ارسالها: 12930
#1,521
Posted: 18 Jul 2015 10:16
کارشناسان تغذیه: مصرف قند را به نصف کاهش دهید
گروهی از پژوهشگران از دولت بریتانیا خواسته اند تا میزان توصیه شده مصرف قند در هر روز را به نصف برساند.
مختصصان تغذیه می گویند که حداکثر تا پنج درصد از کالری روزانه باید از قندهای افزوده شده به مواد غذایی تأمین شود و این میزان حدود هفت قاشق چایخوری است.
بیشتر مردم دست کم دو برابر این مقدار مواد قندی مصرف می کنند.
دولت بریتانیا اعلام کرده که درخواست این محققان را می پذیرد و از توصیه آنان در تهیه راهبرد ملی برای مقابله با چاقی مفرط کودکان بهره می گیرد.
"کمیته مشاوره علمی در زمینه تغذیه" خواستار نصف شدن میزان مصرف قند به منظور کاهش خطر ابتلا به چاقی مفرط و بهبود وضعیت سلامت دندان هاست.
پروفسور ایان مکدونالد، سرپرست این گروه پژوهشی، گفت که شواهد در این زمینه واضح است. قند زیادی برای سلامتی مضر است، پس باید مصرف قند را کاهش دهیم.
"ارتباط مستمر و روشنی بین رژیم غذایی با قند بالا و عوارضی مانند چاقی مفرط و دیابت نوع ۲، زنگ بیدارباشی است که باید ما را به سمت تجدیدنظر در رژیم غذایی مان وادارد."
به گفته او: از مصرف قند و شکر بکاهید و به مصرف فیبر بیفزایید تا عمر طولانی تر و زندگی سالم تری داشته باشید.
قندهای آزاد
توصیه مربوط به میزان مصرف قند که از دو سالگی را در بر می گیرد، در هماهنگی با پیشنهادهای سازمان بهداشت جهانی است.
پروفسور جودیت بِرتریس، رئیس بنیاد تغذیه بریتانیا، می گوید که نوع قند مورد نظر در توصیه های بهداشتی، قندهای آزاد است که شامل همه نوع قندهای موجود در غذاست به جز قندهایی که به طور طبیعی در میوه ها و شیر موجود است.
او در گفتگویی با بی بی سی گفت که طبق توصیه ها ما باید مصرف مواد قندی را کاهش دهیم و بیش از پنج درصد از کل کالری روزانه مان را از محل قندهای آزاد کسب نکنیم.
کارشناسان بهداشت می گویند که پنج درصد از کل انرژی روزانه شامل ۱۹ گرم یا پنج حبه قند برای کودکان چهار تا شش ساله، ۲۴ گرم یا شش حبه قند برای کودکان هفت تا ۱۰ ساله و هفت حبه قند برای ۱۱ سال به بالا با توجه به یک رژیم غذایی متوسط است.
منابع اصلی قند، نوشیدنی های شیرین شده، غلات، شیرینیجات، آب میوه و شکری است که خودمان در نوشیدنی یا غذا می ریزیم.
یک قوطی نوشابه گازدار تقریبا نُه قاشق چایخوری شکر دارد.
انجمن دندانپزشکی بریتانیا هم از دولت خواسته تا توصیه اخیر در مورد کاهش میزان مصرف قند را جدی بگیرد.
در بریتانیا پوسیدگی دندان مهم ترین عامل پذیرش کودکان در بیمارستان است.
تحلیل: آدام برایملو، گزارشگر بی بی سی در زمینه بهداشت و درمان
این که توصیه کنیم مردم چقدر باید از یک ماده غذایی مصرف کنند، یک موضوع است و اجرایی کردن آن موضوعی دیگر.
دستیابی به این هدف که حداکثر پنج درصد از کالری دریافت شده در روز از قندها تامین شود، برای دولت، صنایع غذایی و مردم یک چالش است.
هم اکنون میزان متوسط مصرف قند و شکر در همه گروه های سنی دو برابر این مقدار است.
دلایل پزشکی برای کاهش مصرف مواد قندی بسیار قوی است ولی آیا مردم حاضرند الگوی غذایی خود را تغییر دهند و آیا توان مالی آن را دارند؟
صنایع غذایی (بریتانیا) اعلام کرده اند که پیش از این برای کاهش میزان قند در محصولات خود اقدام کرده اند.
بعضی از فعالان حوزه سلامت می گویند که درج اطلاعات بر روی بسته بندی مواد غذایی، به طوری که مردم با یک نگاه ببینند چند قاشق شکر در هر محصول غذایی هست، ضروری است.
مالیات بر شکر
بسیاری از دست اندرکاران بهداشتی و پزشکان در بریتانیا خواستار وضع مالیات بر قند و شکر هستند.
انجمن پزشکی بریتانیا می گوید که وضع مالیات ۲۰ درصدی بر نوشیدنی های قندی اولین قدم در راستای هدف بلند مدتتر در وضع مالیات بر محصولات غذایی قنددار دیگر و مبارزه با چاقی مفرط است.
دولت بریتانیا گفته است که قصد وضع چنین مالیاتی را ندارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,522
Posted: 18 Jul 2015 10:17
موز را بهتر بشناسید
این میوه حاوی پتاسیم فراوان است که در کاهش سطح فشارخون، تصلب شرائین و سکته مغزی نقش شایانی دارد.
مطالعات نشان میدهد اسید آمینه تریپتوفان موز در پیشگیری از بروز سرطان بسیار موثر است.
دکتر یعقوب قنواتی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: اسید آمینه تریپتوفان موجود در موز، ضمن کاهش افسردگی و بهبود خلق و خو در کاهش سطح استرس و بروز بیماریهایی مثل سرطان بسیار موثر است.
این متخصص خاطرنشان کرد: به گفته محققان، مطالعات جدید نشان داد احتمال ابتلا به سرطان کلیه تا حد زیادی با مصرف مکرر سبزیجات و میوهها به ویژه موز کاهش مییابد.
قنواتی یاد آور شد: زنانی که 6 - 4 بار در هفته، موز میخورند تا 50 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری مذکور قرار میگیرند.
وی اظهار داشت: منیزیم و اسید فولیک موز موجب رشد بافتهای بدن، توازن املاح و مایعات و تقویت ماهیچههای قلب میشوند.
این متخصص رژیم درمانی تصریح کرد: همچنین این میوه سرشار از مواد نشاسته و قندی است که موجب آرامش میشود و توصیه شده زنان باردار و بیماران در دوره نقاهت، هفتهای 6 موز مصرف کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,523
Posted: 19 Jul 2015 11:58
خرسهای قطبی در آب و هوای گرم، گرسنگی میکشند
خرسهای قطبی در تابستانهای گرمتر قطبی نمیتوانند رفتار خود را با فقدان مواد غذایی تطبیق دهند.
دانشمندان تا کنون بر این باور بودند که این حیوانات در هنگامی که غذایی برای خوردن ندارند، وارد دوره خواب زمستانی میشوند که در این دوره متابولیسم آنها کم میشود.
اما طولانی شدن دوره گرما به دلیل تغییرات آب و هوایی و کاهش شکار، اوضاع را تغییر داده است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که خرسهای قطبی در شرایط آب و هوایی گرمتر و در هنگام کمبود غذا، گرسنگی میکشند.
تهیهکنندگان یک گزارش جدید خاطرنشان میکنند که ادامه بقای این گونه از حیوانات در جهان گرمتر، تیره و تار است.
در سال ۲۰۰۸، خرسهای قطبی در آمریکا به عنوان گونههای در معرض خطر معرفی شدند.
در آن زمان، وزیر وقت داخله آمریکا اعلام کرد که کاهش شدید میزان یخ دریا، بزرگترین خطری است که خرسهای قطبی را تهدید میکند.
خرسهای قطبی برای تامین غذای خود عمدتا به شکار خوکهای دریایی در یخدریاها متکی هستند، اما با افزایش شدید آب شدن این یخها در تابستان و کاهش تعداد خوکهای دریایی، خرسهای قطبی برای یافتن غذا با دشواری روبهرو هستند.
شماری از محققان میگویند که خرسهای قطبی میتوانند با میزان کمتر غذا، روزگار بگذرانند. آنها میگویند در این شرایط، خرسهای قطبی وارد دورهای به نام خواب زمستانی میشوند.
در این دوره، به دلیل کاهش امکان شکار و تامین غذا، متابولیسم خرسها کاهش مییابد.
این محققان میگویند خرسهای قطبی در هنگام خواب زمستانی مشابه سایر انواع خرسها هستند.
دانشمندان برای این که از موضوع اطلاع دقیقی پیدا کنند، قلادههای موقعیتیاب به این خرسها وصل کردند و در بدن آنها نیز برای دنبال کردن حرکات آنها و ضبط جزئیات فیزیولوژیکی ردیاب کار گذاشتند.
آنها برای مدتی چندین خرس قطبی را در دریای بوفورت در شمال آلاسکا زیر نظر گرفتند.
این دانشمندان به این نتیجه رسیدند که در فصول تابستانی، متابولیسم خرسها کم نمیشود بلکه آنها وقتی غذایی برای خوردن ندارند، گرسنگی میکشند.
جان وایتمن، از دانشگاه وایومنیگ و محقق ارشد این تحقیق میگویند متابولیسم خرسهای قطبی مانند هر پستاندار دیگری است که با کمبود غذا روبهرو است.
او میگوید در این شرایط وضعیت خرسها بیشتر از این که خواب زمستانی باشد، شبیه روزه گرفتن است.
محققان همچنین در تحقیقات خود به توانایی چشمگیر این خرسهای قطبی در شنا پی بردند و در یک مورد، یک خرس قطبی ماده ۹ روز یک مسافت بیش از ۶۰۰ کیلومتری را شنا کرد.
وقتی محققان چند هفته بعد این خرس قطبی را گرفتند، شاخص توده بدنی این خرس ماده ۲۲ درصد کاهش یافته بود. این خرس ماده در این مدت بچه خود را هم از دست داده بود.
دانشمندان میگویند به رغم عملکرد چشمگیر خرس قطبی در آبهای سرد، آنها توان مقابله با کمبود غذا را ندارند و قادر نیستند در واکنش به چنین وضعیتی، سرعت متابولسیم خود را کم کنند.
=============================
کاراکال گربه ایرانی در حال انقراض
زیستگاه سیاهگوش در ایران مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به ویژه حاشیه کویر مرکزی است.
کاراکال گربه بسیار باهوشی است و استعداد بسیار زیادی دراهلی شدن دارد. در گذشته برای آموزش فنون شکار، از کاراکالهای بسیار جوان استفاده میشده و گربههای بزرگ را برای این کار مناسب نمیدانستند. درگذشته، ایرانیان این حیوان را مانند یوزپلنگ برای انجام انواع شکارها تربیت میکردند و با آن به شکار حیوانات کوچکی از جمله پرندگان، خرگوشهای صحرایی و یا غزالهای جوان میرفتند.
زیستگاه سیاهگوش در ایران مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به ویژه حاشیه کویر مرکزی است.
جنوبیترین مرز پراکنش این گونه در شهرستان استهبان و منطقه بهرام گور و شمالیترین آن در استان خراسان شمالی است. غربیترین گزارشها از سیاهگوش در استان ایلام و لرستان و شرقیترین آنها در خراسان جنوبی بودهاند.
منطقه حفاظتشده عباسآباد نائین از بهترین زیستگاهها برای سیاهگوش است که هر سال گزارشهایی از مشاهده یا کشتار این حیوان در آنجا ارسال میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,524
Posted: 19 Jul 2015 12:01
مصرف مکملهای ویتامین و موادمعدنی، صحیح یا غلط؟
افزایش انرژی، کم کردن وزن، مقابله با استرس، بالابردن کارایی و کاهش چین و چروکها! این عبارات به نظرتان آشنا نمیرسد؟
اینها فقط چند نمونه از وعدههایی هستند که روی برچسب مکملهای ویتامین و موادمعدنی دیده میشوند. اما آیا این مکملها واقعاً میتوانند این وعدههای خود را عملی کنند یا فقط نویدی پوچ و توخالی هستند؟ آیا اسناد و مدارکی وجود دارد که ثابت کند مکملهای ویتامین و موادمعدنی واقعاً میتوانند یک رژیمغذایی بد را به رژیمی سالم تبدیل کنند، وزنتان را پایین بیاورند و یا انرژیتان را روز به روز بیشتر کنند؟
متخصصین میگویند که استفاده از مکملهای ویتامین و موادمعدنی البته ضروری هستند اما عملکرد اصلی آنها فقط پر کردن کمبودهای غذایی است که اغلب ما داریم. آنها فقط مکملهایی هستند که باید به برنامهغذایی شما اضافه شوند نه اینکه جای غذاها یا یک رژیمغذایی سالم را بگیرند.
در این بخش نگاهی دقیقتر به این مکملها و اثرات مثبت و منفی که میتوانند بر سلامت شما داشته باشند انداختهایم.
اول غذا بعد مکمل
ویتامینها و مکملهای غذایی جایگزین غذا نیستند و به هیچ عنوان نمیتوانند همه فوایدی که موادغذایی به بدن شما میرسانند را جبران کنند.
آنها فقط میتوانند بعضی از کمبودهای غذایی که در رژیمغذاییتان وجود دارد را برطرف کنند و عاقلانه نیست که آنها را میانبری برای داشتن سلامت کامل جسمانی تلقی کنید. بهتر است همیشه موادمغذی لازم برای بدنتان را از موادغذایی تامین کنید زیرا موادغذایی حاوی ترکیبات بسیاری مثل فیبر هستند که در کنار هم برای ارتقای سلامتی شما عمل میکنند و مسلماً این نمیتواند با یک قرص یا شربت میسر شود.
مکملهای ویتامین و موادمعدنی چه نقشی بر سلامت شما دارند؟
وقتی موادغذایی که در روز مصرف میکنید حاوی مقدار کافی از موادمغذی مثل کلسیم، پتاسیم، ویتامین D، ویتامین B12 نباشند، مکملغذایی میتواند این کمبودها را جبران کند. مکملهای ویتامین و موادمعدنی میتواند جلو کمبودهایی که ممکن است اثرات منفی جدی بر سلامتتان بگذارند را بگیرد.
تحقیقات بسیاری استفاده از مکملهای غذایی برای کمبودهای موادمغذی در رژیمغذایی را نشان داده است. در یک تحقیق مشخص شد که تراکم استخوان زنانی که تا بعد سن یائسگی مکملهای کلسیم و ویتامین D استفاده کردند، بسیار تقویت شده است.
تحقیقات دیگر نیز نشان داده است که مکملهای ویتامین و موادمعدنی به جز برطرف کردن کمبودهای غذایی میتواند فواید بسیار دیگری هم داشته باشد، اما فواید دقیق آن هنوز مشخص نشده است و محققان در حال بررسی پیرامون این موضوع هستند.
در زیر به راهبردهایی برای مصرف ویتامین و موادمعدنی اشاره میکنیم:
۱. ابتدا از موادمغذی استفاده کنید و بعد برای برطرف کردن کمبودها مکمل مصرف کنید. سعی کنید یخچال خانه همیشه پر از انواع و اقسام موادغذایی سالم و مغذی باشد.
۲. مراقب عادتهای غذاییتان باشید. ببینید چه کمبودهایی در رژیمغذاییتان وجود دارد. آیا گروههای غذایی هستند که به کل از مصرف آنها خودداری میکنید؟ از سبزیجات فقط کاهو میخورید؟ اگر اینطور است، باید موادمغذی اصلی که در گروههای غذایی مختلف مصرف نمیکنید را بشناسید و مکملی متناسب برای برطرف کردن آن نیازهای غذایی انتخاب کنید. به طور مثال، آنهایی که لبنیات دوست ندارند یا قادر به خوردن آن نیستند، میتوانند برای جبران کمبودهای آن از مکمل کلسیم و ویتامین D استفاده کنند.
۳. اگر چندان از کمبودهای غذاییتان مطمئن نبودید، یک قرص مولتیویتامین در روز میتوانند میزانی کافی از کلیه ویتامینها موردنیاز بدنتان برایتان فراهم کند.
۴. آیا بیشتر از غذاهای فستفود استفاده میکنید؟ اگر برنامهغذاییتان بیشتر شامل نوشابه، سیبزمینی سرخکرده، همبرگر و از این قبیل غذاهاست، باید بگوییم که مکملهای ویتامین و موادمعدنی چاره کار شما نیستند. شما باید یک تغییر اساسی در برنامهغذاییتان ایجاد کنید.
۵. محدوده مصرف مکملها را رعایت کنید. درست است که مکملهای ویتامین و موادمعدنی میتوانند کمبودهای غذایی شما را برطرف کنند اما مصرف بیش از اندازه مجاز آنها میتواند مسمومیت غذایی ایجاد کند.
۶. اکثر افراد بزرگسال و کودکان میزان کافی ویتامین D، کلسیم یا پتاسیم مصرف نمیکنند. موادغذایی سرشار از پتاسیم شامل سبزیجات و میوهجات، لبنیات و گوشت بهترین راه برای برطرف کردن کمبود پتاسیم در بدن هستند. سعی کنید برای جبران کمبود این ویتامینها و مودامعدنی از مولتی ویتامین استفاده کنید.
در انتخاب مکملهای ویتامین و موادمعدنی این نکات را به خاطر داشته باشید:
۱. آهن و اسیدفولیک جزء موادمغذی هستند که اغلب خانمها در سنین باروری در معرض کمبود آن قرار دارند.
۲. افراد بالای ۵۰ سال بیشتر ویتامین B12 خود را از منابع مصنوعی، مثل موادغذایی غنیشده و یا مکملها تامین میکنند.
۳. مصرف مکمل فولیکاسید را به ۱۰۰۰ میلیگرم در روز محدود کنید. مصرف بیشتر ازاین میزان احتمال ایجاد تخریب عصبی ناشی از کمبود ویتامین B12 را افزایش میدهد.
۴. زنانی که از سن یائسگی عبور کردهاند و مردان نیازی به مصرف مکمل آهن ندارند.
۵. زنان باید از مصرف بیاندازه ویتامین A خودداری کنند زیرا بعد از بارداری ممکن است موجب نقص در بچه شود.
مصرف مکملها را فراموش نکنید. اگر مصرف آن را فراموش کنید هیچ فایدهای برایتان نخواهد داشت. سعی کنید برای مصرف آنها برنامهریزی کنید مثلاً همراه با غذا و یا قبل از خواب.
مکملها چه کارهایی نمیتوانند برایتان بکنند؟
خیلی بعید است که یک مکمل ویتامین یا موادمعدنی بتواند وعده خود برای پایین آوردن وزن شما را عملی کند. چنین وعدهای بسیار فراتر از توانایی یک مکمل ویتامین یا مادهمعدنی است. نباید از چنین مکملی انتظار داشته باشید که کاری بالاتر از کاری که همان ویتامین یا مادهمعدنی در غذاها انجام میدهد برایتان انجام دهد.
وعدههایی که روی برچسب این مکملها نوشته شده است تحت نظر سازمان جهانی بهداشت و دارو نیست زیرا مکملهای غذایی مثل داروها تحت کنترل نیستند و بعضی تولیدکنندهها از این مسئله سوءاستفاده کرده و ادعا میکنند که محصول آنها قدرتی بالاتر از آنچه شواهد پزشکی نشان داده است دارند.
خیلی وقت است که مولتیویتامینها را سلاحی برای کمک به سلامتی و جلوگیری از بیماریهای مزمن شناختهاند اما طبق تحقیقات بسیار، اینطور نیست. محققان تحقیقاتی را برای ارزیابی تاثیر مولتیویتامینها بر پیشگیری از بیماریها انجام دادهاند اما تعداد این تحقیقات به اندازهای نبوده است که بتوانند یک نتیجهگیری کلی در این رابطه داشته باشند.
طبق نظر پزشکان و متخصصان، یک رژیمغذایی سالم و فعالیت ورزشی منظم بهترین روش برای جلوگیری از بیماریهای مزمن است نه مکملهای غذایی.
چه کسانی به مکملهای ویتامین و موادمعدنی نیاز دارند؟
هر فردی که رژیمغذایی او ۴۰ مادهمغذی موردنیاز بدن برای داشتن سلامت کامل را در خود نداشته باشد میبایست از مکملهای ویتامین و موادمعدنی استفاده کند. به طور کلی، این مکملها میتوانند برای گروههای زیر فایدهبخش باشند اما حتماً قبل از استفاده میبایست با پزشک مشورت کنند.
۱. زنان باردار و شیرده
۲. افراد گیاهخوار
۳. افرادی که رژیمهای غذایی کمکاری را دنبال میکنند
۴. افراد مبتلا به بعضی بیماریهای خاص (شامل افرادیکه سابقه سرطان دارند)
۵. افرادیکه دچار حساسیتهای غذایی هستند
۶. افراد بدغذا که مصرف بسیاری گروههای غذایی را کنار گذاشتهاند
۷. افرادیکه رژیمغذایی ضعیفی دارند
۸. افرادیکه از داروهایی خاص استفاده میکنند
یادتان باشد مکملهای ویتامین و موادمعدنی برای جبران کمبودهای غذایی شما میتوانند مفید باشند اما به فروشندهای که این مکملها را با وعده و وعیدهایی جز این به شما معرفی میکند اعتماد نکنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,525
Posted: 20 Jul 2015 14:16
هشت نظریهی توطئه که به حقیقت پیوستهاند
نظریه توطئه، اصطلاحی است که به نظریهای مخالف آن چه که برای سالیان دراز باور داشتیم، گفته میشود. بیان نظریهای مخالف عقاید پذیرفته شده کاری بسیار دشوار است اما برخی از این نظریهها در طول تاریخ به حقیقت پیوستهاند.
قبول حرفهایی جدید که در تقابل با عقاید و باورهای ما قرار دارند کار آسانی نیست و باعث ایجاد تضادی بین ارزشها و باورها در درون انسان میشود. این اتفاق باعث میشود تا از پذیرش عقاید جدید و از تضاد ایجاد شده توسط آنها خودداری کنیم حتی اگر این عقاید منطقی و با شواهد محکم ارائه شده باشند.
چرا ما غالبا نظریاتی که عموم مردم قبول دارند را بدون دلیل میپذیریم؟ چرا معمولا به نظریات جدید توجهی نمیکنیم؟ باور عقاید جدید که در تقابل با باورهای ما قرار دارند، جامعه را آشفته خواهد کرد. حتی اگر شواهد زیادی در دست باشند، راحتترین کار بیتوجهی به آنها خواهد بود.
در ادامه به بررسی پدیدههایی میپردازیم که ابتدا عموم مردم آنها را نظریههای توطئه خطاب میکردند اما شواهد قوی و محکمی برای اثبات آنها وجود دارد.
متاسفانه دنیای ما پر از دروغ و اطلاعات غلط است و بر کسی پوشیده نیست که تکرار بیش از حد یک دروغ، باعث پذیرش آن در بین عموم مردم میشود.
آلبرت اینیشتین میگوید: «محکوم کردن بدون تحقیق، وسیلهای برای ادامهی جهل است.»
البته این لیست به ترتیب خاصی بیان نشده است چرا که تمامی این نظریهها اهمیت بالایی دارند.
بودجهی سیاه
قبل از افشاگریهای ادوارد اسنودن، اگر کسی مدعی میشد که تمدنی جدا که در خفا زندگی میکند، وجود دارد و شاید هزارها یا میلیونها سال پیشرفتهتر از تمدن ما هستند، سخنان او را به هیچ عنوان قبول نمیکردید. جامعهای که از لحاظ آکادمیک، علمی و فناوری بسیار پیشرفتهتر از دنیا ما هستند.
اما ارائهی اولین مدارک توسط اسنودن مبنی بر وجود عملیات مخفی بودجهی سیاه، همه چیز را تغییر داد. با وجود فاش شدن این مدارک، بسیاری افراد از وجود دنیای بودجهی سیاه و بحثهای گذشتهی پیرامون آن اطلاعی ندارند. دوایت آیزنهاور، ژنرال پنج ستاره و رئیس جمهور سابق آمریکا میگوید:
در هیبت یک دولت ما باید آمادهی مقابله با هرگونه مداخله باشیم. همواره امکان ظهور قدرتی جدید وجود دارد. تنها یک تمدن آماده و با دانش میتواند مقابله با این تهدیدها را به نحو احسن انجام دهد و هدفهای صلحآمیز ما را به گوش جهانیان برساند.
۱۱ سپتامبر
اتفاقی که در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی به وقوع پیوست، بسیار تاسف برانگیز بود، حتی امروزه نیز با وجود شک داشتن خانوادههای قربانیان به اتفاقات، کسی که این شکها را به زبان بیاورد یک نظریهپرداز توطئه شناخته میشود. توجه به این نکته ضروری است که خبرگزاریها نقشی اساسی در نهادینه کردن این باورها داشتهاند و فضا را طوری تغییر دادهاند که هر کسی اتفاقات ۱۱ سپتامبر را زیر سوال ببرد، یک دیوانه قلمداد میشود.
با توجه به آخرین نظرسنجیها در حدود ۱۵۰ میلیون نفر در آمریکا توضیح رسمی دولت خود در مورد این سانحه را باور نکردهاند. همچنین همین تعداد در آمریکا معتقدند برجهای دوقلو به صورت کنترل شدهای ویران شدهاند.
با جستجویی ساده در گوگل میتوانید تمامی این نظر سنجیها و نتایج آنها را مشاهده کنید. اما چرا عدهای زیاد گفتههای دولت خود در مورد ۱۱ سپتامبر را واقعی نمیدانند؟ چون شواهدی که در طی سالها آشکار شدهاند، حقیقت را به طور واضحی نشان میدهند.
شواهد زیادی برای پشتیبانی از نظریهی تشکیل القاعده توسط سازمان اطلاعات آمریکا، سیا، نیز وجود دارد. با این حال عدهی زیادی حتی حاضر به شنیدن این نظریه نیستند.
اشیای پرندهی ناشناخته یا یوفوها
بیش از نیمی از جمعیت آمریکا معتقدند ما در جهان هستی، تنها نیستیم و موجودات زندهی دیگری در این جهان وجود دارند. ۵۰ درصد آمریکا معتقدند موجودات فرازمینی وجود دارند و تنها ۱۷ درصد مخالف وجود این موجودات هستند. ۲۵ درصد از مردم آمریکا پا را فراتر گذاشته و معتقدند این موجودات در سالهای گذشته به زمین آمدهاند و در حال حاضر نیز به طور منظم به کرهی زمین میآیند.
چرا مردم وجود این موجودات را باور دارند؟ جواب ساده است چون بنابر گفتهی دکتر برایان اولری، استاد دانشگاه پرینستون و منجم ناسا، شواهد کافی برای اثبات آن وجود دارد. این شواهد نشان میدهند که اتفاقاتی در دنیای اطراف ما میافتد که عامل آنها موجودات زندهی شناخته شده نیستند. مایک گلد، مدیر عملیات هوا و فضای بیگلو، معتقد است شواهد به قدری زیاد هستند که نیاز به توجه همگان دارند.
البته گفتههای مقامات ارشد نظامی، سیاسی و علمی این ادعا را به نوعی تایید میکنند. گفتنی است یکی از مقامات ارشد ناسا نیز به تازگی وجود این موجودات را تلویحا تایید کرده است. البته شواهد به اینجا ختم نمیشوند. تعداد زیادی از کشورها نیز شواهدی برای وجود یوفوها به صورت رسمی منتشر کردهاند.
اسپری کردنهای استراتوسفری
این پدیده که به عنوان دنبالههای شیمیایی نیز شناخته میشود، در واقع تزریق مواد استراتوسفری به اتمسفر برای مقابله با تغییرات اقلیمی است. دکتر متیو واتسون، محقق علوم زمین در دانشگاه بریستول، یکی از دانشمندانی است که در مورد انجام این آزمایش هشدار داده است:
اگر ما از این روش استفاده کنیم، یکی از بزرگترین شکستها را متحمل خواهیم شد. با این تزریق شاهد کاهش دما خواهیم بود اما گامهای اشتباه میتوانند جبران ناپذیر باشند. شخصا این مسائل من را وحشتزده میکند.
این ایده یک نظریهی توطئه به حساب میآید. برخی از مواد احتمالی که به هوا تزریق خواهند شد را در زیر میبینید:
سولفات، اسید سولفوریک، دیاکسید سولفور
دیاکسید تیتانیوم
سیلیکون کاربید
کربنات کلسیم
اکسید روی
سیلیکا
آلومینا
اما آیا این کار عملی است؟ باید بگوییم که آب و هوا در المپیک چین با استفاده از این روش تغییر داده شده است و اگر شما علاقهای به رصد آسمان داشته باشید، مطمئنا تا به حال متوجه تغییرات شدهاید و شواهد لازم را برای اثبات انجام این اسپری کردن با چشمان خود مشاهده کردهاید.
در سالهای اخیر شاهد کاهش علاقه به پژوهش در مورد ایجاد تغییر در آب و هوا بودهایم چرا که عاملان آن میخواهند مستقیما سراغ عملی کردن آن بروند.
این نظریه نیز بیش از یک نظریهی توطئه است و با توجه به شواهد زیادی که در دست هستند باید توجه بیشتری به آن شود. با این حال مقاومت زیادی در مقابل انتشار این خبر وجود دارد و سعی میشود این ادعا به عنوان یک نظریهی تمسخر آمیز در بین عموم شناخته شود.
عدهای کم کنترل امور کل دنیا را در دست دارند
اگر در سالهای گذشته میگفتید که گروهی کوچک از انسانها و شرکتهایی که مالکیت آنها را دارند، کنترل تمامی منابع را در دست گرفتهاند، با نگاههایی عجیب روبرو میشدید. خوشبختانه به تازگی و با ایجاد کمپینهای مختلف افراد بیشتری در دنیا از وجود این گروه، ملقب به یک درصد مطلع شدهاند. آن یک درصد در واقع تعداد افرادی هستند که بیشترین ثروتها را در زمین در کنترل خود دارند.
این ادعا توسط سه نظریه پرداز سیستم در موسسهی فدرال فناوری زوریخ نیز تایید شده است. آنها مقالهای با تیتر «شبکهی کنترل جهانی» منتشر کردند که اشاره به گروه کوچکی از شرکتها که عمدتا شامل بانکها میشدند، داشتند که کنترل غیر معقولی بر روی اقتصاد جهانی دارند.
اضافه کردن فلوراید به آب
قطعا دلایل بسیاری وجود دارد که به تازگی کشورهای مختلف اضافه کردن فلوراید به آب آشامیدنی را متوقف کردهاند. در اینجا منظور فلورایدی که به صورت طبیعی در آب به وجود میآید نیست بلکه منظور اسید هیدروفلوروسیلیک است که مادهای سمی بوده و بیش از ۶۰ سال است که به آبهای آشامیدنی افزوده میشود.
قائم مقام اسبق آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا میگوید:
اگر این مواد وارد هوا شوند، آلودگی به حساب میآیند؛ اگر وارد دریا شوند، آلودگی شمرده میشوند اما اگر مستقیما آنها رابنوشیم آلوگی نخواهند بود!؟ این موضوع واقعا حیرتآور است.
حتی نشریهای معتبر در زمینهی پزشکی این ماده را سمی خواهند است. دکتر دین بورک، بنیانگذار بیوتین و شیمیدان ارشد و اسبق موسسهی مقابله با سرطان میگوید:
اگر بخواهیم واقعیتها را بیان کنیم باید بگوییم که فلوراید عامل بیشترین مرگهای ناشی از سرطان بوده است. قانون نانوشتهای در دنیای ما وجود دارد که به افراد پرقدرت اجازه میدهد تا حقایق را به زبان نیاورند. عدهی زیادی هستند که در مقامهای مختلف نمیخواهند حقایق را بیان کنند. فلوراید باعث مرگ بسیاری از افراد شده است. من در عمر ۵۰ سالهی تحقیق در مورد سرطان از هیچ چیزی به اندازهی کشنده بودن فلوراید اطمینان نداشتهام.
انرژی دائمی
برخلاف عقیدهی عموم که وجود انرژی دائمی را با توجه به قوانین فیزیکی و مصرف انرژی غیرممکن میدانند، باید گفت که مقالات بسیاری چاپ شدهاند که نشان میدهند استخراج انرژی از خلا امکانپذیر است. توبی گوتز، مهندس و محقق در زمینهی فناوریهای انرژی، میگوید:
قبول شدن مفهوم عدم وجود راندمانی بالاتر از ۱۰۰ درصد در واقع به دلیل درک ناقص فضای اطراف است. قانون دوم ترمودینامیک باید دچار تغییر شود چرا که فضا خالی نیست و خالی بودن فضا در واقع یک باور غلط بوده که ۱۵۰ سال سایهی خود را بر روی علوم افکنده است.
توبی و همکارش پاراماهامسا تواری در حال تحقیق بر روی این موضوع هستند. تواری نیز توانسته ماشینی با حرکت دائم طراحی کرده و بسازد.
تصور این که دانشمندان و مهندسان با استعداد عمر خود را صرف موضوعی بدون پتانسیل کنند بسیار نامعقول است. این ادعا نیز مخالفان زیادی دارد اما مرور زمان همه چیز را دگرگون خواهد کرد.
ارگانیسمهای دستکاری شدهی ژنتیکی
در سالهای گذشته مقالات علمی بسیاری منتشر شدهاند که مدعی بودند از امنیت این ارگانیسمها نمیتوان اطمینان کافی داشت. حتی حرکتی برای مقابله با دستکاری ژنتیکی ارگانیسمها آغاز شده است و در آن همه ساله میلیونها نفر جمع میشوند و به صورت صلحآمیز مخالفت خود را با این کار نشان میدهند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,526
Posted: 20 Jul 2015 14:19
آیا ایران به کویر تبدیل میشود؟
سرنوشت سیاه محیط زیست ایران یک واقعیت دلخراش است. شما اگر با دقت روند بحران اکولوژیکی ایران را از ۳۰ سال به این سو نگاه کنید و سپس ویرانگری زیستمحیطی را با همین شتاب محاسبه کنید تا ۵۰ سال دیگر ایران یک کویر بزرگ خواهد شد.
توسعه بیابانی سرسخت
در نظر داشته باشیم که میزان بارش کم و کمآبی فصلی با عطش سرسختانه و درازمدت زمین و قحطی ناشی از آن تفاوت اساسی دارد. ایران امروز در شرایط عطش سرسختانه و نیمهقحطی بهسر میبرد. از نظر علم زمینشناسی و اکولوژیکی، نشانههای این بحران عمیق پابین رفتن آبهای دریاچهها و خشکی آنها و نیز کاهش غیرعادی آبهای زیرزمینی و ضربه خوردن عمیق ذخیره آب سفرههای زیرزمینی است. مشکل ایران تنها مسئله خشکی ناشی از کمبود بارش باران نیست و جنبه هواشناسانه ندارد، بلکه آسیب اساسی ایران خشکسالی حاد زمین کشاورزی و از بین رفتن رطوبت خاک و فرسایش خاک است. این حالت بحرانی نتیجه مصرف شدید و بیسابقه و غیرطبیعی آب و خالی شدن ۷۰ درصدی سفرههای زیرزمینی و خشک شدن برخی دریاچهها و افت شدید آبهای سطحی است. میزان بالای مصرف و آهنگ تخریب منابع آبی اجازه نمیدهد تا منابع آبی و ذخیره آبی، خود را بازسازی و تأمین کند.
چندی پیش سازمان جنگلها و مراتع ایران مطرح کرد که سالانه ۵۰ هزار هکتار بر بیابانهای ایران افزوده میشود. از ۱۶۴ میلیون هکتار مساحت ایران، ۳۲ میلیون هکتار آن در محدوده بیابانی قرار دارد که از این میزان حدود هفت میلیون هکتار آن کانون بحرانی هستند. بنا بر خبرگزاری دولتی در ۵۰ سال اخیر تنها نزدیک ۲.۵ میلیون هکتار از این محدوده بیابانی احیا شده است، زیرا بودجه دولتی لازم هرگز در نظر گرفته نشده است. از یاد نبریم، برای اینکه سالانه بتوان ۵۰۰ هزار هکتار کانون ریزگرد در کشور را بیابانزدایی کرد به بودجهای نزدیک ۲.۵ میلیارد تومان در سال نیاز است.
البته مرکز پژوهشهای مجلس ایران نیز در تیرماه ۱۳۹۴ اعلام کرد که با گسترش خشکسالی، دوسوم این کشور به مناطق بیابانی تبدیل شده است. بر اساس همین گزارش بخش زیادی از کاهش ذخایر آبی در ایران، در ۲۰ سال گذشته رخ داده است. با توجه به افزایش شدید مصرف، از ١١٠میلیارد مترمکعب کسری آب نزدیک ٩۵ میلیارد متر مکعب کمبود ذخایر آبی، مربوط به دو دهه اخیر است. بنا بر همین گزارش، در ایران برای برداشت آب، از ۱۵ دشت ممنوعه درسال ۱۳۴۷ خورشیدی به ۳۱۹ دشت ممنوعه در سال ۱۳۹۳ افزایش یافته که به دلیل روند صعودی مصرف آب و رویههای نامناسب در تولید کشاورزی، تعداد دشتهای ممنوعه بهسرعت در حال افزایش است.
بحران آبی در تهران و ایران
به لحاظ افزایش گرمای زمین در بعضی مناطق دنیا ما با افت شدید باران مواجه هستیم. خاورمیانه که خشک و نیمهخشک است با ابعاد بیسابقهای از خشکسالی روبرو است. بهعنوان نمونه میزان بارندگی در تهران دارای کاهش بیسابقه بوده و یکی از عوامل اصلی بحران آبی فزاینده در پایتخت است. علاوه به کاهش بارندگی باید مدیریت نادرست چاهزنی و سدسازی و نابودی رطوبت زمین را از عوامل مؤثر در این بحران بهشمار آورد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در تیر ماه ۱۳۹۴، در مجموع ۸۱۶ میلیون مترمکعب آب در سدهای پنجگانه استان تهران موجود است که در مقایسه با شرایط عادی نزدیک ۱۴۶ میلیون مترمکعب کسری آب وجود دارد. بر این اساس، وضعیت ذخایر آبی در سد امیرکبیر ۱۸۲ میلیون، سد لتیان ۷۰ میلیون، سد لار ۱۴۹ میلیون، سد طالقان ۲۴۶ میلیون و سد ماملو ۱۶۷ میلیون مترمکعب است. میزان کاهش آب پشت سدها ۱۳ تا ۲۴ درصد است. مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: «میزان بارندگی پایتخت از ابتدای سال آبی یعنی از اول مهرماه ۱۳۹۳ تاکنون بالغ بر ۲۶۶ میلیمتر بوده که در مقایسه با آمار درازمدت ۴۶ ساله که نرمال آن ۳۳۰ میلیمتر است ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد.».
آنچه که در تهران اتفاق میافتد گوشهای از وخامت بحرانی در کل کشور است. از یکسو گرمای هوای ایران نسبت به سال پیش یک درجه افزایش نشان میدهد و این افزایش برای برخی استانها ۲ تا ۳ درجه است. از سوی دیگر بحران آب کشوری است. بر پایه تازهترین گزارش مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، از آغاز سال آبی جاری در مهر ۱۳۹۳ تا پایان خرداد ۱۳۹۴ میزان بارندگی در کشور ۱۸ درصد کاهش داشته و وضعیت بارش در ۹ استان کشور خطرناک و هشداردهنده است. میزان بارش در کل کشور از ابتدای مهرماه ۹۳ تا پایان خردادماه ۱۸۸.۵ میلیمتر بوده که این میزان در مقایسه با میانگین بلندمدت ۱۸ درصد کاهش و نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد تقلیل نشان میدهد.
بحران فزاینده آب سالهاست که ایران را درگیر خود نموده است. اما مسئولان اداری هر سال فقط نقش هشداردهنده را برای مردم ایفا میکنند و هیچ برنامهای برای عبور از بحران خشکسالی و کمآبی و راهحل و جدی در کوتاه مدت و درازمدت ندارند. استانهای ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، کرمان، قزوین، کرمانشاه، یزد و کهگیلویه و بویراحمد با «تنش شدید آبی» روبرو هستند و برنامهای برای بازیافت آبهای مصرف شده و شیوههای جدید آبیاری در دستور کار مدیران کشوری وجود ندارد.
بر پایه گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، کاهش شدید ذخایر آبی باعث شده که در شرایط کنونی آب شرب بیش از شش هزار روستا در کشور از طریق تانکر تأمین شود و ما فراموش نکردهایم که رهبران جمهوری اسلامی از ضرورت افزایش جمعیت ایران تا ۱۵۰ میلیون نفر حرف میزنند. روشن است که سیاست دموگرافیک و تبلیغاتی ایران برای افزایش جمعیت، بههیچوجه با منابع آب لازم خوانایی ندارد.
مدیریت ویرانگر و فردای جهنمی
ویرانگریهای زیستمحیطی و بحران آب اتفاقی نیست. حکومت ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ برای فعالیت کشاورزی اجازه داد هزاران چاه در سراسر ایران و از جمله دشتهای ممنوعه حفر شود که به گفته کارشناسان مدیریت نامناسب حفر گسترده این چاهها و برداشت بیرویه آب، در کنار عوامل دیگر باعث بحرانیشدن ذخایر آبی در کشور شده است. واقعیت دیگر اینکه بخش زیادی از بحران آب در ایران به دلیل رشد شتابان سدسازی در کشور است. سدسازی بیرویه، غیراقتصادی و ضداکولوژیکی، باعث افت منابع آبهای زیرزمینی شد و بسیاری از دریاچهها و تالابها و رودها و مناطق مرطوب و گیاهی را خشک کرد.
مسابقه سدسازی در ایران در زمان جنگ و بهخصوص پس از جنگ ایران و عراق، زمینه قدرتگیری اقتصادی سپاه پاسداران گردید. در واقع سدسازی بیشتر هدف مالی بنگاههای وابسته به سپاه را تعقیب میکرد و تولید برق، هدف مرکزی آن نبود زیرا سیاست مسلط در ایران استفاده از انرژیهای فسیلی از یکسو و از سوی دیگر ساخت نیروگاه اتمی بوشهر بود که پس از گذشت سی سال و با هزینه نزدیک ۱۰۰ میلیارد دلار، با راندمان بسیار ضعیف، سه سال پیش به چرخه تولید انرژی کشور اضافه شد. روشن است که انرژی نفتی و اتمی از نظر زیستمحیطی و ایمنی و آلودگی با مواد رادیواکتیو، شرایط عمومی ایران را خطرناکتر ساختهاند و آلودگیهای جدیدی وارد آبهای جاری یا ذخیره مینمایند.
بیست سال پیش دریاچه ارومیه با وسعت ۵۲۰۰ کیلومتر مربع هنوز به بحران آب و توفان نمک نرسیده بود و ۹۵ درصد آبهای خود را از دست نداده بود، پانزده سال پیش دریاچه هامون ۴۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت داشت و به سه تکه کوچک تبدیل نشده بود، پانزده سال پیش بختگان، پریشان و تالابهای فارس خشک نشده بودند. ۱۰ سال پیش آب زایندهرود علیرغم کاهش در تابستان، واقعیت داشت و سی و سه پل اصفهان را تا تالاب مرکزی «گاوخونی» وصل میکرد.
کمآبی و بیآبی در ایران سابقهای به قدمت تاریخ این سرزمین دارد. ساخت قنات روشی بود برای مقابله هوشمندانه با دشواریهایی که طبیعت سخت به این سرزمین تحمیل کرده بود. اما به تدریج با سدسازیهای نامطلوب و نصب پمپهای پرقدرت صنعتی و شهرسازیهای ناهنجار و تخریب جنگلها و به هم ریختن طبیعت، این روش و توجه به تعادل طبیعی منابع آبی به فراموشی سپرده شد. در طول این تاریخ، آبراههای طبیعی نابود شد، عوامل مخرب طبیعت افزایش پیدا کرد و بحران حادتر شده در سی سال اخیر به اوج رسید. اگر در ایران ۶۷ درصد تالابها خشک شده، بیش از ۷۰ درصد منابع آبی ذخیره زیرزمینی مصرف شده، خاک کشور بیشترین فرسودگی را پیدا کرده و فرونشست زمین بیسابقه شده است، همه این فاجعهها، اتفاقی نیست و نام این تراژدی مرگ زمین است.
باید توجه داشت که این بحران آب و گسترش خشکی و بیابانزایی و ریزگردها در بخشهای مختلف ایران، بهطور مستقیم بر اقتصاد محلی کشاورزان، وضعیت خانوادهها، شرایط شغلی و وضع روانی و اجتماعی انسانها و بالاخره سلامتی و بهداشت شهروندان، اثرات شکننده و منفی گذاشته است. بهعلاوه این بحران سرسخت منجر به تلاشی زندگی جمعیت انبوهی از مردم شده و مهاجرتهای اقلیمی را گسترش خواهد داد.
این رویدادهای ناگوار از هماکنون در جامعه ایران ملموس است. حال با وخامت پرشتاب بحران اکولوژیکی و بحران حاد آب و در شرایط افزایش گرما و خشکسالی، دورنمای ایران به شرایط یک کویر نزدیک میشود. در برابر این بحران، راهحل بسیار است؛ تجربه موفق کشورها، دانش بشری، تکنولوژیهای نوین در تولید کشاورزی و مصرف آب، سیاست و اقتصاد بازیافت آب، بهسازی کشتهای جدید و افزایش بارآوری تولید، بهکارگیری کارشناسان ایرانی و بینالمللی زیستبومگرا، خلاقیت و دانایی انجمنهای زیستمحیطی، درک اهمیت تعادل اکولوژیکی و آموزش نسلها و شهروندان، اختصاص بودجه واقعی و کارساز، همه و همه باید مورد توجه جدی قرار گیرند. ایران در حال سوختن است، آیا هوشیاری زیستمحیطی موجود است؟
جلال ایجادی (استاد دانشگاه و کارشناس محیط زیست در فرانسه)
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,527
Posted: 20 Jul 2015 14:21
آلودگی هوا و پیری «زودرس» مغز
در تازهترین فصلنامهها و ویژهنامههای علمی و زیست محیطی آمریکایی و بریتانیایی در ماه ژوئیه و اوت ۲۰۱۵، چند پژوهش تازه مرتبط با اثر آلودگی هوا بر انسان منتشر شده که به گفته پژوهشگران نشان میدهد تاثیر مخرب آلودگی هوا بسیار وخیمتر و وسیعتر از چیزی است که تا امروز به آن رسیده بودند.
پژوهشگران دانشگاه ام آی تی و چند پژوهش دیگر زیستمحیطی در این ماه از احتمال ارتباط آلودگی هوا با افزایش ابتلا به بیماریهای مغزی گفتهاند
یک هزار و ۴۰۳ زن ۷۰ ساله و بالاتر در یک تحقیق در طول چند سال بررسی شدهاند و دانشمندان تاثیر هوای آلوده را بر مغز آنها مطالعه کردهاند. پژوهشی مشابه بر ۹۵ هزار و ۶۹۰ فرد مسن تایوانی در ۱۰ سال پیاپی انجام شده و دانشمندان متوجه افزایش تغییرات مغز آنها و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر شدهاند.
فرین کمانگر استاد دانشگاه و رئیس دپارتمان تحلیل بهداشت عمومی دانشگاه دولتی مورگان در شهر بالتیمور در ایالت مریلند در آمریکا به نتیجه یکی از مهمترین پژوهشها در این زمینه اشاره میکند: «این مطالعه که در مجله معتبر «آنالز آف نورولوژی» چاپ شده نشان میدهد، ذرات معلق در هوا که باعث آلودگی میشود میتواند حجم مغز را کم کند. این مطالعه به طور مشخص نشان داده که کاهش حجم در ماده سفید مغز اتفاق میافتد. ماده سفید مغز عمدتاً شامل راههای ارتباطی بین سلولهای مختلف میشود. اگر حجم ماده سفید کم شود باعث میشود که مسن شدن مغز و زوال عقلی جلو بیافتد. این مطالعه نشان داده اگر آلایندههای خاصی که به آن میگویند پی ام ۲.۵، هر سه و نیم میکروگرم بر متر مکعب زیاد شوند باعث میشوند که حجم مغز حدود شش سانتی مترمکعب کم شود. معادل این است که مغز یک تا دو سال بیشتر پیر شده باشد.»
بر اساس پژوهشی که ابن کراس، پژوهشگر در زمینه آلایندهها و محیطزیست در دانشگاه ام آی تی انجام داده و نتایجش را در «نشریه مادرجونز» منتشر کرده، ذرات معلق در هوا در محیطهای مشخصی اندازهگیری شدهاند؛ ذرات حاصل از سوخت اتوموبیلها یا ماشینهایی که شبانهروز در خیابانها و جادهها و بزرگراهها در حرکتند.
ذرات ریز و بسیار ریز معلق در هوا که اغلب حاصل سوخت و گاهی سوخت ناقص ماشینها هستند، با مواد سمی سولفات، نیترات، یونهای آمونیوم، هیدروکربنها و فلزات سنگین، ترکیب میشوند و ما آنها را تنفس میکنیم.
ذرات ریز معلق در هوا باعث مرگ زودرس سلولهای مغزی میشوند
بر اساس پژوهشهای این دانشگاه این ذرات میتوانند باعث مرگ زودرس سلولهای مغزی و عصبی و ابتلا به بیماریهای رازآلود و هولناکی در انسانها شوند. این ذرات که به دو دسته ریز و بسیار ریز تقسیم شدهاند، میتوانند از راه مجاری تنفسی به مغز برسند، اختلال به وجود آورند و باعث بیماریهایی مثل آلزایمر و پارکینسون شده یا این بیماریها را تشدید کنند.
هرچند گفته شده این تحقیق در مرحله ابتدایی است اما کالبدشکافی مغز کسانی که در محیطهای آلوده زندگی کردهاند، اثرات مشابهی را نشان میدهد که احتمالا باعث شکلگیری این بیماریها در آنها شده است. ر اساس این تحقیقها بیماریهای مغزی این افراد با آلودگی هوا و کاهش و تحلیل توان ذهنی این افراد نسبت مستقیمی داشته است.
دکتر فرین کمانگر رئیس و استاد بخش اپیدمیولوژی یا همهگیرشناسی دانشگاه مورگان در بالتیمور از تاثیرهای مخرب آلودگی هوا بر سلامت انسانها میگوید که در این پژوهشها به آنها اشاره شده: «مطالعات نشان دادهاند بیماریهای قلبی و عروق، سکته مغزی، بیماریهای ریوی و برخی سرطانها زیاد میشوند. به طور کلی بر اساس این مطالعات آلودگی هوا میتواند سبب شود طول عمر کاهش پیدا کند.»
به گفته او، زمانی میخواستند اثر آلودگی هوا را بر سلامت و به خصوص سرطان بررسی کنند. بین ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ میلادی سرطان ریه در کشورهای غربی بسیار بسیار شایع شد: «یکی از مواردی که فکر میکردند، میتواند عامل این رشد باشد آلودگی هوا بود. در سال ۱۹۵۰ میلادی متوجه شدند، عامل اصلی سرطان ریه، سیگار بود. ولی امروز توجهها به آلودگی هوا دوباره جلب شده است. در طول ۲۰ سال گذشته مطالعات بسیاری در مورد آلودگی هوا انجام شده. بالا رفتن مقدار آلودگی هوا با افزایش مرگ و میر نسبت مستقیم دارد. بر اثر این مطالعات بسیاری از آثار مخرب آلودگی هوا بر قلب، مغز و ریه و بقیه ارگانها مشخص شده است. امروز در کشورهای غربی تلاش بسیاری برای کاهش آلودگی هوا میشود.»
آلودگی هوا سالهاست که برای ایرانیها موضوع بیگانهای نیست. دستکم هفت کلانشهر در ایران هوای بسیار گزارش شده. ریزگردها در خوزستان و ایلام، طوفانهای شن در سیستان، آلودگی ناشی از فعالیتهای کارخانهها و مراکز صنعتی در اصفهان و اراک و اهواز و آلودگی کلانشهری مثل تهران، فقط مواردی هستند که در خبرها و گزارشها تکرار میشوند.
در پژوهشهای مربوط به همین موضوع، اشاره شده که تصور اینکه مردم دنیا در چه شهرهای آلودهای زندگی میکنند و با چه خطرهایی دست به گریبانند، ترسناک است. فرین کمانگر رئیس بخش اپیدمیولوژی یا همهگیرشناسی دانشگاه دولتی مورگان در بالتیمور در آمریکا از تاثیر این آلودگیها بر مردم شهرهای بزرگ ایران هم میگوید: «باید ببینیم مقدار این آلایندهها در تهران، مشهد یا بقیه شهرهای بزرگ دنیا مثل پکن و نیویورک چقدر است و آنها را مقایسه کنیم با مناطقی که آلودگی کمتری دارد تا ببینیم تاثیر اینها چقدر است.»
ترافیک در خیابانها و جادهها، زندگی در حاشیه جاده یا بزرگراهها، زندگی در شهرهای پر از ماشین و تردد خودروهای قدیمی بر کیفیت هوایی که تنفس میکنیم اثر میگذارد. محیطهای آلودهتری شکل میگیرد و ذرات معلق بیشتری تولید میشود و بر اساس این تحقیقها مغز و اعصاب را تحت تاثیر قرار میدهد.
در حال حاضر ۵۰ میلیون بیمار مبتلا به آلزایمر و پارکینسون در دنیا زندگی میکنند. کیفیت هوا در ایران روز به روز بدتر میشود اما به گفته فرین کمانگر کیفیت هوا در کشورهای غربی بهتر میشود: «در سال ۱۹۷۰ قانونی در آمریکا تصویب شد به نام "کلین ایر اکت" و بر اساس آن استانداردهایی را تعیین میکنند تا مقدار آلاینده را تا حد مشخصی پایین بیاورند.
این اثر بسیار زیادی گذاشت و سعی کردند آلودگی ناشی از موتور خودروها کم شود و مقدار مصرف بنزین و گازوییل کم شود. سعی کردند موتورها تمیزتر شوند آلودگی ناشی از گرم کردن خانهها بر اثر زغال را کاهش دهند. آثار ناشی از این عوامل البته در کشورهای غربی بسیار مهم است. ولی آنها در کل دنیا تاثیر میگذارند. وقتی استاندارد خودروها بالا برود با صدور آنها به بقیه کشورهای جهان در پاکیزگی هوا در آن مناطق نیز تاثیر میگذارد. ولی در اثر این استانداردها هوای امروز بسیار تمیزتر از چیزی است که۵۰ – ۶۰ سال پیش در کشورهای غربی دیده میشد.»
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,528
Posted: 20 Jul 2015 14:23
کشف اسپرم حیوانی ۵۰ میلیون ساله در قاره قطب جنوب
دانشمندان موزه تاریخ طبیعی سوئد سلولهای اسپرم 50 میلیون ساله یک کرم را در یک پیله در قاره قطب جنوب کشف کردند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این قدیمیترین نمونه اسپرم حیوانی است که تاکنون کشف شده اما آنچه درباره این موفقیت هیجانانگیز است این است که چنین اسپرمی در یک پیله (cocoon) و در قاره قطب جنوب شناسایی شده است.
این پیلهها متفاوت از پیلههای پروانهها هستند و در فرآیند جفتگیری بسیاری از گونههای کرم و زالو نقش اساسی دارند. کرمها پس از جفتگیری نوعی ژل چسبناک ترشح میکنند که حاوی تخمک و اسپرم است. با گذشت زمان این پیله سخت شده و سلولها را در درون خود به دام میاندازد.
این پیلهها میکروارگانیسمهای ریزی را شکار میکنند که تقریبا هرگز در سوابق فسیلی حفظ نمیشوند.
بر خلاف استخوانهای دایناسورها، موجوداتی مانند باکتریها، تکیاختهها و حتی کرمها به خوبی حفظ نمیشوند. بدنهای نرم آنها معمولا به سرعت فرسوده میشود و بنابراین هیچ نوع اثری بر روی گل و رسوبات احاطهکنندهشان نمیگذارند. این همان نکتهای است که تحقیق جدید را مهیج کرده است.
با بررسی دقیقتر پیلهها، محققان میتوانند به ایده بهتری درباره ماهیت میکروارگانیسمهایی که در گذشته وجود داشتهاند، برسند.
در تحقیقات پیشین نیز نوعی کرم مسطح (نماتد) و یک تکیاخته در درون چنین پیلهای به دام افتاده بودند. پیلهها میتوانند حاوی باکتریها، قارچها، یا میکروکرمها باشند و این موضوع دریچه جدیدی را پیش روی علم میگذارد.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Biology Letters ارائه شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,529
Posted: 20 Jul 2015 14:28
آب معدنی بخوریم یا نخوریم؟
با گرم شدن هوا بازار خرید آب معدنی حسابی داغ میشود و سوپرمارکتها، آبمیوهفروشیها و حتی دکههای روزنامهفروشی بیش از هر چیز دیگری آب میفروشند البته چند سالی است نگرانی دیگری هم به نگرانیهای هموطنان اضافه شده و آن وضعیت سلامت آب شرب است.
هر چند متخصصان بر این باورند که آلودگی آب به معنی آلودگی میکروبی آن نیست، اما کم نیستند خانوادههایی که یا سراغ آب معدنی میروند و بالطبع در فصل گرما میزان خریدشان بیشتر میشود یا از دستگاههای تصفیه آب استفاده میکنند. آیا میدانید مصرف آب معدنی هم میتواند سلامتتان را به خطر بیندازد؟ اصلا تصفیهکنندههای خانگی آب به چه دردی میخورد؟
برخی فروشندهها به دلیل پر بودن یخچال، بطریهای آب معدنی را در معرض دید مشتری و زیر نور آفتاب میچینند.
بر اساس بررسیهای متخصصان، مصرف آبهایی که در معرض حرارت و نور مستقیم یا غیرمستقیم آفتاب داغ نگهداری میشوند، سلامت افراد را تهدید میکند، چون ترکیبات شیمیایی خطرناک بطری در نور آفتاب تجزیه و وارد آب میشود و همین موضوع احتمال بروز مشکلات گوارشی و همچنین سرطان را افزایش میدهد.
دکتر فرانک سماک، متخصص تغذیه در گفتوگو با جامجم میگوید: تاریخ انقضا نشاندهنده کیفیت آب نیست، بلکه روش نگهداری از بطریها اهمیت دارد.
ظروف آب معدنی فقط برای یکبار مصرف طراحی شدهاند و دمای مناسبی که به بطریها آسیب نمیزند، دمای طبیعی یخچال بین صفر تا چهار درجه است، اما در صورتی که بطری به دفعات منجمد و ذوب شود، ترکیبات سرطانزای بطری پلاستیکی از بطری جدا شده و وارد آب میشود. از طرفی میکروارگانیسمهایی که بعد از نوشیدن آب به دیواره بطری میچسبند با شستن از بین نمیروند. پس همین حالا بطریهای یخزده فریزر را دور بریزید و به فکر سلامتتان باشید.
هر آبی، معدنی نیست
خیلیها فکر میکنند هر نوع آبی که در بطری به فروش میرسد همان آب معدنی است در حالی که به گفته دکتر سماک، این یک باور رایج نادرست است و همه بطریهای آب موجود در مغازهها معدنی نیستند. در واقع بر اساس استانداردها آب معدنی باید از سفرههای زیرزمینی تامین شده و هیچ نوع آلودگی نداشته باشد و با اخذ مجوزهای بهداشتی، در بطری پس از پر کردن آب در کارخانه پلمب شود. در عین حال در آبهای معدنی از روشهای شیمیایی برای تصفیه استفاده نمیشود در حالی که آبهای شربی که در بطری عرضه میشوند، مثل آب لولهکشی مراحل تصفیه را میگذرانند و بر خلاف آبهای معدنی نیز حاوی املاح نیستند. پس هنگام خرید علاوه بر استاندارد بودن به برچسب روی بطری هم توجه کنید، چون مصرف آب معدنی به همه افراد توصیه نمیشود.
چه افرادی آب معدنی نخورند؟
دکتر سماک با بیان این که آبهای معدنی املاح و سختی زیادی دارند، میافزاید: مصرف آبهای معدنی برای بیماران کلیوی و افرادی که کلیههای سنگساز دارند خطرناک است و میتواند زمینه ایجاد سنگ را فراهم کند. همچنین بیشتر آبهای معدنی سرشار از سدیم هستند و به همین دلیل هم مصرف مداوم آنها به بیمارانی که فشار خون بالایی دارند، توصیه نمیشود.
تصفیهکنندههای خانگی؛ خوب یا بد؟!
در سالهای اخیر میزان فروش دستگاههای تصفیه آب افزایش چشمگیری پیدا کرده و بسیاری از خانوادهها با خرید این دستگاههای خانگی که انواع مختلفی هم دارد، خیالشان را بابت سلامت آب مصرفیشان راحت میکنند.
به طور کلی دستگاههای تصفیهکننده آب به دو گروه عمده تقسیم میشوند؛ گروه اول که ارزانقیمتترند و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند، کار مهمی انجام نمیدهند و فقط ذرات جزئی آب را میگیرند که البته مصرفشان هم مشکلی ایجاد نمیکند اما تصفیهکنندههایی که با نام دستگاه های تصفیهکننده سخت آب به فروش میرسند علاوه بر تصفیه کامل آب، برخی مواد معدنی را به آب شرب اضافه میکنند.
نکته مهم اینجاست که این نوع دستگاهها بر خلاف تبلیغات سازندگانشان املاح مورد نیاز بدن را تامین نمیکنند و برای همه افراد هم مناسب نیستند. به عنوان مثال، این تصفیهکنندههای آب برای کاهش سختی آب کلسیم اضافی آب را میگیرند و هر چند به همین دلیل موجب کاهش جرم در لولههای آب میشوند، ولی با این کار سدیم جایگزین کلسیم در آب میشود و بروز عوارضی برای مصرفکنندگان را به همراه دارند البته آبی که با این دستگاهها تصفیه میشود شور نیست ولی به دلیل سدیم زیاد (مثل آب معدنیهای مشابه) سلامت بیماران قلبی و فشار خونی را به خطر میاندازد و در افراد سالم هم میتواند زمینه پرفشاری خون را فراهم کند.
آب را بجوشانیم یا نجوشانیم؟
گاهی اوقات در مسافرتهای تابستانی با مشکل کمبود آب شرب روبهرو میشویم. البته خیلیها با جوشاندن آب چاه یا چشمه به صورت موقت هم که شده این مشکل را حل میکنند. آیا این کار باعث تصفیه آب میشود؟ به گفته دکتر سماک، هرچند بسیاری از کارشناسان جوشاندن آب لولهکشی را یکی از مهمترین روشهای از بین بردن آلودگی میکروبی آب شرب میدانند، اما ترکیبات دیگری مثل نیترات که اتفاقا سرطانزا هم هست در نتیجه حرارت و جوشیدن از بین نمیرود.
به عبارتی مهمترین مواد محلول در آب را املاح سدیم، کلسیم و منیزیم تشکیل میدهند و با جوشاندن آب فقط املاح تجزیه شده و از میزان سختی آب کم میشود و میکروبها از بین میروند، اما آب جوشیده صد درصد سالم نیست و نمیتوان با جوشاندن صرف از سلامت آب مطمئن شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#1,530
Posted: 20 Jul 2015 22:45
ابردرهمتنیدگی و رمزنگاری کوانتومی
با رمزگذاری کوانتومی آشنایی دارید؟ این رمزگذاری یکی از بهترین رمزگذاریهایی است که تا کنون بشر به آن دست یافته است؛ اما محدودیتهای تکنیکی و خاص خود را نیز داراست که محدودیت دادههای انتقالی از آن جمله است. اینبار پژوهشگران راهی را یافته اند که میتوان با کمک آن این حجم را افزایش داد.
در رمز گذاری کوانتومی، کدگذاری فوتونهای درهمتنیده با حالت اسپین خاص، راهی است برای اطمینان از رسیدن اطلاعات انتقالی از طریق فیبرها بدون دستکاری یا شنود خارجی به هدف مورد نظر ما. اما از آن جایی که هر یک از جفتهای درهمتنیده معمولا تنها قادر به کدگذاری با یک حالت (عموما جهتی از پلاریزاسیون) هستند، میزان اطلاعاتی که میتوان با این روش انتقال داد تنها یک کوانتوم بیت به ازای هر فوتون است.
برای فهم بهتر این محدودیت، پژوهشگران هم اکنون راهی را پیشنهاد دادهاند که در آن که در آن با ابردرهمتنی فوتونها میتوانند میزان اطلاعاتی را که با یک جفت فوتون انتقال میدهند را تا 32 برابر افزایش دهند. در این پژوهش گروهی از پژوهشگران در دانشگاه UCLA نشان دادند که میتوان یک جفت فوتون درهمتنیده را در ابعاد مختلفی با استفاده از خواصی همچون انرژی و اسپین تکه تکه کرد و سپس با استفاده از هر بعد اضافی، ظرفیت حمل دادههای فوتون را نیز افزایش داد. با استفاده از این روش که به ابردرهمتنیدگی شناخته میشود، میتوان دادههایی بسیار بیشتر از آنچه که تا پیش از این ممکن بود را از طریق رمزگذاری کوانتومی استاندارد انتقال داد.
برای دستیابی به چنین هدفی، پژوهشگران فوتونهای ابردرهمتنیده را به شکل یک شانهی فرکانسی دوفوتونی (دنبالهای از فرکانسهای جداگانه و با آرایش هم فاصله) که فوتونها را به بخشهای کوچکتری تقسیم کرده بود انتقال دادند. با استفاده از این روش و توسعهی آن با همین منطق کاری میتوان کاربردهای بسیاری از آن حتی در سطوح ماکرو نیز پیدا کرد. به گفتهی پروفسور ژیا از دانشگاه UCLA " ما نشان دادیم که یک شانهی فرکانسی نوری را میتوان در سطح یک فوتون نیز تولید کرد."
با وجود تئوریهای پیشین در مورد تواناییهای درهمتنیدگی کوانتومی برای کاربرد در ساخت خواص شانه مانند نور، با توسعهی شناساگرهای نوری فوق سریع و پیشرفتهای تکنولوژیکی اخیر بوده است که امکان به کار گیری و آزمون این نظریه به وجود آمد. با کمک شناساگرهای تک فوتون بسیار پیشرفتهای که پیش از این توسعه داده شدهاند، این مشاهدات میتوانند روشی امن و جدید برای پردازش و انتقال اطلاعات عظیم را به دست بدهد.
اگر این روش با موفقیت مواجه شود میتواند جایگزین تمامی روشهای رمزنگاری پیشین شود و دیگر محدودیتهای حجمی بر رمزگذاری کوانتومی به تاریخ خواهد پیوست. علاوه بر کاربردهای آن در ارتباطات ایمن، انتقال اطلاعات در حجم بالا و پردازش اطلاعات، این روش میتواند در سایر فناوریها نیز به کار گرفته شود. کاربردهایی همچون سرورهای حاوی اطلاعات پزشکی، کانالهای ارتباطی امن دولتی، نظامی و حتی اقتصادی یا پردازش اطلاعات کوانتومی به صورت توزیع شده و نامتمرکز در موارد لزوم که هر یک با این روش دچار تحولی عظیم خواهند شد.
هم اکنون دانشمندان در دانشگاه UCLA در همکاری با پژوهشگرانی از MIT در حال کار بر روی توسعهی بیشتر و فهم بهتر این روش بر مبنای اصول نظری آن هستند. مشروح این پژوهش نیز در نشریهی علمی Nature Photonics به چاپ رسیده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟