ارسالها: 12930
#151
Posted: 23 Nov 2014 13:39
رژیم غذایی مدیترانه ای بهترین راه مقابله با چاقی مفرط
گروهی از پزشکان برجسته بریتانیایی می گویند که رژیم غذایی مدیترانه ای به نسبت سایر روشهایی که در آن مصرف کالری روزانه محاسبه می شود، راه بهتری برای مقابله با چاقی مفرط است.
این پزشکان در مطلبی که در نشریه پزشکان متخصص منتشر شده تاکید می کنند که رژیم غذایی مدیترانه ای به سرعت خطر حملات قلبی و سکته را کاهش می دهد.
طبق توصیه و راهنمایی های رسمی اداره بهداشت عمومی بریتانیا، محاسبه و کنترل مصرف روزانه کالری بهترین راه کاهش وزن و یا رسیدن به یک وزن سالم است.
ماه گذشته مسئولان این اداره بر ضروت اقدامات عاجل برای مقابله با مشکل چاقی و بیماریهایی مربوط به آن تاکید کردند.
پزشکان ارشد بریتانیا نیز در مقاله خود می گویند که توجه دقیق به میزان و کیفیت مواد غذایی بهترین راه مقابله با چاقی مفرط است ولی در عین حال هشدار می دهند که رژیم های غذایی ناگهانی، شدید و کوتاه مدت می تواند زیانبار باشند.
نگارندگان این مقاله گروهی از پزشکان ارشد بریتانیا از جمله پروفسور ترنس استیونسون رییس آکادمی سلطنتی علوم پزشکی و دکتر ماهیبن ماروتاپو یکی از مقامات ارشد اداره بهداشت عمومی بریتانیا را شامل می شود.
آنها از تمرکز یکجانبه بر محدودیت مصرف کالری به جای "یک رژیم غذایی خوب و مناسب" انتقاد می کنند.
این کارشناسان در عین حال از رژیم غذایی مدیترانه ای دفاع می کنند؛ از مصرف متعادل مواد غذایی گوناگون مثل سبزیجات و میوه، خشکبار و دانه های روغنی و روغن زیتون.
آنها یادآوری می کنند که تحقیقات متعدد نشان داده این رژیم غذایی نه تنها خطر حملات قلبی و سکته را کاهش می دهد بلکه برای کاهش وزن مستمر از رژیم های غذایی مبتنی بر چربی و کالری پایین بهتر است.
دکتر آسم مالهوترا نگارنده اصلی این مطلب و متخصص قلب و عروق، می گوید شواهد علمی فراوانی در تایید این نکته وجود دارد:
"برخورد مسئولانه تر با این معضل این است که ما تاکید کنیم مردم مواد غذایی را مصرف کنند که کیفیت تغذیه بهتری دارند."
رژیم غذایی مدیترانه ای
رژیم غذایی مدیترانه ای که معمولا به غذاهای مرسوم در کشورهایی مثل یونان، ایتالیا و اسپانیا اطلاق می شود، از مدتها پیش به عنوان یک عامل موثر در سلامت عمومی و داشتن قلب سالم شناخته شده است.
رژیم غذایی مدیترانه ای که معمولا به غذاهای مرسوم در کشورهایی مثل یونان، ایتالیا و اسپانیا اطلاق می شود، از مدتها پیش به عنوان یک عامل موثر در سلامت عمومی و داشتن قلب سالم شناخته شده است.
این رژیم معمولا شامل سبزیجات فراوان، میوه های تازه، غلات سبوس دار، روغن زیتون است و به جای مصرف افراطی گوشت قرمز، کره و یا چربی حیوانی، از میوه های روغنی، خشکبار و گوشت مرغ و ماهی استفاده می شود.
دکتر آسم مالهوترا می گوید: "بکارگیری این رژیم غذایی به سرعت روی سلامت افراد تاثیر می گذارد. ما از روی نتایج تحقیقات و بررسی های گوناگون به این نتیجه رسیده ایم که رژیم غذایی سنتی مدیترانه ای، با وجود اینکه چربی بالاتری دارد، حتی فقط پس از چند ماه رعایت، احتمال حمله قلبی و سکته را کاهش می دهد."
در این مقاله همچنین گفته می شود که پس از حمله قلبی، رعایت رژیم غذایی مدیترانه ای سه برابر مصرف داروی استاتین (داروی پایین آورنده چربی خون) موثر است.
نگارندگان این مقاله در عین حال یادآوری می کنند که اداره بهداشت عمومی بریتانیا با دادن غذای سالم به بیماران در بیمارستانها و آموزش پزشکان و پرستاران برای درک دقیق این شواهد علمی، می تواند برای جامعه سرمشق بسیار موثری باشد.
عقل سلیم
پروفسور ترنس استیونسون می گوید اداره بهداشت عمومی بریتانیا می تواند در شکل منفی و یا مثبت بسیار تاثیر گذار باشد.
او می افزاید: "بیمارستانها و کلینیک های محلی درحقیقت خط مقدم سالم سازی جامعه هستند و عقل سلیم حکم می کند که پزشکان و مراکز ارائه خدمات پزشکلی سرمشق جامعه باشند."
"به عنوان نمونه حتی نمی توان تصور کرد که ما در محیط بیمارستانها اجازه بدهیم که مردم سیگار بکشند و یا الکل بنوشند. بنابراین درک این نکته واقعا برای من دشوار است که ما چگونه می توانیم در بیمارستانها اجازه بدهیم که غذاها و یا نوشابه هایی تبلیغ و توصیه شود که عامل بروز بسیاری از بیماریها هستند. بنابراین نه تنها غذای بیماران بلکه تمام مواد غذایی و نوشیدنی هایی که در محیط بیمارستانها عرضه و فروخته می شوند باید سالمتر باشند."
اداره بهداشت عمومی انگلستان در حال بازبینی راهنماهای مربوط به تغذیه مناسب است. تا امروز یکی از توصیه های این نهاد برای مقابله با مشکل اضافه وزن و رسیدن به ی
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#152
Posted: 23 Nov 2014 13:43
آشنایی با راهکارهای کاهش چربی دور شکم
یک دکترای تغذیه با تاکید بر اینکه اگر فردی وزن کلی و «تناسب وزن به قد» مناسبی داشته باشد اما با مشکل تجمع چربی شکمی مواجه باشد، همچنان در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی و دیابت نوع ۲ قرار دارد، گفت: اگر میخواهید چربیهای بدن خود را کاهش دهید و این کاهش ماندگار باشد، از یک برنامه کاهش وزن تدریجی پیروی کنید.
دکتر مینو فروزانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه چربی شکمی فقط به لایه زیر پوست محدود نمیشود، گفت: عمق این چربیها آنقدر زیاد است که اعضای داخل شکم را نیز احاطه میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: هرچند که چربی زیر پوست از لحاظ زیبایی و تناسب اندام ایجاد مشکل میکند، اما چربیهایی که اطراف اندامهای داخلی تجمع پیدا میکنند به مراتب خطرناکتر هستند.
فروزانی خاطر نشان کرد: بیماریهای قلبی - عروقی، دیابت نوع 2 و برخی انواع سرطان از مشکلاتی است که در اثر وجود این چربیها برای سلامتی ایجاد میشوند.
وی با تاکید بر اینکه رابطه معنیداری میان چربی شکمی و مرگ زودرس وجود دارد، گفت: تحقیقات ثابت کردهاند که حتی اگر فردی وزن کلی و تناسب وزن به قد مناسبی داشته باشد، اما با مشکل تجمع چربی شکمی مواحه باشد، همچنان در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی -عروقی قرار دارد.
فروزانی با اشاره به اینکه میتوانید چربی شکمی خود را از راههای گوناگون از جمله ورزشهای موضعی کنترل کنید، گفت: انجام ورزشهای موضعی تنها راه از بین بردن این چربیها نیست. توجه داشته باشید که برای کاهش چربیهایی که اطراف اندامهای داخلی شما را پوشاندهاند، استفاده از راههایی که منجر به کاهش وزن کلی بدن میشوند، موثرند.
وی برای مبارزه با چربیهای دور شکم توجه به رعایت نکاتی را ضروری دانست و گفت: رژیم غذایی سالمی داشته باشید. سعی کنید بیشتر از غذاهای حاوی سبزیجات استفاده کنید. میوهها، غلات، لبنیات کم چرب، و پروتئینهای کم چرب را نیز فراموش نکنید. مصرف چربیهای اشباع شده که در گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، پنیر و کره یافت میشود را محدود کنید.
فروزانی بر کاهش میزان مصرف وعدههای غذایی تاکید کرد و گفت: حتی اگر سعی کنید از مواد غذایی سالم استفاده کنید، به هر حال پرخوری باعث دریافت میزان زیادی انرژی میشود که در نتیجه وزن و بویژه چربیهای دور شکم را افزایش میدهد.
این دکترای تغذیه یادآور شد: در خانه، وعدههای غذایی خود را کم حجم در نظر بگیرید و در رستوران، یک پرس غذا را با فرد دیگری شریک شوید یا نیمی از غذا را بخورید و باقی را به همراه خود به خانه ببرید.
وی با اشاره به اینکه باید برای کاهش چربیهای دور شکم فعالیت فیزیکی را در برنامه روزانه خود بگنجانید، گفت: برای رسیدن به نتیجه مطلوب، فعالیتهای سبک و هوازی، مانند پیادهروی به مدت 150 دقیقه در هفته یا دویدن سبک به مدت 75 دقیقه در هفته توصیه میشود. اگر قصد کاهش وزن یا رسیدن به برخی اهداف وزنی و تناسب اندام خاصی را دارید، شاید لازم باشد بیشتر و جدیتر ورزش کنید.
فروزانی در پایان تصریح کرد: اگر میخواهید چربیهای بدن خود را کاهش دهید و این کاهش ماندگار باشد، از یک برنامه کاهش وزن تدریجی پیروی کنید. کاهش هفتهای یک کیلوگرم از وزن بدن ایدهآل محسوب میشود. بهتر است قبل از شروع کاهش وزن با یک متخصص و یا کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مشورت کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#153
Posted: 24 Nov 2014 14:34
چگونه سریع و بی خطر لاغر شویم؟
دنبال کاهش وزن و رژیم لاغری هستید، پس حتما یکی از شرایط شما برای انتخاب رژیم خوب سرعت تاثیر آن است. پس بگذارید ما به شما کمک کرده و جستجوی شما را محدود کنیم، رژیم های لاغری مدروز و عجیب و غریب برای سلامتی شما مناسب نبوده و به شما در لاغر شدن و سالم ماندن کمکی نمینماید. البته ناراحت نشوید، گزینههای سالم تری هنوز وجود دارند.
شما میتوانید بدون خطر هفتهای 1.5 کیلوگرم و یا بیشتر با ورزش و رژیم غذایی سالم وزن کم نمایید.
چگونه سریع لاغر شویم ؟چگونه لاغر شویم ؟ چگونه سریع و بی خطر لاغر شویم؟
اگر شما روزانه 500 کیلوکالری بیشتر از کالری موادغذایی که میخورید، بسوزانید، شما باید حدود یک کیلوگرم وزن کم نمایید. اگر میخواهید سریعتر لاغر شوید، میبایست کم تر غذا خورده و بیشتر ورزش نمایید.
برای مثال اگر شما روزانه 1050 تا 1200 کالری مصرف میکنید، و روزانه 1 ساعت ورزش مینمایید و وزن شما حدود 110 کیلوگرم است، شما باید حدود 1 تا 2 کیلوگرم وزن در هفته اول از دست دهید. دقت کنید که کم کردن کالری بیشتر از این حد مجاز نیست و میتواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد.
درضمن بیاد داشته باشید زمانیکه شما نمک و یا نشاسته را از رژیم غذاییتان حذف میکنید، فقط آب بدن شما کاهش مییابد و تاثیر بر چربی درون بدن گذاشته نمیشود.
نکاتی برای اینکه بتوانیم لاغر شویم
چندتا از پیشنهادهای مفید برای کاهش وزن کم کردن مصرف نشاسته، قند و چربی حیوانی موجود در گوشت و لبنیات میباشد. برای لاغری سریع میبایست تمرکز شما بر مصرف میوه، سبزیجات، سفیده تخم مرغ، سویا و محصولات آن، سینه مرغ بدون پوست، ماهی، لبنیات بدون چربی و گوشت بدون چربی باشد. در ادامه به شرح چندتا دیگر از نکات مفید میپردازیم:
سبزیجاتی بخورید که به شما احساس سیری و پربودن معده دهد.
مقدار زیادی آب بنوشید.
خوراکیهای وسوسه کننده را از خانه خارج نمایید.
خود را مشغول کنید تا هنگام بیحوصلگی شروع به خوردن ننمایید.
غذایی که میخورید را در بشقاب ریخته و مستقیم از یخچال یا قابلمه شروع به خوردن ننمایید.
وعده های غذایی را حذف نکنید.
یک دفتر برای خوراکیهایتان درست کرده و هرچیزی را که میخورید لیست نمایید. حتی اگر این لیست را برروی دستمال سفره نوشته و بعد از غذا دور بیاندازید، مهم نبوده چرا که خود نوشتن خوراکی باعث میشود شما نسبت به خودتان مسئول شوید. به غیر از نوشتن اینکه چه خوردهاید، چقدر خوردهاید و کی خوردهاید، میتوانید احساس خود را قبل از خوردن بنویسید، اگر عصبانی، ناراحت و یا بیحوصله بودید، یادداشت کنید، ما اغلب بر میزان غذایی که میخوریم دقت میکنیم، اما احساست ما قبل از غذا خوردن هم مهم میباشد. اگر شما رابطه طولانی مدت احساسی و عاطفی با غذاخوردن خود دیدید، حتما برای رفع مشکل به یک مشاور مراجعه نمایید. مشاوران کمکی بزرگی برای حل این مشکل شما هستند.
ورزش برای لاغر شدن سریع
بعد از رعایت نکات بالا، نوبت به تحرک بیشتر میرسد. سعی به انجام تمرنیات قلبی و قدرتی نمایید. تمرینات قلبی (cardio train) بیشترین حد کالری سوزی را دارد پس برای کاهش وزن بسیار مناسب است، اما بعد از تمرینات کاردیو شما باید چندین ساعت در هفته تمرینات قدرتی هم داشته باشید. برای سوزاندن چربی بیشتر سعی کنید بعد از گرم شدن بعد راهی برای عرق کردن پیدا کرده و تمام مدت ورزش هم عرق نمایید. اگر بدلیل مشکل یا بیماری خاصی نمیتوانید ورزش کنید و یا ابتدا باید وزن زیادی از دست دهید، تا بتوانید ورزش کنید، پس باید برای دریافت مشاوره به پزشک مراجعه نمایید.
درضمن برای شروع ورزش به خود زیاد فشار نیاورید و مراقب آسیب دیدن بدن خود هم باشید. یکی دیگر از راههای رسیدن به سطح مفید و کافی ورزش استفاده از برنامههای ورزشی وقفه دار (Interval training) است. بصورتی که کمی شدید ورزش کرده، سپس با کمی آرام ورزش کنید و با این برنامه را همیشه در ورزش خود رعایت نمایید. بعد از گذشت مدتی از این برنامه شما میتوانید سریع تر و قوی تر و بدون سختی ورزش نموده و کالری بیشتری بسوزانید.
رژیم های مد روز و شکننده
واضح و قابل درک است که رژیم های عجیب و غریب لاغری که به شما وعده لاغری زود هنگام و سریع و یا از دست دادن میزان زیادی وزن در چند روز میدهند، چقدر میتوانند برای شما وسوسهانگیز باشند، بخصوص اگر شما وزن زیادی برای از دست دادن داشته باشید.
بیاد داشته باشید برنامههای شامل قرصهای سم زدا، مسهل، نخوردن غذا، معجون های عجیب یا هر رژیمی که قول لاغری بیشتر از 1 تا 2 کیلوگرم در هفته را میدهد، میتواند خطرناک بوده و برای سلامتی مضر باشد، پس از این رژیم ها بگذرید و آنها را انتخاب نکنید.
واقعیت این است که دریافت روزانه کم تر از 1200 تا 1050 کالری در روز میتواند، اثر معکوس داشته باشد، چرا که شما برای لاغر شدن نیاز به عضلات قوی برای ورزش موثر دارید.
زمانیکه شما کم کالری دریافت میکنید، چربی های بدن آب میشود هرچند که این خبر خوب است، اما خبر بد ایناست که کم کم ماهیچه های شما هم شروع به آب شدن میکنند. این اتفاق یکی از بدترین اتفاق هاست، چراکه با آب شدن ماهیچهها متابولیسم بدن شما(سوخت و ساز) کاهش یافته و ورزش کردن و فعالیت برای شما سختتر و سختتر میشود.
یکی دیگر از بدیهای این رژیمها این است که برای اینکه لاغر شوید باید مدتها باید خود را از همه خوراکیهایی که دوست داشته و یا بدنتان به آن نیاز دارد، محروم نمایید. شما نمیتوانید برای مدتی طولانی این رژیم ها را ادامه دهید، و خیلی معمول است که بعد از مدتی رژیم را ول کرده و دیگر رعایت نکنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#154
Posted: 29 Nov 2014 11:14
رژیم لاغری در سن رشد
بعضی از پدر و مادرها میگویند بچهها در سنین رشد هستند و برای همین هر چقدر دوست داشته باشند، باید غذا بخورند. بعضی از این افراد به نوع مواد غذایی هم چندان اهمیتی نمیدهند و تصور میکنند کودکان میتوانند هر غذایی را که میخواهند، مصرف کنند.
آنها چنین روشی را در پیش میگیرند و همین طور ادامه میدهند تا زمانی که دیگر کاری از دستشان ساخته نیست و نمیتوانند مشکل اضافه وزن و چاقی کودک را حل کنند. البته حذف گروههای خاصی از مواد غذایی هم راهحل خوبی برای مقابله با چاقی کودکان نیست و آنطور که متخصصان تغذیه میگویند، والدین باید روش صحیح تغذیه را در پیش بگیرند تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.
تغذیه صحیح کودکی؛ سلامت بزرگسالی
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه به اهمیت تغذیه صحیح در دوران کودکی اشاره میکند و در اینباره توضیح میدهد: کودکان امروز، آیندهسازان این جامعه هستند و با توجه به اینکه در سنین رشد قرار دارند، تغذیه صحیح آنها اهمیت زیادی پیدا میکند. علاوه بر این، نباید فراموش کنیم کودکان، پیامآوران برنامههای بهداشت و سلامت تغذیه برای خانوادهها هستند و تغذیه صحیح آنها در این سالها، مبنای سلامتشان در سالهای آینده خواهد بود.
بنابراین والدین باید به تغذیه صحیح کودکان اهمیت دهند، زیرا به گفته دکتر رحمانی، هرگونه سوءتغذیه در این دوره میتواند بر وضعیت سلامت آنها در سالهای آینده تاثیر بگذارد. مطالعات و پژوهشهای متعددی هم در این زمینه وجود دارد که نشان میدهد بسیاری از بیماریهایی که در سنین سالمندی و میانسالی بروز میکند، ریشه در تغذیه دوران کودکی فرد دارد.
این متخصص تغذیه در ادامه یادآور میشود: اصول کلی تغذیه دوران کودکی در سنین پیشدبستانی و دبستان با بزرگسالان تفاوت زیادی ندارد چون بچهها هم به پروتئین، کربوهیدارت، ویتامینها، مواد معدنی و... نیاز دارند و فقط ممکن است میزان نیاز آنها در مورد بعضی از مواد غذایی خاص، به دلیل رشدشان با بزرگسالان تفاوت داشته باشد.
نیازهای تغذیهای کودکان
همانطور که گفته شد، کودکان هم به تمام گروههای غذایی نیاز دارند و باید به مقدار کافی از این مواد استفاده کنند. دکتر رحمانی با بیان این مطلب میگوید: در برنامه غذایی کودکان حتما باید مواد غذایی مورد نیاز از گروه گوشتها به عنوان منبع تامینکننده پروتئین وجود داشته باشد. گروه گوشت شامل انواع گوشتها، گوشت سفید و قرمز و ماهیها میشود. علاوه بر آن، تخممرغ، حبوبات و مغزهای غیر شور نیز به عنوان منبع پروتئین میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
این متخصص تغذیه تاکید میکند حتما نیمی از پروتئین دریافتی کودکان باید از منابع حیوانی یعنی گوشت و تخممرغ تامین شود.
وی با اشاره به لزوم مصرف میوهها و سبزیجات یادآور میشود: بهتر است کودکان را تشویق کنید از میوههای تازه استفاده کنند. در مورد آبمیوهها هم باید از مصرف آبمیوههای صنعتی اجتناب کنید و آبمیوه طبیعی را هم بیش از یک واحد در روز ننوشید. سبزیجات نیز باید به مقدار کافی در تمام گروههای سنی مصرف شود، زیرا ترکیباتی که در ساختمان سبزیها وجود دارد، علاوه بر ریزمغذیها که سرشار از آنتیاکسیدان است، میتواند به حفظ سلامت کمک کند. همچنین باید توجه داشت هرچقدر سبزیها و میوهها رنگیتر باشد، میزان آنتیاکسیدانهای آن نیز بیشتر است.
وی توصیه میکند در هر سه وعده غذایی از گروه سبزیجات استفاده کنید و تنوع را در مصرف سبزیها در نظر داشته باشید؛ به این معنی که هم باید سبزیجات سبز تیره و هم سبزیجات رنگی را در برنامه غذاییتان مصرف کنید. همچنین در وعده ناهار و شام باید هم سبزی خام داشته باشید و هم سبزی پخته.
آنطور که دکتر رحمانی میگوید از غلات نیز به عنوان تنها منبع تامین انرژی باید استفاده شود و بهتر است غلات سبوسدار مانند نانهای سبوسدار در برنامه غذایی وجود داشته باشد.
این متخصص تغذیه به گروه لبنیات اشاره میکند و میگوید: لبنیات یکی از گروههای غذایی مهمی است که در برنامه غذایی کودکان باید وجود داشته باشد، ولی توصیه میشود از لبنیات کمچرب استفاده کنید.
چاقی کودکی؛ دردسرهای بزرگسالی
متاسفانه این روزها کودکان زیادی را میبینیم که با مشکل چاقی و اضافه وزن روبهرو هستند و این مشکل میتواند زمینهساز بروز بیماریهایی در سنین بزرگسالی باشد. دکتر رحمانی با اشاره به این موضوع میگوید: با توجه به اهمیت کنترل وزن و مقابله با مشکل چاقی در دوران کودکی، توصیه میشود برنامهای برای کنترل کالری دریافتی در این دوران داشته باشید.
وی ادامه میدهد: برای کنترل وزن باید منابع پر کالری را در رژیم غذایی کودکان محدود کنید و این مطلب به معنای حذف چنین موادی نیست. بنابراین به هیچ عنوان حذف موادی مانند نان و برنج توصیه نمیشود. علاوه بر این، مصرف غذاهای چرب و غذاهای حاوی شکر افزودنی مانند انواع کیکها و نوشابهها نیز باید محدود شود. در حالی که متاسفانه این روزها شاهد مصرف بیش از حد چنین موادی هستیم و کودکان به طور روزانه از این مواد غذایی استفاده میکنند.
این متخصص تغذیه میگوید: نوع روغنهایی که در رژیم روزانه کودکان استفاده میشود نیز مهم است و توصیه میشود از روغنهای مایع مانند روغن زیتون استفاده کنید تا اسیدهای چرب ضروری بدن را نیز تامین کند، اما در این شرایط هم منابع دریافت روغن باید محدود شود و مصرف بیش از حد نیاز آنها به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
دکتر رحمانی با بیان اینکه ممکن است کودکان در سنین پیش دبستانی و دبستان از نظر کالری به اندازه بزرگسالان نیاز به مصرف مواد غذایی داشته باشند، توضیح میدهد: کودکان به طور متوسط روزانه بین 1300 تا 2300 کالری نیاز دارند که میتواند معادل نیاز بزرگسالان باشد، اما با توجه به اینکه حجم معدهشان نسبت به بزرگترها کمتر است، باید غذاها از نظر ریزمغذیها نیاز آنها را تامین کند. به عبارت دیگر، مصرف مواد غذایی در حجم کم باید مواد مغذی بیشتری را به آنها برساند.
وی میافزاید: چاقی یکی از عوامل خطر بروز بسیاری از بیماریهای مزمن مانند پرفشاری خون، دیابت، بیماریهای قلبی ـ عروقی، کبد چرب و... خواهد بود و به همین دلیل مهم باید از ایجاد این مشکل پیشگیری شود.
کودک شما چاق است؟
وقتی در مورد چاقی کودکان صحبت میشود، خیلی از پدر و مادرها نگران میشوند و میخواهند برای حفظ سلامت فرزندشان از یک برنامه غذایی صحیح کمک بگیرند. به همین دلیل هم به رژیمهای لاغری روی میآورند و سعی میکنند به کمک این رژیمها، وزن کودکشان را کاهش دهند.
دکتر رحمانی اما این شیوه را صحیح نمیداند و میگوید برنامه غذایی کودکان را حتما باید بر اساس نظر متخصص تغذیه طراحی کنید. چون بچهها در سنین رشد هستند و فقط باید کالری دریافتیشان محدود شود، در حالیکه ریزمغذیها به هیچ عنوان نباید کاهش یابد.
وی ادامه میدهد: بر همین اساس، در مورد کودکان چاق و براساس شرایط سنیشان از رژیمهای کم کالری کمک گرفته میشود که این برنامه حتما باید تحت نظر متخصص تغذیه باشد.
این متخصص تغذیه ادامه میدهد: وقتی چاقی در سنین رشد اتفاق میافتد، هم تعداد سلولهای چربی افزایش پیدا میکند و هم حجم آنها. در حالیکه در سنین بزرگسالی فقط حجم سلول چربی بیشتر میشود. بنابراین نباید این تفاوت مهم را که بین چاقی بزرگسالان و کودکان وجود دارد، نادیده بگیریم. زیرا چاقی کودکان زیربنای چاقی سنین بزرگسالی خواهد بود و زمانی که تعداد سلولها افزایش یابد، کاری از دست کسی ساخته نیست. به همین دلیل اهمیت پیشگیری از بروز چاقی در کودکان که در سنین رشد هستند بسیار بیشتر از چاقی در سنین بزرگسالی خواهد بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 254
#155
Posted: 6 Dec 2014 01:33
غذای خودمون کم کنیم به مرور زمان یعنی هر وعده دو قاشق کمتر بخوریم و این مسئله به مرور زمان ادامه بدیم
رکش ماندگاری .. چند ماه زمان میبره ولی اثرش فوق العاده ست و ماندگاره
...تنهایی...
نیمه دیگر من است
وقتی تو را...
ندارمت.....!
کاش...!
ارسالها: 12930
#156
Posted: 9 Dec 2014 13:14
یک رژیم خوب برای کاهش افسردگی
بعضی وقتها به اشتباه تصور میشود کسانی که دچار افسردگی هستند، فقط از احساس غم و ناراحتی رنج میبرند در حالی که این بیماری نشانهها و عوارض دیگری هم دارد؛ نشانههایی از بیانگیزگی و از دست دادن علاقه تا تغییر وزن و بروز اختلالات خواب.
نباید فراموش کنیم که افسردگی یک بیماری جدی و شایع ولی قابل درمان است و میتوان از بروز آن پیشگیری کرد یا در صورت ابتلا، شرایط را بهبود بخشید.
توجه به تغذیه صحیح و مصرف مواد غذایی مفید و مغذی هم یکی از روشهایی است که متخصصان برای پیشگیری از افسردگی توصیه میکنند و میگویند کسانی که به این بیماری مبتلا شدهاند نیز میتوانند با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، علائم و عوارض آن را بهبود بخشند.
دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با جامجم درباره این بیماری چنین توضیح میدهد: یکی از سادهترین تعاریفی که برای افسردگی مطرح میشود، این است که فرد از انجام کارهایی که قبلا لذت میبرده، دیگر لذت نبرد و احساس خوبی نداشته باشد. عوامل مختلفی نیز در بروز افسردگی نقش ایفا میکند و هنگامی که در مورد این بیماری صحبت میشود باید به سه عامل ژنتیک، عوامل محیطی و رفتاری توجه داشت.
وی میافزاید: نور آفتاب، آلودگیها، عوامل شغلی، اضطراب و تنش، شرایط خانواده و اجتماع از جمله عوامل محیطی است که میتواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد. بخش دیگری هم به رفتار فرد مربوط میشود؛ به این معنی که بخشی از رفتارها از جمله زندگی تکراری، غذای تکراری و... فرد را در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار میدهد.
در مورد مسائل ژنتیکی که کاری از دست فرد ساخته نیست، اما مسائل محیطی و رفتاری را میتوان کنترل کرد که در این میان، تغذیه هم یکی از مسائل مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر رضایی با بیان اینکه وضع تغذیه فرد، هم در ابتلا به افسردگی دخالت دارد و هم پس از ابتلا به این بیماری میتواند نقشی تعیینکننده داشته باشد، توضیح میدهد: وقتی فردی افسرده میشود، رفتارهایی از خودش نشان خواهد داد که میتواند به سوءتغذیه منجر شود.
بنابراین شخصی که غذا نمیخورد یا نسبت به وضع تغذیهاش بیتوجه است و اهمیتی به این موضوع نمیدهد، به سوءتغذیه نیز مبتلا خواهد شد. بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشیم که بعضی عوامل تغذیهای، فرد را مستعد ابتلا به افسردگی میکند و از طرف دیگر، اگر فرد افسرده شود ممکن است رفتارهایی داشته باشد که سوءتغذیه را در او تشدید کند.
نقش آفتاب در پیشگیری از افسردگی
دکتر رضایی میگوید: افسردگی ارتباط تنگاتنگی با انتقالدهندههای عصبی، بویژه سروتونین دارد. سروتونین یکی از مواد انتقالدهندههای عصبی است که بسیاری از رفتارهای ما از جمله خلقوخو، اشتها، خواب، نشاط و... را در بدن ایجاد میکند. علاوه بر سروتونین، دوپامین نیز یکی دیگر از انتقالدهندههایی است که در بحث خلقوخو دخالت دارد. در کنار این موارد، با توجه به اینکه ریشه بسیاری از افسردگیها اضطراب است، برخی رفتارهای اضطرابی از جمله رفتارها یا غذاهایی که به اضطراب منجر میشود نیز در این زمینه نقش خواهد داشت.
بنابراین نمیتوان نقش تغذیه صحیح را در پیشگیری از بروز یا بهبود افسردگی نادیده گرفت. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در اینباره یادآور میشود: مواد غذایی متعددی در سنتز انتقالدهندههای عصبی دخالت دارد و میتواند در پیشگیری از افسردگی موثر باشد. یکی از مهمترین این مواد ویتامین D است که متاسفانه در تهران به دلیل آلودگی هوا کمبود این ویتامین در بیش از 80 درصد افراد گزارش شده است.
وی میافزاید: بیشترین میزان ویتامین D بدن از طریق آفتاب تامین میشود و مواد غذایی نقش چندانی در تامین این ویتامین ندارد. به همین دلیل هم طبیعی است که در صورت کمبود این ویتامین فرد در معرض افسردگی قرار بگیرد.
ویتامینها و املاح ضدافسردگی
وقتی در مورد افسردگی صحبت میشود، باید به ویتامینهای گروه B هم توجه داشته باشیم زیرا به گفته دکتر رضایی، همه این ویتامینها بر انتقالدهندههای عصبی و سیستم اعصاب مرکزی و محیطی اثر میگذارد.
ویتامین E و C نیز در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است و منابع این ویتامینها هم باید به مقدار کافی در برنامه غذایی وجود داشته باشد. این متخصص تغذیه ادامه میدهد: منابع اسیدهای چرب امگا 3 را نیز از دیرباز به عنوان ترکیبات ضدافسردگی میشناختند و آنطور که مشخص شده، در مناطقی که میزان مصرف اسیدهای چرب امگا 3 بالاتر است، معمولا افسردگی کمتر پیش میآید.
وی به املاحی اشاره میکند که مصرفشان برای پیشگیری از افسردگی موثر است و میگوید: سلنیوم، روی و منیزیم از جمله املاحی است که مصرف آنها میتواند در بحث افسردگی نقش داشته باشد.
بهترین الگوی غذایی برای مقابله با افسردگی
وقتی میگویند به کمک رژیم غذایی میتوان از بروز افسردگی پیشگیری کرد یا آن را بهبود بخشید، این سوال مطرح میشود که مصرف چه غذاهایی مفید است و کدام منابع غذایی میتواند خطر ابتلا به افسردگی را تشدید کند؟
دکتر رضایی در پاسخ به این پرسش میگوید: استفاده از غذاهای تازه و طبیعی مانند انواع میوهها و سبزیجات تازه و غذاهای دریایی یکی از رژیمهای غذایی مفیدی است که برای پیشگیری از افسردگی توصیه میشود و همچنین برای کاهش علائم بیماری در افرادی که به این بیماری مبتلا شدهاند مفید خواهد بود.
وی یادآور میشود: زمانی که در مورد غذاهای تازه و طبیعی صحبت میشود، منظور استفاده از میوه و سبزیجات خشک، سرخشده، پخته یا فرآوری شده نیست و باید به صورت تازه مصرف شود.
پس از میوه و سبزی نوبت به غلات کامل میرسد که به گفته این متخصص تغذیه، متاسفانه طی دهههای اخیر بیشتر از غلات بدون سبوس استفاده میشود در حالی که وقتی حرف از غلات میشود، منظور غلات کامل است که ویتامینهای گروه B را دارد.
ماهی بخورید؛ افسرده نشوید
دکتر رضایی با تاکید بر اهمیت مصرف ماهی یادآور میشود: غذاهای دریایی بهترین منبع اسیدهای چرب امگا 3 حیوانی به حساب میآید و حاوی سلنیوم، منیزیم، روی و تمام املاحی است که برای سنتز انتقالدهندههای عصبی لازم است.
البته خیلی وقتها هم میشنویم مصرف ماهی به دلیل جیوهای که دارد، چندان مناسب نیست، اما این متخصص تغذیه در اینباره توضیح میدهد: داخل بدن ماهی املاح خوبی از جمله سلنیوم و منیزیم وجود دارد که این مواد پاککنندههای بدن از فلزات سنگین است و به همین دلیل نباید از این مواد ترسید.
البته وی تاکید میکند منظور از ماهی که برای حفظ سلامت مفید محسوب میشود، ماهی تازه یا منجمد است که در دمای ملایم پخته میشود، نه ماهی دودی یا ماهی شور.
مقابله با افسردگی به کمک غذاهای صدادار
میگویند مصرف غذاهای صدادار برای مقابله با افسردگی موثر است، اما متاسفانه وقتی صحبت این جور غذاها میشود، همه به یاد چیپس و پفک میافتند در حالی که غذاهای سالمی هم هست که همین شرایط را داشته باشد.
دکتر رضایی با اشاره به این مطلب یادآور میشود: غذاهای صدادار مانند خیار، کاهو، سالاد و آجیل به دلیل صدایی که ایجاد میکند، اثرات خوشایند و ضداضطرابی برای مغز دارد و به همین دلیل مصرف آنها توصیه میشود.
این متخصص تغذیه ادامه میدهد: غذاهای تکراری مانند زندگی تکراری میتواند خستهکننده باشد و به همین دلیل بهتر است تنوع غذایی را در برنامهتان ایجاد کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#157
Posted: 16 Dec 2014 13:41
قرص چربیسوز به واقعیت نزدیکتر میشود
پژوهشگران دانشگاه هاروارد میگویند دو ترکیب شیمیایی را شناسایی کردهاند که میتوانند سلولهای چربی «بد» در بدن انسان را با سلولهای چربیسوز سالم جایگزین کنند. به این ترتیب ممکن است نخستین گام را به سوی یک درمان پزشکی موثر برای کنترل اضافه وزن- که ممکن است به صورت یک قرص باشد- برداشته شده باشند.
چربی بدن به دوشکل ممکن است وجود داشته باشد؛ یکی سلولهای چربی سفید که انرژی را به صورت لیپید ذخیره میکند و در چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ نقش دارند، و دیگری سلولهای چربی قهوهای که انرژی را در میتوکندریهای مملو از آهن بستهبندی میکنند و نشان داده شده است که این نوع چربی باعث کاهش میزان تریگلیسرید و مقاومت به انسولین در موشها میشوند،
به نظر میرسد با وزن کمتر در انسانها همراهی داشته باشند. چربی قهوهای حدود ۵ درصد توده بدنی نوزادن سالم را تشکیل میدهد و به آنها کمک میکند که خودشان را گرم نگهدارند؛ این بافت چربی به مقدار کمتری در گردن و شانههای بزرگسالان نیز وجود دارد و به سوزاندن چربیها در بدن کمک میکند.
چاد کوآن و همکارانش در هاروارد میگویند شیوهای را برای شناسایی ترکیبات شیمیایی ایجاد کردهاند که سلولهای بنیادی چربی را به تولید سلولهای چربی شبهقهوهای «خوب» در بدن وا میدارند. دانشمندان میگویند با استفاده از این شیوه توانستهاند دو نوع از این ترکیبات را که میتواند این عمل را انجام دهند، در بدن انسان شناسایی کنند.
معلوم شده است داروهای دیگری (از جمله ویاگرا) نیز میتوانند باعث تبدیل سلولهای چربی سفید به چربی قهوهای شوند، اما اثر آنها موقتی است. اما به گزارش این دانشمندان این شیوه جدید میتواند باعث تبدیل پایدار سلولهای چربی سفید به قهوهای در طول زمان شود، و بنابراین بالقوه میتواند در بهبود درازمدت سلامت نقش ایفا کند.
البته تبدیل این دو ترکیب شیمیایی به درمان عمل فرآیندی سرراست نیست. جدا از نیاز به انجام کارآزماییهای بالینی درازمدت، این دو ترکیب شیمیایی مولکول واحدی را هدف قرار میدهند که در پاسخ التهابی دخالت دارد. نگرانی دانشمندان این است که استفاده از این ترکیبات بدون انجام تغییراتی بر روی آنها، در درازمدت دستگاه ایمنی را دچار اختلال کند.
گروه کراون با غربالگری کاتالوگی حاوی فقط هزار ماده شیمیایی این دو ترکیب را کشف کردند. اما اکنون که این نخستین ترکیبات شیمیایی در حال آزمایش شدن بر روی موش هستند تا اثرات درازمدت آنها بر سوخت و ساز و دستگاه ایمنی مشخص شود، این پژوهشگران به شرکتهای داروسازی روی آوردهاند تا به پایگاه دادههای بسیار بزرگتری شامل بیش از یک میلیون ترکیب دست پیدا کنند، به این امید که ترکیبی احتمالی را بیابند که اثرات جانبی بالقوه دو ترکیب اول را نداشته باشد.
این پژوهشگران نتایج بررسیشان را در ژورنال Nature Cell Biology منتشر کردهاند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#158
Posted: 17 Dec 2014 13:29
رژیم لاغری دو هفته ای دکتر «آز»
اگر شما به دنبال یک برنامه سریع و جدید کاهش وزن هستید می توانید این رژیم جدید دو هفته ای دکتر آز را امتحان کنید.
با استفاده از مواد غذایی سلامت مثل سبزیجات با گلوکز پایین و مقادیر کم پروتیین شما می توانید اشتها و ولع شدید خود را به خوردن مهار کنید و به بدنتان یک شروع سلامت برای یک سال آینده بدهید.
به علاوه تمام وعده ها به راحتی قابل تهیه می باشد ، در نتیجه شما می توانید بدون نیاز به صرف زمان زیاد در آشپزخانه وزن کم کنید.
آنچه می توانید بخورید:
بعد از بیدار شدن : روز را با یک لیوان آب گرم و نصف لیمو ترش آغاز کنید.
اسموتی برای صبحانه : می توانید از مخلوط 2قاشق غذاخوری تخم بزرک + نصف موز+یک دوم انواع توت منجمد + 1 فنجان شیر بادام غیر شیرین+2 قاشق غذاخوری فرنی (با آرد برنج +شیر بدون شکر) و چای سبز
پروتیین روزانه : یک وعده 300 گرمی گوشت (مرغ بوقلمون یا ماهی )
کربوهیدرات روزانه : یک دوم فنجان برنج قهوه ای (هیچگونه کربوهیدرات دیگری مصرف نشود)
انواع چربی ها : روغن های مفید در حد متوسط(مثلا روغن زیتون و آووکادو)
لبنیات روزانه : 1 فنجان ماست چکیده حداکثر 2 درصد (هیچگونه لبنیات دیگری مصرف نشود)
سبزیجات:هر گونه سبزیجات کم گلوکز بدون محدودیت ( جوانه های انواع لوبیا ، بروکلی ، کلم دکمه ای ، گل کلم ، جعفری ، خیار ، ترب ، بادنجان ، تره فرنگی ، انواع عدس ، انواع لوبیا " سبز قرمز سفید " انواع قارچ ، پیاز ، نخود فرنگی ، انواع فلفل ، گوجه فرنگی ، کاهو ، سبزیجات سالادی و عصاره سم زدا " طرز تهیه آن را در همین مطلب آورده ایم ، 3 تا 4 فنجان روزانه )
نکته:از سبزیجات گفته شده هرچه قدر خواستید می توانید میل کنید ، چه بسا هر چه بیشتر بهتر ! مصرف بیشتر این سبزیجات چربی سوزی بیشتر را در پی دارد .
میان وعده: دو مشت انواع مغز ها ، انواع شور و ترشی
اما طرز تهیه عصاره سم زدا :
مواد لازم:
1.5 لیتر آب
1پیاز درشت خرد شده
2عدد هویج حلقه شده
1فنجان کدو هلوایی درشت خرد شده
1فنجان سبزیجات ریشه ای(انواع شلغم انواع زردک انواع شلغم های روغنی)
2عدد ساقه کرفس
یک دوم فنجان کلم پیچ
2حبه سیر
4.5 زنجبیل تازه خرد شده
نمک دریایی (کمی)
طرز تهیه : همه مواد را در یک ظرف بزرگ بریزید و برای یک ساعت(یا کمی بیشتر) بپزید . کمی بیشتر بجوشانید تا طعم بهتری پیدا کند . بگذارید سرد شود بعد آن را از صافی عبور دهید و تمام سبزیجات پخته شده را جدا کرده دور بریزید . در یک ظرف شیشه ای در دار در یخچال نگه دارید . روزانه 3 تا4 فنجان از آن بردارید و کمی گرم کنید و میل نمایید.
آنچه نباید بخورید:
هرگونه ای از دانه های گندمی (به جز یک دوم فنجان برنج قهوه ای)
هرگونه شیرین کننده های مصنوعی
هرگونه شکر و قند
هرگونه کافیین
هرگونه لبنیات
هرگونه خوردنی از 8 شب تا 8 صبح
کارهای دیگری که باید انجام دهید:
یک قرص پروبیتیک در صبح
یک عدد قرص مولتی ویتامین( ترجیحا نصف صبح و نصف شب)
یک فنجان عصاره سم زدا در شب
منبع:doctoroz
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#159
Posted: 30 Dec 2014 02:56
لاغری به کمک چغندر
چغندر یک سبزی کم کالری و حاوی فیبرهای غذایی است که باعث می شود خیلی زود احساس سیری بکنید. در نتیجه نیاز به مصرف مواد غذایی دیگر کم شده و روند لاغری شروع میشود.
اگر تصمیم به لاغری گرفته باشید و در خصوص رژیم های لاغری تحقیق کرده باشید حتما با انواع و اقسام رژیم ها آشنایی دارید. رژیم اتکینز، رژیم دوکان، رژیم سوپ، رژیم لیموترش، رژیم پارینه سنگی و غیره. اما احتمالا در خصوص لاغری با چغندر چیزی نشنیده اید. اما باید بدانید که استفاده از این سبزی یکی از طبیعی ترین و موثرترین روشها برای کاهش وزن است که در عین حال رژیمی سالم و مفید نیز محسوب میشود. چغندر یک سبزی کم کالری و حاوی فیبرهای غذایی است که باعث می شود خیلی زود احساس سیری بکنید. در نتیجه نیاز به مصرف مواد غذایی دیگر کم شده و روند لاغری شروع میشود. با ما باشید تا بیشتر با این روش ساده و موثر آشنا شوید. البته بهتر است قبل از تصمیم به لاغری با چغندر با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
ارزش چغندر بالاتر از این حرفهاست
چغندر یک ماده ی غذایی فوق العاده است که باعث ارتقای سطح سلامت می شود. به همین دلیل ارزش این را دارد که در برنامه ی غذایی و رژیمی تان جا داشته باشد. این سبزی پرخاصیت همچنین برای افرادی که از کم خونی و دیگر بیماری های خونی رنج میبرند و همچنین برای کودکان و خانمهای باردار بسیار مفید است. چغندر سرشار از آهن، بتاکاروتن و ویتامین های B1 ،B2 ،B3 و B6 می باشد.
ارزش غذایی 100 گرم چغندر
انرژی 31 کیلوکالری
پروتئین ها 1.5 گرم
کربوهیدرات 8.5 گرم
فیبر 1.5 گرم
پتاسیم 259 میلی گرم
فسفر 32 میلی گرم
ویتامین A 58.5 واحد بین المللی
چگونه انتخاب و نگهداری کنیم؟
* شما به راحتی می توانید چغندر تازه را از بازارهای میوه و تره بار خریداری کنید. در موقع انتخاب، چغندرهای سفت، گرد و بدون لک با برگ و ریشه ای کاملا سبز را انتخاب کنید.
* رنگ چغندر باید قرمز تیره باشد.
* چغندرهای انتخابی را داخل کیسه ی پلاستیکی و داخل یخچال قرار دهید. در این صورت می توانید آنها را به مدت حداقل دو تا سه هفته نگهداری کنید.
* اگر برگهای چغندر را بدون شستشو داخل کیسه پلاستیکی گذشته و در بخچال قرار دهید به مدت 5 روز قابل استفاده می مانند.
* توجه داشته باشید که نباید به هیچ عنوان چغندرهای خام را در فریزر قرار داد چون خیلی زود نرم میشوند.
روش استفاده از چغندر در جهت لاغری
برای لاغر شدن می توانید چغندر را به صورت خام، بخارپز شده و یا کنسروی مصرف کنید. می توانید چغندر را خالی یا به همراه سالاد با سیر، پیاز و کمی روغن زیتون و نمک و سرکه میل کنید.
اگر می خواهید چغندر را به صورت خام میل کنید می توانید آن را رنده کرده و با کمی روغن زیتون و لیموترش مزه دار و سپس نوش جان کنید.
پختن چغندر به هضم راحت تر آن کمک میکند. می توانید چغندر را با پوست در آب و کمی نمک بیاندازید و آبپز کنید؛ در این صورت چغندرتان رنگ و طعم خود را حفظ می کند. لازم است که چغندرها را به مدت حداقل یک ساعت بجوشانید و سپس پوست آن ها را گرفته و میل کنید.
اگر می خواهید چغندرتان را در فر آماده کنید حواستان باشد تا زمانیکه به طور کامل نپخته باشند آن ها را از فر خارج نکنید تا خواص خود را به طور کامل حفظ کنند.
بهتر است بدانید که برگهای چغندر به همان شیوه ی اسفناج قابل استفاده و مصرف است.
چگونه می شود با چغندر لاغر شد؟
توصیه می کنیم اگر می خواهید از روش لاغری با چغندر به عنوان رژیم لاغری جدی استفاده کنید آن را بیش از ده روز پیاپی ادامه ندهید. در طول مدت رژیم حداقل روزانه دو لیتر آب بنوشید. برای لاغر شدن باید آب چغندر نیز بنوشید. نوشیدن آب چغندر باعث می شود که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن تان را جذب کنید. خوشبختانه فیبرهای موجود در این سبزی کار معده را راحت تر می کند؛ چون باعث کاهش اشتها می شود. لازم است که نوشیدنی چغندرتان را قبل از غذا میل کنید.
دستور تهیه ی نوشیدنی چغندر رژیمی
مواد لازم
چغندر 6 عدد
هویج 10 عدد
پرتقال 10 عدد
روش تهیه
این سبزیجات را خرد کرده و داخل مخلوط کن بریزید. سپس ترکیب به دست آمده را داخل یک ظرف شیشه ای در بسته قرار داده و در یخچال بگذارید.
منوی رژیم
اگر دچار مشکل معده نیستید یک ساعت قبل از صبحانه آب لیموترش بخورید.
صبحانه
یک فنجان چای یا یک فنجان قهوه با شیر بدون چربی، یک برش نان سبوس دار با پنیر کم چرب یا یک پیاله ماست با یک قاشق سبوس و یک عدد سیب.
ناهار
یک لیوان بزرگ نوشیدنی چغندر قبل از ناهار
سالاد: تهیه شده از خیار، گوجه فرنگی، اسفناج، کاهو به همراه گردوی خرد شده. می توانید یک قاشق روغن زیتون نیز به سالادتان اضافه کنید.
یک سهم غذایی برنج(معادل حدود 6 قاشق غذاخوری سرخالی) با مرغ بدون پوست یا ماهی پخته شده در فر
یک عدد پرتقال
شام
یک لیوان بزرگ نوشیدنی چغندر قبل از شام
سوپ سبزیجات و بادمجان پخته شده در فر
یک عدد سیب یا یک برش هندوانه
بدانید که
بدون شک با نوشیدن یک لیوان بزرگ نوشیدنی چغندر اشتهای زیادی به غذا خوردن زیاد نخواهید داشت. البته می توانید به عنوان میان وعده آجیل یا میوه نیز میل کنید.
توصیه ی ما این است که قبل از دنبال کردن هر نوع رژیمی اول با پزشک متخصص مشورت کنید. سعی کنید از پیروی از رژیمهای سخت پرهیز کنید. اخیرا محققان به این نتیجه رسیده اند که شمردن کالریهای دریافتی کمکی به لاغری نمی کند. بهتر است تغذیه ی سالمی در پیش بگیرید. مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. از آزار خودتان دست بردارید. با یک متخصص مشورت کنید و مهم تر از همه اینکه فعالتر باشید. ورزش در کنار یک تغذیه ی سالم راز تناسب اندام است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#160
Posted: 2 Jan 2015 02:58
رژیم غذایی مدیترانهای : رژیمی برای تمام فصول
تحقیقات 20 سال اخیر در سرتاسر دنیا، اهمیت رژیم غذایی را بر شیوع بیماریهای قلبی و عروقی، افزایش فشار خون، اختلالات التهابی غشاء سلولی، دیابت و... محرز کرده است. مطالعات 5 سال اخیر کاهش 70 درصدی مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی را در افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای تبعیت میکردند در مقایسه با افرادی که تابع رژیم غذایی معمولی بودند محرز کرده است. نتایج درست چند ماه پس از شروع رژیم قابل ملاحظه بود. اصطلاح رژیم مدیترانهای ویژگی سبک خاصی از الگوی رژیم غذایی توام با فعالیت فیزیکی است که در ابتدای دهه 60 در مناطقی چون جنوب ایتالیا و بخشهایی از یونان رواج پیدا کرد و سپس در دیگر مناطقی که پرورش زیتون انجام می شده مثل بخشهایی از فرانسه، لبنان، پرتقال، اسپانیا، سوریه، تونس و ترکیه نیز معمول شد، ولی اینک سبک مدیترانهای فقط محدود به نواحی زیتونخیز نبوده، بلکه پیروی از آن علاوه بر کشورهای حاشیه مدیترانه در سایر نقاط مختلف دنیا نیز متداول شده است. در واقع سالیان متمادی است که این نوع رژیم به عنوان یک الگوی غذایی سالم که شواهد و تحقیقات علمی کارآیی و ارزشمند بودن آن را در ایجاد سلامتی اثبات کردهاند توصیه شده و توسعه جهانی پیدا کرده است.
ویژگیهای اساسی رژیم مدیترانهای اوائل دهه 60
سرشار بودن این رژیم از موادغذایی گیاهی مانند سبزیها، میوهها، حبوبات، نان و سایر اشکال غلات خصوصا غلات کامل، سیبزمینی و مغزهای خوراکی و دانهها و میوههای روغنی مانند زیتون.
مصرف مواد غذایی فرآیند شده در حداقل مقدار و غذاهای محلی و فصلی به وفور.
استفاده از میوههای تازه به عنوان دسر روزانه، ولی شیرینیجات به مقدار کم در هفته.
مصرف روزانه فرآوردههای لبنی به خصوص انواع پنیر و ماست کم چرب یا بدون چربی، ولی به مقدار کم (البته سایر اشکال لبنیات ممکن است گاهی و به صورت موردی و نه روزمره استفاده شود).
جایگزینی کره حیوانی با مارگارینهای گیاهی غنی از اسید آلفا لینولنیک.
استفاده از روغن زیتون به عنوان اصلیترین و اساسیترین منبع روغنی و محدودیت دریافت چربیهای اشباع حداکثر به میزان 7- 8 درصد انرژی.
مصرف ماهی از منطقهای به منطقه دیگر به مقدار متفاوت و چندین بار در هفته، ولی ماکیان در مقادیر کم تا متوسط و گوشت قرمز در حد بسیار جزئی و ماهانه.
مصرف تخممرغ بین صفر تا حداکثر 4 عدد در هفته.
اجتناب از مصرف دخانیات.
امید به زندگی در نواحی مدیترانه از تمام قسمتهای دنیا بیشتر است
مطالعات اپیدمیولوژیک بر روی اهالی منطقه حاشیه مدیترانه نشان داده است با وجودی که سرانه مصرف روغن در این منطقه بسیار زیاد است (بیش از 30 کیلوگرم در سال)، ولی شیوع بیماریهای قلبی - عروقی ناچیز می باشد. به نظر میرسد پیروی از یک رژیم غذایی سالم توأم با فعالیت فیزیکی نشاط آور روزانه، سلامتی و تندرستی اهالی منطقه را به ارمغان آورده به گونهای که مطالعه جزئیات این نوع رژیم مجددا مورد توجه قرار گرفته است.
رژیم غذایی سنتی مدیترانهای
در رژیم غذایی سنتی مدیترانهای، اگر یک بشقاب غذای روزانه را در نظر بگیریم، غذاهای گیاهی قسمت اعظم آن و در مرکز بشقاب قرارگرفته، در صورتیکه غذاهای با منشاء حیوانی به صورت حاشیهای و جزئی در پیرامون قرار میگیرند. در شمال آفریقا، مرکز بشقاب را گیاهان مختلف از جمله سبزیجات، حبوبات و آرد یک نوع غله محلی تشکیل میدهد و در جنوب اروپا، پاستا، برنج، سیبزمینی، به همراه سبزیجات و حبوبات فراوان در مرکز بشقاب جای میگیرند و در ناحیه شرق مدیترانه عمدتا برنج و بلغور همراه با سبزیجات و لوبیا چشم بلبلی و سایر دانهها و غذاهای کامل گیاهی به همراه نان متداول است، البته ماهی، روغن زیتون، میوه و سبزیجات تازه و سالاد، دانههای روغنی، میوه زیتون و مغزهای خوراکی و اغلب سیر و پیاز و ادویههای گیاهی به جای نمک و فلفل مصرف میشوند. باور علمی بر این است که این نوع تغذیه سالمترین و بهترین نوع رژیم غذایی میباشد. زیرا در آن اثری از غذاهای فرآیند شده دیده نمیشود. میزان کره، مارگارین و چربیهای اشباع بسیار ناچیز بوده و برعکس روغن زیتون به وفور حتی بیش از نیاز روزانه مصرف میشود. بعلاوه غذاهای فصلی و سبزیجات و میوهجات تازه نیز در هر زمانی از روز مصرف میشود، لذا انتظار میرود در چنین رژیم غذایی میزان فیبر رژیمی، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیها در حداکثر مقدار تأمین شود. البته این نوع رژیم غذایی تفاوت زیادی با خام گیاهخواری دارد، زیرا با مصرف غذاهای با منبع حیوانی ویتامین B12 و آهن به مقدار کافی دریافت میشود. به همین دلیل انتظار میرود این نوع الگوی غذایی در کاهش خطر بیماریهای مزمن بسیار مؤثر باشد.
مزایای روغن زیتون
روغن زیتون اصلیترین روغن مصرفی این مناطق است. با توجه به اینکه مردم مناطق مدیترانه سالیان متمادی است که از روغن زیتون استفاده میکنند، ولی هیچ گزارش خاصی مبنی بر مشکلات قلبی - عروقی در منطقه گزارش نشده است. در زیر به تعدادی از دلائل آن که بر اساس یافتههای علمی بدست آمده اشاره میشود:
ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون به گونهای است که حدودا 55 تا 83 درصد کل اسیدهای چرب آن را اسید اولئیک (اسیدچربی با یک پیوند غیر اشباع) تشکیل میدهد. مقدار اسیدهای چرب اشباع نیز حداکثر 8 تا 14 درصد و بقیه اسیدهای چرب با بیش از یک باند دوگانه میباشند. بعلاوه حاوی ویتامینE ، پلی فنلها وکاروتنوییدها و ترکیبات فلاوونوییدی و اسکوالنها با خواص آنتیاکسیدانی قوی میباشد که در مجموع مصرف آن را نسبت به سایر منابع روغنی خصوصاً حیوانی قابل توصیه میکند.
اسید اولئیک در مقایسه با چربیهای اشباع خاصیت ضد انعقاد خون دارد.
در روغنهای غنی از اسیدهای چرب تک غیر اشباعی در مقایسه با اسیدهای چرب چند غیراشباعی، احتمال اکسیداسیون ذرات LDL و تشکیل رادیکالهای آزاد که به غشاء سلولی صدمه می زنند کمتر است.
کنترل کلسترول خون
روغن زیتون اثر مثبتی در افزایش مقدارHDL خون بدون افزایش مقدارLDL دارد. HDL خون فعالانه از دیواره رگها محافظت کرده و مانع رسوب چربی در آنها میشود. این عمل در جلوگیری از آترواسکلروزیس مؤثر است.
روغن زیتون به عنوان طعم دهندهای که با ذائقه مردم منطقه سازگاری دارد، مصرف مقادیر فراوان سبزی و سالاد را تسهیل میکند.
نتیجهگیری
رژیم غذایی سنتی مدیترانهای قرنهای زیادی در مناطقی که مورد مصرف قرارگرفته بهترین نتایج را از نظرسلامتی به همراه داشته و پیروی از آن برای جوامع مدرن امروزی که خواهان زندگی سالم و با نشاط هستند، دور از دسترس نیست. با تغییر جزئی در روش زندگی و نوع رژیم غذایی و مقید بودن به انجام فعالیتهای بدنی و دوری از استرس و مواد دخانی کیفیت زندگی ارتقا مییابد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟