انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 9 از 111:  « پیشین  1  ...  8  9  10  ...  110  111  پسین »

همه چیز درباره بیماری ها



 
بیماری کوه گرفتگی ( ادم مغزی و ریوی در ارتفاع )





بیماری کوه گرفتگی ( ادم مغزی و ریوی در ارتفاع )
کاربرد قرص دگزامتازون در پیشگیری از بیماری کوه گرفتگی ( ادم مغزی و ریوی در ارتفاع )

کمی فرصت برای تطابق شخص باتغییرات اختلاف ارتفاع ، میزان ارتفاع ، فعالیت بدنی ومیزان سلامتی جسمی و آمادگی قبلی در بروز و شدت اختلالات حاد یا مزمن ناشی ازهیپوکسی ( کمبود اکسیژن خون ) مربوط به ارتفاعات بیش از ۳۰۰۰ متر تاثیردارد. درافراد مختلف میزان تحمل به هیپوکسی فوق العاده متفاوت است.

بیماری کوه گرفتگی در اثر کمبود اکسیژن در ارتفاع بالا بوجود می آید.
edema = ادم ، خیز ، تجمع غیرطبیعی مایع درفضای بین یاخته ای بافتهای بدن .
علایم ادم مغزی :
گیجی ، سردرد ، سستی فوق العاده ، خواب آلودگی ، احساس سرما ، تهوع ، استفراغ ، برافروختگی صورت ، تحریک پذیری ، اشکال درتمرکزحواس ، سرگیجه ، طنین گوش ، اختلالات بینائی (گاه خونریزی شبکیه ) ، اختلالات شنوائی ، بی اشتهائی ، بی خوابی ، شدت سردرد ، اختلال تعادل ، کاهش سطح هوشیاری ، کوما و مرگ .
علایم ادم ریه :
سرفه های خشک ، تنگی نفس هنگام استراحت ، تنگی نفس که برای رهایی ازآن باید ایستاد یا نشست ، سنگینی وفشاربرقفسه صدری ، خس خس سینه ، خروج خون یاخلط خونی ازریه همراه با سرفه ، افزایش ریتم قلب و تنفس ، تنفس نامنظم و مرگ .
درمان :
انجام تنفس عمیق درفواصل معین می تواندعلائم را بهبود بخشد. دراکثرافراد این علائم ظرف ۴۸-۲۴ ساعت ازبین می رود.اما دربعضی موارد ممکن است علائم بصورت شدید ومقاوم باقی بماند تا آن حدکه شخص مجبورشود به منطقه کم ارتفاع مراجعت نماید وحتی درمان داروئی و بستری شدن در مراکز درمانی ضرورت پیدا نماید .
شناخت علایم اولیه ، هرچه زودتر بیماررا قادرمی سازد که قبل ازادم شدید وناتوان کننده به تنهائی یا با کمک دیگران به ارتفاع پائین تربرگردد. برگشت سریع به ارتفاعی حتی ۱۰۰۰-۵۰۰ متر پائین ترممکن است علائم را بهبود بخشد.
مصرف اکسیژن غالبا علائم حادکوه گرفتگی را مرتفع می کند. باید توجه داشت درصورتی که بیمارسیگارمصرف می نماید ، میزان اکسیژن داده شده کمترازافراد عادی باشد و بیمارازنظر وقفه تنفسی کنترل شود .چون اکسیژن بامیزان زیاد ممکن است باعث آپنه (وقفه تنفسی ) درافراد سیگاری بشود .
تدابیرپیشگیری عبارتنداز :
آموزشهای لازم به افراد جدید وآگاه کردن آنها از امکان بروزادم مغزی وریوی ، شرایط مساعد فیزیکی قبل ازآغازسفر، صعود ملایم برای تطابق وهماهنگی با ارتفاع ، شب ماندن درپناهگاه برای هم هوائی ، انجام صعودهای تمرینی به ارتفاعات پائین ترازقله مورد نظردرهفته های قبل ، ۲-۱ روزاستراحت بعدازرسیدن به نقطه مرتفع ، کاربردسریع تدابیرطبی درصورت بروزآثارتنفسی وبستری کردن افرادی که سابقه ادم ریه درجریان کوهنوردی های قبلی داشته اند.
تحقیق :
درگذشته برای پیشگیری ویادرمان ادم مغزی وریوی ازقرص استازولامیداستفاده می شدکه یک داروی دیورتیک (ادرارآور) است. این دارواولاتاثیرمطلوبی درعمل ندارد وثانیا به علت افزایش حجم ادراردرزمان صعود باعث کم آبی بدن ، از دست دادن الکترولیتها ومشکلات ناشی از دفع ادرار زیاد در ارتفاعات می شود.
درطول برنامه های صعود به ارتفاعات بالا، به افرادی که دچارکوه گرفتگی شدیدمی شوند ،آمپول دگزامتازون به صورت داخل وریدی وآهسته تزریق می شودکه خیلی موثرواقع می شود.طی سالهایی که من به کوه میرفتم ، این مشکل گریبانگیرمن وبسیاری ازکوهنوردان بود. ازآنجایی که پیشگیری همیشه مقدم بردرمان است ، این فکردرمن بوجودآمدکه درمورد کسانی که سابقه کوه گرفتگی دارند ، پیشگیری موثرتری انجام دهیم.
ازقرص دگزامتازون به عنوان پیشگیری ، ابتدا خودم و بعد دوستانی که داوطلب بودند ، طی سه سال بارها استفاده نمودیم که نتیجه کاملا رضایت بخش بود وعلایم حاد کوه گرفتگی در اکثر موارد مشاهده نشد ویا بروز علایم بسیار خفیف بود.یکی ازدوستان من که همیشه دچارکوه گرفتگی می شد ، سال گذشته درصعود به قله سبلان همراه ما بود وازاین قرص استفاده کرد ودرخاتمه برنامه اظهارداشت : مثل این بودکه به پلنگ چال رفته باشم وبه هیچ عنوان ازارتفاع اذیت نشدم.
دریک کارتحقیقی دیگر درشهریورماه گذشته من بدون انجام تمرینات لازم برای آمادگی ارتفاع ، بامصرف این قرص به قله دماوند صعود کردم ومشکل کوه گرفتگی برایم پیش نیامد. درحالی که در صعودهای قبلی دچار سردرد شدید ،تهوع و استفراغ میشدم .
نتیجه تحقیق : با مصرف قرص دگزامتازون میتوان از بروز علائم حاد کوه گرفتگی پیشگیری نمود.
Tab. Dexametasone 0.5 mg
این داروبادوز mg/day 9- 5/0 (میلی گرم درروز) بصورت مقدارواحد یا درمقادیرمنقسم قابل مصرف است (حداکثرمعادل ۱۸ عدد قرص در روز) .
دوزپیشنهادی درهروعده مصرف : ۳-۲ قرص ( حد اکثر ۶ قرص ) و سه بار در روز می باشد.
مصرف این دارو باید یک روز قبل از صعود شروع شود .
یک روز قبل از صعود :
- ظهر : ۳-۲ قرص ( حد اکثر ۶ قرص )
- شب : ۳ قرص
روز صعود :
- صبح : ۳-۲ قرص
- ظهر : ۲-۱ قرص
- شب : ۲-۱ قرص
بسته به میزان ارتفاع و علائم فرد ، دوز این دارورا میتوان کاهش یا افزایش داد.
ازآنجایی که داروهای کورتنی باعث افزایش ترشح اسید معده می شود ، توصیه می شود که حتما همراه غذا وقرص آنتی اسید (آلومینیوم ام جی اس ) مصرف شود. آنتی اسید مذکور باعث کاهش نفخ کردن نیز می گردد.
درمورد مجوزمصرف این دارو ؛ درصورتی که بیمارهستید (مخصوصا بیماریهای دستگاه گوارش و سیستم ایمنی ) با پزشک معالج خودمشورت نمائید.
سردرد :
سردرد درارتفاعات زیر ۳۰۰۰ متر درافرادی که کوهنوردی را تازه شروع کرده اند یا تنفس خود را صحیح انجام
نمی دهند ، دیده می شود. دراین افراد بدلیل هیپرونتیلاسیون (تنفس سریع )میزان O2 خون افزایش ودرنتیجه میزان CO2 کاهش می یابد.این کارباعث می شودکه PH خون که درحالت نرمال بین ۴۵/۷ – ۳۵/۷ می باشد ، قلیائی تر شود. این حالت معمولا با بروزسردرد همراه است.درمان آن کاهش PH خون می باشد.که باچندروش انجام می شود :
- تنفس به مدت چند دقیقه دریک کیسه نایلونی به منظورافزایش CO2 خون.
- خوردن مواد با PH اسیدی مثل آب لیموترش وقرص ویتامین C .
نکته :
برای کاهش نفخ شکم ؛ مصرف عرق نعناع ، عرق کاکوتی و یا قرص نعناع پیشنهاد می شود.
ضمنا دربرنامه های کوهنوردی بدلیل به هم خوردن رژیم غذایی ، بی اشتهایی وتهوع ناشی ازارتفاع ، موارد زیادی مشاهده می شود که فرد دچارکمبود انرژی می گردد. دراین موارد توصیه می شود ازمصرف نوشابه های گازداراکیدا خودداری نموده وبجای آن از نوشابه کوهستان استفاده نمائید .
نوشابه کوهستان : آب + پودر گلوکز + آبلیموی تازه یاعرق نعناع .
گلوکزقندی است که بلافاصله پس ازجذب دردستگاه گوارش ، برای بدن قابل مصرف می باشد.
در جیره غذایی کوه می توان برای تهیه کردن مربا ، بجای شکر از گلوکز استفاده نمود.
hi dr!
     
  

 
دست‌های یخ‌زده

بعضی افراد پس از شستشوی دستان خود یا تماس دست و پاهایشان با اجسام سرد و خنک، تا ساعت‌ها آن منطقه از عضوشان سرد و کرخت باقی می‌ماند و تا به گرما و حرارت متوسل نشوند، نمی‌توانند گرمای از دست رفته دست و پای خود را به دست آورند که در این حین برخی از کنار این اتفاق پیش‌آمده بی‌تفاوت می‌گذرند و برخی دیگر احساس ناخوشایندی نسبت به آن پیدا می‌کنند که نکند دچار بیماری شده باشند

با توجه به این که این روزها با شروع فصل سرد سال، بر تعداد این بیماران افزوده می‌شود، دکتر مژده ذبیحی یگانه، متخصص داخلی و فوق‌تخصص روماتولوژی در گفتگو در این خصوص توضیح می‌دهد.

به گفته وی، پدیده «رینود» شامل تغییر رنگ اندام فوقانی (دست‌ها)‌ و اندام تحتانی (پاها)‌ به صورت رنگ‌پریدگی، آبی شدن و پس از آن قرمز شدن اندام است که وقتی فرد در معرض سرما یا استرس قرار می‌گیرد، به دلیل انقباضات عروقی به آن مبتلا می‌شود.

به گفته این فوق‌تخصص روماتولوژی این پدیده دارای دو فرم اولیه و ثانویه است که در فرم اولیه خبری از بروز بیماری زمینه‌ای نیست و معمولا در زنان جوانی که در معرض سرما قرار می‌گیرند با تغییر رنگ در اندام‌های مربوط صورت می‌گیرد و معمولا خطرناک نیست و ممکن است سال‌ها با فرد همراه باشد.

این متخصص داخلی فرم ثانویه پدیده رینود را ناشی از یک بیماری زمینه‌ای عنوان کرده و یادآور می‌شود: در این دسته از افراد، زمینه بیماری رماتیسمی همچون اسکلرودرمی و لوپوس مشاهده می‌شود. بنابراین بهتر است تمامی افرادی که با علائم پدیده رینود مراجعه می‌کنند از نظر علل ثانویه بررسی شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه می‌افزاید: بهتر است افرادی که فرم یک رینود شامل حالشان شده است، با پوشیدن دستکش نخی و پشمی روی آن، گرمای دستان خود را به دست آورند و حتی‌المقدور از استرس و محیط‌های سرد بپرهیزند و در صورت عدم بهبود با نظر پزشک متخصص خود، از داروهای گشادکننده عروق محیطی (عروقی که به دست و پا خون‌رسانی می‌کنند)‌ همچون «نیفدیپین» استفاده کنند.

رینود ثانویه را می‌توان با تست‌های اختصاصی روماتولوژی و روش کاپیلروسکوپی تشخیص داد و اگر تمامی تست‌های صورت گرفته متعادل بود، از سوی پزشک به بیمار اطمینان داده می‌شود ولی اگر «سفتی پوست» در علائم رینود مشاهده شد، می‌توان بیماری اسکلرودرمی را به آن افزود.

دکتر ذبیحی‌یگانه می‌گوید: اگر فرد در عارضه رینود زخمی در نوک انگشتانش ایجاد شده باشد، دال بر رینود ثانویه است که همزمان اگر بیمار درد مفصلی، علائم قلبی، ریوی و ریفلاکس داشته باشد، بایستی جدی تلقی شود.



● علائم رینود

در مراحل اولیه این عارضه ممکن است فرد فقط با تورم دست‌ها مراجعه کند که اصطلاحا به آن «پافی‌هند» (دست‌های متورم و پف‌آلود)‌ گفته می‌شود.

این متخصص داخلی با اشاره به این که در فرم‌های ثانویه‌ انقباض‌های عروقی، ممکن است فرد انگشتان خود را از دست بدهد، تصریح می‌کند: استرس و سرما و برخی از داروهای میگرن و فشار خون از جمله (آتنولول)‌ می‌توانند این عارضه را تحریک و تشدید کنند.

همچنین مصرف تنباکو، کافئین و سیگار نیز می‌توانند این عارضه را تشدید کنند.

باید توجه داشت بیماری اسکلرودر می‌تواند علائم احشایی زیادی در روده‌ها، کلیه‌ها، ریه‌ها و قلب‌ ایجاد کند که اگر بموقع تشخیص داده شود، می‌تواند تا حد زیادی پیشگیری کرد.

به گفته دکتر ذبیحی‌یگانه در رینود اولیه علائم عارضه دوطرفه است و اگر انگشتی در آن درگیر شود، انگشت قرینه دست یا پای دیگر نیز درگیر می‌شود و این در حالی است که اگر یک انگشت درگیر باشد، دیگر نمی‌توان نام آن را رینود گذاشت و بیماری اغلب بر اثر سرما ایجاد می‌شود که در برخی از مشاغل همانند نگهبانان، می‌تواند انسداد رگ را به همراه داشته باشد.

وی اظهار می‌کند: در این عارضه پوشیدن کفش تنگ می‌تواند میزان خون‌رسانی را کمتر و عارضه را تشدید کند.

این فوق‌تخصص روماتولوژی ابراز می‌کند: قرمزی بافت دور ناخن می‌تواند یکی از علائم هشداردهنده این عارضه باشد، بنابراین افراد با مشاهده چنین وضعیتی باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.
hi dr!
     
  

 
آشنایی با افسردگی پس از زایمان

دیگر آن زن شاد و پرانرژی روزهای پیش از بارداری نیست . از صبح که بیدار می‌شود غمگین و کسل می‌نشیند گوشه‌ای و هی اشک‌هایش را پاک می‌کند یا زیاد می‌خورد یا اصلا نمی‌خورد یا زیاد می‌خوابد یا تا صبح بیدار است، حوصله هیچ کس را ندارد، حتی شوهرش را.

پزشکش می‌گوید اینها نشانه‌های افسردگی دوران بارداری است و شاید بعد از زایمان هم ادامه پیدا کند، پزشک می‌گوید این افسردگی باید درمان شود وگرنه… .

بارداری یک تغییر مهم در زندگی زن‌هاست و تغییرات بزرگ در زندگی حتی اگر خوشایند باشند بعضی وقت‌ها ممکن است آدم‌ها را گرفتار افسردگی کنند.

بنا به گفته پزشکان این نوع افسردگی‌ها اگر خفیف باشند بی‌خطرند، اما گاهی کار به جایی می‌رسد که مادران ممکن است زایمان زودرس داشته باشند، کودکانی با وزن کم به دنیا بیاورند، تا سال‌ها پس از زایمان نیز مبتلا به افسردگی باقی می‌مانند و شاید حتی دست به اقداماتی خطرناک بزنند.

● غصه از کجا می‌آید؟

دکتر فاطمه سمائی تهرانی، متخصص زنان و زایمان در گفتگو با «جام‌جم» افسردگی‌های مربوط به بارداری را مساله‌ای شایع می‌داند که ممکن است در مواردی خطرناک شود. اواین گروه افسردگی‌ها را از نظر زمان وقوع به دو‌گروه پیش و پس از زایمان تقسیم می‌کند.

این متخصص توضیح می‌دهد: حدود ۱۲ درصد از جمعیت کشورمان دچار افسردگی هستند که شیوع افسردگی در میان زنان باردار نیز افزایشی نسبت به وضعیت آماری آن در کل جامعه ندارد.

افسردگی دوران بارداری در زنان معمولا از ۳ ماهگی با علائمی مانند غمگینی، بی‌علاقگی به انجام امور روزمره زندگی و برقراری ارتباط اجتماعی، دردهای جسمانی بی‌دلیلی که پزشک برای آنها توجیه فیزیکی ندارد، احساس بیماری و خستگی و ضعف مزمن، ناتوانی در کنترل خشم و احساسات منفی، بی‌منظمی در خواب و خوردن ظاهر‌می‌شود.

به گفته سمائی تهرانی، هم عوامل محیطی و هم عوامل غیرمحیطی در بروز افسردگی در زنان باردار نقش دارند. او از ژنتیک به عنوان عاملی غیرمحیطی نام می‌برد و می‌گوید: زنانی که مواردی از ابتلا به افسردگی را در بستگان نزدیک شان دارند ۲۵ درصد بیشتر از دیگر زنان، در معرض خطر ابتلا به افسردگی در دوران بارداری و پس از آن هستند.

حوادث ناخوشایند و ناگهانی در خانواده، مصرف الکل و کشیدن سیگار، درمان‌های طولانی مدت و اعتیاد به داروهای غیرمجاز هم از عواملی محیطی هستند که به گفته این متخصص احتمال بروز افسردگی را در مادران بالا می‌برند.

همچنین بارداری برای برخی از زنان به عنوان عاملی استرس‌زا محسوب می‌شود که ممکن است خلق و خوی‌شان را تغییر دهد، نبود همسر یا بی‌توجهی او، بارداری‌های ناخواسته، شرایط نامناسب اقتصادی و سطح پایین فرهنگی خانواده، و حاملگی در سن کم هم ممکن است از مسبب‌های افسردگی باشند.

این متخصص سطح هورمون محرک غده آدرنال در بدن را هم در افسردگی تاثیرگذار می‌داند و شرح می‌دهد: زنانی که در دوران بارداری با کاهش شدید میزان این هورمون در خون مواجه می‌شوند نیز ممکن است به افسردگی دچار شوند.

علاوه بر این عوامل، امکان ظهور افسردگی در زنانی که در بارداری اول دچار این افسردگی شده‌اند ۵۰ تا ۷۰درصد افزایش می‌یابد.

● افسردگی پس از زایمان بیشتر است :

به اعتقاد سمائی تهرانی شیوع افسردگی در زنان معمولا پس از زایمان بیشتر از دوران بارداری است و در دو هفته اول پس از زایمان ظاهر می‌شود.

نوسانات هورمون‌ها در بروز این نوع افسردگی نقش دارند. هرچند افزایش میزان هورمون استروژن در دوران بارداری به عنوان نوعی محرک برای جلوگیری از شیوع افسردگی به حساب می‌آید و برخی از زنان را شاداب‌تر می‌کند، اما پس از بارداری، ناگهان میزان این هورمون کاهش می‌یابد و این سبب احساس غمگینی می‌شود.

زنانی که ویارها و استفراغ‌های شدید در دوران حاملگی دارند و آنها که پیش از بارداری هم سابقه مشکلات روانی داشته‌اند، بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند.

● چند توصیه:

دکتر سمائی تهرانی اظهار می‌کند: درمان بستگی بشدت افسردگی دارد و در مواردی که شدید باشد قطعا نیاز به درمان دارویی دارد و با رها کردن بیماری به حال خود بهتر نمی‌شود. در این گونه موارد برخی از زنان اقدام به درمان‌های خودسرانه می‌کنند که بشدت خطرناک است و عوارضی جبران‌ناپذیر دارد.

● مهم‌ترین نکته این است که پزشک باید تشخیص دهد مشکل این زنان چیست:

این متخصص هشدار می‌دهد: درمان افسردگی بخصوص پس از زایمان حتما باید جدی گرفته شود چراکه احتمال دارد با افزایش افسردگی، این گروه از بیماران دست‌به خودکشی یا فرزندکشی بزنند.

● همچنین مرکز بین‌المللی سلامت زنان در این زمینه به زنان برای جلوگیری از ابتلابه افسردگی پیش و پس از بارداری توصیه‌هایی می‌کند که عبارتند از:

۱) داشتن برنامه‌ریزی دقیق در طول روز که در آن زمان خواب و استراحت و برنامه‌هایی هرچند ساده برای تفریح مورد توجه قرار گرفته باشد.

۲) تقسیم وظایف مربوط به امور خانه و نوزاد با همسر و صحبت کردن درباره نگرانی‌های‌تان با او.

۳) گذراندن اوقاتی با دوستان و آشنایان.

۴) مشاوره با پزشک در صورت بروز نشانه‌های افسردگی.

۵) مشورت کردن با مادرانی که در نگهداری از فرزند تجربه دارند.

۶) پرهیز از ایجاد تغییرات ناگهانی در برنامه زندگی روزمره در دوران بارداری.
hi dr!
     
  

 
آشنایی با خشکی چشم


وجود اشک برای فعالیت طبیعی چشم‌ها ضروری است چون باعث ایجاد یک سطح صاف و صیقلی برای عبور نور به داخل چشم می‌شود، احساس راحتی و لغزندگی در پلک زدن را فراهم می‌کند و علاوه بر آن، قسمتی از اکسیژن قرنیه از اشک گرفته می‌شود که مقداری نیز مواد ضدمیکروبی دارد.

دکتر افسر فراهانی‌دستجانی، جراح و متخصص چشم به «جام‌جم» می‌گوید: اشک از سه لایه تشکیل شده است که به ترتیب از خارج به سمت داخل عبارتند از لایه چربی، لایه آبکی و لایه موسینی.

به گفته وی، لایه چربی از غدد چربی موجود در پلک‌ها، لایه آبکی از غدد ترشحی اشک و لایه موسینی از سلول‌های مخاطی داخل مخاط ملتحمه ترشح می‌شود.

این چشم پزشک با بیان این که خشکی چشم که از اختلال در تولید اشک و یا تبخیر بیش از حد آن ناشی می‌شود، امروزه به یک بیماری بسیار شایع تبدیل شده است، می‌افزاید: اختلال در تولید اشک می‌تواند در اثر اختلال در هر ۳ لایه چربی، آبکی و موسینی باشد.

وی عنوان می‌کند: گاهی تبخیر بیش از حد اشک می‌تواند در اثر مشکلات پلکی، قرارگیری نامناسب پلک و چشم و یا ناشی از بیماری بلفاریت باشد.



● علل خشکی چشم:

علل خشکی چشم به چند دسته اختلالات لایه موسینی، اختلالات لایه چربی، اشکالات سطح پلک‌ها و نحوه قرارگیری آنها تقسیم می‌شود و برخی از بیماری‌ها همچون اشکالات مادرزادی غدد اشکی، برخی از بیماری‌های روماتیسمی، لنفوم، لوکمیا، اوریون، ضربه به غدد اشک و برخی از داروها می‌توانند خشکی چشم را ایجاد کنند.

دکتر فراهانی‌دستجانی می‌گوید:‌ با بالا رفتن سن، تولید قسمت آبکی اشک کاهش پیدا می‌کند ولی آنقدر که باعث ایجاد علائم شدید شود، نیست.

این چشم پزشک علل مربوط به اختلالات لایه موسینی اشک را شامل کمبود ویتامینA و برخی از بیماری‌های مخاطی و صدمات شیمیایی ناحیه ملتحمه ذکر می‌کند و علل مربوط به اختلالات چربی را مواردی همچون بلفاریت‌ها (التهاب لبه پلک‌ها) و اختلالات غدد چربی برمی‌شمارد.

تحقیقات نشان می‌دهد پلک زدن برای پخش یکنواخت اشک ضروری است و قرارگیری مناسب پلک‌ها در مقابل چشم نیز باید مناسب باشد تا فعالیت اشک به صورت کافی و سالم انجام شود. در این میان چسبندگی‌های پلکی، در برخی از بیماری‌های پوستی مخاطی و سوختگی‌های شیمیایی و صدمات نیز منجر‌به‌ایجاد اختلال در پلک زدن می‌شود.



● علائم بیماری:

حساس بودن چشم، خشک شدن، احساس جسم خارجی در چشم، خارش و ترشحات موسینی از علائم و نشانه‌های خشکی چشم محسوب می‌شود.

به گفته این جراح متخصص، علائم خشکی چشم در فصل سرد سال زمانی که گرم‌کننده‌های داخل منزل روشن هستند، بیشتر می‌شود و وزش باد، تاری دید و ترس از نور هم می‌تواند این وضعیت را تشدید کند.

وی متذکر می‌شود، علائم خشکی چشم عمومی هستند و در بسیاری از بیماری‌ها دیده می‌شوند. به همین دلیل بیمار باید این موقع معاینه شود تا با انجام تست‌های تشخیصی، بتوان علت خشکی چشم وی را روشن کرد.

اگر عاملی زمینه‌ای، خشکی چشم را ایجاد کرده باشد، این عامل باید رفع شود و در کنار آن باید از قطره‌های اشک مصنوعی استفاده کرد، مثلا فردی که مبتلا به بیماری بلفاریت است ضمن استفاده از قطره اشک مصنوعی، باید عامل زمینه‌ای (بلفاریت) را نیز درمان کند که عمدتا درمان طولانی‌مدت ولی نتیجه‌بخش خواهد بود.

دکتر فراهانی‌دستجانی با اشاره به نقش موثر تغذیه در این بیماری، یکی از دلایل اختلال در لایه موسینی را کمبود ویتامینA ذکر کرده و می‌افزاید: افرادی که دارای خشکی چشم هستند در صورت تمایل استفاده از لنز، باید از لنزهای خاص استفاده کنند و تحت نظر پزشک، در فواصل کوتاه، چشم و لنزشان بررسی شود.

گفته می‌شود در برخی از بیماری‌ها، خشکی چشم، جزئی از مجموعه بیماری است مثلا در بیماران روماتیسمی خشکی چشم جزئی از این مجموعه است بنابر این باید چشم‌ها در فواصل دوره‌ای منظم چک و در صورت لزوم اشک مصنوعی دریافت کنند.

این چشم‌پزشک خاطرنشان می‌کند: در بسیاری از اعمال جراحی چشم، به دلیل برش روی قرنیه، احتمال کاهش تولید اشک وجود دارد بنابر این پس از معاینه در صورت ایجاد خشکی چشم باید اشک مصنوعی به صورت کمکی دریافت شود.وی با اشاره به این که اختلالات لبه پلک نیز می‌تواند منجر به ایجاد خشکی چشم شود، استفاده از برخی مواد آرایشی که در فعالیت غدد چربی اختلال ایجاد می‌کنند را یکی دیگر از عوامل به وجود آورنده خشکی چشم برمی‌شمارد.



● توصیه‌های کلی:

سعی کنید در طول روز مایعات کافی بنوشید و از قرار گرفتن در معرض گردوغبار و دودسیگار بپرهیزید.

بهتر است در محیط‌های خشک و هوای طوفانی از عینک آفتابی طبی استفاده کنید و در فصول سردسال که وسایل گرمازا در منزل روشن است، دستگاه بخور فراموش نشود هیچ‌گاه چشم‌ها را نمالید چراکه با مالیدن، چشم‌ها تحریک می‌شوند.
hi dr!
     
  

 
راه‌های پیشگیری از سنگ کلیه‌

سنگ کلیه بیماری نسبتا شایعی است که معمولا با افزایش سن، میزان وقوع آن افزایش می‌یابد. سیستم دفع ادرار از ۲ کلیه که توسط دو حالب به مثانه مرتبط می شود و پیشابراه که ادرار را از مثانه خارج می‌کند، تشکیل می‌شود؛ سنگ کلیه زمانی تشکیل می‌شود که یا غلظت مواد دفعی تشکیل‌دهنده سنگ در ادرار زیاد است یا علی‌رغم غلظت طبیعی، محیط ادرار برای تشکیل سنگ مساعد است.

حدود ۸۰ درصد سنگ‌های کلیوی از جنس کلسیم (بیشتر اگزالات کلسیم و کمتر فسفات کلسیم هستند. البته سنگ کلیه می‌تواند از جنس اسیداوریک، استرووایت و ندرتا سیستین هم باشد.

عادات غذایی و بیماری‌های خاصی فرد را مستعد بروز سنگ کلیه خواهد کرد که شناختن آنها در پیشگیری از بروز و خصوصا پیشگیری از عود سنگ کمک‌کننده است؛ احتمال عود سنگ در فردی که یکبار سنگ کلسیمی دفع کرده است، ظرف سال اول ۱۵ درصد، ظرف ۵ سال آینده ۴۰ درصد و ظرف ۱۰ سال آینده ۵۰ درصد خواهد بود.نوع و میزان غذا و مایعات مصرفی می‌تواند شخص را مستعد بروز سنگ کند.

- افرادی که مایعات کم می‌نوشند، ادرار غلیظ‌تر و احتمال بروز سنگ بیشتری خواهند داشت؛ بهتر است مصرف مایعات در روز آنقدر کافی باشد که حداقل ۲ لیتر ادرار در شبانه روز دفع شود.

-‌ نوع مایعات مصرفی ممکن است مهم باشد هر چند ارتباط آن با بروز سنگ قطعی نیست، مثلا به نظر می‌رسد مصرف آب گریپ فورت با افزایش بروز سنگ همراه است لذا کسانی که قبلا سنگ اگزالات کلسیمی داشتند بهتر است آب گریپ فورت میل نکنند.

- مصرف چای و قهوه با افزایش بروز سنگ همراه نیست و حتی ممکن است اثر پیشگیری‌کننده هم داشته باشد.

-‌ محدودیت مصرف کلسیم در رژیم غذایی (لبنیات) با افزایش بروز سنگ همراه است؛ البته باید در نظر داشت که مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین D بیش از حد مورد نیاز نیز با افزایش دفع ادراری کلسیم و افزایش سنگ همراه خواهد بود لذا بیمارانی که سابقه سنگ کلیه دارند باید در مورد مصرف مکمل کلسیم با پزشک معالج خود مشورت کنند.

- افزایش فیتات در رژیم غذایی ریسک تشکیل سنگ را کاهش می‌دهد. فیتات در گندم، برنج، چاودار و جو وجود دارد؛ ماءالشعیر نیز حاوی فیتات بالایی است.

-‌ رژیم غذایی حاوی ساکروز زیاد (شکر و شیرینی‌جات) خصوصا در خانم‌ها، با افزایش بروز سنگ همراه است.

-‌ اگزالات رژیم غذایی اثر ضعیفی در بروز سنگ دارد؛ ولی در بیمارانی که سابقه سنگ اگزالات کلسیمی دارند عاقلانه است که مصرف مواد غذایی غنی از اگزالات مثل اسفناج، شکلات و آجیل محدود شود. مصرف ویتامین C بیش از ۱۰۰۰ میلی‌گرم در روز نیز با افزایش بروز سنگ همراه است.

- ‌مصرف نمک زیادی به علت افزایش دفع کلسیم ادراری با افزایش بروز سنگ همراه است.

-برخی بیماری‌ها مثل نارسائی پانکراس، جراحی قلبی روده، بیماری کرون، هیپرپاراتیروئیدی، سارکوئیدوز و گاهی دیابت با افزایش سنگ‌های کلسیمی همراه است. نقرس، عفونت‌های مزمن ادراری و ناهنجاری‌های سیستم دفعی نیز با افزایش سنگ همراهند.
hi dr!
     
  

 
آندوکاردیت‌ چیست؟





آندوکاردیت‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ غیر مسری‌ که‌ عضله‌ قلب‌، دریچه‌های‌ قلب‌، و آندوکاردیوم‌ (پوشش‌ داخلی‌ حفرات‌ یا دریچه‌های‌ قلب‌) را درگیر می‌سازد


علایم‌ شایع‌
علایم‌ زودهنگام‌:
خستگی‌ و ضعف‌
تب‌، لرز و تعریق‌ زیاد، خصوصاً در شب‌
کاهش‌ وزن‌
دردهای‌ مبهم‌
وجود صدای‌ غیر طبیعی‌ در قلب‌ علایم‌ دیر هنگام‌:
لرز شدید و تب‌ بالا
تنگی‌ نفس‌ در هنگام‌ فعالیت‌
تورم‌ پاها و شکم‌
تند یا نامنظم‌ شدن‌ ضربان‌ قلب‌
علل‌
باکتری‌ها یا قارچ‌هایی‌ که‌ وارد خون‌ می‌شوند و دریچه‌ها و پوشش‌ داخلی‌ قلب‌ را در کسانی‌ که‌ قبلاً آسیب‌ قلبی‌ (به‌ قسمت‌ عوامل‌ خطر در زیر مراجعه‌ کنید) داشته‌اند عفونی‌ می‌کنند. باکتری‌ها یا قارچ‌ها به‌ دریچه‌ها، عضله‌، و پوشش‌ داخلی‌ قلب‌ آسیب‌ وارد می‌آورند یا آسیبی‌ که‌ از قبل‌ وجود داشته‌ است‌ را تشدید می‌کنند.
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
تب‌ رماتیسمی‌
بیماری‌ مادرزادی‌ قلب‌
پس‌ از وارد آمدن‌ آسیب‌ به‌ دریچه‌های‌ قلب‌، خطر آندوکاردیت‌ در اثر عوامل‌ زیر بیشتر می‌شود: ـ حاملگی‌ ـ تزریق‌ مواد آلوده‌ به‌ داخل‌ جریان‌ خون‌، مثلاً همراه‌ با تزریق‌ وریدی‌ مواد مخدر ـ سوء در مصرف‌ الکل‌ ـ استفاده‌ از داروهای‌ سرکوب‌کننده‌ ایمنی‌ ـ وجود دریچه‌ مصنوعی‌ در قلب‌
پیشگیری‌
اگر دریچه‌ قلبتان‌ آسیب‌ دیده‌ است‌ یا صدای‌ غیر طبیعی‌ در قلب‌ شما شنیده‌ می‌شود:
پیش‌ از انجام‌ هر گونه‌ اقدام‌ پزشکی‌ که‌ امکان‌ ورود باکتری‌ها به‌ خون‌ در طی‌ آن‌ وجود دارد به‌ پزشک‌ یا دندانپزشک‌ اطلاع‌ دهید و آنتی‌بیوتیک‌ مناسب‌ جهت‌ پیشگیری‌ از بروز آندوکاردیت‌ دریافت‌ کنید. این‌ مسأله‌ به‌ خصوص‌ باید قبل‌ از کارهای‌ دندانپزشکی‌، زایمان‌، و جراحی‌ در دستگاه‌ ادراری‌ یا گوارش‌ مدنظر قرار گیرد.
هیچگاه‌ الکل‌ ننوشید.
قبل‌ از حامله‌ شدن‌، با پزشک‌ خود مشورت‌ کنید.
مواد مخدر تزریقی‌ مصرف‌ نکنید.
عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً با تشخیص‌ و درمان‌ زودهنگام‌ قابل‌ معالجه‌ است‌، امابهبود ممکن‌ است‌ هفته‌ها طول‌ بکشد. اگر درمان‌ به‌ تأخیر افتد، عملکرد قلب‌ کاهش‌ یافته‌ و نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ و مرگ‌ رخ‌ خواهد داد.
عوارض‌ احتمالی‌
تشکیل‌ لخته‌های‌ خونی‌ که‌ ممکن‌ است‌ به‌ مغز، کلیه‌ها، یا احشای‌ شکمی‌ بروند و باعث‌ بروز عفونت‌، آبسه‌، یا سکته‌ مغزی‌ شوند. اختلالات‌ ریتم‌ قلب‌ (شایعترین‌ آن‌ فیبریلاسیون‌ دهلیزی‌ است‌)
درمان‌

اصول‌ کلی‌
اقدامات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ عبارت‌ باشند از: شمارش‌ سلول‌های‌ خون‌ و کشت‌ خون‌، نوار قلب‌، عکس‌برداری‌ از قلب‌ و ریه‌ها با اشعه‌ ایکس‌، و اکوکاردیوگرام‌
- هدف‌ درمان‌، ریشه‌کنی‌ میکروب‌ها با دارو، و فراهم‌ آوردن‌ مراقبت‌های‌ حمایتی‌ برای‌ رفع‌ علایم‌ است‌.
- بستری‌ شدن‌ در بیمارستان‌ در مرحله‌ حاد بیماری‌. زمانی‌ که‌ وضعیت‌ بیمار با ثبات‌ شد، بعضی‌ از بیماران‌ را می‌توان‌ از بیمارستان‌ ترخیص‌ کرد و ادامه‌ مراقبت‌ از آنها را در منزل‌ پی‌ گرفت‌.
- جراحی‌ برای‌ تعویض‌ دریچه‌ عفونی‌ شده‌ در بعضی‌ از بیماران‌
- اگر دریچه‌ قلبتان‌ آسیب‌ دیده‌ است‌، قبل‌ از هر اقدام‌ پزشکی‌، مشکل‌ خود را به‌ پزشک‌ یا دندانپزشک‌ اطلاع‌ دهید. در برخی‌ از موقعیت‌ها، نیاز به‌ استفاده‌ از آنتی‌بیوتیک‌ برای‌ پیشگیری‌ از آندوکاردیت‌ وجود خواهد داشت‌.
- پس‌ از رهایی‌ از آندوکاریت‌، مرتب‌ زیر نظر پزشک‌ باشید تا از عود بیماری‌ پیشگیری‌ شود.
- همیشه‌ دست‌بند یا گردن‌آویز مخصوص‌ که‌ نشان‌ دهنده‌ مشکل‌ پزشکی‌ شما باشد همراه‌ داشته‌ باشید. در کیف‌ پول‌ خود روی‌ یک‌ کارت‌ فهرست‌ آنتی‌بیوتیک‌های‌ مورد نیاز برای‌ مصرف‌ پیش‌ از کارهای‌ دندانپزشکی‌ و پزشکی‌ را یادداشت‌ کنید.
داروها
مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ به‌ مدت‌ چندین‌ هفته‌ برای‌ مبارزه‌ با عفونت‌. غالباً آنتی‌بیوتیک‌ به‌ صورت‌ تزریقی‌ مصرف‌ می‌شود.
فعالیت‌
تا زمان‌ بهبودی‌ کامل‌ در رختخواب‌ استراحت‌ کنید. زمانی‌ که‌ در رختخواب‌ استراحت‌ می‌کنید، پاهای‌ خود را مرتب‌ خم‌ و راست‌ کنید تا از تشکیل‌ لخته‌ در سیاهرگ‌های‌ عمقی‌ پا پیشگیری‌ شود.
فعالیت‌های‌ عادی‌ خود را در صورتی‌ که‌ وضعیت‌ جسمی‌تان‌ اجازه‌ دهد از سر بگیرید.
رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده تان‌ علایم‌ آندوکاردیت‌ را دارید.
اگر یکی‌ از موارد زیر به‌ هنگام‌ درمان‌ یا پس‌ از آن‌ رخ‌ دهد:
ـ افزایش‌ وزن‌ بدن‌ بدون‌ اینکه‌ رژیم‌ غذایی‌ تغییر کرده‌ باشد.
ـ وجود خون‌ در ادرار
ـ تنگی‌ نفس‌ یا درد قفسه‌ سینه‌
ـ ضعف‌ یا فلج‌ ناگهانی‌ در عضلات‌ صورت‌، تنه‌، یا اندام‌ها
hi dr!
     
  

 
آنافیلاکسی‌ (شوک‌ آلرژیک‌)







آنافیلاکسی‌ (شوک‌ آلرژیک‌) عبارت‌ است‌ از یک‌ پاسخ‌ آلرژیک‌ شدید به‌ داروها و بسیاری‌ از مواد آلرژی‌زای‌ دیگر که‌ زندگی‌ فرد را به‌ خطر می‌اندازد. آن‌ دسته‌ از واکنش‌های‌ آلرژیکی‌ که‌ تقریباً بلافاصله‌ رخ‌ می‌دهند معمولاً شدیدترین‌ هستند.




علایم‌ شایع‌
امکان‌ دارد علایم‌ زیر در عرض‌ چند ثانیه‌ یا چند دقیقه‌ پس‌ از مواجهه‌ با ماده‌ای‌ که‌ به‌ آن‌ آلرژی‌ شدیدی‌ دارید رخ‌ دهند:
حالت‌ سوزن‌ سوزن‌ شدن‌ یا کرختی‌ اطراف‌ دهان‌
عطسه‌
سرفه‌ یا خس‌خس‌
تورم‌ صورت‌ و دست‌ها
احساس‌ اضطراب‌
نبض‌ ضعیف‌ و سریع‌
دل‌ پیچه‌ در ناحیه‌ معده‌، استفراغ‌، و اسهال‌
خارش‌ در تمام‌ بدن‌ و اغلب‌ همراه‌ با کهیر
اشک‌ ریزش‌
احساس‌ گرفتگی‌ در سینه‌؛ مشکل‌ در نفس‌ کشیدن‌
تورم‌ یا خارش‌ در دهان‌ یا گلو
تپش‌ قلب‌
غش‌
از دست‌ دادن‌ هوشیاری‌
علل‌
خوردن‌ یا تزریق‌ ماده‌ای‌ که‌ به‌ آن‌ حساس‌ هستید. پاسخ‌ آلرژیکی‌ که‌ برای‌ خنثی‌ کردن‌ یا خلاص‌ شدن‌ از شر این‌ ماده‌ از سوی‌ بدن‌ داده‌ می‌شود خود منجر به‌ بروز یک‌ نوع‌ واکنش‌ بسیار بیش‌ از حد عادی‌ شده‌ که‌ گاهی‌ زندگی‌ را نیز در معرض‌ خطر قرار می‌دهد. آن‌ چیزهایی‌ که‌ بیشتر باعث‌ بروز این‌ گونه‌ واکنش‌ می‌شوند عبارتند از:
انواع‌ داروها، به‌ خصوص‌ پنی‌سیلین‌. تزریق‌ دارو با خطر بیشتری‌ همراه‌ است‌ تا قرص‌ و کپسول‌ یا قطره‌
گزش‌ یا نیش‌ حشرات‌ مثل‌ انواع‌ زنبور، مورچه‌های‌ گزنده‌، و برخی‌ عنکبوت‌ها
واکسن‌ها
گرده‌ گیاهان‌
موادی‌ که‌ در بعضی‌ از انواع‌ عکس‌برداری‌ تزریق‌ می‌شوند.
غذاها، به‌ خصوص‌ تخم‌مرغ‌، باقلا، لوبیا، غذاهای‌ دریایی‌، و میوه‌ها
ورزش‌
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
سابقه‌ آلرژی‌ خفیف‌ به‌ چیزهایی‌ که‌ در بالا ذکر شد.
سابقه‌ اگزما، تب‌ یونجه‌، یا آسم‌
پیشگیری‌
اگر سابقه‌ آلرژی‌ دارید:
پیش‌ از پذیرفتن‌ هرگونه‌ دارو، مطلب‌ را به‌ پزشک‌ یا دندانپزشک‌ گوشزد کنید. پیش‌ از اینکه‌ تزریقی‌ برای‌ شما انجام‌ شود، از ماهیت‌ آن‌ مطلع‌ شوید.
همیشه‌ و در همه‌ جا یک‌ کیت‌ آنافیلاکسی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشید. مطمئن‌ شوید که‌ خانواده‌تان‌ طریقه‌ استفاده‌ از کیت‌ را بلدند تا وقتی‌ واکنش‌ در شما بروز کرد بتوانند از آن‌ استفاده‌ کنند.
اگر به‌ گزش‌ حشرات‌ آلرژی‌ دارید، به‌ هنگام‌ بیرون‌ رفتن‌ لباس‌های‌ محافظتی‌ بپوشید.
همیشه‌ یک‌ دست‌بند یا گردن‌ آویز مخصوص‌ داشته‌ باشید که‌ روی‌ آن‌ آلرژی‌ شما مشخص‌ باشد.
همیشه‌ پس‌ از تزریق‌ هرگونه‌ دارو، تا ۱۵ دقیقه‌ در مطب‌ پزشک‌ بمانید. هرگونه‌ علامت‌ آلرژی‌ را فوراً اطلاع‌ دهید.
یکی‌ از روش‌هایی‌ را که‌ می‌توانید مدنظر قرار دهید عبارت‌ است‌ از تزریق‌ ماده‌ای‌ که‌ به‌ آن‌ حساسیت‌ دارید به‌ روشی‌ مخصوص‌ و تدریجی‌ به‌ طوری‌ که‌ حساسیت‌ شما به‌ تدریج‌ برطرف‌ شود (نام‌ دیگر این‌ روش‌ حساسیت‌زدایی‌ است‌).
عواقب‌ مورد انتظار
با درمان‌ فوری‌ و به‌ موقع‌، کاملاً بهبود می‌یابید.
عوارض‌ احتمالی‌
در صورت‌ عدم‌ درمان‌ فوری‌ و به‌ موقع‌، امکان‌ دارد آنافیلاکسی‌ منجر به‌ شوک‌، ایست‌ قلبی‌، و مرگ‌ شود.
درمان‌

اصول‌ کلی‌
اگر علایم‌ آنافیلاکسی‌ را در فردی‌ مشاهده‌ کردید و دیدید که‌ تنفس‌ وی‌ متوقف‌ شد: ـ اورژانس‌ را خبر کنید یا به‌ فرد دیگری‌ بگویید این کار را انجام‌ دهد. (اگر این‌ اتفاق‌ برای‌ یک‌ کودک‌ افتاده‌ است‌، قبل‌ از خبر کردن‌ اورژانس‌، اقدامات‌ احیا را به‌ مدت‌ یک‌ دقیقه‌ انجام‌ دهید.) ـ فوراً تنفس‌ دهان‌ به‌ دهان‌ را آغاز کنید. ـ اگر قلب‌ ضربان‌ ندارد، ماساژ قلبی‌ بدهید. ـ تا زمانی‌ که‌ کمک‌ نرسیده‌ است‌، عملیات‌ احیا را ادامه‌ دهید.
هر گاه‌ دارویی‌ را مصرف‌ می‌کنید، نسبت‌ به‌ امکان‌ بروز واکنش‌ آلرژیک‌ هوشیار باشید و آمادگی‌ این‌ را داشته‌ باشید که‌ به‌ محض‌ بروز علایم‌ اقدامات‌ لازم‌ را انجام‌ دهید. اگر قبلاً دچار واکنش‌ آلرژیک‌ شدید شده‌اید، همیشه‌ کیت‌ آنافیلاکسی‌ همراه‌ داشته‌ باشید.
درمان‌ طولانی‌ مدت‌ مستلزم‌ حساسیت‌زدایی‌ است‌.
داروها
تزریق‌ اپی‌نفرین‌ (آدرنالین‌) تنها درمان‌ فوری‌ مؤثر است‌.
داروهایی‌ مثل‌ آمینوفیلین‌، کورتیزون‌، یا آنتی‌هیستامین‌ها، که‌ پس‌ از آدرنالین‌ تزریق‌ می‌شوند، جلوی‌ بازگشت‌ علایم‌ حاد را می‌گیرند.
فعالیت‌
به‌ محض‌ بهبود علایم‌ حمله‌، فعالیت‌های‌ عادی‌ خود را از سر بگیرید. اما اگر علایم‌ دوباره‌ برگشتند، باید ۲۴ ساعت‌ تحت‌نظر باشید.
رژیم‌ غذایی‌
از خوردن‌ غذاهایی‌ که‌ به‌ آنها آلرژی‌ دارید خودداری‌ کنید.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ آنافیلاکسی‌ را بروز داده‌اید. این‌ یک‌ اورژانس‌ است‌! فوراً درخواست‌ کمک‌ اورژانس‌ نمایید.
اگر دچارعلایم‌ جدید و نامنتظره‌ بروز کرده‌اند. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند.
hi dr!
     
  

 
آندومتریوز

آندومتریوز به‌ چهار مرحله‌ محدود، خفیف‌، متوسط‌، و شدید تقسیم‌ می‌شود که‌ بیانگر محل‌ قرارگیری‌ و شدت‌ اختلال‌ هستند. این‌ اختلال‌ می‌تواند در هر سنی‌ از بلوغ‌ تا یائسگی‌ رخ‌ دهد اما در سنین‌ ۳۰-۲۰ سالگی‌ بیشتر دیده‌ می‌شود.
علایم‌ شایع‌
علایم‌ زیر ممکن‌ است‌ به‌ طور ناگهانی‌ ظاهر شوند یا طی‌ چندین‌ سال‌ به‌ وجود آیند:
درد لگنی‌ فزاینده‌ به‌ هنگام‌ عادت‌ ماهانه‌، خصوصاً روزهای‌ آخر گاهی‌ درد لگنی‌ ممکن‌ است‌ در هر زمانی‌ رخ‌ دهد.
درد به‌ هنگام‌ مقاربت‌ جنسی‌
لکه‌بینی‌ قبل‌ از عادت‌ ماهانه‌
گاهی‌ وجود خون‌ در ادرار یا مدفوع‌
کمردرد؛ درد همراه‌ با انقباضات‌ روده‌ای‌
نازایی‌
علل‌
ناشناخته‌ هستند، اما پزشکان‌ نظریه‌ زیر را بیشتر از بقیه‌ قبول‌ دارند؛ معمولاً در هنگام‌ تخمک‌گذاری‌، پوشش‌ داخلی‌ رحم‌ (آندومتر) ضخیم‌ شده‌ تا آماده‌ کاشته‌ شدن‌ تخم‌ لقاح‌ یافته‌ باشد. اگر این‌ اتفاق‌ نیافتد، بافت‌ پوشش‌ داخلی‌ رحم‌ کنده‌ شده‌ و در خونریزی‌ عادت‌ ماهانه‌ از بدن‌ خارج‌ می‌شود و در بعضی‌ از موارد، این‌ بافت‌ تخریب‌شده‌ تجمع‌ یافته‌ و از راه‌ لوله‌های‌ رحمی‌ به‌ درون‌ حفره‌ لگن‌ می‌روند. بافت‌ در اینجا آزادانه‌ غوطه‌ور می‌شود و خود را به‌ سایر بافت‌ها می‌چسباند و در هر ماه‌ رشد کرده‌ و به‌ سایر نقاط‌ هم‌ گسترش‌ می‌یابد. رشد بافت‌ آندومتر بر روی‌ احشای‌ لگنی‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ چسبیدن‌ احشاء به‌ یکدیگر شود و به‌ این‌ ترتیب‌ درد و سایرعلایم‌ ظاهر خواهند شد.
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
خانم‌هایی‌ که‌ حامله‌ نمی‌شوند یا حاملگی‌ را به‌ تعویق‌ می‌اندازند.
سابقه‌ خانوادگی‌ آندومتریوز
تنگ‌ یا بسته‌ شدن‌ گردن‌ رحم‌ (مسیر خروجی‌ بافت‌ تخریبی‌ و خون‌)
پیشگیری‌
اقدام‌ خاصی‌ برای‌ پیشگیری‌ نمی‌توان‌ انجام‌ داد. تنها می‌توان‌ با تشخیص‌ زودهنگام‌ و درمان‌ مناسب‌ از گسترش‌ آندومتریوز جلوگیری‌ کرد.
عواقب‌ مورد انتظار
بدون‌ درمان‌، آندومتریوز تدریجاً شدید می‌شود. اما پس‌ از یائسگی‌، به‌ علت‌ کاهش‌ تولید استروژن‌، تدریجاً پسرفت‌ می‌کند.
علایم‌ را می‌توان‌ با دارو تخفیف‌ داد و گاهی‌ این‌ بیماری‌ با جراحی‌ قابل‌ معالجه‌ است‌.
در خانم‌هایی‌ که‌ شدت‌ بیماری‌ در آنها زیاد است‌، موفقیت‌ درمان‌ کمتر است‌.
عوارض‌ احتمالی‌
نازایی‌ به‌ علت‌ کاشته‌ شدن‌ بافت‌ در لوله‌های‌ رحمی‌ و تنگ‌ شدن‌ آنها
درد ناتوان‌کننده‌ اما این‌ درد هیچگاه‌ نشانه‌ای‌ از تهدید زندگی‌ نیست‌.
مشکلات‌ ادراری‌ و اجابت‌ مزاج‌
چسبندگی‌ احشای‌ لگنی‌
عود آندومتریوز پس‌ از جراحی‌
وجود بافت‌ کاشته‌ شده‌ روی‌ تخمدان‌ می‌تواند باعث‌ ایجاد کیست‌های‌ بزرگ‌ و توده‌های‌ لگنی‌ به‌ نام‌ آندومتریوما شود.
درمان‌

اصول‌ کلی‌
امکان‌ دارد تشخیص‌ این‌ اختلال‌ دشوار و نیازمند معاینات‌ مکرر یا اقدامات‌ جراحی‌ تشخیصی‌ مثل‌ لاپاروسکوپی‌ باشد. در لاپاروسکوپی‌، با ایجاد منفذی‌ از روی‌ شکم‌، وسیله‌ای‌ باریک‌ که‌ نوک‌ آن‌ منبع‌ نور قرار دارد به‌ درون‌ حفره‌ شکم‌ فرستاده‌ شده‌ و احشای‌ شکمی‌ و لگنی‌ بررسی‌ می‌شوند. عکس‌برداری‌ از قست‌ پایینی‌ روده‌ها با اشعه‌ ایکس‌ (همراه‌ با تنقیه‌ باریم‌ برای‌ بهتر دیدن‌ روده‌ها) ممکن‌ است‌ در رسیدن‌ به‌ تشخیص‌ کمک‌ کننده‌ باشد.
- درمان‌ برحسب‌ مرحله‌ بیماری‌، سن‌ بیمار، و تصمیم‌ به‌ بچه‌دار شدن‌ یا نشدن‌ متفاوت‌ است‌.
- اگر بچه‌ می‌خواهید، هرچه‌ زودتر به‌ فکر حاملگی‌ باشید. حاملگی‌ ممکن‌ است‌ بیماری‌ را مقداری‌ تخفیف‌ هم‌ بدهد. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ به‌ تعویق‌ انداختن‌ حاملگی‌ ممکن‌ است‌ به‌ نازایی‌ بیانجامد.
- به جای‌ تامپون‌ از نوارهای‌ بهداشتی‌ استفاده‌ کنید. تامپون‌ ممکن‌ است‌ احتمال‌ جریان‌ پس‌گرد خون‌ و بافت‌ تخریبی‌ و ورود آن‌ به‌ حفره‌ شکم‌ و لگن‌ را بیشتر کند.
- برای‌ تخفیف‌ درد از گرما استفاده‌ کنید. یک‌ صفحه‌ گرم‌کننده‌ یا شیشه‌ آب‌ داغ‌ را روی‌ شکم‌ یا کمر قرار دهید، یا حمام‌ آب‌ گرم‌ بگیرید تا عضلات‌ شل‌ شوند و ناراحتی‌ تخفیف‌ یابد.
- امکان‌ دارد برای‌ حذف‌ بافت‌ کاشته‌ شده‌ از جراحی‌ با لیزر یا منعقد ساختن‌ بافت‌ با جریان‌ الکتریکی‌ استفاده‌ شود.
- جراحی‌ برای‌ برداشتن‌ بافت‌های‌ کاشته‌ شده‌، یا درآوردن‌ رحم‌، لوله‌های‌ رحمی‌ و تخمدان‌ها در خانم‌هایی‌ که‌ دیگر نمی‌خواهند حامله‌ شوند.
داروها
می‌توان‌ از داروهای‌ ضد التهابی‌ غیراستروییدی‌ برای‌ رفع‌ درد خفیف‌ استفاده‌ کرد.
امکان‌ دارد داروهای‌ ضد درد قوی‌تری‌ تجویز شوند.
داروهای‌ رایجی‌ که‌ برای‌ درمان‌ آندومتریوز با مهار کار تخمدان‌ تجویز می‌شوند عبارتند از قرص‌های‌ جلوگیری‌ از حاملگی‌، داروهای‌ پروژسترونی‌، دانازول‌ و هورمون‌ آزاد کننده‌ گنادوترویین‌ها.
فعالیت‌
ورزش‌، حتی‌ راه‌ رفتن‌، درد را تخفیف‌ داده‌ و سطح‌ استروژن‌ را کاهش‌ می‌دهد که‌ این‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ کند شدن‌ رشد آندومتریوز شود.
پس‌ از جراحی‌ نیاز است‌ تا فعالیت‌ مقداری‌ محدود شود.
رژیم‌ غذایی‌
از خوردن‌ کافئین‌ اجتناب‌ کنید زیرا به‌ نظر می‌رسد درد را در بعضی‌ از خانم‌ها بدتر کند.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ آندومتریوز را دارید.
اگر یکی‌ از موارد زیر هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهد:
ـ درد غیر قابل‌ تحمل‌
ـ خونریزی‌ غیرمعمول‌ یا زیاد
- اگر دچار علایم‌ جدید و غیرقابل توجیه شده اید‌. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند.
- اگر پس‌ از درمان‌، علایم‌ مجدداً ظاهر شوند




آندومتریوز عبارت‌ است‌ از اختلالی‌ که‌ در آن‌ بافت‌ مشابه‌ پوشش‌ داخلی‌ رحم‌ (آندومتر) در نقاطی‌ غیرمعمول‌ در قسمت‌ پایینی‌ شکم‌ ظاهر شود. این‌ بافت‌ ممکن‌ است‌ روی‌ سطح‌ تخمدان‌؛ پشت‌ رحم‌ و در حفره‌ لگنی‌؛ روی‌ دیواره‌ روده‌؛ و ندرتاً در نقاطی‌ دورتر به‌ وجود آید.
hi dr!
     
  

 
آنژین‌ صدری‌




آنژین‌ صدری‌ عبارت‌ است‌ از درد قفسه‌ سینه‌ که‌ از قلب‌ برخاسته‌ باشد. درد معمولاً زیر استخوان‌ جناغ‌ حس‌ می‌شود و به‌ علت‌ نرسیدن‌ اکسیژن‌ به‌ مقدار کافی‌ به‌ عضله‌ قلب‌ روی‌ می‌دهد. عواملی‌ چون‌ ورزش‌، هیجانات‌ عاطفی‌، یا غذاهای‌ سنگین‌ در فردی‌ که‌ از قبل‌ مشکل‌ قبلی‌ داشته‌ است‌ می‌توانند باعث‌ برانگیخته‌ شدن‌ این‌ نوع‌ درد شوند. در حالت‌ عادی‌، وقتی‌ نیاز قلب‌ به‌ اکسیژن‌ زیاد می‌شود، رگ‌های‌ خونرسان‌ قلب‌ می‌توانند از پس‌ برآوردن‌ این‌ نیاز برآیند. اما اگر رگ‌های‌ قلبی‌ بیمار باشند، یا فشارخون‌ بالا باشد، خونرسانی‌ به‌ عضله‌ قلب‌ محدود می‌شود. این‌ درد معمولاً در مردان‌ بالای‌ ۳۵ سال‌ و خانم‌هایی‌ که‌ یائسگی‌ را پشت‌ سر گذاشته‌اند دیده‌ می‌شود.
علایم‌ شایع‌
احساس‌ سفتی‌، فشرده‌ شدن‌، فشار، یا درد در قفسه‌ صدری‌
بروز ناگهانی‌ مشکل‌ در تنفس‌ (گاهی‌)
درد قفسه‌ صدری‌ مشابه‌ سوءهاضمه‌
حالت‌ خفگی‌ در گردن‌
درد قفسه‌ صدری‌ که‌ به‌ آرواره‌، دندان‌ها، یا گوش‌ تیر می‌کشد
سنگینی‌، کرختی‌، سوزن‌ سوزن‌ شدن‌ یا درد در قفسه‌ صدری‌، بازو، شانه‌، آرنج‌، یا دست‌، معمولاً در سمت‌ چپ‌
درد در بین‌ دو کتف‌
علل‌
بیماری‌ سرخرگ‌های‌ قلبی‌، به‌ عبارتی‌ انسداد یا انقباض‌ سرخرگ‌هایی‌ که‌ به‌ قلب‌ خونرسانی‌ می‌کنند.
کم‌خونی‌
پرکاری‌ تیرویید
تندشدن‌ ضربان‌ قلب‌
بیماری‌ دریچه‌ قلب‌
عوارض‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
سیگارکشیدن‌، چاقی‌، دیابت‌ شیرین‌ (مرض‌ قند)
فشارخون‌ بالا، کلسترول‌ بالا
خوردن‌ زیاده‌ از حد چربی‌ یا نمک‌
عدم‌ تحرک‌، خستگی‌، کار زیاد یا استرس‌
سابقه‌ خانوادگی‌ بیماری‌ سرخرگ‌های‌ قلبی‌
قرار گرفتن‌ در معرض‌ سرما یا باد
پیشگیری‌
درمان‌ علل‌ یا عوامل‌ خطر زمینه‌ساز
ترک‌ سیگار
خوردن‌ غذاهای‌ کم‌ چرب‌ و کم‌ نمک‌. کاهش‌ وزن‌ در صورت‌ اضافه‌ وزن‌
اجتناب‌ از عوامل‌ فیزیکی‌ یا عاطفی‌ استرس‌زا که‌ باعث‌ بروز حمله‌ آنژین‌ صدری‌ می‌شوند.
پس‌ از مشورت‌ با پزشک‌، به‌ طور منظم‌ ورزش‌ کنید.
عواقب‌ مورد انتظار
آنژین‌ صدری‌ خفیف‌ با استراحت‌ و استفاده‌ از نیتروگلیسیرین‌ و سایر داروها برطرف‌ می‌شود. برای‌ برطرف‌ کردن‌ بیماری‌های‌ زمینه‌ساز ممکن‌ است‌ درمان‌های‌ دیگری‌ ضروری‌ باشند.
عوارض‌ احتمالی‌
حمله‌ قبلی‌
نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌
بی‌نظمی‌های‌ ضربان‌ قلب‌ که‌ بالقوه‌ مرگبار هستند.
درمان‌

اصولی‌ کلی‌
هدف‌ درمان‌ عبارت‌ است‌ از کاهش‌ نیاز قلب‌ به‌ اکسیژن‌ یا افزایش‌ اکسیژن‌رسانی‌ به‌ قلب‌. این‌ هدف‌ معمولاً با دارو قابل‌ دستیابی‌ است‌.
اگر آنژین‌ صدری‌ با دارو کنترل‌ نشد، درمان‌های‌ دیگر عبارتند از: آنژیوپلاستی‌ با بادکنک‌ برای‌ بازکردن‌ سرخرگ‌های‌ قلبی‌ مسدودشده‌، یا جراحی‌ بای‌پاس‌ در حالتی‌ که‌ سرخرگ‌های‌ قلبی‌ شدیداً مسدود شده‌اند.
توصیه‌هایی‌ که‌ در قسمت‌ پیشگیری‌ ذکر شد را رعایت‌ نمایید.
از موقعیت‌هایی‌ که‌ کار قلب‌ را افزایش‌ می‌دهند پرهیز کنید، مثلاً عصبانیت‌، هوای‌ خیلی‌ گرم‌ یا سرد، ارتفاع‌ بالا (البته‌ به‌ جز مسافرت‌ با هواپیمای‌ مسافربری‌)، یا فعالیت‌ شدید بدنی‌ به‌ طور ناگهانی‌
داروها
نیتروگلیسیرین‌ آنژین‌ صدری‌ حاد را بهبود می‌بخشد، اما تأثیری‌ بر علایم‌ سایر بیماری‌ها ندارد. این‌ می‌تواند در عرض‌ چند ثانیه‌ درد را برطرف‌ کند. همیشه‌ آن‌ را برای‌ استفاده‌ فوری‌ همراه‌ داشته‌ باشید.
امکان‌ دارد سایر داروها مورد استفاده‌ برای‌ بیماری‌ سرخرگ‌های‌ قلبی‌، مثل‌ آسپیرین‌، بتا ـ بلوکرها، یا داروهای‌ مسدودکننده‌ کانال‌ کلسیم‌، نیز تجویز شوند. در این‌ صورت‌، رعایت‌ دقیق‌ دستور دارویی‌ بسیار مهم‌ است‌.
فعالیت‌
فعالیت‌ خود را طوری‌ تنظیم‌ کنید که‌ درد بروز نکند.
البته‌ این‌ طور نباشد که‌ آنژین‌ صدری‌ را بهانه‌ کنید و اصلاً ورزش‌ نکنید. باید توجه‌ داشته‌ باشید که‌ انجام‌ ورزش‌ به‌ صورت‌ متعادل‌ و منظم‌ (با نظر پزشک‌) می‌تواند به‌ کنترل‌ علایم‌ کمک‌ کند.
رژیم‌ غذایی‌
توصیه‌ می‌شود غذاهای‌ کم‌ چرب‌ و کم‌ نمک‌ استفاده‌ نمایید.
در صورت‌ اضافه‌ وزن‌، وزن‌ خود را کم‌ کنید.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر علایم‌ آنژین‌ صدری‌ را دارید.
اگر یکی‌ از موارد زیر پس‌ از تشخیص‌ رخ‌ دهد: ـ حمله‌ درد قفسه‌ صدری‌، علی‌رغم‌ استراحت‌ و درمان‌ با نیتروگلیسیرین‌، بیش‌ از ۱۵-۱۰ دقیقه‌ طول‌ بکشد. ـ با درد قفسه‌ صدری‌ از خواب‌ بلند می‌شوید و درد با یک‌ قرص‌ نیتروگلیسیرین‌ برطرف‌ نمی‌شود. اگر این‌ حملات‌ ادامه‌ یافتند، حتماً مراجعه‌ کنید، حتی‌ اگر نیتروگلیسیرین‌ آنها را برطرف‌ کند. ـ حمله‌ درد قفسه‌ صدری‌ متفاوت‌ با گذشته‌ یا شدیدتر از حد معمول‌ است‌.
hi dr!
     
  

 
آنوریسم‌ چیست ؟


آنوریسم‌ عبارت‌ است‌ از بزرگ‌ شدن‌ یا بیرون‌زدگی‌ دیواره‌ یک‌ سرخرگ‌ در اثر ضعف‌ دیواره‌ سرخرگ‌. آنوریسم‌ اغلب‌ پس‌ از حمله‌ قلبی‌ رخ‌ می‌دهد و معمولاً در آئورت‌ (سرخرگ‌ بزرگی‌ که‌ از قلب‌ منشاء گرفته‌ و در سینه‌ و شکم‌ به‌ سمت‌ پایین‌ حرکت‌ می‌کند) یا سرخرگ‌هایی‌ که‌ مغز، پاها، یا دیواره‌ قلب‌ را تغذیه‌ می‌کنند، ایجاد می‌شود.



علایم‌ شایع‌
آنوریسم‌ در قفسه‌ صدری‌ باعث‌ درد قفسه‌ صدری‌، گردن‌، کمر، و شکم‌ می‌شود. درد ممکن‌ است‌ ناگهانی‌ و تیز باشد.
آنوریسم‌ در شکم‌ باعث‌ درد در کمر (گاهی‌ شدید)، بی‌اشتهایی‌ و کاهش‌ وزن‌، و وجود یک‌ توده‌ ضربان‌دار در شکم‌ می‌شود.
آنوریسم‌ در یک‌ سرخرگ‌ در پا باعث‌ نرسیدن‌ خون‌ به‌ قدر کافی‌ به‌ نقاط‌ مختلف‌ پا می‌شود. در نتیجه‌ پا دچار ضعف‌ و رنگ‌پریدگی‌ می‌شود، یا اینکه‌ متورم‌ شده‌، رنگ‌ آن‌ به‌ آبی‌ تغییر می‌کند. امکان‌ دارد یک‌ توده‌ ضربان‌دار در ناحیه‌ کشالة‌ ران‌ یا پشت‌ زانو وجود داشته‌ باشد.
وجود آنوریسم‌ در یک‌ سرخرگ‌ مغزی‌ باعث‌ سردرد (اغلب‌ ضربان‌دار)، ضعف‌، فلج‌ یا کرختی‌، درد پشت‌ چشم‌، تغییر بینایی‌ یا نابینایی‌ نسبی‌، و مساوی‌ نبودن‌ اندازه‌ مردمک‌ها می‌شود.
وجود آنوریسم‌ در عضله‌ قلب‌ باعث‌ نامنظم‌ شدن‌ ضربان‌ قلب‌ و علایم‌ نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ می‌شود.
علل‌
شایع‌ترین‌ علت‌، افزایش‌ فشارخون‌ است‌ که‌ سرخرگ‌ را ضعیف‌ می‌کند.
آترواسکلروز (تصلب‌ شرایین‌)
ضعف‌ مادرزادی‌ سرخرگ‌ (به‌ خصوص‌ در مورد آنوریسم‌های‌ سرخرگ‌هایی‌ که‌ به‌ مغز می‌روند.
عفونت‌ آئورت‌ در اثر بیماری‌ سیفلیس‌ (نادر است‌).
صدمه‌ فیزیکی‌
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
سن‌ بیشتر از ۶۰ سال‌
سابقه‌ حمله‌ قلبی‌
فشارخون‌ بالا
سیگارکشیدن‌
چاقی‌
سابقه‌ خانوادگی‌ تصلب‌ شرایین‌
پلی‌آرتریت‌ گرهی‌ (یک‌ نوع‌ بیماری‌ که‌ طی‌ آن‌ التهاب‌ سرخرگ‌های‌ کوچک‌ و متوسط‌ رخ‌ می‌دهد)
آندوکاردیت‌ باکتریال‌ (عفونت‌ سطح‌ داخلی‌ قلب‌)
پیشگیری‌
ترک‌ سیگار
ورزش‌ منظم‌
تغذیه‌ کافی‌ و رژیم‌ کم‌چربی‌
در صورت‌ وجود سیفلیس‌، درمان‌ زودهنگام‌
رعایت‌ برنامه‌ درمانی‌ کنترل‌ فشارخون‌
کاهش‌ استرس‌
عواقب‌ مورد انتظار
اغلب‌ به‌ کمک‌ جراحی‌ درمان‌پذیر است‌. در جراحی‌، رگ‌ مصنوعی‌ به‌ جای‌ آن‌ قسمت‌ از رگ‌ که‌ آنوریسم‌ دارد گذاشته‌ می‌شود. جراحی‌ در مورد آنوریسم‌ قلبی‌ می‌تواند باعث‌ بر طرف‌ شدن‌ نامنظمی‌های‌ ضربانی‌ شود و عمر را طولانی‌تر کند. گاهی‌ آنوریسم‌ عود می‌کند.
عوارض‌ احتمالی‌
سکته‌ مغزی‌
پاره‌شدن‌ آنوریسم‌. علایم‌ بسته‌ به‌ مکان‌ آنوریسم‌ عبارتند از: سردرد شدید، درد شدید و تند و تیز در قفسه‌ صدری‌، شکم‌ یا پا، از دست‌ دادن‌ هوشیاری‌. اگر پارگی‌ درمان‌ نشود می‌تواند به‌ مرگ‌ بیانجامد.
درمان‌

اصول‌ کلی‌
تشخیص‌ زودهنگام‌ و درمان‌ قبل‌ از اینکه‌ آنوریسم‌ پاره‌ شود ضروری‌ است‌.
بررسی‌ها عبارتند از: آزمایش‌ خون‌ از لحاظ‌ انعقادی‌، نوار قلب‌، آنژیوگرافی‌، سایر عکس‌برداری‌ها، سی‌تی‌اسکن‌، یا سونوگرافی‌
جراحی‌ برای‌ جایگزین‌ کردن‌ رگ‌ دچار آنوریسم‌ یا بستن‌ آنوریسم‌
آنوریسم‌ مغزی‌ نیاز به‌ جراحی‌ اورژانس‌ دارد. جراحی‌ برای‌ سایر انواع‌ آنوریسم‌ را می‌توان‌ در میزان‌ مناسب‌ انجام‌ داد.
پس‌ از جراحی‌، اندازه‌گیری‌ فشارخون‌ و کنترل‌ فشارخون‌ را جدی‌ گرفته‌ و یاد بگیرید.
داروها
داروهای‌ ضدانعقادی‌ برای‌ جلوگیری‌ از تشکیل‌ لخته‌ و داروهای‌ ضددرد، پس‌ از جراحی‌ تجویز می‌شوند.
امکان‌ دارد برای‌ جلوگیری‌ از عفونت‌ آنتی‌بیوتیک‌ تجویز شود.
فعالیت‌
قبل‌ از جراحی‌ از فعالیت‌ سنگین‌ یا فشارآوردن‌ به‌ خود اجتناب‌ کنید. بعد از جراحی‌، به‌ تدریج‌ فعالیت‌های‌ عادی‌ خود را از سر گیرید.
رژیم‌ غذایی‌
قبل‌ از جراحی‌، غذای‌ پرفیبر مصرف‌ نمایید تا از زور زدن‌ به‌ هنگام‌ اجابت‌ مزاج‌ اجتناب‌ کنید. بعد از جراحی‌، رژیم‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ آنوریسم‌ را دارید، به‌ خصوص‌ وجود یک‌ توده‌ ضربان‌دار در شکم‌ یا پا، یا درد قفسه‌ صدری‌ یا شکمی‌ این‌ یک‌ اورژانس‌ است‌! کمک‌ بخواهید و تا زمان‌ رسیدن‌ آمبولانس‌ در تخت‌ استراحت‌ کنید.
اگر حمله‌ قبلی‌ داشته‌اید و بعد از آن‌ دچار نامنظمی‌ ضربان‌ قلب‌ یا علایم‌ نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ شده‌اید.
اگر پس‌ از جراحی‌، هر کدام‌ از علایم‌ دوباره‌ رخ‌ دهد
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 9 از 111:  « پیشین  1  ...  8  9  10  ...  110  111  پسین » 
خانه و خانواده

همه چیز درباره بیماری ها

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA