ارسالها: 436
#1
Posted: 23 Aug 2011 11:29
زنان و مدیریت خانواده
محتوای تاپیك:
دوستان لطف كنن نظر بدن كه زنان به عنوان مدیران خانه و خانواده چه نقشی میتونند در بهبود كیفیت سطح زندگی افراد خانواده از نظر
( تربیتی، فرهنگی، عاطفی و ... ) داشته باشند و چگونه خانوم ها میتونن به اهداف ذكر شده دست پید كنند؟
خدا حافظ برای همیشه
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ویرایش شده توسط: aria_2011
ارسالها: 436
#2
Posted: 23 Aug 2011 11:44
به نظر من اولین قدم برای رسیدن به این مهم اینه كه باید نسل امروز زن ها رو باور كنن و بدونن كه خانوم ها هم درست مثل آقایون توانایی مدیریت و اداره كردن رو دارن و باید به اون ها میدون داد و به توانائی اونها اعتماد كرد، و از طرفی هم باید خود خانوم ها خودشون بتونن خودشونو باور كنن و بخوان كه پا به پای آقایون در امور مهم خانه، خانواده، كار و ... تاثیر گذار باشند، اونوقته كه میتونن یه نسل آگاه ، باسواد و با فرهنگ تحویل آینده كشور بدند.
خدا حافظ برای همیشه
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 436
#4
Posted: 24 Aug 2011 11:58
زنان و مدیریت اقتصاد خانواده
زنان در مدیریت و برنامهریزی الگوهای مصرفی در خانواده نقش اصلی را دارند و در جوامع سنتی این نقش در مسیر قناعت در خانواده پر رنگ تر بود.
محمدرضا زیبایینژاد(مسئول دفتر مطالعات و تحقیقات زنان)، در نشست تخصصی زن، اقتصاد و خانواده بابیان اینكه مهمترین بخش در مقوله اقتصاد و خانواده، پرداختن به مقوله مصرف و اصلاح الگوی مصرف در خانواده است، گفت: برخی از كارشناسان مصرف را كلید تحلیل خانواده بیان میكنند چرا كه هرگونه تغییر در اصلاح الگوی مصرف میتواند بر رفتارهای افراد در خانواده تأثیر بگذارد.
برخی از كارشناسان مصرف را كلید فهم تحولات اجتماعی بیان میكنند چرا كه بر این اساس واقعیت خانواده را بهتر میتوان شناخت. با توجه به اینكه سطح زندگی افراد در جامعه دچار تغییرات اساسی است نگاه امروز به اقتصاد در جامعه نگاهی وسیع و گستردهای است.
وی به تفاوت ویژگیهای مصرف در عصر جدید با جوامع سنتی اشاره كرد و گفت: در قدیم مصرف صرفاً یك رفتار اقتصادی بیان میشد به طوری كه افراد غنی به لحاظ درآمد بالا، از كالاهای بیشتری هم مصرف میكردند حال آنكه امروزه مصرف وسیلهای شده كه افراد شخصیت خود را با آن به دیگران نشان دهند در واقع مصرف به یك رفتار اجتماعی تبدیل شده است.
در دنیای امروز افراد به دنبال این هستند كه با مصرف بیشتر خود را در سطح افراد غنی و ثروتمند نشان دهند نه اینكه بر اساس میزان درآمد یا دارایی شان به مصرف رو آورند.
در جوامع كنونی با وجود شبكههای تبلیغاتی، شبكههای عظیم بانكی همچنین فروشگاههای زنجیرهای مصرف به یك مقوله ساده تبدیل شده است.
خرید كالاهای قسطی همچنین استفاده از كارتهای اعتباری برای اینكه فرد هر زمان كه بخواهد به پول دسترسی داشته باشد از عوامل ترویج مصرفگرایی است.
تكثر و تنوع، ویژگی مصرف در عصر جدید است همچنین روی آوردن به كالاهای كم دوام و ارزان یكی دیگر از ویژگیهای كالاهای مصرفی در عصر جدید است.
امروزه مصرف دارای بعد سیاسی هم شده است چراكه برخی نظامهای سرمایهداری برای وابسته كردن اقتصاد كشورهای دیگر به خودشان با واردات بیشتر كالاهای مصرفی به كشورهای پرجمعیت به دنبال وابسته كردن این كشورها به خود هستند.
وی به جایگاه زن در مصرف و مصرفگرایی اشاره كرد و گفت: باتوجه به جایگاهی كه زن در خانواده به عنوان مادر و فردی كه در انتقال ارزشهای اخلاقی به نسل بعد مؤثر است میتواند در اصلاح الگوی مصرف نقش بسیار مهم داشته باشد.
اگر در خانوادهای مصرف و استفاده از كالاهای مصرفی توسط مادر خانواده مدیریت نشود اقتصاد خانواده دچار مشكل میشود.
همان طور كه نقش زن در جامعه سنتی در قناعت بسیار چشمگیر بوده است، در جوامع مدرن هم در گرایش یاعدم گرایش افراد خانواده به مصرف گرایی بسیار مؤثر است.
زن با استفاده از جایگاه ویژهای كه از لحاظ احساسات و عواطف در خانواده دارد نیز میتواند بر روی الگوی مصرف و نظام اقتصادی خانواده تأثیر مستقیم داشته باشد.
وی یكی از دلایل عمده جوامع كنونی به مصرفگرایی را وقت و ارزشدادن افراد برای خرید در زندگی بیان كرد و گفت: وقت و انرژی كه امروزه افراد برای خرید صرف میكنند از نكات مهمی در گرایش به مصرفگرایی است.
اگر مصرف كردن به عنوان یك الگوی رفتاری برای انسان به امری عادی تبدیل شود ممكن است در اخلاق جنسی وی هم تأثیر بگذارد. همان طور كه فرد برای ارضای احساسات مصرف گرایانه خود دائم به دنبال خرید است برای ارضای تمایلات نفسانی خود بر همین اساس عمل میكند.
وی ابراز داشت: مقوله مصرف امروزه تحت سیطره نظام سرمایه داری شكل گرفته است و هر قدر انتظارات افراد از زندگی بیشتر باشد، رضایتمندی افراد از زندگی كمتر میشود.
منبع: فارس
خدا حافظ برای همیشه
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 436
#5
Posted: 24 Aug 2011 11:59
نشست گفتمان دانشجويي با عنوان نقش زنان در مديريت خانواده برگزار شد
صبح روز سه شنبه 20 ارديبهشت ماه، نشست گفتمان دانشجويي با عنوان نقش زنان در مديريت خانواده با حضور دكتر محمود برجعلي، روان شناس و مدرس دانشگاه در سالن اجتماعات امام علي(ع) دانشگاه برگزار شد.
دكتر محمود برجعلي در ابتداي اين نشست به بررسي آسيب شناسانه وضعيت خانواده هاي امروز جامعه پرداخت.
وي در بيان آسيب شناسي خانواده هاي امروز جامعه، به كاهش نقش مرجعيت والدين در خانواده اشاره كرده و تصريح كرد: امروز نقش مرجعيت در جامعه را عمدتا رسانه ها ايفا مي نمايند و نتيجه اين امر را كاهش سن بروز اختلالات رفتاري دانست.
وي در ادامه به سرگشتگي و بي هدفي در نزد خانواده ها و نيز كار زدگي و دلزدگي را از ديگر آسيب هاي پيش روي خانواده ها برشمرد.
اين روان شناس در بخش ديگري از سخنان خود از ديگر مسايل پيش روي خانواده ها را تحقير، حسادت، كينه و مقايسه كردن دانست.
سپس وي به يك اصل طلايي براي مقابله با اين آسيب ها اشاره كرد و اين اصل را وجود تفاوت هاي فردي دانست و خاطرنشان كرد: اگر تفاوت هاي فردي وجود نداشت انسان ها از بين مي رفتند.
وي ادامه داد: ما بايد اين نگاه را هميشه در خود پرورش دهيم تا بر اساس اين اصل، انتظاراتمان را از افراد تعديل نماييم.
دكتر برجعلي در بخش ديگري از سخنان خود بر لزوم مديريت بحران در خانواده تأكيد و تصريح كرد: متأسفانه امروزه اين امر مهم در خانواده هاي ايراني نا ديده گرفته مي شود و كمبود آن در بسياري از مشكلات خانوادگي خودنمايي مي كند.
وي مسأله يابي را به جاي مسأله گشايي را به عنوان راهكاري براي موفقيت در زندگي دختران جوان دانسته و خطاب به دانشجويان توصيه كرد: قبل از ازدواج دقت بسيار زيادي و بعد از ازدواج چشم پوشي داشته باشند.
وي در ادامه گفت: نگاه انسان ها قابل تغيير نيست. به اعتقاد بسياري از روان شناسان انسان ها پس از تشكيل شخصيت امكان تغيير وجود ندارد.
اين مدرس دانشگاه اعمال قدرت در خانواده را از ديگر مشكلات پيش رو دانست و گفت: اين اعمال قدرت باعث تحقير و از بين رفتن الگوي عشق در خانواده مي شود. وي يافتن كارهاي پست از سوي زنان را به عنوان يكي از مصاديق اعمال قدرت دانست و راهكار اين امر را ايجاد نفوذ در قلب ها عنوان نمود.
وي يكي از مشكلات ديگر در خانواده ها را ناشي از هيجانات رفتاري از جمله خشم و پرخاشگري برشمرد و گفت: بايد بين عصبانيت و پرخاشگري تفاوت قائل شد.
برجعلي ادامه داد: عصبانيت، يك هيجان مثبت و پرخاشگري را يك هيجان منفي است و راهكارهايي به منظور جلوگيري از تبديل هيجان مثبت به منفي ارائه داد.
وي در پايان سخنان خود به بيان ده نكته طلايي به منظور مقاوم سازي زنان در مديريت خانواده ارائه داد.
اين مدرس دانشگاه در ادامه اين نشست پاسخگوي سؤالات حاضرين بود. و به طور تفصيلي به پرسش هاي دانشجويان پاسخ داد.
خدا حافظ برای همیشه
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 436
#6
Posted: 24 Aug 2011 12:00
نقش زنان در مدیریت شهری
یكی از مسائل مهم در برنامه ریزی شهری در كشورهای پیشرفته، مشاركت پایدار مردم در همه بخشهای مختلف برنامه ریزی شهری است.
برنامه ریزی و مدیریت شهری دارای جایگاهی مهم د رتكنیك برنامهریزی كلان جامعه است.
اگر مشاركت را در یك رویكرد عملگرایانه به عرصه برنامه ریزی شهری وارد كنیم باید این مشاركت در محیط اجتماعی و اقتصادی و در همه رفتارها و فعالیتهای روزانه افراد و ساكنان شهری تعیین و تبیین شود. به عبارتی هر نوع تغییر در ساختار برنامه ریزی به شكل قطعی اثرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خود را به كل جامعه خواهد گذاشت.
از آنجا كه در بسیاری از كشورها بستر فعالیت شبكههای اجتماعی سنتی كه د رواقع تقویتكننده انسجام اجتماعی بودهاند(مانند خانوادههای گسترده، گروههای مذهبی و سازمانهای خیریه) تضعیف شده است یافتن راههای جدیدی برای احیای پیوستگی در جامعه ضروری بهنظر میرسد. در راستای این هدف محلات شهری ظرفیت بالایی برای تولید اشكال جدید پیوستگی اجتماعی دارند.
تحقیقات اخیر درباره شهرسازی و برنامه ریزی و توسعه شهری نشان میدهد كه بهترین راهكار برای مواجهه با چالشهای اصلی موجود تقویت منابع اجتماعی و سرمایههای انسانی است و نه تنها ساختن فیزیكی ساختمانها. راهبرد بازسازی شهر از بهبود پیوستگی اجتماعی تقویت ارتباطات مردمی و مشاركت فعال شهروندان در جامعه بهره برده و به جای تمركز بر اكولوژی فیزیكی شهرها و محلهها بر بوم شناسی اجتماعی آنها متمركز شده است.
محله محوری، مشاركت شهروندان، زیر ساختها و افزایش توانمندی مدیریتی در اداره شهر یك راهبرد مهم در ارتباط با تدوین سیاستهاست
با فرایند درگیر كردن شهروندان در ساختمان جامعه خود میتوان محلهها را زنده و پویا نگه داشت. هنگامی كه یك محله به جای آنكه محصول یك میز طراحی مهندسی یا اتاق سیاستگذاری باشد از طریق یك فرایند جامعهمحور طراحی شده و توسعه یافته باشد نتایج حاصل بهویژه برای زنان فوقالعاده سودمند خواهد بود.
بدیهی است زنان بیشترین نقش را بهعنوان رهبران یا مشاركتكنندگان فعال در جوامع كوچكتر مانند محلات شهری ایفا میكنند.
به عبارت دیگر میتوان گفت زنان نقش اساسی در پیوستگی اجتماعی محلی را دارند. این نوع پیوستگی بهویژه برای دستیابی به طرح اجتماعی و مدیریت موفق در جوامع چندفرهنگی ضروری است. زنان بهعنوان مدیران خانه در جوامع كوچك نقش اساسی در همبستگی اجتماعی خانواده و محله دارند.
زنان عموماً زمان بیشتری را نسبت به مردان به كار در داخل و اطراف منزل اختصاص میدهند. بنابر این بهدلیل تجارب روزانهشان به دانش و بینش عمیقتری از آنچه برای ساخت محیط موردنیاز است دست مییابند (مانند طراحی فضاهای عمومی، زیرساختها و خدمات موردنیاز همه اعضای جامعه).
بهمنظور پویا شدن و مؤثر بودن این دانش در سیاست و توسعه شهری باید با ایجاد مراكز آموزشی بهدنبال راههایی برای سازماندهی محلهها بود، در واقع باید به شهروندان فرصت داد تا در توسعه محلهها و شهرها مشاركت فعال داشته باشند. در نظریه مدیریت مشاركتی شهرها چنانچه زنان نهتنها با مشاركت فعالانه بلكه با ایفای نقش محوری خود در این عرصه حضور یابند توسعه شهری طولانی مدت، جامعتر و پایدارتر خواهد بود.
بهطور كلی تجربه درگیر شدن و رهبری زنان در سیاستهای محلی عموماً نشاندهنده پیشرفتهای عمده در موفقیت مشاركت اجتماعی افراد و كارآمدی سیاسی است، زیرا زنان به ابعاد نیازهای همه گروهها در اجتماع توجه میكنند و صرفاً به دیدگاه و تمایلات اعضای قدرتمند و مؤثر جامعه محدود نمیشوند و اغلب در پی ایجاد پلهایی روی تقسیمبندیهای اجتماعی، فرهنگ و نژادی و نیز ناسازگاریها در اجتماع هستند.
منبع: ایران
خدا حافظ برای همیشه
این كاربر به درخواست خودش بن شد
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1095
#10
Posted: 4 Feb 2012 18:40
زن عشق مي كارد و كينه درو مي كند...
ديه اش نصف ديه توست و مجازات زنايش با تو برابر...
مي تواند تنها يك همسر داشته باشد
و تو مختار به داشتن چهار همسرهستي ....
براي ازدواجش ــ در هر سني ـ اجازه ولي لازم است
و تو هر زماني بخواهي به لطف قانونگذار ميتواني ازدواج كني ...
در محبسي به نام بكارت زنداني است و تو ...
او كتك مي خورد و تو محاكمه نمي شوي ...
او مي زايد و تو براي فرزندش نام انتخاب مي كني....
او درد مي كشد و تو نگراني كه كودك دختر نباشد ....
او بي خوابي مي كشد و تو خواب حوريان بهشتي را مي بيني ....
او مادر مي شود و همه جا مي پرسند نام پدر ...
و هر روز او متولد میشود؛ عاشق می شود؛ مادر می شود؛
پیر می شود و میمیرد...
و قرن هاست که او؛ عشق می کارد و کینه درو می کند
چرا که در چین و شیارهای صورت مردش به جای گذشت،
زمان جوانی بر باد رفته اش را می بیند و در قدم های لرزان مردش؛
گام های شتابزده جوانی برای رفتن و درد های منقطع قلب مرد؛
سینه ای را به یاد می اورد که تهی از دل بوده و پیری مرد رفتن و فقط رفتن را در دل او زنده می کند...
و اینها همه کینه است که کاشته می شود در قلب مالامال از درد...!
و این رنج است
از امروز این آیدی رو به بکی از دوستان واگذار کردم ...درپناه دوست
فرشاد