای‌ جلوگیری‌ از سرایت‌ بیماری‌ به‌ دیگران‌، دستان‌ خود را مرتباً بشویید، خصوصاً پس‌ از فین‌ کردن‌ یا پیش‌ از دست‌ زدن‌ به‌ غذا یا مواد غذایی‌
روی‌ عضلاتی‌ که‌ دچار درد هستند کمپرس‌ گرم‌ یا صفحه‌ گرم‌کننده‌ بگذارید.
داروها
برای‌ ناراحتی‌ خفیف‌ می‌توان‌ از داروهایی‌ مثل‌ استامینوفن‌، شربت‌های‌ ضد سرفه‌، افشانه‌ها (اسپری‌های‌) بینی‌ یا ضد احتقان‌ها (رفع‌کننده‌ گرفتگی‌ بینی‌) استفاده‌ نمود.
آسپیرین‌ نخورید، زیرا در بعضی‌ از تحقیقات‌ مشخص‌ شده‌ است‌ که‌ بین‌ مصرف‌ آسپیرین‌ (خصوصاً در کودکان‌) به‌ هنگام‌ بروز یک‌ بیماری‌ ویروسی‌ و به‌ وجود آمدن‌ نشانگان‌ رای‌ ارتباط‌ وجود دارد. نشانگان‌ رای‌ یک‌ نوع‌ آنسفالیت‌ (التهاب‌ مغز) است‌.
می‌توان‌ از یک‌ دسته‌ داروهای‌ ضد ویروسی‌ در موارد شدید یا برای‌ کسانی‌ که‌ در معرض‌ بیشترین‌ خطر بروز عوارض‌ هستند استفاده‌ نمود.
فعالیت‌
بهترین‌ درمان‌ برای‌ آنفلوانزا استراحت‌ است‌. اگر وضعیت‌ سلامت‌ عمومی‌ شما خوب‌ باشد، استراحت‌ کمک‌ می‌کند تا بدنتان‌ با ویروس‌ به‌ خوبی‌ مبارزه‌ کند.
رژیم‌ غذایی‌
معمولاً اشتها به‌ هنگام‌ آنفلوانزا کم‌ می‌شود. شاید در ابتدا فقط‌ اشتها به‌ مایعات‌ داشته‌ باشید، سپس‌ پس‌ از مدتی‌ به‌ وعده‌های‌ غذایی‌ کوچک‌ حاوی‌ مواد نشاسته‌ای‌ بدون‌ ادویه‌ (نان‌ سوخاری‌، برنج‌، پوره‌، غلات‌ پخته‌ شده‌، سیب‌زمینی‌ پخته‌) اشتها پیدا کنید.
روزانه‌ حداقل‌ ۸ لیوان‌ آب‌ بنوشید (خصوصاً اگر تبتان‌ بالا باشد). نوشیدن‌ مایعات‌ بیشتر مثل‌ آب‌ میوه‌، چای‌ و نوشیدنی‌های‌ غیر گازدار نیز به‌ رقیق‌ شدن‌ ترشحات‌ کمک‌ می‌کنند.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ آنفوآنزا را دارید.
اگر یکی‌ از موارد زیر به‌ هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهند: ـ افزایش‌ تب‌ یا سرفه‌ ـ وجود خون‌ در خلط‌ ـ گوش‌ درد ـ تنگی‌ نفس‌ یا درد قفسه‌ سینه‌ ـ ترشحات‌ غلیظ‌ از بینی‌، سینوس‌ها یا گوش‌ها ـ درد سینوس‌ ـ درد یا سفتی‌ گردن‌
اگر دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ توجیه‌ شده‌اید. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 1 از 111:  1  2  3  4  5  ...  108  109  110  111  پسین » 
خانه و خانواده

همه چیز درباره بیماری ها

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA