ارسالها: 24568
#39
Posted: 6 Dec 2013 20:23
بنت قونسول ( گل کریسمس)
مشخصات: اسم علمی بنت القنسول Euphorbia pulcherrima ، از خانواده Euphorbia میباشد.این گونه بومی مکزیک است و ارتفاع آن به یک متر وگسترش آن به ۴۵ سانتی متر می رسد. برگهای آن بیضوی، سبز روشن با لبه صاف یا کمی دالبر دار دیده می شود. گلهای بنت القنسول به وسیله تعداد زیادی براکت بیضوی احاطه شده اند. گلها وبراکته ها در اواخر پاییز ظاهر می شودند. براکته ها معمولا قرمز رنگ بوده ولی به رنگ های سفید و صورتی نیز وجود دارند.این درختچه خزان پذیر تا 40 سانتیمتر گسترده میشود و دارای برگهای سرنیزهای شكل بوده و در زمستان براكتههای قرمز رنگ آن ظاهر میشوند . این گیاه روز کوتاه بوده به همین دلیل در پائیز گل می دهد و تمام زمستان دارای گل می باشد . برگها در شرایط نا مناسب دچار ریزش می شود . ارقامی که در حال حاضر موجود است در رنگ های مختلف از سفید ،قرمز ،زرد ،صورتی و مرجانی میباشد
در زمانهای بسیار کهن در مکزیک، دختری به نام پپیتا که زندگی فقیرانهای داشت، در شب کریسمس، بسیار اندوهگین، به همراه پسر عمویش، در راه رفتن به کلیسا بود. او که مایل بود در این شب، هدیهای قشنگ و با ارزش را به همراه خود به کلیسا و به محضر مسیح ببرد، در طول مسیر به این فکر کرد که مهم نیست هدیهاش چه باشد، اگر هدیهاش سرشار از عشق باشد، ناچیز بودن آن جلوهای نخواهد کرد. با این اندیشه گلهای هرز روییده شده در جاده را کند و با عشق فراوان به داخل ساختمان کلیسا وارد شد و آن گلها را در جامی درست زیر پای تندبس مسیح گذاشت که ناگهان معجزهای روی داد و تمامی این گلها با انرژی عشق این دختر کوچک، به گلی سرخ رنگ، مشهور به بنت قونسول، مبدل میشوند.
نگهداری :
بنت قنسول گیاهی ارزان و آسان برای مراقبت میباشد.
بنت القنسول به نور متوسط تا زیاد گرمای معمولی، خاک همیشه خیس، رطوبت هوای ۵۰ تا ۷۰ درصد و خاک
قلیایی احتیاج دارد.
کود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان ۳ گرم در لیتر هر هفته یکبار از خرداد تا آبان ماه مورد استفاده قرار داد
مخلوطی از خاک برگ و خاک جنگلی برای رشد و نمو این گیاه مناسب است.
در زمستان در جای گرم دور از وزش بادو بخاریها و اجاقهای گازی قرار گیرد.
توجه :
این گیاه اگر گلهای آن در اسفند ماه برداشت شوند شاخه های گل دهنده بلند می شوند و از لحاظ گل بریده
دارای ارزش می باشد .
تکثیر :
از این گیاه می توانید در اسفند ماه ، بهار و حتی تابستان قلمه تهیه کنید که رشد زیادی خواهد داشت و برای
گل بریده مناسب می باشد . اگر می خواهید گیاه گلدانی داشته باشید بهتر است قلمه خود را در شهریور ماه
بگیرید . گیاه نبت القنسول را میتوان از اواسط بهار تا اوایل تابستان، زمانیکه براکته های صورتی، قرمز و یا کرم
رنگ تولید می کند، تکثیر کرد. در این زمان گیاه شروع به تولید ساقه های جدید میکند و شما می توانید با یک
چاقوی تیز قلمه های انتهایی ساقه را جدا کنید. سپس آنها را در پودر هومون ریشه زایی فرو ببرید و هر کدام را در
گلدانی با قطر دهانه ۶ سانتیمتر بکارید. برای ریشه دار شدن قلمه ها بین 5 تا 7 هفته زمان لازم است .
روزهای ابری و افزایش طول شب باعث تسریع در گلدهی بنت قنسول می گردد
نکته :
* هر چه قلمه ضخیم تر باشد ، گل درشت تری تولید خواهد کرد .
* افزایش دما در روزهای پاییز گلدهی را به تاخیر می اندازد .
* این گیاه اگرچه سمی نیست، اماکسانی که به لاتکس حساس هستند ممکن است نسبت به آن واکنش های آلرژیک
نشان دهند .
بیماری های بنت قنسول :
ریزش برگها :
عامل آن می تواند کمبود ازت باشد . البته ضعف ریشه ها ، آبیاری زیاد ، بیماری های ریشه و زیادی کودهای
شیمیایی هم می تواند باعث زردی و ریزش برگها شود .
ریزش برگهای پایینی :
کمبود آب ( بهتر است بنت قنسول را آبیاری بارانی نکنید )
سوختگی کنار برگ :
عامل آن کمبود کلسیم می باشد . نباید از کودهای دارای بنیان آمونیوم استفاده کرد .
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#40
Posted: 6 Dec 2013 20:30
گل اطلسی
گل اطلسی Petunia x hybrida از خانواده Solanaceae دارای رقمهای یکساله و دائمی بوده و ومنشاء آنها قاره آمریکا است.
اطلسی پرپر حاصل دورگ گیری و اصلاح نژادی روی اطلسیهای کم پر بوده و گیاه بسیار جالبی است، چرا که رقمهای پرپر را میتوان با قلمهگیری نیز افزایش داد.
گلدهی:
اطلسی از بهار تا پاییز گلدهی میکند. از زمان کاشت بذر تا گلدهی معمولا حدود ۳ ماه طول میکشد.
نیازها:
به خاک حاصلخیز به نسبت سنگین و محل آفتابی نیازمند است. از نظر دمایی دامنه زیادی را تحمل میکند. (کمینه دمای حداقل ۴ درجه مثبت ذکر میشود) بذرها برای جوانه زنی به نور نیاز دارند. حذف گلهای پژمرده باعث گلدهی بیشتر و طولانی شدن دوره گلدهی میشود.
قطع جوانه انتهایی موجب رشد شاخههای جانبی و پرشاخه شدن گیاه میشود. دما در گیاه اطلسی با گلدهی ارتباط داشته و در دماهای بالای ۲۰ درجه گلدهی بهتر از دماهای زیر ۲۰ درجه انجام میشود.
آبیاری در رشد اطلسی نقش مهمی دارد. آبیاری بیشتر رشد بیشتر.
تکثیر اطلسی:
همانطور که در بالا ذکر شد اطلسیهای معمولی با بذر تکثیر میشوند ولی اطلسیهای پرپر بوسیله قلمه یا دورگ گیری با رقمهای معمولی تکثیر میشوند.
چرا که در رقمهای پرپر اندامهای جنسی گیاه به گلبرگ تبدیل شدهاند و این گیاه توانایی تولید بذر را از دست میدهد. اصلاحگران برای بذرگیری از اطلسیهای پرپر، گردهها را از اطلسی پرپر برداشته و روی پایه اطلسی معمولی گرده افشانی میکنند.
در ارقام ابلق نیز از قلمه گیری استفاده میکنند. قلمه گیری از رقمهای پرپر در اواخر تابستان انجام میشود (در ماسه مخلوط با خاکبرگ) و در طی پاییز و زمستان در گلخانه نگهداری کرده و بهار آینده بعد از رفع شدن خطر یخبندان در باغچه میکارند.
کاشت:
چون بوته اطلسی معمولا حجم پیدا میکند، بوتهها را با فاصله حدود ۳۰ سانتیمتر از همدیگر میکارند.
بذرها را در محل پرنور باید کشت بفرمایید (روزانه حداقل ۶ ساعت نور دریافت کنند)، بوتهها ۲۰-۳۰ سالنتیمتر ارتفاع و ۲۰-۳۰ سانتیمتر پهنا پیدا میکنند. به دلیل حساسیت اطلسی به بیماریهای قارچی بوتهمیری بهتر است شبها پای گیاه آب نیایستد و آبیاری صبحها انجام شود. برای رسیدن به بهترین نتیجه کودیاری با کودهای کامل ماهانه یا دو هفته یکبار توصیه میشود. برای جوانسازی بوتهها سربرداری گاه به گاه توصیه میشود.
حداقل زمان لازم برای انتقال نشاءها به محل اصلی از لحظه کاشت بذر معمولا ۶ هفته است. بذرها را در بسترهای دارای تهویه (متخلخل، و دارای بافت نرم و نفوذپذیر) پاکیزه، عاری از قارچها و آلودگیهای دیگر، به صورتی که همیشه مرطوب باشد کاشت بفرمایید. روی بذرها را نمیپوشانید (چون اغلب بذرها برای جوانه زنی به نور نیاز دارند). بوسیه سیستم مهپاش (میست) یا آبیاری از پایین گلدان آبیاری بفرمایید ولی آب اضافی از بستر باید خارج شود و گلدان غرق آب نباشد. میتوان روی گلدان را با پوشش شیشهای یا نایلونی پوشاند تا رطوبت حفظ شود. گلدان باید در محلی دور از نور مستقیم ولی با روشنایی کافی قرار داده شود. دمای بستر ۲۰ تا ۲۵ درجه برای جوانه زنی ایدهآل است. در شرایط خوب جوانهها در کمتراز یک هفته ظاهر میشوند.
وقتی جوانهها ظاهر شدند پوشش نایلونی را بردارید، در طول جوانهزنی تنشهای محیطی به گیاهچه صدمه زیادی میزند و نباید اجازه بدهید محیط گرم و سرد شود یا بی آب بماند. پس از جوانهزنی گیاه را به محل پرنورتری منتقل نمایید. وقتی گیاه چهار برگه و بیشتر شد میتوانید از کودهای کامل بالانس شده مانند ۱۸+۱۸+۱۸ استفاده فرمایید.
آفات و بیماریها:
مهمترین مشکل در اطلسیها حساسیت به علف هرز سس (علف سرطان؛ علف هرز زرد رنگی که به شاخههای گیاهان پیچیده و از شیره گیاهی به صورت انگلی استفاده میکند). مشکلاتی با حشرات برگخوار، بیماریهای ویروسی مانند موزاییک توتون و موزاییک خیار، و بیماریهای قارچی در اثر رایزوکتونیا و اسکلروتینیا باعث ایجاد شانکر در پایین ساقه و نیز زرد شدن برگها میشود. ضدعفونی بستر میتواند جلوی بیماری بوته میری را بگیرد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند