ارسالها: 3620
#61
Posted: 19 Jun 2011 14:52
عوامل ارثي و هورموني در بروز جوشهاي زيرپوستي نقش دارند
در ايجاد جوشهاي زيرپوستي فاكتورهاي مختلفي نظير ارث، علل هورموني كه در سنين بلوغ و زمانهايي كه برخي اختلالات هورموني بروز ميكند و برخي باكتريهاي طبيعي كه روي پوست وجود دارند، نقش دارند.
دكتر توكل متخصص بيماريهاي پوست و مو و استاديار دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در گفتو گو با خبرنگار سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در مورد جوشهاي زيرپوستي (كمودن) بيان كرد: اين جوشها داراي دو نو
سرسياه (كمودن باز) و سرسفيد (كمودن بسته) تقسيم ميشوند .
وي افزود: كمودنهاي سر سياه اصولا حالت غيرالتهابي و آكنهاي دارند.
دكتر توكل در خصوص ريشهيابي و پاتولوژيك جوشهاي زيرپوستي گفت: از نظر ريشهيابي و پاتولوژيك افزايش كراتينه شدن در مجراي فوليكول مو يعني زياد شدن كراتين يا بافت مرده در مجراي فوليكول مو باعث بسته شدن دهانهي فوليكول ميشود و ميتواند آغازگر يك حالت التهابي باشد كه اگر بيمار نتواند آن را درمان كند، تبديل به آكنه ميشود و اين كمودنها پيش ضايعات چربي هستند .
اين متخصص در مورد روشهاي درماني اين جوشها خاطرنشان كرد: درمان موضعي شامل كرمها يا مايعاتي است كه بر روي پوست ميمالند و آنها باعث باز شدن دهانهي فوليكولها و جلوگيري از كراتينه شدن ميگردد، در واقع هنگامي كه درمان صورت بگيرد، از بروز آكنههاي شديد و چركي جلوگيري ميشود .
دكتر توكل در خاتمه خاطرنشان كرد: در صورت شدت ضايعات و يا پاسخ ندادن به دارو از وسايل ديگري كه كاربرد تخصصي دارد، استفاده ميشود
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#62
Posted: 19 Jun 2011 14:52
كمبود ويتامين C پوست را مستعد جوش و آكنه ميكند
« همزمان با رشد طفل، والدين بايد كودك را به خوردن ميوه، آب ميوه تازه و خانگي عادت دهند در غير اين صورت در سنين سه تا پنج سالگي كه كودك حق انتخاب نسبي را در تغذيه خود بدست ميآورد بيشتر از مواد غذايي فاقد ارزش يا آماده در بازار ( كه قطعا از نظر ويتامين C فقير هستند ) استفاده ميكند. »
دكتر انصاري، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران - منطقه خوزستان - اظهاركرد: « در سالهاي پيش از مدرسه و سنين دبستاني، بايد در ميان وعدههاي پيش از ظهر كودك، ميوه گنجانده شود. در دوران بعدي زندگي يعني نوجواني و جواني، نيز بايد مصرف مقداري سبزي و ميوه در رژيم غذايي رعايت شود.»
وي افزود: « پس از دوران دبيرستان كه جوان به دلايلي از منزل خارج ميشود ( سربازي، دانشجويي، كارمندي و ..)
به دليل اين كه اينگونه افراد با تغذيه گروهي يا جمعي تغذيه ميشوند و معمولا در اينگونه تغذيهها از سبزيهاي تازه و خام (سبزي خوردن و سالاد) استفاده نميشود، بايد افراد به طور مستقل در زماني كه غذا را در غير رستوران مصرف ميكند از ميوهها و سبزيهاي سالادي و سبزي خوردن استفاده كنند.»
انصاري خاطرنشان كرد: « طبق بررسيهاي انجام شده افراد 50 تا 75 درصد ميزان RDA ( ميزان انرژي دريافتي توصيه شده روزانه ) ويتامين C را مصرف ميكنند.»
اين متخصص تغذيه متذكر شد: « افرادي كه 2 وعده غذا را در رستورانهاي جمعي مصرف ميكنند و نيز كاركنان شيفتي، سالمندان ( به ويژه سالمنداني كه تنها زندگي ميكنند يا در خانه سالمندان به سر ميبرند) و بيماراني كه مدت طولاني بستري هستند از جمله افرادي هستند كه در معرض كمبود ويتامين C هستند و بايد اطرفيان اين گونه افراد آموزشهاي لازم را در رابطه با تغذيه ببينند.»
انصاري يادآور شد: « در افراد سالمند به علت عجز و ناتواني در جويدن و خريد مواد غذايي به طور روزانه و همچنين عجز در تهيه غذاي روزانه، بيشتر از كنسروها و غذاهاي آماده يا غذاهاي تهيه شده روزهاي قبل استفاده ميكنند به همين دليل از جمله افرادي هستند كه در معرض كمبود ويتامين C هستند .
وي با تاكيد بر اين كه مصرف يك ليوان آب ميوه يا آب سبزي تازه مانند آب گوجه، خيار و كاهو توصيه ميشود خاطرنشان كرد: « در صورت كمبود ويتامين C پوست ترنم و شادابي خود را از دست داده و مستعد ابتلا به جوش و آكنه ميشود و مكمل هاي ويتامين C در موارد خاص تا اندازهاي ميتوانند جانشين ويتامين C شوند اما هرگز در شرايط عادي و زماني كه افراد ميتوانند به سادگي به ميوهها و سبزيهاي دسترسي پيدا كند، توصيه نميشوند.»
انصاري با اشاره به اين كه مصرف يك عدد پرتقال يا ليمو ترش كه به اندازه هفت سانتيمتر باشد، ويتامين C مورد نياز يك فرد معمولي را در شرايط متعارف تامين ميكند، تصريح كرد:« چنانچه اينگونه ميوهها در دسترس نباشند 200 گرم از ساير ميوهها ( نظير 2 عدد سيب يا يك عدد سيب و يك هلو يا چند عدد زردآلو ) ميتوانند ويتامين C مورد نياز بدن را تامين ميكند.»
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#63
Posted: 19 Jun 2011 14:54
مصرف كدو و كرفس در درمان جوش صورت موثر است
يك مشاورتغذيه و رژيم درماني گفت: مصرف كدو و كرفس درپيشگيري ودرمان جوش صورت موثر است.
دكتر "رضا آمرينيا" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مركز استان تهران افزود: مصرف ميوهوسبزيهاي تازه، حبوبات، برنج كامل سبوسدار، لوبيا، گردو، تخممرغ، گوشت ماكيان، صدفهاي خوراكي، هويج، خيار، كاهو و اسفناج نيز در درمان جوش و پيشگيري از بروز آن نقش موثري دارد.
"جوش دراثراختلال در غدد چربي پوست درنواحي صورت، بازوان، سينه، شانه و پشت كمر ديده ميشود."
وي اظهار داشت: از علل مهم بروز جوش بر روي پوست تغييرات هورمونهاي جنسي درسنين بلوغ است كهسبب افزايش ترشح مادهاي بهنام "سبوم" (نقش مهمي در نرمي و لطافت پوست دارد) ميشود.
وي افزود: اين تغييرات هورموني همراه با ساير عوامل همچون حساسيتهاي غذايي، مصرف داروهاي ضد بارداري، يد موجود در نمكهاي يددار، شير، غذاهاي آماده، ماهي و جلبرگهاي خوراكي سبب بروز جوش بر روي پوست ميشود.
آمرينيا گفت: تحقيقات نشان داده كاهش ميزان عنصر روي در بدن نيز سبب افزايش بروز جوش بر روي پوست ميشود.
وي به راههاي پيشگيري از بروز جوش بر روي پوست اشاره كرد و افزود:
تميز نگهداشتن پوست و پرهيز از مصرف داروها يا كرمهاي روغني در پيشگيري از بروز جوش روي پوست موثر است.
وي درخصوص درمان جوش گفت: بخور دادن پوست، جلوگيري از تركاندن جوش، كاهش مصرف كربوهيدراتها، كاهش استرس، شستشوي مكرر پوست، مصرف ويتامينهاي گروه Aهمراهبا داروهاي آنتيبيوتيك، ويتامين ،B6كپسول روي و ژلهايي از نوع "نياسيناميد" در درمان جوش موثر است.
وي يادآور شد: مصرف داروهاي آنتيبيوتيك نبايد طولاني مدت شود چرا كه سبب كمبود ويتامينهاي گروه Bدر بدن ميشود
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#64
Posted: 19 Jun 2011 15:00
مصرف زیاد ید موجب بروز جوش صورت می شود
مصرف بیش از اندازه ید باعث ایجاد آکنه و جوش های پوستی می شود. به گزارش مهر ، محققان دانشگاه نیویورک دریافته اند افراد در سنین نوجوانی به دلیل وضعیت خاص هورمونی بدن بیشتر مستعد بروز اینگونه جوش ها هستند و چنانچه در غذاهای مصرفی از ید زیاد استفاده شده باشد ، این عارضه تشدید می شود.از طرفی به دلیل لزوم مصرف شیر و محصولات لبنی در سنین رشد نمی توان مصرف آنها را محدود نمود ، پس باید از عدم وجود ید زیاد در آن اطمینان خاطر حاصل کرد. تا مدتی قبل تصور می شد مصرف زیاد شیر و محصولات لبنی موجب بروز چنین جوش ها و عوارض پوستی می شود اما محققان دانشگاه نیویورک دریافتند که در بسیاری از دامداری ها علاوه بر ضد عفونی ظروف دوشیدن شیر باید به منظور جلوگیری از بروز عفونت در دامها نیز به آنها ید داده می شود که عامل اصلی در ایجاد جوش ها در واقع ید است نه صرفا مصرف زیاد شیر و لبنیات. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که تولید شیر در کشورهایی نظیر امریکا ، انگلستان ، دانمارک ، نروژ و ایتالیا از دهه 60 با استفاده از مقادیر قابل ملاحظه ید همراه بوده است.
البته آزمایشات نشان می دهند که جوش ها و آکنه های پوستی ناشی از مصرف ید زیاد بسیار سریعتر از جوش های ناشی از اختلالات هورمونی به روشهای درمانی پاسخ می دهند اما به منظور قطعیت بیشتر در مورد ارتباط مقدار دقیق ید و بروز عوارض پوستی نیاز به آزمایشات بیشتر در آینده است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#65
Posted: 19 Jun 2011 15:01
درمان جوش صورت
یبوست، كم خونی، تغذیه نادرست و استرس از عواملی است كه موجب ایجاد جوش می شود افرادی كه پوست شان زیاد جوش می زند باید از مصرف كردن موادقندی و چرب خودداری كنند و به جای خوردن شیرینی، شكلات و غذاهای سرخ شده و پرادویه در رژیم غذایی روزانه خود از آب، سبزی و میوه های تازه استفاده كنند.
ویتامین های C, E, B, A در درمان كردن جوش تأثیر فوق العاده ای دارد این ویتامین ها را در سبزی ها، میوه ها، سبوس غلات و جگر می توانید پیدا كنید در حالیكه رژیم غذایی مناسبی گرفته اید. نكات زیرا را نیز فراموش نكنید:
* جوش صورت را با نوك ناخن تان تحریك نكرده و آن را جدا نكنید. قشری كه روی جوش را پوشانده محافظ پوست است و نمی گذارد آلودگی ها وارد پوست شود. این قشر اگر از بین برود جوش عفونی می شود و حتی پس از بهبود جوش جای آن در صورت می ماند.
با صابون های ضدعفونی كننده پوست تان را تمیز كنید و روی جوشها را پاك كنید تا ازگسترش آن جلوگیری شود.
* برای اینكه پوستان جوش نزد باید چربی ها را از سطح پوست پاك كنید. هر روز صبح و آخر شب پوست صورتتان را شسته و پاك كنید بهتر است برای اینكه همه پوستتان را تمیز كنید و هم دانه های سرسیاه را از بین ببرید، از صابونهای ضدعفونی كننده استفاده كنید.
* اگر می خواهید پوست صورتتان صاف و درخشان باشد باید به كمك پوست سر و موهایتان بروید زیرا ارتباط مستقیم و تنگاتنگی میان این دو وجود دارد. اگر موهایتان شوره می زند و یا بیش از اندازه چرب است از سركه سیب یا آب لیموترش استفاده كنید.
* هر وقت می خواهیدبه پاك سازی پوست و سرتان بپردازید به یاد داشته باشید كه باید اول از همه دستتان عاری از هرگونه میكروب و آلودگی باشد.
* وجود نقاط عفونی در بدن موجب بروز جوش می شود به این علت به سلامت دندانها توجه كنید.
* داشتن آرامش عصبی باعث می شود كه پوست تان صاف باشد. تا می توانید ورزش كنید.
* از خوردن آجیل، سس، ادویه، غذاهای سرخ شده، شكلات، كاكائو، بستنی، شیرینی،نوشابه های گازدار، پنیرهای چرب، قهوه و چای داغ پرهیز كنید زیرا این مواد باعث افزایش جوش در صورت خواهدشد.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#66
Posted: 19 Jun 2011 15:02
جوش چیست؟
جوش یک بیماری است که غدد چربی پوست را درگیر می نماید. منافذ کوچک روی پوست شما در زیر پوست با غدد چربی در ارتباط می باشد. این غدد یک ماده روغنی به نام سبوم تولید می نمایند. منافذ از طریق کانال هایی به نام فولیکل با غدد در ارتباط هستند.
داخل فولیک ها این ماده روغنی سلولهای مرده پوست راه به سطح پوست انتقال میدهند یک موی نازک معمولاً از طریق فولیکول در سطح خارجی پوست رشد مینماید.
هنگامی که فولیکول یک غده پوستی مسدود میگردد یک جوش رشد می نماید. اغلب جوش بر روی صورت، گردن، کمر، سینه و شانه ها دیده میشوند . جوش یک مشکل جدی تهدید کننده حیات نیست اما میتواند منجر به ایجاد اسکار گردد .
● چگونه جوش ایجاد میگردد ؟
گاهی اوقات ، مو ، سبوم و سلولهای پوستی در یک پلاک قرار میگیرند. باکتریهای موجود در پلاک منجر به تورم میگردند و سپس هنگامی که پلاک تجزیه میشود یک جوش رشد می نماید .
● انواع مختلفی جوشها وجود دارند که مهمترین آنها عبارتند از :
▪ سر سفید : این جوشها زیر سطح پوست باقی می مانند .
▪ سر سیاه : این جوشها در سطح پوست ظاهر میشوند و سیاه رنگ میباشند . این رنگ سیاه باعث کثیف بودن نیست .
▪ پاپولها : برآمدگیهای صورتی رنگی هستند که میتوانند دردناک باشند .
▪ پوسچولها : این جوشها در قاعده قرمز رنگ و در نوک حاوی چرک میباشند .
▪ ندولها : این جوشها بزرگ ، دردناک و جامد بوده و در عمق پوست قرار دارند .
▪ کیستها : این جوشها عمقی ، دردناک ، حاوی چرک هستند و میتواند باعث ایجاد اسکار گردند .
● چه کسی به جوش مبتلا می شود ؟
جوش یک بیماری پوستی بسیار شایع میباشد .
نزدیک به ۱۷ میلیون نفر در ایالت متحده مبتلا هستند افراد با هر نژاد و سنی به این بیماری مبتلا میشوند. اما این بیماری در جوانان و نوجوانان شایع تر است. نزدیک به ۸۵% از افراد در سن بین ۱۲ تا ۲۳ سال به این بیماری مبتلا میشوند.در اکثر افراد آکنه در ۳۰ سالگی بهبود می یابد. اما در برخی افراد در ۴۰ تا ۵۰ سالگی به این بیماری مبتلا میشوند.
● علل جوش چیست ؟ ▪ علل جوش شناخته نیست . پزشکان فاکتورهای ویژه ای را علل احتمالی جوش میدانند :
▪ هورمونها در دوران نوجوانی افزایش می یابند.
▪ هورمون طی حاملگی تغییر می نمایند.
▪ شروع و قطع مصرف داروهای ضدبارداری .
▪ وراثت ( اگر والدین شما جوش داشته باشند شما نیز احتمالاً مبتلا خواهید شد ) .
▪ برخی از انواع داروها
▪ مواد آرایشی روغنی
● جوش چگونه درمان میشود ؟
جوش توسط پزشکی که با مشکلات پوستی در ارتباط است درمان میشود (درماتولوژیست ) اهداف درمانی عبارتند از :
▪ بهبود جوشها
▪ ممانعت از تشکیل جوشهای جدید
▪ جلوگیری از ایجاد اسکار
▪ کمک به کاهش شرم ناشی از داشتن جوش
درمان سریع اولیه ، بهترین راه جلوگیری از تشکیل اسکار میباشد . پزشک شما ممکن است داروهای دردسترس یا داروهای خاصی را تجویز نماید . برخی از درمانها درست بر روی پوست قرار میگیرند . دیگر درمانها قرصهایی هستند که باید بصورت خوراکی مصرف شوند . گاهی اوقات پزشک به شما توصیه مینماید بیش از یک روش درمانی استفاده نمائید.
● چگونه افراد مبتلا به جوش از پوست خود محافظت مینمایند ؟
● در این جا به چند روش محافظت از پوست اشاره شده است.
▪ پوست خود را با ملایمت تمییز نمائید به هنگام صبح، و بعد از کار سنگین از یک ماده تمییز کننده خفیف استفاده نمائید. سائیدن پوست روند جوش را متوقف نمی کند.
این عمل منجر به بدترشدن این بیماری می شود.
▪ عدم دستکاری پوست: فشار دادن ، نیشگون گرفتن یا کندن جوش ها باعث ایجاد اسکار و نقطه های سیاه روی پوست می گردد.
▪ اصلاح ملایم : اگر شما اصلاح می نمائید، شما می توانید از ریش تراش های الکتریکی و مطمئن استفاده نمائید. در این صورت از تیغه های تیز استفاده کنید. هم چنین ریش خود را قبل از مالیدن خمیر اصلاح با آب و صابون نرم نمائید.
به آرامی و فقط در مواقعی که مجبور هستید صورت خود را اصلاح نمائید.
▪ عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید: بسیاری از داروهای ضدجوش می توانند فرد را مستعد آفتاب سوختگی نمایند. قرار گرفتن در معرض خورشید باعث ایجاد چین و چروک پوستی و افزایش خطر سرطان پوست می گردد.
▪ لوازم آرایشی را با دقت انتخاب نمائید : همه لوازم آرایشی باید بدون چربی ( روغن ) باشند. به دنبال کلمه « Non Comedogenic » بر روی جعبه لوازم آرایش باشید. این بدین معنی است که لوازم آرایشی نباید منافذ پوستی شما را مسدود نماید. اما برخی افراد حتی با مصرف این لوازم آرایشی نیز به جوش مبتلا می شوند.
● چه عواملی جوش را بدتر می نماید؟
▪ تغییر سطح هورمونی در دختران نوجوان و زنان بالغ ۷-۲ روز قبل از شروع قاعدگی
▪ تکیه دادن طولانی به پوست
▪ فشار ناشی از کلاه موتورسیکلت، یقه تنگ
▪ آلودگی و رطوبت بالا
▪ فشار دادن و کندن جوش ها
▪ مالش شدید پوست
● عقاید غیر علمی در مورد علل جوش:
عقاید غیر علمی فراوانی در مورد علل جوش وجود دارد. پوست کثیف و استرس علل جوش نیستند. هم چنین ، شکلات و غذاهای چرب نمی توانند علت جوش در بسیاری از افراد باشند.
● چه تحقیقاتی بر روی جوش صورت گرفته است؟
▪ دانشمندان به دنبال روش های جدید درمان جوش هستند.
▪ کار روی داروهای جدید درمان جوش
▪ جستجوی روش هایی جهت جلوگیری از تشکیل پلاک
▪جستجوی روش هایی جهت متوقف کردن اثر هورمون تستوسترون بر ایجاد جوش.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
ارسالها: 3620
#67
Posted: 19 Jun 2011 15:03
جوش های صورت ؛ سرآغاز فصل تلخ افسردگی
آکنه یک پدیده فیزیولوژیک است که مختص دوران نوجوانی و جوانی است و به شکل های مختلف همچون ندول، پاپول، مادول و ... تظاهر می کند و تا زمانی که ترشح هورمون های جنسی به طور نامنظم ادامه دارد فرد کماکان با مشکل آکنه روبرو است، این پدیده روز به روز در اثر آلودگی هوا افزایش می یابد و عامل اصلی آن نوعی میکروب عفونت زا است که در هوای آلوده بسیار زیاد است و با نشستن روی پوست صورت تولید زخمی چرکی می کند که در واقع همان آکنه یا جوش صورت است و به راحتی تحت درمان قرار می گیرد.
دکتر «مونا بهاد» متخصص پوست، مو و زیبایی در این زمینه معتقد است: ترشح هورمون های جنسی متعاقب پدیده بلوغ، باعث افزایش میزان چربی غدد پوستی شده و میکروب های ساکن این منطقه را مبدل به عوامل بیماریزایی می کند که با فعالیت بیش از حد روی پوست چرب باعث ایجاد آکنه می شوند.
زمینه ژنتیکی فرد در شدت بروز آکنه بسیار مهم است به این معنا فردی که پدر، مادر یا اقوام نزدیک وی در نوجوانی مرتباً دچار مشکل آکنه می شدند، به احتمال زیاد خود حین نوجوانی آکنه را تجربه خواهند کرد.
وی معتقد است: در برخی از افراد بروز آکنه تنها به دوران نوجوانی محدود نمی شود و تا زمانی که ترشح هورمون های جنسی قطع شود (مثل یائسگی در زنان) همچنان ادامه دارد و این مسأله تنها به نوع وضعیت فیزیکی فرد برمی گردد.
وی می گوید: تشدید آکنه بعد از توقف دوره درمان یک امر کاملاً طبیعی بوده و تا زمانی که فرد از دارو استفاده می کند، هورمون های جنسی وی به طور مرتب ترشح کرده و یا میکروب های مولد آکنه دائماً سرکوب می شوند؛ اما به محض اینکه دارو قطع شود، روند فیزیولوژیک ترشح نامرتب هورمون ادامه پیدا می کند و زمانی که بدن فرد با این بحران روبرو است نوجوان یا جوان با مسأله آکنه مواجه خواهدبود.
«دکتر حسن صیرفی» متخصص بیماری های پوست و مو نیز معتقد است: در بروز آکنه عوامل متعددی مانند شروع دوره بلوغ و افزایش هورمون های مردساز، افزایش چربی پوست و یا فعالیت یک میکروب بی خطر به نام p.acnes در فولیکول مو باعث شروع بیماری آکنه و یا جوشهای غرور جوانی می شوند.
وی می گوید: درمان اصلی در آکنه های معمولی استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی یا خوراکی و ترکیبات مختلف موضعی هستند. این در حالی است که در صورت عدم تأثیر این داروها می توان درمانهای هورمونی را جایگزین آنها کرد. درمانهای هورمونی جهت از بین بردن آکنه شامل ترکیبات استروژن، پروژسترون، اسپیرولاکتون و کورتون است که این ترکیبات هورمونی یا از طریق مهار رهاسازی هورمونهای گوناد و تروپین از غدد داخلی و یا از طریق محیطی مانع از فعالیت غدد چربی پوست می شوند. وی در رابطه با ترکیبات کورتون واسپیرولاکتون می گوید: کورتونها باعث کاهش ترشح هورمونهای مردانه از غدد فوق کلیه می شود و قرص اسپیرولاکتون هم که یک ترکیب ضدهورمون مردانه است، برای درمان آکنه در زنان بالاتر از ۳۰سال و به مدت شش ماه استفاده می شود. همچنین مصرف قرص های جلوگیری از بارداری نیز در برخی مواقع در درمان آکنه مؤثرند ولی باید دانست به علت وجود هورمون استروژن در این ترکیبات خطر ایجاد عوارض عروقی مانند انسداد عروق وریدی وجود دارد؛ بنابراین لازم است هنگام استفاده از این قرص ها برای جلوگیری از عوارض بیشتر، از قرص هایی با مقادیر کم استروژن و یا قرص های «تری فازیک» استفاده کرد.
وی معتقد است: به طور کلی اصول درمان قرص های جلوگیری در آکنه هنگامی است که این بیماری به تمام درمانهای متداول مقاوم باشد. همچنین در مواجهه با آکنه شدید نیز می توان در صورتی که استفاده از یک ترکیب اسیدی ویتامینA یا ایزوترتیتوئین جوابگو نباشد از ترکیبات هورمونی جهت درمان بهره برد.
دکتر «مریم فرخی نسب» متخصص پوست و مو نیز در ادامه می گوید:
کرمهای جوان کننده هم که حاوی آلفاهیدروکسی اسید هستند علاوه بر از بین بردن چین و چروکهای سطحی، در رفع جوشها و آکنه های پوستی نیز مؤثرند. استفاده از این کرمها، چربی پوست را متعادل کرده، پوست استحکام می یابد و همچنین، ترکیبات آلفاهیدروکسی اسید موجود در این کرمها با تسریع فرآیند ترمیمی لایه خارجی پوست، شفافیت را برای پوست به ارمغان می آورند. وی می گوید: افراد می توانند هر شب به مقدار کافی از این کرم ها برای تمام قسمتهای پوست صورت به جز دور چشم و لب استفاده کنند، البته در طول درمان و پس از آن استفاده از کرمهای ضدآفتاب و مرطوب کننده را فراموش نکنند.
در ادامه دکتر «ثریا قاسم پور» متخصص پوست،مو و زیبایی نیز می گوید: برای درمان آکنه (جوش صورت) و برای متعادل کردن چربی صورت باید ازخوردن چربیهای جامد که نقطه ذوب آنها بیش از ۳۷درجه است پرهیز کرد و به جای آنها از روغن های مایع و سیال که در هوای معمولی کمتر از ۳۷درجه هستند استفاده کرد؛ همچنین باید از خوردن قند و شکر، شیرین های تازه و خامه ای پرهیز کرد، همچنین توصیه می شود که آنها روی غذاهای پرچرب کمی دارچین بپاشند تا چربی آنها گرفته شده و عوارض ناشی از آن کاهش یابد. خوردن شکلات و خوراک مغزدار مانند گردو، فندوق، پسته، بادام و... برای نوجوانان و جوانان مضر است زیرا جوشهای صورت آنها را افزایش می دهد.
مصرف خیسانده برگ هلو و زردآلو نیز برای آن دسته از جوانانی که صورت آنها جوش می زند، مفید است. در صورتی که با این دستورات جوش صورت بهبود پیدا نکرد آنها باید از کاسنی و کاهو استفاده نمایند.
وی معتقد است: افرادی که در هوای آلوده زندگی می کنند باید مصرف روزانه یک لیوان شیر را در برنامه غذای خود بگنجانند زیرا یکی از عوامل آلودگی های هوا سرب است که در اثر ترافیک ایجاد می شود؛ بنابراین با مصرف شیر می توان جلوی عوارض ناشی از آن را گرفت.
همچنین جوانانی که به طور مکرر دچار آکنه می شوند باید از شستن صورت خود با صابونهای حاوی سود سوزآور (Naoh) خودداری کنند و صورت خود را با آب ماست ترش و سدر و یا آب گرم بشویند
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب