ارسالها: 12930
#62
Posted: 25 Sep 2014 17:10
مراسم عروسی و تاثیر آن بر کیفیت زناشویی
مراسم عروسی یکی از نقاط ازدواج است. با وجود رشد جنبشهای اجتماعی زنان، هنوز این مراسم برای شمار قابل توجهی از زنان مهمترین شب زندگی و رویایی قدیمی است. صرف نظر از نگاه ایدئولوژیک به این مراسم، اهمیت و معنای سمبلیک آن را در شکل گیری خانواده بر اساس ازدواج نمیتوان نادیده گرفت.
یکی از یافتههای گزارش پروژه ملی ازدواج آمریکا که بتازگی منتشر شد تاثیر مراسم ازدواج بر رضایت از زندگی زناشویی بود.
آنها متوجه شدند زوج هایی که مراسم عروسی داشتهاند کیفیت ازدواجشان بالاتر از آنهایی بوده است که این مراسم را برگزار نکردهاند.
مراسم عروسی در واقع اعلام عمومی تصمیم جدی عروس و داماد است برای اینکه به یکدیگر متعهد باشند.
از این رو شاید این مراسم به نحوی سمبولیک نشان می دهد که عروس و داماد گزینههای دیگر را کنار گذاشته اند و انتخاب خود را کرده اند و این مراسم به پی ریزی پایه های این تعهد، جنبهای رسمی می دهد.
علاوه بر این مراسم عروسی زمینه اجتماعی ازدواج را منعکس و آن را تقویت می کند و نشان می دهد که عروس و داماد خود شبکه اجتماعی محکمی دارند. با حضور دوستان و آشنایان و نزدیکان و بستگان شبکه حمایتی زوج ها پرورانده و به هم متصل می شود.
ویژگیهای مادیگرایی
چشم و همچشمی (حسادت)
عدم سخاوتمندی
تملکگرایی
پیگیری اهداف بیرونی بجای اهداف درونی
محققان حدس میزنند شاید برگزار نکردن مراسم به علت کمبود یا اشکال دیگری در رابطه باشد، مثل مشکل مالی.
شاید هم زوج هایی که به دلیلی خیلی از این پیوند راضی نیستند دلیل کمتری هم برای جشن گرفتن آن دارند.
اما عجیب آنکه کوچکی یا بزرگی این مراسم هم به کیفیت ازدواج ربط داشته است. محققان با شگفتی دریافتند که تعداد مدعوین در مراسم عروسی با کیفیت ازدواج ارتباط دارد و احتمال رضایت از زندگی زناشویی در زوج هایی که برای عروسی شان بیش از ۱۵۰ نفر را دعوت کردهاند بیشتری است.
آنها در ابتدا تصور کردند شاید مهمان بیشتر به معنای تمکن مالی است و این بر کیفیت ازدواج تاثیر می گذارد اما حتی بعد از حذف تاثیر وضعیت مالی و تحصیلی، باز هم رابطه تعداد مهمانان با کیفیت ازدواج معنی دار بود.
محققان استدلال کردند شاید با مراسم بزرگ عمومی، زوج ها ثبات قدم بیشتری در پایبندی به تعهداتشان نشان می دهند چون سعی می کنند بین آنچه اعلام کرده اند و آنچه انجام می دهند مطابقت ایجاد کنند.
شاید هم مهمانان بیشتر به معنای شاهدان بیشتر برای تعهدی است که عروس و داماد در این مراسم به هم می دهند.
تعمیم دادن این یافتهها به ایران کار راحتی نیست بویژه با توجه به سنت هایی مثل جهیزیه و مهریه.
به نظر می رسد در ایران تمایل به گستردگی و عظمت هر چه بیشتر مراسم عروسی روز به روز بیشتر می شود اما اینکه آیا بزرگی مراسم مثل آمریکا احتمال کیفیت ازدواج را بالا می برد نیازمند تحقیق است؛ تحقیق قابل اعتنایی در این زمینه انجام نشده است.
روزنامه گاردین، چاپ بریتانیا مدتی قبل در گزارشی نوشت در ایران، مراسم عروسی خانوادههایی را که تمکن مالی کمتری دارند به دام خریداران کلیه و نزول خورها می اندازد، زوج ها را به دوران طولانی عقد و نامزدی محکوم میکند و ملت را به بحران اجتماعی.
کاهش چشمگیر آمار ازدواج در ایران بجز بحران اقتصادی و تحولات جمعیتی، به سنگین بودن هزینه مراسم عقد و ازدواج و اهمیتی که برای آن قائل می شوند هم نسبت داده شده است.
بر اساس تحقیق دفتر آسیب های اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی ملاحظات مالی باعث کاهش هفتاد درصدی در تمایل جوانان به ازدواج شده است.
رسانههای ایران مدتی است که از عروسی های پر زرق و برق و تجملی خبر می دهند که بین صد میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه دارد.
مراسم عروسی
همانطور که گفته شد، تحقیق قابل اعتنایی درباره تاثیر مراسم عروسی بر کیفیت ازدواج در ایران انجام نشده است.
اما در تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده نکات جالبی دیده میشود:
از نظر عروس ها مهمترین موضوع در مراسم عروسی، لباس عروس و ملحقات آن است و بعد محل برگزاری مراسم.
برای دامادها، پذیرایی اهمیت بیشتری دارد مثلا غذا یا موسیقی خوب. بجز این در اکثر موارد دامادها خیلی نظر خاصی ندارند و معیارشان فقط رضایت عروس است.
اما رضایت عروس در شبی که آن را مهمترین شب زندگی یک زن خواندهاند، معمولا حاصل نمیشود.
با اینکه بعضی خانم ها در تمام عمر در رویای این مراسم یا حتی تدارک آن بودند، بعضی از عروس ها پس از مراسم ناراضی بودند که در نهایت مراسم بجای آنکه برای تحقق آرزو و خواسته آنها باشد به دلیل فشار یا خواسته دیگران، به شکلی متفاوت از آنچه خواسته واقعی عروس بوده انجام شده است.
ویژگی افراد مادی
درآمد بالا برایشان مهم است
امنیت مالی را بر کیفیت رابطه ارجح می دانند
بیشتر از دیگران برای خود پول خرج می کنند
رضایت کمتری از زندگی دارند
تجربه بعضی دیگر این بود که صرف وقت و هزینه مراسم بیش از حد تصورشان بوده است. بعضی ها حتی آن را دور ریختن پول دانستند.
اما شاید جالبترین نکته اینکه مطلوب یا نامطلوب بودن مراسم عروسی برای عروس به کیفیت رابطهاش با مادرش ارتباط دارد، اگر این رابطه مشکلات زیربنایی داشته باشد در جریان عروسی نمود پیدا می کند و آنهایی که رابطه ای خوب با مادرشان دارند از حمایت او بسیار لذت می برند و مادر عروس هم از رضایت دخترش خوشحال خواهد بود.
مادی گرایی
با اینکه تحقیق پروژه ملی ازدواج آمریکا به تعداد مهمانان اشاره دارد اما بیشتر بر وجه اجتماعی آن تمرکز داشته است.
اما آیا این به آن معناست که مراسم پر زرق و برق باعث کیفیت زناشویی و رضایت از ازدواج می شود؟ برای پاسخ به این سوال باید به سراغ تحقیقات دیگر رفت.
تحقیقات مختلف نشان داده اند که دشواری های مالی (دشواری در تامین نیازهای پایه) به کیفیت ازدواج آسیب می زند، هم باعث اختلاف بین زوج می شود هم باعث می شود که آنها وقت کمتری با هم بگذرانند.
تاثیر یک مراسم عروسی تجملی و گرانقیمت بر کیفیت رابطه پس از ازدواج در ایران بررسی نشده است. در آمریکا هم تحقیقاتی که دقیقا به این موضوع پرداخته باشند کم هستند.
اما برخی محققان به موضوع در شکل وسیعتری پرداخته و تاثیر "مادیگرایی" یا "نگاه مادی" را بر کیفیت ازدواج بررسی کردهاند.
اینکه تعداد مهمانان در مراسم عروسی محصول گستردگی ارتباطات اجتماعی عروس و داماد است یا نتیجه نگاه مادی به زندگی که عظمت عروسی را محور پیوند زناشویی قرار می دهد ممکن است تاثیر متفاوتی بر کیفیت رابطه عروس و داماد بگذارد.
تاثیر مادی گرایی زوج ها بر کیفیت رابطه شان در سالهای اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است. پیش از آن تاثیر وضعیت مالی بر کیفیت زناشویی بررسی می شد اما محققان بتدریج متوجه شدند تاثیر وضعیت اقتصادی بر زوج ها یکسان نیست و حتی ارزیابی آنها از وضعیت اقتصادی شان به نظام ارزشی و فکری آن ها بستگی دارد.
نگاه مادی زوج به ازدواج
جمعآوری مال و اموال در مرکز زندگی قرار دارد و هیچ چیز بر آن ارجح نیست.
پول و اموال برای شادی و احساس رفاه و سعادت ضروری است.
موفقیت در زندگی بر اساس دارایی بدست آمده قضاوت می شود.
مثلا مادی گرایی زوج ها باعث می شود که بیشتر وضعیت مالی خانواده را نامطلوب ارزیابی کنند. حتی بعضی محققان به این نتیجه رسیدند استرس مالی در بین زوج هایی که مشکل مالی ندارند از زوج هایی که واقعا مشکل مالی دارند می تواند بیشتر باشد. از این رو "ایدئولوژی مادی" در تفسیر اینکه وضعیت مالی زوج چگونه است تاثیر دارد و تنش مالی بین زوج هایی که بنیه اقتصادی قوی دارند اما نگاهی مادی گرا، بیش از کسانی است که وضعیت مالی ضعیف تری دارند.
در سال ۲۰۱۱ پروفسور جیسون کرول، استاد دانشگاه بریگم یانگ در ایالت یوتا در تحقیقی به این موضوع پرداخت آیا اختلاف یک زوج در نگاه مادی گرایانه به کیفیت زناشویی لطمه می زند یا خود مادی گرایی به این رابطه آسیب می زند.
نتیجه این بود که هم زن و هم شوهری که نگاه مادی به زندگی دارند در مقایسه با آنها که ندارند، کیفیت رابطه شان در تمام جنبه های یک رابطه پایین تر است.
آنها رضایتشان از زندگی پایین است، دیگران برایشان کمتر اهمیت دارند، خودشیفه تر هستند، در رابطه مهارت زیادی ندارند و تعامل منفی بیشتری با هم دارند.
و نتیجه دیگر این بود که حتی اگر یکی از طرفین (فرقی نمیکند زن یا شوهر) نگاهی مادی به زندگی داشته باشد، کیفیت رابطه و رضایت از زندگی به نسبت زن و شوهرهای غیر مادی پایینتر است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#63
Posted: 7 Oct 2014 14:00
فرمول ساده جلوگیری از سوء تفاهم در ارتباطات خانوادگی و اجتماعی
عصرایران ؛ محمدسعید روزبه - در کتاب ارتباط شناسی دکتر محسنیان راد داستان جالبی نوشته شده است. حتماً به خواندنش می ارزد:
« فرض کنید پسری در خانواده ای مسلمان با اعتقادات مذهبی بسیار استوار متولد شود. آنها در نقطه ای در یک شهر پرجمعیت زندگی می کنند و ساکن آپارتمانی کوچک هستند.
هزاران رویداد کوچک و بزرگ، زندگی پسرک را تشکیل می دهد. مثلا وقتی خیلی کوچک بود، یک روز بارانی با مادرش از خیابان عبور می کردند. پسرک در یک لحظه که مادرش مشغول صحبت خودش را به سگ کوچکی رساند. سگ به او نزدیک شد و بدنش کمی به لباس پسرک مالیده شد.
آن روز تمام لباس های او شسته و تطهیر شد. به او توضیح داده شد که سگ حیوان کثیف و نجس است. بعدها پسرک شاهد لولیدن سگ های ولگرد توی کوچه ها و آشغال های شهر بود.
وقتی حدودا دوازده ساله بود، یک روز سگی برادر کوچکش را گاز گرفت. او به شدت گریه می کرد و گفته شد که باید به او آمپول هاری تزریق کنند.
بعدها که بزرگ تر شد، رابطه بین چند بیماری و بزاق سگ را در چند جا مطالعه کرد؛ ضمن آنکه رساله های مذهبی نیز اطلاعاتی در این مورد به او می داد.
اجازه بدهید او را بگذاریم و به سراغ فرد دیگری برویم.
دخترک در خانواده ای کشاورز به دنیا آمد. شغل اصلی پدرش گله داری بود. همیشه حداقل دو سگ، نگهبان گله آنها بودند. وظایف افراد خانواده مراقبت از شرایط مساعد برای زیست گله و ضمنا سگ های نگهبان گله بود.
برخی روزها که پدرش با اسب از خانه بیرون می رفت اگر دیر می کرد سگ وفادار خانواده، پشت در انتظار مرد خانه را می کشید و وقتی صدای آشنای اسب او را می شنید با هیاهو دیگران را مطلع می کرد و پدر وقتی وارد می شد دستی به سر و روی سگ می کشید.
یادش می آید که یک روز برادر کوچکش توی باطلاقی افتاد و در حالی که او از ترس جیغ می کشید، سگ خانواده خودش را داخل آب انداخت و کودک را نجات داد.
این دو کودک را که خاطره هایی از دوران کودکی آنها خواندید برای چند سال رها می کنیم. کاری نداریم که چگونه با یکدیگر آشنا شدند و ازدواج کردند. حالا از آن ازدواج چند سال گذشته است. به مکالمه آن دو توجه کنید. (به عمد سخنان هر یک را با شماره ردیف مشخص کرده ایم.)
1- زن: به نظر من باید فکر کرد. اگر این بار هم دزد بیاید معلوم نیست چکار می خواهیم بکنیم.
2- مرد: اون یک دفعه هم، دزد اشتباهی خونه ما را انتخاب کرده بود. ما که چیز پر ارزشی نداریم.
3- زن: به هر حال همین که داریم نتیجه سالها زحمت ماست. اگر نباشد، اگر یک تکه اش کم شود، هزار مشکل به وجود می آید.
4- مرد: میدم چفت و بست بیشتری برای در درست کنند.
5- زن: اگر از روی دیوار آمد چی؟
6- مرد: می توانم روی دیوار هم بدهم نرده بکشند.
7- زن: چطوره یک سگ بیاریم.
8- مرد: سگ بیاوریم! کجا نگهش داریم؟
9- زن: خوب معلومه توی خونه؟
10- مرد: سگ کثیفه
11- زن: خوب می شوییمش
12- مرد: احمق، مگر سگ را می شویند؟
13- زن: خوب بله می شویند. چرا فحش می دی؟
14- مرد: ...
15- زن: ... »
همه ما کما بیش با چنین مشکل مواجه بوده ایم ؛ البته نه درباره خرید یا عدم خرید سگ بلکه با مشکلی به نام "تبدیل یک مسأله مشترک به یک اختلاف" یا "سوء تفاهم" .
بار دیگر به قصه فوق برمی گردیم. ظاهر قضیه این است که هم زن و هم مرد، درباره یک موضوع واحد صحبت می کنند، هر دو می دانند که سگ چیست و اگر نفر سومی هم به حرف هایشان گوش کند، سگ را با حیوان دیگری اشتباه نخواهد کرد.
این اما تمام قصه نیست ؛ واقعیت این است که هر کدام از آن دو، درباره دو حیوان کاملاً متفاوت صحبت می کنند: مرد درباره یک "موجود نجس خطرناک" حرف می زند و زن درباره یک "موجود وفادار مهربان" ؛ فقط اسم و شکل این دو موجود شبیه هم است.
بخش عمده ای از اختلافات ما در زندگی خانوادگی و اجتماعی ناشی از تفاوت معناهایی است که در کلمات دچار آن هستیم و این ، البته امری طبیعی است.
واژه "مادر" برای کسی که از مهر مادری به تمام معنا برخوردار بوده ، با کسی که مادری معتاد و بی مسؤولیت داشته که فرزندش را به کار اجباری یا فحشا وا می داشته است تا خرج اعتیادش را در آورد، یکسان نیست.
واژه شراکت، برای کسی که بهترین تجربیات کاری و تجاری را با شریکش داشته ، با کسی که شریکش به او خیانت کرده و اموالش را برده است، یک واژه واحد قلمداد نمی شود.
کسی که فکر می کند برای بهبود رفتار فرزند، باید او را "تنبیه" کرد با کسی که مکانیزم "انتخاب" را در تعامل با فرزندش انتخاب می کند، در تعبیر کلمه "تربیت" با هم متفاوت اند و ... .
"دیوید برلو" -که از نامداران علم ارتباطات انسانی است- نگاه جالبی به موضوع دارد. از دیدگاه او کلمات به تنهایی معنایی ندارند، معنا در درون انسان هاست. انسان ها معنای خود را بر کلمات بار می کنند و سپس کلمات را به سمت یکدیگر روانه می سازند.
اشتباه بزرگ ما می تواند این باشد که کلمات را بدون توجه به گوینده کلمات دریافت و معنی کنیم. در چنان صورتی خطر سوء تفاهم همیشه وجود دارد. این خطر به ویژه در کلماتی که معنای انتزاعی دارند بیشتر است. مانند این که زن خوشبختی را چیزی می داند و شوهرش معنای دیگری از آن دارد. بنابراین ، هر کدام از آنها، بر اساس معنای خود از خوشبختی می کوشد دیگری را خوشبخت کند ولی نتیجه ، هرگز مطلوب نیست.
در چنین وضعی زن با خود می گوید: "من که تمام تلاش خودم را برای خوشبخت کردن همسرم انجام می دهم ولی انگار او اصلاً نمی بینید." مرد هم دقیقاً همین ها را با خود می گوید و شکاف میان آن دو ، روز به روز بیشتر می شود
حال از این بحث چه نتیجه عملی برای زندگی می توان گرفت؟
در پاسخ، این سه نکته را می توان به طور خلاصه مطرح و بحث را جمع بندی کرد:
1 - همیشه یادتان باشد که کلمات، به خودی خود الزاماً معنا ندارند. کلمات (به خصوص انتزاعی ها) همراه با گوینده شان معنی دار می شوند.
2 - قبل از این که درباره حرف های طرف مقابل تان قضاوت کنید، سعی کنید به درک مشترکی از کلمه برسید. برای رسیدن به این درک مشترک، از کلمه عبور کنید و بکوشید نگاهی که طرف مقابل تان به آن کلمه و موضوع دارد را کشف کنید. در این صورت، به جای بحث بر سر کلمه، خواهید کوشید درباره مفهوم آن به نتیجه مشترک برسید.
مثلاً اگر در قصه اول این نوشته، سگ در نظر مرد یک "موجود وفادار مهربان" بود، آن دو هیچ اختلافی با هم نداشتند. متقابلاً اگر زن هم سگ را "موجود نجس خطرناک" می دانست هم اختلافی در بین نبود.
اگر این دو، می دانستند که در پس کلمات، می تواند مفاهیم متعدد و متفاوتی وجود داشته باشد، می توانستند به جای بحث بر سر "سگ" درباره پاکی یا نجسی و خطر سگ و درباره مهربانی و وفاداری اش با یکدیگر حرف بزنند.
مثلاً اگر زن می دانست که در نظر همسرش، سگ یک موجود نجس و خطرناک است، می توانست راهی برای نجس نشدن خانه و زندگی شان از دست سگ ارائه دهد و درباره خطر سگ هم به او یاد بدهد که چگونه می توان از خطر او در امان ماند. در این صورت شاید مرد می پذیرفت که برای حفاظت از خانه شان یک سگ بخرند.
3 - همیشه به یاد داشته باشید که ممکن است آنچه شما می گویید یک چیز باشد و آنچه طرف مقابل دریافت می کند، چیز دیگر.
فراموش نکنید که پیام ارسالی الزاماً مساوی پیام دریافتی نیست و این ، منشأ بسیاری از اختلافات است.
بنابراین باید تلاش کنید مفهوم آن کلمه را به همان شکلی که در ذهن تان هست بیان کنید. مثلاً در قصه اول، در کنار این جمله که "من با خریدن سگ مخالفم" باید توضیح داده می شد که از نظر من، سگ حیوان نجس و خطرناکی است که نباید وارد خانه شود.
در مثالی دیگر، زن و شوهر به جای این که همدیگر را متهم کنند که "تو بلد نیستی فرزندمان را خوب تربیت کنی"، باید ابتدا معنایی که از تربیت در ذهن خود دارند را بیان کنند. مثلاً یکی از والدین می تواند بگوید: "به نظر من ، برای این که فرزندمان فلان کار را انجام ندهد، بهتر است با با نقل قصه ای عواقبش را به او گوشزد کنیم. این به نظر من ، می تواند یک گام برای تربت اصولی فرزندمان باشد."
از اینجای بحث به بعد، دو طرف یکدیگر را متهم نمی کنند که اصلاً تربیت کردن بلد نیستی بلکه درباره روش های تربیت با یکدیگر صحبت خواهند کرد و این ، یعنی یک گام به جلو و یک گام از اختلاف فاصله گرفتن.
البته شاید درباره روش ها هم با یکدیگر اختلاف داشته باشند ولی حالا که از پوسته کلمات (در اینجا ، تربیت) گذر کرده اند، می توانند منطقی تر و به شکل غیر اتهامی با یکدیگر صحبت و مسأله را حل کنند (در حالی که قبلاً درباره اصل مسأله با هم درگیر بودند.)
با دانستن این مطلب ساده، بسیاری از مشکلات ارتباطی ما اساساً به وجود نمی آیند و یا راحت تر و با هزینه کمتر حل می شوند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#64
Posted: 25 Oct 2014 20:09
گزارش رویترز از رواج "جشن طلاق" در ایران
خبرگزاری رویترز در گزارشی به رواج یک پدیده جدید به نام "جشن طلاق" در ایران پرداخته است.
این خبرگزاری می نویسد، زمانی ازدواج و مراسم های عروسی مهم ترین کارکرد خانواده های ایرانی بودند، اما این روزها در تهران و برخی دیگر از شهرهای ایران پدیده ای جدید با نام "جشن طلاق" در حال گسترش است که یک روحانی بلند پایه معتقد است رواج این جشن ها ، پدیده ای شیطانی است.
رویترز با اشاره به اینکه رواج این پدیده در ایران ناشی از گسترش مساله فردگرایی و افزایش میل به جدایی و طلاق در جامعه ایران است، می نویسد، زوج هایی که از همدیگر با مراسم جشن جدا می شوند همانند عروسی کارت هایی برای دوستان و مهمانان می فرستند و حتی برای مراسم طلاق خود کیک سفارش می دهند.
بر اساس این گزارش ظهور پدیده ای به نام جشن طلاق در جامعه ایران نشانگر افزایش غیر قابل انکار پدیده طلاق در این کشور است. طبق آمارهای رسمی از سال 2006 همه ساله شاهد افزایش 1 و نیم درصدی طلاق در جامعه ایران بوده ایم به نحوی که بر اساس آمار رسمی در ایران هم اکنون بیش از 20 درصد از ازدواج ها در این کشور به طلاق ختم می شود.
بر اساس آمار های رسمی تنها در دو ماه فروردین و اردیبهشت سال جاری بیش از 21 هزار مورد طلاق در این کشور ثبت شده است.
افزایش زوج هایی که می خواهند طلاق بگیرند نگرانی محافظه کاران ایرانی را برانگیخته است . محافظه کاران افزایش طلاق را در جامعه در مغایرت با ارزش ها و اصول جمهوری اسلامی می دانند.
ماه گذشته مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری ایران اعلام کرد وجود بیش از 14 میلیون پرونده طلاق در سیستم قضایی کشور شایسته یک نظام اسلامی نیست.
بر اساس نظر کارشناسان دلیل غالب طلاق ها در ایران مسایلی چون خشونت های فیزیکی و اعتیاد است ، اما کارشناسان معتقدند افزایش طلاق در سال های گذشته عوامل دیگری ناشی از تغییرات اساسی در جامعه ایرانی نیز دارد.
حمید رضا جلایی پور استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران در این باره می گوید:" افزایش طلاق در ایران می تواند به موضوع افزایش فردگرایی در جامعه ایرانی نیز مربوط باشد.زن های ایرانی در مقایسه با گذشته تحصیلکرده تر وبه لحاظ درآمدی مستقل تر هستند از این رو اگر از زندگی مشترک شان احساس خوبی نداشته باشند می توانند به راحتی جدا شوند چون این مساله دیگر تابو نیست."
یک زن 41 ساله دانش آموخته شیمی که حاصل ازدواج او یک دختر جوان است بدون اشاره به نام خود می گوید 4 سال طول کشید تا از همسرش جدا شود. همسر او معتاد به مواد مخدر بود.
او می گوید در سیستم قضایی ایران درخواست طلاق از سوی زن بسیار سخت تر است از این رو پرونده طلاق او 4 سال طول کشیده است ، اما این زن از طلاق خود رضایت دارد و می گوید پایان آن زندگی مشترک برای او در حکم رهایی از جهنم و ورود به بهشت است.
او می گوید جشن طلاق به معنای مصطلح امروز نگرفته است اما در روزی که حکم طلاق آنها با همسرش جاری شده دوستانش را به خانه اش دعوت کرده و جشن گرفته است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#65
Posted: 18 Nov 2014 19:15
آموزش گام به گام گرفتن مهریه از مردان!
ایران وایر : مهریه را چطور مطالبه کنیم؟ این سوالی است که کمتر عروسی وقت بله گفتن به آن فکر می کند ولی زندگی است دیگر، گاهی راه را کج می رود و این سوال می شود مهم ترین پرسش روزمره زندگی.
طبق قانون جدید در مورد مطالبه مهریه ای که براساس سکه تعیین شده سه حالت می توان متصور شد: در حالت اول مهریه کمتر از ١١٠ سکه است که در اینصورت باید تمامی مهریه پرداخت شود، در غیر این صورت برابر قانون رفتار خواهد شد. (مطابق ماده ٢ قانون محکومیت های مالی فرد راهی زندان می شود).
در حالت دوم مهریه دقیقا ١١٠ سکه است که مانند حالت اول باید تمامی مهریه پرداخت شود، در غیر این صورت برابر قانون رفتار خواهد شد. (طبق ماده ٢ قانون محکومیت های مالی).
در حالت سوم مهریه بیش از ١١٠ سکه تعیین شده است که در این وضعیت، در ابتدا باید ١١٠ سکه مطابق قانون پرداخت گردد (و درصورت امتناع از پرداخت، مطابق ماده ٢ قانون محکومیت های مالی فرد خاطی به مجازات حبس محکوم می گردد) سپس دادگاه تمکن مالی فرد را بررسی کرده و مطابق وضعیت مالی و تمکن وی تصمیم گیری می کند.
طبق ماده ٢ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، تقاضای طلبکار در بازداشت کردن بدهکار تا زمان پرداخت و حصول برائت ذمه به رسمیت شناخته شده است.
احکامی که از سوی دادگاه های بدوی صادر می شوند تنها زمانی که به قطعیت رسیده باشد قابل اجرا هستند. احکام به دو شیوه قطعی می شوند: شکل اول آن است که هر دو طرف حکم را می پذیرند و اعتراضی به حکم نمی کنند؛ شکل دیگر هم بدین صورت است که با اعتراض یکی از طرفین پرونده و یا هر دو طرف نسبت به حکم صادره، پرونده برای بررسی مجدد به دادگاه تجدیدنظر ارسال می شود تا نسبت به اعتراض هر دو طرف پرونده مورد رسیدگی قرار گیرد. در این مرحله تائید رای دادگاه بدوی یا صدور حکم در دادگاه تجدید نظر حکم را قطعی می کند اما واقعیت موجود در دادگاه های خانواده نشان می دهد که در اغلب موارد زنان و مردان حکم دادگاه بدوی درباره اعسار و تقسیط مهریه را نمی پذیرند و با اعتراض نسبت به این حکم، شانس خود را برای به دست آوردن رای مطلوب امتحان می کنند.
علت این مساله هم کاملا روشن است. در اغلب موارد مردان نسبت به هر نوع تقسیطی اعتراض دارند و می خواهند تا حد ممکن پیش قسط و اقساط کمتری بپردازند. زنان هم که معمولا مسیری سخت و طولانی را برای به دست آوردن مهریه طی کرده اند، همیشه می خواهند پیش قسطی کافی و اقساط ماهانه بیشتری دریافت کنند.
اگر مردی همان حکم دادگاه اولیه را بپذیرد و در زمان صدور حکم در زندان و یا در مرخصی باشد، با پرداخت مهریه، نیم عشر (یک بیستم) و هزینه دادرسی بلافاصه از زندان آزاد می شود و دیگر نیازی نیست تا منتظر قطعی شدن حکم بماند. درباره مردانی که در زندان حضور دارند، دادگاه معمولا صدور، تایپ و ابلاغ حکم را با سرعت بیشتری انجام می دهد.
معمولا دادگاه تجدیدنظر در صورت زندانی بودن مرد در حکم صادره مهریه تخفیف می دهد و پیش قسط و قسط را کم می کند. این اتفاق در صورتی رخ می دهد که زن دلایل قانع کننده ای را در رد دادخواست تجدیدنظرخواهی مرد به دادگاه ارائه نکند اما در صورتی که دلایل کافی از سوی زن به دادگاه ارائه شود وضعیت فرق می کند. دادگاه تجدید نظر بعد از بررسی پرونده و صدور حکم، پرونده را به دادگاه بدوی ارسال می کند.
در این مرحله مرد و یا یکی از بستگان او می توانند برای پرداخت مهریه اقدام و در قالب نامه ای به دادگاه «تقاضای اجرای حکم» را مطرح کنند. دادگاه نیز با ارسال نامه ای برای شعبه اجرای احکام، قطعی شدن رای را تایید و پرداخت قسط را بدون مانع عنوان می کند.
پرداخت کننده مهریه علاوه بر پرداخت قسط اول باید نیم عشر را نیز پرداخت کند. ممکن است در صورت زیاد بودن نیم عشر، دایره اجرای احکام این مبلغ را نیز قسطی کند اما در اغلب موارد به دلیل اینکه این پول به طور مستقیم به خزانه دولت واریز می شود این مبلغ به صورت نقد دریافت می شود.
با پرداخت پیش قسط و قسط اول و نیم عشر و دیگر هزینه ها همچون هزینه دادرسی، دایره اجرای احکام در اولین فرصت نامه ای برای زندان ارسال می کند و زندانی در صورتی که در داخل زندان جرمی مرتکب نشده باشد که مجازات داشته باشد از زندان آزاد می شود.
در تمامی احکام مالی مربوط به مهریه و نفقه باید توجه داشت که در صورت عدم پرداخت مهریه یا نفقه از سوی مرد، با درخواست زن بار دیگر مرد بازداشت خواهد شد زیرا مرد باید ماه به ماه و در تاریخی مشخص بدهی خود را پرداخت کند. اگر در پرداخت بدهی تاخیری رخ دهد دایره اجرای احکام معمولا تا ده روز حکم جلب صادر نمی کند اما در قبال دریافت با تاخیر مهریه، به میزان قیمت سکه در همان روز یک بیستم از مرد جریمه اخذ می گردد. بعد از ١٠ روز نیز در صورتی که زن تقاضای جلب همسرش را مطرح کند، پرونده اجرای احکام به شعبه رسیدگی کننده ارسال و با بررسی پرونده توسط قاضی و موافقت او، دایره اجرای احکام نیز دوباره حکم جلب تازه ای صادر می کند.
گاهی در این مقطع مرد تقاضای استمهال می کند که در صورت موافقت، قاضی پرونده را تا مدتی که مهلت داده به دایره اجرای احکام ارسال نمی کند و مرد می تواند بدهی خود را با تاخیر و البته جریمه بپردازد و دیگر خطر حکم جلب او را تهدید نمی کند.
برخی مردان تصور می کنند بعد از پرداخت چند قسط مهریه می توانند دیگر آن را نپردازند اما باید به این مساله توجه کرد که در صورت عدم پرداخت این دین، مهریه از حالت اقساط به حالت «حال» درمی آید و اصطلاحا این دین «حال» می شود و با منتفی شدن حالت «اقساط» مرد مجبور خواهد شد تا تمامی آن را به شکل نقد بپردازد و دیگر امکان قسطی شدن آن وجود ندارد. برخی تصورات غلط دیگر هم درباره مهریه وجود دارد. یکی از این تصورات این است که مرد می تواند چند قسط از مهریه را در دایره اجرای احکام دادگاه بپردازد و پس از آن می تواند با هدف اذیت و آزار زن اقساط دیگر را در دادگاه های شهرهای دیگر بپردازد یا اینکه مرد می تواند سکه های تقلبی را به جای سکه واقعی به همسرش بپرازد.
در پاسخ به چنین نکاتی باید توجه داشت که مهریه تنها در شعبه ای از دایره اجرای احکام قابل پرداخت است که در آن پرونده تشکیل شده باشد و اساسا هیچ کدام از دیگر دادگاه های خانواده در سراسر کشور اقساط مهریه را از مرد دریافت نمی کنند، مگر آنکه پرونده در آن شهر تشکیل شده باشد.
این مساله هم تنها در شرایطی رخ می دهد که محل زندگی یا کار مرد به شهری دیگر منتقل شود و او بتواند این تغییر جغرافیایی را با دلایل کافی به دادگاه اثبات کند که در این صورت پرونده نیز ممکن است به آن شهر منتقل شود. البته مهریه از سوی اعضای خانواده و یا دوستان هم قابل پرداخت است تا هیچ مردی به بهانه هایی مانند حضور در ماموریت کاری، بیماری احتمالی، گرفتاری شغلی و... از زیر پرداخت این دین شانه خالی نکند.
در اغلب دادگاه ها هم بابت پرداخت مهریه از فرد مراجعه کننده امضا گرفته می شود تا حضور او در دادگاه اثبات شود. در پرداخت سکه نیز معمولا امکان انجام هیچ نوع تقلبی وجود ندارد. به دلیل برخی تقلب های گسترده، مدتی است در اغلب دادگاه های خانواده فضایی برای فروش سکه به وجود آمده است که مردان با مراجعه به این بخش، سکه مورد نیاز خود را تهیه می کنند و به مدیر اجرای احکام تحویل می دهند. مدیر اجرای احکام بعد از دریافت سکه رسیدی دوبرگی را امضا می کند. یک برگ از این رسید به مرد داده می شود و برگ دیگر در پرونده قرار می گیرد. تاریخ دریافت سکه نیز بسته به حکم صادره متفاوت است. اگر حکم تقسیط مهریه در دادگاه بدوی با عدم اعتراض هر دو طرف به قطعیت برسد، تاریخ ابلاغ حکم ملاک زمان پرداخت مهریه قرار می گیرد. درباره دادگاه تجدیدنظر این مساله ملاک نیست و پرداخت مهریه باید از تاریخ صدور حکم انجام شود. اگر تاریخ پرداخت مهریه با یک روز تعطیل مصادف باشد، باید روز بعد برای پرداخت مهریه به دادگاه مراجعه کرد. رسید دومی که در پرونده اجرای احکام قرار می گیرد، برای این است تا بعد از مراجعه زن و پس از احراز هویت او، توسط زن امضا و مزین به اثر انگشت شود و پس از آن سکه به او تحویل داده شود. برخلاف تحویل سکه، دریافت آن معمولا فقط شامل زن می شود و اعضای خانواده و اقوام زن نمی توانند برای دریافت سکه به دادگاه مراجعه کنند. به هر صورت باید توجه داشت اگر مطالبه مهریه به دادگاه کشیده شود به مثابه شمشیر دو لبه ای است که هم مرد را در صورت عدم پرداخت راهی زندان می کند و هم زن را به پیچ و خم دادگاه ها می کشد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#66
Posted: 29 Nov 2014 13:42
راهنمای خرید و نگهداری انواع شلوار
اگر اضافه وزن دارید، بهتر است دور شلوارهای پاچه تنگ را خط بكشید. این شلوارها برای جوانان و نوجوانان بسیار مناسب است.
حتی اگر زیباترین لباسها را انتخاب كرده باشید، نمیتوانید بدون انتخاب یك شلوار مناسب كه با لباستان هماهنگی دارد، خوشتیپ به نظر برسید. شلوارها برای هماهنگی با لباسها اغلب به صورت یك جزء تكمیلكننده به نظر میرسند و شاید به همین دلیل هم هست كه گاهی به اندازه كافی مورد توجه قرار نمیگیرند. اگر میخواهید لباسهایتان به همان كیفیتی كه هستند، به نظر برسند، میتوانید با انتخاب یك شلوار مناسب، مشكل را حل كنید.
شلوار راسته
اگر در انتخاب یك شلوار مناسب برای مهمانی عصرانهتان حسابی دچار شك و تردید شدهاید و نمیتوانید دست به انتخاب بزنید، بهترین گزینه یك شلوار راسته خواهد بود. این شلوارها معمولا قابلیت هماهنگی با طیف زیادی از لباسها را دارند و مناسب هر جا و مكانی هستند. این مدل بهدلیل سادگی كه دارد، كمتر توجه را به اندام شما جلب میكند. بنابراین اگر كمی چاق هستید، میتوانید از این مدل استفاده كنید.
شلوارهای راسته از بالا تا پایین به یك اندازه هستند و به طور كلی به صورت خیلی تنگ انتخاب نمیشوند. شلوارهای جین راسته برای پوشیده شدن در مكانهای غیررسمی و جمعهای صمیمیتر بسیار مناسب است. میتوانید این یك شلوار جین راسته را براحتی با یك كتانی راحت هماهنگ كنید.
شما با هر سن و سالی كه باشید، میتوانید یك شلوار راسته را تهیه كنید و هر بار كه در انتخاب یك شلوار مناسب دچار مشكل شدید، به سراغ آن بروید.
كفشهای پاشنه بلند معمولا با این شلوارها هماهنگی ندارند.
شلوار پاچه گشاد
این شلوارها از قسمت زانو به سمت پایین گشادتر هستند. اگر قدتان بلند است و دچار چاقی یا لاغری نیستید، امتحان كردن این شلوارها را از دست ندهید.
پوشیدن یك شلوار پاچه گشاد نخی و راحت میتواند شما را از گرمای تابستان نجات دهد.
توجه كردن به اندازه این شلوارها اهمیت زیادی دارد. این شلوارها باید كمی بلندتر از قد معمولی باشند و اگر كمی هم با زمین برخورد داشته باشند، زیباتر به نظر خواهند رسید. البته در این كار زیادهروی نكنید چرا كه موجب از بین رفتن قسمت دم پا میشود.
این شلوار برای افراد با سنین پایین مناسبتر است. اگر دوست دارید از كفشهای پاشنه بلند استفاده كنید، این شلوار زیبایی آنها را افزایش میدهد، به شرطی كه پاشنه كفشها خیلی بلند نباشد.
شلوار پاچه تنگ
اگر اضافه وزن دارید، بهتر است دور شلوارهای پاچه تنگ را خط بكشید. این شلوارها برای جوانان و نوجوانان بسیار مناسب است. این شلوار تقریبا با هر نوع كفش میتواند زیبایی خلق كند.اگر جوان هستید، پوشیدن شلوار پاچه تنگ با كفش پاشنه بلند در یك مهمانی رسمی بسیار زیبا خواهد بود.
در فصل زمستان این شلوارها با چكمهها پوشیده میشوند چرا كه برای بسته شدن كفشهای ساق دار ایجاد مشكل نمیكنند. پوشیدن یك كتانی رنگ روشن با یك شلوار جین تنگ برای مكانهای غیررسمی میتواند گزینه خوبی باشد.
دنیای آبیجینها
تاریخچه شلوارهای جین تقریبا به قرن 19 میلادی برمیگردد. جالب است بدانید كه در ابتدا دلیل اقبال این شلوار، ماندگاری بیشتر و دیرتر كثیف شدن آن بوده است. بنابراین یكی از اقشار طرفدار این شلوار همان كارگران بودهاند. امروزه اما دلیل محبوبیت شلوار جین شاید با گذشته بسیار تفاوت داشته باشد. یكی از دلایلی كه شاید باعث شده باشد بسیاری از ما این نوع شلوار را در مدلهای مختلف تهیه كرده باشیم، قابلیت هماهنگی آن با بسیاری از لباسها در رنگهای مختلف است.
بسیاری از شلوارهای جین در كشور خودمان دوخته میشوند و از كیفیت بالایی برخوردارند.این شلوارها با معیار اندازهای معمول كشور خودمان هستند اما اگر میخواهید یك مدل وارداتی را خریداری كنید، هنگام خرید حتما آن را بپوشید چرا كه ممكن است معیار اندازهای كشورهای دیگر متفاوت باشد.
جنس برخی شلوارهای جین، كشی است. هنگام خرید این شلوار یك سایز كوچكتر را انتخاب كنید چرا كه بعد از مدتی گشادتر میشوند.
شلوارهای جین معمولا كثیفی خود را دیرتر نمایان میكنند ولی با وجود این، بیشتر از سایر پارچهها با هر بار شستشو دچار فرسودگی میشوند. برای شستشوی شلوارهای جین آنها را بر عكس كنید تا ظاهر آنها كمرنگ نشود و آسیب كمتری ببیند. دمای آبی كه با آن شلوار جین را میشویید، باید كم باشد تا رنگ كمتری از دست بدهد. همچنین دمایی كه شلوار جین در آن خشك میشود، باید معتدل باشد. اگر میخواهید برای اولین بار شلوار جینتان را بشویید، آن را به مدت یك ساعت در محلول آب و سركه قرار دهید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#67
Posted: 29 Nov 2014 13:49
چطور حوله مناسب بخریم؟
حوله ها بیشتر از پارچه های معروف به پارچه حوله ای تهیه شده اند؛ پارچه هایی با سطح برآمده شبیه بافت های روی زبان که چند هزار برابر بزرگ شده است.
بیشتر ما وقتی برای خرید حوله راهی مغازه ها می شویم، خیلی درباره خریدمان فکر نمی کنیم؛ یک مغازه مشخص را در ذهن می آوریم و راهی همانجا می شویم، قیمت ها را بررسی می کنیم و حوله ای را که از نظرمان رنگ و طرح مناسبی دارد، می خریم ...
حتی گاهی حوله مان را با کاشی های حمام و صندل هایی که داریم هماهنگ می کنیم در حالی که برای خرید حوله حمام نکته های بسیار مهم دیگری مانند کیفیت حوله ها، اندازه و ماندگاری شان باید در نظر گرفته شود.
1 - مقایسه اندازه حوله ها
اندازه حوله های حمام شبیه یکدیگر نیست. حتی حوله های حمامی که دوخت ندارند و گاهی حوله های استاندارد هم برای قدبلندها یا آنها که اضافه وزن یا قد کوتاهی دارند، کوچک و بزرگ می شود.
برای قدبلندها و کسانی که اضافه وزن دارند، حوله های باز یا صفحه ای مناسب تر است چون می توان آنها را کوچک و بزرگ کرد اما به شرطی که هنگام خرید به طول و عرض آنها دقت کنید. این حوله ها برای افرادی که تحمل وزن و گرمای حوله های تن پوش را ندارند هم پیشنهاد می شود.
2 - مقایسه وزن حوله ها
جنس حوله های حمام شاید در ظاهر خیلی شبیه یکدیگر باشد اما کافی است دستی بر آنها بکشید و کمی سبک و سنگینشان کنید تا ببینید تفاوت از زمین تا آسمان است. گاهی بعضی از حوله های حمام وزنی شبیه یک فرش دارند و زبر هستند. این مشخصه می تواند خیلی راحت به شما اخطار بدهد که « این حوله، حوله مناسبی نیست و از مواد خوب و باکیفیت تهیه نشده است. »
حوله ها بیشتر از پارچه های معروف به پارچه حوله ای تهیه شده اند؛ پارچه هایی با سطح برآمده شبیه بافت های روی زبان که چند هزار برابر بزرگ شده است. این پارچه های حوله ای در واقع زنجیره های به هم پیچیده پنبه هستند. هر چقدر این زنجیره های به هم پیوسته و فشرده پنبه ای بیشتر باشد، قدرت جذب آب و رطوبت حوله ای که انتخاب کرده اید، بالاتر و کیفیت بالاتری هم خواهدداشت. شاید با خودتان فکر کنید در معرض انجام کار سختی قرار گرفته اید در حالی که اصلا این طور نیست و می توانید برای بررسی تراکم پنبه های حوله به راحتی این کار را انجام دهید؛ قسمتی از لایه خارجی حوله را بین انگشتانتان فشار دهید تا بتوانید گره های پنبه را به راحتی ببینید.
این گره ها در یک حوله مناسب و باکیفیت آنقدر زیاد هستند که با این کار شما نمی توانند فاصله زیادی از یکدیگر بگیرند و هر چقدر هم که شما بخواهید آنها را از همدیگر دور کنید، همچنان در نزدیکی هم قرار می گیرند؛ در حالی که در حوله های بی کیفیت، اینگونه نیست و گره های پنبه کاملا از همدیگر فاصله می گیرند که این نشان می دهد این حوله جاذب خوبی برای رطوبت و خیسی نیست.
3 - مقایسه داخل حوله ها
۳ نوع پنبه برای تهیه حوله وجود دارد:
پنبه مصری
پنبه سوپیما
پنبه استاندارد
پنبه های مصری رشته های بلندتری دارند، جاذب بیشتر رطوبت هستند و علاوه بر همه این مزایا از بقیه انواع پنبه ها نرم تر هستند.
پنبه های سوپیما در کشور آمریکا کاشته می شوند، رشته های کوتاه تری از بقیه دارند اما نسبت به نوع مصری ماندگارترند.
پنبه استاندارد؛ کیفیت، عمر و جذب رطوبت کمتری دارد.
پنبه مصری و سوپیما در برچسب شناسنامه حوله به همین نام ها Egyptian and Supima دیده می شوند در حالی که پنبه استاندارد به نام صددرصد پنبه –Cotton ۱۰۰ دیده می شود.
همان طور که خود شما هم متوجه شده اید، تفاوت اصلی بین این ۳ نوع جنس حوله بیشتر از هر چیز در نرمی و لطافت آنها و ماندگاری شان است.
تمام حوله های باکیفیت نرم و لطیف هستند و تا حدی با لمس کردنشان احساس می کنیم مخمل زیردست هایمان قرار گرفته است. اگر حوله ای که خریده اید زبر است و هنگام استفاده از آن احساس خشکی می کنید، باید بدانید اصلا کیفیت مناسبی ندارد.
4 - مقایسه قیمت حوله ها
نمی توان این نکته را نادیده گرفت که گاهی همه معیارها در خرید منتهی می شوند به قیمت! حوله های باکیفیت قیمت بسیار بیشتری نسبت به حوله های بی کیفیت دارند. برای حل این مشکل به جای خرید یک حوله ارزان می توان ۲ کار انجام داد:
۱ - منتظر زمانی شد که قیمت حوله ها تخفیف می خورد.
۲ - کمی بیشتر صبر و پول جمع کرد تا حوله ای باکیفیت و مناسب خرید.
یادتان بایشد اگر حوله با کیفیت تری خریداری کنید، زمان طولانی تر و با حس بهتری می توانید از آن استفاده کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#68
Posted: 29 Nov 2014 13:53
خرید بخاری مناسب با یک فرمول ریاضی
اگر برای گرم کردن خانهتان از بخاری استفاده میکنید یا اگر جزو آن گروه آدمهای سرمایی هستید که به نظرتان شوفاژ برای گرم کردن خانه کافی نیست و در روزهای سرد زمستان یک بخاری برقی هم کنار دستتان روشن میکنید، این مقاله را بخوانید...
اگرچه سیستمهای حرارت مرکزی در ساختمانها مرتب در حال گسترش است ولی استفاده از بخاریهای برقی و گازی هنوز یکی از رایجترین روشهای گرم کردن خانه در کل دنیاست. در کشور ما به دلیل وجود منابع ارزان و قابل دسترس گاز طبیعی، گاز اصلیترین سوخت مصرفی مردم در فصلهای سرد سال است. برای همین هم بخاریهای گازسوز اصلیترین ابزار گرماساز ایرانیها هستند.
استفاده از بخاریهای گازی تبعات منفی هم دارد، از جمله حوادث تلخی که هر سال در فصل سرما به خاطر رعایت نکردن ایمنی وسایل گازسوز اتفاق میافتد اما سال گذشته این حوادث رشد چشمگیری داشت و در ماههای پایانی سال، شاهد افزایش بحرانی آمار گازگرفتگی در کشور بودیم.
برای جلوگیری از این حوادث ناگوار و همین طور برای استفاده بهتر از انرژی گرمایی و بالطبع گرمتر شدن خانههایمان، هنگام خرید بخاری گازی باید بیشتر به نکات ایمنی و استانداردها توجه کنیم.
● بخاریهای C تا G بخرید!
موقع خرید بخاری باید به برخی نکات توجه کنید. یکی از اینها رده انرژی بخاری و بازده خالص تولید گرمای آن است.رده انرژی بخاری با یک برچسب شفاف روی آن مشخص میشود. روی این برچسب رده انرژی را با حروف انگلیسی نشان میدهند که هرچه به ابتدای الفبای انگلیسی نزدیکتر باشد، بازده خالص بخاری بیشتر و هرچه به حروف آخر الفبا نزدیک باشد، بازده خالص آن کمتر است. پس بهتر است بخاریهایی با رده انرژی C,D,E,F,G تهیه کنید.
داشتن سیستم ایمنی ترموکوپل که در صورت خاموش شدن بخاری،جریان گاز را به طور اتوماتیک قطع میکند برای تمام تولیدکنندههای بخاری گازی اجباری است اما دقت کنید که بخاری را حتما از فروشگاههای معتبر بخرید. از اعتبار مارک بخاری و استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کنید.
● انواع مختلف بخاری
بخاریهای گازی هم انواع متنوعی دارند که از جمله آنها بخاری دیواری و بخاریهای زمینی هستند. انواع دیواری بخاریهای گازی اغلب نسبت به انواع زمینی آنها جای کمتر میگیرند و گرمای کمتری هم تولید میکنند.
ضمن اینکه این بخاریها به دیوار چفت میشوند و با تمام شدن فصل سرما، بازکردن و جابهجایی آنها تا زمستان بعدی و نصب دوباره آنها کمی دردسر ایجاد میکند. در حالی که بخاری معمولی را میتوانید در پایان زمستان به راحتی جمع کنید تا فضای اضافی را درخانه اشغال نکند.
● فرمولی برای خرید بخاری
یکی از فاکتورهای انتخاب بخاری، در نظر گرفتن متراژ محیط خانه یا فضایی است که میخواهید با بخاری گرمش کنید. برای اینکه بفهمید عددی که به عنوان میزان تولید حرارت روی بخاری نصب شده برای منزل شما مناسب است یا نه، میتوانید این عدد را (که واحدش کالری است) بر عدد ۲۴ تقسیم کنید.از طرف دیگر متراژ خانه تان را در عدد سه ضرب کنید. حاصل ضرب این دو عدد باید با حاصل تقسیم اولی برابر یا نزدیک به آن باشد.
برای مثال اگر متراژ سالن منزلتان ۷۰ متر است،حاصل ضرب آن در سه میشود ۲۱۰. حالا اگر بخاری که میخواهید بخرید ۴۸۰۰ کیلوکالری گرما تولید میکند، حاصل تقسیم این عدد بر ۲۴ میشود ۲۰۰ که با ۲۱۰ اختلاف چندانی ندارد، پس این بخاری، مورد مطلوبی برای منزل شماست. اگر متراژ سالن شما بزرگتر است میتوانید بخاریهایی با برچسب تولید حرارت هشت هزار و ۹ هزار کالری تهیه کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#69
Posted: 29 Nov 2014 13:54
6 سوالی که درباره کفش ها می پرسند!
پا به خودی خود، خيلی خوب و بدون دردسر رشد میکند و مشکلی برايش پيش نمیآيد و بيشتر مشکلات مربوط به پا در به دليل نوع کفش آنهاست.
1- چرم بهترین جنس است؟
بهترین جنس برای کفش، چرم است. در كفشهای چرمی، پا كمتر عرق میكند. کفشهایی با جنس پلاستیکی یا حتی پارچهای، اگر از مارکهای معروف هم باشند، مناسب نیستند. چون هم تمیزکردنشان سخت است و هم پا در آنها احساس راحتی نمیکند.
2- پاشنه بلند کمردرد می آورد؟
بهتر است كفش 2-1 سانتیمتر پاشته داشته باشد ولی پوشیدن این نوع كفشها باعث پادرد میشود و احتمال پیچخوردگی را بالا میبرد. احتمال بدشكل شدن پا هم وجود دارد. یكی از علل انحراف شست پا ، بیرونزدگی استخوان كنار پا ، سوار شدن انگشتان روی هم و... میتواند پوشیدن كفش نامناسب و پاشنهدار باشد.مهمتر آنكه پوشیدن كفشهای پاشنهدار احتمال بروز آرتروز در مفصل زانو را بیشتر میكند.
3- بهتر است بچه ها کفش ساقدار بپوشند یا بدون ساق؟
وقتی بچه کفش ساقدار نپوشد، خودش سعی میکند بیشتر تعادلش را حفظ کند و به این ترتیب، عضلاتش قویتر میشود و امکان بر هم خوردن تعادل او هنگام راهرفتن و پیچخوردن پایش هم کمتر میشود. اگر همیشه کفش ساقدار پای بچه باشد، تعادل موقع راهرفتن را یاد نمیگیرد.
شاید بتوان گفت همانطور که بچه تا زمین نخورد، راهرفتن یاد نمیگیرد، تا کفش ساده هم نپوشد، برقرارکردن تعادل هنگام راهرفتن را نخواهد آموخت! از طرف دیگر، وقتی پای بچه پیچ میخورد که یک نیروی اضافه به آن وارد شود و نتواند تعادلش را حفظ کند.
حالا اگر کفش ساقدار برای فرزندمان تهیه كنیم، این نیروی اضافی به زانوی او وارد میشود و ممکن است در درازمدت مشکلات بسیار بزرگتری برای زانوهای او پیش بیاید. اگر کفش ساده پای بچه باشد، شاید بتواند به هر ترتیب تعادلش را حفظ کند و آسیبی به مچ یا زانویش هم نرسد.
4- كفش جا باز نمیكند؟
حتما برایتان پیش آمده که هنگام خرید کفش، به فروشنده بگویید کفش برایتان کمی تنگ است و فروشنده ادعا کند این کفش بعد از مدتی جا باز میكند. فراموش نكنید توجیهی برای باز شدن کفش وجود ندارد و کفش باید از همان روز اول در پای شما راحت باشد. چون بعد از مدتی پا و كفش شما به تعادل میرسند، پا هم میتواند تغییر شكل دهد و فرم كفش را به خود بگیرد. كفش مناسب كفشی است كه دقیقا اندازه پا باشد و بعد از مدتی تغییر نكند.
5- پابرهنه ها زودتر راه می افتند؟
تحقیقات نشان دادهاند که هرچه بچهها بیشتر پابرهنه بمانند، زودتر راه میافتند! حتی خیلی از متخصصان میگویند بچههایی هم كه راه میروند، باید فقط بیرون از منزل و آن هم برای محافظت از پایشان کفش بپوشند. شاید برایتان جالب باشد بدانید پژوهشگران به تازگی قبیلهای را در هند مورد بررسی قرار دادهاند که در آن افراد تا سن 17 یا حتی 20 سالگی هم کفش نمیپوشند و ثابت شده است مشکلات مربوط به پا مانند صافی کف پا یا انحراف انگشت شست پا در آنها بسیار کمتر از آمریکایی یا اروپاییهاست که از سنین خیلی كم کفش به پا میكنند. بنا بر نتایج این تحقیق، متخصصان اعلام کردند پا به خودی خود، خیلی خوب و بدون دردسر رشد میکند و مشکلی برایش پیش نمیآید و بیشتر مشکلات مربوط به پا در کودکان به دلیل نوع کفش آنهاست.
6- آیا پوشیدن صندل توصیه میشود؟
بهنظر نمیرسد که پوشیدن چنین کفشهایی ضرر داشته باشد، اما توجه به 2 نکته مهم است؛ اول اینکه گاهی کفش صندل بدون جوراب باعث ایجاد خراشیدگی پا در اثر برخورد با زمین و سنگریزهها میشود و دوم اینکه امکان لیزخوردن پا در صورت پوشیدن صندل با جوراب، بیشتر از وقتی است که کفشهای پوشیده را با جوراب به پا کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#70
Posted: 29 Nov 2014 13:56
چگونه یک چراغ مطالعه مناسب برای فرزندم بخرم؟
پیش از خرید چراغ مطالعه، حتما ارتفاع و سایز کلاهک چراغ را اندازهگیری کنید تا لامپ چراغ از زیر آن مشخص نباشد.
1 - پیش از خرید چراغ مطالعه، ارتفاع و پهنای میز تحریر را اندازهگیری کنید. سپس با توجه به پهنای میز ارتفاع پایه چراغ انتخاب کنید. برای مثال، چراغهای پایه کوتاه برای میزی که وسعت کمی دارد، مناسباند. هر چه ارتفاع پایه چراغ بلندتر باشد، محیط بیشتری را روشن میکند.
2 - در نظر داشته باشید که هنگام نشستن روی صندلی، نور چراغ باید تا روی شانهها باشد، یعنی قسمت انتهایی حباب و پارچه چراغ باید در امتداد خط گونه باشد تا نور پراکنده شده از آن چشم را اذیت نکند. به این ترتیب، هنگام مطالعه نور به طور کامل بر کتاب پخش میشود.
3 - توصیه میشود برای مطالعه از لامپهای 150 واتی استفاده کنید.
4 - پیش از خرید چراغ مطالعه، حتما ارتفاع و سایز کلاهک چراغ را اندازهگیری کنید تا لامپ چراغ از زیر آن مشخص نباشد. زمانی که لامپ از زیر کلاهک پارچهای چراغ نمایان شود نور به خوبی به اطراف نمیتابد و سایه خودلامپ هم مشخص میشود. یکی از اصول نورپردازی، خلق کمترین سایهها هنگام مطالعه است چرا که ایجاد سایهها موجب خستگی چشم میشوند.
5 - چراغهای مطالعه باید حدود 17 سانتیمتر از منبع محیط کاری فاصله داشته باشند تا روشنایی این چراغها مفید واقع شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟