ارسالها: 1008
#51
Posted: 24 Jun 2011 17:41
نام کتاب:مفاهيم اختر فيزيک
نويسنده:مارتين هارويت
مترجم:سعيد عطارد-بهرام خالصه
انتشارات:دانشگاه فردوسي مشهد
کتابي درسي درباره اختر فيزيک،همراه با اصطلاحات اخترشناسي در پايان کتاب و مسائلي در متن که در سال 1384 به چاپ رسيده است.
درباره کتاب هم بايد گفت که محتواي کتاب بر اساس يادداشتهاي درسي است که براي دانشجويان سطح مبتدي و بالاي تحصيلات تکميلي دانشگاه کورونل در فيزيک و نجوم تهيه شده است. اين کتاب 693 صفحه و 12 فصل دارد:
1-آشنايي با اختر فيزيک
2-مقياس فاصله کيهاني
3-ديناميک و جرم اجسام آسماني
4-فرآيندهاي تصادفي
5-فوتون ها و ذرات سريع
6-فرآيندهاي الکترومغناطيسي در فضا
7-فرآيندهاي کوانتومي در اختر فيزيک
8-ستارگان
9-گاز و گرد و غبار کيهاني
10-ساختار جهان
11-حيات در جهان
12-منشاء کيهاني .
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#52
Posted: 24 Jun 2011 17:43
نام کتاب:ستاره شناسي آماتور
نويسنده:پاتريک مور
مترجم:تقي عدالتي-زهره اشرفي
انتشارات: آستان قدس رضوي
در پشت جلد کتاب آمده است:" اين کتاب راهنماي جامعي است براي هر ستاره شناس آماتوري که علاقه مند است مطالعاتي بيش از نگاه کردن به ستاره انجام دهد. اگر تلسکوپ شخصي داريد و مي خواهيد به بهترين شکل از آن استفاده کنيد،اين کتاب مي تواند راهنماي خوبي براي آن باشد."
اين کتاب 188 صفحه و 11 فصل دارد:
1-اصول اپتيکي
2-خريد تلسکوپ
3-تلسکوپهاي تجاري
4-رصد خانه ها و تلسکوپها
5-تلسکوپتان را خودتان بسازيد
6-ابزار کمکي
7-فن آوري الکترونيک واختر شناسان آماتور
8-گامهاي اوليه در محاسبات نجومي
9-طيف نماهاي نجومي
10-عکس برداري نجومي
11-انجمن هاي نجومي
نويسنده در مقدمه کتاب بيان مي کند:انتظار مي رود خوانندگان اين کتاب از قبل دانسته هايي در مورد ستاره شناسي آماتوري داشته باشند. آماتورها مطالعاتي را انجام مي دهند که ستاره شناسان حرفه اي نمي خواهند انجام دهند. هميشه چيزهاي زيادي براي دانستن وجود دارد.کتاب هاي زيادي در اين زمينه وجود دارد. هم حرفه اي و هم آماتور.ولي بين اين دو فاصله بسياري وجود دارد و من اميدوارم با اين کتاب،اين فاصله کمتر شود".
هر فصل اين کتاب توسط يک نويسنده که نام وي در بالاي آن فصل آورده شده،نوشته شده و در حقيقت پاتريک مور اين نوشته ها را ويراستاري کرده است. کتاب حاضر در سال 85 براي بار سوم چاپ گرديده است.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#53
Posted: 24 Jun 2011 17:43
نام کتاب:نجوم به زبان ساده
نويسنده: ماير دگاني
مترجم: محمد رضا خواجه پور
انتشارات:موسسه گيتا شناسي
از نخستين چاپ فارسي "نجوم به زبان ساده" نزديک به 25 سال مي گذرد. در اين مدت اقبال دوستداران علم نجوم از اين کتاب،آنرا 11 بار به زير چاپ برده است. اين کتاب 464 صفحه،18 فصل و 32 عکس رنگي دارد. بايد گفت که چاپ اين کتاب بسيار زيبا صورت گرفته،جلد قرمز رنگ آن هر کتابخاني را به خودش جذب مي کند. بايد اذعان کرد که نحوه چاپ صفحات آن نيز عالي است و انسان را مشتاق به خواندن مطالبش مي کند. علاوه بر اين نوع مطالب باعث مي شود که انسان حتي از بدست گرفتن اين کتاب لذت ببرد،چه رسد به خواندن آن.اميدواريم تمام کتب علمي در کشور نيز به نحوي زيبا و تميز به چاپ برسند، حتي اگر به چاپ جلدي هيجان انگيز و چشم نواز براي آنها اکتفا شود.قرار دادن چند عکس رنگي با کيفيت خوب علاوه بر زيبايي کتاب،خواننده را نيز مشتاق تر مي نمايد.
فصول اين کتاب به شرح زير مي باشد:
تاريخچه نجوم - 1-جهان( اجزاء تشکيل دهنده آن- نقش جهان)
2-رصد ستارگان،بدون تلسکوپ
3-اصول پيمايش
4-رصد ستاره ها با تلسکوپ هاي کوچک
5-تلسکوپ و کاربردهاي آن
6-طيف نمايي
7-خواص فيزيکي ستارگان
8-ماده ميان-ستاره اي و سحابي ها
9-ستارگان:انرژي و تکامل
10-کهکشانها
11-منظومه شمسي
12-سيارات زيرين
13-زمين و ماه
14-کسوف و خسوف
15-سيارات زبرين
16-ستاره هاي دنباله دار و شهابوارها
17-ماهواره ها
18-پيدايش منظومه شمسي
البته هر فصل نيز شامل چند قسمت مي شود که از عنوان آنها صرف نظر مي شود. همانطور که از نام کتاب پيداست،شما در اين کتاب با اعداد و ارقام زيادي سروکار داريد،ولي در اين کتاب روابط سنگين رياضي به کاربرده نشده وتنها در برخي موارد رابطه هايي ضروري و ساده در حيطه علم نجوم بيان شده است.اين کتاب علاوه بر داشتن جنبه اموزشي،يک کتاب کاملا علمي به حساب مي آيد به گونه اي که اصطلاحات علمي آن در برخي فصول نياز به پيش زمينه هايي فيزيکي دارد.
خريد اين کتاب به علاقه مندان نجوم و فيزيک توصيه ميگردد.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#54
Posted: 24 Jun 2011 17:44
نام کتاب:فن آوري تلسکوپها و مقدمه اي بر ستاره شناسي کاربردي
نويسنده: سي.آر.کيچين (Kitchin, Chiristopher R)
مترجم: سيد جواد نورايي
انتشارات: آستان قدس رضوي
اين کتاب که توسط کريس کيچين، رئيس رصدخانه دانشگاه هرتفورد تاليف شده است، 154 صفحه و 6 فصل دارد. عناوين فصول کتاب عبارتند از:
1-انواع تلسکوپ
2-تلسکوپ نوري
3-طرح تلسکوپ کوچک جديد
4-موقعيتها در آسمان
5-نصب تلسکوپ
6-رصد کردن بصري
مولف در مقدمه اين کتاب مي گويد:" اين کتاب با توجه به نياز مبرم دانشجويان سال اول نجوم در دانشگاه "هرتفورد شاير" در خصوص آشنايي با روشهاي اساسي استفاده از تلسکوپ به هنگام رصد کردن ستارگان نوشته شده است.اين کتاب حاوي اطلاعاتي است در مورد چگونگي نصب کامل يک تلسکوپ از ابتداء تا پيدا کردن اجرام آسماني،هم آنهايي که به اندازه کافي بزرگ هستند به طوري که با چشم غير مسلح ديده مي شوند،وهم آنهايي که مشاهده آنها فقط با تلسکوپ امکان پذير است. در اين کتاب توضيح کاملي در مورد زمان نجومي و خورشيدي،زاويه بعد،ميل،اخذ نور،ابيراهي ها و غيره همراه با جزئيات کافي و مناسب براي کار عملي آمده است".
مترجم در آغاز کتاب مي نويسد:" در سال 1902 ميلادي،آندرو کارنگي،سرمايه دار آمريکايي 10 ميليون دلار براي پيشبرد علم در آمريکا وقف کرد که جرج الري هيل، منجم پرآوازه مامور احداث رصدخانه اي جديد شد. کشف وجود کهکشانهاي ديگر غير از کهکشان خودمان، و کشف انبساط عالم ، از نخستين محصولات اين رصدخانه بود. اما هدف از ترجمه اين کتاب آن است که مورد استفاده دوستداران علم نجوم قرار گيرد و حاوي بخشهاي پيچيده علمي نباشد. از اين رو از ترجمه مطالب تخصصي آن مانند تابش الکترومغناطيس صرف نظر شده است".
مترجم اين کتاب عضو هيات علمي گروه فيزيک دانشگاه فردوسي مشهد ميباشد و دکتر محمد تقي عدالتي آن را ويرايش کرده است.چاپ دوم کتاب در سال 1385 صورت گرفته است.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#55
Posted: 24 Jun 2011 17:45
نام کتاب:انفجار بزرگ
عنوان اصلی: The little book of the big bang
نویسنده: کریگ هوگان
مترجم: علی فعال پارسا
انتشارات: آستان قدس رضوی
کتابی درباره نظریه بیگ بنگ .مسائلی نظیر بررسی فضا زمان. خلاصه ای از فیزیک. انبساط کیهان. پرتو زمینه ای کیهان. ماده اولیه. .... به صورت غیر تخصصی و عمومی برای علاقه مندان به فیزیک و آورده شده است.البته برای خواندن این کتاب باید معلومات علمی شما در باره فیزیک و نجوم خوب باشد. باید قدری هم حوصله داشته باشید تا رشته مطالب آن از دستتان خارج نشود.
در پشت کتاب چنین نوشته شده است:کریگ هوگان -دارنده درجه پروفسوری و کرسی استادی در بخش اختر شناسی دانشگاه واشنگتن- در این کتاب هر چه بیشتر تلاش کرده تا بدون رد کردن سایر نظریه ها و فرضیه های موجود در زمینه شکل گیری جهان، را را بر شناخت عمیقتر این موضوع هموار کند. و البته در این مورد خواننده را به معلومات قبلی نیز ارجاع داده و در عین حال مطالب را به گونه ای بیان نموده که از شکل تخصصی خود خارج گردد و برای بیشتر خوانندگان قابل درک و فهم باشد.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#56
Posted: 24 Jun 2011 17:45
نام کتاب: کیهان در پوست گردو
نویسنده: استفان هاوکینگ
مترجم: محمد قصاع
انتشارات: آستان قدس رضوی
از استفان هاوکینگ کتاب دیگری به نام تاریخچه زمان به چاپ رسیده که جزو پرفروشترین کتاب های دنیا شناخته شد. این دانشمند برجسته که استاد کرسی دانشگاه کمبریج نیز می باشد با بیانی ساده و روان که البته برای فهم آن لازم است که دوره لیسانس فیزیک را گذرانده باشید در باره جهان پیرامون ما صحبت کرده است. نسبیت عام که در بر گیرنده قوانین عالم در ابعاد کیهانی است با نظریه کوانتوم که در ابعاد اتمی حاکم است سازگاری ندارد.یعنی برای درک عالم هستی به خصوص منشع آن و چند لحظه آغازین حیات که بسار چگال و ریز بوده است و هنوز اتم ها نیز تشکیل نشده بودند نمی توان از این دو نظریه یک جا استفاده کرد. در صورتی که نظریه عالم گیر را باید بتوان در تمام موارد و زمان ها بکار برد. بنابراین دانشمندان به فکر اتحاد این دو نظریه افتادند. توجه کنید که کوانتوم نیرو های سه گانه شامل الکترومغناطیس هسته ای ضعیف و قوی را توضیح می دهد. بنابراین با تحار این نیروها و نسبیت عام باید به نظریه وحدت نیروها برسیم. در حقیقت نظریه ریسمان تلاشی برای وحدت نیروها به شمار می رود. سابقا تصور می شد که کوچکترین چیزی که تمام عالم از آن ساخته شده است کوارکها و چند ذره دیگر می باشند که قوانین آنها بوسیله سه دانشمند - واینبرگ-گلاشو -عبدالسلام بیان شده است و به مدل استاندارد ذرات بنیادی معروف است. اما دانشمندان حدس زدند که خود کوارکها باید از از چیزی مانند ریسمان که از جنس انرژی است تشکیل شده باشند. یک ریسمان انرژی می تواند در فرکانسهای مختلف ارتعاش کند و بنابر آن ماده ای را خلق می کند. زیبایی هایی که از منظر ریاضیات در این نظریه وجود دارد و هم چنین توصیف گرانش در حالتی که با ذرات ریز مانند اتم ها سرو کار داریم باعث شد این حدس دانشمندان قوت بگیرد که ریسمان ها اجزای اصلی تشکیل دهنده عالم هستند.
هاوکینگ در فصل اول این کتاب به معرفی نسبیت عام می پردازد. آنگاه حرف از نظریه ریسمان زده می شود و در نهایت به بیان مساءلی چون سیاهچاله ها و بحث جذاب زمان و فضا-زمان می پردازد. به نظر می رسد که هاوکینگ و گروه پژوهشی وی از نظر ایده پردازی با کسانی که به سراغ نظریه ریسمان رفته اند تفائت و نوعی رقابت داشته باشند. وی در جایی بیان می کند که نظریه ریسمان هنوز نمی تواند برخی پدیده های مربوط به انفجار بزرگ را توضیح دهد. در این کتاب توضیحات روانی در باره فهم فضا-زمان آورده شده است که بسیار جالب و خواندنی است. بنابراین خواندن این کتاب را به شما توصیه میکنم.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#57
Posted: 24 Jun 2011 17:45
ام کتاب:Beyond The Stars
نويسنده:Paolo Saraceno - David Goodstein
انتشارات:World Scientific
کتابي خواندني درباره پيدايش جهان. اين کتاب توسط Paolo Saraceno به زبان ايتاليايي نوشته شده و David Goodstein از موسسه فن آوري کاليفرنيا، آنرا به انگليسي ترجمه کرده است.
منشع پيدايش جهان چيست، آيا ما در اين جهان تنها هستيم؟ در اين کتاب سعي شده که به اين دوسوال علمي-فلسفي پرداخته شود و توضيحات آن براي طيف وسيعي از دانشجويان اعم از ستاره شناسي و نجوم، شيمي، بيولوژي، زمني شناسي و علوم سياره اي مناسب باشد. در قسمت اول کتاب درباره منشع پيدايش از انفجار بزرگ تا اکنون صحبت شده. بحثهايي مانند تشکيل اوليه ماده و تکامل آن به ساختارهاي پيچيده تر، از کهکشانهاي دوردست تا ستارگان نزديک ما، از سياره ها تا مولکولهاي زيستي، عصر دايناسورهاي تا ظهور بشر و ... در قسمت اول کتاب قرار دارد.در قسمت دوم کتاب بيشتر به زمين و پرداخته که آيا ما در اين جهان بيکران،تنها هستيم و سياره ما تنها قابل سکونت است؟
کتاب معرفي شده 13 فصل و 380 صفحه دارد وسال 2010 منتشر شده است.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#58
Posted: 24 Jun 2011 17:46
نام کتاب: Basic Space Plasma Physics
نويسنده:Wolfgang Baumjohann - Rudolf A Treumann
انتشارات: World Scientific
کتابي که از آن مي توان به عنوان متن مورد نياز براي فيزيک فضا نيز استفاده کرد. نويسندگان آن در انستيتو فيزيک ماکس پلانک محقق هستند.
اين کتاب دو قسمت دارد. در قسمت اول کتاب پلاسماي اطراف زمين بر اساس انحراف ذرات باردار در ميدان مغناطيسي زمين و شپر مغناطيسي آن شرح داده مي شود و سپس به سراغ موضوعاتي مانند تشکيل يونوسفر، هم رفت magnetospheric و تاثير بادهاي خورشيدي بر سپر مغناطيسي زمين مي رود. در قسمت دوم بيشتر مفاهيم فيزيک پلاسما مانند نظريه جنبشي، مغناطو هيدرودناميک،امواج در شاره هاي پلاسما وامواج در نظريه جنبشي مورد اشاره قرار مي گيرد.
اين کتاب 340 صفحه و 10 فصل داشته و در سال 1996 چاپ شده است
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#59
Posted: 24 Jun 2011 17:46
نام کتاب: Theory and Problems of Astronomy
نويسنده:Stacy Palen
انتشارات:McGraw-Hil
کتابي خودخوان، روان و زيبا همراه با عکسها و شکلهاي دقيق درباره نجوم که براي مطالعه دانش آموزان و دانشجويان بسيار مناسب است. از ديگر مزيت هاي اين کتاب : بهره گيري از 100 دوره تدريس نجوم، 380 مسئله کاملا حل شده در متن و شرح و توضيح مفاهيم به صورت واضح و آشکار. مطالب کتاب در برگيرنده طيف وسيعي از مفاهيم ساده نجومي تا مفاهيم پيشرفته کيهان شناسي مي باشد.
عناوين 11 فصل کتاب اين چنين است: حقايق فيزيکي - آسمان و تلسکوپ - سياره هاي جهان - سياره هاي ژوپيتر مانند و قمر هاي آنها - سيارکها - شکل گيري ستاره و فراينده هاي بين ستاره اي - توالي اساسي ستاره ها و خورشيد - تحول ستارگان - باقي مانده ستارگان( کوتوله سفيد- ستاره نوتروني- سياهچاله) - کهکشان ها و خوشه ها - کيهان شناسي.
اين کتاب 241 صفحه بوده، سال 2002 چاپ شده و نويسنده آن در دانشکده نجوم دانشگاه واشنگتن محقق است.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس
ارسالها: 1008
#60
Posted: 24 Jun 2011 17:47
نام کتاب: Introduction to Cosmology
نويسنده:Matts Roos
انتشارات:John Wiley & Sons
در مقدمه اين کتاب که نويسنده آن استاد دانشگاه هلسينکي(Helsinki) است، ذکر شده که : " در دهه گذشته ستاره شناسي و فيزيک ذرات با يکديگر ادغام شدند و در حال حاضر تحت عنوان کيهانشناسي (cosmology) دانشمندان بسياري را مجذوب خود کرده اند. اين علم آنچنان جذاب بوده که دانشمنداني از هر دو طيف کتابهايي معروف در اين زمينه مي نويسند. استيون واينبرگ که يک فيزيکدان ذرات بنيادي است، کتاب معروف 3 ثانيه اول (The First Three Minutes) را مي نويسد و استفان هاوکينگ که اختر فيزيکدان است، کتاب معروفتر تاريحچه کوتاه زمان (A Brief History of Time) را مي نويسد. جذابيت هاي اين دو کتاب باعث شد که علاقه شديدي براي نوشتن اين کتاب( Introduction to Cosmology) در ما ايجاد شود".
اگر چه يک فصل به نسبيت اختصاص داده شده ولي براي مطالعه اين کتاب دانشجو بايد با نسبيت، مکانيک کوانتومي، نجوم و مکانيک آماري آشنايي داشته باشد. اين کتاب 10 فصل و 287 صفحه داشته و سال 2003 براي بار سوم به چاپ مي رسد. فصلهايي با عناوين: از نيوتن تا هابل - نسبيت - پديده گرانش - مدلهاي کيهانشناسي - تاريخچه گرمايي جهان - ذرات بنيادي و تقارن ها - تورم کيهاني - تابش زمينه کيهاني - ساختارهاي کيهاني و ماده تاريک - سخن آخر.
این كاربر به درخواست خودش بن شد.
مدیریت انجمن پرنس و پرنسس