انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 3 از 111:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  108  109  110  111  پسین »

همه چیز درباره بیماری ها



 
قارچ ناخن

قارچ ناخن یک موجود زنده بسیار ریز است که می تواند ناخن انگشتان دست و پا را عفونی کنند.این موجودات زنده موسوم به درماتوفیت ها هستند.

قارچ ناخن خیلی شایع است بیش از ۳۵ ملیون نفر در ایالات متحده در زیر ناخنهای خود دارند ، عفونت قارچ ناخن همچنین موسوم به انیکومیکوزیس Onychomycosis است.

قارچ ناخن در زیر ناخن حرکت می کند. ناخن یک مکان امن برای آن است در زمانی که در حال رشد است وناخن آنقدر سخت است که چیزی نمی تواند به آن برسد و جلو رشد قارچ را بگیرد.

اغلب اوقات قارچ ناخن در ناخن های انگشت شصت ظاهر می شود، این به خاطر این است که جورابها و کفشها ناخن های شصت ها را تاریک و گرم و مرطوب نگه می دارند. این مکانی ایده آل برای قارچ است که رشد کند.

موجود زنده ای که موجب قارچ ناخن می شود می تواند اغلب اوقات از فردی به فرد دیگر منتقل شود ، چون این موجودات زنده می توانند ، در جاهایی که هوا مرطوب باشد و مردم با پای برهنه هستند، بهتر زندگی کنند.

این قارچها می تواند در مکان هایی مانند محل دوش گرفتن و حمام ها و رخت کن ها باشند و در افرادی که از فایل های ناخن و ناخن گیر مشترک استفاده می کنند و افرادی از آنها عفونت قارچی ناخن دارند می توانند موجب گسترش آن شوند. عفونت قارچی ناخن ها همچنین می تواند از یک ناخن به ناخن های دیگر افراد منتقل شود.

علل ایجاد عفونت

- کوبیدن شصت و ضربه به ناخن

- ایجاد رخنه و ترک در ناخن ها هنگام پیرایش آن

- پای برهنه شما در تماس با محل هایی باشد که قبلأ فرد آلوده ای در آنجا ایستاده باشد مانند رختکن ها ،دوش و محل استخر.

- اگر شما از سوهان ناخن ،تخته سوهان ،ناخن گیر اشتراکی با فردی که عفونت دارد استفاده می کنید ، عفونت ممکن است زیر ناخن های شما برود.

به هر طریق که شما به ناخن صدمه بزنید یک راه ورود برای قارچ باز شده که زیر ناخنها رفته و رشد کند. هرچه سریعتر با پزشک ملاقات کنید تا تشخیص و درمان مناسب برای شما صورت گیرد،شما می توانید عفونت را از بدتر شدن متوقف کنید و با درمان اجازه دهید که ناخن سالم دوباره رشد کند.

هرچه زمان بگذرد ، عفونت بدتر شده و ممکن است موجب درد و سفتی همراه با درد شود.

علائم و نشانه ها

- ناخنها ممکن است قهوه ای ،زرد ،همراه با لکه های لکه های سفید کوچک به نظر آید.

بعضی از آنها ممکن است حتی قهوه ای و سیاه باشند.

- ناخنها ممکن است پوسته پوسته،ترد و شکننده شوند.

- تکه هایی از ماده کثیف و چسبناک در زیر ناخنها تجمع یابند.

- ناخن های شما ممکن است بوی بد بدهد.

- ناخن شصت ها ممکن است آنقدر بزرگ شود که پوشیدن کفشها موجب درد شود.

- ناراحتی از عفونت ممکن است راه رفتن،کار کردن یا انجام دیگر فعالیتها را سخت کند.

- حتی پوشیدن جوراب نیز ممکن است مشکل شود.

درمان

قارچ در زیر ناخن های شما جذب کراتین می شود، یکی از مواد در ناخنها و پوست شما. قارچ از کرتین در عمق بستر ناخنهای شما تغذیه می کند.

ماده موثره در قرص های لامیسیلLamisil تربینافین Terbinafine است. تربینافین همچنین جذب کراتین می شود،و آنجاست که می تواند به عفونت حمله ببرد.

برعکس درمان های سطحی ، دارو در قرص های لامیسیل در خون حرکت کرده و به هدف عفونی جایی که در زیر و عمق بستر ناخن مشغول به رشد است می رسد.
hi dr!
     
  

 
کرم نواری کوتوله


۷

کرم نواری کوتوله Hymenolepis nana

نام بیماری: Hymenolepisasis, Dwarf tapeworm infection

کرم نواری کوتوله کوچکترین سستود روده انسان بوده و از خانواده هیمنولپیدیده با خواص عمومی‏سستودها است ولی سوراخهای تناسلی فقط در یک طرف است و انسان تنها میزبان آن بوده و میزبان واسط ندارد. با توجه به چرخه زندگی کرم، اکثر موارد آلودگی در کودکان رخ می‏دهد.

اپیدمیولوژی

جهان: بیماری تقریبا در تمامی‏نواحی گرم و مرطوب دنیا وجود داشته و برآورد می‏شود تقریبا ۲۰ میلیون نفر به آن آلوده باشند.
ایران: آلودگی در اکثر نواحی کشور خصوصا خوزستان و مازندران دیده می‏شود و حداکثر شیوع آن ۱۰ تا ۲۰% گزارش شده است.

مورفولوژی
کرم: طول کرم ۴ سانتیمتر (حداکثر ۱۰ سانتیمتر) و حداکثر عرض آن ۱ میلیمتر بوده و تعداد بندها ۱۵۰ تا ۲۰۰ عدد است . سر (اسکولکس) دارای ۴ بادکش و یک روستلوم و یک ردیف قلاب( به تعداد ۲۰ تا۳۰ عدد)است. در بندهای بالغ تعداد بیضه‏ها سه عدد، تخمدان دو قسمتی و رحم کیسه ای شکل است. سوراخ تناسلی فقط در یک طرف بندها قرار دارد.

آلودگی انسان غالبا از طریق وارد شدن تخم به دهان با دستان خود شخص آلوده و یا مواد غذایی آلوده facal – oral – oral exposure صورت می‏گیرد ولی امکان internal autoinfection وجود دارد(تخم به گرما و خشکی بسیار حساس است).

بیماریزایی و تظاهرات بالینی

بجز آلودگی شدید، بیماری معمولا بدون علامت بوده و تظاهرات اصلی آن بیشتر به صورت تحریک پذیری، بی قراری و اختلال گوارشی، خارش معقد یا بینی و ندرتا اسهال خونی، کهیر، سردرد، سرگیجه، اختلال رفتاری و تشنج است.

نکته : در یک مطالعه (دکتر شریف مراغی و نعیم جبرپور) عصاره خاکشیر با اثرات کمی‏کمتر از نیکلوزامید در از بین بردن هیمنولپیس نانا در محیط آزمایشگاهی و نیز موش موثر بوده است.
hi dr!
     
  

 
بیماری سل گاوی چیست ؟


بیماری سل در گاو با ایجاد توبرکلهای پیشرونده در اندامهای مختلف بدن مشخص می گردد . علاوه بر گاو ، انسان ، بز و خوک نیز نسبت به آلودگی با عامل مسبب سل گاوی حساس بــوده و گوسفنــــد و اسـب نوعی مقاومت طبیعی را نشان می دهند . در گاو منشا اصلی آلودگــــی گاوهـای آلوده می باشــند .


میکــروب سـل از طـریق هــوای تنفســی ، خلط ، مدفــوع ( هم از طریق جراحـــات روده ای و هم از طریق خلط بلع شده از جراحات ریوی ) ، شــیر ، ادرار ، ترشحات رحــمی و واژن و همــچنین از طریق ترشحــات عقــده های لنـفی باز شده به محیـط دفع می شود . گاوهـای با جراحت پیشـرفته بیماری ( که باسیلها از طریق این دســته دامها به نوعی با جـریان هوای تنفسی ، پوست یا لومن روده در ارتباط هستند ) انتشار دهنده هـای مشخص بیـماری هستند . گاوهائی که در مرحله اول بیماری هسـتند ممکن است قبل از اینکه هر گونه جراحتی نشان دهند ، مایکو باکتریای زنده را از طریق موکوس بینی و نای خود دفع کنند . در شرایط تجربی ۹۰ روز پس از ایجاد آلودگی ، گاوها میکروب سل را به محیط دفع کرده اند .

بطور معمول راه ورود میکروب از طریق تنفسی یا گوارشی است . راه تنفسی دروازه همیشگی ورود باکتـری در گاوهائی است که در جایگاه بسته ( گاوداری ) نگاهــداری می شوند . این راه حتی در گاوهای موجــود در چراگا هها نیز روش انتقال آلودگی است . ایجاد آلودگی از طریق گوارشـی در چراگاهها بعلت اینکه مدفــوع میتواند غذا و آب آشامیــدنی را آلــوده کند ، محتمل تر است . تحت شرایط طبیــعی آبهای آشامیدنی راکد تا ۱۸ روز پس از استفاده آب توسط یک دام مسلول ، میتواند آلوده باقی بمانند . البته باید در نظر داشت که بنظر نمیرسد جریانهای آب جاری منشا مهم آلــودگی برای گاوهای موجود در گاوداریهــای مسیر باشد . نوشیدن شیر آلــوده بوسیله دامهــای جوان یکی از روشهای معمـول انتشار بیماری سل است . آلودگی داخل رحمی ( از راه جفتگیری ) و آلودگی داخل پستانی ( با استفاده از سیفونهای آلوده پستانی یا از طریق فنجانکهای آلوده ماشینهای شیردوش ) از راههایی هستند که کمتر معمول می باشند .
در دامداریهایی که دامها بطور متراکم نگهداری می شوند احتمال انتقال آ لو دگی بیشتر می باشد . در گاوهای گوشتی شدت آلودگی کمتر است که علت آن وضعیت نگهـــداری آنها می باشد . با وجود این هر گاه گاوی مبتلا به گله های گوشــتی وارد شود و چنانچه گاوهای گله از برکه های آب راکــد آب بنوشـند ( خصوصا در طی فصول خشک ) ممکن است نسبت ابتلاء در گله فوق بالا باشد . گاوهای زبو ( براهمن ) در مقایسه با گاوهای اروپائی در برابر بیماری سل مقاوم تر بوده اما در شرایط نگهداری متراکم تا ۶۰ درصد گاوهای زبو میتوانند به بیماری مبتلا شوند .
بزها کاملاً نسبت به عامل سل گاوی حســاس بوده و چنانچه در مجاورت گلــه های گاو آلوده قرار گیرند بروز بیـــماری میتواند تا ۷۰ درصد نیز برســد . گوسفنـــدان بعنوان دامــی مقاوم در نظـــر گرفته می شود اما تحقیقات انجام شده در نیوزلند نشان داده است که بیماری سل میتواند در گوسفندان نیز شیوع داشته باشد بطوریکه تا ۵ درصد گله ها را آلوده نماید .
در اسب بیماری سل بندرت حادث شده که علــت آن می تواند به این دلیل باشــد که اسبها کمتر در معرض آلودگی به باکتری سل هستند . البته نقش مقاومت طبیعی نیز بعنوان علتی دیگر ذکر شده است .
همچنین بیماری سل ممکن است در گوزن ، آهو ، گاومیــ ، شتر ، میمـــون و سایر حیوانات یک منطقه و همچنین پرندگان حادث شود و همه حیوانات فوق میتوانند بعنوان منشا آلودگی برای گاو محسوب گردند . در کشور انگلســـتان شیوع بیماری ســـل در گور کنها گزارش شده است و این حیوانات در اپیدمیولوژی بیماری سـل در گاو نقش دارند . در نیوزلند نیز پوسومها وضعیت مشابهــی همانند گورکنهــا را داشته اند . پوســومها نسبت به مایکوباکتریوم بســـیار حساس بوده و بعنوان منشا مهم آلودگی برای گاوها می باشند .
بیماری سل در تمامی کشورهای دنیا حادث شده و خصوصـاً در گاوهــای نژاد شیری حائز اهمیت فراوان است . صرف نظر از مرگ ومیر ناشی از بیماری سل ، در حیوانات آلوده به مایکو باکتریوم بوویس ۲۵-۱۰ درصد از میزان تولید شیر کاهش می یابد .
بیماری سل گاوی از نقطه نظر بهداشت عمومی در جوامع انسانی نیز حائز اهمیت است . راحتی و فراوانی انتشار عامل مسبب بیمــاری سـل از حیوانات به انســان ، خصوصاً در محیطهایی که بیماری سـل گاوی تحت کنترل نمیباشد ، میتواند این بیـماری را به یک بیـماری مشترک مهم تبدیل نماید . آلودگـی به عامل سل در انسانها بواسطه نوشیـــدن شیر آلوده در بچه ها ایجاد می شود . البته انتقال آلودگـی میتواند از راه تنفسی نیز صورت میگیرد . با پاستوریزاسیون شیر خطر انتقال آلودگی میتواند تقریباً بطــور کامل از بین برود . همچنین ابتلاء به بیماری سـل در بین حیوانات باغ وحــش اهمیت بعد بهداشـت و سلامت عمومی جوامع انســانی را بیشتر می سازد .
عامل مسببه سل گاوی مایکو باکتریوم بوویس ( راسته اکتینو میستال ، خانواده مایکو باکتریاسه و جنس مایکوباکتریا ) است . باکــتری فوق در برابر حرارت ، خشـکـی واغلب ضد عفونی کننده ها مقاوم می باشد . تابش مسـتقیم نور خورشید میتواند باعث تخریــب باکتری گردد ( مگر در محیطهای مرطوب ) . مایکو باکتریوم بوویس در گرما ، رطوبت میتواند به مدت هفته ها زنده باقی بماند .
مایکو باکتریوم بوویس بطور کلی ساختمــان یک باکتــری را داراست . اما این باکتـری همانند همه مایکو باکتریومها دیواره سلولی بسیار ضخیمی دارد . عموماً یک مایکوباکتریوم در لایه سطحی خود از یک کپســـول منتشــر ، یک دیواره دو لایه ای و غشاء پلاسمائی تشکــیل شده که احتمالاً بقاء میکروب را در محیطهای نامساعد ( چه در محیط و چه در داخل سلول میزبان )حفظ میکند . اجزاء دیواره سلولی خصوصاً اسید مایکو لیک باعث حفظ رنگـــهائی نظیر کربول فوشین بوده و همچنین مقاومت باکتری در هنگام رنگ زدائی بوسیله اسیـــدهای رقیق را سبب میشوند . اگر چه باید دانست اسید فاست بودن پدیده ای نیست که محدود به مایکو باکتریومها باشــد بلکه در گونه های دیگــــری همــاننــد نوکاردیا ، کورینه باکــتریوم و رودو کوکوس نیز وجود دارد .
دیواره سلولی مایکو باکتریومها از نظر ساختمان شیمیائی ترکیبی از پپتیدو گلیکان ، آرابینو گالاکتان و اسید مایکـولیک و همــچنین لیپیدهائی همــانند مایکوزیدهـا ، Cord . Factor و سـولفالیپیدها بوده که این اجـــزاء دیـــواره سلولــی در پاتوژنز باسیلهای سلــی نقــش دارند. ( با اینکه پاتوژنیسیته مایـکوباکتریوم توبرکولوزیس بوجــود فاکتورهــای گوناگون لیپیدی وابسته است اما تا به امروز مکانیسمی که تــوسط آن باسیلهـای سلی از فعالیت لیتیک فاگو سیتوز فرار می کنند ، شناخته نشده است . ) پپتیدو گلیکان که اسکلت دیواره سلولــی را شکل می دهــد شامــل اسیدN گلیسرول مورامیک وN استیل گلوکز آمین ( اتصال یافته بوسیله اسیدهای آمینه ) میباشد . این ساختمــان شبکه مانند ( پپتیدوگلیکان ) بوسیله آنزیم لیززوزیم شکافته شده و در بیشتر ترشحــات میزبان حضـــور پیدا میکند و در نهایت دی پپتیـــد مورامیل ( M D P ) تولید شده که فعالیت ایمونولوژیک قوی دارد . میزان جزء لیپیدی مایکو باکتریاها بالا است و احتمالاً در حدت و ایجاد واکنــش ایمونولوژیک در برابر آلودگی نقشی مستقیم بعهــده دارند . البته بعلت پیچیــدگیهــای این لیپیــدها هنــوز مفهومــی درست از نقش و ساختمــان آنها بدست نیامده است . خاصیت هیدروفوبیسیتی ( آبگریزی ) لیپیدهای موجود در دیواره سلولی ممکـن است نقشی مهم را در مقاومت دهیدراتاسیون و بقاء ارگانیسم در شرایط نامســاعد ایفاء نماید . لیپیدهای مایکوباکتریال شامل اسیدهای مایکولیک ، گلیکولیپیدها و واریته های دیگر میباشد . اسیدهای مایکولیک از اسیدهــای چرب منشـعب شده و در مایکــو باکتریوم ، نوکاردیا و کورینه باکتریوم یافت میشوند . اما وجــود اختلافــات عمده ای که در الگـــوهای این لیپیدها وجود دارد امکان ایجاد یک سیستم تشخیصی ( بشتر برای مایکو باکتریها ) را بر اساس آنالیز لیپیدها بوسیله تکنیک کروماتوگرافی لایه نازک فراهم آورده است . گلیکو لیپیدهای مایکوباکتریومها خصوصاً سولفالیپیدها احتمالاً با حدت باکتری ارتباط داشته اما این ارتباط ، رابطه ای ساده نیست . ممکن است سولفالیپید ها مانع از تشـکیل لیزوزوم فاگوزوم شده و یا لیز باکتــــری در فاگوسیتها را ممانعت کننــد . سولفــالیپیدی بنام Cord Factor ( 6 و۶ دی مایکول ترهالوز ) از مایکو باکتریوم بوویس و مایکو باکتریوم توبرکولوزیس حدت دار جدا شده و اعتقاد بر این است که بطور عمــده بعنوان فاکـتور حدت بوده زیرا بروشنی دارای خــواص توکسـیک می باشد اما عاملـی مهم در ایجاد بیماری نمیباشد . از سایر لیپیدها میتوان موم D هترو ژنوس را نام برد که در مایکو باکتریوم توبرکولوزیس شامل پپتیدو گلیکــان بوده اما در مایکو باکتریوم بوویس پپتیدو گلیکان کمتری داشته و بیشتر محتوی لیپو پلی ساکارید است . فعــالیت قوی موم D مربوط به حضـــور دی پپتید مورامیل بوده و توانائی ایجاد گرانولوماس را نیز دارد .
آنتی ژنهای مایکو باکتریاها : محدوده وسیعــی از فراکشـنهای ( Fractions ) مایکوباکتریاهــا میتـوانند واکنشهای ایمنی همورال و وابسته به سلول را ایجاد کنند . فراورده های آنتی ژنیـک ( که معمـولاً بصـورت محلول می باشند ) شامــل آنتی ژنهای سیتوپلاسمـی یا ذره ای هسـتند . استانفورد ( Stanford ) بر اســاس مطالعات خود بر روی آنتی ژنهای محلول ( با استفاده از تکـنیک ایمنو دیفو زیون ) آنها را به چهــار گروه عمده تقسیم نموده است :
گروه۱:آنتی ژنهائی که بطور معمول در همه گونه های مایکوباکتریوم وجود دارند .
گروه ۲:آنتی ژنهائی که محدود به مایکوباکتریوم با رشد آهسته میباشند .
گروه ۳:آنتی ژنهای موجود در مایکوباکتریوم با رشد سریع و نوکاردیا .
گروه ۴:آنتی ژنهای ویژه در گونه های معین .
نشان داده شده است که آرابینو گالاکتان در باسیلهای سلـی ، در سایر مایکــوباکتریومها ، کورینه باکتریوم و نوکاردیا حضور داشـته و یکـی از آنتی ژنهای مشترک محسوب میشود و پپتیدوگلیکان ( C – مایکوزیدها ) فقط در کلنی های صاف مایکو باکتریا وجود دارند .

پاتوژنز:
بیماری سل در بدن در طی دو مرحله انتشار می یابد که شامل کمپلکس اولیه و انشار بعدی میباشد . کمپلکـس اولیه شامل ایجـاد جراحت در نقطه ورود میکروب و همچنین در عقـده لنفاوی موضع می باشد . معمولاً وقتی میکروب از راه تنفسی وارد میشود ایجاد جراحت در نقطه ورود معمـول است . و هنگامی که راه ورود میکروب گوارشی باشد در اینصـورت ایجاد جراحت در محل ورود میکـروب امری غیر معمـول است . اگر چه ممکن است جراحاتی در لوزه و دستگاه گوارش بوجود آید . در بیشتر مـوارد فقط جراحات قابل مشـاهده در عقـده لنفاوی مزانتریک یا صـفاقی معمــول است . پس از گذشت زمــان ۸ روز از ورود باکـتری ، کانون اولیه قابل مشاهده بوجـود مــی آید . کلسیفیکاسیون جراحات در حدود دو هفته بعـد آغاذ میشود . بزودی کانون نکروتیک پیشرفته بوسیله لنفوسیتها احاطه شده و بدینترتیب دانه سلـی مشخص شکل می گــیرد . باکتری از کانون اولیه ( که در نود تا نود و پنج درصــد موارد در گاو دستگاه تنفسی است ) به عقده لنفاوی ناحیه عبور میکند که سبب ایجاد جراحتی مشابه در عقده لنفی میگردد . در گوساله هائی که با شیر آلوده به میکروب سل تغذیه میشوند احتمالاً کانون اولیه در عقده های لنفاوی مزانتریک یا حلقی ایجاد شده و جراحات کبدی عمدتاً بعنوان انتشار بعدی محسوب میشود .
انتشار بعدی از کمپلکس اولیه ممکن است سل ارزنی حاد را تشکیل داده و بدین ترتیب موجب ایجاد جراحات ندولار مجزا در اندامهای مختلف بدن گردیده و یا ممکــن است موجب بروز سل مزمن در اعضاء بدن شود . در حالت اخیر ممکن است در گیری عقده لنفی ناحیه اتفاق نیافتد . بر حسب محلی که آلودگـی موضعی می شود علائم بالینی نیز متفاوت بوده اما همیشه بیمـاری بصورت پیشرونده می باشد . البته همواره حالت توکسمـی پایدار بوجـود آمده و سبب ضعف تدریجی و لاغری و بالا خره مرگ دامها می گـردد . در گاو ، گوسفند ، اسب و بز بیماری حالت پیشـرونده داشته و در گاو بیماری سل بطور تجربی با تزریق داخل وریدی مایکــو باکتریوم توبرکولوزیس ایجاد گشته و علائم ایجــاد شده از پنمونی سلـی تحت حاد تا سل عمومی مزمن و پیش رفته بوده است .
علائم بالینی :
در برخی از گاوهــای مبتلا به سـل ارزنی ( با جراحات وسیع در بدن ) شکل ظاهـری دام عادی بوده اما لاغری تدریجی ( که البته ربطی به بیماری دیگر نداشته باشد ) جلب نظر می کند . تغییر در اشتها و دمای بدن و همچنین وضعیت موهای پوست ( زبر یا صاف است ) ، آرام شدن تدریجی دام ، درخشانی وشفافیت چشمها از علائم عمومی است که اغلب پس از زایش مشخص تر میشوند . در آلودگی ریوی سرفه مزمن به علت برونکو پنومونی ( سرفه آهسته ، کوتاه ، مرطوب که فشار گلو یا پس از فعالیت ایجاد میـشود ) وجـود داشته که در هنگام صبح و در هـوای سـرد بیشتر عارض میشود . در مراحل پیشرفته که بخش زیادی از ریه درگیر است تنگی نفس توام با افزایش تعداد و عمق تنفس وجود دارد . ابتلاء عقده لنفـی نای و مدیاستن و بزرگ شـدن آنها می تواند به ترتیب موجب دشـواری تنفسـی و جمع شدن گاز در شکمبه گردد . در بیشتر موارد سل رحمی ناشی از سل عمومی ( ورود میکرب از خون به رحم ) بوده و ممکن است در باروری دام اثرات نامطلوب داشته باشد و یا چنانچه دام بارور گردد چند ماه پس از باروری سقط جنین حادث میشود و اگر چنانچه گوساله بطور عادی بدنیا بیاید پس از مدت کوتاهی بر اثر سل عمومی تلف خواهد میگردد . در گاوهای مبتلا به سل رحمــی که بارور نمیشوند ممکــن است ترشحـات چرکی مزمن ( حاوی تعدادزیادی باسیل سل ) از بدن دام ترشح شود که این حالت نسبت به هر گونه اقدام درمانی مقاوم خواهد بود . در ورم پستان سلی بافت پستانی سفت و بزرگ شده و این حالت معمولاً از ناحیه بالائی ( بویژه در قطعـات عقبـی )شروع میشود . همچنین در آغاز شیر از نظر ظاهـری تغیری نداشته اما در مـراحل بعدی دانه های ریزی در شیر ایجـاد که پس از مدتـی رسوب میکند و مایع زلال و کهــربائی رنگ باقی میماند که پس از مدتی تنها همین مایع بجای شیر از پستان خارج می شود .

علائم کالبد گشائی :
در گاو ، گوسفند و بز جراحات مشخصی قابل مشاهـده است . ممکن است گرانولوماس سلی در عقده های لنفاوی بخصوص در عقـده های لنفاوی برونشیال و مدیاستینال و سایر اعضــاء بدن یافت شود . در ریه ها ممکن است آبسه های ارزنـی توسعه یافته و منجر به برونکـو پنومونی چرکی شود . رنگ چرک از کـرم تا نارنجی بوده و غلظت آن از کرم غلیظ تا پنیر سفت متغیر است همچنین ممکن است ندولهای کوچکــی در پرده های جنب و صفاق مشاهده شود .
در تمام جراحات موضعی سلی ایجاد یک کپسول فیبروزی تحریک شده وجود دارد که درجه کپســول دار شدن با میزان رشد جراحت تغییر مـی کند . موارد عمومـی سل با حضـور سل ارزنـی ( جراحات کوچک ، شفاف و ساچمه مانند ) در بیشتر اعضاء بدن و یا بوسیله جراحات ریوی که بخوبی کپسوله ویا پنیری نشده اند ، مشخص می شوند . وجود برونکوپنومونی یاپرخونـی در اطراف جراحات ریوی بیشتر مربوط به موارد فعال بیمـاری است . در موارد تورم پستان سلی یا متریت سلی مترشحه باید به انتشار شدید آلودگــی توجه داشت .
جراحات مزمن در بیماری سل بطور مشخص مجزا و ندولار بوده و محتوی ماده غلیظ پنیری برنگ زرد نارنجی می باشند که اغلب آهکـی شده و بوسیله یک کپســول ضخیم فیبروزی احاطه شده اند . هرچند که چنین جراحاتـی نسبت به جراحات باز به میزان کمتری احتمال آلوده نمودن محیط را دارند اما دامهای مبتلا به چنین جراحاتی از نظر اینکه میتوانند منشا آلودگی باشند ، مهم میباشند .

کنترل بیماری سل
کنترل بیماری سل در سطح گله بر پایه موارد زیر استوار است :
۱-اخراج دامهای آلوده از گله : جهت انجام این کار از تست توبرکولین استفاده می شــود که در ایـران به روش تست مقایسه ای گاوها را تست سل مینمـایند . باید توجه داشت که باید تمام دامهائی که سنشان از ۴ ماه میگذرد مورد آزمایش قرار گیرند و آنهائی که واکنش مثبت دارند به کشتارگاه اعزام گردند . در مورد دامهای مشکوک باید پس از گذشت ۲ ماه از تست اول ، آزمایش مجددی را انجام داد و چنانـچه در مرحله دوم نیز دامی مشکوک بود به کشتارگاه اعــزام گردد . در تست اولیه باید بدقت ، آزمـایشات بالینی بر روی تمام گاوها صورت گیرد تا اطمینان حاصـل نمود که مــوارد پیشرفته بیماری که ممکــن است واکنش منفی نشان دهند ، در گله وجود ندارد .
۲-رعایت مقررات بهداشتی : باید آخور و آبشخور دامها را تمیز نموده و با محلول پنج در صــد فنل و یا کرزول ضد عفونـی نمود . همچنین لازم است دامهای مشکــوک را جهت انجام آزمایش مجدد از بقیه دامها جدا نمود . باید توجه داشت که پس از اعدام دامهای مبتلا ، بیماری سل با ورود گاوهای جدید و جایگزین وارد گله نگردد . و باید گاوهـای جایگزین از گلـه هائی خریداری شوند که دارای گواهــی سلامت هستند و چنانچه چنین گله هائی وجود نداشته باشد باید گاوهای فوق را آزمایش سل نموده و بطور مجزا نگاه داشت و سپس ۶۰ روز بعد مجدداً آنها را تست نمود . تغذیه گوساله های جایگزین با شیر عاری از میکروب سل ( پس از پاستوریزاسیون ) یا با شیر گاوهای سالم صورت گیرد . همچنین کارگران گاوداری نیز باید مورد معاینه قرار گیرند زیرا ممکن است در اثر آلودگـی به مایکو باکـتریوم توبرکولوزیس ، واکنش مثبت زود گذری در گاوهای گله ایجاد نمایند . همچنین انسان ممکــن است بعنوان منشا آلودگی مایکو باکتریوم بوویس نیز باشد .
تست توبرکولین :
امروزه در دنیا هنوز هم اساس همه طرحهای ریشکنی بیماری سل روش تست و کشتار ( و در کنار آن مراقبتهای کشتارگاهی ) است . تست توبرکولین به چندین روش انجام می شود که شامل موارد زیر است :
۱-تست بین جلدی منفرد ( Single I ntradermal Test )
2-تست Short Termal
3-تست Stormont
4-تست مقایسه ای یا Comparative Test در هنگام وجود بیماری ین یا واکسیناسیون بر علیه بیماری ین و یا وجود سل مرغـــی یا پوستی ( با عامل مایکـوباکتریومهای ساپروفیت ) از تست مقـایسه ای استفاده میشود . گاه بعلت وجود گونه باسیل سل انسـانی ( مایکو باکتریوم توبرکولوزیس ) در گاو ، حسـاسیتی در هنگام تست ایجاد می شود ، یعنی گاو بوسیله کارگر مسلول واکنش مثبت پیدا می کند که با آزمایش فوق نمی توان این دو نوع مایکـوباکتریوم ( بوویس و توبرکولوزیس ) را از هم تشخیص داد . در ایران اساس طرح مبارزه با سل گاوی استفاده از تست مقایسه ای بین جلدی است .
در رابطه با بیماری سل و تست توبرکولین توجه به نکات زیر مهم میباشد :
در رابطه با دامها ، منشا اصلی ایجاد آلودگی گاوهای آلوده میباشند و تمام دامهائی که در برابر تست توبرکــولین واکنش مثبت نشان میدهند توانائی انتشار بیماری به حیوانات سـالم را دارند . معمولاً حساسیت توبرکولین در دامها ۶ هفته بعد از آلودگـی اولیه و در انسانها ۱۰-۲ هفته بعد از آلـودگـی ظاهر میشود . البته زمان شکل گیری و بروز پدیده حساسیت نسبت به توبرکولین در انسان و حیوان بعد از ابتلا به عفونت سلی بستگــی مستقیم به تعداد باسیلهای وارده به بدن و قدرت تکثیر آنهــا دارد ، موقعی که تعداد زیادی باسیل بیماریزا به یک بدن مستعد وارد شود ممکن است ظرف مدت ۷-۵ روز واکنش یاد شده مثبت شود .

بطور کلی دو گروه از گاوهای آلوده مهم هستند :
الف :گاوهای با جراحت پیشرفته بیمــاری که باسیلهـا از طریق این دسته دامهـا به نوعی با جریان هوای تنفسی ، پوست یا مجرای روده در ارتباط هستند و این دسته از گاوها انتشار دهنده های مشخص بیماری هستند و ممکن است نسبت به تست توبرکولین واکنش نشان ندهند .
ب :گاوهــای در مـرحلـه اولیه بیمـاری قبل از اینکـه هر گـونه جراحـتی مشـاهده شود ممکــن است مایکو باکتریومهای زنده را از طریق موکوس بینی و نای دفع کنند .
واین دسته از گاوها تا۶ هفته بعد از آلودگی به تست توبرکولین واکنش مثبت نشان نمی دهند .

توبرکولین :
بطور کلی عصاره میکرب سل ( انسانی ، گاوی ، مرغی ) توبرکولین نام دارد. یکنوع توبر کولین بنام P. P. D ( Purifide . Protein . Derivative ) است . P. P. D به شکل زیر تهیه میگردد :
ابتدا باسیل سـل را در محیطهای شیمیائی کشت مـی دهند و سپس محصـول بدست آمده را بوسیله بخار در اتو کلاو میکشند . در مرحله بعد حاصل را از صافیهای مخصوص عبور داده و بوسیله اسید تری کلرواستیک ته نشین مـی کنند . ماده بدست آمده را بطـور مکــرر شستشو داده و حاصـل را در محلولهای تامپون تعلیق می کنند . آنچـه بدست می آید همان P. P. D است که در تست توبرکولین مـورد استفاده قــرار میگیرد . هر سانتیمتر مکعب توبرکولین P. P. D پستانداری محتوی ۲ میلــی گرم و P. P. D مرغی حاوی ۰٫۵ میلــی گرم پروتئین خالص است .

واکنش تست توبرکولین :
در اینجا لازم است در ابتدا مروری اجمالی بر ساختمان پوست داشته باشیم .
ساختمان پوست :
پوست از سـه لایه تشکیــل شده است که شامل اپیدرم ، درم و هـیپودرم می باشد . اپیدرم از خارج بداخل شامل طبقه شاخی ( کراتین ) ، طبقه شفاف ( ماده کراتینی دارای سلولهای پهن و فشرده فاقد هسته ) ، طبقه دانه دار ( ۶-۲ ردیف سلول لوزی شکل وهسته دار ) ، طبقه خاردار ( چندین ردیف سلول چندضلعی و بی قاعده وهسته دار ) ، طبقه زایشی ( شامل یک ردیف سلول استوانه ای کوتاه ) میباشد . درم از خارج بداخل شامل طبقه پردی ( شامل بافت همبند سست دارای رشته های کلاژن و الا ستیک ، سلولهای فیبروبلاست و ماکروفاژ و ماست سل ، عروق خونی و اعصاب زیاد ) و طبقه مشبک ( شامل بافت همبند سخت غیر منظم دارای رشته هـای کلاژن بیشتر و عروق خونـی کمتر ) است . هیپودرم از بافت همبندی ( دارای رشـته های الاستیـک و کلاژن و مقـادیر زیادی بافت چربی و همـچنین عــروق خونی و لنفی و اعصاب و غدد عرق ) تشکیل شده است .
تزریق توبرکولین باید در ناحیه درم ( بین جلدی ) صورت گیرد . پس از تزریق در ظرف مدت ۲۴ تا ۷۲ ساعت واکنش ازدیاد حساسیت تیپ تاخیری ( نوع ۴ ) اتفاق مــی افتد . بدین شکل که پس از تزریق آنتی ژن ( P . P . D ) در ناحیه بین جلد ( درم ) ، T سلهــای حسـاس گــردش خـون ( در دام آل
hi dr!
     
  

 
روزئولا اینفانتوم (اگزانتوم سوبیتوم )

روزئولا اینفانتوم (اگزانتوم سوبیتوم ) یک بیماری مسری شایع دوران کودکی با مشخصات تب بالا و بثورات پوستی . این بیماری معمولاً شیرخواران و کودکان خردسال (۳-۱ سال ) را مبتلا می سازد .
علایم شایع
تب (اغلب تب بالا) به مدت چند روز تا یک هفته ، همراه سایر علایم خفیف
تحریک پذیری
خواب آلودگی
بثورات پوستی سطح قرمزرنگ ۴-۳ روز پس از بروز تب بالا همزمان با بروز بثورات پوستی ، تب و سایر علایم ناپدید می شوند.
علل
این بیماری ناشی از ویروس هرپس نوع ۶ است . دوره نهفتگی بیماری ۱۵-۵ روز است .
عوامل افزایش دهنده خطر
کودکانی که به مهد کودک می روند بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
تماس با افراد دیگر در مکان های عمومی
پیشگیری
اجتناب از تماس با افراد بیمار در صورت امکان
عواقب موردانتظار
خودبه خود در عرض یک هفته بهبود می یابد.
عوارض احتمالی
تنش های ناشی از تب بالا (این تشنج ها باعث آسیب مغزی نشده و پس از فروکش تب متوقف می شود) (نادر)
عفونت مغزی (نادر)
درمان

اصول کلی
بررسی های تشخیصی ممکن است شامل آزمایش هایی نظیر آزمایش کامل ادرار و شمارش سلول های خون برای رد سایر علل تب بالا (نظیر عفونت گوش میانی ، مننژیت ، پنومونی یا عفونت مجاری ادرار) باشد.
درمان خاصی برای روزئولا وجود ندارد. استراحت در منزل تا رفع علایم کفایت می کند.
حمام آب ولرم یا پاشویه ممکن است برای کاهش تب ۹/۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر استفاده شود.

داروها
برای ناراحتی خفیف و برای کاهش تب استفاده از داروهای بدون نسخه نظیر استامینوفن ممکن است کافی باشند. آنتی بیوتیک ها کمک کننده نیستند.
داروهای ضدتشنج (اگر کودک تشنج داشته باشد) ممکن است تجویز شود.
فعالیت
تا برطرف شدن تب ، کودک باید در بستر استراحت کند.
رژیم غذایی
برای کودک باید یک رژیم معمولی متعادل در نظر گرفته شود. کودک را تشویق نمایید تا مایعات بیشتری مصرف کند. مکمل های ویتامینی لازم برای کودک را طبق روال عادی ادامه دهید.
در این شرایط به پزشک خود مراجعه نمایید
اگر کودک شما دارای علایم روزئولا باشد.
- بروز تب بالا
- سفت شدن بدن یا سایر نشانه های شروع یک تشنج
- امتناع کودک از مصرف مایعات
- اگر گریه شدید و مداوم کودک که با بغل کردن نیز متوقف نمی شود.
- بیحالی و سفتی گردن
hi dr!
     
  

 
چگونه ازعفونتهای آمیزشی پیشگیری کنیم

عفونتهای آمیزشی از انواع بیماریهای واگیر دار هستند که بطور عمده از طریق آمیزش جنسی با فرد آلوده انتقال می یابد.

این عفونتها در بیشتر کشورها شایع بوده و نقص در تشخیص و درمان آن در مراحل اولیه ممکن است عوارض و مشکلات شدیدی از جمله نازایی ، حاملگی خارج از رحم ، عفونت رحم و لوله های رحمی ، سرطانهای دستگاه تناسلی زنان ناهنجاری های مادرزادی نوزادان مرگ و میر داخل رحمی و یا دوره نوزادی و دردهای مزمن شکمی را ایجاد نماید .

بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از ۳۳۰ میلیون مورد جدید بیماریهای مقاربتی قابل درمان از جمله سیفیلیس و سوزاک در دنیا بروز می نماید و در واقع روزانه شاهد بروز حدود یک میلیون مورد جدید از بیماریهای مقاربتی در دنیا هستیم. در ایران گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال ، بیشترین گروه مبتلا می باشد .

بین عفونتهای آمیزشی و انتقال ایدز ارتباط نزدیکی وجود دارد . مشخص شده است که هر دو نوع عفونت آمیزشی ( بدون زخم یا زخم )، خطر انتقال جنسی HIV ( ایدز ) را به میزان زیادی افزایش می دهند . یکی از دلایل بروز عفونتهای مسری جنسی که ایدز یکی از مهلک ترین آنهاست ، رفتارهای جنسی نا ایمن در افراد جوان است .

محیط دستگاه تناسلی زن بگونه ای است که احتمال ابتلای زنان به عفونتهای تناسلی بیشتر از مردان می باشد و این عفونتها برای زنان مسائل و مشکلات بیشتری بوجود می آورند . اما مردان هم دراثر عفونتهای تناسلی ممکن است دچار ناباروری ، درد طولانی مدت و بیماریهای خطرناک ( ایدز و …) شوند .

شکایات شایع در عفونتهای آمیزشی

درد زیر دل ، مقاربت دردناک ، ترشحات مهبلی خونریزی زیاد و طولانی مدت ، سوزش ادرار ، عادت ماهیانه دردناک ، تب و گاهی تهوع و استفراغ و خونریزی در فواصل عادات ماهیانه یا در زمان نزدیکی .

شکایات شایع مردان :

در اکثر مواقع مردان فاقد علائم واضح بالینی هستند ولی بطور کلی میتوان به سوزش ادرار ، تب ، خروج چرک از مجرای ادراری اشاره کرد .

علائم بالینی شایع بیماری :

در معاینه بیماران علائم ذیل مشاهده می گردد

زنان : وجود ترشحات چرکی ، زخمی یا شکننده بودن دهانه رحم ، زخم تناسلی .

مردان : تورم غدد لنفاوی ناحیه کشاله ران ، تورم پوست بیضه ها ، خروج چرک از مجرای ادرار

یکی از علامتهای مهم عفونتهای آمیزشی وجود زخم ، تب خال یا زگیل تناسلی است .

سوزاک که یکی از شایعترین بیماری های مقاربتی است ، در مردان با علائمی همچون ترشح چرک از مجرای ادرار ، تکرر و سوزش ادرار ، درد در موقع ادرار کردن و در هنگام تماس جنسی همراه است ، بانوان اکثراً بدون علامت هستند اما مجرای تناسلی و گردن رحم فرد مبتلا آلوده کننده است .

همه عفونتهای آمیزشی علامت ندارند . به همین علت برای

تشخیص دقیق لازم است از معاینه یا آزمایش کمک گرفته شود .

پیشگیری

رعایت اصول اخلاقی و بهداشتی در روابط جنسی و نداشتن رفتارهای جنسی پرخطر

وفاداری به همسر و داشتن رفتار جنسی مسوولانه

خویشتن داری در هنگام تجرد و اجتناب از روابط جنسی نامشروع قبل از ازدواج

استفاده از کاندوم .

شستشوی دستگاه تناسلی و همچنین ادرار کردن بعد از تماس جنسی .

شستشو و انتخاب لباس زیر مناسب .

مناسب ترین نوع لباس زیر ، لباسهایی هستند که از پارچه نخی تهیه شده اند .

درمان

نکته مهمی که در درمان باید مورد توجه قرار گیرد این است که :

در موقع درمان افراد مبتلا ، علاوه بر درمان بیمار ، باید همسر و شریک جنسی او نیز درمان شود. در غیر اینصورت ، چون بیماری مسری است، چرخه انتقال ادامه می یابد. افراد مبتلا تا بهبودی کامل باید از تماس جنسی خودداری کنند و این خودداری تا از بین رفتن علائم و تکمیل دوره درمان باید ادامه داشته باشد. در غیر اینصورت لازم است در تمام مراحل نزدیکی از کاندوم استفاده نمایند.

درمان هریک از انواع عفونتهای آمیزشی ، مخصوص و متفاوت است اما روش درمان آنها ، ممکن است شبیه یکدیگر باشد . نکته مهمی که باید در درمان عفونتهای تناسلی به آن توجه کرد شروع به موقع و زود هنگام درمان است .

ممکن است برای درمان عفونتهای آمیزشی از داروهای خوراکی ، تزریقی و یا موضعی استفاده شود . داروها باید بطور کامل،مصرف شوند. درمان ناقص علاوه بر باقی ماندن بیماری ، می تواند مقاومت دارویی نیز ایجاد کند
hi dr!
     
  

 
عفونتهای آمیزشی

عفونتهای آمیزشی از انواع بیماریهای واگیر دار هستند که بطور عمده از طریق آمیزش جنسی با فرد آلوده انتقال می یابد.

این عفونتها در بیشتر کشورها شایع بوده و نقص در تشخیص و درمان آن در مراحل اولیه ممکن است عوارض و مشکلات شدیدی از جمله نازایی ، حاملگی خارج از رحم ، عفونت رحم و لوله های رحمی ، سرطانهای دستگاه تناسلی زنان ناهنجاری های مادرزادی نوزادان مرگ و میر داخل رحمی و یا دوره نوزادی و دردهای مزمن شکمی را ایجاد نماید .

بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از ۳۳۰ میلیون مورد جدید بیماریهای مقاربتی قابل درمان از جمله سیفیلیس و سوزاک در دنیا بروز می نماید و در واقع روزانه شاهد بروز حدود یک میلیون مورد جدید از بیماریهای مقاربتی در دنیا هستیم. در ایران گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال ، بیشترین گروه مبتلا می باشد .

بین عفونتهای آمیزشی و انتقال ایدز ارتباط نزدیکی وجود دارد . مشخص شده است که هر دو نوع عفونت آمیزشی ( بدون زخم یا زخم )، خطر انتقال جنسی HIV ( ایدز ) را به میزان زیادی افزایش می دهند . یکی از دلایل بروز عفونتهای مسری جنسی که ایدز یکی از مهلک ترین آنهاست ، رفتارهای جنسی نا ایمن در افراد جوان است .

محیط دستگاه تناسلی زن بگونه ای است که احتمال ابتلای زنان به عفونتهای تناسلی بیشتر از مردان می باشد و این عفونتها برای زنان مسائل و مشکلات بیشتری بوجود می آورند . اما مردان هم دراثر عفونتهای تناسلی ممکن است دچار ناباروری ، درد طولانی مدت و بیماریهای خطرناک ( ایدز و …) شوند .

شکایات شایع در عفونتهای آمیزشی
درد زیر دل ، مقاربت دردناک ، ترشحات مهبلی خونریزی زیاد و طولانی مدت ، سوزش ادرار ، عادت ماهیانه دردناک ، تب و گاهی تهوع و استفراغ و خونریزی در فواصل عادات ماهیانه یا در زمان نزدیکی .

شکایات شایع مردان :

در اکثر مواقع مردان فاقد علائم واضح بالینی هستند ولی بطور کلی میتوان به سوزش ادرار ، تب ، خروج چرک از مجرای ادراری اشاره کرد .

علائم بالینی شایع بیماری :

در معاینه بیماران علائم ذیل مشاهده می گردد

زنان : وجود ترشحات چرکی ، زخمی یا شکننده بودن دهانه رحم ، زخم تناسلی .

مردان : تورم غدد لنفاوی ناحیه کشاله ران ، تورم پوست بیضه ها ، خروج چرک از مجرای ادرار

یکی از علامتهای مهم عفونتهای آمیزشی وجود زخم ، تب خال یا زگیل تناسلی است .

سوزاک که یکی از شایعترین بیماری های مقاربتی است ، در مردان با علائمی همچون ترشح چرک از مجرای ادرار ، تکرر و سوزش ادرار ، درد در موقع ادرار کردن و در هنگام تماس جنسی همراه است ، بانوان اکثراً بدون علامت هستند اما مجرای تناسلی و گردن رحم فرد مبتلا آلوده کننده است .

همه عفونتهای آمیزشی علامت ندارند . به همین علت برای

تشخیص دقیق لازم است از معاینه یا آزمایش کمک گرفته شود .

پیشگیری

رعایت اصول اخلاقی و بهداشتی در روابط جنسی و نداشتن رفتارهای جنسی پرخطر

وفاداری به همسر و داشتن رفتار جنسی مسوولانه

خویشتن داری در هنگام تجرد و اجتناب از روابط جنسی نامشروع قبل از ازدواج

استفاده از کاندوم .

شستشوی دستگاه تناسلی و همچنین ادرار کردن بعد از تماس جنسی .

شستشو و انتخاب لباس زیر مناسب .

مناسب ترین نوع لباس زیر ، لباسهایی هستند که از پارچه نخی تهیه شده اند .

درمان

نکته مهمی که در درمان باید مورد توجه قرار گیرد این است که :

در موقع درمان افراد مبتلا ، علاوه بر درمان بیمار ، باید همسر و شریک جنسی او نیز درمان شود. در غیر اینصورت ، چون بیماری مسری است، چرخه انتقال ادامه می یابد. افراد مبتلا تا بهبودی کامل باید از تماس جنسی خودداری کنند و این خودداری تا از بین رفتن علائم و تکمیل دوره درمان باید ادامه داشته باشد. در غیر اینصورت لازم است در تمام مراحل نزدیکی از کاندوم استفاده نمایند.

درمان هریک از انواع عفونتهای آمیزشی ، مخصوص و متفاوت است اما روش درمان آنها ، ممکن است شبیه یکدیگر باشد . نکته مهمی که باید در درمان عفونتهای تناسلی به آن توجه کرد شروع به موقع و زود هنگام درمان است .

ممکن است برای درمان عفونتهای آمیزشی از داروهای خوراکی ، تزریقی و یا موضعی استفاده شود . داروها باید بطور کامل،مصرف شوند. درمان ناقص علاوه بر باقی ماندن بیماری ، می تواند مقاومت دارویی نیز ایجاد کند .
hi dr!
     
  

 
e_h_s_a_n: عالی بود.مرسی
مرسی عزیزم

آشنایی با هپاتیت

هپاتیت یعنی التهاب کبد در میان عوام مردم به یرقان و زردی مشهور است.

عوامل ایجاد کننده هپاتیت

مهم ترین عامل ایجاد کننده هپاتیت‘ ویروس ها هستند. تا کنون ۶ نوع ویروس هپاتیت شناخته شده است که شایع ترین آنها ویروس های هپاتیت A-B-C هستند. عواملی مانند داروها. بیماری های توارثی‘ خود ایمنی و مصرف مشروبات الکلی نیز می توانند سبب بروز بیماری هپاتیت شوند.

هپاتیت ویروسی آ

هپاتیت A توسط ویروس مربوطه و غالباً در اثر مصرف آب و مواد آلوده به ویروس به وجود می آید. فرد بیمار ویروس را از طریق مدفوع دفع می نماید لذا در صورت آلوده شدن دست و یا مواد غذایی و تماس آن با دهان امکان آلودگی زیاد است. در هفته اول بیماری‘ فرد مبتلا بدون بروز زردی‘ ویروس را از طریق مدفوع دفع می کند و ناقل بیماری می باشد. این نوع بیماری معمولاً خود به خود بهبود می یابد و به سوی مزمن شدن پیش نمی رود.

اقدامات پیشگیری کننده

• آموزش جامعه در مورد بهداشت فردی و اجتماعی به خصوص شستشوی دست ها قبل از صرف غذا و بعد از اجابت مزاج

• تهیه آب آشامیدنی سالم و دفع صحیح فاضلاب

• عدم استفاده از کود انسانی جهت کشاورزی(سبزیجات و صیفی جات)

• در مهد کودک شستشوی دقیق دست ها پس از تعویض هر کهنه و قبل از مصرف مواد غذایی

هپاتیت بی

آلودگی به ویروس هپاتیت بی‘ بیماری هپاتیت “بی” را به وجود می آورد. که بهترین روش تشخیص بیماری آزمایش خون از نظر وجود ویروس هپاتیت ” بی”است.

آلودگی بدون علامت یا ناقلین بیماری

ناقل بیماری هپاتیت به کسانی گفته می شود که ویروس هپاتیت “بی” در خون آنها به مدت بیش از ۶ ماه وجود داشته باشد. حال عمومی آنها خوب بوده و در بررسی آزمایشگاهی اختلالی در کار کبد آنها مشاهده نشود. در چنین شرایطی ویروس به صورت مسالمت آمیز در داخل بدن وجود دارد ولی آسیبی به کبد وارد نمی کند. مهم ترین مسئله در مورد این گروه از افراد مراجعه به پزشک‘ به صورت دوره ای هر ۶ ماه از نظر عملکرد کبد می باشد تا در صورت تبدیل شدن به هپاتیت مزمن‘ تشخیص و درمان سریع تر انجام گیرد و از تخریب بیشتر کبد جلوگیری شود.

در این حالت‘ بیمار پس از یک دوره ی مقدماتی با نشانه هایی مانند تب‘ سرماخوردگی ‘ تهوع‘ استفراغ و درد شکم‘ دچار زردی می شود. اولین عضوی که زردی در آن مشاهده می شود‘ سفیدی چشم هاست. به طور معمول‘ این علائم خود به خود برطرف می شود و پس از ۶ ماه خون از ویروس‘ پاک می شود.

در این حالت‘ نشانه ها بسیار غیر اختصاصی است. شایع ترین نشانه هپاتیت مزمن‘ ضعف و خستگی طولانی است. گاهی ممکن است زردی خفیف یا خارش وجود داشته باشد. با پیشرفت بیماری ممکن است نارسایی کبدی بروز کند. این افراد باید تحت نظر پزشک باشند و در صورت نیاز‘ دارو درمانی شوند.

راههای انتقال هپاتیت بی

• انتقال از مادران آلوده به HBV به نوزادان .عفونت نه از طریق بند ناف بلکه از طریق بدن مادر در هنگام زایمان در جریان تماس نزدیک بعد از آن منتقل می شود.

• تماس جنسی فرد ناقل هپاتیت بی می تواند به انتقال عفونت منجر شود. برای ممانعت از این امر انجام واکسیناسیون و استفاده از کاندوم توصیه می شود.

• استفاده مشترک از سرنگ و سوزن آلوده و یا فرو رفتن سوزن آلوده به دست یا از طریق خراش های پوستی (تیغ اصلاح و مسواک)

• استفاده از خون و فرآورده های خونی آلوده

• استفاده از وسایل غیر استریل در دندانپزشکی‘ سوراخ کردن غیر بهداشتی گوش ‘ خالکوب و حجامت جزو راه های احتمالی انتقال عفونت تلقی می شوند.

در صورتی که جزء یکی از گروههای ذیل هستید نسبت به سه نوبت واکسیناسیون اقدام کنید.

• پزشکان‘ دندانپزشکان و پیرا پزشکان.

• افراد تحت دیالیز

• افردی که به علت ابتلا به بیماری زمینه ای‘ نظیر هموفیلی و تالاسمی‘ مکرراً خون و فرآورده های خونی دریافت می کنند.

• افراد خانواده ی فرد آلوده که با وی هم منزل هستند

هپاتیت سی

یکی از شش ویروس شناخته شده هپاتیت ویروس هپاتیت “سی” است که عامل بسیاری از موارد بیماری هپاتیت ویروسی در انسان می باشد.

تشخیص هپاتیت سی

بسیاری از افراد آلوده به ویروس هپاتیت “سی” علامتی از بیماری ندارد. تشخیص آلودگی به ویروس هپاتیت” سی” باید خون فرد را از نظر وجود ویروس بررسی کرد و همراه آن آزمایش های تکمیلی انجام داد.

بیماران مبتلا به هپاتیت به ۳ دسته کلی تقسیم می شوند:

• افراد در معرض خطر به دلیل استفاده از خون (هنگام عمل جراحی ) و فرآورده های آن مانند( بیماران هموفیلی‘ دیالیز و تالاسمی)

• افراد معتاد به مواد مخدر تزریقی و یا دارای شرکای جنسی متعدد

• این گروه شامل ۳۰ تا ۴۰ درصد مبتلایان بوده و علت خاصی جهت ابتلای آنان در یافت نمی شود.

• تماس با خون آلوده : ویروس هپاتیت سی در محیط خارج از بدن و درون خون خشک شما نیز به مدت سه ماه زنده می ماند و با جوشاندن ۱۰۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۵ دقیقه از بین می رود.

• استفاده از خون آلوده و فر آورده های آن.

• استفاده مشترک از سوزن یا سرنگ ‘تیغ اصلاح‘ مسواک

• خالکوبی ‘ حجامت‘ سوراخ کردن گوش ‘خدمات پزشکی و دندانپزشکی در محل های نامطمئن و آلوده

• تماس جنسی حفاظت نشده با افراد آلوده (بدون کاندوم)

• تولد از مادرآلوده به ویروس هپاتیت سی.

هپاتیت و اعتیاد

متاسفانه مواد مخدر تزریقی‘ از علل مهم ابتلا به هپاتیت “سی” می باشد. استفاده از سرنگ به صورت مشترک در بین معتادان به مواد مخدر می تواند به انتقال انواع عفونت ها از جمله هپاتیت “سی”‘”بی” و ایدز منجر شود البته اعتیاد به کوکائین و اسنتشاق از راه بینی نیز از راههای انتقال بیناری است.

خطربزرگی معتادان به مواد مخدر را تهدید می کند ابتلا به گونه های مختلف ویروس هپاتیت “سی” است موجب بروز بیماری با شدت بیشتر است. در این موارد پاسخ به درمان با داروهای ضد ویروسی کم می شود.
hi dr!
     
  
مرد

 
اینم از من

سوزاک در زن ها

بله، زنان هم ممكن است به بيماري سوزاك مبتلا شوند. در بسياري از موارد زناني كه به اين بيماري مبتلا شوند دچار زخم‌هاي گردن‌ رحم و عفونت‌هاي گردن رحم و واژن مي‌شوند و علائم بيماري آنها هم به صورت علائم اختلال در عملكرد جنسي( درد در هنگام مقاربت، ترشح چركي از واژن، مشاهده زخم در گردن رحم و غيره) است. اما گاهي اين بيماري همچون مردان تنها با علائم ادراري تظاهر مي‌كند. در اين موارد معاينه واژن و گردن رحم طبيعي هستند و تنها ممكن است آزمايش ادرار‌براي ميكروب شناسي ادرار، مشكل بيمار را شناسايي كند. اين زنان اغلب با تكرر ادرار و اغلب وجود چرك در ادرار مراجعه مي‌كنند. درمان تقريبا مشابه با مردان است. آنتي‌بيوتيك‌هاي تزريقي در يك يا دو نوبت مي‌توانند مشكل بيماري را برطرف كنند.
در بسياري از موارد، با توجه به هم زماني اين عفونت با ديگر عفونت‌هاي منتقل شونده از راه جنسي، درمان‌هاي دارويي بر عليه گونه‌هاي باكتريايي همراه نيز توسط پزشكان صورت مي‌گيرد. حتماً به پزشك مراجعه كنيد تا اقدامات لازم و بررسي‌هاي مناسب در مورد شما صورت گيرد
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
زگیل تناسلی - سرطان

عوامل مستعدكننده بسياري براي ابتلا به سرطان گردن رحم شناخته شده‌اند. از ميان مهم‌ترين عوامل شناخته شده مي‌توان به موارد زير اشاره كرد: )1 هر عاملي كه باعث تضعيف دستگاه ايمني بدن شود، )2 سابقه ابتلا به زگيل‌هاي تناسلي، )3 سابقه ابتلا به تبخال تناسلي، )4 متعدد بودن شريك‌هاي جنسي، )5 ابتلاي شريك جنسي به زگيل آلت تناسلي يا حتي سابقه‌ ابتلاي شريك جنسي به سرطان‌هاي دستگاه تناسلي، )6 پايين بودن سطح اجتماعي- اقتصادي زندگي، )7 پايين بودن سن در زمان نخستين آميزش جنسي، )8 استعمال دخانيات و )9 بارداري‌‌هاي متعدد. با اين حساب در مورد شما عوامل خطرساز ابتلا به بدخيمي‌ دستگاه تناسلي وجود داشته است. اما توجه داشته باشيد كه هميشه نمي‌توان سرطان‌ها را به اين عوامل نسبت داد. چرا كه در بسياري از افرادي كه هيچ‌كدام از اين سوابق را ندارند، نيز ممكن است بيماري ايجاد شود. به هر حال بهترين كار براي اينكه خيال شما از بابت ابتلا به سرطان گردن رحم راحت شود، انجام منظم پاپ‌اسمير است. در پاپ اسمير از سلول‌هاي گردن رحم نمونه‌برداري مي‌شود و در صورتي كه كوچك‌ترين نشانه‌اي از ايجاد سرطان در آنها ديده شود، درمان آغاز مي‌شود. تشخيص سرطان‌ در اين مرحله معمولا با درمان كامل همراه است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  

 
واژینیت (التهاب واژن )

واژینیت یک التهاب واژن است که اغلب به علت عفونتها ، که بعضی از آنها در ارتباط با بیماریهای جدی هستند.



شایعترین عفونتهای واژن عبارتند از:

- واژینیت باکتریایی.

- تریکومونازیس.

- عفونت قارچی واژن.

بعضی از عفونتهای واژنی از طریق تماس جنسی انتقال می یابد ، ولی دیگر عفونتها مانند قارچها احتمالأ از طریق تماس جنسی نیست.

واژینیت باکتریایی

واژینیت باکتریایی شایعترین علت علائم عائم واژنیت در زنانی است که در سن بچه زایی هستند.قبلأبه عنوان واژینیت نامشخص و یا واژینیت مرتبط با گاردنرلاGardnerella می نامیدند. خبرگان سلامت مطمئن نیستند که فعالیت جنسی نفشی در واژینیت باکتریایی بازی کند.

واژینیت باکتریایی در نتیجه تغییرات در رشد باکتریهای واژن ایجاد می شود. این عدم تعادل شیمیایی زمانی اتفاق می افتد که انواع مختلف باکتری ها بیشتر از حد باکتری هایی که خوب هستند و بایند باشند شوند. به جای لاکتوباسیل( lactobacillus یک نوع باکتری طبیعی که می تواند به صورت طبیعی در واژن زندگی کند)، که تعداد آن زیاد است ،تعداد باکتریهای دیگری مانند گاردنلا واژینالیسgardenerella vaginalis ، باکتروئیدهاbacteroides ،Mobiluncus و میکوپلاسما همونیسMycoplasma hominis در واژن زنان با واژینیت باکتریایی دیده می شود.

تحقیقاتی در زمینه نقش هر یک از این میکروب ها در علت یابی علل وازینیت باکتریایی در جریان است و کمک کننده است.، ولی هنوز نقش فعالیت جنسی در ایجاد و توسعه واژینیت باکتریایی را نفهمیده اند. تغییر در جفت جنسی، استفاده از آی یو دی(وسیله داخل رحمی پیشگیری از حاملگی)IUD ،دوش واژینال خطر گرفتن واژینیت باکتریایی را در زنان بیشتر می کند.

نشانه ها

شایعترین نشانه واژینیت باکتریایی غیر طبیعی است ، ترشحات بد بوی واژن. بعضی از زنان آن را به بوی شبیه ماهی تشبیه می کنند که بعد از تماس جنسی قابل توجه است.تقریبأ نیمی از زنان با علائم واژینیت باکتریایی ، هیچ نشانه ای ندارند. یک مراقب سلامتی بایستی این علائم را دیده و معاینه بالینی انجام می دهد و ممکن است تشخیص را به وسیله آزمایش مایعات واژن ثابت کند.

دیگر نشانه ها شامل:

- ترشح رقیق واژن ، معمولأ سفید یا خاکستری رنگ.

- درد در هنگام ادرار کردن.

- خارش اطراف واژن.

تشخیص

یک پزشک می تواند یک نمونه از مایع واژن را در زیر میکروسکوپ دیده ، یا به صورت رنگ آمیزی و یا نور مخصوص ، برای دیدن باکتریهای در ارتباط با واژینیت. سپس میتواند تشخیص واژینیت باکتریایی بدهد بر پایه و اساس

- نبودن لاکتوباسیلا

- وجود تعداد زیادی سلولهای راهنما”Clue cell”(سلولهایی از بافت پوششی وازن که با میکروبهای واژینیت باکتریایی پوشیده شده است).

- بوی ماهی

- تغییرات ترشحات طبیعی واژن

درمان

پزشک از آنتی بیوتیکهایی مانند مترونیدازول یا کلیندامایسین برای درمان زنان با واژینیت باکتریایی استفاده می کند. کلأ همسران آنها درمان نمی شوند.

عوارض

در اغلب موارد ، واژینیت باکتریایی عارضه ای به جا نمی گذارد.خطرات اثبات شده ای در رابطه با واژینیت باکتریایی و ایجاد بیماریهای التهابی لگن(PID) وجود دارد.PID یک بیماری جدی در زنان است که می تواند موجب نازایی و حاملگی خارج از رحم (Ectopic)شود.

واژینیت باکتریایی همچنین می تواند ایجاد مسائل دیگری مانند زایمان زودرس، و بچه های با وزن تولد کم کند. بنابراین بعضی از متخصصان زنان توصیه می کنند که تمام زنان حامله ،چه نشانه داشته باشند یا نداشته باشند، و قبلأ بچه نارس به دنیا آورده اند برای واژینیت باکتریایی چک شوند. زن حامله ای که قبلأ بچه نارس به دنیا نیاورده است باید درمان شود ،اگر نشانه و دلایل آزمایشگاهی مبنی بر واژینیت باکتریایی دارد.

واژینیت باکتریایی همچنین همراه با افزایش شانس گرفتن سوزاک یا عفونت اچ آی وی HIV است که موجب ایدز می شود.

تریکوموناسیسTRICHOMONIASIS

یکی از شایعترین عفونتهایی است که از طریق تماس جنسی منتقل می شود(STIs) . بر اساس گفته مرکز کنترل بیماریهای امریکاCDC ، حدود ۷/۴ میلیون مورد جدید در مردان و زنان هر ساله در ایالات متحده اتفاق می افتد.

تریکوموناسیس به وسیله یک انگل به نام تریکوموناس واژینالیسTrichomonas vaginalis ایجاد میشود.تریکوموناز ابتدا یک عفونت دستگاه مجاری ادراری است. واژن شایعترین محل برای عفونت در زنان ، و پیش آبراه(Urethra) شایعترین در مردان است.

نشانه ها

تریکوموناسیس ، مانند دیگر عفونتهای منتقل شونده از طریق جنسی(STIs)، اغلب بدون هیچ نشانه ای اتفاق می افتد.اغلب مردان عفونی هیچ نشانه ای ندارند.زنان زمانی نشانه دار می شوند که معمولأ ۵ تا ۲۸ روز از در معرض پارازیت قرار گرفتن آنها گذشته باشد.

اگرچه بعضی از زنان عفونی نشانه های جزیی و یا بدون نشانه هستند، خیلی از آنها نشانه دارند. نشانه های زنان عبارتند از:

- ترشحات زیاد ، زرد متمایل به سبز یا خاکستری .

- ناراحتی در زمان تماس جنسی.

- بوی واژن.

- ادرار کردن دردناک.

آنها همچنین ممکن است تحریک و خارش ناحیه تناسلی و در موارد نادر،دردهای زیر شکمی داشته باشند.

در صورت وجود ،نشانه ها در مردان شامل،ترشح رقیق سفید رنگ از آلت تناسلی و دردناک بودن یا اشکال در ادرار کردن و خروج منی داشته باشند.

تشخیص

یک پزشک می تواند تریکوموناسیس را به وسیله انجام آزمایش بر مایع گرفته شده از واژن یا آلت تناسلی مردانه تشخیص دهد، معاینه بالینی نشان دهنده زخمهای قرمز بر گردن رحم و یا داخل واژن است.

درمان

چون مردان می توانند بیماری را به جفت خود منتقل کنند حتی زمانی که هیچ نشانه ای ندارند، پزشکان توصیه می کنند که هردو جفت برای خلاصی از پارازیت درمان شوند.پزشکان معمولا از مترونیدازول در یک دوز واحد برای درمان افراد عفونی استفاده می کنند.

پیشگیری

مطمئن ترین راه پیشگیری از گرفتن بیماریهای STIs پرهیز از تماس جنسی است، یا در ارتباط بودن طولانی مدت با یک همسر که آزمایش شده و معلوم است که عفونی نیست.استفاده از کاندوم در مردان به طرز صحیح در خلال تماس جنسی کمک به پیشگیری از گسترش تریکوموناسیس می شود.

عوارض

تحقیقات نشان دهنده یک ارتباط بین تریکومناسیس و دو عارضه جدی است. تحقیقات علمی بیانگر این نکته است که تریکوموناسیس همراه با حداقل ۳ تا ۵ برابر افزایش خطر انتقال HIV و ممکن است یک زن بچه های کم وزن زایمان کند و یا نوزادان نارس باشند . دانشمندان احتیاج به انجام تحقیقات بیشتری برای مشاهده این ارتباطات دارند.

عفونت قارچی واژن

عفونت قارچی واژن ، یا کاندیداسیس Vulvovaginal candidiasis یک علت شایع سوزش واژن است. این عفونت شایع قارچی زمانی اتفاق می افتد که یک عدم تعادل در قارچهای موسوم به کاندیدا البیکانسCandida albicans باشد.اگرچه این عفونت به عنوان یک STI در نظر گرفته نمی شود ، ۱۲ تا ۱۵ درصد مردان بعد از تماس جنسی با جفت عفونی خود درگیر شده اند.

چند عامل در ارتباط با افزایش عفونت در زنان است از جمله:

- حامله بودن

- داشتن بیماری قند که تحت کنترل نباشد

- استفاده از قرصهای ضد حاملگی خوراکی یا آنتی بیوتیکها

دیگر عواملی که میزان عفونت قارچی را با استفاده از آنها بالا می رود عبارتند از:

- دوشDouches

- اسپری های بهداشتی معطر زنانه

- آنتی بیوتیک های موضعی و داروهای استروئی

پوشیدن لباسهای تنگ و لباسهایی که تهویه خوبی ندارند و زیر جامه ها همچنین می توانند ارتباط با واژینیت داشته باشند.زنان بایستی با مراقبان سلامتی خود برای یافتن علل احتمالی زیر بنایی عفونت مزمن قارچی خود کار کنند.

متخصصان زنان نمی دانند که آیا قارچ میتواند از طریق تماس جنسی منتقل شود.چون اغلب تمامی زنان قارچ را در واژن خود دارند، این برای محققان مشکل است که این مقوله را مطالعه کنند.

نشانه ها

شایعترین نشانه عفونت قارچی در زنان خارش ،سوزش،و آزردگی واژن است. ادرار کردن دردناک و تماس جنسی دردناک همچنین شایع است.

ترشحات واژن معمولأ وجود ندارد و ممکن است به میزان کمی باشد.ترشح ضخیم سفید مایل به خاکستری به عنوان نمونه به پنیر عشایری(روستایی) تشبیه می شود، اگر چه میتواند از آبکی به غلیظ متغیر باشد.اغلب جفت های مرد زنان با عفونت قارچی هیچ نشانه ای از عفونت ندارند. بعضی مردان، هرچند که ، راش های موقت و سوزش آلت بعد از تماس جنسی داشته اند اگر از کاندوم استفاده نکرده باشند.

تشخیص

چون چند علامت و نشانه مشخصه معمولا وجود دارد، پزشکان نمی توانند تشخیص این وضعیت را با تاریخچه پزشکی و معاینه بالینی دهند. آنها معمولا تشخیص عفونت قارچی را با ازمایش ترشحات واژ« در زیر میکروسکوپ برای اثبات قارچ می دهند.

درمان

داروهای ضد قارچ مهبلی متنوعی برای درمان عفونت قارچی در دسترس است.زنان می توانند کرم های ضد قارچ را خریداری کرده و مستقیما در ناحیه درگیر استعمال کنند، قرصهای خوراکی ،یا شیاف های کلوتریمازولclotrimazole،میکونازولmiconazole،بوتکونازولbutoconazole،تیوکونازول tioconazoleبرای استفاده در واژن وجود دارند.

به علت اینکه عفونتهای باکتریایی واژن ، تریکوموناز ، و عفونت قارچی ،بر پایه نشانه ها به تنهایی مشکل بتوان آنها را از هم تشخیص داد ، یک زن با نشانه های واژنی باید پزشک خود را برای تشخیص دقیق قبل از استفاده از این محصولات ملاقات نماید.

دیگر محصولات بر پیشخوان شامل آنتی هیستامین ها (ضد حساسیت ها)و کرمهای بیحس کننده که فقط نشانه ها را می پوشانند و عفونت را درمان نمی کنند.

زنانی که عفونت مزمن و یا مکرر قارچی دارند ممکن است احتیاج به درمان با کرمهای واژینال و داروهای خوراکی برای طولانی مدت داشته باشند.

زنان با عفونت HIV ممکن است عفونت قارچی شدید داشته باشندکه اغلب به درمان جواب نمی دهند.

دیگر علل التهاب واژن

اگرچه اغلب عفونت های واژن در زنان به علت باکتری ها،تریکومونا،یا قارچ استممکن است دیگر علل نیز باشند . این علل شامل واکنش های حساسیتی ،تحریک کننده ها و دیگر بیماریهای منتقل شونده از طریق جنسی STIs هستند.

نشانه های حساسیت می تواند به علت استفاده از اسپرم کش ها ،محصولات بهداشتی واژن،پاک کننده ها،و نرم کننده های پارچه باشد.التهاب دهانه رحم از این محصولات اغلب همراه با ترشحات غیر طبیعی واژن است، ولی پزشکان می توانند با آزمایش به آنها بگویند که عفونت باکتریایی وجود دارد یا نه.

تحقیقات

برای کنترل التهاب واژن ، تحقیق به سمت یافتن فاکتورهایی که باعث تشدید رشد و پتانسیل های بیماری زا ی میکروبهای واژن است. این اطلاعات کمک به بهبود بخشیدن تلاشهای درمانی و پیشگیری از واژینیت می کند.نمی توان به عنوان یک آزردگی بی خطر دانست ، واژینیت یک موضوع مطالعات جدی برای دانشمندان است که روشن کنند نقش آن را در ارتباط با وضعیت هایی مانند عفونتهای لگنیPID و عوارض در رابطه با حاملگی.

تحقیقاتNIAID یک ارتباط بین لاکتوباسیل و محافظت از واژینیت باکتریایی را دریافت.آنها سپس یک شیاف واژینال ازلاکتوباسیل را که کمک به رشد باکتری های خوب در واژن می کند ابداع کردند. تحقیقات اکنون در حال مطالعه استفاده از شیاف لاکتو باسیل واژینال همراه با مترونیدازول خوراکی برای درمان و پیشگیری از واژینیت باکتریایی است.

در اکتبر ۲۰۰۳ ،دیگر پروژه NIAD توالی کدهای ژنتیکی تریکوموناس واژینالیس را تکمیل کرد.تحقیقات در اغاز فهم بیولوژی و راه های نو بری جلوگیری از بیماری است.تریکوموناس واژینالیس همچنین مورد علاقه خاص به تحقیقات پزشکی زیستی است به علت نقش آن در انتقال HIV ،بیماری اطفال ،و مساعد بودن به گرفتن سرطان دهانه رحم.
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 3 از 111:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  108  109  110  111  پسین » 
خانه و خانواده

همه چیز درباره بیماری ها

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA