ارسالها: 12930
#451
Posted: 23 Dec 2013 21:56
شانس موفقیت لقاح مصنوعی 'میتواند دو برابر شود'
محققان می گویند نقشه برداری ژنتیکی تخمک های بارور می تواند شانس لقاح مصنوعی را افزایش دهد.
بر اساس یافته محققان دانشگاه های پکینگ چین و هاروارد آمریکا، روش تازه غربالگری برای تشخیص جنین سالم می تواند شانس آیویاف یا لقاح مصنوعی را به اندازه شصت درصد یا بیشتر افزایش دهد.
این پژوهشگران می گویند آزمایش هایی که در چین انجام شده، زنان را در سنین بالاتر به باردار شدن امیدوار می کند.
در آیویاف یا لقاح مصنوعی تخمک زن و اسپرم مرد را در فضای آزمایشگاه بارور می کنند و جنین را در مراحل ابتدایی در رحم مادر قرار می دهند تا روند رشد آن به صورت طبیعی ادامه پیدا کنند.
برای اینکه شانس لقاح مصنوعی افزایش پیدا کند، چندین بار غربالگری می تواند به تشخیص بارورترین تخمک کمک کند و این کار شانس لقاح مصنوعی را افزایش می دهد.
در روشهای مرسوم، سلول هایی را از جنین در حال رشد جدا می کنند ولی ممکن است تمام مشکلات ژنتیکی آن قابل تشخیص نباشد.
تشخیص نواقص ژنتیکی
در روش جدید که با مطالعه بر روی هفتاد تخمک بارورشده از گروهی از دواطلبان انجام شده است، در طول آزمایش تکه های باقی مانده از سلول ها را در مراحل ابتدایی از جنین جدا می کنند تا بتوانند کد ژنتیکی آنها را به طور کامل تحلیل کنند.
جای کیاوئو محقق اصلی این تحقیق از دانشگاه پکینگ می گوید، اگر این تئوری موفقیت آمیز باشد شانس لقاح مصنوعی از سی درصد به شصت درصد افزایش خواهد یافت.
ژیائولیانگ سانی ژای، مدیر این گروه تحقیقاتی می گوید در این تکنیک، دیانای مادری که به تشکیل تخمک بارورشده کمک کرده برای تشخیص نواقص ژنتیکی به دقت بررسی می شود. این نواقص ممکن است به ناموفق بودن لقاح مصنوعی، سقط جنین یا بیماری های ژنتیکی در کودک منجر شود.
با وجود این یک محقق بریتانیایی می گوید باید با احتیاط نتایج این تحقیقات را دنبال کرد چون ممکن است این نوع از غربالگری در تئوری نتیجه بخش باشد ولی در واقعیت به نتیجه دلخواه نرسد.
دکتر یعقوب خلف می گوید اگر غربالگری تخمک ها یا جنین مثبت به صورت دقیق انجام نشود یا نتیجه آن قابل اعتماد نباشد، می تواند به بهای از دست دادن تخمک یا جنین تمام شود که هر دوی اینها فوق العاده گرانبها و مهم هستند.
پانزده درصد از زوج ها در جهان با مشکل ناباروری روبرو هستند و بسیاری از آنها سعی می کنند با لقاح مصنوعی شانس خود را برای فرزنددار شدن امتحان کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#452
Posted: 23 Dec 2013 22:53
۴ علت تغذیهای ضعف و بیحالی
علاوه بر حساسیتهای غذایی، ترکیب نامتناسب و نامتعادل رژیم غذایی نیز به ویژه ممکن است در ایجاد حالت ضعف مزمن دخالت داشته باشد.
شایعترین علل ضعف؛ اختلال در کارکرد غدد فوق کلیوی، بیخوابی، عفونتها به ویژه عفونتهای گوارشی که در بسیاری موارد ممکن است علائم گوارشی نداشته باشند و سرانجام عوامل تغذیهای است.
برخی انواع حساسیتهای غذایی ممکن است با ضعف همراه باشند. بهترین مثال در این خصوص بیماری سلیاک است. در این بیماری به دلیل حساسیت به گلوتن (پروتئین موجود در گندم و جو)، مخاط روده آسیب میبیند و بیمار دچار سوءجذب مزمن مواد مغذی از جمله آهن و ویتامین B12 میشود.
بیماران مبتلا به سلیاک به دلیل کمبودهای متعدد تغذیهای، ممکن است علائم بالینی متنوعی داشته باشند که ضعف هم یکی از آنها است. جدا از حساسیتهای غذایی، ترکیب نامتناسب و نامتعادل رژیم غذایی نیز به ویژه ممکن است در ایجاد حالت ضعف مزمن دخالت داشته باشد. کمبود انواع مواد مغذی به ویژه ویتامینهای گروه B، آهن و ویتامین D ممکن است زمینهساز حالت ضعف باشند.
* ضعف ناشی از کمبود ویتامینهای گروه B
هرچند کمبود ویتامینهای B1، B2، B6 و نیاسین همگی میتوانند موجب ضعف و بیحالی شوند، کمبود «حاشیهای» ویتامین B12 بسیار شایعتر است و اهمیت خاصی دارد. منظور از کمبود حاشیهای حالتی است که در آن کمبود به آن شدتی نیست که موجب علائم بالینی واضح شود نتیجه آن که اولاً تشخیص آن دشوار است و ثانیاً ممکن است اختلالات خفیف کارکردی و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونتها و دیگر تنیدگی (استرس)ها وجود داشته باشد. در این حال ممکن است بیمار تنها از بیخوابی، تحریک پذیری، عدم تمرکز و سرانجام ضعف و بیحالی شکایت داشته باشد.
ویتامین B12 یکی از مواد مغذی است که در تقسیم یاختهای دخالت دارد و با توجه به سرعت بالای تقسیم یاختهای در مغز استخوان، وجود آن برای خونسازی طبیعی ضروری است. این ویتامین در کارکرد اعصاب نیز نقش دارد و از این رو کمبود آن ممکن است سبب احساس سوزن سوزن شدن نوک انگشتان، عدم تعادل، از دست دادن حافظه، ضعف و بیحالی و نهایتاً آسیب جدی عصبی شود. در کمبودهای حاشیهای این ویتامین، ممکن است تنها علائم غیراختصاصی نظیر کاهش توان و ضعف وجود داشته باشد.
کمبود B12 به ویژه نزد سالمندان شایعتر است چراکه با افزایش سن، مخاط معده به تدریج تحلیل میرود و همین مسئله ممکن است موجب کاهش جذب ویتامین B12 شود. فرایند جذب ویتامین B12 بسیار پیچیده و حقیقتاً یکی از معجزات آفرینش است (اما به راستی کجای آفرینش اعجاز نیست؟!). تنها همینقدر بگویم که جذب این ویتامین که روزانه تنها حدود دو سه میکروگرم (یعنی میلیونیوم گرم!!!) مورد نیاز است، محتاج وجود پروتئینی است که توسط مخاط معدی ترشح میشود.
در گذشته که ماهیت این ماده ناشناخته بود، نام «عامل یا فاکتور درونی» را بر آن گذاردند ولی بعدها که خصوصیات آن کاملاً شناخته شد، این نام همچنان بر روی آن ماند. بنابراین با تحلیل مخاط معدی در سالمندی، از ترشح عامل درونی و به تبع آن جذب ویتامین B12 نیز کاسته میشود. این ویتامین و اسیدفولیک از این نظر منحصر به فردند که برخلاف سایر ویتامینهای محلول در آب، در کبد ذخیره میشوند.
برآورد شده است که ذخیره کبدی ویتامین B12 برای 4 تا 6 سال کفایت میکند! نکته درخور توجه دیگر اینکه این ویتامین، منبع غذایی گیاهی ندارد و منحصراً در منابع غذایی جانوری یافت میشود. نتیجه آنکه گیاهخواران مطلق (یعنی آنان که نه تنها گوشت بلکه شیر، تخممرغ و لبنیات هم نمیخورند) در معرض خطر کمبود این ویتامین هستند.
با توجه به هزینه نسبتاً بالای منابع غذایی جانوری، نوسانات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم و به ویژه در سالمندانی که بازنشسته و مستمری بگیرند طبعاً موجب کاهش سهم این دسته از مواد غذایی در سفره ایشان خواهد شد مضاف بر اینکه بسیاری از سالمندان ممکن است تنها زندگی کنند و آنگونه که باید مراقب ترکیب و مقدار غذای دریافتی خود نباشند. کمبود ویتامین B12، در صورت عدم درمان ممکن است به فقدان حافظه و آسیبهای عصبی ماندگار منجر شود. انواع گوشت، جگر، تخممرغ و لبنیات به ویژه پنیر از منابع خوب این ویتامین هستند.
* ضعف ناشی از کمبود آهن
یکی از شایعترین کمبودهای تغذیهای خاصه در خانمها در سنین باروری (یعنی از شروع نخستین قاعدگی تا یائسگی)، کمبود آهن است. آهن در خونسازی و تبادلات گازهای تنفسی میان گویچههای سرخ خون و دیگر بافتها دخالت دارد اما این تنها کارکرد این ماده نیست. آهن برای ساخت میانجیهای عصبی و دفاع ایمنی بدن هم ضروری است. آهن در بدن به صورت ترکیبی به نام فریتین ذخیره میشود.
کمبود مزمن آهن به تدریج موجب تخلیه ذخایر بدن میشود که در صورت عدم درمان، کمخونی را در پی خواهد داشت. بنابراین، امکان دارد در مراحل نخستین کمبود آهن، کمخونی وجود نداشته باشد اما در همین حال ممکن است بیمار از کاهش قدرت تمرکز، کاهش توان کاری و ضعف شکایت داشته باشد. کمبود ذخایر آهن در مردان و زنان یائسه ممکن است حاکی از خونریزی گوارشی مزمن باشد. در این حال لازم است ضمن ارزیابی کمی و کیفی رژیم غذایی بیمار، سلامت دستگاه گوارش او نیز بررسی شود.
آهن در منابع غذایی گیاهی و جانوری وجود دارد. مقدار آهن در برخی فراوردههای گیاهی ممکن است نسبتاً بالا باشد اما معمولاً درصد جذب آنها در مقایسه با آهن غذاهای جانوری پایینتر است. به طور مثال هر 100 گرم گوشت راسته بیچربی گوساله، حدود 1/7میلیگرم آهن دارد در حالی که هر 100 گرم عدس پخته، دارای 3/3 میلیگرم آهن است. با این حال جذب آهن جانوری معمولاً بیش از 20 درصد و آهن گیاهی بین 8-3 درصد است. انواع گوشتهای سفید، عدس و به ویژه پروتئین سویا از منابع خوب و «سالم» آهن به شمار میروند. گوشتهای قرمز و جگر البته از نظر آهن غنیترند و کفایت جذب بالاتری هم دارند، اما بنا به دلایل بسیاری از جمله نوع و مقدار چربیهای آنها بهتر است مصرف آنها هرچه بیشتر محدود شود. حتی در مواردی که کمبود آهن منجر به کمخونی شود هم نیازی به افزایش مصرف گوشت قرمز و جگر نیست. در این موارد معمولاً فرآوردههای دارویی آهن تجویز میشود که بسیار سریعتر، مۆثرتر، سالمتر و کمهزینهترند!
* ضعف ناشی از کمبود ویتامین D
گفتیم کمبود آهن بسیار شایع است اما شاید شایعتر از آن، کمبود ویتامین D باشد. هرچند این ویتامین بر اثر مواجهه «مستقیم» با نور آفتاب، در پوست ساخته میشود و منبع لایزالی چون خورشید در اختیار آدمی است، عوامل بسیاری از جمله ملاحظات فرهنگی و نوع پوشش، مناسبات اجتماعی و کار در محیطهای سربسته، استفاده گسترده از کرمهای ضد آفتاب و آلودگی هوا همگی این ارتباط طبیعی بشر را با خورشید گسستهاند. از سویی دیگر منابع غذایی طبیعی ویتامین D (به ویژه در سفره غذایی اغلب ایرانیها) بیاندازه اندک است و عمدتاً به ماهیهای چرب و روغن جگر ماهی محدود میشود.
نیاز روزانه انسان به این ویتامین دستکم 800 واحد و در اغلب موارد بین 2000-1500 واحد است درحالیکه زرده تخممرغ خام حدود 100 واحد ویتامین D دارد و شیر هم (حتی نوع پرچرب آن!) به هیچروی منبع قابلاعتنایی برای این ویتامین نیست. نتیجه دست به دست دادن این عوامل، «جهانگیری» کمبود ویتامین D بوده و متأسفانه این مسئله کم گریبانگیر میهن عزیزمان نیز نبوده است.
پژوهشهای انجام شده توسط انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور نشان داده که بیش از 90 درصد کودکان دبستانی و خانمهای پُروزن و فربه 50-30 ساله شهر تهران در فصول سرد سال به درجاتی دچار کمبود ویتامین D هستند. در گذشتهای نه چندان دور تصور میشد که وظیفه ویتامین D عمدتاً تنظیم سوختوساز کلسیم و دخالت در ساخت و کارکرد بافتهای سخت (استخوان و دندان) است (اعمال کلسمیک) اما امروزه معلوم شده است که دامنه اعمال ویتامین D بسیار گستردهتر است و تقریباً تمامی اندامها و دستگاههای حیاتی بدن از جمله قلب و عروق، دستگاه ایمنی، مغز و اعصاب، ماهیچهها و بخش درونریز لوزالمعده (یعنی همان جایی که انسولین را ترشح میکند) تحت تأثیر این ویتامین هستند (اعمال غیرکلسمیک).
یکی از علائم کمبود ویتامین D، احساس خستگی و ضعف ماهیچهای است. کمبود این ویتامین به ویژه در سالمندان شایع است و مطالعاتی نشان دادهاند که کمبود ویتامین D با تعداد دفعات زمین خوردن در سالمندان مستقیماً ارتباط دارد.
* ضعف ناشی از کمبود دریافت انرژی
حال که صحبت از سالمندان شد بد نیست به یکی دیگر از علل شایع ضعفِ غیرعادی در سالمندان اشارهای بکنم و آن کمبود دریافت انرژی است. تغذیه سالمندان مبحث بسیار مفصلی است و مجال دیگری را میطلبد اما همینقدر بگویم که کمبود دریافت انرژی اساساً به شکل کاهش وزن تظاهر مییابد. کاهش وزن ناخواسته بیش از 5 درصد در طی 3 ماه یا 10 درصد در طی 6 ماه گذشته حتماً نیاز به ارزیابی پزشکی دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#453
Posted: 24 Dec 2013 21:24
دستاوردهای علمی ۲۰۱۳: از ذره خدا تا احیای نسل ماموتها
رادیو فردا : از «ذره خدا» تا کشف قدیمیترین جمجمه انساننما، از خودروهای بدون راننده تا همبرگر گوشتی محصول آزمایشگاه، تنها چند نمونه از دستاوردهای جالب توجه علم و فناوری در سال ۲۰۱۳ بودند.
در صنعت خودروسازی، روند سریع نوآوریها عرضه خودروهای بدون راننده و وسایل نقلیه هیدروژنی را به دنبال داشت.
گفته شده است که خودروهای بدون راننده انقلابی را در عرصه خودروسازی رقم خواهند زد، این نوع خودروها صرفهجویی در زمان و سوخت، پیشگیری از تصادف و تحولی بزرگ در برنامهریزی شهری را میسر خواهند ساخت. به کمک چنین اتومبیلهایی - برای نمونه - افراد سالمند، معلولان و حتی «افراد مست» خواهند توانست بدون مشکل خود را به مقصد برسانند.
این وسایل نقلیه «خودمختار» همچنین توانایی رفع راهبندان را داشته و در واقع عامل اصلی ایجاد ترافیک را از معادله حذف خواهند کرد - عامل انسانی که معمولاً درباره پیچ، سرعت و فاصله از خودروی جلویی تصمیمگیری میکند.
لری پِیج، مدیر ارشد اجرایی یکی از بزرگترین شرکتهایی که در زمینه خودروهای بدون راننده فعال است، سال ۲۰۱۳ از مزایای این فناوری جدید گفت: «تصور کنید که خودروهای بدون راننده چگونه زندگی ما و محیط اطرافمان را دستخوش تغییر خواهند کرد: پارکینگهای کمتر، جابهجایی روانتر، تصادف کمتر، آزادی بیشتر و البته ساعات کوتاهتر تلف شده پشت فرمان خودرو. یک شهروند آمریکایی معمولی به طور متوسط روزانه حدود ۵۰ دقیقه را صرف رفت و آمد میکند. فکرش را بکنید که این زمان به زندگی بشر برگردد و بتوانید آن را صرف کارهای مفیدتر کنید.»
هم اینک، خودروهای خودمختار در مرحله آزمایش به سر میبرند، با این همه کارشناسان امر میگویند که بیش از یک دهه زمان لازم است تا این نوع خودروها در دسترس عموم قرار گیرند.
یکی دیگر از اختراعهای متحولکننده سال گذشته میلادی خودروهای هیدروژنی بود. این نوع اتومبیل که آینده صنعت خودروسازی را از آن خود خواهند کرد با استفاده از سلولهای سوخت هیدروژنی به جای دود «بخار آب» تولید میکند.
در حال حاضر مراکز سوخترسانی به خودروهای هیدروژنی کم تعداد بوده و ساختشان نیز بسیار گران تمام میشود. بهرغم این مسئله خودروهای هیدروژنی برخلاف خودروهای برقی از جهت بُرد مسافرتی قابل رقابت با خودروهای بنزینی معمولی بوده و امکان سوختگیری سریع را دارا هستند، چیزی که در خودروهای برقی ممکن نیست.
در همین حال، شرکت هیوندای از کُره جنوبی نیز یک خودرو هیدروژنی شاسی بلند تولید کرده که قرار است سال آینده در ایالت کالیفرنیا به بازار عرضه شود. شرکت هیوندای اعلام کرده که این خودرو - که با اقساط ماهانه ۴۹۹ دلار آمریکا فروخته خواهد شد - به مدت سه سال خدمات پس از فروش و سوخت هیدروژن رایگان دریافت خواهد کرد.
علاوه بر هیوندای، شرکتهای خودروسازی تویوتا و هوندا از کشور ژاپن نیز اعلام کردهاند که مدلهای خودرو هیدروژنی خود را در سال ۲۰۱۵ میلادی به بازار عرضه خواهند کرد.
اما خارج از صنعت خودروسازی همبرگرهای آزمایشگاهی خبر مهم دیگر در عرصه علم و فناوری در سال ۲۰۱۳ بودند.
البته نخستین همبرگر کِشت شده در محیط آزمایشگاهی با قیمت ۳۳۲ هزار دلاری چندان هم اقتصادی تولید نشد. گوشت این همبرگر از سلولهای بنیادی گاو در آزمایشگاهی در کشور هلند کِشت شد و طی یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر لندن در ماه اوت ۲۰۱۳ پُخته و خورده شد. یکی از دو نفری که این گوشت را امتحان کردند جاش شونوالد، کارشناس غذایی، بود که طعم این گوشت را «کاملاً متفاوت» توصیف کرد.
دانشمندان معتقدند که گوشت آزمایشگاهی، روشی اقتصادیتر، سالمتر و به سود محیط زیست خواهد بود که اثرات سوء دامداری را از بین خواهد برد. دامداری با روشهای کنونی نیازمند قطعات بزرگ زمین بوده و مقادیر زیادی گازهای گلخانهای در جو زمین پراکنده میکند.
در سال ۲۰۱۳، در بخش دیگری از جهان، یعنی در قفقاز، کشف یک جمجمه انساننمای ۱٫۸ میلیون ساله سر و صدای زیادی به پا کرد. این جمجمه که در ماه سپتامبر امسال در کشور گرجستان کشف شد، از آن جهت حائز اهمیت بود که تاریخ زندگی اجداد بشر را بازنویسی کرد.
جمجمه یاد شده که «جمجمه ۵» نامگذاری شد، نخستین جمجمه سالم یک انساننمای بزرگسال است که از دوره پلهئیستوسن بر جای مانده است.
در همین حال، گروهی دیگر از دانشمندان به این فکر افتادند که از طریق شبیهسازی حیوانات منقرض شده این جانوران را بار دیگر به زمین بازگردانند.
در همین راستا، گروهی از دانشمندان کار جدی بر روی خوانش اطلاعات ژنتیک ماموت افسانهای را آغاز کردند و بیش از پیش به احیای این خویشاوند قدیمی فیل امیدوار شدند.
پژوهشگران روسی نیز اعلام کردند که کار را یک گام به جلو برده و با امضای قراردادی با «هوانگ وو-سوک»، دانشمند متخصص شبیهسازی در کشور کره جنوبی، پروژه شبیهسازی ماموت را به واقعیت نزدیکتر کردهاند.
در رشته فیزیک نیز، دو دانشمند فیزیکدان به دلیل کشف چیزی که به «ذره خدا» معروف شد و کار بر روی نظریه «بوزون هیگز»، جایزه نوبل را از آن خود کردند.
پیتر هیگز، از بریتانیا، و فرانسوا انگلرت، از کشور بلژیک، به طور مشترک جایزه نوبل در رشته فیزیک را دریافت کردند.
این دو دانشمند، در دهه ۱۹۶۰ میلادی مکانیسمی را برای تعریف چگونگی جرمدار شدن مواد توضیح دادند. بر پایه مدل یاد شده، ذرهای به نام «بوزون هیگز» - که در سال ۲۰۱۲ کشف شد - ذرهای بنیادی و جرمدار است که بسیاری کشف آن را «بزرگترین دستاورد علم فیزیک در سدهٔ گذشته» لقب دادهاند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#454
Posted: 24 Dec 2013 21:25
گیاهی برای رفع خستگی و کمخونی
خستگی دست از سرتان بر نمیدارد؟ احساس کمخونی میکنید؟ موهایتان ضعیف شده و میریزد؟ ناخنهایتان شکننده شده است؟ طبق آمارهای جهانی خانمها در طول زندگیشان حداقل یک مرتبه دچار کمبود آهن میشوند. کمبود آهن نیز به آنمی یا همان کمخونی منجر میشود. اگر طرفدار داروهای طبیعی و گیاهی هستید بهتر است به سراغ گیاه گزنه بروید.
علائم کمخونی چیست؟
* خستگی زیاد
* کاهش تمرکز
* نفسنفس زدن
* رنگ و روی پریده
* موها و ناخنهای ضعیف و شکننده
* ضعف بدنی در برابر بیماریها
در واقع خستگی و کمخونی از نتایج کمبود آهن هستند.
کمخونی از چه چیزی ناشی میشود؟
معمولاً کمبود آهن بیشتر به دلیل عدم دریافت آن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب ناشی میشود. لازم است که نیازهای روزانهتان به این مادهی معدنی را از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از آن که به خوبی هم جذب بدن میشوند تامین کنید. با این حال توجه داشته باشید که کمخونی میتواند جزئی یا خیلی جدی باشد که تشخیص آن با پزشک است. در این صورت نیز لازم است به همراه مواد غذایی از مکمل هم استفاده کنید. کمخونی درجهی «نهاییِ» کمبود آهن است. در این صورت شما باید بدنتان را تقویت کنید و مصرف مواد غذایی سرشار از آهنتان را بالا ببرید.
کمخونیهای جزیی خطر کمتری دارند اما تبدیل به یک امر رایج شدهاند. در این صورت احساس خستگی به جانتان میافتد و نمیتوانید به درستی روی کار و درستان تمرکز کنید. اگر در این مرحله به فکر جبران آهن خود نباشید امکان دارد وضعیت بدتر شود و دچار کمخونی شدید شوید.
چه کسانی بیشتر در معرض این مشکلات قرار میگیرند؟
بیشتر خانمها در معرض کمبود آهن قرار میگیرند به خاطر اینکه هر ماه به دلیل عادت ماهانه آهن از دست میدهند که باید به فکر جبران آن باشند. نوجوانان، خانمهایی که خونریزی زیاد دارند، خانمهای باردار، زنان شیرده یا خانمهای در آستانهی یائسگی بیشتر در معرض کمبود آهن قرار میگیرند. آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبینهای خون دارند و زمانی که خون از طریق خونریزی هدر میرود احتمال کمخونی نیز بیشتر میشود.
گاهی وقتها خودتان نمیتوانید کمبود آهن را تشخیص بدهید. مطمئنترین روش برای تشخیص این مشکل آزمایش خون است. اما اگر احساس خستگی زیاد میکنید یا اینکه رنگ و رویتان پریده و خسته است احتمال دارد آهن بدنتان کم شده باشد. پس لازم است به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید.
چگونه میتوان آهن بیشتری جذب کرد؟
اول از همه بدانید که گیاه گزنه و برخی از جلبکها سرشار از آهن هستند. احتمالاً حتی فکرش را هم نمیکردید که این گیاه به ظاهر خشن منبع فوقالعادهی آهن باشد. برای اینکه بتوانید آهن موجود در سبزیجات را به خوبی جذب کنید باید آنها را با ویتامین C مصرف کنید تا بیشتر جذب بدن شود. مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و هم زمان ویتامین C میباشد. بر خلاف مثلاً عدس که آهن دارد اما فاقد ویتامین C است.
گوشت قرمز نیز سرشار از آهن است اما مصرف زیاد آن میتواند به سلامتی و همچنین جیبتان آسیب برساند. علاوه بر این بیشتر خانمهایی که گوشت هم میخورند باز با کمخونی مواجهاند.
معمولاً برنامهی غذایی روزانهی اکثر ما فاقد میوههای صدفی مانند بادام میباشد که حاوی آهن است. اما باید بدانید دانهی کنجد یا سویا نیز به اندازهی جگر آهن دارد. اما مشکل این است که آهن این دانههای گیاهی کمتر جذب میشود. جعفری، غلات کامل مانند گندم سیاه یا چاودار و ارزن، حبوبات مانند عدس، تخمهی آفتابگردان و غیره نیز از منابع غیر حیوانی خوب آهن محسوب میشوند.
چگونه میتوان از آهن گزنه استفاده کرد؟
برای رسیدن به نتیجهی سریع و دلخواه، کمخونیتان را با گزنه درمان کنید. که هم طبیعی است و هم خیلی زود نتیجه را میبینید. میتوانید به مدت چند هفته روزانه برگ تازهی گزنه مصرف کنید. به این ترتیب که دمنوش گزنه درست کنید. برگهای تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. میتوانید از پودر گزنه هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که کپسولهای گزنه نیز در عطاریها یا داروخانهها وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید.
نتیجه اینکه..
کمخونی نتیجهی سبک زندگی کنونی ما و عدم مصرف مواد غذایی سرشار از آهن است. در بین همهی راههای طبیعی برای جبران کمبود آهن مصرف گزنه بهتر است. این گیاه که همه جا میروید نشاط و سرزندگی را به شما هدیه داده و همین طور رنگ و رویتان را بهتر میکند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#455
Posted: 25 Dec 2013 22:37
دانشمندان موفق به ساخت ماهیچه مصنوعی شدند که به مراتب قویتر از ماهیچه انسان است
شماری از دانشمندان در دانشگاه برکلی به فناوری ساخت نوعی ماهیچهی مصنوعی دستیافتهاند، که با استفاده از میکرو ماهیچههای تعبیه شده در آن، قادر است تا نیرویی 1,000 برابر ماهیچههای موجود در بدن انسان را تامین کند.
تیم تحقیقاتی در آزمایشگاه برکلی با کمک ترکیبی از وندیوم دیاکسید قادر به ساخت یک میکرو ماهیچه شدهاند که میتواند در دمای 67 درجه خاصیت رسانایی خود را تغییر داده و از یک مادهی عایق به رسانا تبدیل شود. این امکان موجب میشود تا ترکیب مورد استفاده سریعا واکنش نشان داده و همچون ماهیچهی معمولی منقبض شود. این میکرو ماهیچه نتایج درخشانی را در آزمایشهای انجام شده بر جای گذاشته است. برای مثال این ماهیچه قادر است تا اشیائی 50 برابر سنگینتر از وزن خود و 5 برابر بلندتر از طول خود را در زمانی کمتر از 60 میلی ثانیه بلند کند.
ماهیچهی تولید شده در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت مستقیم به سرعت واکنش نشان میدهد تا این امکان را برای دانشمندان فراهم میکند که در زمان مشخصی یک میکرو ماهیچهی خاص را فعال کنند. محققان اعتقاد دارند که میتوان از این میکرو ماهیچهها که با استفاده از وندیوم دیاکسید ساخته شدهاند، در آیندهای نزدیک ساخت سیستمهای ماهیچهای عصبی مصنوعی را ممکن کند.
این ماهیچهها قدرت تحمل وزن بالا را داشته و همچنین قادرند در محل کوچکی با قابلیت انعطاف پذیری بالا، انرژی کمی مصرف کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#456
Posted: 26 Dec 2013 02:41
خواب غفلت تهران بر بستر 21 گسل زلزله
رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به این که تهران یکی از 25 کلانشهر دنیا با بیشترین آسیب پذیری در برابر زلزله است، اظهار داشت: تهران بر روی 21 گسل قرار گرفته است که 16 گسل فعال و بقیه نیمه فعالند.
دکتر عباسعلی تسنیمی که در حاشیه همایش علمی «10 سال پس از زلزله 1382 بم؛ آموخته ها و گام های پیش رو» در محل پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با خبرنگار علمی ایسنا، سخن میگفت، خاطرنشان کرد: خطر زلزله منحصر به تهران نیست و کل کشور در برابر زلزله و مخاطرات مختلف طبیعی آسیب پذیرند به طوری که ایران دهمین کشور حادثه خیز دنیا و پنجمین کشور حادثه خیز آسیاست که از هر 42 حادثه طبیعی بزرگ که در دنیا اتفاق می افتد نزدیک به 3 حادثه مربوط به ایران است.
وی در عین حال از توسعه بی رویه تهران و گسترش ساخت و سازها در این شهر لرزه خیز ابراز نگرانی کرد و گفت: طبق آمارها، سالانه حدود 120 هزار اپارتمان جدید در تهران احداث میشود و همین حالا حدود 740 هزار علمک گاز در تهران برپاست که هشداری نسبت به وجود سه میلیون متر مکعب گاز زیر پای تهرانی هاست. گازی که در صورت بروز زلزله ای بزرگ می تواند تهران را با انفجارها و آتش سوزیهای مهیبی مواجه کند.
تسنیمی در ادامه با اشاره به تفاهم نامه ای که اخیرا به پیشنهاد پژوهشگاه بین موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله امضا شده، برگزاری این همایش دو روزه را گامی در راستای هماهنگی و همکاری بیش از پیش این سه مرکز علمی فعال در حوزه زلزله عنوان و خاطرنشان کرد: امضای تفاهم نامه بین این سه مرکز به معنای نادیده گرفتن سایر سازمان ها و مراکز ذی ربط مثل سازمان زمین شناسی، سازمان هواشناسی و سازمان جغرافیایی نیست و از همه فعالان این حوزه می خواهیم به ما بپیوندند تا با هم به سمت یک سند عملیاتی برای کاهش آسیب پذیری در برابر مخاطرات زلزله حرکت کنیم.
همایش علمی «10 سال پس از زلزله 1382 بم؛ آموخته ها و گام های پیش رو» به مناسبت دهمین سالروز زلزله ویرانگر پنجم دی ماه 1382 بم به میزبانی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از امروز به مدت دو روز در محل پژوهشگاه برگزار میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#457
Posted: 26 Dec 2013 02:44
پودرهایی که دسر میشوند
دسرهای آماده پودری که بیشتر با طعمهای شکلاتی و وانیلی یا طعم انواع میوهها در بازار وجود دارند، طرفداران زیادی را به خودشان اختصاص دادهاند چون هم خیلی سریع آماده میشوند و هم فوقالعاده خوشخوراک هستند.
در این مطلب با دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، درباره مواد تشکیلدهنده این محصولات و تفاوتهای بین انواع مختلف آنها گفتوگو شده است.
مواد اولیه تشکیلدهنده دسرهای آماده مختلف، چیست؟
قسمت عمده مواد تشکیلدهنده دسرهای آماده که معمولاً به شکل پودری و در بستهبندیهای مختلف عرضه میشوند، از نشاسته تشکیل شده است. البته نشاستههای مختلفی مانند نشاسته گندم، ذرت، برنج یا سیبزمینی در تهیه این پودرها به کار میروند.
به جز نشاسته، مواد دیگری مانند شکر، پودر کاکائو، پودر شکلات، طعمدهندهها و رنگدهندههای مجاز خوراکی یا وانیل هم در ترکیب دسرهای حاضری پیدا میشوند. در برخی از این دسرها هم مواد غلیظکنندهای مانند ژلاتین وجود دارد.
چرا بخش عمده این دسرها را نشاسته تشکیل میدهد؟
دسرهای پودری حاضری به 2 صورت، آماده مصرف میشوند؛ یا باید آنها را با شیر یا آب خنک مخلوط کرد و قوام داد یا آنها را با شیر یا آب معمولی مخلوط کرد و روی حرارت گذاشت تا قوام لازم را پیدا کنند. در هر 2 صورت، این پودرها به مادهای قوامدهنده نیاز دارند تا در اثر ترکیب با آن، غلظت لازم را پیدا کنند.
از آنجا که نشاسته در اثر حرارت دیدن یا مخلوط شدن با آب و شیر، میتواند رطوبت موجود در محیط را به خوبی جذب کند و غلظت و قوام کافی را به محصول نهایی بدهد، از آن در انواع دسرهای حاضری برای ایجاد حالت ژلهای استفاده میکنند. البته معمولاً در دسرهایی که داخل آب یا شیر سرد حل میشوند و قوام لازم را هم پیدا میکنند، از ژلاتین یا پکتین استفاده میشود.
تفاوت ژلاتین و پکتین چیست؟
ژلاتین و پکتین، هر 2 جزو مواد طبیعی بهکاررفته در صنایع غذایی هستند. پکتین از میوههای مختلف استخراج و تهیه میشود. ژلاتین هم از پوست و استخوان حیواناتی مانند گاو یا در مواردی هم ماهی، تهیه میشود. البته در کشورهای غربی برای تهیه آن از پوست و استخوان خوک هم استفاده میکنند.
مهمترین عوارضی که ممکن است مصرف این دسرها برای افراد مختلف داشته باشد، چیست؟
هرچند در تهیه انواع این محصولات از رنگها و طعمدهندههای مجاز خوراکی استفاده میشود، اما به هر حال مصرف مداوم محصولات حاوی رنگها و طعمدهندههای مصنوعی میتواند در طولانیمدت برای برخی از افراد، به خصوص بچهها یا سالمندانی که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند، مشکل ایجاد کند. ضمن اینکه تمام این دسرها، به دلیل داشتن شکر و نشاسته فراوان، کالری بالایی هم دارند و میتوانند ابتلا به چاقی و اضافهوزن را به دنبال داشته باشند. مصرف چنین خوراکیهایی به افراد دارای اضافهوزن یا کسانی که دیابت دارند هم چندان توصیه نمیشود.
بهترین شرایط نگهداری از دسرهای پودری آماده چیست؟
خوشبختانه دسرهای پودری، کاملا خشک اگر در جای خشک و خنک نگهداری بشوند و در آنها هم باز نشود، تا حدود 2 سال قابل نگهداری هستند.
یعنی مدت زمان نگهداری از این محصولات، بعد از باز شدن بستهبندیشان کمتر میشود؟
بله. وقتی بستهبندی دسرهای پودری را باز و مقداری از آن را مصرف میکنید، باقیمانده دسر میتواند به راحتی رطوبت و هوای محیط را جذب خود کند. در این صورت، زمینه مناسب برای رشد انواع میکروارگانیسمهایی که با چشم عادی قابلمشاهده نیستند هم فراهم میشود. به همین دلیل توصیه میشود دسرها را بعد از باز کردن بستهبندیشان، به طور کامل مصرف و آماده خوردن کنید.
دسرهایی که با آب یا شیر مخلوط میشوند و کاملا آماده مصرف هستند، تا چند روز قابلیت نگهداری دارند؟
زمانی که دسرهای پودری با آب یا شیر مخلوط شوند، رطوبت آنها تا حد زیادی بالا میرود و در این صورت هم شرایط برای رشد انواع میکروارگانیسمها و ایجاد فساد در آنها کاملا فراهم میشود. از این رو، بهتر است دسرها را زمانی آماده مصرف کنید که میدانید در طول یک روز، امکان مصرف تمام آن برایتان وجود دارد.
شما میتوانید دسرهای کاملا آماده را در نهایت، یک یا دو روز، آن هم داخل یخچال، نگهداری کنید. البته حواستان باشد که اگر از شیر برای تهیه این دسرها کمک میگیرید، حتماً از شیرهای تازه، سالم و دارای تاریخ مصرف استفاده کنید و دسرهای حاوی شیر را بیشتر از نیم ساعت در دمای محیط قرار ندهید تا امکان فساد آنها پیش نیاید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#458
Posted: 26 Dec 2013 02:59
'خلق' پروتئین بیست و یکم در آزمایشگاه
پژوهشگران دانشگاه ییل در آمریکا با بازنویسی دستورهای ژنتیکی که در تمامی ۲۰ اسید آمینه رمزگذاری شدهاند، یک اسید آمینه بیست و یکم خلق کردهاند.
این دانشمندان راهی یافتهاند که پروتئینهایی را که معمولا در طبیعت وجود ندارند، از طریق گسترش اطلاعاتی که در رمز ژنتیکی آنها بار شده است، بیافرینند.
به گزارش نشریه "آنگواندته شیمی"، گروه پژوهشی دانشگاه ییل، بیشتر دستورهای ژنتیکی اسیدهای آمینه را – که در حکم واحدهای ساختمانی هر پروتئینی هستند – بازنویسی کردهاند.
به این ترتیب، زیست شناسان صناعی (سنتتیک)، در جستجوی هدفشان، از روش تازهای بهرهمند میشوند.
هدف این زیست شناسان، به وجود آوردن پروتئینهای جدیدی است که در طبیعت یافت نمیشوند، ولی ممکن است برای مجموعه گستردهای از مسائل صنعتی، پزشکی و دارویی نقشی ارزشمند داشته باشند.
مارکوس بروکر، استادیار فیزیک و شیمی زیستی در دانشکده پزشکی دانشگاه ییل که مولف اصلی این گزارش است میگوید: "این یافته، درها را به روی مجموعه بزرگی از پروتئینهای طراحی شده با ویژگیهای جدید باز میکند."
تهیهکنندگان این گزارش، از یک سیستم رمزگشایی طبیعی استفاده کردهاند تا اطلاعات را وارد اسید امینه بیست و یکم که "سلنوسیستین" نام دارد کنند.
پایه بیست اسید آمینهای که در پروتئینهای عادی موجودات زنده یافت میشود، ۶۴ ترکیب متفاوت است، ترکیبهای متفاوت سه اسید آمینه از چهار اسید آمینهای که دیانای را تشکیل می دهند.
پژوهشگران برای این که ببینند میتوانند این ترکیبها را تغییر بدهند یا نه، یک مرحله رمزگشایی مولکولی اضافی استفاده کردند تا اسید آمینه سلینوسیستین را وارد پروتئینها کنند.
از این طریق، آنها توانستند معنای ۵۸ ترکیب از ۶۴ ترکیب را تغییر دهند. در نتیجه، باکتریها به جای هر اسید آمینهای، سلنوسیستین را وارد پروتئینها کردند.
پیشتر دو گروه پژوهشی دیگر در دانشگاههای ییل و هاروارد روش متفاوتی برای ضبط و مهندسی کل ژنوم باکتری به کار برده بودند.
اما هدف هر دو روش یکی است یعنی به وجود آوردن اشکال جدیدی از پروتئین که بتوانند واکنشهای شیمیایی را تسریع کنند، مواد نیرومندتر یا انعطاف پذیرتر به وجود آورند، و حتی پادتنهای موثرتر بیافرینند یا ارزش غذایی مواد خوراکی را بالا ببرند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#459
Posted: 26 Dec 2013 20:57
تحقیقات دانشمندان درباره یک آب انبار عظیم در زیر یخهای گرینلند
دانشمندان زمینشناسی ذخایر عظیمی از آب شیرین در زیر یخهای گرینلند پیدا کردهاند که به رغم سرمای زیر صفر درجه هوا، در تمام طول سال به صورت مایع جریان دارد.
به گفته دانشمندان، کشف این ذخایر اهمیت فوق العادهای دارد چرا که ممکن است نشانهای باشد از چگونگی تاثیرات تغییرات آبوهوایی بر افزایش سطح دریاها در جهان.
نتیجه تحقیقات دانشمندان در این زمینه روز ۲۲ دسامبر ۲۰۱۳ در نشریه اینترنتی «نیچر» منتشر شده است.
بر اساس گزارش این نشریه، ذخایر یاد شده در جنوب شرقی جزیره گرینلند قرار دارد و ۷۰ هزار کیلومتر را در بر میگیرد. دانشمندان، این ذخایر را پیش از تابستان و قبل از آغاز روند ذوب شدن یخها پیدا کردند که نشان میداد در طول زمستان بسیار سرد این منطقه، آب به صورت مایع جریان دارد.
این کشف توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه یوتا و مرکز تحقیقاتی قطب در دانشگاه ایالتی اوهایو در کلمبوس، و در آوریل سال ۲۰۱۱ صورت گرفته است، آن هم زمانی که این افراد در حال نمونهبرداری از سطح یخ زده زمین منطقه بودند. لایه کشف شده آب ۳۳ متر زیر سطح منطقهای بود که از برف پوشیده شده بود.
دانشمندان برای پیدا کردن شواهدی از وجود آب مایع در زیر یخ از امواج نفوذ کننده راداری در زمین استفاده کردند که در نتیجه به لایهای پیوسته و خیس برخورد کردند. همزمان، بخش عملیاتی ناسا با استفاده از تجهیزات مخصوص هوایی اقدام به شناسایی منطقه کرده و به این نتیجه رسید که ذخایر عظیم آب در منطقهای فراتر از محل مورد جستجوی تیم تحقیقاتی دانشمندان وجود دارد.
ریک فارستر، پروفسور رشته زمین شناسی در دانشگاه یوتا در بیانیهای گفته است: «این یک کشف غیرمنتظره بود». به گفته وی، سطح پوشیده از یخ گرینلند نقش مهمی در افزایش سطح دریاها دارد و در حال حاضر روند ذوب شدن آن به بالاترین حد خود رسیده است.
وی افزوده است: «مشخص شدن ظرفیت فضایی که سال به سال آب را در خود انبار میکند اهمیت فراوانی دارد، چرا که شکاف میان معادله میزان آب ناشی از ذوب یخ و سطح دریاها را مشخص میکند».
برای دانشمندان هنوز مشخص نیست که چرا آب طی سالهای متمادی به صورت مایع باقی مانده است. فرض بر این است که آب ناشی از ذوب یخها در تابستان که به لایههای زیرین زمین نفوذ میکند میتواند به صورت مایع باقی بماند چرا که برف روی آن باعث دور نگهداشتن آب از دمای زیر صفر گرینلند در فصل زمستان خواهد شد.
این پرسش نیز مطرح است که میزان تاثیرگذاری انبار آب زیر زمینی بر ذوب یخها تا چه اندازه است. از یک طرف، این موضوع میتواند روند ذوب یخها را تسریع کند ولی از سوی دیگر، باعث خواهد شد تا از افزوده شدن آب به سطح دریاها جلوگیری شود.
بر اساس یکی از گزارشهای کنفرانس تغییرات آبوهوایی، میزان ذوب یخها در گرینلند بین سالهای ۱۹۹۳ و ۲۰۰۵ تشدید شده است. در این دوره، سالانه ۱۲۱ میلیارد تن از یخهای این جزیره ذوب شده است، و بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ این میزان به ۲۲۹ میلیارد تن در ازای هر سال افزایش یافته است. ظرف ۲۰ سال گذشته و در نتیجه از دست رفتن یخها، سطح آب دریاها به میزان ۳۴ صدم اینچ بالا آمده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#460
Posted: 26 Dec 2013 20:59
حقایقی درباره "تاریخ انقضا"ی موادغذایی
برای بسیاری از ما بارها اتفاق افتاده که مقابل یخچال و فریزر ایستاده و بسیاری از مواد غذایی داخل آنها را به دلیل گذشتن تاریخ مصرفشان به سطل زباله میاندازیم اما مطالعات اخیر نشان میدهد که این شیوه همیشه بهترین راهکار نیست چون موجب اسراف و دور ریختن مقادیر زیادی از مواد غذایی سالم میشود.
به گزارش ایسنا، گزارش منتشر شده از سوی انجمن حفاظت از منابع طبیعی و کلینیک حقوق و خط مشیهای غذایی دانشکده حقوق هاروارد نشان میدهد بسیاری از مردم آمریکا، مواد غذایی خود را پیش از موعد فاسد شدن دور میاندازند چرا که به درستی نمیدانند «تاریخ انقضاء» دقیقا به چه معناست.
این مساله سبب افزایش زبالهها و دور ریختن حجم زیادی غذای سالم میشود. بنابراین مطالعه، بیش از 90 درصد مردم آمریکا مواد غذایی را خیلی زود دور میریزند و 40 درصد مواد غذایی نیز بدون استفاده دور انداخته میشوند چون مردم درک درستی از تاریخ مصرف مواد غذایی ندارد.
به عنوان مثال عبارتهایی نظیر «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» کاملا با عبارتهایی مثل «تاریخ عرضه» فرق دارند. «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» که مخصوص مشتریان است در واقع بیانگر زمانی است که مشتریان از طریق آن متوجه میشوند که این محصول بنابر ادعای تولیدکننده در اوج تازگی است.
پس این تاریخ به معنای فساد مواد غذایی و در عین حال ناسالم بودن آن نیست. از سوی دیگر عبارت «تاریخ عرضه» نیز تاریخی است که به تولیدکننده و عرضهکننده (نه مشتریان) کمک میکنند تا از طریق آن به موجودی کافی انبار پی ببرند. این در حالی است که بسیاری از مشتریان به اشتباه از برچسب «تاریخ عرضه» برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول استفاده میکنند در حالی که در بسیاری از موارد این تاریخها در واقع به این معنا نیستند.
«راگ راچ»، مدیر سابق یک فروشگاه زنجیرهای در آمریکا برای حل این مشکل پروژهای با عنوان «جدول روزانه» را راهاندازی کرده است. بر اساس این پروژه مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه میشوند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی «دویوانت»، در عین حال برای برخی مواد غذایی یک سری هشدارها و تذکرات وجود دارد که باید به خاطر سپرد. این مواد غذایی عبارتند از:
- تخم مرغ: در صورت نگهداری از تخم مرغ در یخچال سه الی پنج هفته پس از خرید هنوز تازه و قابل مصرف است.
- مواد غذایی کنسروی: مواد غذایی کنسرو شده یک سال تازه و قابل مصرف هستند. این دقیقا همان چیزی است که روی بستهبندی آنها حک شده است. برخی معتقدند کنسروها حتی پس از پایان این تاریخ نیز کماکان قابل استفاده هستند زیرا این مواد غذایی کاملا در خلاء بستهبندی شدهاند و نیازی به تاریخ مصرف ندارند.
- سیب: سیب در یخچال حدود سه هفته تازه میماند و در صورتی که پخته و در یخچال نگهداری شود این زمان به هشت ماه نیز افزایش مییابد.
- غلات: صبحانههای آماده تهیه شده از غلات بدون اینکه کهنه شوند میتوانند شش ماه تا یک سال در محیط آشپزخانه باقی بمانند حتی اگر این محصولات را پس از این تاریخ نیز میل کنید فقط بیات و کهنه شدهاند و مسلما مریض نمیشوید.
- گوشت: پیشنهاد میشود گوشت را سه تا پنج روز پس از خرید مصرف کنید. البته منجمد کردن گوشت آن را بیش از دو ماه تازه نگه داشته و ارزش غذایی آن حفظ میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟