ارسالها: 12930
#681
Posted: 26 Apr 2014 09:07
آشنایی با خواص پنیر موزارلا
موزارلا نوعی پنیر تازهی کشدار با طعم ملایم است که در ابتدا از شیر بوفالو تهیه میشد اما امروزه این پنیر پرطرفدار را از شیر گاو تهیه میکنند.
شیر استفاده شده در موزارلا شیر خام یا شیر پاستوریزه میباشد. این پنیر طعم خوبی دارد و برای تهیهی پیتزا و غذاهای ایتالیایی دیگر مانند لازانیا بسیار مناسب است. با ما باشید تا با خواص این پنیر فرنگی پرطرفدار بیشتر آشنا شوید.
موزارلا از کجا آمده است؟
موزارلا در قرن هفتم میلادی و در ایتالیا متولد شد. در آن زمان بوفالوهای آسیایی به این کشور برده شدند تا زمین را شخم بزنند. به تدریج از شیر این حیوانات برای تهیهی پنیر استفاده کردند. پنیر موزارلا خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کرد و در قرن هفدهم تولیدکنندگان محصولات لبنی، برای پاسخگویی به نیاز و درخواست مصرفکنندگان از شیر گاو برای تهیهی این پنیر استفاده کردند.
موزارلا: از پروتئین تا کلسیم
پنیر موزارلا حاوی پروتئین و چربیها (اسیدهای چرب اشباعشدهی ضروری) میباشد. میزان چربی این پنیر بین 15 تا 20 درصد میباشد. موزارلا منبع خوب کلسیم و فسفر است که برای سلامتی لازم و ضروریاند. در واقع 30 گرم از این پنیر 13 درصد نیاز روزانهی یک فرد بزرگسال را به کلسیم و فسفر تامین میکند.
موزارلا از ویتامینهای خوبی برخوردار است مانند ویتامین B12 و B3. سی گرم از این پنیر 10 درصد نیاز روزانهی ما به این دو ویتامین را تامین میکند. موزارلا همچنین حاوی میزان کمی ویتامین A،B2 و ویتامین D نیز میباشد. باید بدانید که میزان نمک موجود در این پنیر متعادل است.
اندر خواص موزارلا
موزارلا نیز مانند دیگر اعضای خانوادهی لبنی منبع فوقالعادهی کلسیم میباشد که به خوبی جذب بدن میشود. وجود پروتئینها، لاکتوز، ویتامین D و فسفر در این پنیر میزان جذب کلسیم را بیشتر میکند. حتماً میدانید که وجود کلسیم برای استحکام استخوانها و دندانها لازم و ضروری است. فرقی نمیکند شما در چه سن و سالی هستند.
باید همیشه به فکر تامین کلسیم بدنتان باشید. این مادهی معدنی همچنین در بیشتر فرآیندهای حیاتی بدن مانند انقباض عضلات، انعقاد خون، تنظیم فشارخون، انتقال واکنشهای عصبی، عملکرد هورمونها، فعالیتهای آنزیمی و احیای سلولی شرکت دارد.
مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری میکند. علاوه بر این موزارلا منبع خوب فسفر محسوب میشود که خاصیت اسیدی استخوانها و دندانها را کاهش داده و به احیای بافتها کمک میکند.
توجه داشته باشید که پنیرها حاوی میزان قابلتوجهی پروتئین میباشد که برای گیاهخواران مفید است. باید بدانید که ارزش بیولوژیکی پروتئین موجود در پنیر قابلمقایسه با گوشت میباشد.
موزارلا یکی از منابع غذایی ویتامین B12 نیز میباشد که برای بدن لازم و ضروری است. این ویتامین در رشد و تقسیم سلولی، حفظ تعادل سیستم عصبی، سنتز پروتئین، ساخت گلبولهای قرمز، سوخت و ساز کربوهیدراتها و چربیها نقش موثری دارد. درست است که گوشت و ماهی جزو اصلیترین منابع ویتامین B12 میباشند اما گیاهخواران میتوانند با مصرف بیشتر پنیر موزارلا ویتامین بدنشان را تامین کنند و دچار کمبود نشوند.
اگرچه مصرف زیاد اسیدهای چرب اشباعشده باعث افزایش کلسترول بد خون میشود اما با این حال این اسیدهای چرب نقش موثری در سلامت بدن دارند از جمله اینکه در ساخت غشای سلولی شرکت دارند و به جذب و مصرف ویتامینهای A،D،E و K کمک میکنند.
آیا مصرف موزارلا میتواند خطرناک باشد؟
بهتر است خانمهای باردار از پنیرهای تهیهشده از شیر پاستوریزه استفاده کنند تا از آلودگی با باکتریها به ویژه باکتری لیستریا در امان بمانند. پنیرها، سرشار از چربیها به ویژه اسیدهای چرب اشباعشده هستند که مصرف زیاد آن باعث چاقی یا افزایش کلسترول بد خون میشود. برای بهرهمندی از خواص این پنیر لازم است از زیادهروی بپرهیزید و تغذیهی سالمی (سرشار از میوهها و سبزیجات) داشته باشید.
ارزش غذایی موزارلا
هر 100 گرم موزارلا دارای ترکیبات زیر است:
انرژی 240 کیلوکالری
پروتئین 18.4 گرم
لیپیدها 17.5 گرم
گلوسیدها 2.5 گرم
آب 57.7 گرم
لیپیدهای موزارلا عبارت است از:
کلسترول 65.5 میلیگرم
اسیدهای چرب اشباعشده 10.7 گرم
اسیدهای چرب اشباعنشدهی مونو 5.33 گرم
اسیدهای چرب اشباعنشدهی پولی 0.62 گرم
گلوسیدهای موجود در موزارلا عبارت است از:
قندهای ساده 1.03 گرم
ساکاروز 0.03 گرم
گلوکز 0.56 گرم
فروکتوز 0.15 گرم
لاکتوز 0.07 گرم
گالاکتوز 0.15 گرم
مالتوز 0.08 گرم
ویتامینها و مواد معدنی موجود در 100 گرم پنیر موزارلا:
فسفر 365 میلیگرم
کلسیم 403 میلیگرم
سدیم 200 میلیگرم
منیزیم 25 میلیگرم
آهن 0.2 میلیگرم
زینک(روی) 2.9 میلیگرم
مس 0.01 میلیگرم
ویتامین ب1 0.04 میلیگرم
ویتامین ب2 0.35 میلیگرم
ویتامین ب3 0.19 میلیگرم
ویتامین ب6 0.07 میلیگرم
ویتامین ای 0.33 میلیگرم
البته باید بدانید که موزارلا همچنین حاوی سلنیوم، ید، ویتامین A و پیش ساز ویتامین A، بتاکاروتن و فولات نیز میباشد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#682
Posted: 27 Apr 2014 07:02
چاپگر سه بعدی نحوه آموزش نسل جدید را متحول میکند
در سالهای اخیر اخبار و مطالب متعددی در مورد قابلیت های چاپگر سه بعدی و تحولی که این فن آوری جدید در تولید کالاهای مصرفی و قطعات تکنولوژی ایجاد خواهد کرد، منتشر شده است.
اما چاپگر سه بعدی به عرصه آموزش و محیط کلاسهای درس نیز وارد شده و از هم اکنون در آمریکا و بریتانیا برای افزودن آن به سیستم آموزشی برنامه ریزی شده است. این فن آوری پیشرفته برای ارتقاء کیفیت آموزش و پرورش نوجوانان در محیط مدارس و خارج از آن قابلیت های فراوانی دارد.
مدارس، به خصوص در کشورهای غربی، به افزودن این فن آوری به سیستم آموزشی خود علاقه زیادی نشان می دهند. ولی مشکلات همیشگی مثل کمبود بودجه و ناآشنایی معلمان با این فن آوری، اجرای چنین طرحهایی را به تاخیر انداخته است. اما تعداد زیادی از دانش آموزان نوجوان حتی اگر به چنین فن آوری در محیط مدرسه دسترسی نداشته باشند، از هم اکنون با چاپگر سه بعدی آشنا شده و بهره برداری از آن را فرا میگیرند.
یکی از برجسته ترین نوجوانانی که در زمینه استفاده از چاپگر سه بعد یپیشرفت زیادی داشته یک محصل دختر ۱۴ ساله اهل شهر منچستر در بریتانیا است.
ایمی متر اولین جایزه "دختر دیجیتال اروپا" جایزه ای که از سال گذشته توسط کمیسیون اروپا ترتیب داده شده را دریافت کرده است. او در مجامع علمی گوناگونی ایده های خود را برای کارشناسان و شرکت کنندگان تشریح کرده است.
ایمی از سن یازده سالگی و پس از دیدار از جشنواره دستاوردهای علمی که در شهر منچستر برگزار شد، ابتدا به رمز نویسی و برنامه های کامپیوتری و سپس به طراحی با چاپگر سه بعدی علاقمند شد.
اما مهمترین منبع الهام و پیشرفت او یک کوشش جهانی است که نسل جوان را تشویق می کند تا در عرصه فن آوریهای جدید خلاقیت نشان دهد. این تحول در عرصه آموزش اصطلاحا "سازندگان دیجیتال" نام گرفته است.
تعدادی از موسسات فعال در زمینه پژوهش های دیجیتال و فن آوری جدید از این جنبش حمایت می کنند. یکی از آنها موسسه است در شهر منچستر به نام "فب لب" که فشرده ای از نام کامل آن "آزمایشگاه ساخت و تولید" است. این موسسه طرح ها و ایده های دیجیتال را به محصولات کاربردی تبدیل می کند.
موسسه "فن لب" هر از چند گاه درهای خود را به روی عموم می گشاید تا علاقمندان بتوانند با تازه ترین روشهای به کارگیری فن آوری دیجیتال در تولید محصولات جدید آشنا شوند. ایمی متر با مراجعه به این موسسه توانست از نرم افزارها و سخت افزارهایی که در مدرسه به آنها دسترسی نداشت، مثل چاپگر سه بعدی، استفاده کند.
او برای انجام تکالیف مدرسه از فن آوریهای مربوط به طراحی و تولید سه بعدی محصولات استفاده کرده است.
ایمی متر می گوید: "در این موسسه کارشناس ها و افراد با تجربه ای کار می کنند و در عین حال فضای همکاری و تبادل تجربه در این موسسه خیلی خوب است که فرا گرفتن فن آوریهای جدید را آسان می کند. آنجا میتوان خیلی چیزها آموخت و بعد متناسب با امکانات و دانش هر فرد روی طرح های شخصی کار کرد."
آزمایشگاههای ساخت و تولید
موسسه "فن لب" در منچستر اولین مورد از این مراکز جدید طراحی و ساخت محصولات با استفاده از روشهای دیجیتال بود. اکنون در مجموع ۹ مورد از این مراکز در بریتانیا فعال هستند و انتظار می رود که طی سه سال آینده تعداد آنها به ۳۰ مورد برسد.
تمام این موسسات بخشی از یک طرح جهانی هستند که از آمریکا سرچشمه گرفت. نقطه آغاز آن یک واحد درسی دانشگاهی بود به نام "چگونه می توان تقریبا همه چیز را ساخت" و پروفسور نیل گرشنفیلد از اساتید دانشگاه تکنولوژی (پلی تکنیک) ماساچوست (ام آی تی) آن را تدوین و تدریس می کرد.
از حدود هشت سال پیش که پروفسور گرشنفیلد کتاب خود با عنوان "فب:انقلاب آینده در کامپیوترهای شخصی" را منتشر کرده حدود ۲۰۰ مورد از این آزمایشگاههای ساخت و طراحی در بیش از ۴۰ کشور جهان شروع به کار کرده اند. همه آنها اصطلاحا با عنوان "فب لب" (Fab Lab) شناخته می شوند.
پروفسور گرشنفیلد معتقد است که انقلاب دیجیتال روی داده است و ما در مسیر عملی کردن آن هستیم. او می گوید که چالش اصلی این "فب لب" ها در حقیقت بهره برداری و تحت کنترل در آوردن " قدرت اختراع نهفته در جهان امروزی و کاربست آن برای تولید پاسخ های مناسب به مشکلات و سئوالات محلی است."
این "فب لب" ها دو وظیفه آموزش و طرحهای اقتصادی- تجاری را با هم ترکیب می کنند و در واقع محیطی فراهم می کنند که علاقمندان به هر دو عرصه می توانند با هم همکاری کرده و از یکدیگر بیاموزند. درعین حال پروفسور گرشنفیلد با توصیف های اغراق آمیز رسانه ها از قابلیت های چاپگر سه بعدی مخالف است.
ایمی متر دانش آموز ۱۴ سالها اهل شهر منچستر نیز در شیوه کار و حتی شیوه صحبت کردن خود نشان داده که مسئله اصلی نه غرق شدن در این جو تبلیغاتی بلکه نشان دادن پشتکار و ادامه کاری است. او می گوید که با هر حدی از امکانات و دانش می توان شروع کرد و لزوما نباید منتظر شد تا به پیشرفته ترین وسایل و تجهیزات دسترسی داشته باشیم.
ابتکار و خودکفایی سه بعدی
به عنوان مثال اگر می توان از روشهای دیگر برای طراحی و ساخت دیجیتال اشیا استفاده کرد چرا باید منتظر شد تا به یک چاپگر سه بعدی دسترسی پیدا کنیم؟
او توضیح می دهد که از یک نرم افزار طراحی سه بعدی برای طراحی یک چهارپایه تاشو استفاده کرده و برای برش قطعات نیز از یک وسیله دیگر استفاده کرده ودر نهایت خودش همه قطعات را روی هم مونتاژ کرده است.
او از فن آوری برش لیزری برای ساختن یک جلد برای کامپیوترش استفاده کرده و با دستگاه چاپگر سه بعدی هم یک قالب شکلات پزی برای هدیه روز تولد دوستش ساخته است. هر چند خودش اذعان میکند که لبه های این قالب کمی تیز از آب درآمد.
ایمی متر می افزاید:" نکته ای که برای من جالب است این است که با کمک این فن آوریها می توان طرح های بسیار پیچیده ای را ساخت و تولید کرد. کار با اکثر نرم افزارهایی که در این زمینه وجود دارند بسیار ساده است. با چند دوره آموزشی آنلاین می توان کار کردن با این نرم افزارها را یاد گرفت."
هم اکنون روی شبکه اینترنت سیستم های رایگان و آزادی وجود دارد که دانش آموزان از طریق آن می توانند طرح های خود را ارائه داده و با کمک چاپگرهای سه بعدی آن را چاپ کرده و بعد برش بدهند. در پایان این روند آنها قادر خواهند بود قطعات تولید شده را روی هم مونتاژ کنند.
مارتین استیونس و همکارش تروپتی پاتل صاحبان جوان شرکتی هستند که در زمینه تولید با چاپگر سه بعدی فعالیت می کند. این شرکت در زمینه همکاری با مدارس در بریتانیا پیشگام بوده است.
او می گوید برخی از مدارس متناسب با سطح دانش معلمانشان توانسته اند از اولین مدل ساده چاپگرهای سه بعدی به مراحل پیچیده تر به کارگیری این ابزارها گام بردارند. در عین حال اکنون مدلی از این چاپگرها ساخته شده که از مقاومت و استحکام لازم برای استفاده روزمره و مکرر در محیط های آموزشی برخوردار است.
مارتین استیونس براساس تجارب گذشته دریافته است که گاهی اوقات وسایلی که وزارت آموزش و پرورش در اختیار مدارس قرار می دهد بی استفاده می مانند. بنابراین اولویت اصلی او برای کمک به مدارس این بوده که ویدئوهای آموزشی ساده و جالبی را برای تشریح استفاده از این ابزارها تولید کرده و در اختیار مدارس قرار دهد.
برخی از دانش آموزان در زمینه فراگیری این فن آوریهای جدید خلاقیت و استقلال خارق العاده ای از خود نشان می دهند.
پیتر شولتز و گرهارد دی کلارک دو دانش آموز ۱۵ ساله دبیرستانی در شهر پرتوریا آفریقای جنوبی، با استفاده از اپ (اپلیکیشن) های تلفن موبایل توانسته اند دستگاه چاپگر سه بعدی خود را بسازند.
دستگاهی که آنها اختراع کرده اند بخشی از یک تلاش گسترده تر برای تولید سریع این نوع ابزارها برای مدارس آفریقای جنوبی است که بسیاری از آنها به حد کافی کامپیوتر دراختیار ندارند.
آنها می گویند:"ما می توانیم با بازیافت بطری های کوکاکولا و سایر نوشابه ها، ورقه های پلاستیکی فیلم که ماده اولیه دستگاه چاپگر ما است را تولید کنیم. ما حتی از همین مواد می توانیم برای ساختن یک بازوی مصنوعی استفاده کنیم."
گام بعدی در چاپ سه بعدی
شمایی از آینده: چاپ سه بعدی روش و مراحل طراحی و تولید را برای نسل جدید دانش آموزان متحول خواهد کرد
ایمی متر دانش آموز ۱۴ ساله اهل منچستر با دقت همه این تحولات و نوآوریها را دنبال می کند.
در حال حاضر ایده جدیدی تمام توجه او را به خود جلب کرده است. این اختراع جدید در حقیقت این امکان را فراهم خواهد کرد که بدون نیاز به یک کامپیوتر و حتی یک چاپگر سه بعدی بتوان از طراحی به ساخت وسیله رسید. این وسیله "قلم سه بعدی" نام گرفته است.
ایمی متر می گوید:"می توان مواد اولیه را که مثلا میله های پلاستیکی هستند، داخل این قلم قرار داد و با حرکت دادن قلم شی مورد نظر را تولید کرد. همزمان با حرکت قلم ماده اولیه بر اثر حرارت نرم شده و دهانه قلم خارج می شود و براساس جزییاتی که در طرح وجود دارد، ساخته می شود."
"با این قلم می توان روی یک سطح صاف کار کرد و پس از تولید اجزای دو بعدی آن شیئی آنها را روی هم مونتاژ کرد و یا قلم را در فضایی سه بعدی به حرکت درآورد. این قلم برای تولید اولین نمونه وسیله بسیار مناسبی است و قیمت آن از چاپگر سه بعدی بسیار ارزانتر است. در عین حال کار کردن با آن دانش زیادی در مورد تکنیک های طراحی کامپیوتری نیاز ندارد."
هدف بعدی ایمی متر برنامه ریزی و راه اندازی یک گردهمایی ویژه برای نوجوانان علاقمند به فن آوریهای دیجیتال است که در حقیقت ترکیبی از کارگاه و بازار نمایشگاهی خواهد بود.
او می گوید:" ما در این گردهمایی ها کارشناسان را دعوت خواهیم کرد که بیایند و برای شرکت کنندگان نوجوان تازه ترین دستاوردهای علمی برای کار با چاپگرهای سه بعدی، دستگاه برش لیزری و نرم افزارهای مربوط به طراحی و ساخت اشیا و ماشین آلات را توضیح بدهند. نوجوانان شرکت کننده می توانند هر چیزی را که می خواهند بسازند، محصول خود را در نمایشگاه به نمایش گذاشته و روش تولید آن را به بازدید کنندگان توضیح دهند."
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#683
Posted: 27 Apr 2014 07:05
کشف عاجی کهنسال، نشانی از گذشته سبز صحرای عربستان
گروهی از پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در عمق صحرای عربستان قطعاتی از یک عاج ۳۲۵ هزار ساله را کشف کرده اند که به جانوری غول پیکر و منقرض شده از گونه فیلها تعلق دارد. این عاج در املاح به جا مانده از یک دریاچه کهن به خوبی حفظ شده و تقریبا سالم مانده است.
باستان شناسان می گویند که کشف این عاج شاهد واضحی است که نشان می دهد این جانوران غول پیکر صدها هزار سال پیش در دشت های سبز و بارور این منطقه زندگی می کردند که امروزه یک صحرای شنی و بی آب و علف به نام نفود (نفوذ) است. با نگاهی به این صحرای خشک واقعا نمی توان تصور کرد که زمانی غیر از گرما، شن های داغ و باد چیز دیگری هم اینجا وجود داشته است.
اما کاوش های یک هیئت علمی بین المللی زیر لایه های سطحی این بیایان نشان می دهد که یک زمانی این مناطق دشت های سبز و مرغزارهای باروری بوده اند و جانوران بزرگ و عظیم الجثه ای در آن جولان داده و زندگی می کردند.
پروفسور مایک پتراگلیا مسئول این طرح پژوهشی می گوید: "پس از بررسی نقشه منطقه با کمک ماهواره، حدس ما این است که در سراسر صحرای عربستان هزاران نقطه باستان شناسی وجود دارد که هنوز کشف و شناخته نشده اند. حداقل هفت هزار بستر دریاچه های خشک شده را در این شبه جزیره شناسایی کرده ایم که اکثر آنها در عربستان سعودی قرار دارند."
هزینه این طرح اکتشافی به نام "پالائو دزرت" را موسسه پژوهشی شورای اروپا تامین کرده و به طور مشترک توسط دانشگاه آکسفورد و اداره جهانگردی و میراث باستانی عربستان سعودی در حال اجرا است. حفاری های در سال ۲۰۱۳ آغاز شدند و اکتشافات این هیئت پژوهشی ۳۰ نفره در روزهای جاری طی کنفرانسی با عنوان "عربستان سبز" در دانشگاه آکسفورد ارائه می شوند.
تعدادی از اعضای خاندان سلطنتی و مقامات ارشد حکومت عربستان سعودی برای شرکت در این کنفرانس به آکسفورد خواهند آمد. یکی از موضوعات اصلی این کنفرانس تاثیر تغییرات شدید جوی در شبه جزیره عربستان بر حیات وحش و زندگی انسانهای باستانی ساکن این منطقه است.
نشانه هایی از حیات بشر
اندازه دو قطعه عاجی که در تازه ترین حفاری کشف شده اند روی هم رفته دو متر و ۲۵ سانتیمتر است و دانشمندان معتقدند که به یک جانور غول پیکر به نام "پالئولوکسودون" تعلق دارد که در دوران زیست شناسی "پلئیستوسن" زندگی می کرده و نسل آن بعدها کاملا منقرض شده است.
از روی استخوان مچ این جانور که در فاصله چند متری از محل عاج کشف شده، دانشمندان حدس می زنند که وزن این جانور بین شش تا هفت هزار کیلو بوده که دو برابر وزن فیلهای امروزی است. آنها حدس می زنند که قد آن نیز حدود سه متر و ۶۰ سانتیمتر بوده است.
پروفسور پتراگلیا می گوید که قاعدتا این حیوانات در گله های پرجمعیتی حرکت می کردند و علاوه بر این گونه حتما حیوانات بزرگ دیگری نیز در این منطقه جولان می دادند.
در همان لایه های ماسه ای که این عاج پیدا شده پژوهشگران باقی مانده های اجساد یک نوع منقرض شده از پلنگ خالدار، غزال بزرگ آفریقایی و جانوری از خانواده اسب ها را نیز کشف کرده اند.
پروفسور پتراگلیا می گوید که این ها اکتشافات فسیلی بسیار مهمی هستند و در سراسر حاشیه یکی از دریاچه های خشک شده و به وسعتی نزدیک به یک کیلومتر مقدار زیادی از این فسیل ها یافت شده اند.
او می افزاید که جالب ترین بخش از این اکتشافات ابزارهای سنگی هستند که به نظر می رسد نشانه های اولین دوره حیات بشری در شبه جزیره عربستان باشند. او می افزاید:" صحرای عربستان در برخی از دوره های زمین شناسی آب و هوای معتدل و خاک سرسبزی داشته و تغییرات جوی این منطقه احتمالا باعث شده که انسانهای ساکن آن نحوه زندگی خود را بارها تغییر داده و خود را با تغییرات آب و هوا انطباق دهند."
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#684
Posted: 27 Apr 2014 07:07
آن روی سکهی سویا
راجع به سویا حرف و حدیث زیاد است برای همین سوالی اساسی در ذهن شکل میگیرد که آیا سویا یک مادهی غذایی معجزهگر است یا اینکه خطراتی نیز برای سلامتی دارد.
احتمالاً شما هم در مقالات مختلف در مورد خواص و فواید سویا و توفو (همان پنیر تهیهشده از شیر سویا) زیاد شنیدهاید؛ اما برخی از متخصصان و مصرفکنندگان، مخالف مصرف زیاد این مادهی غذایی هستند. در این مطلب میخواهیم در خصوص پژوهشهای انجامشده در مورد آن روی سکهی سویا یعنی مضرات احتمالی سویا صحبت کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
سویا در دادگاه سلامتی
واقعیت این است که هر 100 گرم لوبیای سویا 16 گرم پروتئین دارد که به طور متوسط دو برابر پروتئین موجود در حبوبات دیگر است. این پروتئینها به کنترل دیابت و کلسترول خون کمک میکند و در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و بیماریهای قلبی عروقی موثر است.
نخستین اشکالی که به سویا میگیرند
سویا منبع فوقالعاده آهن، فسفر، منیزیم، زینک، کلسیم و ویتامینهای B1 ،B2 و B6 میباشد. علاوه بر اینها سویا حاوی ایزوفلاونهای طبیعی به ویژه «ژنیستئین» و «دایدزئین» میباشد که به عقیدهی متخصصان نقطهی ضعف آن است.
آژانس فرانسوی امنیت سلامت مواد غذایی بر اساس نتایج آزمایشهای انجامشده روی حیوانات آزمایشگاهی، مصرف سویا را به 1 میلیگرم برای هر کیلوگرم وزن افراد محدود کرده است. همچنین این آژانس مصرف سویا را برای کودکان زیر 5 یا 6 ماهه ممنوع کرده است. البته توجه داشته باشید که این نتایج به دست آمده مخالفان خود را دارد و محققان مشغول بررسیهای جزئی و تکمیلی در فواید و مضرات سویا میباشند.
گزارش دانشگاه هاروارد
محققان دانشکدهی سلامت عمومی هاروارد نیز در خصوص مضرات احتمالی سویا بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که زیادهروی در مصرف سویا به میزان اسپرم مردان آسیب زده و کمیت و همچنین کیفیت آنها را به طور چشمگیری کاهش میدهد. علاوه بر این مصرف زیاد سویا مکانیسم ترشح شیر مادران را نیز دچار اختلال کرده و میزان شیر ترشحشده را کاهش میدهد.
همچنین باید بدانید که زیادهروی در مصرف سویا اجازه نمیدهد که بدن، برخی از پروتئینها را جذب کند. این مسئله نیز باعث میشود بدن در مقابل آلرژیها به خصوص در برابر گردههای گل و گیاهان معلق در هوا کارایی لازم را نداشته باشد. توجه داشته باشید اگر جزو افراد آلرژیدار و همچنین طرفدار سویا هستید حتماً میزان مصرفتان را کاهش دهید.
نتایج پژوهشهای دیگری که در سال 2006 انجام شده، مصرف سویا را به خانمهای باردار، کودکان زیر سه سال و همچنین افرادی که از کم کاری تیروئید رنج میبرند توصیه نمیکند.
علائم نشاندهندهی آلرژی به سویا
افرادی که به خود سویا آلرژی دارند معمولاً با علائمی مانند افت فشارخون، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی و حالت اختناق مواجه میشوند.
علاوه بر اینها یکی دیگر از مباحث که در خصوص سویا وجود دارد وجود مادهای به نام «لسیتین» (به غیر از افزودنیهای مجاز) میباشد. این مواد میتوانند دلیل اصلی افت فشارخون، سردرد و حتی سرگیجه و استفراغ شوند.
فواید و مضرات سویا
به عقیدهی برخی از متخصصان سویا فواید زیادی داشته و در پیشگیری از پیری، بالا بردن قدرت ذهن و پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه و پروستات نقش دارد؛ اما در عوض عدهی دیگر بر این باور هستند که باید مطالعات بیشتری برای اثبات این فرضیه انجام بگیرد. به عقیدهی متخصصان مصرف سویا میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند یبوست جزئی، حالت تهوع، مشکلات گوارشی، قرمزی پوست و یا علائم تنگی نفس شود. مصرف زیاد سویا باعث معده درد نیز میشود.
توجه داشته باشید که بررسیها نشان میدهند مصرف این مادهی غذایی برخی از علائم یائسگی مانند گرگرفتگی را در خانمهای یائسه کاهش میدهد. البته مصرف سویا نباید همزمان با مصرف داروهای هورمونی باشد.
آسیاییها و مصرف سویا
سوالی که ذهن بسیاری از محققان را درگیر کرده این است: اگر مصرف سویا مشکلزا است، تکلیف آسیاییها چه میشود؟ برخی از محققان بر این باور هستند که متابولیسم و میزان تحمل فیبرهای غذایی در افراد مختلف متفاوت است که به ژنتیک آنها بر میگردد. آسیاییها بیشتر از ملتهای دیگر سویا مصرف میکنند و برای همین عوارض سویا را راحتتر تحمل میکنند.
حرف حساب
به نظر میرسد هنوز محققان نتوانستهاند در خصوص فواید و مضرات احتمالی سویا به نتیجهی واحدی برسند. آنچه مهم است نوع رژیم غذایی افراد است. در حالت کلی داشتن برنامهی غذایی متنوع یعنی استفاده از گروههای غذایی مختلف و رعایت تعادل ضامن سلامتی است.
حرف حساب این است که محض احتیاط و تضمین سلامتی خود تنوع را وارد رژیم غذاییتان بکنید. بدون اینکه سویا را به طور کلی از برنامهی غذاییتان حذف کرده باشید از افراط و تفریط دوری کنید. توجه داشته باشید که در مصرف هیچ مادهی غذایی افراط نکنید. مصرف متعادل نعمتهای الهی، رعایت تنوع غذایی، ورزش، آرامش روحی و ذهنی، شما را به سلامتی و شادابی نزدیکتر خواهد کرد. پس سویا بخورید اما به اندازه!
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#685
Posted: 27 Apr 2014 15:49
استفاده از چاپگرهای سهبعدی به صورتی مؤثر هزینههای انتقال خون را کاهش میدهند
در طول عمل جراحی، بیمار عمدتاً خون زیادی از دست میدهد. همان خونی که اگر بتوان از عدم آلودگیش اطمینان حاصل کرد، میتواند مجدداً به بدن بیمار بازگردانده شود. ماشین انتقالخون خودکار «Brightwake Hemosep» قادر است این کار را به بهترین صورت انجام دهد و البته کاملاً واضح است که هزینههای اولیه تولید آن نیز با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تا 96 درصد کاهش خواهند یافت.
در اصل Hemosep نخستین بار در سال 2012 روانه بازار شد. این دستگاه، خونی که در طول عمل جراحی از بدن بیمار خارج میشود را جمعآوری کرده و سپس با کمک یک همزن مکانیکی که جلوی لختهشدن آن را میگیرد، تغلیظ و پالایش کرده و به محض آمادهشدن، توسط تزریق داخل وریدی، مجدداً این خون را به بدن بیمار باز میگرداند.
استفاده و بازیافت خون بیمار در طول اعمال جراحی فواید زیادی دارد که در اینجا به پارهای از آنها اشاره میکنیم. شاید مهمترین اثر آن کاهش نیاز به خون اهدائی است؛ خونی که اغلب منابع محدودی داشته و جایگزینی آن نیز سخت است. همچنین این کار ریسک عوارض ناسازگاریهای نهفتهای که ممکن است در قبال دریافت خون در بیمار ایجاد شوند را تا حد زیادی کاهش خواهد داد؛ عوارضی همچون آلودگی یا پسزده شدن توسط سیستم ایمنی بدن بیمار.
این روش همچنین ایمن و ارزان بوده و تجهیزات مورد نیاز آن نیز از هزینه کمتری برخورداند. به طور مشخص این روش برای کودکان که در مقایسه با بزرگسالان عوارض شدیدتری نشان میدهند، بسیار سالم بوده و از ریسک خطر کمتری برخوردار است.
اخیرا سازنده چاپگرهای سه بعدی «Stratasys» توضیح داده که چگونه شرکت «Brightwake» (شرکت تحقیقاتی و مهندسی که در زمینه تولید و توسعه محصولات مختلف فعال بوده و در سال 1979 در شهر ناتینگهام انگلستان تأسیس شد) موفق شده به شکلی مؤثر هزینههای تولید دستگاه انتقال و تزریق خون «Hemosep» را کاهش داده و در این زمینه به پیشرفتهای چشمگیری نائل شود. هر ماشین انتقال خون خود به تنهایی شامل قطعات بسیاری است که طراحی و ساخت آنها هفتهها به طول خواهد انجامید و در ضمن هزینهای گزاف خواهند داشت؛ ولی به لطف استفاده از چاپگرهای سهبعدی میتوان در هزینه و زمان ساخت این قطعات به شکلی گسترده صرفهجویی کرد.
برای تولید این محصول Brightwake از چاپگر سه بعدی 1200es شرکت «Stratasys» استفاده کرده تا هم تولید قطعات را تسهیل نموده و هم روند تکرار تولید آنها را سرعت ببخشد. استیو کاتن مسئول بخش تحقیقاتی شرکت در این زمینه توضیح میدهد که چاپگرها دقتی بالا داشته و میتوانند قطعاتی با کیفیت بالا تولید کنند که مخصوصاً برای تولید قطعات، لوازم و دستگاههای پزشکی بسیار کارآمد و ایدهآل به شمار میروند.
کاتن میگوید:
در گذشته ما مجبور بودیم تا این قطعات را به صورت خارجی تولید کنیم که برای تکمیل هر قطعه حدود 3 هفته زمان مورد نیاز بود. اما اکنون چاپگر سه بعدی در سطوحی بالا همین کار را انجام میدهد و همین امر باعث کاهش هزینهها در حدی قابل توجه شده و باعث گشته به ازاء هر مدل تولید شده با این چاپگرها، 1.000 پوند صرفه جویی شود.
اولین بیماری که از منافع ارائه شده توسط این ماشین بهره برد خانمی 50 ساله به نام جولی پنویر(JuliePenoyer) است که سالها با مشکلات قلبی دست به گریبان بود. پنویر به دلیل اعتقادات خاص مذهبیاش حاضر به قبول خون اهدائی نبود. اما ماشین انتقال و تزریق خون جدید توانست خون او را جمع آوری کرده، پاکسازی کند و مجدداً به بدن این خانم بازگرداند؛ بدون آنکه باورهای اعتقادی او را تحت تأثیر قرار داده و خدشهدار سازد.
==================================
دانشمندان با پرینت سه بعدی از تومورها به مقابله با سرطان میپردازند
ایدهی پرینت سه بعدی سلولهای زنده ما را به سمت درمانهای معجزهآسا سوق میدهد. میتوان اندامهای جدیدی را رشد داد یا به افرادی که دچار سوختگی شدهاند، پوست جدیدی هدیه داد. اما شاید ایدهی خلق تومورهای سرطانی در نگاه اول به ذهن ما نرسد.
محققان در حال بررسی فرایندی برای پژوهش در معالجات سرطان هستند که از پرینت سه بعدی برای ایجاد مدل تومور گردن در آزمایشگاه استفاده میکند.
مدلهای توموری معمولا برای تست روشهای درمانی مورد استفاده قرار می گیرند. آنها اغلب درون ظروفی پرورش می یابند اما این تومورهای دو بعدی سنتی معمولا در قیاس با تومور واقعی، مدل های ضعیفی محسوب میشوند. مدلهای تومور سه بعدی اغلب رفتاری شبیهتر به واقعیت دارند و از نظر رشد و واکنش به درمانها واقعی تر عمل می نمایند. یک تومور اینچنینی موجب میشود تا تحقیقات پزشکی و آزمایشات دارویی به نتایج موثقتری دست یابند. به بیان دیگر، به نظر میرسد ایجاد سرطان قسمتی از فرایند درمان آن در آینده است. محققان همچنان تلاش میکنند تا این فرایند را بهبود بخشند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#686
Posted: 29 Apr 2014 09:19
کوچکترین عینک سه بعدی دنیا بر چشمان آخوندک
دانشمندان دانشگاه نیوکسل برای بررسی دید سه بعدی، کوچکترین عینک سه بعدی دنیا را بر چشمان یک آخوندک قرار دادند و همانطور که ما در سینما با عینک سه بعدی به تماشای فیلم می نشینیم، این آخوندک "عینکی" هم جلوی یک مانیتور قرار داده شد تا تصاویری را که کامپیوتر تولید کرده تماشا کند.
هدف از این تحقیق یک میلیون پوندی در موسسه علوم اعصاب (نوروساینس) دانشگاه نیوکسل این است که مکانیسم دید سه بعدی آخوندک را بشناسند و ببینند آیا چنین مکانیسمی در انسان یا دیگر مهرهداران وجود دارد یا منحصر به آخوندک است.
دکتر جنی رید، سرپرست این تیم تحقیقاتی میگوید: "آخوندکها مغز کوچکی دارند، اما شکارچیانی با دید بسیار پیشرفته هستند که می توانند با مهارتی ترسناک شکار خود را به دام بیندازند."
دانشمندان احتمال میدهند که بینایی آخوندک به دید مهرهداران شباهت داشته باشد. در مهرهداران مغز از روی تفاوت تصویر شی در دو چشم، موقعیت و جای آن را تعیین میکند، اما احتمالا در آخوندک قدرت پردازش سه بعدی مغز تکامل بیشتری یافته است.
روش کار در تحقیق دانشگاه نیوکاسل به این صورت است که عینک سه بعدی پنج میلی متری را با موم عسل به چشمان آخوندک میچسبانند و به او تصاویر کامپیوتری را نشان میدهند.
دکتر ویوک نیتیاناندا، یکی از محققان این پروژه میگوید "هدف ما این است که با ایجاد خطای دید، آخوندک را گمراه کنیم، همانطور که فیلم سهبعدی مغز ما را فریب میدهد."
دانشمندان می خواهند بفهمند آیا آخوندک مثل انسان و میمون اشیا متحرک را در عمق میدان میبیند یا نه.
اگر آخوندک در دیدن اشیا متحرک با عینک سه بعدی به اشتباه بیفتد، به تصور اینکه شی به او نزدیک میشود به آن حمله خواهد کرد.
اما اگر آخوندک مانند انسان تصاویر سه بعدی را پردازش نکند در آن صورت به گفته دکتر نیتیاناندا، "هر نوع احتمالی" مطرح میشود و برای برنامه نویسی برای دید سه بعدی روبوتها باید الگوریتمهای سادهتری طراحی کرد.
اگر آخوندک هم مثل انسان اشیا متحرک را ببیند، از نتایج مطالعه این توانایی در این حشره می توان در تکنولوژی های آینده استفاده کرد.
در واقع این تحقیق، مدل پیشرفته آزمایشی است که ساموئل راسل در سال ۱۹۸۳ انجام و نشان داد آخوندک دید سه بعدی دارد.
او با قرار دادن منشور در مقابل آخوندک، در آنها خطای دید ایجاد کرد و آخوندکها به هدف خیالی حمله کردند.
دانشمندان قصد دارند با رفتارشناسی مشاهدهای و بررسیهای الکتروفیزیولوژیک، الگوریتمهای عصبی جدیدی را برای دید سه بعدی طراحی کنند.
برای ساخت چشم روبوتی و دید کامپیوتری، تشخیص سه بعدی و عمق میدان اهمیت اساسی دارد و شناخت بیشتر مکانیسم بینایی آخوندک میتواند اطلاعاتی مهمی را در اختیار پژوهشگران قرار دهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#687
Posted: 29 Apr 2014 09:21
اسکناسها محیط زندگی بیش از ۳۰۰۰ باکتری هستند
پژوهشگران آمریکایی بیش از سه هزار نوع باکتری را بر روی اسکناسها شناسایی کردند. شماری از این باکتریها به طور معمول بر روی پوست، در دهان یا اندامهای جنسی انسان زندگی میکنند و عامل بروز بیماریهای خطرناکی هستند.
دست به دست شدن اسکناسها، این برگهها را به محیطی مملو از باکتریهای زنده تبدیل میکند که میتوانند در انتشار بسیاری از بیماریها در جامعه نقش موثری داشته باشند.
پژوهشگران دانشگاه نیویورک در آمریکا بیش از سه هزار نوع باکتری روی برگههای اسکناس شناسایی کردند. جین کارلتون، مدیر این پژوهش، میگوید: «ما روی اسکانس باکتریهای زنده پیدا کردیم که نشان میدهد برگههای اسکانس میتوانند مانند نوعی محیط انتقالدهنده باکتری در جامعه عمل کنند.»
در بدن انسان میلیونها باکتری زندگی میکنند. شمار قابل توجهی از این باکتریها مانند باکتریهای روده که به هضم و جذب غذا کمک میکنند، باکتریهای مفید هستند. محیط پیرامون ما نیز مملو از باکتریهایی است که بیماریزا نیستند.
بسیاری از باکتریهایی که پژوهشگران آمریکایی روی برگههای اسکناس پیدا کردهاند، به طور معمول روی پوست، در دهان یا اندامهای جنسی انسان زندگی میکنند.
این باکتریها توسط دستهای آلوده یا انگشت آغشته به بزاق دهان به روی اسکناس منتقل شده و در جامعه منتشر میشوند. برخی از این باکتریها عامل بروز بیماریهای مختلف هستند.
باکتریهای عامل عفونتهای پوستی، مانند آکنه صورت یا باکتری سیاهزخم که در خاک زندگی میکند، از جمله باکتریهایی هستند که میتوانند توسط اسکناس از فردی به فرد دیگر سرایت کنند.
باکتریهای که موجب عفونتهای دستگاه تنفسی مانند ذاتالریه میشوند نیز از جمله باکتریهایی هستند که پژوهشگران دانشگاه نیویورک بر روی اسکناسها پیدا کردهاند.
برخی از این باکتریها حتی حاوی ژنهای مسئول ایجاد مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها هستند و از بین بردن آنها به سادگی ممکن نیست.
با این حال پژوهشگران دانشگاه نیویورک تأکید میکنند که رعایت توصیههای بهداشتی اولیه، از جمله شستن دستها، برای جلوگیری از انتقال بسیاری از این باکتریهای بیماریزا موثر است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#688
Posted: 29 Apr 2014 09:22
دلیل اصلی بیمزگی غذاهای هواپیما کشف شد
پژوهش جدید محققان به بررسی دلیل بد بودن مزه غذاها در سفرهای هوایی پرداخته است.
به گزارش ایسنا، غذاهای ارائه شده در سفرهای هوایی هر چقدر هم که برای آنها زحمت کشیده شده باشد، باز هم به مذاق انسان خوش نمیآید و اکنون محققان مقصر آن را غدد چشایی معرفی کردهاند.
به گفته گرانت میکلز، آشپز اجرایی برنامه توسعه آشپزی سرآشپز آسمان LSG لوفتهانزا، در ارتفاع 35 هزار پایی، اولین چیزی که از دست میرود، حس چشایی است.
به نظر میرسد که هر نوع غذا از ماهی و گوشت گرفته تا انواع پاستا، در هوا طعمی بیمزهتر از زمین دارند.
یافتههای میکلز از پژوهش دانشمندان موسسه فرانهوفر آلمان پشتیبانی میکند که مواد غذایی را در سطح دریا و شرایط تحت فشار آزمایش میکردند.
این آزمایش نشان داد که جو کابین در کنار هوای خشک درون اطاقک هواپیما، باعث بیحس شدن غدد چشایی میشود که مشابه حالت سرماخوردگی است.
در این حالت، درک مسافران از شوری و شیرینی تا 30 درصد در ارتفاع بالا کاهش مییابد.
کاهش رطوبت در کابین همچنین بینی را خشک کرده و حسگرهای عطر و طعم را که برای چشیدن بوی افزودنیها یا غذا ضروری هستند، بیحس میکند.
میکلز از طراحی یک نمایه عطر و طعم برای متعادل کردن چهار حس چشایی شیرینی، ترشی، شوری و تلخی خبر داد اما خاطر نشان کرد این مزه «خوشطعم» است که جزء اصلی طعم مناسب غذاهای هواپیمایی است.
این پژوهش در پی تحقیقات دیگری بوده که بر اساس آن، نوع صدایی که انسان در درون کابین هواپیما در معرض آن قرار دارد، بر غدد چشایی تاثیر گذاشته، حس شوری و شیرینی را کاهش و حس تردی را افزایش میدهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#689
Posted: 30 Apr 2014 07:18
تولید 'ساده' گرافین که آینده وسایل الکترونیکی را منقلب خواهد کرد
چند سالی است که در خبرها درباره ماده گرافین می شنویم.
ماده ای که سال ۲۰۰۴ توسط دو دانشمند در بریتانیا کشف شد و شگفت اینکه فقط شش سال بعد برنده جایزه نوبل شد که نشان از اهمیت آن داشت.
گرافین در واقع یک لایه کربن است، اما قطرش فقط به اندازه یک اتم است یعنی یک صفحه دو بعدی از اتم هاست. ساختمان این صفحه چیزی شبیه یک شانه عسل است.
اما علیرغم نازکی، گرافین بسیار قوی و انعطاف پذیر است و خاصیت رسانایی دارد.
گفته می شود که این ماده صد بار از فولاد محکم تر است و برق را بهتر از مس منتقل می کند.
پروفسور اینگمار لوندستروم رئیس کمیته نوبل فیزیک در سال ۲۰۱۰ در وصف گرافین گفت: "مونیترهای لمسی، سلول های خورشیدی، وسایل الکترونیکی ای که قابلیت خم شدند دارند، مواد کامپوزیت، از کاربردها گرافین هستند و اخیرا همچنین نشان داده شده که از گرافین می توان برای تعیین آرایش پایه های دی ان ای استفاده کرد."
اما علیرغم این کشف نوید بخش، تولید انبوه نمونه با کیفیت گرافین کار دشواری بوده.
حالا به گزارش نشریه نیچر، محققان در ایرلند و بریتانیا می گویند موفق به تولید گرافین با کمک دستگاه مخلوط کن شده اند، همان مخلوط کن هایی که در آشپزخانه ها پیدا می شود.
محققان پودر گرافیت (که در ساختن نوک مداد به کار می رود) را در مخلوط کن ریختند، به آن آب و مایع ظرف شویی اضافه و با سرعت بالا مخلوط کردند. (پژوهشگران علیه انجام این آزمایش در خانه هشدار می دهند.)
گرافیت عملا متشکل از لایه های متعدد گرافین است که روی هم چسبیده اند.
جاناتان کولمن و همکارانش از کالج ترینیتی دوبلین نشان دادند که نیروی گردشی در دستگاه مخلوط کن در حضور مایع ظرف شویی باعث جدا شدن لایه های گرافین بدون آسیب زدن به ساختمان دو بعدی آنها می شود.
به این ترتیب محققان می گویند که گام مهمی به سوی به کارگیری گرافین برای مصارف مختلف برداشته اند.
دانشمندان امیدوارند تا پایان سال بتوانند در کارخانه ای در بریتانیا روزانه یک کیلوگرم گرافین تولید کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#690
Posted: 1 May 2014 11:18
ژنها اصلیت جغرافیایی افراد را فاش میکنند
پژوهشگران به تازگی به این نتیجه رسیدهاند که از روی ژن انسان میتوان با درجه دقت بسیار، اصلیت جغرافیایی هر فرد را مشخص کرد. از این تحقیق میتوان از جمله در شناسایی مجرمان یا کار روی شجرهنامهها استفاده کرد.
یک گروه از محققان جهانی در دانشگاه شفیلد بریتانیا برنامهای تهیه کردهاند که برمبنای آن با بررسی ژنهای هرفرد میتوان به اصلیت جغرافیایی او پی برد.
اران الهایک و گروه محققان همراه او در دانشگاه شفیلد بریتانیا در مجله علمی "Nature Communications" نتایج تحقیق خود را نوشتهاند. گفته میشود که از این راه میتوان از جمله در تحقیقات در باره شناخت مجرمان، یا کار روی شجرهنامه افراد استفاده کرد.
در نتایج تحقیقات آمده است که مبنای تحلیلها در باره صفات ژنتیکی افراد، ۴۰هزار موتاسیون (جهشی) هستند که در ارتباط با حدود ۱۰۰ گروه جمعیتی وجود دارند؛ گروههای جمعیتیای که هر یک در منطقهای از جهان زندگی میکنند.
آزمایشهای ژنتیکی در این مورد روی ۶۱۵ انسان انجام شده که هر یک به گروه قومی خاصی در جهان تعلق داشتهاند و در منطقه جغرافیایی خاصی زندگی میکردهاند. محققان توانستند پس از تحقیقات روی ژن این افراد تا ۸۳ درصد دقت مبدا جغرافیایی این افراد را تشخیص دهند.
مبدا جغرافیایی در مورد بعضی از شرکتکنندگان در این آزمایش، چون ساکنان جزیره ساردین در غرب ایتالیا، حتی با دقت حدود ۵۰ کیلومتر بود. پژوهشگران دلیل این امر را ازدواج معمولا درونگروهی در میان این افراد دانستهاند.
درجه دقت تشخیص اصلیت جغرافیایی اما در میان افرادی که زندگیشان با مهاجرتهای فراوانی همراه بوده، مشکلتر است.
محققان این پروژه نوشتهاند که درجه دقت تشخیص اصلیت جغرافیایی در میان مهاجران ایرانی و عربستان سعودی که در کویت زندگی میکنند تنها حدود ۵۰ درصد است. این درجه دقت در میان مهاجرانی که در آلمان زندگی می کنند نیز همین حدود است.
پژوهشگران بر این نظرند که در مرحله بعدی تحقیقات به نکات دیگری چون بزرگی جمعیت و شرایط اکولوژیک منطقه جغرافیایی افراد مورد آزمایش پی خواهند برد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟