انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 109 از 111:  « پیشین  1  ...  108  109  110  111  پسین »

همه چیز درباره بیماری ها


مرد

 
سرگیجه چیست؟ دلایل سرگیجه کدام اند؟

سرگیجه (Dizziness) واژه ای است که اغلب برای تعریف دو احساس مختلف بیان می‌شود. تعریف دقیق از سرگیجه و چیزی که شما به آن سرگیجه می‌گویید بسیار مهم است، چراکه به شما و پزشکتان در شناسایی مشکل کمک می‌نماید. سرگیجه به دو نوع احساس سبکی سر و سرگیجه(دوران سر یا Vertigo) تقسیم می‌شود.


انواع سرگیجه
احساس سبکی سر، احساسی است که موقع رخ دادن آن شما فکر می‌کنید دارید می‌افتید و یا غش می‌کنید. هرچند شما احساس گیجی می‌کنید، اما احساس نمی‌کنید که شما و اطراف شما در حال حرکت اید. احساس سبکی سر معمولا با دراز کشیدن بهبود یافته و یا کاملا از بین می‌رود. اگر احساس سبکی سر شدید شده ممکن است باعث احساس غش کردن و یا سنکوپ شود. بعضی اوقات هنگام سرگیجه شما ممکن است، دچار حالت تهوع و یا استفراق شوید.
سرگیجه (دوران سر یا Vertigo)، احساسی از که شما در آن فکر می‌کنید خودتان یا اطرافتان در حال چرخیدن هستید. در سرگیجه شما ممکن است شما احساس چرخیدن، افتادن و یا کج شدن نمایید. زمانیکه شما دچار سرگیجه شدید می‌شوید، ممکن است احساس تهوع شدید و یا استفراغ به شما دست دهد. در این حالت ممکن است ایستادن و یا راه رفتن برای شما سخت بوده و یا احساس افتادن نمایید.
هر چند سرگیجه می‌تواند در همه افراد و همه سنین رخ دهد، اما بین بزرگسالان شایع تر می‌باشد.


احساس سبکی سر
این نوع از سرگیجه احساسی معمول می‌باشد. احساس سبکی سر معمولا بعلت بیماری و مشکل مهمی رخ نمی‌دهد. بعضی اوقات احساس سبکی سر در پی افت ناگهانی فشار خون، پس از بلندشدن ناگهانی از حالت درازکش و یا خوابیده، رخ می‌دهد.


احساس سبکی سر می‌تواند دلایل متفاوتی از جمله:
آلرژی و حساسیت
بیماری از جمله سرماخوردگی و یا آنفلوانزا
استفراق، اسهال، تب و سایر بیماری ها که باعث از دست دادن آب بدن می‌شوند
تنفس عمیق یا سریع
اضطراب و استرس
استفاده از سیگار، الکل یا داروهای غیر قانونی و موادمخدر
یکی دیگر از عوامل جدی تری که می‌تواند باعث احساس سبک سر شود، خونریزی است. اکثر اوقات محل خونریزی و نوع درمان آن مشخص است، اما بعضی اوقات خونریزی مخفی بوده و شما متوجه آن نمی‌شوید. برای مثال خونریزی دستگاه گوارش یکی از این عوامل است که در گذر زمان باعث احساس سرگیجه و خستگی می‌شود. خونریزی شدید در قاعدگی هم می‌تواند باعث سرگیجه شود.
خیلی از داروها نیز می‌توانند باعث سرگیجه و احساس سبکی سر شوند.


سرگیجه (دوران یا vertigo)
سرگیجه یا دوران سر زمانی رخ می‌دهد که بین سیستم های مختلف عصبی بدن که مسئول حفظ تعادل شما هستند، همچون حس بینایی، اعصاب حسی، فشار روی پوست و بخش هایی از گوش داخلی درگیری وجود دارد. بعضی از دلایل شایع سرگیجه شامل:
اختلالات گوش داخلی همچون سرگیجه وضعیتی حاملهای خوشخیم (BPPV)، بیماری منیر (Meniere's disease)، نوریت وستیبولار یا سایر مشکلات باشد.
آسیب دیدن گوش و یا سر
سردرد های میگرنی
کاهش جریان خون در به مرکز مغز
زمانیکه سرگیجه ناگهانی همراه با از دست دادن عملکرد یکی از نقاط بدن رخ دهد، می بایست سریع به بیمارستان مراجعه نمود چراکه این سرگیجه ممکن است علامت مشکلی جدی در مغز همچون سکته مغزی یا حمله ایسکمی گذرا (TIA) باشد.
الکل و بعضی از انواع داروها نیز می‌توانند باعث سرگیجه و یا احساس سبکی سر شوند.


این دو مشکل می‌توانند حاصل:
مصرف زیاد دارو
اختلالات دارویی
سوءاستفاده و یا استفاده بیش از حد از بعضی از داروها


عواملی خطرزا که خطر سرگیجه را افزایش می‌دهند، شامل:
افزایش سن، افراد بالای 65 سال بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به سرگیجه هستند.
مصرف داروهای خاص، از جمله داروهای کاهنده فشارخون، داروهای ضدتشنج، داروهای آرام بخش و مسکن نیز خطر سرگیجه را افزایش می‌دهند.
سابقه ابتلا به سرگیجه، افرادیکه سابقه ابتلا به سرگیجه در گذشته را دارند، بیشتر در خطر تکرار سرگیجه هستند.


عوارض سرگیجه
سرگیجه می‌تواند باعث افتادن فرد و آسیب دیدن وی شود. همچنین سرگیجه هنگام رانندگی و یا کار با ماشین آلات سنگین نیز می‌تواند خطر زا باشد.


درمان خانگی سرگیجه و سبکی سر
احساس سبکی سر معمولا باعث نگرانی نیست مگر اینکه شدید باشد، بعد از مدتی برطرف نشود یا همراه با سایر عوامل همچون تپش قلب و یا غش باشد. احساس سبکی سر می‌تواند باعث افتادن و آسیب دیدن شود، برای جلوگیری از آسیب دیدن:
برای یک یا دو دقیقه دراز بکشید. اینکار باعث جریان خون به مغز شما می‌شود. بعد از دراز کشیدن، بشینید و برای یک یا دوقیقه هم نشته باقی بمانید و سپس بلند شوید.
استراحت نمایید، چراکه احساس سبکی سر هنگام سرماخوردگی و یا آنفلوانزا غیرعادی نیست، با استراحت در این هنگام می‌تواند از احساس سبکی سر جلوگیری نماید.
از موادیکه برروی جریان خون تاثیر می‌گذارند همچون کافئین، تنباکو، الکل و مواد مخدر استفاده ننمایید.
زمانیکه آب بدن شما کاهش پیدا کرده مثلا هنگام اسهال، استفراغ یا تب مایعات مصرف نمایید.


اگر دچار سرگیجه شدید:
کاملا دراز نکشید، کمی خود را بالا نگه دارید، تا احساس چرخش بهبود یابد.
یواش حرکت نماید تا زمین نیفتید.


اگر هریک از موارد زیر اتفاق افتاد، به پزشک یا بیمارستان مراجعه نمایید:
دچار حالت تهوع و استفراق شدید و یا میزانش افزایش پیدا کرد.
دچار خشکی و کم آبی بدن شدید.
غش کردید.
علایم بیماری تان تا یک هفته پس از درمان خانگی بهبود نیافت یا شدیدتر شد.


پیشگیری از سرگیجه و سبکی سر
شما ممکن است بتوانید با اتخاذ روش های خاص جلوی بعضی از انواع سبکی سر را بگیرید، این روش ها شامل:
از رختخواب یا صندلی به آرامی بلند شوید.
قبل از بلندشدن از رختخواب کمی لبه تختخواب بنشینید.
آرام بنشینید و یا بلند شوید تا از تغییر جریان خون به مغز جلوگیری نمایید.
در بیشتر موارد سرگیجه (Vertigo) قابل پیشگیری نیست، اما بعضی از انواع سرگیجه بعلت آسیب دیدن سر رخ می‌دهند، پس با رعایت موارد زیر می‌توانید از آسیب دیدن سر جلوگیری کنید، این موارد شامل:
زمان رانندگی از کمربند ایمنی استفاده نمایید.
الکل و مواد مخدر و کافئین مصرف ننمایید.
هنگام موتور سواری از کلاه ایمنی استفاده ننمایید.
درون آبهای کم عمق یا ناآشنا شیرجه نزنید.
هنگام حرکت در تاریکی بخصوص برروی پله ها از چراق و نور مناسب استفاده نمایید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
پوست آیینه سلامت و بیماری بدن

پوست بزرگترین ارگان بدن است. این لایه نیم میلیمتری قادر به حفاظت از ماهیچه، استخوان و سایر اندام داخلی بدن است. تغییر رنگ پوست یکی از نشانه هایی است که باید جدی گرفته شود. محققان مجموعه ای از نشانه های پوستی را شناسایی کرده اند که به محض مشاهده باید به پزشک مراجعه کرد. برخی از علایمی که به عنوان زنگ خطر سلامتی محسوب می شوند و در پوست قابل مشاهده هستند عبارتند از :


***** ظاهر شدن راش و زخم روی پوست
منظور از راش یا جوش پوستی، بثوراتی است که روی پوست ظاهر می شود و معمولا با سرخی و خارش همراه است. اگر این ضایعات پوستی به طور مستمر ظاهر شود و با علایمی مانند تب، درد مفاصل و درد عضلانی همراه باشد ، نشانه ای از عفونت داخلی است. علاوه بر این راش می تواند به دلیل آلرژی یا واکنش در مقابل یک داروی خاص روی پوست ظاهر شود.
راش مخملی تیره در ناحیه گردن و بازو یکی از مهمترین علایم بروز دیابت است. با مشاهده این علامت باید قند خون را اندازه گیری کرد و در رژیم غذایی تغییراتی ایجاد کرد.
راش مخملی در موارد نادری ناشی از سرطان معده یا کبد است.
راش کبود در قسمت پایین پا، در صورتی که به دارو پاسخ ندهد، می تواند نشانه عفونت هپاتیت C باشد.


***** تغییر رنگ پوست
تیرگی و برنزه شدن پوست در افراد مبتلا به دیابت می تواند ناشی از اختلال در سوخت و ساز آهن باشد. زرد شدن پوست و زرد شدن سفیدی چشم یکی از نشانه های نارسایی کبد است.
تیرگی پوست در ناحیه چروک ها و زخم ها اگر با درد مفاصل همراه باشد، نشانه یک اختلال هورمونی به نام بیماری آدیسون (Addison) است که بر روی غده آدرنال تاثیر می گذارد.


***** رشد ضایعه گوشتی و چربی روی پوست (برجستگی های پوستی )
در صورت مشاهده این مورد حتما باید به پزشک مراجعه کرد. این مورد می تواند نشانه سرطان پوست یا اختلال ژنتیکی باشد. برجستگی های زرد رنگ روی بازو، پا و پشت بدن eruptive exanthemas نام دارد که می تواند به دلیل افزایش سطح تری گلیسیرید یا دیابت کنترل نشده باشد.
الگوی توزیع آکنه در صورت اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشک قرار می دهد. وجود ضایعات آکنه در بانوان در ناحیه فک نشانه سندرم تخمدان پلی کیستیک است که معمولا با تغییر وزن، نازک شدن مو و افزایش موهای زاید در صورت همراه است.


***** تغییرات ناخن
تغییر در شکل و نوع ناخن یکی از مهمترین نشانه های سلامت ارگان های مختلف بدن است. تغییراتی که شبیه به عفونت های قارچی هستند نتیجه پسوریازیس در ناخن است. اگر این علامت با درد مفاصل همراه باشد، ورم مفصل پسوراتیک نامیده می شود.
گاهی اوقات تغییر رنگ ناخن می تواند ناشی از بیماری های کبدی یا کلیوی باشد.


***** تغییر در خشکی و سختی پوست
فشار خون بالا و مشکلات کلیه در برخی موارد منجر به ضخیم شدن پوست در ناحیه ساق پا می شود. خشکی پوست و خارش آن می تواند به دلیل مشکلات هورمونی ناشی از کم کاری تیروئید باشد.
مشاهده علایمی شبیه به اگزما و خشکی پوست در افراد بالای 30 سال اغلب به دلیل کم کاری تیروئید است.
افراد مبتلا به بیمار خود ایمنی اسکلروز سیستمیک باعث تورم و سخت شدن پوست می شود. در موارد شدیدتر این اختلال باعث سختی اندام های داخلی مانند قلب و ریه می شود. از طرفی پوست نازک و شل می تواند یکی از علایم بیماری خونی لنفوم یا میلوم مولتیپل (Multiple Myeloma) باشد که یکی از شایعترین انواع تومور استخوان یا سرطان استخوان است.
پوست نقش مهمی در سلامتی ایفا می کند. دفع سموم اصلی بدن توسط پوست انجام می شود. پوست تنها رابط بدن با محیط است.
سنتز ویتامین D توسط پوست انجام می شود و پوست تنها مسئول حس لامسه است، از طرفی پوست بدن زیستگاه هزار گونه متفاوت از باکتری هاست.
متاسفانه اکثر افراد فقط نگران پوست صورت و دست خود هستند و از حفاظت کل پوست غافلند.
جالب است بدانید که روزانه حدود 2 میلیون سلول پوستی از بین می روند؛ آیا تا به حال باخود فکرکرده اید که چه بر سر اجساد این سلول ها می آید؟
این سلول های مرده در سطح پوست باقی می مانند. گاهی افراد تا پایان عمر خود از وجود این سلول های مرده بی اطلاع هستند و برخی نیز ترجیح می دهند که با آنان همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند.
هر دو گروه سخت دراشتباهند چراکه فرصت تنفس به پوست خود را تا پایان عمر از دست می دهند.
یک روش ساده برای پاکسازی پوست وجود دارد که اکثر افراد از آن هیچ اطلاعی ندارند و آن بُرِس زدن پوست است. پوست نیز مانند مو نیاز به برس دارد.
برس کشیدن پوست باعث افزایش گردش خون و دفع سموم زاید بدن می شود. دفع بخشی از سموم بدن به عهده کلیه و کبد است و دفع بخش باقی مانده به عهده پΦ
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
آشنایی با بيماری هرپانژين

يك نوع ديگر از بيماري‌های عفوني بيماری هرپانژين است. اين بيماری از يك التهاب ويروسي دهان و گلو به وجود مي‌آيد. بيماری هرپانژين عمدتاً كودكان 10-1 سال را مبتلا می کند. این بیماری ناشی‌ از يك ویروس به نام‌ کوکساکی‌ می باشد که‌ از فردی به‌ فرد ديگر منتقل مي‌شود، دوره‌ کمون‌ اين بیماری‌ 2 تا 7 روز است‌.


هرپانژین:
يك نوع ديگر از بيماريی های عفوني هرپانژين است. اين بيماري از يك التهاب ويروسي دهان و گلو به وجود مي‌آيد. بيماری هرپانژين عمدتاً كودكان 10-1 سالع را درگیر خود مي‌كند.اين بيماری معمولاً با آفت، گلو درد يا تب‌خال اشتباه گرفته مي‌شود.


علائم بيماری:
· تب
· احساس‌ کسالت‌
· گاهی‌ استفراغ‌ و درد شکمی‌
· گلودرد ناگهانی‌، همراه‌ با قرمزی‌، التهاب‌ و دردناک‌ بودن‌ بلع‌
· تاول های‌ کوچک‌ (وزیکول‌) در ناحیه‌ دیگر. این‌ تاول‌ها تبدیل‌ به‌ زخم‌های‌ کوچکی‌ می‌شوند.


علل بيماري:
عفونت‌ ناشی‌ از يك ویروس به نام‌ کوکساکی‌ A,Bکه‌ از فردی به‌ فردديگر منتقل مي‌شود. دوره‌ کمون‌ اين بیماری‌ (از زمان‌ واردشدن‌ ویروس به بدن تا آغاز علایم‌) 7-2 روز است‌.


عوارض بيماری:
يكي از شايعترين عوارض اين بيماری تشنج ناشي از تب است.


تشخيص بيماری:
تشخيص معمولاً با ديدن‌ ضايعات‌ مشخصه‌ اين‌ بيماری داده‌ مي‌شود. البته‌ ممكن‌ است‌ آزمايش‌ خون هم توصيه‌ شود.


راه‌های درمان بيماری:
· معمولاً هيچ درماني‌ غير از داروهای ضد درد ساده‌ نيست‌.
· شستشوی دقيق‌ دست‌ها و دفع‌ بهداشتي‌ ترشحات‌ مهم‌ است‌.
· سعي‌ كنيد تب‌ بالا را با آب‌ ولرم‌ پايين‌ آوريد وگرنه‌ ممكن‌ است‌ آب بدن‌ كم‌ ‌شود.


درمان از طريق تغذيه و فعاليت:
در زمان دوره درمان اين بيماری تا وقتی‌ که‌ تب‌ و گلودرد برطرف‌ نشده‌ باشد، باید در رختخواب‌ استراحت‌ کنيد.
برای درمان بيماری رژیم‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود. فقط کودک‌ خود را تشویق‌ کنید تا مایعات‌ بیشتری بنوشد، مثل‌ آب‌، یخ‌های‌ با طعم‌ میوه‌، قطعات‌ کوچک‌ یخ‌، یا محلول‌ ژلاتین خشک‌.
از نوشیدن‌ آب‌ میوه‌ ترش‌ که‌ باعث‌ آزردگی‌ بافت‌های‌ ملتهب‌ می‌شود خوداری‌ کنید.


پيشگيری بيماری:
· در حال‌ حاضر راهي برای پيشگيری اين بيماری نيست ، اما در نظر داشته باشيد برای پيشگيری از گسترش‌ آن‌، دستان‌ خود را به‌ دقت‌ بشوييد.
· از تماس‌ نزديك‌ مثل‌ بوسيدن‌ يا سهيم‌ شدن‌ در غذا خوردن‌ جداً خودداری كنيد.
در ضمن در نظر داشته باشید که این بیماری از نظر علایم بیشتر شبیه ویروس هرپس است که می تواند ایجادتبخال نماید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
اندام ها را از کف دست درمان کنيد

اگر از راز هجده و هشتاد و يکي که کف دست همه ما نوشته شده است باخبر باشيم باید بدانيم از مچ دست تا نوک انگشتان هر ده دست با عملکرد يکي از اندام هاي بدن مرتبط است.
کف هر دو دست را به سمت خودتان برگردانيد با ماساژ نوک چهار انگشت سر، مغز و سينوس ها عملکرد بهتري خواهند داشت.با ماساژ نوک انگشتان دست عملکرد غده هيپوتالاموس مغز و غده صنوبري نيز بهتر خواهد شد.
برجستگي پايين شست دست، حد فاصل انتهاي شست تا سر مچ همگي محل استقرار اعصاب مرتبط بين ستون فقرات و کف دست است.بنابراين با ماساژ اين بخش مشکلات ستون فقرات تا حد زيادي برطرف خواهد شد.
در همان حالتي که دست هايتان را مقابل صورتتان گرفته ايد به دست راستتان نگاه کنيد در سمت چپ دست راست برجستگي کوچکي زير بند آخر مي بينيد که با ماساژ اين بخش مي توانيد به مشکلات کبدي کمک کنيد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
سرطان دهان چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟

با توجه به آمارهای بنیاد سلامت دهان و دندان بریتانیا، بسیاری از مردم از وجود سرطانی با عنوان سرطان دهان هیچ گونه آگاهی ای ندارند. البته در سال های اخیر با ابتلای مایکل داگلاس، ستاره هالیوود، به سرطان دهان، میزان اطلاع رسانی در زمینه این سرطان مقداری بیشتر شده است.


افزایش احتمال درمان سرطان دهان با تشخیص زود هنگام آن
هر چقدر تشخیص سرطان دهان زودتر انجام بگیرد بهتر است. اگر قبل از آنکه سرطان دهان گسترش پیدا کند، تشخیص داده شود، احتمال زنده ماندن افراد مبتلا تا 90 درصد افزایش پیدا می کند.
متاسفانه در 40 سال گذشته میزان زنده ماندن افراد مبتلا به سرطان دهان پیشرفت خاصی را نشان نداده است و می توان علت اصلی این قضیه را در تشخیص دیر هنگام علایم این سرطان دانست. در واقع بیش از دو سوم افراد مبتلا به سرطان دهان در مراحل آخر سرطان متوجه علائم سرطان شده و سرطان دهان آنها تشخیص داده می شود.


علائم سرطان دهان چه چیزهایی هستند؟
تشخیص علائم سرطان دهان دشوار است، علل خصوص اگر در گلو بروز کند. گاهی مواقع پزشکان نیز متوجه نشانه های مهم سرطان دهان نمی شوند. به عنوان مثال مایکل داگلاس چندین بار برای شکایت از درد در گلو و گوش به پزشک مراجعه کرد اما چون سرطان در پشت گلوی او قرار داشت، پزشکان نیز نتوانستند سرطان او را در مراحل اولیه تشخیص بدهند.
علامت اصلی سرطان دهان که شما باید همواره مراقب آن باشید لکه های قرمز و یا سفید رنگ و یا زخم هایی در دهان هستند که برای مدتی بیش از سه هفته مداوا نمی شوند.
علائم دیگر سرطان دهان عبارتند از توده های غیر معمول در هر بخشی از سر و یا گردن.


عوامل خطرزا برای سرطان دهان چه چیزهایی هستند؟
میزان شیوع سرطان دهان در حال افزایش است و همچنین حداقل سن ابتلا به این سرطان در حال کاهش است (اگر چه هنوز هم بسیاری از افراد مبتلا به سرطان دهان بالای 40 سال سن دارند.)
مصرف دخانیات اصلی ترین علت ابتلا به سرطان دهان است تا آنجا که سه نفر از هر چهار نفر مبتلا به این سرطان به علت مصرف دخانیات به این سرطان دچار می شوند.
مایکل داگلاس عادت داشت که هر روز نصف پاکت سیگار بکشد که البته در سال های اخیر این عادت بد خود را ترک کرده است.
نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی نیز می تواند باعث ایجاد سرطان دهان شود. افرادی که به صورت همزمان هم سیگاری هستند و هم الکلی هستند تا 30 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان قرار دارند.
یافته های اخیر نشان می دهد که سرطان دهان با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV – یک عفونت مقاربتی که از طریق رابطه جنسی قابل انتقال است و از طریق رابطه جنسی دهانی به دهان منتقل می شود.) در ارتباط است.
رژیم غذایی نامناسب یکی دیگر از عوامل خطرزای سرطان دهان است. تحقیقات نشان داده است که مصرف به اندازه ی ماهی، سبزیجات، میوه ها و تخم مرغ می تواند خطر ابتلا به سرطان دهان را کمتر کند.
در گذشته بیشتر افراد مبتلا به سرطان دهان را مردان تشکیل می دادند اما امروزه با تغییر عادت سیگار کشیدن و مصرف الکل در زنان، میزان ابتلای زنان به این سرطان در حال افزایش است. تا سی سال پیش مردان مبتلا به سرطان دهان 5 برابر زنان بودند اما امروزه این میزان به دو برابر رسیده است.


تشخیص سرطان دهان چگونه است؟
بیشترین موارد تشخیص سرطان دهان به کمک معاینه چشمی و پس از آن انجام آزمایش نمونه برداری از بافت (بیوپسی) انجام می شود.
آزمون های جدیدی نیز وجود دارند که به کمک مواد شیمیایی موجود در بزاق می توانند سرطان را تشخیص دهند که البته در مرحله توسعه و پیشرفت قرار دارند. این روش می تواند در آینده به تشخیص سرطان دهان کمک قابل توجهی بکند.


درمان سرطان دهان چگونه است؟
بعد از تشخیص، درمان سرطان دهان می تواند شامل ترکیبی از پرتو درمانی و شیمی درمانی باشد. همچنین ممکن است عمل جراحی نیز الزامی باشد که این عمل می تواند باعث تغییر صدا و یا به طور کلی از دست دادن صدای فرد مبتلا شود.
به یاد داشته باشید که همواره پیشگیری بهتر از درمان است. شناخت عوامل خطرزا برای این سرطان و پیشگیری از آنها می تواند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهد.
مراجعه منظم به دندانپزشک نیز می تواند در تشخیص سرطان به شما کمک کند. تقریبا نیمی از سرطان های دهان توسط دندانپزشک ها تشخیص داده می شود. بنابراین مراجعه منظم به دندانپزشک را فراموش نکنید و چنانچه هر گونه مشکلی در دهان خود حس می کنید حتما به ایشان اطلاع بدهید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
سیاتیک؛ از کمردرد تا ناله پاها

اگر از دوستان و اطرافیان خود پرس‌وجو کنید، متوجه می‌شوید کمتر کسی است که در طول زندگی خود به کمردرد مبتلا نشده باشد. در واقع، کمردرد آشنای دیرینه انسان‌ها بوده و بسیاری از آنها تا آخر عمر با این مشکل زندگی می‌کنند. یکی از شایع‌ترین ناراحتی‌های ناحیه کمر، تحریک عصب سیاتیک است که گاه حتی مبتلایان را از انجام ساده‌ترین کارهای روزمره نیز باز می‌دارد.
سیاتیک، عصب گسترده‌ای است که از ناحیه تحتانی کمر آغاز و تا پشت پاها ادامه می‌یابد. اعمال هرگونه فشار روی این ناحیه باعث تحریک عصب سیاتیک شده و درد از قسمت تحتانی کمر به پشت یکی از پاها، باسن و پایین‌تر انتشار می‌یابد. کمردردهای مربوط به عصب سیاتیک معمولا یک پا را درگیر کرده و با نشستن، سرفه یا عطسه کردن تشدید می‌شود. در چنین حالتی، ممکن است در پای خود بی‌حسی، ضعف یا سوزن‌سوزن شدن احساس کنید. علائم بیماری معمولا ناگهانی بروز می‌کنند و چند روز تا چند هفته ادامه می‌یابند.
بیش از 85 درصد مردم دنیا در طول زندگی خود به نوعی کمرشان درد می‌گیرد؛ ولی این دردها همگی ناشی از تحریک اعصاب سیاتیک نیست. در بسیاری از موارد، علت کمردرد کشیدگی و فشار بیش از حد وارده به ماهیچه‌های ناحیه تحتانی کمر است، اما مشخصه‌ای که دردهای سیاتیک را از سایر انواع کمردرد مجزا می‌کند، دردهایی است که از کمر به‌سمت پاها انتشار می‌یابد. این دردها همانند گرفتگی پاها تا چند روز شما را درگیر می‌کند.


مراقب خودتان باشید
بیشتر افرادی که به دردهای سیاتیک مبتلا هستند، افراد سی و پنجاه ساله هستند. در این میان، زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به سیاتیک قرار دارند و این احتمال در زنان باردار، به دلیل فشاری که در طولانی‌مدت بر اثر رشد جنین به عصب سیاتیک وارد می‌شود، بیشتر است. از دیگر دلایل بروز دردهای سیاتیک می‌توان به بیرون‌زدگی دیسک کمر و التهاب ستون مهره اشاره کرد.
بیرون زدگی دیسک کمر از جمله شایع‌ترین علل بروز دردهای سیاتیک به شمار می‌رود. دیسک‌ها همانند بالشتک‌هایی بین استخوان‌های ستون مهره عمل می‌کنند. با افزایش سن و قرار گیری در معرض آسیب‌های احتمالی، دیسک‌های میان‌مهره‌ای نیز ضعیف‌تر می‌شوند. گاه مواد ژله‌مانند بین مهره‌ها که همان دیسک‌ها هستند، از پوشش خارجی بیرون می‌زنند و به ریشه‌های عصب سیاتیک فشار وارد می‌کنند.
از هر 50 نفر در دنیا، یک نفر در طول زندگی بیرون‌زدگی دیسک را از سر می‌گذراند. تنگی مجرای نخاعی از دیگر دلایل بروز دردهای سیاتیک محسوب می‌شود. ساییدگی و پارگی طبیعی مهره‌ها ممکن است باعث نازکی نخاعی شود. این فرآیند نازک‌شدگی کانال نخاعی به تنگی کانال نخاعی معروف است و روی ریشه‌های عصب سیاتیک فشار می‌آورد. این اختلال در افراد بالای 60سال به‌وفور دیده می‌شود. در موارد نادر، سیاتیک بر اثر رشد تومورها در داخل یا امتداد طناب نخاعی یا عصب سیاتیک ایجاد می‌شود. مثلاً رشد تومور، روی عصب مربوط فشار وارد می‌کند.
بسیاری از آدم‌ها، بویژه مردان، عادت دارند کیف پول خود را در جیب پشتی شلوار خود قرار دهند. این کار در طولانی‌مدت فشار مزمنی روی ماهیچه‌های این ناحیه وارد و دردهای عصب سیاتیک را در طول زمان تشدید می‌کند. پزشکان معتقدند افراد از قرار دادن کیف پول در جیب عقبی شلوار باید جدا خودداری کنند.
از دیگر دلایل بروز سیاتیک می‌توان به التهاب، عفونت یا آسیب‌هایی مانند شکستگی اشاره کرد. به‌طور کلی، هر شرایطی که باعث تحریک‌پذیری یا اعمال فشار روی عصب سیاتیک شود، ممکن است آغازکننده علایم بیماری باشد.


راه‌های رهایی از سیاتیک
راه‌هایی برای کاهش کمردردهای سیاتیکی وجود دارد که بدون هیچ دردسری و در منزل می‌توانید انجام دهید تا درد به مقدار زیادی کاهش یابد. استفاده از پدهای گرم‌کننده یا بسته‌های یخ در بهبود درد بسیار مؤثر است. کیسه‌های آب گرم یا کیسه‌های یخ هر دو ساعت، به مدت 20 دقیقه می‌تواند از شدتِ کمردرد شما بکاهد. البته تاثیرگذاری هر یک از این دو روش به بیمار بستگی دارد و تنها از راه آزمون و خطا به دست می‌آید.


ورزش و سیاتیک
ورزش و انجام نرمش‌های کششی از جمله موثرترین راه‌های درمانی به شمار می‌رود. یکی از نکات کلیدی که باید به خاطر داشته باشید داشتن فعالیت‌های مفید بدون اعمال فشار به ناحیه کمر است؛ به طوری که در طول فرآیند درمان نباید بی‌تحرک بود. حرکت به‌طور قابل‌توجهی التهاب و درد را کاهش می‌دهد.
با مراجعه به متخصص طب فیزیکی می‌توانید نحوه انجام نرمش و کشش آرام ماهیچه‌های همسترینگ (پشت استخو
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
بیماریهای کبد

در ایران هم مثل سایر کشورها موج بیماریهای کبدی رو به گسترش است و در میان بیماریهای کبدی ، بیماری وجود دارد بنام کبد چرب که شامل 2 نوع کبد چرب الکلیک و غیرالکلیک میباشد ، ما در این فرصت به لحاظ اینکه کبد چرب غیرالکلیک شیوع بیشتری داشته و فراگیر شده در مورد این نوع کبد چرب بحث را دنبال میکنیم .


بیماری کبد چرب :
کبد چرب یکی از بیماری های شایع است ، معمولا به دلایل عادات غذایی نامناسب و عدم تحرک حاصل می شود که در صورت درمان نشدن مشکلات زیادی برای سلامتی افراد ایجاد می کند
کبد چرب شایع ترین بیماری کبدی در سراسر جهان است در کشور خودمان هم کبد چرب حداقل 30 الی 40 درصد جامعه ایرانی را به خود مبتلا کرده است.
بطور کلی این بیماری 3 مرحله از پیشرفت دارد. مرحله اول بیماری، کبد چرب درجه یک نام دارد که درآن تجمع چربی تنها در بخش خارجی کبد صورت می گیرد. در این نوع ، سلول های چربی عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار نمی دهند
در کبد چرب درجه دو و درجه سه، چربی به داخل سلول ها راه می یابد و عملکرد کبد را با اشکال روبه رو می کند. در نتیجه بیمار به درمان کامل و سریع نیاز دارد.
این بیماری بیشتر در افراد چاق بروز میکند. به گفته پزشکان ۷۵ درصد افراد چاق در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. اما کبد چرب فقط مختص افراد چاق نیست و لاغر بودن، لزوما به این معنا نیست که شخص در بدنش چربی ندارد.
افراد لاغر هم می ‌توانند با مصرف چربی و روغن فراوان گرفتار کبد چرب شوند. آنها با توجه به نداشتن علایم واضحی چون شکم بزرگ و کم بودن وزنشان تصور میکنند سالم هستند. در نتیجه غذاهای چرب و شیرین فراوان می خورند و برای سوزاندن این مواد چندان فعالیتی نمی کنند.


مهمترین علل ابتلا به کبد چرب :
1- زیاده روی درمصرف چربیهای غیر طبیعی
هر نوع چربی باعث ایجاد کبد چرب نمیشود بلکه فقط تكه‌های‌ بافت‌ چربی‌دار، كه‌ حاوی‌ لیپوپروتئین‌ كم‌چگال‌ (همان‌ كلسترول‌ بد) هستند و سریع رسوب میکنند ، اغلب‌ در کبد انباشته می شوند و موجب بیماری کبد چرب می شوند .

2- کم تحرکی
بطور کلی کم تحرکی میتواند عامل بسیاری از بیماریها واقع شود ، بدن اشخاص کم تحرک بسیار ضعیف و آسیب پذیر است بنابراین بستر بسیار مناسبی برای رسوب چربی و مواد زائد خواهد بود .

3- مصرف برخی از داروها و مواد شیمیایی
آمیودارون ، نیفیدیپین ، دیلتیازوم ، کلوروکین ، ترکیبات کورتیکو استروئیدی، تتراساکلین داروهای هستند که مصرف آنها می تواند با ایجاد کبد چرب همراه شود.

4- هضم ناقص مواد در معده
بطور کلی هر عاملي که باعث ايجاد سوءهضم شود کبد چرب ايجاد مي کند. معده هضم غذا را برعهده دارد و مواد غذايي از معده به کبد مي روند، در نتيجه هر عاملي که در معده ايجاد سوء هضم کند مي تواند در کبد انسداد هاي ريز ايجاد کند و در نهايت اين انسدادهاي ريز، کبد چرب را به وجود مي آورند. بنابراين محصول هضم معده که وارد کبد مي شود بايد از کيفيت مناسب برخوردار باشد


عوامل موثر در پیشرفت بیماری :
اضافه وزن
ضمیمه شدن بیماریهای دیگر
رژیم غذایی غیر اورگانیک

تذکر مهم : کسانی که اضافه وزن دارند باید دقت داشته باشند ، کاهش وزن باید به تدریج و در یک بازه زمانی مناسب انجام شود و مناسب ترین آن ، کم کردن نیم تا یک کیلو وزن در هفته است زیرا لاغری سریع نیز خود یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به کبد چرب است


علائم ابتلا به کبد چرب :
بیماری کبد چرب معمولا بدون علامت بوده و تشخیص دقیق و تعیین سطح آن فقط با سونوگرافی مشخص می شود .
در مواردی وجود درد در قسمت سمت راست زیر دنده و یا احساس خستگی، ضعف و بی حالی از جمله علائم غیر اختصاصی این بیماری است. یعنی ممکن است این علائم مربوط به بیماری دیگری باشد
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
8 درد شکمی که باید جدی بگیرید

بسیاری از ما ممکن است در طول روز با دردهایی در ناحیه شکم و اطراف آن مواجه شویم که آن را چندان جدی نگرفته و از مراجعه به پزشک نیز غفلت کنیم. اما این غفلت در درازمدت صدمات جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که البته می‌تواند در همان ابتدای ابتلا به سادگی درمان و کنترل شود.
درمورد برخی درد‌های شکمی بسیار مهم توضیحاتی ارائه کرده و تاکید می‌کند که در صورت بروز آن باید سریع و بدون معطلی به پزشک مراجعه کرد چرا که در غیر این صورت می‌تواند به مرگ بیمار منجر شود. در ادامه با تعدادی از این دردهای مهم شکمی آشنا می‌شویم.


التهاب کیسه صفرا
این التهاب ممکن است با عفونت خود را نشان دهد؛ در صورت تشدید التهاب کیسه صفرا، ممکن است قسمتی از جدار آن پاره شده و ترشحات در فضای شکم پخش شود. در این حالت بیمار درد را در تمام شکم احساس می‌کند. در بیش از ۹۵ درصد موارد، وجود سنگ صفرا علت التهاب است اما در مواردی که سنگ وجود نداشته باشد، علت‌های میکروبی و ویروسی یا بیماری‌هایی مثل نارسایی قلبی هم می‌تواند التهاب کیسه صفرا را به وجود آورد. این مشکل و درد اگر به موقع درمان نشود می‌تواند به مرگ فردی که دچار التهاب کیسه صفراست، منجر شود. التهاب کیسه صفرا معمولا در افراد بالای ۴۰ سال، خانم‌ها، افراد چاق و آنهایی که سابقه خانوادگی دارند، شایع‌تر است.


دردهای پانکراس یا پانکراتیت
این بیماری همراه با درد شدید و آزار و اذیت بیمار شروع می‌شود که باید به سرعت تشخیص داده شود. علائم پانکراتیت ممکن است به صورت دردهای مداوم یا متناوب در ناحیه فوقانی شکم احساس شوند که این دردها در صورت غذا خوردن تشدید می‌شوند. این علائم که با تهوع و اسهال چرب همراه هستند با عللی مثل بیماری‌های مجاری صفراوی، سنگ کیسه صفرا، مصرف بعضی داروها و وجود برخی عفونت‌ها ایجاد و تشدید می‌شوند.


زخم اثنی‌عشر
با درد شدید شروع می‌شود. اثنی‌عشر نیز مانند دیگر اعضای بدن زخم می‌شود و شایع‌ترین علامت زخم اثنی‌عشر در قسمت فوقانی شکم و پایین جناق سینه است که اغلب با گرسنگی تشدید شده و با مصرف غذا به طور موقت بهبود می‌یابد. درد زخم اثنی‌عشر می‌تواند به پشت هم تیر بکشد. یکی از مشخصه‌های درد زخم اثنی‌عشر، دوره‌ای یا فصلی بودن آن است، به طوری که ممکن است برای چند هفته و هر روز درد وجود داشته باشد و به‌دنبال آن، برای چند ماه خود به خود برطرف شود، اما دوباره عود کند.


بیماری‌های عروقی داخل شکم
بیماری‌های عروقی داخل شکم که به رگ‌های کوچک داخل شکم خون نمی‌رسد، سکته رگ‌های داخل شکمی که باعث سیاه شدن روده می‌شود همچنین زخم معده که با درد یا ترش کردن همراه است که بیمار از آن شکایت دارد و حتی سوراخ شدن روده که ممکن است به دلیل زخم ایجاد شده باشد نیز از دیگر درد‌های شکمی جدی هستند که به بررسی دقیق پزشک نیازمند است.


دردهای قاعدگی
گاهی دردهای قاعدگی نیز با دردهای شکمی اشتباه گرفته می‌شوند درحالی‌که دردهای قاعدگی درد‌های داخل لگن است که معمولا خانم‌ها از زمان شروع و پایان آن مطلع هستند. اما پیچ خوردگی تخمدان‌ها یا کیسه‌های داخل تخمدان ممکن است با درد‌های شکمی همراه باشد و کیست‌های تخمدانی هم به آسانی پاره می‌شوند و با ریزش خون به داخل حفره لگن و شکم ایجاد درد شدید می‌کنند که این دردها نیز نیازمند تشخیص و معاینه دقیق است.


آپاندیسیت
برخی درد‌های شکمی به درد‌های آپاندیسیت معروف‌اند که با دردهای شدید شکمی یا تب همراه هستند و به‌دلیل التهاب و عفونت ایجاد شده و ممکن است به دلیل ورم کیسه صفرا ایجاد شوند. همچنین عفونت پرده‌های داخل شکم نیز باعث درد و تب می‌شود. آپانديس زایده‌اي به طول 10 سانتي‌متر است، يک سر اين زائده کرمي شکل به روده بزرگ وصل است و يک سر آن داخل حفره شکم قرار دارد. گاهي اين زایده در کودکان ملتهب و عفوني مي‌شود و از آنجا که بچه‌ها نمي‌توانند دقيقا علائم خود را بيان کنند، ممکن است آپانديسيت در آنها ديرتر تشخيص داده شود. اگر درد شکم کودک بيش از چهار ساعت طول بکشد حتما بايد به پزشک مراجعه و از خود‌درمانی‌های رایج در منزل مثل دادن مسکن خودداری کرد.


سکته‌های قلبی
یکی دیگر از دردها که ممکن است به دردهای شکمی ارتباطی نداشته باشد اما ممکن است با شکایت از درد‌های شکمی به پزشک مراجعه شود، سکته‌های قلبی است. در بیماری‌های قلبی که با درد شکم همراه هستند پزشک با معاینه و گرفتن نوار قلب متوجه می‌شود که این درد، ازجمله درد‌های شکمی نیست.


درد عصبی[/foGZ.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
فریاد پاها را بشنویم

پاها را می‌شود جزو مظلوم‌ترین اعضای بدن شمرد که با وجود خدمات زیادشان معمولا توجهی به وضع‌شان نمی‌شود، چون در بیشتر مواقع داخل جوراب و کفش هستند و همین پنهانی باعث غفلت از آنها می‌شود؛ یعنی آن‌قدر که حواسمان به زیبایی و سلامت دست‌ها، پوست و اعضای دیگر بدن است معمولا به پاها نیست. اما این اعضا هم حرف‌های زیادی از سلامت دارند که با زبان بی‌زبانی ابراز می‌کنند. گاهی همین پاها وجود یک بیماری جدی را فاش می‌کنند. برای همین هرگز نباید آنها را نادیده گرفت.


پاهای همیشه یخچالی
وقتی هوا خوب و گرم هم است گاه پاهایتان سرد و یخ زده‌اند، شاید کم‌خونی و کم‌کاری تیروئید در میان باشد. احساس سرمای زیاد در پاها ممکن است نشان‌دهنده مشکلاتی در گردش خون باشد. یعنی خون کافی به بخش‌های بیرونی بدن نمی‌رسد، در نتیجه سرمای بیشتری احساس می‌کنید. به طور کلی، این مشکل می‌تواند نشان‌دهنده سوخت‌وساز کند بدن، کم‌کاری تیروئید، کم‌خونی و سندرم رینود (کاهش چشمگیر جریان خون در رگ‌های دست یا پا) باشد.
اگر مشکل با علائم دیگری مانند تغییر در رنگ پوست، تورم، بی‌حسی، خستگی و خشکی پوست همراه باشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.


سفیدی و کبودی انگشتان پا
این مشکل ممکن است نشان‌دهنده سندرم رینود باشد که معمولا در انگشتان دست‌ها و پاها دیده می‌شود. به این ترتیب که هنگام قرار گرفتن در معرض هوای سرد، انگشتان دست و پای فرد سفید و کبود و در نهایت قرمز و البته دردناک می‌شوند. در واقع، خروج از محیط گرم و ورود به محیط سرد باعث می‌شود که مویرگ‌ها منقبض شوند.
در نتیجه خون به اندام‌های بدن بخوبی نمی‌رسد و سرد و دردناک می‌شوند. بیماری رینود اختلالی در گردش خون در اندام‌های بیرونی بدن است که هنگام قرارگرفتن در معرض سرما و گاهی بر اثر اضطراب و فشارهای روحی بروز می‌کند. دلیل مشخصی برای این مشکل وجود ندارد.
خوشبختانه هرچند علایم این بیماری آزاردهنده است، بی‌خطر بوده و آسیبی به رگ‌ها و بافت‌های بدن نمی‌رساند. توجه داشته باشید که این مشکل لب‌ها، انگشت‌های دست و بینی را نیز درگیر می‌کند. توصیه می‌شود اگر مشکل بعد از مدتی رفع نشد، به پزشک مراجعه کنید.


کشیدن پاها روی زمین
اگر مدتی است که متوجه تغییراتی در گام‌هایتان شده‌اید، یعنی بی‌اختیار پاهایتان را دنبال خودتان می‌کشید و احساس می‌کنید باید زانوهایتان را بیش از اندازه بالا بکشید تا نوک پاهایتان از زمین کنده شود، بهتر است بیشتر حواس‌تان را جمع کنید. کاهش بی‌سروصدای حساسیت پاها و کشیده شدن آنها روی زمین ممکن است علامت ابتلا به دیابت باشد. این مشکل همچنین ممکن است علامت وجود عفونت و حتی اختلالات عصبی باشد.


پاهای پف‌کرده
پاهای پف‌کرده و متورم در بیشتر اوقات در نتیجه گردش خون نامناسب یا به دلیل سرپا ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت بروز می‌کند.
اگر این تورم رفع نشود و پاهایتان به مدت طولانی پف‌کرده بمانند، ممکن است نشان‌دهنده فشار خون بالا، مشکلاتی در دستگاه لنفاوی، نارسایی تیروئید، مشکلات قلبی یا علامت دیابت باشد.
توصیه می‌شود موقع خواب یک یا دو بالش زیر پاهایتان بگذارید. اگر مشکل‌تان رفع نشد یا علایم دیگری هم احساس کردید، به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های دقیق‌تر انجام دهد.


پاهایی که همیشه در تب می‌سوزند
این حالت را سندرم پاهای سوزان می‌گویند. فرد مبتلا همیشه در کف پای خود احساس گرما می‌کند که بیشتر اوقات با احساس سوزش و درد همراه است. این سندرم گاهی مربوط به عوارض دیابت، نارسایی کلیوی، مشکلات تیروئیدی و کمبود ویتامین5 B است. در مواردی نیز حساسیت به ترکیبات کفی کفش‌ها و جنس جوراب یا تعریق بیش از حد باعث تب‌کردن کف پاها می‌شود. البته در بیشتر موارد این مشکل ناشی از فشارهایی است که به پا وارد شده و در نهایت باعث پینه‌زدن پاها می‌شود که بسیار دردناک و آزاردهنده است. بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایش‌های مناسب دلیل مشکل‌تان را بیابد.


زخم‌هایی که میلی به بهبودی ندارند
اگر جای زخم در پاهایتان زود خوب نمی‌شود، احتمال بیماری دیابت وجود دارد. اگر این بیماری درمان نشود مشکلاتی مانند بی‌حسی در پاها، مشکلات گردش خون و اختلال در بهبود جای زخم بروز می‌کند، تا جایی که حتی جای تزریق آمپول، بریدگی جزئی، خراش یا نیش حشره نیز به زخم جدی مبدل می‌شود. اگر علاوه بر این مشکل با مسائل دیگری مانند عطش مداوم، گرسنگی زیاد، کاهش وزن و خستگی مواجه هستید حتما به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید زخم‌هایی که جوش نمی‌خورند، ممکن است نشان‌دهنده گردش خون نامناسب نیز باشند. یعنی خون براحتی عناصر مغذی لازم را برای مقابله با عفونت و بهبود زخم به بخش‌های خارجی بدن نمی‌رساند. برای این‌که خیال‌تان راحت شود به پزشک مراجعه کنید.


احساس درد شدید در شست پا
احساس درد شدید در شست پا ممکن است علامت ابتلا به بیماری نقرس باشد که معمولا با التهاب دردناک مفاصل دیده می‌شود. در این بیماری معمولا شست پا قرمز و حتی کبود می‌شود، پف می‌کند و دردناک می‌شود. دلیل آن هم میزان زیاد اسید اوریک خون است که احتمالا بر اثر اختلال در سوخت‌وساز بدن، نارسایی کلیوی یا پرخوری بروز می‌کند. آرتروز، میخچه، پینه پا یا انحراف در شست پا نیز ممکن است باعث ایجاد درد در انگشت پا، بخصوص هنگام راه‌رفتن شود. اما اگر متوجه شدید شست پایتان همچنان دردناک، ملتهب و بزرگ‌تر از حد معمول شده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.


ناخن‌های زرد، قوزدار یا ضخیم
اگر ناخن پاهایتان زرد و نرم شده‌اند، احتمالا پای عفونت قارچی در میان است که با مصرف دارو قابل‌درمان است. این مشکل معمولا به دلیل پابرهنه راه‌رفتن در سطوحی مانند استخر یا سونا و تماس طولانی‌مدت با محیط مرطوب بروز می‌کند.
اگر ناخن‌های انگشت پاهایتان ضخیم شده‌اند، ممکن است در نتیجه ضربه‌های میکروسکپی باشد که به‌ویژه با پوشیدن کفش‌های تنگ و کوچک به‌وجود می‌آیند. این کار باعث می‌شود که ناخن پاها بتدریج ضخیم شوند و حتی بیفتند.
اگر شکل ناخن‌ها عوض شده و روی آنها قوس پیدا کرده و انگشت پاها نیز از شکل طبیعی خارج شده‌اند، ممکن است نشان‌دهنده مشکلات قلبی یا ریوی و همچنین مشکلات گوارشی یا کبدی باشد. در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید.
در حالت کلی توصیه می‌شود از کفش‌های روباز با کفی‌های مناسب استفاده کنید تا هوا براحتی در پاها جریان داشته باشد و عرق آنها بخوبی گرفته شود.


کرامپ‌های عضلانی ناگهانی در پاها
کرامپ‌ها یا گرفتگی عضلات بی‌اختیار و بسیار دردناک هستند که معمولا بر اثر انقباض یک یا چند عضله بروز می‌کنند. عضلات ما برای عملکرد درست به اکسیژن نیاز دارند و اگر به میزان کافی از آن بهره‌مند نشوند، به میزان زیادی اسیدلاکتیک تولید می‌کنند. در واقع تجمع اسیدلاکتیک باعث دردناکی عضلات می‌شود. ورزش یا کار سنگین زیاد جزو عوامل شایع گرفتگی عضلات است. این مشکل همچنین ممکن است در نتیجه گردش خون نامناسب، کم‌آبی بدن یا تعادل نداشتن بین مواد معدنی و عناصر مغذی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم باشد.
اگر به‌طور مرتب دچار گرفتگی عضلانی می‌شوید در گام اول آب بیشتری بنوشید، بخصوص در حین و بعد از ورزش. قبل از شروع جلسات ورزشی بدن‌تان را کاملا گرم کنید و برنامه غذایی متنوعی داشته باشید. اگر با تمام این تغییرات مشکل همچنان به قوت خود باقی بماند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا دلیل آن بررسی شود.


درد پاشنه
اگر درد در ناحیه پاشنه پا، بخصوص صبح‌ها و همچنین بعد از فعالیت‌های فیزیکی بروز کند، احتمالا نشان‌دهنده التهاب غلاف کف پا یا فاسیت پلانتار است که یکی از دلایل اصلی و رایج درد در پاشنه است. این مشکل نوعی ناراحتی و آسیب در پاهاست که بیشتر ورزشکاران و افراد چاق را تهدید می‌کند. زیر پوست کف پا رباطی بلند و نازک به نام پلانتار فاسیا وجود دارد که کشیدگی و التهاب در آن باعث بروز ضعف و تورم در کف پا می‌شود؛ طوری که وقتی ایستاده‌اید یا راه می‌روید، پاشنه یا کف پایتان درد می‌گیرد. اگر این مشکل رفع نشود ممکن است به بروز خار پاشنه منجر شود.
پیشنهاد می‌شود هنگام درد به مدت 10 دقیقه یک قالب یخ روی پاشنه قرار دهید و سپس برای درمان با پزشک مشورت کنید. برای پیشگیری از حاد شدن مشکل سعی کنید منطقه دردناک را به‌آرامی ماساژ دهید و از کفش‌ها و کفی‌های مناسب استفاده کنید تا از گودی پا حفاظت کند و ضربه‌های ناشی از راه‌رفتن و ورزش را مهار کند.


پاهای خشک و زمخت
بیشتر آدم‌ها تصور می‌کنند که خشکی و زبری پاها مساله‌ای مربوط به زیبایی است و با توجه به این‌که کسی پاهایشان را نمی‌بیند براحتی از آن می‌گذرند. در بیشتر موارد خشکی پوست پاها که گاهی باعث خارش و ترک پاشنه‌ها می‌شود، به دلیل استفاده زیاد از صابون‌ها، سایش زیاد و استفاده از آب داغ بروز می‌کند. بااین‌همه، همین خشکی ممکن است علامت بیماری پای ورزشکار، پسوریازیس یا بیماری صدفی، دیابت و اختلالات تیروئیدی باشد. بنابراین در گام اول بهتر است بیشتر مراقب پاهایتان باشید. آنها را در آب ولرم قرار دهید سپس با کرم مرطوب‌کننده مناسب مرطوب کنید. اگر بعد از انجام این مراقبت‌ها مشکل رفع نشود به پزشک مراجعه کنید.


مفاصل دردناک
درد در مفاصل پاها ممکن است نشانه‌ای از پلی‌آرتریت روماتوئید باشد که نوع رایجی از روماتیسم است. این دردها ناشی از التهاب در مفاصل است و مفاصل با شدت‌گرفتن بیماری میل زیادی به تغییرشکل و بدشکلی دارند.
این دردها معمولا با خشکی مفاصل و تورم نیز همراه است. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید مراجعه به پزشک و درمان است. فیزیوتراپی برای کاهش خشکی مفاصل و همچنین افزایش قدرت عضلانی بسیار موثر است.


ناخن‌های رنگ‌پریده و فرورفته
اگر ناخن پاهایتان گود، رنگ‌پریده و شکننده هستند، احتمالا بدن‌تان کمبود آهن یا کم‌خونی دارد.
اگر این مشکل همراه با علایم دیگری مانند پاهای یخ‌کرده، خستگی، نفس‌نفس زدن، سردرد و سرگیجه هنگام ایستادن باشد، به احتمال زیاد کم‌خون شده‌اید و باید به فکر چاره باشید. توصیه می‌شود تغذیه سالم و متنوعی در پیش بگیرید. مصرف مواد غذایی سرشار از آهن را در اولویت قرار دهید. مصرف مکمل آهن و ویتامین C هم کمک می‌کند. البته توصیه می‌شود قبل از مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
بیماری گلوکوم : وقتی فشار چشم بالا می رود

گلوکوم یا آب سیاه چشم بیماری‌ای است که سبب تخریب عصب بینایی می‌شود. این بیماری در آغاز هیچ علامتی ندارد، ولی می‌تواند در طول زمان به کاهش بینایی و در نهایت، به نابینایی منجر شود.


در بیماری گلوکوم چه اتفاقی در چشم رخ می‌دهد؟
گلوکوم یک بیماری نیست و انواع متفاوتی دارد. در این بیماری، عصب بینایی بر اثر افزایش فشار داخل چشم تحلیل می‌رود که البته گاهی ممکن است این اتفاق بدون افزایش فشار داخل چشم هم رخ بدهد.


به چه دلایلی فشار داخل چشم افزایش پیدا می‌کند؟
یک مایع به نام زلالیه به طور دایم در داخل چشم از زواید جسم مژگانی در حال ترشح است که وظیفه تغذیه بافت‌های مجاور را بر عهده دارد. این مایع بعد از ترشح، از قسمت دیگری از چشم خارج می‌شود. در بیشتر انواع گلوکوم‌، سدی در راه خروج مایع زلالیه ایجاد می‌شود که باعث می‌شود این مایع خارج نشده و در نتیجه فشار داخل چشم افزایش یابد. گلوکوم دو نوع زاویه باز و بسته دارد. این سد در نوع شایع بیماری که همان گلوکوم زاویه باز است در ساختمان خروجی مایع زلالیه قرار دارد که معمولا به‌طور ارثی ایجاد می‌شود.


انواع گلوکوم به شرح زیر هستند:
گلوکوم زاویه باز:شایع ترین نوع گلوکوم است. متاسفانه این بیماری تا به مراحل بسیار پیشرفته نرسد، هیچ گونه نشانه ای ندارد و هر فرد به ظاهر سالمی ممکن است به آن مبتلا باشد. علت این موضوع این است که در گلوکوم ابتدا قسمت محیطی میدان بینایی آسیب می بیند و با توجه به این که قسمت مرکزی میدان بینایی آخرین محلی است که از بین می رود فرد تا انتهای سیر بیماری، متوجه اختلال در بینایی خود نمی شود. در موارد بسیار پیشرفته دید مرکزی نیز از بین می رود و کوری ایجاد می گردد.

گلوکوم زاویه بسته : این نوع گلوکوم با درد چشم، قرمزی چشم ، تاری دید ، روئیت هاله در اطراف نورها، سردرد و تهوع نمایان می شود. این علائم در فردی که قبلا هیچ گونه بیماری نداشته، به طور ناگهانی ظاهر می شود.

گلوکوم مادرزادی : گلوکوم مادرزادی در نوزادان و شیرخواران با علائم اشک ریزش ‌‌، بستن چشم ها در تماس با نور یا ترس از نور و جمع کردن پلک ها مشخص می شود. گاهی قرنیه چشم بزرگ و کدر می شود.


فرد مبتلا چه طور می‌بیند؟
در گلوکوم زاویه باز ابتدا علامت خاصی وجود ندارد و دید طبیعی است. اما اگر بیمار به موقع مراجعه نکند و درمان نشود، ممکن است به مرور دیدش محیط نداشته باشد. درست مانند این است که از درون یک لوله به اطراف نگاه می‌کند.


چه عواملی زمینه‌ساز آن است؟
در انواع اصلی بیماری معمولا زمینه‌های ارثی دخالت دارند؛ یعنی اگر فردی در خانواده و بستگان نزدیک‌اش بیمار مبتلا به نوع شایع گلوکوم داشته باشد، حتما باید از نظر این مشکل بررسی شود. عامل دیگر، نژاد است. در بعضی از نژادها مانند نژاد سیاه‌، گلوکوم بیشتر دیده می‌شود. در بعضی از قسمت‌های دنیا هم گلوکوم‌های زاویه بسته بیشتر دیده می‌شود مانند شرق دور، و به خصوص چین که در آنجا شایع‌تر هستند.
عامل دیگر افزایش سن است که میزان ابتلا را بیشتر می‌کند. دوربینی، نزدیک‌بینی یا عوامل خاص چشمی مانند کمی ضخامت قرنیه و یک‌سری فاکتورهای دیگر مانند استفاده طولانی مدت از استروییدها (کورتون) به اشکال گوناگون تزریقی، خوراکی و حتی نوع جلدی، خطر بروز آب سیاه یا گلوکوم را افزایش می‌دهند. همچنین التهاب داخل چشمی، ضربه و خون‌ریزی داخل چشم، در بروز گلوکوم موثرند.


افراد مبتلا به دیابت و فشار خون چه‌طور؟ آیا این ها نسبت به بقیه افراد بیشتر در معرض خطرند؟
دیابت و فشار خون بالا جزو عوامل مساعدکننده اصلی محسوب نمی‌شوند، ولی به طور کلی بیماران دیابتی بیشتر از بقیه به گلوکوم مبتلا می‌شوند.


سن و جنس تا چه حدی در ابتلا به این مشکل دخیل‌اند؟
البته هیچ سنی از ابتلا به گلوکوم مصون نیست. حتی این بیماری ممکن است در نوزادان هم یافت شود، ولی شیوع آن خیلی کم است. به طور کلی، هر چه سن بالاتر برود، میزان شیوع بیماری گلوکوم بیشتر می‌شود. جنس هم تاثیر چندانی در ابتلا به گلوکوم ندارد. فقط در انواع خاصی از بیماری ممکن است تاثیر جنس اهمیت داشته باشد.


ظاهر چشم فرقی می‌کند؟
علایم انواع گلوکوم متفاوت است، ولی در نوع شایع بیماری که گلوکوم زاویه باز و شایع‌ترین نوع گلوکوم است متاسفانه تا مراحل آخر، هیچ علامتی وجود ندارد، بنابراین باید قبل از این که گلوکوم، دید بیمار را از بین ببرد، تشخیص داده شود و این امر تنها با مراجعات مکرر و منظم به چشم‌پزشک امکان‌پذیر خواهد بْ
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 109 از 111:  « پیشین  1  ...  108  109  110  111  پسین » 
خانه و خانواده

همه چیز درباره بیماری ها

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA